O břeclavských událostech a dobroději Michalu Davidovi…

Tak chlapec si prý napadení romů vymyslel. Byla to od něj prostě pitomost… 

Jeho matka v reakci na onu událost poněkud ztratila soudnost a začala se angažovat v pouličních demonstracích. Z viny na propuknutí histerie v ulicích zásadní vinu nenese.

Kdo je tedy tím viníkem, který se zejména podílel na rozpoutání veřejných projevů rasové nenávisti v Břeclavi? Jsou to přece naše nedotknutelná, moralizující a vždy čistou pravdu hlásající média, kterým jde jen o senzace. Sledovanost a prodávanost je pro ně natolik zásadní, že je ani nenapadne zamyslet se nad možnými důsledky svého konání. Naopak u nich platí, že čím hůře, tím lépe. Nejhorší však je, že se takto komerčně a manipulativně chová i Česká televize, kterou si platíme z vlastní kapsy.

A co dobroděj Michal David, který ihned poslal peníze jako dar klukovi, který přišel o ledvinu a bude si muset platit léčbu. Chlapec si sice napadení vymyslel, ale o ledvinu opravdu přišel. Ale ejhle pro Michala Davida není ledvina jako ledvina. Jakmile Vám totiž ledvinu neukopne cikán, pak na milodar od Michala Davida zapomeňte. To se totiž z hlediska popularity asi příliš nevyplatí…

9 Responses to “O břeclavských událostech a dobroději Michalu Davidovi…”

  1. Josef Eder napsal:

    Pane Tesaři, to si děláte legraci? To chcete tvrdit, že nebýt médií, tak se v Břeclavi (nebo jiných městech) obě skupiny obyvatel milují a chodí spolu na pivo? Není to náhodou tak, že pravým viníkem událostí v Břeclavi je všeobecná nálada ve společnosti a vztah majority a minority? Kdyby se jedna nebo druhá skupina obyvatel (případně obě) necítily ohrožené, utlačované, znevýhodněné nebo jinak omezované na úkor druhé skupiny, tak by nedošlo k vyjádření názoru veřejnosti tak, jak tomu bylo v Břeclavi. Vy, jako politik, byste spíš měl klást otázku, co se vlastně politikům nedaří dlouhá léta. Kde děláte chyby, že může ve společnosti bujet nesnášenlivost mezi těmito dvěma skupinami. A co můžete udělat pro Jihlavu, aby se tady podobný problém nemohl stát. Protože současné vztahy menšiny a většiny se nezmění lusknutím prstů, k tomu je potřeba podpora právě od vás – politiků, počínaje regionální úrovní až po evropský parlament.

  2. Daňový soumar napsal:

    To s tím Davidem sedí. Je to blb. Nicméně to asi bude trochu jinak. Nemyslím si, že hoch upadl na zábradlí, odrazil si ledvinu a následně si v panice vymyslenl napadení. Stačí se podívat jak drogová mafie točí s policajty v Jihlavě. Takže si myslím, že hoch byl přinucen k nějakému „objasnění“ tak, aby se v tom nikdo dál nešťoural.

  3. jojo napsal:

    Se vám divím Tesaři, že něco tak morálního a průzračně čistého jako vy píše do zkomercializované žumpy jako jsou JL.Nejsou voni náhodou pastor Církve posledního dne ? Prosím vás , jak asi by se zviditelnila ta politická sebranka u nás ?

  4. Jan napsal:

    Souhlasím s názorem J.Tesaře.Případ v Břeclavi není v ČR ojedinělí který v závěru vyšetřování policie nebo jiných okolností odhalil skutečnou pravdu.Fašistodní média a některá část veřejnosti svého zaručeného viníka a oběť opět dávno dopředu znali.Byli to“nepřizpůsobívý“(rómové,cikáni).
    Jan Čulík v BL k událostem v Břeclavi např.uvádí: Zajímavé je, že se tu sloučily dva relativně patologické rysy české společnosti – autoritativní chování rodičů vůči dětem a všeobecný rasismus – ten posloužil chlapci jako východ z nouze. Nemluvě o všeobecném lhaní, které se zdá být také rysem, o němž často svědčí český hraný film.
    P.S. Kdosi poukázal, „ale ta matka je Ukrajinka“. No, žije v českém prostředí, je známo, že imigranti přebírají zvyklosti nové kultury; ale zřejmě to, co platí o českém prostředí, platí i na Ukrajině…

  5. Jiří Tomek napsal:

    Milý Tuho, Michal David posílal peníze chlapci, který se stal obětí přepadení. (a snad v tu chvíli bylo jedno, kdo byli útočníci). Když se prokázalo, že si mladík všechno vymyslel, tak se situace změnila nikoliv z pohledu na příslušnost fiktivních útočníků k nějakému etniku, ale z oběti se stal podvodník, který si zranění přivodil sám svou lehkovážností.Proto má MD plné právo žádat své peníze zpět. Ostatně nechce si za ně koupit „céčka“, ale věnuje je nemocnici.
    Možná, že Michal David každé ráno sleduje růst popularity (jako někteří politici), ale dost o tom pochybuju.
    (mimochodem-co tvoje preference? Nahoru nebo dolů 😉

  6. Tomáš napsal:

    S tím nesouhlasím, že je nějaké vina na straně médií. Média pouze zprostředkovávala existující informace v daném čase. Kdyby chtěla informace manipulovat, tak neuvedou další vývoj událostí. Tady však došlo k objektivizaci. Nyní už – díky médiím – víme, že kluk lhal. Média přeci nemůžou nikoho osočovat ze lži, aniž by pro to měla nějaký argument.

  7. Hübner napsal:

    Vinu neseme vsichni, kdyz nam staci, ze je zde minorita, ktera pripadne slouzi vzdycky jako pricina vsech problemu. Kdyby neexistovala, bychom museli chyby totiz najit u nas. Dyt to zname z dejinach. (Nepopiram, ze cast viny nese samozrejme i romska komunita, verim ale, ze jako mensina v tom ma i mensi vinu) Vinu neseme vsichni, kteri se k problematice nestavime celem. Ve vrcholni i regionalni politice vidim nic jineho nez alibismus. Kdyz mame problem takoveho rozsahu, tak k certu musi se jednat, musi se otevrit debatu. Zda se, ze se opravdu podcenuje nebezpeci socialnich nebo etickych nepokoju – chce to okamzite rozsahle opatreni, ktery vedou k deeskalaci a postupne zlepseni situaci. Cim pozdej se s tim zacina, o to vice to bude bolet! Pro hodne lidi je spatny vztah mezi mensine a vetsine jeden z hlavnich problemu, ale v politice je to (jestli vubec!) jen krajnym tematem.
    Media nenesou nikdy primou vinu – dyt jsou PROSTREDKEM mezi nám a dane veci. Media jsou tak, jak je ovlivnime – kdo ji ovlivnuje, to uz je jina otazka, at je to bohaty kmotr nebo spatny vkus a mizerna vzdelanost ctenare…
    Pane Tesare, jsem zvedavy na predvolebny kampan ODS a kolik pozornosti tematice pak bude venovat vase strana!

  8. Honza napsal:

    Pane Tesaři, nechápu co jste nám chtěl tímto příspěvkem říct. Nějak mi unikla pointa. Když nic nemáte, tak skutečně nemusíte přispívat. Příspěvek je o ničem, hodný žáka 5 třídy.

  9. Petr Jansta napsal:

    Vždyť to říkám pořád. Pan Tesař je jen prodavač z Prioru, tak co od něj čekáte???

Leave a Reply