Ad. : Proč dnes nevolit ODS (2.10.2020)

Jsem rád, že se především díky těm, co přišli k volbám a volili demokracii, nenaplnilo moje hloupé „věštění“ a že se volby v našem kraji vyvinuly tak, že ODS už nemusela pokračovat v koalici s hnutím pana premiéra Andreje Babiše. A jak jsem slíbil, tak se tímto novému hetmanovi Víťovi Schrekovi za svá předvolební slova vůči jeho osobě zde 2.10.2020 omlouvám.

Zároveň mu blahopřeji k získání tak důležité a významné pozice a věřím, že bude jako 4. hejtman Kraje Vysočina důstojným pokračovatelem svých předchůdců Františka Dohnala, Miloše Vystrčila a Jiřího Běhounka. Protože si na prvním místě myslím, že každý z nich bez ohledu na stranickou příslušnost a různé výhrady vykonal v této funkci kus kvalitní práce v dobré víře.

Z mého pohledu patriota pak je nejdůležitější, že se post hejtmana po dlouhých 16 letech opět dostal do rukou politika z krajského města a věřím, že to bude brzy znát.

8 Responses to “Ad. : Proč dnes nevolit ODS (2.10.2020)”

  1. Jan P napsal:

    Na úrovni Kraje Vysočina se možná ODS bez vlády s ANO ZATÍM obejde.
    Otázka je, na jak dlouho.
    Že se na centrální úrovni rýsuje konzervativní koalice ANO+ODS, je fakt.
    Co si počne nový hejtman Kraje Vysočina Víťa Schrek(ODS),když za osekávání zdrojů pro kraje, města a obce může i jeho partaj ?
    20. listopadu 2020|Ekonomové odmítají daňový baliček: Hazard s pověstí Česka a rozvrat veřejných financí| CNN Prima NEWS

  2. Miroslav Tomanec napsal:

    Ano, je dosti výmluvné, když na tom klíčovém nočním hlasování se jednotně jako jeden muž sejdou kluby ANO, ODS a SPD. Říká se tomu „hlasovací disciplina“.

    Koalice ANO s ODS by znamenala pád Fialovců do byzvýznamnosti, jako se to Babišovi už povedlo s ČSSD, KSČM, KDU – a on určitě k tomu směřuje, je to „dobrý“ a prohnaný „politik“

  3. Jan P napsal:

    Vrásky nad návrhem rozpočtu na příští rok to udělá nejednomu zastupitelstvu obcí a krajů.
    Na příjmovou stranu opravdu nebude pěkný pohled. Jak na tom budeme asi v Jihlavě ?
    Šetřit se bude z veřejné dopravy, zdravotní nebo sociální péče?

    Nechci radit redakci zpravodaje statutárního města Jihlavy – Ježkovy oči.
    Občané města Jihlavy si zaslouží mít rozhovor na titulní straně zpravodaje Ježkovi oči s radním města pro dopravu a informatiku a poslancem Poslanecké sněmovny za ODS Jaroslavem Vymazalem, který hlasoval pro „rozvrat veřejných financí.“ Žádné servilní otázky od redaktora, ale otázky přímo na tělo !
    Nebo se toho zhostí privátní regionální noviny Jihlavské listy ?
    Vysvětlí Vymazal své hlasování(„hlasovací disciplína“) v kuolárech i svým vládním koaličním partnerům za Fórum Jihlava, KDU-ČSL a Žijeme Jihlavou ?

    Kdo na panský neoliberální koalici slušňáka s brýlemi a „trestně stíhaného estébáka“ vydělá ?
    Fialové ve věci „zakroucení krků sockám“ zbaběle mlží, ovšem jejich voličské stádo to dokáže říct narovinu.(…)
    Jenže český pravici nejde o rozpočtovou odpovědnost bla bla bla, ale o víc prachů bohatým lidem a jde jim jen o vlastní koryta. Je jedno, jestli se jedná o Petra Fialu, Víťu Schreka čí Jaroslava Vymazala(politický dinosaurus). Že je Babiš génius a ztrapnil i českou „levici“ je rovněž fakt. Protože se paktovala s oligarchou…

  4. Dvořák napsal:

    Proč nevolit ods? Třeba proto,co její členové vypustí z tlamy a nejvyšší představitelé tiše souhlasí a naše orgány to posvětí. I kdyby Babišovi dokázali všechno,z čeho ho obviňují,tak oproti týhle partaji je to furt břídil.

    Jane,jestli tou levicí myslíte socany,tak ti se ztrapnili už dávno sami. A to paktování je drží ještě nad vodou,protože jinak už by si na ně nikdo nevzpomněl,ani kdyby stál v kaufu u regálu s pomerančema.

  5. Jan P napsal:

    K Dvořákovi

    Tou českou levicí, kterou píšu v uvozovkách myslím vždy ČSSD a KSČM:-)
    Představte si, že by to mohla být krásná povolební koalice(ANO+ODS+SPD) v rámci boje proti globálnímu zelenému neomarxismu. Jen je teda otázka, jestli se Konzervativní blok rozpadne už před volbami nebo až po nich.
    Tři roky pozoruje ODS, jak se ČSSD v Babišově vládě vymazává z politické mapy. A stejně si řeknou:“ Pojďme s ANO prosadit náš program, co by se asi mohlo posrat“

    Skvělý text.
    „Všichni, kdo hlasovali pro Babišův návrh by měli dostat medaili od Institutu Václava Klause, zlatou masovou konzervu a diplom zasloužilého pravičáka. KSČM může konzervu poslat svým zbývajícím voličům – bude se jim hodit.“
    20.11.2020|Když jde o daně, všichni jsou pravice. ODS i Babiš, komunisti i Okamura| Deník Referendum

  6. blade napsal:

    Jak jde o korýtka, tak je v zoufalství možné vše. Ke komu se tak safra přifařit … 🙂

    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zeleni-volby-do-snemovny-pirati-stan-lide-pro-cssd.A210108_111322_domaci_kop

  7. Jan P napsal:

    Jsem sám, kdo je tak překvapený, že (mnozí) politikové z ODS jsou nyní najednou děsně překvapeni (a pohoršeni) z Orbána?!

Leave a Reply