Derby, obavy?

O víkendu proběhlo další derby v hokeji. Byly obavy, zda nebudou nepokoje. Věřil jsem, že nebudou. Jsem rád, že se to potvrdilo. Derby je koření sportu, je to vrchol. Jsou tam emoce, atmosféra. Prožitek je umocněn na druhou. Stál jsem v sektoru vyhrazeném hostujícím fanouškům (tedy Dukle, pozn. autora) a užíval si atmosféru. Občas mi lezl z fandění našich mráz po zádech. Vše probíhalo v mantinelech slušného fandění. Občas jeden tábor vyprovokoval druhý k určitému pokřiku, který dle mého nemusí zaznít, ale nelze asi vše vyžadovat najednou. Atmosféra na stadionech je daná historickými vztahy klubů, náladou ve společnosti, vyspělostí společnosti a ekonomikou v daném období.

Co mne v poslední době příjemně překvapilo, byly dvě věci. Iniciativa fanoušků Dukly a pokračování ve zkrášlování HZS. Druhá věc je vydávání magazínu o I. lize, což je akce třebíčských fanoušků. To jsou ty správné aktivity, tudy vede cesta k ještě lepší atmosféře, k ještě lepšímu zážitku a prožitku. Jsem životní optimista a věřím v tuto cestu. Věřím v pozitivní kritiku a na pozitivech stavěnou cestu vpřed. Nejsem zastánce represí, to je až ta poslední cesta, když už nic jiného nezbývá.

Děkuji fanouškům Dukly Jihlava, že v sobotu zvládli derby v mezích slušného fandění. Byla to ta nejlepší odpověď a propagace Dukly.

Bedřich Ščerban

Leave a Reply