Principy a následky strachu

Strach není ničím jiným než stavem mysli.  Stav mysli lze ovládnout a  kontrolovat. Příroda nás obdařila absolutní kontrolou nad sebou, jakým způsobem myslíme.Strach nám může pomoci nebo nás zničit. Jaké mohou být následky strachu?

Následkem strachu může být, že budeme chudí. Jsme odkázaní jenom na druhý. Další věcí muže být strach z kritiky, že nás lidé budou kritizovat. Následkem strachu je ve velké míře ztráta zaměstnání. Obáváme se, že budeme bez práce a nikdo nás nezaměstná. Další jsou obavy z nemoci, že si přivodíme nějakou nemoc, nebo si namlouváme, že nám něco je. Ztráta lásky nebo partnera, obáváme se něčeho co ještě ani nenastalo. Strach, že budeme jednou starý. Strach z problémů. Problémy jsou od toho aby se vyřešily.

To jsou základní strachy, které nás mohou ovlivňovat v našich životech. Může jich být mnohem víc, ale tyhle jsou základní. Strach můžeme odstranit nebo zmírnit. Ale musí se na tom pracovat. Každý den, krok po kroku.

Strach je výzva k překročení překážky. A pomáhá nám být sebevědomí a odvážnější.

Jak zastavit strach? Co je příčinou strachu? A jak tento stav překonat? Strach by neměl trvat dlouho, pokud trvá dlouho, pokračuje v depresi. Pokud deprese trvá, tak může nastat takzvaný syndrom vyhoření.

Nejjednodušším receptem je vědomě kontrolovat věci a myšlenky. Pokud máte strach z chudoby, udělejte všechno proto aby jste  chudí nebyli. Kritika je výborná věc, poznáte jestli s vámi lidé souhlasí nebo nesouhlasí. Lidé co kritizují, jsou jinak nastaveni, mají jiné hodnoty. Tak proč mít strach z kritiky? Ztráta zaměstnaní pro někoho znamená konec všeho, ale pro někoho to může znamenat příležitost. Snažte se jejich kritiku přijmout a vzít si z ní ponaučení. Co si vyberete ze strachu, překážku nebo výzvu?

 

One Response to “Principy a následky strachu”

  1. VladimírV napsal:

    Jak pravil klasik: „Postav se strachu čelem, jinak se ti vyšplhá po zádech“.

Leave a Reply