ANONYMNÍ POHROBCI REDAKTORA JISKRY, SOUDRUHA MILANA DVOŘÁKA, STÁLE V AKCI = OTÍRAT SI HUBU.

Jihlavské listy Šéf Dukly: Za extraligou jsem tvrdě šel. Cíl se podařilo splnit
Autor: David Kratochvíl Sport : 22.04.2017 Komentáře (14) Diskuze u článku byla ukončena. Admin

—————————————————————

Pan architekt zde srdnatě bojuje proti anonymům a nickům. Přitom ale takový nick ledacos vypovídá o svém autorovi. Tak třeba nick pana architekta „Ca-Baret“ (dráček se třemi hla-vičkami) představuje skvělou autorovu tvúrčí invenci, naproti tomu „pozorovatel“ ukazuje naprostou absenci originality. Ovšem nick utvořený podle vynikajícího malíře prozrazuje autorovu nabubřelost.
pozorovatel | 2017-04-23 08:58:30 | Reagovat
—————————————————————
„zde“ ani nikde jinde, v souvislosti s předmětným článkem nenapsal Pan architekt ani slovo.
Architekt je přes plavání a leccos jiného. Jeho děda až vnuk, nebyli nikdy na stadionu při hokejovém zápasu, byli v rámci svých sportovních aktivit jinde.
Kampaň soudruhů s tím správným světovým názorem zahájil v tisku:
MILAN DVOŘÁK „Musíme naše inženýry-architekty učit uctívat památku dělnické třídy a komunistické strany.“ Obdobné osobní invektivy, na architekta Březinek, včetně uvádění jeho jména, jsou bohatou náplní aktuálních komentářů anonymů v Jihlavských listech.
————————————–
V úterý 25. února 1975 vyšla Jiskra, orgán OV KSČ, nositel řádu práce, číslo 16. za 50 haléřů. Za těchto pouhých padesát haléřů byli na první straně Jiskry občané jihlavského okresu obdařeni fotografií bdělých milicionářů s puškami na ramennou. Pod fotografií je tento nápis: PŘÍSLUŠNÍCI LIDOVÝCH MILICÍ se stali v únorových dnech 1948 pevnou oporou lidové demokratické republiky a pomohli zmařit plány reakčních sil. Pod nimi je báseň Františka Branislava: ÚNOR. Pod hlavičkou Jiskry jsou uvedena slova vedoucího tajemníka: „Nemůžeme se spokojit s dosaženým“. Komentář Jiskry: ZACHOVEJME POKROKOVÉ TRADICE A SYMBOLY “ Kvartal prověren“: Žijeme v prvních měsících roku, v němž oslavíme 30. Výročí osvobození. Mnoho k tomuto výročí chystáme. Otevřeme nové síně tradic – v muzeu, Motorpalu i jinde odhalíme v Jihlavě památník osvoboditelům v podobě slavného tanku T-34 atd. připomeneme zejména mladým lidem, poválečné generaci, že vítězství ve Velké vlastenecké válce je neodlučitelně spojeno se jménem Stalin. Pokloníme se památce padlých v desítkách míst okresu. My v novinách chceme přinést vzpomínky těch, kteří onu dobu žili a přiblížit ji dosud nepublikovanými fotografiemi. Podnětů je mnoho. Chci přispět dalším, jehož by se měli chopit soudruzi na městském národním výboru (finančně?!) a z Muzea Vysočiny (historicky).

Na rohu v ulici Pionýrů 1 můžete připozorném zahledění nalézt nápis starý 30 let. Zub času tu sice udělal své, ale zase natolik, aby nebylo možné vskutku historický nápis identifikovat. Vím o něm řadu let, a proto mi nedělá potíže jej rozluštit. Tehdy před 30 lety, se zde podepsal zřejmě jeden z příslušníků ženijní jednotky, která měl za úkol zajistí odminování. Stoupněme si dnes pod nápis na tabuli této budovy, hlásající, že na tomto místě stál Ditrichštejnský palác, v němž bydlil v r. 1830 až 32 jako student Karel Havlíček Borovský . . . a čtěte poněkud níže slova psaná na rychlo azbukou KVARTAL PROVEREN NIN NĚT! Podepsán samozřejmě rovněž azbukou „gardový nadporučík Rvalov“ a ještě níže připsán datum. Zřejmě nejde o jediný symbol tohoto druhu z konce 2. světové války v našem městě.

Při pozorném porozhlédnutí by se jich v Jihlavě našlo více. Své a užitečné by zde mohli sehrát pionýři se svými vedoucími. Měli by také prohledat půdy, sklepy a kůlny starých domů, podívat se na dávno odložené předměty, časopisy aj., v nichž může být také mnoho zajímavého o lidech a době, kterou vzpomínáme. „Historii píše život a je na nás, abychom naši dělnickou, pokrokovou tradici a její symboly lépe ochraňovali a zakládali. Nemohu než sáhnout v této souvislosti pro jiný příklad. Kdysi stál cestou na Kalvárii v Jihlavě starý most a na něm socha sv. Jána. Starý most ustoupil novému, který se stal vstupem do budoucího moderního sídliště města. Samozřejmě že se nezapomnělo na renovaci sochy sv. Jána nákladem cca 15.000 korun i na příslušné místo na novém mostě, kam by měl být opět umístěn. Nestane se tak a je to moudré. Mnohem víc mu to bude slušet třeba u kostelíčka sv. Jána na Kalvárii, či na jiném místě. Všimněte si však, že vpravo na mostě /směrem od Jánů/ je naň pamatováno příslušným místem. Projektant tu pozorně dbal historie uchování památky, možná dokonce umělecké památky. My bychom teď měli pamatovat na to, aby ono prázdné místo vyplnila třeba socha sportovce, jako symbol mládí obyvatel sídliště, jež by také byla doplňkem stojících a připravovaných sportovišť.
Nezůstaňme však jen na polovině poučení. Byl a po desetiletí žil plným životem dnes již zbouraný blok domů U Jánů – i s hospodou. Ta hospoda s jejím okolím nebyla také obyčejným místem, pokud jde o dělnické hnutí Jihlavy a Jihlavska. Tady se vlastně bojovalo na sociálně demokratické levici o vznik komunistické strany v městě. Bližší nechť řeknou historici, ale příslušné městské orgány a komunisté v nich by si měli vzít za své uchování podobné tradice. Musíme naše inženýry-architekty učit uctívat památku dělnické třídy a komunistické strany. A pokud některým z nich tyto myšlenky nejsou blízké, ukládat jim v tomto smyslu konkrétní požadavky k odbornému ztvárnění. Generace dnešní i příští ocení bezpochyby skutečnost, jako je plánované postavení památníku 1. prezidentu Gottwaldovi v sídle okresního města, na památečním místě, z něhož k občanům Jihlavska promlouval. Domnívám se, že nestojí nic v cestě tomu, abychom odhalili (dříve či později) památníček událostem dělnického hnutí na zmíněném místě U Jánů. Dnes to lze ještě prostorově řešit. Za pět let bude zřejmě pozdě.

34 Responses to “ANONYMNÍ POHROBCI REDAKTORA JISKRY, SOUDRUHA MILANA DVOŘÁKA, STÁLE V AKCI = OTÍRAT SI HUBU.”

  1. Staník napsal:

    Jaká je prosím pointa architekte a co chce vlastně autor tímto nicneříkajícím článkem, opakujícím neustále ta samá klišé a ty samé fráze říci? Chtělo by to něco nového, něco co bude mít hlavu a patu. Fakt mi uniká smysl vašeho příspěvku inžinýre. A asi nejenom mně. Nechcete se na to už vykvajznout a radši si lisovat rostlinky do herbáře? Máte nějakou sebereflexi nebo vás baví ve vašem věku bejt za totálního šaška? Nic ve zlým …ale přemýšlím s ohledem k vašim šedinám jestli jste víc k pláči nebo smíchu….

  2. Venca napsal:

    Já osobně jsem nad tím přiznám se intelektuálně taky v koncích.

    Přijde mi ale, že stejně jako má teenager v peřiňáku ukryté staré ušmudlané LEO se slepenými stránkami a úžasnými fotoreportážemi typu „Horká a mokrá“, nebo „Chlípná sekretářka“, tak pan architekt Z.G., jinak též známý třetí odbojář, jihlavský disident a signatář Charty 77, má na nočním stolku zažloutlý výtisk Jiskry z dne 25.2.1975, kde ho můj otec, který mne počal ve dvanácti letech, zcela společensky znemožnil a odsoudil ho k doživotní práci nad kanalizačními jímkami – a nad oním obskurním plátkem si obden před spaním lidově řečeno drátuje netopejrka. Je to pro něho takové jakési interní sado-maso. Dělá mu to strašně dobře – a přitom trpí 🙂

  3. Zdeněk Gryc napsal:

    POSTIŽENÁ KACHNA, NEBO KACHNY ?
    ————————————
    Zdroj: http://www.lidovky.cz/demonstranti-vynadali-madeleine-albrightove-pri-autogramiade-pbn-/zpravy-domov.aspx?c=A121023_192859_ln_domov_kim
    ————————————————————————————-
    Před delší dobou vložil do JL článek Václav Dvořák, kde dlouze popsal hrdinský čin, jak v rámci autogramiády knihy Albrightovou během pražské autogramiády ji předložili k podpisu plakáty a požadovali, aby je podepsala. Jde zřejmě o článek, kde se touto “ HRDINSKOU AKCÍ MEZINÁRODNÍHO VÝZNAMU NA ÚROVNI HAAGU“ pochlubil Václav Dvořák. Článek vložený do Jihlavských listů končí těmito slovy:
    „Milí čtenáři, nedivte se mi prosím, že nyní s obavou očekávám. . . stejně jako moji kamarádi z našeho občanského sdružení Přátel Srbů na Kosovu, kdy si pro nás – válečné zločince – z Haagu přijdou“
    Václav Dvořák

    Po jednostranném vyhlášení nezávislosti Kosova se zúčastnil Foldyna série menších demonstrací proti uznání nezávislosti této jihosrbské provincie, organizovaných petičním výborem „sedm statečných“. Demonstrace podpořili někteří další, politici, například Jan Kavan, Daniel Solis ze Strany zelených nebo Václav Dvořák (autor filmu Uloupené Kosovo),prof.Rajko Doleček a další.
    —————————————————————————————-
    Václav Dvořák: Uloupené Kosovo (film+omluva) 6. ČERVEN 2011 | VÁCLAV DVOŘÁK |
    Uloupené Kosovo, původně známé pod názvem Jak Evropa přichází o Kosovo je hodinový dokument, který vznikal postupně od roku 2004 jako autorský film Václava Dvořáka. Údajně vznikl ve spolupráci s ČT a se srbskými veřejnoprávními médii, od kterých byly pro pořad vypůjčeny hlavně archivní záběry.
    Pojednává o dějinách Kosova, zmiňuje se o těžkostech druhé světové války, konce 70. let 20. století v komunistické Jugoslávii a hlavně 90. letech 20. století a prvním desetiletí nového tisíciletí. Kriticky se vyjadřuje k západním mocnostem, které se snažily krizi v Kosovu řešit, hlavně pak síly KFOR a nepřímo současnou situaci přirovnává k Mnichovskému diktátu. Rovněž hledá spojitosti mezi UÇK a současným politickým vedením jednostranně vyhlášeného samostatného kosovského státu. Poukazuje na strádání Srbů v enklávách (nazývaných zde jako ghetta) a albánské zločiny, neřeší však zcela situaci kosovských Albánců a údajných zločinů, které měly být spáchány proti nim. Často se objevují velmi brutální záběry. Česká televize původně odmítla tento dokument vysílat[2], nakonec byl odvysílán v rámci komponovaného večera s následnou diskuzí 27. července 2008 na programu ČT2.
    ———————————-
    Omluva za film Uloupené Kosovo (Václav Dvořák)
    Omlouvám se panu Švédovi, že jsem si dovolil vyprávět příběh o uloupeném Kosovou a Metochii a že jej vyprávím tak, jak jej vyprávím, což se panu Švédovi zjevně nelíbí…
    Ostatně pan magistr Švéda není sám. Ani vedoucím dramaturgyním a šéfdramaturgyni dokumentu v ČT se můj příběh nelíbí. Proto ho odmítli pustit do vysílání. Pan magistr Švéda a některé dramaturgyně ČT mají jinou představu, co by ve filmu o Kosovu mělo být ale co tam není. Inu lehká pomoc.
    Mohou jako já vzít kameru (na jejíž půjčení jsme si půjčil), sednout do auta, odjet na Kosovo (dá se to zvládnout na jeden zátah za den) a tam točit to, co jim v mém filmu chybí. Například onu genocidu, kterou se prý Srbové a Romové provinili na kosovských Albáncích. Rád bych se poučil například pohledem na natočený masový hrob obětí oné genocidy. Podle mých informací na Kosovu a v Matochii žádný takový není. Orgány OSN jej dodnes hledají marně.
    Pan Švéda zmiňuje jakási zvěrstva, která páchala srbská (jugoslávská) armáda na Kosovu. Byl bych vděčný, kdyby mne pan magistr Švéda opět poučil a sdělil prameny, z kterých tyto informace čerpá. Pevně věřím, že své informace pan Švéda nebere jen z mainstreamových českých médií, která svého času podobné zprávy ráda přetiskovala, aniž se namáhala je ověřit.
    Můj filmový příběh o Kosovu se nebude líbit mnoha lidem
    Dovoluji si v něm totiž zpochybnit čisté úmysly a fungování mnoha organizací, na které české národní elity momentálně sází. Jejich kritika je skoro tabu. Po svých zkušenostech ze Srbska a především z Kosova pochybuji o tom, že vedení agresivní války, jakým bylo „humanitární bombardování“ je správné a efektivní.
    Ostatně Irák následoval. A kdo bude další? Dále pochybuji o tom, že demokratičtí vůdci dnešního světa mluví o svých pohnutkách vždy pravdu. Pochybuji také o tom, že NATO je výlučně obranná organizace. Proto jsem podepsal petici Ne základnám. Pochybuji o tom, že OSN je nestranná, spravedlivá a efektivní organizace. V neposlední řadě pochybuji o poctivých úmyslech Evropské unie.
    O čem však nepochybuji, je skutečnost, že příchodem NATO do Kosova v roce 1999 došlo k etnické čistce a v jejím důsledku byly ze svých majetků vyhnány statisíce kosovských Srbů a dalších národností.
    Nepochybuji o tom, že se v devadesátých letech okolo jugoslávské kampaně u nás lhalo a mnohdy se lže dodnes.
    Nepochybuji o tom, že mnoho českých lidí včetně našich vzdělanců se při hodnocení balkánských událostí stále opírá o účelové lži, polopravdy a produkty válečné propagandy NATO. Proto mohou psát kritiky jaké píšou a chtít po filmech fakta, které neexistují.
    Když už jsem začal omluvou, musím přidat i jednu omluvu nakonec.
    Musím se kritikům mého filmu zároveň omluvit i za všechny další dokumentaristy, kteří si například dovolili vyprávět o holokaustu tak „neobjektivně“, že vedle židů nedali ve svých filmech „přiměřené místo“ řadovým Němcům, kteří schvalovali deportace a vyvražďování židů, funkcionářům NSDAP, katům z koncentráků a dalším podobným jen proto aby naplnili přání některých českých šéngajstů po „objektivním, nestranném, vyváženém“ a bůhví ještě jakém sdělení.
    Okolo dokumentu Uloupené Kosovo vzniklo mnoho fám
    Tady upřesňuji. Podle rozhodnutí programové ředitelky ČT paní Kateřiny Fryčové bude film v nezměněné podobě v České televizi odpromítán. Úlitbou panu Švédovi a jeho partě budiž, že bude odvysílán v komponovaném večeru na téma Kosovo.
    Dramaturgové zatím shánějí další film, který by to v rámci koncipovaného večera Srbům pěkně „objektivně“ nandal. Nebo aspoň zajistit diskusi „balkanologů“, která by film uvedla „na pravou míru“.
    To vše proto, aby jelita národa mohla zase klidně spát s vědomím, že ten jejich vysněný svět tvořený USA, NATO, EU a OSN je opravdu okolo nich a že je v pořádku.
    Uloupené Kosovo – dokument Václava Dvořáka
    Za moudré rozhodnutí film odvysílat děkuji paní ředitelce Fryčové. Přesvědčil jsem se, že i když se jí film asi dvakrát nelíbil, dala na rozdíl od cenzurního doporučení pana magistra Švédy přednost demokracii a diskusi.
    Stejně musím poděkovat panu Martinu Štollovi, který si se mnou asi užil svoje. Přesto se kosovskému tématu poctivě věnoval a svým nestranným vedením pomohl dílu na svět. I to chce v dnešních českých televizních poměrech jistou dávku odvahy.
    Autor Václav Dvořák je režisér

  4. Zdeněk Gryc napsal:

    RODINNÁ ŠTAFETA, děda „čtenář“ předal štafetu vnukovi „pozorovatel“-i, který píše o dědovi opakovaně jako o „pan Čtenář“ s velkým Č.
    ————————————-

    Jestli jste si všiml, pane Joe,
    pan Čtenář se s panem Grycem hádal. Já ho ignoruji. Je to pod mou úroveň,.
    pozorovatel | 2017-03-17 22:25:52 | Reagovat

    Zřejmě mu chybí, že se s ním pan Čtenář nehádá. Má smůlu,
    normální lidé ho ignorují. pozorovatel | 2017-03-22 21:00:07 | Reagovat
    ———————————–

    Ještě pro pana Tiziana Vecellia. Zapomněl jsem Vám odpovědět na Váš dotaz, promiňte. Víte, my jsme taková rozvětvená rodinka – ostatně podle Vašeho nicku to rovněž znáte. Dědu už přestalo bavit číst nesmyslné bláboly duševně potrefených jedinců typu Pitomartina a polemizovat s nimi, takže mi předal štafetu. Jablko nepadne daleko od stromu, proto možná podobnost, rozdíl je jen v tom, že já se snažím vyjadřovat jemněji, děda je holt taková zemitá povaha, co na srdci, to na jazyku. Takže doufám, že Vám moje odpověď stačí a znamenám se s pozdravem Sportu zdar a Dukle zvláště.
    pozorovatel | 2017-04-23 11:10:00 | Reagovat
    —————————————————————
    „Víte, my jsme taková rozvětvená rodinka.“ pozorovatel | 2017-04-23 11:10:00 | Reagovat

    „čtenář“ = děda / „Dědu už přestalo bavit číst nesmyslné bláboly“./
    „pozorovatel“ = vnuk „čtenáře“.
    „Strejček Nimra“ je tedy bratr zatím bezejmenného otce „pozorovatel“-e
    Viz. sdělení = pozorovatel | 2017-04-23 11:10:00 | Reagovat“
    Nóbl rodina, nebo blbci?

  5. Venca napsal:

    No potěš…

  6. Zdeněk Gryc napsal:

    Staník říká:
    Pondělí, 24. 4. 2017 v 23:10
    Venca říká:
    Pondělí, 24. 4. 2017 v 23:28

    Zdeněk Gryc říká, tedy až hořekuje, vážení anonymové:

    Proč se, „u soudruha Lenina“, nepodepíšete občanským jménem ?

  7. Zdeněk Gryc napsal:

    vysvětlivka:

    „u soudruha Lenina“,

    to je něco jako „k čertu“

  8. fotrák napsal:

    Pan architekt se sice podepisuje svým pravým jménem, ale jinak mi připadá dost kryptickej.

  9. Venca napsal:

    A k čemu ti proboha to občanský jméno ty mučedníku bude ? Víš třeba jak se jmenuje občanským jménem Berka, kterej to to tady říkal už nejmíň desetkrát – nebo já, kterej sem to tu psal minimálně třikrát ???

    To je fakt jako u blbejch na půdě. A hlavně pořád dokola.

  10. XXXXX napsal:

    Můžu se zeptat jak spolu souvisí Uloupené Kosovo a a nápis na rohu v ulici Pionýrů 1????
    To je nějaká šifrovka do USA?
    Je mi divný, že přestože píše jako idiot, nedělá chyby. Tady něco nesedí.
    Mimochodem Uloupené Kosovo má na csfd 80 procent, což není úplně málo. Zdá se, že v tomto národě nejsou jen kolaboranti co kreslili soudruhům sídliště.

  11. Zdeněk Gryc napsal:

    ANONYMNÍ EXPERTI DŘÍVE A NYNÍ
    K článku nic nenapíši a je tam komentář:
    ——————————————
    Autor: Jiří Varhaník
    Architekti ocenili dílo autorky „odboráku“ Věry Machoninové

    V článku marně hledám jméno našeho „otloukánka“.
    Co to, co to ?
    čtenář | 2016-01-06 11:32:10 | Reagovat

    čtenáři neser!!!!
    nebo se ho nezbavíme, jak popadne dech
    XXXXX | 2016-01-06 19:03:29 | Reagovat

    Příteli, to je stejně marné.
    Ten je Merkelová v kalhotech.
    čtenář | 2016-01-06 19:46:08 | Reagovat
    ————————————————————————-
    NYNÍ,

    K jednomu z aktuálních článků o Prioru nic nenapíši a hned je tam první komentář,
    výzva od „pozorovatel“s invektivou.

    Redakce JL ji smaže.

  12. XXXXX napsal:

    zas jsem mimo

  13. Zdeněk Gryc napsal:

    XXXXX říká:

    Úterý, 25. 4. 2017 v 7:26

    „…kreslili soudruhům sídliště.“

    Zajímavé…100% obyvatel na Březinkách = soudruzi ?

  14. Zdeněk Gryc napsal:

    Pane Fotrák,

    vážím si vašich komentářů v JL a zejména cyklo-postřehů v plenéru.
    Leč obávám se, že starého psa novým kouskům nesnadno učiti.
    Před časem jsem si všiml Vašeho komentáře k odchodu tělovýchovné lékařky MuDr. Čermákové,
    která po prohlídce potvrzovala zdravotní stav do legitimace sportovce.
    Nevím jak dnes, ale bývalo to podmínkou startu.
    V JL se zhusta vyskytují komentáře, kdy se haní ČT s výjimkou hokejových přenosů, které reagují i na aktuální stav utkání.
    Z jejich textu se nabízí dojem, že i zde jde o „sportovce-pozorovatele“,
    které jsou často vkládány do komentářů. To je zajisté normál-baťa.

    Abych poodhalil kryptogram blogu vkládám úvodní text:

    „Jihlavské listy Šéf Dukly: Za extraligou jsem tvrdě šel. Cíl se podařilo splnit
    Autor: David Kratochvíl Sport : 22.04.2017 Komentáře (14) Diskuze u článku byla ukončena. Admin“

    Nic jsem k článku nenapsal, ale anonymní vyvolávač má i zde duševno to na jazyku:

    „Pan architekt zde srdnatě bojuje proti anonymům a nickům. Přitom ale takový nick ledacos vypovídá o svém autorovi. pozorovatel | 2017-04-23 08:58:30 | Reagovat

    “ Diskuze u článku byla ukončena. Admin“. Což bylo asi dobře, tak to je ta etno-grafická kryp-ta.

    Nemyslím si, že by „čtenář“, alias „pozorovatel“ byl přímo ligovým hráčem,
    ale že se jako všude, pouze na hokeji anonymně-verbálně jak přiživuje.
    Co je moc, to je příliš, napsat ironický komentář s elegantním pohráváním slova bula,
    jako komentář k článku o popraveném páteru Bulovi mi jako čtenáři JL, který se podepisuje vadí.
    Zdeněk Gryc
    PS. Jak jde doba v Jiskře a Jihlavských listech, tak je vidno, že pohled na svět se dědí.
    Milan Dvořák – Václav Dvořák. Vnuk „pozorovatel“, děda „čtenář“. Tůdle uvedl v JL ságu rodu:

    „Ještě pro pana Tiziana Vecellia. Zapomněl jsem Vám odpovědět na Váš dotaz, promiňte. Víte, my jsme taková rozvětvená rodinka – ostatně podle Vašeho nicku to rovněž znáte. Dědu už přestalo bavit číst nesmyslné bláboly duševně potrefených jedinců typu Pitomartina a polemizovat s nimi, takže mi předal štafetu. Jablko nepadne daleko od stromu, proto možná podobnost, rozdíl je jen v tom, že já se snažím vyjadřovat jemněji, děda je holt taková zemitá povaha, co na srdci, to na jazyku. Takže doufám, že Vám moje odpověď stačí a znamenám se s pozdravem Sportu zdar a Dukle zvláště.
    pozorovatel | 2017-04-23 11:10:00 | Reagovat
    —————————————————————

    „čtenář“ = děda
    „pozorovatel“ = vnuk „čtenáře“.
    „Strejček Nimra“ je bratr otce „pozorovatel“-e ?

  15. VladimírV napsal:

    Milý pane Gryci,

    opět Váš poněkud trochu demagogický projev : „Zajímavé…100% obyvatel na Březinkách = soudruzi ?“.
    Ale ano, architektonické práce vám zadávali 100% soudruzi, kdo jiný. Kdo v bytech bydlí, už je opravdu jiná kapitola. Mimochodem, být vámi, za Březinky bych se vůbec nestyděl.

    Zdraví Vladimír Havlíček

  16. Zdeněk Gryc napsal:

    vážený pane Vladimíre,

    já s tím nepřišel:
    ——————————–

    XXXXX říká:

    Úterý, 25. 4. 2017 v 7:26

    Můžu se zeptat jak spolu souvisí Uloupené Kosovo a a nápis na rohu v ulici Pionýrů 1????
    To je nějaká šifrovka do USA?
    Je mi divný, že přestože píše jako idiot, nedělá chyby. Tady něco nesedí.
    Mimochodem Uloupené Kosovo má na csfd 80 procent, což není úplně málo. Zdá se,

    že v tomto národě nejsou jen kolaboranti co kreslili soudruhům sídliště.
    ——————————————
    PS. I pekaři kolaborovali,že ?
    Jist a bydlet = kolaborovat, že?

  17. Zdeněk Gryc napsal:

    ANONYMNÍ POHROBCI REDAKTORA JISKRY, SOUDRUHA MILANA DVOŘÁKA, STÁLE V AKCI = OTÍRAT SI HUBU.

    Nadpis blogu aktuálně doložen:
    ——————————————-
    Už jsem si dělal starosti, co je s dráčkem Ca-Baretem se třemi hla-vičkami, že se tak dlouho neozývá. Ta návštěva kováře skrzevá bolavé zoubky ve všech třech hla-vičkách mu musela dát zabrat. Podíval jsem se namátkou na blogy a s potěšením konstatuji, že už ho máme zase zpět v plné polní. Jen ty halucinace po té dřevěné narkóze u něj propukly natolik, že bude ještě chvíli trvat, než ho přejdou. Tak buďte brzy zdráv milý dráčku Ca-Barete se třemi hla-vičkami, ať nepropásnete jarní válečnou cyklostezku. A nezapomeňte si denně číst starou Jiskru od vašeho milého spolubojovníka redaktora Dvořáka.
    pozorovatel | 2017-04-25 11:48:16 | Reagovat

  18. Zdeněk Gryc napsal:

    Komentář vnuka „čtenář“ je napsán přímo k meritu věci u článku,
    Autor: Arif Salichov: Jihlavák na kolumbijské poštovní známce

  19. Zdeněk Gryc napsal:

    HISTORICKÁ TÉMATA a STARONOVÉ LŽI ANONYMŮ

    Petr Dvořák získal hlasy všech patnácti radních, je druhým ředitelem ČT, kterému se podařilo mandát obhájit. Jaké jsou jeho plány?
    Článek
    Staronový ředitel ČT Petr Dvořák oficiálně zahájí svůj druhý mandát počátkem října letošního roku. Dvořák ve svém kandidátském projevu uvedl, že hodlá navázat na své dosavadní působení.
    „Koncepce rozvoje České televize, kterou jsem Radě ČT nabídl, je postavena na dvou základních principech. Tím prvním je kontinuita. Tím druhým významným principem je inovace,” řekl Dvořák na tiskové konferenci.
    Dodal také, že principem kontinuity myslel kontinuitu v podobě hodnot, finanční a provozní stability i manažerského vedení. Největší prostor ČT Dvořák vidí v dramatické tvorbě.

    Chce klást důraz na historická témata,

    úspěšné komediální série a zmínil také výrobu výpravného seriálu pro děti.

  20. XXXXX napsal:

    Zas budeš mít nejvíc příspěvků, ikdyž jich 80 % začíná nadpisem Zdeněk Gryc.
    Asi takhle. Buď přestaň chlastat nebo psát. Oboje ti teda nejde.
    Pomatenej ožrala, kterýmu z kolaborace s komunistama nezbylo v hlavě nic než kontrolcé, kontrolvé.

  21. Zdeněk Gryc napsal:

    „ANONYMNÍ POHROBCI REDAKTORA JISKRY, SOUDRUHA MILANA DVOŘÁKA,
    STÁLE V AKCI = OTÍRAT SI HUBU.“

    K nadpisu blogu není nutno nic dodat, že? Pouze to, jakému se těší zájmu.
    Je fakt, že bychom se měli věnovat také budoucnosti:

    Citát: „Bližší košile nežli kabát. (Dáváme přednost vlastnímu před cizím. Vlastní zájmy jsou pro nás důležitější, i když nejsou morálně správné.)

    I u nás se bude volit president. Profesor Jiří Drahoš, není alkoholik, invalida ani žvanil.

    „Budu vám pozorně naslouchat.
    Prezident zastupuje všechny občany své země, a proto musí naslouchat nejen těm, kteří ho volili, ale i těm, kteří s ním nesouhlasí. Budu obhájcem potřebných a zrcadlem úspěšných. Chci prosazovat solidaritu vůči ostatním a zodpovědnost k sobě samému.

    Chci budovat pozitivní náladu.
    Jako vědec jsem zvyklý pracovat v tvůrčí atmosféře, kde lidé spolupracují na společném cíli. Právě díky spolupráci, optimismu a promyšlenému vedení jsem v životě vyřešil i zdánlivě neřešitelné problémy. Žijeme v době, která poskytuje mnoho příležitostí a já chci pomáhat v tom, aby co nejvíce spoluobčanů dokázalo tyto příležitosti využít ve svůj i společný prospěch.

    Budu nadstranickým prezidentem.
    Naše dnešní problémy nejsou pravicové ani levicové, ale sociální a lidské, a dotýkají se každého člověka bez ohledu na politické preference. Sám nejsem poznamenán členstvím v žádné politické straně a ani jako prezident nebudu spojen s žádnou z nich.“

  22. Zdeněk Gryc napsal:

    1. XXXXX říká:
    Středa, 26. 4. 2017 v 23:01
    Zas budeš mít nejvíc příspěvků, ikdyž jich 80 % začíná nadpisem Zdeněk Gryc.
    Asi takhle. Buď přestaň chlastat nebo psát. Oboje ti teda nejde.
    Pomatenej

    ožrala,

    kterýmu z kolaborace s komunistama nezbylo v hlavě nic než kontrolcé, kontrolvé.
    ———————————–
    Pane XXXXX,

    Nejste také příbuzný pana „čtenář“:
    ———————————-
    Už jsme měli prezidentem

    ožralého

    kulisáka, teď se o to pokouší jistý bývalý vekslák a KONFIDENT StB, který byl veden pod krycím jménem SÁZKAŘ.
    čtenář | 2016-11-03 16:42:13 | Reagovat
    ———————————–

  23. XXXXX napsal:

    což se opět potvrdilo

  24. VladimírV napsal:

    Milý pane Gryci,

    podobným způsobem jste adoroval před prvními volbami Karla. Nevyšlo to a já jsem rád, že ne. Protože dnes bychom byli zavrtaní dost hluboko v zádeli našich „spojenců“ A mohli si sborově zpívat: „Dobrý den radare…“.

    Pan Drahoš, jakkoliv působí dojmem přirozenosti, si už předem musí být vědomý, že se bude muset chovat ve stylu „poděkování a lásku vám“. Tedy všem těm, kteří by dali nevím co za to, aby MZ zmizel z politické scény. Nevím, co na to řeknou lidé z kraje, kde vyrůstal, tedy ti, co mají úplně jiné starosti než povýšit Prahu na pupek světa, samozřejmě se zištnými cíli.

    Mějte klidné jaro. Vladimír Havlíček

  25. Zdeněk Gryc napsal:

    Vážený pane Havlíček,

    Máte pravdu s knížetem, ale také jsem se snažil dost o Profesora Švejnara.

    Profesora Drahoše vidím jako nejlepšího nejenom ve fasádě.
    Na Profesory, jak také asi víte, jsem dost zatížený.
    Vím, podle Vaší poznámky k blogu PŘÍBĚH, že jste přečetl tu první část o Dině.
    Ona i její muž fantastičtí lidé s humanistickým a fundovaným názorem nejenom na ekologii.
    Ti poznali krásu, bohatství i bídu světa, podobně jako Otakarův komplic ŠTĚTINA – ŠTĚRBA.

    Dík za jaro, právě se chystám na. . . Na druhé straně zrcadla. V 17 hod. v galerii na Komenského.
    Kdyby se Vám hodilo do mne drbnout a říct jsem Havlíček, ale nikoli Borovský byl bych poctěn.
    Zdeněk Gryc

  26. XXXXX napsal:

    Nevím jak VladimírV, ale já bych do vás pane architekte něčím drbnout mohl.

  27. Zdeněk Gryc napsal:

    OK jasně to vychází 5 x X

    SHORA MÁTE 5 DRBNUTÍ.

    „čtenář“, alias „pozorovatel“ +“strýček Nimra,
    opakovaně deklarují, že mé bláboly nikdo nečte.

    Fajn, proč je Probůh čtete vy?

    A navíc neprodleně reagujete na POMATENÉHO OŽRALU, že ?

    To chce klid, je vás anonymů sotva taky 5.

    Možná, že už jste zapomněl:

    Do obrněného transportéru se vejde 20–25 západoněmeckých soudruhů. “
    — poručík Troník, Černí baroni

  28. Zdeněk Gryc napsal:

    Jo, abych nezapomněl, co říkáte nebesům soudruha Lauko,na konkurenčním blogu.
    neměl by se také zmínit pro úplnost a vyrovnanost informace o PEKLU?

  29. Zdeněk Gryc napsal:

    XXXXX,
    vnitřně se osvoboď!
    Zbav se chamtivosti, závisti, nečestnosti, bezohlednosti a egoismu. Zbav se vnitřní, myšlenkové a citové nečistoty, jako i mnoha jiných nectností a naplň své nitro dobrem, čistotou a spravedlností! Naplň jej vysokými a ušlechtilými hodnotami království nebeského, protože jedině tehdy k tobě může zavítat požehnání a prosperita království nebeského také v jeho hmotné a fyzické podobě.

    Jinak nikdy,

    protože, dokud tyto podmínky ty sám vnitřně nesplníš, budeš muset žít v nesvobodě a útlaku.

    „s SSSR na věčné časy a nikdy jinak“

    Že by se pan Lauko taky zapojil do soutěže XXXXX:

    Pomatenej ožrala, kterýmu z kolaborace s komunistama nezbylo v hlavě nic než kontrolcé, kontrolvé.

  30. Zdeněk Gryc napsal:

    ANONYMNÍ POHROBCI REDAKTORA JISKRY, SOUDRUHA MILANA DVOŘÁKA, STÁLE V AKCI
    = OTÍRAT SI HUBU.

    Na to je prosím vedlejší Blog.

  31. Venca napsal:

    No a kam se myslíte dostanete vy ? Do nebíčka, nebo do peklíčka ? Z hříchů je milej Zděňo nejlepší se pravdivě vyzpovídat – a ne je omlouvat a zatloukat.

  32. XXXXX napsal:

    Tak co po mě chceš architekte vyjádři se jasně a srozumitelně. Ty magore co bys chtěl víc Lauko se ti vyfotil, představil a je to UFO. a proč UFO on lítá? Ne jedinej kdo lítá seš ty, ale ve svejch socialistickejch průserech. Svědomí hryže co? Neboj smrt to vyřeší.
    „Probůh“ čtu to proto, že člověka vždycky nadchne, narazí-li na jedince blbějšího než je sám. Ale pravda je, že jsem to svýho času nečet.
    Pána Lauka nečtu, nemám rád jeho styl a jeho podivné úvahy, nevím proč nás tím oblažuje a navíc je z krajů mému srdci neblízkých.
    Zato jsem si tam přečet komentář od vency a ten je tak trefnej, že by tomu pán Lauko povedali „ako riť na šerbeľ „!!!
    A slovo konkurence sem nepatří. Tobě ty starej trapáku není schopen konkurovat vůbec nikdo.

  33. Robert Kohn napsal:

    Vazeny pane architekte,jakkoliv starsi generaci uznavam,tak u Vas je to na povazenou. Precetl jsem si cely blog i komentare k nemu a at je ctenar,pozorovatel a dalsi kdokoliv,tak mam pocit,ze v zapsklosti a trapnosti nikdo dal jak Vy nezachazi. A tim padem premyslim,jestli jste tak zly a nesnasenlivy clovek nebo Vas pouze okupuje senilita a starecka demence?!

  34. Fejinka napsal:

    Absolutní souhlas s panem Robertem Kohnem. Třeba je domluven s redakcí JL, aby tam psal(kopíroval) ty svoje, nechci říkat co. Představivost a různé dedukce, kdo co je apod. Inu je tady jaro. Vede zde boj jako Don Quijote.

Leave a Reply