Duškova past na pokrytce

Ne. Nedá mi to. Vím, že se možná strhne lavina negativních reakcí, ale já prostě musím reagovat na nejnovější politickospolečenskou kauzu, kdy se odborářský boss Dušek poněkud nečekaně a nezvykle opřel do vedení českých drah. Jeho výroky se rovnají explozi atomové bomby. Zkusme se prosím na chvíli přestat zabývat vhodností či mírou homofobie jeho výroků a podívejme se na věc zcela nezaujatě a střízlivě.

Opravdu si myslíte, že pan Dušek je jednoduchý populista, nebo hloupý hulvát ? Nenechte se mýlit. Dušek je člověk, který to má v hlavě zatraceně srovnané a který vždy přesně ví co a proč dělá (jak nás o tom ostatně v minulosti už párkrát přesvědčil). Nikdy by se k podobným výrokům nesnížil (i člověku s IQ 10 by snad bylo jasné, že pokud něco takového pronese před novináři, tak to do pěti minut bude vědět celý svět), kdyby tím něco nesledoval. Tady vůbec nejde o to CO řekl, ale JAK to řekl. Všimněte si, že všude používá výraz „homosexuál“. Dal si pořádný pozor na to, aby mu z úst nevyšlo žádné pejorativní nebo vulgární označení této minoritní skupiny lidí. Homosexuálové se sami tímto výrazem označují a vždy zdůrazňují, že jsou zcela stejní, jako ostatní. Tudíž toto slovo nemůže být v žádném případě považováno za urážku a v důsledku je to tedy zcela stejné, jakoby milý pan Dušek prohlásil, že většina členů vedení českých drah jsou zahrádkáři. Bohužel opět dřív než zdravý rozum zvítězilo tradiční české pokrytectví. 90% našich spoluobčanů by nechtělo za sousedy Romy a 90% našich spoluobčanů by svého syna nepustilo na víkendový tábor s homosexuálním vedoucím. Ovšem oficiálně by to minimálně polovina z nich nepřiznala. Můžete se na mě zlobit za to, že to píši takto veřejně, ale bohužel je to neoddiskutovatelný fakt. A tak místo toho, aby podobně laděné zjevně provokativní výroky oficiální místa přešla mlčením, tak reagují naprosto přesně podle Duškových plánů. Ministr vnitra podává trestní oznámení (zřejmě se nemůže dočkat, až bude před soudní síní plnou kamer a diktafonů veřejně probírat svoji sexuální orientaci), strana zelených, balancující na hranici volitelnosti se ochotně přidala a korunu všemu nasadil mluvčí českých drah Šťáhlavský, který přispěchal s prohlášením : „Zadali jsme právní analýzu a přípravu příslušných právních kroků vůči panu Duškovi v souvislosti s ochranou dobrého jména společnosti“ – čímž vlastně jinak řečeno v důsledku veřejně říká, že být homosexuálem je něco nedobrého ! Fajn, žalujte ho – vždyť proboha přesně na to čeká. Členové vedení českých drah budou muset jeden po druhém veřejně proklamovat svoji pravou sexuální orientaci, jejich soukromí se bude propírat v tisku, televizi i v soudní síni – jen aby se dokázalo, zda obžalovaný mluvil pravdu nebo ne. Bude se zkoumat, zda-li označení homosexuál je urážlivé, či nikoliv, popřípadě zda-li může poškozovat něčí „dobré jméno“. Celý kocourkovský spor se potáhne až k ústavnímu soudu. Dušek z podobné justiční frašky nakonec pochopitelně vyjde jako vítěz – a to i v tom případě, že by snad byl ve finále na základě nějakého (prozatím neexistujícího) zákona odsouzen k peněžité pokutě 100 Kč. Bude se o něm všude mluvit, jeho tvář bude zadarmo ve všech novinách a na obrazovkách v hlavním televizním čase, pro část veřejnosti bude hrdinou, ne-li dokonce mučedníkem a nakonec zcela zaručeně skončí v evropském parlamentu. Show to bude opravdu dokonalá – a nás čecháčků hodná.

Zkrátka a dobře – odborový předák Dušek plivl jedovatou slinu do sklenice vody a teď se zaujetím pobaveně sleduje, jakou bouřku tím vyvolal. Bohužel všichni zúčastnění hráči jsou pouze nešťastní hejlové. I když to tak totiž na první pohled možná nevypadá, všechny trumfy drží v rukách on – a málo platné – hrát doopravdy jaksepatří umí…

5 Responses to “Duškova past na pokrytce”

  1. arthur napsal:

    Až na ten dovětek o tom že se tam bojí ohnout pro propisku. To už si přestal dávat pozor.

  2. Daňový soumar napsal:

    Pane Ďásek asi máte pravdu. Já ho mám za prostého mlátiče slámy. V jednom chatu jsem se ho zeptal proč nemohou mít stejné výhody na benefitech i OSVČ. Místo odpovědí mi vyhrožoval , že zveřejní všechny výhody OSVČ a obyčejný pracující lidé je sežerou zaživa. V dalším chatu jsem ho vyzval, aby tedy tyto výhody sdělil. Vysmál se mi a napsal něco v tom smyslu, že mi to vysvětlí mezi čtyřma očima. Taková je moje zkušenost s ním. To ,že chce někomu šlápnout na kuří oko nepřičítám jeho snaze zviditelnit se, ale dávám si to do souvislosti s jeho aférou a nuceným odchodem z čela odborů na železnici. To, že si pod sebou definitivně podřízl větev je nasnadě.

  3. XXXXX napsal:

    Jako obvykle velmi přesná analýza problému. Divné na tom je jen to, že si to národ vykládá úplně jinak. A že by si Dušek podřízl svou větvičku o tom si dovolím silně zapochybovat.

Leave a Reply