Bohatost

 

Tohle je rozsudek, který veřejnost bude asi dlouho rozdýchávat. Mladík s Audi u Vílance jel příliš rychle a střetl se s protijedoucím autem. Následky byly tragické – dva mrtví ze škodovky.

Soud tento týden rozhodl. Rychlý hoch do vězení nemusí. Dle všeho si pomohl tím, že poškozeným vyplatil dva miliony korun ze svého, které si půjčil. Sám obhájce mladíka uvedl, že přímé a kajícné doznání klienta možná bylo jen částečné. Chybějící sebereflexi však prý způsobila neschopnost popsat nehodu.

Obhájce zvolil úspěšnou taktiku a pominout nelze to, že se nejedná o chudou rodinu.

Rozsudek „jen“ o podmínce se jistě bude rodině zemřelých zdát nepochopitelný. Rozhodnutí o výši trestu je v rámci pravidel jen a jen na svědomí soudců.

Lze říci, že se mladíkovi vyplatilo být z vlivné rodiny. Možnostmi, přehledem, známostmi – a není to myšleno dehonestačně, ale jako prostý fakt, který vám v těžkostech pomůže.      

23 Responses to “Bohatost”

  1. XXXXX napsal:

    Ještě štěstí, že tohle nesleduju, akorát bych se nasral. A zmetek za pět let bude jezdit jako prase dál. On vlastně skoro nic neudělal. No nejspíš dřív, požádá si o prominutí zbytku po půlce. Pokud ho teda chlupatý nechytí za volantem bez papírů, to by mohlo pootočit kolem spravedlnosti vpřed. Za maření už by ho polali do báně najisto. Teda pokud vlastně dostal zákaz, když skoro nic neudělal. Obecně soudy v této zemi patří poslat do pozadí, myšleno toho s tou dírou uprostřed. Pracovně mám poměrně bohaté zkušenosti se správním soudnictvím a je to velebnosti k zblití. Ve stejných věcech jeden rozsudek doprava a druhý do leva. Od stejného nejvzššího správního soudu. Soudci si můžou již tak dost mizerné zákony této země ohnout jak chtějí. A advokáti? Napadá mě spousta sprostejch slov. Díky týhle sortě lidí všichni takovíhle hošíci akorát terorizujou slušnou mlčící většinu.

  2. Jan P napsal:

    Děkuji všem antikomunistům, že díky nim se můžeme opět cítit jako za komunistů.
    Nenechme se zmást autorem a rétorikou nenávistí k vládnoucí třídě.Vsadím se o pětku, že bude někam kandidovat.Hádejte do jaké partaje to asi bude ? Česko je banánová republika, jenom s rozdílem, že místo banánů máme řepku.Kdy už všem těm Chvilkařům dojde, že Babiš není problém? Babiš je pouhý symptom problémového systému! Otázku jestli se dá reformovat nebo by bylo lepší začít ne zelené louce nechám na vás.
    Stejně je to hezká ironie,jak ještě nedávno případy nespravedlnosti v ČR po roce 89 a neřešenou ekonomickou kriminalitu nekriticky přijímal…

  3. Dvořák napsal:

    Soudci svědomí nemají,nepotřebují. Státní zástupce taky asi velký zájem neměl. Pravděpodobně si asi chcípák půjčil víc než dva mega. Toto je jasný důkaz toho,že rozsudek se dá koupit. Justiční mafie. Hlavně nezapálit kostel.

  4. blade napsal:

    Převzato:

    Podle soudního znalce řidič před nárazem projížděl zatáčkou rychlostí 105 kilometrů v hodině. Přitom v místě je povolená pouze 70 kilometrová rychlost.

    Šestadvacetiletý řidič dostal tříletý trest s pětiletou podmínkou a šest let nesmí řídit auto. Kromě toho bude muset navíc zaplatit pozůstalým stovky tisíc korun jako odškodné.

    Zavřít, nebo nezavřít, otázka, kterou si u Okresního soudu v Jihlavě ve středu 29. června kladl státní zástupce i tříčlenný senát v případu Jakuba Čtveráčka z Moravských Budějovic, který má na svědomí tragickou dopravní nehodu u Vílance na Jihlavsku, při níž loni v březnu zemřeli dva lidé. Žalobce Miroslav Novák konstatoval, že je to na hraně podmíněného a nepodmíněného trestu, nakonec se ale přiklonil k podmínce a soud se k jeho návrhem ztotožnil.

  5. fotrák napsal:

    Jména jsou známá. Dvojitý zabíječ, prokurátor, soudce, pozůstalí.

  6. fotrák napsal:

    A peníze, peňáze, peňaži, děngy, love.

  7. jihlavák napsal:

    Lze říci, že se mladíkovi vyplatilo být z vlivné rodiny. Možnostmi, přehledem, známostmi – a není to myšleno dehonestačně, ale jako prostý fakt, který vám v těžkostech pomůže.
    ————————————————————————————————————
    Celekm hořký výsledek 30 let demokratických srač.k u jejichž začátku byl i odpor k papalášům. Za těch papalášů nám ve škole říkali, že cena lidského života nejde vyjádřit. Kapitalismus ale cenu dvou životů zničených arogancí idiota stanoví na cenu vybydleného panelákového bytu.

  8. Dvořák napsal:

    Je tam devadesát a ta zatáčka se dá stovkou projet v pohodě bez přejetí do protisměru. Pan znalec si myslím lže.

  9. blade napsal:

    Je tam doporučená rychlost 70km/h od Čížova i od Vílance – https://mapy.cz/s/kesumezoco

  10. Dvořák napsal:

    Tyhle značky náš silniční zákon může vypustit,protože tak devadesát procent řidičů si myslí,že je to číslo zatáčky. Kdysi tam byly stromy,ale spousty debilů si o ně ničily karoserie,tak musely pryč. Ale ve 105ti tu zatáčku dáte v pohodě,pokud nejste lama a pokud jedete v RS,tak není co řešit. Soudce,žalobce,znalec,advokát by potřebovali poznat středověk.

  11. Fejinka napsal:

    Ti naši soudcové to je klasa. To je jako tomu chlapovi za 5 housek ty napálené roky (výmluva na stav nouze je alibismus)…

  12. Jan P napsal:

    Stropnický v Bakalově TV opět dobrej (měl do jejího majitele rýpat víc).Mluví zde mimo jiné i o liberálních novinářích v ČR jako autor blogu(obslužná elita) .
    „Lze říci, že se mladíkovi vyplatilo být z vlivné rodiny. Možnostmi, přehledem, známostmi – a není to myšleno dehonestačně, ale jako prostý fakt, který vám v těžkostech pomůže.“

    9.7.2020|Stropnický: Žijeme v nespravedlivé společnosti, koncentrace bohatství je rekordní|video.aktualne.cz

  13. Jan P napsal:

    Česká justice potřebuje tvrdý restart.

    Nezákonné exekuce.
    Dětští dlužníci.
    Manipulování s důkazy.
    Když nemáte skvělého advokáta jste ztraceni.
    V Česku jde objednat trestní stíhání!

    Soudce Sotolář upravoval důkazy. Dostal za to nepochopitelně mírný trest a soudit může dál
    16. 7. 2020|JAK MŮŽEME JUSTICI VĚŘIT?|RESPEKT

  14. blade napsal:

    Cenzura?!

    Diskuse u článku byla ukončena. Admin.
    https://www.jihlavske-listy.cz/clanek31491-okupace-je-nespravne-oznaceni-dehonestujici-sovetsky-svaz.html?komentare=vse#komentare

    Pokud něco ukončím, tak tam alespoň nechám k vidění stávající příspěvky.

  15. Svatopluk Beran napsal:

    Samozřejmě že 68 rok minulého století a celá situace kolem něj byla geopoliticky složitější než se o tom dnes zjednodušeně hovoří. Jisté ale je, že jsme tu nechtěli a nepotřebovali vojska Varšavské smlouvy pro svůj další hospodářský vývoj. Zrovna tak jako když nám teď zpravodajové ČT24 tvrdí, že tu byl KOMUNISMUS. JSOU TO OBYČEJNÉ DEMAGOGICKÉ KECY K MATENÍ MYSLI PŘEVÁŽNĚ MLADÝCH OBČANŮ, KTEŘÍ SI TEPRVE UTVÁŘÍ SVŮJ SVĚTONÁZOR. Celých třicet let od ukončení vlády jedné strany jde opět jen o zjednodušený výklad historie nejen naší republiky, ale i celosvětového dění. Jedné historické skutečnosti se přikládají nepatřičné pojmy, jiná se cíleně zatajuje, při nejlepším zlehčuje.

  16. Svatopluk Beran napsal:

    Nyní jsem poprvé slyšel od Davida Borka – zahraničního reportéra v Tel Avivu a lháře první třídy na ČT24, reálné zhodnocení historických událostí o Kuvajtu, Iráku a blízkovýchodní geopolitice USA. Copak se to asi v ČT děje? Že by 30 let lhaní a zkreslených informací českou televizí bylo již dostatečnou dobou pro pravdivou realitu, která již nemůže nijakohrozit vnímání geopolitického terorismu USA?

  17. Svatopluk Beran napsal:

    KOMENTÁŘ: Tykadla – Jan Keller

    Letos je to právě deset let, co olomoucký řidič autobusu Roman Smetana nakreslil politikům napříč spektrem na předvolebních plakátech tykadla. Občanská demokratická strana se tehdy cítila natolik pobouřena, že se jako jediná z poškozených stran účastnila trestního řízení.

    Vloni šířil Martin Lang, tehdejší politik ODS a místní zastupitel v Jesenici u Prahy, prohlášení, v němž vyzýval k podřezání prezidenta republiky. Radu poslanců označil kvůli jejich hlasování v parlamentu za „proradná prasata, jež je dovoleno a nutné zabíjet”.

    Řidič autobusu byl odsouzen k zaplacení pokuty ve výši 15 667 Kč a ke sto dnům obecně prospěšných prací. Pokutu zaplatil, na práce odmítl nastoupit, byl proto odsouzen k trestu 100 dnů odnětí svobody nepodmíněně. Po třech týdnech skrývání se sám policii přihlásil a trest nastoupil.

    Případ Martina Langa tak dramatický nebyl. Soudy již pravomocně rozhodly, že dotyčný nespáchal žádný trestný čin, a bývalý radní se nemusí obávat postihu. Proč byl vlastně vyloučen z ODS, není tedy zřejmé. Prezidentovi ani poslancům se omlouvat nehodlá.

    Jaké plyne z obou příběhů poučení? Pokud by Roman Smetana tušil, jak to u nás chodí, nemaloval by tykadla, ale vyzval by rovnou k podřezání a vykrvení politiků, kteří mu nejsou sympatičtí. V tom případě by se mu podle všeho nic nestalo.

    Martin Lang se zachoval mnohem prozíravěji. Nedovolil si přimalovat žádnému z ústavních činitelů ani jediné tykadélko. Dobře věděl, že kriminál by ho neminul.

    Jak konstatoval v případě bývalého olomouckého řidiče Nejvyšší soud, „každý občan má právo na svobodu projevu a prezentaci svých politických názorů, ale toto právo nesmí překročit hranici, kdy dochází k útoku na majetek, případně nesmí pokračovat svou agresivitou dál (ohrožovat lidské zdraví či život)“.

    Občané aspoň propříště vědí, že nikoli výzvy k zabíjení, ale kreslení tykadel může fatálně ohrozit zdraví a životy politiků.

    ?
    Sdílejte článek

    REKLAMA

    Vaše názory (39 příspěvků)
    Postranní panel
    REKLAMA

    REKLAMA

    REKLAMA

  18. Dvořák napsal:

    Toto je nezávislost soudů v českým podání. Bohužel prasata v talárech se žádnýho vykrvení obávat nemusejí.

  19. Jan P napsal:

    Dost děsivý pohled na české soudnictví a policii. Soudce přepisoval výpovědi v jejich opak, stát.zástupkyně manipulovala, soudci byli měněni ze dne na den. Odvážná žena, osvobozená radní z kauzy Opencard, s tím bojovala 7 let. Díky@hlidacipes
    18. července 2020|Jste uvnitř systému, který nejde nabořit, popisuje osvobozená radní z kauzy Opencard|HlídacíPes.org

  20. Jan P napsal:

    Považte, takový je náš právní stát. Kriminalizuje zloděje housek, ale miliardáře nechá dělat, co se mu zlíbí. A naši papaláši mají ještě tu drzost poučovat Lukašenka o lidských právech…
    18. 8. 2020|Soud rozhodl. Bakalův slib prodat byty nájemníkům neměl právní váhu|Seznam Zprávy

  21. Jan P napsal:

    Tohle je naprosto boží ilustrace toho, jak je to s demokracií v kapitalismu. Zkuste ukrást v nouzovým stavu pár rohlíku, a budete bručet až zčernáte, ale když jste lobbista, můžete vysmaženej srazit ženskou, a z krimu vás pustí na prázdniny v Alpách.
    https://www.novinky.cz/domaci/clanek/udajne-nemocny-janousek-byl-misto-vezeni-na-horach-40351864?fbclid=IwAR1GOSAcYMT7DK9NzV0Y3Rxjuo7hInZgBnP8uBnVoHnp3zK-xJz14krY3aw

Leave a Reply