Výběr kandidátů

Není pochyb, že nejsilnějšími politickými stranami i před krajskými volbami zůstávají ODS a ČSSD. Nechci se v tomto příspěvku zaměřit na rozdílnost filozofií těchto stran, na rozdílné návody řešení určitých problémů. Je logické, že obě dominantní strany vždy budou hledat slabá místa soupeře a svoji volební kampaň budou zakládat právě na nich. Zaujala mne však otázka personální, která do jisté míry vypovídá o erudovanosti členů těchto stran. ODS ve svých řadách disponuje řadou odborníků, kteří se uchází a soupeří spolu o místa v jednotlivých úrovních veřejné správy. Jiná strategie platí v ČSSD, zřejmě nedostatečně vybavená odborníky v členské základně, uvolňuje volitelná (a leckdy i leadrovská) místa odborníkům bez stranické příslušnosti. Položme si otázku – který kandidát je pro voliče transparentnější? Je jím ten, který je filozoficky jasně ukotvený a tudíž jeho základní politická orientace je čitelná? Nebo je věrohodnější člověk, který jako nestraník dnes je schopen kandidovat za stranu jednu, aby jindy kandidoval za stranu s opačným politickým programem?
Radek Vovsík

102 Responses to “Výběr kandidátů”

  1. theofil napsal:

    Myslím, že hlavním problémem ČSSD je Paroubek. Podle mě horší politik tu po revoluci nebyl.

  2. ales napsal:

    Prizemni poiliticka agitka na strankach „nezavisleho“ tisku vsech obyvatel nasi krasne Vysociny. Zkuste priste prosim spise nejaky recept na sobotni obed.. Mimochodem, z terminu „Špidlů a Grossů“ na me dycha salave teplo prelomu sedmdesatych a osmdesatych let..

  3. Radek Vovsík napsal:

    Aleši – máte pravdu – ze Špidlů a Grossů na mne dýchala léta osmdesátá, z Paroubka pak padesátá…

  4. ales napsal:

    O tom zadna 😉

  5. theofil napsal:

    Pane náměstku, souhlasím s Vámi. Paroubek je politik spadající do 50tých let, vizáží, chováním i názory. Proto je třeba, aby jeho kariéra šla už jen dolů. Bohužel se chová silácky a na to někteří slyší. Pěkný den.

  6. Helena napsal:

    Pane Vovsík, ODS je strana plná nafoukaných a arogantních rádoby odborníků. Jde jim jen o blaho bohatých a ještě se tím neváhá chlubit. Je to ostuda. Navíc z osobní zkušenosti vím, co je v Jihlavě za ODS kandidáty, a opravdu je nehorázné, jak se tam zachází s penězi města atd.!!!!!, kdyz se tito dostanou k moci. A o samochvále je taky jedno hezké přísloví!

  7. Radek Vovsík napsal:

    Vážená paní Heleno, nevím, na základě jakých Vaších osobních zkušenostní zobecňujete tvrzení, že v Jihlavě jsou všichni kandidáti ODS nafoukaní a arogantní a že jim jde pouze o blaho bohatých. Mohu odpovídat pouze za sebe: nemám pocit nafoukanosti a arogance (byť připouštím, že zejména moji odpůrci mohou mít pocit opačný). Co však chci vyvrátit je skutečnost, že mi jde jen o blaho bohatých – jsem předsedou komise pro neziskovou oblast a zde se snažím prosazovat zájmy občanských sdruženích, která pomáhají různým skupinám různě handicapovaných lidí. Bezbariérovost Jihlavy je moje osobní téma. Stejně osobně si beru téma dětských hřišť. Teprve za mého působení se začaly uplatňovat sankce a penále vůči firmám, které neplní smlouvy s městem. Přál bych Vám, až budete příště kritizovat – uveďte konkrétní případy a věřte, že se jimi budu zabývat (ať již výsledek bude k Vaší spokojenosti či nikoliv). Jsako zástupce ODS bych Vás rád poprosil i o konkrétní případy nehoráznosti mé osoby – budu to brát jako zpětnou vazbu. Zdraví Radek Vovsík.

  8. Helena napsal:

    Pane Vovsík, soudím podle vystupování v mediích a z osobní známosti s některými politiky ODS. Samozřejme obecným tvrzením člověk vždy jednoho dva slušné urazí. Tomu se bohužel nedá zabránit. Tvrzení, že ODS jde o blaho bohatých, je opět obecné, stačí se podívat na prosazovanou politiku a politický program. Vždyť právě ty chudší budou budou na změnách bití. A potom pár kosmetických image zlepšujících aktivit třeba ve Vámi zmiňované oblasti nestačí. Jsem z těch lidí, co jim vadí, že v čele státu je hulvát z ODS, který si s panem Paroubkem může potřást pravicí, takže opravdu nevím, v čem je ODS lepší než ČSSD. Naopak mám pocit, že je jedno, jak se strana jmenuje, prachy jsou prachy a ty zamotají hlavu každému politiku, byť by možná do politiky vstupoval s dobrým úmyslem. Přála bych si, aby nezisková oblast přestala být pro politiky prostředkem, jak si zlepšit image a stala se naopak prioritou. Zdravím Vás.

  9. Radek Vovsík napsal:

    Dobrý den, paní Heleno. Jistě se v řadě věcí s Vámi mohu shodnout. Ani já nejsem fandou veřejného vystupování předsedy Topolánka (a mám k němu celkem zásadní výhrady), i já vím, že peníze zamotají hlavu leckomu bez ohledu na to, z které politické strany se rekrutuje. Přesto si myslím, že velký rozdíl mezi ODS a ČSSD je – a to je hlavně rozdíl filozofický. Dovoluji si tvrdit, že pravicová filozofie, prezentovaná ODS, je poněkud náročnější a tudíž k ní inklinují lidé s vyšším vzděláním než k populistické ideologii levicové. Z tohoto důvodu pak jsou obě strany různě vybaveny „odborníky“. Ono levicové „přerozdělování peněz potřebným“ neznamená vždy pomáhat společnosti jako takové. Jedno čínské přísloví praví, že největším darem, který jeden druhému může dát nejsou peníze, ale schopnost naučit se postrat o sebe sama. Pěkný den – Radek Vovsík

  10. Jiří Simon napsal:

    Přísloví zní pěkně pane náměstku, ale realita je v česku a hlavně v Jihlavě jiná! Zde většina lidí pracuje až 16 hodin denně za podprůměrnou mzdu, co zato můžou pořídit? Jen tak dál….

  11. Radek Vovsík napsal:

    Dobrý den pane Simone. Nemyslím si, že realita je jiná u nás doma. Možná v tom smyslu, že někteří naši spoluobčané, aniž by pracovali, dostávají na sociálních dávkách více, než ti co pracují. Zde je však potřeba obracet se výše – to mohou řešit tvůrci legislativy a ne komunální politici. Zdraví Vás Radek Vovsík.

  12. Jiří Simon napsal:

    Dobré ráno pane Náměstku. Příjmy obyvatelstva u nás předhání výdaje. Kromě spekulantů a podvodníků nemá našinec šanci.Obracet se na tvůrce legislativy? Je jako bych házel hrách na zeď. Proč jsou v zahraničí výší mzdy a nižší ceny?

  13. Jiří Simon napsal:

    Dobrý den – myslím si, že po 18 letech již na lidi tato argumentace nezabírá.

  14. Helena napsal:

    Pane Vovsík, já jsem například vystudovala vysokou školu a přesto si myslím, že ne každému bylo dáno, aby studoval, někdo na to neměl třeba i tenkrát peníze. Natož až zavedete školné. To budou potom studovat děti bohatých rodičů, ono vysokých céčkových ani ne už béčkových vysokých škol je u nás už dost a rostou jako houby po dešti a ti opravdu chytří se buď budou muset zadlužit anebo prostě studovat nebudou…Populismus je bída, ale skutky ODS, co nám všechno zpoplatní jsou horší. Když vidím, z čeho musí lidi vyžít dnes, nechci vidět, co budou dělat zítra. Zdravím.

  15. Radek Vovsík napsal:

    Paní Heleno – já zase znám spoustu těch, co ač byli chytří, nemohli studovat vysokou školu z důvodů ideologických. Jako vysokoškolačka určitě víte, že Váš příjem se pohybuje (pakliže děláte práci, ke které je třeba VŠ vzdělání) nad hranicí průměrného příjmu. Tudíž nevidím důvod nepřiplatit si na vzdělání, které mne zvýhodní před ostatními a díky němuž budu mít větší příjmy. Zejména, budu-li si to vzdělání platit až v době, kdy ty vyšší příjmy mi to umožní. Rovněž zdravím – Radek Vovsík

  16. Helena napsal:

    Pane Vovsík, teď jste mi nahrál na smeč:-). Dělám práci, ke které je třeba vysokoškolské vzdělání a sice pracuji jako učitelka. Dál už asi nemusím ani nic psát, že? Je to velká osuda, že ti, co vychovávají budoucí elitu národa vydělávají méně než řadový pracovník, například když jsme v Jihlavě, firmy Bosch. Víte vůbec kolik je nástupní plat učitelů? Něco málo přes 16 tisíc! S pozdravem. Helena S.

  17. Jiří Simon napsal:

    Dobrý den pane Náměstku. Na vaší odpověď pro paní Helenu se těším. Jen dodám že v dnešní době je velmi obtížné podpořit jakéhokoli kandidáta, příkazů a nařízení je již tolik, že svou práci nemůže dělat nikdo poctivě. Začne li se někdo bránit proti nepravostem tak je potrestán. Já už budu potřetí. Nevidím rozdíl mezi rozhodnutím minulého režimu a současného v Jihlavě a to Prior a City Park.

  18. Jiří Simon napsal:

    Vážená paní Heleno, Moc velký výběr nemate, buď to do politiky, ale POZOR je tam již překantorováno. Nebo pracovat 24 hodin denně, ale POZOR na zdraví. Proti otrokářství již bojovala jestli se nemýlím i Marie Terezie.

  19. Helena napsal:

    Zdravím všechny. Pane Vovsík, nerada bch teď tvrdila nepravdu, ale průměrný plat v ČR je něco nad 21 tisíc, pokud se tedy nemýlím. A to není 16 tisíc, že ano. Asi máte na mysli plat učitele po mnoha letech, ale to se zdaleka netýká všech učitelů. Když se vrátím k placenému studiu na VOŠkách, je to bohužel druhá varianta pro ty, kteří se nedostali na VŠ, dá se předpokládat, že neměli takové výsledky. Aniž bych se chtěla někoho dotknout, nikdo nemůže za to, narodil-li se velmi chytrý nebo jen průměrně nadaný. Proto jim ve většině případů nezbýva než rok čekat anebo zaplatit, víte? Já si tedy nedovedu představit, že bych ze svého platu ještě splácela studium, když uvážíte, kolik stojí děti apod. Pane Simone, situaci jsem vyřešila jinak, ve školství jsem nedávno přestala pracovat právě z finančních důvodů. Koho by těšila náročná a navzdory tomu hrubě nedoceňovaná práce? Kdyby totéž udělali všichni učitelé, možná by se pánům politikům rozsvítilo a uvědomili by si, že si peníze zaslouží učitel a ne cvičená korumpovatelná opička pan úředník! Omlouvám se těm slušným!

  20. Helena napsal:

    Pane Vovsík, já bohužel nenosím už dávno růžové brýle! Můj názor na úředníky je bohužel zase jenom daný špatnými zkušenostmi, moje rétorika se Vám zdá agresivní, jenže obyčejný člověk nemá páky na to, aby něco změnil a proto je spousta z nás velmi nespokojena a mnohdy i pobouřena tím, co je dnes možné. Kdyby bylo investováno tolik prostředků do učitelů jako do úředníků a celého politického aparátu, těžko bych si tu dnes stěžovala. A k té pravdě. Na čísla máte jistě své lidi, ja bohužel jen selský rozum, ale pokud byste udělali průměr z učitelů, pracujících ve škollství pět let, což je už úctyhodná praxe, vyšla by Vám jistě mzda PODPRUMĚRNÁ! A právě to mi tolik vadí na politice, když se čísla správně podají, hned to vypadá hezky. Vaše rétorika zase není hodna bývalého učitele. Čtenáři asi sami posoudí, kdo účelově manipuluje argumenty. Já se za své příspěvky nestydím, možná lepší narovinu napsat, co bych řekla v běžném životě, než vybírat líbivá slova a když dojdou argumenty, tak odsoudit druhého. Víte, ono v obecném tématu nelze jinak než obecně a proč nazývat kritiku obviňováním? Tomu také nerozumím. Pokud máte pocit, že vysokoškolsky vzdělaný člověk musí vždy ve vší slušnosti přecházet chaos a korupci a aroganci, tak se mýlíte. Na hrubý pytel totiž někdy opravdu patří hrubá záplata. H.S.

  21. Jiří Simon napsal:

    Pan Náměstek se nám rozčílil, hmm a používá taktiku cukr a nebo bič!!

  22. Helena napsal:

    Pane Vovsík, zapomněl jste do svého výpočtu zahrnout mnou zmiňovaný politický aparát, pány poslance a jejich výhody…Pak bychom se v průměru pohybovali jinde. Když se tedy omezíme na Vámi popisovanou skupinu obyčejných úředníků, například těch, kteří na „sociálce“ v Jihlavě chodí v pracovní době na angličtinu a na emaily neodpovídají, zde mohu být i konkrétní, jde o případ mé známé, která si potřebovala něco vyřídit před odjezdem do ciziny a z deseti posedávajích a pokukujících úředníků ji nebyl schopen nikdo poradit, jelikož odpověď znala jen ta nepřítomná paní, pak je zcela bezpředmětné tuto skupinu lidí a jejich pracovní nasazení srovnávat s učiteli, kteří po pracovním dnu ve škole maji jen těžko myšlenky na nějakou brigádu!!! Opravdu jste někdy učil na plný úvazek??? A děti? A o korupci asi nemá opravdu smysl mluvit. Je to taková ošemetná záležitost, víme, že je, ale důkazy nemáme, takže je nám to vlastně k ničemu, vlastně ne, je nám to k vzteku! A ještě jedna poznámka. On ten učitel, který učí rok, je kolikrát lepší, než ten, který je podle tabulky o deset tisíc dál. Ale školství je nevděčné a samotná diskuse o něm též, zde je těžké zavděčit se a proto Vám děkuji za reakce a přeji hezký den. H.S.

  23. Jiří Simon napsal:

    Vážený pane Náměstku, co je pravda na tom, že Jihlava má 1 miliardu roční rozpočet a 50% jde na administrativu?

  24. Radek Vovsík napsal:

    Pane Simon – budete-li do administrativy počítat i městkou policii, opravy a údržbu městského majetku, provoz ZOO, vodního ráje, krematoria, základních a mateřských škol, knihovny, stadionů,kina atd. atd. …. tak máte pravdu. Radek Vovsík

  25. Jaroš napsal:

    A vláda, která se zakládá na zmatených přeběhlících? Tedy ODS, která by bez přeběhlíků nemohla vládnout? Jak je tato ODS transparentní?

  26. Radek Vovsík napsal:

    Vážená paní Heleno, mohu Vás ujistit, že jsem na plný úvazek učitele a později ředitele pracoval 16 let v polepšovně, kde se pracuje s takovými dětmi, že leckterý učitel to nevydržel ani několik dní. Takže zkušeností mám zajisté dost. Že ne každý úředník pracuje dobře a bez chyb je nasnadě – totéž však platí o učitelích. To, že další vzdělávání je součástí pracovních povinností platí ve školství stejně, nebo ještě více. Já Vám rovněž děkuji za reakce a možná bych přidal i přání většího životního optimizmu.Radek Vovsík

  27. Radek Vovsík napsal:

    Pane Jaroši – myslím si, že ti netransparentní jsou právě ti političtí přeběhlíci – a ti se rekrutovali z řad ČSSD. Radek Vovsík

  28. Jaroš napsal:

    Ale oni jsou teď jakoby součástí ODS. O nich nemá cenu se bavit, ale ODS je tímto pro mě také netransparentní.

  29. Jiří Simon napsal:

    Vážený pane Náměstku, jistě víte že mě nešlo o mandatorní výdaje našeho města. Ale o náklady na mzdy v administrativě která rozhoduje o budoucnosti našeho města.
    Jiří Simon

  30. Radek Vovsík napsal:

    Vážený pane Simone – já hovořil o provozním rozpočtu, samostatnou kapitolou je pak rozpočet kapitálový. Jestli Vás zajímají pouze mzdy – je to pro rok 2008 cca 97 mil. Kč, což je cca desetina rozpočtu. V těchto penězích je i přes 50 městských policistů, odměny zastupitelům, členům komisí, provozním zaměstnancům (uklízečky, řidiči, údržba,…) a pochopitelně sociální a zdravotní pojištění. Zdraví Radek Vovsík

  31. Jiří Simon napsal:

    Moc děkuji, jsou to dostatečné prostředky proto, aby se podobné praktiky jako byl City Park již neopakovali.
    Jiří Simon

  32. václav napsal:

    Pro nezasvěcené: přezdívku „theofil“ používá Leo Švančara z ODS. Nechápu, proč se za své jméno stydí. :-))

  33. Jan Kalivoda napsal:

    To je ta transparentnost ODS, ne? Zdravím Václave, a jak to vlastně víte?

  34. Moik napsal:

    Je dobře, že ODS „se zakládá na několika zmatených přeběhlících“ i kdyby měli být uplacení. Jinak by byly nové volby, Komunisti by se mobilizovali a vyhrála by ODS.

    A potom paní Heleně: Co je špatného na tom, že ODS je strana pro bohaté, jak píšete? Já s tím souhlasím a vysvětlení pana Vovsíka Vás uspokojit nemohlo. ODS je strana bojující za práva bohatších. ČSSD je strana bojující za chudé a KSČM za důchodce. Proč Vám to připadá divné?

    Pro je podle Vás správné, že bohatí platí za vlády ČSSD na chudé a není správné, když jsou bohatí za vlády ODS zvýhodněni více než chudí (takže chudí mají také výhody nebo zůstanou na stejno)

    Sám teda přesně nevím, co je to bohatý a co chudý, použil jsem Vaše pojmenování.

  35. Moik napsal:

    Velká chyba :-))) přání otcem myšlenky 🙂

    Správně mělo být:
    Je dobře, že ODS “se zakládá na několika zmatených přeběhlících” i kdyby měli být uplacení. Jinak by byly nové volby, Komunisti by se mobilizovali a vyhrála by ČSSD.

  36. Radek Vovsík napsal:

    Vážený Moiku – dle mého názoru nelze dělit politické názory levice a pravice dle toho, jakou sociální vrstvu zvýhodňují. Tak jednoduché to není. Dle mého názoru filozofie pravicové politické strany (u nás ODS) je ve svém důsledku prospěšná nejen nějaké společenské vrstvě, ale společnosti jako takové – tedy všem sociálním skupinám, pak i těm sociálně nejslabším – byť se to na první pohled nemusí zdát. Důsledky této politiky tento názor potvrzují. Radek Vovsík
    PS.: Proč se Slovensko stalo „středoevropským tygrem“ po reformách pravicového M. Dzurindy? Proč náše firmy využívaly levné pracovní síly ze Slovenska v minulosti (zejména stavební), aby dnes tomu bylo jinak a ony musí sahat hlouběji na východ?

  37. Helena napsal:

    Milý Moiku, na Vašem názoru je něco pravdy, idkyž je trochu zmatený. Podle mě se situace v ČR za vlády začala ubírat správným směrem, než se začalo před volbama bláznit a rozhazovat a dělat populistická gesta. Ve finále ČSSD stejne položil na lopatky skandál, který někde kdosi nebudeme spekulovat proč vyhrabal. Každý vidí, že je potřeba udělat změny, někomu se možná líbilo to, co ODS slibovala, ale ten reformní paskvil, který se ze slibů stal snad ani nemůže ničemu napomoct. Viz rovná daň. A jiné věci. No tak to necháme zaplatit nemocné, ne? Zdravotnictví je na tom špatně, školství je na tom špatně a když se teď mluví o porcování medvěda, tak zase půjde spousta peněž na nesmysli do krajů a do školství nic. Takové nepotřebné poslanecké pomníčky přece potřebujeme více, než kvalitní školství a zdravotnictví! To se ODS zase ukázala. AŤ se snažim jak se snažím, ODS vidím jako dezorientovanou slabou stranu. Tím ovšem nehájím ČSSD, protože přesto všechno, co pro ni Paroubek udělal, by měl odejít, nebo přestoupit do ODS, vystupováním by se tam hodil! H.S.

  38. Moik napsal:

    Souhlasím s Vámi, zpřesnil jste a líp vystihl mou myšlenku

  39. Zdeněk Jirsa napsal:

    Dle mého názoru se zde jedná o předvolební agitaci! Ta už začala porcováním medvěda na nesmyslné projekty.

  40. jirka napsal:

    Pane Vovsík,
    musím reagovat na Vámi vyslovené tvzení o ČSSD že na Vás dýchala za p.Špidly a Grosse léta 80 a za p.Paroubka léta 50.Ale co pak tato vláda ODS,i s Vámi zarytým ODSákem?ždyt´ po reformě co předvádíte se vracíme o 100 let dozadu.Budeme se koupat jedenkrát týdně a to po dětech v jedné vodě,kterou pak použijeme na zalití wc.Bydlet se bude staří,mladí za závěsem,k doktorovi si půjde jen kdo na to bude mít vždyt´se sem vrací první republika a ne aby jsme šly vpřed!!!

  41. Radek Vovsík napsal:

    Dobrý den, pane Klíma,

    Myslím si, že ona rozdávačná politika ČSSD nemohla trvat věčně – je to sice populistické, ale ne realistické. Stále se zvyšující zadlužování naší země tomu napovídá. A i predikce dalšího vývoje je hrůzostrašná. Při posuzování politiky jednotlivých stran nemůžeme jen posuzovat konkrétní sliby, ale budeme-li k posuzování přistupovat zodpovědně, musí nás zajímat i jaký dopad ty sliby budou mít na budoucnost. To bohužel celá řada voličů neumí. Pak jsou schopni nechat se opít „pastelkovným“ a podobnými dávkami. Ona ta demokracie funguje stejně jako u nás i ve světě. Vlna vlivu pravice a levice se v určitých intervalech neustále střídá. Když je makroekonomicky zle a začne se to promítat i do konkrétního života lidí, vyhraje pravice. Ta udělá bolestné škrty, ozdraví hospodářství a následně opět vyhraje levice. Tato houpačka funguje, ať chceme, či nechceme. Rád bych připomenul, že stávající reformu finanční analitici považují za velmi jemnou a přimlouvají se za další – tvrdší – kroky. Jde o to, zda život posuzuji prizmatem dnešního dne, či prizmatem budoucnosti (což mi připadá zodpovědnější). Zdravím a do nového roku přeji mnoho štěstí – Radek Vovsík

  42. jirka napsal:

    Pane Vovsík,
    tím chcete říci analitici ODS se přiklánějí k tvrdší reformě že?Jinak mi jmenujte nějakého jiného at´ už straníka či nestraníka co je pro další postup a jak vy hrdě a zarputile říkate tvrdší reformu.Máte tím na mysli okrást ty,co mají financí nadbytek jako jsou mladé rodiny a lidé v důchodu?Ostatně na tom reforma stojí že?

  43. Radek Vovsík napsal:

    Vážený pane Jirko,

    přeposílám Vám pár komentářů reformy:

    ODS
    Reforma má kromě opozice největší kritiky právě uvnitř ODS. K největším patří poslanec a exministr financí Vlastimil Tlustý, který tvrdí, že vládní plán poškodí střední třídu a že ODS dostala při jednáních v koalici do reformy málo ze svého programu.
    Společně se sedmi poslanci založil platformu, jejímž cílem je návrat k programovým základům ODS. Mimo jiné požaduje razantnější snížení daní oproti vládnímu návrhu a v případě neúspěchu vyjednávání chce daňovou část z reformy vyjmout.

    Strana zelených
    Zelení nemají vůči návrhu výraznější výhrady, s verzí, kterou vláda přijala, souhlasí.

    Prezident Václav Klaus
    Podle prezidenta je vládou připravená reforma krok správným směrem, mohla však přijít dřív a měla být razantnější. Vládní návrh je podle něj spíše soubor dílčích stabilizačních opatření. Uvědomuje si však také, že razance reformy souvisí se sílou koalice ve sněmovně.

    Česká národní banka (ČNB)
    Dle guvernéra ČNB Zdeňka Tůmy je reforma krok správným směrem, je však málo razantní – pomůže stabilizovat veřejné rozpočty v krátkém období, ale nezaručuje udržitelnost veřejných financí v delším horizontu. Jejím kladem podle Tůmy je, že neplánuje výrazně snížit investiční výdaje.

    Hospodářská komora ČR (HK)
    Podle prezidenta komory Jaromíra Drábka je v zájmu všech občanů ČR, aby byla reforma přijata, i když by měla být ještě razantnější. HK je toho názoru, že by snižování daní nemělo být postupné, ale jednokrokové, a chce zachovat daňové zvýhodnění stravenek na straně zaměstnavatelů.

    Svaz průmyslu a dopravy
    Podle prezidenta svazu Jaroslava Míla neodpovídá prezentovaná reforma tomu, co si členové svazu představovali. Uvítali by razantnější kroky, například postupné snižování daní se podle Míla míjí efektem. Na druhou stranu ale svaz považuje plánovaná opatření vlády za krok správným směrem.

    Ani ve svém příspěvku jsem nehovořil o analyticích ODS, ale o finančních analyticích obecně. Takže mi nevkládejte do úst, co jsem neřekl. Pěkný den – Radek Vovsík

  44. Svatopluk Beran napsal:

    Pane Vovsík co měla znamenat řečnická otázka – který kandidát je pro voliče transparentnější? Je jím ten, který je filozoficky jasně ukotvený a tudíž jeho základní politická orientace je čitelná? Nebo je věrohodnější člověk, který jako nestraník dnes je schopen kandidovat za stranu jednu, aby jindy kandidoval za stranu s opačným politickým programem? Znamení to snad že Hitler, Stalin jelikož byli fylozoficky jasně ukotveni jsou těmi nejlepšími na zvolení? Jde snad o názor na lidské hodnoty. Vy jste pravičák a jdete jenom po demokratické svobodě zisku a vybudovali jste si 30 tisícouvou základnu lidí, která lži a podvody, zpracovává méně orientované lidi v politice za pomoci jejich oprávněné zapšklosti ke komunistům. Na druhé straně jsou lidé, kteří nepotřebují mít majetky za KAŽDOU CENU. Mají hranici za kterou nepůjdou. No a ti jsou nestraníci a nebo strníci v různě orientovaných levicových či sociálnich stranách. O některých, které zatím neznáme, se dá těžko říci jací budou. O vás transparentnějších, fylizoficky zakotvených již víme, že jste podvodníci a lžete abyste se dostali k moci. Načež vše potom uděláte jinak a to hlavně proti těm které jste podvodnými řeči na svou stranu zjískali.

  45. Svatopluk Beran napsal:

    Chápu vás, nehodí se vám to do krámu, nemusíte, vaše odpovědi stejně nikdy nebyli k věci na mé reakce. Bude tu vždy váš názor a můj pohled na něj, pokud jej postavíte tendenčně, no a necháme to na lidech ať si posoudí sami jak co asi je.

  46. vsichnijsmegogo napsal:

    Docela by mě zajímalo proč se oháníte tím kdo používá nick „theofil“. Jihlavské listy taky nikde neuvádějí že řeädu let ze svých 115 působily jako komunistický plátek JISKRA.

  47. XXXXX napsal:

    Pane Vovsíku,

    musím se, ač nerad postavit na stranu „opozice“. Tím neříkám, že jsem na nějaké straně, ale slyšet z úst politika a tím jistě, i když bídného formátu jste, slova o analyticích a analýze, to mi připadne, jako slyšet mluvit cikány o práci. Protože se analýzou zabývám, vím přesně, jak je to doopravdy. Analýza sama získává na vypovídací hodnotě v momentě její interpretace. A tu dokáží demagogové typu Topolánek, nebo Paroubek a lháři typu Bursík a Čunek, tedy obecně naši vůdci, dovedně využít ve svůj prospěch. Věřte mi, že analytici všech táborů dojdou v drtivé většině případů ke stejným závěrům. Ovšem základním požadavkem na výsledek analýzy je ovládat stádo, ale to už nikdo z Vás politiků ovcím neříká.
    Zato ale bezpečně odepíráte právo na vzdělání a tím posilujete svoji politicko-mocenskou pozici a to napříč celým politickým spektrem. Prostředků k tomu máte opravdu dost. Vy politici místo toho, co byste se snažili podporovat porodnost, gramotnost a kulturnost, nabízíte stádu tupou televizně-internetovo-onlineovou kulturu, podporu lenosti a závislosti. Pokud se někdo tomuto vzorci vymaní, nabídnete mu práci v cizině. Je nasnadě, že se to týká převážně vzdělané části národa. Tedy podporujete odliv „mozků“ a tím opět svou politicko-mocenskou pozici. Bráníte si vlastní obživu.
    Snadno se dá prokázat, že jeden vyučený pokrývač pracující v tomto oboru přináší společnosti více užitku než celá poslanecká sněmovna. Každý dělá to, co umí, tedy konkrétně vy politici pouze mlžíte a žvaníte. Nevytváříte záměrně žádné funkční zpětnovazební kontrolní mechanismy. Společnosti by bylo výrazně ku prospěchu, kdybyste začali pracovat. Tady mám na mysli nějakou smysluplnou činnost, nejsou tím ale myšleny předvolební „guláše“ ale práce. Duševní, fyzická, to je vcelku šumafuk, ale hlavně přínosná.

  48. Radek Vovsík napsal:

    Vážený xxxxx – bohužel, přesto že tvrdíte, že se analýzou zabývate, s Vaší analýzou celospolečenské situace se nemohu ztotožnit. Domnívám se, že ani není analýzou, ale Vašim subjektivním pohledem na svět. Přeji Vám do něj více optimizmu. Radek Vovsík

  49. XXXXX napsal:

    Zdravíčko

    Toto také nebyla analýza pane radní. A správně říkáte, že je to můj subjektivní pohled na naší společnost. Navíc správně analyzovat společenství je mnohem složitější, a závěry jsou mnohem nejednoznačnější a tudíž Vámi politiky tedy mnohem snáze manipulovatelnější, než tržně ekonomické a finanční analýzy. Není to úplně můj obor, nevycházejí v podstatě v ničem z exaktních čísel, takže bych si nikdy nedovolil fušovat do řemesla jiným, jak to denně vidím u Vás „odborníků“ politiků. Jsem si ale jist, že schopnost vést cokoliv jiného než stádo třeba na základě principů hospodaření je pro drtivou většinu politické reprezentace naprosto nemožné. Nejste totiž nic jiného než banda líných a neschopných hlupáků bez vlastního rozumu, pouze s vlastním přesvědčením. To je navíc silně formováno Vašimi vůdci.
    Jasným příkladem pro společnost byla volba hlavy státu. Jsem opět stoprocentně přesvědčen, bezpečně to tedy vím ze svého okolí, že drtivé většině národa by vyhověli oba kandidáti, a snadno by se smířili s kterýmkoli z nich, protože o obou je obecná povědomost, oba vypadají a jednají dostatečně reprezentativně, nespáchali nic, co by je morálně poškozovalo a navíc víme, že zásadní vliv presidentka na dění v zemi je nulový. To jsou faktory rozhodující, to, že jeden je američan a druhý odborník na počasí jsou podružné detaily, pomocí kterých ale dokážete obratně blbnout méně nadané části společnosti hlavu, které však jejich opravdový obraz navenek nijak zásadně nekazí. Přesto to co se odehrálo na hradě při volbě bylo dílo neumětelů hnaných touhou po zviditelnění sama sebe. Tedy Vás politiků, samolibých vyžírků, dohadujících se jak poslední kopáči. Kopáči prominou. Bohužel na rozdíl od kopáčů zodpovědných za svůj „vercajk“ máte Vy pouze „politickou“, čili ŽÁDNOU odpovědnost. Váš přímý vliv na tvorbu HDP je na rozdíl od zmíněných kopáčů negativní. Ikdyž nepopírám, že z dlouhodobého hlediska by mohl výsledný efekt „práce“ některých z vás společnosti prospět.
    No a úplně nakonec ještě malá úvaha nad Vaší politickou taktikou. Případ oranžového pomocného dělníka zástupce lidu (podobně jako v době minulé) v parlamentu, nemocné zelené, výroků modrého ministra vnitra odposlechnutého směrovým mikrofonem při volbě hlavy státu, a naivní postoje a trucování rudých nám ve stádu jasně říkají co jste jako politici za chamraď. Naštěstí pro Vás jste nastavili principy fungování této země tak, že stádo nemá čas se zabývat Vámi a Vašimi poklesky, ale musí se velmi intenzivně starat o obživu. A když už by se snad stalo, že to někteří z nás zvládají snadněji a měli by čas se do Vás pustit, našponujete nám daně a znechutíte živobytí, nenápadně proti nám solventnějším poštváváte tu chudší část společnosti a tak si opět chráníte živobytí.
    Už Vám dám pokoj pane Vovsíku, abyste i Vy mohl zapřemýšlet o svém dílu odpovědnosti za dění okolo nás. Ale nejsem naivní hlupák a nedělám si iluze. A za Vaší nabídku abych to zkusil Vám děkuji. Nechci. Mám PRÁCI. Na rozdíl od Vás.
    Dobré a ještě lepší počínání

  50. Jiří Simon napsal:

    XXXXX – velmi Vás prosím, dejte šanci lidem kterým na Jihlavě záleží, a svou činností bez ohledů jakou funkci či politický pohled zastávají, se snaží komunikovat s občany!! Sám jste ve svém příspěvku použil cca. 2 475 písmen neboli znaků! Slova ani věty jsem nepočítal. Jihlava má cca, 50 000 obyvatel, s toho má cca. 38% přístup na internet (kdo s toho sleduje zde, JL nevím). Jistě víte, že každý máme jiný názor i poznání a zkušenosti. A taky jistě víte že rozpoznat, jeli XXXXX s Prahy, Brna, Ostravy ……., je obtížné a pan Radek Vovsík je taky jenom člověk.

  51. XXXXX napsal:

    Dobré ráno pane Simone
    Buďte klidný, to bylo moje poslední vyjádření stran politiků na těchto stránkách. Jen je mi s podivem, proč bych v Praze, Brně, či Ostravě sledoval jakýsi jihlavský plátek. Co vy na to? A po pravdě příliš nechápu souvislost v počtu znaků a počtu obyvatel Jihlavy. Je to jistě velmi zábavné počítat znaky v příspěvcích, možná by z toho mohla vzniknout nějaká velmi zajímavá statistika. Trošičku mi též uniká význam spojení „a svou činností bez ohledů jakou funkci či politický pohled zastávají, se snaží komunikovat s občany!!“ Navíc si dovolím upozornit na to, že ¨Jihlava“ není jen Jihlava. A ten pravopis pane Simone. Ta s a z ta Vám tedy opravdu nejdou.
    Užijte si víkend, já jdu prostříhat pár jabloní.

  52. Jiří Simon napsal:

    Dobrý den Vážený pane XXXXX – jsem si jistý že jste mě pochopil velmi dobře. Je obdivuhodné jak pan Radek Vovsík se snaží, všem odpovědět na dění v Jihlavě. Přesto že je zde spousta příspěvků které ho dle mého názoru obviňují za věci které nemůže ovlivnit. Ale pro Jihlavu udělal za krátkou dobu víc, nežli jeho předchůdci za desítky let.
    Přeji Vám příjemný víkend a ať Vám ty jabloně dobře dopadnou.

    Názor Pražáka.
    http://www.zvedavec.org/naokraj_2278.htm

  53. XXXXX napsal:

    Tak úplně naposledy. Pane Simone zkuste mi prosím vyjevit, co udělal pan Vovsík pro Jihlavu konkrétně, krom tlachání s blázny na jihlavských listech.
    Mimochodem, vzal jsem tu jabloň jen jednu , ostatní nechám, až půjdou do květu. Léta jsem na to kašlal a teď už mám čas, takže budou potřebovat vzít pořádně.

  54. Jiří Simon napsal:

    Vážený pane XXXXX, je velmi obtížné Vám něco vysvětlovat když zjevně vidíte jenom svou pravdu, ale přesto se pokusím svou češtinou Vám alespoň nastínit. Pan Radek Vovsík je vysoký představitel města Jihlavy, má dočasně svěřenou funkci prvního náměstka primátora Jihlavy což je manažerská funkce. Spletitost a složitost řízení města se dá částečně pochopit na http://www.jihlava.cz , jinak zákon o obcích. Po novém nástupu vedení Jihlavy což je kolektivní orgán se v Jihlavě spoust věcí zlepšilo, jmenovat Vám podrobnosti je zbytečné protože kdo chce tak to vidí. Já nejvíce oceňuji nestavení parametrů tak aby se dalo vůbec něco v Jihlavě dělat.

  55. XXXXX napsal:

    Nedá mi to ale musím, řekni konkrétně co, nebo radši mlč. Když si za něčím stojíš, tak víš proč. Ty zjevně nevíš, všeobecný tlachy na to jsou politici, a ty seš snad podnikatel, takže konkrétně co se zlepšilo a jak, jaký na tom má podíl pan Vovsík? Kecy o tom, že kdo chce vidět vidí si nech pro hlupáky, to se říká, když nevíš kudy kam. A konkrétní parametr bude asi tebou nenáviděná budova superobchoďáku pod Znojemákem že? Nebo snad něco jiného? Přesvědč mě a já změním stanovisko!!!

  56. Jiří Simon napsal:

    HU…hu, hu… HA.. ha, ha…!!! Tak že s poslední doby 1. Není možné v Jihlavě pronajmout pozemky za symbolickou cenu, ale za cenu obvyklou viz. Sjezdovka na vrchu Rudný – Šacberk , v případě že podnikateli nevychází zisky tak může požádat o dotace z jiných zdrojů. 2. Konečně vyhrávají i jiní podnikatele ve výběrových soutěží a nejen PSJ Holding. 3. on-line přenos ze zasedání zastupitelstva města Jihlavy včetně záznamu, (promne velmi důležité). 4. Navýšení policistů v ulicích a tím zvýšení bezpečnosti v Jihlavě. 5.Důslednější požadavky a kontrola na úředníky kteří v postatě rozhodovali a věcech v Jihlavě bez jakékoli zodpovědnosti. Atak bych mohl pokračovat, dívejte se kolem sebe a uvidíte to samé co já?

    Znova opakuji pan Radek Vovsík sám nezmůže NIC. Jde o kolektivní rozhodování a ne jen on má zodpovědnost a rozhodující slovo a vliv. Jinak on sám si určitě umí vyčistit BOTY – pardon ale na blbou otázku, jinak odpovědět neumím.

  57. Jiří Simon napsal:

    Vážený pane XXXXX, Já vím že vola káru tahat nenaučím!! Já svou energií šetřím pro důležitější věci které jsou promne zásadní. Žijte si ve své pravdě, hodně štěstí.

  58. XX-iq napsal:

    Nedá mi to ale musím, XXXXX – Jsem si jist, že Vám Simon nakopal …..?

  59. Daňový soumar napsal:

    xxxxx je velký slovutný analytik formátu Valtra Komárka :)). Toho jen tak něco nerozhodí.

  60. XXXXX napsal:

    1) To, že není možno si pronajmout pozemky za symbolickou cenu je opravdu velmi důležitý moment. Nicméně o ceně bude stejně rozhodovat rada a tak vše poběží podle pravidel do případu prvního obecně prospěšného zájmu.
    2) Nejdříve bych tě chtěl upozornit, znalče místních poměrů, že to již dávno není HOLDING, ale to nic. Že tlacháte a nevíte o čem je vcelku zřejmé. Dál. Pakliže patří PSJ mezi pět největších stavebních firem na trhu, logicky mi vychází, že procento podílu na výstavbě v Jihlavě, kde je domovské sídlo firmy bude „místně“ nejvyšší oproti ostatním stavebním firmám. Nehledě k tomu, že základním faktorem jejich bonity je komplexnost dodávek. A pokud byste jen tušil, co je vše součástí ať už bývalého nebo reorganizovaného PSJ, a jak vypadají jeho zahraniční aktivity, vůbec by jste si firmu s miliardovými obraty a pevnou pozicí na trhu nebral do huby. Navíc je tu jakási provázanost stran fotbalu a radnice. Zbytek si domyslete, jestli na to tedy stačíte.
    3) On-line přenosy ze zasedání radnice jsou velmi velmi důležité pro život. Obzvláště pak pro ty, co nemají nic kloudného na práci a nejsou schopni si dovodit logické závěry a musí na vlastní oči vidět, jestli je jejich „miláček“ nezradil.
    4) O navýšení počtů policie se rozhodně nepostaral Vovsík, ale náš vstup do Schengenu a zrušení pohraničních oddělení cizinecké policie a její „rozpuštění“ do ostatních policejních útvarů. O přesných počtech nechci polemizovat, protože je neznám, ale pokud mám info od příslušníků jihlavské městské policie, tak k žádnému razantnímu navýšení nedošlo.
    5) Důsledná kontrola milý pane je povinností každého vedoucího pracovníka a to nejen ve státní organizaci, ale v soukromé sféře je to jeden z předpokladů pro bezchybnou funkci jakékoliv organizace. Dokonce i Vy si zkontrolujete svůj náklaďák před výjezdem, že? Takže pan Vovsík jen začal dělat to, co je jeho povinností.

    Pokud tedy pan Vovsík sám nezmůže nic, pak nechápu, proč ho tu vyzdvihujete jako zachránce Jihlavy?

    To, že nenaučíte vola tahat káru je pro Vás dosti špatná zpráva, zřejmě se tedy budete muset zapřáhnout sám. Bohužel se Vám již nemohu déle věnovat, musím také odvést nějaké pracovní výkony.
    I já Vám přeji mnoho štěstí a výkřiků blaženosti při sledování svého milovaného politika na Vašem oblíbeném internetovém kanále z kanálu.

  61. Jiří Simon napsal:

    XXXXX, vy jste vážně TROUBA? Kdyby jste jenom tušil, jak probíhal vznik PSJ, kolikrát se již přejmenovali a proč? Kolik lidí to již odneslo atd., tak by jste nemohl plácat takové nesmysli. http://www.iclubjihlava.cz

  62. Jiří Simon napsal:

    XXXXX, myslím že Vás Daňový soumar odhadl na 100% „Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí“?

  63. XXXXX napsal:

    Jo tak teď už té nenávisti k psj rozumím. Nevadí, jednoho dne rozum potká i Vás. Možná. Zatím se užírejte nad ztrátou hodnoty svých nemovitostí, třebas se zalkněte. Nic mě tak nepobaví jako nářek negramoty. Dvě hrubky ve dvou řádcích to není špatné. Víte proč jste, kde jste vážený pane? Protože jste neschopný, závistivý, ale hlavně sebelítostivý blb. Tahle země je bohužel přecpána lidmi jako vy, proto jsme tam kde jsme. Ale bude se to zlepšovat. Pevně tomu věřím. Dnešní generace se už nemusí zatěžovat křivdami minulosti jako Vy. Ještě mě napadá myšlenka a tom, proč nesedíte v představenstvu psj. Napadá mě i odpověď. Blb.
    Běžte si vyfotit staveniště a vyhlásit nenávist dalším firmám, které znehodnocují Vaše nemovitost. A ještě na závěr bych dodal, že ač nepatří Komárek k mým vzorům a nikdy jsem se nezabýval jeho činností, troufám si určit jeho inteligenci na přibližně dvojnásobnou oproti Vaší. A TROUBA to já jistě jsem, už jen proto, že tu marním čas s blbem jako Vy.
    Toto je moje poslední vyjádření. To jste rád co?

  64. Jiří Simon napsal:

    Teď mě dovolte abych udělal analýzu Vaší osobnosti pane XXXXX, ve zkratce by se dalo říct „SAMOLIBÝ BLB A HULVÁT“ já si to dovolím zdůvodnit, jelikož se obávám že to je mnohem horší! Z vašich příspěvků je patrné, jde Vám o vnucování Vašich dojmů, pocitů a i částečných nesmyslů, přitom většinu s toho co vnucujete, jede lehko ověřit třeba i zde na internetu. Vaše zákeřnost se dá jistě v dnešní době diagnostikovat – jestli že mě znáte a já se zde netajím tj, mé jméno, bydliště a i podoba, tak vy proti mně pod přezdívkou XXXXX, útočíte jak pominutá střela. Je mě líto Vašeho zaměstnavatele, z vlastní zkušenosti vím, lidi vašeho kalibru jsou nebezpeční. Uvedu Vám příklad. Zaměstnával jsem pracovníka který ovládal dokonale češtinu a i celkově byl moc šikovný. Časem se ukázalo že se jeho samostatnost zhoršila natolik, že jsem po něm požadoval aby přestal nepřemýšlel a vykonával svou pracovní činnost jen dle instrukcí, jak začal přemýšlet tak vše kazil. Po dvou letech jsem ho musel propustit jelikož jeho vidění světa bylo neslučitelné s pracovním zařazením. Později jsem se dozvěděl že byl nemocný. Vy mě tu událost z minulosti dost připomínáte.

  65. XXXXX napsal:

    Naštěstí moji šéfové nejsou volové

  66. Daňový soumar napsal:

    Když Vás nechají v pracovní době dělat analýzy a kázat na blogu JL dozajista jsou :)).

  67. XXXXX napsal:

    dovolená somáre, dovolená

  68. Jiří Simon napsal:

    Zase lžete XXXXX, cituji: „Bohužel se Vám již nemohu déle věnovat, musím také odvést nějaké pracovní výkony.“ a nebo mystifikujete, ale co se dá od Vás jiného očekávat že?

  69. XXXXX napsal:

    Sajmone úplně poslední vyjádření a definitely končím s idiotem tvýho formátu. Slyšel jsi někdy něco o tom, že můžeš pracovat i o dovolené?? A o tom, že výsledky přeposíláš elektronicky. Asi ne, protože, jinak bys nebyl kde jsi. Myslíš si, že bych měl v práci čas vůbec reagovat na takovýho mentála jako jsi ty? Ne! to bzch pravděpodobně potom mohl chodit kolem staveniště a fotografovat. Takže dobrou zlatíčko. Já se jdu pominutě postřelit. by
    ps nová doba, nezapomeň

  70. Jiří Simon napsal:

    Zase lžete XXXXX, čí mystifikujete – to zde tvrdíte jestli se nemýlím již pošesté! Mě to nemůže už překvapit. Já jsem vaši chorobu již rozpoznal, už to zkoušejte zase na někoho jiného. Přesto si myslím že zdravotní dovolenou nutně potřebujete!

  71. Daňový soumar napsal:

    Jako dlouholetý programátor mám jednu poučku. Kdo umí programuje, kdo neumí analyzuje, ten kdo neumí ještě víc je vedoucí projektu :-)). Takže si o analyticích jakéhokoli druhu nedělám iluze. A již starý pan Baťa říkával, kdo nestíhá své povinnosti v pracovní době je buď lempl nebo se v práci poflakuje a je pro firmu přítěží. 😉

  72. XXXXX napsal:

    Jako dlouholetý programátor jsi nejspíše nic nenapsal, protože jinak bys věděl, že zrovna programátoři pracovní dobu v podstatě nemají, či spíše mají ji furt, to na konto pana Bati. Ale ta tvoje poučka je dobrá jen se asi nedá aplikovat všude a hlavně máš tam chybu – kdo to neumí analyzovat ten to řídí – , asi jako dělá-učí-řídí, že? A bez analytiků, by byla polovina práce zbytečná, pravděpodobně i ta tvoje, protože by se vyrobené zboží nejspíše neprodalo, a ty bys mohl programovat leda tak NCčka. Možná.

  73. Daňový soumar napsal:

    Já taky nechodím do žádného zaměstnání :)). Dělám kdy chci a jak chci. Ok. Máš pravdu bez analytiků to nejde. Jsou to takoví novodobí plánovači :). Já tě jen chtěl trochu v Tvé nabubřelosti usměrnit. Tipuju že jsi do pěti let po škole. Až budeš po škole 20 let možná pochopíš jaké prd jsi dnes věděl.

  74. XXXXX napsal:

    špatnej tip, nesmíš koukat na moje výroky stan zátěže minulostí, já se jí zbavil

  75. Jiří Simon napsal:

    Vážený pane XXXXX, dovolte mi, abych se Vám zde OMLUVIL! Mé zjištění, a to dopad mých příspěvků na vaše zdraví je negativní. Já jsem nevěděl o Vaši nemoci. Omlouvám se Jiří Simon

    Váš poslední příspěvek k mé osobě, kde jste použil tyto slova – „Sajmone, idiotem, mentála, Takže dobrou zlatíčko“. Poté jsem si poctivě přečetl všechny vaše příspěvky na JL tj, http://www.iclubjihlava.cz/XXXXX_rika.htm, kde opakovaně útočíte na přispěvatele a často používáte slova, jako je blb, zmetků, verbež, apod. Jsou to slova urážlivá a ponižující. Dále se chlubíte jak jste dokonalý analytik, jak Vás zaměstnavatel chválí apod. A nakonec zjevně používáte taktiku, já, já …. vím vše nejlíp a jsem nejlepší tj. všechno vím, všechno znám, přitom jako řadový zaměstnanec, který nemá ani řídící funkci, můžete vycházet pouze z teorie doplněnou masáží našich sdělovacích prostředků.Vzhledem k tomu, že Vaše čeština je dobrá a i Vaše slovní zásoba je dostatečná, tak jsem došel k závěru, že jste nemocen, a že potřebujete pomoc nebo alespoň poradit. Tato zákeřná choroba má počátky jíž v dětství a projevuje se tím, že se člověk špatně zařazuje do kolektivu a projevují se u něj pocity méněcennosti. U většiny populace se to v dospívaní vyrovnává, ale jsou jedinci u kterých to přetrvává a projevuje se to i v dospělosti, a to tak, když ho někdo nepochválí veřejně, tak se začne chválit sám. To má následně dopady v zaměstnání a i v rodinném životě, a čím je člověk starší, tím se to stupňuje až do fáze, že začne nenávidět sám sebe. Doporučuji návštěvu dobrého psychiatra a ten vám odborně poradí. Není se za co stydět, jelikož to může mít vliv na vaší budoucí kariéru. Pne XXXXX, se vší úctou k Vám, neberte to mé doporučení ve zlém, jsem si jistý, že jste opět rozčílený do nepříčetnosti, pokuste se ovládnout a zapracovat na sobě. Já Vám slibuji, že nebudu již na vaše příspěvky reagovat, snad Vám alespoň tím pomůžu.

    PS: Když uvidíte příspěvek od Jiří Simon tak ho prosím nečtěte, v opačném případě to ve Vás může opět probudit podivné zvrácenosti.

    Jiří Simon

  76. XX-iq napsal:

    Ho-ho-ha-ha! Co vy nato? XXXXX, myslím že Vás Simon odhalil!

  77. XXXXX napsal:

    Sajmone sajmone, zase se pleteš.
    Sice sis už zapnul spellcheck, ale v kontextu to stejně nepomohlo. Můj zaměstnavatel mě nechválí, ale je se mnou spokojen a pokud si pod pojmem řadový pracovník představuješ řízení pětatřicetičlenného, vzdělaného (nejbídnější „nosič vody“ má maturitu) a spokojeného kolektivu, pak máš jistě pravdu. Že ty nedokážeš uřídit jednoho zaměstnance je problém tvůj, nikoli můj. A to je OK. Moje slovní zásoba je dostatečná hned ve třech jazycích, ale pravda je, že v angličtině spellcheck používám taky. Vlastně jsem zapomněl na ruštinu, takže čtyřech. Jo slovensky a polsky taky rozumím. Šest.
    Jako dítě jsem žil v konsolidované rodině, rodiče pracovali, moc nevydělávali a doma se muselo pracovat, moc se nehádali a sem tam mě zmlátili. V současné době jsem již 19 let ženat mám dvě děti. Budoucí informatičku na VŠ a pana zubaře, tedy ten ještě nezačal studium, ale rád by. Jeho věc. Manželka také pracuje, náš měsíční příjem se pohybuje okolo 60 tisíc, bez ročních prémií.
    Mám vysokou školu. Navíc tři další státní závěrečné zkoušky. Před nástupem do funkce jsem prodělal několik psychotestů a vlastním osvědčení NBÚ k bezpečnostní prověrce na stupeň Přísně tajné (není nás mnoho), tedy opět několik psychotestů. Taky mám řidičák E.
    Že bych se nenáviděl, to jsi jistě rozpoznal, že pravda není. A že bych se rozčílil, to ano rozčílím se snadno, ale jen když někdo odflákne naprosto evidentně práci, nebo lže. Donedávna mě dokázala rozčílit také lidská blbost, ale pochopil jsem, že s některými věcmi se bojovat nedá. Ale to jen u lidí na kterých mi záleží. A těch je již dost. Ty mezi nimi rozhodně nejsi. To můžeš usoudit z toho, že ti tykám. Sice jsem to na začátku zkusil, ale zmýlil jsem se. Vykání je totiž projevem úcty, anebo ironie. A protože s tebou mluvím upřímně, zbývá ta neúcta. Já totiž nemám rád hlupáky a věčné stěžovatele. Tedy lidi jako jsi ty. Buď rád, že jsi tam kde jsi, jezdi si dál se svým náklaďákem a nesnaž se dělat chytráka. Hned se to totiž rozpozná. Na rozdíl od tebe si nemyslím, že jsi nemocný, jen že jsi hloupý.
    Jak vidíš, mám zcela normální symptomy. Normálnosti. A ještě jsem ke všemu veselá kopa.
    Co na sobě pozoruju jako nenormální, okusuju stylus a že se tu vybavuju s hlupákem.
    Tak motory natočit a vyraž, já jdu zapnout kamna do sauny a koupit nějaký Bernardy. V pět přijdou přátelé.

  78. XX-iq napsal:

    Ho-ho-ha-ha! XXXXX, Já, já, já……… Ho-ho-ha-ha!

  79. jo jo napsal:

    XXXXX, co to má znamenat?

    „To můžeš usoudit z toho, že ti tykám. Sice jsem to na začátku zkusil, ale zmýlil jsem se. Vykání je totiž projevem úcty, anebo ironie. A protože s tebou mluvím upřímně, zbývá ta neúcta.“ BOŽE ty jsi vůůůlll….? Doufám že svojí rodině netykáš?

    Slovo: ironie, – Význam: úmyslné a průhledné vyjádření protikladem, výsměch

  80. dobrý bobr napsal:

    jo jo:
    Neřek bych, že X je vůl, spíš seš vůl ty, když nechápeš, že je to ve vztahu k cizímu člověku. Už to tady sleduju delší dobu, krom Mr. Vovsíka je to jedinej kdo říká něco jasně a srozumitelně, teda krom toho, že ryje do p.Simona jak sviňa do pytla. Jiří Simon neví co mele a Daňový soumar popichuje. Ale stejně to nemá cenu, protože je to původnímu tématu na hony vzdálený a politik dosáhl čeho chtěl. Škoda času.

  81. dobrý bobr napsal:

    jo jo, Jiří Simon

    Eště tady mám neco z Wikipedie čtěte pozorně. Hlavně poslední dva odstavečky jsou pro Vás.

    Ironie je převážně humoristickou formou, která spočívá ve vyslovení opaku toho, co chceme vyjádřit, při zachování dojmu, že to, co říkáme, je v nesouhlasu s tím, co chceme vyjádřit.

    V literatuře je ironie způsob výsměchu. Mimoto je užívána za účelem kritiky, pro kterýžto účel mluvčí často používá termíny zdánlivě kladné v úmyslu devalorizovat předmět hovoru. Vzhledem k přirozené zdvořilosti člověka nebývá užívána opačně ve strachu o špatné pochopení i přes změny intonace nebo použití interpunkce (věta: „Bylo to odporné!“ v běžném jazyce nemůže zpravidla vyjádřit ironickou skutečnost, tedy: „Bylo to výborné“). Z tohoto důvodu je pro vyjádření pozitivních vlastností užíván především litotes (viz dále).

    Ironie svou podstatou nutí čtenáře nebo posluchače, aby byl během četby nebo poslechu aktivní, aby přemýšlel a vybral si svou vlastní pozici v hovoru, často ve sporu.

    Ironie zůstává zpravidla nepochopena jedinci, jejichž myšlenková úroveň se pohybuje v blízkosti nižší hranice lehké mentální retardace (debility).[zdroj?]

  82. Jiří Simon napsal:

    dobrý bobr: je třeba použít jiný počítač! Jelikož jsem slíbil panu XXXXX, že nebudu již na jeto příspěvky reagovat. Váš příspěvek jde ze stejného místa!! Mimochodem s jo jo: 100% souhlasím.

  83. jo jo napsal:

    Pane Simone – nedejte se, jsou to blázni!!!

  84. Jiří Simon napsal:

    jo jo, dik! Já to již na tomto blogu brzy ukončím. Téma je zde opravdu jiné?

  85. XXXXX napsal:

    Jiří Simon: Zdravíčko jak se to pozná při tvojí inteligenci?? Že by admin??? tak na nás vyšoupni IP ať se pobavíme 🙂

    jo jo: jojo pravda, jen ta wikipedie to říká doslovně. Čti pod heslem : Ironie

    bobře: Bravo, bravisimo!!! konečně někdo inteligentní.

  86. XXXXX napsal:

    Mimochodem admine sprav si hodiny

  87. jo jo napsal:

    XXXXX, jsi trapný a zde sto dokázal. Nemám zájem s tebou diskutovat sbohem.

  88. XX-iq napsal:

    XXXXX – zase chválí sám sebe! XXXXX a dobrý bobr se = jedna a ta samá osoba – to pozná každý pitomec? Ho-ho-ha-ha!

  89. XXXXX napsal:

    jsem rád, žes to poznal pitomče

  90. Jiří Simon napsal:

    A co základy slušného chování? Holt někdo se s tím narodí, někdo to pochytí v rodině, někomu nepomůže ani vysoká škola!!!

  91. XX-iq napsal:

    Pane XXXXX,
    Když tak rád odkazujete na wikipedii, tak si prostudujte agrese, možná se tam najdete.

    http://cs.wikipedia.7val.com/wiki/Agrese/7val-fit-sid=ac2190ec5599144b71bf5ae207250020

  92. barbora napsal:

    XXXXX opruzuje,uráží a srší kolem sebe zlobu.Jistě neměl šťastné mládí, proto k němu buďte tolerantní.Navíc není schopný napsat jedinou smysluplnou myšlenku.

  93. Jiří Simon napsal:

    A co tento test http://cz.iq-test.eu/ fešáku ze stejné IP?

  94. soutěž napsal:

    Tak kolik ti vyšlo Simone? Hádám tak šedesát z iq a jedna z logiky podle toho co jsem si tu od tebe přečet. chacha

  95. Jiří Simon napsal:

    Uctivě děkuji soutěž, přišlo my těch 79 Kč na účet? Pro Vás ostatní nevyhazujte zbytečně peníze za test který jsem zde doporučil!

  96. Jiří Simon napsal:

    Doplnění pro fešáka který zde často pod jinou přezdívkou, ale ze stejného místa opruzuje, aby jste nezáviděl, tak mě čistého zůstalo 13.84 Kč!! Ale přesto děkuji.

  97. chocholoušek napsal:

    Simone, Simone přestože jsi už starej chlap (možná je to silné oslovení, chlap), tak jsi pořád stejný hlupák, jako jsi byl ostatně vždy. Tvoje diskuze jsou fakt perly, ať kouknu, kam kouknu. Je mi tě tak trochu líto, ale o lítost ty samozřejmě nestojíš. Zamysli se jen trošku, kde jsi byl v minulosti a kde jsi teď. Odpovídat mi nemusíš, protože já už na tyto místa nepřijdu. Minimálně mi to připadá jako ztráta času. Jen snad jedna rada. Zahoď ten svůj celoživotní mindrák za hlavu a zkus to znova.

  98. Jiří Simon napsal:

    Ale, ale XXXXX, zvědavost Vám nedá! Nabízím Vám svůj email: simon.ji@seznam.cz, pokusme se respektovat, blog, a jeho téma!

  99. XXXXX napsal:

    Nazdar Simone. Tak když jsi tu frajeřil s IP adresama, tak ses pořádně přehmátl. Svůj emajl si strč do toho, no víš kam viď. Já si říkal, že už na tebe reagovat nebudu, ale naposledy musím. Seš prachvobyčejnej blb. Jestli chceš dělat frajera zkontaktuj admina těchhle stránek a on ti jistě sdělí jak je to s ip sdresama příspěvků doopravdy. Jestli se nějak liší nebo ne. Zatím ti přeju aby ti ta nenáviděná stavba padla na hlavu, třeba se ti v ní rozsvítí. Jo a už se těším, až to uvedou do provozu. To se poměješ, jedno auto za druhým, ve dne v noci. Nezapomeň na toho admina!!!!
    papa

  100. Jiří Simon napsal:

    Tak že přece jen zvědavost? XXXXX děkuji Vám že jste odhadl cekem reálně – nechutné podmínky které čekají mou nemovitost, ale veřejný zájem v Jihlavě na tom bude hůř. Při Vašem vzdělání jsem předpokládal že rozumíte slovu NAPOSLED!! Email jsem nabídl proto aby jste neměl opakovaně potřebu pomstychtivě prskat a nerespektovat téma blogu.

  101. Svatopluk Beran napsal:

    Na které planetě žije Petr Nečas?

    Slušné země mají zákony na ochranu whistleblowers

    Whistleblowers, státní úředníci, kteří objeví a zdokumentují ve svém úřadě korupci, mají v pokročilejších zemích ve veřejném zájmu právní ochranu. První takový zákon na ochranu whistleblowers vznikl v USA r. 1917, avšak v poslední době byla ochrana whistleblowers v USA oslabena. Podrobnosti o zákonech na ochranu whistleblowers v USA jsou ZDE ZDE

    V Británii existuje jeden z nejefektivnějších zákonů na ochranu whistleblowers na světě, je to zákon The Public Interest Disclosure Act, Zákon o zveřejňování informací ve veřejném zájmu, z r. 1998.

    V Irsku byl schválen nový zákon na ochranu whistleblowers v říjnu 2010 ZDE

    Zákony na ochranu whistleblowers posiluje i Německo ZDE

    Informace, že premiér České republiky Petr Nečas, namísto aby státní úředníky za odhalování chválil, naopak kritizuje ministra za to, že někoho tak „neloajálního“ jmenoval do úřednické funkce, je šokující.

    A co na to Radek Vovsik?

    Není pochyb, že nejsilnějšími politickými stranami i před parlamentnimi volbami zůstávají ODS a ČSSD. Nechci se v tomto příspěvku zaměřit na rozdílnost filozofií těchto stran, na rozdílné návody řešení určitých problémů. Je logické, že obě dominantní strany vždy budou hledat slabá místa soupeře a svoji volební kampaň budou zakládat právě na nich. Zaujala mne však otázka personální, která do jisté míry vypovídá o erudovanosti členů těchto stran. ODS VE SVYCH RADACH DISPONUJE RADOU OPBORNIKU, kteří se uchází a soupeří spolu o místa v jednotlivých úrovních veřejné správy. Jiná strategie platí v ČSSD, zřejmě nedostatečně vybavená odborníky v členské základně, uvolňuje volitelná (a leckdy i leadrovská) místa odborníkům bez stranické příslušnosti. Položme si otázku – který kandidát je pro voliče transparentnější? Je jím ten, který je filozoficky jasně ukotvený a tudíž jeho základní politická orientace je čitelná? Nebo je věrohodnější člověk, který jako nestraník dnes je schopen kandidovat za stranu jednu, aby jindy kandidoval za stranu s opačným politickým programem?

Leave a Reply