NORMALIZACE

Dnes je výročí Moskevského protokolu z 26. srpna 1968.  ZAČÁTKU NORMALIZACE

Tzv. Moskevský protokol, plným názvem Protokol o jednání delegace SSSR a ČSSR je dokument shrnující výsledek jednání mezi SSSR a ČSSR, která probíhala 23. až 26. srpna 1968. Dokument podepsali všichni členové československé delegace s výjimkou Františka Kriegela. 31. srpna byl protokol přijat ústředním výborem Komunistické strany Československa. Sověty diktované body protokolu znamenaly ideové popření celého Pražského jara, přijetí „bratrské pomoci SSSR“ a otevření cesty k budoucí normalizaci.

V současné době je,  nejenom v JL snaha o RENEZANCI NORMALIZACE.

Zabývají se tím pisatelé, dvojího druhu, SLUŠNĚ A NE-SLUŠNĚ

a/„LEKTOŘI“/marxismu-leninismu. Ti píší celkem sofistikované články slušnou formou. Nejsou štvavě osobní nevytýkají oponentům jejich dílo,  jejich komentáře jsou autorizované. Ukázkou je článek pana Josefa  Fejinky vložený s ilustračním fotem do dopisů čtenářů JL.

Jeho smyslem je relativizovat, srovnávat agresi ruských vojsk srpnu 68 s aktuální průjezdem US army. Je správně preventivně načasován a cílen na mladší generaci. Čtenář, který 21. Srpna 1968 při jízdě z Jihlavy do Brna viděl zastřeleného hocha a jeho motorku u Kohoutovické pumpy,  těžko přijme jeho závěrečnou větu:

„Americký konvoj opět pojede krajem

Máme zkušenosti s rokem 1968 a cizí vojáky zde nemáme rádi, ať jsou jednou z východu, nebo podruhé ze západu. Vždy nám byli nějakým způsobem vnuceni! „ Autor: Josef Fejinka

b/„SPROSŤÁČCI“. Ti píší opačnou formou i obsahem. Jsou štvavě osobní a jejich zbraní je zbabělost, neschopnost se postavit rovně čelem. Jsou to zákeřní političtí snipeři-agitátoři. Jejich zbraní je ano-nymita . Smyslem jejich práce je pomluvou současnosti a snaha  vrátit se ke starým pořádkům. Jejich literatura je velká a snaživá. Koukají zneužít a obrátit každé slovíčko. Leitmotivem je vztek na Václava Havla, který ukončil jejich ÉRU-NORMALIZACI.

Psychický stav „sprosťáčků“ je podrobněji popsán v blogu Jetlag a fašismus, ukázka:

—————————————–

Máte pravdu, Jetlachům a jetlagům se při nejlepší vůli přitakávat nedá.

Natož vašemu zbytnělému egu. A za tím, co jsem napsal kdysi dávno, už si to ani přesně nepamatuji si stojím. Ale ujišťuji vás, že jsem se ještě určitě krotil. O opilci, který neuměl ani pořádně postavit kulisy a měchu sádla v kardinálském rouše by se dalo psát mnohem razantněji. JL jsou ještě velmi „učesanou“ diskuzí. Podívejte se na jiné servery, jak se lidé vyjadřují a neberou si servítky, obzvláště s verbeží, která nám sem leze ze všech stran jako švábi na pivo. Brzy panu kardinálovi zboří katedrálu sv. Víta buldozerem, jako činí s kláštery v Sýrii. Ale jemu to bude jedno. Už si na podvodných restitucích nakradl dost.

čtenář | 2015-08-22 17:06:38 | Reagovat

———————————

Zdeněk Gryc,

který nezná jiné servery, takže  ne-pochopil, že JL „ jsou ještě velmi „učesanou“ diskuzí.“

„Ale ujišťuji vás, že jsem se ještě určitě krotil. O opilci, který neuměl ani pořádně postavit kulisy a měchu sádla v kardinálském rouše by se dalo psát mnohem razantněji. JL jsou ještě velmi „učesanou“ diskuzí. Podívejte se na jiné servery, jak se lidé vyjadřují a neberou si servítky,“

19 Responses to “NORMALIZACE”

  1. VladimírV napsal:

    Vážený pane Gryci,
    protokol o jednání v Moskvě po vpádu okupačních vojsk lze velmi lacině odsoudit. Už z tváří aktérů podpisů po jejich příjezdu z Moskvy bylo znát, že je dobojováno. A na dlouhou dobu. Hrdina František Kriegel, který se nepodepsal, tento akt nijak neovlivnil. Kladu si otázku. Je podpis Mnichovské dohody, kdy byla vojska okupantů „za vraty“ naší země podobný tomuto aktu? Ano, je, a velmi. V obou případech, jsme si „okupaci „vyžrali“ sami. Bez šance ubránit svoji státnost. Bylo zřejmě i moudré od našich představitelů, že nevehnali zemi do velkého krveprolití. Z toho vyplývá, že jsme málo silný stát, abychom si mohli dovolit příčit se světovými mocnostem. A to platí i dodnes, přičemž se celý problém přetavil do situace, která se dá nazvat „řiťolezectví“. Zkrátka Hitler a Brežněv nás donutili a dnes USA nás prostřednictvím našich „rusobijců“ nutí abychom v tomto análním alpinismu pokračovali.
    Jó, bývali Čechové švarní junáci – tedy až do Bílé Hory.

  2. Zdeněk Gryc napsal:

    Kladu si otázku. Je podpis Mnichovské dohody, kdy byla vojska okupantů „za vraty“ naší země podobný tomuto aktu? Ano, je, a velmi

    Vážený pane kolego,

    to je zjednodušený aspekt. Mnichovská dohoda a cesta k ní není podrobněji publikována.
    Doufám, že je pravdivě podána v dokumentárním filmu STUDENÁ VÁLKA 1. Část odvysílanému tel. Stanicí KINO SVĚT ve 20:30.
    /k čertu, je problém komu věřit. . . v roce 68 v Praze stříleli po bratrských vojácích/

    V dokumentu je jednoduše vzpomenuto jednání, které Mnichovu předcházela. Třeba snahu západu uzavřít se Stalinem smlouvu proti Hitlerovi, na což Stalin nereagoval. Nakonec byl vyloučen ze společnosti národů.
    Také že den po výbuchu 1. Atomové bomby zrušil Stalin smlouvu o neútočení s Japonskem a hnedle obsadil rozsáhlá území včetně Kuril.
    Také je tam zmínka, že president USA prohlásil, že jejich vojáci už nikdy nevstoupí do žádné války.

    Obávám se, že pochopit a vystopovat všechno dění před Mnichovskou dohodou je nesnadné.
    Otázka je zejména v tom, komu fandíme jestli demokracii, nebo totalitě.
    Nebo myslíte, že to co předvádí Putin se zatčenými filmaři, či novináři, odsouzenými na 20let je demokracie.
    Skoro si myslím, že máte dějiny nastudovány dalece podrobněji, než já, který se snaží uchylovat spíše k mikrokosmu svých vzpomínek a zážitků, leč myslím, že Váš pohled je ad/a – lektor.

    Za Váš komentář děkuje: Zdeněk Gryc,který si váží Vašeho kultivovaného podání.

  3. VladimírV napsal:

    Vážený pane Gryci,
    poněkud si Vás dovolím poopravit. Studium dějin nebylo nikdy mým koníčkem, ač třeba býti mělo. Považuji se za naprosto obyčejného člověka, který, a to bohužel. už rovněž leccos zažil. Proto se mi příčí jednoduchost pouze černobílého vidění, jako protipólů konkrétní situace. Můžeme polemizovat o příčinách Mnichovské dohody, dle mého zrady představitelů demokratické Evropy, které se dopustily na Československu. Zrovna tak nad nečinností Západu při vojenské okupaci Československa. Zůstali jsme v tom zkrátka sami. Nedělám si rovněž iluze, že USA, pro mnohé spoluobčany země zaslíbená, by jakkoliv pomohly při napadení našeho státu. Zkrátka, jsme nárazníkovou zemí, která byla a bude obětována. A za to máme být někomu předem vděčni?
    Dějinné procesy industriální společnosti provází výhodnost obchodu, respektive velikost surovinového potencionálu. Naší výhodou, i když značně zdecimovanou politickými rozhodnutími Václava Havla, je existence a nalezení odbytišť v nedaleko vzdálených zemích, které nám mají recipročně co nabídnout. Tedy nejen země EU, ale i Rusko. I vzdálenost zde hraje roli. USA jsou pro nás jednak daleko, jednak jsme pro ně obchodně značně nezajímavá země. Ony si potřebují zavázat EU (dohoda TTIP), aby nerozvíjela svůj obchod s východem (Ruskem a Čínou).
    Pokud mluvíte o totalitě, já bych to nesměšoval s autoritářským režimem (Rusko), kde se tento značně rozlehlý multikulturní stát ani jinak řídit nedá. I náš bývalý režim se nezdráhal obchodovat s kapitalistickou cizinou, jinak by se prohlubovala propast mezi životní úrovní k nevoli občanů.
    I já Vám děkuji za stavění témat, která by neměla být opomínána. Vladimír Havlíček

  4. Zdeněk Gryc napsal:

    Vážený pane Havlíček,

    děkuji za Vaše stanovisko, myslím, že bych mu ani moc neoponoval.
    Možná také, že pochopit smysl toho co se událo, není tak nutné jako
    pochopit co se děje:
    ————————
    Mrtvých uprchlíků z auta na rakouské dálnici je mnohem víc
    V odstaveném chladírenském voze na rakouské dálnici A4 bylo víc běženců, než se původně uvádělo. Server listu Kronen Zeitung v pátek s odkazem na informace z ministerstva vnitra uvedl, že v autě se našla mrtvá těla 71 lidí.
    ————————
    Proč prchají a kdo to zavinil, bych zatím raději nechal stranou.

    Dost by mne zajímal Váš názor, proč tak úporně hledají cestu ke „štěstí“ na trase na západ.

    Nevím, jak dalece také směřují na východ, myslím třeba, že proč by Rusové neposlali nějaké nemocniční lodě nebo nákladní lodě k Turecku a ne přebrali nějakou jejich část. Rusko přece není zemí bez perspektivy.
    Spousta našich občanů už od doby Bílé Hory tam směřovalo.

    Za názor děkuje Zdeněk Gryc

  5. Svatopluk Beran napsal:

    Pane Gryc vy tu předvádíte naprosté nesmysly.

    Byl to právě západ který svou vstřícnou a ústupnou politikou vůči Hitlerovi a následné zradě v Mnichově, kdy prodal jednu malou demokratickou zem, v podstatě spolupracoval s Německem na našem sražení na kolena, aby sebe ochránili před válkou. V podstatě došlo ke spiknutí těchto velmocí proti nám, kdy naše zem bojovala s Henleinovci, jenž usilovali za pomoci Hitlera o autonomii a následné začlenění Sudet do Německa. Tu samou autonomii si pak vymohli již celkem snadně 6.října 1938 Hitlerem podporovaní slovenští Hlinkovi nacionalisté na české vládě, načež musela být dva dni potom uznána i autonomie Podkarpatské Rusi. Byl to právě západ který nás po Mnichovu odepsal a vydal část našeho zlatého pokladu, který měl finančně jistit mněnu odpovídající zabraným Sudetám. Na chod okleštěné republiky nám pak nabídl půjčku v hodnotě 250milionů liber, ale umožnil vybrat sotva 20procent. Právě Churchill 5 října 1938 prohlásil že československý stát se nemůže udržet jako samostatný útvar. O dva měsíce později pak 8 prosince 1938 prohlásil britský velvyslanec v Praze Newton o ČESKO-SLOVENSKU – tato země byla vydána na milost a nemilost a jediným státem který je schopen ji fyzicky garantovat je Německo. ŽÁDÁM VÁS, NEBUĎTE JAK KOMUNISTI A NEMĚŇTE SVĚTOVOU HISTORII,PROTOŽE VÁM A SPOLEČNOSTI SE TO MOMENTÁLNĚ HODÍ A JE ŽE TO V MOCENSKÉM KURZU, ZACHOVEJTE SI PROSÍM DŮSTOJNOST A NADHLED, MOŽNÁ ŽE VÁM ALE ROZUMÍM A ŽE STEJNĚ JAKO SE OBČANÉ I VY BÁLI KOMUNISTŮ, SE NYNÍ OPĚT BOJÍTE, ŽE BY JSTE MOHL BÝT NA STARÁ KOLENA, POKUD BY JSTE POUŽÍVAL ROZUMEM A OBJEKTIVNĚ SVÉ VĚDOMÍ, SOUZEN ZA NEAMERICKOU ČINNOST.

    Kde jste přišel na to že Stalin odmítal se spojit se západem proti Hitlerovi? Právě Stalin byl jediný ochoten po zradě demokratického západu na nás, pokud by do toho Francie a Anglie ještě stále šly, přít nám na pomoc. Problém byl v tom že Rusko nemělo hranice s Německem a tak by muselo násilně vstoupit na území Polska nebo Rumunska. Rumunsko nemělo kapacitně dobrou železniční síť a tak přicházelo v úvahu pouze Polsko. Na tom se ale Anglie a Francie se Stalinem nechtěli dohodnout a jelikož jim Stalin oprávněně nevěřil, tak se jistil smlouvou s Německem přesně tím, čím se nyní jako jedinou možnou obranou zaštiťují Spojené Státy. Nazývají to PREVENTIVNÍ LOKÁLNÍ VÁLKY A MAJÍ NA TO DLE SVÉHO PRO SEBE VYTVOŘENÉHO PRÁVA, JAKO JEDINÍ DNES NA SVĚTĚ ŽIVOTNÍ NÁROK.

    Vy tu opět předvádíte naprosté historické kontinuální nesmysly.

    Ohledně toho proč neutíkají běženci, (která vyhnali z jejich země právě americké preventivní války a cílený rozklad etablovaných zemí v OSN) do Ruska nýbrž na západ, je celkem jednoduchá odpověď. Rusko nemá takové sociální zázemí jako západ. Důvodů proč je nemá je mnoho. Špatná politika a slabá ekonomika po i před 2SV. Důvodů opět mnoho a to jak vlastních tak i přicházejících z venku. O jejich vlastních toho víme hodně – bývalé plánované hospodářství, omezená podpora iniciativi občanů, atd. – o těch druhých již minimálně a to především vy a vám podobní. Tak například totálně zdevastovaná země po 2SV a nutnost placení dluhů z této války, které například Německu Spojené státy z poloviny odpustili, přičemž sami neopakovatelně na 2SV vydělali. Už jen tím že chytře vedenou finanční politikou zlikvidovali za pomoci Hitlerovského Německa Anglii a přesunuli tak základní obchodní centra z Evropy na své území. Dosáhli též během 2SV na Bretonwodském jednání toho, že se dollar stal celosvětovou rezervní měnou, která byla jištěná zlatým standardem, který v pro ně příhodný okamžik opustili, ale nástroje v něm figurující dál používají(FED,SB, MMF, atd). Po rozpadu SSSR pak opět cíleně pracovali za pomoci Jelcina i druhých, např. Chodorkovský, na prohlubování ekonomickém kolapsu Ruska. Chodorkovský právě tím, že za vytěženou ruskou ropu inkasované petrodolary ukládal v neruských bankách, čímž poškozoval a omezoval ruskou ekonomiku. Pokud to nechápete dá se to obrazně vysvětlit tak, že nějakou část ze své země vytrhnete a pak ji zrádně nabídnete k užívání v kapitalistickém systému svému tržnímu konkurentovi. Například Čína chtěla již několikrát koupit americké i britské nadnárodní společnosti. Nikdy jim to však vládami těchto zemí nebylo ze strategických energetických důvodů povoleno. A že těch natištěných amerických dolarů Čína má. Všiml jste si například pane Gryc že se vůbec nemluví o Rusku že by mělo dluh, zatím co Spojené státy, pokud by nebyli vlastníci tištění dolaru a každý rok si neposunuli možnost nastavování velikosti povoleného dluhu výše, tak by musela jejich ekonomika, i když její schopnost je úžasná, zbankrotovat. I přes její , jak říkám úžasnou výkonost, není schopná vygenerovat za rok to co sama dluží. Rusko na tom takhle katastrofálně není, ale je skutečností že je chudé. To mi a celý svět který dostanou Spojené Státy pod sebe držíme přes dollar Spojené Státy nad vodou. Proto po celém světě vedou Spojené Státy preventivní války a iniciují migraci jiných kultur čí vyvražďování milionů obyvatel. Potřebují je zničit a dostat se k jejich surovinám, levné pracovní síle a jak to tak vypadá, tak se snažií i oslabit Evropu rozložením její sociální politiky, s nímž se nemohou pro svůj, bezpřívlastkový tržní mechanizmus, rovnat. Máte možnost jít v brzké době jim mávat.

  6. VladimírV napsal:

    Vážený pane Gryci.
    Nemám to z vlastní zkušenosti, ale z informací těch, kteří se v prostředí uprchlických zemí pohybují. Nebudeme polemizovat o chudácích, co skutečně utíkají před hrůzami války. Těm je třeba poskytnout pomoc do doby, než u nich válka skončí. Dnes jsou samozřejmě házeni do jednoho pytle s „ekonomickými“ imigranty, což je i chybou vlád EU, že je důsledně nedokážou oddělit už při pokusu o vstup na území EU.
    A jak je to tedy s těmi ekonomickými imigranty. Zcela jednoduché, vše podle zásady „výdělečné turistiky“. V praxi to vypadá tak, že se několik rodin finančně složí na svého emisara a ten se vydá do EU. Prioritně s cílem do těch zemí, kde jsou uprchlíkům poskytovány štědré sociální dávky. Příklad VB, Dánsko, Německo. Pokud se jim to podaří, víceméně bezpracně tyto dávky pobírají, velkou část z nich spoří a zašlou je jako kapesné pro další imigranty. Že je jejich pobyt spojen s riziky, které přináší jiná kultura a nakonec i odmítavými náladami ve společnosti, je nesporné. A to jak pro ně, tak i pro obyvatele hostitelských zemí. Nechci se opakovat, ale to, že nás naši představitelé a někteří příznivci imigrace chlácholí tím, že nejsme cílovou destinací, je možná pravda dnes. Ale když bude v zájmových zemích „plno“, přijde jim vhod i naše mírněji štědrá náruč. Pokud se ptáte, proč neprchají na východ, je na to velmi jednoduchá odpověď. Tyto země mají „samy málo“. Z toho logicky vyplývá, že většina imigrantů nejsou lidé sužovaní válkou, protože těm je skutečně jedno, kam se uchýlí před hrozbou vlastní smrti.

  7. Libor Furbacher napsal:

    Pane Beran vase interpretace historie je zabavnejsi nez bejvalej Dikobraz.Pokud si takhle presentujeme dejiny,tak nam budis zeme lehka.
    Pisete ze Ceskoslovensko bojovalo s Henleinem a zapad nas nechal.
    Vite vy vubec ze Henleinova strana vyhrala v roce 1935 volby a byla nejsilnejsi stranou?
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Sudeton%C4%9Bmeck%C3%A1_strana
    Anglie mela vyhlasit valku Nemecku,kdys vitezna strana v CSR demokratickych volbach chtela pripojeni k nemecku?Snazte se to vysvetlit v demokratickem GB parlamentu.Anglie mela podobnou smlouvu s Polskem a po napadeni Polska okamzite vyhlasily Hitlerovi valku.
    A Stalin by prisel cesku na pomoc,kdyby mohl jit pres Polsko?Takze on vlastne Stalin nam sel na pomoc kdyz zabral pulku Polska a potkal se v pule cesty s Hitlerem.Jenomze misto boje si tam postavil hranicni sloup a vykourily bachorku.
    mihttps://www.youtube.com/watch?v=PAPctERefgk
    Nemam cas abych pokracoval,ale ten cely clanek, co jste tu napsal je teda neco.

  8. Zdeněk Gryc napsal:

    NOR – MALIZ – ACE v roce 1968 = EMI – GR – ACE

    Lavoisierův zákon SOUČET VOJÁKŮ DO ZEMNĚ VSTUPUJÍCÍCH =
    SOUČTU EMIGRANTŮ ZE ZEMNĚ UTÍKAJÍCÍCH.

    JEHO NEPLATNOST SE DÁ VYLOUČIT POUZE PŘI UDEDENÍ PŘESNÝCH POČTŮ.
    Kolik jich bylo v mrazicím autu v Rakousku se již přesně ví.

    Do blogu JL jsem si dovolil vložit NORMALIZACE v rámci aktuálního výročí.
    HITLER TOMU DAL PEVNÝ ZÁKLAD, STALIN TO VÝTEČNĚ PŘIHŘÁL,
    NORMALIZACE TO PEVNĚ EDUKOVALA,

    POČÍNAJÍC DUŠÍ DÍTĚTE V AKCI MANDELINKA BRAMBOROVÁ
    = PARAŠUPISTA SHOZENÝ Z LETADEL USA
    STARÁ PRAVDA A PŘÁTELSTVÍ NEREZIVÍ
    Zdeněk Gryc

    DNESKA NECHME MNICHOV MNICHOVEM
    A PŘEMÝŠLEJME JAK USA USA ZAVINILO VŘERJŠÍ OBĚTI V MRAZÍCÍM AUTĚ V RAKOUSKU

    Věřím, že pro:
    ad1 uvedené LEKTORY to nebude problém,
    o anonymní SPROSŤÁČKY ad 2 nestojím,sprostoty ne-miluji.

  9. Zdeněk Gryc napsal:

    VČEREJŠÍ OBĚTI V MRAZÍCÍM AUTĚ V RAKOUSKU…omluva

  10. Zdeněk Gryc napsal:

    Ano, vážený pane Berko,

    Máte hodně pravdy. Vzpomenu na Jugoslávii. Každý řidič měl za sklem portrét Tita. I my jsme se ne de-fragmentovali.

    Pane, v rámci Bedřichova jsme měli vymyšlenou spalovnu odpadků. Předseda ZV KSČ soudruh Nováček byl v Duseldorfu dojednat dodávku kotlů typu Buderus. Skládka není perspektivním řešením. Hodně jsem zde o tom psal. Ekologové a zelení jsou milí, ale myslí spíše srdcem, než mozkem.

    Ale zajet do Jugošky na Soču s kajakem a na moře se surfovým prknem nebylo ani v roce 1989 snadné.
    Byly to dost nervy. Vodácký oddíl Modeta Jihlava si dost užil ponižování a úplatků nejenom na hranicích, atd.
    S plavci do Steyru to bylo nejinak. Výslech na STB byl pro mne i školením.

    Ukrajinci, stejně jako Češi nechtějí NORMALIZACI po ČESKU, či Putinovsku, ale NORMÁLNÍ demokracii.

    Mám v JL velký problém, považuji za symbol cesty,

    od NORMALIZACE k DEMOKRACII VÁCLAVA HAVLA.

    HAVEL JE PRO „LEKTORY“ A „SPROSŤÁČKY“ TO NEJ – SPROTŠÍ SLOVO.
    RUDÝ ŠÁTEK PRO BÝKA, JE PROTI TOMU, UKLIDŇUJÍCÍ PROSTŘEDEK.
    Zdeněk Gryc

  11. VladimírV napsal:

    Vážený pane Gryci,
    pokud mluvíte o spalovně odpadků, o způsobu myšlení ekologů a Zelených s Vámi nechci polemizovat, ale jsem jeden z organizátorů petice k vyhlášení referenda o odpadech v Jihlavě, kde je existence ZEVO (spalovny) na území města jednou ze tří otázek. Opakuji, jednou ze 3 otázek. Věřte mi, že nepatřím ani k jedné z Vámi zmíněných skupin. Praktiky města, tedy betl, který si s občany zahrálo, mne dovedlo až do této fáze osobní angažovanosti.
    Ani Vám nejsou zřejmě známy pravé pohnutky, proč město kývlo na zpracování studie (zpracoval Kraj) o výstavbě obří spalovny na území Jihlavy. Dám Vám obecnou odpověď. Měl to být byznys. Pro koho, to jsme se nedozvěděli. Vše na úkor kapes nás občanů a potažmo čistoty bydlení v Jihlavě.
    Je velký rozdíl mezi myšlenkou lokální spalovny, která by sloužila potřebám občanů Jihlavy a velkou spalovnou kdy by se Jihlava stála smetištěm nejen Vysočiny. Z analýz efektu provozu spaloven je zřejmé, že tento plně zajistí pouze velká spalovna s produkcí tepla, která např. nahradí provoz 11 jihlavských kotelen. A jsme u jádra problému. Totiž u sumy peněz, kterou by takováto investice spolkla a zejména, kam by peníze z jejího provozu tekly. Respektive odkud všude by byl odpad do spalovny dovážen a kam by se dostal pozitivní trend v Jihlavě v oblasti třídění odpadů.
    Pokud občané odpoví na 2. a třetí otázku referenda, že chtějí, aby bylo vhodnými stimuly a kroky zajistit snížení produkce směsného odpadu na 50%, sama myšlenka výstavby spalovny se dostává do jiné roviny důležitosti. Zajistit toto bude v pravomoci i odpovědnosti města a tomu se město evidentně brání.
    Vladimír Havlíček

  12. Zdeněk Gryc napsal:

    Vážení pánové,

    nemyslím, ale vím, že diskuze shora jsou zajímavé, ale k ničemu.

    Je potřeba se zabývat tím co je nyní a zde:

    1/ KDO BERE SOCIÁLNÍ DÁVKY A NENÍ INVALIDA TAK AŤ PRACUJE = PRACOVNÍ POVINNOST.

    S jakou radostí klečí a pracuje dlaždič na ulici U hřbitova, když kolem něj jede celkem elegantní postavička v levé ruce kočárek v pravé cigaretka.

    2/ PRÁVNÍ SYSTÉM RYCHLE UPRAVIT, NEBO PŘEVZÍT PRAKTIKY SYSTÉMU, KDE NENÍ DŮLEŽITÁ VLASTNÍ KAUZA, ALE MAZANOST A OBRATNOST PRÁVNÍKA VE SLALOMU PARAGRAFŮ.

    3/ ABSOLUTNÍ A POVINNÁ OTEVŘENOST VŠECH SMLUV A MAJETKOVÝCH SOUVISLOSTÍ, ŽÁDNÁ OBCHODNÍ TAJEMSTVÍ.

    4/ ZDRAVOTNICTVÍ ZPRŮHLEDNIT VE VŠECH ASPEKTECH A TAK V NĚM UDRŽET CO UŽ TAM JE.
    Tím myslím ponorné říčky pana usmívajícího se pana Ráta.

    5/ ŠKOLSTVÍ A VZDĚLANOST. NA ÚROVNI VYSKOÝCH ŠKOL HLEDAT CESTY K ŘEŠENÍ VŠECH PROBLÉMŮ OD PRÁVA, EKONOMIE ŠKOLSTVÍ A ZDRAVOTNICTVÍ.
    Nepřipustit filtraci akademických osobností neústavní cestou.
    Klukan aktuálně: „Snad jen jedno: vzdělání. To školní, kde získáte základní gramotnost, ale i životní v podobě gramotnosti sociální. Takový člověk bude mít výhodu: s měnící se Evropou se vyrovná lépe a rychleji.“

    6/ POKUSIT SE POCHOPIT A ZJISTIT ODKUD A PROČ VYCHÁZÍ SNAHY MANIPULOVAT EVROPSKOU A NAŠI SPOLEČNOST. VELETOKY PENĚZ, KTERÉ PROPAGANDU V TOMTO SMĚRU ŽIVÍ.
    Za vším zlem vidět západní imperialismus, pokračování nacistické a totalitní nenávisti západní demokracie, jinými prostředky a cestami. President má zastávat politiku vlády a ne v parlamentu řešit, zda má na rozdíl od okolních představitelů jet, či nejet do Moskvy a účast se té které vojenské přehlídky.

    Zdeněk Gryc,
    se omlouvá za sloh a pitomý idealismus,
    končí, aby nabalil bágl, protože prázdniny končí, Alpách snad nastane „Bergewetter“ a ubude turistů.

  13. Zdeněk Gryc napsal:

    DOHNAT ČAS,KDY JSEM SE JENOM KOUKAL PŘES DRÁTY OD SLAVONIC K JIHU ?
    zg

  14. Zdeněk Gryc napsal:

    BLBOST,ŽE ? PAJDÁM,MOTÁM SE A NIC MOC NEUNESU
    zg

  15. VladimírV napsal:

    Vážený pane Gryci,
    poznat cizí země, v tom přírodu a zejména kulturu jeho lidí, je dobrá investice.
    Přeji Vám příjemnou dovolenou.☺

  16. Zdeněk Gryc napsal:

    Vážený pane Vladimíre,

    JSEM VDĚČEN HAVLOVI ŽE MI „ZVONĚNÍ JEHO KLÍČŮ“, TO UMOŽNILO.

    Zdravím a děkuji Vám za Váš způsob psaní:

    „SE SLUŠNOSTÍ NEJDÁL DOJDEŠ“

  17. Honza napsal:

    To Libor Furbacher : vidíte jak se dají vykládat dějiny – příkladem je pan Beran ve svém příspěvku

  18. Svatopluk Beran napsal:

    Pane Furbacher o tom že Henlainovci vyhráli vím a proto také požadovali autonomii, s které by pak vystoupili ve prospěch Hitlera. To jsem ale napsal. Pokud jsem vás správně pochopil, s vaší připomínkou, byl by jste zřejmě pro, aby se tak stalo.

    Anglie mela podobnou smlouvu s Polskem a po napadeni Polska okamzite vyhlasily Hitlerovi valku.

    Sice válku vyhlásila, ale nic nedělala.

    A na to navazuje i moje další odpověď.

    A Stalin by prisel cesku na pomoc,kdyby mohl jit pres Polsko?Takze on vlastne Stalin nam sel na pomoc kdyz zabral pulku Polska a potkal se v pule cesty s Hitlerem.Jenomze misto boje si tam postavil hranicni sloup a vykourily bachorku.

    Zde spojujete dvě časově oddělené situace. Kdyby Anglie a Francie zaůtočili z leva na Německo, namísto Mnichovské dohody, a Rusové z prava, k žádnému napadení Polska Německem by později nedošlo a tudíž by Rusové nemuseli uzavírat jinou pozdější tajnou dohodu, která jim na úkor Polska zajišťoval, že nebudou mít Němce přímo na svých hranicích. Vaše manipulace v čase je úžasná a vidím že na ní máte i své obdivovatele. Jenže i tento váš obdivovatel akorát opakuje co jsem řekl již před tím já, jen nevím z jakého důvodu se opět jako vy, motá v čase.

  19. Libor Furbacher napsal:

    Pane Beran ,me osobne to tenkrat bylo nejak jedno [narodil jsem o dost pozdeji] a ted na to koukam pouze jako na historii ,ale divam se na vsechna fakta ,ne jenom na ta komunisticka co nas ucily.A hodne lidi to nevi a jeste vice lidi to nechce priznat.
    A ktem vasejm KDYBY.
    Kdyby Anglie a Francie zautocily zleva.Tak si myslim ze Hitlerovi nacionalni socialisti a Stalinuv Svaz sovetskych socialistickych republik podepsaly smlouvu o spolupraci daleko driv nez ji skutecne podepsaly.Protoze to byl stejnej socialistickej shit.
    Otherwise ,drzme se faktu ,co se stalo a ne co by bylo kdyby…….Vlastne v cesku jsme na to meli pekny porekadlo.

Leave a Reply