Jak je důležité míti Filipa…

Tak už jsem přátelé opět poněkud mimo a vážně uvažuju, že půjdu na nějaké vyšetření s hlavou. Zase mi totiž některé věci odmítá brát. Naposledy včera, kdy jsem se z televizní obrazovky dozvěděl, že vrchní velitel KSČM volá po spravedlnosti – veřejnoprávní televizí uváděný pořad o procesu s Miladou Horákovou prý poškozuje jeho stranu a vyvolává primitivní antikomunistické nálady. Tomu tedy opravdu, ale opravdu nerozumím. Znáte mě – mám vždy snahu dívat se na věci v tom nejlepším světle, mnohdy se zastávám outsiderů a snažím se pochopit jejich jednání. Toto ale pochopit opravdu nedokážu. Komunisty snad podle mě poškodil nejvíce ten samotný zinscenovaný proces a doba, v níž podobná svinstva legálně probíhala, ne ? To, že se má veřejnost (alespoň ta část, která o to stojí) konečně možnost seznámit s celým případem v jeho nejsyrovější autentické a nepřikrášlené podobě je jenom dobře a každý komunista, který se chce OPRAVDU distancovat od oné doby a od oněch zrůdností, by se měl za svoje předchůdce zcela lidsky a opravdově stydět.

Já být v kůži pana Filipa a snažit se proměnit KSČM v moderní a demokratickou stranu – jak často proklamuje – tak se tisíckrát všem omluvím za celé „socialistické“ období a především za padesátá léta, popřípadě pokud mi to moje ješitnost nedovolí, tak alespoň zalezu někam co nejhlouběji pod zem, dokud vysílání dokumentárního seriálu neskončí. Přiznám se, že mi byl svým klidným vystupováním v řadě parlamentních půtek a skandálů celkem sympatický. Včerejším vystoupením se však v mých očích zařadil na čelo ostatních českých „vůdců“, pro něž jsou arogance, hulvátství a omezenost hlavními povahovými rysy. Nu což, alespoň mi opět trochu pootevřel oči – zaplaťpánbůh…

Už ze školy vím, že sprostě se mluvit nemá a dělám to jen velmi nerad – útlocitný čtenář doufám promine. Ovšem když bych měl čin pana Filipa nějak pregnantně shrnout, nenapadá mě nic lepšího než slova mé babičky, která kdysi podobné situace označovala poměrně lakonicky slovy „posrat se a ještě se v tom vyválet“…

24 Responses to “Jak je důležité míti Filipa…”

  1. Zdenek napsal:

    Pane Dásku nejsem příznivcem žádné politické strany natož KSČM,ale není my jasné proč třeba
    25letý přiznivec této strany by se měl omlouvat za 50léta,když v té době nebyl ještě na světě
    a vůbec o této době nic neví tak jak si může udělat nějaký úsudek.

  2. Radek Vovsík napsal:

    Dvacetipětiletého komunistu budu hodnotit úplně stejně, jako takto starého člena Dělnické strany. A příliš lichotivé toto hodnocení nebude…

  3. Petr napsal:

    A pokud bude dvacetiletý fašounek, tak také není problém? Copak můžu propagovat a být členem něčeho zločinného a nemít zodpovědnost? Nemáte to Zdenku trošku pokřivené?Z vás tedy musí mít mladí komunisté, kteří mají na stránkách jako program likvidaci soukromých výrobních prostředků radost…

  4. Jirka napsal:

    Pokud pane Zdenku člověk ve věku 25 let leze do ksčm a nezjistí si souvislosti, tak je buď chluchoněmý a slepý, nebo pomatenec….v dnešní době se opravdu dá hodně věcí najít, např. na stránkách totalita.cz

  5. xmolly napsal:

    Pánové to by KDU ČSL měli dávno rozpustit neboť je to největší zločinecká organizace v dějinách. Neb křesťané podnikali křižácké výjezdy ve jménu Krista, pořádali hony na čarodějnice upalovali vzdělance a za komunistů tuto stranu tiše podporovali. Cožpak to není dost pádných důvodů ke zrušení?!

  6. Svatopluk Beran napsal:

    No myslím si xmoly že nemáš tak úplně pravdu. Za ty dva tisíce let dokázala církev i pozitiva. To by jsi jinak musel zahrnout do zrušení i ODS. Též mají plusy a mínusy. Na jedné straně prosazování pravdy o komunismu, na straně druhé světově veřejná podpora Jorge Wolkra Busche v zabíjení statisíců civilistů, žen, dětí, starců v Iráku a Afganistánu, podora v mučení neviných na úrovni toho komunistického, za osum let z osmi set odsouzených byl odsouzen jediný, a to řidič za to že řídil Usámovo auto. Nevadí jim ani pět milionů civilistů v exodu a bez střechy nad hlavou. Oni taky neboudou všichni, až tak úplně košer. Jestli jsi si všimnul, velkým blogerem je zde například pan Vovsík. O excesech komunistů tu toho napsal dost. O nacismu a neblahých vzpomínek na něj téměř ani řádka, a jak se nám pěkně za dobu vládnutí jeho strany, tato rasistická a nacionální alternativa veselé rozrůstá.

  7. Daňový soumar napsal:

    Statisíců civilistů ? Beran neblouznite. Busch byl, nebo spíše je blb, ale statisíce civilistů měl na krku spíš Husajn ne ?. Aha já jsem zapomněl že jste militantní mírumilovný muslimský bolševik :)))).

  8. xmolly napsal:

    Daňový kdo nechce vidět nevidí kdo nechce slyšet neuslyší. Nemůžeš věřit mediím , které jsou pod vlivem politiků. Ti jsou za to placená ,aby dodávala ty správná data a ovlivňoval široké masy, které si neumějí udělat názor.
    Zmiňuješ Irák, jaká byla záminka na jeho napadení a jak to dopadlo. Vem si Vietnam atd. Od konce 2 světové války má nejvíce ozbrojených konfliktů na svědomí která země? Ale jak říkám, kdo nechce vidět neuvidí.

  9. Daňový soumar napsal:

    xmolly : umíš vůbec pochopit text, který čteš a dát si ho do souvislosti ? Za vlády J.W.Busche se válčilo ve Vietnamu ?

  10. Libor Furbacher napsal:

    Zda se ,ze ten bacil “Beranus Ineptus “of US bashing je nakazlivej ,uz ho dostala i Xmolly

  11. Svatopluk beran napsal:

    Aha já jsem zapomněl že jste militantní mírumilovný muslimský bolševik :)))).

    Aha, tak to jsme už dva, pan Obama a já. No snad se najde vedle mě obyčejného občana ČR a presidenta USA ještě někdo. :))

    Doporučuji daňovému a panu Furbacherovi třeba dnešní projev Obamy na universitě v Káhiře.

  12. Hugo Chávez napsal:

    Kruci demokradi a co teda s Francií? Když tedy Francie vraždila své občany po tisících v době kdy bolševik opatrně rozjížděl rehabilitace ? Zrušíme ji ? Vyloučíme z Evropy ? Humanitárně vybombardujeme ? Nebudeme mluvit francouzsky ? Daňový kvákale poraď nějaký relevatní názor…..

  13. Svatopluk beran napsal:

    Že byl Sadám, který se s pomocí USA stal diktátorem vrah, o tom není pochyb.

  14. Svatopluk beran napsal:

    Již podruhé mi byl na této stránce smazán příspěvek z odkazy na Amnesty International CZ, o počtu civilních obětí v Iráku, způsobeném státním vojenským a hospodářským terorismem bývalého presidenta Spojených Států panem Buschem. Můj příspěvek byl automatem na podkladě hesla bez problému přijat, načež byl odstraněn. Mohl bych znát důvod ničení těchto dokladů a důkazů, potřebných k doležení mnou uvedených skutečností o zemi jenž je nynějším světovým hosodářským lídrem?

  15. Hugo Chávez napsal:

    Berane ještě o tom nevíš ,ale bylo to proto,že jsi rezident korejského KCS.

  16. Libor Furbacher napsal:

    Pane Berane,muzete mi prosim vas vysvetlit jake je logicke spojeni s timto blokem,ktery pojednava o stiznosti komunistu na televizni program,s okopirovanou zpravou o iraku.Nezamyslel jste se nad tim nekdy,kdyz takhle menite temata?Nezdalo by se vam divne,kdyby jste nekoho pozdravil,Dobry den jak se mate a on van odpovedel,Americani vrazdej po celem svete ,mam to tady cerny na bilim ,tady si to musite precist.Me osobne by se takovej clovek zdal divnej .Vam ne?

  17. Petr Petr napsal:

    Veřejnoprávní Česká televize má veřejnoprávní pouze název. Klaním jse ktomu názoru že její zpravodajství není objektivní a vyvážené, jak ji klade zákon o ČT. Na dokumentu o M. Horákové chýbí i jiný pohled komentáře který by lépe dovedl zhodnotit dobu v nejhorší etapě studené valky a určité pro nás dnes znašeho pohledu politické histerie na obouch stranách barikád západu i východu. Na změnu systému v roce 1950 nebyli podmínky mezinárodní ani domácí nálada ve společnosti na to nebyla přivravena na návrat ke kapitalismu tak jak později v roce 1989. Byla by pouze možná varianta války světové nebo občanské z hromadou mrtvých jak pro zastánce socialismu i kapitalismu. USA i Sovětský svaz si i přes ohromné napětí mezi nimi vše uvědomovali a variantu opravdové války stejně nepřipustil. Otázkou zůstává jesli si po únorový komunistický odboj vše dobře uvědomoval nebo byl obětí nějáké zpravodajské hry.Na to nám však objektivní a vyvážené zpravodadajství ČT neodpoví.

  18. Hugo Chávez napsal:

    Ono je to celé divné.S odsouzením Horákové k smrti nelze samozřejmě souhlasit .V tom případě tedy ,alespoň já , souhlasím s odsouzením Slánského,Reicina a Závodského,protože ti sem ze Sovětského svazu všechny ty poradce a NKVDáky dotáhli.Boží mlejny zamlely velmi rychle.

  19. Svatopluk Beran napsal:

    Pane Furbacher, pokud někdo není schopen unést nevulgární a slušně podanou historickou skutečnost, která dokresluje, že máslo na hlavě nemají jen komunisti, začíná to být s naší demokracií opět špatné.

  20. Ladic napsal:

    petře petře……stačí, že se vyjádřil soudruh Falmer filip, nezříká se minulosti. Ostatně proč by měli vrazi dostávat prostor?

  21. Hugo Chávez napsal:

    Hele ty drbno ladická,když víš o vraždě měl bys konat ne ?Anebo nepomlouvej.Ale co bys jinak dělal že ?

  22. XXXXX napsal:

    Však tys Vovsíku ve dvaceti nebyl taky žádná hvězda. A nezlepšilo se to.

  23. Svatopluk Beran napsal:

    Nezlobte se pane Ďásek, vůbec nechci a nemám v úmyslu snižovat váhu neospraveditelné justiční vraždy, i když je historicky nezanedbatelné, že paní Horáková nebyla až taková světice. Chtěl bych ale po dnešním brífingu ČSSD a otázce jednoho z novinářů na pana Tvrdíka, kteří se neustále a za každou cenu snažící dostat hlavu pana Paroubka, malinko pozměnit název nadpisu vašeho článku a napsal bych ho asi takto.

    JAK JE PRO ODS DŮLEŽITÉ MÍTI FILIPA………

    Odpovď pana Tvrdíka totiž zněla – slovenký socialistický premiér pan Fico, nemá čtyřicet procent hlasů o proti 25 procentům hlasů panu Paroubka proto, že je více populární a lépe komunikuje s obyvatelstvem, nýbrž proto že na Slovensku žádná jiná levicová strana neexistuje. Hned jsem si vzpoměl na váš a článek a věřte že jsem se za břicho popadal. Uvědomil jsem si jak je ta politika jednoduchá a zároveň směšná.

    Jem silně přesvědčen, že pokud by ODS neměla FILIPA, tak si v žádných volbách ani nevrzne. ODS se ve skutečnosti nikdy nepokusí zrušit KSČM, bude remcat proti komunistům, ale nikdy si nepodříznou pod sebou větev zrušením KSČM a nepřipustí přesun 15 procent voličů do ČSSD.

Leave a Reply