100letí republiky

Od sokola a abstinenta TGM na pražském hradě,

k současnému tamnímu konzumentu Berovky a nikotinu,

který radí pevné nervy, v kauze psychiatricky-rodinného kšeftu premiéra.

Co na to senátoři, policisté, psychiatři a čtenáři Jihlavských listů ?

Poslanci, jak již vidno, se budou raději vyjadřovat v rámci stranické kázně partaje „kolektivně“, že?
Mýlit se, je vhodno kolektivně s partají, stejně jako za totáče, že ?
/“Komunisnus je šedivý proud, jak z něj vystrčíš hlavu, tak po ní dostaneš“/
Dá se tak zcela vyloučit,
že oběti nacismu a komunismu
„se nebudou 17. listopadu otáčet v hrobě“?
————————————————————–
Na 17. listopadu připadá Mezinárodní den studentstva a český státní svátek Dne boje za svobodu a demokracii. Celosvětový den studentů byl vyhlášen kvůli represím proti československým studentům v listopadu 1939. Poté, co se Opletalův pohřeb proměnil v protiokupační demonstraci, reagovali nacisté uzavřením českých vysokých škol a 17. listopadu popravili devět studentských vůdců.
O 50 let později odstartovalo tvrdé potlačení studentského průvodu takzvanou sametovou revoluci, která zbavila moci komunisty a nastolila Václava Havla na hrad.

29 Responses to “100letí republiky”

  1. Zdeněk Gryc napsal:

    MAJÍ HODNĚ DOCENTŮ !!!

    Po dvouhodinovém jednání vystoupil až šéf poslanců ANO Faltýnek:
    ——————————————————————
    „V poslaneckém klubu máme hodně lékařů, docentů“
    ——————————————————————
    Dnes 15:08
    (Aktualizováno: 18:20 )

    zpe, Novinky

    Všichni poslanci, kteří z jednání odcházeli, novinářům pouze řekli: „Bez komentáře.”

    Po dvouhodinovém jednání vystoupil až šéf poslanců ANO Faltýnek: „V poslaneckém klubu máme hodně lékařů, docentů. Naši kolegové jsou zhnuseni tím, jak novináři parazitují na nemocném člověkovi. Je škoda, že novináři berou stanoviska nemocného člověka jako fakt a pravdu.“

    „Konstatovali jsme, že naše hnutí jednoznačně stojí za svým předsedou a podporuje ho na druhé straně věří v nezávislost české policie a justice,“ uvedl Faltýnek.
    Janulík: Jdeme se pobavit

    Poslanci nebyli sdílní ani před jednáním. „Nevím, teď jsem dorazil,“ odvětil Milan Hnilička na otázku, co od schůze klubu čeká.

    „Čekám zábavu, veselost, úsměv na rtu, jdeme se pobavit,“ vtipkoval při příchodu poslanec Miloslav Janulík. „Víte, co jsem říkával před 30 lety? Že na tuto věc nemám žádný názor,“ dodal.

    Bez reakce na otázky novinářů prošla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová i šéf resortu zdravotnictví Adam Vojtěch. Ministr dopravy Dan Ťok pouze prohlásil, že už říkal, že se nebude vyjadřovat k otevřenému spisu.

    „Nebudu se k tomu vyjadřovat, je to soukromá věc pana Babiše,“ prohlásila poslankyně Radka Maxová. Na dotaz, jestli ji kauza znepokojuje, řekla: „Nebudu na to reagovat.“
    Kolovratník: Poslanci ANO za Babišem stojí. Jednoznačně

    Jediný, kdo aféru komentoval, byl Martin Kolovratník. Řekl, že poslanci za Babišem stojí. „Jednoznačně. Od jediného kolegy jsem neslyšel, že by názor změnil,“ konstatoval.

    Na Babiše prý žádné konkrétní otázky nemá. „Budeme čekat, co se dozvíme,“ uvedl.

  2. Berka napsal:

    „k současnému tamnímu konzumentu Berovky a nikotinu“ – od něhož si náš architekt-disident zrovinka nedávno ochotně vzal ocenění.

  3. VladimírV napsal:

    Milý pane Gryci,

    ve Vaší reminiscenci chybí důležitý rok 1968. Tedy to, co probíhalo před vpádem okupačních vojsk. Budoval se socialismus lidskou tváří, společnost nebyla v této době nikterak názorově rozdělená. No a pak přišla doba normalizace, vyprofilovali se jedinci, kteří s podporou bodáků okupačních vojsk „napravovali“ hlavy těch, kteří chtěli větší svobodu. Něco jako neutronová bomba, lidé byli paralyzováni, majetky zůstaly nedotčené.

    Revoluce v roce 1989 , nikoliv sametová, ale klasická, kdy došlo ke změně společenského systému, přinesla zásadní změnu. Majetek byl z větší části privatizovaný, z důvodu nedostatku kapitálu pak dílem připadl do rukou zahraničních firem, do jejichž služeb se dali ti, co byli před revolucí u lizu, dílem tuzemských spekulantů, nezřídka zlodějů. Za netečného přihlížení tehdejšího vládce Hradu, jehož rozjímání a vyjevený pacifismus velice potěšil zahraniční konkurenci a hlavně nebránil bujení nebetyčné zlodějiny. Oproti situaci v roce 1968 došlo k zásadnímu rozdílu. Majetky a chování politiků nebyly usměrňované bodáky, ale těmi, kteří si na svůj nově nabytý byznys a vložené investice nedají jen tak sáhnout. Jinými slovy, dostali jsme se do období ekonomické okupace naší země s jedinou výhodou. Nikdo nás dosud nezbavil osobní svobody. A to si musíme pohlídat spolu a hlavně neztrácet paměť při hodnocení těch, kteří plameně hovoří ve prospěch zachování demokracie a svobody.

    Zdraví Vladimír Havlíček

  4. Venca napsal:

    No a jakou měl Havel se svejma prezidentskejma pravomocema jinou možnost, než rozjímat a vyjeveně pacifikovat ?

  5. Zdeněk Gryc napsal:

    Vážený pane Vladimíre Havlíčku,

    dovolím si překopírovat, co jsem Vám již jednou napsal.
    Dnes je v souvislosti se synem pana Babiše aktuální právní stát, který se zove Švýcarsko, které je natolik vzdáleno naší justici, že tam ještě žádost naší policie o výslechu svědka v kauze Čapí hnízdo nedorazila, viz poslední odstavce překoírovaného textu, stačí to ?

    Švýcaři ví, co Havel národu sdělil, u nás je tomu naopak, že ?

    Václav Havel nebyl Kristus, beránek Boží, který by sejmul, nebo narovnal viny v naši republice
    Stejně jako Kristus mohl pouze kázat. Havel psal, viz meritum článku. Pravomoci presidenta nepochybně znáte. Tomu všemu, co píšete, se snažil zajisté čelit ve svých projevech a textech:
    MAFIÁNSKÝ KAPITALISMUS a BLBÁ NÁLADA.
    Do JL jsem, myslím v diskusi vložil překopírovaný text v 8 bodech, který přednesl veřejně za přítomnosti šklebícího se Václava Klause. Sklidil značný potlesk. Klaus vyjádřil svůj názor jednak šklebením, jednak nezatleskal. Havel kdysi také napsal stať MOC BEZMOCNÝCH.
    Moc měli v rámci Oposmlouvy a jiných politicko-hospodářských šaškáren Klaus a Zeman.
    Dovolím si poukázat, jak vážně je brán nikoli v USA, ale ve ŠVÝCARSKU:
    ————————————————————

    “ Slova bývalého českého prezidenta Václava Havla o mafiánském kapitalismu v 90. letech v České republice připomněla švýcarská prokurátorka před soudem s bývalými majiteli a manažery Mostecké uhelné společnosti (MUS) ve švýcarském městě Bellinzona.“

    „Dávali nám lekce z historie a ekonomiky,“ prohlásila o projevech obhájců hlavní prokurátorka Graziella de Falco Haldemannová. „Nepředstíráme, že jsme znalci historie České republiky,“ řekla s tím, že bude tedy citovat výroky bývalého prezidenta Havla o postkomunismu – Mafiánský kapitalismus
    Připomněla, že Havel hovořil o mafiánském kapitalismu, který vznikal v přechodném období po pádu totality a který charakterizovala korupce,

  6. Zdeněk Gryc napsal:

    1. Berka říká:
    Čtvrtek, 15. 11. 2018 v 20:24
    „k současnému tamnímu konzumentu Berovky a nikotinu“ – od něhož si náš architekt-disident zrovinka nedávno ochotně vzal ocenění.
    —————————————————————
    Becherovka ani nikotin tam nebyl. Přesnost a úplnost, iniciátora a autora aktu ocenění ilustruje nejlépe „zvací dopis“:

    V Praze dne 23.8. 2018

    Vážený panearchitekte Gryci,

    dne 1. 10. 2018 bude ve Španělském sále Pražského hradu uspořádán Slavnostní večer k 100. výročí vzniku Československa, věnovaný české a slovenské architektuře a stavitelství. Na večeru budou připomenuty a ilustrovány milníkynaší architektury a stavitelství. Ve slavnostní atmosféře Španělského sálu Pražského hradu pak bude předáno neformální poděkování za celoživotní dílo vyjádřené symbolickou cenou prvního hradního architekta T. G. Masaryka JožePlečnika těm, kteří se o českou architekturu nejvíce zasloužili. Spoluorganizátor této události je Správa Pražského hradu

    a hlavní mediální partner je Česká televize.

    Cenu Vám uděluje

    mezinárodní festivalArchitectureWeek ve spolupráci s Obcí architektů,
    vydavatelstvím FOIBOS a na doporučení odborné komise.

    Je naší milou povinností a zároveň velkou ctí a radostí Vám oznámit, že jste na tuto cenu bylnominován. Nesmírně si Vašeho přínosu v oblasti architektury a stavitelství vážíme a tak doufáme, že Cenu JožePlečnika přijmete a přijdete s námi tuto ojedinělou příležitost v rámci zcela jedinečného výročí založení Československa oslavit do Španělského sálu Pražského hradu.

    Večeru se,vedle naprostých špiček a legend naší a slovenské architektury a stavitelství, zúčastní také přední osobnosti současného politického a veřejného života. Kromě oficiální části, je v průběhu večera připraven zajímavý, zábavný a – jak se domníváme, i pro zasvěcené i méně zasvěcené, obsahově přínosný program, na kterém se podílí naší přední odborníci z oblasti architektury i řada mediálních osobností.
    Očekávejte prosím proto oficiální pozvánku, která bude zároveň i Vaší vstupenkou na Slavnostní večer. Věnujte pozornost všem organizačním pokynům.
    Těšíme se na Vás
    Ing. Petr Ivanov
    ředitel festivalu ArchitectureWeek
    ———————————————-

    Za disidenta, za kterého mne pan Berka za pomlčkou označuje bych se zrovna nepovažoval.
    Leč je třeba ocenit všimné. Je to plně v souladu s názorem nyní nejpopulárnější investigativní novinářky Sabiny Slonkové,
    uvedeném v článku JL redaktora Klukana.
    „K obsahu článku, nejlépe nic, dlužno však ZHODNOTIT jeho autora.“

    Po mé spolupráci s Jihlavským rozhlasem v roce 1968, v rámci jeho výzvy a požadavku o informování rozhlasu o pohybu ruských aut a tanků na stráni pod Pístovem jsem byl redaktorem Jiskry Milanem Dvořákem / se kterým komunikoval telefonicky /jsem udán STB.
    Na základě tohoto udání jsem byl na STB pozván, kde mi byla tato moje aktivita připomenuta a jako odčinění požádán o spolupráci informátora ve Stavoprojektu.
    Následně jsem byl vícekrát pozván a vyslýchán ve věci mých kolegů ve Stavorojektu,
    plaveckého oddílu a vedoucího oddílu Spartak MEZ Židenice Miroslava Klepáče.
    Část mých výslechů psaných právníkem STB je k dispozici v archivu totality,
    kopie je možno získat v archivu v Kanicích u Brna.
    Opis jednoho z dokumentů, kde je i uvedeno jméno vedoucího našeho turistického oddílu skautů, fungujících pod firmou Spartaku MEZ Židenice doporučuji k pozornosti,
    jako ukázku toho, v jak profízlovaném režimu jsme, jako individua – předměty zájmu STB žili. Dokument byl nedávno vložen do blogu JL pod názvem :

    SOKOLSKÉ ŠKOLENÍ
    Zdeněk Gryc | Čtvrtek, 5. 7. 2018 v 11:12
    Věc: sokolské školení – průběh
    Dne 6. srpna 1952
    LIST A č. 56/52
    Útvar KS-Stb Brno
    Řídící orgán Voleš
    Značka agenta 1728 krycí jméno Suchý
    Zpráva řídícímu orgánu předána dne 6. 8. 1952
    Klasifikace: 3
    Věc: Sokolské školení – průběh

  7. Berka napsal:

    Předání ceny spolupořádala SPRÁVA PRAŽSKÉHO HRADU a PREZIDENTSKÁ KANCELÁŘ. Na tom nic není. Já to jen dávám na vědomí.

    Však Nohavica si taky převzal cenu v Kremlu, tak co. Když se nepochválíme sami, nikdo to za nás neudělá.

    Mimochodem, stále jste nepředložil žádný věcný důkaz, že vás tenkrát udal ten Dvořák.

  8. VladimírV napsal:

    Milý pane Gryci,

    i toto byla realita porevoluční doby. Výtah textu – viz níže je z článku redaktora Jindřicha Šídla.

    „Pětapadesátiny v říjnu 1991 byly první kulaté narozeniny, které Václav Havel oslavil ve svobodné zemi. Dramatik, disident a někdejší politický vězeň byl už skoro dva roky jejím prezidentem a necelých patnáct měsíců poté země, která tehdy obtížně hledala již jen svůj oficiální název, neexistovala.

    Pro Václava Havla, posledního československého prezidenta, to byla první velká politická porážka, k níž dláždily cestu ty menší. Na podzim 1991 jich Havel zažil hned několik – a ani poté to nebylo lepší.

    28. října 1991, v den státního svátku připomínajícího vznik Československa, poznal na mítinku v Bratislavě, jaké to je, když na politika létají vajíčka – aniž by pronesl jediné slovo z připraveného projevu, opustil Havel urychleně náměstí SNP. Jeho vliv na dění v zemi klesal úměrně tomu, jak stoupala hvězda Václava Klause (a Vladimíra Mečiara na Slovensku).“.

    Ano, Havel hovořil i mafiánském kapitalismu. Ovšem bez zvláštního apelu na to, aby bylo s jeho představiteli skoncováno. Což mimochodem dělá Zeman s oblibou. K nevoli těch, kteří měli a mají z mafiánů osobní prospěch.

    Porevoluční doba se změnila. S kapitalismem dochází i k prioritnímu upřednostňování pohledu na naši zemi ze stránky její ekonomické kondice, což se mimochodem projevuje v hodnocení životní úrovně jejích obyvatel. Ta je podle srovnatelných kriterií nejlepší v její novodobé historii. Což není samo sebou. A proto, jen hlupák se dvakrát spálí o stejná kamna. I přes sugestivní projevy staronových revolucionářů.

    Posloužím Vám osobním názorem na současné dění kolem premiéra. Kauza jeho syna byla výborně načasovaná. V případu Čapí hnízdo sice nedojde k žádnému posunu, nicméně Babišovi staršímu to na slávě nepřidá. Dav lidí si vynucuje jeho demisi, což je nahrávka na smeč lišáku Zemanovi. Zeman svým výrokem, že po případném vyslovení nedůvěry znovu pověří Babiše sestavením nové vlády, naznačuje, že v jiném formátu než s účastí ANO vzniknout nemůže. S tím, že případné nové volby by zlikvidovaly ČSSD, Kalouska, přičemž by posílili Piráti, snad i ODS a rovněž SPD. Tedy alternativně budoucí potencionální partneři vítězného ANO. Legrační, co. A proto nedojde ani k vyslovení nedůvěry a kauza po listopadových událostech vyšumí. Vše samozřejmě bez záruky.

    Vladimír Havlíček

  9. Zdeněk Gryc napsal:

    Milan Dvořák,
    redaktor Jiskry se mnou často jednal v rámci podkladů, svých článků v Jiskře.
    S ohledem na můj akcent mne v jednom článku nazval „Brňák kabrňák“.

    V rámci jeho osobní výzvy na podávání informací jihlavského rozhlasu o pohybu vojsk RA jsem hovořil, vícekrát jedině s ním, jako se svým známým, s nikým jiným nikoli. Při výsleších na STB ho patrně přeladili, což ukazuje jakým způsobem se do mne obul ve článku k Únoru 1975, což zaujalo i redaktora Jihlavských listů Jelínka.

    Milan Dvořák, redaktor Jiskry, se mnou často jednal v rámci podkladů pro své články o výstavbě jihlavského sídliště U nádraží a velkoprodejny Jitřenky.
    V jednom ze svých článků v Jiskře, s ohledem na můj akcent mne nazval „Brňák kabrňák“.
    Dobře jsme se tedy znali osobně i hlasově.

    V rámci jeho výzvy na podávání informací jihlavského rozhlasu o pohybu vojsk RA jsem s ním,
    a nikým jiným, v Jihlavském rozhlasu, nehovořil.
    Bral jsem ho jako přátelský hlas „sympatizanta „ve věci opozice proti okupantovi.
    V mém případě vždy bral telefon on.
    Spokojil se s mou informací o pohybu vojka pod Pístovem, nikomu mne nepředával.
    Nepříliš dobré snímky tanků pod Pístovem jsem později předal do Jihlavského archivu a redakci JL.

    Výslechy na STB ho patrně „přeladily“.

    Osobně se do mne obul ve svém článku k únoru 1975, který zaujal svou „dobově ojedinělou neobvyklostí“ i redaktora Jihlavských listů Josefa Jejínka:

    „Min uže nět“
    A také už zřejmě nikdy nedojde k realizaci „avantgardní“ myšlenky, jejíž autor – někdejší redaktor jihlavské Jiskry Milan Dvořák – by nejraději osadil pamětními tabulkami všechny domy s podobnými nápisy v azbuce, jimiž sovětští vojáci v prvních dnech po válce označovali, že byl „kvartal prověren“
    Trápila ho otázka, jaký že to vůbec máme vztah k „pokrokovým tradicím“, když sdělení gardového poručíka Rvalova „Kvartal prověren – min nět“ není zvěčněno pro příští generace podobnou pamětní tabulkou jako třeba to, že „V tomto domě bydlil v roce 1830-31 Karel Havlíček Borovský

    . . . „Historii píše život a je na nás, abychom naši dělnickou, pokrokovou tradici a její symboly lépe ochraňovali a zakládali. Nemohu než sáhnout v této souvislosti pro jiný příklad. Kdysi stál cestou na Kalvárii v Jihlavě starý most a na něm socha sv. Jána. Starý most ustoupil novému, který se stal vstupem do budoucího moderního sídliště města. Samozřejmě že se nezapomnělo na renovaci sochy sv. Jána nákladem cca 15.000 korun i na příslušné místo na novém mostě, kam by měl být opět umístěn. Nestane se tak a je to moudré.
    Projektant tu dbal pozorně památky, možná i umělecké. My bychom měli pamatovat na to, aby na ono prázdné místo (kam chtěl projektant sochu znovu umístit) vyplnila soch třeba sportovce“…

    „Musíme naše inženýry-architekty učit uctívat památku dělnické třídy a komunistické strany. A pokud některým z nich tyto myšlenky nejsou blízké, ukládat jim v tomto smyslu konkrétní požadavky k odbornému ztvárnění. Generace dnešní i příští ocení bezpochyby skutečnost, jako je plánované postavení pomníku prezidentu Gottwaldovi v sídle okresního města na památečním místě, z něhož k občanům Jihlavska promlouval“. Dnes to lze ještě prostorově řešit. Za pět let bude pozdě. Tady – i jinde.“

    Ještě štěstí, že v historii žádný plod přisluhování tomu, co momentální představuje dobré bydlo, v porovnání se skutečnými hodnotami neobstojí a že nás nic nenutí učit „naše inženýry – architekty myslet a tvořit především ideově, v úctě ke komunistické straně“
    Josef Jelínek
    Jihlavské listy 28. 6. 94

  10. Zdeněk Gryc napsal:

    Vážený pane Havlíček,

    „Nepřesvědčujme přesvědčené“

    Havla a jeho rodinu beru podle Jiřiny Šiklové, jako osobní příběh, který už jsem vícekrát popsal.

    V rámci 100letí republiky, výročí 21. prosince se pokusím přepsat článek Rudolfa Pernického:
    Dr. Tomáš G. Masaryk,

    z prvorepublikové čítanky, kde se píše o mém dědečkovi Čeňku Janíkovi.
    Můj otec jako amatér je jmenován v publikacích o keramice poblíže zmínek o Hugo Vavrečkovi,
    který nás v Brně v těchto souvislostech navštěvoval.

    Jako architekt si vážím renezance architektury za první republiky, na které se jako diplomat podílel dědeček Hugo Vavrečka.
    Rodina Václava Havla, to je Barandov, Lucerna atd.
    Je faktem, že Havel je dramatik světového jména, jehož busta byla před rokem odhalena na Karlovarském festivalu.
    Autorem busty je syn našeho profesora modelování Vincence Makovského.
    TGM si jeho díla, své busty a jeho soch natolik vážil že si přál, aby udělal jeho posmrtnou masku.
    Jeho spolupráce s architektem byla nedávno vyzvednuta při udílení ceny Jože Plečnika.
    Havel byl podobně spojen osobním přátelstvím s Bořkem Šípkem.

    Anonymní lži a pomluvy nejenom anonyma „čtenář“ svědčí o chorobné nenávisti k člověku,
    který pomohl zrušit dráty na naší hranici a nastolit občanská a lidský práva.

    Václav Havel je osobnost, které si hluboce vážím.
    Havel, to byla naděje, Zeman, to je realita.

    S úctou k Vašim názorům zdraví: Zdeněk Gryc

  11. Zdeněk Gryc napsal:

    Od sokola a abstinenta TGM na pražském hradě,
    k současnému tamnímu konzumentu Berovky a nikotinu,
    který radí pevné nervy, v kauze psychiatricky-rodinného kšeftu premiéra.

    Co na to senátoři, policisté, psychiatři a čtenáři Jihlavských listů ?

    Poslanci, jak již vidno, se budou raději vyjadřovat v rámci stranické kázně partaje „kolektivně“, že?
    Mýlit se, je vhodno kolektivně s partají, stejně jako za totáče, že ?

    Je možno třeba i anonymně, napsat zcela výjimečně,
    přímo k věci a současné politické situaci,
    rozdílu v chování poslanců a senátorů?

  12. Jan P. napsal:

    Skvělé rozhovory 🙂

    V listopadu 1989 na transparentech stálo „Svoboda“ a „Demokracie“, ale ve skutečnosti většina lidí chtěla jen to, aby džíny byly k dostání i jinde než v Tuzexu. Rozhovor s Jiřím Padevětem o tom, proč nezvládáme svobodu a bojíme se vlastních dějin.
    15.11.2018/Hospodářské Noviny

    Čechy uhranula vize silného státu. Sametu se vysmívají, tvrdí sociolog Daniel Prokop.
    Mj. o tom, co žene generaci 55+ k Babišovi a že jeho kritici by měli i přesvědčit lidi o svých kompetencích, aby se nebáli AB přes všechny skandály opustit.
    16.11.2018/Aktuálně.cz

  13. XXXXX napsal:

    Zdendo ty seš brňák? No to pak ledacos vysvětluje!!!
    Berka: Od Zemana by nic nevzal. To musel rozdávat nějakej antikomunista.

  14. Jan P. napsal:

    Pomalé zlepšování sociální situace, která pro občany plyne z chatrného spojenectví reprezentantů kapitálu a práce, ANO s ČSSD, je pro voliče podstatnější než šermování kauzami a morální pohoršení elit stojících bok po boku s reprezentanty pravice.
    16.11.2018/A2larm/S Babišem proti Kalouskovi na věčné časy

  15. Zdeněk Gryc napsal:

    Hle vážení i nezvážení blogeři.

    Je sobota 17 listopadu.

    Ve středu 14 listopadu

    jsem měl tu čest se sejít na hřbitově
    s blogerem, se kterým jsem dosti v JL polemisoval.
    Poseděli jsme v krásném dni na lavičce a povídali.
    Výsledek, jsem mu nejen vděčný za setkání,
    ale navíc si ho Zdeněk Gryc s pozdravem váží.

  16. Venca napsal:

    Se synem Milana Dvořáka ? 🙂

  17. Zdeněk Gryc napsal:

    Se synem se dnes setkal Babiš.
    Padli si do náručí.
    Zejtra budou podrobnosti.
    Leč s jitotou už dnes víme,
    že Slonková je u Babiše v ZOO – hyena.
    Vražda novinářky je drahá věc,
    navíc,když sjednanému vrahu Slonkové selžou nervy.
    Laciněji přijde právník.

  18. Berka napsal:

    No tak Slonková po tom co předvědla bohužel hyena je. Jak jsem nesmiřitelnej antibabiš, tak tohle je síla. Když porazit neřáda, tak férově. Ne jeho metodama…

  19. Zdeněk Gryc napsal:

    Když Venca,tak asi Václav,když Václav tak čí?

    Když Dvořák, byť nekřtěný, druhé jméno v občace má ?

    Když muskej,tak proč zbabělec,který se nepodepíše jako občan:
    Zdeněk Gryc.

    Ta kauza redaktora Milana Dvořáka měla dopad i na jinou osobu,
    tedy,tu která podepsala stavební povolení O stavby Březinek. Soudruzi se ale spokojili pouze s „koberečkem“ k soudům nechodil.
    Stavby slovy „nulté“,kde průšvih začal již jinde, sv.Ján to odnesl sekunderně.
    Až bude více zima a pršno umožním komentátorům,kteří se prohlásili,že tyto blogy nikdo nečte,nikoho nezajímají, atd.,aby se vyžili ve svých dalších komentářích. Dle jejich komentářů nikoho nezajímají a nikdo je nečte, také napsali že už si nebudou všímat. mužná mají pravdu,leč jak zde vidno, tak je pečlivě monitorují a komentují.

    Nikoli syn redaktora Jiskry Milana Dvořáka o kterém píše Venca,
    ale syn Babiše to nemá dnes,tedy 17. listopadu lehké.
    Myslím,že zrovna dnes by nikdo na jeho místě nestál o to potkat se svým laskavým tatínkem,
    kteý má dost peněz na náhradu jeho matinky za mladší manželku,systém Trump.
    Holt prachy dělají nejenom prachy,že?

    KTERÝ NIKDY,ALE NIKDY NEODSTOUPÍ !!!

    Pan Vilímek píše nejenom o historii domů. Jiného zajímá jeho práce,která souvisí se záchranou kulturního dědictví,jiného třeba dnes,v Národním divadlu paměť národa.

    Nikoli Slonková,která si všímá triků ruské propagandy,ale Šiklová,která doporučuje jako ilustraci příběh.
    Až poklesnou teploty a bude pršno,tak umožním místním ironikům se odregovat
    na dalším blogu o story Březinek.
    Dnes,kdy v tevizi běží z Národního divadla „příběhy“
    myslím na anonymy posměškovaného kriminálníka profesora Rozehnala
    a ilustrovaaný článek PRAVDA VÍTĚZÍ
    o popravením otci mého přítele Ivana Hlobila.
    Urážlivý a posměšný komentář taky „čtenář“-e, kterému rovněž Havel sedí hluboko v žaludku redakce JL smazala.
    V prvním komentáři tam to bylo podobné jako zde, k meritu věci,
    na který jsem se v blogu opakovaně zeptal:
    senátoři = osobnosti ?
    poslanci = stádo ?

    NIC

    Pouze invektiva,kterou redakce JL pro urážlivost smazala.

    PS. pro úplnost, práce Sabiny Slonkové,Petry Procházkové jakož i senátora Štětiny si velmi vážím.
    Dost se těším,až někdo z laskavých blogerů,kterým vděčím za neutuchající zájem o mé psaní, nabude odvahy a napíše svůj blog s přiloženou fotkou.

    Komentátře „čtenář“ nyní asi „pozorovatel“ je činnost,kterou umožnil svým dílem Václav Havel,že?

    Dnes je 17. listopahu,važme si rektorů a jejich studentů, naděje národa,kteří nám umožnili ukončit totáč a presidenta Havla na Hradě.
    Dnes je 17 listopadu, a je tomu naopak !
    PS.omluva za „z jedné vody“

  20. Berka napsal:

    Takže trocha potravy pro tvůj Clipboard – aby ses měl zase čím po večerech ukájet a aby tvoje žblebty byly napříště o pět řádků delší :

    Veřejně děkuji za krásný slinty, vyplklé zrovna o svátku demokracie známému okresnímu komunistickému kolaborantu a vlezdoprdelkovi.

    „…naděje národa,kteří NÁM umožnili ukončit totáč …“

    Proboha, ty zapšklej morální mrzáčku – jak tys ho ukončil ???

  21. Zdeněk Gryc napsal:

    KOLEKTIVIZACE TU JIŽ JEDNOU BYLA
    Politické grémium je kolektivní volený orgán, předseda a místopředsedové jsou jeho součástí, a já cítím, že je to jeden tým a já jsem jeho součástí,“ uvedla pouze.
    ——————————————-
    U paní místopředsedkyně patrně převažuje cit nad rozumem.
    Je bezpečnější mýlit se v rámci „partajního kolektivu“ než být osobností.
    Zdeněk | 2018-11-14 19:51:27 | Reagovat
    ——————————————-
    Leitmotivem pro tento blok je tento komentář

    NENÁVIST A VZTEK ZASLEPUJE NATOLIK,
    ŽE PISATEL VE STYLU,KTEÝ POPSALA SLONKOVÁ
    SE NEZAJÍMÁ O MERITUS VĚCI,
    ALE TÍMTO UKÁZKOVÝM ZPŮSOBEM
    NAPADNE AUTORA

    ———————————————
    Ing.arch.Zdeněk Gryc je přesvědčen,
    že TOLERANCE a SLUŠNOST
    je to co chybí na naší politické scéně.

  22. XXXXX napsal:

    Berko můžeš mi říct jedinej rozumnej důvod, proč se s tím pomatencem dohaduješ?
    Vidíš sám, že to nikam nevede, jen prudí a bleje a bleje. Jen se to zhoršuje.
    Hergot zase jsem se nepodepsal.

  23. Jan P. napsal:

    „Problém je v tom, že se nesnažíme nijak podporovat demokracii ekonomickou. Bez té korporát nabyde ještě větší moci nad médii a politiky a ideál politické demokracie se bude nadále rozplývat,“ odpovídá v anketě k #listopad17 Naďa Johanisová.
    17.11.2018/denikreferendum/clanek

  24. Jan P. napsal:

    Pane Gryci,samozřejmě chápu, proti čemu lidé tady protestují. Ale co má být dál? Vláda R. Brabce? Znovu Babiše? Úřednická vláda M. Zemana? Předčasné volby?
    Samé otázky a na ně nám odpovědi dluží už několik dnů opozice, protože samo hlasování o důvěře bez dalšího není odpovědí…

  25. Venca napsal:

    Samozřejmě. Předčasný volby nikdo nechce. Tahle situace moc řešení nemá.

  26. Zdeněk Gryc napsal:

    Pan Berka patrně přehlédl komentáře:

    Zdeněk Gryc říká:
    Pátek, 16. 11. 2018 v 12:27
    O kolaborci s STB
    Zdeněk Gryc říká:
    Pátek, 16. 11. 2018 v 14:06
    O školení orgánem OV KSČ

    V něm je vynechán úvod článku redaktora Jiskry Milana Dvořáka, k Únoru 1975, Óda na Stalina v próze, jako konkurenci na Ódu Stalina v poezii od Pavla Kohouta.
    Závěrem článku je příprava veřejnosti na odhanení sochy Klementa Gottwalda v Jihlavě.

    Článek se prognostikovi Milanu Dvořákovi povedl.
    Předmětná socha sv. Jána byla v Jihlavě zničena a město bylo obohacena o sochu Gottwalda.

    Jako kulturní vložka mezi Stalinem a Gottwldovem byl „Vladimír Iljič Lenin:
    Učit se, učit se, učit se!“ Milan Dvořák po-učuje:

    „Historii píše život a je na nás, abychom naši dělnickou, pokrokovou tradici a její symboly lépe ochraňovali a zakládali. Nemohu než sáhnout v této souvislosti pro jiný příklad. Kdysi stál cestou na Kalvárii v Jihlavě starý most a na něm socha sv. Jána. Starý most ustoupil novému, který se stal vstupem do budoucího moderního sídliště města. Samozřejmě že se nezapomnělo na renovaci sochy sv. Jána nákladem cca 15.000 korun i na příslušné místo na novém mostě, kam by měl být opět umístěn. Nestane se tak a je to moudré.
    Projektant tu dbal pozorně památky, možná i umělecké. My bychom měli pamatovat na to, aby na ono prázdné místo (kam chtěl projektant sochu znovu umístit) vyplnila soch třeba sportovce“…
    „Musíme naše inženýry-architekty učit uctívat památku dělnické třídy a komunistické strany. A pokud některým z nich tyto myšlenky nejsou blízké, ukládat jim v tomto smyslu konkrétní požadavky k odbornému ztvárnění. Generace dnešní i příští ocení bezpochyby skutečnost, jako je plánované postavení pomníku prezidentu Gottwaldovi v sídle okresního města na památečním místě, z něhož k občanům Jihlavska promlouval“. Dnes to lze ještě prostorově řešit. Za pět let bude pozdě. Tady – i jinde.“

    Ještě štěstí, že v historii žádný plod přisluhování tomu, co momentální představuje dobré bydlo, v porovnání se skutečnými hodnotami neobstojí a že nás nic nenutí učit „naše inženýry – architekty myslet a tvořit především ideově, v úctě ke komunistické straně“
    Josef Jelínek
    Jihlavské listy 28. 6. 94

    Pokud má pan Berka dojem,který vyjádřil ve svém komentáři, pak je vhodné použít erudovaného komentáře:

    1. XXXXX říká:
    Neděle, 18. 11. 2018 v 10:14
    Berko můžeš mi říct jedinej rozumnej důvod, proč se s tím pomatencem dohaduješ?
    Vidíš sám, že to nikam nevede, jen prudí a bleje a bleje. Jen se to zhoršuje.
    Hergot zase jsem se nepodepsal.

    PS. V dávnějších dobách se lidé podepisovali třemi křížky. V současnost však pěti. Ty první dva to je akademický titul, podobně jako Ing. arch.

    Za návrh na nabytí rozumu pro pana Berku s úctou a láskou děkuje: Zdeněk Gryc

  27. Zdeněk Gryc napsal:

    Gottwldovem…omluva za šotka v editoru.

  28. Zdeněk Gryc napsal:

    Samé otázky a na ně nám odpovědi dluží už několik dnů opozice, protože samo hlasování o důvěře bez dalšího není odpovědí…
    ——————————————
    ANO, máte pravdu, dluží.

    Meritem blogu je ukázat na politické stádo ovcí, které čeká na zabučení berana.

    Kopíruji z komentáře
    Zdeněk Gryc říká:
    Sobota, 17. 11. 2018 v 22:41

    V prvním komentáři tam to bylo podobné jako zde, k meritu věci,
    na který jsem se v blogu opakovaně zeptal:

    senátoři = osobnosti ?

    poslanci = stádo ?

  29. XXXXX napsal:

    Ale zdeníku jak víš, že mám tituly?

Leave a Reply