Výsledky voleb na Vysočině

Ne všichni sledovali výsledky voleb do Poslanecké sněmovny stejně pozorně a intenzivně. Co se týká výsledků voleb na Vysočině, v jihlavském okrese nebo v samotném krajském městě, možná stojí za to si udělat alespoň stručné porovnání s celostátními výsledky.

Začnu nejdříve tím, v čem se celostátní výsledky s těmi v našem kraji, okrese i krajském městě Jihlavě shodují. Ve všech čtyřech případech (celostátní výsledky, Kraj Vysočina, jihlavský okres, město Jihlava) je totiž pořadí prvních čtyř volebních subjektů stejné. Na prvním místě koalice SPOLU (ODS+KDU-ČSL+TOP 09), na druhém hnutí ANO, na třetím PIRÁTI a STAROSTOVÉ (Piráti+Starostové a nezávislí), na čtvrtém Svoboda a přímá demokracie (SPD).

Naopak zásadně odlišně dopadly volby v celé České republice oproti výsledkům, jak v Kraji Vysočina, tak v jihlavském okrese i krajském městě v případě výsledků dvou dalších subjektů a to ČSSD a Přísahy. Česká strana sociálně demokratická i Přísaha totiž získaly ve všech případech (Kraj Vysočina, jihlavský okres, město Jihlava) vždy více než 5% voličských hlasů. Znamená to, že pokud by například stejně jako na Vysočině dopadly volby i v celé České republice, tak potom by situace ohledně sestavování většiny v Poslanecké sněmovně, a tedy i při sestavování vlády, nebyla zdaleka tak přehledná, jak to nakonec na celostátní úrovni reálně dopadlo.

Samozřejmě je mi jasné, že výše provedené srovnání výsledků voleb do Poslanecké sněmovny se může jevit spíše jako zajímavost bez reálných dopadů. Přesto považuji za potřebné upozornit, že koalice SPOLU dokázala zvítězit i na Vysočině, a že tedy spojení středopravých konservativních a liberálních stran s důrazem na rodinu a proevropské směřování může mít na Vysočině i v budoucnu dobrou perspektivu. K tomu je dle mého názoru také pro objektivitu nutné připočítat i velké nasazení kandidátů koalice SPOLU v kampani, do kterého se pozitivně promítla i jejich zdravá a korektní soutěživost.

Rovněž je třeba poukázat na to, že ČSSD uspěla na Vysočině nejlépe ze všech krajů, a že tedy pravděpodobně se do jejích výsledků na Vysočině pozitivně stále propisuje kromě jiného i působení Jiřího Běhounka, jako hejtmana Kraje Vysočina.

Co se týká Přísahy Roberta Šlachty, i ona se dostala na Vysočině nad 5 %. Opět srozumitelná a důležitá zpráva o tom, že je na Vysočině určitě nezanedbatelný počet voličů, kteří nejsou s fungováním již zavedených stran a hnutí spokojeni.

Na závěr si tedy již jen dovolím napsat, že skutečná demokracie je taková, ve které jsou vítězové ochotni brát vážně i názory poražených a podle toho se chovat a případně i částečně upravit svoji politiku a své cíle. Jenom tak je šance, že se postupně bude dařit vládnout způsobem, který bude zároveň spíše spojovat než rozdělovat. A to je pro dobu, která je před námi, velmi důležité.

138 Responses to “Výsledky voleb na Vysočině”

  1. blade napsal:

    Politikům se platy zmrazit nemusí, právní výbor Senátu je proti. V případě, že Senát novelu zamítne nebo k ní schválí pozměňovací návrh, spadne takzvaně pod stůl. Sněmovna by už totiž o předloze nerozhodla, když její volební období skončí ve čtvrtek.

    Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zmrazeni-platu-senat-pravni-vybor-vlada-snemovna.A211020_115723_domaci_indr

    Senát pojistka jak obrat stát o část daní občanů > finanční zeštíhlení státního aparátu v praxi !

  2. Berka napsal:

    Ono je to takový evergreen – platy „nenažraných“ politiků…

    Jenže důchodci, státní zaměstnanci atd. dostali na procenta přidáno ještě víc. Je myslím tak nějak v lidské povaze, chtít se mít co nejlíp a asi těžko by kdokoliv z nás kývl na snížení platu – nebo odmítl jeho zvýšení. Jistě, je to tady specifické v tom, že jen málokdo si rozhoduje o svém platu sám, ale v principu je to jak říkám.

    Proto mě osobně tahle pravidelná aféra nevadí.

    Blade jako student pravděpodobně moc daní neplatí, takže by mu to až tak moc taky vadit nemuselo 🙂

  3. blade napsal:

    Berka dosud neví, že se dá studovat při zaměstnání 🙂

    O tom evergeenu se toho nakecalo dost, ale skutek utek > hlavně kvůli takovým, kteří jsou třeba v tom právním výboru Senátu > káží vodu pijí víno > neboť koho pak v tom výboru máme > Canov STAN+SLK v roce 2016, Červíček ODS v roce 2018 (bývalý cajt), Hraba STAN v roce 2018, Hubáčková KDU-ČSL v roce 2016, Goláň SEN 21 v roce 2020, Kárník STAN v roce 2020, Holásek HDK+TOP+SE+Z+LE v roce 2020, Feber ANO v roce 2020 > takže většina výboru kopíruje SPOLU a PirSTAN > kteří chtějí ušetřit na správě státu. Takže ti z výboru by měli jít příkladem a začít u sebe. Pokud je Berka důchodce a cítí se přeplacen, tak není nic jednoduššího než část někam či někomu věnovat.

    Takže v principu je to jak říkám > ti poslanečtí žvanilové ze SPOLU a PirSTAN káží vodu a jejich soukmenovci ze Senátu pijí víno. Vlastně i kvůli takovým voličům > kterým je vše jedno > Berka že > jsme tam kde jsme. Oni někteří lidé mají krátkou paměť a ti mladí plni ideálů to teď poznají taky > předváděčku ODS a spol. Ani případné předčasné volby bohužel nejsou řešením 🙂

    Mít tu moc, tak je vypráskám z horní i dolní komory všechny od ANO až po SPD. Žádné strany a hnutí, ale jednomándátovou elektronickou přímou volbu > jeden kraj jeden mandát na dva roky > ti by měli dohromady zákonodárnou moc. Výkonnou moc by měl přímo volený prezident se svým kabinetem, který si jmenuje. Pokud by se občanům na jednání zákonodárné moci něco nelíbilo > uspořádalo by se o tom elektronické celonárodní referendum.

    🙂

  4. berka napsal:

    No ale moc vám to studium nejde, ne ?

    Že už to táhnete dost dlouho…

    „Mít tu moc“… Ano, další typický čech. Tu moc přece máte – jděte do politiky sám, nikdo vám to nemůže zakázat. Cintat si anonymně pentli v neplodných internetových diskusích nad tím, jak je celý svět kromě vás zkažený, to je samozřejmě jednodušší způsob léčení komplexů 🙂

  5. blade napsal:

    Výsledky voleb na Vysočině.

    >>> „Ne všichni sledovali výsledky voleb do Poslanecké sněmovny stejně pozorně “ >>>

    Autor nějak opomněl zmínit počty mandátů > PirSTAN 1, SPD 1, SPOLU(ODS+KDU+TOP) 4, ANO 4

    Pětislepenec 5 mandátů a zbylé dva volební subjekty rovněž pět mandátů.

    Takže, docela chabé vítězství na té Vysočině > předsedo 🙂

    https://www.volby.cz/pls/ps2021/ps53?xjazyk=CZ&xv=1

  6. blade napsal:

    Berka o délku mého studia se nestrachujte > je to tam za B max za C. Jinak vyoknění se nosilo ve středověku. Jak vás tak občas čtu, možná by jste se hodil i do toho Senátu, vrána k vráně sedá, zkuste to 🙂

    To video bylo SUPER! > nějak se jim aktivace článku 66 hroutí > Senát teď neví nic, prý i přes dopis od ÚVN nejsou lékaři, říkají právě na Brusel 24 > předseda a ještě jeden … 🙂

  7. blade napsal:

    Nejdříve se žvanilo o tom, že podpis prezidenta je falešný. Teď tedy falešný není > a protože není, neměli zase ti okolo roušky > kdyby je měli, zase by někdo řekl, že Zeman měl zmačkané pyžamo > kdyby ho neměl zmačkaný, zase by se něco našlo. O datumu nikdy nepadlo ani slovo, tak se na něj zaměříme teď. Tohle už je opravdu hnus

  8. Berka napsal:

    To mě taky fascinuje. Proč tohle video nezveřejnili před týdnem ? Někdo jim to zakazoval ? Je na něm prezident zachycen nějak „neeticky“ nebo dehonestujícím způsobem (já teda myslím že ne – vypadá tam celkem v pohodě) ?

    Přece kdyby tohle národ viděl před týdnem, tak celá ta trapná a směšná aféra vůbec neexistovala a o žádném mýtickém článku 66 by se nemluvilo.

    Dělat teď z Vystrčila toho, kdo o prezidentovi lhal, nebo snad chce dokonce „uchopit moc“, je přece naprosto směšné a na hlavu postavené. Konal v podstatě tak, jak předseda Senátu konat má. Navíc jasně řekl, že případné dočasné zbavení pravomocí začnou v praktické rovině zvažovat až poté, co si na začátku listopadu vyžádají AKTUÁLNÍ zprávu.

    Za celou tu frašku – a nebo jak blade píše „hnus“ – může akorát Mynář s Ovčáčkem. Nikdo jiný.

  9. Zdeněk Gryc napsal:

    blade říká:
    Čtvrtek, 21. 10. 2021 v 12:36
    Berka dosud neví, že se dá studovat při zaměstnání
    ——————————————————————
    MATURITU MÁ , TAK CO ???

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum
    Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži,
    protože k nějakým bigošům se mi nechtělo.
    Koukli do nějakých papírů,
    řekli maturitu má

    a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil
    v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero,
    prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.

    Tak,
    že v kostce za komunistů
    pro mne hovno zle.

  10. blade napsal:

    Aktivací čl. 66 prezidenta mohou zbavit jeho pravomocí klidně i do konce jeho volebního období. Ti kdo o té aktivaci nejvíce mluví mohou mít vítr z toho, že prezident zanedlouho v pravý čas nečekaně abdikuje > Babiš se ještě stačí omilostnit > a do tří měsíců jsou prezidentské volby > v tom případě by měl zrovna nej šanci vyhrát právě Babiš > to by ale zároveň znamenalo konec Mynáře, Ovčáčka a dalšího hradního ansáblu, kterým se i jen ta případná aktivace čl. 66 samozřejmě nehodí do krámu. Je to vše podivné > jen čas nám ukáže pokračování 🙂

  11. blade napsal:

    Gryc, jdou si přetřít lavičku VH, rezne jim stejně jako to co maj na kývadle.

  12. Svatopluk Beran napsal:

    To mě taky fascinuje. Proč tohle video nezveřejnili před týdnem ? Někdo jim to zakazoval ? Je na něm prezident zachycen nějak „neeticky“ nebo dehonestujícím způsobem (já teda myslím že ne – vypadá tam celkem v pohodě) ?

    Pane Berka je to oboustraně – HNUSNÁ POLITIKA -, domnívám se A teď jen fabuluju. Kdyby bylo dopředu zveřejněno co se bude dít, tak by SENÁT dokázal této schůzce zabránit a žádné video o presidentovi by se nikdy z etických důvodů neuvedlo. Senát a pravice potažmo, by tak nadále mohl tvrdit že je president totálně mimo a pokračovat na úkor velice složité nemocnosti presidenta ve své, možná nečekané možnosti OVLÁDNOUT TOTÁLNĚ CELOU VÝKONOU MOC V ČR. Aniž si to uvědomili, dostali se tím asi do původně vůbec NEZAMÝŠLENÉHO PUČE. Presidentská kancelář jen nechával PRAVICI dusit ve vlastní šťávě a video ukázala až jako rádoby nejposlednější sebeobranu.

  13. Svatopluk Beran napsal:

    Dělat teď z Vystrčila toho, kdo o prezidentovi lhal, nebo snad chce dokonce „uchopit moc“, je přece naprosto směšné a na hlavu postavené. Konal v podstatě tak, jak předseda Senátu konat má. Navíc jasně řekl, že případné dočasné zbavení pravomocí začnou v praktické rovině zvažovat až poté, co si na začátku listopadu vyžádají AKTUÁLNÍ zprávu.

    Toto začal Vystrčil říkat až po schůzce s ostatními spolustraníky a jak jsem již uvedl jinde, bylo na něm vidět jak ZKROTL. Opět se jen domnívám, že spolustraníci již něco o tomto zatajovaném videu něco tušili a tak se raději všichni stáhli a dělali STÁTOTVORNÉ. ŽE JE VOJENSKÁ NEMOCNICE VE SVÉM PERONÁLU PROŠPIKOVANÁ OBOSTRANÝMI ,,AGENTY,, JE PODLE MNE NEZPOCHYBNITELNÉ.

  14. Svatopluk Beran napsal:

    A ještě jenom jedna moje domněnka, proč Vystrčil ztratil naprosto hlavu i soudnost, je jeho stálý vnitřní boj za Kuberu proti hradu a Zemanovi. Vystrčil je ve svém vnitřku velice chytrý NEKOMPROMISNÍ NEOLIBERALISTA. Dokáže držet masku smířlivého člověka, uvnitř je ale úplně někdo jiný. Momentální politická situace je však pro něj osobně natolik silná, že si nechtěně MASKU POODSUNUL. Už jí sice vrátil téměř celou zpět, ale-ale-ale osobnost jako KLAUS, KALOUSEK, ZEMAN ČI DOKONCE BABIŠ, to není ani náhodou. Jako loutka pro geopolitickou velmoc je však dostačující.

  15. blade napsal:

    Je do prosté > ti co ovládli Senát a za, v pravý čas, přispění ÚS nový PSP + Strakovku, tak ještě nějak potřebují ovládnout ten Hrad. A používají k tomu všechny „demokratické“ dostupné prostředky, že.

    Tisk, média i ty veřejnoprávní, různé „nezávislé“ analytiky, komentátory, lékaře, psychiatry (Džamila), někteří si doslova hráli na lékařské konzilium (to Zemanovo bylo snad již nějak v roce 2016 rozpuštěno).

    Pokud ukáže předseda bývalé PSP papír z podpisem Zemana, tak se mu samozřejmě hned „demokraticky“ nevěří, protože jedině snad Pekarka či Vystrč a další mají tu správnou pravdu. A rázem máme z podpisu velblouda, že. Neustále se mele a mele, už to šetří policie, BIS a já nevím kdo všechno. Stejně vyšetří kulový, neboť právě video poukázalo pravost podpisu i pravdivost slov bývalého předsedy PSP. Za nedlouho „demokrati“ budou snad chtít videem prokazovat i stolici na WC.

    Z toho všeho tedy plyne, že tedy i Pekarová, Fiala, Vystrčil a další ti „demokrati“ > by měli před každým podpisem podstoupit vyšetření, zdali nejsou pod sedativy či jinými látkami ovlivněni > a každý jejich podpis bez kamer bude zkoumat policie 🙂

  16. Berka napsal:

    „Kdyby bylo dopředu zveřejněno co se bude dít, tak by SENÁT dokázal této schůzce zabránit a žádné video o presidentovi by se nikdy z etických důvodů neuvedlo“

    Jasně pana Berane, všechno je to obrovský komplot a vede ho Vystrčil – předpokládám, že ho platí USA.

    Já se divím, že jste zatím ještě ani nepřišel s možností, že Vystrčil nechal Zemana otrávit – protože přece úplně celé to vzniklo tím, že byl Zeman náhle odvezen v bezvědomí do nemocnice.

    To je na tom celém to nejhorší. Zeman prostě zkolaboval. To není nic divného a vzhledem k životosprávě (ne, to nemyslím jak ostatní jeho odpůrci že se nalejvá becherovkou a cpe uzeným – myslím tím vůbec náročný pracovní režim prezidenta, tisíce návštěv, tisíce cest, tisíce podpisů) to byla jenom otázka času.

    Stačilo vydat zprávu, lidi nebojte se – prezident se složil, ale je v pohodě, tady stojí jeho ošetřující lékař a řekne vám, že do měsíce bude zase moci začít pracovat. Nebo zveřejnit JEDNU fotku, nebo krátké video, nebo audio s dvěma prezidentovýma větama.

    A vůbec žádná aféra by se nekonala, předseda Senátu by nevystupoval a nekonal.

    Vy prostě ve své bezbřehé levicové nesmiřitelnosti předkládáte následek před příčinu a říkáte, že Vystrčil zosnoval nějakou tajnou politickou hru ve které bylo předem dáno, že to se Zemanem flákne.

    A nemáte pravdu, že „Toto začal Vystrčil říkat až po schůzce s ostatními spolustraníky“. Vymýšlíte si. Já shodou okolností jel v autě, když bylo to jeho PRVNÍ vystoupení a celé jsem ho v přímém přenosu poslouchal. Jasně tam říkal, že požádal před týdnem kancléře o zprávu o stavu prezidenta a do dneška nedostal odpověď. Takže právě odeslal žádost o info na ÚVN. A že teprve potom, kdyby ta zpráva nebyla OPAKOVANĚ pozitivní, tak že by bylo na místě začít jednat o aplikaci článku 66.

  17. Berka napsal:

    Mimochodem, tak nějak nemám potřebu vést Vystrčilovi advokacii – ale zajímalo by mě slyšet od vás, kteří pro něho máte jenom urážky (podle mě v kontextu toho co jsem napsal hloupé), v jaké korupční nebo politické kauze za ta desetiletí svého působení kdy vystupoval – ať už v hlavní, nebo jen vedlejší roli ?

    Konkrétně prosím, děkuji.

  18. Svatopluk Beran napsal:

    Pane Berka já jsem přesvědčen že spolu vedeme korektní diskuzi a že jsem nikde a stoprocentně ne v poslední době psal, že by jste hloupý. Na mnoho vašich podnětů jsem i přistoupil, na některé ne. Jistě jste si všiml jak koalice jejich doktoři, komentátoři, sociologové i media tlačila vše jedním směrem. Téměř nikdo se nezastal Vondráčka a jak píše i blade dělali z každého kdo snad měl názor opačný, naprosté blbce které musí policie zkontrolovat. Píšu ještě JEDNOU. POKUD BY DOPŘEDU ŘEKL MLYNÝŘ S VONDRÁČKEM ŽE PŮJDOU DO NEMOCNICE – V PODSTATĚ VYTVOŘIT DŮKAZ PROTI TOMU CO VYSTRČIL VE VNITŘNÍM ZÁJMU NEJEN ZA SMRT KUBERY KOMPLOTUJE PROTI HRADU, NIKDY BY SE TAM ŽÁDNÝ ZÁZNAM O JEHO SKUTEČNÉM STAVU NEMOHL VYTVOŘIT.

    Já jsem viděl první výstup Vystrčila ze senátu v televize ohledně dopisu z vojenské nemocnice, nejen tedy slyšel a zároveň jsem viděl v televizi jeho další vyjádření, které již bylo slabší. Mezitím jsem viděl a bylo to jak na ČT24 nebo SNN rozhovory redaktorů s mnoha politologii, politiky, lékaři i jinými a všichni, nezlobte se na mne HÝKALI, stejně jak Vystrčil a Růžička. Pouze v jednom rozhovoru, kdy se komentátor, a teď nevím z které televize ptal v telefonickém rozhovoru nějakého poslance za ANO, poslanec ANO byl ukazován na fotce v levém okraji televize, a ten komentoval situaci tak, že pan Vondráček komentoval dopis pana Vystrčila trochu jinak. A to že v dopise nebylo napsáno že – president není schopen vykonávat svou práci – nýbrž ŽE NENÍ SCHOPEN TRVALE VYKONÁVAT SVOU PRÁCI -. Nemohu však tento příspěvek v historii obou televizí najít. Takže buď byl vymazán nebo špatně hledám nebo nebyl vůbec do historie uložen. AVŠAK ZVEŘEJNĚNÉ VIDEO ZCELA POTVRZUJE TO CO PRO MNE NEZNÁMÍ POSLANEC ZA ANO TVRDIL O SLOVECH VONDRÁČKA. Další z mála který se po Vystrčilově krizi k této habaďůře Vystrčila vyjádřil byl pan Veleba slovy – SENÁT ROZEHRÁVÁ VELMI NEBEZPEČNOU HRU A VYSTRČIL JE PRO MNE NEDŮVĚRYHODNÁ OSOBA.

    Tímto vás pane Berka nehodlám nijak urážet a mám k vám respekt, pouze se snažím obhajovat svoji teorii v rozporu s vaším pohledem na dnešní dny.

  19. blade napsal:

    V USA je nějakých 330 000 000 obyvatel a 100 senátorů, V ČR je nějakých 10 500 000 obyvatel a 80 senátorů. Takže by v přepočtu u nás měli stačit 3 senátoři 🙂

    Pokud jde o volby > tak by možná stačilo volit v jeden den a na 2. kola > tak jak se právě volí do Senátu či prezident. V tom prvním všechny kandidující strany a hnutí. V tom druhém již pouze dvě s nejvíce hlasy. Vítězná strana vládne a ta druhá do opozice.

    Ty mnohačetné koalice se pak jenom mezi sebou dohadují a ze svých volebních programů toho pochopitelně moc nesplní. Svým způsobem jde o podvod na voličích > to jim zřejmě vyhovuje, takže nějaká změna v tomto sotva projde. Tak snad zvýšit podmínku pro vstup do PSP na 20 procent. I těch 200 poslanců je pro náš počet obyvatel také poměrně velký 🙂

    To, že je schválen nějaký protikorupční zákon ještě nic neznamená. Často jsou takové zákony bezzubé a nepoužitelné. Třeba takový zákon o prokazování původu majetku, nebo o majetkových přiznáních politiků. Nedoloží > nic se v podstatě neděje. Je to jen takový papírový boj s korupcí a klientelismem > správní orgány a orgány činné v trestním řízení však tyto věci snad ani neřeší anebo skončí v „autu“.

  20. berka napsal:

    Tomu pane Berane sám nemůžete věřit – pokud si to pomalu a pečlivě přečtete, co jste napsal.

    Vy v podstatě říkáte, že za informační vakuum ohledně prezidenta může senát (Vystrčil a spol.) – protože chtěli vyvolat dojem, že prezident práce není schopen.

    To je úžasně obrácené. Vždyť to je absolutní hovadina – oni snad někde internovali Mynáře a Ovčáčka, aby nemohli veřejnost zpravit o stavu prezidenta ? Oni snad instruovali Ovčáčka, aby prezidenta akorát zesměšňoval tím, že národu řekne jenom pár blábolů o meruňkové buchtě a vinné klobáse ? Oni drží istoli u hlavy vedení ÚVN ?

    Znova opakuju, že stačila jedna fotka, jedna věta a ten váš pravicový klan zlounů nemohl říct ani Ň. Žádná aféra by se nekonala.

    Tu situaci akorát využívají oba nesmiřitelné tábory k obrazu svému a kdalšímu rozšíření propasti mezi lidmi. Mě právě udivuje, že vy jako jinak rozumný a sečtělý člověk jste na tuhle vlnu tomu jednomu táboru ochotně naskočil.

    Mynář je podle mě křivák. Ovčáček je podle mě hajzlík. Pekarová je podle mě hysterka. Fiala je podle mě hochštapler.

    Ale zrovna u Vystrčila si fakt nevzpomínám na nic (možná krom podpory Valenty kdysi před volbama), co
    by svědčilo o jeho špatném morálním profilu, jak mu neustále všichni předhazujou.

  21. berka napsal:

    no – než jsem to dopsal, objevil se tu příspěvek bladeho, který nejspíš zrovna o té Valentovic podpoře pojednává. Na nic jiného si fakt nevzpomínám.

  22. Zdeněk Gryc napsal:

    Elita je elita, cvakne závěrem a architekt „se na místě zesere strachy :-)“

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59
    Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě,
    zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS
    než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06
    S. architekt nemá o službě na čáře ani páru, zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili Potkat na čáře architekta, tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem, tak se na místě zesere strachy :-). Peesáci byla elita pod MV a pod HSPSOHSČSSR Vy kubo z jihlavských Nemanic

  23. Svatopluk Beran napsal:

    Pane Berka Mynář i Ovčáček imanželka s dcerou v podstatě neustále prezentovali, že to s presidentem není na hraně, že je velice nemocný a že je potřeba na něj brát ohled, že si nepřeje aby se o jeho stavu hovořilo. Vystrčil a celá ta pravicová a mediální suita za ním tvrdila, že presidentská kancelář kryje již neschopného presidenta a že presidentují za něj a tvrdě útočili už i s policií na všechno co bylo jinak, než oni bez jakéhokoliv důkazu tvrdili. VŠECHNO CO DĚLÁ PRESIDENTSKÁ KANCELŘ JE PODLE NICH ŠPATNĚ. JÁ SÁM TVRDÍM A TO MÁM SE ZEMANEM JEDEN NEPŘÍJEMNÝ ZÁŽITEK, ŽE NAŠE MÁ PRÁVO OBCHODOVAT KDYKOLIV A S KÝMKOLIV, KDYŽ JE TO PRO NÁS VÝHODNÉ, STEJNĚ TAK JAK TO DĚLÁ CELÝ ZÁPAD V ČELE S USA, PŘESNĚ TAK JAK TO PODPORUJE CELOU DOBU ZEMAN. To že naše vlestoprdelová pravice je papežtější než papež, PŘESNĚ TAK JAK KOMUNISTI ZA SOCÍKU, je prostě pro mne TĚŽCE ZTRAVITELNÉ. S panem Vystrčilem jsem měl asi tříhodinový osobní rozhovor u mne doma, kdy mne navštívil po mých výpadech proti němu, coby ještě hejtmanovi kraje. Byl po celou dobu, na to že já byl obyčejný plebs a on hejtman a profesor VELICE KOREKTNÍ A NEPOVÍŠENÝ. Ovšem, co mne tenkrát zarazilo, bylo mi mnohá jiná témata, NECHTĚNĚ PROZRADIL ŽE JE CÍLEM V ZÁJMU OBČANŮ JIHLAVSKOU NEMOCNICI ZPRIVATIZOVAT, ALE ŽE TO ODS UDĚLÁ AŽ DO TOHO STÁT NALEJE FINANČNÍ PROSTŘEDKY. Při odchodu se s mnou přátelsky rozloučil a věnoval mi odznáček kraje Vysočina. Podruhé jsme se setkali ve sněmovně, kdy já seděl na jeho senátní židli v debatě tzv. debatě odborníků i neodborníků nad Drábkovu důchodovou reformu. Pan Vystrčil přišel později a když mne viděl sedět na svém místě, tak mi řekl ať tam klidně dál sedím, že on si sedne vedle. Na začátku vystoupil ministr Drábek, přečetl asi desetiminutovou obhajobu své reformy, za kterou tehdy ještě stál i dnešní šéf centrální banky Rusnok a s omluvou, že má jiná jednání odešel. Takže ve sněmovně prakticky zbyli jenom ti kteří byli v opozici Drábkovi a kteří to měli mezi sebou již dávno vyřešené. Podíval jsem se tázavě na pana Vystrčila co je to za jednání, kdo vlastně bude teď s oponenty diskutovat a on mi naznačil, že je to v pořádku a že v tom nevidí problém a že už za chvíli taky půjde. Nemám prostě ze strojenou uhlazeností pana Vystrčila dobré zkušenosti a nevěřím mu ani pozdravení.

    Klidně si mějte na pana Vystrčila svůj pohled.

  24. Svatopluk Beran napsal:

    Tomu pane Berane sám nemůžete věřit – pokud si to pomalu a pečlivě přečtete, co jste napsal.

    Vy v podstatě říkáte, že za informační vakuum ohledně prezidenta může senát (Vystrčil a spol.) – protože chtěli vyvolat dojem, že prezident práce není schopen.

    NE ŽE TOMU PANE BERKA PODLE VÁS NEMÁM VĚŘIT, JÁ TO TVRDÍM PO ZKUŠENOSTECH S PANEM VYSTRČILEM COBY POHROBKEM POLISTOPADOVÉ MAFIÁNSKÉ ODS BEZ ŠPINAVÝCH PENĚZ A S VYŠROUBOVANOU ŽÁROVKOU. STÁLE DĚLÁ MRTVÉHO BROUKA K TOMU CO SE DĚLO A POKRAČUJE S RÁDOBY ,,ČISTÝM VLASTNÍM ODS ŠTÍTEM KROK ZA KROKEM A RADOSTNÝM ÚSMĚVEM DO BUDOUCNOSTI PŘIPRAVENOU KLAUSEM

  25. Svatopluk Beran napsal:

    Znova opakuju, že stačila jedna fotka, jedna věta a ten váš pravicový klan zlounů nemohl říct ani Ň. Žádná aféra by se nekonala.

    NESTAČILA PANE BERKA A VY JSTE JEDEN Z DALŠÍCH TISÍCŮ TOHO DOKLADEM. NAŠLI BY SI NĚCO JINÉHO, COPAK TO KOLEM SEBE NA JINÝCH BLOGÁCH NEČTETE. FOTKA TĚŽCE NEMOCNÉHO ČLOVĚKA BY NESTAČILA, POTŘEBOVALI BY MINIMÁLNĚ ABY SE HEJBALA A POTOM I MLUVILA A POTOM ABY BYLO CÍTIT PACHOVĚ I TO, ŽE JE TO DOOPRAVDY Z NEMOCNICE. Samozřejmě lehce nadsazuji, ale poslouchejte a čtěte pozorně co se kolem děje.

  26. Svatopluk Beran napsal:

    Samozřejmě a to jsem hned na začátku psal – ŽE SE JEDNÁ O POLITICKÝ NEKOREKTNÍ BOJ Z OBOU STRAN – a nemám žádné pochybnosti o zhovadilosti obou táborů. Ale musím se smát když někdo například jako důkaz zlotřilosti pořád vytahuje, že on přece žral prase ve čtyřech, když povoleno bylo jen ve dvou. 🙂 a celý demokratický a spravedlivý národ vytáhne do ulic.

  27. Svatopluk Beran napsal:

    Mé rozhovory na osobních stránkách pana Vystrčila, coby ještě hejtmana kraje Vysočina, byly hned po jeho nástupu do senátu vymazány, nějaké jsem si stačil ale vytisknout a ještě bych je určitě někde v archivu našel. Tvrdil jsem v nich že ODS a Klaus rozkrádají republiku a pan Vystrčil mi tvrdil, že se nic takového neděje a nedělo a že mám ze socialismu pokřivený pohled na podnikatele a politiky. V podstatě se snažil spolu s panem Vovsíkem, který tehdá tvrdě obhajoval radar a americké války na Blízkém Východě udělat ze mne takového drobného ,,hospodského kecala,,

  28. berka napsal:

    Aha – uznávám, že to je neprůstřelná logika. My nebudeme o stavu prezidenta informovat, protože by nám stejně nikdo nevěřil. Úplně jako v MASHI – u té díry bývala výstražná cedule, ale už dlouho do ní nikdo nespadl, tak jsme ceduli dali pryč…

    Prezident nechce informovat o svém stavu ? A proč teda když před dvěma roky žadonil o hlasy veřejnosti, proč mával podrobnou zdravotní zprávou o svém stavu (ve které měl mimochodem údajně játra jako mladík) před očima všem ? Veřejnost si ho zvolila a tak by bylo fér, aby znala jeho stav. Nic víc – necpěte sakra pořád do všeho politiku a světonázor.

    Víte, je mi z toho tady docela smutno. Dnešní reinkarnace architekta zde je docela symbolická. Jste totiž všichni v podstatě stejní jako on – jen ne tak očividně. Prostě si jedete svoji názorovou lajnu, bez jakékoliv možnosti připuštění názoru jiného. Opět to klasické české černobílé vidění. Losna Mažňák. Babiš Fiala. Levice Pravice. Doufal sem, že po těch zpropadených volbách se všechny hrany, co ti Babišové, Fialové, Zemani a další mezi svými souputníky vytvořili, trochu otupí a začne se konečně koukat, jak to tady dát všechno společně (ne SPOLU ale společně) hergot aspoň trochu dohromady. A po 14ti dnech je to všechno ještě desetkrát horší…

    Apropó – nejsem pan Berka. Buď jsem jenom Berka a nebo pan Bernard. Ale to je opět další důkaz toho, že lidi prostě nejsou dneska ochotní poslouchat nikoho jiného než sebe a svoje bohy…

  29. blade napsal:

    Není nic horšího pro tento blog, než když hlupák nick Gryc dostane myšlenku, o které nepochybuje.

  30. Zdeněk Gryc napsal:

    NAŠI PS-áci BOUBELATÝ

    IMPERIALISTŮM PLÁNY ZHATÍ

  31. blade napsal:

    Zopakuj si raději koncovky přídavných jmen (jarní/mladý) > neuku zvyjebený 🙂

  32. Zdeněk Gryc napsal:

    „NAŠI PS-áci BOUBELATÝ“

    Je foneticky, k anonymním PS-ákům, co mají strach se podepsat, přiléhavější.

    Pokochejme se kulturním dílkem,
    veldr. PS-áka,

    rytíře Blade, hrdiny hvězdných válek.

    blade říká:
    Středa, 8. 9. 2021 v 16:34
    Blade, blade, blade se má, že se o něj cvok nick Gryc zajímá
    Blade, blade, blade se má, může se smát a říkat, tak se zlob cvoku
    A blade, blade, blade se má, i když jsi zlý cvoku, může si spát
    Blade, blade, blade, blade se má, na něj jsi cvoku krátký
    Blade, blade, blade, blade se má, na něj jsi krátký cvoku
    Tak jen se zlob a nasírej, o své diagnóze rozjímej

  33. blade napsal:

    Jen pro ilustraci >>> část rozhovoru s ústavním právníkem Koudelkou z PL, no:

    >Oblíbeným argumentem Miloše Zemana je, že „politika se nedělá nohama, ale hlavou“. Dá se vůbec nějak objektivně (aby to obstálo i při ústavním či soudním procesu) posoudit, kdy ještě „hlava“ funguje natolik, aby byl prezident schopen výkonu funkce, a kdy už nikoliv?

    -Základní je rozhovor. Zde i běžný člověk po chvíli pozná, zda mluví s někým, komu to myslí, nebo s osobou, která je mimo. Z tohoto pohledu považuji za správné, že předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček prezidenta navštívil a pohovořil s ním. Ostatní jednají, jako se jednalo v Mnichově 1938 o nás bez nás. Někteří ústavní činitelé chtějí zbavit prezidenta pravomocí a přisvojit si je, aniž by se namáhali ho navštívit, zjistit jeho názor a osobně vidět jeho stav. To by si nikdo za Masaryka nedovolil.

    I za prezidenta Ludvíka Svobody byl u něho před jeho sesazením ze zdravotních důvodů premiér Lubomír Štrougal a ten pak na jednání předsednictva ústředního výboru Komunistické strany Československa uvedl, že ho Svoboda nepoznal. I za války se jel do Lán Karl H. Frank přesvědčit, jak na tom státní prezident Protektorátu Čechy a Morava Emil Hácha je. Dokonce i představitel německých okupantů považoval za nutné znát osobně stav prezidenta a nespokojil se se zprávami lékařů.

    To je jiná situace od té dnešní. Za Milošem Zemanem nikdo z ústavních činitelů nešel, až na Radka Vondráčka, který je za to ostouzen. Já si jej za to vážím. Pakliže někoho prezident pozve, má za ním jít. Radek Vondráček má osobní vjem, jak na tom prezident se schopností vykonávat úřad při svolání zasedání Poslanecké sněmovny byl. Proto jeho slova váží víc než slova těch, kteří se s prezidentem osobně nesetkali.
    —————————————————————————————–

    >Dovedete si představit, že by na základě argumentace nezpůsobilostí prezidenta mohla být třeba zpětně zpochybňována legitimita jeho rozhodnutí?

    -Rozhodnutí státních orgánů mají předpoklad správnosti. Jsou tedy platná bez ohledu, zda je podepisuje prezident, premiér či ministr v nemocnici, doma s čínskou chřipkou nebo na dovolené u moře. I Václav Havel činil některá svá rozhodnutí v cizině a v nemocnici. Již se stalo, že někteří soudci byli zbaveni funkce z důvodu duševní nemoci, přesto nadále platí jejich dříve vydaná pravomocná rozhodnutí z období, kdy ještě soudci byli, byť již u nich nemoc propukla.
    ————————————————————————————–

    >V případě některých rozhodnutí hraje roli i otázka času. To se ukázalo u rozhodnutí o svolání Poslanecké sněmovny. Senát tvrdil (a vzal to jako základ své argumentace proti kancléři), že prezident podepsal 14.10. rozhodnutí ve stavu, kdy lékaři již 13.10. rozhodli o jeho neschopnosti. Kancléř namítal, že prezident o tom rozhodl několik dní předtím (10.10.), poté hradní legislativa dokument připravila a 14.10. byla jeho dřívější vůle pouze stvrzena podpisem. Který výklad je tedy ústavně konformní – že prezident projevil vůli ještě před lékařským omezením, nebo až po něm?

    -Nemocnice nemůže překazit výkon pravomocí prezidenta. To může jen Parlament. Vyjádření nemocnice z 13. 10. 2021 nemá přímé ústavní důsledky. Rozhodnutí prezidenta o svolání zasedání Sněmovny by bylo a je platné, i kdyby bylo učiněno v jakýkoliv den. Datace rozhodnutí na listině není rozhodující. Za den vydání listiny se z právního hlediska považuje den, kdy byla odeslána či osobně předána, takže již není v dispozici toho, kdo ji podepsal. Například dekrety státních vyznamenání jsou zpravidla datovány 28. října, ale fakticky podepsány dříve. Rovněž prezident i každý z nás může něco podepsat, dát to do šuplíku, přes noc si to rozmyslet a roztrhat. To není nic neznámého.

    Navíc nemocnice používá termín „výkon pracovních povinností“. Nevím, co tím myslí. Ústava zná „nemožnost výkonu funkce“. A to není totéž. Prezident může nadále vykonávat své pravomoci, protože žádné usnesení Parlament nepřijal.
    —————————————————————————————-
    >Co říkáte způsobu, jakým Pražský hrad zdravotní stav prezidenta v posledních dnech komunikuje?

    -Měl jednat lépe. Platí stará pravda, že se nakonec všechno rozkecá. Tak proč to tajit. Na druhou stranu. I kdyby jednali jinak, nezmenšila by se tím nenávist odpůrců Miloše Zemana k němu a tedy i k jeho spolupracovníkům. Pro spolupracovníky prezidenta musí být rozhodující, co si o nich myslí prezident, a ne jeho nepřátelé.

    —————————————————————————————-

    Jo a nick Gryc, prohlédnou si tohle ať vědí do čeho jdou:
    https://pbs.twimg.com/media/EfcKD8wXoAAZxEM?format=jpg&name=small

  34. Zdeněk Gryc napsal:

    blade říká:
    Středa, 8. 9. 2021 v 16:34
    Blade, blade, blade se má, že se o něj cvok nick Gryc zajímá
    Blade, blade, blade se má, může se smát a říkat, tak se zlob cvoku
    A blade, blade, blade se má, i když jsi zlý cvoku, může si spát
    Blade, blade, blade, blade se má, na něj jsi cvoku krátký
    Blade, blade, blade, blade se má, na něj jsi krátký cvoku
    Tak jen se zlob a nasírej, o své diagnóze rozjímej
    —————————————————————

    1. CO SE PROBŮH DĚLO V NOCI S VELDR.

    v prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero,
    prapor v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.

    blade říká:
    Úterý, 24. 3. 2020 v 0:16
    blade říká:
    Úterý, 24. 3. 2020 v 0:40
    blade říká:
    Úterý, 24. 3. 2020 v 0:42
    blade říká:
    Úterý, 24. 3. 2020 v 1:09
    blade říká:
    Úterý, 24. 3. 2020 v 1:29
    blade říká:
    Úterý, 24. 3. 2020 v 1:32
    blade říká:
    Úterý, 24. 3. 2020 v 1:34
    blade říká:
    Úterý, 24. 3. 2020 v 1:45
    8 x říká. . .

    1. ŽE BY PO 30 LETECH:
    třídní nenávist zhrzeného
    PS-áka, kterému Havel přestříhal důležitost, u ostnatého drátu?

  35. Zdeněk Gryc napsal:

    OKUPANTI:

    NĚMCI MĚLI HAKNKRAJC
    KOMOUŠI SRP A KLADIVO

    6. blade říká:
    Středa, 25. 3. 2020 v 1:52
    ☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭
    3z a 3sm
    https://sochyamesta.cz/zaznam/10492
    ☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭☭
    ————————————————

  36. Zdeněk Gryc napsal:

    A blade, blade, blade se má, i když jsi zlý cvoku, může si spát

    NEBO MU I V NOCI TĚŽCE STRAŠÍ VE VĚŽI

    6. blade říká:
    Středa, 25. 3. 2020 v 1:52

  37. Svatopluk Beran napsal:

    Já vím že nejste pan Berka, budu vás oslovovat pane Bernard, zapomněl jsem na to, omlouvám se.

    Tady se to těžko dá dohromady, protože celá ta akce průměrné většinové pravice v byznisu, v boji o korítka proti superpravičákovi v byznisu, (dřív průměrní pravičáci hodnotily své MNOHÉ RÁDOBY TAKÉVÝSLEDKY žargonem – ÚSPĚCH SE NEODPOUŠTÍ – a najednou se chovají úplně stejně), který aby mohl vládnout tak jak on sám chce, raději brebendy pouštěl levici než průměrné pravici, teď skončila tak, že levice bude úplně odstavena a průměrná pravice tu bude opět řádit jak na Klondajku, dokud to občanům nedojde co provedli ve volbách a dokud nebude průměrná pravice odstavena a nenapraví se všechny její zlořády. Zřejmě nám padnou také v zájmu geopolitické hegemonie USA další občané naší republiky na vzdálených cizích územích a prohloubí se bída seniorů. Občané si budou šetřit na důchod za padesát let ve společnosti s plánovanou dvouprocentí inflací a namísto aby jejich rodiče dostávali důchod v hodnotě měny kterou oni tvoří, budou oni sami pobírat důchod ze svých peněz za padesát let, kdy svět projde nezpočtem krizí, v kterých hodnota prostředků směny klesne procentně ještě mnohem víckrát než je teď atd., atd.

  38. blade napsal:

    Jak komunisté zvolili Havla prezidentem. Klíčovou roli sehrál Havlův komouš Slovák Marián Čalfa.

    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vaclav-havel-prezident-1989-parlament-zvolen-ceskoslovensko-komuniste-marian-calfa.A191229_120925_domaci_pmk

    Takže nG > místo nočního povídání se zvířátky na chatě v Telči mažou před zimou přetřít tu orezlou lavičku VH u Stalingradu.

  39. Svatopluk Beran napsal:

    Na MASH se nedívám. Dělat si legraci a ještě v dlouhodobém seriálu z války kde umírali desetitisíce lidí na obou stranách se mi zdá zcela neuctivé k obětem na obou stranách. To snad dokáže jenom hloupá Amerika. Jak by asi brali třeba Čínký zlehčovací seriál o teroristech jak se baví a jak si užívají stupidní vtipy na území v USA.

  40. Zdeněk Gryc napsal:

    40 komentářů k článku “Výsledky voleb na Vysočině”

    1. blade říká:
    Středa, 20. 10. 2021 v 13:15

    PRIMÁŘ
    NA ODDĚLENÍ ANONYMNÍCH KOMENTÁŘŮ V JL

    ZDE I JINDE

    ABSOLUTNÍ „JEDNIČKA“.

    Také v nenávisti k předsedovi Senátu ?
    Stejně jako k Václavu Havlovi ?

  41. blade napsal:

    Havel měl ve vězení pohodlí, dnes vládnou bývalí komunisté, tvrdil před lety Josef Mašín

    Zdroj: https://www.lidovky.cz/relax/lide/havel-mel-ve-vezeni-pohodli-dnes-vladnou-byvali-komuniste-tvrdil-pred-lety-masin.A171111_133009_lide_ele

  42. Berka napsal:

    Hm… tak to bychom si asi opravdu nikdy neporozuměli. V první světové bylo zabito přes pět milionů lidí. A přesto máloco mám rád tak, jako dobrého vojáka Švejka.

  43. blade napsal:

    Zdeněk Gryc říká:
    Pátek, 22. 10. 2021 v 19:5240 komentářů k článku “Výsledky voleb na Vysočině”

    ——————————————————————————————-

    Ale ty tvé jsou úplně o hovně a nikoho ty poudačky nezajímají, jen tu děláš chaos, takže mazej se ukájet s tou svojí nenávistí do svých připosraně zavřených blogů.

  44. Zdeněk Gryc napsal:

    „POHODLÍ“

    VE VĚZENÍ ZAJIŠŤOVALA NA HRANICÍCH STÁTU ELITA

    PS-áci ?
    ———————————————————–
    „Havel měl ve vězení pohodlí, dnes vládnou bývalí komunisté“
    ———————————————————–
    BABIŠ + ?
    ———————————————————–
    Profesor Bedřich Rozehnal.
    Spolužák arch. Jan Sedlák
    Jeho tchán Ing. Janáček.
    Jakož i farář Toufar

    Na tom POHODLÍ byli podobně ?

    Převzato shora:

    Elita je elita, cvakne závěrem a architekt „se na místě zesere strachy :-)“

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59
    Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě,
    zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS
    než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu
    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06
    S. architekt nemá o službě na čáře ani páru, zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili Potkat na čáře architekta, tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem, tak se na místě zesere strachy :-). Peesáci byla elita pod MV a pod HSPSOHSČSSR Vy kubo z jihlavských Nemanic

  45. blade napsal:

    Jdi již do zádele, ať si mohu přehledně číst, co píše Beran a Berka, ty tvoje slinty nikoho nezajímají, mazej se si dělat bábovičky na svůj uzavřený píseček.

  46. Svatopluk Beran napsal:

    Já jsem chápal Haškova Švejka jako výsměch nesmyslnosti války, nota bene války ve které umírají obyčejní lidé v naprosto zbytečné válce kapitalismu jedné rodiny. Tedy kdy mezi sebou válčí bratranci a sestřenice anglické královny o trhy a suroviny. MASCH jsem viděl asi tři díly a nějak jsem z toho nepochopil nesmyslnost korejské občanské války. Možná ale že na ty hrůzy nahlížíme každý jinak. Hlavně aby na to stejně jak vy, nahlíželi i amíci.

  47. Svatopluk Beran napsal:

    No, myslím že se president dá jakž takž dohromady, pravicový senát se ukáže jako pučistický rozkladač státu a na všechno se rychle zapomene, protože vládnout bude pravice a media přestanou tlačit na pilu. Jsem teď ale zvědavý jestli media zvednou kartu o tom že jsou poslanecké kluby koalic nezákonné. Zatím kromě Novinek cz, které to do placu dali jenom jednou a ještě až týden po tom co my jsme to už tady řešili, klid po pěšině.

    https://www.novinky.cz/volby/clanek/ustavily-si-strany-poslanecke-kluby-v-rozporu-se-zakonem-pravnici-se-neshodnou-40375280

    Podle článku na Novinkách to budou právníci ohýbat tak jak to prezentoval buď Dvořák nebo Blade.

    (5) K ustavení poslaneckého klubu na začátku nového volebního období jsou oprávněni poslanci zvolení do Sněmovny za samostatně kandidující politickou stranu. K ustavení klubu podle věty první je třeba nejméně tří poslanců.

    ODS, KDU-ČSL, TOP 09, kandidující v uskupení Spolu, a Piráti a Starostové, kteří byli zvoleni v koalici PirSTAN, si ustavili poslanecké kluby neprávem. Tvrdí to právník Pavel Hasenkopf s odkazem na jednací řád Sněmovny. Záležitost je nejasná i podle ústavních právníků Jana Kysely a Marka Antoše.

  48. Zdeněk Gryc napsal:

    Zde jde o blog:
    Výsledky voleb na Vysočině
    Miloš Vystrčil | Středa, 20. 10. 2021 v 9:25
    Jako první se na něj nalepil:
    blade říká:
    Středa, 20. 10. 2021 v 13:15
    senátor Vystrčil napsal 4 prosby k prevenci coronaviru.
    Hnedle se na něj nalepil soudruh veldr.PS-áků.
    Osvědčeného demagoga z volby presidenta:
    Miloš Vystrčil | Středa, 20. 10. 2021 v 9:25
    Jako první se na něj nalepila PS-ácká duše „blade“:
    TLAMPAČ
    OLDŘICHA LUKÁŠE,
    OSVĚDČENÉHO LHÁŘE V KAMPANI PRESIDENTA.

    NYNÍ V JIHLAVSKÝCH LISTECH

    NALEPENÉHO NA VÝZVU PŘEDSEDY SENÁTU,
    KTERÁ ZROVNA DNES UKAZUJE NA TO JAK VLÁDA,

    NA ROZDÍL OD PŘEDSEDY SENÁTU „NA RŮŽÍCH ZASPALA“
    ———————————————————————————————

    Miloš Vystrčil, předseda Senátu, na svém webu publikoval příspěvek, v němž se obrací na občany ČR. V celém znění jej přetiskujeme:

    Vážení spoluobčané, milé děti,

    vzhledem k tomu, že nám hrozí nákaza koronavirem a rozšíření epidemie mám k Vám 4 prosby:

    První je – prosím, noste, používejte roušku. Snížte tím riziko vlastní nákazy a zejména potom snížíte riziko toho, že nakazíte ostatní.

    Druhá prosba, pokud můžete, prosím, nenavštěvujte zdravotnická zařízení. Umožníte tím zdravotnímu personálu zabývat se vážnějšími případy a také se vyhnete místům, kde je nejvíce nemocí.

    Třetí mojí prosbou je, zůstávejte doma. Zbytečně se nikde neshromažďujte, a pokud někde jste, tak se dívejte, jestli všichni okolo Vás také mají roušku.

    A ta poslední prosba, prosím, žijte zdravě, buďte na čerstvém vzduchu, jezte ovoce a zeleninu a zejména dodržujte hygienická pravidla. Pokud toto uděláte, uděláte nejvíce pro sebe i pro ostatní a snížíte pravděpodobnost nákazy na minimum.

    Děkuju Vám.

    Držme se.
    ———————————————————-
    POKRAČOVÁNÍ V DALŠÍM KOMENTÁŘI

  49. Zdeněk Gryc napsal:

    Pevzato od O. Lukáš
    Coronavirus odkrývá pravdu o kavárně.

    „Andreji, nás nekoupíš! Demisi!“

    Podobná hesla vyřvával pražský kavárenský dav v posledním roce, kde se jen dalo. ….

    blade | 2020-03-20 09:19:18 | Reagovat

  50. blade napsal:

    To > „milé děti,“ > patří staviteli komoušských barabizen > neboť se zde chová jak malé děcko.

    Místo toho, aby se snažil aktivně vystupovat proti tehdejšímu režimu, tak mu stavěl paláce > a tento je tu dnes tlampač VH > na něj se nyní rád lepí kdejaký tehdejší sajrat, že.

  51. Zdeněk Gryc napsal:

    „a tento je tu dnes tlampač VH“
    —————————————

    Havel je ve vězení,
    Olgu hlídá StB. Hra pro telefon spojí Hrádeček a Trutnov

    19. října 2021 15:35
    Najít skrýš pro samizdatovou literaturu, poslat balíček Václavu Havlovi do vězení nebo odhalit, zda dvojice rybářů nejsou tajní policisté. Takové úkoly čekají na účastníky nové geolokační hry Olga a tajní, kterou pro mobilní telefony přináší aplikace Skryté příběhy.
    Zdroj: https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpravy/kralovehradecky-geolokacni-hra-olga-havel-hradecek-trutnov.A211016_632026_hradec-zpravy_tuu#utm_content=freshnews&utm_term=havel&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

    blade říká:
    Středa, 8. 9. 2021 v 16:34

    Blade, blade, blade se má…

    blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59
    Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě,
    ——————————————————————-
    zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS
    než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA.
    ——————————————————————
    Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu

  52. blade napsal:

    Svazáku nG nedělaj tu ze sebe idiota > vytrhávaj z kontextu té mé lidové slovesnosti (vyprávění jiných-já to nezažil) co se ti zrovna hodí. Chybí jim tam pasáž o poslechu Hlasu Ameriky, o poslechu Svobodné Evropy, o poslechu Radia Luxembourg > ale také, na rozdíl od svazáka nG, pasáž o odmítnutí vstupu do SSM. Ano > svazáka nG > navíc úkolovaného funkcionáře komoušského SSM > neboť:

    —————————————————————————————

    Zdeněk Gryc říká:
    Pátek, 14. 11. 2014 v 17:15

    …. V únoru 1958 jsem nastoupil na umístěnku, proti své vůli v Agroprojektu, Jihlava. Stejně tak se stal členem výboru SSM, sportovním referentem, s úkolem zajistit POV. Byly to krásné doby …

    —————————————————————————————

    Takže vlastně kandidatura nG na budoucího soudruha, který si libuje v době vlády KSČ.
    Ostudo! > ohánějící se dnes VH 🙂

  53. Dvořák napsal:

    Gryci,ty jsi takový kokot,že už by si mohl mít vlastní lavičku.

  54. blade napsal:

    Pro osvěžení paměti > jak nG píše > sklerouše > úkolovaného funkcionáře komoušské SSM:

    —————————————————————————————

    Zdeněk Gryc říká:
    Pátek, 14. 11. 2014 v 17:30

    TA PAMĚŤ /sklerouše/
    Safra, docela bych zatajil, že jsem jako fámulus profesora z kreslení O.Laštůvky byl v SSM kulturním referentem. Úkolem bylo vyrobit co největší heslo, které pak bylo pověšeno na gymplu na Křenové v Brně.
    … heslo jsme vyráběli ve vyučování v tělocvičně.
    ZG
    —————————————————————————————-

    Co to bylo za heslo? > se od sklerotického SSM Ostudy, ohánějícího se dnes VH, již zřejmě nedozvíme 🙂

  55. Svatopluk Beran napsal:

    Nedělní rozhovor na NOVINKÁCH CZ S ADAMITKOU říká, že presidentovi odejmou na čas jeho pravomoce v každém případě.

    Připravujeme se na to, že prezidentu Miloši Zemanovi pravomoci po jeho uzdravení vrátíme, říká v rozhovoru pro Právo předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová, která má být předsedkyní Sněmovny.

    TAK ON JE TEN PRAVICOVÝ PUČ O UCHOPENÍ O KOMPLETNÍ MOCI VÝKONNÉ STÁLE NEPŘEŠEL.

    COPAK ASI POTŘEBUJE TA PRAVICOVÁ KLIKA SCHVÁLIT I PRESIDENTEM OKAMŽITĚ PO USTAVENÍ ČISTĚ PRAVICOVÉ SNĚMOVNY?

    AMRICKÁ VOJENSKÁ ZÁKLADNA NA ÚZEMÍ ČR, KTEROU BY ZEMAN VETOVAL? TO SE TOTIŽ JIŽ PŘED 15 LETY STALO

    PO PRAVICOVÉM POLICEJNÍM PUČI A VÝTĚZTVÍ ODS VE VOLBÁCH V ROCE 2006, (VYLHANÁ KUBICEHO TAJNÁ ZPRÁVA ODTAJNĚNÁ VEŘEJNOSTI IVANEM LANGEREM),
    byla hned v následných dnech nastupující české PRAVICOVÁ vláda požádána o část území ČR, kde měla vzniknout první americká vojenská základna na našem území.

    NECHÁME SE PŘEKVAPIT? JENŽE TYHLE UŽ OD NÁS NEDOSTANEME NIKDY, NEBO ASPOŇ JÁ NEVÍM, ŽE BY Z NĚJAKÉHO STÁTU KDY ODEŠLI.

    NAPOSLED V EVROPĚ USTAVILY SPOJENÉ STÁTY PRO SVOU TÉMĚŘ TISÍCÍ VOJENSKOU ZÁKLADNU VE SVĚTĚ NOVÝ STÁT KOSOVO, POD VLÁDPOU ALBÁNSKÉ MAFIE S LIDSKMI ORGÁNY, PŘIČEMŽ POTŘEBNÉ ÚZEMÍ ODTRHLY SRBSKU. AMERICKOU VOJENSKOU ZÁKLADNU NA PŮVODNÍM ÚZEMÍ SRBSKA – CAMP BONDSTEEL – ZAČALI AMERIČANÉ BUDOVAT JEŠTĚ DŘÍVE NEŽ DONUTILY I SVÉ VAZALY PODÍLET SE NA SOUHLASU A TÍM I MEZINÁRODNÍM SCHVÁLENÍ SVÉ NOVÉ GUBERNIE

    https://www.pokec24.cz/nezarazene/kosovo-neni-stat-pouze-americka-zakladna-camp-bondsteel-na-budouci-jadernou-valku/

    MOC SI PŘEJI ABY NÁS TO NEPOTKALO TAKÉ, RÝT HUBOU V ZEMI, TO TEĎ BUDE JISTÉ, ALE ABY NÁS JEŠTĚ K TOMU HLÍDALA CIZÍ VELMOC, TAK TO SNAD NE.

  56. blade napsal:

    Co ta nanynka Adamitka by chtěla kde komu odejímat, vždyť v pěti krajích je top bez mandátu, ještě se to stvoření cpe na předsedkyni PSP.

  57. blade napsal:

    V Polsku se s tím nemazlí:
    V červenci letošního roku polský ministr školství Przemyslaw Czarnek oznámil, že od 1. září začnou v polských školách povinně vychovávat dívky k morální čistotě a ctnosti. Jednoduše rozhodl, že mladé dívky už nesmí chodit do školy v krátkých sukních či tričkách s krátkými rukávy nebo halenkami na ramínkách. Nohy musí mít zakryté až po kotníky, ruce po dlaně, a to i v největších vedrech či na hodinách tělocviku,” informovala Gazeta Wyborcza.

  58. Berka napsal:

    Hele, já bych možná řekl, že zaplaťpámbu že bude JENOM předsedkyní PSP – jinak by totiž mohla bejt ministryně, mluvilo se i o MPSV a tam myslím jedna kravka už celkem stačila…

  59. Dvořák napsal:

    A já bych zase řekl,že by stačilo,kdyby JENOM uklízela poslanecký hajzlíky. A s ní ještě Černochová a Němcová a Richterová. Vlastně by se měly stavy hovězího snižovat,myslíme přece ekologicky.

  60. Jan P napsal:

    Ceny energií, zejména u klientů BE a Covid. To by měla být nyní hlavní politická témata. Nikoliv křesla a zmrazení platů.

  61. Svatopluk Beran napsal:

    Hoši všímate te si jak si Vystrčil moderuje Otázky Václava Moravce sám podle svých potřeb 🙂 , jak bez vyzývací otázky moderátora reaguje dlouhým nepřerušovaným monologem na Vondráčka a jak ho Moravec zodpovědně poslouchá dokud mu Vystrčil ukončením svého monologu nedá možnost oslovit někoho s nastavující otázkou nebo zcela novou. Vondráček trpělivě čeká a Moravec ho pak běžně přerušuje s předbíhajícím posunutím upřesnění otázky. A JAK MORAVEC NAHRÁVÁ KDYŽ VYSTRČIL NEPOCHOPIL JAK MÁ MORAVCOVI ODPOVĚDĚT. JE TO SRANDA S NAŠÍ NEZÁVISLOU TELEVIZÍ. 🙂

  62. Svatopluk Beran napsal:

    Jinak pane Bernard já Vystrčilovi podle osobních zkušeností NEVĚŘÍM. Pokud však je tu možnost že je Vystrčil čistý jak nejčistější křišťál, jak vy se domníváte, pak byl NECHUTNĚ ZNEUŽIT SENÁTEM 🙂

    A je nyní zcela jasné že se od teď, musí chovat vyloženě státnicky a udržet nervy na uzdě, protože s tím co předváděl během minulého týdne s naběhlou žilou, tak to na presidentování není ani náhodou.

  63. berka napsal:

    Zase všechno dle svého zvyku ženete do krajnosti. O křišťálu nikdo nemluvil – alespoň já rozhodně ne. Mluvil jsem o tom, že se za ty dlouhé roky co je v politice, nijak viditelně neušpinil a nefiguroval v žádné kauze. To je vše. Ale hlavně si myslím, že zejména v této aféře je spíš oběť – prostě dělal to, co předsedovi Senátu přísluší a znova – i když to nechce nikdo slyšet – říkám, že celý „problém“ způsobila jen a jen hradní kancelář. Vás třeba ne, ale mě osobně docela uráží, když si taková instituce dělá ve vážné chvíli z občanů nepokrytou legraci (vinná klobása a meruňková buchta), místo seriózní práce VE PROSPĚCH ZEMĚ.

    Proč myslíte, že by chtěl být Vystrčil prezident ? Jen proto, že si to myslíte vy ? Já bych neřekl – podle mě ví, že by neměl šanci. Mimochodem – předsedou senátu se stal stranickým „postupem“ kvůli úmrtí Kubery, nikoli vlastní kandidaturou.

    Mě nějak extra nevadí ani Vystrčil, ani Zeman. Ale když se nad tím zamyslím, tak Zeman mě několikanásobně více přesvědčil o tom, že je mnohem méně důvěryhodnější proti Vystrčilovi, kterému VY OSOBNĚ NEVĚŘÍTE…

  64. Dvořák napsal:

    Demokracie podle Vystrčila, „extremistická“ strana by neměla být ve vedení sněmovny. Jinak Vystrčil mluví,jak kdyby sežral kýbl medu. Ale hlavně by si měli chlapci ujasnit myšlenky. Když Zeman do všeho krafal, tak říkali,že funkce prezidenta je jenom symbolická a najednou potřebujou jeho pravomoci. No ale není třeba spěchat,nejlépe hned. Foldyna u Jílkový řekl Fischerovi, že jim nevěří,že by odebrání pravomocí bylo jen dočasný.

  65. Dvořák napsal:

    Ano,bylo obrovskou chybou hradu,že neinformoval o stavu prezidenta. Nikdo po nich nechce přesnou diagnózu,ale prostě říct je to tak a tak. Ale já myslím,že výsledek by byl stejný. A nejabsurdnější mi na tom přijde, že nás tu můžou ovládat senátoři s voličskou podporou zapadlýho městečka.

  66. Svatopluk Beran napsal:

    Je to váš pohled a názor pane Bernard. Uvidíme v budoucnu kdo byl přesnějším odhadcem osobnosti Vystrčila, osobně přede mnou se ušpinil DOSTATEČNĚ. Jde o to že vytváří čistý dojem a pak předvede nechtíc věc, která podle mne jasně vypovídá o jeho skutečném vnitřku. Jeho výmluvy a zdůvodnění o tom co a proč by to dělal, když přeci on je TEN ČISTÝ dostatečně vypovídá o něm samém, když má potřebu svoji čistotu zdůrazňovat a vnucovat ostatním. Valenta a rozhovor s Pompeem před odjezdem na Thajwan je pro mne už jen taková upřesňující indikace o jeho morálce.

    JINAK OSLÝ MŮSTKY VYSTRČILA A OBOU KOALIC SPOLEČNĚ S ČESKOU TELEVIZÍ PŘES MORAVCE JE ÚŽASNÁ. Je to i doplněk k tomu jak jsem psal víše o tom, že se ještě bude prověřovat pach nemocnice 🙂 Provedeno to bylo pro jednodušší občanstvo tak že, nemyslím teď vás, ale přispěvatele na jiných veřejných blozích,, že bylo vytaženo dodatečně ještě, co všechno musí obsahovat lékařská zpráva. Mimo jiné, DLE VLASTNÍ ÚVAHY LÉKAŘE, tam může být i zpráva o kontrolních rozcvičujících úkonech. Jelikož jsem párkrát na jipu byl, znám to dobře. Protáhněte prsty na nohou, pohněte zvlášť každým prstem na rukou, uchopte předmět, otočte hlavou atd. OSLÍ MŮSTEK pak je předhodit občanům, že byl nacvičován podpis. Jak ještě hluboko tahle celá KOALIČNÍ A MEDIÁLNÍ ŠAŠKÁRNA BUDE MUSET ZAJÍT?

  67. Svatopluk Beran napsal:

    Tak a je jasné z reakce BLAŽKA, že se občané z obou dvou táborů dostatečně ozvali ohledně MOŽNÉHO PRAVICOVÉHO PUČE, aniž by museli vyjít do ulic a KOALICE SE Z TOHO CO SE JIM NAJEDNOU NABÍDLO, V PODOBĚ ZDRAVOTNÍHO STAVU PRESIDENTA, A PO ČEM PRAVICOVÝ SENÁT V ČELE S POKŘIVENÝM VYSTRČILEM S ŽÍLOU NA ČELE ŠEL JAK SLEPICE PO FLUSU, připok…la. Pár dní možná týdnů bude klid. Jen je potřeba nezapomenout na to čeho byli, ale hlavně v budoucnu budou zase v příhodnější dobu schopni udělat.

  68. Zdeněk Gryc napsal:

    Zdeněk Gryc říká:
    Pátek, 14. 11. 2014 v 17:30
    TA PAMĚŤ /sklerouše/
    Safra, docela bych zatajil, že jsem jako fámulus profesora z kreslení O.Laštůvky byl v SSM kulturním referentem. Úkolem bylo vyrobit co největší heslo, které pak bylo pověšeno na gymplu na Křenové v Brně.
    … heslo jsme vyráběli ve vyučování v tělocvičně.
    ZG
    ——————————————————–
    DOJEMNÝ POSTŘEH PS-áka Z ROKU 2014
    Pátek, 14. 11. 2014 v 17:30
    Kdo mu platí administrativu ?
    ——————————————————-
    NYNÍ SE 5 X „má“
    —————————————–
    blade říká:
    Středa, 8. 9. 2021 v 16:34
    Blade, blade, blade se má, že se o něj cvok nick Gryc zajímá
    Blade, blade, blade se má, může se smát a říkat, tak se zlob cvoku
    A blade, blade, blade se má, i když jsi zlý cvoku, může si spát
    Blade, blade, blade, blade se má, na něj jsi cvoku krátký
    Blade, blade, blade, blade se má, na něj jsi krátký cvoku
    Tak jen se zlob a nasírej, o své diagnóze rozjímej
    ————————————————————
    ZA TOTÁČE „hovno zle“,

    Na rozdíl od Václava Havla

    blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum
    Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.

    Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle.

    Nyní taktéž a nemám potřebu se nikde stranicky či jinak politicky angažovat
    Toliko k Rudým buňkám architekte!

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06
    S. architekt nemá o službě na čáře ani páru, zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili
    Potkat na čáře architekta,
    tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem,

    tak se na místě zesere strachy :-).
    Vy kubo z jihlavských Nemanic.
    ——————————————–
    Ve třídě nám viselo heslo:

    VĚZ, ŽE ŠTĚSTÍ JE VE SVOBODĚ A SVOBODA V ODVAZE.
    Mělo by viset i v senátu nad bustou Václava Havla

    PS. JAKÁ HESLA MĚLI V INTERIÉRECH,

    „Peesáci elita pod MV a pod HSPSOHSČSSR“

    ???

  69. Zdeněk Gryc napsal:

    PPS.

    Safra, docela bych zatajil, že jsem,
    než jsem se nadál, tak jsem byl v roce 1958 v Agroprojektu sportovním referentem.
    Pan kolega Benáček st. si jistě vzpomene.
    Pokud by byl zájem o další kolaboraci, třeba v Dukle Trenčín, rád posloužím i s diplomy.

  70. blade napsal:

    To jim tak budu věřit, že komoušské SSM šlo ve šlépějích Periklése s dávných demo Athén 🙂

    Jaké měli hesla tehdejší PS nevím, neboť jsem tam nebyl. Na netu jsou snad nějaká k dohledání > soudruhu nG.

    Ano > soudruhu > neboť:

    ————————————————————————————–

    Zdeněk Gryc říká:
    Pondělí, 14. 3. 2011 v 15:18

    Vážený soudruh
    ZG
    Jihlava
    V Brně dne 3. 4. 1968.

    Vážený soudruhu,
    V krajském kole „přehlídky architektonických prací 1966/67“ byla Vaše práce
    SÍDLIŠTĚ BŘEZINOVY SADY JIHLAVA
    Oceněna čestnou cenou I. Stupně
    Blahopřejme Vám k tomuto ocenění vaší tvůrčí práce
    a jsme se soudružským pozdravem
    za krajskou porotu
    Přehlídky arch. Prací 1967/68
    MG
    Předseda poroty

    —————————————————————————————-

    Tento kovaný SOUDRUH si tu hraje na havlistu >>> chá, chá 🙂

  71. Zdeněk Gryc napsal:

    CHA, CHÁ
    ————————————–
    Vážený soudruhu,
    V krajském kole „přehlídky architektonických prací 1966/67“ byla Vaše práce
    SÍDLIŠTĚ BŘEZINOVY SADY JIHLAVA
    Oceněna čestnou cenou I. Stupně
    Blahopřejme Vám k tomuto ocenění vaší tvůrčí práce
    a jsme se soudružským pozdravem
    za krajskou porotu
    Přehlídky arch. Prací 1967/68
    MG
    Předseda poroty
    ——————————————-
    V SRPNU 68 SE NÁM DOSTALO PRATSKÉ POMOCI

    BŘEZINKY EXISTUJÍ A BYDLÍ SE TAM

    NEBO NE ?

    Jak je to PS-áky:

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum
    Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli
    maturitu má
    a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.
    Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle.
    ————————————————

    Předseda Senátu Vystrčil a jeho čtyři prosby k lidem
    17.3.2020 Bez kategorie/Komentáře (24)

    Miloš Vystrčil, předseda Senátu, na svém webu publikoval příspěvek, v němž se obrací na občany ČR. V celém znění jej přetiskujeme:
    Vážení spoluobčané, milé děti,
    vzhledem k tomu, že nám hrozí nákaza koronavirem a rozšíření epidemie mám k Vám 4 prosby:
    První je – prosím, noste, používejte roušku. Snížte tím riziko vlastní nákazy a zejména potom snížíte riziko toho, že nakazíte ostatní.
    Druhá prosba, pokud můžete, prosím, nenavštěvujte zdravotnická zařízení. Umožníte tím zdravotnímu personálu zabývat se vážnějšími případy a také se vyhnete místům, kde je nejvíce nemocí.
    Třetí mojí prosbou je, zůstávejte doma. Zbytečně se nikde neshromažďujte, a pokud někde jste, tak se dívejte, jestli všichni okolo Vás také mají roušku.
    A ta poslední prosba, prosím, žijte zdravě, buďte na čerstvém vzduchu, jezte ovoce a zeleninu a zejména dodržujte hygienická pravidla. Pokud toto uděláte, uděláte nejvíce pro sebe i pro ostatní a snížíte pravděpodobnost nákazy na minimum.
    Děkuju Vám.
    Držme se.
    ——————————————————–
    O západních zlodějích východoevropské půdy
    Ján Lauko | Neděle, 28. 5. 2017 v 16:14
    „Například Polsko definuje půdu jako nejcennější národní bohatství s odůvodněním, že přece národy kdysi vedly války o území, čili o půdu, protože jim poskytovala obživu“.
    „V Polsku se vytvořila situace, která umožňuje jakýkoli vývoj a ten se může změnit v ohrožení pro Sovětský svaz. Do současné doby byl Sovětský svaz neutrální, avšak v současné době již nemůže v této politice pokračovat. Sovětský svaz nemůže nadále nečinně přihlížet osudu bratří na Ukrajině a v Bělorusku, kteří již dříve byli pokládáni za národy zbavené práv a nyní ponechané svému osudu.
    Sovětská vláda se rozhodla podat jim bratrskou ruku.“
    ————————————————————
    NÁM V ROCE 1968 TAKÉ
    ————————————————
    Ján Lauko
    Nejsem sice z tohoto regionu, ale moje filozoficko humanistické články, reflektující každodenní život kolem nás budou mít všeobecně platný a tedy nadregionální charakter. Budu se snažit, aby byly přínosné pro každého jednotlivce a to bez ohledu na to, kde žije.

    Neočkovaní jsou mnohými takzvanými osobnostmi nazýváni dezoláty, dobytkem, nebo hlupáky. V podobném duchu se nedávno vyjádřil také majitel „Sedity“, vyrábějící cukrářské výrobky, za co si od neočkovaných vysloužil bojkot svých výrobků.
    Neočkovaní jsou na každém kroku omezování a štváni jako divá zvěř. V očkovacích centrech a u obvodních lékařů se množí návrhy o vydání potvrzení o očkování bez očkování. Lidé se z hloubky duše nechtějí dát očkovat, ale jsou k tomu hrubě tlačeni. A proto zoufale hledají nějaké východisko. Je to podobné, jako v padesátých letech minulého století, kdy komunistický státní aparát znepříjemňoval životy těm, kteří měli jiný názor. Avšak v takovémto obrovském měřítku, když se tak děje téměř vůči polovině národa, tomu nebylo ani v stalinském socialismu v padesátých letech.
    Taková je tedy dnes situace a my se nyní zkusme podívat hluboko pod povrch, na nejvnitřnější pohnutky očkovaných a neočkovaných.
    ————————————–
    ZLOČINEC, DEMAGOG,

    NEBO PUTINŮV AGENT ?

    PRÁVĚ DNES !!!

  72. Zdeněk Gryc napsal:

    oprava:

    V SRPNU 68 SE NÁM DOSTALO PRATSKÉ POMOCI

    V SRPNU 68 SE NÁM DOSTALO BRATSKÉ POMOCI

    TO VÍTE:

    BRATR JE BRATR

    OKUPANT JE OKUPANT

    PS-ák je PS-ák

  73. blade napsal:

    Nejde o Březinky, ale o SOUDRUHA nG, navíc kovaného SOUDRUHA nG > neboť:

    Kontrolní otázka z 12/2014 > Ale vy máte taky zkoušku z marxáku, jak píšete, ne ? PROČ ?

    Odpověď > Zdeněk Gryc říká:
    Pátek, 5. 12. 2014 v 9:28
    Protože jsem chtěl studovat architekturu.

    —————————————————————————————

    Dnešní kolabo OSTUDA a prekabátěný SOUDRUH havlista a spin doctor nG > je nejen komoušský svazák funkcionář > ale i soudruh co studoval Vědecký komunismus (takový malý VUML) > takže kovaný a ideologicky pevný soudruh té doby jak poleno > bůh ví co ještě tají > totiž přednormalizační a normalizační věrchušky, dětičky z „lepších levicových rodin“ > musely před nástupem na zajímavá vysokoškolská studia prokázat ideologickou pevnost > dalo by se říci „komunistickou rasovou čistou“. Samy prý poslušně „kejhaly“ už při přijímačkách na vybrané fakulty. Ostatně, obecně se prý vědělo, že vysokoškoláci jsou mimořádně profízlovaní a mohli býti i možnými agenty StB.

    Takže, SOUDRUHU nG > daj si lék pod jazyk a jdou to rozchodit někam do jihlavského podzemí > a již nevylejzat ! 🙂

  74. Zdeněk Gryc napsal:

    blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum
    Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.

    Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle.

    Nyní taktéž a nemám potřebu se nikde stranicky či jinak politicky angažovat
    Toliko k Rudým buňkám architekte!

    NA ZÁKLADĚ TOHO, JAK …

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06
    S. architekt nemá o službě na čáře ani páru, zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili
    Potkat na čáře architekta,
    tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem,
    tak se na místě zesere strachy :-).
    Vy kubo z jihlavských Nemanic
    ———————————————-
    blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dům
    ——————————————–
    Tady je nějaký anonymní podivín,
    Na úrovni nápisů naškrábaných na pisoáru
    zastávka železnice na nádraží Jihlava město:

    „Na Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.

    KOLIK ARCHITEKTŮ SE
    PO CVAKNUTÍ ZÁVĚREM
    NA MÍSTĚ ZESRALO STRACHY ???

    POČET A JMÉNA ?
    VYNECHME ARCHITEKTY
    UVEĎME OBČANY…

    Převzato, paměť Národa:

    Vážení a milí čtenáři, při zkoumání poválečné historie se většinou soustředíme na konkrétní politické události nebo lidské osudy. Méně už se připomíná, že doba po roce 1948 do naší kotliny nepřinesla jen společenské zvraty nebo příběhy o útla ku a bezpráví, ale zůstala po ní také výrazná a dosti svébytná vrstva kulturního dědictví. V reflexi toho, co nám doba vlády jedné strany zanechala na poli umění, přitom panují přinejmenším stejné rozpaky a spory jako při hodnocení tehdejších dějů a osobností. Málokde je to dnes patrné tolik jako v oblasti archi tektury. Za čtyři desetiletí komunistické vlády v českých zemích vznikly stovky ve řejných staveb – okresní a národní výbory, školy a školky, sídliště, obchodní i kulturní domy, sportoviš tě, nádraží… Přitom platí, že čím výraznější je reali zace, tím silnější panuje pochybnost o tom, jak k ní vlastně přistupovat. Mů žeme stavby objednávané a financované zločinným režimem hodnotit jen ryze esteticky? A není naopak jazyk architektury natolik abstraktní, že bychom jej měli posuzovat bez vazby na politickou pěnu dní? Medializované případy z posledních let, mezi nimiž největší pozornost získala demolice pražského areálu Transgas, ukazují, že v tom stále nemáme jasno: stavbě, kterou jedni považují za unikátní architektonický počin evropské úrovně, dávají druzí nálepku komunistické architektury, která zvidi telňuje nevkus a aroganci režimu. Pravda nakonec bude složitější, než naznačují oba kraj ní názory. Její hledání přitom komplikuje nejen otázka subjektivního vkusu nebo generační posuny v pohledu na etapu před listopadem 1989. Ukazuje se v prvé řadě, že o podmínkách, ve kterých se v letech 1948–1989 projektovalo, stavělo nebo rekonstruovalo, víme zatím překvapivě málo. Dokazuje to i nynější číslo Paměti a dějin, které se po kouší jedno z takových bílých míst naší historie zaplnit. Připomíná osudy méně známých obětí komunistických perzekucí – v rámci politických procesů 50. let skončilo za mřížemi velké množství architektů, inženýrů, památ kářů a techniků, v převážné většině zkušených specia listů. Takový potenciál nechtěli pragmaticky uvažující představitelé režimu nechat jen tak zahálet v lágrech. Ve vybraných věznicích (z nichž nejvýznamnější byla pražská Pankrác) proto na základě sovětského vzoru vznikly tzv. technické ústavy, oddělení, v jejichž rámci vězni s inženýrskými diplomy pro stát zpracovávali ar chitektonické návrhy a inženýrské projekty. Režim jim svěřoval i významnější úkoly – také proto, že zestátně ný „stavební sektor“ pracoval neefektivně. Odsouzení nepřátelé režimu, tito novodobí „otroci s inženýrským diplomem“ tak paradoxně kreslili sídla národních výborů, sorelové kulturní domy, pětiletková sídliště nebo dokonce přísně tajné výletní letovisko komunistických pohlavárů. Největší výkon podávaly vězeňské technické ústavy v padesátých a raných še desátých letech. Fungovaly však až do pádu režimu v roce 1989. Prošly jimi stov ky lidí, včetně skutečných osobností oboru. Je proto zarážející, jak dokonale se podařilo povědomí o tomto systému z historické paměti vytěsnit – mezi architekty, in ženýry nebo historiky umění existuje o této dějinné epi zodě přinejlepším jen matné tušení. Série příspěvků, které připravily Šárka Koukalová a Eliška Podholová Varyšo vá (za přispění a konzultace historiků Kláry Pinerové a Aleše Kýra a právníka Mar tina Karáska), se to snaží částečně napravit. Studie vypracované na základě archivních rešerší a svědectví pamětníků doplňují dva obsáhlé rozhovory s někdejšími pankráckými vězni, nedobrovolnými zaměstnanci vězeň ských technických ústavů. I když předkládaný materiál téma zkoumá hned z několika různých rovin, je zřejmé, že výzkum je teprve na začátku – už proto, že fenomén technických vězeňských ústavů se týká daleko většího množství oborů, nejen stavitelství. Snad tedy poslouží také jako podnět a inspirace pro další badatele. Smysl má ale nepochybně i pro nás ostatní. Minimál ně proto, že tyto příběhy vnášejí do debaty o poválečné architektuře další komplikující prvek. Při vědomí toho, jak některé stavby vznikaly, se jednoduché nálepky o „totalitním nevkusu“ nebo „komunistické architektuře“ rozdávají přece jen poněkud hůře. Inspirativní čtení přeje Jakub Bachtí
    ———————————————–

    Rok 1989 a ochrana státní hranice.
    Ve dnech 20. a 21. listopadu 2019 se v Technickém muzeu v Brně uskutečnila konference Ochrana státní hranice a rok 1989 s podtitu lem Bezpečnostní poměry v pohraničí v 80. letech.
    V návaznosti na předcho zí akce z let 2011, 2013, 2015 a 2017 si organizátoři kladli za cíl představit období 80. let příspěvky historiků, archivářů, ale i těch, kteří se této problematice věnují soukromě. Zá roveň chtěli téma pojednat z pohledu pracovníků muzeí, kteří při realizaci výstav a expozic v muzeích nebo v te rénu pracují buď s objekty z té doby, nebo vytvářejí jejich repliky. Během dvou dní zaznělo 17 příspěv ků. Referáty byly seskupeny do bloků, zpravidla po třech. Konferenci otevřel Tomáš Slavík z Archivu bezpečnost ních složek Brno-Kanice sondou do problematiky přechodů státní hranice v úseku 15. brigády Pohraniční stráže (PS) České Budějovice v 80. letech. Autor na základě číselných podkladů poukázal na to, že osoby postupující ke státní hranici bývaly zpravidla zadržovány již v týlu pohraničních jednotek. Zároveň zdůraznil vysoký podíl občanů Německé demokratic ké republiky mezi zadrženými v zá věru 80. let. Na činnost chovatelské stanice služebních psů Nový Žďár u Aše v 70. a 80. letech se zaměřil Jiří Rulc z Ministerstva vnitra ČR. Představil některé prvky výcviku štěňat a proměnu stanice, stavební i personální, kterou tato součást 5. brigády PS Cheb prodělala koncem 70. let. Blok uzavřel referát Romana Řezníčka, zástupce organizátora, tedy Technického muzea v Brně, o výstav ním projektu Pád železné opony. Ten seznámil posluchače s počiny, které muzeum v tomto roce uskutečnilo. V prezentaci ukázal výstavbu re pliky drátěného zátarasu z 50. let, která vznikla v Areálu čs. opevně ní a železné opony v Šatově poblíž kopie signální stěny ze 70. let. Dále se zmínil o akcích s pohraničnickou tematikou pořádaných pro veřejnost Technickým muzeem u objektu v Ša tově a také o přípravě výstavy Železná opona 1948–1989, která byla slavnost ně otevřena 11. listopadu 2019. Tímto referátem první blok skončil, násled ná diskuse pak směřovala zejména ke služební kynologii. Po polední pauze následovaly blo ky se zahraniční účastí. K tomu jen poznamenejme, že příspěvky prvního dne byly tlumočeny do němčiny, resp. do češtiny. Úvod obstaral Martin Pulec z Úřadu dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu Služby krimi nální policie a vyšetřování Praha s aktualizací počtů civilních osob usmrcených na čs. státních hrani cích v letech 1945–1989. Vycházel především z denních hlášení Hlavní správy (Velitelství) PS. Konstatoval, že nově zjištěné případy připadají na vrub nových pramenů, jiné metodiky, ale i odhalení lidské chyby v původ ním výzkumu. Souhrnné počty obětí v období 1948–1989 se tak navyšují v řádu jednotek. O sociálních poměrech na dolno rakouské straně hranice s Česko slovenskem ve vystoupení s názvem Leben mit der Grenze – 1989 pohovo řil rakouský badatel Niklas Perzi (Zentrum für Migrationsforschung St. Pölten). Charakterizoval Wein viertel a Waldviertel po stránce ekonomické jako periferii využívanou státem k průmyslové výrobě, ovšem hůře placené, a jako oblast malých ze mědělských podniků, které postupem doby zanikaly, neboť neměly zdroje na investice. Z toho vyplýval úbytek obyvatelstva. Je otázkou, do jaké míry se na tomto vývoji podepsalo i to, že městská centra, k nimž měl tento kraj dříve vazby (České Budějovice, Znoj mo, Mikulov), skončila za železnou oponou… V 80. letech se pohled na tuto oblast změnil – stala se krajem, kam se jezdilo za odpočinkem. Oproti tomuto šířeji pojatému příspěvku se následující vystoupení týkalo jedno ho konkrétního objektu. Soukromý badatel Reinhold Balk (Německo) se v referátu Das Phänomen der tsche choslowakischen „Betonplattenwege“ an der bayerischen Grenze in den 1980er Jahren věnoval panelovým cestám, které ovšem nevedly souběžně s hra nicí nebo s drátěnými zátarasy jako jiné zpevněné komunikace vybudova né Pohraniční stráží. Panelové cesty vycházely z účelových komunikací PS, ale směřovaly na státní hranici. Autor konstatoval, že tyto cesty byly v 80. letech budovány Českosloven skou lidovou armádou a končily 500 nebo i jen 50 metrů před českoslo vensko-západoněmeckou hranicí. Ne jednalo se prý o komunikace sloužící ke střežení hranice, nicméně jejich účelem si nebyl jist. Třetí blok začal opět „zahraničním“ referátem: Peter Mikle z Archivu Ústavu pamäti národa v Bratislavě porovnal plán 11. brigády PS Brati slava na rok 1989 s událostmi, které se tehdy opravdu staly. Rozebral hlavní úkoly součástí brigády i pro story, kde bylo očekáváno nejvíce pokusů o přechod státní hranice. Poté se soustředil zejména na udá losti z léta a podzimu 1989, kdy došlo ke zvýšení počtu pokusů občanů Ně mecké demokratické republiky, kteří se chtěli dostat do Maďarska a pak do západního Německa. Otázku, jak se stát pohraničníkem, se ve stejno jmenném příspěvku (Neprojdou? Jak se stát příslušníkem Pohraniční stráže v 80. letech) snažil zodpovědět sou kromý badatel Jiří Juhás. Zabýval se povinnostmi, které mladému muži začaly odvodem k prezenční vojenské službě, pokračovaly předvojenským výcvikem přes přijímač u pohraniční brigády až k dalším formám výcviku na pohraničních rotách. Pohledu na československou hranici optikou východoněmecké Stasi se věnovala Eugenie Trützschler von Falkenstein (Technische Universität Ilmenau, Ně mecko). Zmínila zachycování kore spondence, kterou odesílali na Západ z Československa občané NDR, snahu zneprostupnit východoněmeckou stranu hranice s Československem a infiltrovat mládež cestující z NDR do Prahy spolupracovníky Stasi.

  75. Zdeněk Gryc napsal:

    Potkat na čáře architekta,
    tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem,
    tak se na místě zesere strachy :-).
    Vy kubo z jihlavských Nemanic
    ———————————————–
    JE TŘEBA NĚCO DODAT K PSYCHÉ
    NADŘAZENÉHO PS-áka ?

  76. blade napsal:

    Je úsměvné co tu tento SOUDRUH a socialistická kreatura > kovaný produkt totalitní KSČ > nick Gryc >

    trapně předvádí > vždyť tento SPIN DOCTOR nG by si měl sám sobě hanbou nafackovat > to je

    tedy ukázka charakteru > chi, chi, chi > navíc je SOUDRUH a SPIN DOCTOR nG přímým důkazem

    proč je VH „oblíbený disident“ SOUDRUHŮ 🙂

  77. Zdeněk Gryc napsal:

    blade říká:
    Středa, 8. 9. 2021 v 16:34
    Blade, blade, blade se má, že se o něj cvok nick Gryc zajímá
    Blade, blade, blade se má, může se smát a říkat, tak se zlob cvoku
    A blade, blade, blade se má, i když jsi zlý cvoku,

    „může si spát“
    ——————————————————-
    AKTUÁLNĚ PRÁVĚ DNES A BEZE SLOV:

    blade říká:
    Pondělí, 25. 10. 2021 v 0:16

  78. Zdeněk Gryc napsal:

    TAKŽE POCHOPÍME O CO ANONYMŮM JDE A UZAVŘEME

    bla-fárny

    „Ty nechápeš, že dokud budeš prudit nedáme ti pokoj?“
    ————————————————
    XXXXX říká:
    Čtvrtek, 17. 12. 2015 v 21:27
    ani to nečtu a jak jsem řek VŮL.
    Hele architekte mel si svou, já už to nebudu dál komentovat. Meleš, meleš a meleš ale vo hovně. Na tvý úvahy každej sere lidi mají narozdíl od tebe starosti jak existovat a ne jak prudit s havlem.
    „Faktem je , že to nejspíš dlouho nevydržíš. Díky Bohu.
    A kdybys to chtěl urychlit stačí skočit z šityparku s lanem kolem krku, jak to před léty předvedl jinej magor tvýho ražení.“

  79. Svatopluk Beran napsal:

    Tak to bude podle ODS ve stáří docela veselé – PRO DNEŠENÍ KROCENÍM ROZPOČTU – BEZ DŮCHODU ROVNOU DO RAKVE – tam nebude stoprocentně nikoho nic bolet 🙂 ,

  80. blade napsal:

    Zdeněk Gryc říká:
    Pátek, 14. 11. 2014 v 17:15

    …. V únoru 1958 jsem nastoupil na umístěnku, proti své vůli v Agroprojektu, Jihlava. Stejně tak se stal ČLENEM VÝBORU SSM, sportovním REFERENTEM, S ÚKOLEM zajistit POV. Byly to krásné doby …

    —————————————————————————————

    Zdeněk Gryc říká:
    Pátek, 14. 11. 2014 v 17:30
    TA PAMĚŤ /sklerouše/
    Safra, docela bych zatajil, že jsem jako fámulus profesora z kreslení O.Laštůvky BYL V SSM KULTURNÍM REFERENTEM. ÚKOLEM bylo VYROBIT CO NEJVĚTŠÍ HESLO, které pak bylo pověšeno na gymplu na Křenové v Brně.
    … heslo jsme vyráběli ve vyučování v tělocvičně.
    ZG

    —————————————————————————————-

    Zdeněk Gryc říká:
    Pondělí, 14. 3. 2011 v 15:18

    Vážený soudruh
    ZG
    Jihlava
    V Brně dne 3. 4. 1968.

    Vážený soudruhu,
    V krajském kole „přehlídky architektonických prací 1966/67“ byla Vaše práce
    SÍDLIŠTĚ BŘEZINOVY SADY JIHLAVA
    Oceněna čestnou cenou I. Stupně
    Blahopřejme Vám k tomuto ocenění vaší tvůrčí práce
    a jsme se soudružským pozdravem
    za krajskou porotu
    Přehlídky arch. Prací 1967/68
    MG
    Předseda poroty

    —————————————————————————————

    Kontrolní otázka z 12/2014 v blogu JL > Ale vy máte taky zkoušku z marxáku, jak píšete, ne ? PROČ ?

    Odpověď > Zdeněk Gryc říká:
    Pátek, 5. 12. 2014 v 9:28
    Protože jsem chtěl studovat architekturu.

    —————————————————————————————-

    Kremelský potkan nG sem na dnešek nalinkoval uzavření bla-fárny 🙂

    Žádná bla-fárna kovaný SOUDRUHU od prkna, ale fakta o SPOLUPRÁCI nG s tehdejším ZLOČINECKÝM režimem > SVAZÁK a NÁSTĚNKÁŘ SSM > ČLEN spolku ZLOČINECKÉ KSĆ > od níž přebíral metály. Škemral na ZLOČINECKÉ KSČ vzdělání, které mu ZLOČINECKÁ KSĆ umožnila po profízlování a UPEVNĚNÍ ZLOČINECKÉ IDEOLOGIJE v mozkovně nG VĚDECKÝM KOMUNISMEM. Zkrátka KOVABNÝ SLOUHA ZLOČINECKÉ KSČ , který se měl za ZLOČINECKÉ KSČ ŔÍZENÉ KREMLEM > HOVNO ZLE ! > Já tu dobu
    znám pouze z vyprávění a netu, ale k mému posouzení > jak se v té době ta zdejší KREMELSKÁ KRYSA měla > je to snad dostatečné.

    Tento KOLABORANT a KOVANÝ SOUDRUH zde v současnosti klove do klávesnice plno nesmyslů a mylně si myslí, že je nyní havlista či ten jediný správný demokrat 🙂 > >> To vše tu již jednou bylo, takže SOUDRUHU NICK GRYC jdou KONEČNĚ DO PRDELE zalezou s nitrákem v NEVYMÁCHAMÉ HUBĚ do jihlavského podzemí A JIŽ NEVYLEJZAJ !

    Tečka.

  81. Zdeněk Gryc napsal:

    blade

    nyní „Tečka“

    je pravé jméno PS-áka

    veldr. v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero

    ???

    blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum
    Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.

    Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle.

    Nyní taktéž a nemám potřebu se nikde stranicky či jinak politicky angažovat
    Toliko k Rudým buňkám architekte

  82. blade napsal:

    Zdeněk Gryc říká:
    Pátek, 14. 11. 2014 v 17:15

    …. V únoru 1958 jsem nastoupil na umístěnku, proti své vůli v Agroprojektu, Jihlava. Stejně tak se stal ČLENEM VÝBORU SSM, sportovním REFERENTEM, S ÚKOLEM zajistit POV. Byly to krásné doby …

    —————————————————————————————

    Zdeněk Gryc říká:
    Pátek, 14. 11. 2014 v 17:30
    TA PAMĚŤ /sklerouše/
    Safra, docela bych zatajil, že jsem jako fámulus profesora z kreslení O.Laštůvky BYL V SSM KULTURNÍM REFERENTEM. ÚKOLEM bylo VYROBIT CO NEJVĚTŠÍ HESLO, které pak bylo pověšeno na gymplu na Křenové v Brně.
    … heslo jsme vyráběli ve vyučování v tělocvičně.
    ZG

    —————————————————————————————-

    Zdeněk Gryc říká:
    Pondělí, 14. 3. 2011 v 15:18

    Vážený soudruh
    ZG
    Jihlava
    V Brně dne 3. 4. 1968.

    Vážený soudruhu,
    V krajském kole „přehlídky architektonických prací 1966/67“ byla Vaše práce
    SÍDLIŠTĚ BŘEZINOVY SADY JIHLAVA
    Oceněna čestnou cenou I. Stupně
    Blahopřejme Vám k tomuto ocenění vaší tvůrčí práce
    a jsme se soudružským pozdravem
    za krajskou porotu
    Přehlídky arch. Prací 1967/68
    MG
    Předseda poroty

    —————————————————————————————

    Kontrolní otázka z 12/2014 v blogu JL > Ale vy máte taky zkoušku z marxáku, jak píšete, ne ? PROČ ?

    Odpověď > Zdeněk Gryc říká:
    Pátek, 5. 12. 2014 v 9:28
    Protože jsem chtěl studovat architekturu.

    —————————————————————————————-

    Kremelský potkan nG sem na dnešek nalinkoval uzavření bla-fárny 🙂

    Žádná bla-fárna kovaný SOUDRUHU od prkna, ale fakta o SPOLUPRÁCI nG s tehdejším ZLOČINECKÝM režimem > SVAZÁK a NÁSTĚNKÁŘ SSM > ČLEN spolku ZLOČINECKÉ KSĆ > od níž přebíral metály. Škemral na ZLOČINECKÉ KSČ vzdělání, které mu ZLOČINECKÁ KSĆ umožnila po profízlování a UPEVNĚNÍ ZLOČINECKÉ IDEOLOGIJE v mozkovně nG VĚDECKÝM KOMUNISMEM. Zkrátka KOVABNÝ SLOUHA ZLOČINECKÉ KSČ , který se měl za ZLOČINECKÉ KSČ ŔÍZENÉ KREMLEM > HOVNO ZLE ! > Já tu dobu
    znám pouze z vyprávění a netu, ale k mému posouzení > jak se v té době ta zdejší KREMELSKÁ KRYSA měla > je to snad dostatečné.

    Tento KOLABORANT a KOVANÝ SOUDRUH zde v současnosti klove do klávesnice plno nesmyslů a mylně si myslí, že je nyní havlista či ten jediný správný demokrat 🙂 > >> To vše tu již jednou bylo, takže SOUDRUHU NICK GRYC jdou KONEČNĚ DO PRDELE zalezou s nitrákem v NEVYMÁCHAMÉ HUBĚ do jihlavského podzemí A JIŽ NEVYLEJZAJ !

    Tečka.

  83. Zdeněk Gryc napsal:

    blade -Tečka

    blade říká:
    Středa, 8. 9. 2021 v 16:34
    Blade, blade, blade se má, že se o něj cvok nick Gryc zajímá
    Blade, blade, blade se má, může se smát a říkat, tak se zlob cvoku
    A blade, blade, blade se má, i když jsi zlý cvoku,

    „může si spát“
    ——————————————————-
    AKTUÁLNĚ PRÁVĚ DNES A BEZE SLOV:

    blade říká:
    Pondělí, 25. 10. 2021 v 0:16
    ——————————–

    AROGANCE PROSTOTA NEBO SPROSTOTA
    ——————————–

    Potkat na čáře architekta,
    tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem,
    tak se na místě zesere strachy :-).
    Vy kubo z jihlavských Nemanic
    ———————————————–
    JE TŘEBA NĚCO DODAT K PSYCHÉ
    NADŘAZENÉHO PS-áka ?

  84. blade napsal:

    SOUDRUH se již snaží marně, neboť mu už nikdo neodpáře následující:

    Zdeněk Gryc říká:
    Pátek, 14. 11. 2014 v 17:15

    …. V únoru 1958 jsem nastoupil na umístěnku, proti své vůli v Agroprojektu, Jihlava. Stejně tak se stal ČLENEM VÝBORU SSM, sportovním REFERENTEM, S ÚKOLEM zajistit POV. Byly to krásné doby …

    —————————————————————————————

    Zdeněk Gryc říká:
    Pátek, 14. 11. 2014 v 17:30
    TA PAMĚŤ /sklerouše/
    Safra, docela bych zatajil, že jsem jako fámulus profesora z kreslení O.Laštůvky BYL V SSM KULTURNÍM REFERENTEM. ÚKOLEM bylo VYROBIT CO NEJVĚTŠÍ HESLO, které pak bylo pověšeno na gymplu na Křenové v Brně.
    … heslo jsme vyráběli ve vyučování v tělocvičně.
    ZG

    —————————————————————————————-

    Zdeněk Gryc říká:
    Pondělí, 14. 3. 2011 v 15:18

    VÁŽENÝ SOUDRUHU (zvážili ho na rudé váze > výsledek těžká váha SPOLUPRÁCE SE ZLOČINECKOU KSČ)
    ZG
    Jihlava
    V Brně dne 3. 4. 1968.

    Vážený SOUDRUHU,
    V krajském kole „přehlídky architektonických prací 1966/67“ byla Vaše práce
    Sídliště Březinovy sady, Jihlava
    Oceněna čestnou cenou I. Stupně
    Blahopřejme Vám k tomuto ocenění vaší tvůrčí práce
    a jsme se SOUDRUŽSKÝM POZDRAVY
    za krajskou porotu
    Přehlídky arch. Prací 1967/68
    MG
    Předseda poroty

    —————————————————————————————

    Kontrolní otázka z 12/2014 v blogu JL > Ale vy máte taky zkoušku z marxáku, jak píšete, ne ? PROČ ?

    Odpověď > Zdeněk Gryc říká:
    Pátek, 5. 12. 2014 v 9:28
    Protože jsem chtěl studovat architekturu.

    —————————————————————————————-

    Kremelský potkan nG sem na dnešek nalinkoval uzavření bla-fárny 🙂

    Žádná bla-fárna kovaný SOUDRUHU od prkna, ale fakta o SPOLUPRÁCI nG s tehdejším ZLOČINECKÝM režimem > SVAZÁK a NÁSTĚNKÁŘ SSM > ČLEN spolku ZLOČINECKÉ KSĆ > od níž přebíral metály. Škemral na ZLOČINECKÉ KSČ vzdělání, které mu ZLOČINECKÁ KSĆ umožnila po profízlování a UPEVNĚNÍ ZLOČINECKÉ IDEOLOGIJE v mozkovně nG VĚDECKÝM KOMUNISMEM. Zkrátka stále KOVATELNÝ SLOUHA ZLOČINECKÉ KSČ , který se měl za ZLOČINECKÉ KSČ ŔÍZENÉ KREMLEM > HOVNO ZLE !

    —————————————————————————————

    „““ Já tu dobu znám pouze z vyprávění a netu, ale k mému posouzení > jak se v té době ten zdejší KREMELSKÝ POTKAN měl > je to snad dostatečné.“““

    ———————————————————————————-

    Tento KOLABORANT a KOVANÝ SOUDRUH zde v současnosti klove do klávesnice plno nesmyslů a mylně si myslí, že je nyní havlista či ten jediný správný demokrat 🙂 >>> co i PSYCHÉ > éterickou dívku s motýlími křídly > zde SOUDRUH a KREMELSKÝ POTKASN dokáže domrvit 🙂

    To vše tu již jednou bylo >>> takže SOUDRUHU NICK GRYC jdou KONEČNĚ DO PRDELE zalezou s nitrákem v NEVYMÁCHAMÉ HUBĚ do jihlavského podzemí A JIŽ NEVYLEJZAJ !!

    Jo a pro šťouraly > ta Tečka. > platí pro zdejšího KREMELSKÉHO POTKANA nG a jeho klování nesmyslů do klavesnice a cizích blogů !

  85. Zdeněk Gryc napsal:

    PODLE PEŘÍ POZNÁŠ PTÁKA

    PODSLE PSANÍ PS-áka !!!

  86. Zdeněk Gryc napsal:

    oprava:

    PODLE PEŘÍ POZNÁŠ PTÁKA

    PODLE PSANÍ PS-áka !!!

  87. blade napsal:

    ABY NEZAPADLO

    Jelikož česká média opět mlčí a budou raději psát o uzávěře neočkovaných v Rakousku či o Zemanovi:

    Před několika dny zastavilo Dánsko a Švédsko očkování mladých lidí vakcínou firmy Moderna pro vysoký nárůst zánětu srdce a osrdečníku.

    https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/sweden-pauses-use-moderna-covid-vaccine-cites-rare-side-effects-2021-10-06/
    ——————————————————————————-

    Švédské zdravotnické úřady nyní rozhodly, že moratorium na podávání vakcíny Moderna osobám mladším 31 let bude prodlouženo na neurčito, uvedl britský Daily Mail. Pauza v očkování Modernou měla skončit 1. prosince. Finsko, Island a Dánsko podnikly podobné kroky.

    Vakcína Moderna byla měsíce zkoumána kvůli údajům, které ukazují, že mladí muži, kteří ji dostanou, jsou vystaveni zvýšenému riziku myokarditidy (zánětu srdečního svalu), a perikarditidy (zánětu osrdečníku)

    ://www.zerohedge.com/political/sweden-suspends-moderna-shot-indefinitely-after-vaxxed-patients-develop-crippling-heart

    ————————————————————————————–

    Podle The Wall Street Journal americký úřad FDA pozastavuje plány Moderny na vakcínu zaměřenou na populaci ve věku od 12 do17 let kvůli obavám z rizika onemocnění srdce.

    ://www.wsj.com/articles/fda-delays-moderna-covid-19-vaccine-for-adolescents-to-review-rare-myocarditis-side-effect-11634315159

  88. blade napsal:

    Ombudsman Křeček vyjádřil znepokojení nad tím, jak dění kolem prezidentovy hospitalizace poznamenává společnost:

    „V této věci je vážně narušena racionální a obecně akceptovatelná komunikace mezi volenými i výkonnými orgány státu, občanskou veřejností a odbornými lékařskými pracovišti. To vede též k růstu zcela nepřijatelných nenávistných projevů nejen na sociálních sítích, ale i obecně ve veřejném prostoru,“ uvedl ombudsman.

    „Prosím nejen všechny ústavní činitele o racionální, důstojnou a věcnou debatu, která přispěje k ústavnímu řešení současné situace. Pouze tak lze budovat nezbytnou důvěru společnosti v demokratické instituce v zemi. K tomu bych chtěl jako veřejný ochránce práv ve smyslu svých kompetencí co nejvíce napomáhat,“ uvedl ombudsman Křeček.

    „Přesvědčil jsem se, že prezidentovi je samozřejmě poskytována veškerá lékařská péče, kterou nezbytně potřebuje. A mohu říct, že podle mé zkušenosti v tuto chvíli není prezident nikterak omezen ve svých právech, v přijímání návštěv a v komunikaci s nimi,“ uvedl po setkání ombudsman Křeček.

  89. blade napsal:

    Výsledky voleb na Vysočině > Senát > Obvod: 52 – Jihlava:

    https://volby.cz/pls/senat/se2111?XJAZYK=CZ&XDATUM=20161007&xobvod=52

    To je mizérie > volební účast v 2. kole 14,96% > vítěz Vystrčil pouze 8 144 hlasů > což je 53,37%.

    Již na podzim příštího roku proběhnou na Jihlavsku senátní volby. Mandát bude obhajovat Vystrčil.

    Takže, nebuďte líní a neteční > běžte i k těmto volbám > pak je větší šance, že v Senátu již Vystrčil

    demokraticky nebude !

  90. Zdeněk Gryc napsal:

    DRŽÍM MU PALEC A DOUFÁM,
    ŽE BUDE
    ON I SENÁT ZACHOVÁN
    JAKO POJISTKA
    TU-ZEMSKÉ DEMOKRACIE
    —————————————
    Německo a studená válka

    Dnes17:55 › 18:50
    Mnozí historici vymezují období Studené války projevem Winstona Churchilla v americkém Fultonu v březnu 1946 a rozpadem Sovětského svazu v prosinci 1991. Jiní poukazují na to, že zásadní neshody mezi Sovětským svazem a Západem se začaly projevovat už v posledních obdobích 2. světové války a krátce po ní. Onen latentní konflikt, který naštěstí nepřešel ve válku skutečnou, se projevoval v mnoho oblastech. Nejen v přípravě na možnou vojenskou konfrontaci, ale i soustavným ideologickým bojem, obchodními sankcemi či kulturními a sportovními naschvály. Studená válka neprobíhala ve stejné intenzitě. Během oněch čtyřiceti pěti let docházelo k zostřování i uvolňování vztahů mezi supervelmocemi oné doby – Spojenými státy a Sovětským svazem. Ono mocenské přetahování sledoval po dlouhá léta se znepokojením celý svět.
    Významnou, byť vlastně nechtěnou roli na poli onoho přetahování, hrály oba dva tehdejší německé státy – SRN a NDR.
    Z tohoto důvodu se němečtí dokumentaristé rozhodli pro připomenutí nejdůležitějších momentů války, ke které nakonec nedošlo, ale která byla několikráte takřka za dveřmi. Ve svém dvoudílném snímku využívají řadu archivních materiál, jak filmových, tak rozhlasových a televizních.
    K účasti v tomto rozsáhlém projektu se jim podařilo získat i řadu svědků těchto událostí z obou táborů. Tak k nám jejich prostřednictvím promlouvají američtí, sovětští či němečtí diplomaté a vojáci, politici, novináři i obyčejní lidé“, která ona doba chtě nechtě poznamenala.
    Druhý díl je vymezen následujícími historickými milníky: Vietnamskou válkou (1960–1975), dvojím rozhodnutí NATO a mírovým hnutím v SRN (1979–1983), bojkotem Olympijských her v Moskvě (1980) a Los Angeles (1984), glasností a perestrojkou Gorbačova (1985–1991), masovými protesty v NDR a pádem Berlínské zdi (1989), americko-sovětskou dohodou o omezení strategických zbraní START I (1991) a zhroucením Sovětského svazu (1991)
    ———————————————————————
    JDE O VÝZNAMNÉ ŠKOLENÍ,
    TOHO CO BYLO NA HRANICÍCH,

    NEJENOM PRO ANONYMNÍ PS-áky

  91. blade napsal:

    Stráž obrany státu 1936-1939 (SOS):
    V polovině 30. let minulého století si českoslovenští vojenští odborníci začali uvědomovat, že případný válečný konflikt kdekoliv v Evropě bude zahájen bleskovým úderem bez předchozího formálního vyhlášení války. Pozdější vývoj tyto odhady plně potvrdil (napadení Polska v září 1939, Belgie v květnu 1940, Sovětského svazu v červnu 1941). Jako preventivní opatření proti nenadálému vpádu nepřítele byl v Československé republice od podzimu 1936 na základě vládního nařízení č. 270/1936 Sb. formován speciální bezpečnostní sbor – Stráž obrany státu (SOS).

    ————————————————————————————–

    Stavba Železné opony během studené války a její pád:
    V květnu 1945 osvobozuje Rudá armáda Prahu od německých okupantů. S koncem války ještě existují tlumené naděje na obnovení předválečné podoby Československa, tyto se však postupně ztrácí v mrazivém klimatu pozdějšího politického vývoje. Sovětský svaz rozšiřuje svou sféru vlivu stále více na Západ, který v tomto počínání vidí vlastní ohrožení.

    V roce 1946 promlouvá britský ministerský předseda Winston Churchill poprvé o „Železné oponě“, která se táhne od Baltu až po Jadran. S komunistickým převzetím moci Klementem Gottwaldem se z Československa v roce 1948 stává satelit Stalinova Sovětského svazu.

    Roku 1951 vydává Ministerstvo národní bezpečnosti výnos k zavedení hraničního pásma se „zakázanou zónou“. Nejdříve se staví „opona“ z blízko sobě stojících dřevěných kůlů, propletených ostnatým drátem signální stěny. Později je zábrana rozšířena o další dvě řady plotu. Prostor mezi ploty je v některých úsecích dokonce zaminován a ostnatý drát je v letech 1952 – 1965 nabitý proudem vysokého napětí.

    Součástí „opony“ jsou i protipancéřové zátarasy, které mají na exponovaných místech (např. silnicích) zabránit projetí plotu pancéřovým vozidlům. V Rakousku se jim říká „pancéřoví ježci“, ale v mnoha zemích se jim přezdívá „čeští ježci“.

    Železná opona padá v červenci roku 1989, kdy jsou ministry zahraničí Rakouska a Maďarska poprvé přestřiženy dráty mezi územími obou států.

    —————————————————————————————-

    Ať zkusí ty ubohé němčoří kamery > Lidice, Ležáky nebo Ploštinu, Zákřov, Prlov, Vařákovy Paseky, Přestavlky, Javoříčko. Vesnice a osady na střední a východní Moravě spojuje násilí nacistů, kteří se ještě na samém sklonku války krvavě mstili za skutečnou nebo jen domnělou pomoc partyzánům a odbojářům.

    Pokud by se Britové, Žabožrouti a Makaroni neposrali z Hitlera v Mnichově. Tak třeba nemusela být válka ani železná opona ani ty vesnice výše. Vlasně by ani nebylo soudruha nG či ústní lidové slovesnosti o PS, že…

  92. Zdeněk Gryc napsal:

    BA ANI KATYŇSKÝ MASAKR SOUDRUHU PS-áku ?
    ———————————-
    Katyňský masakr

    Památník Katyň-Charkov-Mednoje ve svatokřížských horách, v Polsku

    Katyňský masakr
    Katyňský masakr nebo Katyňský zločin (polsky zbrodnia katyńska) je označení pro povraždění polských válečných i civilních zajatců vězněných v sovětských koncentračních táborech a táborech pro válečné zajatce, které provedla NKVD v roce 1940. Povražděno bylo přibližně 22 000[1] mužů – zejména důstojníků a příslušníků inteligence.

    Polští vojáci zajatí Sověty během invaze do Polska
    Poté, kdy nacistické Německo přepadlo 1. září 1939 Polsko a rozpoutalo tak druhou světovou válku v Evropě, se k jeho útoku v souladu s tajnými dohodami v rámci paktu Molotov-Ribbentrop připojil dne 17. září i Sovětský svaz. Ten následně získal kromě území a podrobeného obyvatelstva asi 15 000 válečných zajatců důstojnických hodností, k nimž připojil ještě asi 10 000 příslušníků inteligence (většinou rezervistů) zajatých mimo bojové operace. Ti byli vězněni ve zcela nevyhovujících podmínkách v západním Rusku, Bělorusku a na Ukrajině až do roku 1940, kdy vedení SSSR došlo na návrh šéfa NKVD Lavrentije Beriji k názoru, že není žádoucí, aby se „prominentní váleční zajatci“ obecně nepřátelsky smýšlející vůči SSSR a komunismu vůbec vrátili domů, a nechalo je povraždit.[2] Jako důvod likvidace se v příkazu k ní výslovně udává právě jejich nepřátelský postoj k SSSR a jeho režimu.[3]

    Příkaz k vraždě navržený Berijou a podepsaný Stalinem, vrchním sovětským vůdcem, Klimentem Vorošilovem, významným maršálem Rudé armády, Molotovem, Sovětským diplomatem, a také Anastázem Mikojanem, vrchní autoritou Státního výboru obrany a souhlas k vraždě podepsaný Michailem Kalininem a Lazarem Kaganovičem
    Masakr
    Hlavní vraždění bylo koncentrováno na třech místech (Katyň, Kalinin a Charkov), kde bylo dohromady pozabíjeno asi 15 000 lidí (důstojníci), na řadě dalších míst však bylo v téže době po menších skupinkách povražděno dalších 10 000 (většinou příslušníci inteligence). Další řádově tisíce lidí byly povražděny v roce 1941. Z důvodu neshody, které z těchto zavražděných zahrnout pod pojem Katyňský masakr a které nikoliv, kolísají udávané počty obětí masakru, a to v rozmezí 15–28 tisíc lidí. Mezi zavražděnými byl například i bratr premiéra polské exilové vlády, generál Franciszek Sikorski, Xawery Czernicki či Jakub Wajda, otec režiséra Andrzeje Wajdy.

    Poté, co již v roce 1939 provedli Němci na okupovaném polském území operace „Tannenberk“ a „Inteligence“, při kterých zahynulo kolem 60 tisíc předních Poláků a další byli odvlečeni do německých koncentračních táborů, znamenal Katyňský masakr další výraznou ztrátu v řadách polské elity.

  93. Zdeněk Gryc napsal:

    blade, blade, blade se má, i když jsi zlý cvoku, může si spát
    NEBO MU I V NOCI TĚŽCE STRAŠÍ VE VĚŽI
    6. blade říká:
    Středa, 25. 3. 2020 v 1:52
    ——————————————-
    Potkat na čáře architekta,
    tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem,
    tak se na místě zesere strachy :-).
    Vy kubo z jihlavských Nemanic
    ———————————————–
    JE TŘEBA NĚCO DODAT K PSYCHÉ
    NADŘAZENÉHO PS-áka ?
    PRÁVĚ DNES
    blade říká:
    Středa, 8. 9. 2021 v 16:34
    Blade, blade, blade se má, že se o něj cvok nick Gryc zajímá
    Blade, blade, blade se má, může se smát a říkat, tak se zlob cvoku
    A blade, blade, blade se má, i když jsi zlý cvoku,
    „může si spát“
    ——————————————————-
    AKTUÁLNĚ a PRÁVĚ DNES A BEZE SLOV:
    blade říká:
    Pondělí, 25. 10. 2021 v 0:16
    „může si spát“???

  94. Zdeněk Gryc napsal:

    blade říká:
    Pondělí, 25. 10. 2021 v 0:16

  95. Zdeněk Gryc napsal:

    AUTOR BLOGU:

    Miloš Vystrčil
    Narozen v roce 1960. Od roku 2009 vysokoškolský učitel na VŠP v Jihlavě. Na podzim roku 2010 zvolen senátorem obvodu 52 – Jihlava. Od roku 2020 je předsedou Senátu ČR. http://www.vystrcil.cz

    TAKŽE I ZEJTRA BUDE NA JEHO BLOGU
    PARASITOVAT
    ZASLOUŽILÝ ANONYM:

    blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum
    Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.
    Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle.
    Nyní taktéž a nemám potřebu se nikde stranicky či jinak politicky angažovat
    Toliko k Rudým buňkám architekte

  96. blade napsal:

    SOUDRUHU nick Gryci, maj to s provokacemi marný, neboť s tím PS-ákem jsou na mylné adrese, tak nedělaj ze sebe ještě většího SOUDRUHA a HOVĚZÍHO KÁDROVÁKA něž jsou. Jelikož maj v hemisférách již nedostatek RAM a opakování je matka moudrosti, tak si čtou každý týden následující pod dvojitou čarou a nešpinijou již cizí blogy různými fantasy magoriemi. Pokud to nechápaj a je to pro ně závislé a návykové, tak si ty své fantas magorie smolej alespoň pod své připosraně uzavřené blogy. Děkuji.

    —————————————————————————————
    —————————————————————————————

    Zdeněk Gryc říká:
    Pátek, 14. 11. 2014 v 17:15

    …. V únoru 1958 jsem nastoupil na umístěnku, proti své vůli v Agroprojektu, Jihlava. Stejně tak se stal ČLENEM VÝBORU SSM, sportovním REFERENTEM, S ÚKOLEM zajistit POV. Byly to krásné doby …

    —————————————————————————————

    Zdeněk Gryc říká:
    Pátek, 14. 11. 2014 v 17:30
    TA PAMĚŤ /sklerouše/
    Safra, docela bych zatajil, že jsem jako fámulus profesora z kreslení O.Laštůvky BYL V SSM KULTURNÍM REFERENTEM. ÚKOLEM bylo VYROBIT CO NEJVĚTŠÍ HESLO, které pak bylo pověšeno na gymplu na Křenové v Brně.
    … heslo jsme vyráběli ve vyučování v tělocvičně.
    ZG

    —————————————————————————————-

    Zdeněk Gryc říká:
    Pondělí, 14. 3. 2011 v 15:18

    VÁŽENÝ SOUDRUHU (zvážili ho na rudé váze > výsledek těžká váha SPOLUPRÁCE SE ZLOČINECKOU KSČ)
    ZG
    Jihlava
    V Brně dne 3. 4. 1968.

    Vážený SOUDRUHU,
    V krajském kole „přehlídky architektonických prací 1966/67“ byla Vaše práce
    Sídliště Březinovy sady, Jihlava
    Oceněna čestnou cenou I. Stupně
    Blahopřejme Vám k tomuto ocenění vaší tvůrčí práce
    a jsme se SOUDRUŽSKÝM POZDRAVY
    za krajskou porotu
    Přehlídky arch. Prací 1967/68
    MG
    Předseda poroty

    —————————————————————————————

    Kontrolní otázka z 12/2014 v blogu JL > Ale vy máte taky zkoušku z marxáku, jak píšete, ne ? PROČ ?

    Odpověď > Zdeněk Gryc říká:
    Pátek, 5. 12. 2014 v 9:28
    Protože jsem chtěl studovat architekturu.

    —————————————————————————————-

    Kremelský potkan nG sem na dnešek nalinkoval uzavření bla-fárny 🙂

    Žádná bla-fárna kovaný SOUDRUHU od prkna, ale fakta o SPOLUPRÁCI nG s tehdejším ZLOČINECKÝM režimem > SVAZÁK a NÁSTĚNKÁŘ SSM > ČLEN spolku ZLOČINECKÉ KSĆ > od níž přebíral metály. Škemral na ZLOČINECKÉ KSČ vzdělání, které mu ZLOČINECKÁ KSĆ umožnila po profízlování a UPEVNĚNÍ ZLOČINECKÉ IDEOLOGIJE v mozkovně nG VĚDECKÝM KOMUNISMEM. Zkrátka stále KOVATELNÝ SLOUHA ZLOČINECKÉ KSČ , který se měl za ZLOČINECKÉ KSČ ŔÍZENÉ KREMLEM > HOVNO ZLE !

    —————————————————————————————

    „““ Já tu dobu znám pouze z vyprávění a netu, ale k mému posouzení > jak se v té době ten zdejší KREMELSKÝ POTKAN měl > je to snad dostatečné.“““

    ———————————————————————————-

    Tento KOLABORANT a KOVANÝ SOUDRUH zde v současnosti klove do klávesnice plno nesmyslů a mylně si myslí, že je nyní havlista či ten jediný správný demokrat 🙂 >>> co i PSYCHÉ > éterickou dívku s motýlími křídly > zde SOUDRUH a KREMELSKÝ POTKASN dokáže domrvit 🙂

    To vše tu již jednou bylo >>> takže SOUDRUHU NICK GRYC jdou KONEČNĚ DO PRDELE zalezou s nitrákem v NEVYMÁCHAMÉ HUBĚ do jihlavského podzemí A JIŽ NEVYLEJZAJ !!

    Jo a pro šťouraly > ta předchozí Tečka. > platí pro zdejšího KREMELSKÉHO POTKANA nG a pro jeho klování nesmyslů do klavesnice a cizích blogů !

  97. Zdeněk Gryc napsal:

    SLYŠEL NĚKDY ZASLOUŽILÝ PS-ák
    Převzato:

    blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59
    Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě,
    ——————————————————————-
    zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS
    než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA.
    ——————————————————————
    Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu
    ——————————————————————
    Něco o
    PRAŽSKÉM JARU ???

    TAK TOHO SI ZVLÁŠTĚ VÁŽÍM :

    V Brně dne 3. 4. 1968.
    Vážený SOUDRUHU,
    V krajském kole „přehlídky architektonických prací 1966/67“ byla Vaše práce
    Sídliště Březinovy sady, Jihlava
    Oceněna čestnou cenou I. Stupně
    Blahopřejme Vám k tomuto ocenění vaší tvůrčí práce
    a jsme se SOUDRUŽSKÝM POZDRAVY
    za krajskou porotu
    Přehlídky arch. Prací 1967/68
    MG
    Předseda poroty

    STEJNĚ JAKO CENY JOŽE PLEČNIKA:

    „Cenu Vám uděluje mezinárodní festivalArchitectureWeek ve spolupráci s Obcí architektů, vydavatelstvím FOIBOS a na doporučení odborné komise.“
    —————————————————————————————–
    V Praze dne 23.8. 2018

    Vážený pane architekte Gryci,
    dne 1. 10. 2018 bude ve Španělském sále Pražského hradu uspořádán Slavnostní večer k 100. výročí vzniku Československa, věnovaný české a slovenské architektuře a stavitelství. Na večeru budou připomenuty a ilustrovány milníky naší architektury a stavitelství. Ve slavnostní atmosféře Španělského sálu Pražského hradu pak bude předáno neformální poděkování za celoživotní dílo vyjádřené symbolickou cenou prvního hradního architekta T. G. Masaryka Jože Plečnika těm, kteří se o českou architekturu nejvíce zasloužili. Spoluorganizátor této události je Správa Pražského hradu a hlavní mediální partner je Česká televize.
    Cenu Vám uděluje mezinárodní festivalArchitectureWeek ve spolupráci s Obcí architektů, vydavatelstvím FOIBOS a na doporučení odborné komise.
    Je naší milou povinností a zároveň velkou ctí a radostí Vám oznámit, že jste na tuto cenu byl nominován. Nesmírně si Vašeho přínosu v oblasti architektury a stavitelství vážíme a tak doufáme, že Cenu Jože Plečnika přijmete a přijdete s námi tuto ojedinělou příležitost v rámci zcela jedinečného výročí založení Československa oslavit do Španělského sálu Pražského hradu.
    Večeru se,vedle naprostých špiček a legend naší a slovenské architektury a stavitelství, zúčastní také přední osobnosti současného politického a veřejného života. Kromě oficiální části, je v průběhu večera připraven zajímavý, zábavný a – jak se domníváme, i pro zasvěcené i méně zasvěcené, obsahově přínosný program, na kterém se podílí naší přední odborníci z oblasti architektury i řada mediálních osobností.
    Očekávejte prosím proto oficiální pozvánku, která bude zároveň i Vaší vstupenkou na Slavnostní večer. Věnujte pozornost všem organizačním pokynům.
    Těšíme se na Vás
    Ing. Petr Ivanov
    ředitel festivalu ArchitectureWeek
    OVŠEM I TO SE DÁ LŽIVĚ ZNEUŽÍT:

    Berka říká:
    Neděle, 3. 2. 2019 v 18:41
    Gryce nemusíte složitě nálepkovat. Stačí jednoduše napsat kolaborant.

    Kolaborant, co si byl za Zemanem na hradě pro metál.
    NACISTÉ I KOMUNISTÉ MĚLI RUŠIČKY
    OPAČNÉHO NÁZORU

    V TOMTRO PŘÍPADĚ NA
    Václava Havla
    a autora blogu
    ————————————-
    „To vše tu již jednou bylo >>> takže SOUDRUHU NICK GRYC jdou KONEČNĚ DO PRDELE zalezou s nitrákem v NEVYMÁCHAMÉ HUBĚ do jihlavského podzemí A JIŽ NEVYLEJZAJ !!“
    ————————————
    Obsah a forma nepotřebují klomentář, že?

  98. Zdeněk Gryc napsal:

    100 komentářů k článku
    Výsledky voleb na Vysočině”
    ———————————————————–
    Zajímavé, že ?

    KDO JE

    blade ?

    Rytíř hvězdných válek, produkt USA ?

    CO HO MOTIVUJE K FATÁLNÍ NENÁVISTI ?

    nic neví o anglosaské zdvořilosti:

    PANE NESOUHLASÍM S VAŠÍM NÁZOREM,

    ALE UDĚLÁM VŠE PROTO,

    ABY JSTE HO MOHL ŘÍKAT

  99. Zdeněk Gryc napsal:

    oprava:

    Obsah a forma nepotřebují komentář, že?

  100. Zdeněk Gryc napsal:

    PS. převzato:
    ———————————————–

    Pocta za celoživotní přínos architektuře a stavitelství – cena Jože Plečnika
    Během mezinárodního dne architektury, který se po celém světě slaví 1. října, byly ve Španělském sále Pražského hradu uděleny ceny za celoživotní přínos architektuře a stavitelství – ceny Jože Plečnika, pro významné architekty a stavitele z České a Slovenské republiky.

    Cena Jože Plečnika se udělovala u příležitosti celostátních oslav založení samostatné Československé republiky v roce 1918 v rámci slavnostního večera, který připomínal a vyzdvihl význam československé architektury a stavitelství posledních 100 let.

  101. blade napsal:

    ??? Můžou mi SOUDRUH nick GRYC bez emocí vysvětlit jak jeho první příspěvěk v blogu Vystrčila soiuvisí s tématem blogu Výsledky voleb na Vysočině ???

    Zdeněk Gryc říká:
    Čtvrtek, 21. 10. 2021 v 23:28
    blade říká:
    Čtvrtek, 21. 10. 2021 v 12:36
    Berka dosud neví, že se dá studovat při zaměstnání
    ——————————————————————
    MATURITU MÁ , TAK CO ???

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum
    Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži,
    protože k nějakým bigošům se mi nechtělo.
    Koukli do nějakých papírů,
    řekli maturitu má

    a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil
    v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero,
    prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.

    Tak,
    že v kostce za komunistů
    pro mne hovno zle.

  102. blade napsal:

    ??? Můžou mi SOUDRUH nick GRYC bez emocí vysvětlit jak i jeho DRUHÝ příspěvěk v blogu Vystrčila soiuvisí s tématem blogu Výsledky voleb na Vysočině ??? Děkuji.

    Zdeněk Gryc říká:
    Pátek, 22. 10. 2021 v 14:19
    Elita je elita, cvakne závěrem a architekt „se na místě zesere strachy :-)“

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59
    Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě,
    zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS
    než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06
    S. architekt nemá o službě na čáře ani páru, zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili Potkat na čáře architekta, tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem, tak se na místě zesere strachy :-). Peesáci byla elita pod MV a pod HSPSOHSČSSR Vy kubo z jihlavských Nemanic

    ————————————————————————————–

    Stále čekám na to vysvětlení od nick Gryc.

  103. blade napsal:

    Samozřejmě se odpvědi od SOUDRUHA nick Gryce, který tu šíří NENÁVIST vůči spořádaným přispěvatelům nedočkám, obdobně jako mnozí přede mnou.

    CO nG MOTIVUJE K FATÁLNÍ NENÁVISTI A KLOVÁNÍ FANTAS MAGORIE DO KLÁVESNICE > POD KTERÝMI SE TAK RÁD ZVĚČŇUJE ?

    Samozřejmě, že jeho KOLABORACE a SPOLUPRÁCE s tehdejší ZLOČINECKOU KSČ, která ho stále tíží a tíží > a proto si zde pomáhá prekabátěním na havlistu a napadáním spořádaných, hlavně anonymních ale i neanonymních přispěvatelů > a cizích blogů v JL. Nic víc za tím netřeba hledat, snad ještě senirskou SCHÍZU, že.

    —————————————————————————————

    Jelikož Ježíš pravil: „Nesuďte, abyste nebyli souzeni. Jakým soudem totiž soudíte, takovým budete

    souzeni, a jakou mírou měříte, takovou vám bude odměřeno“ > tak Werich mi radí: „S blbejma (nG) nikdy

    nediskutujte. Jednak je to ztráta času a jednak jim tím prokazujete laskavost, že je vůbec berete na

    vědomí“.

  104. Zdeněk Gryc napsal:

    blade cituje Ježíše.
    —————————-
    převzato:
    Mluvčí Hradu cituje žalm z bible,
    k Zemanově hospitalizaci mlčí
    14. září 2021 12:36, aktualizováno 14:17
    Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ovcacek-zeman-stav-nemocnice-hospitalizace.A210914_121049_domaci_lisv
    —————————–
    Malá poznámka a upozornění k anonymnímu komentáři,
    kdo se měl kdy „…..“ zle.

    blade říká:
    Úterý, 26. 10. 2021 v 10:27
    Kremelský potkan nG sem na dnešek nalinkoval uzavření bla-fárny
    Žádná bla-fárna kovaný SOUDRUHU od prkna, ale fakta o SPOLUPRÁCI nG s tehdejším ZLOČINECKÝM režimem > SVAZÁK a NÁSTĚNKÁŘ SSM > ČLEN spolku ZLOČINECKÉ KSĆ > od níž přebíral metály. Škemral na ZLOČINECKÉ KSČ vzdělání, které mu ZLOČINECKÁ KSĆ umožnila po profízlování a UPEVNĚNÍ ZLOČINECKÉ IDEOLOGIJE v mozkovně nG VĚDECKÝM KOMUNISMEM. Zkrátka stále KOVATELNÝ SLOUHA ZLOČINECKÉ KSČ , který se měl za ZLOČINECKÉ KSČ ŔÍZENÉ KREMLEM > HOVNO ZLE !
    ————————————————————–
    Osobní autentický komentář:

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum
    Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má
    a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově

    jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero,
    prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.

    Tak, že v kostce za komunistů pro mne „hovno“ zle.

    Závěr:
    Takže PS-áku blade v kostce za komunistů… „pro mne „hovno“ zle.“

    S inženýrem – architektem tomu tak úplně nebylo, že?
    Jak si povšimnul šéfredaktor Jihlavských listů Jelínek:

    „Min uže nět“
    A také už zřejmě nikdy nedojde k realizaci „avantgardní“ myšlenky, jejíž autor – někdejší redaktor jihlavské Jiskry Milan Dvořák – by nejraději osadil pamětními tabulkami všechny domy s podobnými nápisy v azbuce, jimiž sovětští vojáci v prvních dnech po válce označovali, že byl „kvartal prověren“
    Trápila ho otázka, jaký že to vůbec máme vztah k „pokrokovým tradicím“, když sdělení gardového poručíka Rvalova „Kvartal prověren – min nět“ není zvěčněno pro příští generace podobnou pamětní tabulkou jako třeba to, že „V tomto domě bydlil v roce 1830-31 Karel Havlíček Borovský

    . . . „Historii píše život a je na nás, abychom naši dělnickou, pokrokovou tradici a její symboly lépe ochraňovali a zakládali. Nemohu než sáhnout v této souvislosti pro jiný příklad. Kdysi stál cestou na Kalvárii v Jihlavě starý most a na něm socha sv. Jána. Starý most ustoupil novému, který se stal vstupem do budoucího moderního sídliště města. Samozřejmě že se nezapomnělo na renovaci sochy sv. Jána nákladem cca 15.000 korun i na příslušné místo na novém mostě, kam by měl být opět umístěn. Nestane se tak a je to moudré.
    Projektant tu dbal pozorně památky, možná i umělecké. My bychom měli pamatovat na to, aby na ono prázdné místo (kam chtěl projektant sochu znovu umístit) vyplnila soch třeba sportovce“…
    „Musíme naše inženýry-architekty učit uctívat památku dělnické třídy a komunistické strany.
    A pokud některým z nich tyto myšlenky nejsou blízké, ukládat jim v tomto smyslu konkrétní požadavky k odbornému ztvárnění.
    Generace dnešní i příští ocení bezpochyby skutečnost, jako je plánované postavení pomníku prezidentu Gottwaldovi v sídle okresního města na památečním místě, z něhož k občanům Jihlavska promlouval“. Dnes to lze ještě prostorově řešit. Za pět let bude pozdě. Tady – i jinde.“
    Ještě štěstí, že v historii žádný plod přisluhování tomu, co momentální představuje dobré bydlo, v porovnání se skutečnými hodnotami neobstojí a že nás nic nenutí učit „naše inženýry – architekty myslet a tvořit především ideově, v úctě ke komunistické straně“
    Josef Jelínek

  105. Zdeněk Gryc napsal:

    Ovčáček + blade, PRÁVĚ DNES
    ————————————————–
    Hlasitě jsem volal k Hospodinu, a vyslyšel mě ze své svaté hory. Klidně jsem ulehl a usnul. Probudil jsem se, protože mi Hospodin pomáhá. Nezaleknu se ani tisíců, kteří mě obkličují,“ napsal na Twitter mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček po poledni, kdy už potvrdila hospitalizaci Miloše Zemana mluvčí Ústřední vojenské nemocnice.
    Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ovcacek-zeman-stav-nemocnice-hospitalizace.A210914_121049_domaci_lisv
    ————————————————-
    blade říká:
    Úterý, 26. 10. 2021 v 11:37
    Jelikož Ježíš pravil: „Nesuďte, abyste nebyli souzeni. Jakým soudem totiž soudíte, takovým budete
    souzeni, a jakou mírou měříte, takovou vám bude odměřeno“

  106. Zdeněk Gryc napsal:

    Ve Středu, 25. 3. 2020 v 11:27 se invektivami nejen na Václava Havla také věnoval blog:

    HOAX – TOLERANCE a SLUŠNOST v době KORONAVIRU

  107. Zdeněk Gryc napsal:

    Blog Jihlavských listů » Archív » HOAX – Tolerance a Slušnost v…
    blog.jihlavske-listy.cz/hoax-tolerance-a-slusnost-v-dobe…
    Cílem serveru HOAX.cz je informovat uživatele o těchto nástrahách, se kterými se denně setkává a které znepříjemňují nebo ohrožují jeho běžné používání Internetu a jsou i v rozporu s Netiketou.

  108. Jan P napsal:

    Pane Gryci,
    nechci vám vstupovat do sporu(díl 850), který neúnavně mimo téma blogu s konzervativním národovcem blade tady vedete: Kdo z vás dvou dnes je větší antikomunista ?

    Nicméně k tradicím dělnického a socialistického hnutí vydala v roce 1978 skupina signatářů Charty 77 manifest. Mezi signatáři manifestu byl i Váš oblíbený Václav Havel.
    Celý text manifestu najdete zde:
    http://disent.usd.cas.cz/wp-content/uploads/Sto_let_ceskeho_socialismu_svedectvi_1978_56.pdf

    Příběhu blada, že byl za socíku jako záklaďák hrdý pohraničník osobně moc nevěřím.
    Žádný dogmatický normalizační soudruh myslím rozhodně ale nebyl. Že mu za normalizace bylo „hovno zle“ , proč ne…

    „Vy to nikdo už nepamatujete, ale v normalizaci nikdo marxismu či komunismu nevěřil. Jen toho zneužívali pro svou kariéru. Byl to tvrdě konzervativní režim.“
    23. 10. 2021|Jaké to bylo za komunismu – osobní svědectví Jana Čulíka – v kontextu dneška| Britské listy

    „postkomunistické demokracie bývalého východního bloku dnes nejsou v ohrožení nějakým novým komunismem, socialismem nebo „kulturním neomarxismem“, ale tvrdě autoritářskými, striktně antikomunistickými, nacionalistickými, konzervativními silami. Tedy přesně takovými, které dnes i u nás sedí v opozici. Takže ano, pokud se vydáme „visegrádskou cestou“, můžeme docela dobře jednoho dne dospět ke zjištění, že komunistická strana v českém politickém prostoru vlastně chybí, protože antisystémové hlasy už našly krajně-pravicové vyjádření své frustrace. O tom, jak taková situace vypadá, se můžeme přesvědčit v Maďarsku nebo sousedním Polsku.“
    Konečná pro KSČM. Stručný průvodce Komunistickou stranou Čech a Moravy|25.10.21|Martin Vrba|A2larm

  109. blade napsal:

    Tohle je mnohem lepší než nějaký manifest:
    https://web2.mlp.cz/koweb/00/04/55/17/41/me_detstvi_v_socialismu.pdf

    Hafo zveřejněné ústní lidové slovesnosti > z které může čerpat každý > tedy i blade tupý SOUDRUHU nG.

  110. Zdeněk Gryc napsal:

    „Příběhu blada, že byl za socíku jako záklaďák hrdý pohraničník osobně moc nevěřím.“

    Jeho dalším,
    anonymním,
    a sprostým,

    bla-fům, nejenom na tomto blogu,

    věříte?

    Elita je elita, cvakne závěrem a architekt „se na místě zesere strachy :-)“

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59
    Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě,
    zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS
    než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06
    S. architekt nemá o službě na čáře ani páru, zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili Potkat na čáře architekta, tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem, tak se na místě zesere strachy :-). Peesáci byla elita pod MV a pod HSPSOHSČSSR Vy kubo z jihlavských Nemanic

    blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum
    Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli
    maturitu má
    a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.
    Tak, že v kostce za komunistů
    pro mne hovno zle.

    blade říká:
    Středa, 8. 9. 2021 v 16:34
    Blade, blade, blade se má, že se o něj cvok nick Gryc zajímá
    Blade, blade, blade se má, může se smát a říkat, tak se zlob cvoku
    A blade, blade, blade se má, i když jsi zlý cvoku,
    může si spát…

    AKTUÁLNĚ:

    blade říká:
    Pondělí, 25. 10. 2021 v 0:16
    ————————————-

    CUI BONO a PROČ v 0:16

  111. blade napsal:

    Zde je důkaz jak zdejší SOUDRUH nick Gryc LŽE:

    LIDÉ VOLÍ PODLE OVĚŘENÝCH INFORMACÍ, ODMÍTLA POLICIE TRESTNÍ OZNÁMENÍ NA E-MAILOVÉHO DEZINFORMÁTORA.
    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/lide-voli-podle-overenych-informaci-odmitla-policie-trestni/r~9c07b44e2d1f11e880d30cc47ab5f122/

    ————————————————————————————

    Teď se může akorát chytit za ten svůj RUDÝ rypec SOUDRUH DEZINFORMÁTOR ! Sám je HOAX 🙂

  112. Zdeněk Gryc napsal:

    Jiří Gruša, neklidný Evropan

    Dnes21:40 › 22:35

    Jiří Gruša, básník, spisovatel a diplomat (a mohli bychom přidat další epiteta), byl nezaměnitelnou osobností české kultury a společenského života. Od 60. let byl iniciátorem nových kulturních aktivit: spoluzakládal časopisy Tvář a Sešity nebo samizdatovou Edici Petlici. Po listopadu 1989 byl velvyslancem v Německu a Rakousku, ředitelem Mezinárodního PEN klubu nebo Diplomatické akademie ve Vídni. Přesto o něm dosud neexistoval ucelený dokument. Natáčet s Jiřím Grušou a o Jiřím Grušovi začali Markéta a Prokop Tomanovi ještě za jeho života. Když náhle zemřel, byla práce na několik let přerušena. Vrátili se k ní a vznikl portrét, který představuje Grušovu osobnost mnohostranně a v širokých společenských a kulturních souvislostech, doložených unikátními archivními dokument.

    JESTLI JE NĚKDO ARISTOKRAT DEMOKRACIE,

    TAK JE TO ON

    POKUD BY DĚTI, OD PŘÍCHODU NA STŘEDNÍ ŠKOLY MOHLY POCHOPIT

    CO JE TO SLUŠNOST, TOLERANCE, DEMOKRACIE A ARISTOKRACIE DUCHA

    TAK JE TO HAVŮV PŘÍTEL – GRUŠA

    ——————————————————————-
    RUDÉ BUŇKY MOZKOVÉ ANONYMŮ
    v JIHLAVSKÝCH LISTECH JSOU,

    jak je vidět z jejich komentářů

    JSOU DOBŘE ORGANISOVÁNY

    TAKŽE PLATÍ:

    „Ty nechápeš, že dokud budeš prudit nedáme ti pokoj?“
    ————————————————

    XXXXX říká:
    Čtvrtek, 17. 12. 2015 v 21:27
    ani to nečtu a jak jsem řek VŮL.
    Hele architekte mel si svou, já už to nebudu dál komentovat. Meleš, meleš a meleš ale vo hovně. Na tvý úvahy každej sere lidi mají narozdíl od tebe starosti jak existovat a ne jak prudit s havlem.
    „Faktem je , že to nejspíš dlouho nevydržíš. Díky Bohu.
    A kdybys to chtěl urychlit stačí skočit z šityparku s lanem kolem krku, jak to před léty předvedl jinej magor tvýho ražení.“

    XXXXX říká:
    Sobota, 30. 1. 2016 v 13:34
    Tak já myslel, že už je od tebe klid na věky a zas ne. Proč to tu vlastně visí? Ty nechápeš, že dokud budeš prudit nedáme ti pokoj? Celý Jihlavě (podle mě) je u prdele Gryc, Rozehnal a Havel. Lidi mají jiný starosti. Po většině existenční. Neříkám že si za to opět většinově nemůžou sami, ale kecy o nějakým Rozehnalovi koho to zajímá? Dobře, nakreslil jsi Březinky, komoušům pentagon, někde nějakej most, co já vím co ještě, dobrý všechno to stojí, lidi to užívají, tudíž tvé práci čest.
    Ale koho to kurva dneska zajímá?
    —————————————–
    I NADÁLE CHCI PSÁT O SVÉM ŽIVOTNÍM VZORU

    PROFESORU ROZEHNALOVI,

    V JEHOŽ ATELIERU JSEM PROMOVAL

    A VYHNÁNÍ JEHO DCERY DO JIHLAVY

    KDE SVOU PŘÍTOMNOSTÍ

    OBOHATIL NEJENOM JEHO ŽÁKY,

    ALE TAKÉ

    ING.ARCH. JIŘÍHO JIRMUSÁKA

    JIHLAVSKÉHO URBANISTU,

    o díle kriminálníka totality, profesora Rozehnala
    a jeho kolegy profesora Fuchse,
    odsouzeného podmíněně,

    autorů

    AREÁLU PSYCHIATRIE JIHLAVA, NEMLUVĚ

    S úctou ke kriminálníkům totáče:

    Ing.arch.Zdeněk Gryc

  113. Svatopluk Beran napsal:

    Je něco podivného ve státě ČESKÉM.

    Po celém světě jsou ZELENÍ NALEVO, jenom u nás byli NAPRAVO.
    Po celém světě jsou PIRÁTI NALEVO, jenom u nás NAPRAVO.
    Po celém světě jsou MLADÍ NALEVO, jenom u nás NAPRAVO. (teprve věkem ztrácí mládež západu hodnoty solidarity a více začne uznávat své vlastní potřeby a přeskupuje se následně napravo)

    Je tedy skutečně něco podivného ve státě ČESKÉM.

    Jestli mohu požádat Blada, nereagujte na Z.G. Já vím že je těžké umět potlačit své ego, znám to ze zkušenosti sám ze sebou dobře, ale někdy je v prospěch výměny rozdílných pohledů a to prakticky tu kromě Jana a mne nemá nikdo téměř totožný, ale i přesto jsme schopní všichni ostatní presentovat v rozumné hladině své rozdílné pohledy a jedině to je v demokracii dobře a pro demokracii přínosné.

    Samozřejmě je to odemne jenom prosba, rozhodnutí je jen a jen na vás.

  114. blade napsal:

    Je něco podivného ve státě ČESKÉM. > Je, např. Sénet právě zamítl zmrazení platů politiků, zrovna v době kdy se cystá nová vláda na správě razantně šetřit. Strážci demokracie! > Ha, Ha, Ha > Spíš hlídají, aby jim někdo nevzal koryta a penize, ale přejme jim to > taky musí zaplatit pálku za plyn a elektřinu. Jiným možná slíbí úsporu 1500 za rok 🙂

    HLASOÁNÍ > https://www.senat.cz/xqw/webdav/pssenat/original/101392/85099
    Vystrčil – nepřítomen
    Drahoš – nepřítomen + mnozí další (někdo se možná odstěhoval do Humpolce 🙂 > Chodí tam jak do houslí a za to chtějí zvýšít plat? > Pokud se jedná a hlasuje, tak si případné kolidující schůzky mohou s předstihem naplánovat mimo jednací dobu. Takže, další důvod proč jít příští rok k senátním volbám a Vystčila nevolit !

  115. blade napsal:

    Beran, pokud myslíte tohoto nG > https://www.karneval-party.cz/gallery/products/middle/45910.jpg
    Tak tam to je oboustranně pouze v herním módu > kašlu na něj 🙂

  116. Dvořák napsal:

    V rámci úspor zavede slepenecpárty dvě nový koryta. Někam ty piráty musí nacpat. Ale za to určitě může Babiš.

  117. Dvořák napsal:

    Jo,vážení,taky máte ten pocit,že se tu po volbách začli ztrácet lidi? Já osobně postrádám tu aktivní novinářku se složkou pandora pampers.

  118. Zdeněk Gryc napsal:

    blade říká:
    Středa, 27. 10. 2021 v 11:33
    Beran, pokud myslíte tohoto nG > https://www.karneval-party.cz/gallery/products/middle/45910.jpg
    Tak tam to je oboustranně pouze v herním módu > kašlu na něj
    —————————————————————————–
    ???

    ZEJMÉNA PO 0:0 hodině
    Převzato:

    AKTUÁLNĚ a PRÁVĚ DNES A BEZE SLOV:
    blade říká:
    Pondělí, 25. 10. 2021 v 0:16
    „může si spát“???
    . CO SE PROBŮH DĚLO V NOCI S VELDR.
    v prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero,
    prapor v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.
    blade říká:
    Úterý, 24. 3. 2020 v 0:16
    blade říká:
    Úterý, 24. 3. 2020 v 0:40
    blade říká:
    Úterý, 24. 3. 2020 v 0:42
    blade říká:
    Úterý, 24. 3. 2020 v 1:09
    blade říká:
    Úterý, 24. 3. 2020 v 1:29
    blade říká:
    Úterý, 24. 3. 2020 v 1:32
    blade říká:
    Úterý, 24. 3. 2020 v 1:34
    blade říká:
    Úterý, 24. 3. 2020 v 1:45
    8 x říká. . .
    1. ŽE BY PO 30 LETECH:
    třídní nenávist zhrzeného
    PS-áka, kterému Havel přestříhal důležitost, u ostnatého drátu?

  119. blade napsal:

    I ta klávesnice se mi přenula o pár řádků výše do spořícího módu, ale Senát > ten vůbec, ba naopak > za zevlení více grošů!

  120. blade napsal:

    Není nic divného, že on-line hry se hrají i v popůlnočních hodinách. Ale RUDOTEKTONU výše stačí tohle:

    https://www.alza.cz/hracky/soudruhu-nezlob-se-d5496407.htm

  121. jihlavák napsal:

    Konstatování. Pan Vystrčil měl dnes určitě radost. Senát neschválil zmrazení platů politiků. Nějaká ta tisícovka k těm 260 000 měsíčně předsedov senátu na výplatnici zase naskočí. Já vím, vždyť oni prý musí mít vysoké platy, aby nepodléhali korupčním tlakům a odkláněčkám.

  122. Svatopluk Beran napsal:

    Takže, další důvod proč jít příští rok k senátním volbám a Vystčila nevolit!

    DOBREJ NÁPAD. URČITĚ BUDE MÍT VYSTRČIL SILNOU PODPORU STABILNÍ PRAVICE, POKUD BY SE VŠAK PODAŘILI VYTVOŘIT NA VYSOČINĚ PROTIVYSTRČILOVSLOU KOALICI, KDY NEPŮJDE O TO MÍT VIZE STÁTOTVORNÉ KROMĚ VIZE ODSRANĚNÍ VYSTRČILA JAKO VÁLEČNÉHO AMERICKÉHO PŘISLUHOVAČE A LIKVIDÁTORA SLUŠNÉ ÚROVNĚ DŮCHODOVÉHO ŽIVOTA, MOHLO BY SE TO PODAŘIT. ZROVNA TAK JAKO TO DĚLALA DEMOKRATICKÁ PRAVICE SPOLU S MEDII, BYLO BY OPRÁVNĚNÉ DO TOHO ZAHRNOUT I JEHO RODINU.

  123. Zdeněk Gryc napsal:

    Rodiče Petra Macka odešli a zanechali mi magazín DNES číslo 43
    kde je článek Jakuba Vlčka „Drama pod horou Rakapoši“, který jsem ještě nečetl.

    Četl a převzal:
    Je jedním z dvojice horolezců jejichž pakistánské dobrodružství s uváznutím a následnou vrtulníkovou záchrannou z vrcholu Rakaposhi nedávno zjitřilo Česko.
    Můžete ho kritizovat.
    Zrovna tak ale můžete ocenit, že se neschovává a je ochotný se svěřit jak ten příběh prožil on.
    Autor je jedním z dvojice horolezců.
    ————————————
    Možná že nebyl čas a příležitost aby článek měl jako autora oba dva aktéry.
    Ještě bych si dovolil podotknout v souvislosti s hořejším příspěvkem,
    že existují dva pohledy nejenom na architekturu ale i událost,
    jakou je výstup na Rakaposhi.
    Jedním z nich je pohled autora, druhým je pohled anonyma.
    ——————————————–
    V souvislosti s názory autobusové vlakové nádraží v Jihlavě si dovolím vložit mail,
    který jsem právě dostal.
    Souvisí nikoli s profesorem Rozehnalem, ale profesorem Fuchsem,
    v souvislosti s jeho autorstvím brněnské pošty.
    Myslím, že je zajímavé a poučné i pro Jihlavu.
    Je otázka, zda tam i zde platí: „CO SE VLEČE NEUTEČE“
    ————————————–
    Převzato:

    Předmět: Fwd: Kde vystoupite z vlaku v roce 2035? Brno hlavni nádraží.
    Když se v roce 1940 otevírala nová nádražní brněnská pošta,
    autor architekt Fuchs uvedl,
    že se jedná o provizorium, které bude fungovat jen do doby, než bude postaveno nové nádraží v Brně s nádražní poštou. Určitě by nevěřil, že nového nádraží se brňáci dočkají až cca po 100 letech.

    https://youtu.be/bnvx9UYDBOQ

  124. blade napsal:

    BANIŠOVA DRAHOTA > FIALOVA ŽEBROTA > SESTAVA PRO TITANIC:

    Ministerstva pro Spolu
    Premiér: Petr Fiala (ODS)

    Ministr financí: Zbyněk Stanjura (ODS)

    Ministr dopravy: Martin Kupka (ODS)

    Ministr spravedlnosti: Pavel Blažek (ODS)

    Ministryně obrany: Jana Černochová (ODS)

    Ministr zdravotnictví: Vlastimil Válek (TOP 09)

    K jednání:

    Ministr kultury: měl by ho získat kandidát TOP 09, mluvilo se i o Martinovi Baxovi (ODS)

    Ministr zemědělství: post pro KDU-ČSL, získat by jej měl Marian Jurečka

    Ministr práce a sociálních věcí: post pro KDU-ČSL, hovoří se o senátorce Šárce Jelínkové

    Ministr pro evropské záležitosti: nejčastěji se mluví o poslanci Ondřeji Benešíkovi (KDU-ČSL)

    —————————————————————————————

    Ministerstva pro PirSTAN
    Ministr vnitra: Vít Rakušan (STAN)

    Ministr průmyslu a obchodu: Věslav Michalik (STAN)

    Ministr školství: Petr Gazdík (STAN)

    K vyjednávání:

    Pozice vicepremiéra pro Ivana Bartoše, který by mohl mít na starost buď místní rozvoj nebo digitalizaci a IT. Pokud by získal místní rozvoj, digitalizaci by mohl dostat na starost pirátský poslanec Jakub Michálek.

    Ministerstvo pro místní rozvoj: mluví se o kandidátovi za Piráty (Ivan Bartoš, Ondřej Profant, Adam Zábranský)

    Ministerstvo životního prostředí: Lukáš Vlček (STAN)

    Ministerstvo zahraničí: Jan Lipavský (Piráti)

  125. Jan P napsal:

    K tomu, co říká Svatopluk Beran

    Jsem ten poslední, kdo by obhajoval minulý režim („komunismus“), ale dokola se objevující český primitivní antikomunismus části společnosti, který zde reprezentuje pan Gryc a blade je snad národní diagnóza.
    Nedostatky minulosti lidé vidí kriticky, ale nedostatky dneška jim přijdou normální.
    Ano, za 30 let masáže je levice sprosté slovo. Čeští umělci jsou hodně homogenní skupina a většina z nich je pravicová. Na západ od našich hranic je tomu naopak.

  126. blade napsal:

    JaneP, važte si svého času > nečtěte ani se nevyjadřujte > zkuste udělat něco užitečného. Pokud Vás tlačí věci, které nelze řešit > zajděte třeba do dřevníku a naštípejte něco polen. Prospějete duši, tělu i rodině > u krbu je krásně 🙂

  127. Svatopluk Beran napsal:

    Tento inflační dvouprocentní americký bankovní systém přináší k nám nový typ chudoby. ENERGETICKOU CHUDOBU. Tito občané budou mít oproti předrevoluční době možná na banán a pomeranč, ovšem pokud nedostanou příspěvek z vybraných daní státem, nebudou mít TEPLO ani SVĚTO. Takže z nich vznikne další řada ostrakizovaných občanů státu s tím, ŽE ZATĚŽUJÍ EKONOMIKU STÁTU. To prostě nemá chybu tohle světové burzovní ovládání majetku s ENERGIEMI JEDNOTLIVCI A NE STÁTEM.

  128. Svatopluk Beran napsal:

    Pomalu zanikají mnohé danosti, které definovaly náš svět přinejmenším v posledních třech dekádách – ale spíše vlastně mnohem, mnohem déle.

    Srpnové zhroucení „prozápadní“ vlády „Islámské republiky Afghánistán“ naléhavě upozornilo na fakt, že představa světa „preemptivních“ konfliktů kdesi na druhé straně zeměkoule, které prý díky včasným intervencím zabrání vzniku ohrožení u nás doma, byla velmi, velmi pomýlená.

    Jestliže však běžným občanům v době rostoucí nejistoty nikdo nic nezaručí, ještě stále to neznamená, že by politici přestali slibovat hory doly.

    Stále jsou ještě ve hře „jistoty a prosperita“.

    Bohužel už jen jako výsada.

    Pro ty u koryta.

    Já přidávám TA KTERÁ VZTYČILY PRAPOR O TOM ŽE V AFGANISTÁNU SE BOJUJE ZA PRAHU – ODS ČERNOCHOVÁ, MILOVNICE ZBRANÍ – BUDE ČESKOU MINISTRINÍ OBRANY (spíš MINISTERSTVEM VÁKY ČESKÝCH KOALIC ODS – TOP09 – KDU ČSL – STAN – PIRÁTI)

    Celý článek zde

    https://blisty.cz/art/105634-o-zarnych-zitrcich-aneb-jistoty-a-prosperita-pro-ty-kdo-jsou-u-koryta.html

  129. Jan P napsal:

    Já na ty rady blada nedal. Dal jsem přednost zajímavé povolební debatě, kterou pořádala Masarykova demokratická akademie. Dobře jsem udělal.
    Co bylo zajímavé na chování voličů? Jaké byly výrazné momenty kampaní a proč nepřekročila pětiprocentní hranici žádná levicová strana? A dal se předvídat kroužkovací debakl Pirátů?
    https://www.youtube.com/watch?v=xrp9dsGlpog&t=4751s

  130. blade napsal:

    Biden chce, abyste věřili, že nedostatek a inflace jsou dalším „mimořádným úspěchem“:

    https://www.washingtonpost.com/opinions/2021/10/21/biden-shortages-supply-chain-economy-fiasco/

    (podobně jak u nás > pumpování státních peněz do ekonomiky, infklace, vše zdražilo, historický nedostatek pracovníků > k tomu neočkovaní nesmí pracovat, štědré vládní příspěvky, růst osobních úspor > aktuálně více peněz na utrácení, velká poptávka vs. malá nabídka)

  131. Svatopluk Beran napsal:

    Sleduji na Primě PARTII. Pan Fiala si vede monolog bez oponenta a řídí si celou debatu. Moderátorka NAŠLAPUJE POTICHU a vůbec nejde FIALOVI do těla. Včas vždy přeruší otázku, když vycítí že to by se panu FIALOVI nelíbilo. Na otázku jak to bude v parlament s levicí, když se tam žádná nedostala, pan PROFESOR FIALA, BUDOUCÍ PREMIÉR CELKEM NAIVNĚ 🙂 ŘEŠÍ ODPOVĚD V ÚROVNI SVÉ PROFESORSKÉ INTELIGENCE A ODPOVÍDÁ, ŽE TO NENÍ PRAVDA, PROTOŽE LEVICE JE ZASTOUPENA V POSLANECKÉ SNĚMOVNĚ SILNĚ HNUTÍM ANO. NO VIDĚL NĚKDO VĚTŠÍHO BLB..? 🙂 Pan profesor je určitě velice slušný v hodinovém monologu, ale proč tak hloupý? Vidím to tak min. 1rok – max. 2 . Ale jsem přesvědčen, že je to skutečně ZMĚNA A POHODIČKA :), nemít v PARTII jasného levicového oponenta.

  132. blade napsal:

    Místo Fialy jsem si raději přečetl ekonoma Kovandu:

    Fakt, že plynovodem Jamal dnes přestal z Ruska do Evropy téct plyn, považuje Kovanda za velmi závažný.

    „Pokud se nejedná o krátkodobou, například technickou záležitost, jež se vyřeší v řádu hodin, bude následkem situace prudké zdražení velkoobchodních cen plynu v EU, až se v pondělí otevřou příslušné burzy. Přerušení dodávek přichází v nejméně vhodnou dobu, kdy obchodníci s plynem vyčkávají, zda slib Vladimíra Putina, že Rusko dodá Evropě více plynu, není opět jen planý.“

    V pátek před víkendem se velkoobchodní cena plynu v EU propadla nejníže od poloviny září, pod 65 eur za jednu megawatthodinu. I tak však zůstává na násobcích své běžné předpandemické ceny kolem 15 či 20 eur za megawatthodinu. Začátkem října však dosáhla úrovně až takřka 160 eur za megawatthodinu.

    „K poklesu o skoro 100 eur na megawatthodinu od té doby došlo zejména právě pod vlivem příslibů ruského prezidenta Putina, že plynárenský monopol Gazprom, většinově ovládaný Kremlem, dodá do EU více plynu,“ pokračuje ekonom.

    Gazprom je podle Putinova aktuálního vyjádření připraven obnovit svůj krátkodobý exportní prodej evropským zemím 8. listopadu. Zatímco své dlouhodobé závazky vůči evropským odběratelům Gazprom plní, krátkodobý trh mu dává možnost preferovat domácí před vývozním trhem. A tuto možnost Gazprom nyní zatím stále využívá.

    „Jeden z jeho čelných představitelů se nedávno nechal slyšet, že podle ruské pranostiky bude letos tuhá zima, neboť se urodilo hodně jeřabin. Vyhlídka na třeskuté mrazy stupňuje tlak na Gazprom, aby ve svých dodávkách upřednostňoval domácí trh před exportem,“ podotýká Kovanda.

    Evropě se tak i proto nedaří doplňovat své plynové zásobníky. Ty jsou pro tuto část roku vyprázdněné nejzávažněji minimálně od roku 2009. Starý kontinent totiž přes léto zradily též obnovitelné zdroje energie. V zemích, jako je Německo, foukal vítr jen podprůměrně. V Norsku poměrně málo pršelo. Větrníky či hydroelektrárny tak nezajistily dostatečnou výrobu elektřiny, pročež ta musela být zvýšeně produkována prostřednictvím plynu. Což podle Kovandy jen zpomalilo naplňování zásobníků, které byly poměrně citelně vyprázdněny kvůli loňské dlouhé zimě.

    Gazprom stáhl některé ze svých krátkodobých nabídek plynu evropským zemím už koncem srpna. Krátce poté, co soud v německém Düsseldorfu rozhodl, že nedávno dokončený plynovod Nord Stream 2 nemůže obejít regulaci EU, jež vyžaduje, aby producent plynu byl právně oddělený od jeho přepravce. Obejití regulace by urychlilo zprovoznění plynovodu. Plynovod Nord Stream 1, zprovozněný v roce 2011, danou
    regulaci EU nesplňuje, protože je právně pojatý jako spojka, nikoli jako potrubí zajišťující přímé dodávky.

    „Ve skutečnosti jde zjevně o to, že v roce 2011 bylo Rusko v EU vnímáno jako mnohem menší bezpečnostní hrozba (pokud vůbec hrozba) než dnes,“ poznamenává Kovanda.

    ————————————————————————————–

    Když se mohli v zájmu občanů domluvit Maďaři, tak by se mohli domluvit i Češi, neboť když může brát nějak přes Rakousko Maďar, tak asi by nebyl žádný problém mít plyn z jednoho mnoha plynovodů z Ruska taky. Udělat dlouhodobou smlouvu mohl již tenkrát Babiš společně s Maďarskem.

    Putin tenkrát vyzval všechny státy Evropy, aby si udělaly s Gaspromem dlouhodobé smlouvy, ovšem plán destrukce států Evropy musí pokračovat, že ano … Takže to udělal jen Orbán > jak je vidět, jde to. Jelikož Babiš je naprosto stejná rusofobní hydra, jak pomsalu veškerá místní politická lůza a z Tchajwanu žádné trubky > ani ty plovoucí > nikdy natažené nebudou, tak jsme na tom s plynem z Ruska dnes na štíru.

    —————————————————————————————

    Jediným držitelem licence na přepravu zemního plynu v Česku je společnost NET4GAS, kterou v roce 2013 koupily od německé RWE kanadská společnost Borealis a německá pojišťovna Allianz. NET4GAS provozuje 3800 kilometrů plynovodů a ročně přepravuje okolo 45 miliard kubických metrů plynu (z toho 15 procent pro domácí spotřebu).

    https://www.net4gas.cz/cz/o-spolecnosti/profil-spolecnosti/

  133. blade napsal:

    Výsledky voleb na Vysočině > na BŘEZINKÁCH chtějí ANO > s přehledem tam Babišovci měli > 32,7%

Leave a Reply