Zastupitel Herzán sprejoval

Jihlavský komunistický zastupitel Martin Herzán vytřel všem zrak. Koupil si sprej a reflexní odrazky a šel označit betonový retardér na Znojemském mostě v Jihlavě. Jako jediný tak viditelně reagoval na výzvu Jihlavských listů, „ať už konečně někdo odpovědný označí špatně viditelný betonový předěl, než se tam stane další bouračka a někdo tam zahyne.“

Marné to bylo volání. Možná, že odpovědní lidé něco činili, jen se to v těch byrokratických mechanismech a postupech ztratilo. Mnozí jihlavští zastupitelé o tom betonovém skrytém nebezpečí ví, jen jeden něco udělal. Vzal sprej a místo označil.

Možná namítnete, že se chce zviditelnit. To určitě také. Ale tady to je pro dobrou věc, na kterou nikdo jiný nezareagoval. Jemu patří právem dík a odpovědným ostuda. Teď mne ale napadá. Nezasáhl zastupitel do něčích práv? Vždyť posprejoval cizí majetek! Možná se ještě najde nějaký chytrák, který mu dá vyčištění k úhradě.

5 Responses to “Zastupitel Herzán sprejoval”

  1. Petr napsal:

    A to je nutné, aby mu tam přijeli asistovat novináři? O čem soudruh přemýšlel, když jim volal: ,,Přijeďte k mostu, budete mě tam fotit……já tam budu dělat dobrou věc a to zcela nezištně….

  2. Jitka napsal:

    Jsem ráda, že se pan Herzán chopil odvážné iniciativy, když úřady odmítaly řešit tuto životu nebezpečnou věc. Vůbec bych se nedivila, kdyby jeho správný čin byl po zásluze potrestán. Jsme národ, jehož občané se bojí, nebo jsou líní sami něco správného z vlastní iniciativy podniknout pro blaho ostatních, a když se tak odhodlá někdo jiný, jsou schopni ho za to ukamenovat či jej při dobré vůli jen zkritizovat. A co teprve úřady, kterým vzal Herzán vítr z plachet, když se k ničemu neměly a hazardovaly s našimi životy. Jak říká pan Klukan, neobviní ho ještě nakonec paradoxně ze sprejerství? Co na plat, že takto sprejují deně na silnice, chodníky i zdi také desítky policistů při nehodách, desítky vodařů, plynařů i elektrikářů, pracovníci Správy městských lesů na stromy ve městě i dělníci Služeb města Jihlavy. Ti to ale mají v popisu práce a jsou za to placeni, nic jim za to nehrozí. Pan Herzán celou akci platil ze svého, ve svém čase a na vlastní riziko. A hlavně, nešel čmárat hlouposti, ale označil bariéru, která již způsobila mnoho nehod a komplikací a možná tak zabránil, že si pro příště nevybere i daň na lidských životech.

  3. Dom napsal:

    Petře:
    Není důležité, že se u toho chtěl zviditelnit, důležité je, že je místo označeno!!!

    Mně na tom může jen mrzet, že to udělal Komunista… a taky mrzí.

  4. Jitka napsal:

    Správně, místo je označeno. Pokud Vás mrzí barva stranické legitimace autora tohoto označení, mohl jste to označit sám, pokud si myslíte, že barva stranické legitimace má na toto nějaký vliv a máte snad nějakou svatější či elitnější legitimaci nebo nemáte naopak žádnou… Vždyť o to přeci nejde. Mě spíše mrzí, že to neudělali sami úřady, které to udělat měli už loni na podzim, když se tam ta obludnost instalovala.

  5. Zdenek napsal:

    Vážení,dělící panelový pás by měl zmizet protože je tam úplně zbytečný.Dnes jsem šel ulicí Křížovou a u retardéru jsem se chvíli zastavil.Nevím proč je tam ten retarder a značka omezené rychlosti,když za tu chvíly co jsem to pozoroval tam proletělo několik trolejbusu takovou rychlostí jako by hořelo o orobních vozu nemluvě.Chudáci obyvatelé této ulice.

Leave a Reply