Ještě k olympiádě aneb Myslete na svoje děti

Aby bylo jasno: všem sportovcům ze srdce přeji jejich úspěchy, ať už je to v okresním přeboru, na mistrovství republiky či olympiádě. I když o tu olympiádu mám trochu obavy. Proč?

„Ruská“ olympiáda šla v duchu těch předchozích. Byla tou nejkrásnější, nejvelkolepější a nejdražší. A právě z toho mám obavy. Žádná další země se nebude chtít nechat zahanbit, takže další olympiáda bude ještě skvostnější a dražší, ta další také a tak to půjde dál a dál. Co z toho vyplývá? Že olympiádu budou moci pořádat jen velmoci, nebo se kvůli jejich pořádání budou muset země spojovat, a pak stejně přejde na kontinenty: olympiáda v Evropě, Asii, severní Americe, až se na té poslední budou muset spojit stejně úplně všichni. Vloží peníze na jednu velkou hromadu a udělají konečnou celosvětovou olympiádu, která vyčerpá všechny peníze všech států. Odhadem to sice vychází až na rok 2052, kdy tu už někteří z nás sice nebudou, ale přesto apeluji: Myslete na svoje děti! Copak toto chceme?

Proto navrhuji uzákonit, že stejným tempem, jakým se olympiády zdražovaly, se naopak budou muset zlevňovat. A to až do bodu, kdy budou schopny olympiádu uspořádat i Senegal nebo Bangladéš. Co potom? Pak může nastat Den obratu a olympiády se mohou opět zdražovat. A co v roce 2094, kdy opět nabydou astronomických rozměrů?

Přátelé, v té době to bude mně i mým dětem stoprocentně jedno.

Leave a Reply