Jediný vážný protikandidát M. Zemana – česká média

Nezajímavá a nudná prezidentská kampaň, kterou část veřejnosti ani nevnímá, nepřinesla větších překvapení. Většina českých médií dostala za úkol dehonestovat M. Zemana ještě energičtěji než dřív, a udělat vše proto, aby se nestal znovu prezidentem.
Jako jeho možný nástupce byl vybrán Drahoš. Ten budil jisté sympatie do doby, než se začal veřejně vyjadřovat. Drahoš je klasický typ úředníka, který je nekonfliktní, protože vlastní názory buď ani nemá, nebo není ochoten je říci. Je zvyklý poslouchat a jednat tak, aby si nikoho nepohněval. Je to ideální figurka, která se dá spolehlivě ovládat – opak Zemana, který je, ať je jaký chce, schopen nejen vytvářet si vlastní názory a také (většinou logické) závěry, ale je ochoten je obhajovat a stát za nimi. Koho naše republika potřebuje víc?

5 Responses to “Jediný vážný protikandidát M. Zemana – česká média”

  1. XXXXX napsal:

    No tak to jsi tomu pomohl. Teď ti to Tomanec vysvětlí. Ok

  2. Storm napsal:

    M. Zeman se v mnoha ohledech chová dost bídně – hulvátsky ke spoustě lidí, křivě vůči tradicím a povinnostem úřadu, poklonkuje Rusákům a Číně. Hanba.

    Potřebujeme konečně prezidenta, který je především slušný dobrý člověk s rozumnými názory. Ne nebubřelý egoista, pohrdající kdekým a vyřvávající hrubě kolem, co tu funkci vyloženě zneužívá.

    Jiří Drahoš sice ideální není, stejně jako další kandidáti, nicméně téměř všichni jsou minimálně míň špatný, že M. Zeman.

  3. fotrák napsal:

    Pro Storma: jeden takový slušný už tu byl, poslušný i hodný byl, Hácha se jmenoval.

  4. Storm napsal:

    fotrák: To máte fakt dost bídnej vkus.

    Mimochodem, v článku zmíněný J. Drahoš by byl dobrý, ale ideální by byl pan Pavel Fischer – slušný člověk se skvělými zkušenosti.

  5. blade napsal:

    Mediální hnojomety to dnes projely v superdebatě CNN na celé čáře.

    Hlasující národ tam preferoval Baštu (47), Fischer (27%), zbytek byl propadák.

Leave a Reply