Láska a peníze

Co ovlivňuje lásku a peníze?

Láska a peníze jsou velmi silné emotivní slova, které nás ovlivňují. Je několik věcí co ovlivňuje lásku a peníze? Láska v rodině, láska k sobě,láska k práci, láska ve vztahu, láska k druhým. Peníze v rodině, peníze v lásce, peníze ve vztahu, peníze v práci a jakými lidmi se obklopujeme, co slyšíme za názory druhých atd… Kdo muže ovlivnit naší lásku a peníze. Jsme to my. Pokud lásku nemáte, tak si ji najděte.

 Tyto  dva podměty spolu úzce souvisí. Je to vzájemná výměna hodnot. Milujeme svoje rodiny a máme rádi peníze. Láska nám pomáhá překonávat strach. A peníze nám dávají pocit jistoty. Co by se stalo kdy jsme neměli ani lásku, ani peníze. Neměli bychom nic. Kde začíná láska? V rodinách nás vychovávali s láskou k penězům. Ale opak je pravdou. Naši rodiče nás vychovávali, tak jak nás vychovali. Často jsme slýchávali, ty si myslíš že kradu! Nesahej na ty peníze, jsou špinavý! My si to nemůžeme dovolit! Nemám peníze. Peníze budou, mi tady nebudeme.

A veškerá láska k penězům je pryč. A to si odnášíme z dětství do dospělosti. My lidé jsme tak vychovaný a to nám zůstalo dodnes. A proč nemůžeme najít lásku k penězům? Chceme vydělávat hodně peněz ale nevíme jak. Nemáme peníze: tento vzorec myšlení se předává z generace na generaci a proto nám to připadá přirozené. Proč bychom  nemohli mít rádi peníze? Peníze nám zůstali v naší hlavě jako něco špatného a zakázaného. A proto si myslíme, že si peníze nemůžeme dovolit.  Co a kdo nám brání, mít hodně peněz? Řekli jste si v poslední době, že se máte rádi,nebo někoho milujete nebo, že milujete peníze!

Milujete svoje rodiny, své děti, rodiče, sami sebe, koníčky, zaměstnání a mazlíčky? Když přestaneme milovat, nic se nestane ale nikdo si k nám společnou cestu nenajde . Chcete-li někoho milovat,  začněte milovat sebe. Když v sobě nemáte lásku, tak jak můžete někoho milovat?

 

3 Responses to “Láska a peníze”

  1. VladimírV napsal:

    S prominutím, článek se poněkud nepovedl. Hodnotit důsledky nedostatku lásky jako citového vztahu a peněz především jako prostedku směny ve stejném garde je opravdu neumělé.

  2. Radek Vovsík napsal:

    Já se ani k obsahu nedostanu, neboť mne od začátku irituje množství gramatických chyb. Neupírám člověku právo na to chybovat. Uvádím-li však svůj text ke zveřejnění do blogu, měl bych si dát záležet na tom, aby nebyla v každé větě gramatická chyba. To pak snahu autora „cosi říci světu“ značně devalvuje.

  3. Anička napsal:

    Co a kdo nám brání mít hodně peněz?

    Milý Michale…
    Dovolte mi napsat odpověď na Vaši otázku…
    Peníze jsou k životu velmi důležité. Neznamenají však úplně vše.Co když máme krásný dům, drahé auto, ale náhle onemocníme nevyléčitelnou nemocí. Co když jsme zdrávi, ale jsme sami, není nikdo, kdo nás má rád…
    Abychom měli hodně peněz, to není jen tak…Někdy nám to může překazit nemoc, úraz, nějaká autonehoda…Můžeme se stát obětí podvodu, uzavřeme smlouvu, kterou pak nemůžeme splnit. Někdo z blízkých se dostane do nesnází, ale strhne tam i nás…Důvodů je mnoho…Roli hraje vzdělání – mnohem hůře hledá na trhu práce člověk bez vzdělání. Velmi důležitou roli sehrává i věk – shánění práce v předdůchodovém věku bývá těžkou zkouškou pro člověka…Někdy to bývá lenost a pohodlnost, že člověk prostě pracovat nechce a raději bude na dávkách…
    Jak vidíte, je mnoho důvodů, proč člověk nemusí mít tolik peněz…Ale to neznamená, že by měl mít menší hodnotu. Vůbec ne, člověk se má hodnotit ne podle konta, ale podle svého srdce…Bohužel, dnešní materialistická společnost jakoby na tohle vše zapomněla a člověk se hlavně hodnotí podle jiných „priorit“.

Leave a Reply