Dno.

Běžně je až 30% naší populace ovlivňováno dezinformačnimi weby a nejrůznějšími řetězově šířenými poplašnými zprávami. U Covidu, kdy nikdo pořádně ještě pořád neví, to číslo ještě roste.

Je jasné, že to je hodně složité v situaci kdy máme vládu takových tajtrliků a kdy na každém rohu říká „velká kapacita“ něco úplně jiného. Kdy „premiérovi“ se nedá věřit ani v době normální, natož krizové. Kdy „prezidentovi“ je to úplně jedno a jenom se utápí ve své samolibosti a pocitu moci. Člověk se ani pořádně nemá čeho chytit.

O to je to však horší, když neověřené a nepodložené dezinformace  čtete od  veřejně známé osoby, byť ze zcela jiného oboru, ze které se po zhlednutí videa s indickým odborníkem a přečtení několika zpráv o očkování = čipování  a  neblahém působení Billa Gatese stává   odborník epidemiolog na slovo vzatý. A dezinformace u běžné populace rázem nabývá na netušené síle…

Takovýmto šiřitelem je v našem městě Viktor Ujčík, hokejová legenda, trénér A mužstva Dukly, předseda disciplinární komise hokejového svazu a zaměstnanec městské firmy.  Ale kdyby zůstalo jenom při tom… O pár dnů později  s velkou chutí  veřejně popisuje své zážitky z demonstrace na Staromáku , která vyústila v bitku chuligánů s policií, kde sám statečně se státní vlaječkou v ruce  hrubě uráží řadové policisty, kteří se provinili pouze tím, že jsou právě ve službě… Následně  pak ve své „reportáži“ bez uzardění celou situaci přirovná k 17. listopadu. Vpravdě vzor pro mladou generaci.

No a protože se k tomu nikdo nevymezí a nikdo mu nečelí – tak s jídlem roste chuť a za pár dnů o těchto policistech hovoří opět veřejně v celostátním tisku už v souvislosti s lidickými vrahy…

Dno. Absolutní dno lidskosti.

Ještě větším zklamáním než konání tohoto člověka, kterého jsem si do té doby vážil, však pro mne je postoj vedení našeho města, v čele s paní primátorkou. Tito lidé  se proti něčemu takovému ani slůvkem nevymezí, aby  byly  tyto činy aspoň částečně  vyváženy autoritou jejich dočasně zastávaných pozic i osobností.  A tím se to vlastně stává normou obecně akceptovatelného chování. A to je tedy hodně hrůzné pomyšlení.   

12 Responses to “Dno.”

  1. jihlavák napsal:

    Jeden z komentářů pod dnešním článkem na idnes:

    https://www.idnes.cz/hokej/hokejova-1-liga/viktor-ujcik-trener-dukla-jihlava-rozhovor.A201024_578358_hok_1liga_ten

    Hele Viktore – no to se tak někdy stává, že když přijde nějaká krize, tak některé sféry byznysu přijdou o zákazníky a zkrachují. Nevím, proč by se to mělo vyhnout zrovna profesionálnímu hokeji.

    První pětku můžeš poslat na brigádu do jihlavské nemocnice, zřízenců je chornicky málo, druhou pětku můžeš poslat na brigádu do ústavů sociální péče, kde vlivem karantén a onemocnění valem ubývá personál, třetí pětku na brigádu k České poště nebo jiným logistickým firmám, které aktuálně praskají ve švech, protože zajišťují mnoha lidem leckdy jediný materiální kontakt s okolním světem, no a trenéři a čtvrtá lajna můžou mazat vypomoci na hygienu s navoláváním kontaktů kvůli možné nákaze.

    Všichni budete této společnosti prospěšní nejméně tak jako když jste kusem kompozitu honili kus gumy po zamrzlé vodě, a alespoň si budete vy všichni rebelové moci na vlastní kůži ověřit, že ta situace opravdu není jednoduchá.

  2. Miroslav Tomanec, Ing., MBA napsal:

    jihlavák :

    …ano, máte pravdu, ovšem nevysmíval bych se jím takto – musí to být těžké jako pro všechny ostatní, na které to dopadlo…

    Pro mne je daleko, daleko horší to, že to co dělá v této situaci pan Ujčík je mlčky schvalováno nebo přehlíženo jednatelem klubu, dozorčí radou, valnou hromadou městské společnosti, primátorkou… hrůzostrašné, jak hluboko mají hlavu v písku

  3. Miroslav Tomanec, Ing., MBA napsal:

    Jsem rád, že poslední odstavec mohu vzít zpět. Vedení města právě vydalo toto prohlášení :

    Vedení města Jihlavy se distancuje od jednání a výroků trenéra Dukly Jihlava Viktora Ujčíka a pověřilo jednatele HC Dukla Jihlava Bedřicha Ščerbana, aby trenérovi tlumočil, že město Jihlava nesouhlasí s jeho postojem.

  4. Svatopluk Beran napsal:

    O TOM JAK ZLODĚJ KŘIČÍ CHYŤTE ZLODĚJE.

    Je jasné, že to je hodně složité v situaci kdy máme vládu takových tajtrliků a kdy na každém rohu říká „velká kapacita“ něco úplně jiného. Kdy „premiérovi“ se nedá věřit ani v době normální, natož krizové. Kdy „prezidentovi“ je to úplně jedno a jenom se utápí ve své samolibosti a pocitu moci. Člověk se ani pořádně nemá čeho chytit.

    V kolika zemích které postihl koronavirus nemají tajtrlíky, podle opozice a podle výsledků jak to tam vypadá?

    Snad kromě ČÍNY, VIETNAMU, KOREE, THAJ VANU, VŠUDE JINDE.

    V KTERÉ ZEMI NENÍ POLOVIČKA LIDÍ PRO A DRUHÁ PROTI VLÁDĚ A POLITICE KTEROU VLÁDA DĚLÁ?

    ALE SNAD JEN V NAŠÍ REPUBLICE DOKÁŽE OPOZICE SPOLU S CENTRÁLNÍMI MEDII V DOBĚ CELOSVĚTOVÉ ZDRAVOTNÍ KRIZINE NEUSTÁLE DESTABILIZOVAT ZEM A ROZEŠTVÁVAT LIDI. VŠE V ZÁJMU DEMOKRACIE A SVOBODY. NA HO… JSOU SVOBODY A DEMOKRACIE, KDYŽ UMÍRAJÍ OBČANÉ KTEŘÍ NEMUSÍ JEŠTĚ ODEJÍT.

    Člověk se ani pořádně nemá čeho CHYTIT.

    CHYŤTE se svého rozumu, když už musíte vylézt z baráku ven. Vem te si roušku dodržujte rozestupy, dodržujte hygienu a pokud nemusíte, nelezte nikam kde jsou jiní občané. A počítejte že to může trvat až dva roky, což by mělo být z toho co se ve světě děje, jasné každému průměrně inteligentnímu občanu. Svět není jen o nekonečném růstu bohatství nul a jedniček v počítačích bank, i když se v čase neustále posunuje. Je to jednoduché a prosté.

  5. Zdeněk Gryc napsal:

    17. BŘEZEN DVATISÍCE DVACET
    13. ŘÍJEN DVATISÍCE DVACET
    Chybí důvěryhodné autority ?
    ————————————————————————–
    Předseda Senátu Vystrčil a jeho čtyři prosby k lidem
    17.3.2020

    Miloš Vystrčil, předseda Senátu, na svém webu publikoval příspěvek,
    v němž se obrací na občany ČR. V celém znění jej přetiskujeme:

    Vážení spoluobčané, milé děti,

    vzhledem k tomu, že nám hrozí nákaza koronavirem a rozšíření epidemie mám k Vám 4 prosby:

    První je – prosím, noste, používejte roušku. Snížte tím riziko vlastní nákazy a zejména potom snížíte riziko toho, že nakazíte ostatní.

    Druhá prosba, pokud můžete, prosím, nenavštěvujte zdravotnická zařízení. Umožníte tím zdravotnímu personálu zabývat se vážnějšími případy a také se vyhnete místům, kde je nejvíce nemocí.

    Třetí mojí prosbou je, zůstávejte doma. Zbytečně se nikde neshromažďujte, a pokud někde jste, tak se dívejte, jestli všichni okolo Vás také mají roušku.

    A ta poslední prosba, prosím, žijte zdravě, buďte na čerstvém vzduchu, jezte ovoce a zeleninu a zejména dodržujte hygienická pravidla. Pokud toto uděláte, uděláte nejvíce pro sebe i pro ostatní a snížíte pravděpodobnost nákazy na minimum.

    Děkuju Vám.
    Držme se.
    ——————————

    SENÁT JE SENÁT !!!

  6. Svatopluk Beran napsal:

    Celá opozice v četně Vystrčila napřed rozdmýchala veškeré ohníčky které tu po prvním ZASTAVENÍ ZEMĚ ještě doutnaly a teď dodatečně dělá chytrý, přičemž dál pod kotel přikládá.

    NÁSLEDNĚ LIDOVĚ – nevím kdo to napsal, ale líp už to říct nejde. Podle mne jsou mezi podnikateli vyjímky, ale moc jich nebude, protože jak říkal Trump svým příznivcům na mítingu. JE TU SNAD MEZI VÁMI NĚKDO KDO SI NECHCE VYDĚLÁVAT VELKÉ PENÍZE?

    Vážení podnikatelé a spoluobčané, můžete si za to sami!

    Vážení podnikatelé a spoluobčané, druhým lockdownem, ke kterému dojde od příštího týdne, bude pokračovat covidová epidemie. Můžete si za to sami. Držkujete, pičujete a nechcete slyšet varovné hlasy. Zesměšňujete opatření vlády a hygieniky považujete za idioty. Celé léto jste nadávali vládě, že chcete „svobodu“ cestování, že všechna opatření jsou narušování lidských práv a rozhodně musíte být u moře. Vláda vyměkla. Tak jste si to užili. Teď budete pičovat kvůli vánocům. Jako kdyby dárky pro haranta byly víc, než zdraví a život. Další lockdown přijde na jaře, protože nevydržíte o samotě, budete chodit po nákupech, slavit, chlastat po nárožích a na jaře mr.at na mezích. Pokud podnikáte a chcete-li ekonomicky přežít, připravte se na situaci extrémní neposlušnosti a vzdorovitosti občanů, která přinese kolaps zdravotnictví a konec světa bezuzdné zábavy a užívání si, jaký jste zažili dodnes. Pokud matláte barvy na plátno, děláte divadelní performance, tlučete do bubnů, mlátíte do kytar či šmidláte na housle, naučte se nějaký řemeslo, které druzí lidé potřebují. Třeba uklízet záchody, i když jste doteď hostovali ve filharmonii. Kultura vás neuživí. Lubomír Zaorálek také ne. Příště už prachy nebudou ani pro něj. Pokud prodáváte chlast s příběhem, vedete divadlo či rockový klub nebo děláte jinou zbytečnou činnost v kulturní produkci či v cestovním ruchu, neobtěžujte už nikoho. Zbytečnejch hospod, hotelů a rekreací je všude jak máku. Cestování končí, budete sedět na prdeli minimálně dva roky.

  7. Zdeněk Gryc napsal:

    NOVÝ TRANSPARENT NA BUDOVU:

    JAMU
    FAMU
    AKADEMII VÝTVARNÝCH UMĚNÍ:

    „Pokud matláte barvy na plátno, děláte divadelní performance, tlučete do bubnů, mlátíte do kytar či šmidláte na housle, naučte se nějaký řemeslo, které druzí lidé potřebují.“

  8. Svatopluk Beran napsal:

    NOVÝ TRANSPARENT NA BUDOVU:

    JAMU
    FAMU
    AKADEMII VÝTVARNÝCH UMĚNÍ:

    „Pokud matláte barvy na plátno, děláte divadelní performance, tlučete do bubnů, mlátíte do kytar či šmidláte na housle, naučte se nějaký řemeslo, které druzí lidé potřebují.“

    Vytrženo z kontextu a posunuto do vaší nové představy k nastupující generaci celé.

    Tak abychom to do toho vašeho nového kontextu pro nové adepty umění uvedli celé.

    NOVÝ TRANSPARENT NA BUDOVU:

    JAMU
    FAMU
    AKADEMII VÝTVARNÝCH UMĚNÍ:

    Celé léto jste nadávali vládě, že chcete „svobodu“ cestování, že všechna opatření jsou narušování lidských práv. Pokud matláte barvy na plátno, děláte divadelní performance, tlučete do bubnů, mlátíte do kytar či šmidláte na housle, naučte se nějaký řemeslo, které druzí lidé teď potřebují. Teď kdy umírá i přes sto občanů denně zbytečně, občanů kteří tu mohli ještě deset dvacet let s námi být, když vy jste nedokázali rozeznat v létě 2020, kolik zbytečných smrtí svým chováním přivodíte. Běžte dělat třeba sanitáře do nemocnic nebo pomáhat jako sociální výpomoc do pečovatelských domů.

  9. Zdeněk Gryc napsal:

    OK,

    máte pravdu, věta se nemá vytrhávat z kontextu.

  10. Svatopluk Beran napsal:

    Když tedy opravdu na DNO pane Tomanec, tak z předsedou senátu Milošem Vystrčilem určitě.

    Dnes v Jihlavských Listech vyšel článek o Miloši Vystrčilovi předsedovi českého senátu a jeho ,,POLITICKÉ ODVAZE,, cestě na Tchaj-wan s požehnaná ministrem zahraničí USA Pompeem, ale v rozporu s českou zahraniční politikou. Samozřejmě že tam s ním jela i skupina českých podnikatelů, kteří tam pochopitelně ,,NEJELI POČÍTAT GROŠE,, . No a kdo v té skupině také nebyl. Odsouzený a psychicky již po amnestii presidenta Klause uzdravený Generální ředitel Icom transport Zdenek Kratochvíl. TAKŽE – BRAVO SENÁT, BRAVO PŘEDSEDA SENÁTU MILOŠ VYSTRČIL, BRAVO ODS. Morální budoucnost občanů republiky je díky ODS zaručena.

  11. Jan P napsal:

    Přestože je infodemie průser jak mraky, nemůžeme lidi, který šíří nesmysly, odsuzovat k zatracení.
    Bláboly šíří i „přední“ novináři a novinářky (Zlámalová, Klicperová..), o lékařských „celebritách“ nemluvě.
    Pokud někdo během letoška přišel o práci a vidí, jak je vláda neschopná, nemůžeme se mu divit. Co s tím? Třeba ve Finsku, kde mají funkční školství, nemají dezinformace šanci. A podívejme se na finskou vládu v čele se Sannou Marin.
    30. 10. 2020|Rozklad důvěry. Podívejte se na zoufalství, ke kterému vede covid-19|seznamzpravy.cz

  12. Jan P napsal:

    Dobrej postřeh…

    „Kultura, sport, služby volného času a související provozy se zastavily jako první. Ne výrobny, montovny, továrny se silnými lobbisty, nadstandartním mediálním přístupem a silnými vlivovými pákami. Je z toho patrné, že se jako první sáhlo tam, kde to nejméně bude bolet nejvíce mocné.“
    5. 11. 2020|Zdraví, nebo ekonomika? Kdyby alespoň ta ekonomika!|Britské listy

Leave a Reply