Chvála? Chvála!

Většinou se ozývám, když mi něco vadí. Přestože vlastně není co chválit, tak dneska udělám vyjímku. Nevím jak Vás, ale mě v práci nikdo neříká: „Hele Josef, dneska pracuješ stejně jako každej jinej den – jsi vážně borec!“. Ono se totiž předpokládá, že když děláte nějakou práci, tak že ji budete i skutečně vykonávat. Nejinak jsou na tom i strážníci MP Jihlava. Přesto je pochválím.

Mnohokrát jsem tady kritizoval zbytečné paňáky, dobře placené z našich daní, co se každé všední ráno navlečou do reflexních vest a jdou postávat k přechodům. Tedy ne že by zastavovali dopravu aby umožnili dětem bezpečné přejití vozovky. Prostě tam stojí, na každé straně přechodu stojí jeden zbytečnej pinďulák a čumí. Čumí jak děcka čekají až jim řidiči zastaví a nechají je přejít. V horším případě se pinďuláci slezou na jedné straně přechodu a mnohdy zády k přechodu spolu kecají spolu nebo s kolemjdoucími kamarády. Typicky na křižovatce ulic Žižkova+Seifertova a mnohdy taky strážnice na přechodu u školy Havlíčkova. Nejen že nedělají to, za co je platíme, ale svou zbytečnou exhibicí v reflexních vestách těsně u přechodu strhávají pozornost řidičů na sebe a logicky jí pak řidiči míň věnují přecházejícím dětem.

Světlou vyjímkou v posledních letech býval (a stále je) strážník na přechodu Sokolovská+Smrčenská, který snad jako jediný nestál, blbě nečuměl a do té silnice skutečně vlezl. To jsem oceňoval zvlášť u těch menších školáků s obříma aktovkama. Tento týden jsem ovšem málem naboural, to když i strážnice na přechodu u školy Havlíčkova hnuly zadkem a do silnice vlezly taky! Koukal jsem na to jako na zjevení. No jen si to představte! Měšťák co dělá svou práci, která má dokonce i smysl! To se hned tak nevidí. Ono se možná v MP Jihlava skutečně něco děje, vždyť už jsem je dlouho neviděl sázet pokutičky nešťastníkům u Alberta na Kollárově ul.  a dokonce když jsem se nedávno spletl, tak světe div se – nedostal jsem okamžitě pokutu, ale strážník mi normálně řekl, že stojím blbě ať si PROSÍM (!) přeparkuju. Chápete to? V Jihlavě! Nemyslitelné se stalo skutkem. Jeho číslo jsem si bohužel nezapamatoval, byl jsem z toho „prosím“ úplně perplex, ale sakra – tohle je to co lidi od MP chtějí a proč si ji platí.

Doufám, že popsané chování strážníků nebyla jen souhra náhod a v MP Jihlava někdo konečně dostal rozum – uvidíme…

2 Responses to “Chvála? Chvála!”

  1. Pepíku napsal:

    Ty ve, Pepíku, Ty musíš být tak bezvadný člověk, že takhle přesně víš, jak má kdo co dělat. Podle mě policajt na přechod pokaždé vlézt nemusí – vidím to sám na sobě jako řidič, a vidím to i jako chodec, když jdu kolem – jak se u silnice objeví uniforma, jde noha z plynu – moje noha, i ostatních řidičů. Jsem rád, že tam ti tvoji čumilové jsou, na mě zabírají i když tam jen tak stojí. To podle mě není málo. Každopádně, Pepík je vzor, Pepík for president. Jo, a přeparkuji si, prosím.

  2. Marek Řezáč napsal:

    Městská policie hlídá přechody v součinosti s Policií ČR a myslím si, že pro bezpečnost dětí u škol je to naprosto v pořádku a určitě tam nestojí nadarmo. Stojí v Křížové ulici, u ZŠ Seifertova, E. Rošického, Havlíčkova a pokaždé, když jdou děti k přechodu tak strážníci do silnice vkročí a provoz zastavují. Neděje se tak zřídka, děje se tak skoro pravidelně. To platí i příslušnících PČR. Občas teda by to chtělo řídit provoz u Sokolovny, tam je ten přechod opravdu extrémě přetížen a tvoří se tam kolony, ale pořád ta situace není nějak kritická. Myslím si, že přechody jsou díky strážníkům pro děti o hodně bezpečnější, než kdyby tam nestáli a provoz nezastavovali. Vidím to pokaždé, když mám ranní směnu a tato situace již trvá pár let. Takže za to jen díky.

Leave a Reply