Já se VÁM zeptám.

Vandalové v Parku Gustava Mahlera poničili informační tabule, koš či pítko. Jezírko je vypuštěné. A navíc zde děti v místech, kde dříve stála synagoga, hrají fotbal….. píše se někde.

Protože jsem se už dlouho nemohl dívat na ten šílený nepořádek v ocelové baště u tohoto parku, tak jsme to v neděli s kamarády sami uklidili. Dokonalý příklad dlouhodobé netečnosti zodpovědných. A přitom tady musí každý den někdo z města chodit dvakrát denně, odemykat a zamykat ten neuvěřitelný bordel úplně všude. Střepy, vajgly, plechovky, papíry, prezervativy…. vůbec nikdo si toho nevšimne, všem je to úplně jedno a tohle všechno musí absolvovat turista, kterého hrdě zveme na pěknou vyhlídku…. Uklidit to nám vzalo víc času než celá ulice, takový tam byl svinčik.

Samozřejmě, že jsem  fotky i s žádostí o okamžitou nápravu okamžitě poslal té zodpovědné paní z magistrátu, co je jenom jako odbor a ona jako jeho vedoucí uvedená na  tabulce tady, že to provozuje a hned v pondělí jsem s ní o tom hovořil. A dozvěděl jsem se pro mně úplně šílenou a nepochopitelnou věc. Tak ona to sice má na starosti ten objekt, ona jej jenom „provozuje“ ale úklid ona nezajišťuje a ani neví kdo to dělá ! A chtít, aby to průběžně dělali její dva údržbáři, kteří tam denně tedy chodí to odemykat a zamykat, to přece nejde, ti mají úplně jiné povinnosti. Ale na závěr mně „uklidnila“ když slíbila doslova …. já se VÁM na to zeptám.

A tady je podle mého názoru zakopaný ten pes. Jak to všude kolem nás pořád vypadá, jaký je všude  bordel.  Jak řekla že se MNĚ na to zeptá! Jakoby ona také nebyla v první řadě občanka našeho města, kterou by to mělo také štvát, ten stav. A ona je navíc ta, která je uvedena jako zodpovědná na té tabulce ! A nic ! Ta zodpovědnost, to provozování – to přece není úklid, podle ní ! A ani neví kdo to dělá, ona to fakt „jenom provozuje“. A já se ptám – jak potom chcete po ostatních lidech, které jsou jinde kritizováni, že  dělají bordel, jiný přístup?

No nic, je čtvrtek, žádnou zprávu jsem od ní nedostal, asi se MNĚ od pondělí ještě nestihla zeptat , tak dneska jdu v jiné věci jako host na radu města, tak to nanesu tam! A uvidíme co radní.

10 Responses to “Já se VÁM zeptám.”

  1. Dvořák napsal:

    Není nad to,mít prdel pěkně v teplý židli a žádnou zodpovědnost. Ale to bude asi problém celýho toho radničního úřadu a vlastně i celý země. Ještě mě napadá,že v Jihlavě,podobně jako v jiných městech a obcích,byla zřízena organizace,která by na ten pořádek měla dohlížet.

  2. Zdeněk Gryc napsal:

    Po přečtení
    „černobílé přílohy“, k barevnému plakátku SPD
    VOLBY DO EVROPSKÉMU PARLAMENTU 2019
    si dovoluji s úctou připomenou blog:

    Stánek SPD a městská slavnost.
    Miroslav Tomanec, Ing., MBA | Pátek, 28. 9. 2018 v 17:27

    „A v tom u Prioru ke mně přistoupí nějaký pán v bílém tričku SPD a řekne… podpořte naši petici proti euru, islámu, množírnám a nelegální migraci… Zatmělo se mi před očima. Takovou nádhernou akci, oslavu něčeho co mně je drahé, oni takto zneužijí. Vysmějí se úsilí stovek lidí. A je to legální! Ale ustál jsem to ještě. Šel jsem za policisty, strážníky, úředníky, politiky. NIC. Je to legální, mají to „jako“ petiční akci, nikoliv politickou. V tričkách SPD a na stánku SPD. Oslovilo mě několik spoluobčanů s podobnými pocity, někteří i s přímou žádostí, abych s tím něco udělal. Vrátil jsem se zpátky. Smáli se mi do očí. Prostě jsem nevydržel tlak toho okamžiku, který na mně ze všech stran doléhal a stánek rozbil. To je celé. A bylo po „nepolitické“ petici.
    V té chvíli jsem neviděl žádnou obranu proti takovému odpornému výkladu zákona a měl jsem silnou potřebu něco opravdu účinného proti tomu udělat.“. . .
    ——————————————–
    „A v tom u Prioru ke mně přistoupí nějaký pán v bílém tričku SPD a řekne…“
    Jeho ideový souputnik pan Jaromír Balda koná. . .

  3. VladimírV napsal:

    K článku pouze stručně.

    Opakuji se, pokud je park Gustava Mahlera rizikovým místem pro narušování veřejného pořádku, měl by být přednostně fyzicky hlídán městskou policií. A to tak dlouho, dokud to dotyčné delikventy nepřestane bavit. Vinit z nepořádku úřednici radnice je stejně hloupé jako vinit jiné úředníky, kteří si neví rady s nepřizpůsobivými.

    Ano, jde o to, aby lidé nebyli neteční k nešvárům kolem sebe. Mně osobně nečiní žádné potíže, abych v místě bydliště uklidil náhodně odhozený odpadek do kontejneru. Media tím ovšem zatěžovat nemíním.

    K panu Grycovi:

    Je velký rozdíl mezi deliktem pana Tomance, který rozkopal petiční stánek SPD, ať už z jakékoliv pohnutky či pod vlivem, s trestným činem pana Baldy. On rozhodně nebyl osobou, která je hegemonem hnutí SPD. Tedy na rozdíl od duchovního vůdce Fórum Jihlava, jehož počínání by mohlo být inspirací pro ty, co mu bezmezně věří. Holt i to jsou projevy demokracie a svobody.

  4. Miroslav Tomanec, Ing., MBA napsal:

    …..pane Havlíčku, mně nejde o to, abych někoho vinil, ale o to, aby se věci opravdu měnily k lepšímu. Kdyby ta dáma, co ji pranýřuji řekla v pondělí – ok, sice jsem to doteď nedělala a nemám na to lidi, ale jako statečná úřednice, která to provozuje, to zařídím, protože je to moje zodpovědnost a ten bordel se mně také nelíbí, tak to tím pro mne končí. Jenomže ona se….. MNĚ zeptá.Jako by to byl můj zájem, nikoliv normální věc. Pořádek. A to je v mém usilí o systémová řešení odstranění nešvarů pro mně zcela nepřijatelné. …A protože se nic nehýbe a nic neřeší, tak proto media. A proto jejich zatěžování. Jsou tu přece od toho. Spoustu jiných věcí se vyřeší bez tohoto kroku, protože dotyční pochopí… Ovšem zde je vidět ještě dosti častý přístup zodpovědných, který budu takto řešit vždy.

  5. jihlavák napsal:

    V parku se hraje nejen fotbal, ale na místě synagogy ser.u a močí psi. Je to místo, kam se chodí luftovat městská holota. A té se nesmí nic říci, natož ji vychovávat, připadně ji z místa vykázat. Můžeme jim jen rozdávat další a další byty. Teď chtěly nezoskovky po městě Brně další byty a v TV reportáži bylo řečeno, že dotace jdou především na platy /a/sociálních pracovníků. Proto ten řev neziskovek.

    A bordel ve městě je věčný, nic se nezmění. Když už se nechají vyrušit z dřímoty, tak vám max, řeknou proč to či ono nejde. Přitom v jiných městech to jde. Ne stříbrná, ale zbídačená Jihlava. A nejhorší je, že bordel všude okolo nám už tak nějak přijde normální.

  6. jihlavák napsal:

    Koubová na jihlava.city

    Primátorka Jihlavy Karolína Koubová o poničení parku ví. Politická reprezentace města počítá s opravou, avšak nikoli urgentní. „Všechno je to otázka investic. Vím, že už jsme to projednávali. Počítáme s tím, ale opravovat se bude v rámci běžného systému oprav. Jinak co se týče nějakého zvýšeného dozoru či množství kamer, nejsem příznivcem restrikcí a nechci žít v místě, kde je na každém rohu policista. Je to o celkovém vzdělávání společnosti, musíme si těchto věcí naučit vážit. Je to běh na dlouhou trať, ale věřím, že smysluplný,“ uvedla Koubová.
    ————————————————————

    Není příznivcem restrikcí, ale co chce dělat, když se nevzdělaná a všehoschopná lůza nekontrolovatelně množí? Společnost bez mantinelů jde do háje.

  7. XXXXX napsal:

    Takže závěr je jakej? Systémový řešení je, že Tomanec rozšlape stánek poblblejm pošukům a Koubová bude vychovávat cigoše?

  8. VladimírV napsal:

    Proklamace typu „společnost se bude více vzdělávat a je to běh na dlouhou trať“ je ukázkový příklad odsouvání řešení přetrvávajících problémů veřejného pořádku ve městě. Výsledkem bude stálá kritika, a „ostraha“ města u obrazovek městské policie bez toho, že se něco zlepší. Ne, policajti nemusí stát na každém roku, ale především v problémových lokalitách, kterých není naštěstí moc.

    Dobrým příkladem budiž systematický dozor na náměstí s důsledkem eliminace opilců a jiných potížistů.

  9. Zdeněk Gryc napsal:

    Proklamace typu „společnost se bude více vzdělávat a je to běh na dlouhou trať“.
    ——————————————————————————————————
    Proklamace typu:

    SPD:
    „EVROPSKÁ UNIE NÁS NUTÍ JÍST ZKAŽENÉ MASO A NEKVALITNÍ POTRAVINY“
    Ilustrovanou morbidním kompilátem prasečích mrtvol v ruce bílého strašidla se znakem EU,
    je děsivým dokladem toho, kam až dokáže zajít politický nevkus, lež a darebáctví.

  10. jihlavák napsal:

    Problém se nejen odsouvá, ale on i roste. Asi není daleko doba, kdy po vyvěšení vlajky se půjde paní primátorka dolů přivítat s holotou, kterou si hýčká a vrátí se možná bez primátorského řetězu. 🙂 Zlacený stříbro, je zlacený stříbro. Pak budeme čekat, až se zcizitel vzdělá, naučí se ho vážit a třeba ho i vrátí, ale bude to běh na dlouhou trať.

Leave a Reply