Divný babybox

Příznivci babyboxu dostali nejsilnější argument: do schránky někdo odložil dítě! Vidíte, babybox je ku prospěchu, vykřiknou jeho zastánci. Jenže souboj pro a proti musí pochybovači vždy prohrát, neboť kdo si vezme na svědomí pohozené dítě v popelnici?

Touto optikou však dojdeme do prapodivných zákrutů. Argument lidského života není a nemůže být jediným hlediskem ve společnosti. Pokud by byl, mohli bychom zrušit státní rozpočet a všechny peníze věnovat jen a jen do zdraví – bez ohledu na to, jak se k němu sami lidé chovají.

A ty babyboxy? Jak prohlásila po dlouhém rozmýšlení má kolegyně: Asi bych byla pro babybox, ale je to divný…

11 Responses to “Divný babybox”

  1. Venca napsal:

    Já teda nevím,jestli jsem odpůrce těchto skříněk,ale připadá mi to jako velmi jednoduchý způsob,jak se zbavit své zodpovědnosti. Pokud někdo potřebuje devět měsíců na to,aby se rozhodl,jestli je schopný se o dítě postarat nebo jestli ho vůbec chce,tak by asi bylo nejlepší zbavit ho svéprávnosti a zamezit dalšímu množení takových jedinců.

  2. discovery napsal:

    Venca má pravdu, není co dodat.

  3. jojo napsal:

    Hele Venco discovery, vy dva genetici, napište mi taky ,jestli byste zamezili množení jedinců z romské menšiny,ať je taky nějaká legrace.Já myslel, že jenom Hitler ve velkém a komunisti v malém a oni ejhle i demokradi.

  4. Vladimír napsal:

    Existence babyboxů je věc nanejvýš dobrá. Mimochodem, zřejmě nevyužívaná cikánskou komunitou, neboť v ní, na rozdíl od nás gadžů, existuje odedávna soudržnost, která bývala a je nutností k jejich přežití. Oni se svých potomků nezřeknou, zvláště ne při současné štědré sociální politice státu. Nicméně, na rozdíl od chvilky rozkoše, kdy je dvěma jedincům spolu „dobře“, je pro osamělou matku, která dlouhodobě řeší existenční problém a nevidí jeho konec, protože zkrátka nemá v blízkosti nikoho, kdo by jí pomohl, babybox tím předposledním řešením před tím nejhorším, co by mohlo jako metoda skoncování s bezvýchodnou situací nastat. Podobně jako plány evropských rádoby mravokárců na zrušení jeslí a poté i dětských domovů je tlak na zrušení babyboxů něco, co nebude mít v dohledné době nic společného s potřebami naší společnosti.

  5. discovery napsal:

    Pro jojo :

    1. Nevím jsme – li „demokradi“.
    2. Vladimír Ti aspoň částečně odpověděl za nás.
    3. Nepleť sem ani komunisty, ani Hitlera.
    4. Omezit ve výskytu by se měli hlavně nezodpovědní hlupáci jako třeba jojo.

  6. XXXXX napsal:

    jojo: ty seš dobrej kokot

  7. jojo napsal:

    Cha cha, tady někteří propagují genetickou selekci a la Norimberk,ale kokot jsem já.Vy si toho Kalouska fakt zasloužíte.

  8. discovery napsal:

    Nejvíc tady vříská hloupé jojo !

  9. jojo napsal:

    Ale ale výzkumníku,takový ženiální jedinec jako ty a tohle ?

  10. Venca napsal:

    Jojo,omezení množení této menšiny se tu už řešilo.Tuším,že jako nejlepší způsob byla zvolena kastrace řezem vedeným pod bradou.O genetice jsem se zmínil kde?

Leave a Reply