Vovsík ztratil, ale i získal

Radek Vovsík, kdysi druhý muž ve městě, odstoupil ze všech funkcí a stal se řadovým členem ODS. Celá kauza naznačuje, že ODS není stranou jednoho názoru, že jsou tu lidé různých povah, schopní prosazovat své myšlenky. Zároveň to však ukazuje, že v ODS chybí osobnost schopná sjednotit a umravnit Frantu i Jendu, aby ODS navenek působila jako silná jednotná strana.
ODS svým vnitřním tlakem dohnala Vovsíka k rozhodnutí odstoupit. Lze jej nazvat správným, neboť část členů rozdělené ODS by se od svého lídra stejně v průběhu kampaně distancovala a to by působilo ještě hůře.

Už za doby Vratislava Výborného se ODS rozdělila na dvě půle. Tehdy vyhrála jedna z nich a strana dokonce Výborného, jednoho ze zakládajících členů, vyloučila.

Je zřejmé, že Vovsíkovi nic podobného nehrozí. Jeho myšlení stojí na pravicových základech a nebýt zkratkovitého jednání v případě lhaní při dokazování dopravního přestupku, byl by stále lídrem. Částí ODS nechtěným, ale byl by. Razantní, někdy černobílý, jdoucí za svým přesvědčením.

Část ODS se „dokázala“ Vovsíka zbavit, i když si za to prvotně může sám – lhal. Lež se stala jakýmsi zaklínadlem v ODS: Lhal, nemá tam co dělat! A zaznívá to od různých členů, i od těch, kteří by měli slova o lži volit mnohem obezřetněji.

Jak si vysvětlit postoj zastupitele, jehož celá rodina bydlí v jiném městě, ale protože by nemohl být zastupitelem, má trvalý pobyt nahlášený stále v Jihlavě? Papírově vše v pořádku, není to ale jen obcházení zákona? Nenazveme takovou obezličku také lží a poukazování na Vovsíkovu lež pokrytectvím?

Kdo získal a kdo ztratil? ODS ztratí něco hlasů, ale do voleb je ještě daleko a strana se teď bude tvářit kompaktněji, neboť příznivci Vovsíka dostali přes nos.

Radek Vovsík sice nyní ztratil, ale do budoucna by mohl získat. Zažil tlak médií, tlak strany i veřejnosti, nabyl zkušenost, která je k nezaplacení. Poznal, že i když nekradl, nebyl spojován s žádným lobbingem, ani s korupcí nebo s prapodivným výběrovým řízením, ale jen s jednou hloupou chybou a zpočátku malinkatou lží, může to vést k dalekosáhlým problémům obřích rozměrů.

Byla by škoda, kdyby politiku pověsil na hřebík. Diplomat z něj asi nikdy nebude, ale rázných politiků schopných říkat bez obalu nepopulární věci je zoufalý nedostatek.

To by si měla po volbách uvědomit hlavně ODS a nehodit každého, kdo ve zkratu zalhal, přes palubu. Hrozilo by nebezpečí, že by ve straně mohlo zůstat jen pár lidí do mariáše.

11 Responses to “Vovsík ztratil, ale i získal”

  1. Helíšek Daniel napsal:

    Ale to není pravda, že Vovsík odešel ze všech funkcí. Vovsík si dál ponechal dokonce tu nejvyšší fukci – zastupitele města Jihlavy – člena nejvyššího orgánu města. Všechny ostatní funkce byly jen nástavby toho, že je zastupitel. Až rezignuje na zastupitele města, uvěřím mu, že to myslí upřímně.

  2. Svatopluk Beran napsal:

    Pokud je to takto, a novináři přesně zaznamenali slova pana Nečase, pak si každý může udělat svůj vlastní selský názor na sutečnou podstatu vzniku KŘIVÝCH ÚST pana ministerského předsedy nynější vlády ČR, předsedy ODS a hlavního koordinátora VLÁDY ROZPOČTOVÉHO VYKRÁDÁNÍ, kterou mimo jiné podporuje z neokonzervativní základny i jejich vlastnoručně vygenerovaný NERV.

  3. Janderka napsal:

    Pane Klukane, překvapil jste mne, od Vás bych nečekal, že takto názorně popisem Vovsíkových projevů (razantní, někdy černobílý, jdoucí za svým přesvědčením, přímost říkat nepopulární věci) vlastně upozorníte na velmi vážné nedostatky nečitelného Vymazala.

  4. Hugo Chávez napsal:

    No compaňero Klukane , promiň mi to ,ale Tobě už fakt straší ve věži.Začal hjsem si to myslet u článku ,kde popisuješ jak jsi bojoval s bolševikem na gymplu a jak Tě Urban zachránil(sic!). Ale tady ……. „“Diplomat z něj asi nikdy nebude, ale rázných politiků schopných říkat bez obalu nepopulární věci je zoufalý nedostatek.““
    Takže politik ,který nás dostal do sraček, má být veleben za to,že nám řekne , že jsme ve sračkách ? Paráda. Běž k Chocholouškovi a řekni , že Tě posílá Karfík. Tohle by ani starý dobrý bolševici nedokázali vypotit.

  5. Merkantilista napsal:

    Pane Klukane trochu od věci.Mohl byste mi zjistit,jak je to s tím kamenem ,který vztyčil zastupitel Herzán ve Smetanových sadech ? Zda mu opravdu radní Kodet podepsal povolení vázané pouze na souhlas Odboru ž.p.? Nehorázné mi připadá,jak se tento radní teď vymlouvá , že jeho souhlas něco nenahrazuje. Žádný zákon mu to sice neukládá ,ale jako VOLENÝ A OBČANY PLACENÝ ÚŘEDNÍK SAMOZŘEJMĚ MĚL SOUHLAS PODMÍNIT STAVEBNÍM POVOLENÍM, čímž by p.Herzána na nutnost tohoto povolení upozornil. Anebo se teď p.Herzána snaží nachytat,což samozřejmě je velmi neslušné. Hysterickým blábolením paní Wagnerové se snad zaobírat ani nemá cenu. V tomto Absurdistánu samozřejmě platí, že každý dobrý skutek zasluhuje potrestat. Jenom škoda,že p.Herzán nedostal zakázku na Betonplatz G.Mahlera.Možná by zbylo na školku.

  6. ref.ref napsal:

    ……..od věci jedná se o reakci na článek v MF dnes?,jestli ano,tak mohu jenom konstatovat,že tato“stavba“(?????) opravdu není stavba,jak říká stavební zákon a nemusí mít stavební povolení,kdo ho bude vyžadovat,tak nepatří na stavební úřad,ale do blázince a neumí číst ve stavebním zákoně…..
    ….a paní Wágenrová,ať už se zamyslí sama nad sebou a svým akademickým dílem,za socíku na škole musela malovat portréty Husáka,Lenina,Englse,Marxe a Brežněva,protože by určitě nemohla vystudovat s titulem akademický malíř(bůhví jestli ho má a nelže nám,když je tak osvícená),měla by se více starat jak se ničí a využívá bazén pro cigány na Benešové ulici,který stál daňové poplatníky hromadu peněz…a pan Kodet? ten lže stále,máme s ním své zkušenosti z let minulých,kdy nám do očí nasliboval a podepíše a pak se od všeho distancuje je to lhář,který se jde do kostela vymodlit a vše je mu odpuštěno.
    Proč každému vadí panHerzán je jasné chce trochu kultury a slušnosti v tom politickým marasmu,
    Jihlava mi připadá jak z doby honu na čarodejnice,kdy Jindřich František Boblig z Edelstadtu také hledal a hledal……..
    Radnice je plná Bobligů
    A jsou mi milejší komusti,kteří se nepřekabátili než ty zalezlí a nevidiltení v jiných stranách,to by se pak nemohlo stát,že p.Klička(komunistický refomátor) hraje golf na Šiškově mlýně s p.Vymazalem,ale to je pořád dokola…….
    ….a pan Vovsík nechme ho už být udělal hodně zlého,ale za doprovodů a podpory všech Bobligů z radnice…měla by jít pryč veškerá stranickost,protože je to už horší jak za komančů…..

  7. Hugo Chávez napsal:

    No nazvat Kličku reformátorem , jakýmkoliv je dost odvážné.To byla jenom taková rudá iniciativní potvora,která zamotávala hlavu i soudruhům z OV KSČ.Svojí horlivostí. Taky má to svý gymnásium v budově bývalého OV KSČ.Asi se mu splnil jeho celoživotní sen.Pracovat na OV KSČ. A Vymazal bude asi něco podobného. Tak ať si spolu hrají a už nezlobí.

  8. jj napsal:

    http://www.jihlava.estranky.cz/
    napíšete něco k tomuto Kocourkovu pane Klukane ?

  9. Pitroš napsal:

    Klička lezl všem na nervy. Ani studenti to s ním nemohli vydržet a vzpomínám si, jak jednoho krásného dne Kličku vymáchali v horní kašně na jihlavském náměstí…

  10. Hugo Chávez napsal:

    Pane Klukane , něco o Herzánovi byste nesepsal? Jak mu povolili šutr Kodeti a další a pak mu ho přikázali odstranit ? JL jsou pomalu poslední kdo o tom nepíše.

  11. Neznalý napsal:

    Pan Herzán musel odstranit kamen a že v parku je neskutečnej humus po zemi, tak to nikomu ani trošičku nevadí???????? Nebo je p.Wágnerová zaslepena svými „kýči“ co tam zasadila do země a na ostatní se nedívá???? Z toho parku ve Smetanovách sadech se stala pěkná skládka odpadků ( na zemi střepy, vajgly, PET lahve, papíry, ale psích exkrementů jsem tam moc neviděl).

Leave a Reply