MALÝ KRŮČEK OD RADNÍ, VELKÝ SKOK PRO JIHLAVU.

V tichosti došlo v Jihlavě k téměř historické události. Magistrát konečně zpřístupňuje materiály projednávané zastupitelstvem a to vždy týden před jednáním.

Vše je na http://www.jihlava.cz/VismoOnline_ActionScripts/File.ashx?id_org=5967&id_dokumenty=508496 .

Něco, co bylo téměř čtvrtstoletí naprostým tabu se stalo skutečností a ten kdo se zajímá o veřejný život si tak může opravdu zajímavě počíst! A dozvědět se spoustu informací v předstihu, aniž by o to posléze  musel potupně žádat jako dřív. Neboť hlavně tito žadatelé docení nejvíce dosah tohoto zdánlivě jednoduchého kroku….. Slyšeli většinou jen…. Podejte si žádost… Nemáte ji správně napsanou… Na to máme formulář… A když se to úředníkovi zdálo že to je moc práce, tak ještě musel občan za informaci zaplatit… Tedy pokud ten se už mezitím neotrávil…

Největší zásluhu na zpřístupnění materiálů má Karolína Koubová, mladá radní a nová tvář jihlavské komunální politiky. Prosazovala to neúnavně téměř rok a nenechala se odradit hlasy starých politických a úřednických matadorů stýskajících si co to zas přinese práce navíc, kolik bude nutné začernit citlivých údajů. Prostě jak to nejde. Jde – dokázala tato odvážná mladá dáma.

Ocenění však v tomto případě zaslouží i ti z hlavního proudu jihlavské politické moci za to, že tento zlom svým souhlasem nakonec umožnili. Nezbývá než doufat, že je to první signál k tomu že začínají chápat, že věci je opravdu zapotřebí měnit.

 

Leave a Reply