Kam to dohnal Dohnal ?

Tak nám zákulisníci a nepřejivci začali šít do našeho bývalého milého hejtmana. To určitě ti závistiví pražáci, kterým vadí, že se hoch z Vysočiny vyšvihl na tak vysoký post. A přitom je v tom prý úplně nevinně. Pořádnou nadupanou káru s řidičem má dneska kdejaký náměstkovský hejhula a byt s nájemným 75 tisíc za měsíc v hlavním městě taky není bůhvíjaká výjimka. Navíc prý takovéto „standarty“ byly schváleny ještě před jeho nástupem do funkce a tak se nedopustil ničeho nelegálního. Taky bodejť – kterýpak vrcholový politik či úředník by ještě dnes byl tak naivní, aby se nechal nachytat při něčem nelegálním. Například můj oblíbený – dnes již bývalý – předseda lidovců, který měl cesťáky na statisícové částky a ve stejné době pobíral sociální dávky přece taky postupoval zcela v souladu se zákony – vždyť to potvrdili i američtí Pinkertoni, či jak se ti ostří detektivové které si objednal ospalý pan hrabě, jmenovali.

Všechno jsou to jenom pomluvy a intriky. Typická česká závist. Vždyť se přece vůbec nic nestalo. Předseda nejvyššího kontrolního úřadu, který by měl již z titulu své funkce kontrolovat a odhalovat nejrůznější nepravosti, prostě z daňových poplatníků dojí ročně milión za nóbl bejvák společně s další tučnou sumičkou za provoz čtyřkolových hraček a to je vše. Je to úplně stejné jako kdyby pan farář chodil v noci do bordelu, nebo kdyby pan učitel dával sedmnáctiletým učňům cigarety. Vždyť to přece taky není vůbec nic proti zákonům, ne ?

4 Responses to “Kam to dohnal Dohnal ?”

  1. Svatopluk Beran napsal:

    Opět si nemůžu pomoci. Také se mi líbí od nejvyššího zemského kontrolora odpověď – já nic já jen to co dělal ten předemnou. Morálka? Žádná. Jo komunisti to byli hajzlíci. Jak byl někdo vejš, už toho zneužíval. No a prej teď také budou dělat pro šestiměsíční vládce EU, samoatatné nudistické pláže. Snad na to dostanou i granty.

  2. petr napsal:

    Myslím, že to srovnání s farářem nebo učni je zcela mimo. Cítím z toho i jakousi závist, kterou jste převlékl do morálky. Jednodušeji řečeno – rovnostářství. Že má prezident ČR vysoký plat? Ať má, to je přece v pořádku je nejvyšším mužem ve státě. Že mají i další ústavní činitelé? Co je na tom divného? Asi by se nám nejvíce líbilo, kdyby jezdil starší škodovkou a bydlel v paneláku – pak ať si tu funkci má…

  3. petr napsal:

    V článku na webu jihlavských listů vysvětloval jak to s těmi byty je, že to prakticky jeden. O garážích jsem nic nečetl. Tak kdo má pravdu? A nakonec se může ukázat, že každý ze svého úhlu pohledu. Není ale podstatnější, že to tak je delší dobu a ti lidé, kteří u toho byli a vše schvalovali se ozvali až nyní? Není to až podezřelé?
    Proto se ptám, zda za tím nejsou opravdu zcela jiné zájmy, než šetření penězi daňových poplatníků, jak se tím každý zaštiťuje. Stejně se jedná o naprosto mizivou částku z pohledu toho, co NKÚ kontroluje. Jestliže NKÚ zjistí stamilionová „pochybení“, jistě někomu stojí za to na „kontrolora“ něco vytáhnout. Tlak na NKÚ musí být neuvěřitelný – lobbistický, politický.
    Současným prohlášením Dohnala, že hledá jiný byt by to mělo být snad v pořádku i z pohledu „morálních“ lidí. Ale řekněme si, s kolika poslanci, ministry atd. nehlo vůbec nic. Ať už to jsou neoprávněné tituly, přebíhání ze strany do strany a další.

  4. Petr Petr napsal:

    Pan Dohnal rozhodně dobré jméno sobě neudělal. V porovnání se svým dřívějším předchůdcem pravděbodobně zašel za určitou možnou hranici tolerantnosti v rámci své funkce. Problém je ale daleko větší a hlubší a nejedná se zde jenom o p. Dohnala. Na co platí řadoví daňovi poplatníci instituce a různé pochybné úřady které běžný občan ani nepotřebuje a pro stát plní pouze formální účel. Dnešní profesionální politici sice obhajují zájmy svých potencionálních voličů, ale zárověň pro sebe vyžadují státem přeplacené a zneužívané funkce ktéré jsou i zbytečné. Dufám že se ekonomická krize dotkne i těhto věcí a nebo alespoň finančně omezí královské přeplácení nefunkčních úřadů a nenasytných politiků. Ušetřené peníze by stát mohl investovat smysluplňěji pokud bude dobrá politická vůle, nehledně obrovské korupce a lobingu některých podnikatelských kruhů ke státní správě ohledně různých veřejných zakázek. I zde by se měl začít dělat konečně pořádek.

Leave a Reply