O televizní diskusi

Předvolební pořad Otázky VM pozval sedm lídrů k diskusi. Co kandidát, to známá tvář. Čtyři poslanci, senátor, bývalý ministr a rektor VŠ, který do velké politiky ještě nezasáhl. Mezi ostřílenými matadory se neztratil a na otázku, proč by měli lidé volit stranu, kterou zastupuje, odpověděl: Protože je třeba nových tváří.

Kdo byl nejlepší? Dle mého názoru moderátor Moravec. Dokázat utáhnout celý pořad sám v přímém přenosu s publikem v zádech svědčí o jeho výjimečnosti na poli „politických“ moderátorů.

A kdo byl nejhorší? Pro mne lídr komunistů Kováčik. Zkušený poslanec, který umí skvěle hovořit s dokonalou dikcí. Tu zvýší hlas, tu ubere, přidá rozčilené gesto. Mediální poradci by se od něho mohli učit. Kdo však poslouchal i obsah, musel žasnout nad jeho bezostyšností. Tak jako jihlavský komunistický zastupitel nedávno tleskal devadesátiletému historikovi Hoffmannovi, který celý život proti komunistům bojoval, tak Kováčik básnil na téma zemědělství. Že všechny problémy zavinila jeho strana přetržením kontinuity, mu pramálo vadilo. Korunu tomu dal nakonec. Proč je prý volit? Protože se na komunisty můžeme vždycky spolehnout! Kdyby to slyšela má babička, honem by se pokřižovala a vykřikla: Pán Bůh s námi a zlé pryč.

8 Responses to “O televizní diskusi”

  1. Daňový soumar napsal:

    Pane Ďásek ale prapříčinou přeci je to přetržení kontinuity. Staří dědové vždy říkali, že pozemek se neprodává ani kdyby šlo o smrt. Podívejte se jak to vypadá dnes. Kdo dostal v restituci pozemek snažil se ho honem prodat. Za utržené peníze si koupil auto a nyní má hromádku rezatých plechů. A na pozemcích vydělávají jiní. Krkonoše jsou kapitolou samou pro sebe protože tam to nebylo ani komu vracet. Většinu vlastnili sudetští němci. Takže pokud bych to zjednodušil příčinou je vždy rozhodování někoho, kdo nemá s danými majetky vůbec co do činění a nikdy mu neříkali pane. Souhlasím s Vámi, že další z příčin těchto spekulací je systém dotací povětšinou vytvořený socialistickými inženýry (a ti jsou jak na levici tak na pravici). Koncentrace moci v rukou úředníků je už totiž na cestě k absolutní diktatuře přerozdělování. Ochota vzít osud do vlastních rukou se v současné společnost začíná nebezpečně přibližovat nule. Myšlenka, že za mě někdo zařídí můj život tak, že někde někomu ubere a mě přidá je morem dnešní společnosti. Nedej bože aby někdo vybočil z řady a dokázal se o sebe postarat sám. Takového člověka musíme po zásluze potrestat.

  2. Fejinka napsal:

    Chybou bylo, že to to dělo násilnou formou, ale když se to někam vypracovalo, tak se to zase rozbilo(i západu se to líbilo) a majitelé půdy ji prodávají různým spekulantům a cizincům přes „bílé koně“. Jen se podívejte co je dnes opuštěných a zchátralých zemědělských budov. Myslíte, že dnes někdo ze soukromníků vyasfaltuje cesty v polích? Jsou rádi, že přežívají. Místo polí se staví betonová logistická centra, sklady, supermakety atd. A to někdo musí povolit… Už i ministrovi Dusíkovi to leží v žaludku a páni poslanci(hlavně pravicoví to mají“na háku“). 15 ha denně se zabetonuje kvalitní půdy.Holanďané vysušují moře, Norové nepovolí novou stavbu na zelené louce a my za neodělanou půdu ještě zaplatíme. Kocourkov české pseudodemokracie.

  3. Hugo Chávez napsal:

    Cha cha cha,ochota vzít osud do vlastních rukou, za všechno můžou komunisti.PROČ JSTE TO KLUKANE CELÁ RODINA CHVÁLILI TO SOCIALISTICKÉ ZEMĚDĚLSTVÍ VY POKRYTČE ? A to vzít osud do vlastních rukou je bezvadný,ale bohužel , než mi demookradi stihli zrestituovat co nám patří už mi to zastavěli a ukradli.Já to viděl na pozemkovém úřadě v Jihlavě jak to funguje, jak se prodávají pozemky cizincům přímo z kanclu a lidi ,kteří nemají vyřešené restituce,si svoje náhrady musí VYDRAŽIT.Jděte se vycpat demokrati…..

  4. Petr Klukan napsal:

    Pane Ďásku, máte pravdu, že nedomyšlený systém dotací je obrovským problémem, domnívám se ale, že kdyby nedošlo k tomu přetržení kontinuity, naše republika by v Unii byla už dávno a jakožto dlouholetý člen s tradiční demokracií by měla i ty dotační podmínky jiné.

  5. Hugo Chávez napsal:

    Kdyby chyby redaktore.Kdyby se demokrati nepo…. z Hitlera v Porýní nebo v Mnichově, nikdo by nepotřeboval Sovětský svaz v Evropě jako spojence a mohli jste si dál chrochtat nad svojí patriarchální vesničkou (prolezlou tuberou a hnojem). Jelikož Rusové měli své zkušenosti s vděkem Evropy za osvobození už od dob vídeňského kongresu nebo roku 1848,tak se celkem nedivte ,že si Stalin vybudoval „cordon sanitaire“.Udělal to chytře co ?

  6. Svatopluk Beran napsal:

    Možná je to mimo dané téma ale rád bych ve směru myšlenky daňového soumara, které jistě má v určité hranici své opodstatnění, myslím si že však není takovou skutečností v dnešním světě, jak on se domnívá.
    .
    Myšlenka, že za mě někdo zařídí můj život tak, že někde někomu ubere a mě přidá je morem dnešní společnosti. Nedej bože aby někdo vybočil z řady a dokázal se o sebe postarat sám. Takového člověka musíme po zásluze potrestat.
    .
    To co by mělo následovat, jsou však jen další a další skici, které občany myslící poctivě a to ať už je to běžný zaměstnavatel a nebo jeho zaměstnanec vedou k celkovým deziluzím pro většinu lidí.
    .
    Bill Gates přiznal: Vakcíny mají snížit populaci Multimiliardář a zakládající šéf Microsoftu Bill Gates otevřeně přiznal, že vakcíny a současná zdravotní péče mají za cíl depopulaci planety.
    Řekl to na únorovém setkání elitní organizace TED 3. března 2010 – 16:56 „Dnešní svět čítá 6,8 miliard lidí. Spěje k devíti miliardám. Jestliže odvedeme velký kus práce díky novým vakcínám, zdravotní péči a reprodukčním zdravotnictví, mohli bychom to snížit možná o deset nebo patnáct procent,“řekl Gates. Položil tak rovnítko mezi vakcinaci a úbytek lidské populace. V podivuhodné přednášce se Bill Gates zabýval dogmatem globálního oteplování, podle kterého emise CO2 způsobuje člověk, který je tak přímo zodpovědný za údajné oteplování zeměkoule. Gates nabízí způsob, jak snížit emise CO2 Na záběru, kde Gates popisuje neobvyklou rovnici, čistou angličtinou tvrdí, že očkovací látky mají sloužit k tomu, aby se snížil počet obyvatel, čímž se sníží i emise CO2. Stejný cíl má podle něj i současný systém zdravotní péče a reprodukčního zdravotnictví.Později v prezentaci Gates vakcíny zmínil ještě jednou. „Je to něco, co miluji,“ řekl o nich. Jeden z nejbohatšíchlidí na planetě je už dlouho znám coby štědrý mecenášpro různých potratových programů, které mají omezit růst populace.
    . http://www.tvina.sk/index.php?zobraz=videoarchiv&hraj=1516
    .
    Nyní přiznává, že tentýž cíl (redukci počtu obyvatel) mohou zajistit i nové vakcíny. Potvrdil tak informace a výzkumy, podle kterých vakcíny obsahují látky, které snižují plodnost, či přímo vyvolávají sterilitu, stejně jako různé nemoci typu autismu či poruch imunity.Důvod, proč byl Gates ve svém projevu tak otevřený, je dán zřejmě výběrempublika. Přednáška se totiž konala v rámci konference TED (Technology,Entertainment, Design), což je elitní nezisková nadace, která sespecializuje na přednášky veřejně známých osobností. Kromě Gatese na nich #vystupují například Bill Clinton, Al Gore či Gordon Brown. Běžný člověk nemá šanci se na ně dostat, účastnický poplatek za konferenci je totiž šest tisíc dolarů. Mezi sponzory organizace patří IBM a vojensko-průmyslový gigant General Electric.Ve zcela jiném světle tak vyznívají altruisticky vypadající tvrzení manželů Gatesových, kteří například před měsícem v Davosu oznámili, že vpříštích deseti letech poskytnou deset miliard dolarů (až 188 miliard korun) na vývoj nových očkovacích látek. Nápady na cílenou depopulaci skrze sterilizaci obhajoval v knize Ecoscience z roku 1977 i současný poradce amerického prezidenta Obamy John P. Holdren. V Česku zatím o nebezpečí vakcín (například proti prasečí chřipce) takto otevřeně hovoří jen politik za Demokratickou stranu zelených Daniel Solis.
    Ten zveřejnil několik článků, ve kterých tvrdí, že panika kolem prasečí chřipky patří dlouhodobým cílům environmentalistů, kteří se netají touhou zredukovat počet lidí na planetě. Očkovací látky podle něj obsahují nebezpečné přísady, které způsobují sterilitu.
    .
    Poznámka:
    .
    Snížení populace na Zemi až na cca půl miliardy je už dlouho cílem globálních finančních elit. Otevřeně to hlásá Římský klub (Club of Rome), jehož zakladatelem je David Rockefeller a členem je také Václav Havel.

  7. JAN napsal:

    Nejsem takovým znalcem současného zemědělství u nás jako p.Klukan,ale rozhodně si nemyslím že naši zemědělci a zemědělství vůbec je po divoké reformě hospodářství z devadesátých let na tom lépe než předtím.A pokud dnes problémy jsou,tak nemají z minulostí nic společného. V čem byl poslanec Kováčík odborně a politicky oproti svým přísedícím slabší to nevím. Dle vyjádření poslance Kasala nejlépe pracuje v parlamentu zemědělský výbor,kde je předsedou mimochodem P.Kováčík. Poslanec Kasal asi dělal podle myšlení p.Klukana předsedovy poslaneckého klubu za KSČM skrytou reklamu. Nemusím z názory svých politický odpůrcú souhlasit, ale je třeba si zachovat určitou objektivitu a korektnost.

  8. Hugo Chávez napsal:

    Jestli to nebude tím, že Kováčik je taky zemědělec , dodnes „zemědělizující“ , což nám Klukan opomenul oznámit.

Leave a Reply