Adopce

Adoptovat můžete nejen černé dítě z Afriky nebo malého Čecha z kojeneckého ústavu. Osvojit si můžete třeba i hrob. Alespoň tak to už funguje třeba v Praze, která nemá peníze, aby udržovala a restaurovala hroby slavných osobností. Od toho je stát, řeknete si. Jenže stát přerozděluje především živým, kteří umějí víc křičet než ti po smrti. A tak mnohé hroby významných lidí chátrají a rozpadají se. V Jihlavě ještě vše papírově dotaženo není, ale město se tomu nebrání. Pokud vám stále adopce hrobů připadne divná, pak vězte, že například v USA si skupina lidí přijme za vlastní třeba i část dálnice, o jejíž čisté příkopy se vytrvale stará. Pokud byste si měli vybrat, že raději sáhnete po hrobu?

2 Responses to “Adopce”

  1. Libor Furbacher napsal:

    Adopce-moc bych na to nevsazel.
    Stat ,lepe receno statni byrokracie ,ma a bude mit porad malo penez.A pokud by tam byly nejake penize extra ,tak si lepe vystelou svoje vlastni pelisky,najmutim vice lidi a nebo pridanim k platu.To plati pro vsechny staty stejne.
    Ale pak je pristup obycejnych lidi k minulosti a jejich hrdinum .Kazda i ta nejmensi vesnicka v severni americe ma svuj pomnik vsem svym padlym.Od prvni a druhe svetove valky,Korea ,Vietnam,Irak.Pekne udrzovany ,vzdy s cerstvou kvetinou.
    Jaky je to rozdil videt ty zdevastovane pomniky padlym z prvni svetove valky v cesku.Ale to asi moc lidi nezajima ,protoze …….no vzdyt to vite .
    Takhle adoptovat vsechno co nejni pribity ,to by nam jaksi slo lepsi.

  2. XXXXX napsal:

    Zcela mimořádně s tebou souhlasím

Leave a Reply