Hrdost na Vysočinu.

Protože :

*po Praze největší volební účast ze všech krajů,

*Spolu mnohem více a koblihy mnohem méně než jinde v zemí,

*nácků také méně než je celostátní výsledek,

*Jihlavsko má poprve v historii důstojnou a schopnou poslankyni v osobě Martiny Lisové, starostky Větrného Jeníkova, která poctivě „odsloužila“ 11 let v komunální politice.

A tak jedinou kaňkou je pro mne velice slabý výsledek PirStan (o více než dva procentní body méně než celkově, kde už to samo o sobě bylo mizerné). Což mně nijak netěší, ovšem je to podle mého názoru logické a spravedlivé. Ve STANu Lukáš Vlček na všechno sám v kampani nestačil, místní protagonisté na to úplně hodili bobek. Vůbec o nich nebylo a není slyšet. Zcela výmluvné bylo, jak do města přijel Vít Rakušan, pro mne téměř svátek, a oni jejích nanukárnu obcházeli obloukem. Jakoby se styděli, či co. O Pirátech ani nemluvě, tam se jenom odrazila jejich dlouhodobá zdrcující bída v krajském městě a je jenom dobře, že jejich šedý a nevýrazný poslanec, co ho bláhově dali na třetí flek, už pokračovat nebude.

Volby tedy sice z mého pohledu dopadly nejlépe jak dopadnout mohly, ale dobojováno zdaleka, zdaleka není. Demokracie = 2,3 mil hlasů, Temný blok (ostatní) = 2,9 mil hlasů. Za této konstelace je výsledek malým zázrakem a v podstatě rozhodlo to, že 900 tisíc hlasů propadlo ve prospěch nejsilnějších. Bude hodně záležet na tom, jak se budou koalice chovat při absenci levice, která je zapotřebí, jak najdou vyvážený balanc, kdo bude prezidentem a kudy se vydá socdem. To že mizí Hamáček je málo. Kmotřiků je tam pořád dost.

11 Responses to “Hrdost na Vysočinu.”

  1. Dvořák napsal:

    Kmotříků. je tam dost a teď se vrátili jejich věrní lokajové. A ti co poslední rok chodili s nataženou rukou,pak řvali,jak moc se země zadlužila,teď už zase kvičí blahem a zkouší,který kabát jim nejlépe padne.

  2. blade napsal:

    Hlavní senátník > „je nutné politiky, a to co dělají, aktivně sledovat“

    Ano, to platí i na majitele nových poslaneckých mandátů za Vysočinu > sledovat je jak aktivně pracují pro obyvatele Vysočiny > např. jejich iniciativu ohledně dalšího zpřísnění všech limitů pro všechny znečišťovatele figurujících na předních místech v seznamu Arnika. Speciálně na Vysočině se jedná i o zanedbanou infrastrukturu nižší třídy, kterou každodenně používáme. Je toho samozřejmě víc.

    Pokud se nebudou viditelné a hmatatelné výsledky > tak v další volbě je čeká > pápá!

  3. blade napsal:

    V příštím roce cítím nutnou změnu:

    https://d39-a.sdn.cz/d_39/c_img_G_N/OjJQJ.jpeg?fl=cro,0,93,1800,1012%7Cres,1200,,1%7Cwebp,75

  4. blade napsal:

    V příštím roce cítím nutnou změnu:

    https://d39-a.sdn.cz/d_39/c_img_G_N/OjJQJ.jpeg

    (sorry za duplex)

  5. Jan P napsal:

    VÝSTIŽNĚ,STRUČNĚ,TREFNĚ !
    „Nechápu upřímnou radost liberálních přátel z toho, že byl ve volbách odstaven nenáviděný oligarcha, který poškozuje renomé ČR na mezinárodní scéně, aby – zjednodušeno řečeno – byly znovu ustaveny podmínky, díky nimž Babiš úspěšně vstupoval do politiky.“
    https://blisty.cz/art/105454-volby-2021-z-blata-do-louze.html?fbclid=IwAR0vjaFcmyJzGYB1ccnrnnVIoltC1J9Yr8TiD1PuEYZT-3cKzwd5-TU6ABw

  6. blade napsal:

    Něco na odlehčení > https://www.rouming.cz/upload/Pirati_utoci__.jpg

    Tak tohle se povedlo 🙂

  7. blade napsal:

    Úvaha z YT > Taková malá Abdikačka > https://youtu.be/UxmMs_1m7NY

  8. Svatopluk Beran napsal:

    Tak stav telčského profesora se už lepší. Zřejmě mu již vlastní strana aplikovala ,,na mou radu 🙂 , nějaká vhodná sedativa.

  9. Svatopluk Beran napsal:

    Většina občanů je totálně zmanipulovaná medii a pěti pravicovými stranami o požadavku vědět o tom, jak je presidentovi. Když byli Havel, Klaus v nemocnici, media informovali v určité lepší míře o jejich zdraví. JSTE SI KAŽDÝ ALE STOPROCENTNĚ JISTI, ŽE POKUD BY O TOM INFORMOVALI MÉDIA MÉNĚ NEBO NEURČITĚ JAKO DNES, KAŽDÝ Z VÁS BY TVRDĚ POŽADOVAL TYTO INFORMACE O JEJICH ZDRAVÍ A ŠEL I ZA TO DEMONSTROVAT, NEBO BY VÁM TO BYLO VÍCE MÉNĚ ŠUMAFUK. PROSTĚ JE NA TOM PRESIDENT BLBĚ A ONO TO DOPADNE. TO CO SE TU DĚJE JE TYPICKÝ PR NÁTLAK NA OBČANY. KAŽDÝ MÁ PŘECE PRÁVO A VŽDY BYLO JEJHO NEJPŘEDNĚJŠÍ POTŘEBOU VĚDĚT CO JE S PRESIDENTEM A MUSÍ TO BÝT JEHO POVINOSTÍ OBČANSKOU POVINOSTÍ. ZAMYSLETE SE KAŽDÝ KDO CHODÍ NA TYTO STRÁNKY CO SE TO TU TEĎ VLASTNĚ DĚJE. TO JE TYPICKÉ VYMÍLÁNÍ MOZKŮ Z DOBY JEDNÉ VLÁDY. UŽ JE TO OPĚT TADY.

  10. Jan P napsal:

    „Některým se prostě bude dařit hůř“. A vláda lidu tedy vlastně znamená vláda pro ty, kteří mají tučné konto. Logika reálného kapitalismu v kostce. O přežraných bankovních jelitách samozřejmě řeč není.
    dvtv.cz
    Singer: Někomu se prostě bude dařit hůř. Demokracie není založená na tom, že vláda vyhoví všem

    Zrušit úřad prezidenta je samozřejmě na místě. Ale ne v době, kdy by jeho pravomoce přešly na Tchajwance a Barmského neziskovkáře, který dostal před pěti lety v obvodu č. 52 – Jihlava přesně 8 144 hlasů a dneska zastává dvě nejvyšší ústavní funkce v zemi.

    O čem píše v příspěvku Svatopluk Beran.
    Časopis Argument dokázal tímto textem perfektně vystihnout stav věcí. Netřeba k němu nic dodávat.
    „Koneckonců vzpomínám na nápis v kanceláři bývalého předsedy ČMKOS (kde jsem dlouhá léta pracoval jako poradce) Jaroslava Zavadila, „když milionář volí levici, je to rozmar, ale když chudák volí pravici, je to hloupost“. Ne tak v Česku, obrovská masa i sociálně slabších osob volila ultrapravicovou a zlodějskou ODS s jejími souputníky. Dokonce i venkov, který bývá vykreslován jako oponent pražských elitářů, havlistů a sluníčkářů, volil většinově právě zástupce tohoto typu.
    http://casopisargument.cz/?p=38564

  11. Svatopluk Beran napsal:

    Jenom drobná reakce k Janovi. Ptal jsem se jednoho mladého, velice pracovitého a pro me sympatického aiťáka, který dokonce přebíral cenu za svou aplikaci, co bylo dřív?Socialismu nebo kapitalismus? Moje myšlenka směřovala k cíli aby si uvědomil, který režim reagoval svým vznikem na brutalitu toho druhého režimu. Jeho odpověď zněla – TO VŮBEC NETUŠÍM –

Leave a Reply