JAKÝ PÁN, TAKOVÝ KRÁM.

„Teď když máme, co jsme chtěli“,

do vlády bez důvěry, ale z vesela!

26 Responses to “JAKÝ PÁN, TAKOVÝ KRÁM.”

  1. Jan P. napsal:

    Restauračni:
    „Ty komunisti sou teď socialisti, nebo kapitalisti, když dou s Babišem?“
    „Obojí.“
    „Jak to?“
    „Babiš, kapitalista miliardář se socialistickým programem.“

  2. Zdeněk Gryc napsal:

    Na sjezdu v roce 1993 změnila strana název na Českou stranu sociálně demokratickou (ČSSD)
    a novým předsedou strany byl zvolen Miloš Zeman.

    ČSSD dnes,

    je kvůli Babišovi rozdělena na tři části, říká místopředseda Onderka
    …ne moc vesele, že?

  3. VladimírV napsal:

    Mají tři cesty k vysněnému El Doradu. To, aby se náhodou nespletli.

  4. Jan P. napsal:

    Máte pravdu pane Vladimíre V.Takové vysněné ,,El Dorado“ např. u SPD vidět nemůžeme.
    V prosazování přímé demokracie mohla jít Okamurova SPD příkladem. Ve svých stanovách ale žádný z prvků přímé demokracie nemá, ani přímou volbu předsedy. Stanovy jsou ukázkou autoritářsko-oligarchické struktury, o všem rozhoduje předseda, případně pětičlenné předsednictvo.

  5. VladimírV napsal:

    Pane Jane P.

    Máte plnou pravdu, u SPD, a nejen u ní je znatelný autoritářský styl vedení strany. I proto jsem se v ní přestal aktivně angažovat. Nicméně, přímou demokracii jako styl politické kultury prosazuje bohužel jako jediná. A proto jsem ji dal ve volbách hlas a očekávám, že i ona podpoří prosazení obecného referenda.

  6. Jan P. napsal:

    K panu Vladimírovi V

    Díky za upřímnost.
    ——————————————————————–

    K panu Grycovi

    Osobně patřím mezi ty levičáky,kteří na obnovu ČSSD v moderní evropskou levicovou stranu moc nevěří. Buďme objektivní.Je fajn, že aspoň soc.dem. senátoři neodhazují své zásady a negumují si paměť.

  7. Zdeněk Gryc napsal:

    Upřímnou soustrast:

    a/ Bohuslavu Sobotkovi, v souvislosti s tím, jakého uznání a odměny se mu dostalo od ČSSD a
    „taky-bývalého“ předsedy MZ.

    b/ ČSSD – „peníze, je až to poslední“.
    Souvislosti, kdo kdy a kam ji přivedl.
    MZ: „Já nic já muzikant“.

  8. Zdeněk Gryc napsal:

    INVESTICE PŘÁTEL MZ
    Od Hradu po Kreml se nejenom ve výrocích o Krymu bohatě vyplatila:

    Rusko nezaváhalo a Zemanovy výroky používá vší silou proti Británii
    Silný úder verzi Velké Británie, že Rusko stojí za otravou bývalého špióna Sergeje Skripala a jeho dcery Julije. Tak reagoval senátor Alexej Puškov na výroky prezidenta Miloše Zemana o výrobě nervově-paralytického jedu novičok v Česku. V podobném duchu reagovala mluvčí ruského ministerstva zahraničních věcí Marija Zacharovová. Prohlásila, že v případě otravy Skripalových britská vláda lže.

  9. VladimírV napsal:

    Milý pane Gryci,

    interpretujte prosím přesně. Zeman sdělil, jaká látka se u nás vyráběla. Jasně ukázal, že to nebyl jed shodný s tím, co otrávil Skripala a tím popřel tvrzení Rusů.

    Zdraví Vladimír Havlíček

  10. Daňový soumar napsal:

    Tak to měl ještě soudruhům do Kremlu poslat vysvětlující dopis, protože ho stejně jako naši západní spojenci a většina normálně myslících tvorů absolutně nepochopili. Prezident sjednotitel (velkomyslitel) 🙂 😀 .

  11. VladimírV napsal:

    Není novičok jako novičok. To pro objasnění.

  12. Daňový soumar napsal:

    Pro objasnění. Novičok není jako novičok. Co ale zůstává faktem je to, že nám na hradě sedí ruský šváb, který má mezi lidem spoustu pomocníčků, kterým se stýská po dobách minulých ….

  13. VladimírV napsal:

    Pro Daňového soumara.

    Zeman vyhrál ne proto, že je tu stesk pod dobách minulých, ale z důvodu, že jeho konkurenti byli slabší, byť se dali do holportu s jediným tématem – Antizeman.

  14. Daňový soumar napsal:

    🙂 Aha, tak to jo. To to všechno vysvětluje :). To už aby teda byli u vesla komouši. Vždyť oni jsou skoro všichni Antizemanové taky proti nim. 🙂

  15. Daňový soumar napsal:

    Jen mi prosím pane Vladimíre sdělte, v čem byl Zeman v daných tématech silnější. Není to spíše o IQ a povaze jeho voličů? Jediné co se o něm na tuti vědělo, že je to notorický lhář, opilec a zaprodanec ruska. A v tom byla jako silnější? Nejvíc o něm asi vypovídá to, jak na sjezdu KSČ mluvil a točil celý svět doleva. Kupředu levá soudruzi …

  16. VladimírV napsal:

    Pane Daňový soumare.

    Obyvatelé naší země rozhodně nepatří k intelektuálně slabším. A už vůbec nelze většině jeho občanů přičítat slaboduchost. Zeman je typ člověka, který je nadaný vysokým intelektem a zároveň i určitou ješitností a revoltou. Což je proti mysli zejména těm, kteří by si svého prezidenta chtěli zformovat k obrazu svému a vodit si ho jako pimprle. Občas se mu nějaký projev nepovede, ale ve srovnání s jinými prezidenty nikterak nevybočuje. Je rozdíl, pít a být opilcem, tady opravdu nedosahuje Havlových kvalit. Co je hlavní, jeho chování a jednání je čitelné a předvídatelné. A pokud jde o jeho „zaprodanost“ Rusům, zdaleka nedosahuje Klausovy úrovně. To, čemu Vy říkáte zaprodanost, já nazývám ekonomickou diplomacií. Jako bývalý prognostik dobře ví, kde hledat trhy v případě ekonomické krize Západu. S tím jeho soudružstvím se nechte vysmát, i jeho pozdrav na sjezdu komunistů byl hozenou vějičkou právě takovým, jako jste Vy, kteří na něm nechtějí nechat nit suchou. Nevím, co je z hodnotícího hlediska větší farizejství. Nechat se zvolit komunisty a pak je nikdy nepozvat na Hrad nebo jim pragmaticky sdělit, že jako demokraticky zvolená strana v PS by se měli podílet na prosazování politiky státu a ne si v pohodlí opozice donekonečna lízat rány.

  17. Honza54 napsal:

    Pane Vladimíre, kdyby byl Zeman takový borec, proč ho nikdo nikde, mimo východu, ne a ne pozvat a on o to tolik stál. A stejné to je s Babišem.

  18. Daňový soumar napsal:

    Nevím proč do toho taháte slaboduchost či intelektuální slabost, když se o tom nezmiňuji. No budiž. Zeman je a byl pimprle. Pimprle svých spolupracovníků a pimprle svého přeceňovaného intelektu. Počínajem Bamberkem a konče parádní ekonomickou diplomacií. To holt chce fištróna, aby to člověk takto viděl. Na to my hloupí, co mu skáčeme na špek v podobě pozdarvu ze sjezdu komunistů nemáme.

  19. Daňový soumar napsal:

    PS. jen by mě zajímalo (a na to mi asi opět neodpovíte) co tou vějičkou chtěl dosáhnout?

  20. VladimírV napsal:

    Pane Daňový soumare,

    kdo je bez viny, ať hodí kamenem. I Zeman není neomylný a za Boha ho tedy nikdo nepovažuje. Pokud se v rámci své zahraniční politiky chová jako představitel suverénního státu, je samozřejmě trnem v oku těch, kteří by chtěli mít naši zemi v roli poslušného vazala, na což si okolní mocnosti v předchozí době zvykly. Že ho nezvou na návštěvu na západ od našich hranic je taky z toho důvodu, že by se jejich občané mohli přímo dozvědět dovědět, jaký opravdu je. Na rozdíl od Klause není tak sebestředný. K tomu pozdravu: Ono klišé „soudruzi a soudružky“ je jednak slušnost vyslovit v prostředí, kde se tak lidé oslovují (horší by bylo, kdyby pozdravil „čest práci“), která i pro komunisty přestává hrát klíčovou roli. Druhý důvod, zabralo to perfektně , jsem Vám již sdělil.

  21. Daňový soumar napsal:

    Jako myslíte poslušní vazalové ruska? To už tady snad bylo. A nejde o nějaký přitroublý pozdrav hodný jeho velikosti. Jde o to, že se otevřeně pochlebuje představitelům politického směru na základě jehož ideálů bylo vyvražděno ve světě více lidí než dokázali vyvraždit nacisté. To je na tom to nejsmutnější. A nezaměňujte prosím ekonomické zájmy našeho státu s ekonomickými a geopolickými zájmy ruska.

  22. VladimírV napsal:

    Pane Daňový soumare.

    Radím Vám k menší demagogii. KSČM je parlamentní stranou, v tomto případě ochotnou spolupodílet se na řešení věcí veřejných, jinak plnění programu vlády. Pokud srovnáváte zvěrstva komunismu s fašismem, nezapomeňte ani na zvěrstva páchaná církvemi To, co se skrývalo pod rouškou komunismu byla totalita. Srovnávat zvěrstva německého fašismu za 2. světové války, tedy konfliktu, který přesáhl hranice jedné země, s děním v SSSR za Stalina a třeba Pol Pota v Kambodži, je opravdu nepatřičné.

    Na Zemanově obhajobě ekonomických zájmu našeho státu trvám, Rusko, bylo, je a ještě dlouho bude bumbrdlík, který je schopen spolknout velkou část naší produkce, která by se v západní Evropě neuplatnila. Ano, k roli prezidenta se to spíše nehodí, ale rozhodně to není na škodu. Pokud jde o Vámi zmíněné geopolitické zájmy Ruska, toto vychází tradice těsného obchodního spojení s naší zemí. Z mnoha podniků díky obratu na Západ se staly pouze torza jejich prosperity v minulosti. To není o stesku, ale o šanci, znovu se pokusit obnovit odvětví, která hynou na úbytě a mohou být vhodnou výplní stávajícího průmyslu v případě krize.

  23. Daňový soumar napsal:

    😀 trvat na tom můžete. Ale to je tak jediné, co se tím dá dělat. Podívejte se na EGAP a ČEB, kde máme za poslední roky největší a nedobytné dluhy. Ano soudruhu, je to Vámi opěvované Rusko. Zeptejte se jihlavských speditérů, kolik jim tam bylo vykradeno (nebo zcizeno) kamiónů, a zeptejte se jich kolik jich bylo na západ od nás. Zeptejte se na PSJ kolik nedobytnůch dluhů tam mají a kolik z nich jsme zacálovali z daní. Zeptejte se vývozců jak funguje vynutitelnost obchodního práva v Rusku a jak funguje na západ od nás. Tyhle infantilní fantaskmagorické úvahy a zlatém dole v Rusku mě vždy pobaví. Taky bychom mohli okopírovat tu jejich demokracii. Nebo tu v Číně ne? Tam bychom se my, vazalové západu a EU , měli učit. Že jo 🙂 .

  24. Zdeněk Gryc napsal:

    přečtěme alespoň závěr komentáře, stručné, jednoduché, přehledné. . . makat!

    „Jiří Pehe je politolog a vysokoškolský pedagog.

    Jinými slovy: „makání“ v prostředí podvázané liberální demokracie, jehož mottem je, že klasická politika nefunguje, parlament je jenom žvanírna, soudy, státní zástupci i policie pracují na objednávku a ve veřejnoprávních médiích převládá jakási obtížná novinářská „pakáž“, může být relativně úspěšné, dokud přináší ekonomické výsledky. Vůdci spíše malých zemí, jejichž hospodářské úspěchy závisí mnohem více na provázanosti s větším nadnárodním celkem, tedy naštěstí nemají úplně volné ruce.
    I proto je tak důležité členství v nadnárodních uskupeních, které tyto ruce alespoň částečně svazuje. A i proto jsou vůbec nejnebezpečnější ty návrhy autoritářů, které by mohly vyústit ve vystoupení z takových organizací.“

  25. VladimírV napsal:

    Pane Daňový soumare.

    Obdivuji Vaši jasnozřivost, když mi přisuzujete opěvování Ruska. Je mi jako stát stejně ukradené jako USA, zajímá mne více poliko toliko, zdali nad nimi vyhrajeme v hokeji. Pokud je mi známo, na pořadu naší debaty je Zeman a jeho chování. Ze své bývalé profese mám určité informace o tom, jak a kde se zacházelo s kamioňáky a jejich zbožím. V Rusku šlo dovážené zboží přes celní sklady a pravdou bylo, že uplácení různých institucí včetně tamní mafie bylo zvykem. To kvůli ochraně importérů. A pak nebyl problém. Horší to bylo s cestami do zemí typu Irák nebo Afganistán. Tam šlo kolikrát i o krk. Byl to Zeman, který rozjel jednání o deblokaci ruského dluhu. Pokud chcete „dobrý příklad“ vynutitelnosti práva, nemusíte jít daleko. Stačí na Ukrajinu. Pokud si tam náš podnikatel chce uchovat alespoň malou naději na ochranu své investcie před rozkradením, musí si mimo jiné platit velmi drahou hlídací službu. To je pravá džungle. Určitě je Vám známá beznaděj tradičních exportérů do Ruska, kteří jsou svázáni embargem. Holt musíme držet basu s EU. Ano, Rusko je velkou surovinovou základnou. Ne pro rozvoj demokracie, ale právě pro jeho nerostné bohatství by si ho chtěl Západ ochočit. Tak jako Irák nebo Libyi. Nechci se Vám svými názory nikterak vnucovat, přečtěte si např. názory Doc. Ševčíka, děkana národohospodářské fakulty VŠE. Možná, že se nad nimi i zamyslíte. Ale to je na Vás.

  26. Zdeněk Gryc napsal:

    Provoz na dálnici zastavila čokoláda, z cisterny se jí vylily tuny a hned začala tuhnout

Leave a Reply