Šok za šokem

Tentokrát jsem si vypůjčil slovo z bulváru – ŠOK. Protože slovo PŘEKVAPENÍ by bylo tak nějak málo. Takže jaké šoky nás o volbách potkaly?

První šok: Andrej Babiš a jeho ANO nevyhrálo! Proti milionu a půl jeho příznivců se postavilo zhruba dva a půl milionu lidí, kteří ho opravdu nechtěli.

Druhý šok: Pro většinu národa milý – KSČM je mimo sněmovnu! 

Třetí šok: Do sněmovny se nedostala ani ČSSD! Ať už ji reprezentuje kdokoliv, je to špatná zpráva, zvlášť pro Vysočinu, kde byla silná. A seriozní levicová strana je ve volebním spektru potřeba. Snad se jí opět stane.

Čtvrtý šok: Voliči v koalici PirSTAN vykroužkovali Piráty! Ani vysočinská pirátská jednička paní Lednická neprošla. To může být nemilé nejen pro ně, ale i pro budoucí soudržnost předpokládané vládnoucí koalice se SPOLU.

Pátý šok: Souvisí také s volbami, neboť ten člověk patří mezi nejdůležitější osoby po volbách. Pan prezident je asi vážně nemocný! Sice to jeho suita celý týden popírala a patřila by proto vypráskat bičem, ale převoz záchrankou do nemocnice se konal.

Šestý šok: Ten teprve přijde, ale už klepe na dveře a bude nemilý pro celý národ. Státní finance jsou v rozkladu, přiznala ministryně financí Schillerová z hnutí ANO. Tak její slova v televizi prezentuje bývalý viceguvernér České národní banky. Máme se tedy na co těšit. 

32 Responses to “Šok za šokem”

  1. blade napsal:

    V Česku na politické i ekonomické scéně mne již nemůže nic překvapit ani šokovat 🙂

  2. Svatopluk Beran napsal:

    Šestý šok: Ten teprve přijde, ale už klepe na dveře a bude nemilý pro celý národ. Státní finance jsou v rozkladu, přiznala ministryně financí Schillerová z hnutí ANO. Tak její slova v televizi prezentuje bývalý viceguvernér České národní banky. Máme se tedy na co těšit.

    GUVERNÉŘI KTERÉ NIKDO NIKDY NEVOLIL A KTEŘÍ PLÁNUJÍ CÍLENĚ KAŽDOROČNÍ 2% DEVALVACI MĚNY, COŽ ZA DESET LET ZNEHODNOTÍ KAŽDOU MĚNU V PLÁNOVANÉM ŘÍZENÍ CENTRÁLNÍCH BANK ZÁPADNÍCH SPOLEČNOSTÍ O 23%, bych bral jako zcela nevhodný destabilující pohled do budoucnosti.

  3. Svatopluk Beran napsal:

    První šok: Andrej Babiš a jeho ANO nevyhrálo! Proti milionu a půl jeho příznivců se postavilo zhruba dva a půl milionu lidí, kteří ho opravdu nechtěli.

    Zajímavé. Rodiče kteří ZÁVIDÍ SVÉMU USPĚŠNÉMU EKONOMICKÉMU DÍTĚTI. ZHASNĚME ŠPINAVÉ PENÍZE NEEXISTUJÍ JEN ABY BYLO TAKOVÝCH KOŽENÝCH VÍC, ALE I TAKOVÍ BÝVAJÍ SEBESTŘEDNÍ RODIČE BEZ SEBEKRITIKY.

  4. Svatopluk Beran napsal:

    Šestý šok: Ten teprve přijde, ale už klepe na dveře a bude nemilý pro celý národ. Státní finance jsou v rozkladu, přiznala ministryně financí Schillerová z hnutí ANO. Tak její slova v televizi prezentuje bývalý viceguvernér České národní banky. Máme se tedy na co těšit.

    Třicet let po převratu je stále chyba v minulosti. Teď zas za to bude třicet let Babiš. Už jsem slyšel že se to prý nedá spravit, teda nevím oproti druhým vyspělým kapitalistickým zemím v poměru dluhu a HDP co, ani za dvě volební období. A to tu byl KOVID.

    SYSTÉMOVĚ JE TO TOIŽ CHYBA NA VŽDY. Vždy bude v tomto systému amerického FEDu doba, kdy se budou moci vypsat dluhopisy pro kteroukoliv zemi v dolarech a úroky z těchto půjček jdou a do dnes nevíme komu a kdo je vlastně jistí. A TAK SI TU NA TOM SVĚTĚ ŽIJEM. JEDEN ÚSPĚŠNÝ SI TO TU PŘES DRUHÉHO ÚSPĚŠNÉHO BUDE ROZDÁVAT PŘES PLEBS NAVŽDY. PLÁNOVANÉ HOSPODÁŘSTVÍ JE POMALÉ, PLÁNOVANÁ INFLCE OTEVÍRÁ DVEŘE ROZKRÁDÁNÍ A TOTÁLNÍMU ROZLOŽENÍ FINANČNÍCH SYSTÉMŮ VŠEHOSCHOPNÝM. CO TAKHLE ZAČÍT VYMÝŠLET NĚCO NOVĚJŠÍHO A NEJET V TĚCH ZASTARALEJCH SLEPEJCH KOLEJÍCH, KDY JEDNI LIKVIDUJÍ DRUHÉ?

  5. Svatopluk Beran napsal:

    Já bych největší šok viděl v tom, že někdo DOKÁZAL půjčil na Kovid celému světu? Jak tenhle nesmysl vůbec může fungovat? Jak je to možné? Proč se na to investigavci či regionální novináři neptají, proč po tom nepátrají, proč to občané všech zemí nevědí? Jsem zvědavý jak tenhle Kovidovej problém bude řešit pravice? Jak asi bude vypdat nová SUPERHRUBÁ MZDA, která vytáhne peníze z plebsu a v jaké podobě bude uleveno na korporátních daních ELITĚ, jak za Kalouska a vlády pravice, kdy k nám byl zavlečenej AMERICKEJ HYPOTÉČNÍ PROBLÉM, KTERÝ ODSka s TOPkou řešila převážně přes platy plebsu.

  6. Svatopluk Beran napsal:

    ŽE BY MEDIÁLNÍM ŠOKEM ČÍSLO 6 = šíření poplašné zprávy?

    ŽE BY OPĚT LŽÍ JAK JIŽ V MINULOSTI, ODS OPĚT K MOCI PŘIŠLA? Nezapomeňme na plný močový měchýř Ivana Langera, který mu znemožnil vrátit tajnou zprávu po odtajnění místnosti a přenechal tento tajný dokument otevřený novinářům o tak zvané ,,Kubiceho zprávě o prorůstání kriminální mafie do Paroubkovi vlády s tím že je Paroubek i pedofil, který si objednává děti na jachty ve Středozemním moři,, pět dní před volbami 2006. Samozřejmě se nic neprokázalo a policejního důstojníka Kubiceho to dotáhl až na ministra vnitra za ODS. Celkově to dopadlo to v podstatě tak, že Topolánek nebyl schopen dát ani po roce spolehlivou 101 ve sněmovně a musel udělat to, o co se teď snaží i Babiš a TO O NÁKUP POSLANCŮ z jiných stran. Proto to okamžité memorandum všech pěti stran, protože použití jejich vlastního historického svinstva nyní Babišem, je DĚSÍ.

    A teď vyloženě spekuluji 🙂 Bylo by srandou do demokratické budoucnosti naší země, kdyby Zeman nemoc lehce nadsazoval a dával tak tím možnost Babišovi zopakovat ODSácké svinstvo z před 15 lety. Ale to už se fakt bavím z tohoto typu demokracie zavlečené k nám pravicí. 🙂

  7. Svatopluk Beran napsal:

    Trochu odlehčení na ty ŠOKY.

    https://legacy.blisty.cz/marcak#

  8. blade napsal:

    Právě mají na tv programu Brusel 24 politolog Bureš a redaktor Takáč zamotanou hlavičku z povolební povolebního vývoje, a to je dobře, > že prý to vypadá, že jiný Bureš a spol. mají snad nějaký tajný plán … atd. atd. > Do toho součást stálého inventáře PSP Bendíček > pane redaktore nedělejte si z nás již blázny :o)

  9. Svatopluk Beran napsal:

    ŠESTÝ ŠOK

    Ministryně financí Alena Schillerová výrazně a veřejně lobbovala za nízké úroky, které pomohou státu levně financovat dluh. Neukazuje to na to, že ty české státní finance jsou v rozkladu?

    Já tomu říkám bezelstnost Aleny Schillerové. Já dokonce ani nevím, jestli to takhle zamýšlela říct, protože poselství té její věty, kterou prohlásila myslím někde v Otázkách Václava Moravce, bylo přesně to, že jsou v rozkladu.

    NAŠEL JSEM Z ČEHO ČERPAL ŠESTOU ŠOKOVOU TERAPII PISATEL BLOGU. Nenazval bych to jinak než typická PR manipulace s fakty.

    Zvolená poslankyně, ministrině financ,í se zákonně zúčastní zasedání bankovní rady kterou nikdo z občanů podle amerického systému nevolil a vydá k tomu zcela legální prohlášení. NIKDY NIKÝM Z OBČANŮ NEVOLENÍ BANKÉŘI NA TENTO ÚSTAVNÍ PODNĚT NEJSOU ZVYKLÍ A TAK REGUJÍ PODRÁŽDĚNĚ.

    Redaktor manipulativního Seznamu nahazuje tedy bankéři, který již v pořadí jako druhý posouvá odpověď ministrině financí do další roviny a následně redaktor Jihlavských listů z toho udělá poplašnou zprávu. Tak takhle fungují naše media a PR s občany.

  10. blade napsal:

    Až se pan prezident vrátí z nemocnice, tak se bude podílet tak, jak mu předepisuje Ústava > na sestavení vlády > ale rozhodně nečekejte, že to bude tak jednoznačné, jak si mnozí představují. Nakonec to skončí tak, jak to skončit má > rozpustí to > jmenuje úřednickou vládu > vyhlásí nové volby, protože jakýsi FIX FLEX je fixl > to již říkají všichni > tedy kromě těch > po korytech chtivých 🙂

  11. blade napsal:

    Z dnešního Interview na tv BRU24
    Witowská > „Pane Fialo to jste mohl přijít včera. Váš mluvčí říkal, že budete konkrétní, ale z vás to leze jak s chlupatý deky 🙂

  12. Svatopluk Beran napsal:

    A zcela bez šoku a z jistotou se dalo čekat, že jezinky začnou obcházet chaloupku a žadonit o první přihřátí prstíčků. Válek TOP09 zdravotnictví – Julínkovi poplatky ne, ale malinkaté připojištění ze začátku ano – 🙂

  13. Jan P napsal:

    Výsledek voleb je pro autora šok za šokem…

    Že tyhle volby dopadnou špatně jsem předpokládal. Bez ohledu na různé verze vlády 1%.
    Perlou těchto voleb mimo jiné je, že 20 tisíc voličů KSČM a 40 tisíc voličů ČSSD z roku 2017 letos volilo Spolu. Někteří lidé by měli být zbaveni svéprávnosti, jinak už nevím.
    Za pozitivum vypadnutí KSČM z parlamentu budu považovat, že přestaneme bojovat dávno vyhrané bitvy, např. vylepování plakátů „zavražděna komunisty“. Snad už zmizí slaměný panák problémů české politiky.

    Přestaňme konečně říkat novinářský nesmysl populisticko-extermistický tábor a nazvěme to pravým jménem, krajní (fašizující) pravice.
    11. 10. 2021|Zpátky na zem. Česko žádnou změnu nechtělo. Demokratům vyhrála volby jen náhoda| Hospodářské Noviny| Petr Honzejk

  14. Zdeněk Gryc napsal:

    Co NA –TO ???

    BEZ ŠOKU

    ALE S PSYCHIATRIČKOU:
    ——————————

    Zemana znám, mohu být otevřená a říct toho ještě víc, prohlašuje Stehlíková
    12. října 2021 20:40

    Podle psychiatričky a bývalé ministryně pro lidská práva Džamily Stehlíkové představitelé Hradu prezidenta Miloše Zemana dlouhodobě zneužívali pro svou politickou moc.
    Tvrdí, že může mluvit otevřeně, jelikož hlavu státu zná z prezidentské kampaně.
    V Ústřední vojenské nemocnici jde podle ní prezident konečně v dobrých rukou,
    řekla v pořadu K věci na CNN Prima NEWS.
    Hrad prezidenta zneužíval, říká lékařka Džamila Stehlíková | (1:56) | video: CNN Prima News
    Stehlíková uvedla, že v prezidentově sídle v Lánech se odehrávala tragédie. Podle ní Hrad jednal v zájmu moci, ne zdraví nemocného prezidenta. Svůj náhlý zájem o Zemanovo zdraví odůvodnila tím, že když má občan obavu, že někomu hrozí nebezpečí, je jeho povinností zasáhnout.
    „Po víkendu národ ví, že prezident byl v kritickém stavu a bojuje o život. Předtím to věděla jen hrstka lidí, kteří chtěli uchopit moc ve státě,“ prohlásila Stehlíková.

    Lékařka uvedla, že prý může mluvit otevřeně, jelikož zná Zemana z prezidentské kampaně v roce 2013. „Provázela jsem ho na řadě debat, znám jeho životosprávu. Dále je to klinický obraz, který vnímá každý jinak. 1. září byl před prvňáky příčetný. Další záběry od kolegů, které nebudu jmenovat, naznačují proces, proč skokově ztratil paměť,“ konstatovala Stehlíková.
    Lékařka dodala, že chtěla Zemana „dostat ze spárů lidí v Lánech, kteří chtěli puč“.

    Prezident Zeman leží na ARO. Schůzka s Babišem ve středu nebude

    Podle lékařky prezidenta zachránila nedělní návštěva premiéra Andreje Babiše, která odhalila, že u hlavy státu dochází k život ohrožujícímu stavu a nastává delirium. Stehlíková mluvila také o jaterní cirhóze.
    Mluvčí ÚVN Jitka Zinke v pondělí dopoledne uvedla, že prezidentův stav je stabilizovaný. Podle dřívějších informací ale může strávit v nemocnici až tři týdny. Středeční jednání s Babišem, jež se mělo týkat povolební situace, bylo zrušeno.
    „Mynář a Ovčáček chtějí osobní zisk“
    Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček podotkl, že Stehlíková, která má atestaci z psychiatrie, svůj názor formulovala na základě informací z médií a drbů.
    „Vystupování paní Stehlíkové je typickou ukázkou zneužívání lékařské autority k politickým cílům. Prezident republiky se proto prostřednictvím svého právního zástupce obrátí nejen s žalobou na příslušný soud, ale formou stížnosti osloví též Českou lékařskou komoru,“ napsal na stránkách Hradu. Stehlíková je předsedkyní strany LES (Liberálně ekologická strana).

    Zemanova diagnóza je druhotná, ale může vykonávat funkci? ptá se Česko

    Stehlíková uvedla, že je Ovčáček lhář, když říká, že prezident je schopen vykonávat úřad a on jménem hlavy státu jedná. „Bohužel, geniální politický mozek je pryč. Zeman není schopen vykonávat úřad a je na horní a dolní komoře (parlamentu, pozn. red.), aby se vyslovila pro zbavení pravomocí. I když okolí Hradu zamezí přístupu k informacím, proces se nemůže zastavit jen proto, že Mynář (hradní kancléř Vratislav Mynář, pozn. red.) a Ovčáček chtějí osobní zisk,“ zdůraznila Stehlíková v pořadu K věci.
    Informace o prognózách zdravotního stavu Zemana si vyžádal i šéf Senátu Miloš Vystrčil. Senátoři se pak sejdou ve středu 19. října, kde budou řešit mimo jiné i možnou aktivaci článku 66 ústavy, podle nějž může parlament prohlásit prezidenta za neschopného výkonu úřadu. Pokud by se Zeman odvolal, celou věc by zkoumal Ústavní soud.
    Zeman byl převezen do ÚVN v neděli krátce po 13. hodině. Jeho osobní lékař Miroslav Zavoral uvedl, že přesnou diagnózu zná, ale nemá svolení ji zveřejnit.
    Podle Stehlíkové je Zeman v dobrých rukou. „Pan doktor Miroslav Zavoral poskytuje až zázračnou péči. Česko je špička v poskytování pomoci při jaterních problémech. Já jsem psychiatr a vidím zvenku, že člověk je bezmocný a zmatený. Svými vyjádřeními jsem chtěla předejít tragédii, nikdo si nezaslouží být v posledních dnech života zneužíván,“ zdůraznila psychiatrička.
    „Prezident potřebuje být v péči lidí, ne hyen, které chtěly vytřískat poslední politickou moc. Teď je v dobrých rukou a může důstojně prožívat poslední kapitolu svého života,“ dodala psychiatrička Stehlíková.
    „Kancelář řádí na Hradě jako černá ruka“
    Po převezení Zemana do ÚVN se Stehlíková rozhodla ustoupit od podání žaloby na pracovníky Hradu. Pokud nakonec však dojde k soudu, bude prý ráda, jelikož má ještě spousty nevyřčených informací. „Mohla bych mluvit o dalších informacích, třeba jak Mynář zastrašoval lidi, kteří chtěli mluvit o zdraví prezidenta. Kancelář stále řádí na Hradě jako černá ruka. Mám informace, že zneužívání běží měsíce,“ prohlásila.
    Jako příklad si vybrala kauzu Vrbětice, kdy prý hradní kancléř Mynář nepředal Zemanovi zprávu BIS. Už v květnu se spekulovalo o tom, že se Zeman o kauze pravděpodobně dozvěděl až 17. dubna od premiéra Andreje Babiše a vicepremiéra Jana Hamáčka. „Pokud by se prezident vrátil do Lán a celá situace z posledních dnů se opakovala, budu jednat stejně,“ řekla lékařka.

    Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zeman-uvn-stehlikova-zneuzivani-moc.A211012_182449_domaci_lisv#utm_content=trendingnews&utm_term=Milo%C5%A1%20Zeman&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

  15. blade napsal:

    Ó jé, to jednomu zase > jednomu zde > lazebnice Stehlíková vymyla hlavu 🙂

    Dotyčný má možná nějakou vlastní lavičku VH u chaty nebo na Březinkách > kde může rozjímat a přemýšlet o tom > jak je možné, že v té nejvíce demokratické zemi s bustou VH > studentíci řeší při střelbou ala King Fisher.

    Lavička VH stojí opravdu na nepříjemně studeném a zastíněném místě na severní straně parku a kina Stalingrad. Kousek dál, u pivovaru, je krásné posezení u piva, ovšem bez vznešených ideálů.

  16. Svatopluk Beran napsal:

    Jak se začnou psychiatři z vlastní iniciativy a v ,,zájmu veřejnosti,, zajímat o zprávu země, tak se domnívám, že jsou tak akorát sami na vyšetření.

  17. Petr Klukan napsal:

    Koukám, že „Šestý ŠOK“ některé „zvedl ze židle“ a dokonce mluví i o manipulaci atd…
    Snad se ještě nestalo, abych sem kopíroval, ale tady se to asi patří:
    Viceguvernér ČNB na dotaz redaktora Seznamu: Ministryně financí Alena Schillerová výrazně a veřejně lobbovala za nízké úroky, které pomohou státu levně financovat dluh. Neukazuje to na to, že ty české státní finance jsou v rozkladu? odpověděl:

    Začátek citace: Já tomu říkám bezelstnost Aleny Schillerové. Já dokonce ani nevím, jestli to takhle zamýšlela říct, protože poselství té její věty, kterou prohlásila myslím někde v Otázkách Václava Moravce, bylo přesně to, že jsou v rozkladu. Konec citace.

    Další otázka: Řekla to podle zápisu i na bankovní radě České národní banky.

    Odpověď viceguvernéra: Začátek citace: Je to tak. Já si myslím, že je to asi poprvé v moderních dějinách, kdy ministr financí naprosto jasně, naprosto bez jakéhokoliv uzardění říká, že nechce, aby se zvyšovaly sazby proto, protože jemu by to komplikovalo ten nejdůležitější, nebo ten první mandatorní výdaj, který se jmenuje náklady na obsluhu dluhu.

    Co jiného je jasným vyjádřením toho, že v těch veřejných financích máme problém, než toto? Protože dluhová služba, náklady na obsluhu dluhu v této ekonomice nikdy nebyly problémem.

    Nikdy to nebyla politická otázka, nikdy to nebyla veřejná otázka, protože to prostě nikoho netrápilo, protože to byla tak malá suma, že nic jiného neohrožovala. To, že se během 18 měsíců dostáváme do situace, kdy je to natolik silné politické téma, že paní Schillerová – a teď nevím, do jaké míry je to její myšlenka, nebo do jaké míry jí to někdo napovídá – to takhle bezelstně říká, jako že je potřeba, aby se inflace nebrzdila, aby ty nominální příjmy státu rostly a aby náklady na obsluhu dluhu, nominální, naopak nerostly.

    Skoro bych nečekal, že někdo předloží tak hezký, já bych řekl pro všechny pochopitelný důkaz toho, že veřejné finance mají prostě problém – konec citace.

    Ti, co mají čas a chuť ať si pročtou zápisy také Národní rozpočtové rady.
    Jinak mne mrzí, že řada diskutujících není schopna říci v klidu svůj vlastní pohled na volby, aniž by napadal názor druhého.

  18. blade napsal:

    Džamila nebo dželada > ono je to tak nějak > jedno a to samé:

    https://www.dhphoto.cz/photos/dzelada-theropithecus-gelada-4836.jpg

    Tak se tu mějte … 🙂

  19. Dvořák napsal:

    A šok ještě jeden. Piráti, strana,která nechtěla do vlády s ODS,a která má celé 4 poslance, chce minimálně 3 ministerská křesla ve vládě ODS. Toto má být to vítězství demokratických stran? Opravdu o fungování naší země mohou rozhodovat čtyři chrochtáčci?

  20. Dvořák napsal:

    Rozhovor s kandidátem Válkem na CNN Prima news. No tak tenhle člověk asi dlouho nebyl léčen jako běžný občan,nebo si něco šlehnul od Pirátů. Jestli budou mít stejný přístup k řešení problémů i ostatní kandidáti……

  21. VladimírV napsal:

    Vážený pane Klukane,

    než zmíním názor na výsledek voleb, nejprve k výroku paní Schillerové. Jako ministryně financí má za krkem přípravu státního rozpočtu, kde výše ztráty je už tak nelichotivá. Zvýšení úrokových sazeb se samozřejmě citelně dotkne výdajů, laicky řečeno, předložený rozpočet, kterého je garantem, nebude reálný. ČNB má snahu srazit růst inflace, jejíž výsledkem je kromě zdražování i chudnutí části společnosti, zvláště pak neproduktivních vrstev občanů. Což je zřejmě vyšší level než kejkle kolem rozpočtového schodku.

    A teď k volbám:
    Vámi definované šoky jsou samozřejmě shrnutím dopadů jejich výsledků. Dobrá tedy:
    Volby vyprodukovaly 100% liberálně konzervativní směrování státu. Bez fyzické přítomnosti stran, které tradičně zastupují řekněme „námezdní sílu“. ČSSD se vyautovala sama svoji bezzubou politikou spočívající pouze v paběrkování v sociální oblasti. KSČM, tedy její představitelé ve sněmovně už dlouhodobě dávali najevo svoji spokojenost s tím, jak se dokážou vyhřívat na výsluní „konstruktivní opozice“. Snad je to pro obě strany pořádný pohlavek a zároveň stimul k tomu, aby se vzpamatovaly. Nebo jejich roli převezme jiný subjekt, který bude protiváhou kapitalismu v přímém přenosu.

    S ohledem na netečnost velké části společnosti k politice se to zdá složité. Jenomže: Dominance vítězných koalic na politické scéně povede ke krokům, které nemile dopadnou na většinu občanů v této zemi. A to v situaci, kdy je v běhu hospodářská krize. Co s tím: Odbory ztratily svoji revolučnost, jejich představitelé jsou klienty kapitánů našeho hospodářství, neziskovky se zčásti staly dojiči rozpočtů, aniž by byl znám kladný efekt jejich práce, úředníci, kteří volili jiného než ANO, nejsou rovněž mezi hájenými. Zkrátka, pokud chceme dál žít v demokratické společnosti, nikoliv pod diktátem kapitálu, a přitom nezabřednout do stavu výlevu občanské nespokojenosti, je nanejvýš nutné budovat protiváhu daného stavu. Nebo se spokojit pouze s anarchií.

    Pokud jde o můj názor na rodíci se vládnoucí koalici, programově nejblíže je ODS a ANO, což už není na pořadu dne. V této nemají Piráti svoje místo. Posloužili pouze v roli užitečného mouřenína, skoro až slyším: „Děkujeme, odejděte“. Je to škoda, protože jejich elektorát předpokládal, že se stanou jednou z vůdčích politických sil v zemi, navíc, propagátory generační výměny v politice. Na to si ovšem musíme počkat.

    Jaký udělat závěr? Dobře sice už bylo, ale buďme trpěliví.

    Zdraví vás Vladimír Havlíček

  22. Svatopluk Beran napsal:

    Šestý šok: Ten teprve přijde, ale už klepe na dveře a bude nemilý pro celý národ. Státní finance jsou v rozkladu, přiznala ministryně financí Schillerová z hnutí ANO. Tak její slova v televizi prezentuje bývalý viceguvernér České národní banky. Máme se tedy na co těšit.

    REDAKTOR – ŠOK ŠESTÝ Zloděj teprve přijde, už ale klepe na dveře hasičské zbrojnice a bude to nemilé pro celo vesnici. TUTO SVOJÍ FABULACI DOKAZUJE REDAKTOR odkazem na slova bývalého hasiče. BÝVALÝ HASIČ TOTIŽ PROHLÁSIL – Zloděj kradl, vyplývá to podle MÉ ÚVAHY z policejního vyšetřování. Tak totiž oznámení policie o průběhu vyšetřování prezentuje bývalý hasič. REDAKTOR UKONČUJE SVOJÍ ÚVAHU NA PODKLADĚ BEZMEZNÉ DŮVĚRY V BÝVALÉHO HASIČE A JEHO OSOBNÍCH ZÁVĚRŮ NA PRŮBĚŽNÉ POLICEJNÍ VYŠETŘOVÁNÍ CÍLENĚ VYSTRAŠUJE OBEC. – Tak to se máme na co těšit.

  23. Jan P napsal:

    Co k tomu dodat ?
    Škrtací nečasismus a drábkismus je zpět, vzkřisme ProAlt a zaplňme zase Václavák… Pokud by do toho šli Chvilkaři tak možná i Letnou.

    „Zdravotní péče nikdy nemůže být pro všechny stejně kvalitní. Je to jako chodit na fotbal jen na Barcelonu – můžete, ale zaplatíte si to.“ V rozhovoru pro CNN Prima NEWS to řekl Vlastimil Válek z TOP 09, předpokládaný ministr zdravotnictví budoucí vlády.“

  24. Dvořák napsal:

    Zaplnit můžete,co budete chtít. Pokud jste si nevšiml,tak demagogblok respektuje pouze svoje názory, jsou to přece demokraté až do morku kostí. No a chvilkaři pouze plnili jejich zadáni a poslušně hýkali a bečeli,aby pomohli svrhnout nenáviděnou vládu. Proč by se měli otáčet proti svému chlebodárci?

  25. Dvořák napsal:

    Zajímavý odkaz. Ale to asi nabude problém ohnout podle potřeby a soudruh Rychetský je vždy připraven pomoci.

  26. Svatopluk Beran napsal:

    No jestli to tak skutečně je, tak to bude veselo. 🙂 a nebo tu někdo začne hrát mrtvého brouka, jako presidentské kancelář. Ale jak to nebudou řešit media a redaktoři se nebudou ptát otevřeně politiků a ústavních soudců, tak to dopadne jako ze vším.

  27. Svatopluk Beran napsal:

    No je to skutečně tak.

    PŘEDKLADATEL
    Skupina poslanců (Martin Bursík, Kateřina Jacques, Věra Jakubková, Ondřej Liška, Přemysl Rabas, Olga Zubová) předložila sněmovně návrh zákona 15. 8. 2006.
    Zástupce navrhovatele: Bursík Martin a další.

    Zákon č. 90/1995 Sb., o jednacím řádu Poslanecké sněmovny, ve znění zákona č. 47/2000 Sb., zákona č. 39/2001 Sb., zákona č. 78/2002 Sb., zákona č. 192/2002 Sb., zákona č. 282/2004 Sb., zákona č. 359/2004 Sb., zákona č. 482/2004 Sb., zákona č. 167/2005 Sb. a zákona č. 205/2006 Sb., se mění takto:

    1. V § 77 odst. 2 se věta druhá nahrazuje větami „K ustavení klubu podle věty první je třeba nejméně deseti poslanců. Na takto ustavený klub se nevztahují ustanovení § 78 odst. 2 a 3. Klesne-li během volebního období počet členů klubu pod tuto hranici, klub se ruší. Poslanci, kteří byli členy zrušeného klubu, se mohou stát členy jiného klubu nebo zůstat bez členství v poslaneckém klubu.“.

    2. V § 77 odstavec 5 zní:
    „(5) K ustavení poslaneckého klubu na začátku nového volebního období jsou oprávněni poslanci zvolení do Sněmovny za samostatně kandidující politickou stranu. K ustavení klubu podle věty první je třeba nejméně tří poslanců.“.

  28. Svatopluk Beran napsal:

    Nejde mi do hlavy, že když průměrní pravičáci tmelili dopředu okopávcí koalice na suprpravičáka, že si tohle právně nepohlídali.

    POČKÁME SI CO SE BUDE KOLEM TOHO DÍT, ALE JESTLI SI NEBUDOU MOCI POSTAVIT POSLANECKÉ KLUBY, TAK TO TEDY BUDE PRO NĚ DOOPRAVDY ŠOK. ŽE BY NOVÉ VOLBY A ČEKÁ SE JEN NA TO CO DVĚ KOALICE PROTI SVÝM VOLIČŮM BĚHEM MĚSÍCE VYMYSLÍ V PROGRAMOVÉM PROHLÁŠENÍ A PROTO SE BABIŠ S VONDRÁČKEM TAK USMÍVAJÍ.

  29. Svatopluk Beran napsal:

    Teď jsem viděl na ČT24 Gazdíka, dávám mu den, maximálně dva. 🙂 A bylo opět veselé sledovat Honzejka – Hospodářské noviny a Koláře IDnes při debatě z Řezníčkem na ČT24. Honzík = mediální vlastník Bakala a Kolář = mediální vlastník Babiš. Nejlepší by, bylo prezentoval Honzejk svou myšlenku jak říkal pan Vystrčil, kdyby Zeman abdikovala jako Masaryk a my nemuseli uvádět do účinnosti článek ústavy o dočasném převedení pravomocí presidenta na sněmovnu a senát. Na to ho Kolář uzemnil, abdikace Masaryka v jeho nemoci kterou tajil, trvala 19 měsíců.

    Rád bych jen poznamenal jak je důležité pro neznalé občany, aby nebyla informace manipulativní informací, ale kompletní a nevykuchanou, což se zcela běžně u nás dnes děje stejně jak za vlády JEDNÉ STRANY.

  30. Dvořák napsal:

    Beran – Tak zatím to vypadá, že taktika mrtvého brouka vítězí. Nemocný Zeman,přečipovaný Vystrčil,energie ,údajný rasismus na Spartě,…. Problém,o kterém se nemluví,neexistuje.

Leave a Reply