Proč dnes nevolit ODS

Babišismus je pro mne to nejhorší, co naši zemi od listopadu 89 potkalo. Proto si myslím, že je třeba se mu postavit se vší vehemencí a na všech úrovních. Říká se tomu sice „program Antibabiš „, ale podle mého názoru je to zcela na místě – nyní se nejprve soustředit na spojení demokratických sil k zastavení tohoto největšího nebezpečí a pak teprve řešit co dál.
Předseda nejsilnější opoziční pravicové strany pan profesor Fiala o tom v různých obměnách často hovoří. S babišismem se nespolupracuje, s babišismem se bojuje a čelí se mu. Nejsme přece ČSSD, že. Ovšem zřejmě to platí pouze na té nejvyšší úrovni. Jinde už se prosazuje ten pragmatismus, realismus, takové to „…na komunální úrovni si na ty stranické dresy moc nehrajeme, tady je to o lidech…“
Víťa Schrek jako krajský lídr moji důvěru nemá. S pravděpodobností hraničící s jistotou totiž očekávám, že si s lídrem ANO Kuklou padnou po volbách do náruče a pěkně si to rozdělí. Vždyť s podobnou kolaborací už mají zkušenosti z předchozích voleb. A „fungovalo“ to….a dokonce se s tím i veřejně chlubí.  Obecnými povídačkami o změně politického stylu a kompromisu se to opravdu zastřít nedá. Důležité je jenom jedno. A to vládnout. Za každou cenu a téměř s kýmkoliv ( kde já jsem to už jenom slyšel … že by mladý Klaus ?…) .  Jediná strana, se kterou nepůjdou – KSČM . Tak to je tedy opravdu hodně široké rozkročení za tím účelem, aby se udrželi u moci, opravdu. Je dobré vědět že ANO, ale i třebas SPD nebo Trikoloru považují  za natolik demokratické, že s těmi jednat klidně budou …co si o tom myslet ?
A že by to snad mohla narušit nějaká nevraživost s bývalým stranickým kolegou Faltusem, toho času vysoko na kandidátce Babišistánu? Nedejte se zmást. I to už mají vymyšleno. Poslance Zlesáka ze Žďáru už asi přestalo bavit věčné cestování do Prahy ( no ta D1, co jsme ji tak pěkně opravili, že…) a tak si vydobyl výjimku z Babišem deklarovaných zásad (poslanci na kandidátkách na konec..) a po volbách obsadí vysněné klidné místo náměstka na kraji. Je to přece jenom blíž, prachy stejné, odpovědnost žádná. A hádejte, kdo je za něj náhradníkem do parlamentu? No přece Faltus… Další fligna na voliče. Budete mně volit do kraje? Tak dík, ale já jdu do parlamentu…
Ne, Víťo, tyhle špinavé politické hry s tebou nehraju.

31 Responses to “Proč dnes nevolit ODS”

  1. Dvořák napsal:

    Ale,ale,povolební koalice už vám nevoní? To je podle vás demokracie. Nebo jste snad s tou dnešní radniční sebrankou dopředu nic neplánovali?

  2. Normálně na blogy nepíši, nemám na to čas. Tentokrát ale rád udělám výjimku. K tomuto diskuznímu příspěvku jsem totiž vyprovokoval autora pana Miroslava Tomance údajně já. Prý tím, co jsem mu napsal k jeho komentáři o ODS a mé osobě na Facebooku. Jeho původní příspěvek se v podstatě shoduje s tím, co umístil i na tento blog. A tak možná stojí za to uvést, čím jsem si takovou pozornost pana Tomance vysloužil. Mimochodem, neví někdo z místních politiků, případně pozorných čtenářů, jak to bylo tenkrát v únoru (jak příznačné) 2018 s žádostí pana Miroslava Tomance o oficiální status sympatizanta hnutí ANO…?

    Milý Mirku. V jednom z nedávných komentářů na tvém Facebooku veřejně přiznáváš, že jsi „tak trochu srab“. My dva už se dávno na většině věcí neshodneme, ale v tomto ti dávám plně za pravdu a nejen to. Dokonce si myslím, že jsi hodně velký srab. Kdybys totiž nebyl, tak tady zpoza rohu na tajňačku (protože moc dobře víš, že tě nemám v „přátelích“) nedštíš síru na můj účet, kterak ti věštecká koule prozradila, cože to nosím v hlavě a jak se zrovna já, Vítězslav Schrek, kandidát na hejtmana Vysočiny za ODS-Vysočina a Starostové pro občany zachovám po volbách. Kdybys totiž nebyl obyčejný srab, tak bys mě v tomto příspěvku, ve kterém se na mě dokonce tak familiérně obracíš, alespoň otagoval, abych mohl na tvé tvrzení reagovat. Ale to zjevně nebyl tvůj záměr že? To ty totiž nepotřebuješ. Ty hraješ rád tu svojí hru. Možná máš jen strach, že bych ti obratem napsal to, co už jsem ti napsal několikrát a veřejně. Že patříš k lidem, kteří moc rádi ukazují na ty ostatní. Že si rád kopneš, tu do stánku, to někoho do kotníku, hlavně abys byl za lidového hrdinu. Ty ale žádný hrdina nejsi, alespoň ne pro mě. Hrdinové se totiž neotáčí s vanoucím větrem. Hrdinové nikomu nenadávají do koblihářů, když jim před tím sami tak trochu lezou do zadku, jako jsi to předvedl ty v sále zastupitelstva v roce 2017, když byl v Jihlavě na návštěvě Andrej Babiš. Vzpomínáš? Možná ne. Ty máš totiž strašně krátkou paměť, to já vím. Ale nezoufej, nejsi sám. Takových, kteří jste před 30 lety posluhovali režimu a dnes se tak rádi pasujete do rolí „těch správných“, znám víc. Ale ať nemluvíme jen o tobě Mirku. Pojďme mluvit o mě, když už jsi s tím začal. Jak to tedy máme s tím ANO po volbách? ODS už na své tiskové konferenci v listopadu 2019 řekla jasně, že stranou, se kterou za žádných okolností nebude jednat po volbách je KŠČM. To je Mirku ta nástupnická strana zločinné KSČ, jíž ty jsi byl před rokem 1989 členem, stejně jako ten tebou zavrženíhodný „vrchní koblihář“. A to stále platí. Co to znamená? Že chceme jako ODS společně se Starosty pro občany změnit politický styl a způsob řízení Kraje Vysočina a k tomu potřebujeme logicky uspět ve volbách. A podle volebního výsledku se pokusíme vytvořit většinovou koalici s těmi partnery, kteří jsou nám politicky i programově nejbližší. A pokud se nám to nepodaří, budeme určitě hledat možný politický kompromis, který by nám umožnil realizovat maximum našich představ o řízení a fungování kraje a zároveň bude akceptovatelný pro naše členy a voliče. Vlastně jen uděláme to, co udělají s velkou pravděpodobností, jak ty rád píšeš – hraničící s jistotou, i ostatní politické strany a hnutí. Že je tohle špinavá politická hra? Hm, možná to tak může i někomu připadat. Možná člověku bezmezně charakternímu, nekompromisně čestnému a politikou nepolíbenému, člověku ryze poctivému a navýsost slušnému. Takovému snad, Mirku.

  3. blade napsal:

    Jak pravdy světa nejsou pevně dané a nutně to nemusí být pravdy.

    https://youtu.be/0-tge2c55_w?t=1721

  4. Miroslav Tomanec napsal:

    Dvořák :
    Kdybyste měl takto uvažovat – tedy v dnešním systému nespolupracovat ani s těmi, co někde spolupracují s těmi co vy nechcete spolupracovat, tak prostě do ničeho nemusíte chodit a vůbec nic ve veřejném životě dělat…. je to úplně zbytečné.

  5. blade napsal:

    Tento blog jsou pouze tlachy ve stylu jedna pí povídala a co by kdyby. Zavání snahou zdiskreditovat jiné politické skupiny před povolebními možnými koaličními jednáními. Pravděpodobnost hraničící s jistotou je, že fórum mít hejtmana nebude a skončí max. v opozici.

  6. Jan P napsal:

    Chápu to správně, že po příštích volbách do městského zastupitelstva v Jihlavě není koaliční vláda Fórum Jihlava + ODS dále možná ? Co si slibovalo „pokrokové“ FJ od zločinecké organizace, když s ní lezlo do jednoho chomoutu ?
    Není žádným tajemstvím ,že představitelé místního politického hnutí FJ se letos různě začali přeskupovat k jiným politickým subjektům: Karolínu Koubovou vidíme na volební kandidátce STAN, Daniela Škarku zase pro změnu u pirátů.
    Kontroverzní městský zastupitel Miroslav Tomanec za FJ se těsně před krajskými volbami na blogu JL silně vymezuje(…) proti ODS(koaliční partner FJ). Jasně, je to jejich legitimní rozhodnutí a mají na to právo.
    Jenže, co si o tom všem máme myslet: je to začátek konce FJ i koaličního vládního slepence různých stran a hnutí ve městě ?
    Kam se asi vrtne Miroslav Tomanec, který komunální politikou v Jihlavě hodně žil, když o něho obě pravicové strany(ODS a ANO) nejeví zájem a FJ se pozvolna rozpadá…
    Nebo do příštích voleb zastupitelstva města tiše plánuje, že politiku a stranictví raději definitivně opustí ?
    Jistě, ANO a ODS pravděpodobně po volbách vytvoří krajskou vládní koalici(předvolební průzkumy je v našem kraji favorizují jako vítěze voleb ),kde proti ní v opozici bude stát za STAN K. Koubová a D. Škarka za ČPS.
    Nejsem politolog, ale měl jsem pravdu ,když jsem kdysi tady v diskuzi správně predikoval, že FJ je volební projekt pouze na krátkou dobu…

  7. BerKa napsal:

    Nestačím valit bulvy

  8. BerKa napsal:

    Bývalý karierní komunista už zase kádruje…

  9. BerKa napsal:

    A já myslel, že na blogu JL je politická propagace zakázaná. Pokud někdo spojený s uskupením, jehož představitelka kandiduje za starosty píše koho mají lidi volit nebo nevolit – navíc ještě k tomu přímo v den voleb, tak by měl být redakcí okamžitě smazán.

  10. Dvořák napsal:

    Berka,mažou se pouze ti,kteří mají aspoň teoretickou šanci na zvolení.

  11. BerKa napsal:

    🙂

  12. Jan P napsal:

    Kouzlo demokracie spočívá v tom, že se někdo může upřímně divit nad tím, že někdo jiný může volit někoho jiného než on.

  13. Daňový soumar napsal:

    Já myslím, že ODS a ANO naporcují medvěda a už se těší na „provize“ ze stavby haly za miliardy …..

  14. Miroslav Tomanec napsal:

    Jan P. : … ODZADU

    * Forum Jihlava a volební projekt pouze na krátkou dobu ? 10 let trvání, zatím, a troje volby je krátká doba? Do následujících komunálních voleb jde totiž Forum opět, s pravděpodobností hraničící jistotou..
    * …že bych já tiše opustil politickou scénu v Jihlavě ? To nechte prosím na mně, toto rozhodnutí, i když mám splníno – přispěl jsem k tomu, že v Jihlavě vznikl nový politický demoratický subjekt, který se zasloužil o to, že zde nevládne ANO
    * Koaliční vládní slepenec v Jihlavě ? Normální koalice, jako všude jinde…
    * … že by se Forum rozpadalo, když má lidi na kandidátkách do kraje v různých uskupeních ? Přece přirozená věc, když samo do kraje nekandiduje a sdružuje lidi různých názorů – přece Forum, ne ?
    * O ODS jsem nikdy nepsal, že to je zločinecká organizace, ale vymezoval jsem se vůči nim odjakživa, ještě dávno než tady bylo ANO. Mým cílem bylo změnit chod řízení města a oni byli vedle ČSSD hlavními představiteli toho předchozího. Ovšem to jsem vůbec nemohl tušit, co přijde, že dva roky pod ANO budou ty nejhorší, co naše město od r.89 potkalo

  15. Jan P napsal:

    K panu Tomancovi

    Ajajaj, bodl jsem do vosího hnízda, dovolil jsem si v diskuzi zpochybnit Fórum Jihlava.
    Pokud mě paměť neklame tak místní politické hnutí FJ(volební projekt) máme v Jihlavě od roku 2014.
    To je 6 let. Otázkou je, jestli zde vystupujete pouze za sebe či za celé FJ.

    Mám takový pocit, že přikládáte vaší osobě jako hlavní spoluzakladatel hnutí a zastupitel FJ větší význam, než ve skutečnosti je: „mám splníno – přispěl jsem k tomu, že v Jihlavě vznikl nový politický demoratický subjekt, který se zasloužil o to, že zde nevládne ANO.“
    Jste přece demokratické hnutí ? Ne stranou jednoho vůdce jako Babišovo ANO.
    Myslím si, že dalším pokračování FJ si stoprocentně jistý rozhodně nejste: „Do následujících komunálních voleb jde totiž Forum opět, s pravděpodobností hraničící jistotou…“
    Např. radní města Jihlavy Daniel Škarka(dříve FJ) bude kandidovat v příštích volbách za ČPS nebo za FJ ? Současná primátorka Karolína Koubová se bude věnovat více práci pro STAN nebo FJ ? Atd. atd…
    V předešlém diskusním komentáři na který reagujete, jasně mluvím o tom, že je to jejich legitimní rozhodnutí a mají na to právo ! Nikoliv je za to kritizuju a nějak jejich rozhodnutí nezpochybňuju !
    Jak si to přebere volič/ka FJ nechám na nich. Třeba budou příště volit Piráty, nebo nějaké jiné politické uskupení. Kde najdou zastupitele a kandidáty bývalého hnutí FJ ke kterým mají důvěru.
    Nakonec rozhovor(19.09.20) s primátorkou Karolínou Koubovou pro online deník Alarm mi hodně napověděl.
    Dále píšete:“…že bych já tiše opustil politickou scénu v Jihlavě ? To nechte prosím na mně, toto rozhodnutí,“
    Tady z vás cítím nervozitu a hořkost.
    Těžko může málo informovaný čtenář jako já hledat pravdu, co o vás zase tvrdí v diskuzi(…) pod vašim blogem významný funkcionář místní ODS. Jasně, vaše politická budoucnost v Jihlavě je čistě vaše osobní věc. Já to respektuju. Ne, že bych vám to nepřál ,ale nevidím ji nijak růžově. Nakonec proč si odpírat zasloužený důchod ?
    Máte pravdu: koaliční vládní slepence vidíme i v jiných městech než Jihlava.
    Můžeme se ale bavit o tom, jak takové slepence různých politických a osobních zájmů (NE)FUNGUJÍ a ve finále většinově i špatně končí. Ničím se od Jihlavy neliší. Tím netvrdím, že něco dílčího se dá i v těchto slepencích pro dobro města a jeho občanů prosadit a udělat.
    Chápu. S ohledem na vaši minulost(předlistopadový důstojník ČSLA)to takhle jako já ve veřejném prostoru nahlas říct nemůžete: ODS je zločinecká organizace, nebo že má mafiánskou minulost.
    Pravičáci a antikomunisté by vás za tato tvrzení sežrali. O tom žádná.
    Já proti FJ ani vám osobně žádný vyhraněný kladný či záporný názor fakt nemám. To mi prosím věřte. Pouze jsem konstatoval některá fakta a oprávněně kladl otázky, co bude dál ?
    Dlouhodobě si přeju a nejsem rozhodně jediný v Jihlavě skutečnou změnu.(…)
    Jako volič vašeho koaličního spojence Žijeme Jihlavou jsem toho názoru ,že pouze koaliční vláda FJ + ŽJ by byla tím nejlepším možným řešením. I ten amatérismus u nováčků by se dal omluvit. Ale karty ve volbách rozdali voliči ve městě jinak…

  16. blade napsal:

    To bílé tričko s Havlem a tenisky s bílou podešví jsou legrační jak celá ODS. Panebože … 🙂 🙂 🙂

  17. Miroslav Tomanec napsal:

    Jan P :

    Nevím proč byste měl bodat do vosího hnízda – myslím že normálně diskutujeme – a za Forum snad tady diskutuju a mám blog jenom já, ne ? Tak jaké pak vosí hnízdo ?

    Forum jako takové vzniklo v roce 2011, takže příští rok to bude deset let a o rok později už to budou tedy třetí volby. Ono – že to nevíte neznamená že to nebylo. Byla to spousta práce, dát dohromady kandidátku, která by měla šanci uspět po všech těch předchozích neúspěšných pokusech ostatních. V systému, kdy taková to občanská uskupení by měla být přirozeným konkurentem politických stran. Je to hlavně pro lidi, kteří se chtějí zapojit ale nechtějí být straničtí… no tak proč do toho nejdete třebas vy ?

    Že bych si přikládal nějaký větší význam ? Naopak – chtěl jsem říct, že teď už je to více na ostatních než na mně , ve Foru je spousta lidí co jsou mladší, schopnější a hlavně politicky zdatnější a diplomatičtější než já.

    No a jestli jsem si jistý jestli půjdeme do voleb ? No já osobně si myslím že ano, a udělám všechno proto, aby to tak bylo, ale je přece jasné, že s úplnou jistotou to prohlásit nemohu – hlavně přece proto, že to nerozhoduju sám, jsme demokratické uskupení a Forum není žádná moje značka.

    Protože jsme se koncipovali pouze pro město a žádnou kandidátku jsme do kraje nestavěli, tak je přece přirozené, že lidé, kteří se chtějí dál angažovat musí na jiné kandidátky. U primátorky to dokonce považuji za povinnost – je přece nutné hájít zájmy města i tam . A tak jsme měli své lidi celkem na třech kandidátkách. Jsem velkým odpůrcem sběratelství funkcí – viz Běhounek, Pacal – ale být pouhým řadovým zastupitelem nic takového není a práce primátorky a řadové krajské zastupitelky ( nic víc nebude) spolu úzce souvisí.

    Já osobně nemám žádné politické ambice a nestojím o žádnou politickou budoucnost a co o mně říká pan Schrek mne nechává úplně chladným, protože kvuli takovým jako on jsem před těmi deseti lety vstoupil aktivně do veřejného života – abych zabránil pokračování kliky ODS a ČSSD – a to pořád trvá. Pan Schrek částečně zcela nepodložená tvrzení o mé třicet let staré minulosti opakuje vždy a při každém našem názorovém střetu – asi proto, že mu chybí aktuální oponenty a on na prvním místě cítí potřebu své odpůrce bez souvisllosti dehonestovat. A takové hry já s ním nehraji,

    ODS pro mně vždycky v minulosti, spolu s ČSSD, byly strany které otevřeně či skrytě podporovaly klientelismus, mafiánství, korupci. Ale to hlavně v devadesátých letech bohužel ovládlo celou společnost A v koalici jsme s nimi jednak proto, že nebyla žádná jiná možnost jak zabránit pokračování vlády ANO ve městě – což je ještě mnohem horší než ODS – a jednak protože jsme měli pocit, že se začínají měnit … jenomže přišel Petr Laštovička, který byl v Jihlavě tím úplně nejhorším, co ODS vedení města dala – zkuste si přečíst jeho články, jak dovedně se snaží svůj klientelismus (obchodní zástupce VAS) a ted to poslední prohlášení Vystrčila na podporu Ivo Valenty – no tak to je úplný šok.

    Ale mně neberte příliš vážně – jsem jenom kusovka, řadový zastupitel, nemám žádné politické funkce, žádný vliv – a navíc nejsem žádný politik ani diplomat. Ale klidně bych si s váma dal kafe nebo pivo, máte zajimavé názory…

  18. VladimírV napsal:

    Pro pana Tomance

    Vámi „milovaná“ klika ODS v čele s panem Schrekem a ČSSD jako součást krajské „Národní fronty“ je ve vedení kraje. Co s tím budete dělat?

  19. BerKa napsal:

    Co by dělal ? Veřejně se mu omluví, jak slíbil. 🙂

  20. Dvořák napsal:

    Další ukázka toho,že chodit k volbám se opravdu vyplatí. 😀 Kolik bude příští volební účast,tak 25 %?

  21. Miroslav Tomanec napsal:

    VladimiV, BerKa . …přesně tak. Veřejně se omluvím všude tam , kde jsem to napsal. Čekám jenom na oficiální zprávu a na ještě jedno jednání, kde se budou rozdělovat gesce. Tam to ještě může zhavarovat… Takových podepsaných dohod jako je tato už bylo….

    VladimirV . …ano, je to tak trochu návrat starých časů, uznávám. Příští rok to bude deset let, co jsem se rozhodl vstoupit aktivně do veřejného života, abych něco ve městě udělal s klikou ODS/ČSSD/KDU – a mám nebezpečný pocit, že teď se to takhle vrací zpět na kraji. Tam totiž nemají žádné Forum, aby jim stálo v cestě… Díky tomu, kam tahle parta došla na celostátní úrovni jsme se dočkali babišismu, který pomalu ale jistě končí a ted se to má jako vrátit ? A do toho ještě VEŘEJNÁ podpora Vystrčila takového člověka jako je Ivo Valenta? Odsouzeného kriminálníka, kmotra, klientelistu, hazardního bosse, majitele Parlamentních listů, žumpy žump ? Předseda senátu a ten, který zde vede to vyjednávání, na jedné straně toho tolik udělá na mezinárodním poli – za pár dní tohle ??? Takže zůstává ten jediný pozitivní výsledek – a to je antibabiš – ovšem to je na druhé straně téměř stejné, jako to, s čím tento zločinec vystoupil před lety proti tehle klice.

    Dvořák . … právě naopak, chodit k volbám se vyplatí, změny se dějí a Babišistán zcela poprávu díky nim odstaven i zde…. a mne naopak překvapilo, že volební účast byla tak vysoká vzhledem ke Covidu . Spoustu lidí, zvláště starších, kteří dřive volili, mně řekli, že nepujdou, protože se prostě bojí…

    VladimírV. … a co vy – jak jste nakonec zavolil – jste v koalici, nebo ne ?

  22. VladimírV napsal:

    Vážený pane Tomanče,

    nechci srovnávat zlodějinu z dob minulých vlád s údobím řízení státu panem Babišem. To se jednoduše nedá, neboť óóóbr zlodějinu, kterou minulé polotické reúprezentace produkovaly s pomocí svých klientů, kterým vytvořily podmínky pro jejich zbohatnutí – viz např. zmíněný pan Babiš., sprostě nelze srovnávat.

    Moje volba byla opět jasná. Volím pouze ty kandidáty , které znám, u krajských a celostátních voleb pak s handicapem volby jednoho politického subjektu a cílem, aby můj hlas nepropadl. Nálepkování mi proto nic neříká. V případě krajských voleb jsem tak rovněž učinil. A proto se musím spokojit s volenými zástupci v opozici. Národní fronta, která v kraji vznikla jako protiváha mnou voleného vítěznému hnutí, neskýtá svojí nesourodostí příliš velkou záruku dobrého zdraví kraje v budoucnu. Což mne ale ani trochu netěší. Zvláště poté, co otěže kraje dosud třímal v ruce hejtman, který svojí rozvahou, apolitičností a zkušenostmi dokázal udržet prestiž a hospodaření kraje jinak opomíjeného kraje na potřebné úrovni.

    Nejásám, zvláště při vědomí toho, že se blíží doba, která bude mít daleko k současnému blahobytu, ve kterém žijeme. Strategie „anibabiš“ to samozřejmě nevylepší.

    A propós“ Tipnete si, jak dlouho vysočinský koaliční slepenec vydrží? Já ano. Tato koalice, pokud vydrží déle jak 2 roky, je pouhým sněním.

    Zdraví Vladimír Havlíček

  23. Jan P napsal:

    Vážený pane Tomanče,
    děkuji za názor a vysvětlení.

    Rozumím. Hodně s Vámi souhlasím.
    Rovněž to vidím kriticky a podobně nespokojeně jako vy: opoziční smlouvy mezi ODS a ČSSD, korupce, klientelismu atd. atd.
    Máte samozřejmě pravdu, že všechno se diskusi na internetu řešit nedá. Je lepší osobní setkání, kde se dají stanoviska a názory líp objasnit. Nechci Fórum Jihlava ani Žijeme Jihlavou radit ,co má nebo nemá dělat.

    Když vznikala v Jihlavě po volbách koalice Fórum Jihlava a Žijeme Jihlavou měl jsem z toho radost. Z ODS v koalici už ne. O jihlavské KDU-ČSL toho moc nevím. Až na Jaromíra Kalinu jako jednoho z výrazných představitelů -přátel starých pořádků ve městě. Chápu, že s ANO by jste toho taky moc nevyhráli(…)
    Stáli jste před volbou: buď se stát konstruktivní opozicí, nebo na nic nečekat. Jít do toho. Vyšachovat anaře jako vítěze voleb a pokusit se o nějaký „funkční“ koaliční vládní slepenec a kompromis. Aneb Babišovskému teroru nutno čelit novými nezprofanovanými a uhlazenými tvářemi…třeba i s ODS.
    Programově a politicky vám bylo nejblíže politické uskupení Žijeme Jihlavou. S nimi jste na většinu v zastupitelstvu ale nedosáhli.
    Otázkou je, jestli vás a ŽJ vládní koalice s ODS nakonec nepoškodila ? Mám takový obavy, že můžete klidně přijít o nemalou přízeň svých voličů ,i když se proti ODS dokážete občas veřejně vymezit. Už jsem o tom v diskuzi kdysi psal, že nemůže být pro politickou kulturu a demokracii nic nebezpečnějšího, než hazardovat s důvěrou voličů. Je jedno, jestli se jedná o naivitu samotných protagonistů či se jedná o politický kšeftaření, nebo v pozadí stojí zájmy kapitálu a byznysu.
    Faktem je, že vám(FJ,ŽJ) v současném zastupitelstvu chybí programově a politicky vhodný koaliční spojenec. Nebudu nic zatím předčasně prozrazovat, ale takový nový volební projekty se pravděpodobně objeví u voleb až do sněmovny příští rok a zastupitelstev měst za dva roky. Nemyslím tím plánované Minářovo politické hnutí.
    Jak budou ve volbách úspěšný těžko zatím říct. Může to být-běh na dlouho trať. Vaše voliče vám přetahovat nebudou. Nedá se ale úplně vyloučit, že komunální politika v Jihlavě(a nejen ona) může být brzo ještě hodně zajímavá. Půjde o hodně(…)

    Nevím jaký máte názor na připravovanou krajskou vládní koalici na Vysočině ?
    Můžeme mít radost ,že tam nenajdeme ANO, ale…
    Co si od takové koalice s ODS slibují Piráti a STAN(ale i v jiných krajích) s Karolínou Koubovou fakt nevím ?
    Jak se to asi poslouchá těm prekarizovaným občanům z městských periférií, kteří této partičce uvěřili?
    Já osobně pravicové frontě s ODS proti komunistovi Babišovi nevěřím. Časem se začne drolit.
    Vy sám jako zkušený městský zastupitel a místní politik můžete o tom hodně vyprávět…

  24. Dvořák napsal:

    Asi vás omlouvá blízká přítomnost pirátů,tak až se z toho rauše vyspíte,koukněte na výsledky voleb. Změna nastala opět pouze díky idiotskému volebnímu systému,nikoliv rukou voličů. Třeba by se takový systém dal praktikovat i ve fotbale.

  25. BerKa napsal:

    No a jak by to mělo být, aby to bylo neidiotské ? Systém „vítěz bere vše“ ? Tedy aby ten, kdo získá 18% hlasů při 50% účasti (tedy hlasy 9% obyvatel kraje) obsadil všech 45 křesel v krajském zastupitelstvu ? Nejsem si úplně jistý, nakolik by to byl ideální, demokratický, či alespoň přínosný systém.

  26. Dvořák napsal:

    Berka,to by asi fakt nešlo,obzvlášť při naší politické rozdrobenosti. Ale určitě by bylo dobré neobcházet vítěze vo!eb,ať vyhraje kdokoliv. To fakt k těm volbám nemusí chodit. A když už jste nakousl ty procenta,myslíte,že strana s třetinovým ziskem může vládnout?

  27. blade napsal:

    „Nezvítězil zdravý selský rozum, ale vítězi voleb bylo jeho vítězství ukradeno poraženými. ODS od začátku nerespektovala naše vítězství – kmotrovská politika z devadesátých let se v nich nezapře. Všem poraženým chybí základy slušného a seriózního jednání a nerespektují absolutně výsledky voleb. Nerespektují voliče – obyčejné občany. Předem domluvená koalice dala jasně najevo, že ji nezáleží na Vysočině, ale poslušně se řídila pokyny z Prahy, a to udělat koalici bez nás,“ stojí v prohlášení Martina Kukly (ANO), které rozeslal dnes dopoledne novinářům.

  28. blade napsal:

    Schrek = Schreck = Zděšení >>> no ono je to přímo symbolické 😉

  29. blade napsal:

    10. 9. 2020, 16:41 – Peking, ČTK
    Čína zakáže vstup na své území všem členům delegace předsedy českého Senátu Miloše Vystrčila na Tchaj-wan. Firmám, které měly v této misi své zástupce, nepovolí vstup na svůj trh, uvedl web China Daily vlastněný vládnoucí čínskou komunistickou stranou.

    ÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷÷

    Dnes 17:36, Novinky
    Slibované linky na roušky zatím z Tchaj-wanu nedorazily. Nepodepsala se ani smlouva.

    Výrobní linky na roušky, které jako poděkování za návštěvu Tchaj-wanu předsedou Senátu Milošem Vystrčilem (ODS) má Česku darovat tamní firma, stále nedorazily. Kdy se tak přesně stane, není jasné, protože stále není podepsaná darovací smlouva a stát neví, jak dar přijmout.

  30. BerKa napsal:

    No a za to proboha může Vystrčil, že náš stát neví jak dar přijmout ?

  31. BerKa napsal:

    Takže koukám, že je čas na tu veřejnou omluvu, co ? 🙂

Leave a Reply