Fotbalový svět

je fanouškovi dosti nepřehledný. Prostřednictvím médií se v něm setkává s úplatkářstvím, filmováním, obrovskými penězi, ale také s vášnivou radostí z výhry, když se tomu jeho klubu daří. Fotbalový svět je svět sám pro sebe. Kdo má víc peněz, ten většinou vyhrává. Neúprosná a vlastně zvrácená sportovní logika.

FC Vysočina má peněz málo, vlastně je v červených číslech, i když za skvostné peníze prodal hráče Klimenta. Jenže to až letos, loňské výsledky jsou špatné, a pak – většinový podíl má zahraniční firma a ne firma česká nebo město Jihlava, které v něm má 14 %. Ale třeba se vždycky všichni akcionáři na konci roku sejdou, sní chlebíček, vypijí kávu a peníze si spravedlivě rozdělí. Jenže s pár procenty akcií nic neusmlouváte, když vám je ten silnější nebude chtít dát. Opět se ukazuje, že město mělo kdysi prodat akcie všechny a nechat klub svým vlastním sportovním zákonům.

Korunu všemu nyní nadělilo ANO, které prohlásilo, že tehdejší smlouva města s klubem je asi neplatná. Co na to právníci všech stran, kteří smlouvu připravili. To si nechají líbit?

Leave a Reply