Zamyšlení nad prezidentskými volbami.

Oldřich Lukáš:
„Zamyšlení nad prezidentskými volbami
– veškerá legrace končí !!!

Ne, ne, milí přátelé!
Tyto prezidentské volby nejsou jen dalšími v předlouhé řadě bezvýznamných. Tentokrát jde o událost natolik významnou, že ovlivní zcela zásadně existenci každého z nás, našich rodin i naší země na dobu náramně dlouhou a možná nevratně. Pokud vám není osud vás, vašich blízkých i nás všech lhostejný, je naprosto nejvyšší čas dát stranou vše nepodstatné, vzít rozum a zkušenosti do hrsti a vyrazit k volebním urnám. To proto, že nadnárodní síly temna už nezakrytě vytáhly do boje za zničení bílé rasy, české země, našeho kulturního dědictví, hodnot, rodin, domovů, zkrátka všeho čím jsme. Pokusme se proto odložit uměle vytvořené předsudky, pomluvy a nenávistné projevy „expertů“ ČT a ČR, jakož i Bakalových plátků a nahlédněme do politické kuchyně obou kandidátů!
Jiří Drahoš:
Přeskočme informace z netu o tom, že Drahošovu spolupráci (agent Bas) si STB vynutila díky jeho homopedofilním sklonům, že odcizoval kolegům jejich nápady a patenty, že sepsal „vědeckou vítačskou chartu“ pražské kavárny, která odstartovala polarizaci společnosti. Pomiňme i konspirační úvahy proč používá bezdioptrické brýle (podobně vypadají špionážní zařízení, které dokáže zobrazovat nápovědu nebo fungovat jako sluchátko). Pominout však nemůžeme tvrzení nezávislých medií, že je členem Římského klubu, dokonce prý šéfem české pobočky, neboť jde o zednářské společenství ovládané západní „Černou šlechtou“ a třinácti nejbohatšími iluminátskými rodinami z USA usilujícími o vyhlazení velké části světové populace – se Slovany v čele. Že tento pán činí v zájmu osobní kariéry je sice pochopitelné, nikoli však omluvitelné.
Jak se zdá nemá Drahoš jasný názor na řadu zásadních otázek života, neboť soudě dle jeho výroků v médiích mění neustále své postoje – nejspíš podle pokynů svých poradců zjišťujících, co dělný lid chce slyšet a co ne (což svědčí o nevyzrálé osobnosti chudé na životní zkušenosti). Ještě horší je spektrum těch, kteří tuto loutku pražské kavárny podporují. Jde vesměs o rádoby umělce, experty na všechno kromě morálky, zkorumpované presstituty a parazitní multikulti neziskovky plné deviantů nejrůznějšího zrna, novodobých fašistů, kteří ukazují na každého s jiným názorem a řvou“fašisti!“ V čele mrzkých charakterů podporujících Drahoše, pro které jsou slova jako vlast či národ symbolem zavilé nenávisti, stojí světově proslulý tunelář Kalousek a mj. i Muslimská obec v Praze. Náhoda?“

Oldřich Lukáš:
„To byl můj názor, který jsem poslal několika svým přátelům. A to je konec. Stojím si za každým slovem“

Veronika Hokrová, mluvčí Městské policie Plzeň:
„Koncem tohoto roku jsme přijali trestní oznámení na 63letého muže v souvislosti s medializací zpráv, které by měly obsahovat lživé či nepodložené informace. V současné chvíli plzeňští kriminalisté ve věci provádí potřebná šetření, zdali došlo ke spáchání trestného činu“.

168 hodin 4. březen21:25
Události týdne s Norou Fridrichovou. Každý týden vás Nora Fridrichová humorně i vážně provede politickými událostmi uplynulého týdne s těžištěm na domácí politickou scénu. Opakování 5.3./ČT1
—————————————————-
Seznam Zprávy • Čtvrtek 8. března. Mezinárodní den žen, Gabriela.

Jiří Kubík
dnes 07:00
Osmička: Blbci se přestali stydět za svou blbost. Rozčílený Jan Hřebejk o politice, strachu a své filmové pauze.
Jeho posledním filmovým úspěchem byl film Učitelka, který natočil na Slovensku a prodal do čtyřiceti zemí světa.
Příběh z 80. let minulého století pojednává o ženě, která manipuluje svými žáky i jejich rodiči.
A podle Hřebejka odráží i jeho sílící pocit ze současnosti.
„Lidi korumpuje strach. A o tom je i film Učitelka,“ říká úspěšný režisér.
V Osmičce se velmi ostře vymezil proti Andreji Babišovi, Tomio Okamurovi a prezidentu Miloši Zemanovi.
„Řeknu to drsně: Já už dneska pohrdám voliči Miloše Zemana,“ rozčílil se Hřebejk.

13 Responses to “Zamyšlení nad prezidentskými volbami.”

  1. VladimírV napsal:

    Milý pane Gryci,

    film Učitelka patří mezi zdařilá díla pana Hřebejka. Marně v něm hledám paralelu k fungování Miloše Zemana ve funkci prezidenta. Hřebejkovo pohrdání voliči Zemana, mezi které patřím, je jeho osobní problém.

    Zdraví Vladimír Havlíček

  2. Zdeněk Gryc napsal:

    Bohatou inspiraci k inauguračnímu projevu, jak shora vidno,
    poskytl před-volebně a preventivně pan Oldřich Lukáš:
    „Zamyšlení nad prezidentskými volbami – veškerá legrace končí !!!

    zdroj: Novinky, ČTK,
    Dnes 12:32

    Nepochopil situaci a poskvrnil posvátnost chvíle, strhal Klausův institut Zemanův projev
    Institut Václava Klause (IVK) se v pátek ostře vyslovil proti „nedůstojnému projevu”, s nímž ve čtvrtek po své inauguraci vystoupil prezident Miloš Zeman. Obsah a forma Zemanova vystoupení neodpovídala důležitosti aktu, konstatoval na stránkách institutu Ivo Strejček.
    „Přestože český exprezident Václav Klaus Miloše Zemana před volbami velmi významně podpořil, neznamená to, že jej naopak nezkritizuje, bude-li mít pocit, že je to na místě. Bylo tomu tak vždy a bude tomu tak i nadále,” osvětlil mluvčí IVK Petr Macinka.
    Na místo toho, aby se svém projevu věnoval „vážnému zamyšlení nad minulostí, přítomností a budoucností České republiky” a připomněl „nesamozřejmost stého výročí existence” státu, který o svou svobodu musel bojovat, nechal Zeman „průchod své mstivosti” a vyrovnávání osobních účtů. Za zbytečná pak autor označil útoky na média.

    Slova o Zdeňku Bakalovi jako o „velké skvrně” tak dostala přednost před zamyšlením nad „hodnotovou krizí západoevropské civilizace”.
    „I zde Zeman neovládl sám sebe a nepochopil, že inaugurační projev je jiný žánr než beseda s občany v Ostravě,” shrnul Strejček prezidentovo vystoupení, v němž nenašel jediný silnější moment či vážnější úvahu.
    „Byl to nedůstojný, bohužel často i ponižující pohled,” uzavřel.
    Jak Macinka připomněl, Institut Václava Klause svá stanoviska vydává pravidelně k významným domácím i zahraničním politickým událostem. „Jedná se o názor celého týmu v IVK, tedy i Václava Klause. Osoba autora textu v tomto smyslu nehraje rozhodující roli,” dodal k textu.

  3. VladimírV napsal:

    Milý pane Gryci,

    Chtěl bych Vás potěšit. Zeman nebyl včera opravdu ve formě. Za jeho projev mu netleskám.

    Ano, část Zemanova projevu byla opravdu ve stylu „a lá Zeman“. Nic nového, nic, čím by se mohl chlubit. Chování některých jeho odpůrců na tomto významném aktu bylo opět ve stylu „nic nového“. Velmi pregnantně to vyjádřila „hrdinka“ odchodu paní Němcová, která před inaugurací prohlásila, že se prostě dostavila na schůzi obou komor. Jinak řečeno, i kdyby Zeman neřekl nic na téma Bakala, kdy se zvedla, odešla by stejně. Její vyjádření, že nic neplánovala, je farizejské. Zkrátka je to chování člověka, kterému holt ujíždí vlak, navíc typické jednání podobných žen, které umí buď milovat nebo nenávidět.

    Zdraví Vladimír Havlíček

  4. Svatopluk Beran napsal:

    O některých českých mediích a o některých novinářích měl naprostou pravdu. Jestli se to hodilo do inaugurace je otázkou. Všimli jste si ale jistě všichni a tím ČT24 vlastně okamžitě ve své jednostrannosti potvrdila to, na co u ní Zeman poukazoval. Hned po projevu měli napáskovaný vedle sebe mimo kameru všechny předsedy opozice a tím předvedlo naše nezávislé medium naprosto jednostranný pohled na inaugurační projev. Snad jen ten Bartoš od Pirátů se jim vytrhl a nenechal se nastrčit do fronty. Já jako nezávislé medium bych si připravil všechny předsedy stran a pak bych je nechal, třeba na střídačku, hodnotit inaugurační presidentský projev. To by ovšem hlavní české nezávislé medium nemohlo podprahově útočit na většinové občany, kteří ani netuší, jak to s nimi ČT24 pytlíkuje. Je též téměř až k pousmání, jak je přesně v tom samém týdnu v Čechách i na Slovensku organizován pokus dostat občany do ulic. Někdo tu nedávno tvrdil že na prohru v demokracii pravice těžko přistoupí, já mu moc nevěřil a hle je to tady. Velice se též musím smát když vidím nespokojené občany jak stojí před poslaneckou sněmovnou a protestují. Tam se totiž nesmí stát a protestovat. Sám jsem to zažil, když jsme chtěli protestovat proti první americké vojenské základně v Čechách před poslaneckou sněmovnou. Česká policie nám za spoluúčasti svých těžkooděnců přehradila cestu před poslaneckou sněmovnu a pouštěla nás pouze po jednom a bez transparentu s tím, že se tam nesmíme zastavit. Z druhé strany pak stáli další a ti zase zkontrolovali, že už jsme prošli. Další dny už byly bez pohotovostního pluku pouze s pořádkovou policí v černém a dokonce jsme mohli mít papírové transparenty, ale bez tyčí. Opět jsme mohli jít jenom po jednom, protože jinak už bychom byli buňka

  5. Svatopluk Beran napsal:

    Museli jsme mít rozestupy a nesměli jsme se opět před poslaneckou sněmovnou vůbec zastavit. Ale to už je dávno, to bylo za ODS, Topolánka a Saši Vondry.

  6. Honza54 napsal:

    Však nám to slizský pan Soukup na své „super“televizi v hujerském pořadu se Zemanem vše vysvětlí „co ta ČT“. Barandov, to je žumpa českého zpravodajství.

  7. VladimírV napsal:

    Přátelé,

    kéž by to byla pouze naše polemika, kterou vyjadřujeme své názory. Děsím se přirovnání situace na Slovensku s tou u nás. Jakkoliv se mi zdá popis příčin krize z obou stran věrohodný, je tady fakt, a to je vražda novináře. Něco, co nemá místo v žádné svobodné demokratické společnosti. Vzpomínám si na spouštěcí impuls v listopadu 89, tedy domnělou vraždu studenta Šmída, který zadekloval činnost skomírající vlády jedné strany. Revoluce musela zákonitě zvítězit, když Gorbačov prohlásil k dění u nás „Eto vaše dělo“. Shrnuto, dál už to prostě ve starém gardu nešlo.

    Bohužel, dál už to nejde ani na Slovensku, na rozdíl od Ukrajiny v prosperujícím státu, ovšem se stejnými syndromy spojení mafie s politickými elitami. To nepapouškuju. Už před 10 lety. když jsem se účastnil demonstrací v Brně k přímé demokracii, zde vystupovali Slováci, kteří varovali před Ficem jako člověkem všeho schopným. Kde byl v té době problém migrace a George Soros?

    Demokracie má své vítěze i poražené, lidé rozhodli, kam směrovat stát. Že se to jedné straně nelíbí, je přirozené. Ovšem hledat paralelu situace u nás s tou na Slovensku je nejen ubohé, ale i nebezpečné. Ano, části společnosti vadí staronový prezident. Tedy jeho ješitnost a přímočarost hraničící až s neomaleností. Ptám se. V čem nemá pravdu? A pak je tu hlavní problém, a to je premiér Babiš, člověk, který má potenciál sáhnout do semeniště ekonomického marasmu ve státě jeho aktérů. Čehož se pochopitelně ti potrefení nehodlají dočkat. Má to ovšem háček, je trestně stíhaný a pokud bude obžalovaný a odsouzený, nemá skutečně v politice co pohledávat.

    Co na tom, že oba byli zvolení do svých funkcí demokratickou volbou, máme tu přece potenciál zvaný „ulice“. Tedy něco, co je rovněž symbolem svobody, ovšem nikoliv pramenem práva.

    Kladu si otázku. Jaký pozitivní vklad chtějí přinést do života ti politici, co pod praporem udržení svobody slova, která zde není rozhodně omezována, verbují k občanské nespokojenosti? Lidé, kterým ujíždí vlak a začíná se jim to máslo na hlavě, co mají, roztékat po tvářích. A to natolik viditelně, že by to mělo varovat jejich příznivce.

    Nejsem jízlivý, přesto skončím známým: “ Kdo chce kam, pomozme mu tam“.

    Zdraví Vladimír Havlíček

  8. Zdeněk Gryc napsal:

    Jaroslav Žák napsal knihu:
    ŠTUDÁCI a KANTOŘI

    . . . vždy to byli študáci . . .

    Dne 17. listopadu si vedle událostí roku 1989 připomínáme i památku zavražděných a vězněných studentů z roku 1939. Po lidových demonstracích se německá okupační moc rozhodla uzavřít vysoké školy a exemplárně potrestat studentské funkcionáře.
    1939, 1948, 1968, 1989, 2018
    ——————————–
    Studenti chystají stávku kvůli vládě, na Václaváku bude demonstrace za ČT

    Ve čtvrtek 15. března, na Mezinárodní den proti policejní brutalitě, chtějí studenti stávkovat za dodržování ústavních zvyklostí. Požadují, aby premiérem nebyl trestně stíhaný člověk a aby vláda v demisi nepřijímala důležitá rozhodnutí. Na pražském Václavském náměstí bude o den dříve protest proti útokům prezidenta Miloše Zemana na veřejnoprávní ČT.
    „Požadujeme, aby prezident České republiky plnil ústavní povinnost jmenováním premiéra, který získá podporu a který nebude trestně stíhanou osobou. Aby vláda v demisi nekonala zásadní a personální kroky ani nevytvářela nové ústavní pořádky. Aby Senát důrazně vystoupil proti nedodržování ústavních zvyklostí,“ požadují organizátoři akce nazvané Výstražná stávka, k níž se na Facebooku přihlásilo zatím přes pět set lidí.
    Studenti plánují vyjít v poledne na půl hodiny ze škol, tříd i pracovišť. Při poklidných protestech chtějí sehnat podpisy pro výzvu, kterou pak odnesou senátorům a do Kanceláře prezidenta republiky. Tím vyzvou úřady k bránění morálních hodnot.
    „Je důležité, abychom neukazovali na lidi ani abychom neřešili témata, která nám jsou předkládaná, salámovou metodou. Ale aby někdo řekl, že ano, můžete tady nějakým způsobem vládnout, ale ať se dodržují i nepsané ústavní zvyklosti a nějaké společenské normy,“ vysvětlil hlavní organizátor a student DAMU Luboš Louženský.
    I přesto, že výzva cílí především na studenty středních a vysokých škol, chce přilákat i širší veřejnost. „Občané mohou vyjít ven před kancelář nebo podpořit studenty před nejbližší vysokou školu, kterou ve svém okolí mají,“ vysvětlil Louženský.
    Vyhlášení protestní stávky podpořila studentská komora akademického senátu DAMU a děkanka DAMU. Podporu výzvě už vyjádřila například dokumentaristka Olga Sommerová. „Přes víkend chceme dořešit, že by se k nám možná přidala i spousta divadel po celé republice,“ doplnil Louženský.
    „Hodně aktivní studenty máme třeba v Ostravě, ti se zorganizovali sami. Sami zašli za rektorem, pomáhají jim i někteří občané. Ohlasy máme i z Prahy, Brna, Ostravy, Budějovic, Plzně,“ dodal.
    Demonstrace za ČT a proti Zemanovi bude na Václaváku
    Už ve středu večer se na pražském Václavském náměstí v centru hlavního města uskuteční demonstrace nazvaná – „Zemane, ČT nedáme! Demonstrace za zachování svobody slova a médií“. Ta bude reakcí na Zemanův útok na veřejnoprávní televizi při jeho projevu po složení prezidentského slibu. Zeman obvinil ČT z nadržování opoziční straně TOP 09. Nevybíravě kritizoval také novináře z vydavatelství Economia, kam patří týdeník Respekt, Hospodářské noviny a server Aktuálně.cz.

    Akci organizuje skupina AUVA a občané. Nikdo z organizátorů není nijak napojen na žádnou z politických stran. Na Facebooku již zájem o akci projevilo 9 tisíc lidí. „Útok znovuzvoleného prezidenta Miloše Zemana na média a svobodu slova v naší zemi, jehož se dopustil ve svém inauguračním projevu, znovu potvrdil dlouhodobý nebezpečný nenávistný útok na novináře, kteří poskytují veřejnosti nezávislé a pluralitní pohledy na naší politiku a společnost. Zdá se, že prezident a jeho spojenci chtějí určovat, co je pravda a co lež a nesnesou kritický názor,“ napsali svolavatelé akce.
    I s ohledem na nedávné události na Slovensku považuj tento trend za nebezpečný. „Vyjádření uvedené v inauguračním projevu Miloše Zemana pak považujeme za neospravedlnitelné. Chceme proto panu prezidentovi a dalším dokázat, že novinářskou obec a její práci jsme připraveni bránit. Bez této záslužné činnosti médií by naše společnost mohla rychle přijít o svou svobodu a názorovou pluralitu,“ upozorňují organizátoři akce na podporu veřejnoprávní televize.
    Komouše nechceme, bouřili lidé na Václaváku proti Ondráčkovi a Babišovi (5.března 2018):
    Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/studenti-demonstrace-praha-milos-zeman-andrej-babis-vlada-premier-prezident-1vu-/domaci.aspx?c=A180309_115228_domaci_linv

  9. Jan P. napsal:

    Prezident Zeman mě svým inauguračním projevem opět utvrdil v tom, že nevolit ho bylo správně! On už prostě jiný nebude. Je to škoda. Česká republika si zaslouží víc!

  10. VladimírV napsal:

    Pane Jane P.

    Souhlas. Česká republika má pět let na to, aby se vyprofilovala osobnost, která má na víc než plejáda Zemanových soupeřů. Nyní platí, že mezi slepými se stal jednooký králem.

  11. Jan P. napsal:

    Český lev.
    Zemana, Okamuru nebo Babiše neporazíme kecama o demokracii a svobodě. Porazíme je jenom, když získáme zpátky důvěru lidí, na který totálně okatě serem. Naše země nevzkvétá. A můžem si za to sami. Skvěle to na fejsbůku vyjádřila režisérka dokumentárních filmů Apolena Rychlíková.
    Její dokument Hranice práce získal na Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava 2017 cenu Česká radost za nejlepší český dokument a cenu diváků.Snímek popisuje problematiku levné práce v České republice

  12. Daňový soumar napsal:

    V musíte mít v hlavě pane Havlíček s odpuštěním slušnou bramboračku. Jednooký král? Ten šašek, který je schopen za své ego vyměnit i okupaci naší země rusy (vytrvale k výročí okupace mlčí už několik let). Stejně tak jako teď mlčel k 70 výročí komunistického puče, protože potřebuje politicky kšeftovat s komunisty na upevnění své moci. A Vám vadí, že naprostest jeho ubohému vyřizování si účtů s ČT opustí někdo jeho inauguraci? Není většího farizeje než jste Vy. Vlastně jste jen stejný vyřizovač si účtů s někým, kdo Vás ve vaší velkolepé funkci poškodil. Jen mi prosí teď vysvětlete tu spolupráci s velikou Čínou a CEFC. Nepůjdou ty obchody teď náhodou do kytek?

  13. VladimírV napsal:

    Pane Daňový soumare.

    Jednooký zvítězil v prvním kole s převahou 10 %, ve druhém pak nad celou koalicí antizeman. Jak jinak to hodnotit. Souhlasím s tím, že se mu inaugurační projev po obsahové stránce opravdu nepovedl, což se mu v minulosti nestávalo. Souhlasím dokonce i s tím, že nebyl v dobré fyzické kondici.

    Ano, máte pravdu, byla to Zemanova noční můra již před první přímou prezidentskou volbou instalovat do funkce premiéra člověka, který mu jako spolustraník významně pomohl řádně namydlit schody. Bakala, kterého Zeman v projevu zmínil, by nezbohatl nebýt Sobotkovy „přízně“. V tom byla skrytá pointa Zemanova projevu, bohužel i jeho vyřčená bezradnost nad tím, že policie a justice v případě jedné z největších privatizačních zlodějin s přispěním státu zatím nekonají.

    Pokud jde o mne, máte pravdu, ten samý člověk se podepsal i na mém osudu. A to i když nebyl mým přímým nadřízeným. Příklad toho, co všechno se dá využít ke kariéře ministra financí. Ano, poškodil mne a zároveň znechutil všechny, kteří věřili v to, že se dá úředničina dělat bez vlivu politiků. Farizej určitě nejsem. Nejsem ani v pozici, že si mohu vyřizovat účty s někým, ke kterému jsem měl a mám daleko. Takže zkrátka zafungovaly Boží mlýny, připouštím i s pomocí Zemana, což se dalo v osudu člověka, který ve svém vývoji přeskočil stadium nabývání zkušeností a dostal se do výšin, které nevybalancoval, předvídat. A za to jsem skutečně rád.

    Ke kvalitě obchodu s Čínou , potažmo se společností CEFC Vám bohužel nemohu poskytnout žádné prognózy. Jedině obecný názor, a to, že pokud nedojde k celosvětovému válečnému konfliktu, stane se v dohledné době Čína největším hráčem světového byznysu jehož je i naše země součástí.

    Jak vidíte, hraju s otevřenými kartami, spíše je vykládám. Neberte to prosím jako pohrdání Vaším CV, když se stejným způsobem nezajímám o Vás. Pro polemiku v rámci blogu považuji za prioritní samotné téma, nikoliv intimitu diskutujících, čehož se zatím držím. A dokonce mi nevadí ani různá hodnocení a odsudky mé osoby, které nehraničí s pomluvami a sprosťárnami.

    Zdraví Vladimír Havlíček

Leave a Reply