Budu nadále hájit zájmy občanů Jihlavy…

… reaguje  Jaromír Kalina na překotný vývoj událostí kolem své osoby.
Nejprve rezignoval na post náměstka primátorky, potom odvolal svůj podpis pod koaliční smlouvou, následně přišel o předsednictví jihlavských lidovců a tento týden byl proces dokonán jeho odvoláním z představenstva Jihlavských vodovodů a kanalizací, bezprostředně poté, co sám od sebe odmítl účast v pracovní skupině zastupitelů pro řešení vodohospodářských sporů a odmítl to jakkoliv vysvětlit. Potvrdil tím, že nyní nechce nic tvořit, ale naopak bořit.
Zastupitelem Jihlavy zůstal. Nabízí se otázka, co by měl jiného zastupitel obce dělat, když ne hájit zájmy občanů. To na prvním místě a je to taková základní samozřejmost, že se o ní snad ani nemluví. Kalina přece není  v tak schizofrenní situaci jako jiný zastupitel Rostislav Habán (ANO) který je zároveň hlavní ekolog druhého největšího průmyslového znečišťovatele ovzduší v zemí, firmy Kronospan. Tam je to skutečně těžká volba, koho zájmy hájit víc.
Zajímavé však bude, jak si  Kalina to hájení zájmů vlastně představuje. Odmítá  cokoliv řešit, argumentovat, rozebírat. Uzavřel se do sebe, nekomunikuje, občas vypustí nějaký kritický jedovatý pšouk.
To je ono? To hájení zájmů občanů?

13 Responses to “Budu nadále hájit zájmy občanů Jihlavy…”

  1. jihlavák napsal:

    Zajímalo by mne, kdy skončí spor se SVAKem, kdy město přestane platit milionové fa. za právní služby, jak se bude vyvíjet cena vody, jak velká částka je z ceny vodného odložena na rekonstrukce vodovodní sítě??? Dle zpráv je vodohospodářská síť ve městě zanedbaná, kam se kopne, tam je problém. Předpokládám, že město bude mít dost velký „balík“ na opravy. ZDRAŽOVÁNÍ vody bylo vždy odůvodňováno nutností oprav. A cenu v Jihlavě máme světovou, přitom platy třetinové ve srovnání se Západem. Nebo máme naspořenou nulu??? Kam ty peníze pak šly???

  2. Josef Fejinka napsal:

    Nejlépe mu jde rozkopání stánku konkurence na náměstí. Tentokráte by mu prý rozkopali zadek postižení…ani bych se nedivil

  3. blade napsal:

    AKTUÁLNÍ HOAX … (s přílohou – Official Document.png)

    Google
    76 Buckingham Palace Road
    London SW1W 9TQ
    United Kingdom.

    Dear Customer.

    Congratulation to you as we bring to your notice the results of the Google 2019 Product Award Draws held on Saturday 9th November 2019. We are happy to inform you that you have emerged a winner in category A of our promotional draws. Participants were selected through a computer ballot system drawn from our email database of all Google product users worldwide as part of our annual Product Award in appreciation for your patronage on Google products. Study the attached official document for important details.

    Yours Faithfully.
    Sundar Pichai
    CEO of Google LLC

  4. Miroslav Tomanec, Ing., MBA napsal:

    Pro Jihlavák, pěkně postupně :
    1. Kdy skončí spor se SVAKem neví nikdo. Jde to opravdu velice pomalu a nevyzpytatelně. Trvá to dlouho a je třeba začít jinak – nové vedení města k tomu našlo odvahu. Po 8 letech tahanic s dosti chabým výsledkem máme jenom velmi malou část svého majetku a finančních náležitostí . Město se rozloučilo s dosavadním právním zástupcem, rezignoval náměstek Kalina, který měl danou oblast na starost a výpověď dostal stávající ředitel Benáček. V současnosti se tvoří strategie co dála na stole je memorandum o neútočení, ve které se strany sporu zkusí nadechnout a zformulovat jak dál
    2. Milionovou fakturu jsem tedy žádnou neviděl – ovšem ano, jsou vysoké i tak. A skončí se to hned jak bude spor uzavřen. Bohužel, a´t chceme nebo ne, v tomhle právníky opravdu potřebujeme
    3. Cena vody se bude vyvíjet pro občana nepříznivě, bude se zvyšovat, to je třeba otevřeně uvést. Nevím, jak se kdy zdůvodňovala cena vody, ale opravy hlavně vodovodních sítí se v Jihlavě pořádně
    nedělaly desítky let a to bylo právě jednou z příčin vystoupení Jihlavy z dosavadních spojení a snaha starat se o o to sami. Cena vody je v Jihlavě vysoká , nadprůměrná v ĆR. Ceny jsou vlastně dvě. Ten, kde provozuje VAS, platí 94,85 Kč, tam kde už je město se svou společností JIVAK je to 90,62 Kč – to je zatím u cca 15 % odběratelů. Ale není to cena objektivní – u ceny JIVAKu tam hrají na jednu stranu velké provozní náklady z toho, že provozujeme zatím sítě roztříštěně v různých částech města – což by se mělo snižovat, jak průběžně budeme získávat další majetek – naopak by tam však měly přibývat náklady na opravy. Svoji roli hraje i to, že úpravna Hosov, na kterou je město navázáno, je a asi ještě i dlouho bude v rukou protistranya jsme jí tím pádem vydáni na pospas.
    4. Město nemá naspořeno nic, protože to bylo povinností toho, kdo majtek spravoval a spravoval – a otom je také ten spor. Bude to velký problém. Kam ty peníze šly – to není rozhodně otázka na současné vedení města, které musí řešit současný zapeklitý stav…
    5.Cena vody ve světě – to přesně nevím, sleduju to v Evropě. Jsme naprostým průměrem. Nejvíce platí v Dánsku, asi 250 Kč za m3, pak je skupina zemí s cenou kolem 170  Kč – Finsko, Lucembursko, Norsko, Německo. Unás je ted průměrná cena kolem 80 Kč a pohybujeme se v té pomyslné tabulce kolem 15 místa. Nejlevnější voda je v Řecku, Rumunsko a Itálii – kolem 40Kč. Podobné je to i když porovnáte životní náklady s cenou vody .

  5. jihlavák napsal:

    Děkuji za odpvěď. Všeobecně. Kdysi nějaký demokrat v reakci na zašantročené miliardy po 89 jen suše konstatoval: „Demokracie něco stojí“.

  6. blade napsal:

    Ministerstvo avizuje snížení DPH na vodné a stočné. Klesne cena vody pro spotřebitele?

    Snížení DPH na vodné a stočné od května příštího roku z 15 na deset procent by mělo mírně zlevnit vodu pro spotřebitele. Ministerstvu financí to potvrdili velcí provozovatelé vodárenské struktury v ČR. Na konferenci Sdružení oboru vodovodů a kanalizací ČR (SOVAK) to ČTK řekl náměstek ministra Tomáš Vyhnánek.

    „Máme signály z trhu, že drtivá většina společností v návaznosti na snížení DPH koncovou cenu sníží. Prioritou vlády je snížení celkové ceny vody pro konečného spotřebitele,“ uvedl. Ministerstvo podle něj nebude akceptovat, pokud budou firmy najednou více investovat a zdraží.

    Podle Vyhnánka budou důsledné kontroly specializovaného finančního úřadu a také ministerstva financí. „Takže spolu nebo oddělené to určitě budeme hlídat, protože je to vládní politika,“ uvedl. Kontroloři se budou firem ptát, proč zvýšily náklady na obnovu v době snižování DPH.

    „Vzhledem k tomu, že platnost zákona bude až od 1. května, tak určitě každý odběratel pitné vody zaznamená snížení. Vezmeme-li průměr kolem 90 korun za metr krychlový (za vodné a stočné), tak to snížení bude kolem čtyř korun,“ řekl ředitel SOVAK Oldřich Vlasák. Podle něj se ale neplní plán obnovy a je velký tlak na to, aby se dalo více prostředků do nových technologií. „Čili tlak na to, aby se zvyšovalo vodné a stočné, protože je to jediný zdroj příjmů. A proti tomu jde snížení DPH,“ uvedl.

    SOVAK po sesbírání informací z celé ČR k tomu začátkem ledna uspořádá tiskovou konferenci. „Teď se vlastně stanovují ceny ve vodárenských společnostech,“ uvedl Vlasák. Panují dva trendy. Jeden je zvýšení ceny o inflaci, tedy o minimum, a poté by bylo velké snížení v květnu. Některé společnosti, které neplní plán obnovy nebo před sebou mají velké investice, v lednu zdraží o větší procento a v květnu to pak sníží. „Těžko predikovat, protože ty společnosti jsou samostatné subjekty a rozhodují o tom představenstva, která jsou složená převážně ze zástupců obcí a měst,“ dodal Vlasák.

    Podle SOVAK si většina velkých firem dokáže investice naplánovat a rozvrhnout. Problémy jsou u menších, které neplní plán obnovy a mají vodné a stočné velmi nízké. „Budou kontroly a my se kloníme k tomu, že není možné majetek nespravovat, a měly by být postihy,“ uvedl Vlasák.

    Zdroj – ://echo24.cz/a/SsCb5/ministerstvo-avizuje-snizeni-dph-na-vodne-a-stocne-klesne-cena-vody-pro-spotrebitele

    Cena vody JVAK – http://www.jvak.cz/vysvetleni-polozek-ceny/

    Závěr – pokud JIVAK zdraží příští rok např. o 5 Kč, tak kvůli snížení DPH by to mělo být od 1.5 2020 pouze kolem 1Kč . Uvidíme 🙂

  7. grycz napsal:

    V NOVEM ROCE 2019

    BUDE UZÁKONĚM
    DEN ANONYMŮ

    NAVRHUJTE DATUM

  8. grycz napsal:

    oprava:
    V NOVEM ROCE 2019

    BUDE UZÁKONĚN
    DEN ANONYMŮ

    NAVRHUJTE DATUM

  9. blade napsal:

    grycz vypni si Caps Lock mordyje kopyto (!)

  10. blade napsal:

    Kopyto grycz má i tu opravu letopočtu blbě, vyměň si prášky 🙂

  11. grycz napsal:

    Manželce kancléře muži zasílají nahé fotky. Baví je anonymita, vysvětluje sexuoložka
    ———————————————————————————————————
    „Věřím pouze těm statistikám, které jsem sám zfalšoval.“ – Winston Churchill
    Věřít máme pouze tomu co jsme zažili:
    Rok 1945 osvobození armádou SSSR + USA
    1948 Únorový puč dirigovaný SSSR
    1968 konec pozor,
    ne jihlavského, ale pražského jara
    Ruská zima njenom u nás, ale i v DDR
    1989 občané DDR lezou v Praze přes plot
    PS-ák si vybere co se mu hodí,
    U architekta je tomu podobně že ?
    Máme 30. výročí konce kolonialismu
    Takže se zásadně a jedině vykašleme
    NA POTRAVINY, U NICHŠ NEVÍME KDO A PROČ JE VYRÁBÍ
    Autentické je zamyšlení Mudr. Hofhanzlové a
    LISTOPAD 1989 PROPUKL V JIHLAVĚ
    AŽ TÝDEN !!!
    PO DEMONSTRACI V PRAZE
    „Více na https://www.e15.cz/magazin/listopad-1989-propukl-v-jihlave-az-tyden-po-demonstraci-v-praze-853327
    Listopad 1989 propukl v Jihlavě až týden po demonstraci v PrazeTomáš Blažek 11. listopadu 2009 • 10:31 var author = ‚Tomáš Blažek‘; Revoluční nálada se do Jihlavy dostala opožděně. První jiskry solidarity s Prahou vznikly mezi vysokoškoláky. div#ads-widesquare td{ background:transparent; margin:0px; padding:0px; } if(typeof _SAS === ‚object‘) _SAS.ad({site:’E15′,pos:’Rectangle480-1′,type:’article‘}); Fáma, že při zásahu policie proti studentům na Národní třídě v pátek 17. listopadu 1989 byl ubit student Martin Šmíd, působila výbušně i v Jihlavě. Byla překročena mez toho, co byli lidé ochotni odumírajícímu totalitnímu režimu tolerovat. Jenže zde byli toho dne na okresním výboru KSČ ve vší spořádanosti přijati nejlepší studenti okresu. Po revoltě ani stopy. Na vysoké to začalo První ohnisko revoluce vzniklo už následujícího dne v prostředí tehdejší jihlavské pobočky brněnské Vysoké školy zemědělské, kde se studenti scházeli v učebnách už o víkendu 18. a 19. listopadu. Radili se, jak na pražskou protistudentskou represi reagovat. „Protože jsem měl v té době syna na brněnské architektuře, prvně jsem volal tam. Studenti vysokých škol si přes víkend vyměňovali informace a domlouvali se na protiakci. Nebyl internet, nebyly mobily, a tak se šířily informace často i značně zmatečné,“ vzpomíná Zdeněk Laštovička, kterého 17. listopad 1989 zastihl jako pedagoga zmíněné vysokoškolské pobočky. V pondělí poté ještě Jihlava spala. Aktuální informace z Prahy a Brna sem proudily pomalu a to ještě jen do akademických kruhů. Změna přišla v úterý 21. listopadu ráno, kdy studenti vysoké školy vstoupili do stávky. A v ohlase na zprávy o každodennních a stále sílících demonstracích v Praze se shromáždila hned ráno skupinka studentů také před jihlavskou střední průmyslovou školou.“
    ČLÁNEK MÁ VELKOU ILUSTRAČNÍ FOTOGRAFII AUTORŮ SAMETOVÉ REVOLUCE V JIHLAVĚ
    S ANOMYMY JE TO NAOPAK:

    Manželce kancléře muži zasílají nahé fotky. Baví je anonymita, vysvětluje sexuoložka.

    BAVÍ JE ANONYMITA

    Zdeňka Gryce nikoli,
    Tak se zase dobře ANONYMNĚ pobavte…

  12. grycz napsal:

    PS. „Baví je anonymita, vysvětluje sexuoložka“

    A můj skromný názor je,
    že anonymita a alkohol umožňuje sprostotu a nevázanost:

    1. XXXXX říká:
    Neděle, 15. 9. 2019 v 9:44
    A můj skromný názor je že Gryc je čurák.

  13. blade napsal:

    Njn…., ale ono je úplně jedno jestli je mazal, kopyto i ten úd anonymní či neanonymní nick „grycz“.
    Vlastně sám se tu v JL prezentuješ anonymně pod nickem „Zdeněk“ a „grycz“, to jsou dohromady se „Zdeněk Gryc“ (důchodce) tři amonymní identity.

    G-blogere, že si tam dáš fotku a napíšeš k ní nějaký doprovodný slint ještě neznamená, že jsi opravdu ten Zdeněk Gryc, důchodce a architekt. Ten nick „G-bloger“ by Ti slušel víc.

    Další tvůj blog, ale již pod nickem „G-bloger“ bude mít jistě velký úspěch, zkus to 🙂

Leave a Reply