Město Jihlava hledá manažera…

Město Jihlava vyhlásilo konkurz na funkci manažera pro revitalizaci Masarykova náměstí:

Hledá se člověk, který má vystudovanou vysokou školu, pokud to není Univerzita Karlova, tak alespoň s postgraduálem na této škole, hovoří čtyřmi světovými jazyky (znalost svahilštiny výhodou), bydlel v několika světových metropolích a zná jejich náměstí včetně parkovacího systému, napsal alespoň tři uznávané práce z oboru památek 13. až 16. století, dokáže během okamžiku analyzovat více než dvě desítky operací, jeho koníčkem je vysedávání v archivech a přehrabování se na půdách starých domů, doma má sbírku minimálně pěti tisíc svazků historických knih, disponuje počítačovými programy na vyhodnocování výzkumů a statistiky poměrů, zná zpaměti zákon o obcích, vyjmenuje všechny politické strany, jimiž v posledních deseti letech prošli zastupitelé zvolení za ANO, ČSSD, ODS a Forum Jihlava, je organizátorem počítačových kurzů pro pokročilé, rád brázdí na kole po cyklostezkách Vysočiny, jednou za dva roky se obléká do havířského kostýmu a je pravidelným návštěvníkem zápasů FC Vysočina a Dukly Jihlava. Umí se dobře oblékat, je výřečný, krásný, chytrý, flexibilní, kreativní, odolný, důsledný, zodpovědný, inteligentní, vnímavý a s týmovým duchem, neúplatný a snadno omyvatelný. A může to být i žena.

Nabízíme práci placenou dle tabulek mezi báječnými a zábavnými lidmi.

Přihlášky podávejte trojmo s otiskem palce pravé ruky vaší babičky z matčiny strany. S termínem 8. dubna 2016 (kdo je připraven, stačí mu i kratší čas!).

Pokud se do 8. dubna do 12 hodin nepřihlásí vhodný uchazeč, je jasné, že zdejší politické vedení udělalo vše, co je možné, ale bohužel – nejsou lidi. Před voliči se tak obhájí, až budou v dalších volbách kandidovat s programem „zrušení“ Prioru a revitalizace náměstí: Chtěli jsme to udělat už daleko dřív, jenže se nám nepodařilo najít vhodného člověka.

9 Responses to “Město Jihlava hledá manažera…”

  1. XXXXX napsal:

    bod

  2. Miroslav Tomanec napsal:

    Ano pane Klukane.
    Tentokráte jste to opravdu vystihl naprosto přesně.
    A navíc s vtipem a nadhledem.
    Díky.

  3. Fejinka napsal:

    Souhlas a konšelé “ si umyjí ruce“…

  4. VladimírV napsal:

    Nic není ztracené. Pokud se nenajde „vhodný“ manažer, který by nahrál sektě architektů v jihlavském zastupitelstvu, vezmou to do svých rukou. Taková menší smlouva o dílo, které se třeba ani nebude realizovat, není k zahození.

  5. honza napsal:

    Pane Vladimíre V., tak trochu jste problém bagatelizoval s mírnou ironií, ale mohu Vás požádat o Vaši představě řešení. Děkuj. H.

  6. VladimírV napsal:

    Pane Honzo,

    nemíním vůbec nic bagatelizovat. Problém je v tom, že žádná z politických stran neměla v předvolebním programu úplnou revitalizaci náměstí. A najednou se začíná hovořit o stamilionech možných výdajů. Problémem, i když zcela určitě nedůležitějším, je další existence budovy v soukromém vlastnictví, jihlavského Prioru.

    Město vlastní jak plochu náměstí, tak i hodně domů u něj. Přitom si občané stěžují na jeho malou lukrativnost. To má být hlavní parketa jeho rozmachu. Řešení dopravní situace, vrácení náměstí kulisy korza, využití jeho plochy a domů k aktivitám, které přitáhnou lidi.

    Doba je poněkud uchvátaná. Navíc, lidé zvlášť netouží po oživování tradic sousedského setkávání. Začali jsme se holt chovat pragmaticky. Zkrátka „využívat čas“. Nicméně, nic netrvá věčně. Chování lidí ve společnosti, která produkuje stále novější technologie, se začne měnit spolu s jejich vyšší životní úrovní. Třeba znovu přijdou na to, že je třeba vypnout a najít místo svého kulturního vyžití s potřebným servisem. Místo, za kterým se nebudou stěhovat z Jihlavy, naopak jihlavské náměstí se stane místem jejich zájmu.

    Ano, měl by existovat rámcový plán budoucí podoby a využití náměstí. Ale je třeba začít s tím, na co město fyzicky má. A neskončit u fantazírování o využití Prioru, případně jeho zbourání. Tedy velké investice, která zajímá nejen její realizátory, ale zejména architekty. Nejvíce však jeho soukromé vlastníky, které výsostně těší vysoký zájem o osud Prioru a kteří se nesporně zachovají podle zákona nabídky a poptávky.

  7. Svatopluk Beran napsal:

    Toto není reklama a doufám že je to k věci. Můj příspěvek je směřován k tomu aby na jihlavském náměstí bylo vybudováno prostředí, které nás v dnešní internetové době Klauzovského bezpřívlastkového byznysu dokáže přizastavit až zpomalit. Peníze nejsou všechno. Zásadní musí být jak se k nim dostaneš a především pak jak slušně prožiješ život.

    Úvod do jedoduché nabídky menu.

    A čas se zastavil

    To byly časy, kdy čas jakoby nebyl. Časy, kdy jsme se scházeli okolo stolu, s rodinou, přáteli. Na zahradě, nebo v kuchyni, kde hořká vůně kávy na plotně, příslib tepla unikajícího z pod pokliček a sladkost čokoládového dortu ve vzduchu objímaly dům i naše smysly.
    Časy vzpomínek, kdy jsme mluvili o všem a ničem a stavěli společně nové světy ze slov na kuchyňském stole. To byly časy, kdy čas byl….a my s ním.

    Manželé otevřeli francouzské bistro ve vsi v obýváku. Bez wi-fi a guláše

    Už na náměstí v Počátkách bývalo Bistrot de Papa pro návštěvníky velkým překvapením. Ještě větším překvapením je nyní. Manželé Eva a Rémi Decroixovi jej otevřeli na konci léta v nedaleké malé vesnici Horní Dubenky. V menu nechybí šneci ani cibulačka. Ale guláš tam nikdy nebude.

    Zdroj: http://jihlava.idnes.cz/rozhovor-s-majiteli-bistrot-de-papa-v-hornich-dubenkach-manzeli-decroix-1ac-/jihlava-zpravy.aspx?c=A151109_2204297_jihlava-zpravy_mv

  8. Pavlik napsal:

    Tenhle člověk, kterého jakoby město hledá k revitalizaci náměstí se na radnici bude stejně zabývat na náměstí vším jiným než Priorem, neboť ten, jako objekt, který nepatří městu, nemůže město v této podobě nijak ovlivnit. A aby bylo jasno, toto nově vytvořené místo na radnici už dozajista má svého připraveného budižkničemu – něčího protekčně známého – který ,,výběrové řízení,, vyhraje… a bude dělat ony úplně zbytečné statistiky, sběr informací a dalších zbytečností, které lze provést jedním pověřeným úředníkem z radnice za jediný den a gratis. A tak celá revitalizace náměstí skončí tak, jako každá jiná akce, která je nazývána v Jihlavě revitalizací. Tedy tak, že se pokácí všechny stromy na náměstí. Jak ubohé !!!

  9. Zdeněk Gryc napsal:

    Článek Petra Klukana:
    „Hledají šéfa revitalizace náměstí“
    —————————————————————————
    Jako komentář je tam vložena vizualizace náměstí:

    Takto je to moc prázdné… Co by si jihlaváci přáli nejvíce?
    Jeronimo01 | 2016-04-06 10:14:30 | Reagovat
    ——————————————————————————–
    Zkuste nahlédnout a napsat něco pěkného,
    případně i k věci.
    Zdeněk Gryc

Leave a Reply