Cesta na Hosově.

Nahoře v této malé příměstské části se postupně vybudovala malá nová část, cca 15 rodinných domů. Potíž nastala v momentě, kdy majitel jednoho z domů tohoto developmentu,  koupil svůj vytyčený pozemek tak, že zasahoval do veřejné cesty , kterou používala zemědělská technika dvou subjektů jako jedinou přístupovou cestu.

 

Nabídl tedy ten cíp městu k prodeji. Ale bez nějaké konkrétní, hmatatelné odezvy, spíše se dočkal jen neustálého oddalování a výmluv, že se „čeká na mapování, na digitalizaci“ . Dlouho, dlouho se nic nedělo, zemědělské stroje jakž takž projely, přestože tam bránila vzrostlá lípa a jednak kombajny si jen tak,mirnyx styrnyx navykly použivat soukromou cestu – samozřejmě k velké nevoli majitele cesty i obyvatel tam.

 

Problémy nastaly v okamžiku, kdy majitel  toho domu ztratil trpělivost s věčným oddalováním města a na svém majetku si začal budovat plot, čímž se dosud užívaná cesta zúžila tak, že tam už ani neprojede osobák…Za stávajícího stavu nepoužitelná .

Zemědělské stroje najednou neměly na pole jak jezdit a tak jím nezbývalo než zase začít jezdit po soukromé cestě. Majitel dal městu proto nabídku na odkoupení komunikace , čímž by se věc vyřešila. Majetková komise ale odmítla. Takže patová situace – zemědělci nemají jak přijet na pole jinak než nelegálně přes soukromou cestu….

 

Úřad tvrdí, že je všechno v pořádku, přístup na pole je zajištěn a že to je jenom pěšina, to prý vůbec nevadí… a že tak jak pozemek majitele bílého domu zasáhl do obecní cesty, tak naopak majitel hnědé nemovitosti zasáhl do obecní cesty svojí stavbou. Měla by se tedy zbourat.

 

Ovšem nikdo v tom nic nečiní … A definitivní řešení prý přijde s vyřešením pozemkových úprav, které už zde stát začal,ovšem to by musel být ochoten majitel vedlejšího pole ty pozemky prodat. Tady vyvlastňovat nejde. I tak je to proces tak na deset let…

 

A do té doby se bude jezdit na pole jak?

Tak jdeme do toho, tohle se přece vyřešit musí…

Leave a Reply