Názoroví přeběhlíci v české politice

V úterý podvečer padla vláda. Jeden z „přeběhlíků“, kteří jí vyslovili nedůvěru, byl Vlastimil Tlustý. Člověk, který vždy vystupoval jako čestný pravicově založený politik, jehož jediným životním omylem bylo členství v komunistické straně. Nebyl to omyl. Byl to projev jeho charakteru. Dnes pomohl komunistům a socialistům svrhnout pravicovou vládu. Vyslovil tak souhlas s tím, co roky odsuzoval. Se zvyšováním daní a s „léčením“ ekonomiky státu dalším zadlužováním. Sám sobě plivl do tváře.

Vlastimil Tlustý není bohužel první ani poslední politik, který provedl tento názorový kotrmelec. Jsou zde další, kteří se nás občany snaží přesvědčit o svém názorovém „prozření“. Podívejme se například na pana Ratha, Kotta, či z Jihlavy pana Výborného. Také byli členy ODS a nakonec se názorově „našli“ v ČSSD. Opravdu jim takto zásadní změny osobního postoje chceme věřit?

Podle mě jde o účelové názorové úkroky podle momentální situace a podle toho, zda se jim ten či onen názor právě vyplatí. S takovými lidmi by se měla každá strana vypořádat, neboť tito lidé škodí především jí samé.

A poučení pro ODS? Bývalý komunista neexistuje, stejně jako neexistuje bývalý zločinec.

18 Responses to “Názoroví přeběhlíci v české politice”

  1. Svatopluk Beran napsal:

    Ohledně zločinosti máte na mysli pane Tesaři zřejmě též pana Gandaloviče, který během svých studií, kdy se o něj starala jeho teta, tuto po její smrti okrad o její stříbrné předměty, za což byl právoplatně odsouzen. Myslel jste tím tedy též tohoto okradače mrtvol, vašeho dnešního ministra v demisi?

  2. Svatopluk Beran napsal:

    Oba dva jste samolibí nalhávači. Stejně dobře jako vy, ví každý občan této země, že hlavně na podkladě daňové reformy, kterou vymyslel pan Tlustý, zjískala vaše strana plusové body od mnoha voličů. Po jeho odvolání z ministerského křesla, ministra financí, trval pouze jeho boj o prosazení toho co vaše vláda, mimo mnoha jiných lží, lidem slíbila. To on zůstal na svém, a vy jste nechali vítr politiky, aby vám začala vát do kabátů z jiné strany a jak na obrdlíku jste se začali otáčet, jen aby finanční pobídky lobistů, neproklozly ztrátou vlády, mezi prsty vašim nejbižším. Hlavně o tom probíhaly minulé krajské i senátorské volby. Pokud vám to nestačilo k sebereflexi, nic jiného jste nemohli ani očekávat.

  3. Svatopluk Beran napsal:

    Pokud jste takto rozumní, jakto že jste mlčeli, když vládu, která byla držená pouze takovými lidmi a která pouze obcházením ústavy, ignorací názorů opozičních poslanců a morálních zvykových postupů v parlamentu i sněmovny, protlačila silou a diktátem nejspornější zákony. I když jsem atheista, nemůžu než nepřipomenout, že boží mlýny melou a vy brečíte na úplně špatném hrobě. Je mi též velice líto co se přihodilo jihlavskému poslanci panu Hinkovi. Domnívám se ale, že stažení vládního jednání o radaru v poslanecké sněmovně, díky politováníhodné automobilové nehodě jihlavského radarového příznivce, není vůbec náhodou že se stalo právě poslanci města Jihlavy, ve kterém jiný zastupitel téže strany, jen pár týdnů před touto havárií, se pokusil zneužít moci městského zastupitele a pomocí udání na policii, znemožnit či aspoň znepříjemnit jednu z nejzákladnějších občanských svobod. A to svobodu práva petičního při akci protiradarovým aktivistům. To vše pouze po zjištění při své procházce otce s dětmi, že se v okolí petičního stánku pohybuje osoba, která mu dělá z bělma v očích krvavou zástěru, jenž mu následně znemožňuje ovládat své neokonzervativní emoce a přesvědčit se, jako normálně uvažující občan a lektor občanských práv, oč vlastně jde.

  4. xmolly napsal:

    Tomáši napsal jsi to přesně. Jen snad doplním ještě pár věcí ODS ráda svaluje svůj neúspěch do krajů na 30 korunové socky. Sami si už neuvědomuji, že nemají sebereflexi, že třeba středovým voličům se nelíbil způsob jakým ODS prezentuje své myšlenky, chování politických špiček neprůhledné kauzy atd. A jenom na okraj pokud budou v této rétorice pokračovat tak se zjevného úspěchu nedočkají. protože třeba mě už jejich chování rozčiluje a pan Vovsík k tomu svými názory taky přizpívá.
    Takže mě nakonec nezbyde než volit nějakou úplně zapadlou stranu, abych splnil svoji občanskou povinost. Protože ODS, SZ, KDU-ČSL, ČSSD či KSČ opravdu volit nemíním jo a ještě rozhodně ne DS!!!!
    Takže pro obdivovatele a straníky ODS zamyslete se nad svým chováním k obyčejným lidem nenadávejte jim do socek a 30 korunových uplakánků, tím si je rozhodně nezískáte. Spíše naopak!!!

  5. Svatopluk Beran napsal:

    Pane Ďásek, též se domnívám, že coby politický analizátor by jste se asi uplatnil a dávám z analitiky za jedna.

    Rád bych zde ještě malinko poukázal na slogan, že vítěz může vše. Domnívám se že na začátku třetího tisíciletí z ohledem na internet a komunikační možnosti každého občana, si musí každý kdo chce být vítězem neustále schopen kontrolovat své chování. Možná že u nás může panu Topolánkovi procházet jeho buranské chování chlapa z gulama, ovšem těžko si dokážu představit jeho stejné chování, coby prvního muže Evropy, potažmo pátého světa, jenž nota bene není schopen přirozeně komunikovat v některém z nejpoužívanějších světových jazycích. V Evropském parlamentu těžko může poslat svého Martina Bormana (Marka Dalíka – jak on sám popsal svůj vztah k premiérovi) odkoupit některého evropského poslance, či snad po neuznání některého ze svých vystoupení, vyslovit názor, že facka správně namířená správnému poslamci vše nejlíp vyřeší. Pokud ani tento způsob jistá skupina nechápajících není schopná vnímat, tak by možná pomohla noc dlouhých nožů či vztyčený fakáč všem europoslanců. Možná že si skutečně vedele spícího knížete, rozteklého pana Vondry či veselého pana Kalouska v šestici potažmo nejdůležitějších můžů Evropské Unie za předsednickým stolem, připadal lepší než Marťani, přičemž možnost ženy v evropském předsednictví posunul pro jistotu až za sebe a nebeské bytosti. Pokud by snad některý z novinářů chtěl zdokumentovat pozadí jenž tvoří základnu tohoto valašského chasníka, je tu ještě schopnost pana premiéra se ubránit buď úderem do novináře či rozkopáním jeho auta. Těžko určit kde se naučil tomuto státnickému chování nynější předseda ODS, ministerský předseda ČR a hlavní muž světadílu Evropa? Snad na nedostrudované vojenské škole? Jisté je, že větší OSTUDU jsme do EP nemohli poslat. Pokud by takhle dokonale znali evropští politici pana předsedu ODS již dříve, zcela jistě by je upuštěná kostka cukru, spadlá do kafíčka uvařeného straníky ODS pro EU, zhořkla ještě za letu.

  6. Daňový soumar napsal:

    :))) Já myslím, že se všemi mistrovsky vydrbal pan prezident. Jak s Paroubkem tak i Topolánkem. Teď jde jen o to co kterému z nich nabídne(respektive nabídnul). Nebo spíše které frakci v které straně. Jedno je jisté. Budeme mít úřednickou vládu a v čele jednání s EU a předsednictví rady EU bude pan prezident. Tak jak si to dozajista přál. Předvídám, že nepodepíše Lisabonskou smlouvu a půjde sám proti vůli většiny národa do boje s byrokraty z EU. A to bude teprv mazec. Takže bych řekl, že má Paroubek a Toplánake poslední šanci se nějak rozumě domluvit.

  7. Ota napsal:

    neviditelný pes:
    RADAR: Nebezpečné hlouposti a lumpárny
    10. července 2008

    Tak nazývám všechna veřejná vystoupení, zpochybňující potřebu existence NATO a zejména potřebu spojenectví se Spojenými státy. Tvrdit, že neexistuje po rozpadu SSSR žádné reálné ohrožení, může opravdu jen hlupák – nebo lump. S vystoupeními hlupáků ve sdělovacích prostředcích se poslední dobou roztrhl pytel. Na stejnou notu ovšem brnká v Poslanecké sněmovně opozice, a to způsobem, který mne nenechává na pochybách, že neběží o hloupost, ale o lumpárnu. Motivy komunistů snad netřeba zmiňovat. U ČSSD jde bohužel o snahu napadat vládu za jakoukoliv cenu, dokonce i za cenu ohrožení bezpečnosti vlastního státu. To ovšem jinak než lumpárnou nazvat nelze. Paroubkovcům zjevně stojí za to dostat na svou stranu něco naivních voličů, kteří věří soustředěné propagandě hlupáků a lumpů o tom, že nás mají všichni rádi, že žádné ohrožení není v dohledu.

  8. Ota napsal:

    A jak nazval ROKO paroubek přeběhlíky a poslance, kteří nehlasovali podle jeho rozhodnutí? A vyhrožoval jim sledováním účtů na několik let….to už jste soudruzi zapoměli?

  9. Ota napsal:

    svá´to z iniciativy nezakladnam – ten článek ze Psa je pro tebe…..a mimochodem, dlouhé nečtu…ale ty to máš za peníze, tak se snaž..

  10. xmolly napsal:

    Pane Oto podle Vás bych tedy měl nejspíše už hledat bezpečný bunkr. Jedna otázka kdo zaručí, že válka přijde z východu proč ne ze západu?! Vždyť důvod se vždy nejde. Stačilo aby si včerejší slova pana Topolánka v evropském parlamentu pan Obama vysvětlil po svém a už jsme mohli mít válečný konflikt!! A věřte že v USA je hodně nacionalistů co jim tyto slova způsobily zrudnutí a nasr…

  11. Svatopluk Beran napsal:

    Oto i já jsem pro spolupráci armád Evropy a armád Spojených Států. Ale na naprosto rovnoceném principu. Ale ten není. A americkou vojenskou základnou v naší republice by byl rovnocený vztah mezi samostatnou Evropu a samostatnými Spojenými Státy ještě více nepřijatelný. Ovšem vůbec nejlepší domluva je domluva mezi všemi. Tu ovšem násilím nezískáš. Věřím Obamovi, že tak jak Gorbačov, tak i on, se nebude bát svých vlastních jestřábů a umožní lidem Ameriky, Evropy, Ruska, Číny, Indie, Brazílie, Iráku, Iránu, Palestiny i všem ostatním hledat cestu k sobě. Pokud budeš mít zájem, dojdi si na nový americký film – Austrálie. Tam po delší době konečně amerika a americký filmový průmysl ustupuje od prosazování svého vlastního projevu svobody za každou cenu a po nezištné pomoci při osvobození člověka od zla, které bylo na něm páchané, nechávájí žít těmto lidem JEJICH svobodný život a vizi jejich vlstní svobody, i když to není přesně ta kterou uznávají oni jako jedinou správnou. Soustřeď se na úplný závěr filmu, třeba ti něco dojde. Pouze v takovém případě mají u mě Spojené Státy tu hodnotu, v kterou jsem u nich doufal.

  12. Svatopluk Beran napsal:

    Pane Oto přidávám vizi R. D. Rosevelta, presidenta Spojených Států z let 1933 až 1945, kterou pronesl na 77 kongresu sboru senátorů a poslanců, ještě dlouho před vstupem Spojených Států do druhé světové války. Jejím základem byly čtyři svobody.
    První byla svoboda slova a projevu – všude na světě.

    Druhá svoboda byla svoboda vyznávat Boha svým způsobem – kdekoliv na světě.

    Třetí svoboda byla svoboda vysvobození z nouze – kdekoliv na světě.

    Čtvrtá svoboda byla svoboda osvobození od strachu.

    Ke každé svobodě je prezentováno vysvětlení jak to R. D. R myslel. Zaměřím se jen na tu čtvrtou, protože o té se domnívám, že je nejdůležitější i pro životnost těch předešlých.

    Tedy – osvobození od strachu přeloženo do praktické řeči – znamená SVĚTOVÉ ODZBROJENÍ na takovou míru a v takovém rozsahu, aby žádný národ nebyl s to napadnout zbraněmi svého souseda – nikde na světě.

    Vůbec se nedomnívám, že administrativa George Busche a potažmo vlezdoprdelová vláda Mirka Topolánka, pana Vondry, pana Langera, pana Vovsíka sebemíň naplňuje TYTO HODNOTY.

    Nejsem si ale jist jestli tímto svým postojem a rozmluvou s tebou nehážu perly s…… Promiň.

  13. Ota napsal:

    Berane, opravdu dlouhé nečtu……a pan namoll je opravdu komik, najděte si bunkr, Obama po trefné Topolánkově kritice přijede s vojskem…asi jste opravdu namol

  14. XXXXX napsal:

    Máme tady nového Simona jménem Ota. Taky ví všechno a svou nedozírnou inteligenci podporuje nečtením dlouhých. Nejspíše nečte vůbec. Je mi záhadou, že píše. Jestli závidíš Beranovi, že to má za peníze, sice pochybuju, že stojí za zmínku, ale ať, tak si taky založ nějakou iniciativu. Třeba proti Rusku.
    Reálnou hrozbou z východu dneska postrašíš leda tam moje miminko, a nejspíš ani to ne.

    Daňovej: Mimořadně a zcela ojediněle s tebou souhlasím. Nerudný stařík na hradě v poslední době jede na vítězné vlně, otázkou je, pro koho je vítězná. A dva magoři s egem větším než staříkovo bydlo se nikdy domluvit nedokážou. Na to dám vocas do vohně.

    Tomáš: Asi to bude naší územní příslušností, nebo nevím, ale zase to vidíme stejně. Hlavně zmínka o Tlustém a pak o komančích je jako kdyby ode mne. Moc se mi líbí, jak pro svou neschopnost nejmocnější strana najednou dokáže sehnat viníky. Kdyby se kluci koukli do zrcadla a zastyděli se, to by bylo krásně na světě.

  15. hugo chávez napsal:

    Copak copak? Nechuť k názorovým kotrmelcům? Co kotrmelce různých Mektáků a Pohanků ? ANO JE TŘEBA PEVNĚ DRŽET LINII BUDOVÁNÍ KAPITALIZMU A Z NASTOUPENÉHO SMĚRU NEUHNOUT ANI O PÍĎ!!!!!Ani netušíte blaufogli,jak legračně se pododbáte KSČ zabetonované v normalizačních poměrech.A co se toho členství Tlustého v KSČ týče, je přijatelnější než členství Péti Nečase v SČSP v roce 1989.Ono totiž v roce 1989 posílat lidi do vyžraného a zplundrovaného SSSR,tak to mohl jenom ***** .Nebo ministr ODS.Navíc spravující sociálno.Život je fakt sranda.

  16. Martina Landergott napsal:

    Dobrý den,
    pan Vovsík na svém necenzurovaném diskuzním fóru neuveřejnil demokraticky můj příspěvek,proto uveřejňuji svou reakci zde.
    Věřím stále ve svobodu slova 🙂
    Paradoxem je pane Vovsík,že jako náměstek primátora neznáte zákon “o právu petičním”,dle kterého k provozování petičního stolku na veřejném místě není zábor veřejného prostranství požadován,vlastně v tomto zákoně není vůbec zmíněn.Myslím,že by v politice měli být lidé vzdělaní,znalí alespoň základů práva.Fakt,že člověk ve vaší funkci nezná tak jednoduchý zákon o dvou A4 jako je “zákon o právu petičním” je ostuda nemyslíte? Jediné,co může omluvit vaši neznalost je skutečnost,že jste studoval za minulého režimu,v tom případě by mohla pomoci rekvalifikace.
    Váš životopis je povrchní a nic neříkající,zapomněl jste zde zmínit čím jste se živil od počátku vaší pracovní kariéry,co jste studoval a jak jste se dostal k tak významné funkci jako je ředitel DD za minulého politického režimu,jak vy krásně říkáte “po uvolnění”.
    Tedy přeji vám pěkné uvolnění a těším se na odpovědi bez cenzury mého textu
    Martina Landergott

Leave a Reply