ZDROJEM TERORISMU JE NENÁVIST

TERORISMUS 11. ZÁŘÍ 2001 a 13. LISTOPADU 20015.

18. ZÁŘÍ 2001. Vytiskly Jihlavské listy tento článek:

„PŘEDEJME USA TŘÍDNÍ KNIHY Z NAŠICH VÝCVIKOVÝCH STŘEDISEK TERORISTŮ“.

Stalo se tak v souvislosti s

Útoky z 11. září 2001 byly sérií koordinovaných teroristických útoků, které se uskutečnily 11. září 2001 ve Spojených státech amerických. Provedlo je 19 příslušníků militantní islamistické organizace al-Káida. Při útocích celkem zemřelo 2996 lidí včetně 19 únosců. Až na 55 vojáků ze 125 obětí, které zemřely v Pentagonu, byli oběťmi civilisté, pocházející celkem z 90 zemí.

Z předmětného článku vyjímám a vkládám odstavec, který je stále aktuální,“Poválečné období“:

Od komunistického převratu v roce 1948 a opakovaně v roce 1968 byly v naší zemi všemi dostupnými prostředky hanobeny USA. Začalo zatýkání a pronásledování našich hrdinů, Legionářů a bojovníků proti nacismu. Zrušení Sokola a Skautu, dokonce dvakrát postihlo organizace, které většině lidí vštěpovaly statečnost před okupanty.
Už jako dětičky jsme byli e škole štváni proti USA tvrzením, že to co sbíráme je diversní americký brouk – mandelinka bramborová, shozená z letadel USA. Propaganda proti USA byla naprosto vědecky řízena. Počínaje školením na všech stupních, včetně armády a konče hrdelními procesy s elitou národa.
Děti byly k výchově v nenávisti vůči USA a v „boji za mír “ organizovány v Pionýru a SČM.
Politická školení měla svoji organizaci, která vyvrcholila státnicemi z třídní nenávisti pod vedením lidí typu soudruha Grebeníčka.
O kolik životního času jsme byli připraveni posloucháním těchto blábolů, ze kterých jsme byli zkoušeni, ještě nikdo nevypočítal.
Dospělí pak kolaborovali v KSČ. Pokud ještě někomu sahá paměť k nacistickým karikaturám a heslům, chápe příbuznost obou režimů.
Štvaní proti USA pokračuje neustále. Pokud se západ snažil nějak konflikt řešit, v poslední době v Zálivu, nebo Jugoslávii, tak se Rusové přímo, nebo nepřímo snažili podrazit západu nohy.
Bohužel, nejenom naši okupanti, ale všichni ti, kterým leží demokracie v žaludku se proti USA spojili.
Myslím, že nikdo nepopře existenci školicích středisek, výcvikových a rekreačních táborů pro teroristy v naší zemi.
Nejenom Semtex, ale i tyto aktivity jsou podhoubím, na nichž vyrostla tragédie, která tento týden vyděsila svět. Nyní se oficiálně od tohoto hrozného a pro civilizovaného člověka nepochopitelného skutku všichni distancují.
Demokracie pochopitelně nic podobného neumožňuje. Štvaní minulých totalitních režimů proti USA nezůstalo bez následků, nejenom v myslích lidí, ale i ve světové politice.
Jak půjde čas a zmizí první šok, tak bude stejně, jako tomu bylo dříve, obnovena kritika a nenávist k USA.
Ta pak bude politickou překážkou k potrestání teroristů.
Nyní jsou nabízeny USA našim státem různé možnosti pomoci. Mají asi spíše symbolický charakter.
Věřím, že bychom opravdu mohli pomoci USA a tím také naší vlastní bezpečnosti, kdybychom předali USA všechen zpravodajský materiál.
Počínaje „třídními knihami“ z výcvikových středisek teroristů na našem území.
Včetně údajů kolik a kam jsme dodali Semtexu a podobných mírových materiálů.
Prosil bych ministra vnitra, aby méně hovořil se svými vizážisty a více času věnoval na přesvědčování vlády,
——————————————
aby zakoupila identifikační technologie použitelné na hranicích a jinde. Dokonce by mi nevadilo, kdyby se stát jejich koupí zadlužil, už nyní by se to vyplatilo.
—————————————–
Nakonec trochu optimismu. Co kdyby nikoli z altruismu, ale čistě pragmaticky se v prvním roce nového tisíciletí spojili dávní nepřátelé ve snaze zachovat civilizaci naší planety.
Byl by to obdobný historický krok, který za druhé světová války umožnil nastolit mír.

Zdeněk Gryc Jihlava 18. září 2001.

Od článku v JL uplynulo málem kulatých 15 let a máme tu „Černý pátek 13.listopadu 2015.“
Zítra budou vzpomínkové oslavy 17. Listopadu 1989.

Z Wikipedie:
Československá podpora terorismu
V 60. letech 20. století probíhal v tehdejší ČSSR výcvik asijských a afrických teroristů pod vedením první správy ministerstva vnitra (politické rozvědky). To však skončilo likvidací Pražského jara v roce 1968. K dalšímu obnovení kurzů došlo v roce 1975 a výběr kandidátů byl zaměřen zejména s ohledem na podporu tzv. národně osvobozeneckých hnutí a to zejména asijských a z řad Palestinců.[8]
Z důvodu nárůstu počtu frekventantů těchto kurzů (které vybíralo mezinárodní oddělení ÚV KSČ) došlo k 1. květnu 1982 ke vzniku Ústavu zahraničních studií Vysoké školy SNB v Zastávce u Brna. Zde neprobíhal výcvik samotných teroristů (tedy jedinců provádějících akce), ale lidí zajišťujících podporu (velitelů, plánovačů, spojařů, členů ochranek atd.). Veškerý výcvik podle některých dokumentů probíhal na čistě komerční bázi. Díky uzavřenosti ČSSR mohlo mnoho teroristů pobývat v Československu bez obav z prozrazení.

46 Responses to “ZDROJEM TERORISMU JE NENÁVIST”

  1. Pavlík napsal:

    Zdrojem terorismu je USA a důvodem nepotrestání teroristů a jejich pozvání do Evropy k páchání dalších násilností je Havlovská sluníčková politika. Potažmo politika Strany zelených, která jde v Havlových schizofrenních a dobroserových aktivitách. A uvrhují tím naši zemi do dalších a dalších problémů, apatie a průserů… Místo aby chránili přírodu…

  2. Fejinka napsal:

    Ano, v současné době po rozpadu SSSR jsou USA daleko největším zdrojem rozšiřování „svého terorismu“
    po světě (demokracie po americku). Trošku se jim to nyní vymklo z rukou a jejich žáci už neposlouchají svého učitele a dělají si to podle svého.
    V době studené války se o totéž snažily oba tábory dle svých možností.

  3. XXXXX napsal:

    Ono se jim to nevymklo trošku, ono je to v prdeli

  4. Venca napsal:

    Za všechno může Kavalec.

  5. Zdeněk Gryc napsal:

    ZEMAN A PUTIN SRDEČNĚ VÍTÁNI

  6. fotrak napsal:

    Zeman Putin Kavalec
    peču si svůj lívanec
    málo tuku, nemám sádlo
    trochu mi to připosmrádlo
    že to nejíš, slabochu??
    fašista jsi, xenofob
    a přitom slabý na duchu

  7. VladimírV napsal:

    Pohled na titulní stranu dnešní Dnes, která nemůže snad být černější, a je černější, než když skonal velký car Leonid. Tenkrát zazněly dvě rány, jedna, když jsme se tuto zvěst dozvěděli, spadl nám kámen ze srdce, ta druhá, když velikána upustili s rakví do jámy za kremelskou zdí (tedy v přímém přenosu jen ráno). Čerň spolu s nápisem k ní, že začala válka, je snad dostatečným stimulem k tomu, aby se národ sjednotil (tedy vyjma těch, kteří se začnou biflovat právo šaria). Nejsme ani omylem pupkem světa, ale elementární pocit příslušnosti k našemu národu by měl zafungovat. Jako politické téma to přestane fungpvat, protože i Zelení zkrátka vystřízliví.

  8. Zdeněk Gryc napsal:

    POZVÁNKA NA DROBNOU ARCHITEKTURU

    Sochař Radomír Dvořák – autor díla
    a ředitel firmy Granit Lipnice Ing.Zdeněk Knedla – technolog realizace strojové části výroby díla

    si Vás dovolují pozvat na odhalení
    drobného 😉 pětitunového žulového monumentu

    KLÍČE (PAMÁTNÍK 17.LISTOPADU) ,

    které proběhne v úterý 17.11. v 15:00 v Jihlavě za Kauflandem
    u řeky nad jezem,
    a zároveň Vás prosí o šíření této pozvánky, a tím i o propagaci dobročinné aukce Negativu klíče, který vzniknul jako bonus při strojové výrobě polotovarů díla (viz foto níže a odkaz na úvodní straně firemního webu http://www.granit-lipnice.cz ).

    Více informací o projektu KLÍČE na stránkách organizátora akce http://www.tgmjihlava.cz

    Zdeněk | 2015-11-16 18:10:01 | Reagovat

  9. Zdeněk Gryc napsal:

    NE-MILÉ „BRATRSTVO PUTINOVY PRACKY“ MÁTE DNES „STÁTNÍ“ SVÁTEK, NEBO „SOUKROMÝ SMUTEK?“

  10. Zdeněk Gryc napsal:

    Jihlavské listy“

    „Výzkum: ostatky patří umučenému knězi Toufarovi“ Autor: čtk
    Aktuality : 26.06.2015 Nový komentář Komentáře (9)
    ————————————————–
    Z těch devíti je první tento:
    ————————————————-
    To je ale hnus.
    Nenechat mrtvé spát a jako hyeny se přehrabovat v jejich kostech.
    čtenář | 2015-06-26 14:33:46 | Reagovat
    ————————————
    Před chvílí, v rámci dnešního dne výročí 17. Listopadu skončil na ČT2 film:
    Mrtvolu sprovoďte ze světa
    17. 11. 2015, 21:05 – ČT 2
    Dokument, 40 min, Premiéra, Skryté titulky

    Dokument. Měl být navždy zapomenut, lidskou paměť však nelze zničit. Dokumentární svědectví o pátrání po ostatcích umučeného číhošťského faráře Josefa Toufara připravili M. Doležal a R. Vávra

    Farář Josef Toufar byl v lednu 1950 obviněn Státní bezpečností ze zinscenování tzv. číhošťského zázraku. Po zatčení byl ve Valdické věznici krutě mučen a 25. února 1950 byl převezen v kritickém zdravotním stavu do pražského státního sanatoria, kde zemřel. Těla nepohodlného, ovšem lidmi milovaného a uznávaného kněze, se komunisté chtěli zbavit, aby nebyla možná identifikace místa, kde je pohřbený. Proto byl pohřben v hromadném hrobě na hřbitově v Praze-Ďáblicích pod falešným jménem Josef Zouhal. Příbuzným byla jeho smrt oznámena až po čtyřech letech. Vedoucí vyšetřovatelského týmu, který Toufara umučil k smrti, Ladislav Mácha, byl v roce 1998 odsouzen k pěti letům odnětí svobody, o rok později odvolací soud změnil trest na dva roky. Mácha trest nastoupil v roce 2002, po roce byl podmíněně propuštěn . Ostatky Josefa Toufara byly z ďáblického hromadného hrobu vyzvednuty v listopadu minulého roku a zkoumání profilu DNA určilo, že patří skutečně Josefu Toufarovi. Dokument nabízí exkluzivní materiál z okamžiků exhumace, následného genetického a antropologického výzkumu ostatků a jejich pohřbení v Číhošti na Českomoravské vrchovině. V dokumentu hovoří pamětníci, přímí iniciátoři a účastníci exhumace i Toufarova rodina.
    ————————————————–
    Jako spoluautor autor pomníku faráře Toufara od Romana Podrázského v Číhoštích, jsem na sprostoty
    „To je ale hnus“ ihned reagoval.

    V rámci svých vzpomínek na realizaci pomníku faráře Toufara patrónovaného opatem želivského kláštera Tajovským napíši časem blok.

    Žádám, shora uvedeného dehonestanta, snahy o jeho pohřeb, aby si mého blogu nevšímal.

    První z devíti komentářů:“čtenář | 2015-06-26 14:33:46″ mne k této žádosti opravňuje.
    Nesnáším anonymní sprostoty na faráře, který je svým umučením blaho-slavený.

    Ing. arch. Zdeněk Gryc

  11. Svatopluk Beran napsal:

    Doufám pane Gryc, že pokud k vašim informacím o účasti českého komunistického terorismu na tom světovém, pak jste sledoval od 8,15 na stanici ZOOM dokument o dalším malém výseku světového terorismu vymýšleného a financovaného Spojenými Státy, například proti Kubě a Fidelovi. Pokud chcete studovat další úseky světového terorismu a nemáte požadovaný vstup do světových archivů, můžete si zakoupit knihu, která na podkladě novinářských zpráv popisuje děj kolem světového terorismu Spojených Států organizovaném a placeném například proti zemím Jižní Ameriky. Kniha se v češtině jmenuje Zadní Dvorek Ameriky. Je od Greace Livingstoneové, britské novinářky, která se specializuje na Jižní Ameriku. Kniha byla vydána v Londýně a New Yorku v roce 2009 pod názvem The United States and Latin America from Monroe Docrine to the War on Terror. Já nemohu potvrdit nic jiného nežli váš titulek vašeho blogu, ZDROJEM TERORISMU JE NENÁVIST. A to nenávist nadnárodních společností k možnosti existence jiných samostatných hospodářských systémů nežli je ten, přes který si oni přejí, a zatím se jim to velice daří bez ohledu na miliony mrtvol které za sebou zanechají, ovládat za pomoci každé vlády Spojených Států, dolaru, armády a rádoby demokracie, (svobodně můžete říkat nebo psát co chcete), hospodářsky celý zbylý svět. Konstatování skutečností vždy bylo a je konstatování skutečností. Pomluva je smyšlená záležitost, která má pošpinit nepravdivě druhého. Pokud se dotyčný špiní sám je nezbytné ho na to upozornit, jinak se může v těch svých výkalech klidně i sám utopit a to by jistě bylo v případě Spojených Států, které jsou zcela určitě výmečnou zemí, VELIKÁ ŠKODA.

  12. Svatopluk Beran napsal:

    Jeden příklad z mmnoha.

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Guatemalsk%C3%A1_ob%C4%8Dansk%C3%A1_v%C3%A1lka

    Guatemalská občanská válka

    Podle analýzy Guatemalské komise pro pravdu a smíření zveřejněné v roce 1999 má 93 % obětí na svědomí armáda, bezpečnostní složky a eskadry smrti, zatímco povstalci usmrtili 3 % z celkem 200 000 obětí konfliktu 83 % všech obětí bylo mayského původu.

    I přes závažnost guatemalské občanské války jí dlouho byla věnována jen velmi malá mezinárodní pozornost a publicita. Je prokázáno, že na tom měla výraznou zásluhu vláda USA, obzvláště za administrativy prezidenta Ronalda Reagana. Představitelé USA porušování lidských práv v Guatemale marginalizovali, zamlčovali či dokonce přímo popírali, i když z odtajněných zpráv z tohoto období je zřejmé, že o něm byli obšírně informováni. USA totiž vojenskou diktaturu výrazně podporovaly a mnozí vojáci a členové eskader smrti byli v USA přímo vycvičeni. Prezident Bill Clinton po zveřejnění zprávy komise OSN připustil, že „podporování Guatemaly v tom čase bylo nesprávné.

  13. Svatopluk Beran napsal:

    Arcibiskup Óscar Romero zavražděný za podpory Spojených Států.

    https://cs.wikipedia.org/wiki/%C3%93scar_Romero

    Blahoslavený Óscar Arnulfo Romero y Galdámez (15. srpna 1917, Ciudad Barrios, San Miguel, Salvador – 24. března 1980) byl salvadorský duchovní, arcibiskup ze San Salvadoru (od února 1977). Absolvent Gregoriánské univerzity v Římě.

    Romero byl konzervativec odmítající teologii osvobození. Ale po vraždě svého přítele jezuity Rutilia Grande (zabit pravicovými teroristy, protože bránil právo rolníků na zakládání zemědělských družstev) začal ostře kritizoval porušování lidských práv v Salvadoru, ať už šlo o řádění armády nebo provládních „eskader smrti“. Také se postavil proti politice Spojených států podporující zabíjení rolníků a občanských aktivistů. Proamerický salvadorský tisk kritizoval takové postoje jako „podporu terorismu. Když mu bylo vyhrožováno smrtí, odmítl přijmout nabídku na ochranu a neprůstřelné auto s poznámkou, že dokud nebudou chránit i jeho lid, nemůže ji přijmout. Poté propustil svého řidiče. Pro svou činnost byl nominován na Nobelovu cenu míru.

    Svou smrt Romero předpověděl několik dnů předtím, než se nastala:
    „ Zabijí mne, ale povstanu znovu v salvadorském lidu. “

    V březnu roku 1980 byl zastřelen, když sloužil mši v kapli nemocnice Boží Prozřetelnosti v San Salvadoru. Během jeho pohřbu, o šest dnů později, vybuchla před katedrálou bomba a odstřelovači rozmístění na střechách okolních domů zastřelili desítky věřících účastnících se obřadu. Jeho smrt byla jedním z aspektů, které roznítily salvadorskou občanskou válku.

    Přes pokusy stoupenců pravice zabránit zjištění viníků zločinu, bylo vyšetřování úspěšné. Zavražděn byl členy pravicové eskadry smrti vedené Roberto D’Aubuissonem, vůdcem salvadorské křesťansko-liberální pravice (strana ARENA). Ten akci naplánoval a mezi účastníky rozdělil úkoly. D’Aubuisson v průběhu vyšetřování obvinil z vraždy levici, tuto verzi podporovala armáda. A to i poté, co vyšlo najevo, že důkazy proti levici D’Aubuisson zfalšoval.

    Óscar Romero je v Jižní Americe mnohými uznáván za neoficiálního svatého, přičemž ctěn a považován je i u protestantů a v anglikánské církvi.

    Dne 23. května 2015 byl blahořečen.

  14. Zdeněk Gryc napsal:

    Lev Davidovič Trockij, rusky zvuk Лев Давидович Троцкий, rodným jménem Lev Davidovič Bronštejn (7. listopadu 1879, Janivka (dnes Bereslavka poblíž Kirovohradu), Ukrajina – 21. srpna 1940, Mexico City, Mexiko) byl bolševický revolucionář a marxistický teoretik židovského původu. Byl mimořádně aktivním a brilantním spisovatelem, což přispělo k popularitě jeho názorů mezi marxisty po celém světě. Vynikal také jako řečník a organizátor. Spolu s Leninem byl hlavním představitelem ruské říjnové revoluce v roce 1917. Významnou úlohu sehrál jako vrchní velitel bolševické armády během ruské občanské války. Po Leninově smrti upadl do nemilosti Stalina a byl vypovězen ze země. Pobýval v Turecku a nakonec se usadil v Mexiku, kde byl v roce 1940 zavražděn.

  15. Venca napsal:

    Zdeněk Gryc, Ing. arch. – přezdívaný „Zděňa“ (*1934) byl bolševický architekt a mimořádně aktivní tvůrce regionálních stěžejních staveb socialismu. Po roce 1989 se z něj stává nesmiřitelný bojovník proti komunismu. Byl známý neuspořádaným písemným projevem, kopírujícím volný tok jeho nesourodých myšlenek, kterým si získal velkou popularitu a uznání mezi čtenáři svých internetových blogů. Z jeho profesního díla pak stojí za zmínku především funkcionalistická silážní jímka poblíž Humpolce, za kterou získal čestné uznání OV KSČ.

    Jojo, těžko říct, co jednou bude o některých z nás ve Wikipédii…

  16. Zdeněk Gryc napsal:

    Venca:
    „funkcionalistická silážní jímka poblíž Humpolce, za kterou získal čestné uznání OV KSČ.“
    ———————————————————————————————-
    PSÁT K VĚCI TERORISMU MADE ČSSR POD PATRONACÍ SSSR SE NEHODÍ,TAKŽE
    NAHODÍME OSLÍ MŮSTEK popsaný panem Havíčkem…
    ———————————————————————————————-
    Jímka to byla v Batelově, ale stejně svědčí to skvělé paměti a mimořádně úspěšném studiu kádrováka, spíše však Sprosťáčka Venci, i datum narození se hodí uvést 1934. Vypadá to na archiv STB, ten v Kanicích znám. Proč tak činí pochopí snad pouze kom-plic „čtenář“, který se vyžívá na mém věku,
    za který se omlouvá:
    Zdeněk Gryc, Ing. arch. – přezdívaný „Zděňa“,

    na Valašsku mi říkal strýc Čenda, kterého odvleklo NKVD do Olomouce s cílem Sibiř Zdeňo.
    Story jsem popsal, pan Venca ji má nepochybně v archivu.
    Pana Vencu v souvislosti se zmínkou o močůvkové jímce zařazuji do kategorie:

    b/„SPROSŤÁČCI“. Ti píší opačnou formou i obsahem. Jsou štvavě osobní a jejich zbraní je zbabělost, neschopnost se postavit rovně čelem. Jsou to zákeřní političtí snipeři-agitátoři. Jejich zbraní je
    ano-nymita . Smyslem jejich práce je pomluvou současnosti a snaha vrátit se ke starým pořádkům.
    Jejich literatura je velká a snaživá. Koukají zneužít a obrátit každé slovíčko. Leitmotivem je vztek na Václava Havla, který ukončil jejich ÉRU-NORMALIZACI.

    Psychický stav „sprosťáčků“ je podrobněji popsán v blogu Jetlag a fašismus.

    PS. V článku o soudruhu junioru Dvořákovi a Balkánské řeznici psaném jeho sympatizanty, stálo v úvodu, že se jedná o „aktivistu“.
    Mnohých komunistů si vážím, statě na toto téma má jistě Venca založeny, takže nebudu psát soudruh Venca, ale aktivista, který podobně jako čtenář, nikdy v KSČ nebyl.
    K tomu mi dopomáhej soudruh Lenin.

  17. Zdeněk Gryc napsal:

    1. Svatopluk Beran říká:
    Středa, 18. 11. 2015 v 10:27 upravit
    Doufám pane Gryc, že pokud k vašim informacím o účasti českého komunistického terorismu na tom světovém, pak jste sledoval od 8,15 na stanici ZOOM dokument o dalším malém výseku světového terorismu vymýšleného a financovaného Spojenými Státy, například proti Kubě a Fidelovi.
    —————————————————————————
    Vážený pane Beran,

    Meritus věci není Kubánská rum, ale Tu-zemák.

    Ve světovém terorismu se nevyznám, blog je o TEROR MADE ČSSR, pod patronací SSSR.

    18. ZÁŘÍ 2001. Vytiskly Jihlavské listy tento článek:
    „PŘEDEJME USA TŘÍDNÍ KNIHY Z NAŠICH VÝCVIKOVÝCH STŘEDISEK TERORISTŮ“.

    Zakončil jsem ho:

    Nakonec trochu optimismu. Co kdyby nikoli z altruismu, ale čistě pragmaticky se v prvním roce nového tisíciletí spojili dávní nepřátelé ve snaze zachovat civilizaci naší planety.
    Byl by to obdobný historický krok, který za druhé světová války umožnil nastolit mír.
    Zdeněk Gryc Jihlava 18. září 2001.

    PS nepsal jsem o TERORISMU TU-ZEMSKÉM.

    NKVD Oni byli první. Únorovém puči 1948. Okupaci v symbolickém roce českých osmiček 1968, ani o „sebevraždě“ syna TGM Jana Masaryka.
    Zdeněk Gryc

  18. Venca napsal:

    Ale ale, Zdeňo, pěkně jsem vás nastartoval – asi bylo píchnuto do živého. Mám sám ze sebe radost.

    Ano, jsem kategorie B – sprosťáček.

    Nepochopil jste parafrázi své vlastní kopie životopisu Trockého. Mě by prostě jen zajímalo, čím jste historii prospěl vy. Kromě radostného kolaborantského projektování paláců totalitnímu režimu, který vaše kolegy a spolužáky brutálně pronásledoval – na což jste začal neohroženě upozorňovat. Bohužel až po listopadu, když už jste teplé místečko ve Stavoprojektu neměl a když už vám nic za „odboj“ nehrozilo.

    Já, jakožto s-prosťáček, agent Stb a člověk co si pamatuje kdeco, totiž také vím od vašeho bývalého spolupracovníka, s jakou ochotou jste od těch zlých soudruhů přijímal projevy přízně. Víte, Jihlava je strašně malé město. To potom člověk přemýšlí nad tím, jaká kategorie jste vy :

    a) Kolaborant, který se vždy uměl přizpůsobit hlavnímu proudu, který radostně na pozdrav odpovídal „čest práci !“ a po nocích pak neohroženě poslouchal BBC

    b) Vychcánek bez většího talentu, který pochopil, že držet hubu a radostně kreslit různě velké prefabrikované krychličky s hvězdičkou nahoře, může být velmi dobrý kšeft a kterého po nocích trápí černé svědomí, tak se obrátil na víru

    c) Člověk zasloužící si soucit, protože (patrně cíleně) ztratil paměť, soudnost a stud

    Vyberte si sám.

  19. Berka napsal:

    Venco, kašlete na to, je to zbytečný – já už to pochopil a ani se nenamáhám.

    Je to zvláštní kategorie – průřez všemi třemi…

  20. Zdeněk Gryc napsal:

    JASNĚ NE-MILÍ AKTIVISTÉ, tres faciat colegium.

    NIKDY K VĚCI A NIKDY JINAK, NEŽ OSOBNĚ.
    a s SSSR NA VĚČNÉ ČASY

    jste „proklatě rychlí střelci“.

    Mezitím jsem jenom stačil dojet na kole k basénu,
    sympatický policista mne zahnal.
    18.12. má být Memoriál Oldřich Háje,uvidíme jak to dopadne.
    funkcionalistická střecha je nefunkční.

    K MERITU BLOGU VÁS FAKT, ALE FAKT, TŘEBA ČASEM NĚCO NENAPADNE?

    Nechte si od někoho poradit

  21. Zdeněk Gryc napsal:

    SÍLA JE V ANONYMITĚ, NIKDY ZDROJ NEUVÁDĚT,NEPODEPSAT :
    ————————–
    Já, jakožto s-prosťáček, agent Stb a člověk co si pamatuje kdeco, totiž také vím od vašeho bývalého spolupracovníka, s jakou ochotou jste od těch zlých soudruhů přijímal projevy přízně. Víte, Jihlava je strašně malé město. To potom člověk přemýšlí nad tím, jaká kategorie jste vy …

  22. Zdeněk Gryc napsal:

    Nepochopil jste parafrázi své vlastní kopie životopisu Trockého.
    Mě by prostě jen zajímalo, čím jste historii prospěl vy.
    ————————————————————————–

    Váš osobní zájem o mou osobu pramení z nenávisti k VÁCLAVU HAVLOVI, že?
    Snažím se být prospěšný oponenturou lží na VÁCLAVA HAVLA,
    třeba včera uctěním jeho památky na nábřeží Jihlavky, pokud jste koukal,tak jsem nebyl sám.

    Čítankový článek o Trockém ukazuje,jak se Trocký, Lenin a Stalin požírali.
    Za totáče je to normálka,vzpomeňte na retuš fota, na kterém je terorista a požírač svých kolegů-soudruhů, Kléma s beranicí.

    TRAGEDIÍ LIDSVA JE TOTALITA, STALINA A HITLERA
    …POŽRALI SE NAVZÁJEM SYSTÉM STALIN – TROCKÝ

  23. Venca napsal:

    Havel…to je jako kdo ? Nějaký plavec ? Nějak si ho nemůžu vybavit.

  24. Zdeněk Gryc napsal:

    . . . „totiž také vím od vašeho bývalého spolupracovníka, s jakou ochotou jste od těch zlých soudruhů přijímal projevy přízně. Víte, Jihlava je strašně malé město“. . .

    VÁŽENÍ NAD-AKTIVISTÉ,

    VÁŠ POKROKOVÝ, JEDINĚ SPRÁVNÝ SVĚTOVÝ NÁZOR SE OPÍRÁ O ODOBNĚ PODLOŽENÁ, NEJLÉPE ANONYMNÍ FAKTA. NĚCO JAKO:

    „VENCA JE NEJVĚTŠÍ KŘIVÁK VE STÍNADLECH“
    Za Bratrstvo kočičí pracky: Dlouhé Bidlo, Tonda Plíhal, třetí podpis je nečitelný, vypadá to jako Bohouš.

    Stínadla také nejsou moc velká, že? Ale tam se na rozdíl od Jihlavy podepisují.
    To víte Praha je Praha se spoustou kaváren, že?

    Takže téma blogu:
    ZDROJEM TERORISMU JE NENÁVIST,
    Není k věci, ale motiv NENÁVIST je leit-motivem aktivistů.

    Další aktivistický VOLEJ-BAL k meritu blogu nic nepřinese,
    takže hezký aktivistický večer u piva s aktivistou Dvořákem.
    „To jsme to té řeznici a tomu architektovi dali!“ ťuk,ťuk…

    Zdeněk Gryc

  25. Zdeněk Gryc napsal:

    Další aktivistický VOLEJ-BAL k meritu blogu nic nepřinese,
    raději koukejte,potřebujete to.

    Světové války (3)

    18. 11. 2015, 20:15 – PRIMA COOL

    Dokument, USA (2014), 70 min, Premiéra, stereo vysílání

    Vzrůstající hrozba. Dok. seriál USA (2014). V roce 1929 dochází v USA k hospodářské krizi, která zasáhne celý svět. V Německu se zhroutí bankovní systém. Adolf Hitler, který byl mezitím propuštěn, se považuje za vyvoleného vůdce národa a nabízí nezaměstnaným perspektivu. V roce 1933 je zvolen kancléřem (49 min)

    V SSSR bojují komunisté v občanské válce, aby udrželi svou moc. V roce 1924 umírá V. I. Lenin, na jeho místo nastupuje J. V. Stalin. Ve Velké Británii varuje W. Churchill před hrozbou nacismu, fašismu a komunismu, ale je ignorován. V roce 1929 dochází v USA k hospodářské krizi, která zasáhne celý svět. V Německu se zhroutí bankovní systém. Adolf Hitler, který byl mezitím propuštěn, se považuje za vyvoleného vůdce národa a nabízí nezaměstnaným perspektivu. V roce 1933 je zvolen kancléřem. Během Noci dlouhých nožů zlikviduje 200 svých stoupenců, kteří ho ohrožovali. V SSSR likviduje opozici i Stalin a posílá tisíce lidí do táborů na Sibiři. Zatímco USA a Velká Británie věnují pozornost veřejným pracovním programům a omezují vojenské výdaje, Německo potají zbrojí. Japonsko také buduje moderní armádu a v roce 1931 podnikne invazi do Číny… V roce 1934 se Benito Mussolini setká se svým obdivovatelem Hitlerem a oba položí základy fašistické Osy. Mussolini v roce 1935 napadne Etiopii a zatáhne svět znovu do války…

  26. Svatopluk Beran napsal:

    Ve Velké Británii varuje W. Churchill před hrozbou nacismu, fašismu a komunismu, ale je ignorován.

    Škoda že dokument neuvádí více dat o panu Churchilovi pro které ho například neuznával president Roosevelt a nazýval ho koloniálním opilcem.

    V roce 1910 byl jmenován ministrem vnitra, kde jeho působení bylo hodnoceno jako poněkud kontroverzní. Slavná fotografie z té doby ukazuje Churchilla osobně se účastnícího tzv. obléhání Sidney Street. Velmi bylo kritizováno jeho rozhodnutí nevolat hasiče poté, když obléhaná budova začala hořet. Před anarchisty tak byla postavena možnost buď se vzdát nebo být upáleni.

    Eugenika

    Eugenika je sociálně-filosofický směr zaměřený na studium metod, které povedou k dosažení co nejlepšího genetického fondu člověka. Pojem eugenika byl poprvé použit v 19. století britským matematikem a vědcem Francisem Galtonem.
    Společenské vlivy, které se podílely na zrodu eugeniky a na jejichž popud eugenika vznikla jsou RASISMUS, ANTISEMITISMUS a sociální teorie. Vzniku eugeniky předcházela dlouhodobá polemika o rozdílnosti lidských ras. Už roku 1855 tvrdil francouzský hrabě Arthur de Gobineau ve své Eseji o nerovnosti lidských plemen, že hlavní hybnou silou dějin byly vždy zděděné rasové vlastnosti. Bílá rasa byla podle něj jasně nadřazena všem ostatním a byla fyzicky i duševně nejhodnotnější.
    Dokumentační kancelář pro EUGENIKU financovaná z vysoce vážených nadací — Rockefellerovy a Carnegieho. Pomocí eugenických principů se následně v USA prováděla rasová selekce přistěhovalců. Přelomovým rokem se stal pro eugeniky rok 1912, kdy Londýnská univerzita uspořádala první Mezinárodní eugenický kongres, kterého se zúčastnilo tři sta přívrženců z celé Evropy i Spojených států amerických. Mezi účastníky patřil také WINSTON CHURCHILL. Obyvatelé Velké Británie neměli s jejím přijetím větší problémy i proto, že zcela promyšleně provozovali již řadu let dost tvrdou a rasisticky zaměřenou politiku v celé řadě svých kolonií a na okupovaných územích (např. Indie, Jižní Afrika).

    Winston Churchill: Okupační politika a Indický holocaust

    Churchill neměl ani ten nejmenší zájem na darování svobody a demokracie porobeným národům britského impéria. Byl známý svým radikálně odmítavým postojem vůči indické nezávislosti. Během druhé světové války, už jako premiér, tvrdě bojoval proti Indům požadujících svobodu. V roce 1942 prohlásit při rozhovoru s Leo Amery, britským ministrem pro Indii:

    „Nenávidím Indy. Je to odporný národ (v originále – beastly people) s odporným náboženstvím.“

    Churchill v Indii tou dobou prováděl politiku spálené země (kterou nazýval Denial policy). Osudným se stalo jeho rozhodnutí zbavit se v Bengálsku značných zásob rýže v obavě, že by mohly v budoucnu padnout do rukou Japoncům. Tragédie byla odstartovaná. V Indii (konkrétně v Bengálsku) vypukl hladomor, na jehož následky zemřelo do roku 1945 podle oficiálních zdrojů až 4 miliony lidí, podle indických zdrojů až 7 milionů lidí. Indové dnes stále více volají po prošetření této tragédie a nazývají jí jako Indický (případně Bengálský) holocaust. Paradoxně bylo slovo „holocaust“ poprvé použito pro období Druhé světové války právě v souvislosti s indickým hladomorem, spisovatelem N.G.Jogem v jeho knize „Churchillovo místo nezájmu: Indie“ z roku 1944. Tato smutná událost se nápadně podobá o deset let starší tragédii na Ukrajině, kdy rozhodnutím Stalina zahynulo hlady až 8 milionů porobených Ukrajinců. Měl tedy Churchill přímý podíl na smrti milionů nevinných lidí, které o rok dříve nazval „odporným národem“?

    Churchill se násilné okupační politiky nevzdal ani po Druhé světové válce. Když v roce 1952 vypuklo v africké Keni povstání místních obyvatel proti britské koloniální nadvládě, nařídil premiér Churchill tvrdý vojenský zásah. Tento vojenský zásah proslul nejen svou brutalitou, vysokým počtem civilních obětí, ale i koncentračními tábory, ve kterých Britové dlouhé roky věznili a trýznili desítky tisíc místních obyvatel. Obdobný přímý vojenský zásah v Malajsii, který požadoval v roce 1955 proti tamním odpůrcům britské koloniální nadvlády, byl Churchillovi už rozmluven. Ihned poté opustil post premiéra a odešel do důchodu. Churchill si v oblasti okupační politiky evidentně nebral žádné servítky. Smrt milionů indických obyvatel, či zavedení koncentračních táborů na likvidaci civilistů v Keni, deset let po konci Druhé světové války, zůstávají nadále smutným mementem Churchillovy reálné politiky.

  27. Svatopluk Beran napsal:

    Vážený pane Beran,
    Meritus věci není Kubánská rum, ale Tu-zemák.
    Ve světovém terorismu se nevyznám, blog je o TEROR MADE ČSSR, pod patronací SSSR.

    Omlouvám se pane Gryc že jsem MERITUS vašeho blogu nepochopil. Vedla mne k tomu úvaha kdy jste svůj blog začal o teroru takto –

    TERORISMUS 11. ZÁŘÍ 2001 a 13. LISTOPADU 20015. Což podle mne není terorismus Český. A dále vás již ve vašem příspěvku zajímají jenom Spojené Státy, což také není ČR. Domníval jsem se tedy že vás zajímá terorismus mezinárodní, kterému vévodí Spojené státy.

    „PŘEDEJME USA TŘÍDNÍ KNIHY Z NAŠICH VÝCVIKOVÝCH STŘEDISEK TERORISTŮ“.

    Od komunistického převratu v roce 1948 a opakovaně v roce 1968 byly v naší zemi všemi dostupnými prostředky hanobeny USA.
    Už jako dětičky jsme byli e škole štváni proti USA tvrzením, že to co sbíráme je diversní americký brouk – mandelinka bramborová, shozená z letadel USA. Propaganda proti USA byla naprosto vědecky řízena.
    Děti byly k výchově v nenávisti vůči USA a v „boji za mír “ organizovány v Pionýru a SČM.
    Štvaní proti USA pokračuje neustále.
    Bohužel, nejenom naši okupanti, ale všichni ti, kterým leží demokracie v žaludku se proti USA spojili.
    Štvaní minulých totalitních režimů proti USA nezůstalo bez následků.
    Jak půjde čas a zmizí první šok, tak bude stejně, jako tomu bylo dříve, obnovena kritika a nenávist k USA.
    Věřím, že bychom opravdu mohli pomoci USA a tím také naší vlastní bezpečnosti, kdybychom předali USA všechen zpravodajský materiál.

    JSEM PŘESVĚDČEN ŽE VŠEM ZEMÍM SVĚTA BY POMOHLO KDYBY SPOJENÉ STÁTY PŘEDALY SVÉ TŘÍDNÍ KNIHY TERORISMU, KTERÉ VEDLY PROTI TĚMTO STÁTŮM A NEČEKALY AŽ JIM TO ZVEŘEJNÍ WIKI LEAKS NEBO SNOWDEN.

  28. Svatopluk Beran napsal:

    Pokud se domníváte že Spojené Státy mají malo informací o Semtexu, tak to jste na velikém omylu. Můžete například navštívit webovou stránku Semtey Explosia pod názvem 10 OMYLŮ V KAUZE SEMTEX.

    VYBÍRÁM

    O trhavině SEMTEX® bylo publikováno již nesčíslně novinových článků, které více či méně věrohodně a zasvěceně popisují vlastnosti této trhaviny a zasvěceně hovoří o případech zneužití. Během deseti let se podařilo vytvořit mýtus o zázračné, nezjistitelné trhavině. Trhavina opředená mýty přivádí do extáze cizí novináře. V téměř každé zprávě o explozi kdekoliv na světě, se objeví informace, že za vše může SEMTEX®. Hysterie kolem něj dospěla tak daleko, že v Británii jsou slova SEMTEX® a plastická trhavina do jisté míry synonymem. V časopisu Ring byl v roce 1998 publikován článek s výše uvedeným názvem, který se snažil uvést nejrozšířenější omyly na pravou míru.

    U řady teroristických výbuchů v zahraničí je dodnes uváděn jako společný jmenovatel SEMTEX®. Přitom žádný odborník neřekne pár hodin po výbuchu, o jakou trhavinu šlo. Seriózní prameny uvádějí, že v USA nebyl SEMTEX® nikdy použit a ve Velké Británii se prokázalo použití této plastické průmyslové trhaviny v pěti procentech případů. Zneužití trhaviny, jako ostatně jakéhokoli průmyslového výrobku, nemůže výrobce ovlivnit. Na světě jsou desetitisíce uživatelů nejrůznějších výbušnin a podle zkušeností policie právě od nich ukradené trhaviny většinou pocházejí. Čím častěji se o SEMTEXu® psalo, tím více omylů se objevilo.

    Omyl první: Prezidentský
    Už řadu let se hovoří o tom, že od roku 1974 do 1981 (tehdy byl zakázán vývoz do rizikových zemí) odešlo tisíc tun trhaviny SEMTEX® do Libye, jak to v roce 1990 v jednom rozhovoru řekl prezident Václav Havel. I když tehdy s touto trhavinou neobchodovala Synthesia, ale podniky zahraničního obchodu, dodnes odborníci nad tímto číslem udiveně kroutí hlavou.
    Podle všech zjištěných informací bylo vyrobeno na vývoz za celou dobu produkce 690 tun plastických trhavin.

    Omyl třetí: Vydrží navěky
    Obliba plastických trhavin tkví v tom, že se dají dobře tvarovat. Jsou bezpečné při skladování. O trhavině SEMTEX® se obvykle tvrdí, že vydrží navěky, tedy i libyjská zásilka. Z dlouhodobých zkoušek je známo, že plasticita vydrží v obvyklém skladovacím prostředí řadu let. Ale podle dostupných informací z Afriky SEMTEX® v extrémních teplotních podmínkách při skladování ztrácí plastičnost, tvrdne a rozpadá se.

    Omyl pátý: Jediní výrobci
    Plastické trhaviny vyrábí řada vyspělých zemí. Z USA pochází vojenská plastická trhavina C-4, dalšími státy, které se výrobou zabývají, jsou Rusko, Velká Británie (PE-4), Francie, Jugoslávie, Černá Hora, Řecko, Polsko…
    Pozoruhodné je, že už v roce 1995 česká policie zadržela tři muže s několika desítkami kilogramů americké trhaviny C-4.

    Nejvíce je Semtex spojován z výbuchem nad Lockerbie. Skutečnost však není taková jak se domnívá většina obyvatel. Semtex nebyl nikdy při tomto teroristickém činu prokázán a pokud se hovoří o Semtexu v této kauze, jedná se pouze o synonymum kdy se pouze poukazuje na plastickou trhavinu jako takovou, jež bylo použito při této akci, narozdíl od konvenční trhaviny. Název Semtex se totiž stal světovým synonymem pro jakoukoliv plastickou trhavinu.

    Pokud se jedná o plastickou trhavinu která byla použita Lybijskými teroristy jená se nejpravděpodobněji o americkou C4 která byla do Lybie dodána agentem CIA Edwinem P. Wilsonem, který pod kontrolou CIA dodával Kadáfímu zbraně. Mezi těmito zbraněmi byla i jmenovaná americká plastická trhavina C4. Důvodem proč CIA přes tohoto svého amerického agenta dodávala tajně Kadáfímu zbraně byl ten, že se chtěla CIA dozvědět co nejvíce jak dalece je Kadáfí zapleten do atomového programu Pákistánu. Jediná cesta byla aby tento agent byl neprůstřelně čistý ve vztahu ke Kadáfímu. A jako nejlepší možnost vygenerovaná CIA byla ta, že bude dodávat Lybii zbraně. Více o této špionážní akci Spojených Států je na této webové adrese, avšak pouze v angličtině. Vy si jistě anglicky umíte schopně na pochopení tohoto odkazu, nebo si to přes nějaký překladač přeložíte. https://en.wikipedia.org/wiki/Edwin_P._Wilson

  29. Zdeněk Gryc napsal:

    TAKŽE JAKO OBVYKLE U MALO-VĚRNÝCH, NE O OBSAHU BLOGU, ALE O PISATELI

    Pane Vladimíre Havlíčku,
    Pane Svatopluku Berane,
    Václave Dvořáku, členu občanského sdružení Přátel Srbů na Kosovu, v petičním výboru „sedm statečných“.
    Můžete být natolik statečný a odpovědět zda Venca je Václav Dvořák?

    Myslím, že by mohl, když přihlédneme k opakovačkám v JL o balkánské řeznici, Vencovi flašce a obavám Václava Dvořáka:

    . . . „Milí čtenáři, nedivte se mi prosím, že nyní s obavou očekávám. . . stejně jako moji kamarádi z našeho občanského sdružení Přátel Srbů na Kosovu, kdy si pro nás – válečné zločince – z Haagu přijdou“ . .
    /Po jednostranném vyhlášení nezávislosti Kosova se zúčastnil Foldyna série menších demonstrací proti uznání nezávislosti této jihosrbské provincie, organizovaných petičním výborem „sedm statečných“. Demonstrace podpořili někteří další, politici, například Jan Kavan, Daniel Solis ze Strany zelených nebo Václav Dvořák (autor filmu Uloupené Kosovo),prof.Rajko Doleček a další. Jaroslav Foldyna je po matce Srb.“/
    ———————————
    1. Venca říká:
    Středa, 18. 11. 2015 v 12:59
    Zdeněk Gryc, Ing. arch. – přezdívaný „Zděňa“ (*1934) byl bolševický architekt a mimořádně aktivní tvůrce regionálních stěžejních staveb socialismu. Po roce 1989 se z něj stává nesmiřitelný bojovník proti komunismu. Byl známý neuspořádaným písemným projevem, kopírujícím volný tok jeho nesourodých myšlenek, kterým si získal velkou popularitu a uznání mezi čtenáři svých internetových blogů. Z jeho profesního díla pak stojí za zmínku především funkcionalistická silážní jímka poblíž Humpolce, za kterou získal čestné uznání OV KSČ.
    Jojo, těžko říct, co jednou bude o některých z nás ve Wikipédii…
    ———————————————————————
    V úterý 25. února 1975, v manifestační Jiskře, v rámci únorových událostí. redaktor Dvořák adresně uvedl:

    Musíme naše inženýry-architekty učit uctívat památku dělnické třídy a komunistické strany.

    Zdeněk Gryc, Ing. arch. – přezdívaný „Zděňa“ (*1934) byl bolševický architekt a mimořádně aktivní tvůrce regionálních stěžejních staveb socialismu. . .
    o kterých psal v Jiskře Milan Dvořák. Jde zejména o 2 články o „stěžejní stavbě socialismu“ první velkoprodejně v Jihlavě, Jitřence. Názvy článků a data, kdy je redaktor Dvořák v Jiskře publikoval, má nepochybně aktivista Venca ve svém archivu. Doufám, že nemá stabilní mentální výpadky typu:
    1. Venca říká:
    Středa, 18. 11. 2015 v 18:13
    Havel…to je jako kdo ? Nějaký plavec ? Nějak si ho nemůžu vybavit.
    ————————————————
    Milí čtenáři, nedivte se mi prosím, že nyní s obavou očekávám. . . na odpověď, zda Venca je Václav Dvořák.
    Pane Vladimíre Havlíčku, Pane Svatopluku Berane a Václave Dvořáku. „sedm statečných“ netřeba, stačí jedna odpověď.

    PS. Článek redaktora Dvořáka, který ukazuje, nespokojenost strany s architektem, byl publikován v JL v pátek, 25. 2. 2011, jako odpověď „čtenáři“ na jeho invektivy:

    25.ÚNOR 1975.
    Zdeněk Gryc | Pátek, 25. 2. 2011 v 11:32

    . . . je dokladem, že opak toho co uvedl Venca je pravdou. Anonym Venca záměrně hrubě a opakovaně lže. Přiložím ho hnedle, ale zvláště.

  30. Zdeněk Gryc napsal:

    25.ÚNOR 1975.
    Zdeněk Gryc | Pátek, 25. 2. 2011 v 11:32
    25. února 1975.

    V úterý 25. února 1975. vyšla JISKRA Orgán OV KSČ, nositel řádu práce, číslo 16. za 50 haléřů. Za těchto pouhých padesát haléřů byli na první straně Jiskry občané jihlavského okresu obdařeni fotografií bdělých milicionářů s puškami na ramennou. Druhý zprava vypadá zvlášť uvědoměle a rozhodně, ti ostatní nikoli.
    Pod fotografií je tento nápis: PŘÍSLUŠNÍCI LIDOVÝCH MILICÍ se stali v únorových dnech 1948 pevnou oporou lidové demokratické republiky a pomohli zmařit plány reakčních sil. Pod nimi je báseň Františka Branislava ÚNOR.
    Pod hlavičkou Jiskry jsou uvedena slova vedoucího tajemníka: „Nemůžeme se spokojit s dosaženým“.
    V úvodu článku “ Kvartal prověren“, píše redaktor Milan Dvořák:
    . . . „Připomeneme zejména mladým lidem, poválečné generci, že vítězství ve Velké vlastenecké válce je neodlučitelně spjato se jménem Stalin“.
    a vyzývá:
    „Zachovejme pokrokové tradice a symboly – Kvartal prověren“. . . . . . „Chci přispět dalším, jehož by se měli chopit soudruzi na městském národním výboru /finančně?!/ a z Muzea Vysočiny /historicky/“. . . „Historii píše život a je na nás, abychom naši dělnickou, pokrokovou tradici a její symboly lépe ochraňovali a zakládali. Nemohu než sáhnout v této souvislosti pro jiný příklad. Kdysi stál cestou na Kalvárii v Jihlavě starý most a na něm socha sv. Jána. Starý most ustoupil novému, který se stal vstupem do budoucího moderního sídliště města. Samozřejmě že se nezapomnělo na renovaci sochy sv. Jána nákladem cca 15.000 korun i na příslušné místo na novém mostě, kam by měl být opět umístěn. Nestane se tak a je to moudré. Mnohem víc mu to bude slušet třeba u kostelíčka sv. Jána na Kalvárii, či na jiném místě. Všimněte si však, že vpravo na mostě /směrem od Jánů/ je naň pamatováno příslušným místem. Projektant tu pozorně dbal historie uchování památky, možná dokonce umělecké památky. My bychom teď měli pamatovat na to, aby ono prázdné místo vyplnila třeba socha sportovce, jako symbol mládí obyvatel sídliště, jež by také byla doplňkem stojících a připravovaných sportovišť. . . .
    —————–
    Musíme naše inženýry-architekty učit uctívat památku dělnické třídy a komunistické strany. A pokud některým z nich tyto myšlenky nejsou blízké, ukládat jim v tomto smyslu konkrétní požadavky k odbornému ztvárnění.
    —————
    Generace dnešní i příští ocení bezpochyby skutečnost, jako je plánované postavení pomníku prezidentu Gottwaldovi v sídle okresního města na památečním místě z něhož k občanům Jihlavska promlouval“. . .
    Redaktor Milan Dvořák měl pravdu:

    Musíme naše inženýry-architekty učit uctívat památku dělnické třídy a komunistické strany.

    „čtenář“ nepochybně dále nese prapor strany a snaží se i nadále poučovat a když to nejde tak pomlouvat a umlčovat:
    Ing. arch. Zdeňka Gryce

  31. Zdeněk Gryc napsal:

    1. Svatopluk Beran říká:
    Čtvrtek, 19. 11. 2015 v 0:05
    Ve Velké Británii varuje W. Churchill před hrozbou nacismu, fašismu a komunismu, ale je ignorován.
    Škoda že dokument neuvádí více dat o panu Churchilovi pro které ho například neuznával president Roosevelt a nazýval ho koloniálním opilcem.
    —————————————————–
    Vážený pane Beran,

    na opilce válející se v příkopu je tu odborník „čtenář“.

    Blog je o Československé podpoře terorismu. . .
    V 60. letech 20. století probíhal v tehdejší ČSSR výcvik asijských a afrických teroristů pod vedením první správy ministerstva vnitra (politické rozvědky). To však skončilo likvidací Pražského jara v roce 1968. K dalšímu obnovení kurzů došlo v roce 1975 a výběr kandidátů byl zaměřen zejména s ohledem na podporu tzv. národně osvobozeneckých hnutí a to zejména asijských a z řad Palestinců.[8]
    Z důvodu nárůstu počtu frekventantů těchto kurzů (které vybíralo mezinárodní oddělení ÚV KSČ) došlo k 1. květnu 1982 ke vzniku Ústavu zahraničních studií Vysoké školy SNB v Zastávce u Brna. Zde neprobíhal výcvik samotných teroristů (tedy jedinců provádějících akce), ale lidí zajišťujících podporu (velitelů, plánovačů, spojařů, členů ochranek atd.). Veškerý výcvik podle některých dokumentů probíhal na čistě komerční bázi. Díky uzavřenosti ČSSR mohlo mnoho teroristů pobývat v Československu bez obav z prozrazení.

    Nemáte prosím něco zajímavého k této věci?
    Je to pravda, nebo záměrná lež?
    Kde jsou vyškolení teroristé v CZ a nyní i jejich žáci. Předávají dále co v teror-škamnách získali?

    Nevede nějaká posloupnost aktuálně z CZ do Paříže. V 60. letech 20. století probíhal v tehdejší ČSSR výcvik asijských a afrických teroristů pod vedením první správy ministerstva vnitra (politické rozvědky).

    Přitakávač „čtenář“ mi vytýká, že „tapetuji“, no má pravdu, ale nejsem sám, že?

    Myslím, že podepisovat je zbytečné, celé jméno je shora

  32. Venca napsal:

    Když chcete, tak třeba Václav Dvořák.

    Tak to čumím. Bolševickej přisluhovač, co mu na zdi v ateliéru viselo krásný velký čestný uznání KSČ byl mediálně popotahovanej za to, že komunistům místo sochy sportovce podstrčil svatýho Jána. Takhle zaškodit přímo v týlu nepřítele, to by si málokdo lajznul.

    Sakra, to byl aspoň odboj. Váš děda, co onehdá seděl s tatíčkem Masarykem v nádražním bufetu (už dlouho jste tady nenapsal tuhle rodinnou historku dokládající vaši vysokou morální statečnost) na vás Zdeňo musí bejt fakt hrdej…

  33. Zdeněk Gryc napsal:

    Děkuje a zdraví:
    ing.arch.Zdeněk Gryc, alias Zdeňo

  34. Berka napsal:

    Já abych tedy něco k původnímu tématu…

    To, že v dobách ČSSR byl tu a tam poskytován azyl (a možná i ten vojenský výcvik) mnoha „bojovníkům za svobodu“, kteří by z dnešního hlediska byli jistě označeni jako teroristé, je fakt – a poměrně dostatečně známý.

    Není to ale vůbec nic ojedinělého. Dělo a děje se tak na obou stranách.

    Víte pane architekte – dostali bychom se na velmi tenký led. Například Francie, která v pátek začala nečekaně krvácet přímo ve svém srdci, teď samozřejmě mluví o zákeřnosti teroristů.

    Říká vám ale něco třeba jméno „Rainbow Warrior“ ?

  35. Zdeněk Gryc napsal:

    Říká vám ale něco třeba jméno „Rainbow Warrior“ ?
    ———————————————
    Nevím, asi měnící se duha, patrně krycí jméno pro podzemní organizací.
    Je ale fakt, že jsem spíše přízemně tu-zemský, v těch zahraničních …neznám

    Doma Rudé brigády a Don Carlos, ty okrajově pamatuji

    Rudé brigády (italsky Brigate Rosse) byla italská levicová teroristická organizace založená roku 1969[1] Renatem Curciem a jeho ženou, aktivní především v 70. letech 20. století. V době svých počátků byla podporována československou StB.[2] Nejznámějším jejím zločinem byl únos a vražda předního křesťanskodemokratického politika Alda Mora roku 1978.[3] Okolnosti smrti Alda Mora nejsou doposud zcela známé. Podíl paramilitantní organizace Gladio, vytvořené složkami NATO, a tajné lóže P2 (Propaganda due), které teroristickými akcemi v 60.-80. letech minulého století spoluvytvářely v Itálii tzv. „strategii napětí“ a manipulovaly tak veřejnost proti sílící PCI a uzavření historického kompromisu, nebyl vyvrácen. V roce 1989 byla většina (bývalých) členů odsouzena k vysokým trestům.[4]

    Terorista Carlos dostal za vraždy další doživotí
    Paříž – Pařížský soud ve čtvrtek odsoudil teroristu Carlose zvaného Šakal k druhému doživotnímu trestu za atentáty z let 1982 až 1983, které si ve Francii vyžádaly 11 mrtvých a 150 zraněných. Carlos bude moci požádat o podmíněné propuštění po 18 letech.

    Omlouvám se, v těch zahraničních a světových se nejen nevyznám, ale myslím, že tam hrají roli spíše sympatie, než fakta.

  36. Zdeněk Gryc napsal:

    apropos,

    je mi líto, že je vždy spousta komentářů,
    nikoli k věci,
    ale k pomluvě autora blogu,
    safra nešlo by to nějak,
    tedy ne náhle, ale postupně, třeba:
    „o Vašem názoru bych si dovolil s úspěchem pochybovat“

    + a – se vektorově sečte a výsledkem je 0

  37. Berka napsal:

    Pravda, je to už 30 let, ale pamatovat byste to mohl (případně najít na oblíbené wikipedii).

    Warrior je „válečník“, ale kupodivu tento duhový bojovník byla zcela mírumilovná loď, patřící hnutí Greenpeace.

    V roce 1985, když protestovala proti francouzským atomovým pokusům, byla kdesi u Nového Zélandu zákeřně potopena, přičemž zahynul jeden (pochopitelně zcela nevinný) člověk – fotograf.

    Vyšetřování ukázalo na agenty tajné služby Francie, což se následně plně prokázalo – později to musel oficiálně přiznat i francouzský premiér a byla z toho docela slušná aféra.

    Tak a co teď – byl to podle Vás také sprostý teroristický útok, nebo jenom nutná ochrana západních hodnot a demokracie ?

  38. Svatopluk Beran napsal:

    Pane Gryc domníval jsem se že mluvím k tématu. V dnešním slova smyslu školili teroristy obě strany, jak podotýká pan Berka, což jsem se domníval že jste pochopil.

    Pokud máte na mysli islámský terorismus v posledních dvacet-třiceti letech, tak ten má na svědomí ameická CIA. CIA podporovala Taliban proti tehdejší sovětské armádě a protože Taliban byl příliš měkkej, vybudovala a zaplatila CIA za pomoci ISI (INTER-SERVICES INTELIGENCE) – pákistánské tajné služby -, na hranicích Pákistánu s Afganistánem ze strany pákistánských hranic, školiící teroristická střediska pro islámské mudžahedýny. Těchto bojovníků bylo ze všech zemí vyznávajících islám naverbováno CIA 50 až 70 tisíc. Po výcviku byly posíláni přes hranice převážně v Pešaváru do Afganistánu na pomoc Talibánu, v boji proti sovětským vojskům. Dařilo se jim vést díky teroristickým akcím ve stylu vyhledej a znič vyrovnaný boj se sovětskou okupační armádou. Na vytlačení Rusů to ale nestačilo. Rusové měli převahu především v letadlech a v horách nezbytných vrtulnících. CIA se dlouho rozhodoval jestli má dát do rukou islámských teroristů samonaváděcí rakety Stingrs. Nakonec se pro tento krok rozhodla. Vyškolily teroristy v zacházení s touto zbraní a ti ji účinně využívali. Dokázali asi roční úspěšnou střelbou naprosto paralizovat sovětské vrtulníkové jednotky, rusové nestačili vyrábět nové, což v určité míře podlomilo sovětské hospodářství. Američany to sice stálo celé 13 miliard dolarů, ale dokázali tím vlastně rozložit celý východní blok bez ztráty jediného amerického vojáka. Po odchodu sovětů z Afganistánu byly najednou tisíce těchto mudžahedýnu bez práce. Usáma Bin Ládin, který býval dříve přítelem rodiny Buschů, měl nyní nového agresora. A to Spojení Státy zastupované nadnárodní společností (Dicka Cheney – vicepresidenta USA) – Haliburtn, která dostal těžební práva na těžbu plynu v Turkmenistánu na březích Kaspického Moře a Texaskou firmy UNOCAL (největšího sponzora presidenta Busche v presidentských volbách), která měla spolu s jednou z brazilských firem položit přes Afganistán produktovod z Turkmenistánu do Pákistánu pro plyn Dicka Cheney. Islámský Stát je pak nová generace islámských džihádistů, jejíž ideologie a zaslepenost povstala z amerických věznic, ve kterých američané mučili a bez soudů věznily převážně nevinné vyznavače islámu, kteří pouze bojovali ve své zemi proti americkým okupantům a jejich touze po hospodářském ovládnutí Afganistánu, Iráku, Lybie, Sýrie či Iránu. Pokud někoho americká armáda z těchto bojovníků zajala, měli být souzeni nebo vězněni jako váleční zajatci, smutné je, že ve vlastní zemi. Američané je však jako válečné zajatce neuznávali, vytvořili si tak jak jsou zvyklí své vlastní zákony a zcela v rozporu s mezinárodními válečnými zákony, je věznily a mučili bez soudů. Jistě znáte jména jako ABU GRAID nebo Guantanámo. Pokud budete chtít nějaké odkazy, rád vám je zde zveřejním, v našich mediích je neuslyšíte ani neuvidíte. Ty cílí na podobné naivní posluchače a diváky jako jste vy.

    Přidám k dobru ještě teroristickou organizaci vybudovanou NATem v Evropě v padesátých letech pod jménem GLADIO. https://cs.wikipedia.org/wiki/Gladio O té vím, že v ní teroristé vyškolení v Československé Republice určitě z nepůsobili.

    Gladio byla italská větev celoevropské sítě oddílů odboje, které v době studené války měly vést partyzánský boj proti sovětské armádě na okupovaném území.

    USA (prostřednictvím CIA) se rozhodly vybudovat síť vycvičených a připravených partyzánských oddílů, které by se aktvivovaly po obsazení dané země Rudou armádou či jejími spojenci. O této síti se též hovořilo jako o paralelní struktuře NATO. Tato síť měla být a byla použita (teroristické útoky proti levicovým exponentům v Itálii a jinde) i proti možným politickým odpůrcům USA. O existenci sítě nevěděly mnohdy ani vlády ani parlamenty a až po odhalení Gladia v Itálii se rozběhlo vyšetřování v ostatních zemích západní Evropy. Ukázalo se, že podobné sítě fungovaly v podstatě ve všech. Členové sítí se rekrutovali převážně z ultra pravicových vojenských a polovojenských kruhů. Zbraně z tajných skladů byly často využívány i ke kriminálním účelům, jako např. loupežná přepadení v Brabantu. Ve většině evropských zemí byla po dlouhém zapírání oficiálních míst existence této sítě přiznána, shledána jako ilegální a ohrožující demokracii a vládou či parlamentem rozpuštěna.
    V Itálii

    Budování sítě Gladio zahájila v roce 1951 italská tajná služba SIFAR (později přejmenovaná na SID a ještě později na SISMI). Bližší spolupráce s CIA začala v roce 1956.

    V rámci výstavby sítě vzniklo 139 skladišť zbraní a vojenského materiálu. Armádu sítě Gladio tvořilo asi 1000 lidí (z poloviny se jednalo o civilisty). Hlavní základna se nacházela na Sardinii.

    Gladiatoři (jak se členové sítě nazývali) byli rozděleni do samostatných buněk, aby v případě prozrazení nedošlo ke zničení celé sítě. Kromě toho existovali specialisté na informace, sabotáže, propagandu, šifrování atd. Italská síť Gladio byla aktivní (t. j. ve stavu pohotovosti) do roku 1972.
    Další země

    Síť organizací existovala mezi lety 1950 a 1990 v zemích tehdejší západní Evropy, v Řecku a v Turecku (jednalo se o země sdružené v NATO i některé země nečlenské). Veřejnost a parlamenty o ní v této době neměly žádné informace, informováni byli jen někteří ministři. Sítě se budovaly za spolupráce s místními zpravodajskými službami (někdy i bez jejich vědomí, existovalo-li podezření, že jsou infiltrovány sovětskými nebo východoevropskými zpravodajskými službami).

    Vojenské velení bylo Allied Clandestine Committee v hlavním štábu NATO SHAPE v Monsu. Později byly některé z těchto organizací využity pro teroristické útoky pod falešnou vlajkou (tzv. false flag operation).

    V rámci budování celoevropské sítě vytvořili USA a Velká Británie v Rakousku 79 tajných zbrojnic. Další se plánovaly např. ve Skandinávii.

  39. Fejinka napsal:

    Jak se říká: mluvit a psát pravdu, když se kolem vás střílí a jste sledován pomalu na každém kroku, aniž o tom víte, je výdobytkem této doby. To je na udělení nějakého řádu, nebo na zanesení do análů tajných služeb. To neuměl Goebbels ani komunisté, to umějí pouze pseudodemokraté se svojí technikou.
    Něco podobného řekl už angličan G. Orwell. Já bych řekl, že je to dnes na 4. odboj. Říkám to proto, protože Zdeněček pořád blábolí něco o anonymech, ale to je jenom taková hra, že si myslíte, že jste schován pod nějakým pseudonymem.

  40. honza napsal:

    Pane Berane, jste vůbec schopen přistoupit na to, že i v ČSSR byli školeni islámští teroristé, nebo ne ?

  41. Svatopluk Beran napsal:

    Honzo já na to nemusím přistupovat já to vím, to není nic nového, o tom se mluví pořád a Geblsovským opakováním se tím převážně mladým lidem vymývají mozky že za všechno špatné mohou jen komunisti. To vše však bylo před třiceti i výce lety. To už ale skončilo. Veškerý prasárny, které dělali stejně jako komunisti i Američani dnes startujou jenom Američani a v daleko horším provedení. Pan Gryc se zde ptal jestli tito teroristi vyškolení u nás, teď terorizují Evropu. Já říkím že NE, ŽE JSOU TO TISÍCE A TISÍCE TERORISTŮ VYŠKOLENÝCH A VYGENEROVANÝCH VLÁDOU SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH. Říká se jim též toxický odpad amerického geopolitického boje pro zachování US energetické soběstačnosti, kterou vyhlásili Spojené Státy po ropné krizi na začátku osumdesátých let po Jomkupurské válce. Pokud si chcete přečíst něco zajímavého o této době přečtěte si knihu od Henryho Kissingera Bouřlivé roky, kde se Henry Kissinger soustředí převážně na aféru Watergate a tuto Jonkupurskou válku v roce 1973. Kniha má asi 1150 a vydalo jí v češtině nakladatelství BB/art s.r.o. v roce 2004 v Praze. Pokud by vás zajímala literatura o tom jak zbrojní inspektoři byli manipulováni a tlačeni vládou Spojených Států, aby našli něco v Iráku, sežeňte si knihu od jednoho z nich Scotta Rittera. Scott Ritter byl v letech 1991 až 1998 jedním z nejvýše postavených zbrojních inspektorů OSN. Před nástupem do OSN byl důstojníkem amerického námořnictva a poradcem generála Normana Schwarzkopfa. Během příprav na invazi do Iráku byl jednou z mála veřejně činných osobností, které popíraly zprávy Buschovy administrativy a amerických médií o iráckých zbraních. Po invazi se pak ukázalo že měl stoprocentní pravdu. Jeho kniha která vyšla i v češtině vydalo nakladatelství Mladá Fronta v roce 2008. Originnál pak vyšel v roce 2006 v nakladatelství Nation Books v New Yorku. Kniha se jmenuje Pravda o plánech Bílého domu na změnu iránského režimu. DOPORUČUJI.

    Pokud mluvíte o konspiračních teoriích, máte zřejmě namysli to od amerického ministra obrany Colina Powella jak Sadám vyrábí chemické zbraně na přesunujících se kamionech, které má ta vaše CIA vyfocený ze satelitů. http://zpravy.idnes.cz/powell-irak-lze-a-skryva-zbrane-dmy-/zahranicni.aspx?c=A030205_162353_zahranicni_kot

    CIA je jistě velice schopná mezinárodní špionážní organizace, o tom není pochyb. Je tak schopná že si dokáže vyrobit jakékoliv argumenty pro i proti a protlačovat je bez jakého koliv uzardění i na té nejvyšší politické platformě v OSN. Právě proto je nezbytné používat vlastní mozek a ne věřit těm podvodníkům, ať už je to CIA, KGB nebo třeba MOSAD. Jsem na 128procent přesvědčen že po pár hodinách na trenažeru nedokážete změnit kurz jedněch z největších letadel světa a pak je řídit k úplně novému cíli, kdy se s nimi přesně trefíte na vejšku do pětipatrové budovy aniž by jste ji buď přelítl nebo škrtl podvozkem při letu těsně nad zemí. Nebo se s nimi v rychlosti blížízí se rychlosti zvuku trefili do dvou vyžlat. Pokud však věříte že to ti islamisti po několika kurzech dokázali tak buď ať jdou všichni piloti z Top Gunu do hajzlu, nebo svět přišel v těchto islamistech o největší talenty mezi piloty na celém světě. Už jsem tu mockrát četl v minulosti něco o svém omezeném intelektu, ale tak blbej ještě nejsem, abych uvěřil tomu že ty tři trefy dokázali naprostý začátečníci. To nechám raději na vaší hlavě.

  42. Zdeněk Gryc napsal:

    Svatopluk Beran říká:

    Pátek, 20. 11. 2015 v 0:15

    Pane Gryc domníval jsem se že mluvím k tématu. V dnešním slova smyslu školili teroristy obě strany, jak podotýká pan Berka, což jsem se domníval že jste pochopil.
    ————————————————–
    NEMLUVÍM O OBOU STRANÁCH MLUVÍM O TU-ZEMSKU,KDE ŽIJI !

  43. Zdeněk Gryc napsal:

    PANE VÁCLAVE DVOŘÁKU,
    NAVAZUJI NA VAŠE SLOVA:

    Já, jakožto s-prosťáček, agent Stb a člověk co si pamatuje kdeco, totiž také vím od vašeho bývalého spolupracovníka, s jakou ochotou jste od těch zlých soudruhů přijímal projevy přízně. Víte, Jihlava je strašně malé město. To potom člověk přemýšlí nad tím, jaká kategorie jste vy :
    ———————————————————————————
    AUTORE TĚCHTO SLOV A DOKUMENTU:
    Uloupené Kosovo, původně známé pod názvem Jak Evropa přichází o Kosovo je hodinový dokument, který vznikal postupně od roku 2004 jako autorský film Václava Dvořáka. Vznikl ve spolupráci s ČT[1][zdroj?] a se srbskýmiveřejnoprávními médii, od kterých byly pro pořad vypůjčeny hlavně archivní záběry.[zdroj?]

    UVĚDOMTE SI, ŽE UVEDENÉ VĚTY OD ANONYMNÍHO „INFORMÁTORA“, ZNAČNĚ ZPOCHYBŇUJÍ AUTENCITU VAŠÍ PRÁCE AKTIVISTY, OBSAH A HODNOTU VAŠEHO AUTORSKÉHO FILMU.

    TO CO JSTE NAPSAL, JE POUZE ANONYMNÍ BLÁBOL NA ÚROVNI „čtenář“e.

    Zeptejte se, svého INFORMÁTORA, mého bývalého spolupracovníka ve Stavoprojektu, kdo je paní Tvrzová, jejíž povinností za totáče bylo, sledovat a podávat zprávy o mém působení ve Stavoprojektu. Pohovořte s ní, i já jsem s ní ex post mluvil o starých časech. Čerpejte své vědomosti z autentického zdroje.

    Navštivte dokumentační středisko Min. vnitra v Kanicích, nechte se předem objednat a určete, že hledáte dokumenty o výsleších ZG na STB v Jihlavě. Jak jsem se do tohoto soukolí dostal, jsem Vám vícekrát objasnil. Opakovat story je de-honstující a zbytečné.

    Pokud Vám ani to nebude stačit přečtěte si pasáž v článku svého otce Milana Dvořáka v Jiskře 25. února 1975.

    V úterý 25. února 1975. vyšla JISKRA Orgán OV KSČ, nositel řádu práce, číslo 16.
    je zde uvedeno:

    „Musíme naše inženýry-architekty učit uctívat památku dělnické třídy a komunistické strany. A pokud některým z nich tyto myšlenky nejsou blízké, ukládat jim v tomto smyslu konkrétní požadavky k odbornému ztvárnění. Generace dnešní i příští ocení bezpochyby skutečnost, jako je plánované postavení pomníku prezidentu Gottwaldovi v sídle okresního města na památečním místě z něhož k občanům Jihlavska promlouval“. .

    Poraďte se prosím s poslancem Jaroslavem Foldynou v rámci Vaší práce ve:

    Skupina ČR – Srbská republika, předseda odKosovská krize
    Po jednostranném vyhlášení nezávislosti Kosova se zúčastnil Foldyna série menších demonstrací proti uznání nezávislosti této jihosrbské provincie, organizovaných petičním výborem „sedm statečných“.
    Jsem přesvědčen, že Vám doporučí důstojnější publicitu pro aktivistu Skupina ČR – Srbská republika.

    Ing. arch. Zdeněk Gryc

    PS pochopte prosím, moji ozvěnu, když jsem takto lživě a nepravdivě napaden.

    PPS.Pravdoláskařská plesnivá špindíro. Nenávistné komentáře necílí jen na menšiny
    Na adresu menšin a některých sociálních skupin se během posledního roku na českém internetu objevilo přes dva a půl miliónu nenávistných komentářů. Takzvané hejty, které lidé píší například do diskusí na sociálních sítích, ale nemíří jenom na menšiny. Na potřebu zkultivovat online prostor se snaží poukázat kampaň iniciativy HateFree Culture.

  44. Zdeněk Gryc napsal:

    1. Fejinka říká:
    Pátek, 20. 11. 2015 v 9:46
    Jak se říká: mluvit a psát pravdu, když se kolem vás střílí a jste sledován pomalu na každém kroku, aniž o tom víte, je výdobytkem této doby. To je na udělení nějakého řádu, nebo na zanesení do análů tajných služeb. To neuměl Goebbels ani komunisté, to umějí pouze pseudodemokraté se svojí technikou.
    Něco podobného řekl už angličan G. Orwell. Já bych řekl, že je to dnes na 4. odboj.

    Říkám to proto, protože Zdeněček pořád blábolí něco o anonymech, ale to je jenom taková hra, že si myslíte, že jste schován pod nějakým pseudonymem.
    ——————————————————————————————
    Fakt, tak proč ta atraktivní blondýnka po pseudonymem je tak upej-pavá?

    „ALE JE TO JENOM TAKOVÁ HRA“ že si myslíte, že jste schován pod nějakým pseudonymem.

    Společenská hra „Soudruhu nezlob se!“ je určena ke hře pro dvě až osm osob.
    Obsahuje:
    • hrací plán
    • 1 hrací kostku
    • 8 figurek
    • bankovky
    • 20 zvýhodňujících kartiček označených symbolem smíchu
    • 20 znevýhodňujících kartiček označených symbolem smutku.
    Účelem hry je proběhnout všechna pole směrem od „STARTU“ (ve středu plánu) k cíli „BRD“.
    Cestou jsou pásma:
    • BEZ: bezpartijní
    • KAN: kandidát
    • KOM: člen strany
    • POS: poslanec
    • ÚV: člen ÚV
    • POL: člen politbyra ÚV
    • GEN: generální tajemník ÚV strany
    Vítězem se stává ten generální tajemník, kterému se podaří vyměnit nahromaděné koruny za valuty a prchnout s nimi do BRD.
    S čím se na plánu setkáte:
    • prázdná políčka
    • políčka se symbolem smíchu: hráč si vezme kartičku, splní úkol (podle pásma, ve kterém právě je) a vrátí ji dospod s výjimkou kartiček:
    o „Propustka z vězení“
    o „Kompromitující materiál na předsedu prověrkové komise“,
    o „Neprůstřelná vesta“,
    o „Klestě na zátarasy“,
    o „Plán na zaminování“,
    které schová k pozdějšímu využití. Tyto kartičky mohou hráči kdykoliv během hry mezi sebou volně prodávat a nakupovat.
    • políčka se symbolem smutku: hráč si vezme kartičku a splní úkol (podle pásma, ve kterém právě je) a vrátí ji dospod.
    • políčka s částkou „700″, „750″, „800″ atd. … znamenají výplatu z banku a stačí je přejít.
    • Přeskočíš-li podle příkazu více výplat, bereš jejich součet (pouze při skoku vpřed). (V pásmu „GEN“ se vyplácí také jen při pohybu vpřed.)
    V pásmu „KOM“
    • políčka I. a [II.) stranické prověrky: Skočíš-li na „ANO“, jsi prověřen a posuneš figurku až na „PROV I“ (PROV II). Skočíš-li na „NE“, nejsi prověřen a musíš se vrátit na „BEZ“. Vlastníš-li vsak kartičku „Kompromitující materiál na předsedu prověrkové komise“, odevzdáš ji a skočíš na „PROV I / PROV II“. Stejně tak podplatíš-li předsedu 30 000,— (dáš do banku).
    V pásmu „GEN“
    • políčko „VEKSL“ — dochází ke směně 1 000 000,— Kčs za DM. Je nutno skočit na toto políčko přímo.
    • políčko „PS“ (pohraniční stráž) — jsi zastřelen, vyřazen ze hry a peníze odevzdáš do BANKU. (S výjimkou viz stať „HRA“)
    • políčko „Vysoké napětí“ — skončíš na elektrických zátarasech, jsi vyřazen ze hry a peníze odevzdáš do banku.
    • políčko „MINA“ — šlápl jsi na minu, jsi vyřazen ze hry a peníze odevzdáš do banku. (S výjimkou viz stať „HRA“)
    „Blázinec“
    • do blázince příkazem z kartičky
    • ven z blázince po hození „1″ nebo „6″ (Začínáš od „BEZ“)
    „Vězení“
    • do vězení
    1. příkazem z kartičky
    2. nemáš-li na zaplacení (Do banku přitom napřed odevzdáš vše, co máš)
    • ven z vězení po hození „1″ nebo „6″ (Začínáš na „BEZ)
    nebo užitím kartičky „Propustka z vězení“
    nebo složením kauce 50 000,—
    V těchto dvou případech pokračuješ ve hře, na „BEZ“ se nevracíš.
    • ———————————————————–
    • U BLONDÝNKY „BEZ“, no fakt nevím, uvidíme.
    S BB jsem stejnej ročník

  45. Svatopluk Beran napsal:

    Zdeněk Gryc říká:
    Pondělí, 23. 11. 2015 v 22:00

    NEMLUVÍM O OBOU STRANÁCH MLUVÍM O TU-ZEMSKU, KDE ŽIJI !

    Já jsem z vás pane Gryc tak trochu zmatenej. Já hned v úvodu vašeho blogu registruji ve vašem článku o terorismu dvakrát USA a jednou Francii. Pod VAŠÍM pojmem TU-ZEMSKO, jsou tedy podle vás zahrnuty také Spojené Státy a Francie, nebo nejsou? Podle čeho mám poznat že když mluvíte o terorismu V USA a Francii, myslíte TU-ZEMSKO bez Spojených Států a Francie? Podle mne se jasně ptáte zdali za dnešní terorismus v USA a Francii mohou čeké tajné služby Československé Socialistické Republiky před čtyřiceti lety? A já vám JASNĚ odpovídám že nemohou, že to co vy předkládáte je hloupost a příliš stará věc. A že si za dnešní terorismus mohou Spojené Státy sami, vycvičením a finanční podporou možná až stotisíce islámských teroristů v posledních dvaceti letech na Blízkém a Středním Východě a vražděním a mučením občanů jiné kultury než jsme my sami, plus vytvářením z nich bezdomovců a migrantů.

    ZDROJEM TERORISMU JE NENÁVIST
    Zdeněk Gryc | Pondělí, 16. 11. 2015 v 9:06

    TERORISMUS 11. ZÁŘÍ 2001 a 13. LISTOPADU 20015.

    PŘEDEJME USA TŘÍDNÍ KNIHY Z NAŠICH VÝCVIKOVÝCH STŘEDISEK TERORISTŮ“.

    Útoky z 11. září 2001 byly sérií koordinovaných teroristických útoků, které se uskutečnily 11. září 2001 ve Spojených státech amerických. Provedlo je 19 příslušníků militantní islamistické organizace al-Káida. Při útocích celkem zemřelo 2996 lidí včetně 19 únosců. Až na 55 vojáků ze 125 obětí, které zemřely v Pentagonu, byli oběťmi civilisté, pocházející celkem z 90 zemí.

    Nezlobte se na mne, ale někomu z nás dvou tady přeskočilo. A neberte to prosím jako urážku. Já jsem přesvědčen, že vám na vaši otázku dávám jasnou odpověď. Připomínátemi pana Kodeta ve filmu Pelíšky. ŘEKL JSEM PĚT ALE MYSLEL JSEM DESET.

Leave a Reply