Loučení

Často se říká, že některé věci u nás v Česku neumíme nebo zkrátka neděláme. Dlouholetý kapitán Dukly Jihlava Oldřich Bakus se rozhodl ukončit svoji profesionální kariéru a reakce Dukly a jejích fanoušků byla skvělá.V sobotu (26. 3.) jsme měli možnost se zúčastnit rozloučení s Oldřichem Bakusem. Volný vstup na utkání, báječná atmosféra, srdečné a bouřlivé úvodní i závěrečné ovace.Ano, takto se loučí slavný a velký tým se svým klíčovým hráčem, tahounem a vůdčí osobností. Takováto reakce přestavitelů HC Dukly Jihlava, jejích současných i bývalých hráčů a dalších sportovců vydá za mnohem víc než desítky výchovných lekcí o slušnosti, pracovitosti, poctivosti, odpovědnosti atd.Všichni, kteří se podíleli na tom vydařeném sobotním hokejovém představení, proto zaslouží velké poděkování a úctu. Dokázali pobavit a zároveň i kultivovat a určitě také, možná třeba podvědomě, i výchovně pozitivně zapůsobit.Po zápase jsem ještě chvíli postál v hledišti a tiše jsem si celou atmosféru vychutnával. V té chvíli se mi nějak automaticky vybavilo, že Oldřich Bakus vlastně hraje se čtrnáctkou, s tou slavnou čtrnáctkou skvělého střelce Václava Nedomanského, mistra světa a jednoho z prvních československých hokejistů, který „odešel“ proti vůli režimu již v roce 1974 hrát do Kanady.Václav Nedomanský byl tehdy pro nás kluky nedostižným vzorem a pro řadu našich rodičů zároveň symbolem síly, odvahy a svobody. Oldřich Bakus je dnes také střelcem a vzorem. Je moc dobře, že se s ním Dukla a její fandové dokázali takto důstojně rozloučit.

15 Responses to “Loučení”

  1. pata napsal:

    A já už jsem se z nadpisu těšil, že se loučíte vy pane senátore, škoda 🙁

  2. J.K. napsal:

    To Pata: to ty sám?

  3. pata napsal:

    Ne, semnou se těšilo určitě mnoho dalších lidí.

  4. J.K. napsal:

    Nejsi moc chápavý pane pata

  5. Svatopluk Beran napsal:

    Měl jsem výmečnou možnost setkat se s pane m senátorem v senátních škamnech na semináři o důchodové reformě. Doufal jsem, že zmíní ve svém blogu některé ze závěrů přednášejících tohoto semináře. Nestalo se tak. A tak v době, kdy ani jedna z koaličních stran, které se svými volebními programy volby nevyhrály a vnucují pouze silou své prohrané neoliberální vize vítězné většině občanů, nedokáže pan senátor přinést jediný závěr z těchto kritických referátů odborné veřejnosti o skutečných důsledcích a dopadech důchodové reformy, na naše občany. Místo toho volí raději starý římský způsob uchlácholení nespokojených davů. HLÉB A HRY.

  6. Fejinka napsal:

    Co taky můžete čekat od „ódeesáků“, lžou a zatloukají co se dá. Jenom to divadlo kolem Vondry. Na to musíte mít žaludek a to se naučili všichni pravicový politici a socialisté jsou za nimi v závěsu. Dnes jsou nejčistčí ti od KSČM.

  7. bagr napsal:

    Všichni ódeesáci jsou zlí, všichni z KSČM hodní. Konec večerníčku děti. Dobrou noc…

  8. mura napsal:

    No konečně jsi to pochopil, vítej mezi inteliggenty.

  9. Tomáš Ďásek napsal:

    Komunisté jsou teď nejčistší – to máte pravdu. Protože když se nedostanete k bonboniéře, tak se nemůžete upatlat od čokoládky. Ono je v podstatě jedno, které zviřátko je zrovna u krmítka – když je tam nasypáno, tak to chochtá a mlaská všechno skoro stejně.

  10. Svatopluk Beran napsal:

    Pane Ďásek dovolil bych si malinko rozvinout vaši teorii o korýtku, chrochtajících a mlaskajících. Jsem přesvědčen že jedna skupina občanů buduje vysoká korýtka tak, aby u nich mohli papat pouze výmeční jeleni a laně. Jiná skupina občanů buduje nižší korýtka nejen pro silnější a slabší jeleny a laně, ale i všechny srnce a srnky. O tom, že si k vysokému korýtku odběhne přecpat potají držku i něktrý z budovatelů nižších korýtek, vůbec nepochybuji. No a ještě bych to doladil myšlenkou, že nejvyšší, nejmoudřejší a nejkrásnější náš bílý hradní jelen v zájmu všech nejvyšších a nejkrásnějších jelenů i losů a to i zahraniční provincince se nebál a s obětavostí sobě vlastní, dokázal nasdit své tělo postavit paprskům slunce tak, že na chvíli zcela ztlumit denní osvětlení nad českou oborou, což ti z nejsilnějším zrakem a mozkem dokázali perfektně využít. To že se během tohoto řízeného zatmění ztratilo žrádlo všem ostatním vysvětlil docela jednoduše. Byli a jste špatní manažeři svého života a tím to jsem vám to dokázal.

  11. Fejinka napsal:

    Pane senátore, já bych chtěl raději se „rozloučit“ s nespravedlivým rozdělením peněz přepočtu na hlavu (pět měst má několikanásobně více než ostatní obce v ČR, není to nespravedlivé? Proč má Praha 35000 a třeba Horní-Dolní, nebo Jihlava, myslím 5x, či 7x méně. Už si to nepamatuji přesně. Není to diskriminace? Zasaďte se o stejné počty, společně se starosty obcí v TOPce. Neříkejte, že v Praze je draze, to je nesmysl, lidé jsou všude stejní.

  12. Tomáš Vovsík napsal:

    V Horní-Dolní nemají třeba Národní divadlo, operu, Národní muzeum atd. co všechno se musí platit…

  13. Petr Cech napsal:

    Umeni odejit vcas beru jako osobni hrdinstvi.
    To plati i u politiku.

  14. ujo napsal:

    Nic proti přispěvovatelům k tomuto článku.. Tento článek není o politice, ale o loučení skvělého hráče, který nám Duklákům, bude chybět! Ale bohužel, napsal to jeden politik, takže se na to vrhnou ostatní! Nejsem fanouškem ani pana Vystrčila, ani jeho strany! Ale s prominutím takový politický sr.čky, ke článku, kterej byl věnovanej hráči jménem Olda Bakus – nikoliv ke „hráči“ „Politická diskuse“, je jak by se dalo říci „hnus velebnosti“!!!

  15. karel napsal:

    Přesně tak, ten článek je o hojeji vážení tupí rudí agitátoři (Začíná jaro komáři se rojí)

Leave a Reply