Masarykovo náměstí opět otevřeli aneb Koho by to napadlo

Minulý čtvrtek jsme ve sloupku napsali, kterak rázným opatřením kvůli pandemii paní primátorka uzavřela Masarykovo náměstí v Jihlavě pro všechny, již nemají platný PCR test. A byly vyčleněny objízdné trasy pro motoristy a obchodné trasy pro pěší. Můžeme radostně ohlásit, že Masarykovo náměstí je opět otevřené pro všechny!

Ale teď vážně, jistě jste ve čtvrtek pochopili, že se jednalo o aprílový žert. Paní primátorka žádné takové opatření nevydala a po Masarykově náměstí se samozřejmě může chodit, jak se komu zlíbí.

Kdo byl napálen a „zprávě“ uvěřil, nelze se mu až tolik divit. Proč? Protože se zdá, že dnes už je možné úplně všechno.

Koho by před dvěma roky napadlo, že budeme po vzoru nachlazených Japonců chodit s rouškami po ulicích, zavřou se divadla, kina, hokej, obchody? A koho by napadlo, že nemocnice přestanou operovat kyčle, protože mají všechna oddělení zaplněna nemocnými virem z Číny? A koho by napadlo, že to potrvá ne týden nebo měsíc, ale už víc než rok? A koho by napadlo, že německé vydavatelství v dětské knížce, která píše o covidu, muselo vypustit větu, že vir pochází z Číny, protože Čína vydavatelství pohrozila žalobou? A koho by napadlo, že se děti budou učit bez fyzické přítomnosti učitelů, ale jen z počítačových obrazovek? A koho by napadlo, že skotský spisovatel Petr May napsal před 15 lety knihu Karanténa, ale nikdo mu ji tehdy nevydal, protože to bylo „moc přitažené za vlasy“, jak mu oznámili?

Koho by to napadlo, když na internetu je milion blábolů, nesmyslů, dezinformací a legrácek, že se už takřka nedá vyznat v tom, co je a co není pravda? Ale ono se v tom vyznat dá! Jen je k tomu potřeba zapojit mozek a vynaložit trochu úsilí.

Proto jsou aprílové žerty dobré. Ukazují, jak na tom jsme. Zda jsme schopni uvěřit každé hovadině, nebo jsme si ještě zachovali kritický pohled na svět, kterému někdo říká zdravý rozum.

61 Responses to “Masarykovo náměstí opět otevřeli aneb Koho by to napadlo”

  1. Zdeněk Gryc napsal:

    Pavla Svrčinová (* 10. června 1963 Kladno) je česká hygienička a epidemioložka, od poloviny března 2021 pověřená hlavní hygienička ČR, od ledna 2020 ředitelka Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje.
    Hlavní hygieničce Pavle Svrčinové se na jednání vlády udělalo nevolno.
    Na Ministerstvo zdravotnictví pro ni musela jet sanitka.
    Článek
    Náhlé zdravotní potíže postihly hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou přímo na úterním jednání vlády.
    Úřednice se schůze kabinetu účastnila pomocí videokonference z budovy Ministerstva zdravotnictví.

  2. Zdeněk Gryc napsal:

    Ve středu má skončit Blatný i Plaga.
    Ani jeden o ničem neví.
    —————————-
    PS. středa, to je zejtra, že ?

  3. XXXXX napsal:

    skončit bys měl hlavně ty ty vejre

  4. Svatopluk Beran napsal:

    A koho by napadlo, že německé vydavatelství v dětské knížce, která píše o covidu, muselo vypustit větu, že vir pochází z Číny, protože Čína vydavatelství pohrozila žalobou?

    JAKO POHLED VPOŘÁDKU JAKO FAKTA O PŮVODU VIRU MINIMÁLNĚ NOVINÁŘSKÁ NEZRALOST.

    No Petře na tom je aspoň vidět, jak jsou občané z vás novinářů zblblý. A teď ještě to typické vytváření nepřítele za každou cenu. Ty víš Petře stoprocentně že tento vir vznikl v Číně? Můžeš mi na to dát prosím nějaký vědecký odkaz. Já mám za to, že v Číně byl jako v první zemi diagnostikován. Jsem přesvědčený že by německé nakladatelství ten spor prohrálo, protože země původu není dodnes známa a proto do soudního sporu nešli. Co s tím ale dokážete vy novináři udělat, je fakt zábavné a v úrovni aprílu. Asi jako když kazatelé z kazatelen vykládali neznalým poddaným svůj vlastní pohled na boží království sepsaný několika autory v Bibli. Která jak víme vznikala několik stovek let a dodnes není žádná jí překlad stejný.

  5. Zdeněk Gryc napsal:

    Zasloužilý ANONYM JL KOPÍRUJE
    OLDŘICHA LUKÁŠE
    ———————–
    ZG:

    SABINU SLONKOVOU
    Novinářka

    Ve skutečnosti je jedno, kdo ve vládě sedí a koho premiér odvolá.
    9:30
    Je úplně jedno, koho premiér odvolá.
    Dokud bude sedět ve vládě on, pořád hrozí, že lidé budou dál zbytečně umírat.
    Článek:
    „Nechci dopustit tisíce mrtvých. A pokud nám ale někdo dává za vzor Švédsko, které má stejný počet obyvatel, jako Česká republika, tak bych rád uvedl, že Švédsko šlo cestou promoření, což vyústilo v to, že tam zemřelo celkově 5 865 lidí s covidem,“ prohlásil Andrej Babiš 21. září loňského roku.

    Šest tisíc mrtvých ve Švédsku používal český premiér opakovaně jako nejhorší možný scénář epidemie.
    Po měsících českého vládního chaosu a zcela nezvládnuté (či spíše neexistující) strategii státu pro boj s covidem se Babišův zlý sen naplnil.
    Česká republika předstihla stejně velké Švédsko v počtu mrtvých už loni 16. listopadu.

    Dnes máme mrtvých 27 tisíc. K tomu zdevastovanou ekonomiku a vybrakovanou státní pokladnu.
    Jak nyní potvrdil i Nejvyšší kontrolní úřad, jen polovina z výdajů,
    o které vláda loni navýšila schodek státního rozpočtu, šla na vrub covidu.

    Jako jediná smysluplná cesta se už několik měsíců ukazuje očkování.
    Jenže i tady premiér osobně selhal.
    Sliboval, že po Velikonocích se bude očkovat sto tisíc lidí denně.
    Holedbal se, že osobně zařizuje dodávky vakcín.
    „Já od rána do večera bojuju za vakcíny.
    Já jsem obchodník, a kdyby to měli zařizovat úředníci z ministerstva, ještě nic nemáme.“
    Realita?
    Minulý týden kvůli tomu, že neumí vyjednávat,
    nikdo pro něj není partner a rozumí jen rozhovorům „na sílu“,
    Česká republika přišla o 70 tisíc vakcín.
    A o sto tisících naočkovaných za den si můžeme jen nechat zdát.

  6. Zdeněk Gryc napsal:

    Zdeněk Gryc říká:
    Úterý, 6. 4. 2021 v 20:48
    Ve středu má skončit Blatný i Plaga.
    Ani jeden o ničem neví.
    —————————-
    PS. středa, to je zejtra, že ?
    Nikoli to je dnes 10:37

    „PŘÁTELSKÉ VZTAHY“. . . A HLAVA MINISTRA ZDRAVOTNICTVÍ

    Zeman uvedl, že pokud by se Babiš rozhodl Blatného ve funkci ponechat, nepřispělo by to ke zlepšení jejich přátelských vztahů.

    10:37
    Prezident mě odvolal, je to politické rozhodnutí, řekl Blatný
    „Pan prezident mne na žádost premiéra dnes odvolal. Vidím to jako politické rozhodnutí, na které má jistě premiér právo. Sám za sebe mám čisté svědomí, že jsem pracoval jen na základě své odbornosti a rozhodoval se na základě odborných dat a analýz. Dá se to interpretovat tak, že i pan premiér si myslí, že jsme už z nejhoršího venku.“
    ————————————————–
    „Zeman uvedl, že pokud by se Babiš rozhodl Blatného ve funkci ponechat, nepřispělo by to ke zlepšení jejich přátelských vztahů.“

    ZEJMÉNA „PŘÁTELSKÉHO VZTAHU“ZEMANA S PUTINEM ?

  7. Dvořák napsal:

    Mě by ta jistota o původu viru taky zajímala.

    Stáří je hrozný,co?!

  8. blade napsal:

    Plaga prý dnes OUT hlásala včera média a ještě se několikrát dotěrně dotazovala ministra při včerejší tiskovce. Pokud se dnes nic s Plagou nestane, tak všechny média co to šířila lze zařadit do seznamu dezinformačních médií i se zdejším ctrl šiřitelem výše 🙂

    Možná přijde i pár Sputniků V bez „slavné“ EMA a Miloš s Putinem zachrání pár českých životů.
    Tak je to správně, tak to má být 🙂

  9. Petr Klukan napsal:

    No Sváťo, zblblí novináři? 🙂 jestli ti jde o slovíčkaření, tak fajn. Napsal jsem že pochází z Číny, a ne že vznikl v Číně, jak píšeš ty, což je rozdíl, když už jde o to slovíčkaření. Takže, kdybych napsal, že se rozšířil z Číny, to by bylo OK?

  10. Zdeněk Gryc napsal:

    „se zdejším ctrl šiřitelem výše“
    ——————————
    Zdeněk Gryc říká:
    Středa, 7. 4. 2021 v 10:06
    Zasloužilý ANONYM JL KOPÍRUJE
    OLDŘICHA LUKÁŠE:
    Zkráceno:
    —————————–
    Pevzato od O. Lukáš
    Coronavirus odkrývá pravdu o kavárně.

    blade | 2020-03-20 09:19:18 | Reagovat

  11. blade napsal:

    Trefený šiřitel se ozval, ale to není podstatné. Podstatné je, že byrokrat Blatný je konečně pryč, očkoordinátorka jakbysmet, ještě zbývá probrat pár židlí ve zkostnatělém úřadu MZ.

    Krásně a výstižně odvolání okomentoval předseda ČLK a samozřejmě Miloš.

  12. blade napsal:

    „Chci něco říci k tématu Sputnik V. Máme s příslušnou institucí ruské vlády ujednání, že by se tato vakcína měla vyrábět v Illertissenu. Stanovili jsme také, že bychom ji mohli dovážet,“ řekl bavorský ministr Söder.

    Takže když Bavorsko, tak my taky. Jenom zde na rozhodných místech nesmí sedět neakční byrokrati, do všeho kafrat někteří hloupí novináři a politici druhu pekariovití.

  13. Svatopluk Beran napsal:

    Kde Petře píši ZBLBLÍ NOVINÁŘI? Napsal jsem – jak jsou občané z vás novinářů zblblí. To je veliký rozdíl, který se snažíš zmanipulovat podobně, jako manipuluješ ve svém příspěvku s FAKTY o vzniku Covidu 19.

    Petře kde píši že vir vznikl v Číně? Já píšu že byl v Číně poprvé DIAGNOSTIKOVÁN. To podle významu tohoto slova znamená, že v Číně bylo poprvé za probíhajícím typem onemocněním a jeho šířením odhalen Covid 19. Podobně a za podobných stavů již zemřelo ve světě více lidí a dříve než v Číně. Původ vzniku viru je teprve cílem zkoumání vědců u neobjasněných průběhů úmrtí podobného typu, po celém světě.

    A koho by napadlo, že nemocnice přestanou operovat kyčle, protože mají všechna oddělení zaplněna nemocnými virem z Číny?

    OD SKUTEČNÉHO NOVINÁŘE POKUD BY MĚLO JÍT O FAKTA A NE O MANIPULACI S FAKTY, BY TO MĚLO VYPADAT ASI TAKTO

    A koho by napadlo, že nemocnice přestanou operovat kyčle, protože mají všechna oddělení zaplněna nemocnými virem o kterém se dodnes neví odkud pochází, který byl poprvé diagnostikován v Číně, kde se rychle rozšířil a díky otevřenému globalizovanému světu, odhalil morální neschopnost nejbohatších křesťanských zemí postarat se o své nejstarší a nejslabší občany.

    A koho by napadlo, že německé vydavatelství v dětské knížce, která píše o covidu, muselo vypustit větu, že vir pochází z Číny, protože Čína vydavatelství pohrozila žalobou?

    OD NOVINÁŘE KTERÝ RESPEKTUJE FAKTA BYCH TO VIDĚL ASI TAKTO.

    Není z podivem, že německému vydavatelství které ve své vydávané dětské knížce, která píše o covidu a uvedlo větu, že vir pochází z Číny, bylo Čínou pohroženo že na něj bude podána žaloba, protože se dodnes neví odkud vir pochází.

    Zároveň s tím se nabízí otázka proč se dodnes chřipce která na začátku dvacátého století říká Španělská a při níž byla nakažena téměř třetina tehdejšího světa a zemřelo na ní 50 až 100 milionů občanů planety když jsou známa fakta o tom, že tato chřipka byl zavlečena do Evropy již jako pandemie americkými vojáky z Americké výcvikové základny v kansaském Fort Riley.

    Proč „španělská“?
    Španělsko, během války neutrální hráč, bylo první zemí, která o nemoci informovala. Nemoc proto získala přízvisko „španělská chřipka“, ačkoli Španělsko nebylo epicentrem nákazy ani nejhůře zasaženou zemí. Toho jara se mezi americkým vojenským personálem začala šířit neznámá nemoc připomínající chřipku. Nejdříve onemocněla stovka vojáků v kansaské Fort Riley. Během týdne se počet nemocných zpětinásobil. Nemocní si stěžovali na bolesti hlavy, dýchací problémy, trpěli kašlem a vysokou horečkou. Během května kvůli probíhajícím bojům první světové války cestovaly přes Atlantik stovky tisíc vojáků……………..

  14. Petr Klukan napsal:

    Ach jo, Sváťo. Tak tedy, když si myslíš, že manipuluji, tak ty se dopouštíš úplně stejného, když jsi napsal: „Ty víš Petře stoprocentně že tento vir vznikl v Číně?“ Já přece nenapsal, že tam vznikl, ale že odtud pochází…, což je jiné. Slovíčka, slovíčka, ale je skvělé, že přesně víš, jak to má novinář napsat. 🙂
    Mimochodem, když zmiňuješ španělskou chřipku, tak manipuluješ úplně stejně, když píšeš, že nejdříve onemocněla stovka vojáků v kansaské Fort Riley. Můžeš to věrohodně dokázat, nebo tě FAKTA zajímají jen, když se ti to hodí?

  15. blade napsal:

    Výstižné, humorné a pravdivé – https://twitter.com/hashtag/tncz?src=hashtag_click

    🙂

  16. blade napsal:

    Španělská chřipka (1918 až 1920; kmen H1N1; až 40 milionů obětí): Chřipka obešla v několika vlnách svět. Místem vzniku byla Francie, kde se za války promísily americké a evropské chřipkové kmeny. Podle některých expertů mohlo k mutaci viru přispět i použití bojového dusíkatého plynu yperitu. Z Francie přeskočila chřipková vlna do Španělska. Zde si vyžádala mnoho obětí – proto byla chřipka označena jako španělská. Ve světě umírali hlavně starší lidé a děti, vysílení dlouhou válkou.

    Jedním z prvních míst kde chřipka propukla v USA byla vojenská základna Fort Rylei v Kansasu.

    Tak hovoří zdroj té jediné a správné pravdy 🙂
    https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/2412412-spanelska-chripka-vypukla-pred-100-lety-zabila-vic-lidi-nez-prvni-svetova-valka

  17. Zdeněk Gryc napsal:

    PRO ODLEHČENÍ DNEŠNÍHO ABSURDNÍHO DRAMATU PRESIDENTA ZEMANA.

    Proč zaplétat lékaře do politiky ?

    Lékař ředitelem nemocnice.
    Řidič ředitelem trolejbusu.

    Co je to za blbinu, šest let studoval medinu pak dělat atestace a potom ještě dál leccos.
    A hle máme z lékaře politika, kterého kádruje znalec Becherovky.
    Ženské ve Stavoprojektu byly dost zděšené, když to vypadalo, že by mohl vstoupit do politiky mě a jim milý pan doktor Činčera. S kterým jsme nejenom seděl u stolu v menze, ale také bydleli v našem panelovém domě U hřbitova.
    Ženské ve Stavoprojektu z toho byly dost zděšené a říkali proboha, kdo nás bude prohlížet?
    Velice si totiž pana doktora Činčery a jeho přístupu k pacientu vážili.
    Všechno osobně a jako příběh milé profesorky Šiklové.
    Při amatérských potápěčských snahách v přístavu Pula došlo k seznámení s podobně postiženým,
    leč příjemným člověkem.
    Měl sebou krásnou dámu, která šlapala vodu a měla košík, co jsme našli tak jsme tam dávali.
    Trpěli jsme fixní ideou, že nacházíme zbytky amfor z jaké doby, tedy nejlépe antiky
    leč stačila by renesance.
    Domluva nebyla jednoduchá, ale když už jsme si začali tykat,
    tak se mě snažil vysvětlit, že on je sice ředitelem nemocnice v Pule,

    žádný lékař ale jurist.

    Už je to víc než půl století, ale už tehdy panoval v Jugoslávii dojem,
    že je škoda dobrého lékaře pro práci ředitele.
    A že i ten ředitel má mít určitou kvalifikaci a zběhlosti se zákony manažerské a organizační schopnosti.
    No jako ředitel má k disposici poradní sbor složení převážně z primářů.

    A když už jednou lékař je má koukat, aby byl.

    Vím tak trochu co je to nemocnice u svaté Anny. Pan profesor Rozehnal nás chtěl a teda určitě i sebe potěšit. Říkal, že mu kdysi volali z nemocnice, přijďte se podívat, ústřední topení je konečně vyřešeno.
    To jsem možná poprvé slyšel slovo „pacoš“.
    Takže pan profesor přišel do nemocnice,
    která byla původně fabrikou a tam ve schodišti byla umístěna větší litinová kamna, s rourou, která procházela schodišťovým prostorem na střechu. Pan profesor říkal, že byl potěšen, když viděl jak dva ochotní pacoši v nemocniční mundůru tam do těch kmen přikládají.
    No a v dlouhých chodbách byly otevřeny dveře, že ?
    No a těmi měl proudit teplý vzduch do jednotlivých pokojů.
    Pan profesor uměl i vyprávěním ex katedra potěšit.

    Pro Berku:
    Nový ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) první den ve funkci řekl, že před rokem 1989 byl členem Komunistické strany Československa. Státní bezpečnost si jej prověřovala jako možného spolupracovníka.
    ———————————————

    PS. Imunolog Šinkora: Když vidím ty vládní nápady, říkám si, jestli na něčem nejedou

    Faltýnek by něco v rodině měl, ale to už je dávno.

  18. Zdeněk Gryc napsal:

    Pro Berku:

    Jak je to s panem ministrem ?
    Také u něj platí ?

    „Ale taky to – aspoň doufám – z něho nedělá šedou kolaborantskou svini, kvůli kterým to tady tak dlouho mohlo fungovat.“

  19. blade napsal:

    Novinky > Pod ředitelem České televize Dvořákem se houpe křeslo.

    „Generální ředitel ČT Petr Dvořák se nachází v těžkém konfliktu a střetu zájmu kvůli jeho dlouholeté majetkové účasti a spoluvlastnictví počítačové firmy Gopas. Podle ní tím porušuje zákon o České televizi a zákon o střetu zájmů. Rada ČT uložila Dvořákovi, aby možný střet zájmů vysvětlil“ > uvedla členka Rady České televize (ČT) Hana Lipovská.

    Tak bukanýři a korzáři, šlapejte to nahlásit do Bruselu 🙂

  20. blade napsal:

    Nový MZ ho na rozdíl od šiřitele má, a je čisté.
    https://www.mvcr.cz/clanek/vystaveni-osvedceni-podle-zakona-c-451-1991-sb-tzv-lustracni-osvedceni-jednotlivci-154278.aspx

    Ocenění > Stříbrná medaile Senátu (2017), Lékař roku 2017 (2018)

  21. Zdeněk Gryc napsal:

    Nový MZ ho na rozdíl od šiřitele má, a je čisté.
    —————————————————
    ŠIŘITEL =

    Berka říká:
    Úterý, 26. 2. 2019 v 0:34
    Spoluzbabělci Olda Háj a Ervín Fririch ?
    Fridrich Ervín, narozen 4.01.1934, od roku 1971 evidován jako důvěrník, svazek č. 15566, správa StB Brno
    Háj Oldřich, narozen 12.01.1932, evidován nejprve jako tajný spolupracovník (spisová značka 806006), následně jako agent – svazek č. 18060, správa StB Brno
    Proč spoluzbabělci ? Prostě chtěli jet do Steyru, tak jeli. Účel světí prostředky. Gryc chtěl do Švédska, tak jel. Stačilo jen po návratu zajít na kafíčko, že…
    Berka chtěl do Španělska, ale přece jenom zas až tak moc ne. To z něj rozhodně nedělá žádného hrdinu – hrdinství totiž k tomu potřeba nebylo. Ale taky to – aspoň doufám – z něho nedělá šedou kolaborantskou svini, kvůli kterým to tady tak dlouho mohlo fungovat.

  22. Zdeněk Gryc napsal:

    MLUVČÍ
    Zeman má mluvčího Ovčáčka.

    Berka má mluvčího PS-áka rytíře hvězdných válek.
    Anonyma, slyšícího v JL na jméno BLADE

  23. Zdeněk Gryc napsal:

    To jsou ta absurdní dramata Václava Havla !

    „Německo kupuje Sputnik V, řekl Zeman. Tamní vláda to popřela“

    Snad ani nevíme co řekl Havel,
    aby

    Tamní vláda to popřela“

  24. jihlavák napsal:

    31.3. 2021

    https://zahranicni.ihned.cz/c1-66903860-macron-a-merkelova-jednali-s-putinem-o-sputniku-v-a-bdquo-objektivnich-okolnostech-ldquo-navalneho-pripadu

    Francouzský prezident Emmanuel Macron a německá kancléřka Angela Merkelová jednali s ruským prezidentem Vladimirem Putinem o možné spolupráci ohledně vakcíny Sputnik V. Tématem byla i Ukrajina, informovala ve středu s odvoláním na sdělení Kremlu agentura Reuters.

    Úřad ruského prezidenta uvedl, že trojice státníků v úterý na videokonferenci hovořila o vyhlídkách ruské vakcíny Sputnik V na registraci pro použití v Evropské unii, jakož i o možných dodávkách a společné produkci tohoto preparátu uvnitř EU.

  25. blade napsal:

    Bavorský Sputnik
    Bavorsko se s Ruskem předběžně dohodlo na výrobě Sputniku v bavorském Illertissenu, oznámil ve středu na tiskové konferenci bavorský premiér Markus Söder. Za podmínku použití tohoto preparátu v Bavorsku označil jeho schválení Evropskou agenturou pro léčivé přípravky (EMA), nebo příslušnými německými úřady. V takovém případě by Bavorsko mohlo ještě v červenci získat zhruba 2,5 milionu dávek.

    Zadarmo ta licence pro případnou výrobu Sputniku v Bavorsku asi nebude.
    Takže Miloš správně > Německo kupuje Sputnik V 🙂

    Pokud ho EMA schválí, tak pekariovití a bukanýří puknou vzteky 🙂

  26. Zdeněk Gryc napsal:

    VYHLÍDKÁCH z kterého okna a kam ?
    MOŽNÝCH DODÁVKÁCH, kdy a kam?
    ——————————————-
    třeba to bude zejtra,
    třeba za měsíc,
    nebo nikdy !!!
    ——————————–

    „hovořila o vyhlídkách ruské vakcíny“

    POHOVOŘIT MOŽNO O ČEMKOLI A KDYKOLI, ŽE ?

    TAKŽE JAK U TÉ ŠPANĚLSKÉ CHŘIPKY,

    KDE JSOU PROKAZATELNÁ FAKTA?

    100x opakované tvrzerní ?

    Něco jako smlouva Hitlera se Stalinem,

    nebo

    Japonců se Stalinem ?

    Jak to bylo se smlouvami,
    když válka v Evropě skončila
    a
    armáda USA bojovala o Okinavu.

    Na Kurilech pak stačilo pár SSSR lodiček.

    Na Podkarpatské Ukrajině stačil

    pohovor Stalina se syfilitikem Gottwaldem
    léčeným tajně ruskými lékaři ?

  27. XXXXX napsal:

    Putin je blb. Kdyby necpal sputníka do unie, tak mu spusta nepřátel pochcípe a měl by volnější ruce 🙂
    Ani bych se na nějakýho makrolona s makrelou nevysral, maj svý madikamenty, přeci dobře nakoupili tak ať si je užijou. Očkujou o stopéro tak ať v tom pokračujou. Prodával bych celýmu světu jen těmhle nafoukanej troubům a Grycovi bych nasral. A emě bych zavolal, že je ve sputníku strychnin, ať to radši ani neberou do laborky.
    Jinak dneska je důvod popít, kvůli včerejší rezignaci toho arogantního nafoukanýho pétépáka.

  28. Dvořák napsal:

    Gryc jako vždy k tématu. Když už nemůže sloužit,tak aspoň škodí. Kdybych to tu neviděl už pár let,tipnul bych si na následky astra zeneky 😀

  29. blade napsal:

    120 telegramů v 89.

    velvyslanectví USA v Československu
    ministerstvu zahraničních věcí USA
    >
    ministerstva zahraničních věcí USA
    velvyslanectví v Československu

    Telegram most PRAHA-WASHINGTON-PRAHA, občas D-USA-D ¨

    http://www.csds.cz:8888/cs/5511-DS/version/5/part/15/data/Depese%20CZ.pdf

    Pak odkud ta pokojná revoluce s dramatikem byla řízena 🙂

  30. Berka napsal:

    Jestli jste si architekte všiml, zhruba dva týdny jsem na vás nijak nereagoval – nebylo proč. Jenže komoušké vysírce to zjevně chybí, když nemá žádné imaginární „mučitele“ a tak si mě zase bere (pochopitelně naprosto mimo téma) do huby.

    Dobře jste mi připomněl – jak to teda bylo s tím estébáckým práskačem Plavcem ?

  31. Svatopluk Beran napsal:

    Petře jsem rád že jsme si to vyjasnili. 🙂 Přidávám podle mne důvěryhodný odkaz a to i pro Blade. Jinak se domnívám, že čím vice příspěvků jako jsi napsal ty, tím více nenávisti může vznikat a vést k otevřené agresi u nás proti lidem asijského typu, stejně tak jak se to dnes běžně děje v USA po odkazování na Čínu Trampem, jako původce dnešního globálního virového problému. Chci věřit, že to není tvým záměrem, jen obyčejnou politickou naivnosti o předurčenosti jedné části světa nad jinou části světa.

    První vlna
    Stejně jako v případě covidu-19 se i španělská chřipka objevovala ve vlnách. Její původ je nejistý, kvůli tehdy probíhající Velké válce se dostatečně neinformovalo. Naplno však odstartovala ve Spojených státech v roce 1918.

    https://www.cdc.gov/flu/pandemic-resources/1918-commemoration/pandemic-timeline-1918.&

  32. Svatopluk Beran napsal:

    Tak na poprvé to nevyšlo. 🙂 Snad druhý pokus bude úspěšnější. Jedná se o časové osy vzniku dvou pandemií. Odkaz je po otevřeni v následujícím odstavci originálu článku, po kliknutí na podtržené slovo – probíhající.

    První vlna
    Stejně jako v případě covidu-19 se i španělská chřipka objevovala ve vlnách. Její původ je nejistý, kvůli tehdy probíhající Velké válce se dostatečně neinformovalo. Naplno však odstartovala ve Spojených státech v roce 1918.

    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/pred-sto-lety-lidstvo-pandemii-ustalo-bez-vakciny-kdy-se-ale-konecne-pouci-126240

  33. Svatopluk Beran napsal:

    Opět chyba. 🙂 Slovo v odstavci zní – odstartovala –

  34. Petr Klukan napsal:

    Sváťo i pro Blade, tak pro zpestření, nechci sem dávat odkaz, ale web České lékařské komory uvádí – cituji:
    „Španělská chřipka není ze Španělska, ale z Asie – Dnes už víme, že se španělská chřipka na člověka přenesla z ptáků. Patrně se tak stalo v Asii už roku 1917. S bojujícmi vojáky se následujícího roku přenesla do USA, kde se rozšířila nejprve na vojenských základnách. A s vojáky cestovala opět dál – do Itálie, Velké Británie, do Španělska i Japonska. Do takové invaze se rozvinula za pouhé tři měsíce.“ konec citace.
    Ale vraťme se k tomu původnímu – mé větě, že covid pochází z Číny. Fakt v tom vidíš snahu podněcovat nenávist? Prostě se odtud (z Číny) rozšířil do celého světa – vše ostatní mi připadne jako slovíčkaření. Kdo v tom chce vidět nenávist, ten ji v ní vidí.
    Mimochodem, v pátečních JL máme celou stranu o dezinformačním článku „statistika k Romům“ – jde o hoax, který si senioři přeposílají. To mi přijde mnohem víc nebezpečné a vyvolávající nenávist.

  35. blade napsal:

    Klukan, děkuji za info o vzniku a přenosech, i ta ČT zde má mezery a pohořela 🙂

  36. VladimírV napsal:

    Vážený pane šéfredaktore Klukane,

    trochu opožděně, ale přesto Vám srdečně blahopřeji k Vašemu jubileu. A přeji Vám hlavně pevné zdraví a pohodu.

    Jako obvykle, poněkud banální obsah Vašeho příspěvku, přinesl reakce „od Šumavy k Tatrám“. Rozumím tomu, že jde o blog, kde se publikují názory nejrůznějšího druhu. Nicméně, Vaše příspěvky by mohly mít i trochu jiný náboj než rovnání mýdla na umyvadle. Dění ve městě je a bude velice ovlivněno rozhodnutím jeho politické reprezentace o osudu multifunkční haly. Tak trochu mi chybí aktuální informace o tom, v jakém stadiu jsou jednání o jejím spolufinancování. Tedy natolik dostatečném, aby se město dlouhodobě v dluhové pasti. Ne, opravdu si nemyslím, že by se jednalo o okrajovou záležitost.

    Nevěřím tomu, že by se nenašel nikdo z kompetentních osob, který by nám, veřejnosti, sdělil fakta o stavu daného problému.

    Zdraví Vás Vladimír Havlíček

  37. Svatopluk Beran napsal:

    A koho by napadlo, že nemocnice přestanou operovat kyčle, protože mají všechna oddělení zaplněna nemocnými virem z Číny? A koho by napadlo, že to potrvá ne týden nebo měsíc, ale už víc než rok? A koho by napadlo, že německé vydavatelství v dětské knížce, která píše o covidu, muselo vypustit větu, že vir pochází z Číny, protože Čína vydavatelství pohrozila žalobou?

    Petře třikrát v jednom odstavci v rychlém sledu – virem z ČÍNY, Němci museli vypustit větu že vir pochází z ČÍNY, ČÍNA pohrozila žalobou.

    A já poznamenávám že – Chci věřit, že nenávist není tvým záměrem, protože v USA dnešní president musí hasit to co podobnými prohlášeními napáchal minulý americký president. Jinak rasismus u nás není o nic menší než ve Spojených Státech, dokonce jsem ochoten tvrdit, že větší. Takže bych na náš, do teď bílý český ostrov moc nespoléhal, kam si to rasisticky namíří.

    K té ČT. Tam aby člověk neustále selektoval a kontroloval z jiných televizních kanálů co zveřejní a co nezveřejní. Pro mne není ČT dostatečně důvěryhodný zdroj a vyjádření PATRNĚ, je už podle mne zcela PODIVNÉ.

    Podle ČT – Patrně se tak stalo v Asii už roku 1917. S bojujícmi vojáky se následujícího roku přenesla do USA.

    Pokud to tak ale bylo, co tam dělali pro koho a proti komu bojovali, kdo je do Číny v roce 1917 pozval? Ví to někdo? Nic jsem pro ověření nenašel. Proto stále dávám přednost americké CDC, která je podle mne důvěryhodnější než ČT.

    CDC je národní agentura pro ochranu zdraví, která nepřetržitě pracuje na ochraně Ameriky před zdravotními a bezpečnostními hrozbami, jak zahraničními, tak domácími.

    https://www.cdc.gov/about/default.htm

  38. Berka napsal:

    Já nevím – mě osobně přijde to, odkud byl „pacient 0“ v době španělské chřipky i v době koronaviru, naprosto irelevantní. Je přece jedno, jestli to byl komunista, kapitalista, běloch, katolík nebo hispánec. Prostě nemoc někde na světě vznikla a pokud ji nikdo záměrně „nevyrobil“, tak je to naprosto jedno kde. Stejně by se v dnešní globalizované době dřív nebo později roznesla.

    Stejně tak mi přijdou naprosto zcestné úvahy o tom kdo a jak si má v evropě (a ve světě) pomáhat. Pan premiér se rozčiluje, že EU není s českem solidární – což mi přijde neskutečně směšné v kontrastu s tím, že před rokem vykřikoval, jak česko nebude solidární s EU (nechtěl rozdělovat finanční podporu podle počtu nakažených)…

  39. Petr Klukan napsal:

    Sváťo, já ale za to fakt nemůžu, že se to rozšířilo z Číny a Čína na to reagovala atd. Pokud se to napsat nesmí, tak no comment.
    Ke španělské chřipce – já jsem uvedl jiný zdroj než ČT, a to web České lékařské komory.
    VladimíruV.: děkuji za přání. O hale i jejím financování jsme psali nedávno, včetně toho, že jsme se ptali i krajských zastupitelů, kolik budou ochotni dát. Ostatně napsal jsem k tomu i sloupek do novin – o Hlavě XXII. Na web nedáváme vše, co je v tištěných novinách.

  40. VladimírV napsal:

    Vážený pane Klukane.

    Je smutné, že od politiků neslyšíme nic jiného než nekonkrétní věci. Už ta představa, že město nedostane podporu z kraje a od státu ve výší, která by ho uvrhla do finanční krize, je úděsná. Je to podobné jako tanečky kolem situace s Covidem. Obojí je velmi špatné.

  41. blade napsal:

    Cestovní kancelář Sněmovna 🙂

    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/sefkontrolor-kala-s-poslanci-na-machu-picchu_1905220600_ace

    „Ovečky, na podzim pro nás cestovatele pokud možno repete. Děkujeme, vaši zástupci lidu.“

  42. Svatopluk Beran napsal:

    Samozřejmě že by to MĚLO BÝT V PODSTATĚ JEDNO, pokud se z toho nestává součást zbytečného vytváření nových čarodějnic a imaginárního nepřítele. Tím jsme nedávno žili čtyřicet let. Dříve to byla ideologická záležitost rozděleného poválečného světa, dnes ze západu jde vůči východu o hospodářskou záležitost, která může končit až rasismem. Překročení této hranice je velice rychlé a snadné, jak to můžeme sledovat v USA s rasistickou tradicí, dnes navíc vůči občanům Asie, které končí až přímou střelbou do vlastních občanů. Jestli jsem dobře slyšel Řezníčka, tak je to ve Spojených státech po prohraných volbách Trampa, průměrně zabitých a zavražděných 106 občanů denně, kteří zemřou střelnou zbraní. Vypadalo to po 89 že svět začne rozumně a v dostatečné míře hospodářsky spolupracovat. Místo toho je tu opět cíleně rozdělováni. Ještě nedávno nám vadil princip života v arabských zemích, tak jsme to tam rozkopali, teď obchodování s Čínou či Ruskem, tak ať žijí další války. Kdy si už uvědomíme, že na téhle planetě nejsme jediní bozi a cestou pokroku a normálního života by měla být jen regulérní soutěž, ne jednoduché a hloupé vytváření nepřítele. Myšlenka, my jediní jsme ti nejlepší a nikdo jiný ať o tom ani neuvažuje, je pro mne myšlenka KATASTROFICKÁ. A tím bych rád už na toto téma skončil. Jsem rád Petře, že cílem tvého blogu bylo jenom již po tisící říci, co přes rok všichni vědí, že se vir rozšířil z Číny a já tvoji myšlenku pouze špatně pochopil.

  43. blade napsal:

    🙂 https://youtu.be/wqMl6WmuQfg

    Slavia do toho – ://youtu.be/jRgamuorcME

  44. Dvořák napsal:

    Pane Berane a nějaké příklady toho hrozného českého rasismu by byly? Nebo jakéhokoliv,protože já mám pocit,že do tohoto pojmu se dá zahrnout už absolutně cokoliv.

  45. Svatopluk Beran napsal:

    Pane Dvořák nemohu a víc odemne žádnou odpověď nebo vyjádření ani nedostanete. Jednalo by se o většinu občanů mezi kterými se denodenně pohybuji a už i to říkám moc. :), Bez dlouhodobějšího života mezi občany mimo naší republiku stejně nepochopíte o co jde. Takže si vyjeďte na pracovní několikaletý pobyt do chudších oblastí světa, pokud možno ne, jako nějaký podnikatel nebo investor, ale obyčejný pracant a až se za pět let vrátíte, tak mi dejte vědět. Neříkám že svůj latentní rasismus změníte, to například dnes vidíme ve Spojených Státech po vládě Donalda Trampa, jak veliké množství tamních občanů fandí nebo ve skutečnosti toleruje rasismus, ale budete mít i spoustu pohledů na svět kolem sebe pestřejších a z jiných úhlů, než máte dosud. Já osobně nemožnost cestovat a pracovat po celém světě kam chci a kdy chci za socializmu u nás, dávám jako jednu z nejtěžších vin čtyřicetiletému komunistickému vedení naši země.

  46. Petr Klukan napsal:

    Sváťo, tvůj poslední příspěvek bych hnedle podepsal. A už jen na okraj: cílem mého blogu bylo ukázat jak těžké je „vymyslet “ apríl, když se dějí věci, které byly dřív nepředstavitelné. A pak jsem nechtěl, aby někdo tomu uzavřenému Masarykovou náměstí, o kterém jsme napsal v pátek, věřil moc dlouho…:-)

  47. Dvořák napsal:

    Tak to jó 😀

  48. Zdenek Gryc napsal:

    Británie truchlí, královna bude držet osmidenní smutek
    Dnes 15:46
    Tomáš Andres Skoupý, Novinky
    Již krátce po oznámení smutné zprávy o skonu prince Philipa se začali před Buckinghamským palácem scházet lidé, aby vyjádřili upřímnou soustrast. „Královna ztratila nejjasnější drahokam na své koruně,“ napsala výstižně jedna z Britek.
    ————————————————————-
    Příběhy domů
    ČT 2Dnes19:25 › 19:40Vyhledat na Seznam.cz
    Příběhy domů

    Cyklus Příběhy domů doposud představoval příběhy lidí, kteří s konkrétním domem spojili svůj život. Tento dokument vypráví o těch, kteří s architektonicky významným a přitom ojedinělým domem spojili svou smrt. Brněnské krematorium je nejvýše ceněnou stavbou jednoho z největších českých architektů první poloviny dvacátého století Ernsta Wiesnera. Právě na této realizaci lze působivě dokumentovat Wiesnerovu snahu o jednotu interiéru a průčelí. Fasáda pro něho nebyla nikdy pouze podkladem pro dekorativní prvky, ale působivě vždy dokreslovala vyznění samotného účelu stavby navenek. Na nebožtíka pak můžeme s trochou nadsázky pohlížet jako na obyvatele této monumentální stavby. Obyvatele budovy, ve které definitivně končí pouť člověka po všech jeho dosavadních domech. A zde platí slova jednoho z těch, kteří v dokumentu vypovídají: „Krematorium, to je takový náš poslední dům, který obýváme, i když jen na pár dní. Po celoživotní cestě všemi ostatními domy, v nichž jsme kdy bydleli. Je to takové poslední číslo popisné. Odtud jdeme vstříc už jen zpopelnění a po něm se spojujeme s přírodou ve formě kouře, co se rozptýlí ve vzduchu. Pak už žádné domy pro své přebývání nepotřebujeme, protože se stáváme součástí nekonečného všehomíra.
    ————————————————-
    Ernst Wiesner žid, kmotr vnuka kriminálníka profesora Rozehnala,
    který po jeho propuštění z kriminálu udělal v Liverpoolu městě Beatles výstavu celoživotního díla,
    Rozehnala, nechal udělat na památku krásný keramický talíř,
    jehož fotografie je vložena do Jihlavských listů.¨

    Hong kong
    nebylo by lépe být britskou kolonií, něž mít

    HYENY NA PRAŽSKÉM HRADĚ ?

  49. Berka napsal:

    Což má s aprílem a Masarykovým náměstím prosím společné co ???

  50. Zdeněk Gryc napsal:

    SPOLEČNÉHO MÁ POUZE A JEjMÉJNA
    S TÍMTO OKAMŽIKEM
    a dnešním dnem !!!

    RAF
    češi, utečnci před totáčem,
    stejně jako autor brněnského krematoria
    Ernst Wiesner
    letci RAFpohřbení na anglických hřbitovech
    jako genrálmajor Rudolf Nedoma, emigrant
    který po válce přistál na letišti v Brně a v roce 1947 emigroval.
    Anglie si vážila svých letců v bitvě o Británii,
    kdy se spokili kámoši Hitler se Stalinem,
    aby zlikvidovali demokracii.

    DNES STOJÍME V POZORU A VZPOMÍNÁME NA
    Prince Philipa, je legendu, doby pamětníka
    bitvy o Británii totality s demokracií

    Byl sarkastický, břitký i neomalený. Smrt Philipa znamená konec epochy, říká historik
    Téma: Velká Británie Anna Lacinniková před 5 hodinami
    Je to konec epochy, která trvala skoro celé jedno století,
    řekl k úmrtí britského prince Philipa historik z Vysoké školy ekonomické Martin Kovář.

    „Bez nadsázky můžeme říct, že princ Philip a královna Alžběta II.

    jsou součástí britské identity a součástí života všech Britů,“

    uvedl Kovář.

    Ve vysílání CNN Prima NEWS

    na Philipa vzpomínal i bývalý velvyslanec v Británii Michael Žantovský.

  51. Berka napsal:

    Nic proti, ale pište si to laskavě do svých (naštěstí uzamčených) blogů, vy jelito. Teda chtěl jsem říct merito.

  52. Berka napsal:

    PROČ ? PROČ tenhle člověk prostě musí zasvinit JAKÝKOLIV CIZÍ blog svými debilními hemzy…

  53. Jan P napsal:

    Blog autora „Masarykovo náměstí opět otevřeli aneb Koho by to napadlo“ bych přeložil asi takhle:
    Česká republika versus zdravý rozum.
    Napínavý zápas ve kterém domácí mají výhodu domácího hřiště, zdravý rozum je v těžké defenzívě. Epická sebezničující podívaná!

  54. Svatopluk Beran napsal:

    Británie truchlí, královna bude držet osmidenní smutek.

    Já si o těch královských rodech a hlavně britských nemyslím nic moc dobrého.

    Královna Viktorie 1819 – 1901 – vládla 63 let. Děti mimo jiné

    VIKTORIE SASKO KOBURSKÁ a její dítě Vilém II

    ALICE SASKO KOBURSKÁ a její dítě Alexandra Fjodorovna – manžel Mikuláš II

    EDUARD Vll a jeho dítě Jiří V

    VELKÉ FINÁLE PŘI ROZDĚLOVÁNÍ KOLONIÍ SVĚTA MEZI TĚMITO VNOUČATY KRÁLOVNY VIKTORIE VYÚSTILO VE SVĚTOVOU KATASTROFU 1SV kde bylo přímo 10 milionů mrtvých a zapříčinilo globální rozšíření pandemie 50 až 100 milionů mrtvých.

    Já bych příliš neoslavoval světové počínání královských rodů. Zemřel člověk, to není nikdy nic dobrého. Toď vše.

  55. Jan P napsal:

    Češi, Kellner, fenomén ikonické smrti a černá labuť | 8. 4. 2021 | Jana Feiglová | Britské listy

    Rozhovor Britských listů 379. Čtyřicet procent Čechů věří dezinformacím o koronaviru | 9. 4. 2021 | Britské listy

  56. blade napsal:

    Lektor jednoho kurzu, kterého jsem se nedávno online zúčastnil > souměrně s technologickou revolucí a s růstem tzv. chytrých technologií se za posledních třicet let zvedá křivka demence obyvatelstva po šedesátém pátém roku života. Pokud to takhle bude pokračovat > má být do dvaceti let (i dříve) dementních polovina obyvatel. Čistě ze studijních důvodů toho může být heer nick Gryc důkazem.

  57. Jan P napsal:

    Protože ověřování faktů je radikálně levicové a věci jako čipování při očkování je prostě vážné téma k debatě.(…)

    Jak holdingový tisk informuje, že lidé touží po Sputniku.
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/sputnik-vakcina-koronavirus-ockovani-arenberger.A210410_085847_domaci_vlc

    Sociolog Daniel Prokop k tomu dodává: „To co má v rámečku MfD není pravda. Je to 46 % v rámci ochotných k očkovaní, což je ve výsledku malá menšina celkové populace. Jinak ta čísla mohou být real, ale smysl mají v kontextu ostatních vakcín imho.“

  58. Dvořák napsal:

    Ještě si k tý šarádě o sputniku vemte Jílkovou. Ve čtvrtek sem na ten její „diskusní“ pořad v nějakém pomatení mysli přepnul. No dal jsem deset minut. Ona je opravdu píča s kozama.
    A když se tu nakousl rasismus,to je klid,když černej postřílel bílý.

  59. Jan P napsal:

    – Dal by si někdo dobrou brazilskou…
    – Mistře, teď už ale opravdu zlobíte.