Quo vadis ?

Quo vadis  ?

Podle křesťanské tradice  se takto ptal Sv. Petr Krista, když prchal z Říma  před ukřižováním.

Nepochybně   to byl statečný muž. Statečným mužem byl i ing Kalina, když  sebral odvahu ke své, některými členy koalice nazývané „unáhlené „ rezignaci.

Jistě  věděl , co tím způsobí. Osobně si však myslím, že po takovém činu musí následovat i z jeho strany určitá úleva, katarze.  Najednou  se  část problémů vyřeší, vzduch se tak nějak vyčistí…

Já osobně si ing Kaliny vážím za  rovný a nekompromisní postoj vůči těm , kteří Jihlavu, jak to kulantně napsat, obírali … Musel to být maraton , kopec starostí, nervů, nějaké ty telefony, nějaký ten nátlak.. Vše ustál. Až teď…

Je ovšem otázka, co dál. Podle reakcí vedení města se zdá, že by mělo být svatou povinností ing Kaliny a potažmo všech zastupitelů z KDU  na vše opět zapomenout .

Já osobně se ptám, jak  bude  taková  další  spolupráce, vypadat, jak bude  fungovat.

Pokud to i dosud  bylo  manželství z rozumu, co to bude dál?

Quo vadis, Jihlavo ?

3 Responses to “Quo vadis ?”

  1. jihlavák napsal:

    Jedno je jistý, občan dál bude za vodu platit jak mourovatej. Předražení vody má údajně financovat rekonstrukce vodovodních a kanalizačních sítí. Přitom bude při každém kopnutí do země z tisku informován, že vodovodní síť- kanalizace je v havarijním stavu. Pak je třeba položit si otázku, jestli při světových cenách vody ve městě nejde spíše o zlodějinu.

  2. Venca napsal:

    No, ta nakousnutá legenda je celkem zajímavá…

    Na onu nevinnou Petrovu otázku totiž Ježíš odpověděl něco ve smyslu „když ty opouštíš svůj lid, tak já se k němu vracím a nechám se ukřižovat podruhé“. Ponechejme stranou mírný biblický paradox spočívající v tom, že pokud se Ježíš nechá obratem podruhé ukřižovat, tak svému lidu asi moc platným vůdcem nebude – spíše je to zajímavé v kontextu článku.

    Nevím totiž, kdo má být analogicky Kalina. Jestli Ježíš, nebo Petr ? I když v důsledku je to vlastně jedno. Oba dva totiž nakonec skončili na kříži – akorát že jeden „normálně“ a druhý hlavou dolů.

    Možná teda bude lepší počkat, až se věčná římská říše časem sama rozpadne. Třeba do té doby už nebude nic, co by mohlo v jihlavských vodovodech a stokách téct a bude po problému.

    Všemožné možné i nemožné jihlavské koalice ještě nikdy nic pořádného pro své akcionáře (obyvatele Jihlavy) neudělaly. Teda kromě nahrazení tradiční tržnice úžasným futuristickým parkem, místo něhož by v současných vedrech bylo dvacet stromů a laviček asi desetkrát levnějším a stokrát potřebnějším řešením, kromě padesáti studií a analýz dostavby, přestavby či nástavby zimáku, kromě rozprodání lukrativních pozemků a budov, kromě utrácení statisícových částek na podporu všelijakých havířských průvodů, svatých martinů a vánoční „výzdoby“, za kterou by se nemusel stydět ani vykřičený dům střední cenové skupiny. Děti dál nemají kam chodit do školky, nemají kam chodit po škole a dýchají rakovinotvorné sračky z ekologického provozu Kronospanu.

    Ale osobně věřím že ANO. Bude líp !

  3. jihlavák napsal:

    Tak, tak. Kdo by si v 89 pomyslel, že nastane ještě mnohem horší bordel a ještě horší hospodaření s veřejným statkem??? :-)))

Leave a Reply