Smutná parodie v předvolebním čase

Roušky jsou třeba, řeklo se na jaře. Vznikly rouškovníky, na které lidé věšeli doma ušité roušky pro ostatní. Zavedly se i hodiny pro seniory v obchodech a povinné tu byly i rukavice.

V létě premiér oznámil, že roušek netřeba, nebudeme přece terorizovat lidi. Ať si každý nosí, co chce. Rozvolnění přineslo nárůst nemocných. Pořád jen koronavir, rozčílil se dokonce premiér Babiš na opozici.

Na podzim bylo střídavě oblačno. Roušky zase ano a radši zůstaňme doma.
Přišly Vánoce. Je třeba nakoupit, proto máme mnohem volněji než v jiných zemích. Zdravotníci si zoufají, počty nakažených rostou.

Letošní rok: Roušky? Tak určitě! A nejlépe respirátory. Vlastně bez respirátoru do obchodu nelez. Nebo dvě roušky!

Ještě vzpomenete, jak si premiér vzal boj proti pandemii za svůj? Až do doby, kdy se přestalo dařit a vše hodil na odborníky – já nic, já jen premiér.

Bezkoncepčnost, opožděná příprava očkování včetně registrace, protichůdné názory vládnoucích a příkazy seďte doma a nikam nechoďte. Leda byste měli miliony a zaletěli si do Dubaje, nebo hroší kůži, abyste mohli říct jako odborník a exministr Prymula, že přece nebudete furt doma. Vždyť ani tu dovolenou neměl!

Počty nakažených stouply. Některé nemocnice už nemají sílu si zoufat.

Máme zůstat doma, ale nejlépe venku na čerstvém vzduchu. Švejkovští odpírači roušek se srocují na náměstích, v čele s exprezidentem Klausem.

Jemu přece nebude nikdo nic nakazovat. Ani teď, když už není prezidentem.
Parodie. Na roušky, na systém boje proti pandemii, na vysvětlování svých kroků, na elementární soudnost, na věrohodnost svých rozhodnutí. Asi s vědomím, že si lidé přece nějak poradí.

A pak vyšleme premiérův PR tým, který v troskách nalezne zrnka dobrého a přetvoří to v úspěch vlády. Vlastně ne vlády, ale premiéra-zachránce, protože ČSSD si Babiš namaže na chleba.

Ministr Blatný zklamaně naznal, že lidé přestali poslouchat. Ano, část lidí, ale až poté, kdy politici přestali poslouchat odborníky. A ti rezignovali: Koordinátoři testování, očkování, kapacity, kteří k epidemii měli co říct. Politika převážila. Aby ne, když prezident Zeman vyhlásil předvolební kampaň – snad v pohybu mysli tři čtvrtě roku před volbami. Třeba už v létě vyhlásí i ty další za čtyři roky.

Vláda se v tom plácá a opozice jí moc nepomáhá, když jí neschválila nouzový stav, se kterým jediným vláda „umí“ pracovat.

Tvrdá opatření jsou nutná a vláda to teď říká. Jenže k respektu je třeba důvěry a o důvěru vládě v průběhu epidemie se nedá opřít ani kolo.

Důvěryhodná autorita s obličejem člověka chybí. Ke škodě věci, protože opatření, ač je říká chvástal nebo podivín, jsou a budou nutná.

Za týden za dva možná nebude stačit jeden respirátor a budou muset být na obličeji dva. Nebo tři roušky. Či raději čtyři. „Nakažený“ vzduch se k vám pak nedostane. I když možná ani ten nenakažený…

340 Responses to “Smutná parodie v předvolebním čase”

  1. Zdenek Gryc napsal:

    převzato:

    Lidský život nebývá jednoduchý
    Jiří Frühauf | Pondělí, 15. 2. 2021 v 14:40
    ————————————————-
    blade říká:
    Čtvrtek, 25. 2. 2021 v 10:37

    Dvořák říká:
    Čtvrtek, 25. 2. 2021 v 11:14

    Berka říká:
    Čtvrtek, 25. 2. 2021 v 11:52

    XXXXX říká:
    Čtvrtek, 25. 2. 2021 v 22:42
    ————————————————————————————————–
    Lidský život nebývá jednoduchý
    U ANONYMŮ JE TOMU NAOPAK

    KÁZEŇ RUDÉHO PELETONU

    VÝBORNĚ, 1 s hvězdičkou

    i ten

    „dábel s hrádečku“

    jim tam vyšel

    „důvěryhodná osobnost chybí“

    Bratrstvo Kočičí pracky nikoli

    je stále bdělé a nechybí ani na výročí Února 1948

  2. blade napsal:

    Pokud se autor tohoto blogu cítí býti odborníkem na protipandemická opatření, nechť kontaktuje přímo vládu i opozici a předloží jim své konkrétní návrhy jak správně a efektivně řešit pandemii v ČR.

  3. Svatopluk Beran napsal:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Fort_Detrick

    Zajímavý je poslední odstavec z ohledem že v té době probíhaly ve Wu chanu mezinárodní vojenské sportovní hry, srovnatelné s olympijskými hrami, samozřejmě za přítomnosti sportujících vojáků USA. Chci jen říci že situace není zdaleka jasná a vysvětlená. Asi nejpravděpodobnější je, že se však Číňanům povedlo něco jako v USA. Snad teprve čas ukáže pravdu a nebo se jí nedovíme nikdy.

    Uzavření a obnovení provozu v roce 2019
    V návaznosti na příkaz k zastavení a ukončení činnosti Centra pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC), ve kterém byla laboratoř USARMID na základně zastavena kvůli nejméně dvěma „porušením kontejnmentu“, bylo oznámeno „obnovení provozu v omezeném rozsahu“. učiněná 25. listopadu 2019. Dvě porušení oznámená personálu CDARM pracovníky USARMID prokázala selhání protokolů úrovně biologické bezpečnosti 3 a 4 v laboratoři armády „implementovat a udržovat dostatečné postupy zadržování, aby obsahovaly vybrané látky nebo toxiny“ , avšak velící důstojník plukovníka USARMID E. Darrin Cox uvádí, že „porušení je nabité slovo … nikdo nebyl vystaven žádným agentům ani toxinům“ . [28]

    Po přibližně osmi měsících uzavření a omezení bylo laboratoři USARMID BSL-4 povoleno obnovení plného provozního stavu do dubna 2020, za potlesku zákonodárců z Marylandu, včetně senátora Bena Cardina , který uvedl: „je úleva mít plně funkční USARMID se současným vypuknutím COVID-19 „“ . [29] [30]

  4. Svatopluk Beran napsal:

    https://a2larm.cz/2020/04/chripka-ktera-zahubila-vic-lidi-nez-obe-svetove-valky-dohromady/

    Na jaře vláda na poslední chvíli utlumila celou republiku a udělala dobře. Za celej další průser je vinna opozice ze svým politickým bojem proti Babišovi. Toto je typický příspěvek k tomu co říkám. Tu přidají tu utlumujou, podle toho jak se jim daří rozjet koronavirus. Táhle vláda žádnej zázrak, ono to ani moc v tomto neoliberálním světě nejde dělat jinak, ale pořád asi to nejlepší co tu dosud od převratu bylo. Nevím jestli víš o tom že tzv. Španělskou chřipku dovezli do Evropy američtí vojáci ze svého výcvikového vojenského tábora v Kansasu Camp Fustonu za 1SV. už jako epidemii. Dodnes se neví stoprocentně z čeho to tam vzniklo, tak jako se to neví stoprocentně i dnes. Že se dnešní kovid epidemie rozšířila z Čínského Wu-chanu, tak jako Španělská chřipka z amerického vojenského tábora na americké pevnině je neoddiskutovatelné.

  5. Jan P napsal:

    Je čas na generální stávku ?!
    Od pondělí teda jen v režimu do fabriky, nakazit se, vydělat a zpět domů nakazit rodinu. Bez možnosti vycházek do lesa.
    Pojďme si ujasnit priority: Zavřít nejprve průmysl a pak Havlíčka s Babišem, nebo nejprve zavřít Havlíčka s Babišem a až pak průmysl?

  6. Berka napsal:

    Zdeňku, ty popleto… toto je opět jiný, cizí blog a hlavně je o něčem zcela jiném, než tvém kolaborantství. A výročí už jsi si přece užil včera. Dnes už je šestadvacátého !

    Takže moc a moc prosím (věřím, že i za ostatní) – tu ušmudlanou Jiskru z 25.2.1975 zase pečlivě založ do nočního stolku a vytáhni až za rok. To těšení je na tom přece to nejlepší…

    Díky moc, Karlík.

  7. blade napsal:

    Konečně – https://www.mvcr.cz/clanek/pohyb-mezi-okresy.aspx

    A všude venku v zastavených oblastech min. chir. rouška

    DODRŽOVAT !

  8. Zdenek Gryc napsal:

    Berka říká:
    Úterý, 26. 2. 2019 v 0:34
    Spoluzbabělci Olda Háj a Ervín Fririch ?
    Fridrich Ervín, narozen 4.01.1934, od roku 1971 evidován jako důvěrník, svazek č. 15566, správa StB Brno
    Háj Oldřich, narozen 12.01.1932, evidován nejprve jako tajný spolupracovník (spisová značka 806006), následně jako agent – svazek č. 18060, správa StB Brno.
    —————————————————–
    Nedá se vyloučit,že skupina aktivistů Berky,
    podle jejich časových nástupů v peletonu,
    je spolkem dobře organisovaných živlů.
    Používá materiály STB, může mít kořeny i vztah k této organizaci.
    Publicita materiálu STB,ukazuje na blízkost aktivistů, k archivu této organisace.

    Dokládá to systematické hanobení Václava Havla

    „ďábla z hrádečku“.

    Motiv je zřejmý,Havel ukončil činnost PS-áků, STB a vedoucí roli KSČ.
    Zásluhy Václava Havla o stát zaručuje ústava.
    Publikovat obsah archivu STB, v souvislosti se zesnulou významnou jihlavskou osobností
    Oldřicha Háje je odporné a zavrženíhodné.
    Stejně jako vtíravý styl a sprostota anonymních invektiv,
    kterou nešetří tito aktivisté i u jiných osob.

    „MEMORÁL OLDŘICHA HÁJE“ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ,
    má v Jihlavě 20 letou tradici.

    ÚNOR 1948 JE MILNÍK V DĚJINÁCH NÁRODA.

  9. Jan P napsal:

    Vážený pane Gryci, běžte už s těmi vašimi historkami laskavě do hajzlu. Prosím, dodržujte téma blogu !
    Vás ta komedie nevládních poslanců nechává v klidu ?
    Ok Babiš je neschopný pič.. a vrah! Ale parlamentní opozice není odpovědná náhrada…
    Zajímat by jste se měl:
    Hodně z nás si myslí, že vláda covidovou krizi nezvládá, ale my to možná jenom nechápete, ona to možná není zdravotní krize, ale je to ta dlouho očekávaná důchodová reforma. A celkem úspěšná, alespoň podle snižování počtu příjemců důchodů soudě.

  10. Zdenek Gryc napsal:

    OK,
    peleton anonymů,
    levicových aktivistů,
    kteří nenávidí
    demokracii
    Václava Havla
    je kompletní.

  11. Dvořák napsal:

    Gryci,ty jsi masochista 😀

  12. Jan P napsal:

    Pane Gryci, tvrdíte fantasmagorie a nesmysly. Žádní levicoví aktivisté zde v diskusi nevystupují.
    Tuhle definici slyším poprvé: „demokracie Václava Havla.“
    „Demokracie je vždy škodlivá pro elitní zájmy.“ Skoro z definice. “ – Noam Chomsky
    Znám hodně troubů jako Vy, kteří věří, že kapitálu (a jemu sloužícím politikům) záleží na lidských životech.

  13. Jan P napsal:

    Výborný komentář.
    „Jenomže s průmyslem bez regulací se může stát, že za tři týdny přijde vláda znovu a znovu bude žádat, abychom to ještě další tři týdny vydrželi, tentokrát už i s nějakými omezeními či pravidly ve firmách. Co si zhruba tak myslí, že uslyší? Kam až chtějí strunu společenské trpělivosti napínat?“
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komentar-tvrdy-lockdown-s-obri-dirou-144669#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=UQZnpTXpvkw-202102270712&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

  14. jihlavák napsal:

    Oni nežádají, chčijou na nás z vysoka a ani se nesnaží tvrdit, že je to déšť. Hamáček se o jakousi regulaci průmyslu snaží, jen jestli by ho neměl v první řadě vyšetřit psychiatr, protože přicházet každý den s nápadem koho a co ještě zavřít není přece normální.

  15. Berka napsal:

    Dvě jednoduchý věci, který by nic nestály –

    na nákup jenom JEDEN člověk z rodiny. Jsem penzista, ale když vidím ostatní „duchny“, jak tahají po Kauflandu vozíček svorně ve dvou, tak se mi otvírá kudla v kapse.

    a s tím souvisí druhá věc – ZÁKAZ roznosu obchodních letáků.

    Ale tohle je na naši reprezentaci moc složité. Místo toho raději hranice okresu… Támhle z Kamenice je to do Třebíče skoro stejně daleko jak do Jihlavy. K čemu tohle pomůže ?

  16. Berka napsal:

    Oldřich Háj – vědomý spolupracovník StB. To je celé a naprosto neutrální sdělení. Nic víc.

    Jestli je to SPROSTOTA, tak je to možné, ale je to bohužel in memoriam sprostota jenom jeho – a případně těch, kteří mu ten podpis přikrývají svatozáří.

    Nevidím jediný důvod, co to má co společného s Havlem.

    Běžte si Zdeňku pindat na svůj blog, díky.

  17. Jan P napsal:

    Ekonomických expert ODS Jan Skopeček vysvětluje, na kolik si cení lidský život. HDP průmyslu 4 miliardy denně, proti tomu 200 mrtvých denně.
    Jak se říká takovému tomu zařízení, kde jediný, co se může a musí, je pracovat?
    Arbeit macht frei. Kdo by čekal, že se nějaká evropská země ještě někdy vydá touto cestou.
    To, že nebude omezen průmysl, včetně vládního vysvětlení o ztrátě zakázek a přesunu výroby jinam, jasně ukazuje, že jsme pořád obyčejná montovna na hraně rozvojové země, která se jen modlí, aby velcí kluci nenechali pásy běžet někde, kde je to vyjde ještě levněji.

    A Zdeněk řeší Háje -vědomý spolupracovník StB.

  18. Berka napsal:

    Jo. Zavřít průmysl by nás prý zlikvidovalo. Nezavřít ho ale bude podle mě ještě horší.

    V pátek (mohlo být tak čtvrt na jednu) jsem v autě poslouchal Radiožurnál, kde mluvila jakási paní profesorka, snad imunologie, či tak něco. Ač vysocí pedagogové bývají dost často odstřiženi od reality – málokdo za poslední dobu mluvil tak rozumně. Nejvíc se mi líbilo to, že nás zabije to klasické české švejkování. Vláda dělá věci napůl, aby to vypadalo,že NĚCO dělá, a my ostatní to napůl dodržujeme, aby to vypadalo, že NĚCO dodržujeme…

    Je zajímavé, jak se celý složitý a nepřehledný problém dá shrnout do jedné vše vysvětlující věty.

  19. XXXXX napsal:

    Tedy když už i Jan P užil silná slova…

    Gryci kde seš ty magore? Už ti to konečnš dochází?

  20. XXXXX napsal:

    Každopádně zisky jsou důležitější, než zdraví. Jen mi uniká kam to zboží co se furt vyrábí jde, když nikdo nesmí nic kupovat. Teda krom proviantu.

  21. jihlavak napsal:

    Německé montovny, německé landy u nás nebyly zavřené ani den. Bojí se je zdanit, natož zavřít. Likviduji hlavně místní podnikatele. Potřebuji levnou pracovní sílu do montoven. Pořád je levně co nakoupit. Přehled mají z EET.

  22. Jan P napsal:

    Ano, bloger a internetový diskutér Zdeněk Gryc mě vyloženě nasral…
    Kdyby nastala epidemie podobného rozsahu těsně po roce 1989, celkem bych i chápal zmatky při jejím řešení. Ale třicet let poté se ukazuje, že se pouze podařilo stát rozkrást, ale nastavit funkční státní správu a volit si schopné politiky rozhodně ne.
    Stát kolabuje a politici(vládní i opoziční) se snaží urvat na poslední chvíli co jde, ať už se jedná o prachy, nebo politické body.
    Tohle je nejlepší rozhovor na aktuální téma, který jsem v poslední době četl. Nelitujte času a přečtěte si ho také. Je tam všechno
    https://reportermagazin.cz/a/pgN4e/montovny-jsou-v-cesku-nedotknutelne-a-to-i-behem-epidemie

  23. XXXXX napsal:

    No a každej koho znám má názor podobnej jako p. Levínký. Celá tahle hra je jen podivná válka politiků, lobistů a sobeckejch zmetků. Pro pár vymaštěnej čuráků bude vždycky problém jakýkoli zákaz. Stačí se podívat na počety smažek chycenejch za volantem. Takže zavřít hranice a to na pěkně dlouho, klidně několik let. Za komančů to vydrželo patnáct milionů lidí dokonce 40 let. Zavřít pohyb v zemi na tři neděle a je po viru. A kdo vystrčí palici tomu ji policajti ustřelí. Na měsíc pozavírat všecny ústavní a jiný právníky a odborníky na svobodu a novináře. A těch pár nezbytnejch nepřetržitejch provozů se dá snadno odkontrolovat třeba tím, že ty obsluhy prostě zůstanou za nějakej bakšiš tři neděle na pracovišti. Máme nouzovej stav nebo ne? Jestli někdo potřebuje na Zanzibar nebo do Dubaje tak ať jede do piči a nevrací se. Co je na tom nesrozumitelnýho? Kdo nemá zásoby žrádla na tři neděle nezaslouží slitování. A konec konců dá se to vydržet i bez něj.

  24. Dvořák napsal:

    Xxxxx No v podstatě je to úplně srozumitelný,ale neproveditelný. Tady totiž není ochota vymáhat dodržování zákonů a nařízení. Policie střílet nebude,jelikož už dost dlouho spadá pod vedení připosraných socanů a zvládá maximálně šmírovat na internetu,aby měli v Bruselu radost. A hlavně Hamáček má zapařenou prdel strachy,aby se dostali do sněmovny.

  25. XXXXX napsal:

    tak sme v řiti

  26. Dvořák napsal:

    V řiti budem,jestli se zase neurodí švestky jako loni.

  27. XXXXX napsal:

    Rok ještě vydržím 🙂

  28. Berka napsal:

    Když ono je to těžký. Vrátil sem se ze špacíru, byli jsme s bábou po cyklostezce od jánu až do Helenína k mostu. Mám respirátor na uších, staženej dolu pod bradu – a když někoho míjíme, automaticky si ho na těch pět vteřin nasadím – prostě to beru jako slušnost, že na nikoho neprskám. Naprosto nijak mě to neomezuje (nemluvím o tom, že mít ho na sobě pět minut, hned ho mám mokrej a navíc se mi imr vére mlží brejle, ale tady jde fakt o pár vteřin). Bylo to tam jak na kolonádě – museli jsme za tu hodinu a půl potkat několik stovek lidí. Roušku či respirátor ale mělo tak deset procent lidí max. (a to do toho počítám i ty, kteří ji měli, ale ne na nose).

    Za tohle ale výjimečně vláda nemůže. To je prostě naše povaha. Dokud fakt jak píše XXXXXX nebude na každým rohu stát voják s M16kou a agentským číslem začínajícím nulou (Bond ví), prostě nejmíň půlka lidí bude srát na jakýkoliv – i minimální opatření. Jsou to přece hrdinové. Jak starej Klaus (kterej bohužel předpokládám bude mít nejlehčí možnej průběh a o to víc pak bude neohroženě kvíkat).

    Fakt jezdit do Dubaje, nebo Zanzibaru, nebo se nechat tahat skůtrem na kopec mi přijde absolutní zhovadilost. Jsi podnikatel, nemůžeš podnikat a tak jedeš na dovolenou ven ? Fajn, ale nedostaneš ani korunu podpory a dokud bude nouzovej stav, nepustíme tě zpátky. Si zaměstnanec, ale seš doma na ošetřovným – a protože sou školy zavřený, tak s děckama jedeš do Špindlu na lyže ? Fajn, ale nedostaneš žádný ošetřovný. Seš podnikatel, co je už deset let ve ztrátě, protože děláš „bez dokladu“ ? Proč ne, dělej to dál – ale nedostaneš ani korunu kompenzací, protože přece když seš už deset let na nule, tak není jaksi kompenzovat co.

    A podobně. Jenomže přesně jak píšete – opozice teď rozhazuje ještě víc než padesát maláčových dohromady. Z jejch to nejde a navíc – ZDROJE PŘECE JSOU.

    Jdu blejt, velebnosti.

  29. Dvořák napsal:

    Berka právě „umrtvil“ tři čtvrtiny podnikatelů,živnostníků a zaměstnanců 😀 Ale souhlasím.

  30. Zdenek Gryc napsal:

    PRÁVĚ DNES
    PRÁVĚ PŘED OKAMŽIKEM

    jsme se dozvěděli
    málem pochopitelný způsobem

    CO BUDE ZÍTRA,

    dovoluji si připomenou výzvu předsedy senátu
    Miloše Vystrčila
    a její 4 body
    publikované v Jihlavských listech,
    s jeho velkou ilustrační fotografií.

    Nejde tak o to,co se píše dneska,
    ale o to co psal Vystrčil tehdy.

  31. Zdenek Gryc napsal:

    omluva:
    „dovoluji si připomenout výzvu předsedy senátu“

  32. Jan P napsal:

    Pane Gryci, toho šéfa zbytečné instituce ani nezmiňujte. Tentokrát své emoce se snažím držet na uzdě.
    Část mzdy lidí na home office by mohla jít potřebnějším, navrhuje Vystrčil.
    Jestli se nepletu tak ten systém je daň (ideálně progresivní) z příjmu. Před pár měsíci ji Vystrčil, v objetí s Andrejem Babišem, dali pěkně na prdel.
    Jinak řečeno, z nepovedeného vyjádření (lidem na HO sebrat 20-30 % z platu!) se stalo ještě nepovedenější vyjádření (oškubat „flákače“ z veřejného sektoru! Tedy i ty, co zrovna doma nemakají?). Třeba šéf nesmírně důležité instituce jen mluví pořád tchajwansky a my mu nerozumíme?

  33. Zdenek Gryc napsal:

    Vážený pane Jene,

    „prdel“

    to je to správné slovo
    ve správných ústech

  34. jihlavák napsal:

    Tchajwanec je typický papaláš odtržený od reality. Poradí jak druhé obrat, sám chce ale „mlaskat“ dál. Jak by bylo krásné, kdyby přišel s prohlášením, že se vzdává spolu s ostatními senátory na čas půlky platu a ušetřené peníze dává k dispozici pro lidi postižené ekonomickými dopady pandemie. Už se těším, až zase přispěchá řečnit ke klíčům o svobodě, pravdě a hlavně lásce. Letos si to nenechám ujít.

  35. Petr Klukan napsal:

    Bladeovi: Autor se necítí odborníkem, jen popsal stav plný chaosu, protikladných vyjádření a špatné komunikace. Důsledkem toho je, že ze svých funkcí rezignovali i odborníci, kterým by bylo radno naslouchat.

  36. Zdenek Gryc napsal:

    OMLUVENKA

    autoru blogu,
    Jihlavským listům
    i mým zesnulým rodičům.
    Za snahu vést dialog
    s peletonem anonymů,
    kteří dějí tlampač proslavenému
    Oldřichu Lukášovi v JL.

    Předchůdce autora blogu
    redaktor Josef Jelínek,
    nejen házel anonymy do koše,
    ale měl také novinářský postřeh.

  37. Svatopluk Beran napsal:

    dovoluji si připomenou výzvu předsedy senátu
    Miloše Vystrčila
    a její 4 body
    publikované v Jihlavských listech,
    s jeho velkou ilustrační fotografií.

    Nejde tak o to,co se píše dneska,
    ale o to co psal Vystrčil tehdy.

    Ono vůbec nejde o to co psal Vystrčil tehdy – ono jde o to, co psal a říkal Vystrčil JEŠTĚ PŘED TÍM VAŠÍM – TEHDY –

    https://jihlavsky.denik.cz/zpravy-z-ceska/cesko-slovensko-milos-vystrcil-senat-20200624.html

  38. blade napsal:

    Popsat současný stav a tzv. přihřát si svoji polívčičku umí každý lap.

    Stav plný chaosu, protikladných vyjádření a špatné komunikace zde předvádí i nick Gryc.

  39. blade napsal:

    Právě dnes.
    Nákladní letadlo slovenské armády typu C-27J Spartan v pondělí v podvečer dopravilo do Košic zásilku 200 tisíc dávek ruské vakcíny Sputnik V. Informoval o tom přímo na letišti v Košicích premiér Igor Matovič s tím, že očkovat ruskou vakcínou mohou Slováci začít během dvou týdnů. Celkem Slovensko nakoupilo 2 miliony dávek ruské vakcíny.

    Matovič uvedl, že cena je 19,95 dolarů (431 korun) za obě dávky. „Je to výrazně méně, než Pfizer a Moderna,“ konstatoval.

    Sputnik nebyl schválen ani slovenským státním ústavem pro kontrolu léčiv. Jeho používání však může schválit slovenský ministr zdravotnictví Marek Krajčí. Ministr podobně schválil výjimku pro lék ivermektin, který se používá proti nemoci covid-19.

    Ještě, že máme toho Miloše posvěceného SUKLem 🙂

  40. XXXXX napsal:

    Jsem pro klidně se budu o svou vejplatu dělit půl na půl s nějakým postiženým hotelierem, když on pak udělá totéž

  41. Zdenek Gryc napsal:

    „Smutná parodie v předvolebním čase“
    a politické panoptikum
    ————————————-
    Nemám rád reklamy,
    když vidím zeleného mužíčka ..
    Telku mám ne-lacinou, leč kabelovou.
    Než ji otevřu, počkám hodinku
    a pak přeskakuji.

    Politických tanečků,
    které nás přivedly do stávajícího srabu bylo pře-hršle.
    Nyní je už pozdě ANO – NE a TŮDLE.

    Byl bych rád,kdyˇČT už nikoho z politiků na obrazovku nepouštěla.
    Karanténa aspoň měsíc.
    Zprávy a usnesení min.zdravotnictví, hygieniků etc.
    by měla být sjednocena v zákulisí
    a přednášena nejlépe elegantní dámou.
    ČT je má.

    Politici by jistě měli rokovat,
    vjíždět si do vlásků v parlamentu a senátu,
    ale ať tůdle a tamdle nenarušují

    ORIENTACI OBČANA CZ.

    PRAVIDLA MAJÍ BÝT JEDNODUCHÁ
    A ASPOŇ CHVILKU STÁLÁ.

  42. Zdenek Gryc napsal:

    PS. koukám na zprávy,
    Káča Donaldová / ZA TŮDLE NEBO ONDE/
    Je zvolená,
    tak safra, ať mluví
    a sebe
    a za svou ondulaci,

    BEZ PARTAJNÍ FIRMY.

  43. Berka napsal:

    Massa Bob nerozumět řeč tvůj kmen.

  44. blade napsal:

    Pište svému poslanci -https://www.psp.cz/sqw/hp.sqw?k=1003

    🙂

  45. blade napsal:

    Brněnská fakultní nemocnice u sv. Anny v úterý dostala 10 tisíc balení ivermektinu. Informaci Právu sdělil premiér Andrej Babiš. Lékaři podle něj mají o tento lék zájem a kvůli dlouhému čekání na dodávky ze zahraničí bylo nutné zajistit pro české pacienty lék rychleji.

    No vida, najednou to Anrejovi jde, i spolupráce s Flákancem 🙂

  46. blade napsal:

    Rakousko kašle na Unii a hledá cesty k dostatku vakcín.

    Rakousko už má dost Evropské unie, její nepružnosti a pomalosti v současné pandemii koronaviru, proto se rozhodlo jednat. Spolu s Izraelem a Dánskem bude připravovat nové vakcíny tzv. druhé generace, které budou určené pro mutace koronaviru, jež by se mohly objevit na podzim, píše server deníku Krone.at s odvoláním na kancléře Sebastiana Kurze.

    „Evropská agentura pro léčiva je v případě schvalování vakcín příliš pomalá a farmaceutické společnosti si mohou krátit dodávky, jak chtějí,“ prohlásil kancléř a pokračoval: „Musíme se připravit na další mutace a neměli bychom při výrobě očkovacích látek druhé generace záviset pouze na EU.“

  47. Svatopluk Beran napsal:

    Šéf KOH – I – NORU JE PODLE MNE HLUPÁK A TYPICKEJ PROVOKATÉR.

    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/nemame-lidem-davat-obedy-vladni-narizeni-uz-jsou-za-hranou-rika-sef-koh-i-nooru-145134#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=hptAI8DsSfL-202103021210&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

    Tak prostě dají jídlo do osobních termoplastů a kancelářský si to snědí v kanceláři a lidi u ponků a kde to nejde k vůli čistotě tak na šatnách u skříněk. V čem je problém? Přece lepší než umírat? Je supr se mít líp a líp. Ale pokud kolem mne zbytečně umírají lidé, tak si prostě sáhnu na dno vo co jde?

  48. Svatopluk Beran napsal:

    No a vlastně jestli mám jídlo, ale sedím třeba jak na lavici před chalupou, je nám teplo, vidíme na to, tak jaký dno? Fak aby jsme se s toho blahobytu jednou nepo…..

  49. fruhafj napsal:

    Roušky jsou asi třeba, není to dýchanda jako před tím, zvláště u spoluobčanů ~ alergici a ti co mívají záněty dutin, norma právní je normou příkazující, chtě nechtě

  50. fruhafj napsal:

    Existují výjimky, například poslanci ji nemusí nosit, nevíte kdo další ze spoluobčanů jsou osvobozeni od nošení roušek ?

  51. fruhafj napsal:

    Pan šéfredakto, Petr, můj spolužák z hodín Staroslevenštiny na gymnaziu v Jihlavě roku 1979, to určitě to bude mít někde v redakci JL zanesné …

  52. Jan P napsal:

    – Jaký je váš názor na zrušení táborů nucených prací?
    – Je to naprostá katastrofa, lidi už nebudou vůbec pracovat!

    Aneb jak sklouznout pod 5% jasně a spolehlivě.
    K hrdinným oponentům 100 % nemocenské typu Hanáka a Pekarové se přidala i KSČM.

  53. fruhafj napsal:

    Jakékoliv tábory nucených prací mi nezní dobré

  54. fruhafj napsal:

    Lidé pracují svobodně tvůrčím způsobem, uvědomují si, že práce a profese je pro každého člověka více méně kličová, potom je společnost zdravá z pohledu ekonomického, sociologického i nadstavbového ~ duchovního

  55. jihlavák napsal:

    Pane Berane s jídlem na šatnách je fór? Kdysi jsem četl Souostroví Gulag, tam autor popisoval, jak jim jídlo kydli do kapsy u kabátu. Jen o stupeň horší level. Lidé v továrnách tvrdě makají, dostávají mrzáckou kapitalistickou mzdu ve srovnání se Západem a ještě budou pojídat jídlo z termoplastu na šatně? Proč? V MHD jedou senioři a jeden druhému vykládá, že byl v Kauflandu a jede ještě do lídla. Do toho se vloží seniorka a říká jim, že jí sice nabízeli dovoz nákupu domů, ale že si raději vše vybírá sama, takže také jezdí zbytečně MHD a chodí do obchodů, kde se pohybuje x lidí. Dalo by se pokračovat. Navíc v těch továrnách mají na stolech dělíci plexi a jsou tam rozestupy u stolů. Za ten rok je to celkem vychytané. Ty jejich každodenní kravské nápady mají zakrýt fakt, že jim nikdo nevěří, jsou absolutně neschopní a jejich zájmem jsou také provize. Testy, které nakoupil Hamáček snad o 40 milionů dráž maji přesnost +- 40 procent. V Rakousku se neosvědčily. Nakoupil je do škol, školy ale zavřeli, tak prý půjdou do továren. S tou přesností by bylo možná levnější hodit si na bráně korunou. Panna do práce, orel domů.

  56. Zdenek Gryc napsal:

    Vážený a milý Jiří F.
    nejsem tak zcela jist,
    že dokážete „Kotyšovi“
    sdělit, že by měl
    zítra přát „Zdař Bůh“
    Evě, dceři profesora Rozehnala.
    Má 85
    někdo šel na károrku
    na Sibiř, někdo do Jihlavy.

    V Jihlavě bylo sice tepleji,
    ale v uličce Hluboké,

    později Stavoprojektu
    byl proslavený soudruh Achiles
    viz Herzánova kniha:

    UTAJENÉ DĚJINY JIHLAVY

  57. XXXXX napsal:

    Zdendo!!!!! dobrá zpráva máme společnou linku. Toho zelenýho kokota taky nesnáším.

    fruhafj: „Lidé pracují svobodně tvůrčím způsobem, “ zůstaňme raději u toho pracují 🙂 , například v našich automotiv provozech dostává ono „tvůrčí“ dost do dršky 🙂 , leda by to byla ironie

  58. blade napsal:

    Dnes zaznělo na TV Nova něco v tom smyslu, že pokud bude někdo očkován EU neschválenou vakcínou nebude zřejmě moci cestovat po EU s tzv. CovidPass > tak nějak kálí Brusel strachy ze Sputniku a potažmo z Ruska a hlavně tak nějak kálí strachy z levnějšího ale stejně kvalitního Sputniku výrobci a distributoři konkurenčních dražších vakcín. 🙂

  59. Zdenek Gryc napsal:

    Sláva, cenim a jak jsme na tom s“čurákem“
    nebo lezení do prdele
    nebo to napsal někdo jinej ?

    XXXXX

    z peletonu anonymů ?

    Možná se budu opakovat:
    „umřít do 80 není tragedie,ale slušnost“

    zajímavé,že ?

    PRÁVĚ DNES

  60. Zdenek Gryc napsal:

    Ta stařecká zabíhavost,
    fakt hnusná,
    než to napíše nepamatuje,
    jako opakované setkání na STB Jihlava
    Zdeňků
    Baueršími a Gryce do 3 patra SNB Jihlava.
    Helikoptéra ho odvezla do Brna,
    ale ta potvora, dědeček mého vnuka Honzíka,
    si pamatuje nejen jména našicich

    ŠKOLITELŮ.

    Proč ses safra v LJ nevyskytují vzpomínky
    na setkání 3tího druhu v této soc, real budově
    politického zdraví, naproti tedy Domu zdraví ?

    „kafíčko“ tam vařili jenom hrdinům, nebo ne-hrdinům ?

    Nyní už jenom poslení otázka?
    Vařili STB s titulem JuDr vyslýchaným.tedy mimo Berky „kafíčko“?

    Za sdělením předem děkuje: Ing.arch. Zdeněk Gryc

    PS. tohle se netýká soc-real anonymů

  61. fruhaufj napsal:

    nikoho jsem nikdy neudaval, ani do taboru neposlal. hodne jsem odpoustel. jsem cisty. o minulosti hodne premyslel,moc pravdy sse nedokopal

  62. XXXXX napsal:

    Nojooo Zdendo ale na tom ostatním se nic nemění.

  63. Svatopluk Beran napsal:

    Jihlaváku jsem ten kterej by pracujícímu chtěl nejmíň škodit nebo ho zneužívat. Fabriky měly být dávno zavřený, možná vůbec po prvním lockdownu nespuštěný, lidi neměli co dělat v létě v Chorvatsku ani být vánoce či lyžovačky a hory. Proto jsem psal abychom se z toho bohatství nepo….. Ale ty se svým přirovnáním dnešního kvalitního jídla, stravovaného měsíc na šatně ke Gulagu, je přesně to samé čecháčkovství jako pláč manažera že nastavili ideální hygienické podmínky a teď je jeho práce ve zmaru. Prostě jsme téměř nejhorší na světě v nakažení a v úmrtnosti. To není situace kdy je všechno v relativním kovidovém normálu o tom, jak ty popisuješ jak dnes vypadá výdej v jídelnách. Dobře vím co je člověk schopný usnést a nic mu to neudělá jak fyzicky tak psychicky. Pět let v Lybii vlastní obědy připravené doma, v lepším na šatně ve společnosti švábů, jinak sám u ponku. Pět let obědy o samotě dovezené v plastu z mexiské restaurace, abychom si společným hovorem při práci USA, neprodlužovali obědní přestávku. Buď v sedě na ponku, nebo v sedě na obráceném kýblu. Dohromady pak k takovým obědům deset let bez rodiny. V obou případech v teplech o kterém se ti ani nezdá za desetinové a jedenáctihodinové denní pracovní době i v sobotu. A nikdy bych si nedovolil ani v nejmenším přirovnávat obědy jak v USA tak v Lybii k hrrůzám Gulagu. Jsem přesvědčen, že třeba i dva měsíce, jsou naprostá sranda.

  64. Svatopluk Beran napsal:

    Spousta chyb, bylo to celé napsané ve spěchu a odpíchnuté bez kontroly. Spěchám, nestíhám – prostě důchodce. Ale snad se dá pointa pochopit.

  65. Zdenek Gryc napsal:

    Ta stařecká zabíhavost,
    fakt hnusná,
    než to napíše nepamatuje.

    Armáda USA přivezla do Plzně penicilin
    z USA pochází aureumicilin, streptonicin atd.
    Manželka, pediatrička málem u každé večeře meditovala:

    „předepsat, nebo nepředepsat“

    Aureák dávali po pytlech v JZD prasátkům.

    Z potomka SSSR pochází Sputnik,
    o kterém se nějaká ruská politička vyjádřila,
    kolik dní se před ním, mezi druhou vakcínou a po ní
    nesmí chlastat.
    Kdo to prosím také četl ?

    Jak zde kdosi napsal:
    „sejdeme se po volbách“

    Tak bychom měli v hlasovacím lístku uvést
    kdo přežil CORONA, díky které vakcíně.

    Na soc.rel výstavišti v Brně byl stánek nesprávným českým nápisem

    TO VITE PHILIPS JE PHILIPS.

    Z USA, safra jak se jmenuje to sérum, které netřeba opakovat?

    A přestat málem 2 měsíce chlastat ?

  66. Berka napsal:

    Pane Berane, díky, vidím to úplně stejně.

  67. Berka napsal:

    Gryc to nepochopil (nebo to záměrně tak – jak on s oblibou říká po „géblsovsku“ – otočil). Kafíčko tam přece vařili jemu. Mě si tam akorát kdysi pozvali, nabídli židli a zeptali se mě proč chci ven, co tam chci dělat a za koho mluvit. Pak mi řekli, že bych tam určitě jet mohl, kdybych byl ochoten tak nějak řekněme dělat informační zdroj. Sdělil jsem jim, že bych ochoten nebyl, načež překvapivě nenásledovalo žádné řvaní, vyrážení zubů a ani zavádění proudu do choulostivých míst – ale vcelku korektní rozloučení a vyprovození dolů za mříže u dozorčího. Ani nevím jestli mě dolů vyprovázel hodnej a nebo zlej. Oni totiž byli oba tak nějak…neutrální. Rozhodně jsem se v té době víc „bál“ toho uniformovaného esenbáka v kukani, než těchdle dvou šedivejch „ouřadů“. A následně za týden přišla zamítavá odpověď na moji žádost o vycestování. Toť vše.

    Kafíčko jsem narozdíl od Gryce nepil, půlky jsem na nikoho hrdinně neroztahoval, ani do žádných nelezl a nic jsem nepodepisoval. Díky tomu nejsem rozhodně ani v nejmenším nějaký hrdina ani odbojář – jenom prostě v žádné veřejně ani neveřejně dostupné databázi moje jméno s vlastnoručním podpisem a zařazením jako AGENT a DŮVĚRNÍK narozdíl od Grycových udavačských kamarádíčků nefiguruje.

    Jenže ten senilní pomatenec už ani neví, kam a proč jsem to tehdá vlastně chtěl jet… 🙂

  68. Zdenek Gryc napsal:

    Berka říká:
    Úterý, 2. 3. 2021 v 22:11
    Gryc to nepochopil (nebo to záměrně tak – jak on s oblibou říká po „géblsovsku“ – otočil).

    „Kafíčko tam přece vařili jemu.“
    ————————————

    Mu kafíčko uvařili ?

    Berka je lhář !!!

    nebo může uvést prameny pro svou opakovanou
    kavárnu na STB Jihlava ?
    ———————————–
    „Kafíčko jsem narozdíl od Gryce nepil, půlky jsem na nikoho hrdinně neroztahoval, ani do žádných nelezl a nic jsem nepodepisoval.“
    ———————————–
    roztahovat Muskulus gluteus maximus na celnici v Nové Bystřici hrdině ?
    po „géblsovsku“ – otočil).
    autor půlnoční statě o Onanii
    ———————————-
    Berka by byl hrdina, kdyby slavnostně prohlásil,
    že si to ve své chorobné nenávisti po půlnoci vymyslel.
    ———————————
    Zdenek Gryc říká:
    Úterý, 2. 3. 2021 v 21:56
    Ta stařecká zabíhavost,
    fakt hnusná,
    než to napíše nepamatuje.
    ———————————-
    raději pro jistotu, to je pouze
    autobiografie
    ———————————
    Je to dost nepříjemné, autora blogu tohle školení netěší.
    Gryc blog uzavřel
    Berkův kroužek anonymů s XXXXX
    se na žádný blog nezmotá.
    Cizopasníci jsou dost nepříjemní
    tu i onde že ?

  69. Berka napsal:

    Jmenuju se Karel Bernard, debile.

  70. Svatopluk Beran napsal:

    nos. Stáhnu si ji jen tehdy pokud je okolo mne svět nad přibližně 10m bez lidí. V kapse mám pak v igelitovém zipovém pytlíku předepsaný respirátor do předepsaného prostředí. Časově s jejich stahováním či výměnou nemám žádný mentální problém.

  71. Svatopluk Beran napsal:

    Nějakým způsobem vypadl začátek. Napíšu ho znovu, až budu mít prostor.

  72. blade napsal:

    Safra, že tě to nick Gryci stále ještě v těch 87 letech baví psát různé nesmysle o tom či onom a na nic jiného se nezmotat. Takhle postupně upadneš v zapomnění s puncem jo to byl ten podivín a zmatkař co statečně sloužil komoušům a pak si hrál v JL na vychloubačného „Havlistu“ či co. Tak v tom směle pokračuj obojetníku, no 🙂

  73. Zdenek Gryc napsal:

    Berka říká:
    Středa, 3. 3. 2021 v 11:04
    Jmenuju se Karel Bernard, debile.
    ——————————————————————–
    Svatopluk Beran říká:
    Středa, 3. 3. 2021 v 12:08
    Nějakým způsobem vypadl začátek. Napíšu ho znovu, až budu mít prostor.
    ———————————————————————
    Ano také to tak udělám, na novém blogu, ale nikoli na blbé dotazy anonymů.

    Berka vůbec nepochopil koho se měl „bát“ píše:

    Rozhodně jsem se v té době víc „bál“ toho uniformovaného esenbáka v kukani, než těchdle dvou šedivejch „ouřadů“. A následně za týden přišla zamítavá odpověď na moji žádost o vycestování. Toť vše.

    Zdeněk Baueršíma tam také chodil, domluvili jsme se,
    že to byl stejný pán, který výslech vedl naše výslechy.
    V archivu v Kanicích jsou uloženy některé protokoly z výslechů.
    U jména toho, který je jako jediný podepisoval a uváděl titul JuDr. jsou shodná.
    Druhý přísedící se představil vojenskou hodností kapitán.

    ———————————————————
    arch.Jiří Jirmus měl přísloví
    „přeložme si to do češtiny“
    zde tak moc nejde o architekta,
    ale o to že si váží:
    „dábla z hrádečku“,
    senátu a jeho předsedy.
    ———————————————————-
    Opakovaně psát v JL,
    že vedení plaveckého oddílu jsou:

    „svině,k vůli kterým to tady mohlo tak dlouho fungovat“

    Proč?

    jenom proto, že ZG si VH vysoce váží.
    Už jenom proto, že jede do Alp, aniž mu někdo
    se zájmem prohlíží pozadí.
    Tohle víme, ale nevíme,j estli PS-ák Blade měl zájem o dámské prádélko.
    Kdesi už napsal, že tyto prohlídky byly v rámci předpisů, že ?
    ———————————————————
    Dámy sem zatím nenapsali nic.

    Dcera profesora Rozehnala má právě dnes 85 let.
    Napsala, že je jí ne-lehce a vzpomínala,
    jak těžce prožívala v roce 1960 žalářování otce,
    který dostal trest odnětí svobody na 4 roky vězení a peněžitý trest 100 tisíc.

    Zabrali jim půlku bytu a věci mimoúrovně do zbytku naházeli.
    Matka se zhroutila a byla hospitalizován.
    Evu vyhnali do Jihlavy, do podkroví bez příslušenství, kde ji v noci zamrzla voda v lavóru.
    Po propuštění Rozehnala po něm vymáhali pokutu 6 let, než došlo k plné rehabilitaci.
    ——————————————-
    blade v JL deklaroval u blogu ZG ignorování.
    Co deklaroval u autora tohoto blogu si snad oba pamatují

  74. Zdenek Gryc napsal:

    blade nelže,

    stejně jako Berka.

    Právě jsem si vzpomněl, na co jsem holt po delší už zapomněl,
    STB mělo v místnosti pro styk se zákazníkem kavárnu.

  75. fruhafj napsal:

    Lepší a obohajující by byla diskuse nikoliv anonymní, a bohatě obsahově vydatná, nikoliv personalní, mnohdy nevhodná

  76. Zdenek Gryc napsal:

    Na ni nás pozval:

    Miroslav Tomanec, Ing., MBA
    129- Stavební inženýr, restauratér, vinárník a pivovarník na penzi. Dnes už jenom kavárník a koaliční zastupitel, aktivně se snažící ovlivňovat chod našeho krásného města

    Přišel jenom Mgr. Vovsík

  77. Zdenek Gryc napsal:

    Kdo mlčí souhlasí ?

    Proč nechat bez povšimnutí opakovaně uváděná tvrzení Berky,
    že Friedrich a Háj jsou šedé kolaborantské svině.
    Nejsem doma, přesný citát případně doložím.

    To jistě snadno a určitě chápe Jiří Fruhauf, že ?

  78. blade napsal:

    … krásného města … 🙂
    https://static.turisticky-denik.cz/images/vizitky/original/jihlava-918.jpg

    ://www.kudyznudy.cz/files/03/03a966d5-ec5d-4035-8c25-5cb92db36518.jpg?v=20210216130648

    Zavřít okna a jedém jedem – ://youtu.be/v2VE7I-Ao8E

    ://jihlavska.drbna.cz/files/drbna/images/page/2020/08/09/size3-15969949708566-152-budeme-zadat-o-zprisneni-limitu-pro-kronospan-rika-jihlavsky-namestek-zeman.jpg

    ://jihlavska.drbna.cz/files/drbna/images/page/2020/04/01/size3-15857601649576-152-jihlava-nesouhlasi-s-vyjimkou-nadlimitniho-hluku-pro-kronospan-pozaduje-docasne-omezeni-provozu-firm.jpg

    —————————————————————————————–

    Krása z Polska – ://youtu.be/DfMkP-CZavc

  79. Zdenek Gryc napsal:

    Smutná parodie v předvolebním čase.

    Tak třeba, jak píše profesor Šlapeta na úvod knihy 100 let FA v Brně.

    „Z osobního pohledu“:

    Anonymní penzista, který osaměle bydlí v panelákovém bytě v Jihlavě
    a je zrovna na chalupě u Telče.

    Pojede sám zítra autem domů, jaká pokuta ho za tento prohřešek čeká?
    Je to – „Smutná parodie v předvolebním čase.“

    Anonymní architektka, když mluvila o konci šťastného
    manželství svých spolužáků, tak to tiše glosovala.

    Když láska zavelí, rozum je v ……

    To je stávající stav našeho státu.
    Pouze slovo láska, se nahradí slovem politika.

  80. blade napsal:

    Němci nám nebudou radit > utřela ho, jak zpocené okno > https://youtu.be/u8CVOMGtPLI

    🙂

  81. fruhaufj napsal:

    Řeči na znám, mohl podlehnout, jelo se tehdy v 70. letech plavat do Rakous. Mám pana Fridricha rád, sportovec tělem i duší. Pan Haj mi nikdy k srdci moc nepřirostl, ale měl jsem k němu respekt, vychoval mnoho výborných plavců { R. Tesarova, Urbankova, Čermák, Plandor, M. Strnadova, J. Truplova, a dalsi}

  82. fruhafj napsal:

    Tak buďme k sobě slušní a tolerantní, važme si pěkného blogu

  83. Jan P napsal:

    Přírůstek mrtvých za jeden den 239, jestli dobře počítám, skoro 17 tisíc nově nakažených (téměř polovina testovaných) a 8162 hospitalizovaných. Přestaňme si hrát na to, že tohle pofackujem testováním ve fabrikách bez jejich uzavření!

  84. Svatopluk Beran napsal:

    Tak teď mi to snad podaří odeslat kompletní.

    Pane Berka něco nás hnětlo přibližně stejně. Není to jen shoda písmen v přímeních 🙂 Především je to dlouhodobější pracovní pobyt ve světě. V případě nás obou to byl shodou okolností chudší sociálně zaměřený arabský svět. Ale mohl to být klidně kterýkoliv jiný chudý svět a snad proto si dokážeme víc vážit naprosto obyčejných věcí a povznést se odepřením si něčeho nad podle nás banality, vedle občanů druhých, zhýčkanějších bohatším poválečným evropským světem. Já nosím roušky dvě. První, kterou si nasazuji od konce léta pokaždé když vycházím z baráku se jedná se o takovou tu šálu, která se dá použít i jako čepice. Je to tunýlek který si natáhnu přes hlavu, když jdu ven a mám jím zakrytá ústa i nos. Stáhnu ho na krk pouze tehdy, když kolem mne tak přibližně na deset metrů nikdo není. Ve městě prakticky vůbec. V kapse mám pak v igelitovém zipovém pytlíku předepsaný respirátor do předepsaného prostředí. Časově s jejich stahováním a vytahováním zpětně přes ústa a nos, či výměnou když vstupuji do obchodu, na úřad, do dopravního prostředku do zdravotního zařízení, nemám žádný mentální problém.

  85. XXXXX napsal:

    fruhafj: „Tak buďme k sobě slušní a tolerantní, važme si pěkného blogu“.
    To by jiste šlo, pokud by se tu o povyražení nestaral jistý zapšklý komunistobijec a propagátor vlastizrádce Dvořáka, proradné Jiskry a ožraly z hrádečku.

    Beran: To o Lybii a USA.
    Na to ti dneska nikdo neskočí dnešní začínající generace vlastníků patentu na rozum a velkopanská elita se omezovat nenechá, neboť mají svá práva. To jak jsi žral na ponku je pohádka podobná té mé z pralesa, nebo prachu a písku. Ta nikoho kamaráde nezajímá. Ale! My to vydržíme a s veselou. Oni teda taky vydržej ale to bude kňučení a skřípání. 🙂

  86. Berka napsal:

    Pěkně uprostřed. Akorát s tím krycím jménem si mohl teda dát větší práci…

  87. XXXXX napsal:

    Jéééžíííšmarjáááá. To bude výron.

  88. Zdenek Gryc napsal:

    { R. Tesarova, Urbankova, Čermák, Plandor, M. Strnadova, J. Truplova, a dalsi}… Martin Laštovička?

    Tesařová, nyní Šašková, paní zcela v totáči zničeného zámečku u Jihlavy, nestárnoucí kráska.
    Naposledy jsme se setkali, ne u Klíčů kam vždy na výročí sameťáku chodí, ale na setkání se senátorem Štětinou v Radničním sklípku Ing. Tomance.
    Štětinovi jsem ukázal dobové snímky jeho komplice Otóše, Otakara Štěrby, z doby našeho studia.
    Říkal Otóš ? Přece Hombre, požádal o ně, rád jsem mu je dal.
    Trupl byl tak laskav,že mne v souvislosti s ní pozdravil vzpomínkou na naši poslední spolupráci
    na administrativní budově PVT s jediným krytem v soc.táboře počítačovým pracovištěm chráněným před EMI
    na PVT Jihlava.
    Trupl to byl pro mne následník Vašeho otce, ředitele stav. správy PS Jihlava.
    Aleš Čermák, primář jako jeho otec přes čurání, ale v Brně.
    Odhadl, že můj stav a po odložení svého báglu, mi šel na sněžnicích v Jeseníkách
    pro ten můj.
    Minulý týden jsem odolal pozvání na jejich letošní trek ve stejných místech.
    Staré lásky nestárnou…

  89. Zdenek Gryc napsal:

    Ing. Jaromír Štětina

    měl v análech STB stejné krycí jméno

    „plavec“

    Jaromír Štětina (2017)
    1. předseda hnutí ESO
    Úřadující
    Ve funkci od:
    16. února 2019
    Předchůdce subjekt vznikl
    Poslanec Evropského parlamentu
    Ve funkci:
    1. července 2014 – 1. července 2019
    3. senátor za obvod č. 22 – Praha 10
    Ve funkci:
    13. listopadu 2004 – 30. června 2014
    Předchůdce Zuzana Roithová
    Nástupce Ivana Cabrnochová
    Stranická příslušnost
    Členství KSČ (1967–1968)
    ESO (od 2019)
    Nestraník
    v Senátu za SZ (2004–2010)
    za TOP 09 (2010–2014)
    do EP za SZ (2004)
    za STAN (2009)
    v EP za TOP 09 (2014–2018)
    Narození 6. dubna 1943 (77 let)
    Praha
    Protektorát Čechy a Morava Protektorát Čechy a Morava
    Choť ženatý
    Děti jeden syn
    Alma mater VŠE v Praze
    Univerzita Karlova v Praze
    Ocenění medaile Za zásluhy mzz III. stupeň (2000)
    Webová stránka jaromirstetina.cz
    Commons Jaromír Štětina
    Některá data mohou pocházet z datové položky.

    Jaromír Štětina (* 6. dubna 1943 Praha) je český novinář, spisovatel, politik a zakladatel neziskové organizace Člověk v tísni. Nejvíce je znám jako válečný reportér z oblastí bývalého Sovětského svazu a bojovník za zákaz komunismu, i když sám byl v šedesátých letech aktivním členem KSČ. V roce 2004 byl jako nestraník za Stranu zelených zvolen do Senátu PČR, v roce 2010 svůj mandát obhájil s podporou TOP 09 a hnutí STAN. Byl místopředsedou senátního Klubu TOP 09 s podporou Starostů. V letech 2014 až 2019 byl poslancem Evropského parlamentu (v roce 2014 mu tak zanikl mandát senátora). V roce 2019 založil hnutí ESO, kterému předsedá.

  90. Zdenek Gryc napsal:

    StB mu přidělila krycí jméno Plavec.
    ———————————————
    Kritika BIS a spolupráce s StB

    Štětina jako senátor kritizoval BIS a tvrdil, že se ho BIS snažila zastrašovat a pokoušela se ho fyzicky ohrozit. Podle Štětiny BIS zneužívala k jeho diskreditaci své spolupracovníky a agenty, za které označil aktivistu Tomáše Pecinu, bývalého pracovníka BIS Jana Schneidera a novináře Jana Rejžka.
    Rejžek v článku v Lidových novinách Štětinovi vytýkal spolupráci s komunistickou tajnou službou.
    Jan Schneider prohlásil, že Štětina „V roce 1977 udal své spolupracovníky a vystavil je riziku kriminálu.
    Je to prototyp práskače, který má tu drzost, že dnes bojuje proti bolševismu.“[12]
    Štětina přiznal, že 19. dubna 1977 podepsal závazek ke spolupráci s StB,
    tvrdí ale, že na spolupráci přistoupil pouze naoko.

    StB mu přidělila krycí jméno Plavec.[13]

    ANO VÁŽENÍ, PUBLIKOVAT JAK TO ZA TOTÁČE CHODILO

  91. Zdenek Gryc napsal:

    XXXXX říká:
    Středa, 3. 3. 2021 v 20:03
    fruhafj: „Tak buďme k sobě slušní a tolerantní, važme si pěkného blogu“.
    To by jiste šlo, pokud by se tu o povyražení nestaral jistý zapšklý komunistobijec a propagátor vlastizrádce Dvořáka, proradné Jiskry a ožraly z hrádečku.
    ————————————————————–
    SPROSTÝ PODRAZ ANONYMA

    „propagátor vlastizrádce Dvořáka“ ???

    CHCE TO POCHOPIT CO JE PRAVÝ OPAK
    PŘEČÍST BLOG:

    PRÁVĚ DNES
    Zdeněk Gryc | Čtvrtek, 25. 2. 2021 v 9:42
    —————————————————
    přvzato:
    Článek to byl ve své době pozoruhodný, po totáči si ho povšiml redaktor Jihlavských listů Josef Jelínek a napsal článek:

    „Min uže nět“

    A také už zřejmě nikdy nedojde k realizaci „avantgardní“ myšlenky, jejíž autor – někdejší redaktor jihlavské Jiskry Milan Dvořák – by nejraději osadil pamětními tabulkami všechny domy s podobnými nápisy v azbuce, jimiž sovětští vojáci v prvních dnech po válce označovali, že byl „kvartal prověren“

    Trápila ho otázka, jaký že to vůbec máme vztah k „pokrokovým tradicím“, když sdělení gardového poručíka Rvalova „Kvartal prověren – min nět“ není zvěčněno pro příští generace podobnou pamětní tabulkou jako třeba to, že „V tomto domě bydlil v roce 1830-31 Karel Havlíček Borovský

    . . . „Historii píše život a je na nás, abychom naši dělnickou, pokrokovou tradici a její symboly lépe ochraňovali a zakládali. Nemohu než sáhnout v této souvislosti pro jiný příklad. Kdysi stál cestou na Kalvárii v Jihlavě starý most a na něm socha sv. Jána. Starý most ustoupil novému, který se stal vstupem do budoucího moderního sídliště města. Samozřejmě že se nezapomnělo na renovaci sochy sv. Jána nákladem cca 15.000 korun i na příslušné místo na novém mostě, kam by měl být opět umístěn. Nestane se tak a je to moudré.

    Projektant tu dbal pozorně památky, možná i umělecké. My bychom měli pamatovat na to, aby na ono prázdné místo (kam chtěl projektant sochu znovu umístit) vyplnila soch třeba sportovce“…

    „Musíme naše inženýry-architekty učit uctívat památku dělnické třídy a komunistické strany. A pokud některým z nich tyto myšlenky nejsou blízké, ukládat jim v tomto smyslu konkrétní požadavky k odbornému ztvárnění. Generace dnešní i příští ocení bezpochyby skutečnost, jako je plánované postavení pomníku prezidentu Gottwaldovi v sídle okresního města na památečním místě, z něhož k občanům Jihlavska promlouval“. Dnes to lze ještě prostorově řešit. Za pět let bude pozdě. Tady – i jinde.“

    Ještě štěstí, že v historii žádný plod přisluhování tomu, co momentální představuje dobré bydlo, v porovnání se skutečnými hodnotami neobstojí a že nás nic nenutí učit „naše inženýry – architekty myslet a tvořit především ideově, v úctě ke komunistické straně“

    Josef Jelínek Jihlavské listy 28. 6. 94

  92. Berka napsal:

    Jo tak von to podepsal JEN NA OKO…

    Tak to jo. Stejně jako Háj s Fridrichem. A nebo Babiš. Všichni to podepisovali jenom na oko a nikdo na nikoho nedonášel. Ti estébáci byli ale blbí, když je kdejakej plavčík dokázal přečůrat jako malý kluky.

    Porád se Zdeňku nepřestávám divit, jak se vám s těma cos jim stavěl kanceláře a síně tradic, ten komunismus povedlo udržet při životě tak dlouho – když jim z ostatních vlastně vůbec nikdo nepomáhal…

  93. Zdenek Gryc napsal:

    Jo kamaráde,
    údiv je údiv,
    ale co říkáte na :

    Zdenek Gryc říká:
    Středa, 3. 3. 2021 v 17:20
    Smutná parodie v předvolebním čase.

    Tak třeba, jak píše profesor Šlapeta na úvod knihy 100 let FA v Brně.

    „Z osobního pohledu“:

    Anonymní penzista, který osaměle bydlí v panelákovém bytě v Jihlavě
    a je zrovna na chalupě u Telče.

    Pojede sám zítra autem domů, jaká pokuta ho za tento prohřešek čeká?
    Je to – „Smutná parodie v předvolebním čase.“

    Anonymní architektka, když mluvila o konci šťastného
    manželství svých spolužáků, tak to tiše glosovala.

    Když láska zavelí, rozum je v ……

    To je stávající stav našeho státu.
    Pouze slovo láska, se nahradí slovem politika.

  94. Svatopluk Beran napsal:

    xxxxx 🙂 jo, jo, neposerem, bylo hůř.

  95. Svatopluk Beran napsal:

    Politikařením a svobodou v ústech hlupáků, viz včerejší případ někde v Ostravě s BLBKOU, si sami coby západní demokracie tlučeme hřebíky do rakve. My, západní demokracie nejsme celej svět, ale prakticky všechny naše media plus regionální jsou naprosto hluší k celému světu, přesně jak za socíku. Skoro se divím, že NÁSLEDNÝ ČLÁNEK vůbec prošlo cenzůrou. Nejde mi o propagaci Asie, ale o vyrovnanou novinařinu, která jediná může demokracii SKUTEČNĚ POMÁHAT a umožnit lidem dělat si objektivní názor na život kdekoliv na této planetě.

    https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/asijske-ekonomiky-predbihaji-evropu-pomohlo-jim-rychle-zotav/r~67ab5aea768511ebb0fa0cc47ab5f122/

  96. Svatopluk Beran napsal:

    A další příspěvek, který podle mne přesně odpovídá poznámce xxxxx k mému komentáři o rouškách v reakci na pana Berku.

    Na to ti dneska nikdo neskočí dnešní začínající generace vlastníků patentu na rozum a velkopanská elita se omezovat nenechá, neboť mají svá práva.

    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komentar-zabrany-padly-sputnik-nebo-zivot-145507#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=GwaSMq2apM3-202103040736&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

  97. Svatopluk Beran napsal:

    MARTIN ČABAN – mladičký komentátor života, vystudovaný na dnešních školách. Radost číst takový komentář dítěte a přitom se nepozvracet z jeho životních závěrů a hloupostí.

  98. blade napsal:

    Pro lapy – tohle není dezinformace ani fake 🙂

    https://www.ema.europa.eu/en/news/ema-starts-rolling-review-sputnik-v-covid-19-vaccine

    Nakonec budou všichni rádi i za SPUTNIK V a D + spol. zřejmě případně poskytnou ty správné výrobní kapacity 🙂

  99. fruhaufj napsal:

    Tak nějak ty události a dění za posledních cca 100 let brát z nadhledu. Ismy a ismusy, icie, NEBOŤ ty hlavní fakta stále v archivech tvrdnou dvou nejlidnatějších měst Evropy. Tolerovat pochybení více či měně malá či drobná. Jsme jenom lidé s chybami, hrsrkou strachu, někdy i kostrče připšuknuti strachem, jindy jakpak VELKÁ ramena, a dojem vše víme, všemu rozumíme, zkratka óčeň IN !!?

  100. fruhafj napsal:

    Jak potom dělat překotně závěry, že ten či onem mo špatně kdysi konal, či že podlehl síle, jejíž prapory silně plály na stožárech moci

  101. fruhafj napsal:

    A TAK NAHOĎTE NĚJAKÉ ZAJÍMAVÉ TÉMA“, NE O TOM COVIDU, O KTERÉM NEZNÁME PRAVDU“ .AŤ MŮŽEME SLUŠNĚ DISKUTOVAT. ERVINY, DVOŘÁKY, OLDŘICHY NECHÁME V KLIDU ODPOČÍVAT. COVID A VOLBY TO JE SLOŽITÉ, KANDIDÁTI JSOU ODPOVĚDNÍ POLITICKÝM STRANÁM, MAJÍ POTÉ NIKOLIV OPERATIVNÍ NÝBRŽ REPREZENTATIVNÍ MANDÁT, A JEJICH ODPOVĚDNOST VŮČI VOLIČŮM, JE TAKOVÁ JAKÁ JE,

  102. Fruhaufj napsal:

    Oprava ; nikoliv operativní ale správně i m p e r a t i v n í mandát

  103. Jan P napsal:

    MUDr. Milan Kubek perfektní popis covidové situace. Jsme sobci, protože jsme nezavřeli průmysl, politici se akorát hádají a politikaří a virus nepočká až se tady dohodneme.

    Hlas zdravého rozumu, jenž požadoval uzavření průmyslu, který reprezentovali nezávislí experti a
    odbory, bohužel neobstál. Je to na úkor nás všech, protože s největší pravděpodobností se budou muset nouzová opatření koncem března opět prodloužit.
    https://a2larm.cz/2021/03/vitezstvi-zisku-nad-rozumem-i-zdravim-obyvatel/

  104. Berka napsal:

    Jo, Kubek i mě už pár měsíců velmi,velmi překvapuje. Dřív jsem ho neměl vůbec rád a myslel jsem si přiznám se, že je to jen takový typický „odborářský boss“. Teď už ale delší dobu vystupuje velice seriózně a rozumně. Málokdo dneska říká věci tak, jak opravdu jsou…

  105. XXXXX napsal:

    Upřímně mě už nezajímá ani Kubek, Prýmula, Babiš či Hamáček. Je mi jedno co blekotají, protože už to přestalo být zábavné. Dokud nepřijde tvrdá represe, nebude pokoj. Ta nepřijde protože jsou posraní, takže téma kovidu je pase.
    A píčus jako je Martin Čaban mě dovede leda upřímně rozesmát. A ještě Zdenda Gryců.

  106. XXXXX napsal:

    Zapomněl jsem na opozici, ale to je celkem jasný vzhledem k mým dlouhodobě konzistentním postojům

  107. Berka napsal:

    Jo. Hlavně mě rozesmívá, jak si pravice myslí že spojením prázdnoslámomlátícího Fialy s tou mladou hysterkou Pekarovou, vyhrajou příští volby.

    I když – jak říkáš. Ono je to vlastně jedno. Bez ohledu na výsledek budou další parlamentní volby jenom buď potvrzení a nebo výměna debilů za možná ještě větší.

    Dneska se mi líbil v novinách článek, že v budoucnu bude PATRNĚ potřeba radikálně zvednout daně.

    Už se těším za pár let na ten kvíkot od těch, co teď vykřikují jak je potřeba kompenzovat, proplácet, dotovat, sanovat, přidávat a valorizovat.

    Trochu mě to štve. Nějak moc nemocí naštěstí nemám, celkem mi chutná, stolice pravidelná – ještě bych myslím nemusel nutně umřít. Ale to co nás teprve čeká, mě děsí možná skoro stejně…

  108. Jan P napsal:

    Berka, stejně vidím Koubka jako vy.
    Koubka vláda a egomaniacký mikromanažer, poslechnout nezmůže, protože to je jenom doktor a medicíně nerozumí.
    Souhlas, tenhle stát přímo ohrožuje životy lidí. Pokud nedojde k nějaký katarzi a totálně se nepřekopou státní struktury, nemá smysl tady žít. Za mě: já fakt zvažuju emigraci.
    https://blisty.cz/art/102988-rozhovor-britskych-listu-368-povede-desiva-nekompetence-statu-k-ozdraveni-spolecnosti.html

    XXXXX, tak bych byl pro tvrdou represi.
    Takže do lesa v sousedním okrese jít nesmíte, to vám stát může zakázat a zákaz vymáhat, ale na Tenerife, Zanzibar, Kanáry nebo v Dubaje, letět můžete, to vám stát zakázat a vymáhat nemůže. A cesta na letiště je zřejmě i legitimní účel cestování mezi okresy.
    Vedle toho máme stupiditu některých vládních opatření, které je nutné si ověřit osobně: Jestli požadavek nasadit si roušku v lese a či na pusté stezce, pokud tam náhodou půjde cizí člověk, urychlí pokles nakažených, pak ať dostane Blatný Nobelovku.
    Já už tomu nerozumím. Nebo raději nechci rozumět.
    „Na chudý lid musí být přísnot“. Podstata české mentality jedné větě.
    O tom by mohlo být třeba příští téma blogu, jak po něm volá diskutér Fruhaufj:.“AŤ MŮŽEME SLUŠNĚ DISKUTOVAT.. „

  109. VladimírV napsal:

    Vážení diskutující,

    s přibývajícím počtem očkovaných a opatřeními, která skutečně mohou situaci napomoci, svítá naděje na to, že se život, tedy fyzické zdraví lidí vrátí do normálu, kdy budeme znovu trpělivě prožívat epidemie chřipky, která jaksi za poslední rok vymizela. A přitom, jak vidno, postačila rouška na ústech.

    A národ začne soudit. Počínaje Babišem, vládou, prezidentem. Vše podle psychology popsaného stavu, kdy bezmoc těch, kterým se udála křivda, vede k tomu, že hledají viníka. Kladu si otázku. Kdo je vlastně oním viníkem. když jsme ve stavu podobném válce? S tím rozdílem, že ty skutečné války, kdy se lidé vyvražďovali, opravdu zavinili konkrétní lidé. Nejsem pro to, aby vina, v tomto případě z titulu držení opratí vládnutí, opomíjela stav nejen u nás, ale na většině zeměkoule.

    Uplynulá doba mimo jiné ukázala, kam může dojít nabytá svoboda spojená s lidskou sobeckostí, neomaleností a zpolitizováním celé situace. To, že situace využívají určité skupiny lidí k osobnímu prospěchu, nemohu nazvat nijak jinak než za určitý projev hyenismu.

    Současná vláda je vládou národní oběti, což už tady po listopadu jednou bylo. Je k smíchu si myslet, že by situaci zvládl někdo jiný ze spektra politické reprezentace lépe. Budou volby a předvolební doba bude zcela jistě ve znamení poukazování na úspěchy současné vládní reprezentace, na straně druhé jejich nemilosrdné kritiky. Vše v koronavirovém odéru. Toho jsme se už dost nabažili, státní kasa přitom zeje prázdnotou. Jsem zvědavý, s jakými recepty přijdou ti, kteří se budou chtít chopit kormidla vládnutí po volbách. Dovolím si toliko tvrdit, že k žádné revoluci nedojde, akorát si řekneme, že dobře už bylo.

    Přeji všem pokud možno klidné předjaří.

    Vladimír Havlíček

  110. Svatopluk Beran napsal:

    NEBO TAKHLE I S DĚVČATY 🙂

    https://www.youtube.com/watch?v=CWlbjXwUMJI

  111. blade napsal:

    „… UŽÍVAT … S DĚVČATY“ 🙂

    Na to pozor §!

    Dnes jedna pipka z Amnesty na CNN Prima NEWS hovořila něco ve smyslu úpravy našich, dle jejího názoru, špatných zákonů i ohledně sex. obtěžování. A podala to tak, že by si jeden z páru ( i po svatbě) měl snad vypsat papírovou či elektronickou žádost o sex a druhý ji musí schválit a odsouhlasit, bez toho lze i pouhé lichotivé či přátelské plácnutí po zadku kohokoliv může být bráno jako sex. obtěžování.

    Takže pánové za čas přijde doba, kdy se bez formální žádosti nechytáte 🙂

  112. blade napsal:

    Čínských vrápenec.

    Každého zajímá, kde se vzali lidé, jestli jsme ve vesmíru sami, a také to, odkud pochází patogen pandemie covid-19 > Čínský vrápenec.

    Z výzkumu evoluční historie příbuzenstva pandemického koronaviru vyplývá několik zásadních věcí:

    1. Virus SARS-CoV-2 není nijak výjimečný. Ani se zčista jasna nezjevil. A rozhodně není výhradně lidský. Jeho linie žije v čínských vrápencích již desítky let. Tyto koronaviry milují genetické rekombinace, tedy výměny kusů genomu. Dělají to náhodně, neustále a s nadšením. Přesně tak vznikl virus pandemie covid-19. Nic, co o něm víme, nenaznačuje, že by vznikl uměle.

    2. V Číně a dalších zemích jsou tisíce blízce příbuzných a podobných koronavirů. Neustále vznikají nové a nové varianty, zcela náhodně, bezduše a přirozeně. Řada z nich je schopná infikovat člověka. Mohou být různě nebezpečné. Jen čekají na svoji příležitost. Jinak řečeno, podobná pandemie se může kdykoliv opakovat. Letos, příští rok, za deset let. Je to téměř jisté. Pokud nebudeme připraveni, naše chyba.

    3. Klíčem k prevenci budoucích pandemií koronavirů, které by klidně mohly být ještě horší než virus SARS-CoV-2, je monitorování koronavirů, jak v netopýrech, tak i v lidech, kteří tam žijí. Pokud budou tyto monitorovací systémy dost výkonné, tak odhalíme nové patogeny včas a budeme moct zasáhnout. Jistý problém je samozřejmě v tom, že jde o Čínu, která není právě vzorem důvěryhodnosti.

    https://www.osel.cz/11296-kde-se-vzal-covid-19-evolucni-puvod-pandemickeho-koronaviru.html

    ://www.biotrin.cz/evolucni-puvod-sars-cov-2-odhalen/

    ://www.isaaa.org/kc/cropbiotechupdate/article/default.asp?ID=18242

  113. Berka napsal:

    A podala to tak, že by si jeden z páru ( i po svatbě) měl snad vypsat papírovou či elektronickou žádost o sex a druhý ji musí schválit a odsouhlasit.

    Jestli ji musí schválit, tak je to v pohodě. To je něco jako jmenování velvyslanců či profesorů.

    Ale jinak tomu docela věřím, u nás je už možné všechno. A půjde to přes elektronický registr, přičemž každá soulož bude mít svůj unikátní čárový kód – mimo jiné aby se zpětně mohli ministerští úředníci podívat, jestli někdo nepřečerpal.

    Pravda, mě už to může bejt jedno, já bych si už o žádnej podpisovej certifikát ani žádat nemusel…

  114. Jan P napsal:

    Podepište a sdílejte požadavky: 1) Úplnou uzávěru ekonomiky, 2) Podporu zdravotníkům a zaměstnancům v sociálních službách, 3) Zohledňovat sociální spravedlnost opatření, 4) Brát vážně význam škol, 5) Zásadně zrychlit očkování populace.
    https://spolecneproticovidu.cz/

  115. blade napsal:

    Dnes proběhlo na Prima ZOOM – dokumet. seriál > Druhá světová: díl Totální válka (6)

    Autora blogu DNES JE HEZKY bude tento díl jistě zajímat > pojednává hlavně o kolaborantech.

  116. Zdeněk Gryc napsal:

    Charakter a čest:

    blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum
    Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.
    Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle.
    Nyní taktéž a nemám potřebu se nikde stranicky či jinak politicky angažovat
    Toliko k Rudým buňkám architekte!
    —————————————

    3) Tímto od tohoto dne ignoruji vaše příspěvky pod články a pokud jste ten Gryc,

    tak od tohoto dne ignoruji i vaše blogy

    veďte si váš ten Vámi velmi oblíbený monolg sám se sebou. Dialog s Vámi je pouze ztráta času. Jakékoliv zdejší politické příspěvky stejně nic neřeší ani nevyřeší.

    Sejdeme se u voleb. Sbohem!
    blade | 2020-03-26 11:12:19 | Reagovat
    ———————————————————————————————
    Kdo konkrétně vadil OV KSČ ?
    PS – áci to fakt, ale fakt nebyli !!!

    „Musíme naše inženýry-architekty učit uctívat památku dělnické třídy a komunistické strany.“
    —————————————————————
    V úvodu článku “ Kvartal prověren“, píše redaktor Milan Dvořák:
    . . . „Připomeneme zejména mladým lidem, poválečné generci, že vítězství ve Velké vlastenecké válce je neodlučitelně spjato se jménem Stalin“.
    ———————————————————————————————————
    Dále, převzato:
    „Musíme naše inženýry-architekty učit uctívat památku dělnické třídy a komunistické strany. A pokud některým z nich tyto myšlenky nejsou blízké, ukládat jim v tomto smyslu konkrétní požadavky k odbornému ztvárnění. Generace dnešní i příští ocení bezpochyby skutečnost, jako je plánované postavení pomníku prezidentu Gottwaldovi v sídle okresního města na památečním místě, z něhož k občanům Jihlavska promlouval“. Dnes to lze ještě prostorově řešit. Za pět let bude pozdě. Tady – i jinde.“
    ————————————————————————-
    Ještě štěstí, že v historii žádný plod přisluhování tomu, co momentální představuje dobré bydlo, v porovnání se skutečnými hodnotami neobstojí a že nás nic nenutí učit

    „naše inženýry – architekty myslet a tvořit především ideově, v úctě ke komunistické straně“

    Josef Jelínek
    Jihlavské listy 28. 6. 94
    PS. Jelínek anonymy házel do koše !!!

  117. fruhaufj napsal:

    Z toho antikomunismu už mi tehdy hrabalo …Dostal Jsem to na duševní talíř ; Brežňevovec, Bavore, Jidáš, byl u Šedejch, lidé se mi vyhýbali, pretvářky a šuškandy, NAKONEC ze mne udělali narkomana, zrádce. Přitom dohoda BYLA v roce 1989 pravděpodobná, o moci. Nebylo co řešit.

  118. fruhafj napsal:

    Také byla jedna pěstí na nos, bránit jsem se nemohl ve tmě, z ničeho nic.Dva dny neschopenka. Jedna hlavička, 3 dny neschopenka. Před rokem 1989 bomba na oko od neuformovaného, asi kvůli LP Pink Floyd, nakonec vyhrožování likvidací v červenci 1999.

  119. fruhaufj napsal:

    A TAK ISMY A ICIE = JEDNA KOČIČÁRNA

  120. fruhaufj napsal:

    V polovině 80, let jsem nebyl volit, a tak mne kontráši na vojně neměli v lásce, vyhodili mne na prapor motostřelrcký, kde BYLA tvrdá vojna. Byl Gorbačov, výbuch reaktoru na Ukrajině a konec malování map útoku pěchoty, rovněž kočičárna. Náš národ by si zasloužil normální vývoj, jsme chytří, pracovití, vtipní, pokorní a vynalézaví.

  121. blade napsal:

    Nick Gryc, ale jdi ty pohádkáři 🙂

    Již jsem ti několikrát psal, že v době divnolidí (jako jsi např. ty) zde budu „určitě“ uvádět své iniciály a další citlivá data, ty naivko.

    Si myslíš, že pokud si sem dáš nějaké foto (bůh ví kdo na něm je) a napíšeš, že jsi nějaký Gryc (bůh ví za koho se zde vydáváš), že ti to budu hned věřit, lape. Takže hoď do koše především sám sebe, ty zdejší anonyme s bůh ví jakými iniciály.

    Že zde po 89. najednou spíláš Havlovi stejně nikoho nezajímá, obojetníku.

  122. Svatopluk Beran napsal:

    blade říká:
    Pátek, 5. 3. 2021 v 13:08
    „… UŽÍVAT … S DĚVČATY“ ?

    Na to pozor §!

    Dobře že ty údernický doby jsme tedy stihli včas a děvčata nebyla ještě tak lakomá. Aspoň to prvorepublikové paběrkování by nám snad mohli ještě nechat bez papírů či elektronických žádostí. 🙂

  123. blade napsal:

    2012 – z hory Říp časem „Řiť“ – https://youtu.be/o1I_0n54L2A

  124. blade napsal:

    Kontroverzní aplikace: Před intimním sblížením zajistí „smlouvu o sexu“
    https://tn.nova.cz/clanek/kontroverzni-aplikace-pred-milovanim-zajisti-smlouvu-o-sexu.html

  125. blade napsal:

    Na apríl Řiť z roku 2012 naletěla Slovenská tisková agentura TASR 🙂

  126. Zdeněk Gryc napsal:

    Na konci každého týdne oceníme deset z nás, kteří si splní svých 3×30. A je jedno, jestli to bude formou tvrdého tréninku sportovce nebo procházek u těch dříve narozených.
    Prvních deset vylosujeme tuto neděli a každý dostane velkou osušku věnovanou Jihlavským plaveckým klubem Axis.
    ——————————————————————————————-
    VE ZDRAVÉM TĚLE ZDRAVÝ DUCH
    Plavání a tělocvik.
    Trenér a profesor tělocviku.
    Šedé kolaborantské svině ?
    Berka říká:
    Úterý, 26. 2. 2019 v 0:34
    Spoluzbabělci Olda Háj a Ervín Fririch ?
    Fridrich Ervín, narozen 4.01.1934, od roku 1971 evidován jako důvěrník, svazek č. 15566, správa StB Brno
    Háj Oldřich, narozen 12.01.1932, evidován nejprve jako tajný spolupracovník (spisová značka 806006), následně jako agent – svazek č. 18060, správa StB Brno
    Proč spoluzbabělci ? Prostě chtěli jet do Steyru, tak jeli. Účel světí prostředky. Gryc chtěl do Švédska, tak jel. Stačilo jen po návratu zajít na kafíčko, že…
    Berka chtěl do Španělska, ale přece jenom zas až tak moc ne. To z něj rozhodně nedělá žádného hrdinu – hrdinství totiž k tomu potřeba nebylo. Ale taky to – aspoň doufám – z něho nedělá šedou kolaborantskou svini, kvůli kterým to tady tak dlouho mohlo fungovat.
    ——————————————————————
    Proč tento text publikovat a zdůvodňovat
    Berka říká: Neděle, 1. 11. 2020 v 23:59 v JL ?
    Proč raději nepublikovat seznam těch, o které se STB nezajímala ?
    Nebyl by třeba kratší ?
    ————————————————————————
    Náměstek jihlavské primátorky Petr Ryška přichází s projektem 3×30 pro širokou veřejnost. Zapojí se i sportovní legendy.
    —————————————————————–
    Je málem první, kdo ví jak se o sport a mládež Jihlavy zasloužili.
    Škola a sport je to, co mládeži v době koronaviru nejvíce chybí.
    Totalita a koronavirus jsou velké nad-národní katastrofy s dlouhodobými následky.
    Je třeba myslet na dopady psychické, zdravotní, ale i politické – demokracii bez přívlastku.

    Radní čeká revize partnerství s Čínou
    4.3.2021 Aktuality/Komentáře (0), autor:
    Pavel Bajer
    Spolupráce Vysočiny s čínskou provincií Chu-pej je částí veřejnosti vnímána dosti kontroverzně.
    S dosavadními výsledky není spokojena ani velká část krajských politiků.
    ———————————
    Ing. arch. Zdeněk Gryc

  127. Zdeněk Gryc napsal:

    ROUŠKY – PRSTÍČKY JEZINKY

    V Budapešti se připravuje otevření kampusu jedné z největších čínských univerzit.
    Článek
    Vymítači neomarxismu ze střední Evropy budou zanedlouho čelit ošemetnému dilematu. Sotva vystřízlivěli z oslav nad Orbánovým vystrnaděním „Sorosovy“ Středoevropské univerzity (CEU) z Budapešti, nasadil jim obdivovaný maďarský vůdce nového brouka do hlavy. Chystá totiž v hlavním městě zřídit kampus jedné z největších čínských univerzit, první svého druhu na území EU. Fungovat bude patrně podle osnov platných v Čínské lidové republice, tedy specificky čínské verze „marxistické“ doktríny.
    Je to ale pech: jeden neomarxismus vyhodíš dveřmi, druhý se ti vrací oknem!
    Podle zpráv médií má v Budapešti otevřít svou pobočku univerzita Fu-tan, která již dříve nezištně poskytla Maďarsku zdravotní roušky.

  128. Jan P napsal:

    Pokud patříte k lidem, pro které je důležitý pocit národní hrdosti, budete to teď mít těžké. S epicentrem v západních Čechách nám pomáhají sousedé – po tom, co vláda tu pomoc nejdříve odmítala a náměstek ministra zdravotnictví lživě přičítal přeplněnou chebskou nemocnici německým pacientům. Premiér po Evropě škemrá zápůjčky vakcín – když před tři čtvrtě rokem odmítal evropskou solidaritu se zeměmi, které pandemii „nezvládly“. Mýtus o šikovném národu, jen zdrženém půlstoletím importované totality, se definitivně rozsypal.
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/komentar-tribunal-terapie-pomniky-navrat-k-normalu-bude-drina-145120

  129. blade napsal:

    Maďaři si mohou ve své zemi otevřít co uznají za vhodné. Nějakému zdejšímu zlému jazyku je do toho tak akorát houbelec. Co budeme otvírat u nás? Zatím akorát velké kulové. Z promrhaného čtyřsetmilionového projektu VTC Hruškové Dvory bude nakonec očkovací centrum 🙂

    ———————————————————————————————

    2015
    Jihlava se začala přátelit s čínským městem Wuhan

    Matěj Kolář (Forum Jihlava) spolupráci s Čínou neodsoudil, podle něj se má Jihlava od Číny co učit. „Nicméně musím říct, že jsem kulturou a tradicí Číny zaujat. My se v Evropě považujeme za střed světa, ale proti Číně jsme kdesi na okraji. Jak se ale může padesátitisícové město jako Jihlava přátelit s tak velkým městem?“ zeptal se na zastupitelstvu Kolář.
    Zdroj: https://havlickobrodsky.denik.cz/z-regionu/jihlava-se-zacala-pratelit-s-cinskym-mestem-wuhan-20150923-ix49.html

  130. Zdenek Gryc napsal:

    Čína o epidemii ve Wu-chanu od začátku lhala, píše CNN …www.novinky.cz › Koronavirus
    3. 12. 2020 — Čína sice byla první zemí postiženou na počátku roku 2020 pandemií koronaviru, od té doby se ale ráda chlubí, jak ji dokázala zvládnout.

  131. Zdenek Gryc napsal:

    Čína o epidemii ve Wu-chanu od začátku lhala, píše CNN.

    V ROCE 2021 SE JÍ DOSTALO CTI
    USPOŘÁDAT MISTROVSTVÍ SVĚTA VE LHANÍ
    ČESKOU DELEGACI POVEDE OSVĚDČENÝ
    PS-ák rytíř hvězdných válek:

    blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum
    Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít,
    jsem řekl k Pohraniční stráži,
    protože k nějakým bigošům se mi nechtělo.

  132. Dvořák napsal:

    Ajajaj! Architekt zase něco popletl. Napsal blog,zavřel ho a teď musí chodit kálet k sousedům. Chudák 🙁

  133. blade napsal:

    Lape nick Gryci!

    Již jsem ti několikrát psal, že v době divnolidí (jako jsi např. ty) zde budu „určitě“ uvádět svůj životopis, své iniciály a další citlivá data, ty naivko.

    Ano jsi > tu-du-dum-dum, i na cizím blogu 🙂

    Tak v té tvé senior-dětské hlouposti pokračuj, no.

  134. fruhafj napsal:

    Lidé se před revolucí třepali na západ, to západ dozajista využil s našimi zapadnikami…. och

  135. Zdenek Gryc napsal:

    Na cizím blogu, protože té zlidovělé anatomie pohlavních orgánů a onanie tam už bylo dosti.
    ————————————————-
    Berka říká:
    Pátek, 26. 2. 2021 v 18:24
    Zdeňku, ty popleto… toto je opět jiný, cizí blog a hlavně je o něčem zcela jiném, než tvém kolaborantství. A výročí už jsi si přece užil včera. Dnes už je šestadvacátého !
    Takže moc a moc prosím (věřím, že i za ostatní) – tu ušmudlanou Jiskru z 25.2.1975 zase pečlivě založ do nočního stolku a vytáhni až za rok. To těšení je na tom přece to nejlepší…
    —————————————————-
    Nejde ani tak o Únor 25.2.1975, jako o únor 1948 a naši třídu RG Židenice – Brno.
    Našeho třídního profesora, Miroslava Spurného klasický filolog čeština Francouzština,
    z gymplu už v pokročilém věku vyhodili a strčili do průmyslu.
    Následně spáchal sebevraždu, skočil z okna,zarazil si nohy do břicha a 4 dny umíral.

    Spolužáci Matyáš a Aleš Pěnčík se pokusili o emigraci.
    PS-aci,kteří je chytili,je na místě tak zrychtovali, že je ani nemohli převézt do vězení,
    museli zůstat u nich než modřiny a krvavé fleky trochu vyblednou.
    Ironií osudu je, že otec Aleše Pěnčíka byl předsedou ZV KSČ Universitní knihovny Brno.
    Do gymnásia se už nevrátili. S Alešem jsme měli úzké klukovské zájmy, obdivovali techniku dne D.
    On letadla,já letadlové lodě. Materiály jsme měli skvělé, vše co tehdy knihovna UK poskytovala.

    Znásilňování žen, první noc po osvobození Tetčic.
    Zacházení se spolužáky a profesory na gymnásiu po roce 48 .
    Zacházení se spolužáky a profesory na FA
    je něco co by němělo být nikdy zapomenuto.
    Na študáky v Honkongu a na Národní třídě dost myslím.
    Těžko chápu,že to trvalo týden, než se to Jihlava dozvěděla.

    Je neštěstí národa, že nacisté povraždily a vyhnali špičky elity.
    Je neštěstí národa, že komunistům vadili také.
    Jak by se v dnešní době hodilo, aby lékaři a akademici byli doma.
    Ti co utekli po 48 už nejsou žádní mladíci.
    Ti co se pokusili kandidovat na presidenta a chybělo malé procento,
    propaganda v rámci zájmu cizí velmoci eliminovala.

    Výročí Února 1948

    „To těšení je na tom přece to nejlepší…“

    Každý měl nějaké životní zážitky a osobnosti, které mu byli vzorem.
    Třeba kriminálníka Rozehnala a bojovníka za občanské svobody a lidská práva Havla.
    Jsme občané a lidé, dehonestačně tykat, titulovat „čurák“ od PS-áka s matruritou v JL ?

    “ jste nám soudruhům lezli do ……“???

  136. Zdenek Gryc napsal:

    Svatopluk Beran říká:
    Sobota, 6. 3. 2021 v 18:34

    fruhafj říká:
    Neděle, 7. 3. 2021 v 16:26
    ————————————-
    Proč v jejich komentářích nejsou
    sprostoty,
    nadřazenost,
    pohrdání,
    zlost,

    PROTOŽE NEJSOU ANONYMOVÉ ?

    proč „ďábel z hrádečku“?
    protože zrušil vedoucí úlohu

    KSČ

    v totalitním státě ?

  137. Zdenek Gryc napsal:

    Takže máme co ?
    18:4O

    Ne u nás,
    ale v GB,

    bez tykání:

    Pane,

    Vůbec, ale vůbec
    nesouhlasím s Vašimi
    pošetilými názory,

    ale

    UDĚLÁM VŠE PROTO,
    ABY JSTE JE MOHL ŘÍKAT.

    „Dobrou noc a pevnou naději“

    BBC, tamtéž

  138. Zdenek Gryc napsal:

    PRÁVĚ DNES

    je sv.Tomáše,
    den,kdy se vrátil

    Tomáš G M

    roku 1918 do vlasti.
    Kdo ho, jako první,
    jeho volič,
    za Valašsko uvítal ?

    Čeněk Janík ?
    čí pak děda ?

    Všechny děti si o tom četli léta v čítankách.

    Laskavé přispěvatele do blogů JL,
    už asi otravuje, aby do jejich e-mailů
    byl vložen článek,
    který je z čítanky oskenován ?

  139. Zdenek Gryc napsal:

    děti četly, že ?

  140. Svatopluk Beran napsal:

    České banky oloupeny o 1,4 miliardy. O peníze přišla hlavně Česká spořitelna

    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/dve-ceske-banky-a-jedna-pojistovna-byly-oloupeny-o-14-miliardy-146028#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

    A tak si tu všíchni rovni a svobodni žijem.

    Obvinění jsou stíháni pro úvěrové a pojistné podvody. Za to jim hrozí

    AŽ DESET LET VĚZENÍ

    „Vyšetřovací spis v rozsahu 100 svazků již byl předán dozorujícímu státnímu zástupci Vrchního státního zastupitelství v Praze,“ sdělil mluvčí NCOZ.

    A TOTO JEN TAKOVÁ MALÁ SRANDA S PŘIDANOU HODNOTOU KTEROU BANKY VYTÁHNOU Z DOBRÝCH NÁPADŮ A PRÁCE SVÝCH OBČANŮ

  141. blade napsal:

    Nick Gryc opět zde = https://youtu.be/tKZN95rLn38?t=111 = samozřejmě zde … textově 🙂

  142. Zdeněk Gryc napsal:

    veldr. PS- áků CHARAKTER ZA SLOVO VZATÝ
    ———————————————–
    • blade říká:
    Pondělí, 19. 10. 2020 v 14:02
    Klukan – zamyslete se nad sebou, možná se i zamyslete, zda se nemáte jít živit něčím jiným.
    Nick blade v JL klidně smažte. Dál zde nemá smysl pokračovat.

    VEL.DR. PS-ák CHARAKTER DRŽÍ SLOVO:
    —————————————————
    Tímto od tohoto dne ignoruji vaše příspěvky pod články a pokud jste ten Gryc, tak od tohoto dne ignoruji i vaše blogy. Veďte si váš ten Vámi velmi oblíbený monolg sám se sebou. Dialog s Vámi je pouze ztráta času. Jakékoliv zdejší politické příspěvky stejně nic neřeší ani nevyřeší.
    Sejdeme se u voleb. Sbohem!
    blade | 2020-03-26 11:12:19 | Reagovat

    —————————————————-
    • blade říká:
    Pondělí, 19. 10. 2020 v 17:48
    Klukan – Vy jste s prominutím a bez urážky opravdu natvrdlý. Ten link z iRozhlas jsem posílal kvůli tomu, že tu zprávu o dvou vakcínách a možné třetí vakcíně přináší také i ten iRpzhlas, tudíž že ta moje zpráva (příspěvek) není dezinformace i když zrovna není z mainstream webu.
    Pokud to vaše IQ od počátku pře nepochopilo za to já již nemohu. Ba naopak mne tento poznatek ještě více v časové ose této pře utvrdil v tom, že zde v JL diskuse na jakékoliv téma opravdu, i s vámi šéfredaktore , nemá smysl.
    Nick blade deaktivujte.
    Sbohem bez šátečku.
    —————————————————–
    PhDr. Petr Klukan zdvořile a s nadhledem něco, co by si měl „blade“ častěji číst:

    1. petr klukan říká:
    Pondělí, 19. 10. 2020 v 16:34
    blade: Diskutéři (i ti anonymmní) by neměli urážet druhé a se urážet.

    ———————————————————————————————————–

    Daňový soumar říká:
    Středa, 6. 1. 2021 v 2:45
    Tvl. co je to za prvoka ten blade? Už jednou se loučil a zase to tady tapetuje jako magor…..

  143. blade napsal:

    Nick Gryc opět zde = https://youtu.be/tKZN95rLn38?t=111 = samozřejmě zde … textově ?

  144. Zdeněk Gryc napsal:

    To je jak jediné co měl se Zemanem společné.
    Pouze však dočasně.
    ————————
    Havel na radu lékařů přestal.
    Havel se ve v kapli sv. Václava nepotácel
    Nechodil se podnapíjet na ruské vyslanectví,
    alkoholovém rauši nepoužíval hůl ani neudil.
    —————————
    Kubera dostal od Zemana holí do hlavy a Vondráčka zase „vyudili“

    Předseda Senátu Jaroslav Kubera (ODS) dostal od prezidenta Miloše Zemana jeho holí. Uvedl to dnes s úsměvem po společném obědě se hlavou státu a předsedou Sněmovny Radkem Vondráčkem (ANO). Incident se podle něj stal na závěr jejich návštěvy.

    „Pan prezident mě praštil hůlkou do hlavy,

    velice málo.

    Když jsme odcházeli, on mně poklepal na moji tvrdou hlavu. Takže nemůžu si stěžovat, bylo to příjemné,“ uvedl šéf horní komory. Podle něj to byla lepší scénka, než když hlava státu při oficiálním přijetí navigovala svou holí někdejšího premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD).

    Zeman dostal nůž a palírnu
    Kubera prezidenta obdaroval podobně jako předseda dolní komory. Zeman od předsedy Senátu dostal nůž. „Ne proto, aby spáchal harakiri (rituální sebevraždu), jak by si přáli jeho nepřátelé, ale na dopisy,“ vysvětlil Kubera. Podle něj byl Zeman dárkem celkem potěšen.

    Vondráček donesl hlavě státu „malou mobilní přenosnou palírnu“ jako „důkaz moravské nadvlády nad přírodou“. Palírna na pevný líh, na níž je podle předsedy dolní komory uvedeno prezidentovo jméno, je prý zcela funkční.
    „Takže může teď v Lánech pálit vlastní brandy, vlastní slivovici,“ dodal Vondráček.
    Z Hradu si odnesl tužku, kterou mu věnoval prezidentův kancléř Vratislav Mynář.
    „Já jsem nedostal ani tu tužku,“ posteskl si Kubera.
    Předseda Senátu si nicméně pochvaloval obědové menu. Nejvyšší ústavní činitelé pojedli hovězí vývar s játrovými knedlíčky a jehněčí kotletky v čabajkové krustě se šťouchanými brambory, které byly podle Kubery exkluzivní. Jako dezert byly podávány domácí makové koláčky. „Vypadaly jako Babišovy koblihy, ale byl jsem ujištěn o tom, že to nejsou Babišovy koblihy, ale koláčky staročeské s tvarohem a s mákem,“ dodal Kubera.

    4. 1. 2020 12:55
    „Vyuzený“ Vondráček
    Zeman a Kubera, kteří patří mezi náruživé kuřáky, podle předsedy Senátu tentokrát kvůli diskusi vykouřili méně cigaret než před rokem.

    Vondráček si ale posteskl, že ho zase trochu „vyudili“.

    „Jsem rád, že kolegové jsou tolerantní a že jim nevadilo, že jim do toho kouření jím,“
    dodal šéf Sněmovny. Vondráčkovi prý bylo podle Kubery líto, že nemohl přijet s celou rodinou jako premiér Andrej Babiš (ANO) do Lán. „Já jsem neměl takový požadavek, aby rodina jezdila na Hrad, nemám to ani zapotřebí,“ dodal.
    Kubera se také pochlubil, že se svezl v křesle, kterým prezident jezdí ve výtahu. „Nechal jsem se vyfotit, abych věděl, v čem budu za pár let tady sedět, doufám. Ne, to byl vtip,“ dodal předseda Senátu, který vážně zmiňoval možnost kandidovat předloni proti Zemanovi.
    —————————————————————-
    Kuberová: Z dopisu čínské ambasády jsem měla hrůzu. Bála jsem se o rodinu
    Celkem 52 let strávila Věra Kuberová se svým mužem, nedávno zesnulým předsedou Senátu. Jak prožíval tlaky, pod kterými byl kvůli chystané cestě na Tchaj-wan? Rozhovor s manželkou Jaroslava Kubery.
    ZprávyVideoTerénKuberová odmítla Zemanovu nabídku vyznamenat manžela. Nepřál by si to, řekla
    Kuberová odmítla Zemanovu nabídku vyznamenat manžela. Nepřál by si to, řekla
    Kristina Ciroková
    Jsem ráda, že manžel to vyznamenání na Tchaj-wanu dostal. Protože cena, kterou za to zaplatil, za to stála, říká Věra Kuberová v rozhovoru pro Seznam Zprávy. (Video: Seznam Zprávy)

    4. 9. 2020 8:01
    Věra Kuberová v rozhovoru pro Seznam Zprávy uvedla, že odmítla převzít na podzim od prezidenta státní vyznamenání pro svého zesnulého manžela, předsedu Senátu Jaroslava Kuberu.
    „Určitě by si to nepřál,“ prohlásila.
    Článek
    Původně chtěla jet na Tchaj-wan spolu se současným předsedou horní komory Milošem Vystrčilem, a dokončit tak cestu, kterou započal její manžel. Nakonec ale neodletěla. Jak vysvětluje v rozhovoru pro Seznam Zprávy, lékař jí to ze zdravotních důvodů nedoporučil.

    Pozorně ale sleduje tamější dění i reakce, které přicházejí z čínské strany.
    Tedy i výhrůžku čínského velvyslance, že Vystrčil zaplatí nejvyšší cenu.

    „Co to je zaplatit nejvyšší cenu? To zaplatí životem?“ ptá se Kuberová.

    „Když byla prohlášena tahle věta panem velvyslancem,

    tak mě to nějak pořád utvrzuje v tom, že manžel přirozenou cestou neodešel,“ dodává.

    Předseda Senátu Miloš Vystrčil ve čtvrtek převzal na Tchaj-wanu vyznamenání in memoriam pro vašeho manžela od paní prezidentky. Co na to říkáte?
    Dívám se na televizi, sleduji je, oni mi píší, posílají fotografie a záznamy. Tak mám takový trošku pocit, že jsem s nimi. Ale je mi to hrozně líto, že jsem nemohla odjet, protože to opravdu byla mimořádná událost a strašně mě to dojalo, jak to tam pan Vystrčil přebíral.

    Jsem ráda, že manžel to vyznamenání dostal. Protože cena, kterou za to zaplatil, za to stála.
    A děkuji moc panu Vystrčilovi a celému Senátu, že to opravdu dotáhli do fáze, že na Tchaj-wan odjeli.

  145. Jan P napsal:

    Perfektně to vystihla ekonomka Ilona Švihlíková
    V zemi, kde nic nejde
    http://casopisargument.cz/?p=34661

  146. blade napsal:

    1993 – Václav Havel vyjádřil podporu Borisi Jelcinovi

    https://img.ihned.cz/attachment.php/540/73131540/QdsD2fOeVvJAyI7G8ULpKhjocHE49BFw/10_RTXEYI9.jpg

    🙂

    ———————————————————————————————–

    Vyjádřil podporu B. Jelcinovi a tohle podepsal:
    Sdělení č. 99/1996 Sb.
    Smlouva o přátelství a spolupráci s Ruskem
    Schválený 26. 8. 1993 Účinný od 5. 3. 1996
    ://www.dauc.cz/dokument/?modul=pr&cislo=44125

    V podepsaném je i následující:
    Čl.21
    Každá Smluvní strana bude na svém území zajišťovat péči o vojenské hroby a vojenské pomníky druhé Smluvní strany, jejich udržování a přístup k nim.
    Budou rovněž spolupracovat při zjišťování a udržování pohřebišť občanů druhé Smluvní strany, výměně informací o osudu zemřelých a nezvěstných na svém území.

    🙂

  147. Zdeněk Gryc napsal:

    3) Tímto od tohoto dne ignoruji vaše příspěvky pod články a pokud jste ten Gryc,

    tak od tohoto dne ignoruji i vaše blogy

    veďte si váš ten Vámi velmi oblíbený monolg sám se sebou. Dialog s Vámi je pouze ztráta času. Jakékoliv zdejší politické příspěvky stejně nic neřeší ani nevyřeší.

    Sejdeme se u voleb. Sbohem!
    blade | 2020-03-26 11:12:19 | Reagovat
    ——————————————————————
    Moje babička, když na něco zapomínala,
    tak si udělala uzel na kapesníku.

    veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.

    Nosočistopleny zakoupíte vedle roušek.

  148. Zdeněk Gryc napsal:

    HAVEL a ARCHITEKTI
    Ono to ani po PS áckém školení jiné nebude.
    Šetřte síly a zakupte více kapesníků.
    Pokud nestačí 1 uzel, doporučují se 2

    Výstava ve vile Stiassni představí Václava Havla jako inspirátora a objednavatele současné architektury

    • ZPRÁVA
    Václav Havel, Lucerna, Barrandov, Jiřičná, Šípek, Pleskot…a Václava Havlových Vize 97. Brněnský sochař, architekt a pedagog Zdeněk Makovský pak pro výstavu vytvořil…zahrad založených v meziválečném Československu. (1) HAVEL, Václav a Karel HVÍŽĎALA. Prosím stručně: rozhovor
    https://www.npu.cz/cs/npu-a-pamatkova-pece/npu-jako-instituce/zpravy/49038-vystava-ve-vile-stiassni-predstavi-vaclava-havla-jako-inspiratora-a-objednavatele-soucasne-architektury

  149. Zdeněk Gryc napsal:

    ZDENĚK GRYC
    o ignorování blade nic nenapsal

    pouze mu poděkoval za jeho prohlášení:
    ——————————————————-

    1) Článek „Coronavirus odkrývá pravdu o kavárně“ v seznamu HOAXŮ není. TAK TU VEŘEJNĚ NELŽETE !
    Jestli článek píše nějaký O.Lukáš nebo Gryc je mi šumafuk, hlavní je obsah článku, který zapšklý masrxista jako Vy nechápete.

    2) Vy nechápete vúbec nic, komunikovat se s Vámi rozumně nedá. Patříte k diskutujícím, kteří nerespektují známá fakta a argumenty jiných. Vkládáte do svých diskuzních příspěvků především emoce než logické uvažování. Nemám žádný zájem s Vámi dál vést jaskoukoliv diskusi v JL nebo dál reagovat na vaše scestné výplody. Zkrátka mne ignorujte.

    3) Tímto od tohoto dne ignoruji vaše příspěvky pod články a pokud jste ten Gryc,

    tak od tohoto dne ignoruji i vaše blogy

    veďte si váš ten Vámi velmi oblíbený monolg sám se sebou. Dialog s Vámi je pouze ztráta času. Jakékoliv zdejší politické příspěvky stejně nic neřeší ani nevyřeší.

    Sejdeme se u voleb. Sbohem!
    blade | 2020-03-26 11:12:19 | Reagovat
    ————————————————————–

  150. blade napsal:

    Pro nick JanP >>> NE nick Gryc!!!

    Někde v příspěvku na blogu JL jste si přál, aby si lidé kupovali akcie podniků ve kterých pracují, že… https://youtu.be/npdwj7MipjA?jt=188

  151. blade napsal:

    Sejdeme se u voleb > Václav Havel o volbách
    https://www.facebook.com/KnihovnaVaclavaHavla/posts/1744333005612081

    Ale to by znamenalo zahodit lístky snad všech proběhlých voleb.

  152. Zdeněk Gryc napsal:

    “ NÁM SOUDRUHŮM“
    nejde o architekta, ale o Havla viz 1. + 2.
    —————————————————-
    1. XXXXX říká:
    Sobota, 18. 8. 2018 v 9:56
    A to měla být urážka? Nějaká vzpomínka na mládí,
    na dobu kdys nám soudruhům s tímto pozdravem lezl do prdele?
    Pro pár špinavých zlaťáků, pro falešnou slávu…
    Ale pane architekte to nebylo na Vás ale na oslíka.
    Vy jste přeci krysa. Co si to ani přiznat neumí.

    2. XXXXX říká:
    Čtvrtek, 17. 12. 2015 v 21:27
    ani to nečtu a jak jsem řek VŮL.
    Hele architekte mel si svou, já už to nebudu dál komentovat. Meleš, meleš a meleš ale vo hovně. Na tvý úvahy každej sere lidi mají narozdíl od tebe starosti jak existovat a ne jak prudit s havlem.
    „Faktem je , že to nejspíš dlouho nevydržíš. Díky Bohu.
    A kdybys to chtěl urychlit stačí skočit z šityparku s lanem kolem krku, jak to před léty předvedl jinej magor tvýho ražení.“

  153. Zdeněk Gryc napsal:

    PS.

    KDO VÍ ?

    TGM měl přátelský vztah k architektu Joži Plečnikovi.
    TGM měl přátelský vztah k profesoru Vicenci Makovskému
    a to až za hrob.

    Vyžádal si, určil, že jeho posmrtnou masku sejme
    právě on.

    Zdeněk Makovský jako syn svého otce,
    zůstal oběma presidentům věrný:

    Výstava představí na 15 panelech jednotlivé stavby, okolnosti jejich vzniku i autentická svědectví jejich autorů. Texty připravila kurátorka Vlasta Loutocká ve spolupráci s vydavatelstvím Foibos Books, Knihovnou Václava Havla a Nadací Dagmar a Václava Havlových Vize 97.

    Brněnský sochař, architekt a pedagog Zdeněk Makovský pak pro výstavu vytvořil kresebné portréty Václava Havla a také několik plastik, které budou dominantními vizuálními prvky výstavy.

  154. Berka napsal:

    Opakovaně žádám s. Gryce, aby přestal plevelit diskuse zbytečnými, zkopírovanými a nesrozumitelnými věcmi, naprosto nesouvisejícími s tématem konkrétního a navíc cizího blogu.

    Už to fakt přeháníte.

  155. Jan P napsal:

    Vážený pane Gryci, mohl byste prosím provozovat kulturní války o pomníky, Havla, Rusko a obhajovat vaši předlistopadovou minulost proti vašimi názorovými odpůrcům a hejtrům na Vašem blogu !
    Tam se hádejte, jak je vám libo. Když vás to tak nesmírně baví a naplňuje. Myslíte si, že tahle strategie, kterou jste zvolil je ta nejlepší forma diskuse ? Neslušně narušovat blog jiného autora.
    Budu spekulovat. Kdyby byl Václav Havel naživu, umřel by na covid. Co by lidé jako vy asi tomu řekli:
    Zavřete už ty podělaný fabriky.

    Žijeme v systému, kdy o výrobních prostředcích rozhodují jejich majitelé a ti mají přeci vždy pravdu, ne?
    „Přijďte do práce i v karanténě. Lidé popsali chování některých zaměstnavatelů“
    https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/prijdte-do-prace-i-v-karantene-lide-popsali-chovani-nekterych-zamestnavatelu-40353307#utm_source=twitter&QButCm_RmeYdiAumP=sharebt&CCutLm_McaMmpWaiEgnG=web

  156. blade napsal:

    neVĚDOMOST = neMOC
    Motto:
    Míra blahobytu vašich pozůstalých je přímo úměrná míře zanedbávání naší PREVENCE civilizačních nemocí

    Covid na rizika spojená s obezitou a konzumním blahobytem upozornil velmi nemilosrdným způsobem.
    Budeš figurkou, nebo hráčem? Kniha „Krutá hra o tvé zdraví“ nesmlouvavě odkrývá špinavým hráčům karty. Strhává jim masku.

    Knihkupectví nebo pdf na ulož to.

  157. Zdeněk Gryc napsal:

    VÁŽENÝ ANONYME PANE Jan P.

    iGNOROVAT ?
    —————————————-
    chápu Váš sociální a socialistický vztah
    k “ blade “

    leč račte si znovu řečíst jeho proklanaci:

    Ignorovat,

    neračte se připojit do akce PS a proč ji nezahájit v dnešním pokročilém večeru?

    ÄNONYMNĚ VÁŽENÝ SOUDRUHU
    MOŽNO HODNOTIT STAV CHODNÍKŮ V JIHLAVĚ

    leč pokud někoho oslovíte:

    Vážený pane Gryci,

    musíte se podepsat, jako to dělá

    Zdeněk Gryc

    —————————————————-¨
    proč PS-ák nedodrží svou proklamaci,
    kolikrát ji mám členům s rudým štafetovým kolíkem jeho peletonu opakovat ?

    kdo vymyslel poslední hit ? „ďábel z hrádečku“
    Vaše organizace za omlouvání Havla je dobře proracovaná,

    takže znova, nezaskakujte anonymně za anonymního autora, ignorujte taktéž:

    je po 21 hod. začněte viz:

    3) Tímto od tohoto dne ignoruji vaše příspěvky pod články a pokud jste ten Gryc,

    tak od tohoto dne ignoruji i vaše blogy

    veďte si váš ten Vámi velmi oblíbený monolg sám se sebou. Dialog s Vámi je pouze ztráta času. Jakékoliv zdejší politické příspěvky stejně nic neřeší ani nevyřeší.

    Sejdeme se u voleb. Sbohem!
    blade | 2020-03-26 11:12:19 | Reagovat

  158. Zdeněk Gryc napsal:

    VÁŽENÝ ANONYME PANE Berka

    —————————————-
    chápu Váš sociální a socialistický vztah
    k PS ákovi “ blade “

    leč račte si znovu přečíst jeho proklamaci:

    Ignorovat,

    neračte se připojit do akce PS a proč ji nezahájit v dnešním pokročilém večeru?

    ÄNONYMNĚ VÁŽENÝ SOUDRUHU
    MOŽNO HODNOTIT STAV CHODNÍKŮ V JIHLAVĚ

    leč pokud někoho soudruzi osloví bez obvyklého tykání

    Vážený pane Gryci,

    musíte se podepsat, jako to dělá

    Zdeněk Gryc

    —————————————————-¨
    proč PS-ák nedodrží svou proklamaci,
    kolikrát ji mám členům s rudým štafetovým kolíkem jeho peletonu opakovat ?

    kdo vymyslel poslední hit ? „ďábel z hrádečku“
    Vaše organizace za pomlouvání Havla je dobře propracovaná,

    takže znova, nezaskakujte anonymně za anonymního autora, ignorujte taktéž:

    je po 21 hod. začněte viz:

    3) Tímto od tohoto dne ignoruji vaše příspěvky pod články a pokud jste ten Gryc,

    tak od tohoto dne ignoruji i vaše blogy

    veďte si váš ten Vámi velmi oblíbený monolg sám se sebou. Dialog s Vámi je pouze ztráta času. Jakékoliv zdejší politické příspěvky stejně nic neřeší ani nevyřeší.

    Sejdeme se u voleb. Sbohem!
    blade | 2020-03-26 11:12:19 | Reagovat

    PS. mrcha na PC nefunguje mimo jiné písmenko „p“
    pokud Vám funguje,
    buďte šťastný a zapojte se:

    3) Tímto od tohoto dne ignoruji vaše příspěvky pod články a pokud jste ten Gryc,

    tak od tohoto dne ignoruji i vaše blogy

    veďte si váš ten Vámi velmi oblíbený monolg sám se sebou. Dialog s Vámi je pouze ztráta času. Jakékoliv zdejší politické příspěvky stejně nic neřeší ani nevyřeší.

    Sejdeme se u voleb. Sbohem!
    blade | 2020-03-26 11:12:19 | Reagovat
    ————————————————–
    Vážení soudruzi,
    dejte si pohov.
    Moji sekretářku, která odpovídá na Vaše oblíbené anonymní žvejky,
    by už ráda šla domů.

    BBC

    DOBROU NOC A PEVNOU NADĚJI

    TEDY NĚKDY SNAD
    ¨¨
    IGNOROVAT !!!

    Safra a co „nám soudruhům“ fuj XXXXX

  159. Zdeněk Gryc napsal:

    safra, možná jste zapomněli na autentický výrok klasika:

    1. XXXXX říká:
    Sobota, 18. 8. 2018 v 9:56
    A to měla být urážka? Nějaká vzpomínka na mládí,
    na dobu kdys nám soudruhům s tímto pozdravem lezl do prdele?
    Pro pár špinavých zlaťáků, pro falešnou slávu…
    Ale pane architekte to nebylo na Vás ale na oslíka.
    Vy jste přeci krysa. Co si to ani přiznat neumí.

  160. Zdeněk Gryc napsal:

    POZOR, POZOR !

    Pokud by se někdo zanedbal hanobení:
    „ďábla z hrádečku“
    a senátora Vystrčila,

    mohla by to kancelář Zemana
    nahlásit přímo do kanceláře Putina.

    O Číňanech nemluvě, ¨
    a prémie za HOAX
    jsou podle čínského ministra financí

    CING-CING

    FUČ

  161. blade napsal:

    Anonyme, s bůh ví čí fotkou a jménem, nick Gryci!
    Přečti si pravidla diskuse blogu JL!
    Až si je přečteš, tak je přestaň laskavě již porušovat!
    Nikde není uvedeno, že se má přispěvatel podepisovat a sdělovat nick Grycovi svá citlivá data!

    Víš co ?
    Raději si sedni a začni psát své memoáry a vydej to knižně. Může se to jmenovat : „Poučení z krizového vývoje číslo 2.“ A bude to docela jednoduché čtení, vzdor tomu, že to tvoje plácání vypadá tak hrůzně.
    Ty se totiž neustále opakuješ jako pan Donutil, který léta vyprávěl o Frantovi Kocourkovi, ty zase meleš jako kolovrátek o svých kumpánech Dvořákovi, Rozehnalovi atd. Dětino!

    Nebuď zkostnatělá stará struktura – chlape, pokud jsi opravdu ten pravý Gryc, tak jsi inteligentní člověk s akademickým titulem, který určitě ví kde je jeho blog!

    Tak se podle toho zde již konečně chovej!

    Tečka!

  162. Berka napsal:

    Další cizí blog, co naprosto bezdůvodně zaprasil a zničil.

    Tak si do clipboardu kolaborantskej kamaráde estébáckých práskačů připište k sobě ještě jedno přiléhavé označení – „komoušská vysírka“.

    Moc mě totiž potěší, když další grycovské smrduté normalizační výrony zde budou zase o pět řádků delší…

  163. Zdeněk Gryc napsal:

    Vážení a mě zvláště milý anonyme – ové
    o nichž víme jen to co sami napsali:

    „nám komunistům“ + „PS-ákům“

    Váš oblíbený terčík už to má za pár.
    Ne jenom dnes ráno, se podivuje proč, na rozdíl od spolužáků
    je ještě schopen dojít na WC.
    Náš kolektiv dobře ví, že zde nejde o dočasnou postavičku architekta,
    ale o ideje Václava Havla o kterých píše.
    ——————————————————
    Podívejte se na nesmazané blogy ZG.
    Přečtěte si Vaše laskavé komentáře,
    které se netýkají obsahu blogu,
    ale autora.

    Doporučuji se podívat na stávající blog ZG
    a znovu si přečíst slo-va Slo-nkové
    a novinářů, kterých si vážíme,
    Procházková, Štětina. Pehe, Šiklová.
    —————————————————–
    Dobrá rada nad zlato:

    3) Tímto od tohoto dne ignoruji vaše příspěvky pod články a pokud jste ten Gryc,

    tak od tohoto dne ignoruji i vaše blogy

    veďte si váš ten Vámi velmi oblíbený monolg sám se sebou. Dialog s Vámi je pouze ztráta času. Jakékoliv zdejší politické příspěvky stejně nic neřeší ani nevyřeší.

    Sejdeme se u voleb. Sbohem!
    blade | 2020-03-26 11:12:19 | Reagovat
    ————————————————————–
    Autor „rady“ by nám měl být vzorem člověka,
    jehož osobnost stojí za každým jeho slovem.

    Stejně jako osobnost autora článků, které vkládá do JL:
    —————————–
    Oldřich Lukáš:
    „To byl můj názor, který jsem poslal několika svým přátelům.
    A to je konec.
    Stojím si za každým slovem“
    —————————-
    doplňkový dotaz
    kdy začne platit ?

    3) Tímto od tohoto dne ignoruji vaše příspěvky pod články a pokud jste ten Gryc,

    CO TAK TŘEBA HNED ???

  164. blade napsal:

    Tak ještě jednou a naposledy!

    Anonyme, s bůh ví čí fotkou a jménem, nick Gryci!
    Přečti si pravidla diskuse blogu JL!
    Až si je přečteš, tak je přestaň laskavě již porušovat!
    Nikde není uvedeno, že se má přispěvatel podepisovat a sdělovat nick Grycovi svá citlivá data!

    Víš co ?
    Raději si sedni a začni psát své memoáry a vydej to knižně. Může se to jmenovat : „Poučení z krizového vývoje číslo 2.“ A bude to docela jednoduché čtení, vzdor tomu, že to tvoje plácání vypadá tak hrůzně.
    Ty se totiž neustále opakuješ jako pan Donutil, který léta vyprávěl o Frantovi Kocourkovi, ty zase meleš jako kolovrátek o svých kumpánech Dvořákovi, Rozehnalovi atd. Dětino!

    Nebuď zkostnatělá stará struktura – chlape, pokud jsi opravdu ten pravý Gryc, tak jsi inteligentní člověk s akademickým titulem, který určitě ví kde je jeho blog!

    Tak se podle toho zde již konečně chovej!

    Tečka!

  165. Zdeněk Gryc napsal:

    blade říká:
    Úterý, 9. 3. 2021 v 9:32
    Tak ještě jednou a naposledy!

    FAKT ???
    ——————————-
    3) Tímto od tohoto dne ignoruji vaše příspěvky pod články a pokud jste ten Gryc,

    CO TAK TŘEBA HNED ???

  166. Zdeněk Gryc napsal:

    Vážený odborníku na staťe o onanii, dneska jste na ni zapomněl?

    Dneska jsem doplnil stávající blog, který si můžete přečíst. Je tam také uvedeno:
    Z jedné vody na čisto a s omluvou za uzavření blogu.

    Invektivy a sprostoty už mají bohatou dokumentaci, jejich opakování nic nepřinese.

    Tento článek byl publikován dne 6. 3. 2021 (Sobota) v 9:19 v rubrice Politika. Komentáře můžete sledovat přes RSS 2.0 kanál. Komentáře a trackback jsou uzavřeny.
    Komentáře jsou zavřeny.

    Víte proč?
    Protože nejen já, ale i čtenáři JL nestojí o komentáře typu :

    4. Berka říká:
    Úterý, 9. 3. 2021 v 9:11
    Další cizí blog, co naprosto bezdůvodně zaprasil a zničil.
    Tak si do clipboardu kolaborantskej kamaráde estébáckých práskačů připište k sobě ještě jedno přiléhavé označení – „komoušská vysírka“.
    Moc mě totiž potěší, když další grycovské smrduté normalizační výrony zde budou zase o pět řádků delší…
    —————————————————-
    Doporučuji ve shodě s „blade | 2020-03-26 11:12:19 | Reagovat“

    „3) Tímto od tohoto dne ignoruji vaše příspěvky pod články a pokud jste ten Gryc,“
    ——————————————————————————–
    Anonymita zapáchá,
    proč nenapsat
    pod vlastním jménem
    vlastní blog ?

    Obava, že by si Váš soused,
    přečetl právě dnešní Váš komentář
    pokrokového dospělce
    a zavrtěl hlavou ?

    Myslím, že nejenom autor blogu, ale i čtenáři JL
    chápou, že rudým buňkám mozkovým
    nejde o ZG,
    ale o to dehonestovat
    Václava Havla

    Viz poslední terminus technicus:

    „ĎÁBEL Z HRÁDEČKU“

    Podrobněji:

    1. XXXXX říká:
    Sobota, 30. 1. 2016 v 13:34
    Tak já myslel, že už je od tebe klid na věky a zas ne. Proč to tu vlastně visí? Ty nechápeš, že dokud budeš prudit nedáme ti pokoj? Celý Jihlavě (podle mě) je u prdele Gryc, Rozehnal a Havel. Lidi mají jiný starosti. Po většině existenční. Neříkám že si za to opět většinově nemůžou sami, ale kecy o nějakým Rozehnalovi koho to zajímá? Dobře, nakreslil jsi Březinky, komoušům pentagon, někde nějakej most, co já vím co ještě, dobrý všechno to stojí, lidi to užívají, tudíž tvé práci čest.
    Ale koho to kurva dneska zajímá?

    XXXXX říká:
    Neděle, 22. 7. 2018 v 12:42
    „Zhanobil ses sám oslavováním ochlasty a kurevníka a kdybys o něm držel hubu a psal o stavbách,
    nikdo by tě nehanobil“
    ————————————–
    Nedělejme prosím ze sebe blbce
    a pochopme kdo leží anonymům
    v žaludku:

    „ochlasty a kurevníka“

    „ĎÁBEL Z HRÁDEČKU“

  167. Dvořák napsal:

    Když vidím,co nesmyslných řádků tu vypotil něco Zdeněk Gryc,říkám si,že se ten blog měl spíš jmenovat Smutná parodie na charakterního člověka.

  168. Berka napsal:

    No vidíte Zdeňku, já to věděl. Komoušká vysírka tímto okamžikem získala nesmazatelné čestné místo ve vašem clipboardu a bude se tu nadále v každém druhém příspěvku objevovat – až na věčné časy, které jste tak nadšeně ruku v ruce se soudruhy budoval. Děkuji.

  169. Zdeněk Gryc napsal:

    Není zač.

  170. blade napsal:

    I ta naše komisařka Jourová, snad v roce 2019, tak nějak naznačila doporučení > Nenechávejte seniory samotné u počítačů! > jak vidno má pravdu, hlavně u těch 85+

  171. Jan P napsal:

    Pane Gryci, počítal jsem správně, že mě s tou prosbou slušně řečeno pošlete někam…
    Podle Vaší logiky, musí být socialista tedy i poslanec a místopředseda TOP 09 Vlastimil Válek.
    Vlastimil Válek: Pokud čísla do víkendu neklesnou, musíme zavřít průmysl
    https://denikreferendum.cz/clanek/32429-vlastimil-valek-pokud-cisla-do-vikendu-neklesnou-musime-zavrit-prumysl
    Hmm, tak nevím, kdo z nás dvou má k Bladovi blíž: „chápu Váš sociální a socialistický vztah k “ blade “
    Na rozdíl ode mne Blade stejně jako Vy nevěří, že kapitalismus je kult smrti.
    Něco Vám furt uniká. Havel byl socialista Vy maloburžoazní kšando.

  172. blade napsal:

    Zast. zbyt. prům.

    Tahle iniciativa byla podporována v ultralevicovém plátku A2larm. To jenom odkud ten vítr vane…
    https://a2larm.cz/2021/03/zastavme-covid-spolecne-a-spravedlive/

    Jako dobrý no 🙂 Že jsem ta smělý, co je ten zbytný průmysl?

  173. Zdenek Gryc napsal:

    Berka říká:
    Úterý, 9. 3. 2021 v 9:11
    Další cizí blog, co naprosto bezdůvodně zaprasil a zničil.

    Tak si do clipboardu kolaborantskej kamaráde estébáckých práskačů připište k sobě ještě jedno přiléhavé označení – „komoušská vysírka“.

    Moc mě totiž potěší, když další grycovské smrduté normalizační výrony zde budou zase o pět řádků delší…
    ———————————————————–
    Po tom včerejším požáru ve Strasburku,
    mi přišlo dost líto, že by tento komentář byl smazán a naše rodina takto ochuzena o hodnocení.
    Nacisté vyžadovali dokladovat árijského původu na křestních listech.
    Ty sahají prostřednictvím otcovy matky k Matěji Trnkovi,
    o kterém jsou zmínky v CK čítankách v museu v Polné.

    Komunisté vyžadovali třídní původ, tam je to poněkud slabší, podobně jako se sochami TGM,
    jak ukazuje článek Rudolfa Pernického v prvorepublikové čítance o dědovi z matčiny strany,
    Čeňku Janíkovi. Kádrové materiály rodiny po roce 1945 jsem nesnadno sehnal.
    Kádrové materiály dědečka mého vnuka souvisí s jeho bratrem emigrantem Ivo Bauešímou.
    Ten se zasloužil o to, že „Jihlava“ je také ve vesmíru. Dočetli jsme se o to už dříve v JL.
    To jen tak stručně pro zapamatování a snad pozdější článek
    v řadě „pokračování – paměti našich sousedů“.
    nebo třeba i rodiny autorů dvou autorů magistrátu v ulici Tolstého.
    Noviny z První republiky, Protektorátu, Jiskry i Jihlavských listů jsou pro badatele story CZ nepostradatelné.

  174. blade napsal:

    Různá vládní opatření nám pozastavila i pohádky:

    Šípková Růženka se nikdy neprobudí, protože princ se neodváží sundat si respirátor, aby ji mohl políbit.

    Trpaslíci vyženou Sněhurku, aby nedostali pokutu za ubytovací služby.

    Honza nevycestuje do sousedního království vysvobodit princeznu, protože nemá očkovací průkaz.

    Zlatovláska kvůli zavřeným kadeřnictvím přestane být zlatovlasá.

    Dlouhý s Bystrozrakým přijdou o Širokého, neboť ten kvůli nadváze skončí na plicní ventilaci.

    Maruška nedonese z lesa jahody, protože 12 měsíčků se schází jen videokonferenčně.

    Karkulčina babička zemře hlady, neboť Karkulka je ze sousedního okresu.

    Jezinky neunesou Smolíčka, neboť ten jim neotevře, protože nejsou rodinní příslušníci.

    Popelka nejde na ples, protože ty jsou zakázané.

    🙂

  175. Berka napsal:

    Tím se dost věcí vysvětluje…

    „Nacisté vyžadovali dokladovat árijského původu na křestních listech.“

    Většině obyvatelstva protektorátu stačilo, pokud mohli dokladovat NEŽIDOVSKÝ původ.

    Jestli vaše rodina dokladovala árijský původ, tak je to jen další sklíčko do pestrobarevné mozaiky vašeho profilu. Že by se nám za války Zdeněk jmenoval třeba „Gritze“ (což je tuším krupice) ? Brno bylo podobnými vlastenci proslulé…

    No to vlastně vysvětluje mnohé – třeba proč vaše matka měla v květnu 45 takovou panickou hrůzu z rusáků…

  176. Zdeněk Gryc napsal:

    No to vlastně vysvětluje mnohé – třeba proč vaše matka měla v květnu 45 takovou panickou hrůzu z rusáků…

    Z rusáků ani tak ne, ale ze znásilňění.
    Nepochybně mezi nimi bylo spousta hrdinů a slušných lidí
    / v roce 1968 Ivane idi domoj, čaká tě Nataša /

    V Tetčicích odpoledne vítání.
    Ráno hrůza. Kdo to nezažil nepochopí, legrácky, že ?
    Nebo zapomněli říct vojákům, kde jsou ?

    Téma o rudoarmějci znásilňovaných ženách v březnu až listopadu 1945 na území dnešní České republiky, které otevřel časopis TÝDEN, vyvolalo bouřlivou diskusi i mezi čtenáři zpravodajského serveru TÝDEN.CZ.
    Očima Ivana Motýla:
    Vzpomínky pamětníků z druhé světové války zprostředkovávám čtenářům novin a časopisů už od roku 1994 a pravidelně se potkávám i s mnohými veterány I. československého armádního sboru generála Ludvíka Svobody. Rusové a Svobodovi vojáci totiž postupovali nacisty obsazeným Československem společně, a to s ohromnými a nikým nepopíratelnými ztrátami, jenže s dost odlišným přístupem k domorodcům. O tom mi často vyprávěl třeba letos devadesátiletý veterán a nyní generál ve výslužbě Mikuláš Končický. Známe se patnáct let a svým způsobem jsme přátelé. Končický byl do Svobodovy armády odveden coby volyňský Čech, a když jsem mu loni z jeho rodného ukrajinského Dubna dovezl flašku kořalky, dojal se k slzám.
    První přímá svědectví o tom, jak Rudá armáda postupovala Československem nejen jako vojsko hrdinů, ale i jako banda rabiátů a násilníků, jsem slýchával právě od Končického. Tam, kde před Svobodovou armádou procházeli napřed rudoarmějci, totiž potkával samé vystrašené ženy. „To se mi stalo třeba při průjezdu Světlovem u Krmelína, což je nedaleko Ostravy, kde se mi vrhla jedna žena ze strachu k nohám. Plakala a česky nás prosila, ať probůh necháme na pokoji její dcery,“ vzpomíná Končický.
    Rudoarmějci napřed znásilňovali Němky v oblastech s německou menšinou (takto byla třeba hromadně zneuctěna i budoucí manželka spisovatele Bohumila Hrabala), muži s rudou hvězdou na čepici ale s podobnou vervou mučili i Moravanky a Češky na Hané a Valašsku, v Praze, na Kolínsku i ve východních Čechách. „Vlítli k nám v noci do baráku a neznásilnili jenom mě a maminku, ale i sestru. Přiložili nám revolver k hlavě a chovali se jako zvěř,“ vypráví třeba pětaosmdesátiletá herečka Květa Fialová o svém mládí prožitém ve východočeském Borohrádku.
    —————————————————-
    Osvobození Rudou armádou? Nikoliv, znásilňování, únosy a vraždy (Jan Ziegler)
    20. února 2015, 13:50

    Děsivý osud Věry Sosnarové je součástí jednoho velkého lidského neštěstí, které potkalo tisíce našich spoluobčanů a také důkazem toho, že nacismus a komunismus jedno jsou.
    Ruské komunistické gestapo NKVD po tzv. osvobození v květnu 45pozatýkalo spoustu lidí s československým občanstvím, jenom proto, že před více než dvaceti lety emigrovali před bolševickým pučem z Ruska. Je rovněž ostudou prezidenta Edvarda Beneše, že toto hnusné bezpráví přehlížel bez jediného protestu.
    Věře Sosnarové bylo 14 let, když ji z jejího rodného Brna odvlékly ruské komunistické bestie. Její vinou bylo pouze to, že byla dcerou ruské emigrantky. Přitom ona se už narodila v tehdejší Československé republice, její otec byl Čech a ona měla logicky československé státní občanství. Nic zlého nikomu neudělala, ale holt matka kdysi utekla před bolševickou lůzou s českými legionáři z rodného Ruska a tak i ona musela být potrestána. Komunisté stejně jako nacisté a někdy i hůř trestali děti kvůli rodičům.
    Když někdo znásilní nezletilou, má to těžké i v kriminále a pokud ho dozorci nedají do samovazby, často končí špatně. I vězňové pohrdají takovými násilníky. A Věra Sosnarová byla opakovaně znásilňována opilými dozorci v dobytčáku ve vlaku po celou dobu deportace na Sibiř. Nutno říci, že tyto transporty se svými nelidskými podmínkami vůbec nelišily od těch, které o něco dříve odváželi Židy do nacistických koncentráků.
    V gulagu pak Věra Sonarová zůstala osmnáct let. Takové tresty se dávají vrahům, ale ona tam byla zavřena jen kvůli svému původu, což je hodně děsivé. V malém dřevěném baráku se tísnilo na padesát žen. Zima, hlad, špína, mučení a vraždění, takto krátce a výstižně se dají popsat rudé stalinistické lágry. Od nacistických koncentráků se nelišily ani v nejmenším. Komunisté a nacisté jsou srovnatelnými zločinci, jedni vraždili lidi kvůli nesprávnému třídnímu původu, druzí kvůli méněcenné rase. Přitom Josef Stalin má na svědomí víc obětí než Adolf Hitler. A únosy československých občanů do tehdejšího SSSR byly v rozporu s mezinárodním právem a krutým zločinem. Takže příchod Rudé armády v květnu 1945 neznamenal osvobození, ale novou okupaci.
    ————————————————————-
    Ruské komunistické gestapo NKVD po tzv. osvobození v květnu 45pozatýkalo spoustu lidí s československým občanstvím, jenom proto, že před více než dvaceti lety emigrovali před bolševickým pučem z Ruska. Je rovněž ostudou prezidenta Edvarda Beneše, že toto hnusné bezpráví přehlížel bez jediného protestu.
    Zdeněk Baueršíma architekt je bratrem Ivo Baueršími.
    převzato:
    V roce 1968 spoluzaložil KAN , jednu z nejvýznamnějších politických organizací Pražského jara .
    Práce na jeho disertační práci byly přerušeny v roce 1968, kdy vojska Varšavské smlouvy zaútočila na Československo, v srpnu 1968 emigroval do Švýcarska s manželkou Nadií Antipovou a jeho synem.
    Pro jejího otce poslali v květnu 1945, že ho čeká známý z ruska v blízké restauraci. Vzal si zimník a odešel, od té doby ho nikdo z rodiny neuviděl. Později se rodina od někoho, kdo řežil gulak dozvěděli, že dlouho netrpěl. Zavřeli a namačkali je do nějakého kostela, prý brzo umřel.
    Můj strýc Čeněk Janík, valašský partyzán, přežil věznění ve Wroclau. Po osvobození pro něj přišlo komando, které ho odvleklo do lágru v Olomouci, odkud byly vypravovány transporty na Sibiř. Už jsem o tom v JL psal.
    Rusové měli v lecčems šlendrián, ale koho o okupaci zlikvidují na to asi měli dost sofistikovaný aparát? Přemýšlel o tom někdy Berka?
    Moji matku neznásilnili, byl to ale obrovský stres pro rodinu. Možná, že zrovna v dnešní izolované době, by se to dalo pochopit.
    Co říkáte pane Berka ?

  177. Berka napsal:

    Ano, musel to být obrovský stres pro rodinu s arijským původem.

  178. Berka napsal:

    A ještě jednou (už popadesáté) pro natvrdlé bulíky – Berka je takzvaný nick. Je to zkratka z Bernard Karel. Tudíž existuje Berka a je možno tak v rámci blogu oslovovati, ale nikoli PAN berka – neb takový nikdo není.

    Je to celkem jednoduché i pro předškoláka, byť má přece jen o krapet vyšší intelekt – možná to ale líp pochopíte z konkrétního příkladu.

    Vašemu kamarádovi placenému agentovi StB (možná placený nebyl – což je pak ale ještě horší, protože udával z přesvědčení) a práskačovi Oldřichu Hájovi někdo říkal pan Háj – a někdo zase Plavec. Ale nebyl žádný pan Plavec.

    Kapišto ?

  179. Zdeněk Gryc napsal:

    No to vlastně vysvětluje mnohé – třeba proč vaše matka měla v květnu 45 takovou panickou hrůzu z rusáků…
    ————————————————————–
    Berka,
    Psal jste o půlnoci o ONANII
    Psal jste o šedých kolaborantských sviních kolegové z plav. Odd.

    Psal jste nedávno:

    Berka říká:
    Úterý, 9. 3. 2021 v 9:11
    Další cizí blog, co naprosto bezdůvodně zaprasil a zničil.
    Tak si do clipboardu kolaborantskej kamaráde estébáckých práskačů připište k sobě ještě jedno přiléhavé označení – „komoušská vysírka“.
    Moc mě totiž potěší, když další grycovské smrduté normalizační výrony zde budou zase o pět řádků delší…

    Berka říká:
    Úterý, 9. 3. 2021 v 9:11
    Další cizí blog, co naprosto bezdůvodně zaprasil a zničil.
    Tak si do clipboardu kolaborantskej kamaráde estébáckých práskačů připište k sobě ještě jedno přiléhavé označení – „komoušská vysírka“.
    Moc mě totiž potěší, když další grycovské smrduté normalizační výrony zde budou zase o pět řádků delší…
    ————————————————–
    OTÍRAT SI HUBU O MOJI MATINKU TO UŽ JE MOC !

    Nemohl by prosím autor blogu,
    Berkův komentář o mé matce Marii, rozené Janíkové
    SMAZAT ?

  180. blade napsal:

    Vylodění v Normandii
    Předmětem zájmu amerických vojáků se po vylodění v Normandii v červnu 1944 nestali jen ustupující němečtí vojáci, ale také místní ženy. A to natolik důrazně, že za znásilnění během francouzského tažení bylo k smrti odsouzeno 49 amerických vojáků, z nichž 21 skončilo na šibenici. Ne všichni pachatelé ale byli vypátráni a dopadeni. V archivech amerických válečných soudů se nachází 181 případů znásilnění na francouzské půdě od června 1944 do června 1945 – to ale nebude konečné číslo, protože mnoho žen znásilnění nenahlásilo.

    Invaze do západní Evropy v červnu 1944 postupně přivedla do Francie kolem dvou milionů spojeneckých vojáků, z nichž mnozí tady zůstali ještě dlouhé měsíce po skončení druhé světové války. Zvláště kritická situace vznikla v přístavech Le Havre, Cherbourg a dalších, v jejichž okolí čekaly po skončení bojů statisíce amerických vojáků na repatriaci do USA. Dobová svědectví hovoří o „útocích a přepadeních na ulicích i v domech“, které měli na svědomí „lupiči v uniformách“. Časté byly také dopravní nehody v opilosti, a dokonce vraždy.

    Francie – země hédonistů
    Za zmínku stojí, s jakými očekáváními američtí vojáci po dlouhém období nečinnosti v Británii na území okupované Francie v roce 1944 přicházeli. Například americký týdeník Life tehdy informoval o široce rozšířené představě Francie coby „senzačního nevěstince obydleného 40 miliony hédonistů, kteří tráví všechen svůj čas jídlem, pitím a milováním a kteří se mají po všech stránkách zatraceně dobře“.

    Tyto představy dráždily představivost amerických osvoboditelů spolu s přesvědčením, že mnoho Francouzek „stejně kolaborovalo s Němci“. Navíc veřejné domy, které zejména v Paříži nabízely spojeneckým vojákům své služby, doslova praskaly ve švech a na prostitutky se údajně stály fronty.

    Úsměvnou kapitolou je v této neveselé historii amerických ozbrojených sil pokus velitele americké 29. pěší divize generálmajora Charlese H. Gerhardta, který v září 1944 zřídil poblíž městečka Saint-Renan vojenský nevěstinec. Jeho provoz musel být už po pěti hodinách pro nezvládnutelný zájem ukončen…

    https://zoommagazin.iprima.cz/novinky/zaostreno-valky/temna-stranka-historie-armady-usa-vojaci-ve-francii-loupili-zabijeli-znasiln

    (teď mne jistě nemine další CTRL C/V skazka)

  181. Berka napsal:

    V rámci objektivity :

    Květa Fialová – zneužili ji skutečně s revolverem u hlavy dva ruští vojáci. Vrthli k nim domů ale proto, protože matka Květy Fialové byla ruska – žena legionáře. A NKVD bohužel emigranty nemilosrdně lifrovala zpátky do Ruska a do gulagů.

    Dlužno dodat, že prezident Beneš v tom byl celkem nevinně, protože NKVD šla doslova dva metry za armádou a většina zatčení a „repatriací“ proběhla hned v týdnu po devátem květnu, kdežto prezident Beneš se s velkou pompou vrátil statečně a neohroženě do již osvobozené vlasti až 16. května

    On tedy vlastně v té době prezidentem vůbec nebyl, protože 5. října 1938 – opět velmi statečně – z prezidentské funkce abdikoval.

    Nehodnoťme však zvrácenost Stalinovy mašinerie a kruté osudy odvlečených. Mluví se tady totiž o něčem jiném – o údajně hromadném znásilňování RA a používají se věci vytržené z kontextu. Pročpak jste to pane architekte neokopíroval celé ? Takhle to vážně vypadá že ožralí rudoarmejci šli dům od domu a znásilňovali všechno, co šlo. Prdlačku leda. Oba vojáci v tomto případě totiž takříkajíc překročili svoje pravomoci. Měli pouze odvést matku sester Fialových, ale zjevně se jim děvčata zalíbila (aby ne, však paní Květa byla celý život jednou z nejkrásnějších českých hereček).

    Oba dva vojáci byli následně za trest a pro výstrahu po krátkém soudu zastřeleni před celým plukem a bohužel taky před zraky obou postižených – což byl asi typicky ruský psychologický pokus o vytěsnění jednoho traumatického zážitku dalším, ještě horším.

    Co se týče němců a poněmčenců, tam se znásilňování tolerovalo. Ale znásilňovat češky bylo přísně zakázáno a postihováno (ne snad kvůli nějakému gentlemanství, ale kvůli tomu že Stalin měl s ČSR velké plány a proto se chtěl ukázat v co nejlepším světle). Ale to jsou přece dávno historiky dokázané věci.

  182. Berka napsal:

    Mimochodem – vaše „matinka“ a její fóbie jsou mi opravdu totálně buřt – stejně jako váš strýc Čeněk Janík, kterému bychom měli patrně říkat v rámci objektivity spíše odbojář, byť chápu že výraz „valašský partyzán“ zní přece jenom tak nějak líp a evokuje to takový ten outdoorový výjev se špaginem na starých pětistovkách…

    Opět historicky zcela nezpochybnitelné. V Polské Wroclawi bylo skutečně velké vězení, kde byli vězněni a bohužel i popravováni ve velkém čeští antifašisté a odbojáři – ovšem výhradně poté, co byli odsouzeni protektorátními soudy. Partyzáni nikoli. Ti se totiž k „řádnému“ soudu nedostali – boj proti německé branné moci a establishmentu se zbraní v ruce (to je důležité) spadal pod vojenské právo a s partyzány (z pohledu německé jurisdikce teroristy) bylo nakládáno velmi rychle a zpravidla na místě. Paradoxně třeba vyzvědač na tom byl „z hlediska lidskoprávního“ mnohem lépe než partyzán (byť výsledný ortel byl samozřejmě zpravidla stejný).

    Takže raději prosím strýc „odbojář“.

  183. Jan P napsal:

    K tomu nekonečnému sporu mezi bladem a Zdeňkem Grycem, kdo z nich byl větší komunistický kolaborant.
    Nevím, jak u lidí s „komunistickou“ minulostí (oni snad budovali beztřídní samosprávnou společnost?), ale drzost lidí s pravičáckou současností je bezbřehá.

    Tak polistopadové vlády při „nutném“ budování kapitalismu zlikvidovaly výrobu vakcín a sér. Začala s tím Klausova vláda, chráněná vrchním pravdoláskařem Havlem, a dokončila to oportunistická vláda Zemanova
    https://www.forum24.cz/jan-urban-stat-po-roce-1989-zlikvidoval-vyrobu-vakcin-a-ser-byl-u-toho-klaus-i-zeman/

    Tak jsem ten Vachkův(Provokatér a levicový humanista) rozsáhlý filmový román „Komunismus a síť“ včera dokoukal až do konce. Co si z toho máme vzít ?
    Prostě buržoazní parlamentarismus plodí hovna, neboť je sám z podstaty na hovno. Zvláště když lid je zcela apatický až zbabělý.
    Řešení: Přímá demokracie (prostřednictvím internetu), prosazovat decentralizaci, samosprávu, co bude zbavovat 1 % nejbohatších jejich privilegií.

  184. blade napsal:

    JaneP., sbalte si své saky paky a mazejte do Belize > nedávno se tu někdo dotazoval jak získat jejich občanství (asi k útěku či co). Vy jste ještě tady? Njn. proč by ho vlastně dávali někomu, kdo není ekonomickým ani politickým přínosem, ba právě jen na obtíž, že.

    Tak nějak se mi docela zamlouvají slova paní advokátky Hamplové (viz. níže). Ale nalijme si také čistého vína. Současní ekonomičtí a političtí zbohatlíci, kteří si neustále a postupně více a více uzurpují moc a vliv, nám to nikdy nedovolí. Museli bychom je spráskat a vyhodit od koryt. Historie nás učí, že to lze. I nás učí jak to lze. Obávám se ale, že v tomto případě jde pouze o hezký sen. Kde by na to chtěl JanP. dnes vzít lidi?

    ————————————————————————————-

    Slova advokátky Hamplové (dle Wiki byla snad kdysi NEZÁVISLÁ)

    Přála bych si, aby se vrátil zdravý rozum. Aby byl přítomen, když budeme rušit tisíce nesmyslných právních předpisů a nařízení, kterými jsme zaplaveni, a aby byl přítomen při přijetí srozumitelných zákonů, které patří do civilizované Evropy.

    Přála bych si, aby u soudů vítězila spravedlnost, ne otrocký výklad textu zákonů. Jde to – a někteří soudci to už umí. Jen tak tu vznikne důvěra ve stát.

    Přála bych si, abychom zastavili obsazování Evropy lidmi, kteří tu nemají co dělat, a ti, kteří doposud nelegálně přišli, aby museli z Evropy odejít. Nemají tu právo být, nepatří sem, a jim nepatří Evropa. Nedejme si vnutit, že jsme odpovědni za jiné světadíly, protože tomu tak není.

    Přála bych si, aby Evropská unie začala plnit roli, pro kterou byla založena, a pokud toho není schopna, ať raději skončí. EU nebyla zakládána proto, aby jedny státy diktovaly jiným, aby některé státy ekonomicky podváděly, nebo aby členové ztratili svou národní identitu. Od EU jsme očekávali bezpečné evropské hranice, bezpečné ulice, ekonomickou spolupráci rovnocenných států, volný pohyb a vzájemnou pomoc. Nevidím však dnes většinu z toho všeho.

    Přeji si, aby se nám násilně nevnucovaly neuvěřitelné teorie o mnoha pohlavích. Máme dvě – muže a ženu, a pak jsou občas výjimky, které jako civilizovaní lidé budeme sice plně respektovat a ctít jejich jinakost, ale nebudeme kvůli nim měnit biologii. Máma je máma, táta je táta, a manželství je svazkem muže a ženy. To, že občas v ulicích teatrálně vystupují jiné skupiny, z výjimek nedělá většinu. Ta většina žije doma své klasické rodinné životy, a všechna ostatní tvrzení a teorie jsou znásilňováním přirozenosti.

    Přála bych si, aby žena mohla být dále ženou, a aby měla po boku muže se vším, co je mezi nimi odlišné. Protože kdo tvrdí, že muž a žena jsou zcela stejní, je prostě hloupý. Muž a žena mají mít samozřejmě stejná práva, ale to z nich nedělá stejné bytosti – naopak. Na odlišnosti obou je založeno vše přirozené – láska, partnerství, mateřství a otcovství, jsou povolání ryze ženská, a povolání ryze mužská, například už kvůli tělesné konstituci – a ani občasné výjimky to nezmění. Odmítněme rušení oslovení dámy a pánové, odmítněme společné toalety, a odmítněme volby pohlaví jako čiré nesmysly proti přirozenosti.

    Přála bych si, aby nám nediktovaly nátlakové skupiny, které jsou zneužívány k tomu, aby nás děsily, rozeštvávaly a unavovaly, aniž říkají něco užitečného nebo přinášejí jakákoliv řešení. Typickým příkladem budiž hysterická a nemocná Greta, které svět věnuje tolik pozornosti, až pochybuji o zdravém rozumu toho světa.

    Přála bych si, aby se Greta dostala do péče lékařů, kteří jí vrátí ono její dětství, a aby její rodiče byli popohnáni k odpovědnosti za to, co se svou dcerou nechali provádět. Ano, chraňme přírodu, chraňme náš svět, ale ne pod diktátem zmanipulovaných dětí křičících do mikrofonu nebo přilepujících se k asfaltu s nejnovějším mobilem v kapse a nechodících kvůli tomu do školy. Naslouchejme vědcům – těm, které neplatí žádná lobby, ale které si budeme platit sami.

    Přála bych si, aby i v budoucnu vzdělání mělo stále svou hodnotu. To předpokládá, že zajistíme dobrý obsah studijních oborů a smysluplné zkoušky, ať odborné, maturitní nebo státnice, ať akademické nebo praktické, ať více či méně náročné podle typu studia, tedy napříč spektrem, aby každý mladý mohl sáhnout po tom, co ho baví a co zvládne. Nedevalvujme však studia rušením maturit, státnic a jakýchkoli zkoušek, protože ani jedny z nich sice nejsou všespásné, ale jsou motivací ke studiu a určitým stupínkem v osobní profesní kariéře, na které se dá stavět dál.

    Přála bych si, abychom si vážili všech, kteří pracují, a nepreferovali ty, kteří nepracují a nikdy pracovat nebudou. Považuji za nespravedlivé, aby ti, kteří dnes a denně chodí do práce, vydělávali na ty, kterým se pracovat nechce, a ani se tím netají. Není správné, aby ti, co nejvíce křičí, měli výhody a privilegia na úkor těch, kteří křičet nemají čas, protože chodí denně do práce, starají se o děti, o domácnost, splácí své bydlení, uklízejí kolem svých domů… Je přece velmi jednoduché odlišit, kdo se ocitl v přechodné nouzi z jasných důvodů, a kdo má život na úkor ostatních jako životní program. Těm prvním je třeba podat pomocnou ruku, protože od toho jsme civilizovaná země, ale těm druhým je třeba říct jasné ne – protože civilizovaní nejsou oni. Není důvod, aby to bylo jinak.

    Přála bych si, aby naši politikové měli úroveň. Aby netančili ve sněmovně na lavicích, aby nemluvili do mikrofonu sprostě, aby byli pokud možno u toho

    mikrofonu střízliví, aby hovořili jako vzdělaní lidé, aby se nenapadali v osobní rovině, tedy aby zvládali názorovou diskuzi jako lidé inteligentní, aby nevystrkovali svůj zadek na kameru, aby neuráželi prezidenta z důvodu jeho věku a zdraví, zkrátka aby byli více normálními a slušnými lidmi, protože normální a slušní lidé nic z toho nedělají, a když, tak ne do mikrofonu a ne před kamerami, ale v hlubokém soukromí.

    Přála bych si, aby se v naší zemi nevyplácely ve veřejném sektoru mnohamilionové mzdy a odměny, jejichž výše je neomluvitelná. Naopak bych si přála, aby se finančně více podpořili jiní. Odborné profese, zejména lékaři, učitelé, a také starostové, hasiči apod., kteří nesou mnohem větší odpovědnost, než leckterý úředník a leckterý šéf veřejné instituce. Lékaři za naše zdraví, učitelé za kvalitní vzdělávání mladých, a starostové za dobrý výkon samosprávy, což je obrovsky důležité pro občany obcí a měst. Na těch šetříme, a manažeři státních institucí dostanou odměny leckde i desítky milionů korun – což je neodůvodnitelné.

    Přála bych si, aby neziskové organizace mimo těch, které poskytují sociální a podobnou péči, neměly právo čerpat z veřejných peněz ani korunu. Ať si najdou sponzory, ať přispívají členové, ať si to odpracují. Nevidím důvod, proč bychom je měli financovat z peněz nás všech. Dokud to tak bude, budou vznikat obskurní a nesmyslné projekty, jejichž šéfové budou brát vysoké platy a vykazovat činnost, která je leckdy k pousmání – kdyby nestála miliony. Chce-li někdo provozovat spolkovou činnost, ať si ji provozuje – ale za své, ne za naše. Evropa je tam, kde je, právě proto, že začala financovat podobné party lidí, kteří si z toho udělali vlastní byznys – aby nemuseli, nedej bože, do normální práce, jako my všichni, které jim tu „legraci“ platíme.

    Přála bych si, abychom dokázali podporovat jasné talenty bez ohledu na to, zda na to rodiče mají, nebo ne. Ať jde o sport, o múzy, o studium. Na to by měly být budovány fondy, aby se talentovaným dětem dostalo takové podpory, jakou potřebují. Ne každé dítě má to štěstí podpory své rodiny jako úžasná Ester Ledecká; věřím přitom tomu, že talentů je u nás dost, a že podepřít je by mělo být otázkou národní cti.

    Přála bych si, abychom se zasadili sebevědomě o návrat rodinného stříbra do našich hranic – ať je to zemědělství či jiné obory. Tedy aby existence EU nebyla překážkou pro schopnosti a aktivitu našich zemědělců, farmářů a podnikatelů, kteří tu odjakživa byli, a náhle se nám vnucuje, abychom se jich zbavili. Vzali nám názvy, vzali nám často i obsah, a já s tím nesouhlasím. Kooperace napříč Evropou je dobrá věc, ale nesmí být záminkou k diktátu.

    Přála bych si, abychom neničili podnikavost a kreativitu drobných živnostníků nebo prostě šikovných lidí. Dnes se boji vyšívačka prodat ubrus, aby nemusela mít za chvíli EET, o drobných pěstitelích nemluvě. Každý, kdo uživí vlastní prací byť jen sebe a svou rodinu, by si zasloužil podporu státního aparátu, ne naopak.

    Přála bych si akceschopnou profesionální armádu, která by mohla zasáhnout v případě potřeby na hranicích i jinde. Peníze, které putují po miliardách do neziskových organizací a někam do Afriky, by měly být nasměrovány právě sem, abychom byli soběstační v otázce bezpečnosti. Co nebylo nutné kdysi, je nutné dnes, kdy některé členské státy bez souhlasu ostatních členských států EU sem pozvaly, pustily a živí tisíce našich přirozených nepřátel. Lidé v tísni nebudou za chvíli za našimi hranicemi, ale v našich hranicích – tedy tady doma. Je třeba se na to připravit.

    Přála bych si více samostatné obce a města, jejichž orgány se budou volit většinovým systémem. To znamená, že lidé, kteří dostanou početně nejvíce hlasů od občanů obce či města, by vytvořili zastupitelstvo. Tedy žádné přepočty podle procentuálního zisku stran, což vytváří zastupitelstva tak, že to neodpovídá skutečné vůli lidí. Je to důležitější změna, než přímá volba starosty, která sama o sobě nic neřeší.

    Přála bych si, aby byl výrazně zredukován formalismus ve prospěch zdravého rozumu. Například zákon o zadávání veřejných zakázek nutí zadávat firmám, které ve skutečnosti nechceme, jen proto, že nabídly nejméně, zatímco důraz by měl být dáván na kvalitu. Složitý proces brzdí termíny, a my jezdíme po tom, po čem jezdíme – nebo spíše stojíme. Čtyři sta žádostí o informace za tři měsíce od jednoho člověka je důkazem o tom, že zákon o svobodném přístupu k informacím už dávno neplní roli, pro kterou vznikl, ale stal se nástrojem šikany a politického, a někdy obchodního, boje. Jsme tak „buzerováni“ zákonnými ustanoveními, že už ani nemáme čas přemýšlet proč.

    Přála bych si konec všech dotací. Dotace křiví všechno včetně charakterů, a zpětně se stávají nástrojem destrukčních kontrol dotovaných. Důvody následných sankcí, a často 100% jejich lichvářské penalizace, jsou až neuvěřitelné příběhy. Navíc se šlape po malých, zatímco k velkým se přistupuje nesmírně velkoryse. Dejme peníze přímo obcím do rozpočtového určení daní, a nenuťme je prosit o milodary. Obce nejsou poddanými, aby prosily. Na podporu veřejné správy mají právo, protože právo na samosprávu je ústavně chráněné. A chce-li stát, aby za něj pracovaly, měl by je zaplatit o to víc. O dotacích do soukromého sektoru vůbec nehovořím – to pro mne úplný protimluv, který nemá žádnou logiku ani opodstatnění.

    Přála bych si, abychom se v rámci Evropy spoléhali na ty kolem nás, kteří nás respektují, ne na ty, kteří se nám snaží diktovat, nebo jednají bez ohledu na nás. Nesnažme se s naší malou zemí dělat velkou politiku, ale mysleme právě a jen na tu naši malou zemi, aby nedoplácela na rozhodování a bezohlednost těch velkých. Velmoci si hrají své hry, kterých my budeme vždy pozorovatelem, a proto se snažme hájit si své, ne světové. To své si ale obhajujme a chraňme důsledně, s hrdostí, sebevědomím a ve spojenectví s těmi, kteří o toto spojenectví budou stát. Nepodlézejme velkým, kteří nás kdykoli budou ignorovat. Naučme se být sami sebou, kteří hájí své území, své občany a své hodnoty. Odmítejme, že je to nacionální, protože to tak prostě není. Na svoji zemi a svůj domov máme právo, a nedejme si to nikým brát.

    Přála bych si, abychom na školách hovořili s dětmi napřed o České republice, a až potom o Evropské unii.

    Přála bych si, abychom nemanipulovali zcela nelogicky už od jeslí děti panenkami tmavé pleti, protože tmavá pleť je v Evropě stále výjimečná, stejně jako v Africe je zase výjimečná pleť bílá. Nechci, aby na půdu škol měli přístup politikové, a nechci, aby tam měla přístup jakákoli církev. Když budeme děti učit o církvích, pak to musí být pravdivě, a v rámci hodin dějepisu. A tak, jak nelze vynechat u katolické církve čarodějnické procesy, tak nelze u islámu vynechat teroristy. Škola má přinést informace, nemá vnucovat názory.

    Přeji si toho hodně. Ale měla jsem pocit, že doba na 2000 slov je zase tady. Tak jsem je zkusila po svém napsat. Protože je slýchám kolem sebe, jen se nevysílají.

    —————————————————————————————

  185. Zdeněk Gryc napsal:

    blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14

    Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle.
    —————————-
    JEDNODUCHÉ – JASNÉ
    —————————

    1/ Blade KOPÍRUJE Oldřicha Lukáše,
    v komentáři u článku předsedy senátu o mytí rukou.

    Pevzato od O. Lukáš
    Coronavirus odkrývá pravdu o kavárně.

    blade | 2020-03-20 09:19:18 | Reagovat
    ———————————————————
    2/ blade KOPÍRUJE “ Slova advokátky Hamplové“

    ZDE SE MU HODÍ JAKO KOUŘOVÁ CLONA

    je v tom spousta obratné demagogie, viz. Slonková: „Ruská propaganda je na míle vepředu“
    v uzavřeném blogu:

    DNES JE HEZKY,
    Zdeněk Gryc | Sobota, 6. 3. 2021 v 9:19

    ale smutno.
    Nemáme
    nacismus
    komunismus.
    Máme moře, jménem pandemie.
    V jeho vodách operují
    Spojené Putinovsko-čínské
    U-booty.
    Jejich cílem je torpedovat
    NATO
    Brusel
    Demokracii

    Ruská propaganda je na míle vepředu
    4.9.2015 Aktuality/Komentáře (26),
    Vždy je dobré vědět, kdo je majitelem daného média, říká novinářka Sabina Slonková, šéfredaktorka serveru Neovlivní.cz.
    Shodneme se, že rozpoznat propagandistické články je stále těžší? I díky internetu, který změnil média?
    ————–

    Ano, je těžké rozpoznat politické tanečky anonymů, včera i dnes.

    Mohou sem vložit Hamplovou, nebo i ústavu USA.

    Platí ale naše ústava:

    „Václav Havel se zasloužil o svobodu a demokracii.“
    ————————————————————–
    XXXXX říká:
    Středa, 17. 2. 2021 v 18:50
    No moc pozitiv to nepřineslo co? Zas na druhou stranu narozdíl od poblazněnýcho samolibýho důchodce z březinek, uctívače satana z hrádečku, tohle je aspon lidský téma. Moje názory vůbec nesouvisi s autorovým absolvováním práv.
    ——————————
    SATAN Z HRÁDEČKU ?
    —————————–
    blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14

    Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle.
    ————————————————————-
    JEDNODUCHÉ – JASNÉ

    Havel seděl 5 let
    Profesor Rozehnal byl odsouzen na 4 roky natvrdo
    Profesor Fuchs na 2 roky odmíněně.
    ————————————————————–
    22. Berka říká:
    Středa, 22. 8. 2018 v 0:39
    Dneska si herr Gryc zas užil kopírovací onanie, co ?

    Berka říká:
    Neděle, 14. 3. 2021 v 1:08
    Tím se dost věcí vysvětluje…
    „Nacisté vyžadovali dokladovat árijského původu na křestních listech.“
    Většině obyvatelstva protektorátu stačilo, pokud mohli dokladovat NEŽIDOVSKÝ původ.
    Jestli vaše rodina dokladovala árijský původ, tak je to jen další sklíčko do pestrobarevné mozaiky vašeho profilu. Že by se nám za války Zdeněk jmenoval třeba „Gritze“ (což je tuším krupice) ? Brno bylo podobnými vlastenci proslulé…
    No to vlastně vysvětluje mnohé – třeba proč vaše matka měla v květnu 45 takovou panickou hrůzu z rusáků…

    Používat deklasující němčiny,

    „Že by se nám za války Zdeněk jmenoval třeba „Gritze“ (což je tuším krupice) ?“

    sprostě cosi naznačovat, otírat si hubu
    o naši rodinu a moji matku.

    Raději nekomentovat šílenou podpásovou nenávist.

    —————————————————————-
    KRÁSNÉ PROKLAMACE O PŘÍMÉ DEMOKRACI
    OD MÍSTNÍHO KROUŽKU ANONYMŮ.

    Blade propaguje Oldřicha Lukáše
    blade | 2020-03-20 09:19:18 | Reagovat

    Blade propaguje advokátku Hamlovou
    blade říká:
    Neděle, 14. 3. 2021 v 21:43

    blade, bude jako kouřovou clonu propagovat cokoli
    a opakovaně zapírat co v JL autobiograficky publikoval.

    Pohrdavý občanský postoj PS-áka,
    ochránce hranic komunistického koncentráku k bigošovi.
    —————————————————————————–
    blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum
    Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.
    Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle.
    Nyní taktéž a nemám potřebu se nikde stranicky či jinak politicky angažovat
    Toliko k Rudým buňkám architekte!

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59
    Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě,
    zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS
    než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu

    —————————————————————–
    „Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle.“
    CO NUTÍ PS-áka PS-át ?
    blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    „veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.“
    Zaměstnání: architekt – důchodce – autor sídliště Březinovy sady.
    Takových lokálních architektů máme hafo, ale těm středověkým nesahají ani po kotníky.
    Březinky čas strhne k zemi, ale středověká sídliště budou stát dál.
    blade říká:
    Neděle, 5. 1. 2020 v 19:11
    Milý G-blogere, šáhni do šrajtofle, přemísti se do USA. Tam vyhledej Havel-bystu. Tu pohlaď, polib Havla ústa. Udělej selfie. To zde zveřejni. Až tohle uděláš, tak pak teprve budeš ten pravý havlista. Zatím jsi pouhý slouha KSČ jen. Mazálku >>> kašpárku.
    Čekám na to selfie z USA
    ————————————————————–
    XXXXX říká:
    Neděle, 15. 9. 2019 v 9:44
    A můj skromný názor je že Gryc je čurák.
    ————————————————–
    Důvod:
    XXXXX říká:
    Neděle, 22. 7. 2018 v 12:42
    „Zhanobil ses sám oslavováním ochlasty a kurevníka a kdybys o něm držel hubu a psal o stavbách,
    nikdo by tě nehanobil“

    TAKŽE V PODTEXTU CELÝCH ANONYMNÍCH TYRÁD
    JE ZAKOPANÝ PES:
    „Takových lokálních architektů máme hafo,“
    VÁCLAVA HAVLA, ALE JENOM JEDNOHO.
    Hamplová:
    „Naučme se být sami sebou“
    —————————————————-
    KDYŽ NĚCO NAPÍŠEME, TAK SE PODEPÍŠEME.
    ANONYMNÍ SKŘEKY S OSOBNÍMI INVEKTIVAMI
    JSOU PSÁNY, S KDO-VÍ JAKÝM SKRYTÝM MOTIVEM.
    —————————————————–
    Hamplová:
    „Přeji si toho hodně.
    Ale měla jsem pocit, že doba na 2000 slov je zase tady.
    Tak jsem je zkusila po svém napsat.“
    ——————————————————
    První, kdo by si je měl přečíst je Putinův přítel – Zeman

    Dva tisíce slov
    (Dva tisíce slov, které patří dělníkům, zemědělcům, úředníkům, vědcům, umělcům a všem)
    Datum vzniku 6. června 1968
    Autoři Ludvík Vaculík, Otto Wichterle, Jan Brod, Otakar Poupa, Miroslav Holub, Bohumil Sekla a další

    Signatáři Jan Werich, Jaroslav Seifert, Jiří Suchý, Jiří Šlitr, Věra Čáslavská, manželé Zátopkovi, Otomar Krejča, Rudolf Hrušínský, Jiří Menzel, rektor UK Oldřich Starý a filozof Karel Kosík a dalších více než 150 000 osob
    Účel Výzva k reformě KSČ a československé společnosti

    „Dva tisíce slov (úplný název Dva tisíce slov, které patří dělníkům, zemědělcům, úředníkům, vědcům, umělcům a všem) byl jeden ze dvou nejvýznamnějších dokumentů pražského jara. Zatímco Akční program KSČ byl výzvou k reformě komunistické strany, Dva tisíce slov obsahovalo podněty, které šly za rámec Akčního programu. Vedení KSČ je odmítlo a později, v době tzv. politické normalizace, dokument Dva tisíce slov označilo za kontrarevoluční.

    Šlo o aktivizaci československé veřejnosti čelící zjevnému tlaku sovětského vedení proti reformním změnám v zemi. Krátce po zveřejnění dokumentu jej při parlamentní interpelaci označil poslanec a důstojník Československé lidové armády Samuel Kodaj za kontrarevoluční akci. Čelil pak rozsáhlé kritice od reformně naladěné veřejnosti. Na tajné schůzi komunistických poslanců měl Kodaj rovněž ještě před Srpnem 1968 prosazovat vyhlášení stanného práva a represe proti nejradikálnějším reformistům.[4]
    V 70. letech, v době tzv. normalizace, byli mnozí lidé za projev souhlasu s tímto manifestem perzekvováni. “

    Podobně jako převzato:
    František Hoffmann (1920 – 2015) spojil s Jihlavou a oběma zdejšími institucemi dvě dekády svého profesního života. V šedesátých letech vedl jihlavský archiv (do 31. 8. 1968) a poté i Muzeum Vysočiny (do konce roku 1969). Pro své občanské postoje a veřejnou angažovanost po sovětské okupaci byl ale komunistickým režimem z funkce odvolán a posléze musel z Jihlavy odejít..

    22. srpna 1968. zaparkovaly na jihlavském náměstí tanky sovětské armády.
    17. dubna 1969. Koordinační výbor tvůrčích svazů a kulturních pracovníků Jihlavska, B. Krátký předseda, F. Hoffmann místopředseda výňatek:
    „Tvůrčí a kulturní pracovníci Jihlavska jsou neoddělitelnou součástí našeho lidu. Jsou si vědomi své odpovědnosti, ale i své váhy v současné společnosti. Hodlají uplatnit všechny své schopnosti ve prospěch našich národů, ve prospěch socialistické společnosti v jejím očištěném lidském smyslu. Moc a násilí mohou toto úsilí o dosažení těchto cílů dočasně utlumit a oddálit. Nemohou je však zničit. Věříme, že naše národy jsou natolik zdravé, aby překonaly nynější obtížné období. Chceme k této konsolidaci politické, mravní i hospodářské přispět ze všech svých sil“.

  186. Zdeněk Gryc napsal:

    „Gritze“ (což je tuším krupice) ?

    Berka říká:
    Neděle, 14. 3. 2021 v 1:08
    Tím se dost věcí vysvětluje…
    „Nacisté vyžadovali dokladovat árijského původu na křestních listech.“
    Většině obyvatelstva protektorátu stačilo, pokud mohli dokladovat NEŽIDOVSKÝ původ.
    Jestli vaše rodina dokladovala árijský původ, tak je to jen další sklíčko do pestrobarevné mozaiky vašeho profilu. Že by se nám za války Zdeněk jmenoval třeba „Gritze“ (což je tuším krupice) ? Brno bylo podobnými vlastenci proslulé…
    No to vlastně vysvětluje mnohé – třeba proč vaše matka měla v květnu 45 takovou panickou hrůzu z rusáků…
    —————————————————————-
    Karel Černohorský Moravská lidová keramika.
    Kniha vyšla pod záštitou Národopisné společnosti České
    v souboru prací o našem lidovém umění za redakce M.Novotného
    a nakladatelství J. Otto společnost s.r.o. V Praze v prosinci 1941.

    V knize věnované s vlastnoručním podpisem autora knihy Františku Grycovi.
    Je na stránce 278
    položka 14
    soudek z počátku 17 století výška 15cm délka 80 cm Fr. Gryc Brno
    položka 18
    a/ b/ konvice z roku 1617 s iniciálkami WSH při při znaku výzdoba sítě modrou a manganem výška 23,5 cm
    Ing. Hugo Vavrečka Praha
    ————————————————————-
    Otec a dědeček Václava Havla, byli přátelé a vzájemně se navštěvovali,
    Havel u nás v Brně.
    Otec v jejich bytě v Praze, kde měl Vavrečka na keramiku speciální vitrínu s ocelovou konstrukcí.
    Havlův bratr Ivan Havel ji používal jako skleník na květiny.

    Režie:J. Urban, D. Krzywoň
    Hovoří se zde nejenom o 5. Koloně tu-zemských Němců, ale také o ohrožení hranice Poláky a Maďary. Ještě předtím, tedy v roce 1919 se na jižní hranici s Maďarskem bojovalo.
    Je velkou zásluhou Havlova dědečka Hugo Vavrečky, že hranice byla, tam kde je.
    Unikátní Vavrečkova sbírka keramiky byla rodině také zabavena.
    Stát se artefakty honosil i na výstavách ve Švýcarsku.

    Jana Kybalová po vrácení sbírky H. Vavrečky
    za přispění ŠVÝCARSKÉ NADACE, CERAMIKA STIFTUNG, BASEL vydala v roce 1995 knihu:
    KERAMICKÁ SBÍRKA HUGO VAVREČKY.
    S emotivní, rukopisem psanou, předmluvou Václava Havla.
    Havel v úvodu knihy napsal „chodil jsem kolem ní po špičkách“

    Osobností, která spojuje oba první presidenty je Hugo Vavrečka,
    český novinář, národohospodář, politik a diplomat, ministr propagandy ČSR,
    dědeček Václava a Ivana Havla.
    Vavrečka je pozoruhodná osobnost.
    Od ledna 1919 působil v československé delegaci na mírové konferenci v Paříži jako národohospodářský expert. Do vlasti se vrátil koncem léta 1919 a již v únoru 1920 nastoupil do funkce generálního konzula v Hamburku. Po dvou letech přesídlil do Budapešti, stal se tak prvním řádným československým vyslancem v Maďarsku. V Budapešti setrval do roku 1926, kdy se přesunul na post vyslance v Rakousku.
    Při svém působení v Budapešti musel s dostatkem taktu řešit napjaté vztahy obou zemí.
    /Faktem je, že se zde bojovalo a hranice byla udržena za cenu značných obětí/.“

    ———————————————————————————
    Berka,
    Zdeněk Gryc žádá netušit, bez krupice a Berkových gulášů.
    „Gritze“ (což je tuším krupice) ?

  187. Berka napsal:

    Abychom se v tom neztratili – jak to teda bylo s tím dokladováním arijského původu ?

  188. blade napsal:

    Zdeněk Gryc říká:
    Pondělí, 15. 3. 2021 v 8:49
    Hamplová:
    „Naučme se být sami sebou“
    ————————————————————–

    To se nick Gryc stále nenaučil, jak vidno již nenaučí, škoda no 🙂

  189. Zdeněk Gryc napsal:

    DOKLAD ÁRIJSKÉHO PŮVODU – ARIER-NACHWEIS (1941)
    PUBLIKOVÁNO: 8.4.2014, AKTUALIZOVÁNO: 20.4.2014 21:22
    Rubrika(y): Prameny, Československo v letech 1938-1945
    Autor: Petr Šimíček
    Digitální kopie dokladu z období II. světové války – z území Protektorátu Čechy a Morava. Takovýto doklad o árijském (tedy nežidovském) původu si museli obyvatelé obstarat z nařízení úřadů pro práci ve státní službě, k sňatku a k dalším úředním úkonům.
    ————————————————————
    V druhé totalitě to pokračovalo.
    Než si dcera mé kolegyně, která mi kreslila Březinky, mohla vzít za manžela STB áka,
    tak STB vyžadovalo, zřejmě mimo jiné, písemný doklad posouzení rodiny od vedoucího skupiny,
    ve Stavoprojektu, ve které byla zaměstnána.
    Při jednání o této žádosti to bylo oběma hodně nepříjemné. K sňatek byl STB povolen.
    STB to stálo zato i když odkryla jeho identitu :

    ŠLO O TOTALITNÍ

    NOMENKLATURU
    ———————————————————
    Hamplová:
    „Přeji si toho hodně.
    Ale měla jsem pocit, že doba na 2000 slov je zase tady.
    Tak jsem je zkusila po svém napsat.“

    Také to tak cítím.

    Kde ale dnes vzít osobnost na úrovni doby 2000 slov a
    VÁCLAVA HAVLA ?
    ——————————————————————-
    1) Článek „Coronavirus odkrývá pravdu o kavárně“ v seznamu HOAXŮ není. TAK TU VEŘEJNĚ NELŽETE !
    Jestli článek píše nějaký O.Lukáš nebo Gryc je mi šumafuk, hlavní je obsah článku, který zapšklý masrxista jako Vy nechápete.

    2) Vy nechápete vúbec nic, komunikovat se s Vámi rozumně nedá. Patříte k diskutujícím, kteří nerespektují známá fakta a argumenty jiných. Vkládáte do svých diskuzních příspěvků především emoce než logické uvažování. Nemám žádný zájem s Vámi dál vést jaskoukoliv diskusi v JL nebo dál reagovat na vaše scestné výplody. Zkrátka mne ignorujte.

    3) Tímto od tohoto dne ignoruji vaše příspěvky pod články a pokud jste ten Gryc,

    tak od tohoto dne ignoruji i vaše blogy

    veďte si váš ten Vámi velmi oblíbený monolg sám se sebou. Dialog s Vámi je pouze ztráta času. Jakékoliv zdejší politické příspěvky stejně nic neřeší ani nevyřeší.

    Sejdeme se u voleb. Sbohem!
    blade | 2020-03-26 11:12:19 | Reagovat
    ————————————————————–
    3) Tímto od tohoto dne ignoruji vaše příspěvky pod články a pokud jste ten Gryc,

    Slováci říkají
    DAJ BOŽE
    TOŽ DAJ !!!

  190. Svatopluk Beran napsal:

    Blade paní Hamplová dost věcí dobře, ale podle mne se tu snaží vytvořit tak trochu jako za socíku, bílej ostrov. To není podle mne nic moc chytrého. Budoucnost světa je spíš v rozumné komunikaci odlišností, než jednoduché separaci zažitého.

  191. blade napsal:

    Beran, vždyť píšu -> tak nějak se mi DOCELA zamlouvají slova paní advokátky Hamplové.
    To znamená, že se vším o čem Hamplová píše nemusím souhlasit. A co pak by jste tu tedy chtěl chytřejšího?

  192. blade napsal:

    Nick Gryc, pozor na piesis 🙂

  193. blade napsal:

    Aby dnes v době pandemie nezapadlo -> 15. března 1939 počátek okupace Němci.

    Záběry z okupace dnešního Havlíčkova Brodu, …ale místní obchodníci drželi se zásady, že kšeft je kšeft…
    https://youtu.be/ElDs3KT_aS4?t=470 (případnou reklamu přeskočit)

    Nebýt tohoto obsazení a následující války, zřejmě bychom se nedostali do područí SSSR a v roce 1968 by nás pravděpodobně Rusáci neokupovali > Den 15. březen 1939 (spolu s Mnichovskou zradou) pro nás byl opravdu dějinná křižovatka.

    Nesmíme zapomenout > aby jsme zase neviděli, pořádat přehlídky cizích vojsk na našich náměstích >vojsk ať už z jakékoliv světové strany.

    Na ČT 24 samozřejmě ani ň 🙁 jen samá pandemie, kňučení a letošní sčítání lidu.

  194. blade napsal:

    Německo si pláclo s Ruskem, bude vyrábět Sputnik.

  195. Zdeněk Gryc napsal:

    Muž, který přecenil českou duši aneb Útěky Josefa Brykse

    Dnes17:05 › 18:00
    Název dokumentu, přibližujícího životní příběh válečného letce a pozdějšího vězně komunistického koncentračního tábora Josefa Brykse, vychází z citátu hlavního hrdiny, který svůj život obětoval, a zdálo se, že zbytečně. Jeho smrt ovlivnily dva režimy, jejichž zločinnost dnes nikdo nepopírá. Letec, vlastenec, stíhač z R.A.F., vězeň v koncentráku i v komunistickém vězení byl označen za nebezpečného útěkáře. V Anglii byl podle jeho příběhu natočen film Srdce v zajetí. V Česku se o něm ale ví velmi málo. Vystudoval vojenskou akademii v Hranicích, v roce 1939 utekl do Anglie, v roce 1941 byl sestřelen nad Francií a zajat. Byl vězněn v několika táborech, pětkrát se pokusil o útěk, po únoru 1948 byl znovu uvězněn v uranových dolech v Jáchymově a zemřel v roce 1957. Ze svých jednačtyřiceti let života jich plných třináct strávil za mřížemi.

    Šiklová: Nejlepší ilustrací doby je příběh“, třeba právě Josefa Brykse,
    Stejně jako rodiny Karla a Ivana Hlobila.
    ———————————————————
    Pravda vítězí…
    09.11.2016
    Foto: autor
    … je motto vzpomínky, která se 6. 11. Konala ve Volevčicích u Telče, v atelieru MVDr. Ivana Hlobila. Byla to komorní slavnost, k uctění památky jeho otce, štb. kpt. Karla Hlobila. V Památníku odboje na Vítkově v Praze, byl Karlu Hlobilovi ministrem obrany ČR panem Martinem Stropnickým, udělena Pamětní medaile I. stupně a „KŘÍŽ OBRANY STÁTU“ in memoriam.
    Pro autentickou výzdobu atelieru, byl použit velký fotografický portrét. Původně byl vystaven v sálu, kde se slavnostního předání medailí konalo. Je to zvětšená původní fotografie z roku 1936. Karel Hlobil byl velitelem ilegálního odboje v okrese Zlín a Uherské hradiště. Byl zatčen gestapem a 27. dubna 1944 ve Wroclawi popraven. Syn Ivan Hlobil, který převzal medaile od min. obr. se narodil 20. 11. 1941 v Brně.
    Vzpomínková slavnost byla zahájena krátkým projevem, ve kterém Ivan Hlobil seznámil přítomné s průběhem slavnostního předání medailí v Praze. Ivan Hlobil sochař a malíř, dlouholetý přítel malířky Míly Doleželové a Jiřího Mareše, už hluboko za totality vyřezal Kříž, na jejich rodinný hrob v Telči. Po pádu totality získal pro Telč partnerství Belpu, kde je letiště Bernu. Jako post-totalitní dar věnoval Belp prostředky na realizaci lávky přes Staroměstský rybník v Telči. Hlobil své artefakty nejenom vystavoval, ale také uplatnil v interiérech nejen u nás, ale i v zahraničí.
    V loňském roce byla jeho Madonka umístěna vpravo dole, na vítězný oblouk kaple v Řásné. Neměl by být opomenut jeho syn, dcera a zejména manželka Jitka, rozená Kazdová. Byl to horolezecký výstup ke kříži na hřebeni Julských alp, přes který odešli z vlasti.
    Otec Jitky, primář chirurgie v Olomoucké nemocnici, byl léta legendou, poslední nadějí pacienta. Nebyl to pouze funkcionář, předseda svazu protifašistických bojovníků v Olomouci, ale chirurg, který riskoval život ilegálními operacemi partyzánů za Protektorátu. Je příznačné, že rodiny, které vzdorovaly nacistům, měly obdobné problémy i za totality druhé.
    Autor: Zdeněk Gryc
    Sdílet tento článek:
    Čtenáři píší : 09.11.2016 Komentáře (40)

    Diskuze u článku byla ukončena. Admin
    Komentáře
    Poznámka: můj bratr Jiří seděl s bratrem I.H. v jedné lavici. Kádrové posudky z uličního výboru KSČ obou našich rodin byly podobné, naše dochované na voj. správě v Jihlavě do kterých mi umožnil nahlédnout
    maj. Raždík byly rodině předány generálem Nekvasilem se začernělými podpisy autorů

    “ aby se neporušily jejich občanská práva“

    Stálo v nich že je nežádoucí aby ZG. byl důstojníkem.

    Syn tábořil se se synem I.Hlobila, který byl narychlo odvolán,
    protože se ukázala možnost horolezecky emigrovat.
    Není důležité co je pravda, plivanec anonyma jehož meritem je nenávist Václava Havla se hodí na všechno co souvisí s jeho sympatizantem.
    Toho je i důvod komentáře „čtenář“ + Venca – ANONYM, asi jeho otec Milan Dvořák, v rámci Února 75 napsal do Jiskry zlý článek. Stálo v něm, že když architekt nechápe význam dělnické třída a jejich tradic, je potřeba řádně ho usměrnit. Celý článek a problematika zničeného sochy sv.Jána, kterého „čtenář“ nazývá „utřinos“ je v blocích JL.
    Jsou to podobné stvůry, které nechaly zakopat sloup s pannou Marií Na Skalce,.
    podrobněji, autentickými texty jsou v blocích JL.
    a Herzánově knize o zločinech komunismu v Jihlavě.
    Jejich komentář je nutno brát jako plivanec, který souvisí s obhajobou hnusně a sprostě pomlouvaného presidsienta Václava Havla. Jejich sprostoté posměšky na V.H. už nejsou v JL desítkách, ale řádově výše.
    Zdeněk Gryc
    KTÉRÉMU SE ZBABĚLÁ ANONYMNÍ ZLOBA A ANONYMNÍ POMLUVY
    NA VÁCLAVA HAVLA HNUSÍ
    —————————
    Diskuze u článku byla ukončena. Admin 40 komentářů,

    ke Karlu Hlobilovi nic jenom sprostoty a rafinované pomluvy autora článku.
    Motivem je úcta k odkazu Václava Havla. /aktuálně – ďáblovi z hrádečku/
    V tomto aktuálním blogu vynikl zvláště sviňským komentářem:

    Berka říká:
    Neděle, 14. 3. 2021 v 1:08
    Tím se dost věcí vysvětluje…
    „Nacisté vyžadovali dokladovat árijského původu na křestních listech.“
    Většině obyvatelstva protektorátu stačilo, pokud mohli dokladovat NEŽIDOVSKÝ původ.
    Jestli vaše rodina dokladovala árijský původ, tak je to jen další sklíčko do pestrobarevné mozaiky vašeho profilu. Že by se nám za války Zdeněk jmenoval třeba „Gritze“ (což je tuším krupice) ? Brno bylo podobnými vlastenci proslulé…
    No to vlastně vysvětluje mnohé – třeba proč vaše matka měla v květnu 45 takovou panickou hrůzu z rusáků…

  196. Berka napsal:

    Motáte hruštičky a jablíčka.

    Bohužel všechno co „psali na internetu“ nemusí být nutně pravda.

    Zákon o říšských státních občanech rozděloval státní občany od státních příslušníků. „Říšským
    občanem může být jedině státní příslušník německé nebo příbuzné krve, který svým chováním dokazuje,
    že chce a je odhodlán sloužiti věrně německému národu a říši. Tito obdrží průkaz o říšském státním
    občanství…“

    Ostatní byli státní příslušníci (což byl důsledek hlavně „dvoukolejné jurisdikce“ v protektorátu). Těm pro spokojený život v protektorátu stačilo pouze potvrzení o nežidovském původu.

    Pokud vaše rodina měla potvrzení o arijském původu, tak tedy dle definice musela svým chováním dokazovat, že každý z nich chce a je odhodlán sloužiti věrně německému národu a říši.

    Blábol je, že by snad Arier nachweis byl nutný k sňatkům atd. Ne. Na to stačilo potvrzení o nežidovském původu (jehož povinnou přílohou pak byly rodné listy a matriční opisy zpětně do „třetího kolena“). Ukázka například zde :

    http://www.scanzen.cz/files/dobove_listiny/osvedceni/Osvedceni_o_nezidovskem_rodovem_puvodu_(1940)__2.jpg

    Arier nachweis byl potřeba například když jste chtěli pracovat ve „státní správě“, atd.

  197. Zdeněk Gryc napsal:

    Berka říká:
    Pondělí, 15. 3. 2021 v 23:27
    Motáte hruštičky a jablíčka.
    Bohužel všechno co „psali na internetu“ nemusí být nutně pravda.
    ———————————-
    PRAVDA JE JEDNA A TU MÁ BERKA
    ———————————–
    Máme svini bez přívlastku, která cosi naznačuje o mé /české/ rodině !!! PROČ ???
    ———————————–
    Zákon o říšských státních občanech rozděloval státní občany od státních příslušníků. „Říšským
    občanem může být jedině státní příslušník německé nebo příbuzné krve, který svým chováním dokazuje,
    že chce a je odhodlán sloužiti věrně německému národu a říši. Tito obdrží průkaz o říšském státním občanství…“
    ————————————————————
    Máme svini bez přívlastku, kteří o přátelích píší jako o sviních s přívlastkem.
    Máme svini bez přívlastku, která neumí pod svým jménem „říkat: “
    Komolí sprostě, urážlivě jméno občana, jehož jméno, profesi, fotku má na začátku jeho blogů,
    které anonymní hrdinové špiní desítkami invektiv,
    jenom proto, že váží presidenta
    Václava Havla,
    což pak nutí autora blogu k tomu, že…

    „Komentáře jsou zavřeny“

    Svini bez přívlastku, se to asi nelíbí, že?

    Rád by prudil, jak zde vidno, nejlépe kdekoli a jakkoli.

    Máme svini, která dokáže po půlnoci bezostyšně napsat a ještě to obhajovat:

    22. Berka říká:
    Středa, 22. 8. 2018 v 0:39

    Dneska si herr Gryc zas užil kopírovací onanie, co ?

    Je tady docela zajímavá paralela – stejně jako si estébák dovolí řečnit o výročí okupace před českým rozhlasem, tak si to se stejnou chutí dovolí tady i budovatelský kolaborant z Jihlavy. Měli byste oba zalézt někam pod zem a vůbec se neodvažovat vystrkovat svoje narudlé a narychlo přebarvené rypáky. Teď v těch vedrech totiž máslo na hlavě strašně rychle taje…
    Masturbuj raději nad svejma zažloutlejma plánama ulice Antonína Zápotockého, za kterou jsi dostal a vděčně přijal čestné uznání plus prémie – a nebo možná nad legendárním výtiskem Jiskry ze dne 25.2.1975, kterou jsi tady dneska v té euforii úplně zapomněl vytáhnout, ty scvrklej pytlíčku smrdutý kolaborantský žluče…
    Omlouvám se ostatním za svůj půlnoční výlev, ale tyhle normalizační krysy, díky nimž se ty sračky táhly dalších dvacet let a který se vůbec opovažujou mluvit o nějakém pražském jaru, který přitom právě oni bez mrknutí oka spláchli do hajzlu, mi zvlášť dneska prostě nějak pijou krev.
    Karel Bernard, Královský vršek – Jihlava, ty anonymobijče.
    —————————————————
    Berka říká:
    Pondělí, 25. 2. 2019 v 22:56
    Kdyby architekt nebyl sklerotik, nebo spíše nechtěl být sklerotik, našel by si zpětně, co tu kdysi Berka (je zjevně marné někomu kdo je natvrdlý pořád dokola opakovat, jaké je moje skutečné jméno) psal. Na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let chtěl jet s přáteli na radioamatérský conquest do Španělska. Pozvali si ho do Jihlavy na odbor StB, kde si s ním dva pánové (možná právě ti Zdeňkovi přátelé) celkem příjemně povídali s tím, že výjezd samozřejmě není problém, pokud milý Berka bude po návratu referovat o ostatních účastnících a o tom, s kým a co mluvili na míste samém. Berka to (nijak statečně, ale prostě jednoznančně) odmítl a s tím se po chvilce rozloučili. Berka samozřejmě nikam nejel. Nicméně žádný jiný postih to pro něj překvapivě nemělo. V zaměstnání se to možná ani nedozvěděli, nikdo Berku nebil, nikdo mu nevyhrožoval, nikdo nepřekážel jeho dětem ve vzdělání.
    Ještě nějaký dotaz, milý informátore ? Ale rychle prosím, dělá se mi z vás čím dál víc tak nějak špatně od žaludku.
    —————————————————————————————-
    SVINI, BEZ PŘÍVLASTKU, TO ZASE PO PŮLNOCI HARAŠÍ:

    Berka říká:
    Úterý, 26. 2. 2019 v 0:34
    Spoluzbabělci Olda Háj a Ervín Fririch ?
    Fridrich Ervín, narozen 4.01.1934, od roku 1971 evidován jako důvěrník, svazek č. 15566, správa StB Brno
    Háj Oldřich, narozen 12.01.1932, evidován nejprve jako tajný spolupracovník (spisová značka 806006), následně jako agent – svazek č. 18060, správa StB Brno
    Proč spoluzbabělci ? Prostě chtěli jet do Steyru, tak jeli. Účel světí prostředky. Gryc chtěl do Švédska, tak jel. Stačilo jen po návratu zajít na kafíčko, že…
    Berka chtěl do Španělska, ale přece jenom zas až tak moc ne. To z něj rozhodně nedělá žádného hrdinu – hrdinství totiž k tomu potřeba nebylo. Ale taky to – aspoň doufám – z něho nedělá šedou kolaborantskou svini, kvůli kterým to tady tak dlouho mohlo fungovat.
    ———————————————————————-
    Napsat něco takového může jenom bez přívlastková svině, že ?

    Co ji dává právo takto kádrovat ? Co ji dává právo, aby psala, jak se jí dělá špatně od žaludku.
    Proč o stavu svého žaludku informuje v JL ?
    Svině bez přívlastku píše, něco co bylo za totality v určitých pro režim bezproblémových rodin možné,
    ale u mnohých nikoli, kolik přátel a spolužáků muselo emigrovat.

    „Motáte hruštičky a jablíčka.“

    „V zaměstnání se to možná ani nedozvěděli, nikdo Berku nebil,
    nikdo mu nevyhrožoval, nikdo nepřekážel jeho dětem ve vzdělání.“

    Berka žil za totáče osaměle v jiném časoprostoru !!!

    Svině bez přívlastku nepíše o tom, co se dělo v budově Stavoprojektu za doby Gestapa a STB.

    Svině bez přívlastku, těžko pochopí, že když pak tam STB v 9hod šedé svini zavolalo,
    aby přišel v 11hod do 3.patra na STB, tak co to s ní udělalo včetně přemýšlení o co tentokrát půjde.
    Svině bez přívlastku těžko pochopí o čem a jak výslech probíhal v křesle,
    u kterého tentokrát už chyběla i druhá podroučka.
    Pak šedé svini přikázali, že nesmí říkat kam šel a ani manželce o výslechu.
    Svině bez přívlastku píše, „že mu vařili kafíčko!“.

    PROČ TO PÍŠE ???

    Berkovi patrně nezakázali, aby s manželkou o jednání na STB doma hovořil.

    Svině bez přívlastku nespí a o půlnoci stále přemýšlí co by napsala a vynalézá další podlé žvásty jako:

    22. Berka říká:
    Středa, 22. 8. 2018 v 0:39

    Berka říká:
    Sobota, 21. 12. 2013 v 0:04 upravit
    1. Aha…tak to je ovšem něco jiného.
    Že byste opravdu nevěděl, jak se jmenovala dříve Březinova ulice na „vašem“ sídlišti ? Tak to jste mě teď opravdu zklamal – myslel jsem si, že jste přece jenom trochu větší formát.

    Berka říká:
    Neděle, 3. 2. 2019 v 18:41
    Gryce nemusíte složitě nálepkovat. Stačí jednoduše napsat kolaborant.
    Kolaborant, co si byl za Zemanem na hradě pro metál.
    ——————————————————————————-
    Svině bez přívlastku, si dovolí napsat :
    „Že by se nám za války Zdeněk jmenoval třeba „Gritze“ (což je tuším krupice) ?
    Brno bylo podobnými vlastenci proslulé…“
    ——————————————————-
    SVINĚ BEZ PŘÍVLASTKU ZASE NESPÍ A V 1:08 SMOLÍ !!!
    KDE BERE TU UMANUTOU, FANATICKOU , PO-PŮL-NOČNÍ NENÁVIST ?
    ———————————————————
    Berka říká:
    Neděle, 14. 3. 2021 v 1:08
    Tím se dost věcí vysvětluje…
    „Nacisté vyžadovali dokladovat árijského původu na křestních listech.“
    Většině obyvatelstva protektorátu stačilo, pokud mohli dokladovat NEŽIDOVSKÝ původ.
    Jestli vaše rodina dokladovala árijský původ, tak je to jen další sklíčko do pestrobarevné mozaiky vašeho profilu. Že by se nám za války Zdeněk jmenoval třeba „Gritze“ (což je tuším krupice) ? Brno bylo podobnými vlastenci proslulé…
    No to vlastně vysvětluje mnohé – třeba proč vaše matka měla v květnu 45 takovou panickou hrůzu z rusáků…
    ——————————————————————————
    Můj strýc, valašký ogar, Čeněk Janík byl za Protektorát nacisty vězněn.
    Jeho sestra byla celou dobu ve stresu, jestli a jak to přežije.

    PROČ PRO NĚJ PO NÁVRATU DO ROŽNOVA PŘIŠLO KOMANDO NKVD ?
    PROTOŽE ???

    „Masarykův volič z Valašska Čeněk Janík.“
    Uvítal TGM v osvobozené vlasti.
    ———————————
    Republiková čítanka článek ke vzniku republiky.
    Rud. Pernický:
    Dr. Tomáš G. Masaryk
    Když v den sv. Tomáše 21 prosince 1918 vjížděl Slavnostně do Prahy první občan svobodného státu Dr. T. G. Masaryk, bylo mnoho uvítacích řečí, krásných proslovů a mezi nimi i srdečně zahovořil k panu prezidentu prostý tvrdý Valach Masarykův volič z Valašska Čeněk Janík.
    „Tatíčku náš milý pane presidente, došli jsme z chudobného Horského kraje z tvého volebního okresu, abychom Tě přivítali. Jednou prý Valaši putovali o Vánocích k božskému děťátku, aby vítali vykupitele, mi dnes o Vánocích jdeme k tobě k druhému synu národa, po prvním Palackém. Který se též narodil v našem kraji, abychom v tobě uvítali našeho Osvoboditele. Neměj za zlé, ale vem si první od nás v naši zlaté Praze chléb a sůl podle starého Valašského zvyku tobě i nám pro štěstí!“
    A bylo opravdu pro štěstí. Kéž by dlouho nám ještě byl živ, abychom ve zdravé silné a kvetoucí republice mohli se dočkat ti spolu s ním trvalého štěstí naší milé vlasti a spokojenosti i míru našeho národa.
    Buď zdráv, buď zdráv
    Prezidente, a buď nám zdráv!
    /Na této stránce pak následoval článek:/
    Aug. Lux.
    „NA CESTÁCH NAŠEHO OSVOBOZENÍ“
    / je o Masarykových legionářích/

    TO STAČILO, ABY SYN BYL ODVLEČEN DO OLOMOUCE
    A ZAŘAZEN DO TRANSPORTU NA SIBIŘ ?

    „třeba proč vaše matka měla v květnu 45 takovou panickou hrůzu z rusáků…“
    Hrůza a totalita ani po „osvobození“ nepřestala.

    „Když je nouze nejvyšší pomoc boží nejbližší“
    Modlila se a chodila do kostela.
    Svině s přívlastkem anonymní, pak na naši rodinu napsali posudek a hlídali.
    Skončilo to bez přístupu ke zbrani v CO se sídlem ve škole ve Vyskytné.

    Okresní výbor KSČ Brno VI. 16. březen 1959.
    Požadovaný posudek na p. Gryce.
    Otec pochází z úřednické rodiny.
    Matka je náboženský fanatik.
    Otec pracoval celou dobu jako obchodní cestující.
    Oba mají nevyjasněný poměr k našemu státnímu zřízení,
    v tomto duchu byl vychován jejich syn Ing. Gryc Zdeněk.
    Jeho chování, postoj ke společnosti a atd. dále,
    neskýtá záruku že bude přínosem pro naši lidovou armádu
    za: razítko partaje
    podpis „znečitelněn“
    —————————————————————————————
    Tohle napsal Okresní výbor KSČ Brno VI. 16. března 1959.
    Co napsal orgán OV KSČ Jihlava, Jiskra 25. Února 1975 snad netřeba opakovat!

    „To z něj rozhodně nedělá žádného hrdinu – hrdinství totiž k tomu potřeba nebylo. Ale taky to – aspoň doufám – z něho nedělá šedou kolaborantskou svini, kvůli kterým to tady tak dlouho mohlo fungovat.“
    Hrdinu možná ne, ale pokud někdo napíše o nebožtíku Oldřichu Hájovi po létech totality
    „šedou kolaborantskou svini“
    tak se autor pasuje těmito slovy do kategorie svině bez přívlastku.

    „Jak se z lesa volá, tak se z něho ozývá“
    —————————————————————–
    Žádný „„Gritze“ (což je tuším krupice) ?“,
    Ing. arch. Zdeněk Gryc Jihlava 16. 3. 2021.
    žádá, aby si jej a jeho rodiny, svině bez přívlastku přestala všímat:

    „třeba proč vaše matka měla v květnu 45 takovou panickou hrůzu z rusáků…“

    Berka,
    Vaše letité fanatické půlnoční excesy, nejen ten první s onanií z roku 2018,
    ale i tento
    Berka říká:
    Neděle, 14. 3. 2021 v 1:08
    dokazují co napsal:

    Karel Čapek:
    „Kdo nenávidí,
    měl v sobě tu nenávist vždycky,
    kde by se v něm tak najednou vzala! “
    ———————————–
    Zapojte se prosím do akce:
    3) Tímto od tohoto dne ignoruji vaše příspěvky pod články a pokud jste ten Gryc,

    tak od tohoto dne ignoruji i vaše blogy

    veďte si váš ten Vámi velmi oblíbený monolg sám se sebou. Dialog s Vámi je pouze ztráta času. Jakékoliv zdejší politické příspěvky stejně nic neřeší ani nevyřeší.

    Sejdeme se u voleb. Sbohem!
    blade | 2020-03-26 11:12:19 | Reagovat
    ————————————————————–
    ALE NA ROZDÍL OD NĚJ, DODRŽET SLOVO !
    Chápu, že potřebujete vzrušení, že když pozbudete letitý terč,
    Vašich invektiv bude Váš duševní život hodně ochuzen.
    Kupte si třeba vzduchovku, ale nestřílejte po ptáčcích a jiných živých tvorech.
    Chápu, že napsat něco pěkného je nad Vaše síly, viz. Karel Čapek

  198. Berka napsal:

    A co teda ten Háj – byl to práskač, nebo ne ?

  199. Svatopluk Beran napsal:

    Neztratilo se nám tak trochu v té smutné parodii předvolebního světa 2021 i smutné výročí okupace území ČR, německým Hitlerovským fašismem umožněné ZRADOU ZÁPADNÍCH IMPERIÁLNÍCH MOCNOSTÍ ANGLIE A FRANCIE. NEZAPOMNĚLI JSME TAK TROCHU NA ZAVRAŽDĚNÝCH 600 TISÍC ČECHŮ A PŘES 50 MILIONŮ OBČANŮ CELÉHO SVĚTA V DŮSLEDKU TÉTO ZRADY.

  200. Zdeněk Gryc napsal:

    Berka říká:
    Úterý, 16. 3. 2021 v 9:32
    A co teda ten Háj – byl to práskač, nebo ne ?
    ———————————————————–
    NEMILÁ SVINĚ / bez přívlastku, leč anonymní/

    Onanista a práskač v JL je Berka
    Ubožák, který hanobí jméno velké jihlavské osobnosti.
    Psát takové blbiny:

    „V zaměstnání se to možná ani nedozvěděli, nikdo Berku nebil,
    nikdo mu nevyhrožoval, nikdo nepřekážel jeho dětem ve vzdělání.“

    Berka byl možná kategorie spolupracující na radiotechnice se Svazarmem.
    Berka a jeho Boys byli spokojeni.

    „Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle.“
    Havel a Rozehnal seděli.

    Ps-áci čuráky si nechte, k vlastnímu pouřití,
    jakož i soudruzi – prdel a krysy.
    Jste anonymní šmejdi, kteří umí pouze tohle.
    Necizopaste najděte si své teritorim znáte:

    Polib si prdel vole,
    Jezdi si na vlastním kole /blogu/

    1. XXXXX říká:
    Sobota, 18. 8. 2018 v 9:56
    A to měla být urážka? Nějaká vzpomínka na mládí,
    na dobu kdys nám soudruhům s tímto pozdravem lezl do prdele?
    Pro pár špinavých zlaťáků, pro falešnou slávu…
    Ale pane architekte to nebylo na Vás ale na oslíka.
    Vy jste přeci krysa. Co si to ani přiznat neumí.
    ———————————————-
    blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum
    Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.
    Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle.
    Nyní taktéž a nemám potřebu se nikde stranicky či jinak politicky angažovat
    Toliko k Rudým buňkám architekte!
    „Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle.“
    ——————————————
    Architektům, turistům a lidem, kteří chtěli vidět něco víc než ostnaté dráty bylo zle.

    Dneska v době koronaviru se ozývají z toho nenáviděného západu hlasy elitních vědců.

    Nedávno jsem psal o Ivu Baueršímovi.

    „V roce 1968 spoluzaložil KAN , jednu z nejvýznamnějších politických organizací Pražského jara .
    Práce na jeho disertační práci byly přerušeny v roce 1968, kdy vojska Varšavské smlouvy zaútočila na Československo, v srpnu 1968 emigroval do Švýcarska s manželkou Nadií Antipovou a jeho synem.“

    NKVD… kolik dní přežil „osvobození „jeho tchán Antipov ? 10 nebo 30 ?
    Proč si přišli do Rožnova pro mého strýce Čeňka Janíka.
    Tak přestaňte blbnout a ignorujte:

    Žádný „„Gritze“ (což je tuším krupice) ?“,

    Ing. arch. Zdeněk Gryc Jihlava 16. 3. 2021.

    žádá, aby si jej a jeho rodiny, svině JL, bez přívlastku přestaly všímat.

    A nedávali takové označení Oldřichu Hájovi.

    Co ty svině ví o tom za jakých okolností kdo za totáče existoval !!!
    Gott, Babiš a jiné celebrity.

    Se soudružskou vzpomínkou na dobu, kdy jsi
    „nám soudruhům s tímto pozdravem lezl do prdele? “

    Také bych si dovolil, touto cestou anonymní šmejdy, tam pozvat.

    Každá trpělivost má své meze.

  201. blade napsal:

    Už i Jan Werich věděl – „Když mluvíš, nepiš. Když píšeš, nepodepisuj. Když podepíšeš, pak se nediv.“

    Pláteník nG, nechť si výše uvedené čte stále dokola!

    Tím je vše vyřešeno.

    Mějte se.

    🙂

  202. Zdeněk Gryc napsal:

    Vážení anonymní čuráci.
    Jak se do lesa volá,
    tak se z něho ozývá

    Stále píši o tom, že anonymita je zákeřná a nedůstojná pisatele.
    Inspiruje nejenom „blade“, který se vymlouvá na to co kde „převzal“.
    Převzal to nejspíše své party anonymů:
    XXXXX říká:
    Neděle, 15. 9. 2019 v 9:44
    A můj skromný názor je že Gryc je čurák.
    XXXXX říká:
    Neděle, 22. 7. 2018 v 12:42
    „Zhanobil ses sám oslavováním ochlasty a kurevníka a kdybys o něm držel hubu a psal o stavbách,
    nikdo by tě nehanobil“
    PS – áku anonymní tlampači
    Převzato a zkráceno:
    Pevzato od O. Lukáš
    Coronavirus odkrývá pravdu o kavárně.

    „Andreji, nás nekoupíš! Demisi!“
    ————————————-
    nebo havlisti s Halíkem včele?
    ————————————-
    Propásli tak jedinečnou příležitost, aby ukázali
    národu, jak upřímně to s ním myslí a komu doopravdy slouží. I když – vždyť
    nám to vlastně ukázali! A dokonale. Nikdy nezapomeneme!

    blade | 2020-03-20 09:19:18 | Reagovat

    Pevzato od O. Lukáš
    ————————————————————————-

    Milý anonymní čuráci,
    važte si těch svých.

    Brzo se dočkáte a možná, že ani nebude třeba.
    Venca říká:
    Čtvrtek, 6. 10. 2016 v 21:18
    PIŠTOLY Zděnkovi ! S jedním nábojem.
    ———————–
    XXXXX říká:
    Čtvrtek, 17. 12. 2015 v 21:27
    ani to nečtu a jak jsem řek VŮL.
    Hele architekte mel si svou, já už to nebudu dál komentovat. Meleš, meleš a meleš ale vo hovně. Na tvý úvahy každej sere lidi mají narozdíl od tebe starosti jak existovat a ne jak prudit s havlem.
    „Faktem je , že to nejspíš dlouho nevydržíš. Díky Bohu.
    A kdybys to chtěl urychlit stačí skočit z šityparku s lanem kolem krku, jak to před léty předvedl jinej magor tvýho ražení.“
    S pozvánkou na exkurzi k nám soudruhům:
    „na dobu kdys nám soudruhům s tímto pozdravem lezl do prdele?“
    Vy mně taky !!!

  203. Dvořák napsal:

    Beran – neztratilo,jen se to nehodí.

    Berka – prosím,prosím,ješte trošku,ona mu ta cévka povolí 🙂

  204. blade napsal:

    -> nG, pozor na piesis 🙂

  205. blade napsal:

    Je klidně možné, že se již Dvořák z ČT zakrátko konečně odporoučí.

    https://www.psp.cz/sqw/text/text2.sqw?idd=186626

    ://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/zive/i29-verejne-slyseni-kandidatu-do-rady-ceske-televize

  206. Berka napsal:

    Dobře, mluvme o něčem jiném.

    Co teda třeba ten strejček partyzán, který běhal se samopalem po Beskydech, než ho zradou jako Jánošíka germáni udolali ?

    Od mládí se zabývám historií, především obdobím druhé světové války, a tak mě tyto příbehy docela zajímají. Ale nepřející a zlý Internet – (alespoň v mém počítači) o tak významné postavě partyzánského hnutí úplně mlčí, nebo tedy alespoň mě na spojení „čeněk janík partyzán“ nebo „čeněk janík odboj“ Google nenašel vůbec nic. V Paměti národa nic, v dobových kronikách Valašska nic, na stránkách věnujících se odboji – nic.

    Jediný člověk tohoto jména, o němž se na internetu píše (mimo dědečka co tak dojemně vítal tatíčka Masaryka), je tak zřejmě akorát váš pradědeček – poslanec rakouského parlamentu, který se do historie zapsal hrdinským činem, když v mládí při slavnostní přehlídce na rožnovském náměstí při snaze vzdát devótní hold škobrtnul a nedopatřením plácnul šavlí přes zadek koně hraběnky Stögrové, který se splašil a milá aristokratka následně omdlela.

    A protože se to stalo v pohnutém revolučním roce 1848, tak předpokládám že díky této patálii vstoupil do vaší rodinné mythologie jako první z dlouhé řady odbojářů, prozatím končící vaší osobou, když jste mazaně rozkládal socialismus takzvaně „zevnitř“…

  207. Zdeněk Gryc napsal:

    Berka říká:
    Úterý, 16. 3. 2021 v 9:32
    A co teda ten Háj – byl to práskač, nebo ne ?
    —————————————————————-
    Dvořák říká:
    Úterý, 16. 3. 2021 v 13:08
    Beran – neztratilo,jen se to nehodí.
    Berka – prosím,prosím,ješte trošku,ona mu ta cévka povolí
    —————————————————————-
    Už nemusí „ještě trošku“ ona už povolila.

    „A co teda ten Háj – byl to práskač, nebo ne ?“
    „Berka chtěl do Španělska, ale přece jenom zas až tak moc ne. To z něj rozhodně nedělá žádného hrdinu – hrdinství totiž k tomu potřeba nebylo.
    Ale taky to – aspoň doufám – z něho nedělá šedou kolaborantskou svini,
    kvůli kterým to tady tak dlouho mohlo fungovat.“

    Z Berky netřeba dělat šedou kolaborantskou svini, kvůli kterým to tady tak dlouho mohlo fungovat.

    Berka svině je !

    Vložením materiálu STB do volně přístupných internetových stránek Jihlavských listů s cílem dehonestace Oldřicha Háje.
    ——————————–
    Berka říká:
    Úterý, 16. 3. 2021 v 9:32
    A co teda ten Háj – byl to práskač, nebo ne ?
    ———————————–

    Jde o podrobnou identifikaci a výpisy z materiálů STB o jeho osobnosti.
    Je to sprosté, zvláště u nebožtíka morálně zavržení hodné.
    Co tím Berka sleduje ví jen sám.

    Ale každopádně u Berky a PS-áka Blade platí:

    Karel Čapek:

    „Kdo nenávidí,
    měl v sobě tu nenávist vždycky,
    kde by se v něm tak najednou vzala! “
    ————————————————
    Rád bych oběma sviním blahopřál, u starého blbce to opravdu zabralo !!!

    Jak dalece kouká do JL jeho syn je otázka.

    Jindřich Chatrný na str. 37. publikoval kádrové materiály Akčního výboru lékařské fakulty
    s nezačerněnými jmény a podpisy kádrováků, v knize:

    Universitní profesor, lékař, sběratel, mecenáš OTAKAR TEYSCHEL.
    S rozpaky při vernisáži knihy bylo na to poukazováno.

    Je to zřejmé i v dopisu Generálporučíka Jiřího Nekvasila:

    Ministerstvo obrany ČR
    Vážená paní ministryně,
    dne 20. 2. 1994. jsem požádal Okr. voj správu v Jihlavě o vydání originálů, nebo kopií mých kádrových materiálů. Zejména těch, které psali kádrováci a uliční výbory na mne a mé rodiče. V podání byla také žádost o prošetření náhlých úmrtí pana Kastnera a pana Rejtárka, která nastala údajně v rámci jejich vojenské služby. Dne 21. 2. 1995. , kdy byla ukončena moje branná povinnost jsem předal své podání přímo do rukou náčelníka Okr. Voj. Správy plukovníka E. Raždíka. Na jeho písemné pozvání z 28. 2. 1995 jsem ho dne 2. 3. 19995 ve 14 hodin navštívil a podal v této věci vysvětlení. Protože se ve věci nic nedělo, požádal jsem znovu dne 28. 11. 1995. MO ČR, ministra Viléma Holáně. Ke své žádosti jsem přiložil původní text který jsem předal při svém vyřazení plukovníku Raždíkovi. Kancelář MO ČR mi 4. 12. 1995 pod č. j. : 81 427 – 1, potvrdila doručení žádosti s tím, že ji předává k řešení Generálnímu štábu AČR.

    Náčelník gen. Štábu generálporučík Ing. Jiří Nekvasil 7. 2. 1996 pod č. j. : 30001/9 odpověděl takto:

    Pane inženýre,

    ministerstvem obrany mi byla postoupena k přímému vyřízení Vaše žádost z 28 listopadu 1995 se kterou jste se obrátil na ministra obrany ČR. V příloze zasílám kopii vámi požadovaných dokumentů poskytnutých kopiích posudku.
    —————————-
    Jména zpracovatelů jsou znečitelněna,
    aby nedošlo k porušení článku 10. odstavec 3. listiny základních práv a svobod.

    generálporučík Ing Jiří Nekvasil. v. r.

    Jaká byla snaha o vysvětlení dvou tragických úmrtí, na které jsem ve svém podání upozornil nevím.

    Paradoxem zůstává, že chráněni jsou či byli kolaboranti, pisatelé kádrových posudků.

    Doufám, že se od této doby změnila situace natolik, že jména a organizace pisatelů těchto dokumentů není třeba chránit.
    Závěrem žádám a prosím u vydání dokumentů o naší rodině v úplných a barevných fotokopiích s ohledem na podpisy a razítka KSČ. S pozdravem: ZG

    Přiloženo: Původní podání na Okr. voj. správu z 20. 2. 1994.
    Podání na MO ČR z 4. 12. 1995.
    Odpověď gen. Nekvasila ze 7. 2. 1996. s přiloženou ukázkou posudku KSČ
    —————————————————————————————–
    1. Venca říká:
    Sobota, 9. 3. 2019 v 11:13
    Byl teda ten Ervín agent StB, nebo ne ? Nebo si to Berka vymyslel ?

    2. Berka říká:
    Sobota, 9. 3. 2019 v 15:34
    Samozřejmě že byl a jestli snad někomu ublížil, ať ten si ho soudí. Mě je to absolutně fuk.
    Akorát že náš architekt se svým smyslem pro spravedlnost a pravdu rád po komunisticku selektuje historii. Že byl příkladně Zeman jeden rok ve straně, o tom se psát může a je to velmi zavrženíhodné. Že ale architektovi kamarádi byli agenty a vědomými spolupracovníky státní bezpečnosti, to je zcela omluvitelné a psát o tom přinejmenším „není příliš šťastné“.
    To by se jednomu ukroutila hlava…
    ———————————————————————————
    „Že ale architektovi kamarádi byli agenty a vědomými spolupracovníky státní bezpečnosti,
    to je zcela omluvitelné“.

    Pozoruhodná je půlnoční hodina, kdy Berka kádruje a práská:

    Berka říká:
    Úterý, 26. 2. 2019 v 0:34
    Spoluzbabělci Olda Háj a Ervín Fririch ?
    Fridrich Ervín, narozen 4.01.1934, od roku 1971 evidován jako důvěrník, svazek č. 15566, správa StB Brno
    Háj Oldřich, narozen 12.01.1932, evidován nejprve jako tajný spolupracovník (spisová značka 806006), následně jako agent – svazek č. 18060, správa StB Brno
    Proč spoluzbabělci ? Prostě chtěli jet do Steyru, tak jeli. Účel světí prostředky. Gryc chtěl do Švédska, tak jel. Stačilo jen po návratu zajít na kafíčko, že…
    Berka chtěl do Španělska, ale přece jenom zas až tak moc ne. To z něj rozhodně nedělá žádného hrdinu – hrdinství totiž k tomu potřeba nebylo. Ale taky to – aspoň doufám – z něho nedělá šedou kolaborantskou svini, kvůli kterým to tady tak dlouho mohlo fungovat.
    —————————————————————————
    „Gryc chtěl do Švédska, tak jel. Stačilo jen po návratu zajít na kafíčko, že…“
    Myslím, že by Gryc by měl popsat tuto story, už jenom třeba pro Paměť národa.

    V JL kontakt s jihlavskou STB nikdo nepopsal mimo Berky.

  208. Berka napsal:

    Z Berky netřeba dělat šedou kolaborantskou svini, kvůli kterým to tady tak dlouho mohlo fungovat.

    Berka svině je !

    Vložením materiálu STB do volně přístupných internetových stránek Jihlavských listů s cílem dehonestace Oldřicha Háje.

    Čím dál líp. Nejedná se o žádný materiál, ale o údaje Z VOLNĚ PŘÍSTUPNÝCH INTERNETOVÝCH STRÁNEK archivu bezpečnostních složek ČR – kde si je každý může kdykoliv vyhledat.

    To by se měli děti učit už od čítanek. „Svět podle Gryce“, kapitola první, odstavec 21 – „Svině není ten, kdo pro svůj prospěch koná zlo. Svině je ten, kdo na to poukáže.“

    Tatíček Masaryk by měl fakt radost 🙂

  209. Zdeněk Gryc napsal:

    Místní organizace ČRS Rožnov p/R
    http://www.crs-roznov.cz

    Jen pstruh potoční je odchováván v přítocích hlavního toku, ostatní druhy ryb se nakupují jako násada. Ryby chránit … O ochranu revíru se starají členové rybářské …

    Český rybářský svaz, místní organizace, Palackého 2678, 756 61 Rožnov pod Radhoštěm
    Z historie organizace
    ________________________________________
    Motto: …. vždyť trocha historie nikoho nezabije !

    Nebylo by od nás poctivé předstírat a na rok přesně a do jednoho vyjmenovat „otce zakladatele“ organizovaného rožnovského rybaření. Není pochyb, že impuls k tomu přišel z blízkého Valašského Meziříčí a že to byl zemský rybářský inspektor Ing. Václavík, který nepochybně stál jako dobrá sudička u kolébky prvního rybářského spolku v našem městě.
    Spokojme se tedy – bohužel – jen s jedinou nejstarší dochovanou písemností a tou jsou Protokoly o schůzích rybářského spolku v Rožnově pod Radhoštěm. z let 1932 až 1938.
    Svědomitě je vedl pan Čeněk Janík, nejdříve otec ( † 1934), pak syn Čeněk Janík († 1980); vzácní, krásní lidé. Stojí za to nahlédnout a začíst se do těchto zápisů! Zjistíme, že to, co nás dnes trápí – pytláctví, málo vody – hodně vody, trápilo i naše předchůdce. A co hlavně, stejně jako dnes nám, i jim se tehdy zdálo, že je málo ryb a málo peněz na zarybňování revíru podle jejich představ!!
    Zde je to černé na bílém:

    Hospoda U Janíků, kde se se rožnovští rybáři scházeli.
    „ Členská základna“ se pohodlně vešla ke dvěma stolům. Její počet totiž nepřesáhl 8 – 15 osob, takže co člen to člen předsednictva nebo funkcionář. Pan Čeněk Janík, hostinský, byl členem spolku od jeho založení.

  210. Zdeněk Gryc napsal:

    převzato:

    NE – ZÁJEM
    Při vší úctě, koho dnes zajímá vítání TGM před x lety na Valašsku? Pár historiků.
    ——————————————————————–
    V rámci výročí republiky jsou snad zajímavé porovnat vzpomínky na tu dobu. Čeněk Janík nebyl sám.
    Otec manželky, bratra jihlavského architekta, patří také do story „Oni byli první“. Zahynul rychle.

    Zajímavé je to snad i proto, že ROŽNOVSKÝ PROSTOR, tímto posledním číslem, z ekonomických důvodů skončil. Byl vytvářen společností nadšenců a vkládán zdarma do schránek. Předmětný článek na str. 15, je vložen symbolicky do jeho posledního čísla. Na stránce 11 je článek ROŽNOVŠTÍ STAROSTOVÉ Miroslav Tkadlec.
    V něm je uvedeno, že starosta Sokola a starosta Rožnova, byl pro výstrahu zatčen v roce 1940.
    „Zahynul v koncentračním vyhlazovacím táboře Osvětim. 21. 3. 1942. Ve věku pouhých 35 let.
    Věrným, nadšeným rožnovským Valachem a Sokolem, byl můj přítel ve Stavoprojektu kpt. anglické armády Leopold Havlík. Pracoval na územním plánu s arch. Jirmusem, jehož životní dílo právě vystavuje OGV.
    Matka Havlíka přežila koncentrák, otec nikoli. Paní Vávrová vložila jeho story do knihy „Rytíři Vysočiny“.
    V tomto kontextu je logické upozornit na osud autora jihlavského TGM. Je v článku vloženém do „dopisy čtenářům JL:
    Sochař Šlezinger „Rytířem české kultury“.
    Na konci předmětného, zde těžko čitelného článku, je konkrétně uvedeno:
    „Ještě za Masarykova života mu věrní Valaši stavěli památníky, roku 1920 v Zašové, roku 1921 v Zákopčí na Hutisku, 1930 v Zubří a 1936 v Rožnově pod Radhoštěm. Většinu pomníků potkal dramatický osud, kdy byly káceny, ničeny a posléze z přetrvávajícího vlastenectví znovu obnovovány.
    Důvod pro tento příspěvek je také to, že nechci se nechat UMLČET „čtenářem“ ve stylu:
    ——————————————————————–
    „čtenář“:
    Oháníte se Prezidentem Osvoboditelem TGM, ale dávat ho do jakéhokoliv kontextu s takovým nýmandem, jakým byl VH, je pro největší osobnost našich dějin přímo urážka.
    Ale zbavte se iluzí, že vaše tasemnicové články vůbec někoho zajímají.
    Dnešní člověk – vyjma několika jedinců, mezi které patří pan Vladimír a snad i

    „já“

    /aktuálně vloženo/….později „pozorovatel“ nyní „km“

    kteří se zajímají o historii národa – takový dnešní člověk má dost starostí s uhájením vlastní existence a v tisku hledá především aktuální zprávy.
    Při vší úctě, koho dnes zajímá vítání TGM před x lety na Valašsku? Pár historiků.
    ——————————————————————————-
    Mělo by to zajímat všechny, kteří podobně jako Ukrajinci a Poláci, mají strach z třetí exkurze ruských tanků. Rok 1968 jasně potvrdil o co SSSR šlo. Zabrání P. Ukrajiny a uchopení moci v ČSR.
    Oponent Havel je dnes světovým symbolem svobody.
    Pro Valachy to je TGM, v jeho tradici Havel pokračoval.
    Z úvodního dokumentárního článku RP, pro čitelnost přepisuji větu:
    „BYLI PRVNÍ. . . se kterými se Masaryk po příjezdu do Prahy přivítal“.
    ON BYL PRVNÍ. . . kterého ruské komando odvleklo.
    Syn byl kádrově postižen, za otce.
    Za nacistů to bylo stejné, důvod byl ale rasový.

    Čeněk Janík byl pověřen, jako člen městského zastupitelstva, TGM uvítat. Oba Janíci, otec i syn, měli v Rožnově kredit, jejich ocenění a dokumenty jsou vloženy na webové stránky:
    Místní organizace ČRS Rožnov p/R

    Proč by jinak zrazený valašský partyzán, přeživší koncentrák, byl hned po osvobození zatčen a odvlečen do Olomouce. Naštěstí nebyl zařazen do předchozího transportu. V Rožnově rodina plakala. Jedině teta Liba, na Valašku tlustá bába, donutila velitele oddílu „svých partyzánů“, kterým nosila jídlo a náboje, aby ji doprovodil do Olomouce. Tam udělala strašný skandální výstup, při kterém ztratila veškeré zábrany. Rusové tím byli překvapeni. Veliteli partyzánů, to umožnilo vysvětlit situaci, ruským důstojníkům. Ti mu pak strýce vydali.

    Nebyl sám ve wikipedii se dočtete:
    Vladimír Bystrov: „Na Slovensku, které již není součástí našeho státu, je to samostatný stát, se to týkalo desetitisícových, možná statisícových objemů lidí, kteří byli deportováni na práci do internačních táborů v Sovětském svazu. A z těch českých zemí to byli lidé, kteří byli zatčeni a uvrženi už skutečně do trestních táborů, gulagů, a byli to vesměs lidé, kteří byli charakterizováni jako kontrarevoluční, čili mohli ohrozit sovětské zájmy v Československu. To znamená pravicoví politici, ruská emigrace, ukrajinští nacionalisté a další.“
    ——————————-
    Místní organizace ČRS Rožnov p/R
    Tam je písemný dokument, ze kterého vyjímám:
    Nebylo by od nás poctivé předstírat a na rok přesně a do jednoho vyjmenovat „otce zakladatele“ organizovaného rožnovského rybaření. Není pochyb, že impuls k tomu přišel z blízkého Valašského Meziříčí a že to byl zemský rybářský inspektor Ing. Václavík, který nepochybně stál jako dobrá sudička u kolébky prvního rybářského spolku v našem městě.
    Spokojme se tedy – bohužel – jen s jedinou nejstarší dochovanou písemností a tou jsou Protokoly o schůzích rybářského spolku v Rožnově pod Radhoštěm. z let 1932 až 1938.
    Svědomitě je vedl pan Čeněk Janík, nejdříve otec ( † 1934), pak syn Čeněk Janík († 1980); vzácní, krásní lidé. Stojí za to nahlédnout a začíst se do těchto zápisů! Zjistíme, že to, co nás dnes trápí – pytláctví, málo vody – hodně vody, trápilo i naše předchůdce. A co hlavně, stejně jako dnes nám, i jim se tehdy zdálo, že je málo ryb a málo peněz na zarybňování revíru podle jejich představ!!
    Zde je to černé na bílém: . . .
    Hospoda U Janíků, kde se se rožnovští rybáři scházeli.
    „ Členská základna“ se pohodlně vešla ke dvěma stolům. Její počet totiž nepřesáhl 8 – 15 osob, takže co člen to člen předsednictva nebo funkcionář. Pan Čeněk Janík, hostinský, byl členem spolku od jeho založení.
    ————————————
    42 hodin. Jak jsme prožívali osvobození Rožnovska v květnu 1945
    Vzpomínky na osvobození Rožnovska zapsal a upravil Miloš Kulišťák
    Kniha přináší autentická dobová svědectví více než šedesáti obyvatel rožnovského regionu na události spojené s osvobozením v květnu 1945. V prvních poválečných týdnech je shromáždil a zpracoval vlastivědný pracovník Miloš Kulišťák. Po šedesáti letech byl připraven výběr z těchto vzpomínek, které nám přibližují, jak prožívali pohnuté dny na počátku května 1945 běžní obyvatelé. Vzpomínky jsou mnohdy zcela odlišné od oficiálního dějepisného pojetí. Dozvíme se v nich o obavách z blížících se bojů, o přípravách na průchod fronty i o stěží pochopitelné bezstarostnosti, na níž někteří doplatili vlastním životem. I s odstupem šesti desetiletí jsou tato svědectví cenným dokladem plným emocí a sugestivních líčení, v nichž se mísí smutek nad ztrátou blízkých s radostí nad znovu osvobozenou vlastí. Autentická svědectví doplňuje více než čtyřicet dobových fotografií, pořízených většinou během osvobozovacích bojů a nedlouho po nich.
    ————————
    Dopis čtenáře, čtenáře bez uvozovek, je vložen jako „kamínek do mosaiky vzpomínek“ na 70 výročí osvobození republiky. Doufám, že alespoň někoho by mohl zajímat vztah Valachů k TGM po 70 letech, stejně jako:
    Zdeňka Gryce, který jako dítko, chodil, v Rožnově, ve valašském kroji.

  211. Dvořák napsal:

    Takže Čeněk za války pytlačil?

  212. Berka napsal:

    🙂

    to teď bude nálož…

  213. Zdeněk Gryc napsal:

    Když vidím dva komentáře,
    dvou osvědčených anonymů Jl.

    tak se osměluji ještě vložit kus folk-archeologie.

    Rožnovský prostor – nezávislé noviny.
    Když vyšly navždy naposledy, tak tam byl článek + ilustrativní foto:

    Jak věrní Valaši vítali T. G. M. po návratu z emigrace.

    Když se 21. prosince 1918 vracel T. G. Masaryk už jako prezident nově vzniklé Československé republiky z emigrace do vlasti, vítala ho na Wilsonově nádraží v Praze také delegace rožnovských Valachů.
    Byli první, se kterými se Masaryk po příjezdu do Prahy přivítal.
    Po létech na tuto událost vzpomínal člen městského zastupitelstva v Rožnově Čeněk Janík a před svou smrtí vše nadiktoval do pera M. Kramoliše.

    !Velké pecenisko nám upekla maměnka na fojtství ve Viganticích a ten zme ze sebů vzali do Prahy.
    A gdyž sme sa chystali k odchodu na nádraží, poščál nám pan hospodský velký nový stříbrný tác a k tomu též stříbrný nůž, že prý sa to tak patří, aby sme to měli na čem podať.
    Když Čeněk Janík pohlédl na prezidenta Masaryka, hrdlo se mu stáhlo a srdce zůstávalo stát,
    hlava se točila, že nevěděl, co povědět.
    Ale když prezident stanul před dvěma páry Valachů, rozpaky šly stranou
    a Čeněk Janík oslovil Masaryka takto.
    Drahý náš Tatíčku, vřele milovaný pane Presidente!
    Jako do Betléma pastýři šli sa pokloniť novonarozenému vykupiteli ludstva,
    tak my Valaši přišli sme s hor Vás, drahý náš Tatíčku, přivítat co osvoboditela našího národa a poděkovať vám za všecko, co ste pro národ udělal.
    Podle staroslovanského zvyku našich předkú, přijmite naše pohostinství v chlebu a soli.
    Buďte nám srdečně vítán a mnoho a mnoho roků zdráv.
    Nato dcera Čeňka Janíka / teta Vlasta/podala prezidentovi chléb a sůl.
    Ukrojil si malý krajíček, posolil a snědl. Zbytek pokládá na podnos. Tiskne mně ruku, děkuje nám.

    Masaryka vítali legionáři, Sokolové a nepřehledné zástupy.
    Josef Kramoliš, předseda Muzejního spolku, předává T. G. Masarykovi dar Rožnovanů.
    Foto: archiv. Ministři a pak i další Pražané se o chleba málem poprali, aby si mohli z pecnu chleba vzít na památku alespoň malý kousek.
    Já pravím: Počkajte, dám vám po kúsku, ale podarujte za to nejakým malým dobrovolným dárkem peněžním pro chudé děti a vdovy po padlých vojácích. Vybralo se na půldruhého tisíce korun!
    Po návratu delegace poznali, že každá radost má i kapku bolu. Závistiví a zlomyslní lidé prý povídali, že dva keťasi* vítali pána Presidenta v Praze.
    T. G. Masaryk měl k Valašsku vřelý vztah, tady byl počátek jeho politické dráhy.
    O svém volebním vítězství se dozvěděl 23. května 1907 ve Valašském Meziříčí.
    Rožnov pod Radhoštěm navštívil 24. června 1928 při zájezdu na Moravu.
    Přišly ho uvítat zástupy lidí.
    Návštěva trvala jen krátce, na její památku předal předseda Muzejního spolku Josef Kramoliš Masarykovi dar Rožnovanů.
    Ještě za Masarykova života mu věrní Valaši stavěli památníky,
    roku 1920 v Zašové,
    roku 1921 v Zákopčí na Hutisku,
    1930 v Zubří,
    1936 v Rožnově pod Radhoštěm.
    Většinu pomníků potkal dramatický osud, kdy byly káceny, ničeny a posléze z přetrvávajícího vlastenectví znovu obnovovány.
    ————————————————————————–
    Poznámka:
    Také v Jihlavě. Nacisté i komunisté měli pokud se týká TGM jednu krevní skupinu.
    Týká se to i Legionářů, skautů a Sokolů.
    TGM je časově i lidsdsky propojen jako první president s prvním Českým presidentem Havlem,
    osobností svého dědečka Hugo Vavrečky.
    Velké pocty se mu dostalo v současnosti ve Zlíně v souvislosti s Baťou.
    Profesor Šlapeta, právě vydal, nebo vydá publikaci:
    Fenomém Baťa,

    Mimo Havlova dědečka, Hugp Vavrečku,
    tam také najdeme Corbusiéra a profesora Fuchse.

    Začíná těmito slovy:

    Moderní podoba jeho sídelního
    industriálního města Zlína
    i jeho satelitů v Evropě, Asii,
    Africe a Americe i tragická
    smrt jejich zakladatele Tomáše
    Bati v jeho letadle 12. července
    1932 vytvořila z tohoto pojmu
    legendu. Ta přežila i znárodnění koncernu ihned
    po druhé světové válce 27. října 1945, přejmenování
    města Zlín na Gottwaldov na přelomu roku 1948–49 a
    podniku Baťa na Svit, následnou dobu »antibatismu«
    padesátých let i záměrné falzifikace a dezinterpretace
    fenoménu Baťa za komunistického režimu až do
    sametové revoluce v listopadu 1989. Přes veškerou
    snahu se respekt a vzpomínky na největšího českého
    podnikatele novověku a fyzický odkaz jeho činnosti
    nepodařilo zcela vymýtit.

    Zkrátka a dobře:
    TGM + Havel jsou na špici tandemu demokracie CZ.

  214. Zdeněk Gryc napsal:

    PS.
    „Ukrojil si malý krajíček, posolil a snědl. Zbytek pokládá na podnos.“

    Malý krajíček z toho chleba
    rodinnou relikvii,
    mi celkem pohotově ukázala loni
    v Rožnově dcera strýce Č.J. Věra.

    BBC – „dobrou noc a pevnou naději“

  215. Berka napsal:

    Prosím vás, ten strýc porybný – ve kterém byl partyzánském oddíle ? Na valašsku jich působilo hned několik. Případně jak se jmenoval ten jejich velitel ?

  216. Svatopluk Beran napsal:

    Připomínka německé okupace Česko-Slovenska na ČT

    Lubomír Man

    16. 3. 2021

    Použito z kontraverzního servru, ale vypovídající dostatečně o skutečnosti SMUTNÉ PARODIE ČESKÉHO ZPRAVODAJSTVÍ A ČESKÉ ŽURNALISTIKY JAKO TAKOVÉ VŮBEC. SOCÍK JAK VYSTŘIŽENEJ.

    Pamětníci 15. března 1939 si jistě museli protírat oči jestli sní nebo bdí, když ve stejný den ale o 82 let později, sledovali, jak tuto událost zprezentovali pro naši veřejnost pracovníci zpravodajské redakce České televize. „Je třeba, aby připomenutí té události bylo krátké a odvysílané jako vzpomínka na cosi ne příliš podstatného a významného, a jako takové to, prosím, zařaďte až na samý konec našeho pořadu Události“, řekl předseda uvedené redakce v přípravě na pojednávaný pořad svým podřízeným, jestli ovšem směrnice v tomto duchu nevzešla z ještě vyšších míst, třeba z českého Senátu, nebo z EU nebo něčeho stejně znamenitého.“
    A musíte to zobrazit jako cosi decentního a jemného, jako by šlo o krátkou vojenskou zdvořilostní návštěvu. A nejraději tu návštěvu ani nezobrazujte. To znamená, že tam nechci žádné scény vojenských kolon, jak se valí do vesnic a měst, nesmí tam být příchod Hitlera na Pražský hrad, nic takového, prosím, nic drastického, coby na Německo či Němce mohlo vrhat špatné světlo. Toho se, prosím, střezte v prvé řadě, a dejte tam naopak něco, co by Němce, jako naše současné nejbližší spojence mohlo v očích současných českých lidí, hlavně mladých, pozvednout, co by v nich, když zrovna ne lásku, tak aspoň vlnu sympatií dokázalo vyburcovat. Hleďte, třeba sám příjezd prezidenta Háchy na Anhaltské nádraží v Berlíně, vždyť to byla velká sláva, vyhrazená jen význačným státníkům. Vojenská hudba hrála hymny, Hácha s kloboukem v ruce, jak se to patří, vykonal přehlídku čestné roty SS, zkrátka atmosféra skoro jako na říšském stranickém sjezdu v Norimberku. Tak tohle, pánové a dámy, tam nacpěte v míře nejvrchovatější, a jako bonbónek k tomu přidejte, jak mají dnes lidé v Československu Háchu rádi, jak pěkně o něm mluví lidé z Trhových Svin, kde se Hácha narodil, i jak pěknou bustu mu tam na rodný jeho domek pověsili“.

    Pořad, o kterém je řeč, jsem dnes 15. března zhruba ve tři čtvtě na osm večer zhlédl a musím konstatovat, že vše v něm bylo dle pomyslných přikazů předsedy zpravodajské redakce ČT do puntíku vykonáno.

  217. Zdeněk Gryc napsal:

    Berka říká:
    Úterý, 16. 3. 2021 v 23:26
    Prosím vás, ten strýc porybný – ve kterém byl partyzánském oddíle ? Na valašsku jich působilo hned několik. Případně jak se jmenoval ten jejich velitel ?
    ———————————————————————————————————-
    Berka je Berka,
    Berka a jejich okruh anonymů si dali, jako dříve čtenář udělati z ZG blbce.
    Je to opravdu obdivuhoná práce přečíst spoustu komentářů a blogů.
    Cílem je najít tam nějakou chybu třeba:
    Jméno koně na kterém TGM přijel na slet.
    Týden, než se Jihlava po sameťáku probudila.
    Pak s ha, ha, ha + šmajlíky ukázat v kolektivní akci,
    Hele ho, kecá.
    ZG. Není kunst historik, píše jak třeba myslím že ZG odhadl bloger Havlíček.
    Nepoužívá ironii ani onanii a čuráky a šedé svině kolaborantské.
    Napíše něco PRO VYROVNANOST. Velmi si ho vážím.
    ZG přiznává, že píše dosti zmatečně a s aspektu, který ho zajímá.
    ———————————————————————————-
    Opakem je poslední komentář Berky. Nicméně zůstává „na Valašsku“.
    Tam jsem byl loni 3x
    1/V Rychlebsých horách po stopách kreseb Rozehnala. Něco s mi podařilo, ale ten pitomý koronavir neumožnil kresby z tohoto okruhu a doby začlenit do výstavy v Horácké galerii, která právě skončila.

    2/ Ta druhá, řekněme to možná hloupě začala podívat se na krajíček chleba z bochníku TGM a končila u Dědova divanu kamene nad Viganticemi, kte jméno rodiny mutovalo Janík, Slovák a nyní Baroš. Baroš – Vigantice asi dost znají televizní sportovci, ale vazba není tak úplně přímá. Pomalu se ale dostává do map kámen „Dědův divan“.

    3/Javorníky Velké Karlovice Kasárna – Ploština, kde jsme měli poslední táborák 26. října. Hory sbližují.
    Náhodné setkání u táboráku, výsledek dopis:

    Ahoj Zdenku,

    teprve po týdnu od našeho setkání na Vařákových pasekách se Ti ozývám a chtěl bych ti vyjádřit poklonu, že jsi se dal s kamarádama na tak dlouhé putování po Javorníkách a Bílých Karpatech. Jak dlouho jste v neděli večer ještě poseděli u ohníčku a kecali ? Dělali jste v pondělí ještě nějaký vandr okolo Lačnovských skal ? A kdy jsi dorazil domů. Vzpomínal jsi Vigantice, tam jsi vyrůstal a pak ses přestěhoval do Jihlavy ? Tvůj dědeček měl sklad kulatiny v Rožnově ?
    Pokud ano, pak jsme tam dodávali kulatinu i my, když jsem já dělal v Lesní společnosti Brumov v letech 1995-1998. Ale také jsme od tama brali kulatinu pro naše 2 pily a jezdili jsme ji přebírat. S Frantou a Jindrou jsme spolužáci z Vysoké školy ve Zvolenu,fakulty dřevařské, kde jsme jako studenti podnikali hodně túr po Slovenských horách, ale také jsem s nima sjížděl Lužnici i Vltavu. Bylo mně s nima velice dobře, doma jsem pak měl taky spoustu kamarádů, se kterými jsem chodil po horách, hodně jsme pak jezdili do Alp a dělali výstupy na vysoké vrcholy. Dnes už tito kamarádi nechodí, mají problémy s koleny. Zůstal mně jenom Kája, který byl se mnou i na Vařákových pasekách. Jakmile napadne sníh, okamžitě vyrážíme do stopy, několiktát jsme jeli i z Valašských Klobouk právě na Vařákovi paseky, jinak jezdíme tradičně z Brumova do Slovenského Vršateckého podhradí, kde si dáme polévku a pivo a jedem zpět.
    Když je málo sněhu u nás, tak jedeme autem na Kohútku a od tama přes Portáš na Kasárna (pod velkým Javorníkem) a zpět, což je 26km.

    Zdenku, přeju Ti hodně zdraví a krásné zážitky z toulek po přírodě.
    Rád jsem Tě poznal a hodně jsi mě navnadil, abych taky vydržel dlouho v přírodě!

    Olin
    —————————-
    „ve kterém byl partyzánském oddíle ? Na valašsku jich působilo hned několik. Případně jak se jmenoval ten jejich velitel ?“

    Na Ploščině je několik tabulí s dobovými fotografiemi osady, která lehla popelem a obyvatelé byli vyvražděni. Udělat si pouť na tamní hřebenovku a zajímat se současně o historii je lepší, než přijet autem a dát si v Karlovicích oběd.
    Zrovna mi vyměňují v bytě stupačky. Dělá to příjemný hoch.
    —————————————
    Je to Ukrajinec.
    1968 u nás, Ukrajina nyní.
    Co jiného se dá od ZG čekat.
    Co tak asi napíše Berka ?

  218. Berka napsal:

    Co napíše Berka ?

    No, k výše uvedenému asi to, že opravdu nevím, kde je Ploščina, takže si tam výlet asi neudělám (teď kór ne, když se nesmí nikam). Máte zřejmě na mysli Ploštinu, že…

    Pokud má měl váš strýček cokoli společného s Ploštinou, tak jsem z toho už úplně zmatený. Jednak zrovna Ploština není úplně zářivý bod na mapě partyzánského hnutí a boje za svobodu – protože když komando Josef systematicky likvidovalo všechno obyvatelstvo této osady a podpalovalo jejich domy, tak to partyzáni (v celkem slušné a dobře vyzbrojené síle) sledovali z okolních kopců, aniž jakkoliv zasáhli.

    Navíc k tragédii na Ploštině došlo tuším 17.4.1945 – a vzhledem k tomu, že byl váš strýc podle toho co jste psal uvězněn ve Wroclavi, tak byl zatčen zcela jistě před tímto datem (do konce války by se jinak totiž už nestihl ani soud, natož transport) a logicky v té době už tedy nemohl ve valašských lesích partyzánčit. Proto zmínku o Ploštině vůbec nechápu.

    Takže Berku akorát čím dál více zajímá odpověď na moji původní nevinnou otázku – ve kterém partyzánském oddíle váš strýc Čeněk Janík byl.

    Díky za tradiční stručnou a přímou odpověď…

  219. blade napsal:

    Rožnovský prostor Duben 2015> https://issuu.com/jiihrdy/docs/3-5 > zde najít stranu 13., kterou si lze samozřejmě zvětšit a přečíst.

    ——————————————————————————————————–

    ://www.myheritage.cz/research/collection-10147/billiongraves?itemId=140590601-&action=showRecord&recordTitle=%C4%8Cen%C4%9Bk+%2FVincenz%2F+Cyril+Jan%C3%ADk

    ——————————————————————————————————–

    ://cs.billiongraves.com/grave/%C4%8Cenek-Jan%C3%ADk/20526714

  220. Zdeněk Gryc napsal:

    233 komentářů k článku “Smutná parodie v předvolebním čase”

    Pořad, o kterém je řeč, jsem dnes 15. března zhruba ve tři čtvtě na osm večer zhlédl a musím konstatovat, že vše v něm bylo dle pomyslných přikazů předsedy zpravodajské redakce ČT do puntíku vykonáno.
    ————————————————————
    Je otázka autor to ví, nebo považuje za logické si to myslet.

    Je to velmi ožehavé téma.
    Beneš Hácha znovu Beneš demise vlády Únor 1948.
    Je otázka kdo co snad a pod jakým aspektem to píše.
    Měl jsem možnost trošku kolaborovat se pracovníky,
    kteří píší do Revue pro studium totalitních režimů 2019/ 04.
    Která se týká architektů v BAS projektu Rozehnal Brno, Sedlák Jihlava, je tam ale toho hodně a více.
    Myslím že to je slušná možnost, jak objektivně a vědecky se podívat na naši historii.
    Myslím že aktéři kteří vystupují těžké době Protektorátu nějak tušili že dopadnou špatně.
    Nikdo jejich slalom nepochopí a je oběsí.
    Teprve s odstupem na distanc 80 let někdo se pokusí hodnotit jejich tragické kličkování.

    Hácha třeba, aby popravili místo 20 jenom 15 studentů.
    Myslím, že většina lidí považuje za techniku pohledu, nejlépe na čemkoli hledat chyby a kritizovat aktéry doby. Je to i tak v komentářích JL, nejlépe anonymních.

    Jakýmsi omylem tam něco napsal Aleš Urban, ale on je omyl přírody,
    kde vítězí ne moudřejší, ale dravější.
    Jediným člověkem s kterým jsem se v rámci projektu setkal byl pan inženýr Chromý, znalec anglosaské literatury, humoru a detektivek. Dělal technickou kontrolu. Dost jsem se divil přístupu, když jsem mu předložil výkres k podpisu, říkal že věci posuzuje z pohledu proč by to tak mohlo být,
    nikoli, aby preventivně hledal chybu.
    Ještě v době když jsem redaktorům Jihlavských novin nešel tak moc na nervy
    mi publikovali článek Vánoční modlitba, kterou publikoval za Protektorátu Hácha za tento národ.
    Je to smutné čtení. Hácha byl nesporně vzdělaný muž s velkým citem pro anglosaský humor.
    Imponuje mě že jako první přeložil a publikoval knihu Tři muži ve člunu.
    Nezapomeňme na roli jeho dcery.
    Protektorát byl podobně jako totalita, která následovala zoologickou zahradou se zvířaty,
    které se pohybovaly mantinelu jejich klecí v ohradě zadrátovaných hranic.
    Teď jde o to jestli to byla dravá zvířata, milá zvířata a nebo opice.

    Mluví se o třísce a trámu v oku, trochu Bible nemusí být na závadu.
    Na ten 15 listopad vzpomínala naše matka, kterou si vzal nevím proč do úst Berka.
    Když odmetala před domem sníh, že sousedka řekla To je ale překvapení.
    Matka v přikyvovala a myslela že má na mysli ten nečekaný sníh.
    Výsledek 15. března 1939 v roce 1945 byl takový,
    že manžel a synové padli na Východní frontě a paní se ztratila kdovíkde.

    Řekl bych, že Váš příspěvek nebo komentář by mohl být ukázkou a vzorem pro čtenáře v Jihlavských listech. Mohl by být základem pro zajímavou konverzaci.
    Jak jsem již napsal vyměňujeme právě stupačky na WC panelového domu,
    navrženého žákem profesora Rozehnala, Zdeňkem Petrů Ukrajincem.
    Synovi je 55 let do paneláku ho přemístili z porodnice.
    Raději bych měl skončit, protože začnu psát o tom,
    že naše chruščovky byly realizovány v Jihlavské panelárně vedené skvělým technikem panem Trnkou.
    V atestu měli životnost 35 let. Mám málem každý den v dopisní schránce lístek,
    Koupím byt v této lokalitě.
    Takže raději skončím a půjdu se podívat na WC jak tam práce snaživého Ukrajince pokračuje.

    PS. Hácha první překlad „3 muži ve člunu“ Valašský ogar Leopold Havlík „Vejce a já“

    Syn mě sestřenice v Rožnově si vzal Ukrajinku se kterou se náhodně potkal.
    Je moc pěkná, mají dvě děti, připadá mi, že je to v rámci rodiny,
    ve které jsem 1 v nejspodnější části rašeliniště, nejšťastnější manželství.
    PS.
    Takže pod aktuálním koronavirovým heslem:
    “ pomalu, ale zato blbě“
    Z jedné vody + Speech text.

  221. Zdeněk Gryc napsal:

    „kterou si lze samozřejmě zvětšit a přečíst.“

    Je to podobné jako zápisy rybářů na stránkách spolku.
    Těmi lze také listovat a podívat se na jednotlivé události.
    Začal je děda, skončil strýc.
    Za pozornost děkuje ZG

  222. Svatopluk Beran napsal:

    Je otázka autor to ví, nebo považuje za logické si to myslet.

    Tak byla konkrétně zviditelněna V ČT ZRADA ANGLIE A FRANCIE S NÁSLEDKEM 600 TISÍC ČESKÝCH MRTVOL + MINIMÁLNĚ 50 MILIONŮ MRTVOL V CELÉM SVĚTĚ, TO NEMLUVÍM O ZRANĚNÝCH A JINAK POŠKOZENÝCH OSOBÁCH, NAPŘÍKLAD I TĚCH V NAŠICH MORAVSKÝCH HORÁCH, ČI ROZBITÝCH HOSPODÁŘSKÝCH ZTRUKTURÁCH VŠECH ZŮČASTNĚNÝCH STÁTŮ, VYJMA SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH, KTERÉ JEDINÉ NA ZRADĚ ANGLIE A FRANCI VYDĚLALY OBROVSKÉ JMĚNÍ PLUS HOSPODÁŘSKÝ POTENCIÁL.

  223. Zdeněk Gryc napsal:

    Díky za tradiční stručnou a přímou odpověď…
    ————-
    Není zač,
    Čeněk Janík toho moc nenamluvil.
    Jednou jdeme k večeru okolo Bečvy a tak se ptám.

    Strýc: než jsme se pořádně sešli, tož jsme byli zrazený.
    ————————————————-
    Čili stručně, neudělal nic, nacistická prevence !
    Jeho zatčení NKVD komunistická prevence !
    —————————————————-
    Po návratu z Olomouce mu radil přítel jménem Mrtvý.

    Vstup do KSČ, jinak budeš vystěhován,
    Strýc vstoupil, já nikoli.

    Nedávno umřel Ing. Kotebauer,
    straník, dělal mi přenášky o tom
    jakej jsem vůl, že když opomineme sídliště Bedřichov,
    tak lávka přes údolí Březinek mohla být realisována.

    Měl jsem si prosadit v kolektivu vítačů RA
    Prostě KSČ byla kasta v ZV svazu architektů.
    Ti se za zavřenými dveřmi usnesli a pak to uložili těm blbcům venku.
    Co jim jak píše XXXXX lezli někam.

    Sestřenice mi loni mimo krajíčku z chleba 1918
    Ukázala poštovní doručenku jaksi nepatrné částky k penzi
    nacistického vězně.
    Dneska psát o Protektorátu je nesnadné,
    Z hlediska posměšků a hledání chyb.

    Architekt by si měl pamatovat co nakreslil a realisoval,
    když něco kritizuje, aby se nespletl.
    Napsal jsem právě něco o Aleši Urbanovi.
    ———————————————–
    ZLÉ = BLBÉ
    Chce to trochu piety.
    Na kajaku je lepší pádlovat po proudu že ?
    Mýlit se ze stranou dovoleno!
    ————————————————-

  224. Berka napsal:

    Ajo…tak takhle to bylo…

    než jsme se pořádně sešli, tož jsme byli zrazený.Mě zmátl ten hrdý titul „valašský partyzán“

  225. Berka napsal:

    Takže on byl partyzán takříkajíc „ve stadiu přípravy“.

  226. Zdeněk Gryc napsal:

    Sněhurka měla 7 trpaslíků.

    Nejlépe k zapamatování jsou dvá:

    ŠMUDLA

    a

    REJPAL

  227. Dvořák napsal:

    Tak teď tomu nerozumím zase já. Když byl partyzán,co teda soudruhům vadilo? Ten arijský původ?

  228. Berka napsal:

    Já myslím, že se nakonec nějak udobřili.

    Vedoucí MO ČRS přece nemohl bejt žádnej podvratnej živel. Vždyť to byla jedna ze složek Národní Fronty !

    Třeba chodil po školách na besedy dělat Igora Hnízda – aby měly děti nějakej příklad.

    V Berkově rodokmenu je samej šmudla a rejpal. To u Gryců zase samej Štístko…

  229. Berka napsal:

    A jeden se skoro trpasličím jménem byl taky v Prodané nevěstě, Zdeňku.

  230. blade napsal:

    Jeden Čeněk Janík je na str. 16 -> druhý starosta a starosta Rožnova v letech 1867-1871-1874 a zaměstnavatel místních tkalců – https://www.roznovsky-prostor.cz/data/journals/1-4.pdf

    Čeněk Janík – odbojář či partyzán stále nic. V jaké odbojářské či partyzánské skupině byl nick Gryc stále neví, takže bůh ví zdali to není nějaká zkazka podobné té, že byl blade u PS-áků 🙂

  231. blade napsal:

    Nechci se vám do toho moc plésti, ale …

    Google vyplivl následující:
    „Frenštátský zpravodaj – Městské kulturní středisko Frenštát …www.kulturafrenstat.cz › assets › FilePDF
    Zlína, Radhošť z Trojanovic i Rožnova,. Rosénka z Prahy … ní plynové kotelny K 407, taktéž ohřev TUV je zajištěn … Čeněk Janík z Rožnova tak- též … štátské odbojové skupiny. V březnu. 1940 byl zatčen, vězněn v Ostravě a v Ratiboři a …“

    —————————————————————————————

    Otevřít mi to přímo nejde, ale v nějakém pdf Frenštátském zpravodaji to někde bude.

    Slovosled zřejmě je:
    „Čeněk Janík z Rožnova tak-též člen frenštátské odbojové skupiny. V březnu 1940 byl zatčen, uvězněn v Ostravě a v Ratiboři“

    Pokud je to ten Čeněk Janík o kterém vypovídá nick Gryc, tak má nakonec nick Gryc snad PRAVDU 🙂

  232. Zdeněk Gryc napsal:

    Autorem zkazky je :
    ———————–
    blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum
    Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.
    Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle.
    Nyní taktéž a nemám potřebu se nikde stranicky či jinak politicky angažovat
    Toliko k Rudým buňkám architekte!

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59
    Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě,
    zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS
    než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu

  233. Zdeněk Gryc napsal:

    Tajné služby: Rusko se vměšovalo do amerických voleb, sám Putin to schválil
    ADAM RYŠÁNEK
    11:35
    Rusko se před americkými prezidentskými volbami snažilo šířit zavádějící informace o Joeu Bidenovi, uvádí zpráva tajných amerických služeb. Do voleb se podle zprávy vměšoval i Írán.
    Článek
    Moskva se před volbami snažila do amerického veřejného prostoru vnášet zavádějící informace o kandidátovi Joeu Bidenovi. Využívala k tomu úředníky a další osoby blízké tehdejšímu americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Tvrdí to zpráva, kterou vydala kancelář ředitelky amerických tajných služeb (DNI) Avril Hainesové.
    Ruský prezident Vladimir Putin pak podle zprávy pokusy o vměšování do loňských amerických prezidentských voleb ve prospěch Trumpa sám autorizoval. Zpráva konstatuje, že do voleb se pokusil zasáhnout také Írán, Čína do nich ale nezasahovala. Moskva i Teherán již dříve jakoukoli účast na ovlivnění americké volby prezidenta popřely.
    9:10
    „Ruský prezident Vladimir Putin schválil vlivové operace zaměřené na znevažování kandidatury prezidenta Bidena a Demokratické strany, podporu bývalého prezidenta Trumpa, narušení důvěry veřejnosti ve volební proces a prohloubení sociálněpolitických rozporů v USA,“ uvádí se ve zprávě.
    DNI tvrdí, že se dva ukrajinští činitelé setkali s lidmi napojenými na Trumpa, kterým předali určité materiály, jež měly sloužit k zahájení oficiálního vyšetřování Bidenova vlivu na podnikání jeho syna na Ukrajině. Ruští agenti se rovněž podle USA snažili nabourat do účtů některých zaměstnanců firmy Burisma, kde Biden mladší působil několik let jako člen dozorčí rady.
    Představitelé národní bezpečnosti v Trumpově administrativě varovali již před volbami 2020, že zahraniční mocnosti vedou rozsáhlé operace, jejichž cílem je podkopat důvěru v demokratický volební proces, píše web ABC News, který situaci přirovnal k úsilí Ruska v roce 2016.
    Na rozdíl od voleb v roce 2016 však úterní zpráva uvádí, že se Rusko nepokusilo manipulovat se samotným hlasovacím procesem ani konečnými výsledky.
    Místo toho Moskva podle zprávy k „prosazování vlivu využila zmocněnce spojené s ruskými zpravodajskými službami, ale i americké mediální organizace, úředníky i významné americké osobnosti“, z nichž některé mají být blízké Donaldu Trumpovi a jeho administrativě. Konkrétně však tyto osobnosti zpráva nejmenuje.

    9:55
    Podle webu CNN se zveřejněné informace v některých ohledech rovnají nálezům vyšetřování někdejšího zvláštního vyšetřovatele Roberta Muellera. To došlo k závěru, že se Rusko snažilo pomoci Trumpovu zvolení již v roce 2016 a mělo k tomu již tehdy využívat lidi, kteří se pohybují v Trumpově blízkosti. Rusko tehdy podle USA zahájilo skrytou propagandistickou kampaň namířenou proti někdejší kandidátce demokratů Hillary Clintonové.
    Zpráva konstatuje, že do amerických voleb se pokusil zasáhnout i Írán. Ten „provedl mnohostrannou skrytou kampaň, jejímž cílem bylo podkopat vyhlídky bývalého prezidenta Trumpa na znovuzvolení, ačkoli bez přímé podpory jeho soupeře“. Dalším cílem Íránu podle zprávy bylo „podkopat důvěru americké veřejnosti ve volební proces a instituce“ nebo „prohloubit společenské napětí v USA“.
    Zpráva také s „vysokou jistotou“ uzavírá, že Čína se do amerických voleb rozhodla nevměšovat. Trump přitom Čínu z kybernetické špionáže dlouhodobě obviňoval. „Čína se snažila dosáhnout stability ve svých vztazích se Spojenými státy a nepokládala žádný z možných výsledků voleb za tak výhodný, aby riskovala odvetu v případě, že by byla přistižena,“ píše se v dokumentu.
    ——————————————————————————————-
    Rusko se vměšovalo do českých voleb presidenta, sám Putin to schválil.
    Bylo by velkou naivitou o tom pochybovat.

  234. Svatopluk Beran napsal:

    EXISTUJE NĚJAKÁ ZEM NA TÉTO PLANETĚ DO JEJICHŽ VOLEB SPOJENÉ STÁTY NEZASAHUJÍ A TŘEBA I PŘÍMO ORGANIZOVANÝM PŘEVRATEM ZA POMOCI PÁTÝCH KOLON A FINANČNÍ PODPOROU TĚCHTO PÁTÝCH KOLON ? JE NĚJAKÁ ZEM ZA POSLEDNÍCH 20 LET V KTERÝCH BYLY NÁSILNÉ PŘEVRATY, KTERÉ NEINICIOVALY A NEZAPLATILY SPOJENÉ STÁTY?

  235. Zdeněk Gryc napsal:

    OBÁVÁM SE POTKAT AUTORA BLOGU

    Děda valašský učitel s platem, že si nemohl koupit slušné šaty.
    Aby si ho Marie doufám že Rambousková, skromná žena, mohla vzít,
    musela mu koupit svatební šaty.
    Jeho nekrolog je z dobového tisku:
    ————————————————————————
    Lubina
    z Rožnova p R
    Za Čeňkem Janíkem. Min. neděli rozloučil se naše občanstvo na poslední cestě kremaci seznámím a váženým rožnovském občanem zásadním pokrokář m a typickým valachem panem Čeňkem Janíkem Byl to vlastenec a slovanovil tělem i duší jako stoupenec omladiny a státoprávních byl za Rakouska se svými bratry Otakarem a Rudolfem perzekuován však již tehdy oplácel CK úřadům za příkoří jemu učiněna kde a jak mohl. Členem místního Sokola byl od jeho založení. Jsa dlouhá léta jeho jednatelem. Starším občanům je dobře známa jeho nezištná obětavá práce v hudebním a zábavním odboru Sokola. Byl účastníkem všech sokolských sletů, druhým počínaje zúčastnil jsi i mnoho sokolských zájezdů do ciziny býval též vůdcem vlasteneckých a propagačních výprav valachů do Prahy a jinam. Byl také mezi prvními kteří uvítali našeho prezidenta při jeho návratu do vlasti podav jemu dle staroslovanského zvyku chléb a sůl. Jako člověk vzdělaný studoval učitelský ústav v Příboře, uplatnil se v celé řadě místních spolků a korporací. Jako někdejší místopředseda místní Školní rady má značnou zásluhu na stavbě a zřízení měšťanské školy v místě, která byla skutečně na přes tuhý odpor tehdy možné občanské strany. Jako člen městského zastupitelstva a předseda komunikačního a železničního odboru má velké zásluhy na vybudování komunikačních, silničních i železničních spojující náš kraj se Slovenskem. V posledních letech setkávala se s ním širší veřejnost v jeho boji za řádné provedení Lesní reformy na Valašsku. Ale právě toto dílo nebylo mu dopřáno dokončiti neboť zákeřná choroba donutila jej odejíti do ústraní. Odtud jen marně a bezmocně vzhlížel, jak celá akce dostává se na scestí, aby nakonec skončila skoro fiaskem. Rád vzpomínal na své zájezdy do svaté Matičky Prahy kde se svými spolu účastníky valachy cítili se všichni jako doma. Jeho vystupování v sokolském nebo valašském kroji bylo sledováno po Praze vždy se zálibou a dovedl důstojně vinutti, i aby práva Valašských horalů byla v Praze respektována. Ku konci života jej ovšem Praha v mnohem zklamala a často na poměry lál. Svou nekompromisní povahou těžko dovedl chápati nové směry hospodářské i politické a nesnáze bylo musím podřídit. Byl to však člověk v jádru poctivý a přesvědčením ze žuly jeden z kvádru v nichž uhnětena byla nakonec naše Svoboda a samostatnost. Jeho láska k vlasti rodnému kraji byla nezměrná. Posledním jeho přáním bylo, aby jeho zpopelněné tělo uloženo bylo v srdci jeho milovaných lesů na jeho fojství ve Viganticích. Přejeme tomuto bouřliváku, jak často byl od svých kamarádů nazýván, v jeho vyvolené lesní tišině lehké odpočinutí.
    ————————————————————————
    Děda si tam osekal kámen do tvaru křesla, kam měla být urna umístěna.
    Leč babička dobrá katolička si užila své,
    když děda s panem farářem křičeli přes náměstí své názory.
    Po smrti se mu trochu pomstila.
    Požádala faráře o katolický pohřeb.
    Ten jsem neviděl, její ano.
    Přál bych Vám vidět Valachy, když nesli její rakev.
    Tehdy byl člověk člověkem, zakotveným v myslích občanů města.
    ————————————————–
    Smutná parodie v předvolebním čase
    Je název tohoto blogu

  236. Berka napsal:

    Tady šlo jen a pouze o toho partyzána – však jsem psal hned zkraje, že by se mělo říkat „Čeněk Janík – odbojář“ a ne partyzán.

    Dokonce jestli to bylo v roce 40, tak to celkem koresponduje s dobou – v té době nacisté rozprášili prakticky celý domácí odboj. To bylo způsobeno zejména tím, že češi němce hodně podceňovali, navíc v té době byl v protektorátu prakticky klid, žádné hromadné zatýkání a exekuce, které by gestapo prezentovalo veřejně jako odstrašující případy. Velkou část viny na tom nese bohužel taky exilová vláda a kontroverzní „rozvědčík“ Moravec, když domácí odboj vybavili naprosto nepoužitelnou spojovací technikou a nulovou konspirací a zabezpečením. To šlo tak daleko, že dokonce změnu šifrovacích tabulek pro telegrafní spojení předávali právě oním telegrafním spojením, takže samozřejmě naprosto zbytečně, když už někdo stávající šifru znal.

    Teprve v pozdějších letech se odboj trochu zmátořil, začal se chovat konspirativně a také sem tam dostal i novou, rovnocennou techniku.

    V roce 1940 tedy určitě nelze nikomu mít za zlé, že se snad „nechal chytit“ – a ani na to nebylo potřeba nějak moc „zrady“. Lidi tehdy běžně udávali sousedy, nebo ty na něž měli z nějakého důvodu pifku.

    Ale partyzánů tehdy u nás opravdu moc nebylo. V podstatě … žádní.

  237. blade napsal:

    Za to, že pro obhajobu nick Gryc najdu důkaz o existenci jeho partyzána či odbojáře Čeňka Janíka > viz. blade říká: Středa, 17. 3. 2021 v 13:31 > se akorát dočkám > Zdeněk Gryc říká: Středa, 17. 3. 2021 v 13:32.

    Víš co nick Gryc, jdi teda opravdu do WC> ty komoušská vysírko (jak jsem zde někde četl)

    Měj se, ta lape laoů! (pokud vůbec víč co to je) 🙂

    Zbytečná ztráta času se senior děckem nick Gryc, který již nechápe opravdu vůbec nic. Člověk žasne, jak něco takového může vzniknout, prý z hlavy studované. Ach jo … 🙁

  238. blade napsal:

    blade říká:
    Středa, 17. 3. 2021 v 20:07
    Za to, že pro obhajobu nick Gryc najdu důkaz o existenci jeho partyzána či odbojáře Čeňka Janíka > viz. blade říká: Středa, 17. 3. 2021 v 13:31 > se akorát dočkám > Zdeněk Gryc říká: Středa, 17. 3. 2021 v 13:32.

    Víš co nick Gryc, jdi teda opravdu do WC> ty komoušská vysírko (jak jsem zde někde četl)

    Měj se, ty lape lapů! (pokud vůbec víš co to je) 🙂

    Zbytečná ztráta času se senior děckem nick Gryc, který již nechápe opravdu vůbec nic. Člověk žasne, jak něco takového může vzniknout, prý z hlavy studované. Ach jo … 🙁

  239. Zdeněk Gryc napsal:

    ???
    ——————————-
    1) Článek „Coronavirus odkrývá pravdu o kavárně“ v seznamu HOAXŮ není. TAK TU VEŘEJNĚ NELŽETE !
    Jestli článek píše nějaký O.Lukáš nebo Gryc je mi šumafuk, hlavní je obsah článku, který zapšklý masrxista jako Vy nechápete.

    2) Vy nechápete vúbec nic, komunikovat se s Vámi rozumně nedá. Patříte k diskutujícím, kteří nerespektují známá fakta a argumenty jiných. Vkládáte do svých diskuzních příspěvků především emoce než logické uvažování. Nemám žádný zájem s Vámi dál vést jaskoukoliv diskusi v JL nebo dál reagovat na vaše scestné výplody. Zkrátka mne ignorujte.

    3) Tímto od tohoto dne ignoruji vaše příspěvky pod články a pokud jste ten Gryc,

    tak od tohoto dne ignoruji i vaše blogy

    veďte si váš ten Vámi velmi oblíbený monolg sám se sebou. Dialog s Vámi je pouze ztráta času. Jakékoliv zdejší politické příspěvky stejně nic neřeší ani nevyřeší.

    Sejdeme se u voleb. Sbohem!
    blade | 2020-03-26 11:12:19 | Reagovat
    ————————————————————–

  240. Zdeněk Gryc napsal:

    ANONYMA DOST ROZČÍLILO

    Zdeněk Gryc říká:
    Středa, 17. 3. 2021 v 13:33
    Tajné služby: Rusko se vměšovalo do amerických voleb, sám Putin to schválil
    ADAM RYŠÁNEK
    11:35
    Rusko se před americkými prezidentskými volbami snažilo šířit zavádějící informace o Joeu Bidenovi, uvádí zpráva tajných amerických služeb. Do voleb se podle zprávy vměšoval i Írán.
    Článek
    Moskva se před volbami snažila do amerického veřejného prostoru vnášet zavádějící informace o kandidátovi Joeu Bidenovi. Využívala k tomu úředníky a další osoby blízké tehdejšímu americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Tvrdí to zpráva, kterou vydala kancelář ředitelky amerických tajných služeb (DNI) Avril Hainesové.
    ——————————————————————————————
    Právě byl v rozhlasu komentář na toto téma.
    Měli bychom si ty tanečky přeložit do češtiny
    PUTINOVI NEJDE O JEDNOHO NEBO DRUHÉHO
    PUTINOVI JDE VYTVOŘENÍ DESTABILITY V USA.
    PODLE STARÉHO
    ———————————
    DIVIDE TE IMPERA.
    ——————————–
    V tomto tónu nutno číst anonymní komentáře v Jihlavských listech.
    Dehonestující NATO, Evropskou unii, Brusel.
    KSČ se v této souvislosti velice snaží oslabit finanční zdroje armády.

    VYDÍRAČKA ODCHODEM Z VLÁDY SE PODAŘILA.

    Naše volba presidenta byla dost natěsno Drahoš – Zeman,
    Fér to bylo, graficky vyjádřeno na plakátech Zemana s Hradem
    a jeho zvacím korespondenčním lístkem.

    Měli bychom si připomenout story volby profesora Švejnara.

    JAK BY SE HODILO MÍT DNES,
    V DOBĚ KORONAVIRU
    NA HRADĚ ERUDOVANÉHO VĚDCE
    A NE JEŠITNÉHO DEMAGOGA
    ———————————————-
    Ekonom Švejnar:
    Biden se ukazuje jako tvrdý a akceschopný prezident. Prosazuje chytrou politiku
    Americký prezident Joe Biden prosadil v Kongresu balík záchranných opatření v nevídaném objemu téměř dvou bilionů dolarů.
    Ochrání masivní finanční injekce Spojené státy před neblahými dopady pandemie?
    A nebudou se kvůli ní Američané ještě dlouho potýkat s masivním zadlužením?
    Hostem Tomáše Pancíře ve Dvaceti minutách Radiožurnálu byl ekonom Jan Švejnar z
    výzkumného střediska CERGE-EI, který zároveň působí na Kolumbijské univerzitě v New Yorku.

  241. blade napsal:

    Biden: Putin je zabiják 🙂

    Jsme svědky geopolitického boje, kdy se chátrající USA snaží stopnout německou spolupráci s Ruskem. Německé vyspělé technologie za ruské suroviny a vznik dvojbloku Německo-Rusko. O nic jiného nejde.
    Toho se vždy Američané báli jak čert kříže , protože by pak zůstali sami a zbyteční. To a nic jiného je podstata problému.

  242. Zdeněk Gryc napsal:

    blade říká:
    Středa, 17. 3. 2021 v 20:12
    „komoušská vysírko“

    V intervalu 3 minut 2x těžce nadzvedla nad PC

    soudruha PS-áka s maturitou, soudruha soudruha:

    1. XXXXX říká:
    Sobota, 18. 8. 2018 v 9:56
    A to měla být urážka? Nějaká vzpomínka na mládí,
    na dobu kdys nám soudruhům s tímto pozdravem lezl do prdele?
    Pro pár špinavých zlaťáků, pro falešnou slávu…
    Ale pane architekte to nebylo na Vás ale na oslíka.
    Vy jste přeci krysa. Co si to ani přiznat neumí.

    ————————————————–
    Václav Havel by to ve svých dramatech vychutnal,
    stejně jako zasloužilý „čtenář“
    nyní „km“ v Jihlavských listech.

  243. blade napsal:

    Ale nG, máš to opět pomotané.

    Příspěvek ve 20:07 je původní s textovými anomáliemi, a ten druhý ve 20:12 je již bez těch textových anomálií. Pozorný čtenář si toho všimne, ale hlava vachmajstra nG nikoliv 🙂

    Jen tak dál … pokračuj 🙂

  244. Zdeněk Gryc napsal:

    Zdar,

    je fakt,
    že jsem Vám vděčný za nález, na který se na PC neumím dostat:

    Google vyplivl následující:
    „Frenštátský zpravodaj – Městské kulturní středisko Frenštát …www.kulturafrenstat.cz › assets › FilePDF
    Zlína, Radhošť z Trojanovic i Rožnova,. Rosénka z Prahy … ní plynové kotelny K 407, taktéž ohřev TUV je zajištěn … Čeněk Janík z Rožnova tak- též … štátské odbojové skupiny. V březnu. 1940 byl zatčen, vězněn v Ostravě a v Ratiboři a …“
    —————————-
    komoušská vysírko ?
    Po článku:
    ——————————
    Tajné služby: Rusko se vměšovalo do amerických voleb, sám Putin to schválil
    ADAM RYŠÁNEK
    11:35
    —————————-
    Zvláštní asociace . . .

  245. blade napsal:

    Vámi nG proklamovaný článek jsem nečetl, neboť lži západních zemí o Rusku jsou obludné. Stokrát opakovaná lež … ->Touhle metodou se už po staletí ovládá veřejné mínění, že. Údajná podpora Trumpa Putinem bylo jedno z největších fake news a stejným nesmyslem je údajné vměšování do amerických voleb. To jsou pohádky ovčí babičky.

    To je fakt k smíchu, nejprve USA zveřejní zprávu, že se Rusko nepodílelo na volbách, když pak potřebují nové sankce, tak vylezou s tímto blábolem. Hnus se na to dívat.

    No a nějaký ten včerejší výraz „komoušká vysírko“ jsem pouze dosadil vámi oblíbenou technikou CTRL +C a CTRL/V, nic víc v tom nehledejte.

  246. Zdeněk Gryc napsal:

    NIC NOVÉHO, POD SLUNCEM, ŽE ?

    ANONYMNÍ SPROSTOTY NA

    VÁCLAVA HAVLA

    už léta publikoval „čtenář“

    pak se zapojil XXXXX + blade + Berka

    takže v komentář:
    —————————-
    Zdeněk Gryc říká:
    Úterý, 16. 3. 2021 v 12:44
    —————————-
    je pouze „experiment“,

    překopírovat sprostoty to co napsali
    a odeslat jejich směrem,
    chvilku to vypadalo, že to funguje.

    Leč nad jejich síly slušnosti byl komentář:
    ———————————
    Zdeněk Gryc říká:
    Středa, 17. 3. 2021 v 13:33
    Tajné služby: Rusko se vměšovalo do amerických voleb, sám Putin to schválil
    ADAM RYŠÁNEK
    ———————————–
    JE ZŘEJMÉ,
    ŽE KÁMOŠ PUTINA
    DĚLÁ CO MŮŽE.

    V TOM ALE NENÍ JEHO PUTINOVU ZLATÉHO NUGETU,

    BALVANU NEDOZÍRNÉ CENY A VÁHY.

    V SOUBOJI

    DEMOKRACIE S TOTALITOU

    ———————————————-
    JEHO OBROVSKÁ CENA PRO

    PUTINA A ČÍNU JE,

    ŽE ROZDĚLIL ČESKÝ NÁROD !!!

    ———————————————
    KDY SI NAŠI POLITIKOVÉ UVĚDOMÍ,

    že mnoho hádek

    ++++
    a
    ——
    vytvoří hodnotu českého národa

    = 00

  247. Zdeněk Gryc napsal:

    PS. Ta komunistická vydíračka
    s penězi pro armádu,
    která se jim brilantně vyšla,
    souvisí s politickým hašteřením,
    které může demokratické tradice

    TGM + Havla

    oslabit až zničit.

    Obdobně je tomu s politickým hašteřením,
    nad vakcínami na koronavirus.

    “ Tři pruty Svatoplukovy, v české politice“

  248. blade napsal:

    Nějak před měsícem se Biden pokusil jako svoji první akci zatlačit na Čínu. Tak si s ním dost nestydatě vytřela pozadí a poslala ho kamsi. Nyní se k Bidenovi zachovala stejným způsobem i Severní Korea.
    Jak je vidět, politicky levičáci a Biden nic nezmůžou, neb to neumí. Tak přijde nakonec ke slovu jejich obvyklý postup. Vyhrožování, válečné napětí, vysílání vojáků do misí a rozmisťování po různých místech světa a nějaká ta místní válka.

  249. Zdeněk Gryc napsal:

    3) Tímto od tohoto dne ignoruji vaše příspěvky pod články a pokud jste ten Gryc,
    blade | 2020-03-26 11:12:19 | Reagovat

    Stále to nějak nevychází, dialog anonyma blade s „ten Gryc“

    Ten Gryc, má blbej ksich vyfocenej redaktorem MF Blažkem, na vývěsce svého blogu.
    Je blade vůbec chlapeček ? Co, kdyby to byla skromná anonymní holčička,
    něco jako předsedkyně SSM na VS, Bobošíková. Modrá košile s obsahem č. 4.
    Tak to by se do svazácké práce a hodnocení Václava Havla, na tom jedině správném,
    dlouho trvajícím přátelství, výrazně i mimo pracovní dobu, Putinovy agentury, za-kolaboroval.

    „Vyhrožování,
    válečné napětí, vysílání vojáků do misí a rozmisťování po různých místech světa a nějaká ta místní válka“

    V jihlavských listech ?

    Venca říká:
    Čtvrtek, 6. 10. 2016 v 21:18
    PIŠTOLY Zděnkovi ! S jedním nábojem.

    XXXXX říká:
    Čtvrtek, 17. 12. 2015 v 21:27
    ani to nečtu a jak jsem řek VŮL.
    Hele architekte mel si svou, já už to nebudu dál komentovat.
    Meleš, meleš a meleš ale vo hovně. Na tvý úvahy každej sere lidi mají narozdíl od tebe starosti jak existovat a ne jak prudit s havlem.

  250. blade napsal:

    Co má společného příspěvek Zdeněk Gryc říká:Čtvrtek, 18. 3. 2021 v 17:19 s Bidenem, Putinem, USA a Ruskem by mne opravdu zajímalo. Buď piš k věci nebo se na to vykvajzni.

  251. Zdeněk Gryc napsal:

    Co má společného příspěvek Zdeněk Gryc říká:Čtvrtek, 18. 3. 2021 v 17:19

    Hlavně to, aby si blade zakoupil kapesník a udělal uzel,
    aby nezapomněl co napsal:

    3) Tímto od tohoto dne ignoruji vaše příspěvky pod články a pokud jste ten Gryc,
    blade | 2020-03-26 11:12:19 | Reagovat

    třeba příště ?

    NADĚJE UMÍRÁ POSLEDNÍ

  252. blade napsal:

    Pane Vachmajstr, vy jste hlava! Naděje již dávno umřela 🙂
    Tady máš nového kámoše. Si budete určitě rozumět – https://www.facebook.com/protekcnifracek/

    🙂

  253. blade napsal:

    Nick Gryc říká -> … je vůbec chlapeček? Co, kdyby to byla skromná anonymní holčička, …

    Ó jé, tak to tu mají zřejmě pedofila.

    To raději odsud rychle pryč !!!

  254. Zdeněk Gryc napsal:

    Hlavně to, aby si blade zakoupil kapesník a udělal uzel,
    aby nezapomněl co napsal:

    3) Tímto od tohoto dne ignoruji vaše příspěvky pod články a pokud jste ten Gryc,
    blade | 2020-03-26 11:12:19 | Reagovat

    třeba příště ?

    NADĚJE UMÍRÁ POSLEDNÍ

  255. Jan P napsal:

    Blade versus Zdeněk Gryc. Zdeněk Gryc versus blade. Díl 245…

  256. blade napsal:

    Nick Gryc hlavně říká -> … je vůbec chlapeček? Co, kdyby to byla skromná anonymní holčička, …třeba příště?

    Slib se slibuje, zdejší peďák se raduje 🙂

  257. blade napsal:

    Klidně vám toho devianta zde přenechávám pro díl 246. Mějte se 🙂

  258. Zdeněk Gryc napsal:

    Blade: Proč zase lžete na tomto blogu,
    jako na jiném blogu redaktor Klukana ?

    1) Článek „Coronavirus odkrývá pravdu o kavárně“ v seznamu HOAXŮ není. TAK TU VEŘEJNĚ NELŽETE !
    Jestli článek píše nějaký O.Lukáš nebo Gryc je mi šumafuk, hlavní je obsah článku, který zapšklý masrxista jako Vy nechápete.

    2) Vy nechápete vúbec nic, komunikovat se s Vámi rozumně nedá. Patříte k diskutujícím, kteří nerespektují známá fakta a argumenty jiných. Vkládáte do svých diskuzních příspěvků především emoce než logické uvažování. Nemám žádný zájem s Vámi dál vést jaskoukoliv diskusi v JL nebo dál reagovat na vaše scestné výplody. Zkrátka mne ignorujte.

    3) Tímto od tohoto dne ignoruji vaše příspěvky pod články a pokud jste ten Gryc,

    tak od tohoto dne ignoruji i vaše blogy

    veďte si váš ten Vámi velmi oblíbený monolg sám se sebou. Dialog s Vámi je pouze ztráta času. Jakékoliv zdejší politické příspěvky stejně nic neřeší ani nevyřeší.

    Sejdeme se u voleb. Sbohem!
    blade | 2020-03-26 11:12:19 | Reagovat
    ————————————————————–
    NAPSAL TO BLADE,
    NEBO MU REDAKCE JL

    NĚJAK BEZ JEHO VĚDOMÍ PODSTRČILA?

    Blade: lžete?

    blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum
    Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.
    Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle.
    Nyní taktéž a nemám potřebu se nikde stranicky či jinak politicky angažovat
    Toliko k Rudým buňkám architekte!

    Blade: lžete?

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59
    Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě,
    zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS
    než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu

    petr klukan říká:
    Pondělí, 19. 10. 2020 v 8:04
    Blade: Proč lžete? Ten text, který jste otiskl zveřejnil právě Infokurýr – a odkud ho vzal? Ze serveru Sputnik, klasického dezinformačního webu. Odkaz, který jste poté uvedl z irozhlasu, je text ČTK a je jiný.

    1. blade říká:
    Pondělí, 19. 10. 2020 v 10:22
    Klukan – Tady nejde odkud je ta zpráva, ale o její obsah, který je pravdivý a vy jste ho automaticky považoval za dezinformační. Jinak zprávu jsem opravdu zaregistroval na Google News i na našich či zahraničních mainstream webech. Odkud zrovna zpráva pochází je šuma fuk, hlavně že je pravdivá nebo snad myslíte že pravdivá není, když o tom informuje i náš či zahraniční mainstream, ale JL ne?
    Jelikož se chováte jak mainstreamový egyptolog doporučuji vám shlédnout až do konce následující video:
    https://osmbrokatu.cz/jak-posilit-imunitu-a-nezblaznit-se-posileni-psychicke-imunity-a-prace-s-informacemi
    Cvičte pravidelně cvičení čchi-kung (další videa z odkazu) > možná jednou navštívíte i ten klášter Šao-lin.

    2. blade říká:
    Pondělí, 19. 10. 2020 v 17:48
    Klukan – Vy jste s prominutím a bez urážky opravdu natvrdlý. Ten link z iRozhlas jsem posílal kvůli tomu, že tu zprávu o dvou vakcínách a možné třetí vakcíně přináší také i ten iRpzhlas, tudíž že ta moje zpráva (příspěvek) není dezinformace i když zrovna není z mainstream webu.
    Pokud to vaše IQ od počátku pře nepochopilo za to já již nemohu. Ba naopak mne tento poznatek ještě více v časové ose této pře utvrdil v tom, že zde v JL diskuse na jakékoliv téma opravdu, i s vámi šéfredaktore , nemá smysl.
    Nick blade deaktivujte.

    Sbo• blade říká:
    Pondělí, 19. 10. 2020 v 14:02
    Klukan – zamyslete se nad sebou, možná se i zamyslete, zda se nemáte jít živit něčím jiným.
    Nick blade v JL klidně smažte. Dál zde nemá smysl pokračovat.
    Sbohem bez šátečku.

    3. petr klukan říká:
    Pondělí, 19. 10. 2020 v 16:34
    blade: Diskutéři (i ti anonymmní) by neměli urážet druhé a se urážet.

    ———————————————————————-
    A TAKÉ DODRŽET SLOVO

    3) Tímto od tohoto dne ignoruji vaše příspěvky pod články a pokud jste ten Gryc,

  259. blade napsal:

    Nick Gryc hlavně říká -> … je vůbec chlapeček? Co, kdyby to byla skromná anonymní holčička, …třeba příště?

    Slib se slibuje, zdejší peďák se raduje, že Slávka dnes vyhraje 🙂

    Díl 246. je volný.

  260. Jan P napsal:

    Projekt vyrovnávání se s minulostí tiše opouští.
    blade říká:
    Čtvrtek, 18. 3. 2021 v 20:59

    Navrhuju zkusit to radši s přítomností.

  261. Zdeněk Gryc napsal:

    Kdo nezná minulost ví,
    že se může opakovat
    OKUPACE JE BEZ PŘÍVLASTKU
    STEJNĚ JAKO DEMOKRACIE
    BUĎ JE, NEBO NENÍ
    ——————————–
    PRAVDA JE PRAVDA !!!
    TGM :PRAVDA VÍTĚZÍ

    JEHO SYN JAN: ALE DÁ TO FUŠKU.

    Jak dopadl? Pod oknem Černínského paláce ?
    Jaká je pravda o jeho vraždě,
    Přímo z Ruska, nebo ko-laboračně tuzemská?
    —————————————–
    Charakter + čest:

    „Slib se slibuje, zdejší peďák se raduje“
    ——————————————
    SMRAD JE INTENACIONÁLNÍ + ANONYMNÍ -takže
    ANONYMOVÉ JSOU SMRADI !!!
    PUTIN PLATÍ REKLAMNÍM AGENTURÁM
    VYSOKÉ ČÁSTKY
    BLADE + JSOU PUTINOVA AGENTURA V JL

    SNAD PROSÍM UMÍTE ČÍST, CO ZDE SHORA NAPSAL ? o USA etc.
    ———————————————————————————
    3) Tímto od tohoto dne ignoruji vaše příspěvky pod články a pokud jste ten Gryc,

    TAK PROČ LŽE, + MONITURUJE A HLÍDÁ
    HRDINA HVĚZDNÝCH VÁLEK USA
    Blade 1 – 11

    HRDINA JE ZBABĚLEC
    KTERÝ NESOJÍ ZA TÍM CO PÍŠE, ani špetičkou své cti občanského jména,
    jako ten bloger s právem na omyl a omluvu: Zdeněk Gryc,

    Blade
    JE ZBABĚLEC A PÓVL, KTERÝ SE POHYBUJE A KOMUNIKUJE
    ZE STOKY, KTERÁ KANALIZUJE
    REDAKCI
    JIHLAVSKÝCH LISTŮ

    „RUDÉ RYPÁKY A ONANIE V NĚMČINĚ O PŮLNOCI“:

    22. Berka říká:
    Středa, 22. 8. 2018 v 0:39
    Dneska si herr Gryc zas užil kopírovací onanie, co ?
    Je tady docela zajímavá paralela – stejně jako si estébák dovolí řečnit o výročí okupace před českým rozhlasem, tak si to se stejnou chutí dovolí tady i budovatelský kolaborant z Jihlavy. Měli byste oba zalézt někam pod zem a vůbec se neodvažovat vystrkovat svoje narudlé a narychlo přebarvené rypáky. Teď v těch vedrech totiž máslo na hlavě strašně rychle taje…
    Masturbuj raději nad svejma zažloutlejma plánama ulice Antonína Zápotockého, za kterou jsi dostal a vděčně přijal čestné uznání plus prémie – a nebo možná nad legendárním výtiskem Jiskry ze dne 25.2.1975, kterou jsi tady dneska v té euforii úplně zapomněl vytáhnout, ty scvrklej pytlíčku smrdutý kolaborantský žluče…
    Omlouvám se ostatním za svůj půlnoční výlev, ale tyhle normalizační krysy, díky nimž se ty sračky táhly dalších dvacet let a který se vůbec opovažujou mluvit o nějakém pražském jaru, který přitom právě oni bez mrknutí oka spláchli do hajzlu, mi zvlášť dneska prostě nějak pijou krev.
    Karel Bernard, Královský vršek – Jihlava, ty anonymobijče.
    —————————————————
    Blade, by neměl lhát a měl respektovat sám sebe:

    2. blade říká:
    Pondělí, 19. 10. 2020 v 17:48
    Klukan – Vy jste s prominutím a bez urážky opravdu natvrdlý. Ten link z iRozhlas jsem posílal kvůli tomu, že tu zprávu o dvou vakcínách a možné třetí vakcíně přináší také i ten iRpzhlas, tudíž že ta moje zpráva (příspěvek) není dezinformace i když zrovna není z mainstream webu.
    Pokud to vaše IQ od počátku pře nepochopilo za to já již nemohu. Ba naopak mne tento poznatek ještě více v časové ose této pře utvrdil v tom, že zde v JL diskuse na jakékoliv téma opravdu, i s vámi šéfredaktore , nemá smysl.
    Nick blade deaktivujte.

    Sbo• blade říká:
    Pondělí, 19. 10. 2020 v 14:02
    Klukan – zamyslete se nad sebou, možná se i zamyslete, zda se nemáte jít živit něčím jiným.
    Nick blade v JL klidně smažte. Dál zde nemá smysl pokračovat.
    Sbohem bez šátečku.
    _________________________________________¨

    Blade by měl stá za tím co napíše jako občan, která to má v občance !!!

    Přestat
    „vystrkovat svoje narudlé rypáky“
    Proti NATO, EU a Bruselu
    Ve službách cizí mocnosti, která nás okupovala
    V roce 1945
    V roce 1968¨

    Za I. Republiy tu byla:
    pro Hitlerovská PÁTÁ KOLONA
    dnes tu máme blade + anonymové
    —————————————————————————-
    PRAVDA JE, ŽE
    PS-ák napsal :

    blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum
    Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.
    Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle.
    Nyní taktéž a nemám potřebu se nikde stranicky či jinak politicky angažovat
    Toliko k Rudým buňkám architekte!

    Pravda je že . . . ¨

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59
    Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě,
    zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS
    než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu

    Jan P říká:
    Jan Sedlák neříká nic,
    ale byl zatčen v noci před obhajobou státnice.
    BASA- PROJEKT NEBYL STAVO-PROJEKT¨
    KRIMINÁL BYL V OBJEKTU
    KRIMÁL BYL I V OSTNATÝCH DRÁTECH NA HRANICI
    HLÍDANÝ PS-áky

    Blade byl PS-ák
    Nebo lže ?

    ——————————————-
    PROČ NEĚSTUJE RUDÉ RŮŽE
    NA ZAHRÁDCE

    VLASTNÍHO BLOGU ???

  262. blade napsal:

    Nick Gryc, namáhej mozkové buňky paralelními vesmíry, no a pokud je budeš chtít namáhat ještě více zkus paralelní vesmíry paralelních vesmírů. K tomu měj Slunce v duši -> s tím řeckým ve skle 🙂

    —————————————————————————————-
    —————————————————————————————-
    —————————————————————————————-

    DOHRA VÝHRY SLÁVKY A JEJÍHO POSTUPU DO ČTVRTFINÁLE EVROPSKÉ LIGY

    …Slávistu Kúdelu zbili do krve v útrobách stadionu Ibroxu, Slavia zavolala policii…

    Glasgow

    Odveta osmifinále Evropské ligy mezi Rangers FC a Slavií, kterou hosté vyhráli 2:0, díky čemuž si zajistili postup mezi nejlepší osmičku soutěže, měla ostrý průběh, a ještě drsnější dohru.

    Dvě červené, brutální faul na brankáře hostí Ondřeje Koláře, který jen zázrakem nakonec nejspíše vyvázl „jen“ s tržnými ranami v obličeji. Řada ostrých zákroků z řadu domácích, které izraelský sudí Grinfeeld ocenil k oněm červeným ještě pěti žlutými.

    Kdo ví, na čem se tam domácí fotbalisté domlouvali, protože poté, co sešívaní mohli opustit hřiště, byl napaden pěstmi a zmlácen do krve stoper Ondřej Kúdela. Důvod? Dle všeho odveta za jeho šeptandu „fuc**** guy“ (v překladu zku***** chlap) do ouška Glena Kamary v závěru druhé půle, jak uvedl zdroj serveru Lidovky.cz.

    Zdroj: https://www.lidovky.cz/sport/fotbal/udajne-rasisticke-urazky-kudely-smerem-ke-kamarovi-mely-dohru-slavistu-zmlatili-v-tunelu.A210319_003922_ln-sport-fotbal_rkj

  263. Zdeněk Gryc napsal:

    TAK TO SEM PATŘÍ ?

  264. Zdeněk Gryc napsal:

    Ten Gryc udělal přesně v
    Neděle, 28. 2. 2021 v 22:00

    Experiment,
    za použití „slovního bumerangu sprostoty“.
    Tedy kopírování anonymních sprostot v reakci na anonymní komentáře.
    ———————————————————————————————–
    Na techniku „Putin“

    upozornil článek:
    Tajné služby: Rusko se vměšovalo do amerických voleb, sám Putin to schválil
    ADAM RYŠÁNEK
    11:35
    Rusko se před americkými prezidentskými volbami snažilo šířit zavádějící informace o Joeu Bidenovi, uvádí zpráva tajných amerických služeb. Do voleb se podle zprávy vměšoval i Írán.
    Článek
    Moskva se před volbami snažila do amerického veřejného prostoru vnášet zavádějící informace o kandidátovi Joeu Bidenovi. Využívala k tomu úředníky a další osoby blízké tehdejšímu americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Tvrdí to zpráva, kterou vydala kancelář ředitelky amerických tajných služeb (DNI) Avril Hainesové.
    ——————————————————————————————
    Včera byl v rozhlasu komentář na toto téma.
    Měli bychom si ty tanečky přeložit do češtiny
    PUTINOVI NEJDE O JEDNOHO NEBO DRUHÉHO
    PUTINOVI JDE VYTVOŘENÍ DESTABILITY V USA.
    PODLE STARÉHO
    ———————————
    DIVIDE TE IMPERA.
    ——————————–
    V tomto tónu nutno číst anonymní komentáře v Jihlavských listech.
    Dehonestující NATO, Evropskou unii, Brusel.
    KSČ se v této souvislosti velice snaží oslabit finanční zdroje naší armády.
    VYDÍRAČKA ODCHODEM Z VLÁDY SE PODAŘILA SE PODAŘILA.
    Naše volba presidenta byla dost natěsno Drahoš – Zeman,

    Měli bychom si připomenout story volby profesora Švejnara.
    JAK BY SE HODILO MÍT DNES V DOBĚ KORONAVIRU
    NA HRADĚ ERUDOVANÉHO VĚDCE
    A NE JEŠITNÉHO INVALIDNÍHO DEMAGOGA
    ———————————————————————–
    3) Tímto od tohoto dne ignoruji vaše příspěvky pod články a pokud jste ten Gryc,
    blade | 2020-03-26 11:12:19 | Reagovat
    ————————————————————————————
    Anonymita PS-áka blade je jeho nejcenější zboží.
    Dodržením slibu „ignoruji“ by mohl „ten Gryc“ psát otevřené blogy
    O persekvovanému presidentu Havlovi, jeho dědečku Vavrečkovi, profesorům
    Fuchsovi, Rozehnalovi a svých spolužácích arch. Sedlákovi a dalších,
    Vlastního dědka a strýce, Čeňka Janíka nevyjímaje.
    TO BY ALE ŽIVOT A EXISTENCE BLADE
    ZTRATILA SMYSL A NÁPLŇ
    Pomlouvat, rozeštvávat a publikovat články renomovaného

    Oldřich Lukáš:
    „Zamyšlení nad prezidentskými volbami – veškerá legrace končí !!!
    Ne, ne, milí přátelé!
    Oldřich Lukáš:
    „to byl můj názor, který jsem poslal několika svým přátelům. A to je konec. Stojím si za každým slovem“
    Veronika Hokrová, mluvčí Městské policie Plzeň:
    „Koncem tohoto roku jsme přijali trestní oznámení na 63letého muže v souvislosti s medializací zpráv, které by měly obsahovat lživé či nepodložené informace. V současné chvíli plzeňští kriminalisté ve věci provádí potřebná šetření, zdali došlo ke spáchání trestného činu“.
    Pevzato od O. Lukáš
    Coronavirus odkrývá pravdu o kavárně.

    „Andreji, nás nekoupíš! Demisi!“
    blade | 2020-03-20 09:19:18 | Reagovat

  265. blade napsal:

    Nick Gryc, samozřejmě, že to z Motola sem patří. Nepatří sem ty tvé CTRL+C/V cancy. Zřejmě máš další senior nemoc, no.

    ————————————————————————————–

    Stejně ty tvé copy cancy nikdo nečte. Sem do blogu přijde nový přispěvatel > Pokud nesouzní názorem s tebou, tak si najdeš jeho předchozí příspěvky v blogu nebo z těch stažených v PC. Tyto pak zákeřně použiješ jako PRVNÍ a mylně si myslíš jaký jsi hrdina, jak jsi mu to nandal, jak jsi ho dehonestoval, a pak hloupě očekáváš, že takovýto ti nebude či nemůže oponovat, nechá si to líbit a bude ti snad za to ještě děkovat.

    Pokud dotyčný někde na blogu vede konverzaci s někým koho ty v ten okamžik považuješ za toho názorově správného, ale dotyčný ani nemusí získávat tzv. navrch, tak se tam jako PRVNÍ přiřítíš se svými copy cancy k dotyčném a pokoušíš se dotyčného před tím (dle tebe v ten okamžik názorově správným) dehonestovat, pošpinit atd. Tím tu zasíráš všechny blogy i ty vlastní. Tak v té diagnóze pokračuj, když tě to baví. Textové pole jakéhokoliv blogu máš zatím volné.

  266. Zdeněk Gryc napsal:

    DOBŘE ŘEČENO

    PŘESNĚ TOHLE JE NÁPLNÍ STOVEK
    ANONYMÍCH

    „bla- bla-blaďátek“

    NÁLEPEK NA BLOCÍCH ZG
    ————————————————–
    „Stejně ty tvé copy cancy nikdo nečte“
    PAK NENÍ PROBLÉM PRO blade
    IGNOROVAT
    1) Článek „Coronavirus odkrývá pravdu o kavárně“ v seznamu HOAXŮ není. TAK TU VEŘEJNĚ NELŽETE !
    Jestli článek píše nějaký O.Lukáš nebo Gryc je mi šumafuk, hlavní je obsah článku, který zapšklý masrxista jako Vy nechápete.

    2) Vy nechápete vúbec nic, komunikovat se s Vámi rozumně nedá. Patříte k diskutujícím, kteří nerespektují známá fakta a argumenty jiných. Vkládáte do svých diskuzních příspěvků především emoce než logické uvažování. Nemám žádný zájem s Vámi dál vést jaskoukoliv diskusi v JL nebo dál reagovat na vaše scestné výplody. Zkrátka mne ignorujte.

    3) Tímto od tohoto dne ignoruji vaše příspěvky pod články a pokud jste ten Gryc,

    tak od tohoto dne ignoruji i vaše blogy

    veďte si váš ten Vámi velmi oblíbený monolg sám se sebou. Dialog s Vámi je pouze ztráta času. Jakékoliv zdejší politické příspěvky stejně nic neřeší ani nevyřeší.

    Sejdeme se u voleb. Sbohem!
    blade | 2020-03-26 11:12:19 | Reagovat

  267. blade napsal:

    Ale nick Gryci, jen takové malé upozornění !
    To co obsahuje příspěvek blade říká: Pátek, 19. 3. 2021 v 11:04 v textu pod čarou je o tvém chování zde, nikoliv o mém.

    Ano, přesně tímto Zdeněk Gryc říká: Pátek, 19. 3. 2021 v 11:28 a podobnými texty zde zasíráš jiné blogy, i ty vlastní. Tak ve své diagnóze pokračuj, když tě to baví… 🙂

  268. Berka napsal:

    Rudé rypáky – to je Zdeňku hezký obrat.

    Zvláště od někoho, kdo se pokorně na vyzvání bez keců naučil ctít tradice dělnické třídy – a potom vesele papkal v odboráku se soudruhama řízečky, až se mu dělaly boule za ušima – když se slavnostně otevíral VÁŠ okresní sekretariát strany, které jste tak věrně sloužil celý život za prknem 🙂

    Jak byste vlastně označil sám sebe ?

  269. Zdenek Gryc napsal:

    blade říká:
    Pátek, 19. 3. 2021 v 12:38
    Ale nick Gryci, jen takové malé upozornění !
    To co obsahuje příspěvek blade říká: Pátek, 19. 3. 2021 v 11:04 v textu pod čarou je o tvém chování zde, nikoliv o mém.
    Vážené rudé rypáky,

    BLADE SE VRÁTIL OKRUHEM K TOMU

    Ale nick Gryci, jen takové malé upozornění !
    To co obsahuje příspěvek blade říká: Pátek, 19. 3. 2021 v 11:04 v textu pod čarou je o tvém chování zde, nikoliv o mém.

    SAFRA SAFRA JAK HO TO NAPADLO
    KDYŽ SE PO….
    PADON
    KONEČNĚ PO-ZNAL
    —————————————–

    SESTŘIČKY NA KOŽNÍM ODD. jsou
    krásné,
    milé
    usměvavé

    kam se hrabe Egypt a Kleopatra,

    nechte se očkovat proti KORONAVIRU
    v jejich milé a vstřícné péči.
    Bejt tam pacoš až přejde Covid…

    Jinak bych prosil
    obojetné zasloužilé kurvy JL
    ty kteří píší podle o elitě Jihlavy
    zesnulém

    OLDŘICHU HÁJOVI

    jako šedé svini,

    aby se podepisovali jmémem
    které mají v občance.

    ABY SE PODÍVALI DO ZRCADLA
    NA SVÉ SVIŇSKÉ rudé RYPÁKY

    Jestli si něco Olda zaslouží,
    tak to vy anonymní sviňáci, aby byl jmenován

    ČESTNÝM OBČANEM jIHLAVY

    pokusíme se, uvidíme

    Anonymní svině
    je pořád svině
    přívlastek nepotřebuje,
    podobně jako
    TOTALITA
    a
    DEMOKRACIE

  270. Berka napsal:

    Čím dál líp, Zdendo.

    Proč by Plavec nemohl být čestným občanem Jihlavy ? Však to byli ostatně i Hitler a Gottwald. Bude v dobrý společnosti.

    Měl byste se už konečně rozhodnout, kam teda patříte. Řadíte se k příznivcům Václava Havla, kterému estébáci a estébáčtí agenti ztrpčovali život, nebo k příznivcům estébáckých agentů, kteří ztrpčovali život Václavům Havlům ? Obojí najednou dost dobře nejde.

    Rudý rypák možná Zdeňku mám. Ale narozdíl od vás jedině z chlastu. Ne jako vy, který ho máte rudý od toho, jak jste jím snaživě po většinu svého života soudruhům ryl v rektu.

  271. Zdenek Gryc napsal:

    VÁŽENÉ ŠEDÉ JIHLAVSKÉ SVINĚ,

    ZKUSTE NAPSAT

    RADNÍMU
    RYŠKOVI

    ŽE

    OLDA HÁJ JE

    ŠEDÁ KOLABORANSTÁ SVINĚ
    K VŮLI KTERÉ TO TADY TADY MĚLO TAK DLOUHO TRAVAT
    nebo jak to přesně Berka napsal.

    Berka není svině
    to bychom svině uráželi, že ?

    pokud odkaz významného jihlavského občana

    OLDŘICHA HÁJE

    budu tvrdit a opakovaně se k tomu kdykoli vracet kdo to píše

    JE SVINĚ

    BEZ PŘÍVLASTKU

    SNAD POUZE

    VELKÁ

    ZLÁ

    PODLÁ.
    ————————

    Bude to pro mne závazkem a inspirací
    abych poblikoval Vaše svinstva,
    jako podklad pro jmenování

    OLDŘICHA HÁJE

    ČESTNÝM OBČANEM JIHLAVY

    S přátelským pozdravem
    Anonymové běžte do prdele.

    ——————————–
    ve stylu soudruha XXXXX

    a soudruha Fučíka
    LIDÉ BDĚTE
    a nelezte komunistům,
    včetně prezidenta Zemana

    DO PRDELE

    /Putinovi, že ?
    jak jinak ?/

  272. Berka napsal:

    Jo, to Zdeňku zastupitelům pošlete, že byl Plavec agentem. To je určitě přesvědčí.

    Proč vám tolik vadí, když se zveřejňuje pravda z archivů ?

  273. Dvořák napsal:

    Že by to byla obava z toho,co všechno se dá ještě v těch archivech nalézt? 🙂

  274. blade napsal:

    Již předstihl Zemana -> máme tu:

    svině, rypáky, prdele, kurvy, smradi, čuráci

    Jen tak dál 🙂

  275. jihlavák napsal:

    Do Putina bych pořád nevrtal. Zatímco Putin se při rituálu pravoslavných křesťanů ponořil do ledové vody, tak Bidon třikrát upadl, než nastoupil do letadla. 🙂 Podobně na tom jsou i stavy obou společností.

  276. Jan P napsal:

    Stáří nebo chlast?
    Víc než to, že Biden zakopl na schodech do letadla, mně přijde zajímavé, že po těch schodech chodí sám bez ochranky jak kachna na střelnici.

    Smutné je, že mu to české elity sežrali i s navijákem a prokoukli ho až po několika desetiletích. Tohle je přiznání intelektuálního selhání českých liberálních elit. Klaus není žádná výjimka. Neoliberalismus a fašismus mají k sobě od začátku blízko. A tím začátkem myslím 11. září 1973.
    Ivan Pilip: „Tohle je už jen smutné. V. Klaus na začátku reforem byl člověk s mimořádným přehledem o ekonomické teorii, ohromnými analytickými schopnostmi, uměl argumentovat a přesvědčovat. A na rozdíl od Zemana si nemyslím, že je zlý člověk. A končí jako apologet SPD.“

  277. Dvořák napsal:

    Proč by tu trapnou figurku někdo střílel?

  278. blade napsal:

    Oprava linku- když má medium v linku místo -> sloVa sloCa, tak to nejde no …
    https://tn.nova.cz/clanek/slova-uz-nestacila-tak-mel-vytahnout-nuz-pobodany-je-ve-vaznem-stavu.html

  279. Jan P napsal:

    Rozdíl mezi „trapnými figurkami“ Trump a Biden nevidím. Furt ti samí lidi… těžko vyprodukujou jinou politiku. Když odcházel Trump někteří hrozili levicovým extremismem, ten však v Bidenově vládě neexistuje. Jediný extremismus, který tam je, je radikální centrismus establishmentu. Např. Blinkenem slibované pokračování sankcí vůči Venezuele, které zabíjí více než jakýkoli extremismus na Západě
    Po Trumpovi bude i Joe Biden pokračovat v pohrdání Mezinárodním trestním tribunálem. Ten totiž chce prošetřovat válečné zločiny na palestinských okupovaných územích.

    Že těch příkladů smutných parodií v předvolebním čase u nás dnes ale vidíme…
    Říká oblíbenkyně liberální levice, která má podle ní „sociální cítění vepsáno doslova ve tváři“. A už se těším na tváře pirátských voličů, až jim bude vláda Pirátů a Spolu krátit příjmy.
    https://www.novinky.cz/domaci/clanek/mistopredsedkyne-piratu-richterova-pri-srovnani-s-ano-je-pro-nas-koalice-s-ods-prijatelna-40354646?fbclid=IwAR3Ly3kgWN1kTAkVikc7CtXus1U1q_-DTGr48tuJxOUuivhEoCsoJ5sbXdg

  280. Dvořák napsal:

    Střílet ho nemusí,protože je bezvýznamný. Stačí čekat až zakuká a pak se jeho loutkovodiči dostanou k moci zcela legálně.
    Palestina,co to je?

  281. Svatopluk Beran napsal:

    Území PALESTINY je územím původních Féničanů, to je semitských kmenů. Též se toto území nazývá TAVÍCÍM KOTLEM KULTUR, v něm zvítězilo přes židovskou víru křesťanství, které se následně rozšířilo směrem na západ od tohoto místa. Po 2SV, v které se část křesťanů německé národnosti snažila zničit holokaustem židovský národ, rozhodl vítězný svět 2SV, že umožní na tomto území vznik úplně NOVÉHO STÁTU na této planetě, přičemž toleruje za pomoci světového hegemona Spojených Států tomuto státu rasismus, oproti zbytku občanů tohoto území a další postupné zvětšování tohoto území. Důvodem pak je především geopolitické ohlídání si z tohoto území uhlíkových zásob energie Blízkého a Středního východu, na kterých byli a stále jsou Spojené státy životně závislé pro svůj lidský a technologický pokrok.

  282. Zdeněk Gryc napsal:

    Smutná parodie v předvolebním čase
    Petr Klukan | Pátek, 26. 2. 2021 v 8:08
    300-1 komentářů
    Všesvazový rekord
    Myslím, že i zde platí jeho:
    Jsem z ZG nešťasný.
    V biblickém úsloví se vžilo Ježíšovo „hoď kamenem, kdo jsi bez viny“. Když chceme vyjádřit, že každý máme v životě svůj podíl na něčem, co se nepodařilo, že nikdo není úplně nevinný, řekneme „hoď kamenem, kdo jsi bez viny“.

    S pozdravem a omluvou ZG.

  283. blade napsal:

    Možná zde nick Jan P. najde vhodnější seberealizaci než někde v montovně či kde 🙂
    https://www.jihlava.cz/informace-k-vyberovemu-rizeni/d-544587/p1=103388

  284. blade napsal:

    POLITIKA NADE VŠE!

    Hejtman Vysočiny navrhuje ukončení spolupráce s Čínou a Běloruskem.

    Hejtman kraje Vysočina Vítězslav Schrek (ODS) navrhuje Zastupitelstvu Kraje Vysočina vypovědět memorandum o spolupráci s čínskou Provincií Hubei a pozastavit aktivity s Minskou oblastí Běloruska.

    ————————————————————————————-

    V době pandemie Covid 19 na jaře 2020 byl společnostmi Zall Foundation, Wuhan, Hubei a Zall Skyleader, a. s. Jihlava poskytnut Kraji Vysočina dar ve výši 6 300 000 Kč v podobě 200 000 ks respirátorů a 10 000 ks ochranných obleků, určených pro použití ve zdravotnických zařízeních v Kraji Vysočina.

    ————————————————————————————–

    Spolupráce s Minskou oblastí byla oficiálně zahájena a stvrzena podpisem Memoranda o spolupráci v roce 2014. Konkrétní projekty vzájemné spolupráce se dosud realizovaly v těchto oblastech:

    Podpora hospodářské spolupráce, organizace několika podnikatelských misí, podpis spolupráce mezi hospodářskými komorami obou regionů, včetně pomoci se zprostředkováním kontaktů a informací, podpora činnosti česko-běloruské obchodní spolupráce.

    Předávání a výměna zkušeností v oblasti zdravotnictví – každoroční zorganizování stáží běloruských lékařů ve zdravotnických zařízeních Kraje Vysočina (ve spolupráci s firmou MEDIN).
    Výměna zkušeností a spolupráce v oblasti hasičů a požárního sportu – účast na mistrovství v požárním sportu.

    Výměna zkušeností v oblasti technického vzdělávání.
    Spolupráce v oblasti sportu a mládeže – hokejový turnaj pro mladé hokejisty z HC Lední Medvědi Pelhřimov v Bělorusku a týdenní hokejová škola pro mladé běloruské hokejisty na Vysočině.

    Zdroj: občasník

  285. Jan P napsal:

    Co ten blade zase plácá ?
    Fabriky jsou hlavní ohnisko přenosu COVIDu, nejen v montovnách !!! Stejně jako Dlouhý radši nechá lidi pochcípat, než sáhnout na zisky průmyslníků.
    Já chci taky mít čtyřdenní pracovní týden a nepodmíněný základní příjem, jak zavádí levicová vláda ve Španělsku.
    https://denikreferendum.cz/clanek/32502-spanelska-levice-prosadila-test-ctyrdenniho-pracovniho-tydne-v-nebyvalem-rozsahu

  286. blade napsal:

    Španělsko z odkazu:
    „Pilotní program má trvat tři roky …“
    „Španělé momentálně odpracují víc hodin, než je evropský průměr…“

    ————————————————————————————-

    Už vidím jak místní montovny pojedou na čtyři prac. dny nebo pouze na šest hodin 🙂
    Jelikož v noci se má spát, tak k tomu ještě měli přidat zákaz nočních směn 🙂
    To ještě Španěl neviděl jak se tuzemské ovečky rvou o přesčasy 🙂

    Nepodmíněný příjem je zatím utopie. Pracující ovečky o to nemají až takový zájem > stačí na netu zabrouzdat do nějaké diskuze na tohle téma. Zkoušelo to Finsko, Švýcarsko a bez kladné odezvy, no 🙂

  287. Jan P napsal:

    Švýcarsko zatím žádný pilotní projekt nepodmíněného základního příjmu nezavádělo. Švýcaři návrh na nepodmíněný základní příjem většina v referendu(2016) zamítla.

    Základní nepodmíněný příjem v Německu otestuje pilotní studie pod vedením berlínského Institutu pro ekonomický výzkum (DIW). Institut to oznámil v úterý. Studie se bude účastnit 1500 lidí, z nichž 120 obdrží 1200 eur (31 270 Kč) měsíčně bez jakýchkoliv podmínek. Financovat to bude 140 tisíc drobných soukromých dárců.
    21. 8. 2020|V Německu budou testovat základní nepodmíněný příjem|Novinky.cz

    Co se týče zmiňovaného Finska.
    Finská dvouletá zkouška univerzálního základního příjmu dospěla k závěru, že se nezdá, že by to odradilo práci, a že prospívá duševní a finanční pohodě příjemců.
    https://www.newscientist.com/article/2242937-universal-basic-income-seems-to-improve-employment-and-well-being/#Echobox=1598028651

  288. Jan P napsal:

    Blade si všímá podružností: „Hejtman Vysočiny navrhuje ukončení spolupráce s Čínou a Běloruskem.“

    Největší dopravce na Vysočině sponzoroval ODS, její zástupci budou vybírat vítěze soutěže na desetiletou smlouvu
    Kdyby jen loni. To už je klasika. Ročně miliony Institutu Václava Klause, desítky tisíc na kampaň ODS
    a STAN.
    , polepené autobusy před volbami, cesta Kratochvíla s Vystrčilem na Taiwan atd.
    Díky za ten článek, jsem rád, že se někdo ozve. Veřejná doprava – ráj klientelismu. A co na to říkají protikorupční piráti ?
    „Největší dopravce na Vysočině sponzoroval ODS, její zástupci budou vybírat vítěze soutěže na desetiletou smlouvu“
    https://zdopravy.cz/nejvetsi-dopravce-na-vysocine-sponzoroval-ods-jeji-zastupci-budou-vybirat-viteze-souteze-na-desetiletou-smlouvu-76916/

  289. blade napsal:

    Švýcarský experiment se základním nepodmíněným příjmem ztroskotal. Organizátoři nevybrali dost peněz:

    V severošvýcarské obci Rheinau ztroskotal pokus zavést základní nepodmíněný příjem. Od dárců se podle iniciátorky projektu Rebeky Panianové podařilo vybrat jen část peněz potřebných pro uskutečnění vize. Vybralo se 150 000 švýcarských franků, ale potřebných bylo 6,1 milionu, sdělila podle agentury DPA Panianová. Dosud získané peníze organizátoři dárcům vrátí.

    Základní nepodmíněný příjem ve výši 2500 švýcarských franků (zhruba 57 tisíc korun) měsíčně mělo v Rheinau po dobu jednoho zkušebního roku dostávat kolem 770 obyvatel, kteří se do projektu přihlásili.

    Ve Švýcarsku se na téma stálého příjmu pro všechny konalo v červnu roku 2016 referendum. Obyvatelé alpské země však návrh, aby Švýcarsko jako první země na světě zavedla garantovaný státní příjem pro všechny občany, jednoznačně odmítli. Podle návrhu měl garantovaný příjem činit 2500 franků bez ohledu na to, zda dotyčný pracuje, anebo je nezaměstnaný. Na druhou stranu by země zrušila veškeré sociální dávky, podpory a příspěvky.

    https://zahranicni.ihned.cz/c1-66373960-svycarsky-experiment-se-zakladnim-nepodminenym-prijmem-ztroskotal-organizatori-nevybrali-dost-penez

    Po všech experimentech a pokusech nepodmíněný příjem nikde, tak kde by na to chtěl Jan p. vzít lidi a finance 🙂 > Možná zdanit roboty

    ODS nic nového 🙂

    Dnes někdo bere třeba bagrování nebo ježdění s mechanizací po poli jako relax, tak proč ne 🙂

  290. Svatopluk Beran napsal:

    Po všech experimentech a pokusech nepodmíněný příjem nikde, tak kde by na to chtěl Jan p. vzít lidi a finance 🙂 > Možná zdanit roboty

    Ke zdanění robotů dojde a je dost pravděpodobné že to bude i bráno jako součást státního zdanění na financování podmíněného příjmu. Je to jen otázka času a dozrání zákonné úpravy. Akorát ještě ekonomicky nenastal ten čas a provádí se teprve první testování. Uvidí se za dvacet třicet let. Například Spojené Státy se ke své měně coby světové rezervní měně, propracovaly až po 30 letech od instalace FEDu a dvou světových válkách mimo své území, na kterých zbohatly tak, že si to mohly dovolit navrhnout a protlačit.

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Brettonwoodsk%C3%BD_syst%C3%A9m

    🙂

  291. Jan P napsal:

    Chápu pochybnosti blada ohledně NZP.
    Zdanění robotů. Dobrý připomenutí Svatopluka Berana. Jenže průmysl 4.0, čtvrtá průmyslová revoluce, není vzdálená budoucnosti(20-30 let)než se k nám dostane…

    Bylo by méně nezaměstnanosti a více svobody zvolit si povolání a naplňovat i jiné stránky života, jak tvrdí jeden z hlavních iniciátorů aktivit na podporu základního příjmu v Rakousku a v Evropě Klaus Sambor ?
    „S NZP by mohlo být bezprostřední zabezpečení obživy v případě drobných zemědělců spojeno i se sociálně potřebnou sociálně-ekologickou transformací. Pokud by drobní zemědělci nemuseli hledat vedlejší výdělečné zaměstnání, aby vůbec vyžili s penězi, řada zaměstnání by se uvolnila pro ostatní.“

    Zde je zajímavé shrnutí k problematice NZP
    Nepodmíněný základní příjem – nová utopie/ dystopie moderny?
    https://blisty.cz/art/103052-nepodmineny-zakladni-prijem-nova-utopie-dystopie-moderny.html
    Výzkum rovněž ukázal, že téma NZP v ČR je zatím spíše na okraji mediálních a společenských diskuzí. Jako potvrzení může sloužit zjištění, že většina Čechů o konceptu NZP nikdy neslyšela (71 % respondentů). Určitou změnu v rozšíření povědomí o NZP je možné očekávat po uskutečnění celoevropské kampaně za zavedení základního příjmu, která startovala 25. 09. 2020 ve všech zemích EU.

    Kde by se ale na občanský příjem v důstojné výši vzaly peníze?

    Rakouský režisér a ekonom Christian Tod (Jeho tématem je nepodmíněný základní příjem):
    V mém filmu jsem ukázal několik možností, jak ho financovat. Třeba ve Švýcarsku navrhli zvýšit daň z přidané hodnoty, jinde zase navrhují použít mix z různých daní, anebo využít část peněz, kterými disponuje Evropská centrální banka. Třeba v Rakousku dnes máme zhruba padesátiprocentní zdanění příjmů, ze kterých se platí veřejné pojistné systémy. Spočítal jsem, že i při současné míře zdanění by se dal financovat všeobecný základní příjem pro všechny občany ve výši patnácti set eur měsíčně, s tím, že by nepřestalo fungovat veřejné zdravotnictví ani školství. Naopak by se tím výrazně ulevilo střední třídě. Další možností je zdanit obrovský finanční sektor. Kdyby se podařilo prosadit daň ve výši pět procent na všechny finanční transakce, každý Američan, včetně malých dětí, by získal občanský příjem ve výši pětadvacet tisíc dolarů ročně.
    Vybudujme společnost jako ve Star Treku|A2larm

  292. Berka napsal:

    No takže opět komunismus ? Pokud se bude ten základní příjem financovat třeba zvýšením DPH, tak to tím pádem zaplatí spotřebitelé – kteří jakožto poslední článek řetězce DPH platí. To znamená všichni občané…

    Mě je to celkem buřt, já to se svojí minimální spotřebou nějak doklepu, ale přijde mi, že to dépéháčko bude brzo asi tak 100% – protože zatím nikdo neřekl, z čeho se bude financovat zrušení superhrubé mzdy (byť s ním v jádru souhlasím, tak v době půlmiliardových schodků je to bohužel krvavý zásek). Z čeho se bude financovat elektřina, když všichni chtějí odstavit elektrárny a zároveň zavést elektromobily. Z čeho se bude financovat recyklace vysloužilých baterií a solárních panelů. Z čeho se bude financovat zavedení pětitýdenní dovolené. Chlast a cigarety jsou celkem evergreen a pořád se ještě zdražit dají. Ale jestli přestanou jezdit auta na benzín a na naftu, vypadne další tučná tepna do státního rozpočtu. Fajn, zdaní se elektřina. Ale samozřejmě všem, bez ohledu na to, co do té zásuvky mají zapojené…

    Prostě se mi zdá, že se řítíme úspečně a radostně do nepředstavitelně velké prdele.

  293. Berka napsal:

    Daň ve výší 5% na všechny finanční transakce ???

    No to přece jenom snad ne 🙂

  294. Svatopluk Beran napsal:

    Berka já jsem přesvědčen že svět stále bohatne a ne že chudne. Takže zdroje jsou, jen je potřeba je převést z místa přebytku na místa oslabená. A nejde tu o nějaké zisky živnostníků nebo malých fabrikantů, ti si svých pár milionů zaslouží bez debaty. Například se neuvěřitelně rozjel finanční svět reklamy o čemž se prakticky téměř nemluví a který je prakticky dosud nezdaněný a do kterého tečou miliardy dolarů. Stále platí, že pár procent obyvatel planety vlastní bohatství téměř celé planety. Takže stále je tu princip v množství vlastnictví bohatství jako v otrokářském systému nebo feudálním. Při přechodu z feudálního vlastnictví na kapitalistické se v podstatě odstoupilo od rodového principu vlastnění bohatství na to kdo si ho ,,relativně poctivě – soutěží,, vydobude sám. Ovšem opět se to po dvou stoletích zapouzdřilo převážně v rodovém vlastnictví, do kterého má ale právo proniknout i někdo výjimečný. Stále je to ale jen maximalizace majetku výjimečných, na úkor práce většiny. A tady jsou podle mne zdroje. Jde o změny v mnoha právně obchodních a dědičných záležitostech mliardářů a bilionářů tak, aby se podíl na vytvořeném bohatství postupně přesouval na všechny zúčastněné spravedlivější mírou. Pokud si drobní milionáři tohle neuvědomují a cítí se být spíše tou špičkou výjimečných, tak té špičce elit, dělají samozřejmě pouhé UŽITEČNÉ IDIOTY.

  295. Berka napsal:

    Pane Berane, v jádru s Vámi určitě souhlasím. Ale bohužel přání je otcem myšlenky, nikoli skutku. Peníze na chod neuvěřitelně přežraného a marnotratného eráru, společně s tlakem na elektromobilitu a další prozatím nefunkční vize, v našich českých podmínkách se určitě „nenajdou“ v kapsách oněch horních deseti tisíc. Najdou se bohužel stejně jako to bylo vždy doposud – přímým či nepřímým zvýšením daní…

  296. Jan P napsal:

    Správně to píše Sváťa.
    Je to otázka přerozdělování bohatství, spravedlivé daňové reformy, zaměstnanecké participace atd. atd. Data z výzkumů ukazují nerovnoměrné ekonomické dopady pandemie.
    Mezinárodní organizace Oxfam upozornila, že během pandemie se po celém světě zdvojnásobil počet lidí žijících v chudobě: Bohatí jsou ještě bohatší a chudých prudce přibývá.
    Co se týče NZP. Nemusíme se přece ve všem inspirovat Rakouskem(zvýšit daň z přidané hodnoty).
    Berme to jako ilustraci. Bavme se především o dividendách, a nejen státní, ale také korporátní za využívání výsledků technického rozvoje a vzdělání dotovaného státem od korporací, z rozvoje digitalizace a automatizace, atd. A to nezávisle na existujícím sociálním systému. Zdroje na základní příjem (dividenda) nesmí být z daní a na úkor sociálního systému. (To by se tak pravičákům líbilo, že by jednou dávkou zbavili těch vyžírků a socek).
    Nesmí to být dávka z daní, to je skutečně záruka závisti. A nesmí ani nahrazovat existující sociální systém neboli nesmí být důvodem zpochybňování, že se jedná o dávku vyžírkům a nefachčenkům.
    Docela dobře jsme si to mohli vyzkoušet teď v době koronavirové krize. Při těch miliardách, o kterých se rozhoduje (a handrukuje) na záchranu a obnovu ekonomiky (a ekonomika jsou mimo jiné i spotřebitelé, to je všichni lidé).
    Světoznámý Ekonom Thomas Piketty v rozhovoru pro Hospodářské noviny tvrdí: Máte příliš nízké mzdy a peníze zbytečně cpete do průmyslu. Dejte je do školství,…
    Takhle nemůžete žít věčně. Podle Thomase Pikettyho by se Češi měli rozloučit s modelem, v němž slouží jako dodavatelé německé ekonomice.
    https://archiv.ihned.cz/c7-66898190-12279t-c71025c5bd6768a

  297. Svatopluk Beran napsal:

    Pochopitelně je to otázka celosvětového principu. Pokud to svět a my jsme jeho součástí, nedokáže zarazit Spojeným státům nyní, budou se po nich samozřejmě opičit jak Čína tak i Rusko. Což je ideální stav, aby nás Spojené Státy, tedy veškeré jeho satelity vtlačené do NATa, tlačili ve své geopolitické hře pro třetí tisíciletí namísto spolupráce s celým světem, do nenávisti proti celému světu. Vyzobané oprávněné důvody se hlupákům lehce přes ovládaná media již předkládají.

  298. berka napsal:

    „zdroje na základní příjem (dividenda) nesmí být z daní a na úkor sociálního systému“

    to je bohužel reálně nemožné. Korporátní daně za využívání výsledků technického výzkumu – jak by to fungovalo prakticky ? Plošně to přece nejde. Kdo stanoví, nakolik který podnik využívá něco tak imaginárního jako je „výsledek technického rozvoje“ ??? Jinak pokud máte na mysli, že třeba firma vyrábějící „nanoroušky“ by platila nějaké procento za využití poznatků výzkumu nanovláken, tak to přece dávno existuje – základní výzkum je buď přímo financován firmami, které si ho objednají a pokud se jedná o výzkum čistě „školní“ (a takového je velice málo) tak je v naprosté většině ošetřen patentovou politikou a například firmy vyrábějící zmíněná nanovlákna (tedy ve smyslu prvotního materiálu) za využití patentů normálně platí.

    Dále – pokud byste zavedli něco podobného plošně, opravdu věříte, že postižené firmy si to uberou ze zisku ? Rozhodně ne – promítne se to do koncové ceny a jsme zase tam, kde jsme byli – o tom, že to vlastně vytáhnete z kapsy spotřebitelů.

    Nebo často omílaná sektorová daň na banky – čekám že se to brzo zase dostane na přetřes. To je přece hovadina. Banky se přinejhorším stáhnou a budou působit jen mimo ČR, přičemž stávající klienty si přetáhnou (dnes můžete mít normálně účet u zahraniční banky) sebou. Ano, banky mají miliardové zisky – ale když řekneme A, musíme říct B. Velkou část toho zisku narvou do rezervních fondů, aby mohly krýt rizikové investice. Půjčujou peníze za tučná procenta – ale nikdy nemají jistotu, že jim žadatel ty peníze vrátí. Takže je jejich zisk celkem spravedlivý. Pokud byste to chtěli jinak, nepůjde to bez centralizace do jediné státní banky. Ovšem jestli myslíte, že taková státní banka pak bude lidumilná a pracovat „za nulu“ tak se samozřejmě mýlíte. Co třeba ČEZ a další státní firmy ? Proč své vysoké zisky nevynuluje snížením cen energií ? Protože je to pro stát další vítaný zdroj příjmu – neboli opět tahání peněz z kapsy spotřebitelů. Pokud bude jediná centrální banka, tak to s jejími zisky dopadne úplně stejně.

    Prostě ať se bludištěm vydáte na kteroukoliv stranu, vždycky dojdete do jednoho centrálního bodu – totiž že už Bůh kdysi záhy po stvoření světa zjistil, že ráj může velmi dobře existovat, ale nikdy ne s lidmi…

  299. Svatopluk Beran napsal:

    Nejsem ekonom, ale vím že ekonomika nepracuje na principu své vlastní samoregulace, že vzniká samovolně z přírody, nýbrž je tvrdě řízená a organizovaná lidmi z masa a kostí. Takže se dá řešit a ovlivňovat zcela v rozporu s přírodou a vesmírem, které si dělají co chtějí. Ekonomiku jak a v jaké míře pro koho organizují lidé z masa a kostí.

  300. Berka napsal:

    No ale tím vlastně oba říkáme úplně to samé.

    Člověk bohužel v naprosté většině geneticky není komunista, ani socialista, ale kapitalista – ať se vám to bude líbit, nebo ne. Hromadění „kapitálu“ je zcela přirozené a pramení z dávného pudu o přežití a zachování rodu. Člověk se podvědomně (a zcela logicky) chce mít co nejlépe, ale s co nejmenším energetickým výdejem. Chce mít pěkné auto, pěknou ženu, šikovné a chytré děti a ze zmíněného pudu zachování rodu pak hromadí majetek pro ně. Samozřejmě – je rozdíl, jestli někdo hromadí majetek za účelem třeba koupě jízdního kola, nebo ho hromadí zcela iracionálně v množství, které by sám v rámci svého života nikdy spotřebovat nedokázal ani z jedné milióntiny. Ale ty prapůvodní stimuly, které k tomu vedou, jsou u obou stejné.

    Takže prostě nevěřím, že za života našich vnuků dokáže někdo předělat VŠECHNY lidi tak, aby dokázali bez pocitu nesouhlasu akceptovat jednotnou úroveň, jednotný majetek, ani jednotný minimální příjem. Rozhodně zatím veškeré pokusy o něco takového poměrně záhy ztroskotaly. A ztroskotaly proto, že původně čisté a spravedlivé ideje dostaly do rukou lidé, co je postupně vždy začali využívat a ohýbat ke svému osobnímu prospěchu…

  301. Svatopluk Beran napsal:

    Naprosto vám rozumím a je to tak, akorát já bych to neviděl tak, že směr k vyústění není majetková rovnost ale nerovnost, která ve spodní hranici kvality života těch s nejmenší možností zasluhujících se aktivně a výškou majetku těch s největší přidanou hodnotou musí být daná zbytkem toho, co naplní kvalitu spodní. Přičemž co je spodní hranici kvality se musí vést vyrovnaná debata. Snad jsem se vyjádřil aspoň trochu srozumitelně.

    Nejde mi o rovnost, to by nebylo spravedlivé a demotivační, jak socializmus historicky ukázal.

  302. Svatopluk Beran napsal:

    Jinak tento princip byl v podstatě po 2SV Spojenými Státy a jeho odstoupivší administrativou presidenta F.D. Roosevelta z vedoucí pozice vládnutí ve Spojených Státech, v západní Evropě nastaven. Bohužel Tacherismus v zájmu elit toto zničil. Samozřejmě důvody a okolnosti sedmdesátých let byly složitější, ale v kostce to bylo a dopadlo takto.

  303. Jan P napsal:

    Jaká bude ekonomika po koroně ?
    Že přijde hrozná a hluboká recese, inflace a ekonomická krize, o tom už nikdo nepochybuje.
    Ano. Existují subjekty a osoby, které na tom ve velkém vydělají a jsou to ty/ti, které půjčují celým státům.
    Státy vlastně jsou v přímém ohrožení toho, že přestanou být zárukou sociální ekonomiky a že se tak stanou nástrojem soukromého businessu.
    Proto má podle mého smysl se zaobírat otázkou, zda se nepřipravit i na ekonomicko-sociálně krizové scénáře.
    Postupně zavádět NZP patří mezi ně !
    Kam s misantropy? Vzpomněl jsem si na článek Tomáše Ulricha: Jediný možný svět je ten lepší, který vyšel nedávno na Deníku Referendum a zajímavou diskusi čtenářů pod článkem.
    https://denikreferendum.cz/clanek/32395-jediny-mozny-svet-je-ten-lepsi

  304. blade napsal:

    Honoré De Balzac
    „Za každým velkým majetkem se skrývá zločin.“

    Ellen Gould Whiteová
    „Neustálé hromadění majetku jednou třídou lidí by způsobilo velké příkrosti, zbídačení a ponížení druhé třídy lidí. Kdyby se moci zámožných nějakým způsobem nečelilo, stala by se neomezenou, a chudý, ač má v očích Božích stejnou cenu, by byl svými bohatšími bratry pokládán za méněcenného a podle toho by s ním i jednali. Pocit takového útlaku by vyvolal hnutí v chudší třídě. Zavládl by v ní pocit beznaděje a zoufalství, který by vedl ke zkáze mravů společnosti a otevřel dveře zločinům všeho druhu.“

    Karl Marx
    „Hromadění kapitálu zmnožuje dělbu práce, dělba práce zmnožuje počet dělníků; a naopak počet dělníků zmnožuje dělbu práce, tak jako dělba práce zmnožuje hromadění kapitálu. Tato dělba práce na jedné straně a hromadění kapitálu na druhé straně způsobují, že se dělník víc a víc stává závislým čistě na práci a to na určité, velmi jednostranné, strojové práci. Je tedy duchovně i tělesně snižován na úroveň pouhého stroje a místo člověka se z něho stává jakási abstraktní činnost a břicho, a zrovna tak upadá do stále větší závislosti na všech výkyvech tržní ceny, na způsobu použití kapitálů a na rozmaru boháčů. Stejně tak tím, že roste třída lidí, kteří jen pracují, zvyšuje se i konkurence mezi dělníky, snižuje se tedy jejich cena. Toto postavení dělníka vrcholí v tovární výrobě.“

    —————————————————————————————

    Kellner doplatil na papalášství. Místo aby seděl na zadku v nouzovém stavu v uzavřeném okrese, užíval si heliskiing na Aljašce.

  305. Berka napsal:

    To bych neřekl – jednak někde na ledovci v pěti lidech možná není až tak velké riziko nákazy jako třeba v Třebíči v Kauflandu a za druhé je zde myslím nesprávně použito slovo papaláš.

    Toto slovo má totiž velmi zajímavý (nebo spíše velice nejasný) původ, ale ustáleně se používá pro příslušníka „falešné elity“, někoho kdo má konat veřejnou službu (za veřejné peníze) a přitom toho zneužívá ve svůj prospěch a porušováním obecně závazných norem se vyvyšuje nad ostatní.

    Miliardářské výlety na Aljašku mi osobně nijak nevadí, ale třeba chování hradního kancléře (o jeho nadřízeném raději nemluvě) ano. To si myslím, že je papaláš jako vyšitý…

    Ale je fakt, že tímto se o nějakou tu tisícinu snížilo ono panem Beranem často zmiňované procento světového bohatství v rukách jedinců. Nebo tedy spíše rozředilo na více jedinců – dědiců…

  306. blade napsal:

    Prostě, pokud by o nouzáku seděl doma a nelítal po světě podobně jako spousta jiných celebrit, chlubících se foty na soc. sítích, tak byl dnes mezi živými. Tady nejde ani tak o vir, ale tak nějak princip > pokud by nebyl nouzák, tak ať si lítá a padá kde chce.

    papaláš
    každý žijící na vysoké úrovni
    vlivný a mocný člověk, který svou pozici dává rád na odiv

    pohlavár
    osobnost z vyšších kruhů, představitel moci, šéf, boss, předák, pán, chlebodárce, magnát, vrchnost/ šlechta, papaláš, náčelník, přednosta, vůdce

    Papaláš nebo pohlavár můžete si vybrat 🙂

  307. Berka napsal:

    Ad „sedění doma o nouzáku“ – to je těžká věc a hlavně blbý příklad. On totiž zrovna Kellner moc v ČR nepobýval ani před koronavirem. Prý tu byl tak měsíc, dva v roce, jinak dělal „kšefty“ po světě. A jestli najdete někde na netu JEDINÝ odkaz, kde se Kellner nějakou JAKOUKOLIV fotkou chlubí, nebo kterou alespoň sám dal na nějakou sociální síť, tak vám zaplatím dvacet piv.

    Hele, papaláš fakt není KAŽDÝ, žijící na vysoké úrovni.

    Papaláš je nespisovný, lehce pejorativní výraz pro jedince obdařeného formálně (legálně) značnými pravomocemi, který tohoto svého postavení ale nevyužívá v souladu s obecně definovanými základními (zejména morálními) požadavky, které se při výkonu dané funkce předpokládají.

    papaláš – ABZ.cz: slovník cizích slov

    Takže to, co jsem psal. Vy jste jak říkáte socík moc nezažil – papaláši pro nás byli třeba různí okresní, krajští a podobní funkcionáři. Nebo členové ÚV. Ale třeba zelinář, řezník, nebo vexlák – kteří měli majetek mnohdy mnohem větší, než ti prvně jmenovaní, těm se fakt nikdy papaláš neříkalo.

    Prostě Kellner, Bakala, Křetínský – to jsou možná bossové, šedé eminence, někteří i nabobové, ale papaláši jsou Prymulové, Faltýnci a Mynářové.

    Je to ale samozřejmě jedno.

    Aspoň Kellnerovi už rozhodně 🙂

  308. blade napsal:

    🙂 No vidíte, já čerpal z lidového slovníku – ://lidovyslovnik.cz/index.php?dotaz=papal%E1%9A k c

    Proč ho nenapadlo tuhle zbytnou cestu odložit, se již nedozvíme. Asi byl i vcelku skromná osobnost, proto taky danil své zisky v Holandsku, i když svoji pevnost si postavil na rodné hroudě v Česku. No a v době koronaviru, kdy obyčejní lidé nesmí opustit okres, tak tento skromný podnikatel si zaletěl na výlet na Aljašku, aby mohl pomocí helikoptéry lyžovat z hřebenů velehor, což jistě chápete, nešlo odložit na pozdější dobu. Je i zvláštní, že zelení se ani slůvkem nezmínili o nezbytné uhlíkové šlápotě od helikoptéry, když nám chystají zakázat auta na spalovací motory, takže tuto zprávu beru tak, že možná příroda zařídila, aby i tento jistě výjimečný člověk krapet snížil obsah uhlíku v atmosféře a „užíval“ si, alespoň z pricipu, ten nouzák.

    Zřejmě jste nepochopil, že fotky na soc. sítě (o kterých píši) patří pouze celebritám, ale to o létání v nouzáku patří celebritám i tomu Kellnerovi. Měl jsem být adresnější.

    Kellner a Čína – https://youtu.be/Qfpp33njmkk

    Pár drbů o privatizaci – ://nr1a.com/privatizace.htm

    No nic, již mu zde ubližovat nebudu, o mrtvých jen dobře …

  309. Berka napsal:

    Já v žádném případě nehodnotil jeho morální kvality či podnikatelské aktivity. Jen prostě mi přijde že zrovna on se nikdy nikam necpal a naopak si úzkostlivě chránil soukromí, narozdíl třeba od našeho premiéra. Takže nevím jak úplně přesně „stavěl na odiv svoje bohatství“. Možná jen faktem, že ho měl. To se málokdy odpouští.

    Jak vlastně víme, že nebyl v zahraničí už před vyhlášením zákazu cestování ?

    Berme to třeba tak, že ani to „obyčejní lidé nesmí opustit okres“ není úplně pravda. Výjimkou je například cesta do zaměstnání a zpět, kdy stačí, cituji : „Potvrzení zaměstnavatele, které lze vystavit i na určité období. V potvrzení zaměstnavatel uvede místo výkonu zaměstnání a místo pobytu zaměstnance“.

    Takže když si chtěl zajet na služebku (řekněme obchodní jednání v neformálním prostředí) na Aljašku, komu dal podepsat cesťák ? 🙂

    Nesuďme, koho neznáme. Od toho jsou přece architekti…

  310. blade napsal:

    Ten ohlodává stále tu samou kost(i). Jelikož, kde nechodí slunce, chodí lékař, jdu raději do přírody „nachytat“ nějaké to déčko 🙂

  311. Jan P napsal:

    Dědické řízení po Kellnerovi prý ovlivní ČR více, než podzimní parlamentní volby.
    Ok, ale proč tomu ještě říkat demokracie, byť zastupitelská?

  312. VladimírV napsal:

    Pane Jane P.

    Co takhle se zamyslet pčedevším nad tím, že zemřel člověk a nemíchat hrušky s jablky.

  313. Jan P napsal:

    Vladimír V., kontroluje, kdo na internetové diskusi nedostatečně truchlí za největšího českého oligarchu.
    Co takhle se raději zamyslet nad tím, že po třiceti letech budování demokracie není něco špatně, když má na budoucnost větší vliv dědické řízení jednoho člověka než demokratické volby (a to vliv voleb nechci fetišizovat)? Neměli bychom to spíš chtít změnit, a bouřit se?

    Tohle napsal Jakub Patočka moc dobře: „Ke Kellnerově blízkým cítí člověk účast. Ale tváří v tvář snaze lakovat jeho podnikání na růžovo je namístě se stejnou účastí vzpomínat i na ty, kterým zničil život on.“
    31. března 2021|Občan K. nežije| Deník Referendum

    A tohle je fakt super článek!
    https://www.respekt.cz/komentare/prilis-tajemny-petr-kellner

  314. Svatopluk Beran napsal:

    Můj pohled je že určitá doba vymyslela práci s nekrytými prostředky směny. Samozřejmě každý jsme nadaný na něco. K

  315. Svatopluk Beran napsal:

    Můj pohled je že určitá doba iniciovala manipulaci s nekrytými prostředky směny. Samozřejmě každý je nadaný na něco. Kellner měl obrovské nadání a cit na práci a investice s nekrytými prostředky směny. Jestli jsem správně slyšel komentáře, tak on jako první a nejlépe u nás pochopil princip KVANTITAIVNÍHO UVOLŇOVÁNÍ. Domnívám se že nemusel být vlastně nic zvláštního či nadprůměrného pokud by tento finanční systém V monetarismu nebyl zaveden. Vynikal v něčem mimo práci s vymyšlenými prostředky směny? Měl nějaké nadání vědecké, lékařské, manuelní kterým by si dokázal vydělat nějakou slušnou sumu zlata? Jeho schopnosti zapadli do historické doby, která toto umožňuje práci pro vymýšlení peněz, přejme mu to, byl ale nějaký přínos pro lidstvo?

  316. VladimírV napsal:

    Pane Jane P.

    Tak už to ve světě, a nejen u nás, chodí. Zahynul velmi úspěšný člověk a proto ona mediální pozornost. I média holt musí být z něčeho živa. Vaše poznámka o truchlení je hloupá.

    Ano, ve Vašem podání jaképak dědické řízení. Je tady dav „potřebných“, kterému je třeba Kelnerův majetek rozdělit. Dovolil si podnikat, a dokonce velmi úspěšně, což je jasný důkaz počínání nelítostného vykořisťovatele. Měl byste si ale občas vzpomenout, kam to předrevoluční doba svojí snahou o nastavení průměrnosti ve společnosti dopracovala. Podotýkám, že závist je jedním ze smrtelných hříchů.

    Jinak mějte klidné Velikonoce.
    Zdraví Vás Vladimír Havlíček

  317. Jan P napsal:

    To miluju, když dojdou argumenty, tak než dát druhýmu za pravdu, tak raději napíšu nějakou úplnou píčov… mimo kontext. Nedokážou rozlišovat, a končí se o floskulemi o Češích co závidí úspěch.
    Že média u nás dělají servis oligarchům, na to jsem si už zvykl. Za kritické poznámky o Kellnerovi dostanete celkem solidní sodu. Mluvit ošklivě o Kellnerovi, nebo dokonce jen o jeho byznysu nebo dokonce i vazbách na čínskou diktaturu, to vyznívá (oprávněně) jak útok na kapitalismus.

    VladimírV říká:
    Čtvrtek, 1. 4. 2021 v 13:21

  318. Jan P napsal:

    Nic neříká o stavu Česka víc než tohle.
    https://twitter.com/vojtafilip/status/1376765602870784001

  319. Dvořák napsal:

    Když tady čtu ty výpotky Jana P., ….no rok 1948 by pro něj byl ráj a s Klementem by byli silná dvojka.

  320. VladimírV napsal:

    Pane Jan P.

    Jednou ze zažitých zvyklostí je, že se lidé nemají na Zelený čtvrtek spolu hádat. Což rád činím. Amen.

  321. Jan P napsal:

    Hmm tak nevím, pro koho rok 1948 byl ráj s Klementem …
    Důkaz toho, že KSČM je stranou státního kapitalismu ochucenou o stalinskou nostalgii a národní konzervatismus. Kdo z nás dvou má k ní blíž ?
    Co kdyby to u nás vypadalo jako Švédsku? Norsku? Nebo Finsku? Pro KSČM a Dvořáka hrozná představa !
    Nežijeme v demokracii ! Ale v polofeudální systému. Velké peníze, a myslím opravdu velké a koncentrované peníze, jsou nebezpečím demokracie. Kapitál se svou přirozenou vlastností akumulovat a koncentrovat je toho reprezentantem. Některým tato forma ruského predátorského kapitalismu vyhovuje

    Dvořák říká:
    Čtvrtek, 1. 4. 2021 v 20:04

    Je vidět, že novináři když chtěj, tak mají výborný přehled. Fakt se nechci nikoho dotknout, ale tahle lehkost už mi nejenom připomíná dnešní Rusko (když předčasně zemře oligarcha napojený na Kreml).
    Rozhovor s Vojtěchem Boháčem, novinářem, zakladatelem platformy Voxpot, který pracuje na knize o podnikání Petra Kellnera.
    https://a2larm.cz/2021/04/petr-kellner-se-snazil-byt-ten-nejlepsi-z-nejhorsich/

Leave a Reply