Není voda jako víno

Když jste v opozici tak sršíte kreativními myšlenkami. Odborníky dosadíme nejen do komisí či městských společností. Budou to lidé, kteří mají vzdělání a zkušenosti. Uděláme vše pro blaho obyvatel. Rok se s rokem sejde, politická situace ve městě se obrací. Koalice změní barvy. Na odborníky už nezbývá čas a hlavně nejsou, tak dosadíme své lidi na místa, kterým nemusí až zas tak rozumět. Co na tom, že člověk nemá potřebnou kvalifikaci. Na to, aby jste mohl být v komisi města nebo v obchodní společnosti stačí tedy mít správnou knížku. Angažovat se od začátku a odměna je jistá. Takže bojovné hnutí proti tradičním stranám se samo stává tradiční stranou. Opravdu pochybuji, že léta v gastronomii nebo na vrátnici, nahradí vzdělání pro danou oblast a odbornost. Každopádně věřme, že bude líp, od šéfa se nejlíp učí.

4 Responses to “Není voda jako víno”

  1. XXXXX napsal:

    kam to asi míří? 🙂

  2. Miroslav Tomanec napsal:

    Vážený pane Urbane, tento příspěvek od vás, jako člena vládnoucí partaje, která tyto podmínky nastavila, to tedy opravdu sedí! V současné konstelaci je totiž úplně jedno kdo je v jaké společnosti a jakou má kvalifikaci. Vůbec nic závažného se tam totiž neřeší, nic důležitého se nekontroluje a nic se tam nedá ovlivnit nebo změnit. Což jsem pocítil na vlastní kůži členstvím v představenstvu jedné z této společnosti. A vedle toho že s jednotlivými společnostmi přicházím velice často do kontaktu mně opravňují k tomuto tvrzení ještě zápisy z jednání těchto „orgánů“ a výroční zprávy, které se snažím průběžně sledovat. Minulý týden jsem se dokonce dočetl v jednom se zápisů jak ředitel (tedy ten co má být kontrolovaný) předkládá dozorčí radě plán činnosti té dozorčí rady…V jedné společnosti máme dlouhodobě větší počet členů těchto politických správních orgánů, než zaměstnanců…A tak dále. A tak hlavním efektem zde zůstává finanční pašalík pro své věrné straníky…I když v našich podmínkách to není nic závratného – člen dozorčí rady bere 2 tisíce měsíčně, člen představenstva 5 tisíc.Ale je pravdou, že dohromady to i pro jednotlivce i pro město nějakou kačku hodí.Dohromady máme těchto politických postů v našem městě 50 v 11 dozorčích radách a 3 představenstvech. 10 fleků obsadili primátor a náměstci, ovšem je třeba spravedlivě uvést, že ti zrovna za tohle žádné peníze neberou… Celkově je to 1,2 milionu ročně z veřejných peněz. Do té doby, než dojde k zásadní reorganizaci řízení a kontroly městských společností, jsou to zcela neefektivně vynaložené prostředky a je úplně bezpředmětné vést polemiku, kterou se snažíte navodit. Může tam být opravdu kdokoliv, je to úplně jedno.

  3. Jan P. napsal:

    No já se vůbec divím,že ,,perspektivní“ mladý sociální demokrat v Jihlavě mohl něco takového napsat ???
    Obecně se mezi lidmi dobře ví,že odbornost v městských společností skutečně není potřeba.
    Pan Tomanec má pravdu.Systém řízení a kontroly funguje, jak o tom v diskuzi zasvěceně píše.Viz jeho přímá zkušenost.Jestli to je dobře nebo špatně mělo být spíše téma článku.
    Jak nedávno na téma vládní krize na adresu ČSSD výstižně napsal politický komentátor Martin Hekrdla:Je jedno, jak konkrétně dopadnou vládní šachy, kdo přitom nejvíc utrpí a kdo si naopak užije. Zásadní otázka pro levici zní: Co dělat? Jak zastavit trumpizaci politiky a shromáždit zástupy za nosnou, reálnou, pouhým okem viditelnou a zároveň sociální i humanistickou alternativou? Chybí pozitivní idea, od které by vzplanula step a šířil se očistný, nikoli ničivý požár. Zatím potkávám jen sociální demokraty a jiné „levičáky“, kteří pouze krčí rameny a nanejvýš utrousí: „Nejsou lidi.“

  4. Libor Furbacher napsal:

    Co si pane Jane predstavujete pod pojmem “zastavit trumpizaci“?Mate zpravy z CNN?
    Jako vam se neliby snizit vladni uredniky a jejich pravomoci a zmensit red tape. Snizit dane. Vsechny ILEGALNI emigranty co spachaly kriminalni cin tak deportovat.Dat stejne zastoupeni v diskuzi o svetovem oteplovani i vedcum kteri tomu neveri a maji data to potvrdit.Uz na ne nebude hon na carodejnice.
    Zastavit prerozdelovani penez.Odsekniut dotace na nesmyslne projekty vcetne elektriny a rozbit kartely a obnovit competition.Obnovit tezbu nafty a znovu se “podivat “na carbon tax,ktera odsava penize a kdo to nakonec plati jsou obycejni lide.Prinest fabriky zpatky do ameriky aby byla prace. Atd.atd ,atd.Proste chce aby se zase lopata nazyvala lopatou.To je ten ocistny pozar ,To nejsou jenom socialisticke utopisticke povidacky,smetanky z Hollywood,a jejich slibu ,kterejch uz normalni lidi maji dost.

Leave a Reply