Česká lvice zemřela – čest její památce!

Paní Anděla Dvořáková, jeden z mála lidí kterých si opravdu vážím- zemřela.

Žena která  se nebála říct co bylo pravdou a statečně bojovala za věc ve kterou věřila. A to prosím ne od roku 2009, kdy si jí všimla širší veřejnost, ale už od roku 1946 a vlastně už dřív.

Jestli máte pár minut času, prosím věnujte ho přečtení jejího životního příběhu, případně některého jejího projevu z posledních let. Ručím za to, že i když třeba nebudete souhlasit, bude to zajímavé a inspirující.

Paní Anděla Dvořáková – předsedkyně Českého svazu bojovníků za svobodu.

Projev 28.10.2009

Projev 28.10.2010

„a nebo se přestaňte spoléhat na druhé, přestaňte se vymlouvat a sami pracujte na svém vědění“

5 Responses to “Česká lvice zemřela – čest její památce!”

  1. K. napsal:

    No nechci být kverulant a rýpal, ale:
    můžeme dohledat:
    K horkým kandidátům na státní vyznamenání patří letos předsedkyně Českého svazu bojovníků za svobodu Anděla Dvořáková. Její osobu přitom provází řada otazníků, od spolupráce s ultranacionalisty po působení v totalitní justici.
    Zdroj: Týden.cz

  2. K. napsal:

    V rámci objektivity , tedy té vaší 🙂 jste to ale nezmínil……chápu

  3. K. napsal:

    je pěkné být objektivní…

  4. Petr Svoboda napsal:

    a také je pěkné být anonymní kritik, milé káčko s tečkou.

  5. Libor Furbacher napsal:

    Velmi inspirujici ,skutecne.Jako protifasticka bojovnice toho asi moc nenabojovala,na zacatku valky ji bylo dvanact let.Ledaze jeji kryci jmeno bylo Cuk a nebo Geg.A po 48 jako dobra clenka Komunisticke strany si udelala karieru ve Svazu protifasistickych bojovniku.Jak je znamo,jedinny uznavany protifasisticky odboj byl ten komunisticky,zapadni odbojari byly zavirani a sikanovani.To samozrejme budouci bojovnici za svobodu nijak neprislo divne.
    A jeji vysvetleni clenstvi v komunisticke strane a prisedici u soudu, ze to delalo hodne lidi je velmi proste a takove krasne ceske.A nyni ty z tech hodne lidi,ji daji medaily.

Leave a Reply