Význam naší prezidentské volby je celoevropský i světový.

Osoba presidenta může ovlivnit odklon Česka od demokratických principů, k zvyklostem obvyklým v zemi jeho sympatizanta Putina.

Léta bylo Čechům vtloukáno do hlavy, že 2. Světovou válku začal zločinec Hitler. Mlčelo se, že kolaborujícím rafinovaným zločincem byl Stalin. Hitler sice napadl Polsko jako první a donutil ho stáhnout vojska na západ.
Po 14 dnech vrazil Stalin nůž do zad svého slovanského bratra.

Hitler pak zjistil, že 2 kohouti na jednom smetišti Evropy se nesnesou!

Opakovala se situace z 1. Světové války. Rusko sjednalo mír a umožnilo Německu přemístit vojska na západní frontu.
Válku v Evropě nakonec pomohli ukončit vojáci USA s tanky generála Pattona. Přišli, osvobodili, odešli.
Rusové si hned po vstupu  budovali pozice, které jim umožnili Únor 1948. Po postupné demokratizaci, Pražském jaru, jejich tanky v roce 1968 zavedly opět totalitu.
Praha nejenom v kavárně, ale zejména na Václaváku a před budovou rozhlasu, vždy viděla a iniciovala historické události národa. Stejně jako vznik samostatného státu před 100 lety.

Významnou roli hráli vždy pražští studenti:
„Praze byla 17. listopadu, v den 50. výročí událostí listopadu 1939, policií brutálně zastavena studentská demonstrace a tím byl započat proces označovaný jako „sametová revoluce“.“
Tito studenti se hned druhý den pokoušeli probudit národ,
rozjet se do krajů, podat zprávu obyvatelům Jihlavy,
kde to byl, jak je publikováno v JL, také Radek Šerý.

Nejen studenti, považují otevření republiky do světa a demokratické volby za samozřejmost.
Generace se vyměnily. Dnes je možno dějiny oficielně překrucovat okupantem, lžemi o „bratrské pomoci 1968“, na webu ruské armádní televize Zvezda,
který obhajoval invazi vojsk Varšavské smlouvy do Československa v srpnu 1968.

Zeman nyní doporučuje podobnou anexi, jako v srpnu 1968, nyní na Ukrajině a Krymu zamést pod koberec.
Zlatá slova pro Putina!
„Vzpomeňte si na Sudety, vzkazují českému prezidentu Miloši Zemanovi ukrajinští politici. Reagují tak na jeho projev v Radě Evropy, ve kterém doporučil uznat ruskou anexi Krymu a Kyjevu tuto ztrátu materiálně kompenzovat. Někteří ukrajinští poslanci na sociálních sítích volají i po ostré diplomatické reakci Kyjeva. Podle premiéra Bohuslava Sobotky neměl Zeman ke svému projevu žádný mandát vlády a jeho výroky jsou v příkrém rozporu se zahraniční politikou Česka.“

Strach a nenávist na voliče nejlépe a zaručeně zabírají.
Okamura a Zeman pochopili co se dá se zárukou z migrace, vytřískat.
Vytrhnout věci z kontextu, vymyšlené lži vložit do úst protikandidáta.

Vítězem je pochopitelně, ten kdo má méně skrupulí.
Drahošova vyjádření jsou vytrhávána z kontextu s cílem je překroutit a udělat z protikandidáta blbce.
Klasickou a navíc aktuální ukázkou těchto aktivit je e-mail 26149252¬_1763994873906118_28476572052330990560_n. mp4(2MB) který právě přišel.
Je součástí antikampaně. Je naprosto logické, že Kreml se snaží, nejlépe jak-koli, udržet Putinova Trojského koně na Pražském hradě.
Je faktem, že západ nabídl nejenom našim emigrantům pomoc a začlenění. Někteří naši Rómové toho v Anglii využili.
Emigranti jsou, obdobně jako voliči, masírováni falešnou propagandou. Do Ruska se tak moc netlačí.
Zeman, který má nepochybně nejlepší demografické a zdravotní údaje o obyvatelstvu, cílí svou kampaň ne na universitní a středoškolskou inteligenci. Ale na, část populace,
o které hovořil ve svém výroku:
„Třetina obyvatel téhle země je slabá duchem, každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik a zhruba polovina obyvatel v této zemi má podprůměrný intelekt.“

Zeman sáhl na akademické svobody, Rektoři se postavili proti, většina odmítla přijít na Hrad.
Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/vyzva-rektorum-k-bojkotu-oslav-statniho-svatku-na-hrade-pkn-/domaci.aspx?c=A131025_091758_domaci_nat
„Domníváme se, že se pan prezident chová, jakoby pořádal soukromý večírek, kde se budou rozdávat jeho osobní vyznamenání,“ napsali studenti v otevřeném dopise rektorům.

Navrhli v něm, aby svou neúčastí vyslali
„jasný a silný signál, že akademická obec se nenechá prezidentem ponižovat a rozdělovat“.
Česká konference rektorů se pak usnesla, že pozvání jen některých rektorů považuje za velmi nešťastné.
„Pozvání rektorů veřejných vysokých škol hlavou státu na oslavu státního svátku ČR spojenou s předáváním státních vyznamenání jsme vždy chápali jako symbolický projev významu těchto škol pro společnost a stát,“ uvedli v oficiálním prohlášení.

Už ve starověkých sloganech se uvádí:
„Zdravý duch ve zdravém těle“.
Podívejme se na televizní záběry Zemana-presidenta, nad lepkou sv. Václava počínaje a holí na Sobotku nekonče.

„V srpnu 2015 Drahoš podepsal spolu s 3500 vědci a 9000 osobami mimo vědeckou obec výzvu „Vědci proti strachu a lhostejnosti“, která reagovala na protiimigrační a protimuslimské nálady v české společnosti. Drahoš v souvislosti s podepsáním výzvy označil vědce za „elitu“ českého národa a prohlásil, že vědci:
„přemýšlejí, analyzují, kritizují
A jsou od počátku vedeni k tomu, aby pochybovali.
Nevím, kdo víc by měl být elitou.“

Věda a vzdělání může jedině ovlivnit nynější migraci a zachovat obyvatele v jejich vlasti. Posílání jakékoli pomoci je pouze ambulantní řešení, náplast na celkově nemocné tělo.
Je nutno všemi prostředky zajistit mír, nejenom na Ukrajině.
Je to věda, která může dát prostředky a nástroje do ruky na pravém rameni migrantů.
Know-how – genetika rostlin, pitná voda etc.

Na čem je postaven bulvární tisk, nejenom v naší republice ?
SPROSTÉ DRBY A POMLUVY, JSOU VŽDYCKY ZAJÍMAVĚJŠÍ NEŽ SLUŠNÁ, PRAVDIVÁ, RENOMOVANÁ INFORMACE:
Profesor Pirk:
V Česku je známý mimo jiné i tím, že se nebojí vyjadřovat k politice. Má třeba jasný názor na prezidenta Miloše Zemana, o kterém se před časem vyjádřil v médiích, že je nemocný a neměl by znovu kandidovat.

Jiří Grygar:
Přední český vědec v rozhovoru s Renatou Kalenskou mluví i o tom, jak společnost přistupuje k informacím.
„Je určité procento lidí, kteří říkají, že všechno je jinak. Mají pocit, že nám je to podstatné tajeno. Ti lidé ničí sami sebe. Bojí se něčeho, co neexistuje,“
dodává s tím, že žijeme v době postfaktické a zkratek.
Tématem byla i blížící se prezidentská volba. Podle Jiřího Grygara by bývalý šéf Akademie věd Drahoš byl velmi dobrým prezidentem.
„Je to velmi věrohodný člověk,“ uzavírá rozhovor.
Totéž podepisuje: Zdeněk Gryc

31 Responses to “Význam naší prezidentské volby je celoevropský i světový.”

  1. Berka napsal:

    Válku v Evropě nakonec pomohli ukončit vojáci USA s tanky generála Pattona. Přišli, osvobodili, odešli…

    No nevím, ale přijde mi to jako poměrně odvážné tvrzení od někoho, kdo tak intenzivně horuje proti dezinformacím.

    Přišli, osvobodili, ale rozhodně jen tak neodešli. Dokonce ještě dnes, po tolika letech od války je jenom v německu trvale cca 40 000 vojáků armády USA – na strategických vojenských základnách jako je třeba Ramstein, kde je mimochodem umístěno asi 150 AMERICKÝCH jaderných zbraní.

    A to že odešli z ČSR přece nebyl žádný výraz gentlemanství, ale bohapustý výsledek zcela pragmatických dohod o rozdělení sfér vlivu.

    Jaký byl tedy v konečném výsledku vlastně rozdíl mezi tím vaším oblíbeným paktem Hitler – Stalin a mezi paktem Roosevelt – Stalin ?

  2. Zdeněk Gryc napsal:

    ŘÁDOVĚ, V MILIONECH CIVILNÍCH LIDSKÝCH OBJETÍ:

    Německé invazi do Polska předcházela smlouva o neútočení se Sovětským svazem (SSSR), takzvaný Pakt Ribbentrop-Molotov, podepsaná 24. srpna 1939 (avšak datovaná o jeden den dříve, tedy 23. srpna 1939). Tímto paktem si tyto dva státy – mimo jiných ustanovení – rozdělily sféry vlivu. V důsledku toho byl de facto uvolněn prostor pro vojenskou expanzi obou stran. 17. září 1939, tedy šestnáct dní po německém útoku, zaútočil na Polsko také SSSR.

    V dalším průběhu událostí byl však 22. června 1941 Sovětský svaz sám přepaden Německem a jeho spojenci (tzv. Operace Barbarossa).

    Spojené státy americké, které už dříve poskytovaly některým Spojencům v počínající válce pomoc, vstoupily aktivně do války 7. prosince 1941 poté, co Japonsko udeřilo na jejich námořní základnu v Pearl Harboru.

    Druhou světovou válku provázely v dosud nevídané míře zločiny proti lidskosti, válečné zločiny a nehumánní zacházení s válečnými zajatci. Oproti všem dosavadním konfliktům bylo průběhem bojů podstatně zasaženo rovněž civilní obyvatelstvo, jež utrpělo obrovské ztráty. Příkladem genocidy se stal holokaust, kterému na základě nacistické rasové ideologie padlo za oběť šest milionů evropských Židů.

    Další milionové oběti byly ze strany slovanského obyvatelstva na územích východní fronty, kde bylo na 8 milionů civilních obětí.

    Civilní oběti podlehly nemocem a hladu vyvolanými válečnými operacemi německé a sovětské armády a masakrům nebo genocidě páchanými německými a sovětskými komandy na obsazených územích.

    Milionům obětí se podařilo předejít spojeneckými dodávkami nejen potravin do SSSR na základě Zákona o půjčce a pronájmu !!!

  3. Zdeněk Gryc napsal:

    PS. „pakt Roosevelt – Stalin“ neexistuje.

  4. Jan P. napsal:

    Pane Gryci,s jedním s Vámi bezpochyby souhlasím.Zeman je zlo,které je potřeba porazit.
    O Jiřím Drahošovi si žádné iluze nedělám(jeho poradci a velký sponzoři).
    Pro řadu z nás je volba Drahošem volbou taktickou,a ne volbou srdcem.
    Nejde jen o Zemana a v minulosti o diktátory jako byl Hitler a Stalin.
    Vážně se zamyslete, které podmínky umožňují,že se někdo jako oni vůbec dostanou na tuto pozici ?
    Buďte odvážný a sebekritický alespoň sám k sobě. Nikdo o to nemusí vědět.
    Strašení z návratu komunismu,sudetskými Němci,zbankrotovaným Řeckem,uprchlíky a Putinem jsme si za posledních bezmála třicet let užili až dost…

  5. Berka napsal:

    A Jaltská konference byla jako co ? Amíci prostě vyhandlovali česko a polsko za ruskou pomoc s japonskem. Neříkám, že jim zbývalo něco jiného. Stalin byl nekorunovaný vítěz nad Hitlerem, bez rusů by se žádný D-day nekonal a tak měl prostě „právo“ porcovat medvěda. Jak píšu, byla to čistě pragmatická dohoda a pokud si myslíte, že západ jenom skočil Stalinovi na špek, když si myslel, že ČR a Polsko zůstanou demokratické a samostatné, tak jste snílek k pousmání. Churchillovi i američanům bylo jasné, že to budou satelity a nárazníkové pásmo ruska a prostě s tím tiše souhlasili. V mocenské politice neexistují hodní a zlí. Neexistovali a existovat nebudou.

    Mimochodem, ještě v roce 1953 bylo v Evropě přítomno 400 000 amerických vojáků, jak jsem si teď přečetl.

    A ještě k vašemu bůhvíodkud zkopírovanému tvrzení, že „Spojené státy americké, které už dříve poskytovaly některým Spojencům v počínající válce pomoc, vstoupily aktivně do války 7. prosince 1941 poté, co Japonsko udeřilo na jejich námořní základnu v Pearl Harboru.“ – už jsem vám tady jednou tuším psal, že spojené státy neposkytovaly spojencům v počínající válce žádnou pomoc, jenom s nimi prostě bohapustě obchodovaly. A to nejenom se spojenci, ale vesele i s Hitlerem – a s ním bohužel mnohem víc.

    Tohle vám zase zkopíruju já, aspoň kousíček :

    V srpnu 1934, americký „Standard Oil“ v Německu získal 730,000 akrů půdy a postavil velké ropné rafinérie, které zásobovaly nacisty pohonnými hmotami. V roce 1941, kdy 2.světová válka již zuřila, americké investice v ekonomice Německa činily 475 milionů dolarů. „Standard oil“ investoval – 120 milionů, „General Motors“ – 35.milonů, ITT – 30 milionů, a „Ford“ – 17,5 milionu dolarů.

    To je taky jenom ruská propaganda, že…

  6. Zdeněk Gryc napsal:

    „A Jaltská konference“. . . nebyla „paktem Roosevelt – Stalin ?“
    Něco si vymyslet a pak na to téma diskutovat?
    „Dobrou noc a pevnou naději“. BBC naše rodina věřila za obou totáčů.

  7. Zdeněk Gryc napsal:

    Ovčáček + Zeman = inspirace pro hodnotné karikatury.

    Klaus a Zeman byli důstojnými postavami.
    Stali se z nich karikatury, zbyly u nich ty špatné vlastnosti,
    říká v Osmičce Heleny Šulcové ekonom Tomáš Sedláček.

    Jiří Drahoš podle něj představuje naději,
    že v případě zvolení prezidentem bude více přemýšlet a hledat ve společnosti kompromis.

    „Potřebujeme prezidenta, který není vyostřený ve svých názorech.
    Potřebujeme se jako země posunout,“ dodává Sedláček.

    Prezident zvolený v letošních volbách by se prý měl snažit zahajovat debatu
    o skutečných problémech této země.
    České republice jinak hrozí, že zůstane stát na místě a bude pro své partnery již nepřijatelná.

  8. XXXXX napsal:

    Jo! Je!
    Berko vidíš jak ten posranej debil co si hraje na spavedlivýho kličkuje. Nene on se nesplet ani nedezinformuje, on je to prostě spravedlivej. Všechno ví, všechno doloží. Kokot.
    A protože zrovna základnu v Ramsteinu znám stejně jako tu v Messtetenu, vím o čem je řeč. Patří tam ostrý S, ale nechce se mi to v mapě znaků hledat.
    Gryc pic komunistickej slouha. Od anonyma ty demente.
    Všechny sprostý slova nahradit slovem architekt.

  9. Zdeněk Gryc napsal:

    Z roku 1934 nebylo příliš vidět do roku 1939.

    „V srpnu 1934, americký „Standard Oil“ v Německu získal 730,000 akrů půdy a postavil velké ropné rafinérie.“

    Druhá světová válka byl globální vojenský konflikt, jehož se zúčastnila většina států světa
    a jenž se stal
    s více než 60 miliony obětí
    dosud největším a nejvíc zničujícím válečným střetnutím v dějinách lidstva.

    Válka v Evropě začala 1. září 1939, když nacistické Německo napadlo Polsko. . . .

    O Rusku se v této souvislosti nesmělo po desítkách let mluvit, či publikovat !!!

    V roce 1945 osvobodili Plzeňsko vojáci USA. Do dnes mají v TU-ZEMSKU skvělou pověst!
    Neměli sebou jednotky NKVD, které odvlekli stovky českých občanů na Sibiř.

    S TU-ZEMÁKEM to tak podle nedávných publikací není.

    V roce 1968 nás osvobodili podruhé Rusové, také zde mají svou pověst,
    stejně jako nyní na Ukrajině, že?

    V rámci světových dějin, bychom měli rozvinout debatu o osudech indiánů v USA, že?

  10. Berka napsal:

    Proč indiány ?

    Já se amatérsky hodně zajímám o historii a i když nesmiřitelný pacifista, tak hlavně o druhou světovou válku. A protože vy tu vždycky horujete za pravdivé informace, tak vám chci pomoci a ty řekněme méně přesné prostě uvádím na pravou míru.

    Takže znovu.

    A: Válka v Evropě začala 1.září 1939.
    B: V roce 1941, tedy o dva roky později, činily investice USA do německé ekonomiky 475 milionů dolarů.

    že ?

  11. Zdeněk Gryc napsal:

    „Já se amatérsky hodně zajímám o historii.“

    Ve Vašem světovém nadhledu nemám šanci,
    něco jako Drahoš nad Zemanem,
    stejně dopadl před chvílí Grygar.

    Koukám na svět jako prosťáček z žabí perspektivy, ta Vaše ptačí mi chybí, že?

    Já se zajímám o historii své země v rámci 100 let trvání republiky,
    1918 1945, 1948, 1968, 1989 odkazu TGM a Václava Havla,
    kterých si v souladu s obsahem naší ústavy vážím.

    Osudy lidí, které jsem poznal, spolužáků, profesorů skautů a sokolů.
    Osudy města lidí i sídlišť v Jihlavě dle mé paměti zásadně ovlivnila:

    Invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa (Vstup spojeneckých vojsk, Operace Dunaj) byl vojenský vpád vojsk pěti komunistických zemí Varšavské smlouvy v čele se Sovětským svazem(SSSR) na žádost konzervativního křídla Komunistické strany Československa. Dále se jej účastnila vojska Polské lidové republiky (PLR), Maďarské lidové republiky (MLR) a Bulharské lidové republiky (BLR). Vojska Německé demokratické republiky (NDR), ač připravena k zásahu, nakonec hranice ČSSR nepřekročila (až na malý počet specialistů).[10][11] Země Varšavské smlouvy, které se invaze nezúčastnily, byly Albánie (od roku 1962 fungovala v tomto paktu jen jako pasivní člen) a Rumunsko pod vedením svérázného diktátora Nicolae Ceauşesca.
    Byla obsazena většina důležitých měst v tehdejší ČSSR, krátce po příjezdu tanků a obsazení letišť, na kterých přistávala sovětská letadla s další vojenskou technikou. Předsednictvo ÚV KSČ přijalo usnesení odsuzující invazi (poměrem 7 : 4 hlasům).[12] Československá armáda, která měla na starosti obranu hranic, nepodnikla skoro žádné kroky k obraně. Veřejnostběhem prvního týdne okupace vyjadřovala silný odpor, čímž zabránila provedení původních plánů k ustanovení otevřeně kolaborantské tzv. Dělnicko-rolnické vlády. Spontánní odpor proti okupaci de facto v očích světové veřejnosti zdiskreditoval socialismus sovětského typu. Bylo přerušeno rozhlasové i televizní vysílání, které však bylo rychle obnoveno z improvizovaných studií.[13] Následně došlo k potlačení československého pokusu o reformu socialismu – tzv. pražského jara. Došlo k zatčení a internaci československých vedoucích představitelů – Dubčeka, Smrkovského, Černíka a dalších. Masové spontánní protesty trvaly týden. Vojska SSSR zde zůstala až do roku 1991.

  12. Svatopluk Beran napsal:

    A já přidám něco málo z anglického a amerického byznysu zapojeného do sponzorství Hitlerovského Německa

    I.G. Farbenindustrie AG byla německo americká chemická průmyslová konglomerátní společnost, vzniklá ve svém obrovském rozsahu především z amerického bankovního kapitálu. Jméno získala z německého Interessen-Gemeinschaft Farbenindustrie AG (Zájmová skupina průmyslu barev). Společnost byla založena v roce 1925 společenstvím hlavních firem, které spolupracovaly již od 1. světové války. Během svého vrcholu IG Farben byla čtvrtá největší společnost na světě, po firmách jako General Motors, US Steel a Standard Oil.

    Během plánování invaze do Československa a Polska, IG Farben úzce spolupracoval s nacistickým vedením na plánu zabavení a předání chemických závodů přímo IG Farbenu. Dále v roce 1941 odhalilo vyšetřování „sňatkový“ kartel mezi John D. Rockefellerovou firmou z USA Standard Oil Co. a IG Farben. To znamená že z každého usmrceného vězně cyklonem B profitovaly i americké banky a tím i americká vláda, která z těchto bank sponzoroval své zapojení do 2SV.

    IG Farben vybudoval továrnu (Chemický závod Buna) pro produkci syntetického paliva a gumy (z uhlí) v Auschwitzu, který byl počátkem aktivity SS a měl koncentrační tábory v této lokalitě během holocaustu. Na vrcholu v roce 1944 měla tato továrna 83 000 pracovních otroků (nevolníků). Insekticid Cyklon B, který měl IG Farben patentován, byl produkován společností Degesch (Deutsche Gesellschaft für Schädlingsbekämpfung). Tuto společnost IG Farben vlastnil ze 42,2 procent v akciích. IG Farben měl v této firmě své manažery.

    Podle materiálů zveřejněných na webových stránkách Bank of England bylo v březnu 1939 zlato, které mělo tehdy hodnotu 5,6 milionu liber (v přepočtu na dnešní měnu téměř 22 miliard korun), přesunuto z účtu Národní banky československé na účet Německé říšské banky vedený u basilejské Banky pro mezinárodní vypořádání (BIS). BIS sloužila a dodnes slouží jako „banka pro centrální banky“. Toto bylo zlato, bylo vydáno Brity na žádost Hitlera, jako měnové krytí k vydaných Sudetům.

    Banka následně zlato jménem nacistů prodala, a to bez toho, že by počkala na souhlas britské vlády, která chtěla československé účty zmrazit.

    „Dne 1. června (1939) byla uskutečněna další transakce zlata, bylo prodáno zlato v hodnotě 440 000 liber a do New Yorku bylo lodí posláno zlato za 420 000 liber z účtu číslo 19 BIS. Šlo o zlato, které do Londýna přepravila Německá říšská banka,“ píše se v dokumentu z roku 1950 popisujícím historii Bank of England, který byl až nyní zveřejněn.

    BIS ( celou válku fungovala i jako převodní páka pro refundací zisků Amerických společností z Říše do USA jejím vlastníkům (pro nedostatek $ v Říši bylo prováděno ve zlatě). Málo kdo ví, že např. IG Farben Američané vlastnili (americký kapitál) z 80%, Opel a Ford skoro ze 100%. Nadpolovičně vlastnili i Telefungen a další Fy. Velmi se dbalo na to aby při včleňování do Německých koncernů podniků z okupovaných zemích v koncernech nepoklesla % majetková účast amerického kapitálu. Bez amerického kapitálu alokovaného v Říši by nebyl možný Hitlerův hospodářský zázrak (jeho objem v té době se odhaduje dokonce mezi 40% až 50% a byl levně skoupen za Velké krize) ani Německý ekonomický fundament pro WW II. Dividendy byly po celou válku pravidelně zasílány prostřednictvím Říšské banky do BIS a následně do USA (pokud to bylo fyzicky proveditelné. Jinak zůstávali v BIS a vypořádali se až po osvobození Francie). I například z Osvětimského závodu IG Farben na zpracovávání surovin z židovských ostatků. Výše citovaná transakce byla nejspíše platbou Německa (Říšské banky) prostřednictvím BIS do USA. Když tuto činnost začal koncem války president Roosevelt vyšetřovat tak náhle zemřel. Jeho nástupce vyšetřovací komisi rozpustil a její veškerou činnost prohlásil za Přísně tajnou (na 50. let).

  13. Svatopluk Beran napsal:

    Pokud jste pane Gryc, v uvozovkách jen zájemcem o historii své země v rámci 100 let trvání republiky, znáte nebo máte též podklady smlouvy mezi ČR a Spojenými Státy o vybudování americké vojenské základny v Brdech podepsanou knížetem Schwarzenbergem a Condolínou Reisouvou? Mohu vám ji přeposlat. Samozřejmě bez tajných dodatků které každá taková smlouva, ( ke kterým se pochopitelně běžný občan nedostane). Mohu vám přeposlat i smlouvu o dočasném umístění sovětských vojsk na našem území po v uvozovkách ,,internacionální výpomoci spřátelených armád v 68 roce,,. Nejen že tyto smlouvy byly podepsány na stejném stole na našem ministerstvu zahraničí, ale svým obsahem a vojenským významem o pobytu cizích vojsk umístěných na našem území, vlastně totožné. Paradoxem této smlouvy je, že aniž by tehdejší spíše levicový parlament smlouvu schválil, tak pravicová sněmovna dala této smlouvě štempla. Je to vlastně unikát, kdy tento dokument, aniž ho poslanci parlamentu schválili a postoupili senátu k projednání, tak senátoři již dopředu tuto smlouvu odsouhlasili. No prostě Česko. Každý v četně presidenta si tu dělá co chce, zcela mimo ústavní zvyklosti. Třeba jako předání práce budoucí mladé generace v hodnotě sto milionů církvi, za pomoci hlasu odsouzeného poslance, který byl vlastně poslancem pouze nějaký den. Tady se prostě na dodržování ústavních zvyklostí a morálku moc nehraje. Vivat například Havel a desítky mrtvol či znásilněných žen po amnestii kriminálníků, či amnestie Klauze omilostňující rozkradení státního majetku po komunistech, který vytěžili komunisté z každého z nás stejně jako církev z každého poddaného.

  14. XXXXX napsal:

    Co kdybyste už nechali pana architekta na pokoji.
    Rozhodl jsem se, že já to udělám ať si tlachá co chce. Odteď. On bude alespoň v klidu s anonymitou.

  15. Zdeněk Gryc napsal:

    Světový byznys je světový byznys.
    Obsah blogu je dán nadpisem:
    Význam naší prezidentské volby je celoevropský i světový.
    Zdeněk Gryc | Středa, 24. 1. 2018 v 16:05

    Osoba presidenta může ovlivnit odklon Česka od demokratických principů, k zvyklostem obvyklým v zemi jeho sympatizanta Putina. . .

    Do závěru článku je vložen názor lékaře a vědce.
    Podívejme se na názor sportovce, který zná svět :

    „ZNEPOKOJUJE MĚ SNAHAHRADU POŠLAPAT SVOBODU SLOVA“

    říká Dominik Hašek
    Když v roce 1998 česká hokejová reprezentace vyhrála zlaté medaile na olympiádě v Naganu,
    byl Dominik Hašek považován za nedotknutelnou ikonu.
    Na Staroměstském náměstí dokonce lidé vykřikovali „Hašek na Hrad!“
    Po letech právě slavný gólman vysvětluje, proč si ve funkci prezidenta on přeje Jiřího Drahoše.

    Hašek připomněl, že již za pár dní budeme volit novou hlavu státu
    a je třeba si dobře vybrat.
    „Jistě mi dáte za pravdu, že by to měl být člověk,
    na kterého budeme pohlížet s respektem a úctou
    a který by jak nám dospělým, tak našim dětem měl být vzorem.
    Člověk, na kterého se můžeme spolehnout a za kterým v případných těžkých chvílích vždy půjdeme,
    “ říká na videu slavný Dominátor.

    „To, co se v posledních letech na Hradě děje,
    zásadně popírá moje představy o funkci postu prezidenta naší země.
    Se smutkem sleduji, jak mnohé základní hodnoty, na kterých by naše společnost měla stavět,

    jako například pravdomluvnost, úcta k druhému, umění se omluvit nebo přiznat chybu,
    jsou pošlapávány,“ vyjádřil své znepokojení s děním na Hradě.

    „A naopak – lži, neúcta, nejednou přerůstající v hulvátství a šikana slabších jsou přesně to,
    co v dnešní době charakterizují Pražský hrad,“ dodává.

    Haška také nesmírně znepokojuje snaha Hradu o pošlapávání základního práva demokratické společnosti na svobodu slova a projevu.
    „To, jak se dnešní prezident chová k médiím, je naprosto neakceptovatelné
    a je tím nejhorším příkladem občanům naší země,“ má jasno bývalá hvězda NHL.

    Samozřejmě že bohužel všechny tyto manýry a pokřivené hodnoty se automaticky promítají
    nejen do naší politiky, ale i do naší společnosti.
    A bezpochyby i vy všichni to kolem sebe jistě cítíte,“ myslí si Dominik Hašek.
    „Ať jste z vesnice, z pohraničí, z malého městečka nebo velkého města, či volíte v zahraničí,
    udělejte to, co je nejlepší pro budoucnost naší nádherné země a její tvrdě pracujících lidí.

    Volte Drahoše!“

    vyzývá sportovní hvězda.

  16. Zdeněk Gryc napsal:

    PS. Architektura Pražského hradu není troska, na rozdíl od hradního pána, že ?

  17. VladimírV napsal:

    Milý pane Gryci,

    již více než 500 let hledají lidé bájné Eldorádo (eldorádo). S vírou v to, že se jim splní jejich sny. To samé platí i pro stav, kdy naši občané dostali příležitost k volbě prezidenta a jejich část si přeje eldorádo pod taktovkou pana Drahoše. Jak je známo, sny se většinou rozplynou a život jde dál. Horší je to, když člověk ze svého snu procitne a vidí realitu, třeba v podobě lidského selhání vysněné ikony, kterou si představoval. V případě zastávaného postu prezidenta pak s fatálními následky.

    Otázka: Je dobré zaměnit v době, kdy jde opravdu o budoucí osud republiky, pevný postoj stávajícího prezidenta, pro mnohé hulváta, k dění kolem nás za vyumělkovaného, davem svých příznivců hnaného slušňáka?

    Pana Drahoše by mi bylo docela líto, komu ze svých podporovatelů a zejména jak by v případě svého vítězství měl děkovat. Nejen děkovat, ale spojovat společnost, tedy onen „přihlouplý venkov“, který sází na jistotu, s Prahou.

    Nevěřím v eldorádo, ale naopak v osud, který bude k panu Drahošovi milosrdný a nenechá ho postoupit martyrium po vítězství ve volbách. To si opravdu nezasluhuje, ač si to část společnosti přeje.

    Příjemné předvolební snění Vám přeje Vladimír Havlíček

  18. Zdeněk Gryc napsal:

    Vážený pane Havlíček,

    Eldorádo, světový byznys a politiku tu dnes nevyřešíme.

    ZÍTRA BYCHOM MOHLI VYVĚTRAT SMRAD

    Docela dobře formuluje můj názor na hygienu:

    „Je to jenom na lidech, jestli chtějí dál čichat smrad“
    Alexandr Mitrofanov

    Každý zná životní zásadu Všichni mají stejné žaludky.
    Její vyznavači odvíjejí všechno od orgánů,
    jimiž prochází potrava a z těla odchází produkt trávicí soustavy.
    Takový pohled na svět jim přijde normální.

    Každá společnost má podobných lidí dost a poskytuje jim prostředí,
    kde se ve vtipech, knížkách či filmech velebí příslušné části těla a výměšky.
    Jiná je situace, kdy se tyto produkty natolik rozmnoží, že je najdete i tam, kde před pár lety ještě nebyly.

    Vysoké mocenské příčky ovládnou lidé, z nichž jeden veřejně pohazuje „kundou sem, kundou tam“,
    mluví o „prdelích“, říká „zkurvený“,
    prokliká se na svém počítači k dětskému pornu, a druhý se zaklíná svým pindíkem.
    I když se mu musí nechat, že je cudný, protože ho odmítá ukázat.

    Všeho moc škodí.
    Když se zemí šíří pach neudržovaných záchodků, nežije se v ní dobře.
    Píšu tenhle text a do mailové schránky mi padají jeden za druhým exkrementy
    z dílny příznivců Miloše Zemana s výmysly na adresu protikandidáta.

    Stejný smrad jako léta předtím. /na Václava Havla/.
    Dobrá, pro mě je to součást práce, ale proč to mají snášet lidé, kteří si nemyslí,
    že má být Česko jenom zemí nespokojených žaludků?
    Tak totiž za Miloše Zemana a Andreje Babiše zvenčí vypadá a tak je také hodnoceno.
    ———————————————————
    Změna na Hradě by znamenala vyvětrání alespoň v jednom ze dvou pokojů s vydýchaným vzduchem.
    ——————————————————-
    Zemí nespokojených žaludků není ve světě málo,
    ale každá je schopna být pouhým příjemcem příkazů mocnějších.

    Sílu společnosti v současné době určují mozky, /blbců, nebo vědců?/
    nikoli trávicí soustava.

    Lidé, kteří by dokázali své zemi pomoci tím, co umí, mezi námi žijí a jsou vidět.
    Má-li někdo pochybnosti, může se přesvědčit

    Jen tak na okraj: člověk tady s veselým údivem shledá,
    že i muž aspirující na vysoký státní post dokáže veřejně mluvit se svou manželkou
    jinak než způsobem, že on drží samopal „na novináře“ s becherovkou místo zásobníku
    a ona na něco mlčky míří z bazuky.
    A legrace, kterou si ve Zlíně udělali z Babiše a Ovčáčka, je lidovou zábavou s bohatou tradicí.
    Ale bez házení lejny.
    Co momentálně nabízí protistrana? Nic, co bychom neznali předtím.

    Nepravdy a zavádějící plky.

    Jde pouze o pokračování celkové kampaně prolezlé dezinformacemi.
    —————————————————————-
    Včetně té lži, že žádnou kampaň nevedou. A že do debat Zeman nepůjde.
    —————————————————————-
    A že půjde, ale jenom do dvou, protože tři je moc. A tak podobně.

    V pátek a sobotu je to jenom na lidech, jestli chtějí dál čichat smrad.

  19. Svatopluk Beran napsal:

    Léta bylo Čechům vtloukáno do hlavy, že 2. Světovou válku začal zločinec Hitler. Mlčelo se, že kolaborujícím rafinovaným zločincem byl Stalin. Hitler sice napadl Polsko jako první a donutil ho stáhnout vojska na západ.

    Zajímavý pohled na Mnichovskou zradu západu na nás a ponechání nás řádně se vykoupat v Hitlerovských ambicích z nichž prosperoval západní byznys. Že si to nenechala jiná země líbit a učinila své vlastní opatření k odvrácení německého vpádu na vlastní území, se nedivím.

    Opakovala se situace z 1. Světové války. Rusko sjednalo mír a umožnilo Německu přemístit vojska na západní frontu.

    O tom, že by tehdejší válečné carské Rusko sjednalo mír s německými Hohenlainy nic nevím, že však použilo k rozložení carského válčícího Ruska jednu z opozičních stran carského Ruska, tak o tom už historické záznamy existují. Tak nějak se mi zdá, že tu někdo vede newsfake a nebo nemá dostatečné historické informace. Těžko říct zdali je to cílený dezinformační záměr, nebo neznalost a vlastní samotvorba historie.

  20. VladimírV napsal:

    Milý pane Gryci,

    bývalo od nepaměti, že vládci země, až na ty totalitní, snášeli taškařice různých kejklířů, které se týkaly jejich majestátu. Pamatujete na gumáky? To je projev svobody, kterému se Zeman rozhodně nebrání. Ona i negativní reklama totiž vždy nepůsobí zle. Horší je to, když po dotyčném neštěkne ani pes. To naštěstí v případě kandidátů neplatí ani v jednom případě.

    Pokud mluvíte o poměrech na Hradě, znovu Vám připomenu situaci za Havlova prezidentování. To se tam hemžilo různými existencemi, kteří nepochopili majestát prezidentského úřadu a pletli si prezidenta s „Vaškem“. Viz Cibulkovo zvolání u soudu: „Vašku ty jsi prase!“. A co víc, na Hradě se i kradlo. To není dezinformace.

    Co říkáte na Drahošovo tvrzení, že má informace o tom, že volbu prezidenta ovlivní ruská rozvědka. Velmi jemně řečeno, je to Drahošova výmluva k jeho příkladnému neúspěchu. Neboli dokazatelná dezinformace.

    O lišáckém chování Zemana samozřejmě nebudeme pochybovat. Neztrácel čas debatami s osmi protikandidáty a čas věnoval občanům. To jen z pouhého faktu, že šlo o druhou ligu jeho soupeřů. Jinak by se musel soustředit na nejvážnějšího protikandidáta, tedy pana Drahoše již před prvním kolem, a deklasovat ho stejně jak při minulých volbách pana Fišera, z čehož vytěžil Karel. Nevím, zdali bych se rád mýlil, už proto, že případné Drahošovo vítězství bude pro něj sice velké zadostiučinění, ale zároveň ještě větší závazek všem těm, kteří budou skrze jeho figuru prosazovat své zištné zájmy.

    Babiše nevygeneroval Zeman, nýbrž voliči. Jeho zřetelné vítězství je důsledkem stavu politické scény. V čem se oba se Zemanem shodují je v přístupu k migraci, v tom pak v pochybné roli některých neziskovek, které ve jménu „šíření osvěty“ vysávají státní rozpočet a napomáhají ke křivení morálky a rozbrojům ve společnosti. Jejich shoda v názorech na řadu problémů je samozřejmě pozitivním úkazem, nicméně část společnosti, v tom ti, kteří jsou příjemci státních dávek na svoji „bohulibou činnost“, toto považuje za počátek totality. Podivné, prezident, který zvítězil v přímé volbě a předseda vlády, jehož hnutí dostalo 1/3 hlasů ve svobodných volbách. Tito oba jsou strůjci totality. Poněkud směšné, ne?

    Končím polemikou nad oněmi Zemanovými sprostotami. „Říci místo „hovno“ „ó nikoliv“ ještě zdaleka nic nevypovídá o charakteru člověka. Máte rád tvorbu Bohumila Hrabala? Já ano, Vy ne?

    Mějte hezký večer. I já se na něj těším. Vladimír Havlíček

  21. Svatopluk Beran napsal:

    Omlouvám se, ale špatně jsem uvedl jméno německé císařské rodiny. Správně zní Hohenzollernové. Četl jsem si v knize Petra Prokše, Konec říše Hohenzollernů aneb politika císařského Německa vůči carskému a sovětskému Rusku v letech 1914 až 1918, vydanou pod záštitou Historického ústavu Akademie věd České Republiky v rámci výzkumného záměru AV0Z80150510 Českého dějiného prostoru v evropském kontextu diverzity, kontinuity a integrace, asi před šesti lety a paměť na jména není mojí silnou stránkou.

  22. XXXXX napsal:

    říkám hovno a Hrabala mám rád

  23. Jan P. napsal:

    Profily zklamaných: Volil jsem Zemana v roce 2013, ale znovu už nikdy nebudu /Deník Referendum

    „Zeman dokázal téměř polovinu národa přesvědčit, že je lidový prezident. Argument pro tuhle fatu morganu většinou zní: „Vždyť objíždí i ty nejzapadlejší vesničky!“ V tom případě by ale byl lepším prezidentem i kdejaký autobus.“/a2larm.cz

    Nejvíc uprchlíků v historii a „multikulti“ jako vize: Česko za vlády premiéra Miloše Zemana/Britské listy

    Pokud Jiří Drahoš přesvědčivě porazí Miloše Zemana, bude to malý zázrak/Britské listy

  24. VladimírV napsal:

    Jarek Nohavica: „Jedni křičí sláva, sláva, druzí křičí hanba, hanba.“. Holt taková bude realita výsledků volby, ale to je tak všechno, co se s tím dá dělat. Slušelo by se spíš říci: Sláva vítězi, čest poraženému.“.

  25. Berka napsal:

    Nu, kdoví co si myslí autor tohoto blogu o Jarkovi Nohavicovi…

  26. Zdeněk Gryc napsal:

    Pane Berka,

    nemyslím,
    vím.

    Nejenom v téhle písni a jejich tónech je slyšet i pro hudebně nevzdělaného blbce,
    propojení kulturního odkazu Evropy.
    Židovská nostalgie, cosi z molových melodíí východu a laskavého vztahu k lásce a rodině,že?

    Těšínská
    Kdybych se narodil před sto lety | V tomhle městě | U Larischů na zahradě trhal bych květy |Své nevěstě | Moje nevěsta by byla dcera ševcova | Z domu Kamińskich odněkud ze Lvova | Kochał bym ją i pieśćił | Chyba lat dwieśćie | Bydleli bychom na Sachsenbergu | V domě u žida Kohna | Nejhezčí ze všech těšínských šperků | Byla by ona | Mluvila by polsky a trochu česky | Pár slov německy a smála by se hezky | Jednou za sto let zázrak se koná |Zázrak se koná | Kdybych se narodil před sto lety.

  27. Berka napsal:

    Aha… zde tedy výjimečně prokázaná spolupráce s StB nevadí…

    Nejsem buď Berka, nebo pan Bernard. Pan Berka ne.

  28. VladimírV napsal:

    Milý pane Gryci,

    obdivuji Vaši erudici i v písňové tvorbě. Já bych to nazval pouhým protestsongem v tomto případě však paradoxně oslavou svobodného rozhodování. Jarek Nohavica zkrátka nic neztratil ze své tváře rebela. Pokud se zde naráží na jeho spolupráci s STB, je jeden z mnoha, kteří doplatili na svoji delikvenci, v tomto případě alkoholismus, viz film Rok ďábla, což mistrně využila STB. V každém případě má stále lidem co říci. Tak, jak se o to snaží i jiní, dnes rádoby disidenti, kteří sborem podepisovali Antichartu. Z jednoho prostého důvodu, byla totalita a jim šlo o jejich živobytí. Zkrátka, těch echt hrdinů je málo a proto neberme umělcům jejich místo na slunci. V povolání, kde navýsost platí: „Světská sláva, polní tráva.“.

  29. XXXXX napsal:

    Berka: ty s tím naděláš! Bude vykat i přezdívkou. Pan architekt je přeci slušně vychovaný. Trochu blbý, ale vychovaný. A krom kolaborace s komunisty na něm není smítko viny.
    VladimírV: Ale jeden echt tady je! ric pic Gryc.

Leave a Reply