I.místo

Dostali jsme se na první místo v tabulce a to rozhodně nikdo před sezonou nečekal. Jsme tam, kde nás nečekal nikdo před sezonou. Jsme tam díky práci, nikoliv díky financím. Rozpočet oproti roku 2007 je nižší. Setkal jsem se s otázkou, co by bylo, kdybychom měli rozpočet na úrovni nejbohatších klubů I.ligy? Systém, styl, vize, tvrdá práce, to by zůstalo zachováno. Dlouhá cesta po malých krůčcích by zůstala zachována. Systém zaměřený na výchovu by zůstal zachován. Co by se tedy změnilo? Možná bychom si mohli dovolit dovést zpět někoho z našich hráčů, které jsme prodali. Možná bychom mohli dovézt někoho na pozici, kde nevystačíme s našimi odchovanci. Možná. Určitě bychom však nebyli tak náchylní na druhotnou platební neschopnost a měli finanční rezervy. Rozpočet bude do budoucna potřeba navýšit. Bude zapotřebí vytvořit finanční rezervy. Výkon hráče na ledě ale není jen odvislý od výše smlouvy. O penězích se jedná na začátku, pak už to je o charakteru a vůli hráče. Zažil jsem v kariéře několik měsíců hry bez odměny, nedovolil bych si ale vypustit zápas. Hráč má na zádech své jméno a tomu dělá před fanoušky buď čest, nebo ostudu. Fanoušky nezajímá, zda má smlouvu, jakou si hráč představuje, či ne. Sledují jeho výkon, sledují výkon týmu. Skladba týmu je složitá věc. Soubor nejlepších a nejdražších hráčů nezaručuje nejlepší výsledky. Musíte mít hráče na oslabení, přesilovky, musíte mít hráče bránící, tvořící hru, střelce, gólmana atd. Skladba týmu je nikdy nekončící proces. Stačí jedno zranění a skladba je narušena. Musíte se s tím vyrovnat.

Systém, styl, vize, tvrdá práce, to je cesta Dukly do vyšších pater českého hokeje. Jsme na špici, užívejme si to společně. Radujme se společně z dobrého hokeje a z parádní atmosféry na HZS. Děkuji hráčům za předvedený výkon a fanouškům za báječnou atmosféru na HZS. Doufám, že to zažiji ještě mnohokrát.

Bedřich Ščerban

3 Responses to “I.místo”

  1. Kajda napsal:

    Těší mě 1. místo, to, že kluci makají a vychází jim to. Děsí mě zmínky o financích. Doufám, že si článek nemám vykládat jako opatrné naznačení finančních problémů v Dukle?

  2. Xavi napsal:

    Tak co, bude následovat článek s názvem II. místo? 🙂

  3. Helíšek Daniel napsal:

    Dokud Dukla nevyhodí toho hulvátského a arogantního vrátného, co měl bejt už dávno v důchodu, tak na hokej v Jihlavě nejdu !!!!

Leave a Reply