My jsme ta doba. Jací jsme
my, taková je doba.

Marta Kubišová a Jiří Běhounek obdrželi v sobotu 11. listopadu v Horáckém divadle nejvyšší ocenění Kraje Vysočina Kamennou medaili. Slavnostní ceremoniál proběhl již počtrnácté.

Zatímco Marta Kubišová se bohužel nemohla předávání zúčastnit a Kamenná medaile ji bude doručena osobně hejtmanem Vítězslavem Schrekem později, dlouholetý hejtman Vysočiny Jiří Běhounek se ceremoniálu předávání zúčastnil a po dvanácti letech nebyl v roli předávajícího, nýbrž v roli oceněného. Celkem bylo medailemi Kraje Vysočina oceněno 9 osobností, z toho 2 kamennou, 4 skleněnou a 3 dřevěnou medailí.

Jako pamětník jsem se nemohl při předávání ubránit vzpomínkám na začátky vzniku ocenění „krajskými medailemi“ a vůbec na začátky fungování Kraje Vysočina. Když totiž v roce 2000 vznikl Kraj Vysočina, tehdy ještě s názvem Jihlavský kraj, cítili jsme, že kromě přednosti velmi výhodného umístění našeho kraje v rámci České republiky máme zároveň hendikep v tom, že je složen z území pěti okresů, které náležely původně k třem různým krajům.

K Jihočeskému kraji náležel okres Pelhřimov, ke Středočeskému okres Havlíčkův Brod a k Jihomoravskému okresy Jihlava, Třebíč a Žďár nad Sázavou. Snažili jsme se tedy také na úrovni zastupitelstva i rady nově vzniklého kraje postupně udělat vše proto, aby náš nový kraj získával postupně společné integrující atributy ve formě například vzniku různých Vysočinu spojujících staveb, ve formě realizace společných akcí nebo přijímání dalších i třeba symbolických kroků.

Tím prvním symbolickým krokem bylo rychlé přejmenování Jihlavského kraje na Vysočinu, později potom ještě z důvodu spíše administrativních na Kraj Vysočina.

Dalšími praktickými kroky byly například masivní plošná podpora zdravotní péče a dopravní infrastruktury na celém území Vysočiny, vznik Fondu Vysočiny nebo schválení Programu rozvoje venkova pro venkovské oblasti apod.

Do kategorie symbolických a zároveň i důležitých motivačních kroků řadím také udělování medailí Kraje Vysočina, ke kterému se později na návrh zastupitele Jana Slámečky přidalo také každoroční udělování Záslužných medailí pro záchranáře.

Osobně považuji za velmi důležité, abychom si dokázali například i prostřednictvím akcí, jako je udělování medailí Kraje Vysočina připomínat, že velké množství zájmů a cílů směřujících k úspěšnému rozvoji Vysočiny máme společných a že je nutné spolupracovat a umět také uznat kvality nebo vysoké pracovní nasazení těch, se kterými nemáme na všechno stejný názor.

Pokud na Vysočině dokážeme hlasitým, dlouhým a společným potleskem ocenit člověka, který byl 12 let hejtmanem našeho kraje, potom to považuji za velmi dobrou zprávu.

Dovolím si tedy skončit připomenutím slov klasika: „My jsme ta doba. Jací jsme my, taková je doba.“

288 Responses to “My jsme ta doba. Jací jsme
my, taková je doba.”

  1. Zdeněk Gryc napsal:

    ZprávyDomácíŽivot v ČeskuKomentář: Díky za 17. listopad, boomeři!
    Komentář: Díky za 17. listopad, boomeři!
    MICHAEL DURČÁK
    Historik, novinář

    Foto: Profimedia.cz
    Zlomové okamžiky. Generaci mileniálů zatím podobný zásadní zážitek chybí.
    7:00

    ZAJÍMAVÉ, řekl bych…

  2. VladimírV napsal:

    Ano, kámen sklo a dřevo a taky brambory, to, je letitá charakteristika Vysočiny. Z toho všeho zbyl v současnosti bohužel pouze kámen.

    Ocenit ty, kteří se významně zasloužili o rozvoj kdysi chudého kraje, je nanejvýš chvályhodné. Míru jejich zásluh hodnotí politici a je gobré, že se jim nezajídá i jejich politický protivník. I když, jaký protivník?

    A teď k názvu příspěvku: „My jsme ta doba. Jací jsme my, taková je doba.“. Podle rčení, že vítězové píší dějiny, tohle to platí. A tak se ptám: Jakýže to je vítěz, který se dostal do Senátu hlasy 8 000 voličů? A nyní dokonce zastává post jeho předsedy. Pravda, nebyl nabídnut jako nominant celé republiky, jak se to děje v případě prezidenta, ale přesto… Komu pan Vystrčil slouží, když se vydá „učit se demokracii“ na Thajwan, když zvedne prapor inkvizice proti nemocnému prezidentovi? K čemu máme Senát v čele s tímto člověkem, Senát, který se vědomě podílí na prudkém zhoršení hospodářské situace u nás, kdy jsme se spolu s USA stali nepřítelem Ruska a kdy nás Číňané gumují ze zemí svého obchodního zájmu?

    Koho jménem se tedy pan Vystrčil zaštiťuje?!?

    Přeji všem hezký sváteční den. Vladimír Havlíček

  3. Svatopluk Beran napsal:

    Nejde mi vložit příspěvek a netuším proč?

  4. Svatopluk Beran napsal:

    Pokouším se to dát i pod jiný blog, ale stále nic. Nemám tam ani žádný odkaz na jiné webové stránky a nemám tam ani žádné sprosté slovo. Je tam ale něco i o Bělorusku, pokusím se to vložit bez toho Běloruska.

  5. Svatopluk Beran napsal:

    Kdo to je, – Boomer?

    Nemáme třeba český pojem pro takovou osobu? Ráno vystupovalo na ČT24 krásné mladé děvčátko s trikolorou na klopě a celkem hezky hovořilo o budoucnosti nových mladých ČESKÝCH občanů. Zaujala mne hned jak presentovala jednu z ČESKÝCH skupin mládeže pod anglickým názvem, který jsem nezachytil, ale již hned v pořadí druzí ČEŠTÍ mladí zástupci naší budoucnosti, pod názvem SPEAK UP, mne trochu zarazili. SKUTEČNĚ MUSÍME NEUSTÁLE OPAKOVAT STEJNÉ CHYBY A NEBÝT PROSTÝMI ČECHY? Mnozí z nás si určitě ještě pamatují na mladé ČESKÉ KOMSOMOLCE. Krásné naivní nadšení pro novou lepší poválečnou republiku jim vůbec neberu, ale proč se museli nazývat a řídit zrovna KOMSOMOLEM? NEOPAKUJTE MLADÍ STEJNÉ CHYBY. ZŮSTAŇTE PROSÍM ČECHY S VLASTNÍ MYŠLENKOU.

    Jinak příspěvek mladého redaktora je celkem dobrý, myšlenkou shodný s článkem pana Vystrčila. O co ale ve skutečnosti jde v obou článcích? O nic jiného než ZAMLŽIT A PŘEKRÝT PLACHTOU ZLODĚJSKOU DOBU NASTOLENOU KLAUSEM A ODS PO LISTOPADI 89. DOBU, KDY JSME MOHLI NA ZELENÉ LOUCE BUDOVAT SLUŠNĚJŠÍ A MORÁLNĚJŠÍ ŽIVOT NEŽ ZA ÉRY BUDOVÁNÍ SOCIÁLNĚ SPRAVEDLIVĚJŠÍ SPOLEČNOSTI, KTERÁ SE ZVRHLA ZA VLÁDY JEDNÉ STRANY K PODOBNÝM ZVRHLOSTEM JAKO SAMOTNÝ VÝVOJ EKONOMICKY SILNĚJŠÍHO KAPITALISTICKÉHO SYSTÉMU. Dnes, kdy celá koaliční pětka opět lže, aby se udržela u korýtek DNEŠNÍHO NEOLIBERÁLNÍHO KAPITALISMU, tak například pirátům už nevadí kumulace funkcí (proti které ostře vystupovali) a DINOSAUŘI polistopadové doby – VYSTRČIL-NĚMCOVÁ-BENDA-BLAŽEK atd., už vůbec – Tito DINOSAUŘI, ze kterými budují novou lepší českou společnost, totiž jako by ani nikdy neexistovali.

  6. Svatopluk Beran napsal:

    Teď mi to teprve řeklo že jde o nějakou duplicitu, příspěvek se ale nikde nobjevuje. Takže je zřejmě lustrován.

  7. Svatopluk Beran napsal:

    Díky redakci, už to asi prošlo cenzurou slov 🙂

    Tak se pokusím přidat ještě to s tím Běloruskem do tohoto příspěvku a nechám se překvapit.

  8. Svatopluk Beran napsal:

    Bělorusko, Lukašenko, NATEm, toto je jenom moje zkouška, která slovo mohou být být pro redakci závadná v mém nezveřejňovaném příspěvku

  9. Svatopluk Beran napsal:

    Hm, tak je to asi jasné, problémem bude obsah a myšlenka mého příspěvku. Ale myšlenku už musí podle mne cenzurovat konkrétní osoba :), Petře snad mi dáte vysvětlení a já se mohu pro příště poučit co mohu ještě psát a co už psát, je zakázané.

  10. Svatopluk Beran napsal:

    Láďo tobě se omlouvám že jsem, ale nechtíc odsunul tvůj příspěvek, do neviditelnosti. Plně ze vším, co tam prezentuješ, souhlasím.

  11. Svatopluk Beran napsal:

    Ještě zkusím shrnout o co mi v nevpuštěném příspěvku šlo. NENÍ TO VINA TÉ ZEMĚ NA JEJÍŽ VNITŘNÍ HRANICI PROBÍHÁ HUMANITÁRNÍ KRIZE. TA TUTO KRIZI VYBOMBARDOVANÉHO IRÁKU, AFGANISTÁNU, LYBIE, SYRIE NEZAVINILA. TATO ZEMĚ NESE NAPROSTO ZBYTEČNĚ TÍŽI NAŠÍ TRANSATLANTICKÉ GEOPOLITICKÉ AROGANCE

  12. Svatopluk Beran napsal:

    Čtvrtek, 18. 11. 2021 v 5:18

    Neserte doktory. Kousek od nás jsou Červené Pečky a tamní praktik toho už má dost.

    CO MÁTE DOPRDELE POŘÁD S TÍM OČKOVÁNÍM? CELÝ ŽIVOT DO SEBE SYPETE SRAČKY PLNÝ CHEMIE, ÉČEK, A ANTIBIOTIK, JSTE TLUSTÍ JAK JATEČNÍ PRASATA, KOUŘÍTE, CHLASTÁTE, JEZDÍTE BEZOHLEDNĚ V AUTĚ, NECHÁTE SI NAPÍCHAT INJEKCE NA ZÁDA, ANI SE NEPTÁTE, CO V TOM JE, ŽERETE PASTU PRO KONĚ, CO BY ODČERVILA CELÝ STÁDO, SOULOŽÍTE S POCHYBNÝMA PROSTITUTKAMA, PŘIPALUJETE SI KŮŽI V SOLÁRKU, NEDODRŽUJETE LÉČEBNÝ REŽIM…NA VŠECHNY VIRÓZY CHCETE HALDU ANTIBIOTIK, NA BLBEJ OPAR NEJLÍP ANTIVIROTIKA CELKOVĚ…

    https://blisty.cz/art/105861-neserte-doktory.html

  13. Svatopluk Beran napsal:

    MY JSME DOBA. JACÍ JSME MY, TAKOVÁ JE DOBA.

    TAK TO ASI VŠICHNI TI HLUPÁCI V ČELE S PANÍ NĚMCOVOU, SEXUÁLNÍM DÉMONEM FERYM, PIRÁTY A OSTATNÍMI CHYTRÁKY JDOU OSLAVOVAT VEČEŘÍ NA KARLŮV MOST TO, ŽE ROUŠKY JSOU PŘECE NÁLEPKA NA SVOBODU A DEMOKRACII

    SKUTEČNĚ TADY PLATÍ, JACÍ JSME MY TAKOVÁ JE DOBA.

    17. listopadu 2021. Idioti na Starém Městě pražském demonstrují proti covidu
    18. 11. 2021

    https://blisty.cz/art/105872-17-listopadu-2021-idioti-na-starem-meste-prazskem-demonstruji-proti-covidu.html

    MĚL JSEM MOŽNOST VIDĚT A PROČÍTAT DOKUMENTY O EPIDEMII VE TŘINÁCTÉM STOLETÍ – ČERNÁ SMRT – SE TO MYSLÍM JMENOVALO. DÝMĚJOVÝ MOR ZATAŽENÝ DO EVROPY MONGOLY Z ČÍNY. VYMŘELA NA TO TŘETINA EVROPY. NĚKTEŘÍ TAKYCHYTRÁCI TO ŘEŠILI PRŮVODY VE KTERÝCH SE BIČOVALI, JINÍ POGROMY PROTI ŽIDŮM. JENOM PAPEŽ TO VZAL NA TEHDEJŠÍ DOBU VELICE VĚDECKY, PŘEBÝVAL SÁM V MÍSTNOSTI, JÍDLO MU PODÁVALI AKORÁT KE DVEŘÍM A VYNÁŠELI VÝKALY, PŘITOM MĚL ZA SEBOU NEUSTÁLE ROZTOPENÝ KRB, KDE HOŘEL SILNÝ OHEŇ.

  14. Svatopluk Beran napsal:

    Jací jsme, taková je doba.

    https://www.youtube.com/watch?v=zFzHx5Y2qX8

  15. Svatopluk Beran napsal:

    Jací jsme, taková je doba.

    https://www.youtube.com/watch?v=ZyobxHFFznw

  16. Svatopluk Beran napsal:

    Jací jsme, taková je doba.

    https://www.youtube.com/watch?v=OyQOQjgngks

  17. Zdeněk Gryc napsal:

    My jsme ta doba. Jací jsme
    my, taková je doba.

    blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum
    Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.
    Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle.
    Nyní taktéž a nemám potřebu se nikde stranicky či jinak politicky angažovat
    Toliko k Rudým buňkám architekte!

  18. Zdeněk Gryc napsal:

    blade říká:
    Úterý, 2. 11. 2021 v 11:59
    Bohužel po dobrém to nejde > hele ty starej vole z Březinek či bůhví odkud > mel si co chceš, stejně to nikdo nečte a nikoho to nezajímá > ADMIN JL BY MĚL KONEČNĚ ZAKROČIT, NEBOŤ TU AKORÁT ZASÍRÁŠ A ZNEPŘEHLEDŇUJEŠ BLOGY DRUHÝCH. Takže nick Gryc > https://pngset.com/images/wtf-memes-best-collection-of-funny-wtf-pictures-meme-happy-birthday-flip-off-stencil-face-person-human-transparent-png-1611981.png
    Ještě doplním > nick Gryc nedělaj tu ze sebe idiota > nevytrhávaj z kontextu té mé lidové slovesnosti (vyprávění jiných-já to nezažil) co se ti zrovna hodí. Chybí jim tam pasáž o poslechu Hlasu Ameriky, o poslechu Svobodné Evropy, o poslechu Radia Luxembourg > ale také, na rozdíl od SVAZÁKA a SOUDRUHA nick Gryce, pasáž o odmítnutí vstupu do SSM.
    Takže SOUDRUHU a RUDÝCH POUHÝ SLOUHO nick Gryc >

  19. Zdeněk Gryc napsal:

    Ještě doplním > nick Gryc nedělaj tu ze sebe idiota > nevytrhávaj z kontextu té mé lidové slovesnosti (vyprávění jiných-já to nezažil) co se ti zrovna hodí. Chybí jim tam pasáž o poslechu Hlasu Ameriky, o poslechu Svobodné Evropy, o poslechu Radia Luxembourg > ale také, na rozdíl od SVAZÁKA a SOUDRUHA nick Gryce, pasáž o odmítnutí vstupu do SSM.
    Takže SOUDRUHU a RUDÝCH POUHÝ SLOUHO nick Gryc > vyliž si prdel !
    https://pngset.com/images/wtf-memes-best-collection-of-funny-wtf-pictures-meme-happy-birthday-flip-off-stencil-face-person-human-transparent-png-1611981.png

  20. blade napsal:

    Prezident pracuje a chňup z Březinek z toho tapet-mýtus-story výron.

    Chňupe – https://imagebox.cz.osobnosti.cz/tapety-filmu/simpsonovi/O3598-1024×768.jpg

  21. Zdeněk Gryc napsal:

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59
    Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě,
    ————————————–
    GEN – Galerie elity národa
    (TV seriál)
    • GEN – 100 Čechů dneška (více)
    Dokumentární / Životopisný
    Česko, 1993, 181×14 min
    Režie:
    Fero Fenič, Juraj Jakubisko, Ondřej Trojan, Ivan Vojnár, Jan Hřebejk, Vladimír Drha, (více)
    Scénář:
    Věra Chytilová, Ján Fajnor, Jiří Menzel, Jaroslav Brabec, Robert Sedláček, (více)
    Kamera:
    Juraj Šajmovič, Ivan Zachariáš, Martin Čech, Štěpán Kučera, Richard Krivda, David Čálek, (více)
    Hudba:
    Martin Němec, Petr Eben
    Hrají:
    Adolf Branald, Václav Havel, Ester Krumbachová, Vladimír Jiránek, Ivan Hlinka, Rudolf Hrušínský, Jan Saudek, Karel Gott, Jiří Barta, Věra Chytilová, Radúz Činčera, Pavel Kohout, Josef Škvorecký, (více)
    (další profese)
    —————————

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59
    Architekte myšleno

    elita

    z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě,
    zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS
    než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu

  22. Zdeněk Gryc napsal:

    ELITA JE ELITA

    PS-ácká elita +

    Napola: Hitlerova elita

    Válečný / Drama / Sportovní
    Německo, 2004, 117 min
    Režie:
    Dennis Gansel
    Scénář:
    Dennis Gansel, Maggie Peren
    Kamera:
    Torsten Breuer
    Hudba:
    Normand Corbeil, Angelo Badalamenti
    Hrají:
    Max Riemelt, Tom Schilling, Jonas Jägermeyr, Thomas Drechsel, Martin Goeres, Florian Stetter, Devid Striesow, Joachim Bißmeier, (více)
    (další profese)

  23. Svatopluk Beran napsal:

    DALŠÍ VÁLEČNÝ MAGOR VEDLE ČERNOCHOVÉ Z ODS JE GREGOROVÁ Z PIRÁTŮ. JE AŽ SMUTNÉ, ŽE JSOU TO PRÁVĚ PRAVICOVÉ ČI UŽÍVÁNÍ DROG PODPORUJÍCÍ ČESKÉ ŽENY V ČESKÉ POLITICE, KTERÉ SVÉ DĚTI NEJRADĚJI VIDÍ UMÍRAT V PREVENTIVNÍCH NESMYSLNÝCH VÁLKÁCH ZÁPADU. PRO POFIDÉRNÍ BOHATSTVÍ ZÁPADU.

    MY JSME TA DOBA. JACÍ JSME MY, TAKOVÁ JE DOBA.

    https://blisty.cz/art/105882-prulom-v-obranyschopnosti-hodnoti-novou-strategii-gregorova-problem-ale-mohou-zpusobit-clenske-staty.html

  24. Svatopluk Beran napsal:

    MY JSME TA DOBA. JACÍ JSME MY, TAKOVÁ JE DOBA.

    „Obscénní“: Pfizer, BioNTech a Moderna vydělávají 3,9 milionu dolarů za hodinu.

    https://blisty.cz/art/105864-obscenni-pfizer-biontech-a-moderna-vydelavaji-3-9-milionu-dolaru-za-hodinu.html

  25. blade napsal:

    To zas je novinářských slintů k (ne) jmenování jednoho ministra > ještě ani nevědí koho se to týká 🙂

    Ale > předseda vlády ministry navrhuje > prezident je jmenuje. Bez prezidentova souhlasu se nikdo ministrem nestane. To je v souladu s principy parlamentní demokracie, naší i evropskou ústavní praxí.
    Zvláště když premiér má IQ houpacího koně a prezident je nad úrovní Einsteina!

  26. Zdeněk Gryc napsal:

    ELITA JE ELITA
    Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59
    Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě,
    zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS
    než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu

  27. Zdeněk Gryc napsal:

    Pro mě je to stále velmi osobní věc, říká český vyšetřovatel masakru u Vukovaru Vladimír Dzuro.
    6:30
    Uplynulo 30 let od válečného zločinu, který se odehrál na farmě nedaleko Vukovaru u chorvatsko-srbské hranice.

    „Pro mě je to stále velmi osobní věc.
    A dnes jsem ještě více než dříve přesvědčen, že podobná zvěrstva, kdy se navzájem povraždí bývalí sousedé, se mohou odehrát kdekoliv na světě, akorát pro to musí být ty ‚správné‘ podmínky – ekonomická krize a politická propaganda. Démoni jsou v každém z nás,“ vykresluje Dzuro v rozhovoru pro Seznam Zprávy vhodné podhoubí.
    —————————–
    Uplynulo 32 let od sametové revoluce.
    Jak o ní a Václavu Havlovi píší převážně anonymové.

  28. Jan P napsal:

    To je pořád řeči, jak patříme na Západ, ale jak jde o to postavit se covidu jako na Západě, tak všichni houfně peláší daleko za Moskvu.

  29. blade napsal:

    Naplavenina nick Gryc, někde od Brna, může držet akorát svou kolaborantskou soudružskou hubu. I ti co sem došli německy hovořícím majitelům Ag dolů kutat > byli vesměs naplaveniny bůhví odkud. Po nějaké době ti německy hovořící majitelé Ag odešli, no a zbylé naplaveniny to zde začali kurvit až do černé kaňky Prior > a kurví to zde doposud.

    Nick Gryc jim v tom kolaborantsky pomáhal a ještě se tím chlubí > svazák funkcionář, soudruh úkolovaný přímo KSČ, STB kafíčkář, člen SČSP, člen ROH > prostě kolaborantské rudé prase, co ani nemá tušení o lidové ústní slovesnosti, o které pokud někdo napíše, tak si hned tato kolaborantská naplavenina nick Gryc myslí, že pisatel ji přímo prožil. Navíc se tohle čuně ohání VH, který nebýt Gorbačova, tak je pouhým kuličem > takže oba stejní > pouze slouhové KSČ.

    Tak a můžeš se zde zase textově vyblít > Lenine.

  30. Dvořák napsal:

    Díky Seznamu,že mi dnes připomenul,že existuje nějaký Babiš junior. Prý zdrhá pryč z Česka a nějakou knihu už nedokončí. Po pandora pampers je ticho i po dalším antibabiš důkazu. Doba je jaká je,ale vy jste pořád stejný, tchajwanče.

  31. blade napsal:

    A proto ve vedení investigativní žurnalistiky sedí stejná osoba, která je jednatelkou SFS Ventures?
    Za offshorovou kauzou zřejmě stojí lidé, kteří sami offshorové firmy k miliardovým transakcím využívali.
    No ty kráso, tady je možné úplně všechno.
    https://www.expres.cz/zpravy/pandora-papers-andrej-babis.A211005_182527_dx-zpravy_bpet

    Marie Němcová
    ://portal.expanzo.com/cs/osoba/50382-ing-marie-nemcova

  32. blade napsal:

    Tak a teď > kupujteé, kupujteé Tchajwanci > ty nudné plechové krabice > minimálně dvě do rodiny 🙂

    https://www.narodninoviny.cz/cina-skodovce-se-propadly-prodeje-az-na-dno/

  33. Zdeněk Gryc napsal:

    NAD EINSTEIN !

    1. blade říká:
    Pátek, 19. 11. 2021 v 11:03

    Zvláště když premiér má IQ houpacího koně a prezident je nad úrovní Einsteina!

    blade říká:
    Sobota, 20. 11. 2021 v 12:39
    Navíc se tohle čuně ohání VH, který nebýt Gorbačova, tak je pouhým kuličem > takže oba stejní > pouze slouhové KSČ.
    Tak tohle Ing.arch. Zdeňku lichotí:
    > takže oba stejní >
    Takže zatím dost.
    Existuje pojem „SAMONASÍRAČ“, že ?
    převzato:

    1. samonasírač – Databáze excerpčního materiálu Neomat, ÚJČ AV ČR
    http://www.neologismy.cz/heslo/slaby/272564
    Samonasírači opravdu trpí//
    Lůzovitost se netýká názoru, ale projevu # …
    Z komentáře je zjevné, že autor je opravdu nespokojen, a to nejen s vládou,
    ale očividně i sám se sebou.
    Jde o prototyp stále častějších psychických reakcí,

    jednak usnadňovaných

    internetovou

    anonymitou,

    jež umožňuje poněkud

    exhibicionisticky

    si ulevovat
    od vlastních potíží bez nutnosti alespoň …

  34. blade napsal:

    Paranoa je trvalá porucha s bludy > je obtížně léčitelná porucha projevující se zejména
    chronickým paranoidním bludem. Paranoia je provázena pocitem nick Gryce, že vládne zvláštními silami a plní zvláštní úkol. Mezi příznaky paranoii patří přecitlivělost a vztahovačnost, podezíravost a sebestřednost, bludy, kverulantství a vyhraněná stanoviska. Vývoj nemoci je pozvolný, postupně dochází k upevňování bludu a jeho systematizaci.

    Takže nick Gryc, zde si najdi odbornou pomoc – https://www.najdipomoc.cz/list/psychiatr/?c=2

  35. Zdeněk Gryc napsal:

    My jsme ta doba. Jací jsme
    my, taková je doba.
    Miloš Vystrčil | Úterý, 16. 11. 2021 v 14:34

    ZG – Únor 1958 „My jsme ta doba“

    blade říká:
    Sobota, 20. 11. 2021 v 12:39
    Naplavenina nick Gryc, někde od Brna,
    může držet akorát svou kolaborantskou soudružskou hubu.
    ———————————
    Při odchodu z FA neexistoval „dotaz kam chci jít“
    ale „určené zaměstnání“ !!!

    Blade je jiná kasta:

    „Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít,
    jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo“

    blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum
    Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle.Nyní taktéž a nemám potřebu se nikde stranicky či jinak politicky angažovat
    Toliko k Rudým buňkám architekte!

    převzato:
    blade říká:

    UMÍSTĚNKA A : Běž. čís. 3766, Čís. oboru 1301, Rok 1958. určené zaměstnání:
    Agroprojekt – K. P. – Jihlava – v Brně 17. 1. 1958.

    Takže pozor, bronzová tabule o této významné události by neměla být na budově
    Stavo-projektu,
    ale Agro-projektu,
    odkud ZG specializovaný odborník na zemědělské stavby
    prznil českou krajinu a vesnici nikoli melioracemi, ale typovými Kravíny 96 – 2a.
    —————————————————-
    Spolužačka, ze třídy RG Brno-Židenice, manželka, Mudr. Libuše Májková, určené zaměstnání:
    Nemocnice Dačice.

    Autor tohoto blogu: předseda senátu Miloš Vystrčil,
    Jak vidno zdatně přežil manželčinu péči v jeslích v Telči,
    kde byla vrchní sestrou jeho matka.
    Jesle realizované v akci „Z“ navrhla a stavbu dozorovala:

    „Naplavenina nick Gryc“

    S peripetiemi, co vše se událo s našimi kantory a spolužáky po vítězném Únoru 1948 patří nepochybně do „paměť a dějiny 2019/04 1“

    Vážení a milí čtenáři,
    při zkoumání poválečné historie se většinou soustředíme na konkrétní politické události nebo lidské osudy. Méně už se připomíná, že doba po roce 1948 do naší kotliny nepřinesla jen společenské zvraty nebo příběhy o útla ku a bezpráví, ale zůstala po ní také výrazná a dosti svébytná vrstva kulturního dědictví. V reflexi toho, co nám doba vlády jedné strany zanechala na poli umění, přitom panují přinejmenším stejné rozpaky a spory jako při hodnocení tehdejších dějů a osobností. Málokde je to dnes patrné tolik jako v oblasti archi tektury. Za čtyři desetiletí komunistické vlády v českých zemích vznikly stovky ve řejných staveb – okresní a národní výbory, školy a školky, sídliště, obchodní i kulturní domy, sportoviš tě, nádraží… Přitom platí, že čím výraznější je reali zace, tím silnější panuje pochybnost o tom, jak k ní vlastně přistupovat. Mů žeme stavby objednávané a financované zločinným režimem hodnotit jen ryze esteticky? A není naopak jazyk architektury natolik abstraktní, že bychom jej měli posuzovat bez vazby na politickou pěnu dní? Medializované případy z posledních let, mezi nimiž největší pozornost získala demolice pražského areálu Transgas, ukazují, že v tom stále nemáme jasno: stavbě, kterou jedni považují za unikátní architektonický počin evropské úrovně, dávají druzí nálepku komunistické architektury, která zvidi telňuje nevkus a aroganci režimu. Pravda nakonec bude složitější, než naznačují oba kraj ní názory. Její hledání přitom komplikuje nejen otázka subjektivního vkusu nebo generační posuny v pohledu na etapu před listopadem 1989. Ukazuje se v prvé řadě, že o podmínkách, ve kterých se v letech 1948–1989 projektovalo, stavělo nebo rekonstruovalo, víme zatím překvapivě málo. Dokazuje to i nynější číslo Paměti a dějin, které se po kouší jedno z takových bílých míst naší historie zaplnit. Připomíná osudy méně známých obětí komunistických perzekucí – v rámci politických procesů 50. let skončilo za mřížemi velké množství architektů, inženýrů, památ kářů a techniků, v převážné většině zkušených specia listů. Takový potenciál nechtěli pragmaticky uvažující představitelé režimu nechat jen tak zahálet v lágrech. Ve vybraných věznicích (z nichž nejvýznamnější byla pražská Pankrác) proto na základě sovětského vzoru vznikly tzv. technické ústavy, oddělení, v jejichž rámci vězni s inženýrskými diplomy pro stát zpracovávali ar chitektonické návrhy a inženýrské projekty. Režim jim svěřoval i významnější úkoly – také proto, že zestátně ný „stavební sektor“ pracoval neefektivně. Odsouzení nepřátelé režimu, tito novodobí „otroci s inženýrským diplomem“ tak paradoxně kreslili sídla národních výborů, sorelové kulturní domy, pětiletková sídliště nebo dokonce přísně tajné výletní letovisko komunistických pohlavárů. Největší výkon podávaly vězeňské technické ústavy v padesátých a raných še desátých letech. Fungovaly však až do pádu režimu v roce 1989. Prošly jimi stov ky lidí, včetně skutečných osobností oboru. Je proto zarážející, jak dokonale se podařilo povědomí o tomto systému z historické paměti vytěsnit – mezi architekty, in ženýry nebo historiky umění existuje o této dějinné epi zodě přinejlepším jen matné tušení. Série příspěvků, které připravily Šárka Koukalová a Eliška Podholová Varyšo vá (za přispění a konzultace historiků Kláry Pinerové a Aleše Kýra a právníka Mar tina Karáska), se to snaží částečně napravit. Studie vypracované na základě archivních rešerší a svědectví pamětníků doplňují dva obsáhlé rozhovory s někdejšími pankráckými vězni, nedobrovolnými zaměstnanci vězeň ských technických ústavů. I když předkládaný materiál téma zkoumá hned z několika různých rovin, je zřejmé, že výzkum je teprve na začátku – už proto, že fenomén technických vězeňských ústavů se týká daleko většího množství oborů, nejen stavitelství. Snad tedy poslouží také jako podnět a inspirace pro další badatele. Smysl má ale nepochybně i pro nás ostatní. Minimál ně proto, že tyto příběhy vnášejí do debaty o poválečné architektuře další komplikující prvek. Při vědomí toho, jak některé stavby vznikaly, se jednoduché nálepky o „totalitním nevkusu“ nebo „komunistické architektuře“ rozdávají přece jen poněkud hůře.
    Inspirativní čtení přeje Jakub Bachtík

  36. Jan P napsal:

    Co jako reálně udělal pan Gryc proti komunistům?

    Já samozřejmě minulý režim považuju za zlo, ale koho to zajímá, když je to v podstatě automatický? Proč bych se tím měl definovat? Že je tady milion problémů, který přihrávají hlasy populistům, teď hlavně SPD spíš než KSČM. Ty jsou ale často úplně mimo obzor těchhle hlasitejch antikomunistů naší doby. Generace, která nechala komunisty nepotrestané, nechala je udělat porevoluční kariéry. Kdyby byli lidi jako pan Gryc fakt antikomunisti, Babiš si po revoluci neškrtne. Více činů než slov, pánové.

    Zdeněk Gryc říká:
    Neděle, 21. 11. 2021 v 14:13

  37. Zdeněk Gryc napsal:

    Žádná rarita, na ARO leží i mladí. To hlavní teprve přijde, říká primář
    JAN NOVÁK

    Foto: Jan Novák, Seznam Zprávy
    Měli jsme i tři těhotné ženy, z nichž dvě těžký průběh nemoci nepřežily, vypočítává primář kyjovského ARO Jiří Vyhnal.
    6:00
    Nemocnice v jihomoravském Kyjově má za sebou těžký víkend. Vyhlášení nouzového stavu se podařilo odvrátit jen tím, že pacienty s covidem převezli jinam.

    Wikipedie:
    21. dubna 1938 rozhodl okresní úřad o výstavbě nemocnice. Město pro nemocnici darovalo pozemek na západním okraji města za židovským hřbitovem při okresní silnici. Počet lůžek stanovil na 130 a v další etapě výstavby zde měl být zřízen i okresní chorobinec s 60 lůžky a pavilon s byty pro lékaře a sestry.
    Výstavba nemocnice podle projektu brněnského architekta Bedřicha Rozehnala začala v roce 1938.
    O rok později byl postaven chirurgický, interní a izolační pavilon,
    prosektura a budova řádových sester.
    Od července 1943 do dubna 1945 zde byl umístěn lazaret jednotek SS. Na konci války sem ustupující německá armáda umístila dělostřelectvo a ve dnech 19. a 23. dubna 1945 nemocnice dostala 33 přímých zásahů.[2] Patřila mezi nejponičenější místa ve městě. Rekonstrukce za 15 milionů korun byla dokončena o rok později a 1. dubna 1946 zahájilo provoz chirurgické a interní oddělení s 294 lůžky. Obnovenou nemocnici navštívil 22. června 1947 prezident Edvard Beneš s manželkou Hanou.

    „a budova řádových sester.“
    Akce Ř je krycí název pro nezákonné zavírání ženských klášterů a rušení ženských řeholních řádů v komunistickém Československu. Tomuto zavírání předcházela tzv. Akce K, která nezákonně zavírala mužské kláštery a mužské řeholní řády. Samotná Akce Ř probíhala ve dvou etapách. První fázi komunisté zahájili 26. července a trvala až do 15. srpna 1950. Druhá vlna se udála v noci z 27. na 28. září 1950. Celá akce skončila v listopadu téhož roku.
    ———————————————–
    Výstavba nemocnice podle projektu brněnského architekta Bedřicha Rozehnala začala v roce 1938.
    Soudní proces s architektem Fuchsem a Rozehnalem začal v roce 1959.

    Převzato:
    Myslím, že i v době mého studia mne otec příliš neovlivňoval a ponechal to na atelieru přítele Fuchse, ve kterém jsem svá studia ukončila. Pamatuji si i to, jak tohoto profesora přišli odvést k výslechu a ani mu nedovolili vrátit se pro jeho pověstnou rádiovku, kterou na věšáku zapomněl. Fuchse odsoudili podmínečně na dva roky a měl štěstí, že Gočár, tehdy hradní architekt v Praze tehdy ovlivnil jeho podmíněný rozsudek. Můj tatínek takové štěstí neměl a byl odsouzen k pobytu ve vězení na Pankráci v Praze na čtyři roky.
    Za hodně vděčím i tatínkovým slovenským přátelům architektům, kteří ovlivnili to, že jsem byla v roce tatínkova odsouzení připuštěna ke státnici a k ukončení studia. V té době, tedy od ledna 1960, byl už otec žalářován. To byl asi klíčový okamžik, kdy by se byl mohl otec architekt věnovat dceři architektce, což se ale nestalo. Otec byl v kriminále a já jsem musela opustit Brno a byla vyhnána do Jihlavy, kde jsem jako dcera kriminálníka ani nemohla být zaměstnána ve státním ústavu, ale pouze v družstevní Údržbě obchodu. Odtud jsem v noci, za těžko popsatelných okolností po cestě nočním Jihlavským parkem přistupovala do vlaku k mamince, jedoucí z Brna a kdy jsme jednou za čtvrt roku měly povolenou krátkou návštěvu tatínka ve věznici na Pankráci.

  38. blade napsal:

    Názory od jinud:

    Britský autor sci-fi Ian Watson napsal: „Pokud vás někdo musí přesvědčovat, napomínat, tlačit, lhát, lákat na pobídky, nutit, zastrašovat, odhalovat, obviňovat, vyhrožovat, trestat a kriminalizovat… Pokud je toto všechno považováno za nezbytné k získání vašeho souhlasu – můžete si být naprosto jisti, že to, co se propaguje, není pro vaše dobro.“

    ————————————————————————————–

    „Očkování proti covidu je ze zákona dobrovolné, nikdo k němu nesmí být nucen, očkovaný nesmí být zvýhodněný, neočkovaný znevýhodněný, nikdo nesmí zjišťovat, zda člověk je, nebo není očkovaný, tuto informaci nesmí zaměstnavateli poskytnout ani závodní lékař zaměstnance.“ cituje Jan Hnízdil z písemného stanoviska právního odboru Ministerstva zdravotnictví a právní kanceláře České lékařské komory. Vládní nařízení přitom tvrdě diskriminují neočkované, svévolně porušují stanoviska vlastních právních autorit.

    —————————————————————————————-

    Covid je náhradním řešením neřešitelných problémů naší civilizace: přelidnění, migrace, vyčerpání energetických zdrojů, nedostatku pitné vody a základních potravin, devastace životního prostředí, astronomických státních dluhů. „Mnohem nebezpečnější než virus je covidismus – víra v jeho smrtící sílu a v jediné spásné řešení – očkování. Jejími šiřiteli jsou lidé draví, bezohlední, bezcitní. Psychopati. Jejich pracovním nástrojem je strach. Zkoušejí, kam až mohou zajít, co všechno si necháme líbit,“ tvrdí pro lékař Jan Hnízdil, jeden z průkopníků české komplexní a psychosomatické medicíny.

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Novy-rad-Uz-neverim-ze-covid-je-nahoda-Zakazany-Hnizdil-pritvrdil-684195

    —————————————————————————————-

    Závěr si udělejte každý sým.

  39. Zdeněk Gryc napsal:

    PRÁVĚ DNES

    Názory od jinud ?
    ——————————
    Fakta odtud !

    Žádná rarita, na ARO leží i mladí. To hlavní teprve přijde, říká primář
    JAN NOVÁK
    ———————————————
    TLAMPAČ – Oldřicha Lukáše – „blade“
    Coronavirus
    Pevzato od O. Lukáš
    Coronavirus odkrývá pravdu o kavárně.
    blade | 2020-03-20 09:19:18 | Reagovat

    blade říká:
    Pondělí, 22. 11. 2021 v 10:33
    ————————————————-

    Sabina Slonková, šéfredaktorka serveru Neovlivní.cz.
    Shodneme se, že rozpoznat propagandistické články je stále těžší? I díky internetu, který změnil média?
    Ano, nová média vnesla nový prvek v tom, že na internetu můžete získat jakoukoliv informaci. Myslím, že spousta lidí nedokáže rozlišit věrohodnost jednotlivých serverů. Informaci bere stejně hodnověrnou, jako když ji má z tradičního dlouhodobě prověřeného média. Takže kdokoliv cokoliv na internet umístí, spousta lidí má tendence dát v důvěryhodnosti rovnítko mezi v podstatě pofidérní zdroj a relevantní informací.
    Měla byste návod, jak v záplavě zpráv rozlišit zprávy propagandistické a jak se jim ubránit?
    Asi vás zklamu, ale univerzální recept neexistuje.
    Myslím, že pro propagandu, stejně jako pro jiné texty či reportáže,
    platí, že člověk musí být rezervovaný.
    Nesmí slepě věřit všemu, co se mu předkládá.
    Ten, kdo je zvídavý a má čas sledovat vícero zpravodajských zdrojů, je vůči propagandě i jiným „cinknutým“ zprávám více imunní.
    Nám všem ostatním můžu doporučit jen sledovat ty mediální zdroje, které se dlouhodobě osvědčily jako věrohodné. Ale platí to, co jsem říkala na začátku:

    ostražitost vůči zprávám je na místě vždy.

    CINKNUTÝM + ANONYMNÍM !
    —————————————————————
    Je šíření covidu v zájmu tuzemského jednotlivce,
    nebo cizí mocnosti ?
    ————————————————————-
    1/ zdravotnictví:
    Měli jsme i tři těhotné ženy, z nichž dvě těžký průběh nemoci nepřežily, vypočítává primář kyjovského ARO Jiří Vyhnal.
    Nemocnice v jihomoravském Kyjově má za sebou těžký víkend. Vyhlášení nouzového stavu se podařilo odvrátit jen tím, že pacienty s covidem převezli jinam.
    ZprávyKoronavirusVojtěch chce nouzový stav. Vláda rozhodne dnes
    Vojtěch chce nouzový stav. Vláda rozhodne dnes
    Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.
    8:40
    AKTUALIZOVÁNO • 9:43
    Vláda projedná na návrh ministra zdravotnictví vyhlášení nouzového stavu. Opatření by umožnilo výpomoc mediků v nemocnicích, které čelí náporu pacientů s covidem-19.

    2/školství:
    Covid zesílil problémy, se kterými se školství potýká dlouhodobě
    Výrazně více práce a stresu, obavy o budoucnost žáků, ale také spokojenost s tím, jak zvládli náročnou situaci. Tak podle výzkumu agentury PAQ Research a projektu Kalibro pro organizaci Učitel naživo vnímali čeští učitelé rok distanční výuky. Zvýšení tlaku na učitele představuje akutní problém hlavně kvůli tomu, že už před pandemií byla polovina z nich ohrožena syndromem vyhoření. Pomoct by mohla dosud chybějící systémová podpora učitelů i vedení škol.

    3/Národní hospodářství ???

  40. Svatopluk Beran napsal:

    My jsme ta změna. Příslušníci MILIONU CHVILEK PRO DEMOKRACII se ani toto čtyřleté politické období ZMĚNY, nezastaví. Tak zas vzhůru na LETNOU 🙂

    Otazníky nad podnikáním budoucího ministra. Co musí Michalik vysvětlit?

    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/otazniky-nad-podnikanim-budouciho-ministra-co-musi-michalik-vysvetlil-181216#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=DyPLYYeMCWC-202111221829&dop_id=181216&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

  41. Jan P napsal:

    Rozděleni svobodou

    blade říká:
    Pondělí, 22. 11. 2021 v 10:33

    Zdeněk Gryc říká:
    Pondělí, 22. 11. 2021 v 12:42

  42. blade napsal:

    … a JanuP. blbne rozdělovač – https://publi.cz/books/160/images/pics/101.jpg

  43. blade napsal:

    „Kravíny 96 – 2a“

    Nejenže zasíral krajinu kravíny pro socialistická JZD, ale také tím potažmo kurvil životy hospodářů > JAK VÍM Z VYPRÁVĚNÍ > musel nejeden hospodář dát svůj dobytek pro ty kravíny > i dát koně JZD. Pokud odmítl, tak ho navštívili páni v černých kabátech > při prohlídce hospodářství mu někam podstrčili potravinové lístky a následně ho obvinili z kšeftování s těmi lístky > poté následoval půlroční Jáchymov.

    —————————————————————————————

    A ten Lukáš > byl dávno odložen > kurvoidní soudruhu > tlampači dezinformací od Březinek 🙂

  44. Svatopluk Beran napsal:

    Blíží se zimní olympijské hry v Číně, takže je potřeba opět nakydat co nejvíce špíny, aby se mohla provést nějaká západní invaze nebo provokace. Nemyslím si ale, že to tentokrát USA vyjde, protože východ už je nabit těmito zkušenostmi v podobných časových dimenzích se západem, dostatečně.

    Rusové v lednu zahájí západní ofenzívu, varuje šéf ukrajinské rozvědky.

    https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/rusove-v-lednu-zahaji-zapadni-ofenzivu-varuje-sef-ukrajinske-rozvedky-40378776#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=MbuAdxVaGzl-202111230621&dop_id=40378776&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

    Na co by zahajovali otevřenou ofenzívu, přece stačí po vzoru USA udělat na nepohodlného souseda obchodní embargo, třeba s plynem a ropou a je vyřešeno. KUBA UŽ TAK PŘEŽÍVÁ DESÍTKY LET U SVÉHO AROGANTNÍHO SOUSEDA.

  45. Zdeněk Gryc napsal:

    „URČENÉ ZAMĚSTNÁNÍ“
    —————————————-
    KOLORATURA LŽÍ PS-áka
    Sám překopíroval text
    UMÍSTĚNKA A : Běž. čís. 3766, Čís. oboru 1301, Rok 1958. určené zaměstnání:
    Agroprojekt – K. P. – Jihlava – v Brně 17. 1. 1958.
    Takže pozor, bronzová tabule o této významné události by neměla být na budově
    Stavo-projektu,
    ale Agro-projektu,
    odkud ZG specializovaný odborník na zemědělské stavby
    prznil českou krajinu a vesnici nikoli melioracemi, ale typovými Kravíny 96 – 2a.

    DOVEDE SI NĚKDO ALESPOŇ ČÁSTEČNĚ PŘÍČETNÝ PŘESTAVIT,
    ŽE BY ŽÁK PRFOFESORA ROZEHNALA,
    AUTORA MORAVSKÝCH NEMOCNIC
    Vyškolený v jeho atelieru na navrhování zdravotnických staveb
    Dobrovolně odešel z Brna, kde měl rodinu a bydliště do…
    „Agro-projektu,
    odkud ZG specializovaný odborník na zemědělské stavby
    prznil českou krajinu a vesnici nikoli melioracemi, ale typovými Kravíny 96 – 2a.“

    DOSTI HLOUPÉ KECY AGRESIVNÍHO PS-áka,
    nad-člověka, rytíře blade, anonyma,
    který když píše, tak se tetelí nad vidinou:
    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06
    S. architekt nemá o službě na čáře ani páru,
    zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili
    Potkat na čáře architekta,
    tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem,
    tak se na místě zesere strachy :-).
    Vy kubo z jihlavských Nemanic
    —————————————————————
    Existuje pojem „SAMONASÍRAČ“, že ?
    1. samonasírač – Databáze excerpčního materiálu Neomat, ÚJČ AV ČR
    http://www.neologismy.cz/heslo/slaby/272564
    Samonasírači opravdu trpí//
    Lůzovitost se netýká názoru, ale projevu # … Z komentáře je zjevné, že autor je opravdu nespokojen, a to nejen s vládou, ale očividně i sám se sebou. Jde o prototyp stále častějších psychických reakcí,

    jednak usnadňovaných

    internetovou

    anonymitou,

    jež umožňuje poněkud exhibicionisticky si ulevovat
    od vlastních potíží…

  46. blade napsal:

    Soudruhu Lenine (nG) z Březinek > místo kňučení výše si raději něco kup zde > ať nemrzneš 🙂
    https://www.ote-cr.cz/cs/kratkodobe-trhy/elektrina/denni-trh?date=2021-11-24

  47. Zdeněk Gryc napsal:

    A ten Lukáš > byl dávno odložen > kurvoidní soudruhu > tlampači dezinformací od Březinek

    Zase PS-ák zase lže ! Nebyl odložen, ale vložen jako komentář :
    Miloš Vystrčil, předseda Senátu, na svém webu publikoval příspěvek, v němž se obrací na občany ČR.
    blade | 2020-03-20 09:19:18 | Reagovat

  48. Zdeněk Gryc napsal:

    blade | 2020-03-20 09:19:18 | Reagovat
    PS. je trochu chybička, že senátor Vystrčil na rozdíl od veldr. PS zapomněl na „ČESNEK“

  49. blade napsal:

    Naplavenina nick Gryc, někde od Brna, může držet akorát svou kolaborantskou soudružskou hubu. I ti co sem došli německy hovořícím majitelům Ag dolů kutat > byli vesměs naplaveniny bůhví odkud. Po nějaké době ti německy hovořící majitelé Ag odešli, no a zbylé naplaveniny to zde začali kurvit až do černé kaňky Prior > a kurví to zde doposud.

    Nick Gryc jim v tom kolaborantsky pomáhal a ještě se tím chlubí > svazák funkcionář, soudruh úkolovaný přímo KSČ, STB kafíčkář, člen SČSP, člen ROH > prostě kolaborantské rudé prase, co ani nemá tušení o lidové ústní slovesnosti, o které pokud někdo napíše, tak si hned tato kolaborantská naplavenina nick Gryc myslí, že pisatel ji přímo prožil. Navíc se tohle čuně ohání VH, který nebýt Gorbačova, tak je pouhým kuličem > takže oba > pouze slouhové KSČ.

    Nejenže zasíral krajinu kravíny pro socialistická JZD, ale také tím potažmo kurvil životy hospodářů > JAK VÍM Z VYPRÁVĚNÍ > musel nejeden hospodář dát svůj dobytek pro ty kravíny > i dát koně JZD. Pokud odmítl, tak ho navštívili páni v černých kabátech > při prohlídce hospodářství mu někam podstrčili potravinové lístky a následně ho obvinili z kšeftování s těmi lístky > poté následoval půlroční Jáchymov.

    SPOLUPRACOVAL s tehdejším ZLOČINECKÝM režimem > SVAZÁK a NÁSTĚNKÁŘ SSM > ČLEN spolku ZLOČINECKÉ KSĆ > od níž přebíral metály. Škemral na ZLOČINECKÉ KSČ vzdělání, které mu ZLOČINECKÁ KSĆ umožnila po profízlování a UPEVNĚNÍ ZLOČINECKÉ IDEOLOGIJE v mozkovně nG VĚDECKÝM KOMUNISMEM. Zkrátka stále KOVATELNÝ SLOUHA ZLOČINECKÉ KSČ , který se měl za ZLOČINECKÉ KSČ ŔÍZENÉ KREMLEM > HOVNO ZLE !

    Tento KOLABORANT a KOVANÝ SOUDRUH zde v současnosti klove do klávesnice plno nesmyslů a mylně si myslí, že je nyní havlista či ten jediný správný demokrat 🙂 To vše tu již jednou bylo >>> takže SOUDRUHU NICK GRYC jdou KONEČNĚ DO PRDELE zalezou s nitrákem v NEVYMÁCHAMÉ HUBĚ do jihlavského podzemí A JIŽ NEVYLEJZAJ !!!

    https://www.zerodeconduite.net/sites/default/files/styles/large_film/public/medias/good-bye-lenin-522f18d17f80d.jpg

  50. Zdeněk Gryc napsal:

    Soudruhu Lenine (nG) z Březinek >
    Export: Švýcarský sýr + Lenin
    V úterý 25. února 1975 vyšla Jiskra, orgán OV KSČ, nositel řádu práce, číslo 16. za 50 haléřů. Za těchto pouhých padesát haléřů byli na první straně Jiskry občané jihlavského okresu obdařeni fotografií bdělých milicionářů s puškami na ramennou. Pod fotografií je tento nápis: PŘÍSLUŠNÍCI LIDOVÝCH MILICÍ se stali v únorových dnech 1948 pevnou oporou lidové demokratické republiky a pomohli zmařit plány reakčních sil. Je zde i óda na Stalina a připomenutí Gottwalda:
    „připomeneme zejména mladým lidem, poválečné generaci, že vítězství ve Velké vlastenecké válce je neodlučitelně spojeno se jménem Stalin.“
    „Generace dnešní i příští ocení bezpochyby skutečnost, jako je plánované postavení památníku 1. prezidentu Gottwaldovi v sídle okresního města, na památečním místě, z něhož k občanům Jihlavska promlouval.
    blade říká:
    Úterý, 23. 11. 2021 v 20:13
    Soudruhu Lenine (nG) z Březinek > soudruh veldr. PS nechť čte dobový stranický tisk a trapně anonymně nelže:
    „Musíme naše inženýry-architekty učit uctívat památku dělnické třídy a komunistické strany. A pokud některým z nich tyto myšlenky nejsou blízké, ukládat jim v tomto smyslu konkrétní požadavky k odbornému ztvárnění. Generace dnešní i příští ocení bezpochyby skutečnost, jako je plánované postavení památníku 1. prezidentu Gottwaldovi v sídle okresního města, na památečním místě, z něhož k občanům Jihlavska promlouval. Domnívám se, že nestojí nic v cestě tomu, abychom odhalili (dříve či později) památníček událostem dělnického hnutí“

  51. blade napsal:

    Nick Gryc tady to máš černé na bílém v odkazu:

    POLICIE ODLOŽILA > trestní oznámení, které podal Vít Luštinec na Oldřicha Lukáše. Muže, který právě před prezidentskou volbou rozesílal e-maily silně kritické k finalistovi Jiřímu Drahošovi.

    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/lide-voli-podle-overenych-informaci-odmitla-policie-trestni/r~9c07b44e2d1f11e880d30cc47ab5f122/

    Víš o tom prd > akorát tu trousíš bludy !

  52. Zdeněk Gryc napsal:

    Radek Dragoun
    22. 9. 2021 13:46
    Na sociální síti Facebook se objevují sponzorované příspěvky, které podporují či kritizují politické strany. Podle českého zákona jde o volební kampaň, která se musí evidovat.
    Plátci těchto příspěvků jsou však anonymní.
    Tímto způsobem lze obcházet stanovený 90milionový limit, který strany na kampaň mají. Dohledový úřad proto žádá Facebook, ať mu prozradí, kdo za příspěvky stojí. Zatím neúspěšně.
    ————————————————————————————
    1. blade říká:
    Pátek, 19. 11. 2021 v 11:03
    Zvláště když premiér má IQ houpacího koně a prezident je nad úrovní Einsteina!

  53. blade napsal:

    Aktuálně z Březinek >>> https://youtu.be/LeT44Ka-WA0

  54. blade napsal:

    5.12. si pro (nG) přijdou … > https://www.facebook.com/watch/?v=225613255644145

    ://obrazky.superia.cz/1600/cert.png > 🙂

  55. Zdeněk Gryc napsal:

    Tlampač:
    blade | 2020-03-20 09:19:18 | Reagovat
    ————
    Oldřich Lukáš:
    „Zamyšlení nad prezidentskými volbami – veškerá legrace končí !!!
    Ne, ne, milí přátelé!
    Tyto prezidentské volby nejsou jen dalšími v předlouhé řadě bezvýznamných. Tentokrát jde o událost natolik významnou, že ovlivní zcela zásadně existenci každého z nás, našich rodin i naší země na dobu náramně dlouhou a možná nevratně. Pokud vám není osud vás, vašich blízkých i nás všech lhostejný, je naprosto nejvyšší čas dát stranou vše nepodstatné, vzít rozum a zkušenosti do hrsti a vyrazit k volebním urnám. To proto, že nadnárodní síly temna už nezakrytě vytáhly do boje za zničení bílé rasy, české země, našeho kulturního dědictví, hodnot, rodin, domovů, zkrátka všeho čím jsme. Pokusme se proto odložit uměle vytvořené předsudky, pomluvy a nenávistné projevy „expertů“ ČT a ČR, jakož i Bakalových plátků a nahlédněme do politické kuchyně obou kandidátů!
    Jiří Drahoš:
    Přeskočme informace z netu o tom, že Drahošovu spolupráci (agent Bas)
    Vynutila díky jeho homopedofilním sklonům, že odcizoval kolegům jejich nápady a patenty, že sepsal „vědeckou vítačskou chartu“ pražské kavárny, která odstartovala polarizaci společnosti. Pomiňme i konspirační úvahy proč používá bezdioptrické brýle (podobně vypadají špionážní zařízení, které dokáže zobrazovat nápovědu nebo fungovat jako sluchátko). Pominout však nemůžeme tvrzení nezávislých medií, že je členem Římského klubu, dokonce prý šéfem české pobočky, neboť jde o zednářské společenství ovládané západní“Černou šichtou“ a třinácti nejbohatšími iluminátskými rodinami z USA usilujícími o vyhlazení velké části světové populace – se Slovany v čele. Že tento pán činí v zájmu osobní kariéry je sice pochopitelné, nikoli však omluvitelné.
    Jak se zdá nemá Drahoš jasný názor na řadu zásadních otázek života, neboť soudě dle jeho výroků v médiích mění neustále své postoje – nejspíš podle pokynů svých poradců zjišťujících, co dělný lid chce slyšet a co ne /což svědčí o nevyzrálé osobnosti chudé na životní zkušenosti). Ještě horší je spektrum těch, kteří tuto loutku pražské kavárny podporují. Jde vesměs o rádoby umělce, experty na všechno kromě morálky, zkorumpované presstituty a parazitní multikulti neziskovky plné deviantů nejrůznějšího zrna, novodobých fašistů, kteří ukazují na každého s jiným názorem a řvou“fašisti!“ V čele mrzkých charakterů podporujících Drahoše, pro které jsou slova jako vlast či národ symbolem zavilé nenávisti, stojí světově proslulý tunelář Kalousek a mj. i Muslimská obec v Praze. Náhoda?“
    Oldřich Lukáš:
    „to byl můj názor, který jsem poslal několika svým přátelům. A to je konec. Stojím si za každým slovem“
    Veronika Hokrová, mluvčí Městské policie Plzeň:
    „Koncem tohoto roku jsme přijali trestní oznámení na 63letého muže v souvislosti s medializací zpráv, které by měly obsahovat lživé či nepodložené informace. V současné chvíli plzeňští kriminalisté ve věci provádí potřebná šetření, zdali došlo ke spáchání trestného činu“.

  56. Zdeněk Gryc napsal:

    blade říká:
    Úterý, 23. 11. 2021 v 21:01
    Pro nevěřícího koníka houpacího z Březinek ještě jednou:
    ——
    Je pěkné, že je zde zájem o Březinky.
    „O stavba“
    Byla úprava terénu,
    přeložky a nové trasy inž. Sítí.
    Dopravní řešení,
    které si vynutilo nový most navržený Ing. Hlaváčem,
    s konsolou pro sochu sv.Jána,
    autorem unikátního projektu výsypky vlaku uhlí na městském nádraží
    a opěrné zdi na Kalvárii na Březinkách
    převzato:
    PhDr. F. Hoffmann mi ukázal v archivu Fuchsův generel Jihlavy, kde je silniční tah přes prostor
    Březinek. Při kolaboraci s prof. Veselým byl vzat v úvahu v jeho návrhu na 4 proudovou sběrnou komunikací s 2 podchody. Křivka této komunikace a nový most způsobili, že bylo nutno zasáhnout terénní terasy hřbitova na Kalvárii při všem respektu k hrobům, tedy na cca 50 cm. To si vynutilo opěrnou zeď a zbourání márničky. Dost rád jsem se pohybovával mimo prostor střežený píchacími hodinami ve Stavoprojektu a koukal na demolici márničky, kde se našel zmíněný zvon. Dnes nedokážu říct, jestli tam byl zazděn, či zahrabán v harampátí, dost jsem koukal. Každopádně mne inspiroval k návrhu nové, řekněme technické stavbičky, která nahradila márničku.
    PhDr. Martin Herzán se v knize UTAJENÉ DĚJINY JIHLAVY se o objektíku zmiňuje na str. 80 „Podařilo se v Jihlavě v 70 letech postavit kostelík?“ nebylo jednoduché spáchat krov se zvoničkou a tak nadšení pracující, kterým se dílo povedlo tak dost zkoušeli, jak zvon funguje.
    Odnesl to jako první ved. Odboru výstavby Ing. Jiří Vondrák.
    Jako poslední sv. Ján na mostě. Myslím, že kdyby se neklinkalo, tak se realizovalo stavební povolení 0 stavby, kde byla reinstalace sochy sv. Jána podmínkou.

    S pozdravem: Zdeněk Gryc

  57. blade napsal:

    Pro prolhaného grcku z Březinek:

    § 159 Odložení nebo jiné vyřízení věci
    (1) Nejde-li ve věci o podezření z trestného činu, státní zástupce nebo policejní orgán věc odloží usnesením, jestliže není na místě vyřídit věc jinak.

  58. blade napsal:

    „Protidružicové rakety ASAT mohou zničit 32 satelitů NATO a oslepit jejich rakety, letouny, lodě, nemluvě o pozemních silách,“ cituje britský list The Daily Mail z pondělní zprávy RT.

    http://www.informationclearinghouse.info/56007.htm

  59. blade napsal:

    Podle globálního průzkumu jsou USA považovány za větší hrozbu pro demokracii než Rusko nebo Čína.
    https://www.theguardian.com/world/2021/may/05/us-threat-democracy-russia-china-global-poll

  60. blade napsal:

    …taková je doba. > Kdo a proč šíří rusofobní hysterii? > http://casopisargument.cz/?p=35852

  61. blade napsal:

    CNN – K Zemi se blíží obrovskou rychlostí asteroid. K modré planetě dorazí 11. září.
    https://youtu.be/E3eVa08dUYE?t=158

    Deník – K Zemi se blíží obří asteroidy. Jsou velké jako mrakodrapy a pyramidy v Gíze.

    TV Nova – K zemi se blíží obrovské asteroidy. Jeden je větší než egyptské pyramidy.

  62. Svatopluk Beran napsal:

    ZMĚNA UŽ PŘICHÁZÍ.

    NA CO BYCHOM DĚLALI TO K ČEMU JSME VYŠKOLENI, KDYŽ KORYTO A STRANA MĚ POTŘEBUJE JINDE – TAKTO NĚJAK POSTUPOVAL I PRINCIP SPOLEČNOSTI POD VEDENÍM KOMUNISTŮ ZA SOCIALIZMU A JAK TO DOPADLO?

    My jsme ta doba. Jací jsme my, taková je doba.

    Velké ucho povede ve Sněmovně mladá Pirátka.

    Velmi sledovanou komisi pro kontrolu použití odposlechů a záznamů telekomunikačního provozu by měla vést čerstvá poslankyně ze čtyřčlenného klubu Pirátů Klára Kocmanová.

    Ta dřív pracovala jako referentka na odboru zdravotnictví středočeského krajského úřadu. Ve volbách prezentovala jako svou prioritu bydlení, ale i ochranu svobody zejména na internetu a obranu proti zneužívání citlivých údajů. Kocmanová Právu řekla, že svou nominaci nebude komentovat.

    Karel Jasek
    Jako referentka na odboru zdravotnictví středočeského krajského úřadu má k této práci jistě plnou kvalifikaci. Jsem rád, že se do tak důležitých funkcí nominují konečně opravdu zkušení odborníci. Své dlouholeté zkušenosti jistě zúročí 🤣.

    KLAUZOVA DOBA DESTRUKCE – RÁDOBY LEPŠÍ SPOLEČNOSTI – POD VEDENÍM ODS ZA POMOCI NÁRODNÍ FRONTY, OPĚT NAVÁZALA

  63. Svatopluk Beran napsal:

    JAK JSME SE STALI KOLONIÍ – ILONA ŠVIHLÍKOVÁ

    Washingtonský konsenzus

    Washingtonský konsenzus je desatero hospodářských pravidel, sepsaných roku 1989 ekonomem Johnem Williamsonem jako pomoc rozvíjejícím se státům. Představují standardní reformní balíček pravidel, jež uznávaly washingtonské instituce, jako je Mezinárodní měnový fond, Světová banka a ministerstvo financí USA. Pravidla zahrnují požadavky na makroekonomickou stabilizaci, otevření ekonomik v rámci obchodu a investic a posílení tržních sil v rámci domácího hospodářství. Lze jej chápat jako jakýsi manuál neoliberální politiky.

    Následně se začal i přes Williamsonův odpor používat pojem Washingtonský konsenzus v širším významu, kdy odkazuje na obecnější ekonomické orientace směrem k silně tržně založenému přístupu (někdy popisovanému jako neoliberalismus).

    Kam jsme za posledních pětadvacet let pod WASHINGTONSKÝM KONSENZEM došli? V jaké „kondici“ se Česká republika dnes nachází? A především: Kam směřujeme?

    Renomovaná ekonomka s politologickým vzděláním ve své nové knize s provokativním, leč bohužel přiléhavým názvem Jak jsme se stali kolonií, popisuje cestu, kterou jsme od tzv. sametové revoluce až po dnešek prošli, analyzuje současnou situaci a zároveň načrtává možnosti budoucího vývoje. Obraz, který nám autorka vykresluje, není příliš radostný, její pohled se ovšem opírá o empirická fakta, nikoli o ideologicky podbarvená dogmata, jimiž jsme – především ze strany mainstreamových médií – dennodenně krmeni. Na rozdíl od většiny „oficiálních“ ekonomů, kteří vývoj po roce 1989 vnímají jako celkově pozitivní, byť s drobnými, odstranitelnými vadami, se Ilona Švihlíková neobává nazývat věci pravými jmény a přímo říká, že jsme od samého počátku postupovali chybně: Česká republika se po roce 1989 začlenila do světové ekonomiky na bázi kolonie a v koloniálním postavení zůstává dodnes. Octili jsme se na periferii, a to jak z hlediska ekonomického, tak i politického a myšlenkového. Otázka, jestli to byla souhra okolností, záměr nebo důsledek naší naivity, nebude asi nikdy jednoznačně zodpovězena.
    Ilona Švihlíková naši výchozí situaci zasazuje do kontextu proměn ve světové ekonomice, která na konci osmdesátých let minulého století již procházela prohlubující se globalizací spojenou s nárůstem moci velkých nadnárodních korporací, vznikem tzv. globálních hodnotových řetězců a byla již poznamenána sílící financializací. Do světové ekonomiky jsme se začali integrovat za situace, kdy se kapitalismus nalézal ve vážných problémech. Rozpad východního bloku přišel jako „záchrana“– kapitalismu umožnil, aby Velkou recesi odložil o dvacet let. Československo, respektive později Česká republika, si vytvářelo svou transformační strategii v prostředí, které opanoval neoliberalismus, vtělený v tzv. Washingtonský konsenzus, jenž prosazoval liberalizaci coby lék na veškeré neduhy světa. Jak ovšem věděli již Němci v devatenáctém stoletím, liberalizace je nástrojem vítězů a je v rozporu s bytostnými zájmy zaostávajících zemí, které potřebují dohnat země ekonomicky silnější a vyspělejší.
    Někdejší socialistické země se staly nejen novým vítaným odbytištěm, nýbrž i živou laboratoří, v níž se, za podpory místních elit, testovaly účinky receptů tržního fundamentalismu, jako je deregulace, samoúčelná privatizace, sázka na „láci“, tedy konkurenci cenou (která u nás byla navíc hned na počátku transformačního procesu povzbuzena masivními devalvacemi koruny), fiskální restrikce, nízké mzdy a nízká přidaná hodnota. Pozdější příliv zahraničního kapitálu celkové nastavení nijak výrazně nezměnil, jedním ze zákonitých důsledků působení zahraničních korporací je totiž nejen masivní odliv zisků, ale i celkové prohlubování koloniálního postavení země, která se stává laciným sloužícím.
    Koloniální postavení má bohužel i své politické a mezinárodní důsledky. Projevuje se v neschopnosti a neochotě elit vnímat, v jakém prostředí se Česko nachází a jaké jsou jeho strategické zájmy, jakož i neschopnosti klást si skutečně důležité otázky.

    „Stali jsme se politickou periferií, která v zahraničněpolitické orientaci nemá dodnes definován ná¬rodní zájem, protože jen v předklonu plní zájmy upadajícího hegemona. Náš myšlenkový obzor se redukuje na mechanické přebírání vzorů ze Západu… Energie se věnuje margináliím, protože Česká republika je mimo dění, mimo hlavní intelektuální debaty. Hlubší otázky se ani nekladou, protože v podtextu se tuší, že u nás se stejně řešit nebudou, respektive že k nám dojdou jako poslední. Politika se omezuje na nastavení dobré „operativy“, protože strategii už jsme dávno přenechali někomu jinému.“

    Ilona Švihlíková ovšem nezůstává u popisu stavu a konstatování faktů a, jak sama uvádí, smyslem její knihy není „plakat nad rozlitým mlékem“. Nastiňuje vizi do budoucna, jakož i strategii, která nám může pomoci, abychom se z postavení kolonie vymanili.

  64. Zdeněk Gryc napsal:

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14

    Při odvodu na vojnu…
    jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero,
    prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.
    ——————————–
    …při odchodu z vojny mohlo dojít k malému nedorozumění…
    Otec manželky, který byl jako ajznpoňák odvelen na Slovensko do Spišské nové vsi,
    vzpomínal, že tam přišlo bodré slovačisko a dožadovalo se jízdenky do Ígl.

    Podle objektů a krajiny na „bladeho filmu“ nelze vyloučit, že po návratu od pohraniční roty se spletl a vystoupil o mnoho kilometrů na východ.
    Jde nepochybně o omyl, hrdý pohraničník by jistě záměrně nepodváděl.
    Že nebyl nikdy na panelovém sídlišti v Jihlavě je jasné z jeho,
    jak jinak a to vždy, „laskavého komentáře“:

    1. blade říká:
    Čtvrtek, 9. 9. 2021 v 14:20
    Slouha a nicka nick Gryc instaloval stopy komunismu od prkna > kreslil architekturu pod rudou hvězdou > vědomě budoval komunistickou brutalistickou architekturu > odsuzuji všechny tyhle komoušsko socialistické stavby spojené s tehdejším režimem > nesnáším všechny stavby vystavěné v té době > za komoušského socialismu se na monumentalitě nešetřilo > obdobně se nešetřilo i na té hitlerovské, že.
    Jásat nad panel story Březinky aj., kde slyší, v lepším případě, na jaký pořad se sousedé zrovna dívají, to opravdu nebudu. Kvantita dostala přednost před kvalitou bydlení > v Drážďanech šlo komoušsko demokratické panel story dávno k zemi. Tady se ta komoušsko socialistická panel mizerie ještě stavebně hýčká a její komoušsko socialističtí tvořitelé jsou odměňováni > někteří se bijou v prsa > jací jsou najednou havlisti > havlérka, která se uplatní již leda tak v politické grotesce Zkurvení havlisti > všechno naruby tu je …
    ——————————
    Takže jde o Václava Havla,
    nebo o paneláky ?

    Dvakrát týdně v poštovní schránce naléhavá nabídka:
    KOUPÍM BYT V TÉTO LOKALITĚ

    Je zajímavé, že zrovna PS-ák:
    „Tady se ta komoušsko socialistická panel mizerie ještě stavebně hýčká“

    blade říká:
    Úterý, 23. 11. 2021 v 21:16
    Aktuálně z Březinek >>> https://youtu.be/LeT44Ka-WA0
    ————————————————-
    Závěr:
    Aktuálně z Březinek patří do rafinovaný podvodných praktik anonyma,
    který předpokládá, že čtenář JL, bez uvozovek, je ducha mdlého a nahrávku neporovná s Březinkami

  65. blade napsal:

    Po dnešním tv vystoupení uskupení „Od všeho pět“ nás bohužel opět čeká policejní a restriktivní stát. Takže od dob Švejka > na chudý lid „Přísnost musí bejt“ > se vlastně nic nezměnilo.
    https://youtu.be/hiR4zqP2Qxs

    Nejde o VH ani panel > jen nick Gryc to stále nosí v hlavě > a textově tu z toho blbne > blade a možná i jiní mají z jeho blbnutí pouze švandu > :):):)

  66. Zdeněk Gryc napsal:

    ŠVANDA JE ŠVANDA

    CVAKÁNÍ ZÁVĚREM PS-áka NIKOLI
    Pokud čtenář JL čte komentář

    blade říká:

    Tak by měl slyšet foneticky:
    1/ „bu bu bu“
    2/ „cvaknout závěrem“
    3/ „zesere strachy“

    Pod tímto aspektem je nutno vnímat jeho DEMOKRATICKÉ TIRÁDY:

    Zkurvení havlisti > všechno naruby tu je …

    „VÁCLAV HAVEL ZASLOUŽIL SE O STÁT “ je zákon.
    Václav Havel je nositelem státních vyznamenání řady zemí světa, mnoha cen za uměleckou tvorbu i občanské postoje a desítek čestných doktorátů.[46] 24. května 1997 obdržel na Pražském hradě jako první Čestnou medaili T.G. Masaryka za věrnost jeho odkazu a jeho uskutečňování od Masarykova demokratického hnutí, které v roce 1989 pomáhal založit. V roce 2003 byl Havlovi usnesením Senátu a Poslanecké sněmovny propůjčen Řád T. G. Masaryka a Řád Bílého lva I. třídy.
    Senát ve svém usnesení také schválil formulaci „Václav Havel zasloužil se o stát“ po vzoru zákona o zásluhách T. G. Masaryka

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06
    S. architekt nemá o službě na čáře ani páru,
    zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili
    Potkat na čáře architekta,
    tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem,
    tak se na místě zesere strachy :-).
    Vy kubo z jihlavských Nemanic

  67. Svatopluk Beran napsal:

    Uveřejňujeme pro zapomětlivé a mladé, kteří si tu dobu nepamatují: hlavním viníkem radikálního zvýšení cen energií, je Evropská unie, která si za Topolánkovy vlády v roce 2007 vynutila rozdělení energetických společností. A domácí „pátá bruselská kolona“ v čele s premiérem Topolánkem a jeho kamarády z energetiky.
    Proč zdražuje plyn?

    V Topolánkově vládě – byla místopředsedkyní vlády DŽAMILA STEHLÍKOVÁ a podílela na odstoupení od dlouhodobé smlouvy s Ruskem, a přechodu na burzovní ceny plynu. Většina lidí kteří teď ODS a Topolánkovu vládu proklínají, si to pamatují, tak pro osvěžení paměti: Hlavním viníkem – radikálního zvýšení cen energií, je Evropská unie, která si za Topolánkovy vlády v roce 2007 vynutila rozdělení energetických společností. A domácí „pátá bruselská kolona“ v čele s premiérem Topolánkem a jeho kamarády z energetiky, tuto operaci na popud EU a velkých energetických korporací provedla. Samozřejmě v úzké spolupráci s dalšími členy vlády.

    Místopředsedy vlády tehdy byli zelený pirát Martin Bursík, dnešní europoslanec Saša Vondra. Ve vládě seděli mimo jiné Karel Schwarzenberg, Jiří Pospíšil, Cyril Svoboda a také zelení piráti Ondřej Liška, Džamila Stehlíková a Michael Kocáb.

    Přechod na energetickou burzu a zrušení dlouhodobého kontraktu s Ruskem na odběr plynu, na nátlak Evropské Unie, probíhal v letech 2006 – 2008. Kdo v té době u nás vládl? Vláda Mirka Topolánka I. 4. 9. 2006 – 9. 1. 2007. Vláda Mirka Topolánka II. 9. 1. 2007 – 8. 5. 2009.

    Ivan Noveský k energetické koncepci – CO JSME MĚLI, CO NEMÁME, ČEHO SE BYCHOM SE MĚLI BÁT A CO MUSÍME UDĚLAT

    Elektřina a zemní plyn – rozbitím funkčních celků dle nařízení Bruselu, neboli tzv. unbundlingem, se zničila logická a ekonomicky výhodná, léty osvědčená, cesta elektřiny od výrobce ke spotřebiteli.

    Co jsme měli (ještě v roce 1996):

    Elektřina – komplexně zajišťoval ČEZ, a. s. (České energetické závody) s 8 krajskými společnostmi (rozvodnými – např. JME Jihomoravská energetika) od výroby elektřiny, přenos, distribuci až po prodej elektřiny ke konečnému spotřebiteli, s jednotnou politikou rozvoje i cen. Vlastníkem byl český stát a města a obce a pár akcionářů z kuponové privatizace. Fungoval tzv. přirozený monopol 8 regionálních distributorů na distribuci a obchod daný vymezeným územím dle státní autorizace udělované Ministerstvem průmyslu. Spotřebitel tedy dostal jednoho z 8 distributorů, který byl současně i dodavatelem elektřiny a kterého mu určil stát.

    Cenu elektřiny stanovovalo MF cenovými výměry, po 15% navýšení ceny od 1. 8. 1996, platila na konci roku 1996 česká domácnost průměrnou konečnou cenu 1,07 Kč za 1 kWh elektřiny.

    Zemní plyn – ČPP (Český plynárenský podnik) s 8 krajskými společnostmi (regionálními plynárny – např. JMP Jihomoravské plynárny) zajišťoval komplexně tranzit plynu přes ČR, jeho uskladňování, distribuci a prodej plynu od hranic až ke každému konečnému spotřebiteli, s jednotnou politikou rozvoje i cen. Vlastníkem byl český stát a města a obce a pár akcionářů z kuponové privatizace. Fungoval tzv. přirozený monopol 8 regionálních distributorů na distribuci a obchod daný vymezeným územím dle státní autorizace udělované Ministerstvem průmyslu. Spotřebitel vždy dostal jednoho z 8 distributorů, který byl současně i dodavatelem zemního plynu a kterého mu určil stát.

    Cenu zemního plynu stanovovalo MF svými cenovými výměry, po 15% navýšení ceny od 1. 8. 1996, platila na konci roku 1996 česká domácnost průměrnou konečnou cenu 3,09 Kč za 1 m3 zemního plynu.

    Co nemáme (v roce 2021):

    Elektřina a zemní plyn – rozbitím funkčních celků dle nařízení Bruselu, neboli tzv. unbundlingem, se zničila logická a ekonomicky výhodná, léty osvědčená, cesta elektřiny od výrobce ke spotřebiteli. Vznikla celá řada společností s různými (často i zahraničními) vlastníky s různými, často protichůdnými zájmy, které stále více prodražují cestu elektřiny a cestu plynu ke koncovým spotřebitelům. Stát se opravdu velmi hloupě, oficiálně samozřejmě velmi „výhodně“, zbavil nejdůležitějšího strategického odvětví ovlivňujícího celou ekonomiku a hospodářství celé České republiky – české energetiky.

    Na námitky zkušených odborníků, zde nelze nevzpomenout nedávno zesnulého Františka Holce – viceprezidenta Hospodářské komory, kteří chtěli udržet majoritu státu v energetice z důvodu bezpečnosti státu a navíc ji použít jako trvale udržitelný a bezpečný základ pro financování důchodové reformy, nikdo nedbal. Politici a úředníci rozprodali (resp. i rozdali), co se dalo (ale bohužel i to, co se nedalo) z české energetiky. Proč politici a úředníci alespoň nevyužili např. již osvědčené dávno vybudované technické předpoklady – podzemní zásobníky plynu (proč jsem je tehdy na Jižní Moravě stavěl?) pro zajištění bezpečných dodávek zemního plynu v zimě a nezahrnuli je, i přes upozorňování, do státních hmotných rezerv, kam uskladněný zemní plyn bezesporu patří? Pouze u společnosti ČEZ, a.s. zůstal stát většinovým vlastníkem, ale…….

    Do cesty elektřiny nařízení EU (snad pro účely zdražení elektřiny?) vložilo mezinárodní burza v Lipsku (s pobočkou v Praze), kde musí výrobce svoji elektřinu (lacino) prodat a obchodníci s elektřinou nakoupit (draze) a do přímé cesty laciného ruského zemního plynu se vložila Rotterdamská burza (případně Londýnská burza)……

    -výrobní cena elektřiny z českých jaderných elektráren, které se v roce 2020 vyrobily 30 TWh (tj. téměř 37 % vyrobené elektřiny) činí cca 0,25 Kč za 1 kWh (dle údaje ČVUT).

    -výrobní cena elektřiny z uhelných elektráren jednoho velkého českého výrobce (celkem se v parních elektrárnách v ČR v roce 2020 vyrobilo více než 43 % veškeré elektřiny, tj. více než 35 TWh) činí cca 0,15 Kč za 1 kWh, ale k tomu se musí připočíst cca 1,60 Kč za emisní povolenky, tj. celkem nákladová cena 1,75 Kč za 1 kWh.

    -přesto (či snad právě proto?) česká domácnost platila, před podzimní explozí burzovních cen elektřiny 2021, průměrnou konečnou cenu 4,80 Kč za 1 kWh elektřiny. To je sice 4,5x více než v roce 1996, ale protože se také zvýšil průměrný plat, energetická chudoba, z důvodu ceny elektřiny, ohrožovala, do začátku podzimu 2021, pouze relativně malou část obyvatel ČR. Zajímavé ale je, že, jeden ze dvou „pilířů“ EU, Francie dokázala zajistit pro své domácnosti elektřinu v přepočtu cca za 2,- Kč za 1 kWh (aneb, kde udělali soudruzi z NDR chybu?)….

    -přesto, že české podzemní zásobníky plynu (POZA) mají kapacitu více než 1/3 celkové roční spotřeby zemního plynu a přes další výhody, včetně tranzitu, česká domácnost platila v roce 2021, před podzimní explozí burzovních cen zemního plynu, průměrnou konečnou cenu 6,20 – 18,60 Kč za 1 m3 zemního plynu.

    I nyní funguje v distribuci elektřiny i v distribuci zemního plynu tzv. přirozený monopol 3 největších distributorů. Na vymezeném území je distributor ve funkci orgánu veřejné moci. Přirozený monopol distributorovi na vymezené území zajišťuje Energetický regulační úřad. Spotřebitel může mít pouze jednu sesterskou obchodní společnost některého ze tří největších distributorů, která je pro něho současně tzv. dodavatelem poslední instance (DPI) a je mu tedy určena státem. Na vymezeném území distributor atedy i DPI současně vystupují jako orgány veřejné moci.

    Spotřebitel má ale, dle EU, „výhodu“, že si může svobodně zvolit některého ze 455 licencovaných obchodníků (překupníků) s elektřinou nebo některého z 291 licencovaných obchodníků (překupníků) s plynem, kteří ale velmi často (snad kromě výjimek, které těží zemní plyn v ČR) zpravidla nakupují elektřinu a zemní plyn na stejné burze, ale každý jinak. Licencovaní obchodníci mají velmi vágně stanoveny své povinnosti, resp. žádné povinnosti, a pokud se nestrhne lavina stížností, či politický tlak, jako nyní, ERÚ si jich v podstatě vůbec nevšímá…

    S burzou a s konečnými cenami elektřiny a zemního plynu pro konečné spotřebitele, které jediné spotřebitele zajímají, tedy nemá tedy Energetický regulační úřad (ERÚ), zhola nic společného. ERÚ reguluje pouze ceny distribuce, poplatků, služeb, apod., tj. u elektřiny cca ..… celkové ceny 1. pololetí roku 2021 a u zemního plynu cca 25% konečné ceny zemního plynu. Dnes vidím, že jsem ERÚ raději neměl v roce 2001, s tehdejší paní předsedkyní Janou Novotnou, zakládat.

    Cena elektřiny a cena zemního plynu z burzy není nikým regulována, proto se mohlo dostat několik milionů českých odběratelů zcela do rukou 455 obchodníků s elektřinou a 291 obchodníků se zemním plynem. A protože burzy se neregulují a „řídí“ si je spekulanti, ve spolupráci společně s největšími „hráči“, a to pouze ku svému prospěchu. Proč by tedy nevyužili (nezpeněžili) souhry mnoha okolností vytvořené šílenou politikou EK??

    Řízená likvidace evropské energetiky Bruselem probíhá (v čím zájmu?!) např. tím, že EU:

    -kromě povinné burzy v EU, vložila do ceny elektřiny další zdražení, např. formou emisních povolenek (ekologické odpustky jako další perfektní nástroj pro finanční spekulanty),

    -cíleně v Evropě vytváří nedostatek laciné elektřiny systémem Green Deal, Energiewende a dalšími likvidačními programy,

    -na jaře vyzvala Rusko, aby přestalo investovat do těžby zemního plynu, protože EU nechce mít 50% spotřeby z ruského zemního plynu,

    -tvrdým omezováním (snad přímo zakazováním) dlouhodobých smluv s fixními cenami ruského zemního plynu,

    -cíleným vytvořením nedostatku uskladněného zemního plynu v Evropě, apod., apod. vytvořila neobyčejnou koncentraci předpokladů pro vznik šíleného spekulativního nárůstu cen elektřiny a zemního plynu na burzách na podzim 2021. Tak velikou koncentraci příležitostí, vytvořených důslednou likvidační činností EK, prostě burzy nemohly ignorovat. Problém cen energií, nyní nazývaný energetickou krizí, vytvořený a stále prohlubovaný EK však bude dále gradovat, a to zejména ke škodě českých spotřebitelů, pokud nebude radikálně vyřešen.

    Odborníci, sledujíce kroky EK, sice čekali velký problém s elektřinou (podobný jako black-out 8. ledna 2021) ale až v lednu 2022 a se zemním plynem (po vyprázdnění poloplných POZA) cca v únoru 2022, ale burzovní spekulanti však byli rychlejší než příroda a dokázali „utrhnout“ ceny a tím současně zlikvidovali malé i střední obchodníky ve prospěch velkých „hráčů“ v roli DPI a velikou část české (i evropské) populace dostali do neřešitelné dluhové pasti.

    Unbundling nařízený EU, nejen stál mnoho miliard Kč, ale hlavně důsledně zlikvidoval jednotnou logickou cestu elektřiny a zemního plynu a vzájemné logické vazby zaručující bezpečnost a ekonomiku elektrifikační a plynárenské soustavy. To vše má obrovské dopady do cen elektřiny a zemního plynu pro konečné spotřebitele, protože vše nakonec vždy zaplatí konečný spotřebitel a nikdo jiný.

    I proto dnes zcela chybí jednotná politika rozvoje české energetiky. Místo rozvoje české energetiky se přijímají v Bruselu a jinde sdružené závazky na likvidaci české energetiky a tedy i české ekonomiky. Vytvoření jednotné energetické politiky nemá moc šancí na úspěch, zejména kvůli protichůdným zájmům (často zahraničních) vlastníků jednotlivých, dnes již nekompatibilních, „hráčů“ na energetické scéně České republiky a zájmů Bruselu na její likvidaci. To vše ale je, bohužel, v přímém rozporu se zájmy občanů České republiky.

    Pokud je nyní, na základě bruselských direktiv,

    – zastaveno financování bank do klasických stabilních (i když ekologických) nových elektráren a dalších zdrojů,

    -stát se zcela zbavil vlivu na strategický tranzit zemního plynu a uskladňování zemního plynu,

    -stát akceptoval zavedení ryze spekulativních prvků do technických řešení energetiky, tj. povolenek, jako formy ekologických odpustků,

    -stát ztratil vliv na zachování stabilních a přitom ekologických zdrojů elektřiny (kdy do ekologizace se investovaly stovky miliard Kč),

    -stát lehkomyslně rozbil zcela nadstandardní vztahy odborné i ekonomické s hlavním dodavatelem zemního plynu do Evropy a naši VIP pozici v nákupu a tranzitu zemního plynu bezplatně (a tedy na účet českých občanů) postoupil Německu,

    -stát pomáhá okrádání nízkopříjmových (a nyní již i středních) vrstev českých občanů násilnou elektromobilizací, jako nástroj k omezení volného pohybu občanů (mimo lockdownu s COVIDem),

    -stát zachovává přirozený monopol distribuce, který doplnil hustou sítí překupníků (obchodníků elektřinou a zemním plynem) a nedává možnost zajatým (dříve chráněným) spotřebitelům žádnou šanci či naději do budoucna na finančně dostupné energie.

    Čeho bychom se měli bát a co musíme udělat:

    Bát se musíme:

    -stále rostoucích rizik vyplývajících z plánů EK typu Green Deal, Fit for 55 a dalších,

    -nesmyslného navyšování ceny české elektřiny jejím přeprodáváním na německé burze,

    -realizace plánů likvidace fungující a stabilní české energetiky českými a mezinárodními ekoteroristy,

    –cenových šoků způsobených odstavováním ekologických uhelných a jaderných zdrojů v Německu při realizaci německého plánu Energiewende,

    –blackoutů způsobených odstavováním ekologických uhelných a jaderných zdrojů,

    Rizika DPI v systému unbundlig, na které již v červnu 2017 na mezinárodním energetickém fóru velmi důrazně upozorňovala předsedkyně ERÚ paní Alena Vitásková, se, poprvé a hned velmi významně, projevila, vlivem souběhu výsledků činnosti EK, právě letošní podzim např. u držitele licence na obchod s elektřinou a plynem Bohemia Energy a dalších. Licencovaní obchodníci s nárůstem cen elektřiny a zemního plynu na burze přestali plnit své povinnosti dle platných smluv vůči spotřebitelům a ti se začali registrovat u svých DPI.

    ERÚ zjevně zaspal:

    -při prevenci ochrany spotřebitelů,

    -při kontrole dodržování energetického zákona, zejména při kontrole plnění povinností držitele licence,

    -a zjevně nevyužil v době zjevné krize možnosti (povinnosti) dané mu energetickým zákonem v § 98a, stanovit vyhláškou postup při zajištění dodávky elektřiny a postup při zajištění dodávky plynu dodavatelem poslední instance, které by zajistily převod spotřebitelů včetně stávajících smluv a jejich podmínek s tím, že v rámci výkonu veřejné moci, usnadní DPI vyhláškou vymáhání kompenzace za rozdíly mezi přebíranými smluvními podmínkami a svými standardními podmínkami, to vše k tíži obchodníka, kterému byla zrušena licence.

    Co musíme udělat ihned: Nyní je povinností státu napravit pochybení a pomoci cca 900 tisícům českých spotřebitelů, kterým, díky neregulovaným „přepáleným“ cenám elektřiny a zemního plynu v systému DPI, zcela reálně hrozí energetická chudoba s následnými exekucemi a často i smrtí… Spotřebitel sám (i pokud to není nemohoucí senior, či matka samoživitelka, či jiný sociálně slabý občan) nemá ani podmínky a ani šanci vynutit si plnění platných smluv od držitele licence, který je mohl podvést tím, že s nimi uzavíral smlouvy na množství a ceny elektřiny a plynu, které neměl zajištěny. DPI naopak má právníky, finanční a další prostředky a tedy všechny předpoklady k tomu, získat kompenzace od původního držitele licence.

    Co musíme řešit systémově:

    -regulovat cenu elektřiny a plynu pro koncové spotřebitele na území ČR,

    -regulovat výkupní cenu elektřiny vyrobené v ČR,

    -zrušit nejvíce nebezpečné části unbundlingu v ČR, zejména odstranit překupníky s elektřinou a plynem,

    -uzákonit uskladňování plynu jako součást státních hmotných rezerv,

    -zabezpečit českou elektrizační soustavu před dopady Green Deal, Fit for 55 a dalšími likvidačními projekty EK,

    a další nezbytná opatření, která obnoví a zajistí přijatelné ceny a podmínky dodávek elektřiny a plynu pro všechny občany a společnosti v ČR.

    Ivan Noveský, Institut pro energetiku, 1. listopadu 2021

  68. blade napsal:

    TROCHU ŠVANDY > https://youtu.be/ls006X500BY 🙂

  69. blade napsal:

    Svazák funkcionář a kandidát bývalé KSČ se cpe na ministra nové vlády:

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Mikul%C3%A1%C5%A1_Bek

    Se vlivu zločinecké KSČ > nejen ve vládních postech > snad nikdy nezbavíme.

  70. Dvořák napsal:

    Že by tohle mohlo sedět v senátu a být členem demokratické partaje?😄 A nebo jaký předseda,takový senát? Možná by si to měl přečíst slizoun Fischer.

  71. blade napsal:

    Dvořák, pokud myslíte tohle (viz. pod čarou) tak neplést jména > v Senátu sedí Miroslava, ale v tom pod čarou píšou o Marii.

    ———————————————————————————–

    blade říká:
    Sobota, 20. 11. 2021 v 14:15
    A proto ve vedení investigativní žurnalistiky sedí stejná osoba, která je jednatelkou SFS Ventures?
    Za offshorovou kauzou zřejmě stojí lidé, kteří sami offshorové firmy k miliardovým transakcím využívali.
    No ty kráso, tady je možné úplně všechno.
    https://www.expres.cz/zpravy/pandora-papers-andrej-babis.A211005_182527_dx-zpravy_bpet

    Marie Němcová
    ://portal.expanzo.com/cs/osoba/50382-ing-marie-nemcova

  72. Dvořák napsal:

    U Marie už jsem se pobavil,Mirku radši nevidět,neslyšet. Já myslel Beka. Jak tam ti komunistobijci můžou sedět s takovejma…. 🤣🤣🤣

  73. Jan P napsal:

    Něco pro milovníky kapitalismu(blade,Dvořák,Gryc a další): Vakcíny, které byly vyvinuty a vyrobeny s velkým podílem veřejných peněz, vlastní farmaceutické firmy, které navíc určují co s nimi státy, které si je od nich draze kupují, mohou dělat. Takže dochází k tomu, že bohaté země, které si nakřečkovaly zásoby, musí vakcíny, kterým dochází trvanlivost likvidovat, protože je nesmí dál prodat, tam, kde zoufale chybí. Aktuálně je tak ohrožen asi milion dávek. Ulrike Baureithel, která o tom píše pro Der Freitag si myslí, že je to zločin proti lidskosti. Ale je to jen obyčejný kapitalismus – zisky jsou důležitější než lidi.
    https://www.freitag.de/autoren/ulrike-baureithel/teurer-muell?fbclid=IwAR3W5J8ucJR-F5rxwmzCTs3c3wOx3-FgiWNXUROfnFg1HHn8dSneDSyYQMk

    Při čtení těchto příspěvků si vždy vzpomenu na Wilhelm Reich.

    blade říká:..

    Dvořák říká:..

    Wilhelm Reich v masové psychologii fašismu dobře vysvětluje, jak němečtí nacisté dokázali apelovat na všechny vrstvy (antiliberalismem na živnostníky, socialismem na dělníky, antikomunismem na měšťanstvo atd), synkreze dělnické identity a rasismu byla u NSDAP od počátku ještě před Hitlerem a strasserem; ostatně podobný jev lze nalézt i u italského fašismu (revolučně akční a sociálně apelující rétorika spolu s antikomunismem, antiklerkalismem a nenávisti vůči Slovincům na severu Itálie).

  74. Dvořák napsal:

    Hm,a co s tím mám společného,Lenine P.? Spousta rádoby inteligentního textu,ovšem smysl žádný. Ale jestli to měl být orgasmus,tak chápu.

  75. Zdeněk Gryc napsal:

    AKTUALIZUJEME.
    Prezident Miloš Zeman je zpět v Ústřední vojenské nemocnici, odkud byl dnes převezen do Lán.
    Nakazil se covidem.
    Jeho program se ruší, předsedu ODS Petra Fialu tak premiérem v pátek nejmenuje.
    Článek
    „Prezident republiky Miloš Zeman byl v rámci standardů poskytovatele domácí péče ve čtvrtek v odpoledních hodinách na zámku v Lánech testován na přítomnost onemocnění covid-19. Výsledný test byl bohužel pozitivní,“ uvedl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. „Proto ve spolupráci s ošetřujícím lékařem profesorem Miroslavem Zavoralem bylo rozhodnuto o převozu pacienta zpět do Ústřední vojenské nemocnice v Praze za účelem řešení této situace. Program prezidenta republiky bude po dobu léčby onemocnění covid-19 pozastaven,“ dodal Ovčáček.
    Nedávno jsme viděli v telce film: LÁSKA CHLÉB A FANTASIE
    Světově proslulá italská komedie Luigiho Comenciniho. Ačkoli tento režisér vycházel ve své tvorbě z tradičního poválečného neorealismu, opravdový věhlas si vydobyl až komediemi LÁSKA CHLÉB A FANTASIE, LÁSKA CHLÉB A ŽÁRLIVOST. Třeba říci, že to byl úspěch zasloužený. Únik z neorealistické sociální deprese ke komedii, musel být pro režiséra vysvobozením. Stejně tak pro jeho diváky. Ačkoli zjevná snaha film maximálně odlehčit, je cítit prakticky ve všech scénách, některé návyky z dřívější režisérovi tvorby došly uplatnění i zde.
    To film výrazně obohacuje a doslova ho vytrhává z hrozivé škatulky romantického kýče,
    podobně jako aktualita z Lán.

  76. Zdeněk Gryc napsal:

    to víte:

    ŠTAM-PRDLE je ŠTAM-PRDLE

  77. Svatopluk Beran napsal:

    Jo, jo je tu veselo. Včera jsem sledoval Skopečka-ODS na ČT24 po 22HOD. Nevím proč, ale připomínal mi Spejbla a bylo z něj cítit, jak se rád poslouchá. Tak nějak mne po jeho vystoupení doopravdy mrzí, že už dva roky neřídí tuto republiku. Protože minimálně podle jeho rad, by covid u nás vůbec neměl šanci protože téměř všechno co vláda dělala, bylo úplně špatně. Tak jak mi objasnil, tak česká DVOUKOALCE SLOŽENÁ Z PĚTI STRAN, by naprosto ochránila ČR, ale kdyby to pochopili podle nich v celém světě-jak by to on řešili covidem, tak si COVID NIKDE ANI NELÍZ. 🙂

    JINAK S TÍM ZEMANEM, TAK TO JE HEREC, MANIPULÁTOR A POLITIK FAKT AŽ NA HRANU SVÉHO ŽIVOTA – TO JSOU FAKT PROTI NĚMU KLAUS-KALOUSEK-BABIŠ, NAPROSTÍ BŘÍDILOVÉ, nijak tím nechci snižovat nebo glorifikovat jeho osobu, jenom konstatuju. FAKT NA NAŠE ŠVEJKOVÁNÍ NIKDO VE SVĚTĚ NEMÁ 🙂

  78. blade napsal:

    Já se zase bavím jak Lenin JanP. opět všude stříká Hitlerem a fašismem. Lenin Jan P. mi připomíná ČT2 > kde každou chvíli je nějaký dokument o Hitlerovi, SS, fašounech, II. válce atd. > oni stejně jako JanP, ty svinstva snad propagují. Pokud se Leninu JanuP. ekonomicky nedaří > tak se musí více činit > ale on neustále mele něco o té snad všem známé sousedovic koze, že.

  79. Zdeněk Gryc napsal:

    ZÁJEZD ZEMANA DO LÁN, JMENOVÁNÍ PŘEDSEDY VLÁDY
    NEBO PRIMÁRNĚ NA FRŤÁNKA ?

    I NA POTÁPĚJÍCÍM TITANIKU SE KŘEPČILO

    inky.czDomácíZeman nakažený covidem se vrátí do Lán, v neděli jmenuje Fialu premiérem
    Zeman nakažený covidem se vrátí do Lán, v neděli jmenuje Fialu premiérem
    Dnes 10:58 • Aktualizováno 11:43
    Jaroslav Soukup, Novinky
    Podle informací ošetřujícího lékaře a ředitele ústřední vojenské nemocnice Miroslava Zavorala bude prezident Miloš Zeman v sobotu propuštěn. V neděli hodlá jmenovat na zámku v Lánech šéfa ODS Petra Fialu premiérem. Jak by mělo jmenování probíhat, není jasné.
    O Zemanově převozu zpět do Lán a záměru jmenovat Fialu premiérem
    informoval v pátek mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.
    Podle Fialy řeší Hrad to, jak bude jmenování probíhat s hlavní hygieničkou ČR Pavlou Svrčinovou.
    Měla by být dodržela hygienická opatření odpovídající tomu, že Zeman bude nyní 14 dní v izolaci.

    Teta Kateřina:
    KDO SI POČKÁ TEN SE DOČKÁ
    ———————————–
    PS. lidé jsou nepoučitelní, málo čtou komentáře anonymů v JL o architektuře.
    Málem každý den, stejně jako dnes ve schránce:

    „Koupím byt
    Zachovalý stav spěchá
    Platba v hotovosti
    Tel: 734 279 639“

    Chtělo by tam zavolat a varovat !
    Je otázka, jak kdo bere vážně anonymní telefonáty, že

  80. Dvořák napsal:

    Co takhle ty svý ctrl C-V a jiný sliny poslat Džamile? Určitě by spolehlivě stanovila diagnózu.

  81. Zdeněk Gryc napsal:

    Milan Dvořák: „musíme“

    „Musíme naše inženýry-architekty učit uctívat památku dělnické třídy a komunistické strany. A pokud některým z nich tyto myšlenky nejsou blízké, ukládat jim v tomto smyslu konkrétní požadavky k odbornému ztvárnění. Generace dnešní i příští ocení bezpochyby skutečnost, jako je plánované postavení pomníku prezidentu Gottwaldovi v sídle okresního města na památečním místě, z něhož k občanům Jihlavska promlouval“. Dnes to lze ještě prostorově řešit. Za pět let bude pozdě. Tady – i jinde.“

  82. Zdeněk Gryc napsal:

    Teta Kateřina:
    KDO SI POČKÁ TEN SE DOČKÁ

    Svrčinová nedělní jmenování Fialy v Lánech Zemanovi zatrhla
    Dnes 13:48 • Aktualizováno 14:11
    Jaroslav Soukup, Dominika Jeřábková, Novinky
    Pro nakažené i bez příznaků platí pravidla izolace. Výjimky neexistují. Radiožurnálu to v pátek řekla hlavní hygienička Pavla Svrčinová, která zároveň odmítla informace, že by s ní zástupci Hradu dohadovali podmínky jmenování Petra Fialy premiérem.
    Prezident Miloš Zeman, který byl pozitivně testován, chtěl Fialu v neděli jmenovat v Lánech.
    „Neumím si představit, jak by se mohla opatření při jmenování premiéra dodržet,“ řekla Radiožurnálu Svrčinová.
    ————————————
    „Neumím si představit,“
    že by Zeman potlačil svoji ješitnost a ego
    a začal jednat ve prospěch občanů
    CZ.
    GZ

  83. Zdeněk Gryc napsal:

    Nejvýstižnější fotka ČR za posledních 32 let !
    ————————————————–
    FOTKA ?
    FOTOMONTÁŽ ?
    ANONYMNÍ ?
    ——————————————-
    Nejvýstižnější foto současnosti pochází z aktuality:
    Polskou hranici s Běloruskem se pokusilo překonat 267 migrantů
    Aktualizace: 24.11.2021 15:38 Vydáno: 24.11.2021, 13:19
    Ilustrační foto – Uprchlíci na bělorusko-polské hranici u města Grodno, 17. listopadu 2021. ČTK/AP/Leonid Shcheglov
    Koupit foto
    Varšava/Kyjev – Polská pohraniční stráž dnes uvedla, že na hranicích s Běloruskem v noci na dnešek překazila pokus tří skupin migrantů o nelegální vstup do Polska. Jeden voják byl podle ní během zásahu zraněn na hlavně a musel být ošetřen. Celkově zaznamenaly bezpečnostní složky v noci 267 pokusů migrantů o přechod hrance.
    Fotogalerie: Krize na hranici Běloruska a EU

    Řadu měsíců trvající migrační krize na hranici Polska a Běloruska se vyhrotila předminulý týden poté, co se několik tisíc převážně blízkovýchodních běženců utábořilo na běloruské straně hranice v naději, že se dostanou do EU. V tom jim brání polská pohraniční stráž posílená zhruba o 15.000 vojáků.
    Poblíž obce Dubicze Cerkiewne se v úterý večer pokusilo dostat přes hranici asi 100 osob. „Tyto osoby byly velice agresivní, házely na polské příslušníky kameny a na plot z ostnatých drátů položily dřevěný žebřík, částí zábrany se prostříhali,“ uvedla dnes podle agentury DPA mluvčí pohraničníků. Některým migrantům se podle ní přechod hranice podařil, byli ale zadrženi a vráceni na běloruské území. Další dva pokusy o něco menších skupin se odehrály pozdě večer a krátce před půlnocí nedaleko obce Mielnik.
    Informace o dění na hranici je obtížné ověřit z nezávislých zdrojů, protože kvůli výjimečnému stavu v polském pohraničním pásmu nemají do oblasti přístup novináři ani humanitární organizace. Ochránci lidských práv viní Varšavu, že migranty, kterým se podaří proniknout do Polska, bezpečnostní složky zatlačují zpět přes hranici a neumožní jim požádat o azyl.
    Západ obviňuje režim autoritářského vůdce Alexandra Lukašenka, že láká migranty do své země a pak je posílá k hranicím s Evropskou unií. Minsk se tak podle západních zemí mstí za sankce, které EU na Lukašenkův režim uvalila kvůli porušování lidských práv. Běloruská strana podobná obvinění odmítá.

  84. blade napsal:

    „Koupím byt. Zachovalý stav spěchá. Platba v hotovosti.“ > ale to nachází ve schránce dnes každý majitel nemovitosti. Tak se pochlub > za kolik jim ho střelíš? 🙂

  85. Svatopluk Beran napsal:

    Bělousko nerozbombardovalo a nevyhnalo miliony občanů z Afganistánu-Iráku-Syrie a Lybie, pro své geopolitické zájmy. TO JE PRÁCE SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH A OSTATNÍCH Z USA PŘIPOSRANÝCH EVROPSKÝCH STÁTŮ V MILITARISTICKÉM USKUPENÍ NATO. Bělorusko je zemí která zbytečně trpí za tuto TRANSATLANRICKOU SVIŇÁRNU PROTI BLÍZKÉMU A STŘEDNÍMU VÝCHODU. Pakliže si mezinárodní pašeráci našli novou cestu po zablokování přímé cesty do Evropy a to přes Bělorusko do Polska a Pobaltských států coby členů MILITARISTICKÉ ORGANIZACE NATO je napomáhání Běloruských pohraničníků překročit hranice těmto přeběhlíkům, které Bělorusko nevygenerovalo do zemí EU, jenž spolu se Spojenými Státy zavinily tento exodus, zcela přirozeným chováním země, která nemá žádnou povinnost trpět za SVINSTVA TRANSATLANTICKÉHO VALU. BĚLORUSKO NEORGANIZUJE MIGRACI MUSLIMŮ PŘES SVOU ZEM, ALE ZCELA URČITĚ MÁ PRÁVO TYTO BĚŽENCE POSÍLAT ZE SVÝCH HRANIC K TĚM, KTEŘÍ NESOU PLNOU VINU ZA TENTO ÚNIK BĚŽENCŮ ZE SVÝCH ZEMÍ, ROZBITÝCH EVROPOU A AMERIKOU.

    Bylo by moudré v demokracii nepodléhat oficiálnímu matení mysli PR propagandou. Oproti socialismu je již více možností si zjískávat pravdivé skutkové informace a nepodléhat hned první blbosti, kterou si oficielní PR vymyslí a zásobuje s ní své ovečky.

  86. Zdeněk Gryc napsal:

    SE SLUŠNOSTÍ U ANONYMA
    DALEKO NEDOJDEŠ

    1. blade říká:
    Úterý, 2. 11. 2021 v 11:59
    Bohužel po dobrém to nejde > hele ty starej vole z Březinek či bůhví odkud > mel si co chceš, stejně to nikdo nečte a nikoho to nezajímá > ADMIN JL BY MĚL KONEČNĚ ZAKROČIT, NEBOŤ TU AKORÁT ZASÍRÁŠ A ZNEPŘEHLEDŇUJEŠ BLOGY DRUHÝCH. Takže nick Gryc > https://pngset.com/images/wtf-memes-best-collection-of-funny-wtf-pictures-meme-happy-birthday-flip-off-stencil-face-person-human-transparent-png-1611981.png
    Ještě doplním > nick Gryc nedělaj tu ze sebe idiota > nevytrhávaj z kontextu té mé lidové slovesnosti (vyprávění jiných-já to nezažil) co se ti zrovna hodí. Chybí jim tam pasáž o poslechu Hlasu Ameriky, o poslechu Svobodné Evropy, o poslechu Radia Luxembourg > ale také, na rozdíl od SVAZÁKA a SOUDRUHA nick Gryce, pasáž o odmítnutí vstupu do SSM.
    Takže SOUDRUHU a RUDÝCH POUHÝ SLOUHO nick Gryc > vyliž si prdel !

    Anonym „blade“, ale i jeho rudý kroužek, který nenávidí Václava Havla,
    stejně jako předsedu senátu Vystrčila,
    se JL několikrát dosti drsně, presentoval:

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06
    S. architekt nemá o službě na čáře ani páru,
    zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili
    Potkat na čáře architekta,
    tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem,
    tak se na místě zesere strachy :-).
    Vy kubo z jihlavských Nemanic
    —————————————
    2. blade říká:
    Pátek, 26. 11. 2021 v 16:23
    3. „Koupím byt. Zachovalý stav spěchá. Platba v hotovosti.“ > ale to nachází ve schránce dnes každý majitel nemovitosti. Tak se pochlub > za kolik jim ho střelíš?
    4. ——————————————-
    5. Střílet není nutno. Stačí:
    6. Potkat na čáře architekta,
    tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem,
    tak se na místě zesere strachy :-).
    Vy kubo z jihlavských Nemanic
    Pokud se totalita + PS- ác i vrátí tak by to mohlo dopadnout jako u profesora Rozehnala:

    Otec byl velice ovlivněn hudbou, jejími tóny i rytmem. V našem bytě byli častými hosty tehdejší slavní muzikanti, Páleníček, Plocek a Sádlo. Tito citliví umělci těžko nesli tatínkovo věznění a zasloužili se o to, že president dal po dvouapůl letém vězení otci milost
    Zmiňovat se o tom, že dcera Rozehnala by měla studovat architekturu je asi zbytečné. Také je známý vztah otce na profesora Fuchse, který napsal úvod k jeho dílu „Nemocniční otázka města Brna“
    Myslím, že i v době mého studia mne otec příliš neovlivňoval a ponechal to na atelieru přítele Fuchse, ve kterém jsem svá studia dokončila. Pamatuji se, jak ho tam přišli odvést k výslechu a ani mu neuvolili vrátit se pro jeho pověstnou rádiovku. Fuchse odsoudili podmíněně a měl štěstí, že Gočár, tehdy hradní architekt ovlivnil i jeho podmíněný rozsudek s tím, že ho potřebuje ve své projekční kanceláři na Hradě.
    Za hodně vděčím i slovenským tatínkovým přátelům, kteří ovlivnili i to, že jsem byla připuštěna ke státnici. V té době, tedy od ledna 1960 byl už otec žalářován. To byl klíčový okamžik, kdy otec architekt se mohl věnovat dceři architektce.
    Místo toho jsem musela opustit Brno a byla vyhnána do Jihlavy, kde jsem jako dcera kriminálníka ani nemohla být zaměstnána e státním ústavu. Odtud jsem v noci za těžko popsatelných okolností přistupovala do vlaku, kterým jsme jeli jednou za čtvrt roku na krátkou návštěvu do věznice na Pankráci. Tuto situaci poněkud zmírnito to, že zde byli vděční žáci mého tatínka. Těžko si někdo dnes dokáže představit tuto dobu, kdy nám byla zabrána polovina bytu a věci naházeny až málem ke stropu. Dodnes ještě dokážu ve přestěhovaných věcech najít nepublikované dopisy tatínka z vězení. Přikládám první 3, které otec doplnil nostalgickými kresbičkami na vzpomínky z mládí. I to mu bylo zakázáno, aby snad v nich nebyl nějaký jinotaj.
    Když už jsem se v rámci odměku mohla vrátit do Brna, opět to byl profesor Fuchs a jeho syn se kterými jsem spolupracovala. Vzpomínám na odměk totality Pražské jaro, kdy jsem doprovázela otce na setkání s ministrem Císařem a Smrkovským. V těch zmíněných poházených archiváliích jsem docela nedávno ještě našla zmíněné 3 dopisy z kriminálu i foto, které dokumentuje toto setkání.

  87. Svatopluk Beran napsal:

    Pane Dvořáku a Blade, s tím Leninem je to HLOUPÉ NÁLEPKOVÁNÍ. Skutečností ale je, že se tomuto jednoduchému principu nálepkování, zavedenému ODS a Václavem Klausem po 89 roce k odstranění kohokoliv, kdo nesouhlasil s jejich nově nastoupeným ekonomickým kurzem WASHINGTONSKÉHO KONSENZU, daří i po třiceti letech a to především i díky neustále shodnému tlaku mainstreamu. Ještě dlouho se tato zem bude ZBAVOVAT ODKAZU VÁCLAVA KLAUZE a to hlavně když mnozí dodnes neznají prapůvodce a počátek tohoto principu politického boje tehdy startující pravice, proti JAKÝMKOLIV jiným pohledům na typ ekonomiky, NEŽ KTERÁ NÁM BYLA VNUCOVÁNA SPOJENÝMI STÁTY PŘES MEZINÁRODNÍ MNĚNOVÝ FOND SE SVOU SKUPINOU SVĚTOVÝCH BANK A MINISTERSTVEM FINANCÍ USA.

  88. blade napsal:

    Citace:
    >>> …Nepochopím kde se ve Vás bere ta hrozná drzost, že se stále navážíte do mého soukromého vlastnictví. Je vidět, že jste typický produkt komunismu, který je přesvědčen, že má právo nebrat ohled na soukromý majetek. Pane architekte (nick Gryc), dovolte mi, abych Vás konečně poslal někam. … >>>

    https://js.pencdn.cz/acimage/w600-h330/204876.jpg

  89. Zdeněk Gryc napsal:

    RUDÉ BUŇKY MOZKOVÉ VE STŘEHU
    ————————————-

    Pondělí, 1. 11. 2021 v 16:49
    . blade říká:
    Středa, 22. 9. 2021 v 13:20
    Horolezci v Pákistánu nic nedostanou a ještě budou pojišťovně asi vracet.
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/pojistovna-uniqua-neuhradi-zachranu-horolezcu-v-pakistanu.A210922_123913_domaci_ajez
    Zdenál jim to cálne nebo vyhlásí veřejnou sbírku, že.

    blade říká:
    Pátek, 26. 11. 2021 v 16:23
    „Koupím byt. Zachovalý stav spěchá. Platba v hotovosti.“ > ale to nachází ve schránce dnes každý majitel nemovitosti. Tak se pochlub > za kolik jim ho střelíš?

    blade říká:
    Pondělí, 22. 11. 2021 v 22:23
    „Kravíny 96 – 2a“
    Nejenže zasíral krajinu kravíny pro socialistická JZD, ale také tím potažmo kurvil životy hospodářů > JAK VÍM Z VYPRÁVĚNÍ > musel nejeden hospodář dát svůj dobytek pro ty kravíny > i dát koně JZD. Pokud odmítl, tak ho navštívili páni v černých kabátech > při prohlídce hospodářství mu někam podstrčili potravinové lístky a následně ho obvinili z kšeftování s těmi lístky > poté následoval půlroční Jáchymov.
    —————————————————————————————
    A ten Lukáš > byl dávno odložen > kurvoidní soudruhu > tlampači dezinformací od Březinek
    Architekt Jiří Jirmus, doporučoval pro pochopení souvislostí slogan:
    „PŘELOŽ SI DO ČEŠTINY“:

    SOUDRUZI ANONYMOVÉ JIHLAVSKÝCH LISTŮ
    NENÁVIDÍ HAVLOVU DEMOKRACII
    —————————————
    PRAKTICKÉ UKÁZKY:
    VÝSTRAHA OD: „nám soudruhům“ – „jak prudit s havlem.“

    XXXXX říká:
    Neděle, 22. 7. 2018 v 12:42
    „Zhanobil ses sám oslavováním ochlasty a kurevníka a kdybys o něm držel hubu a psal o stavbách,
    nikdo by tě nehanobil“
    ——————————————————-

    „Ty nechápeš, že dokud budeš prudit nedáme ti pokoj?“
    XXXXX říká:
    Sobota, 18. 8. 2018 v 9:56
    A to měla být urážka? Nějaká vzpomínka na mládí,
    na dobu kdys
    —————————-
    nám soudruhům
    —————————-
    s tímto pozdravem lezl do prdele?
    Pro pár špinavých zlaťáků, pro falešnou slávu…
    Ale pane architekte to nebylo na Vás ale na oslíka.
    Vy jste přeci krysa. Co si to ani přiznat neumí.
    ——————————————————–
    XXXXX říká:
    Čtvrtek, 17. 12. 2015 v 21:27
    ani to nečtu a jak jsem řek VŮL.
    Hele architekte mel si svou, já už to nebudu dál komentovat. Meleš, meleš a meleš ale vo hovně. Na tvý úvahy každej sere lidi mají narozdíl od tebe starosti jak existovat a ne
    jak prudit s havlem.
    „Faktem je , že to nejspíš dlouho nevydržíš. Díky Bohu.
    A kdybys to chtěl urychlit stačí skočit z šityparku s lanem kolem krku, jak to před léty předvedl jinej magor tvýho ražení.“

    1. XXXXX říká:
    Sobota, 30. 1. 2016 v 13:34
    Tak já myslel, že už je od tebe klid na věky a zas ne. Proč to tu vlastně visí?
    Ty nechápeš, že dokud budeš prudit nedáme ti pokoj?
    Celý Jihlavě (podle mě) je u prdele Gryc, Rozehnal a Havel. Lidi mají jiný starosti. Po většině existenční. Neříkám že si za to opět většinově nemůžou sami, ale kecy o nějakým Rozehnalovi koho to zajímá? Dobře, nakreslil jsi Březinky, komoušům pentagon, někde nějakej most, co já vím co ještě, dobrý všechno to stojí, lidi to užívají, tudíž tvé práci čest. Ale koho to kurva dneska zajímá?
    ——————————————————————–
    „ty scvrklej pytlíčku smrdutý kolaborantský žluče…“

    „Ty nechápeš, že dokud budeš prudit nedáme ti pokoj?“

  90. blade napsal:

    Tak jsem trochu otočil to > Svatopluk Beran říká: Pátek, 26. 11. 2021 v 17:11

    Pane JaneP., s tím milovníkem kapitalismu a Wilhelm Reich je to HLOUPÉ NÁLEPKOVÁNÍ. Skutečností ale je, že se tomuto jednoduchému principu nálepkování, zavedenému KSČ levicí v 48. roce k odstranění kohokoliv, kdo nesouhlasil s jejich nově nastoupeným ekonomickým kurzem pětiletek, daří i po těch letech a to především i díky neustále shodnému tlaku mainstreamu. Ještě dlouho se tato zem bude ZBAVOVAT ODKAZU KSČ levice a to hlavně když mnozí dodnes neznají prapůvodce a počátek tohoto principu politického boje tehdy startující levice, proti JAKÝMKOLIV jiným pohledům na typ ekonomiky, NEŽ KTERÁ NÁM BYLA VNUCOVÁNA KSČ SE SOVĚTSKÝM SVAZEM PŘES EKONOMIKU RVHP A MINISTERSTVA FINANCÍ SOVĚTSKÉHO SVAZU.

  91. Svatopluk Beran napsal:

    No to už je lepší 🙂 než přes toho Lenina a komunistu. A jak znám Jana, tak v tom o tom KSČ a 48 roce s vámi bude plně souhlasit.

  92. Svatopluk Beran napsal:

    Já bych k tomu jen lehce přidal, že drtivá většina občanů to také tak vnímala a domnívala se že začneme nově na zcela ZELENÉ LOUCE s tím, že co bylo dobré zůstane a co bylo TOTÁLNĚ špatně, se umožní PŘEMĚNIT v iniciativu do schopností maximálního potenciálu každého občana v jeho vyšší OSOBNÍ prospěch a zároveň prospěch celé společnosti a morálnosti státu. No a ta hranice mezi tím co vše může a kam až nesmí samotný OSOBNÍ PROSPĚCH JEDNOTLIVCE, by podle mne měl být demokratický souboj mezi demokratickou LEVICÍ a demokratickou PRAVICÍ. TAK TOMU ALE NENÍ A MY JSME VE VLEKU DEMOKRACIE USA, která nemá ze skutečným ,,pouze politickým soubojem,, mezi levicí a pravicí – VŮBEC NIC SPOLEČNÉHO -. Jen tak pro objasnění jak já jako LEVIČÁK bych viděl ,,přibližně,, osobní možnost bohatství pro střední třídu, je 50 milionů kč, s čímž nemám žádný problém. Je to jen můj pohled jak já vidím demokratického levičáka.

    Takže jsem například pro následující i když zrovna MMF bych za jeho historickou roli zrušil.

    https://blisty.cz/art/88428-mmf-vyssi-dane-pro-bohate-snizi-nerovnost-a-neohrozi-rust.html

  93. Svatopluk Beran napsal:

    A ještě, já jsem teda dneska zase k nezastavení , dobré zhodnocení toho co, jak, kdy a v jaké míře dělala socialistická česká ekonomie dobře či špatně a kdy se začala propadat a proč o proti západu a to i v empirických tabulkách v porovnání s jinými socialistickými či západními zeměmi, si můžete přečíst právě v knize ekonomky Švihlíkové – Jak jsme se stali kolonií – . Je to pouhých 215 stránek a i mně jako ekonomickému laikovi, se to lehce a rychle četlo. Když se do toho kousnete, maximálně za dva tři dny to máte. Také Štrougal vydal dvě knihy rozhovorů o svém životě. Pokud si je přečtete a vytěsníte politické srajdy a bláboly, najdete tam ve čtvrtině z jeho každé z obou knih, překvapivé a zajímavé informace a skutečnosti o schopnostech tehdejší československé ekonomiky, na níž se dalo po 89 ROCE dobře nastoupit do skutečného kapitalismu, výhodného pro drtivou většinu občanů. Pokud by jsme ovšem nebyli Spojenými Státy donuceni přes pátou kolonu v ODS a Klauze naši zemi rozkrást a rozdat pokulhávajícímu západu, který jsme tím a nejen samozřejmě my, dali kapačku do žil na dalších 20 let.

  94. blade napsal:

    Západ je evidentně marxistický. Jakkoliv svoboda v kapitalismu někdy skutečně znamenala vládu bohatých. Levičácké pojetí je zase jen ta stará špatná komunistická diktatura majitelů Pravdy.

    Nic lepšího než demokracii a svobodné volby na oba problémy zatím nikdo nevymyslel. Nicméně Západ jde dnes směrem „politickokorektní levičácké totality“.

  95. Dvořák napsal:

    Pane Berane,přes nálepkování je tu právě TEN specialista. Co já už všechno byl v jeho bujné,nebo jednoduché, fantazii. Až sem si někdy říkal,jestli by to neukončila nějaká tečka.
    Nastavením limitů se zase dostáváte pod nějaký řízený dozor. Zase budou lemplové žalovat,že on má víc než já a bude se zatýkat a soudit. Nebo jak by to mělo fungovat? Státem řízené zbohatnutí? Pokud něco,tak je potřeba nastavit pravidla a dodržovat je,levá nebo pravá,vymáhat jejich dodržování a postihovat nedodržování. A jestli má někdo majetek pět tisíc nebo pět miliard je úplně jedno. No jasně, je to utopie,protože peníze mimo oficiální výplatu nesmrdí a charakter chybí levičákovi i pravičákovi a platí to i o těch nových. Kolikrát Bartoš prohlásil, že s ODS do vlády nikdy a šup,už tam chrochtají.

  96. Dvořák napsal:

    Ani,ze západu nám po komunismu posílají daleko větší prasárnu.

  97. Svatopluk Beran napsal:

    Já jsem neříkal že 50 milionu je správně coby zákon světa, já jsem říkal že je to jen moje vize levičáka že 50 milionů je pro vršek STŘEDNÍ TŘÍDY a tím jsem myslel z množství prostředků směny, které jsou dnes ve světě díky dosavadnímu chodu světa k upotřebení, asi tak rozumným mantinelem podle mne, jako levičáka. Ještě tu je střed a spodek střední třídy a chudí oproti OBSLUŽNÉ ELITĚ A ELITĚ JAKO TAKOVÉ, KTERÁ VLSTNÍ V NĚKOLIKA PROCENTECH OBČANŮ SVĚTA TÉMĚŘ CELÝ MAJETEK PLANETY, JESTLI VŮBEC VÍTE A NEBO CHÁPETE O ČEM HOVOŘÍM. Mravní kapitalismus a jeho původní vize by měly napňovat většinu obyvatel planety a měl by tak vyhrávat soutěž o to, který ekonomický systém a v jaké míře, je pro naší planetu nejvhodnější. Pokud to tak ale nefunguje, není nikde v žádném přírodním kodexu vesmíru dnešní kapitalismus zakotven jako jediný možný vesmírný ekonomický systém. Dokonce není ani dnešní typ kapitalismus zakotven v americké ústavě, či jakémkoliv jeho dodatku. Typ ekonomie a prospěchu z něj pro co nejvíc občanů planety, by měl být jen a jen demokratickou volbou všech zúčastněných. Vy si můžete, zrovna tak jako já jen přát jak by to mělo vypadat a zrovna tak jako já tuto nabídku nabízet ostatním.

  98. Svatopluk Beran napsal:

    Jinak si uvědomuji jak vás Jan nálepkoval a dost dobře tomu nerozumím, proč to takhle prezentoval.

  99. Svatopluk Beran napsal:

    Jinak správné levičáctví je podle mne v principu požadavek aby se na vytvořeném bohatství podíleli NEROVNOMĚRNĚ – pole kvality myšlenky, nápadu a odvedené fyzické práce nastavením mantinelů výše odměny – VŠICHNI ZŮČASTNĚNÍ. OPROTI PRAVIČÁCTVÍ – JAK JSEM HO POCHOPIL I OD VÁS, pokud jsem vás pochopil špatně, klidně mě opravte, ŽE PRÁVO NA VYTVOŘENÉ BOHATSTVÍ, MAJÍ NESOUMĚRNĚ OPROTI ZŮČASTNĚNÉ VĚTŠINĚ, POUZE VÝMEČNÉ ELITY.

    Jako představu uvádím že asi jedno procento obyvatel planety vlastní minimálně kolem 80procent bohatství celé planety a ti si řídí jak jim budou dál a dál přibývat další procenta nad těch dosavadních 80. Vy s tím souhlasíte?

  100. blade napsal:

    https://files.fm/f/ks73azx46

    Podle odpovědi ÚS výše se může řídit každý 🙂

  101. Svatopluk Beran napsal:

    Nicméně Západ jde dnes směrem „politickokorektní levičácké totality“.

    Zatím jsem takové spojení slov neslyšel, ale rozumím tomu, co tím je myšleno. Já si něco takového vůbec nemyslím a nezlobte se na mne a nemyslím to jako urážku, ale ve své významu, to je hloupost. Levice v žádném případě EVROPU neřídí a neorganizuje. To by totiž musela v prvé řadě EVROPA vystoupit z NATa a pak by se teprve mohla ukazovat pomalu cesta k levicovému principu kapitalismu. Dokud je ale Evropa součástí militaristické vize geopolitiky a demokracie světa pod vedením Spojených Států, je vše co dělá pod kontrolou USA A PŘEDEVŠÍM FINANČNÍCH ELIT USA. Pokud vám připadá, že vámi prezentované větné spojení je pro vás vysvětlující situaci na západě, jedná se podle mne MOŽNÁ o pouhé dočasné povolování opratí, aby se systém ŠÉFŮM NESPLAŠIL a oni ho mohli dál, dle svých potřeb kočírovat. Jestli tím chcete poukázat na GREAN DEAL, pak ten přeci ve své podstatě vůbec nemá sloužit lidem, nýbrž opět zajistit lepší přežití FINANČNÍM ELITÁM, v jejich dnes jimi poškozovaném světě možných a nezbytných surovinových zdrojů, čímž znemožňují přirozenému samoobnovování přírody.

  102. Jan P napsal:

    Hele, ví někdo co je to ta „globalistická neoliberální a neomarxistická finančně-politická chobotnice“ ?
    Není zač.

  103. blade napsal:

    Politickokorektní levičácké totality:

    Dement, komsomolec a zednář se sešli: Soudruzi vytyčili nemalé cíle. Vakcíny, sodomii a migranty nacpeme všude! Pravidelná migrace, náš bolševický cíl. Humanitární bomby pro každého. Na obzoru občanská válka nejen v USA?

    Rovnost a zelená svornost
    V oblasti prosazování „rovnosti“ přijali závazek „ prosazovat rovnost a rasovou spravedlnost“, přičemž slíbili vytvořit zastřešující instituci pro tento proces – Severoamerické partnerství pro rasovou rovnost a začlenění. Dále se zavázali svolat „setkání domorodých ženských lídryň v rámci trilaterální pracovní skupiny pro násilí páchané na domorodých ženách“. Ve společném prohlášení se uvádí, ve stylu těch nejlepších dokumentů z komunistických sjezdů: „Stojíme pevně v našem závazku dosáhnout rasové spravedlnosti a začlenění pro všechny. Pro tento účel naše země posílí spolupráci v této oblasti prací na třístranném plánu pro rasovou rovnost a začlenění.“

    Následoval závazek ochrany práv LGBTQI+ lidí, který byl korunován příslibem „závazku vůči Globálnímu fondu pro rovnost, na podporu aktivistů v první linii a podpory, jakož i na zvyšování účasti Ameriky v základní skupině LGBTQI OSN a v Koalici za stejná práva, která koordinuje diplomacii na podporu lidských práv.“ Pracovníci velvyslanectví se tedy nemusí obávat, peníze budou a vyvěšování duhových zástav nepřestane.

    Ani zde lídři nezůstali nic dlužni osvědčenému zlatému fondu levicové rétoriky: „Nadále jsme odhodláni prosazovat globální odstraňování zákonů a politik, které diskriminují osoby na základě jejich sexuální orientace, genderové identity nebo projevu nebo pohlavních charakteristik, a bojovat proti všem násilným činům zaměřeným na LGBTQI+ osoby. Naše rozmanitost je naší silnou stránkou a klíčem k odemknutí naší budoucnosti.“

    Klidně mne kamenujte, že je to z:
    https://www.protiproud.cz/politika/6147-dement-komsomolec-a-zednar-se-sesli-soudruzi-vytycili-nemale-cile-vakciny-sodomii-a-migranty-nacpeme-vsude-pravidelna-migrace-nas-bolsevicky-cil-humanitarni-bomby-pro-kazdeho-na-obzoru-obcanska-valka-nejen-v-usa.htm

  104. Dvořák napsal:

    Pane Berane,jà se za pravičáka nepovažuju, tak nevím, jestli jsem ten pravý na vysvětlování. Prostě to beru,tak jak to je. Nikdy jsem nepodnikal,uhlobaronství jsem taky nezdědil. Prostě dělám tak,abych měl vše,co potřebuju a mohl být aspoň trochu nezávislý na změnách politického režimu. A tu možnost má dnes každý zdravý člověk. Ale nebaví mě dělat na vychcánky a podporovat snahy jako housing First,sociální dávky pro nepracující,upřednostňování různých úchylných menšin. No a tak.
    Co se týče toho bohatství planety ,tak nevím. Přes noc to asi nezvládli a ani ty lidi neznám.

  105. Jan P napsal:

    Zvykl jsem si, že mi fašisti nadávají do komunistů. Mně je to jedno.
    Ta masová psychologie fašismu od Wilhelm Reich na ty dva nácky fakt sedí. Ne, že ne.

  106. blade napsal:

    Všichni tak nějak víme a vidíme, že současný stav je špatný.

    Jakmile se ale objeví kdekoliv nějaká snaha o změnu, hned jí odsoudíme > pošpiníme > přirovnáme k něčemu zlému > zavrhneme > předem prohlásíme za špatnou. Jedni z pohledu levičáka > druzí z pohledu pravičáka > třetí z pohledu sociální soudružnosti > čtvrtí z pohledu možnosti podnikání atd atd. > Ale proč se tohle děje? Komu to prospívá? Přece pokud by lidé opravdu postupovali podle těchto pravidel, tak dodnes lezeme po stromech a žereme ovoce, lupeny a brouky, že JaneP.

  107. blade napsal:

    Ještě poznámka:
    Sociální základnou národněsocialistického hnutí v Německu byla od počátku maloburžoazie > sedláci, živnostníci, malí obchodníci, příslušníci svobodných profesí a deklasovaní intelektuálové > proto také hnutí bylo protikapitalistické a do značné míry protietatické (Wehrmacht měl být například nahrazen „lidovými“ milicemi – oddíly SA). Kvalifikovaní dělníci měli SPD, méně kvalifikovaní a nezaměstnaní dělníci KPD. To až v souvislosti s odstraňováním nezaměstnanosti a sociálními programy NSDAP a Hitlerem jako kancléřem se dělnictvo během tří let dávalo na stranu NSDAP > takže nácek a fašoun je JanP. > nikoliv blade > jak nácek a fašoun JanP. mylně uvádí.

  108. Jan P napsal:

    Skvělý. Vedle normalizačního architekta další bojovník proti komunismu a neomarxismu.
    Na rozdíl od pana Gryce si jako hrdý pohraničník život v normalizaci liboval.

    blade říká:
    Sobota, 27. 11. 2021 v 15:31

    „Až sto tisíc levicově orientovaných dělníků se v prvním roce nástupu nacistů k moci ocitlo za branami koncentračních táborů a z politických důvodů v nich zůstávali po celý čas existence takzvané Třetí říše. Statisíce dalších byly „jen“ propuštěny z práce. A vedle toho existuje celá řada dalších důkazů, že se dělníci nikdy nestali integrovanou součástí nacistického Volksgemeinschaft, „národního společenství“.
    https://a2larm.cz/2020/06/jak-hitler-zlikvidoval-odbory-a-pokusil-se-vytvorit-poslusnou-pracovni-silu/

  109. blade napsal:

    Nacisté také projevovali nesmiřitelný odpor k marxismu a bolševismu, tedy k ideologiím, které střední třída považovala za přímé ohrožení svých tradičních pozic ve společnosti. Takže JanP. jako střední třída je nácek > ba přímo se pasuje na gestapáka co chce zavírat lidi > na rozdíl ode mne na té hranici sloužil on > neboť mu to ukládala tehdejší povinnost ZVS > tady si hraje na levičáka, ale opak pravdou > je nácek jak poleno.

  110. blade napsal:

    Dnes je tomu 40 let, kdy 27. listopadu 1981 byla v Praze podepsána dohoda (č. 12/1978 Sb.) mezi vládou ČSSR a vládou SSSR o spolupráci při výstavbě první etapy jaderné elektrárny Temelín.

    https://www.svetenergie.cz/cache/img/26/data-web-powerplant-temelin-temelin1.fitbox.x1280.y1280.r0.q80.nr0.me2.jpg.webp

  111. Svatopluk Beran napsal:

    Ale nebaví mě dělat na vychcánky a podporovat snahy jako housing First, sociální dávky pro nepracující, upřednostňování různých úchylných menšin. No a tak.

    Já to takhle nemám nastavený jako vy pane Dvořák, ale rozumím tomu že je hodně občanů po celém světě, kteří to vidí jako vy a nehodlám vás za to nijak odsuzovat. Ale jak chcete řešit problém, když je opět hodně lidí po celém světě, kteří jsou a vždy se budou rodit další, slabší a jednodušší než je střed, nebo ti skutečně pánem bohem políbení? Vy vidíte jako možnost je nechat umírat nebo trpět po ulicích a jen tak nahlásit nějako mrtvolu nebo ležícího žebráka, aby ho nějaká speciální firemní nebo státní společnost odvezla a dala mu někde u krematoria nebo hřbitova spasitelnou smrtelnou dávku nějakého jedu? To byla taková běžná praxe asi tak do konce 18 století. Ale i to by se muselo všechno zaplatit také z vašich daní.

    Není mým zájmem vás nějak provokovat nebo vás za váš pohled odsuzovat, jenom by mne zajímalo, jak chtějí občané s přibližně stejným pohledem jako vy a kterých je určitě hodně, přistoupit k takovýmto situacím. A to se bavíme o situaci kdy tito občané na běžný dnešní život skutečně nemají a u některým se tak v této situaci může vyvinout i nějaká psychiatrická nemoc. Je dost i těch kteří nezvládnou nějakou těžkou rodinou situaci, nebo i pracovní či prachobyčejný obyčejný konec zamilovanosti.

  112. Svatopluk Beran napsal:

    Blade, jsem přesvědčen že replika, kterou jste použil měla platnost tak na začátku devatenáctého století. Svět po 2SV a Spojené Státy už i před 2SV vytvářel STŘEDNÍ TŘÍDU i z pracujících, takže dnešní STŘEDNÍ TŘÍDA již není podle mne v obzoru myšlení původní střední třídy rozvoje kapitalismu ve světě. Takže pohledy na hospodářství a ekonomiku podle Marxe o ekonomických následcích ve světě na ,,KAPITALISMU BEZ PŘÍVLASTKŮ,, se vlastně naplnily v 1 a 2 SVĚTOVÉ VÁLCE. Jako problém však teprve čas ukázal způsob, když Marx přemýšlel, jak tento vzájemně se vraždící svět řešit. Což nastavili bolševici vedení Leninem a vyslaní do Ruska jedním z příslušníků rodu válčícího mezi sebou v 1SV. Základní účastníci válčících zemí mezi sebou v 1SV, byli totiž vnuci nebo vnučky tehdy nejmocnějšího královského rodu. A to rodu anglické královny Viktorie. Takže oním prvotním hybatelem pro vzpouru řadových občanů Ruska proti odcházejícímu FEUDALISMU a nástupu ,,KAPITALISMU BEZ PŘÍVLASTKŮ V RUSKU,, byl vnuk této anglické královny, Německý císař Vilém II.

  113. Jan P napsal:

    Co ten šašek zase tady mele za bláboly ?
    Už mi ten pošuk přestal nadávat do komunistů, ale pro změnu začal nadávat do fašistů.

    Je irelevantní, k jaké sociální třídě snad patřím. Žádný průmyslník, velký byznysmen a intoš nejsem.
    Historik Adam Šumichrast: „Zajímavé ale je, že po uchopení moci nacisté nehájili materiální zájmy většiny střední třídy, tedy malých živnostníků, řemeslníků a rolníků. Nejvíce protežovaný byl velký byznys, zvláště od té doby, kdy se součástí nacistického programu stalo masivní zbrojení.“
    Nepopírám, že zvrácená ideologie nacismu a fašismu si našla a stále nachází své příznivce i mezi některými dělníky i střední třídou.

    blade říká:
    Sobota, 27. 11. 2021 v 22:46

    ————————————————————————————————————————

    Ignorant a demagog Dvořák si všímá „nemakačenků, socek, bezďáků a dalších nepřízpůsobívých občanů, protože má pocit, že na tyhle černý pasažéry sociálního systému jako poctivý živnostník nespravedlivě doplácí. Položil si tenhle zoufalec otázku, kolik je to vlastně procent vládních výdajů ? Fakt se vyplatí tím zaobírat? Daňový systém má větší problémy…
    Akorát mě strašně zajímá, kde ten „poctivec“ a „servanej makáč“ Dvořák, bere na drobné podnikání čas, když je imrvére na internetovém fóru ? Ne každý může být podnikatel, starající se jen sám o sebe.
    Ale jinak mu věřím, že se mu Česko země neomezených možnosti líbí. Jako např: ředitel nemocnice má desítky nemovitostí, starosta malé obce majetek 0,5-1 mld. Ok, přejme jim to, jen nechápu, proč tihle lidé mají potřebu lézt do vrcholné politiky, když slovy klasika nedokážou prokázat, že původ jejich majetku je křišťálově čistý. Že Česko ztrácí v daňových skrýších 17 miliard korun ročně Dvořákovi evidentně rovněž nevadí. A dalo by se pokračovat dál… To černí pasažéři nejsou ! Je to jenom závist nás neschopných lenochů, málo podnikavých a chudých. Podle Dvořáka je potřeba si došlápnou na ty dole…
    Už Reagan psal v pamětech, že voliči reagují daleko líp na ušetřené miliony než na ušetřené miliardy. Výdaje za miliony si totiž dovedou líp představit, miliardu nikdy neviděli.
    Kdyby Dvořák neměl hlavu jenom na nošení čepice, tak by musel vědět, že v dobře fungujícím sociálně-ekonomickém systému by i úplné zrušení těchto dávek neměl být problém, neb by je skoro nikdo nepobíral.
    Což Česko není. Buď se v rámci soc. smíru socioekonomické rozdíly zmenší, nebo žádný smír nenastane a rozdíly přerostou v násilí ze strany „těch slabších“. A Dvořák tím přijde o živnost…

  114. Dvořák napsal:

    Ale o čem to pořád mluvíte? On se někdo narodí jako nezaměstnaný,bezdomovec?

    Jane P, hoď se do klidu,už mě ty tvoje lži o mě nebaví.

  115. blade napsal:

    Replika nereplika > Wiki:

    Podpora střední třídy
    U střední třídy se NSDAP těšila rozsáhlé podpoře, jelikož nacisté přiživovali nenávist ke státům Dohody a usilovali o revizi Versaillské smlouvy. Nacisté také projevovali nesmiřitelný odpor k marxismu a bolševismu, tedy k ideologiím, které střední třída považovala za přímé ohrožení svých tradičních pozic ve společnosti.

    Takže nálepkář JanP. jako střední třída je nácek > ba přímo se pasuje na gestapáka co chce zavírat lidi > ale zde si hraje na levičáka > TATRMAM

  116. blade napsal:

    České Vánoce, Vánoce přicházejí > https://youtu.be/y-2Gd9sS1Ao?t=19

    ://obrazky.superia.cz/1600/vanocni_hvezda.png

  117. Svatopluk Beran napsal:

    Blade zkusím to ještě jednou a pak už toho s touto otázkou necháme, protože se určitě nedomluvíme. STŘEDNÍ TŘÍDA PŘED 2SV A DNES JE PERZONÁLNĚ ROZDÍL, TAKŽE PODLE MNE, POKUD BYL NĚKDO VE SVÉ ZAMĚSTNANECKÉ PROFESI PŘED 2SV NAZÝVÁN STŘEDNÍ TŘÍDOU, TAK DNES JIŽ TOTO ZAŘAZENÍ NENÍ TAK OMEZENÉ, NÝBRŽ JE DALEKO ŠIRSÍ A NA ZAČÁTKU DVACÁTÉHO STOLETÍ BY VŮBEC DO STŘEDNÍ TŘÍDY NEPATŘIL.

  118. blade napsal:

    Ale Beran, tatrman si jen okusil to jeho nálepkování 🙂 , nic víc nic míň. Jinak střední třída v ČR samozřejmě neexistuje. Podle mých zkušeností ze zahraničních cest se dá ČR rozdělit > na chudé a ty co měli štěstí 🙂

  119. Svatopluk Beran napsal:

    Ale o čem to pořád mluvíte? On se někdo narodí jako nezaměstnaný,bezdomovec?

    Ne nenarodí. JEN SE NARODÍ DO OKRUHU SVÝCH NEJBLIŽŠÍCH, KTEŘÍ MU AŤ UŽ ZE SVÉ PODSTATY NEBO EKONOMICKÉ NEMOHOUCNOSTI NEMOHOU UMOŽNIT SE STEJNOMĚRNĚ ROZVÍJET JAKO OSTATNÍ – A PAK TO MUSÍ BÝT ČLOVĚK OPRAVDU POLÍBENÝ PÁNEMBOHEM ABY SE VYMANIL A BYL SCHOPEN SI NASTAVIT SVOU VLASTNÍ SILNĚJŠÍ CESTU. NEBO SE PROSTĚ NARODÍ PRO TENTO MODERNÍ SVĚT MYŠLENKOVĚ OMEZENÝ A OBČANÉ JAKO TŘEBA VY NECÍTÍ POTŘEBU MU POMOCI. To je pak v podstatě přirozenost výběru přírodou. To jsem já přesvědčen že nás odděluje od zvířat, že pokud nás naše vlastní iniciativa pomoci druhému neohrozí, jsme schopni mu z jeho údělem pomoci. Dříve v tradiční společnosti, nebo ještě dnes i u muslimů, tuto funkci plnila rodina v možnostech jaké měla. Vznikem a rozvojem kapitalismu – však již svobodní druho a vícerození rodinní příslušníci odcházeli do rozrůstajících se měst a vznikajících fabrik, kde pracovali na vlastní pěst oddělení od rodiny, byla postupně forma rodinného zajištění odbourána a o pomoc v nouzi se začala starat společnost a stát, pro kterou dotyčný odváděl svou práci.

  120. blade napsal:

    Hele Beran > nepodsouvejte mi nějaké vaše demagogie, že nikomu nepomáhám atd. Já nevím proč má neustále někdo v Česku > potřebu někoho neustále škatulkovat > aniž by ho osobně znal, či ho o to dotyčný žádal. Pomluvy, ukvapené závěry, závist, pošpinit, pomluvit, shazovat jiné > to jde lidem, i mimo diskuse, v Česku nejlíp. Diskuze je přeci o tématu blogu a ne o přispěvateli. Stejně jako Vy > rád druhé škatulkuje JanP. i nick Gryc. Mne je úplně fuk jestli je zdejší přispěvatel Havlista, levičák, pravičák, nebo nějaký ultra vlevo či vpravo. Já tu něco napíšu z doslechu o PS-ácích, ano pasoval jsem to vyprávění druhých na sebe, neboť jsem chtěl zjisti jak bude nick Gryc reagovat. > místo tématu blogu to hned všude kopíruje jako hotovou věc. Že o něm napíšu kolaborant, soudruh atd. je pouhá obrana proti nesmyslům co kopíruje > jak dobře víte on to dělá snad u všech přispěvatelů > tohle mi jako standartní diskuse nepřijde.

    JanP. i Vy máte neustále tendenci škatulkovat > zřejmě ve vás dvou i s nick Grycem se na tom podílela i doba minulá. Já zde nikde nikdy nikoho jako první neškatulkuji, vždy je to pouze obrana či oplácení stejnou mincí.

    Jinak Beran > oni jsou bezdomovci i nezaměstnaní, kteří žádnou pomoc či najít práci nechtějí, je to prostě jejich životní styl > odlišný od nějakého nalinkovaného standartu. V zahraničí mám mnoho přátel, kteří ptákoviny mnou výše popsané vůbec neřeší, rád se s nimi vidím > stejně tak oni se mnou. Možná dáme s druhou polovičkou časem přednost jiné zemi, zde nás drží tak nějak pouze rodiče.

  121. Svatopluk Beran napsal:

    Blada to bylo panu Dvořákovi, ale když už že jste se vyjádřil. Je to samozřejmě váš pohled a tím to pro mne hasne.

  122. Svatopluk Beran napsal:

    Dvořák říká:
    Neděle, 28. 11. 2021 v 12:39
    Ale o čem to pořád mluvíte? On se někdo narodí jako nezaměstnaný,bezdomovec?

  123. Dvořák napsal:

    Pane Berane,teď už jsem vážně zmatený. Když teda pracují,z jakého důvodu jim pomáhat? Nebo v čem? Jinak jste už životem zkušený člověk,tak byste měl vědět kam vedlo a vede to neustálé pomáhání. A můžeme se bavit o rozvojových zemích nebo o našich domácích netáhlech.Pouze se rozmnožuje skupina těch,kteří z té pomoci žijí celý život.

  124. Svatopluk Beran napsal:

    Pane Dvořák máme oba dva určitě rozdílné životní osobní zkušenosti s občany, kteří se na jedné straně nechtějí o sebe prací starat a kteří z jakéhokoliv jiného důvodu nemohou tuto činnost dlouhodobě či krátkodobě vykonávat.

    A to nehovořím o výši příjmu za tuto činnost vzhledem k nákladům, které dnešní ekonomický systém nabízí za odvedenou práci, vzhledem k možnosti osobnostního rozvoje a možnosti důstojného zajištění rodiny. Po 2SV byl v nastaven na západě ekonomický systém, který umožňoval při vzrůstajícím HDP státu i rovnoměrný vzrůst bohatství všech. Od sedmdesátých let, tedy od dob Tacherové a Regana, však byl postupně tento poválečný trend neoliberálními zákony postupně měněn – abych vám to přiblížil v našem prostředí, tak úplně typickým příkladem u nás, bylo zavedení pravicovými vládami SUPER HRUBÉ MZDY v protikladu i se současným SNÍŽENÍM KORPORÁTNÍCH DANÍ – . To jen uvádím PŘÍKLAD, jak se dá chytře neoliberálními zákony snižovat mzda střední třídě a přitom navyšovat zisk ELITĚ a tím měnit poměr zásluh všech na vytváření HDP a tím přesouvat objem prostředků směny z bohatnutí celé společnosti, na pouhé minimum občanů. Tento princip probíhá v západním světě od sedmdesátých let a my jsme svou sametovou revolucí zapadli přesně do následků této změny. Vysvětlení elit, proč to tak začali dělat je asi v rovině toho, že občané již dosáhly ze své mzdy potřeb řadového MRAVENCE v jeho pozemském životě, to je například, – 3 dovolené během roku, možnost obměny auta během každých 5 let, zaplacení hypotéky během života atd. to vše z původně jednoho, nebo později z obou platů manželů. Bohatnutí společnosti, mimo ELITY, tak skončilo a byla tím zastavena i možnost těch nejslabších zůstávat ve svém ZÁKLADNÍM příjmu aspoň v důstojné rovině života. PROSTŘEDKY SMĚNY jsou tak více nabízeny ELITĚ, která se ve své nemorálnosti o to více utrhuje z řetězu, asi tak nějak, jako ke konci čtrnáctého století církev po vládě KARLA IV, který jí umožnil větší vliv ve státě, čímž bylo dosaženo nezpochybnitelně vysokých kulturních hodnot společnosti, ale na druhé straně do budoucna neslo zbláznění se církve z moci a například zavádění nákupu ODPUSTKŮ ZA ZA JAKÉKOLIV SVINSTVO, které člověk udělá.

  125. blade napsal:

    Biden a Putin budou v úterý jednat hlavně o Ukrajině > čeká je videohovor.

    https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/biden-a-putin-budou-v-utery-jednat-hlavne-o-ukrajine-ceka-je-videohovor/2127926

  126. Jan P napsal:

    Tohle je smutný podzim – umřel Petr Uhl.

    Po úmrtí Petra Uhla, jednoho z nejslušnějších a nejodvážnějších lidí v ČR, hovoří Bohumil Kartous o jeho odkazu s redaktorem časopisu A2 Matějem Metelcem, editorem sborníku textů Petr Uhl: Za svobodu je třeba neustále bojovat.
    https://www.blisty.cz/art/106057-rozhovor-britskych-listu-448-odkaz-petra-uhla-socialisticky-etos-a-lidska-prava-patri-k-sobe.html

  127. Svatopluk Beran napsal:

    ŘEKL BYCH ROZKROČENÝ ČLOVĚK S VELKÝM VÝZNAMEM.

  128. Jan P napsal:

    Symbolicky na Den lidských práv, 10. prosince, se ve strašnickém krematoriu uskuteční poslední rozloučení s Petrem Uhlem.
    https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3409848-posledni-rozlouceni-s-petrem-uhlem-se-uskutecni-na-den-lidskych-prav

  129. Svatopluk Beran napsal:

    Český senátor jako americký senátor. Klíče od českého senátu už američtí senátoři od pana Vystrčila mají.

    MY JSME TA DOBA. JACÍ JSME MY, TAKOVÁ JE DOBA.

    Santo, přines munici. Republikán se vyfotil před stromečkem i s ozbrojenou rodinou

    Dnes 20:16
    ČTK

    Pobouření vyvolal americký republikánský zákonodárce Thomas Massie, který v sobotu na Twitteru zveřejnil fotku sebe a své po zuby ozbrojené rodiny před vánočním stromkem. Učinil tak jen několik dní poté, co 15letý Ethan Crumbley zastřelil čtyři spolužáky na střední škole v americkém státě Michigan.

    https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/santo-prines-munici-republikan-se-vyfotil-pred-stromeckem-i-s-ozbrojenou-rodinou-40380182#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=W2Y8AHGXn8P-202112052031&dop_id=40380182&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

    KOMU BY SE TAKOVÁ SENÁTORSKÁ RODINKA NELÍBILA, JSEM PŘESVĚDČEN, JAK JSEM MĚL MOŽNOST VIDĚT SE ZBRANÍ- ČERNOCHOVOU Z ODS – ŽE SE JISTĚ NECHÁ INSPIROVAT A U STROMEČKU SI UDĚLÁ PODOBNÉ RODINÉ ŠTĚSTÍ

  130. blade napsal:

    Čína jede do Evropy > https://www.autorevue.cz/cinsky-xpeng-p5-jde-oficialne-na-trh-je-plny-elektroniky-mozna-dorazi-do-evropy

    Čína jede ofiko do Evropy > ://www.autorevue.cz/cinsky-xpeng-p5-jde-oficialne-na-trh-je-plny-elektroniky-mozna-dorazi-do-evropy

  131. Zdeněk Gryc napsal:

    Zároveň je to vše doprovázeno neochotou z anonymity vystoupit i v případech, kdy se takový člověk nemusí nutně bát nějakého postihu. Neochota jít s kůží na trh není přitom nezbytně vždy zbabělost; často je to prostě vypočítavost a nemorálnost. V našem případě jistě i neblahý pozůstatek bývalé éry.

    Z pozice anonyma prostě můžu beztrestně urážet,

    kopat kolem sebe.

    „Nandat“ to těm, na něž útočím,

    aniž bych musel tváří v tvář,

    oponentovi svoje názory obhajovat.
    —————————————–
    Pomlouvat adresně a anonymně v tom má už PS-ák „blade“ praxi.
    Vylhávat se anonymně
    z vlastní rukou napsané autobiografie je

    NOVÝ TRIK
    ZATÍM BEZ PRECEDENTU
    V
    JIHLAVSKÝCH LISTECH

  132. blade napsal:

    Jediný kdo tu kope čpí síru na všechny je nick Gryc.

    V těch Jihlavských novinách > měsíční glosování > to žádný anonym není – je tam zkratka -pk- > kdo to asi je -pk- nick Gryci? Pokud nevíš tak jsi opravdu VŮL.
    >>>T.Š. st. si na Facebooku postěžoval, že je smutné, když vidí 17. 11. u sochy Klíčů lidi, „co psali udavačské dopisy na své kolegy v práci apod. A pak v roce 89 stáli na kašně a mluvili o demokracii“. Nevím, kohoměl na mysli, ale pamatuji si jihlavského estébáka, který v roce 1989 cinkal klíči a bylo mi z toho opravdublivno. Panu T. rozumím. -pk- >>> https://www.jihlavske-listy.cz/radnicni_noviny/clanky/jr/2021-12/12jn01.pdf

    Autor tam je uveden, tak tu neplácej kraviny, že ANONYM cituje ANONYMA, pšouku !

  133. Svatopluk Beran napsal:

    My jsme ta doba. Jací jsme
    my, taková je doba.

    JAK VYPADÁ TYPICKÁ DEMOKRATICKÁ MEDIÁLNÍ PŘESMYČKA A JAK SE DÁ DLE POTŘEB MANIPULOVAT SE ,,STÁDNÍMI,, EMOCEMI

    Obnažený Slováček i Kateřina Zemanová: Podívejte se na kalendář, který dcera prezidenta nafotila

    POKUD BUDETE HLEDAT ODHALENOU KATEŘINU ZEMANOVOU, TAK TU TAM ODHALENOU SAMOZŘEJMĚ NENAJDETE, ALE ŠPÍNA PRO BLBCE UŽ JE REDAKTORY HOZENÁ

    https://www.super.cz/791748-obnazeny-slovacek-i-katerina-zemanova-podivejte-se-na-kalendar-ktery-dcera-prezidenta-nafotila.html#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=super.sznhp.box&dop_req_id=HjeamegQ93c-202112081349&dop_id=791748&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=abtest174_ab_detector_varB&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

  134. blade napsal:

    V Grónsku Vánoce až kolem -40°C, v Rusku o něco tepleji, u nás Vánoce zřejmě na blátě:

    https://mkweather.com/long-term-forecast-until-2-january-2022-extreme-arctic-winter-in-europe-until-new-year/

    (rolováním pod textem na > Greenland Summit Camp 30-Days Weather Forecast atd.)

  135. blade napsal:

    Podle dnešních titulků článků na https://mkweather.com/ to na globální oteplování nevypadá.

    Nejsilnější rané mrazy na Sibiři v historii! Delyankir -59,1°C!

    Petrohrad: -20,9°C, překonán rekord z roku 1893, v metropolitní oblasti města klesla teplota až na -30°C
    Extrémně chladné počasí nepřišlo jen do Skandinávie s nejsilnějšími ranými mrazy od…

    Nejsilnější rané mrazy v Pobaltí za 62 let (od roku 1959)! Tartu, Estonsko -27,6°C, Zoseni, Lotyšsko -26,4°C

    Na Britských ostrovech vítr 150 km/h! Větrná bouře Barra zasáhla Spojené království a Irsko!
    Životu nebezpečné poryvy větru, sníh a déšť. Po větrné bouři Arwen ://mkweather.com/a-snowstorm-trapped-60-people-in-uk-pub-they-had-fun-and-sang-for-three-days// další těžké časy …

    Nejhorší předpovědi se naplnily: Švédsko -43,8°C – nejsilnější mrazy ve Švédsku tak brzy v sezóně od roku 1945!

  136. blade napsal:

    ://mkweather.com/slovakia-is-preparing-for-extreme-blizzard-05-1-meter-of-snow-is-regionally-forecasted/
    Na Slovensku je možné, že od čtvrtka do pátku 8.-9. prosince 2021 a poté kolem pondělí 11. prosince 2021 by extrémní sněžení mělo ochromit všechny země a některé sousední regiony v Maďarsku, Česku, Polsku, Ukrajině nebo Rakousku . Sněžení se očekává také v Německu, na Balkáně nebo v Pobaltí , Slovensko se ale podle modelu GFS stane lídrem v parametrech podmínek vánice .

    Zatímco v hustě osídlených pánvích a údolích 500 – 1000 m nm se předpovídá 50 – 100 cm, v níže položených pánvích 30-70 cm a v nížinách je v mnoha regionech možné 20-50 cm.

    Taková sněhová kalamita by měla být pro zemi legendární – podobné ranní zimní vánice se v zemi neobjevily snad desítky let.

    Mělo by to být spojeno s totální paralyzací země, i když probíhá uzamčení kvůli extrémní epidemii covidu.

    Silnice, dálnice, železnice by se měly totálně zřítit, stromy by měly být vyvráceny pod tíhou hustého sněžení a měly by se objevit rozsáhlé výpadky elektřiny , včetně metropolitních oblastí.

    Po extrémní vánici by měly brzy udeřit silné mrazy -20/-25°C – již další 2 rána před vánicí by se v údolích měly objevit mrazy kolem -20°C.

    —————————————————————————————

    Předpověď extrémních mrazů pro Evropu byste měli najít zde: https://mkweather.com/natioanl-tops-nights-below-20c-purple-15c-dark-blue-and-10c-light-blue-in-frost-basins-valleys-or-lowlands-below-1000-masl-in-europe-until-21-december-2021/

    ————————————————————————————————————–

    Nějak se mi to nezdá. No uvidíme 🙂

  137. Daňový soumar napsal:

    Blade existuje nějaký obor lidského vědění o kterém byste nedokázal erudovaně žvanit jako brouk Pytlík?

  138. Svatopluk Beran napsal:

    PO VČEREJŠÍM VYSTOUPENÍ AMERICKÉHO PRESIDENTA BAIDNA JE PODLE MNE NEZBYTNÉ OKAMŽITĚ VYSTOUPIT S MILITARISTICKÉHO USKUPENÍ NATO POD VEDENÍM USA. JINAK NÁM HROZÍ OD SPOJENÝCH STÁTŮ ZATAŽENÍ DO DALŠÍCH JEJICH VÁLEK O TRHY A SUROVINY – JEJICH GEOPOLITIKA TOTIŽ NENÍ ANI NÁHODOU O SVOBODĚ, NÝBRŽ JEN A JEN O BOHATSTVÍ A NADŘAZENOST – JE JASNÉ, ŽE I JAKO NEUTRÁLNÍ STÁT NA TUTO JEJICH VÁLKU VÁLKU DOPLATÍME STEJNĚ, JAKO ČLENOVÉ KTRÉHOKOLIV VOJENSKÉHO USKUPENÍ NA SVĚTĚ.

    JEDINÉ CO VŠAK BUDE NAVŽDY NAŠÍM MORÁLNÍM VÍTĚZSTVÍM BUDE PÍCHA NA TO, ŽE TO NEBUDEME MY, KDO STAVÍ ZISK A BOHATSTVÍ NAD ŽIVOT OSTATNÍCH. NEMÁM RÁD TYTO AMERICKÉ A ZÁPADNÍ ZNIČUJÍCÍ VÁLKY PROTI CELÉMU SVĚTU Z DŮVODU NAŠÍ ZÁPADNÍ NADŘAZENOSTI NAD OSTATNÍMI ŽIVOTNÍMI PRINCIPY, VZNIKLÝMI NA TÉTO PLANETĚ.

  139. blade napsal:

    Hele Pytlíku Ds, pokud máte problém z předpovědí počasí výše, tak se podívejte z okna nebo si dnes zajeďte na Jižní Moravu či Slovensko nebo i do Švédska. Já se podíval z okna 🙂

  140. Svatopluk Beran napsal:

    Jinak Daňový soumare vítám. To není odemne ironie. Každý pohled a názor je v demokracii dobrý a potřebný.

  141. blade napsal:

    Putinův poradce Jurij Ušakov po jednání novinářům řekl, že oba vůdci vtipkovali, vyměňovali si komplimenty a vzpomínali na spojenectví mezi USA a SSSR ve druhé světové válce.

    Uvítal americkou dohodu o dalších rozhovorech o obavách Ruska z rozšiřování NATO a západní vojenské pomoci Ukrajině, kterou Putin vinil z přiživování napětí. Ušakov také zdůraznil Bidenovu dohodu nechat Rusko navštívit diplomatická zařízení, která USA zabavily kvůli napětí v posledních několika letech.

    Ale na otázku, zda se Putin zavázal stáhnout ruské jednotky shromážděné u hranic, Ushakov odmítavě řekl: „Kam bychom měli stáhnout naše jednotky – jsou na ruském území.“

    „Vzájemné uznání bezpečnostních obav je klíčové,“ uvedl na Twitteru Dmitri Trenin, šéf Moskevského Carnegie Center. „Strach z války na Západě ještě nepoleví, ale čelist je lepší než válečná válka.“

    Zdroj: https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-12-07/biden-is-left-guessing-over-putin-s-ultimate-aim-against-ukraine

  142. blade napsal:

    Jak řekl Zeman > hyeny.

    Ale na druhou stranu bulvár, což Super je, se neštítí podpásových titulků, lze to říci i o SZ či Novinkách > po zjištění komu ty média patří se nelze divit, že je ty podpásovky používají > většinou to je také podle rčení „Koho chleba jíš …“

    Nejde jen o titulky článků, ale i fotky > kdy pro osoby v nepřízni média je vždy vybrána dehonestující fotka, že. Mi to připomíná zastydlou pubertu některých novinářů.

  143. blade napsal:

    Fotka ozbrojené rodinky > štěstí přeje připraveným, no > https://www.facebook.com/watch/?v=10155243596024387

  144. blade napsal:

    Po reklamách pustit zvuk a čas 6:35 > https://cnn.iprima.cz/porady/zpravy/08122021-8

    k vzniklé situaci měl Hasenkopf ještě jednu, nikoliv právní poznámku. Tedy že pětikoalice má parlamentní většinu, ale nezastupuje většinu voličů.

    „Koalice má 2 333 681 hlasů. Opozice má 1 972 050 hlasů. Propadlo 1 106 153 hlasů,“ připomenul Hasenkopf a spočítal, že SPOLU a PirSTAN tedy reprezentují 43,12 % všech, kdo ve volbách hodili lístek do urny.

    „Prezident má respektovat všechny voliče, má brát ohled i na ty, kteří skončili v opozici a jejichž hlasy propadly – to je jeho role. Nota bene v situaci, kdy Fiala nedrží svůj bezprostředně povolební slib, že bude lidi spojovat a chce být premiérem všech a rozhodl se ve Sněmovně svými 108 hlasy opozici ve všem převálcovat,“ dosadil tato fakta do kontextu. K ‚převálcování opozice‘ došlo například při volbě místopředsedů Sněmovny, kdy pětikoalice odmítla jeden tento post dát hnutí SPD, které má ve Sněmovně 20 poslanců a také Radku Vondráčkovi a Karlu Havlíčkovi, které navrhlo hnutí ANO.

  145. Zdeněk Gryc napsal:

    „štěstí přeje připraveným“
    cvaknout závěrem

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06
    S. architekt nemá o službě na čáře ani páru,
    zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili

    Potkat na čáře architekta,
    tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu
    či cvaknout závěrem,
    tak se na místě zesere strachy :-).
    Vy kubo z jihlavských Nemanic
    —————————————

  146. Zdeněk Gryc napsal:

    PRÁVĚ DNES

    PROBLÉM ČESKÉ VLÁDY:

    O ZEMANA JDE AŽ SEKUNDERNĚ,
    PROBLÉMEM ČESKÉ VLÁDY

    „Podle všeho se zřejmě jedná o kandidáta na ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti).“

    PRIMÁRNĚ, JE PROBLÉMEM ČESKÉ VLÁDY V KREMLU,
    U ZEMANOVA PŘÍTELE PUTINA

    Převzato:
    Designovaný premiér Petr Fiala (ODS) podá kompetenční žalobu k Ústavnímu soudu, pokud prezident Miloš Zeman nejmenuje všechny ministry jeho nové vlády. Fiala nemá v úmyslu nominace na členy vlády měnit, i když Zeman už dříve uvedl, že s jedním ministrem má problém. Podle všeho se zřejmě jedná o kandidáta na ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti).

  147. Zdeněk Gryc napsal:

    V úterý v Lánech proběhla schůzka premiéra Petra Fialy s prezidentem Milošem Zemanem.
    Její obsah není zatím znám, je však pravděpodobné, že šéf ODS řešil nejistou situaci kolem Ministerstva zahraničí.
    Článek
    Původně se měl setkat premiér Petr Fiala (ODS) s prezidentem Milošem Zemanem až po víkendu. Události ale nabraly spád.
    „Mohu potvrdit, že jsem se s panem prezidentem sešel na neformální schůzce, kde jsem s ním hovořil o dalším postupu při jmenování vlády,“ uvedl premiér na twitteru.
    O schůzce ráno jako první informovala stanice Frekvence 1, uvedla, že podle nejmenovaných zdrojů se předseda vlády setkal s hlavou státu nečekaně poté, co na zámku v Lánech prezident zpovídal kandidáta na ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti).

    Fiala: Pokud Zeman nejmenuje celou vládu, podám kompetenční žalobu

    VČERA 19:49
    Obsah schůzky není znám. Hrad ani premiér bližší podrobnosti neuvedli.
    Seznam Zprávy se pokoušely šéfa ODS kontaktovat s dotazem, Fiala však do vydání článku na otázky nereagoval. Ticho po dotazu nastalo i u hradního kancléře Vratislava Mynáře.
    Petr Fiala měl podle Frekvence 1 v úterý za Zemanem dorazit několik hodin po jednání prezidenta s Lipavským. Je pravděpodobné, že právě prezidentova neochota jmenovat pirátského nominanta ministrem zahraničí byla obsahem utajené schůzky.
    ———————————————————–
    Ticho po dotazu nastalo i u hradního kancléře Vratislava Mynáře.
    ŽE BY SE MU TO KREML NEVYSVĚTLIL
    TEDY ZATÍM
    PŘÍMO A JASNĚ ?

  148. blade napsal:

    Fiala > tajemný po návratu z Hradu > což značí, že to tak hladce nepůjde > jinak by hned jásal do médií, že prezident všechny jeho návrhy přijal > jak v 48. 🙂

    Fialovi prezident zřejmě vysvětlil situaci 🙂 > že ho i Lipavského krátce po jmenování může zbavit funkce a tím by padla i možnost kompetenční žaloby > „Prezident je ten, kdo jmenuje a odvolává ministry“ upozornil v 6/2019 v rozhovoru pro Mf Dnes. A znovu zopakoval, že není jen automatem na podpisy.
    Takže to vypadá na Fialův kompromis > ale ještě včera vykládal, že na svém návrhu trvá 🙂

    Raději ať to Fiala zabalí > bortí se mu to pod rukama > to ještě ani nezačali. Všude covid > „od všeho pět“ měli jenom proklamace > a nyní je Válek zalezlý jak potkan.

    —————————————————————————————

    Zjednodušené vysvětlení několika právních pojmů

    V teorii se používá termín ústavní pravomoc prezidenta. Jedná se o to, jaká má prezident práva, tedy co učinit může, z čehož také plyne, co učinit nemůže. V našem případě se jedná o práva prezidenta vůči předsedovi vlády, dalším členům vlády a vládě jako celku. Zjednodušený přehled těchto práv:

    jmenuje předsedu vlády (čl. 62/a+čl. 68/2 + čl. 68/4)

    jmenuje další členy vlády (čl. 62/a+čl. 68/2+4+5)

    odvolává předsedu vlády

    odvolává další členy vlády (čl.62/a+čl. 68/5 + čl. 74)

    odvolává vládu (čl. 62/a+čl. 75)

    přijímá demisi předsedy vlády (čl. 62/a+čl. 73/1)

    přijímá demisi členů vlády (čl. 62/a+čl. 73/1)

    přijímá demisi vlády (čl. 62/a+čl. 73/2)

    Vyjmenované články Ústavy vypsané u jednotlivých práv většinou stanoví podmínky, které musí být splněny, aby prezident mohl přiznané právo realizovat. U práva prezidenta „odvolává předsedu vlády“ žádné články uvedeny nejsou. Z toho plyne, že realizace tohoto práva není podmíněna splněním žádných podmínek.

    Pokud by prezident měl podle čl. 62/a Ústavy právo odvolat předsedu vlády vyvolal by tím automaticky okamžitý pád vlády.

    —————————————————————————————-

    Právní podstata věci:

    1) Článek 62/a Ústavy svou formulací výslovně svěřuje prezidentovi právo odvolat předsedu vlády. Čl. 62/a Ústavy totiž stanoví, že „Prezident republiky jmenuje a odvolává předsedu a další členy vlády …“

    2) Není třeba ani „extrémního“ ani jakéhokoliv jiného výkladu, neboť není nutné vykládat to, co je výslovně stanoveno.

    3) Pokud by prezident realizoval své ústavní právo, nemohl by se dopustit „ústavního puče“.

    4) Tzv. „zvyklost“ nemá místo tam, kde právo je výslovně stanoveno.

  149. Zdeněk Gryc napsal:

    Zjednodušené vysvětlení několika právních pojmů
    ————————————————————
    Prezidentská kancelář = doručovatelka Putinovy pošty.
    Převzato:
    Plánováním cesty na Tchaj-wan předseda Senátu Jaroslav Kubera (ODS) jedná proti ekonomickým zájmům České republiky. V televizi Barrandov to ve čtvrtek večer řekl prezident Miloš Zeman. Dodal, že pokud do země opravdu pojede, skončí jejich relativně přátelské vztahy. A na twitteru si přisadil i prezidentský mluvčí Jiří Ovčáček. Podle expremiéra Mirka Topolánka se jedná o odporný nátlak, kdy prezident nejedná v zájmu ČR. Blesk Zprávám reaguje i Kubera, podle něj je to zbytečné eskalování.

    Kubera dal podle Zemana plánovanou cestou přednost své politické straně, tedy ODS,
    před národními zájmy.

    „Protože i velmi umírnění lidé před touto cestou varují,“ uvedl prezident.

    Dodal, že Čína je druhá největší ekonomika světa a návštěva Tchaj-wanu podle něj „přinejmenším“ zhoršuje podmínky uplatnění českých výrobců na českých trzích. „Je to jednání proti národním, v daném případě ekonomickým zájmům České republiky,“ poznamenal Zeman.
    ————————————————————————————-
    Poté, co Jaroslav Kubera avizoval, že se chystá navštívit Tchaj-wan, byl několik dní před smrtí vystaven obrovskému tlaku ze strany Číny a Pražského hradu.
    ———————————————————————————–
    Během lednové schůzky na Hradě mu prezident Zeman předal výhružný dopis z Číny, ke kterému se Pražský hrad připojil.
    Týden před smrtí byl na obědě s prezidentem Zemanem a po návratu z Hradu doma zvracel.
    Poté se mezi čtyřma očima setkal s čínským velvyslancem a tři dny nato zemřel.[12]
    ———————————————————————————–
    Zemřel náhle dne 20. ledna 2020.[3] V kanceláři ho postihla nevolnost, asistentka zavolala záchranáře, následně byl převezen do nemocnice v Teplicích a poté přemístěn do kardiocentra v Ústí nad Labem, kde zemřel na těžký infarkt myokardu.

  150. blade napsal:

    Myokarde > Nikdo neví kdy mu jeho životní svíčka dohoří, no. > Žádný pozemský zákon či právní pojem (krom trestu smrti) to nestanový.

  151. blade napsal:

    -í-

  152. Zdeněk Gryc napsal:

    Poté se mezi čtyřma očima setkal s čínským velvyslancem
    a tři dny nato zemřel.
    ————————————-
    4 OČI
    3 DNY

  153. blade napsal:

    Už je to tady > bude se propouštět – 30 tisíc míst v ohrožení > https://cnn.iprima.cz/drti-nas-tesla-budeme-propoustet-varuje-sef-volkswagenu-v-ohrozeni-je-i-skoda-auto-50607

    … a může za to Putin s Hradem > (ironie)

  154. Zdeněk Gryc napsal:

    … a může za to Putin s Hradem > (ironie)
    —————————————————————————–
    MŮŽE ZA TO STAKAN VODKY NA PUTINOVĚ VELVYSLANECTVÍ V PRAZE

    …po návštěvě ruského velvyslanectví …

    Převzato: …“V květnu 2013 vzbudil Miloš Zeman značnou pozornost veřejnosti během otevírání komory s korunovačními klenoty v Svatovítské katedrále, kde byl jedním z klíčníků. Zeman se pohyboval nekoordinovaně, přidržoval se stěn a působil dojmem opilého člověka. Podezření na opilost později potvrdila účastnice ceremoniálu Miroslava Němcová, která stála během události přímo vedle Zemana.

    Zeman během své kampaně při volbě prezidenta sám přiznal,
    [234] že denně vypije šest sklenic vína
    a tři „panáky“ tvrdého alkoholu.
    Podle bývalého ministra zdravotnictví a vedoucího Zemanova lékařského konzilia Martina Holcáta toto množství není extrémní,[238]
    nicméně doporučil Zemanovi i kvůli zjištěné cukrovce omezení konzumace alkoholu.[238][239]

    Zeman trpí cukrovkou a s ní spojeným onemocněním nervů nohou.[240]“
    ——————————————–
    RETRO,

    MÁLEM PŘED 10 LETY

  155. blade napsal:

    Hele Gryc, nechaj si zkusmo anestetikem znecitlivět nohy a pak se po svých vydaj směr Hrad do katedrály >
    a kolemjdoucí uvidí to RETRO naživo.

  156. blade napsal:

    TESLA > https://www.tesla.com/cs_cz/inventory/new/m3

    Jiná Tesla (česká):
    Národní podnik TESLA Strašnice byl založen k 10. srpnu 1946 a jeho název byl oficiálně inspirován jménem nedávno předtím zesnulého slavného elektrotechnika Nikoly Tesly (1856–1943).[4] Poté, co v roce 1948 došlo k ideovému rozkolu „zemí socialistického tábora“ a Jugoslávie se stala ideovým nepřítelem, nebylo vhodné srbské jméno připomínat. Objevilo se vysvětlení, že TESLA je ve skutečnosti zkratka pro slova TEchnika SLAboproudá. (Wiki)

    Také jsem zaslechl z vyprávění, že název českého podniku Tesla znamenal posměšně Technicky slabé.

  157. Svatopluk Beran napsal:

    Moc mi nejde pod fousy ekonom a rádoby politolog Ševčík, nemusím ho. Včera ale dobře rozhodil Soukupa na TV Barandov. Tvrdil že Fiala stoprocentně podá žalobu na Zemana protože to u Ústavního soudu bude trvat dlouho, mám dojem že říkal až půl rok a důvodem je to, že ve skutečnosti si nastupující vláda čím dál tím víc uvědomuje, že nemá vůbec schopnosti a odvahu v tuto dobu vládnout. Takhle se totiž dá momentální složitý kovidový stav, ekonomika a politika přečkat bez zodpovědnosti někde za dveřmi a přitom do nich tlouct, že tam chci jako dovnitř. Že kdyby měl Fiala koule, tak dá místo Lipavskýho někoho jiného a může vládnout hned. JESTLI TO TAK JE NEBO NENÍ TĚŽKO ŘÍCT, JISTÉ JE, ŽE JEDNA SITUACE SE DÁ SE OBSTOJNĚ ZDŮVODNIT VÍCE POHLEDY. TAK TAKHLE VYPADÁ DEMOKRACIE A PRAVDU MÁ VŽDY VÍTĚZ 🙂 NO NECHÁME SE PŘEKVAPIT.

  158. blade napsal:

    Škatulata, škatulata …

    Dosavadní šéf Škody Auto končí ve funkci, nově povede značku VW koncernu Volkswagen > dosavadní šéf značky VW od srpna převezme aktivity koncernu Volkswagenu v Číně. Zato Škoda Auto nyní v Číně nic moc prodeje > snad té prodejní mizérii v Číně nepomohla i jistá návštěva ..

  159. Svatopluk Beran napsal:

    Zdeněk Gryc říká:
    Čtvrtek, 9. 12. 2021 v 12:47
    Poté se mezi čtyřma očima setkal s čínským velvyslancem
    a tři dny nato zemřel.
    ————————————-
    4 OČI
    3 DNY

    Já bych ještě přidal, aby to spojení 4oči a tři dny mělo nějakou LOGIKU 🙂

    2 PŘIROZENÍ
    1 OPRAVDOVÝ VÁDCE SVÉ ZEMĚ

  160. blade napsal:

    Na Slovensku se platí za elektřinu i plyn o 50% měně říká právě na ČT24 jistý Štěpán z ENAS. Prý má v této krizové době ČEZ přestávat prodávat elektřinu na burze a upřednostnit prodej pro tuzemským spotřebitelům za rozumnou cenu. Prý ve smlouvách s EU není uveden žádný nutný objem prodeje elektřiny. ČEZ prý prodává elektřinu na burze za třetinové ceny a pak ji za draho dostane český spotřebitel.

    —————————————————————————————–

    Spekulace s hovadskými emisními povolenkami zdraží příští rok elektřinu:
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-cena-emisnich-povolenek-je-rekordni-prekonala-90-euro-a-jeste-nekonci-182963

  161. Zdeněk Gryc napsal:

    blade říká:
    Čtvrtek, 9. 12. 2021 v 13:44
    Hele Gryc,

    Snad ještě doda-teček, převzato:

    Prezidentské volby 2013 – Wikipedie
    Podrobnější informace naleznete v článku Volba prezidenta České republiky 2013.

    …Podle zmínek v českém tisku respektive jeho onlinových vydáních[34] byl zvolený prezident Zeman v zahraničních médiích po volbě označován za politika neomaleného stylu s populistickým akcentem.
    Taková byla dne 26. ledna 2013 vyjádření francouzského deníku Le Monde,[35] podobně také německých novin Die Welt a rakouského deníku Kurier, kde byl Zeman označen za „levicového populistu“,
    stejně jako ve vysílání BBC.[38]

    Britský server The Telegraph uvedl, že Zemanovu prezidentskou kampaň financovala ruská společnost Lukoil.[39]
    ——————————————————
    „KOHO CHLEBA JÍŠ TOHO PÍSEŇ ZPÍVEJ“

    TAKŽE MÁME PROBLÉM
    PUTINOVI se návrh kandidáta na ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti).

    FAKT
    Ale
    FAKT

    NELÍBÍ
    TO VÍTE RUSKO JE VEL- MOC
    A NÁS NENÍ MOC

    Takže zase sklapnem, že ?
    Původně se měl setkat premiér Petr Fiala (ODS) s prezidentem Milošem Zemanem až po víkendu.
    Události ale nabraly spád.
    „Mohu potvrdit, že jsem se s panem prezidentem sešel na neformální schůzce,
    kde jsem s ním hovořil o dalším postupu při jmenování vlády,“ uvedl premiér na twitteru.
    O schůzce ráno jako první informovala stanice Frekvence 1, uvedla,
    že podle nejmenovaných zdrojů se předseda vlády setkal s hlavou státu nečekaně poté,
    co na zámku v Lánech prezident zpovídal kandidáta na ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti).
    —————————————-
    takže co ? No budeme koukat, že ?
    Namazaný krajíc chleba padá vždy namazanou stranou dolů.

    Nyní když přivážeme kočce na záda namazaný krajíc chleba namazanou stranou nahoru a necháme volně padat, snadno zjistíme, že dochází k frustraci systému: kočka nemůže spadnout, protože by musela spadnou na obě strany zároveň, což není možné.
    Efektivně tedy dochází ke zrušení gravitace.

    V CZ DEMOKRACIE ?
    U PUTINŮ NENÍ CO RUŠIT !

  162. blade napsal:

    STAN > do vlády i dalších volbách bez Pirátů > takže tato dvojkoalice je již v háji.

    Piráti > nominovali Lipavského > i na tiskovce se předvedl tak, že na to ministerstvo prostě nemá > a po tiskovce někteří jeho spolustraníci i někteří z ODS nominaci v kuloárech přehodnocují.

    Fiala a jeho staré struktury > si přeci nebudou dělat problém s nějakým, který evidentně na to ministerstvo nemá.

    Takže Piráti nominují jiného nebo se Fiala pohodlně obejde se 104 a zbaví se tak v čas pro něj i STAN nepohodlného přívěšku a je po problému > ještě jak se předvede ten traktorista na MPSV.

    Skutečná politika je >když se umí > a pan prezident Zeman ji umí.

  163. blade napsal:

    … v pravý čas pro něj …

  164. Zdeněk Gryc napsal:

    CZ MÁ PROBLÉM S PUTINEM,

    Personifikovaný kandidátem na ministra zahraničí Jan Lipavský (Piráti).

    EVROPA MÁ PROBLÉM:

    Bidenův poradce: Jsme připraveni sáhnout k opatřením,
    která jsme proti Rusku nepoužili ani po vpádu na Krym
    ——————————————————
    Dnes Pearl Harbor není jen pomníkem padlých,
    ale také místem smíření mezi Japonskem a USA.

    Právě zde,
    si poprvé „podali ruce“ veteráni, kteří po sobě kdysi stříleli.
    Letos v prosinci uplyne od útoku osmdesát let.

    Právě dnes si „ruce nepodali“
    Odvrátit další válku na Ukrajině, respektive zabránit vstupu Ukrajiny do NATO.
    To byly cíle, se kterými vstupovali prezidenti USA a Ruska do úterního jednání.
    Joe Biden a Vladimir Putin se setkali na dálku pomocí videohovoru.
    Předcházel tomu únik informací od amerických tajných služeb,
    podle kterých Putin připravuje půdu pro masivní útok na Ukrajinu po Novém roce.

    Proto šlo z amerického pohledu o jedno z nejdůležitějších Bidenových jednání.

    V DĚJINÁCH RUSKA NIC NOVÉHO

    DRANG NACH WEST
    DRANG NACH OST

    AKTUÁLNĚ ZASE ZPÁTKY
    DRANG NACH WEST

    Invaze do Polska (též zářijová kampaň nebo zářijové tažení;
    německy Polenfeldzug [pólenfeldcug], Fall Weiß [fal vajs],
    polsky Kampania wrześniowa či Wojna obronna 1939 roku)
    byl útok nacistického Německa a Sovětského svazu na druhou polskou republiku,
    který zahájil druhou světovou válku v Evropě.

    Německo napadlo Polsko 1. září 1939 ,
    týden po podpisu Paktu Molotov–Ribbentrop mezi Německem a Sovětským svazem a den poté,
    co pakt schválil Nejvyšší sovět Sovětského svazu.[2] SSSR napadl Polsko 17. září.

    DVA KOUTI NA JEDNOM SMETIŠTI
    DVĚ TOTALITY V EVROPĚ

    Převzato:
    Operace Barbarossa
    zpravy.aktualne.cz/operace-barbarossa-nejvetsi-invaze-

    Před 5 měsíci

    Přesně před 80 lety začala operace Barbarossa.
    Hitlerovské Německo vojensky napadlo Sovětský svaz.
    ——————————————————————-
    Letos v prosinci uplyne od útoku na Pearl Harbor. osmdesát let.

    převzato:
    Když přijeli Japonci, pozvali jsme je dál
    REPORT
    Kvůli vzdálenosti od pevniny sem přicestuje jen hrstka Američanů,
    naprostá většina však zná to jméno – Pearl Harbor.
    Japonským útokem na americkou základnu v tichomořském souostroví Havaj
    začala pro Spojené státy druhá světová válka.

    Dnes Pearl Harbor není jen pomníkem padlých, ale také místem smíření mezi Japonskem a USA.
    Právě zde si poprvé podali ruce veteráni, kteří po sobě kdysi stříleli.
    Letos v prosinci uplyne od útoku osmdesát let.

    KOLIK LET UPLYNULO LETOS

    Od Invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa
    (Vstup spojeneckých vojsk, Operace Dunaj, Okupace Československa)
    byl vojenským vpádem pěti komunistických zemí Varšavské smlouvy do Československa (ČSSR), podpořený žádostí konzervativního křídla Komunistické strany Československa (KSČ),
    který se uskutečnil 21. srpna 1968.
    ———————————————————-
    Bidenův poradce: Jsme připraveni sáhnout k opatřením,
    která jsme proti Rusku nepoužili ani po vpádu na Krym

    NENÍ DŮLEŽITÉ CO JE PRAVDA
    DŮLEŽITÉ JSOU SYMPATIÉÉ…
    ——————————————–
    U NĚKOHO KDO PAMATUE
    NE – ZAPOMÍNAT

  165. Zdeněk Gryc napsal:

    PS.
    Skutečná politika je >když se umí > a pan prezident Zeman ji umí.

    S Václavem Havlem je tomu naopak.
    ——————————————–
    Prezident Československa Václav Havel zareagoval na převrat v SSSR jako jeden z prvních tuzemských politiků – hned během prvního brífinku po letní dovolené. Připomněl události srpna 1968 a vyjádřil naději, že demokratické síly budou nakonec slavit úspěch (Rozhlasové noviny 19. 8. 1991).
    —————————————-
    PRÁVĚ DNES JE VIDĚT…

    KOUZLO SE NEPOVEDLO !!!

  166. Zdeněk Gryc napsal:

    CZ MÁ PROBLÉM S PUTINEM,

    Personifikovaný kandidátem na ministra zahraničí Jan Lipavský (Piráti).

    oprava:

    EVROPA MÁ PROBLÉM S PUTINEM

    Bidenův poradce: Jsme připraveni sáhnout k opatřením,
    která jsme proti Rusku nepoužili ani po vpádu na Krym
    ————————————————————
    NEBO NACISTŮ DO SUDET

    1. SVĚTOVÁ VÁLKA
    2. SVĚTOVÁ VÁLKA
    ………………….???

  167. blade napsal:

    NE – ZAPOMÍNAT:

    Vždyť prezident Zeman je konzistentní > řekl to Fialovi hned na začátku a říká to i teď. Fiala měl měsíc času tu věc vyřešit.

    Že dal na řeči hloupé Pekarky a nepolitika traktoristu a nějakého Kysely (prý právníka, ale nikoliv politika), že se to vyřeší kompetenční žalobou > je jeho mozková nedomykavost > a za stav si může sám.

    Celou dobu od výsledků voleb > Fiala hazarduje se zájmy státu > mít tady brzy vládu > ale riziko mu nevychází. Takže za krizi může Fiala, protože se od vyhlášení výsledků voleb vykašlal na řešení.

  168. Zdeněk Gryc napsal:

    NENÍ DŮLEŽITÉ CO JE PRAVDA
    DŮLEŽITÉ JSOU SYMPATIÉÉ…
    —————————————
    Architekti a senátoři
    včera
    SPA: Diskuse studentů, děkanů a senátorů
    Jak by měla vypadat komunikace mezi studenty, senátem a vedením?
    O tom i o mnohém dalším budeme společně diskutovat ve středu 8. 12. od 17.00. Zajímá vás dění na fakultě? Máte nějaké trápení? Máte nápad, jak něco zlepšit? Pojďte to probrat na neformální sešlosti,
    které se bude účastnit současný děkan Ladislav Lábus,
    budoucí děkan Dalibor Hlaváček a

    také řada senátorek a senátorů.

  169. Zdeněk Gryc napsal:

    HEZKÝ VEČER
    a
    DOBROU NOC
    ————————
    divný, leč hezký den,

    nejen na Vyskytné,
    kde skvěle upravili
    UFOnem trať
    ——————
    divný, leč hezký večer,
    osobní invektivy
    dneska chybějí…

  170. Svatopluk Beran napsal:

    Japonsko, Německo, Itálie si podávají ruce s USA a zatím stále budou jako VAZALOVÉ USA, s možná již desítkami hlídacích amerických vojenských základen na svých územích.

    TYTO POVÁLEČNÉ AMERICKÉ OKUPAČNÍ ZONY NEJSOU A NEBUDOU ROVNOCENÍ PARTNEŘI USA, DOKUD ARMÁDA USA BUDE NA JEJICH ÚZEMÍCH KONTROLOVAT A ORGANIZOVAT CO SMĚJÍ A CO NESMĚJÍ V ZÁJMU AMERICKÉ CELOSVĚTOVÉ VRAŽDÍCÍ PROSPERITY DĚLAT.

    Jinak Baiden, myslím tím vojska USA už nikdy nebudou moci svévolně vstoupit na jakékoliv území ve světě. Jejich ASTRONOMICKÝ FINANČNÍ ZISK, ale i morální profit z obou světových válek si sami svou hloupostí a arogancí za osmdesát poválečných let znehodnotily.

    RUSKO NEVLASTNÍ ANI NEPROVOZUJE NA ŽÁDNÉM SVÉM BÝVALÉM OKUPAČNÍM ÚZEMÍ VOJENSKOU ZÁKLADNU NAROZDÍL OD USA, KTERÉ DOKONCE NOVĚ BUDUJÍ SVÉ DALŠÍ A DALŠÍ VOJENSKÉ ZÁKLADNY PO CELÉM SVĚTĚ A TO I NA VYTRŽENÝCH ÚZEMNÍCH CELCÍCH ZE SUVERENÍCH STÁTŮ.

  171. Zdeněk Gryc napsal:

    V galerii Nonstrop se prezentuje monumentální závěsnou instalací – nápisem, výrokem na téma pravda.

    „Pravda je v současnosti ve veřejném prostoru skloňovaná víc než kdykoliv v minulosti –
    bohužel proto,

    že je čím dál těžší ji rozeznat od množství dezinformací,“ vysvětlila kurátorka Koudelová.

    ZŮSTAŇME v TU – zemsku

    PAMĚŤ NÁRODA

    Optejme se v Plzni
    Optejme se na anektovaná Podkarpatské Ukrajině.
    —————————————–

    „Dvě starší sanitky z Vysočiny budou sloužit na partnerském Zakarpatí.“

    Deset zastavení nad světem československé a české a slovenské architektury 1918–2018.

    Kdo zapomene své dějiny, je odsouzen, aby je prožil znovu.

    Jorge Augustín Nicolás Ruiz de Santayana, americký filozof Alfa pozvala k architektonické reflexi stoletého jubilea tři osobnosti fakultního akademického světa (v abecedním pořadí) s ohledem na jejich národnost:
    Slováka prof. Matúše Dullu, Čecha prof. Ladislava Lábuse a Moravana prof. Vladimíra Šlapetu.

    Vladimír Šlapeta:
    Mně se o Moravě těžko mluví, jsa zplozen na Slovensku! Konkrétně na Skalnatém plese v hotelu Encián od Dušana Jurkoviče (smích). Ale narodil jsem se na Moravě v domě, kde mimochodem interiéry zařizoval Josef Hoffman z Vídně – konkrétně v Olomouci ve vile Primavesi. Pravda ovšem je, že již padesát tři let žiji – s nepatrnými přestávkami – v Praze… Nicméně když mluvím o republice třeba v zahraničí, vždy nejdříve ukážu mapu Československa,
    tu dlouhou rybu s hlavou na západě a ocasem na východě: ¨
    Čechy, Morava, Slezsko, Slovensko a Podkarpatská Rus.
    Masarykovou ideou vzniku byla snaha propojit východní slovanskou kulturu s kulturou západoevropskou. Jeho stát byl vlastně nadnárodní. Dnes už bohužel obsah nemáme, což je chyba, vždyť obsah je podstatou těla… Ale když už jsem se dotkl Podkarpatské Rusi, připomenu malý detail: nemohu se nezmínit o jménu Simon Wiesenthal,
    „ … Nicméně když mluvím o republice třeba v zahraničí, vždy nejdříve ukážu mapu Československa, tu dlouhou rybu s hlavou na západě a ocasem na východě: Čechy, Morava, Slezsko, Slovensko a Podkarpatská Rus.“

    OSVOBOZENÍ 1945 = RYBA BEZ OCASU

  172. Zdeněk Gryc napsal:

    Události: Lavička Václava Havla v Japonsku
    7. 12. 2021

    BLOG Jihlavských listů v CZ
    Pokud jsem otevřel vlastní…

    Tak nešlo jenom o osobní invektivy,
    ale anonymní vstupy, šmajlíky s nadávkami, třeba po několika minutách.
    Tedy k autorovi, ne k věci.

    ANONYMITA JE JAKO ALKOHOL

    UVOLŇUJE AUTO- KRITICKÁ CENTRA.

    Jistě můžeme mít rozdílné pohledy na
    Krym
    Zemana
    Tanečky okolo vlády,

    Je možné nastavit v JL nějaké kultivované povídání?
    Bez sprostot a obviňování z čehokoliv.
    Je to syndrom

    PŘÍSTAVNÍHO POVALEČE
    O KTERÉM SE NEVÍ
    CO V ŽIVOTĚ DĚLAL A UDĚLAL

    Události: Lavička Václava Havla v Japonsku

    JEJÍ FILOZOFIE POSTRÁDÁ ANONYMITU

    POSADÍME SE SPOLU
    A POVÍDÁME
    MOHLO BY TO BÝT ZAJÍMAVÉ

    UŽ JENOM VÝRAZEM OBLIČEJŮ

  173. BerKa napsal:

    Ano.

    Ta Podkarpastká Rus, kterou bez ohledu na přání tamních obyvatel a s ignorováním historických reálií Trianonská smlouva v roce 1920 přiklepla nově vzniklému Československu. Takže v podstatě takový malý Mnichov o osmnáct let dříve – vy východní vocase…

  174. Zdeněk Gryc napsal:

    195 komentářů k článku “My jsme ta doba. Jací jsme
    my, taková je doba.”
    ——————————————-
    NO A JE TO:

    „vy východní ocase“

    —————————————

    Zdvořilost a Anglický humor nám dost chybí.

    Policisté slavnostně zatkli 104letou stařenku z Bristolu

    Anne Brokenbrowová za svůj život zažila ledacos, mimo jiné i dvě světové války.
    Ještě nikdy však nepřekročila zákon.
    Ve středu si konečně mohla na seznam svých životních zkušeností přidat i zatčení.
    V domově důchodců jí slavnostně nasadila želízka trojice místní policistů.

    Netradiční zatčení probíhalo ve svátečním duchu.
    Nestává se příliš často, aby policisté zatýkali někoho, komu je více než století.
    Stařenka se navíc ničím neprovinila. Nechat se zatknout bylo její přání.
    Informoval o tom britský Daily Mail.
    Celá akce proběhla v rámci programu Wishing Washing Line.
    Podobně jako v tuzemské akci Ježíškova vnoučata mohou senioři napsat své přání,
    a to je následně vyvěšeno na nástěnkách v obchodech.
    ——————————————————–
    Ježíškova vnoučata
    jsme všichni

    JE ALE OTÁZKA KDO POCHOPÍ

    DÍLO ARCHITEKTA ŠÍPKA
    KTERÉ ILUSTRUJE
    FILOZOFII
    DIALOGU
    a
    SLUŠNOSTI

    = ODKAZ VÁCLAVA HAVLA

  175. blade napsal:

    Gryc, je to jednoduché, pokud ve svém otevřeném blogu nebudete napadat jiné přispěvatele, tak má takový blog smysl. Majitel blogu > v němž jako první napadá nesmyslným kopírováním přispěvatele > pozitivní odezvu ke své osobě nemůže očekávat. Třeba včera to šlo bez invektiv, tak v tom pokračujte, třeba i v nějakém novém otevřeném blogu.

    Lavička VH v Japonsku > v Hirošimě > univerzita Šudó > pokud k tomu mají důvod, tak ať tam tu modlu mají, no.

  176. blade napsal:

    Profesor Aleš Gerloch, expert na ústavní právo, prorektor Univerzity Karlovy:

    Pokud kompetenční žalobu Ústavní soud připustí a bude se jí zabývat > v takovém případě tady máme precedent v podobě sporu, který proběhl před více než 20 lety mezi tehdejším prezidentem Václavem Havlem a premiérem Milošem Zemanem o jmenování guvernéra a viceguvernérů ČNB.

    Předseda vlády tehdy tvrdil, že musí toto rozhodnutí spolupodepsat, ale Ústavní soud většinou hlasů rozhodl ve prospěch prezidenta republiky, protože se dle jeho nálezu vytvořila ústavní zvyklost jmenování guvernéra a viceguvernérů ČNB samostatně prezidentem, protože už v minulosti (tedy v 90. letech) taková situace nastala.

    Gerloch se domnívá, že pokud tedy Ústavní soud kompetenční žalobu přijme, může se odvolat na tento precedent. jestliže usoudí, že ta ústavní zvyklost hraje důležitou nebo můžeme říci klíčovou roli, pak by mohl Ústavní soud rozhodnout ve prospěch prezidenta, neboť se v minulosti už vytvořila ústavní zvyklost, že hlava státu může odmítat návrhy předložené předsedou vlády.

  177. Svatopluk Beran napsal:

    KONEČNĚ SE UŽ DOSTÁVAJÍ VEN I PRO BĚŽNOU VEŘEJNOST SKUTEČNOSTI O AMERICKÉM UVAŽOVÁNÍ A TÍM BOURÁNÍM MÍTŮ O SKUTEČNÉ MORÁLCE TOHOTO NÁRODA.

    Pořad ČT2 s názvem PRAVDA O PARL HABRU (vysílaném dnes ráno od 6,50 do 7,35 ) přesně zapadá do amerických státních scénářů, jak za pomoci polopravd, utajovaných skutečností i brutálních akcí proti svým občanům manipulovat s demokracií, ke které své svým občany vedu a tím dosáhnout vlastních STÁTNÍCH HEGEMONICKÝCH CÍLŮ NAD CELÝM SVĚTEM.

    Boston 1773 – ,,rádoby indiáni,, přepadli loď s čajem v Bostonském
    přístavu

    Havana 1898 – ,,rádoby Španěly nebo Kubánci,, potopení amerického
    válečného křižníku v Havanském přístavu

    Lusitánia 1915 – německá ponorka potopila ,,rádoby americký výletní křižník
    s bohatými Američany – konečně rádoby oprávněný vstup
    USA – v rozporu míněním obyvatel USA – izolacismus, do
    1SV – USA se po ukončení 1SV staly ze světového dlužníka
    světovým věřitelem

    Pearl Harbor 1941 – ,,rádoby nečekané přepadení Japonska,, vojenskou
    základnu USA na anektovaném havajském ostrově –
    konečně rádoby oprávněný vstup USA – v rozporu s
    míněním obyvatel USA – izolacismus, do 2SV, USA se staly
    po ukončení 2SV světovým hospodářským a vojenským
    hegemonem

    Tonkingský záliv 1964 – ,,rádoby útok Severovietnamců,, na americký křižník v
    mezinárodních vodách – ,,USA rádoby pro sebe,,
    zlegalizovaly kobercové bombardování Severního
    Vietnamu, používání Napalmu a herbicidů proti civilnímu
    obyvatelstvu a ničení lesů

    teror let. na USA 2001 – ,,rádoby napadení USA teroristy,, zajišťovaly USA legální
    vojenský vstup USA do kterékoliv země z důvodu
    vyčištění od teroristů a tím i hospodářského rozvrácení
    nespolupracující země s USA, plus zavedení oprávněného
    sledování všech občanů této planety v prospěch USA
    nastupujícími moderními technologiemi

  178. Svatopluk Beran napsal:

    Pokud kompetenční žalobu Ústavní soud připustí a bude se jí zabývat > v takovém případě tady máme precedent v podobě sporu, který proběhl před více než 20 lety mezi tehdejším prezidentem Václavem Havlem a premiérem Milošem Zemanem o jmenování guvernéra a viceguvernérů ČNB.

    Předseda vlády tehdy tvrdil, že musí toto rozhodnutí spolupodepsat, ale Ústavní soud většinou hlasů rozhodl ve prospěch prezidenta republiky, protože se dle jeho nálezu vytvořila ústavní zvyklost jmenování guvernéra a viceguvernérů ČNB samostatně prezidentem, protože už v minulosti (tedy v 90. letech) taková situace nastala.

    Blade to snad znamená, že jmenování presidentem – guvernéra a viceguvernérů ČNB nebyl ústavní zákon, ale že ho zavedl Václav Havel a tím se z toho stal ústavní precedent? To by ale byl další HAVLOVO svinstvo, které by napovídalo o jeho skutečné pozici, úkolu a úloze pro potřebné ukončení vlády jedné strany v naší zemi v prospěch jiných zemí s principem a funkcí centrálních bank.

  179. Zdeněk Gryc napsal:

    KONEČNĚ SE UŽ DOSTÁVAJÍ VEN I PRO BĚŽNOU VEŘEJNOST SKUTEČNOSTI O AMERICKÉM UVAŽOVÁNÍ A TÍM BOURÁNÍM MÍTŮ O SKUTEČNÉ MORÁLCE TOHOTO NÁRODA.
    —————————————————————————
    nejlépe od očitých svědků.
    zeptejte se v Plzni
    TO BYL PATTON SE SVÝMI TANKY
    V EVROPĚ UŽ PODRUHÉ
    ———————————
    KONEČNĚ SE UŽ DOSTÁVAJÍ VEN I PRO BĚŽNOU VEŘEJNOST SKUTEČNOSTI

    —————————–
    NEMLUVĚ O AKTUÁLNÍM HARAŠENÍ ZBRANÍ NA UKRAJINĚ
    UŽ V ROCE 2017 NAPSAL:
    převzato:
    Luboš Palata: V posledních letech má ruská armáda punc okupanta
    9. 5. 2017 11:48 Rozstřel
    Posledním mluvčím v Rozstřelu byl redaktor zahraniční rubriky MF DNES Luboš Palata. „Od okupace Krymu tu přehlídku vnímám jinak. Není to už jen přehlídka země, která v roce 1945 vítězně ukončila Velkou vlasteneckou válku,“ zamyslel se Palata. Novinář v souvislosti s poválečným porobením východní Evropy zmínil, že například Poláci a Maďaři tento svátek neslaví.
    —————————————————–
    Rudá armáda v ČSR – 1945 / Osvobození či okupace?

    června 04, 2017
    ferohrabal
    Malý pokus o alternativní pohled na témata tzv. „internetových diskuzí“, které jsou víceméně v režii placených i dobrovolných trollů a mystifikátorů (z přesvědčení či hlouposti).
    ————————————————
    Klíčem k pochopení výše a smysluplnosti ztrát Rudé armády ve II. světové válce může být níže uvedená tabulka zobrazující bilanci Zimní války, kdy se navíc Sověti neutkali s rovnocenným či silnějším protivníkem (jako byl následně Wehrmacht), nýbrž s mnohonásobně slabší a technicky zaostalou finskou armádou! Z uvedeného skóre jasně vyplývá jednak neschopnost sovětského velení, jednak jeho a bezohledné používání živé síly jakožto příslovečného kanonenfutru, jenž při opakovaných stečích proti nacistickým pozicím jednoduše velitelé tak dlouho hnali proti kulometům, až mrtvoly rudoarmějců zaplnily nepřátelské okopy a přeživší po nich mohli přeběhnout.
    ——————————————————-

    Sláva Rudé armádě! Pocta znásilněným!

    Téma o rudoarmějci znásilňovaných ženách v březnu až listopadu 1945 na území dnešní České republiky, které otevřel časopis TÝDEN, vyvolalo bouřlivou diskusi i mezi čtenáři zpravodajského serveru TÝDEN.CZ.

    Vzpomínky pamětníků z druhé světové války zprostředkovávám čtenářům novin a časopisů už od roku 1994 a pravidelně se potkávám i s mnohými veterány I. československého armádního sboru generála Ludvíka Svobody. Rusové a Svobodovi vojáci totiž postupovali nacisty obsazeným Československem společně, a to s ohromnými a nikým nepopíratelnými ztrátami, jenže s dost odlišným přístupem k domorodcům.
    O tom mi často vyprávěl třeba letos devadesátiletý veterán a nyní generál ve výslužbě Mikuláš Končický. Známe se patnáct let a svým způsobem jsme přátelé. Končický byl do Svobodovy armády odveden coby volyňský Čech, a když jsem mu loni z jeho rodného ukrajinského Dubna dovezl flašku kořalky, dojal se k slzám.
    První přímá svědectví o tom, jak Rudá armáda postupovala Československem nejen jako vojsko hrdinů, ale i jako banda rabiátů a násilníků, jsem slýchával právě od Končického.
    Tam, kde před Svobodovou armádou procházeli napřed rudoarmějci, totiž potkával samé vystrašené ženy. „To se mi stalo třeba při průjezdu Světlovem u Krmelína, což je nedaleko Ostravy, kde se mi vrhla jedna žena ze strachu k nohám.
    Plakala a česky nás prosila, ať probůh necháme na pokoji její dcery,“ vzpomíná Končický.
    Rudoarmějci napřed znásilňovali Němky v oblastech s německou menšinou
    (takto byla třeba hromadně zneuctěna i budoucí manželka spisovatele Bohumila Hrabala),
    muži s rudou hvězdou na čepici ale s podobnou vervou mučili i Moravanky a Češky na Hané a Valašsku,
    v Praze, na Kolínsku i ve východních Čechách.
    „Vlítli k nám v noci do baráku a neznásilnili jenom mě a maminku, ale i sestru.
    Přiložili nám revolver k hlavě a chovali se jako zvěř,“

    vypráví třeba pětaosmdesátiletá herečka Květa Fialová
    o svém mládí prožitém ve východočeském Borohrádku.

    Oběti rudoarmějců jsem nikdy nezpochybňoval,
    o hrdinství Rudé armády ale toho dle mého názoru bylo za posledních sedmdesát let napsáno až příliš.

    Poctu si totiž konečně zaslouží i tisíce znásilněných a poté někdy i ubitých žen, jež se žádné omluvy či piety zatím nedočkaly.
    A čím více o běsnění některých ruských vojáků na území dnešní ČR budeme vědět, tím budeme blíže i k dějinné spravedlnosti.
    Napomoct tomu můžete i vy, když se na zlo páchané na ženách ruskými vojáky v roce 1945 zeptáte ve svém nejbližším okolí, mezi pamětníky, ale i ve vlastní rodině.
    Dost možná, že budete sami překvapeni.
    A když budete chtít, pošlete tyto příběhy i časopisu TÝDEN na adresu motyl@tyden.cz.

  180. blade napsal:

    Beran, na to se ptejte Gryce, to je odborník na Václava Havla.

  181. blade napsal:

    motyl(zavinac)tyden.cz. – https://youtu.be/ZnhZMoHJQdA 🙂

  182. Svatopluk Beran napsal:

    PANE GRYC OPAKUJETE JEN TO CO SLYŠÍME Z MEDIÍ VŠICHNI, NEJSTE V NIČEM NOVÝ, O TOM VŠEM Z VALNÉ ČÁSTI VŠICHNI TADY VÍME A ODSUZUJEME TO.

    JÁ ZDE ALE PŘEDKLÁDÁM ZÁLEŽITOSTI ZLOČINNOSTI ZÁPADU A USA, O KTERÝCH SE MLČÍ A JEŽ SE TAJÍ TAK, JAKO SE TAJILI ZLOČINY KOMUNISTŮ V DOBĚ JEJICH PŮSOBENÍ.

    NA ZÁPADĚ SE ZA VÁLKY ZNÁSILŇOVALO JAK NA VÝCHODĚ, AKORÁT JAK PÍŠÍ HISTOTICI, SE PŘED TÍM AMERIČANÉ NAROZDÍL OD RUSŮ UMYLI. ALE NAPŘÍKLAD SEGREGACI ČERNÝCH VOJÁKŮ V ARMÁDĚ USA PŘI OSVOBOZOVÁNÍ ZÁPADNÍ EVROPY, MÁLOKDO V ZÁPADNÍ EVROPĚ CHÁPAL, MÁM DOJEM ŽE KROMĚ FAŠISTICKÝCH VOJSK SE TAK ŽÁDNÁ JINÁ ZEMĚ, JAKO USA, KE SVÝM BAREVNĚ ODLIŠNÝM VOJÁKŮM NECHOVALA.

    AMERIČANÉ PLZEŃ NEDOBÍVALI, AMERIČANÉ PŘI OSVOBOZOVÁNÍ PLZNĚ A OKOLÍ PŘEDEVŠÍM PŘÍMALI DO ZAJETÍ UTÍKAJÍCÍ NĚMECKÉ VOJÁKY PŘED RUDOU ARMÁDOU A OCHRAŇOVALI JE TAK PŘED POTRESTÁNÍM ZA JEJICH ZVÍŘECÍ CHOVÁNÍ V RUSKU.

    NEHODLÁM V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ SNIŽOVAT PODÍL AMERIKY NA UKONČENÍ 2SV V CELÉM SVĚTĚ, POUZE POUKÁZAT NA TO, ŽE U NÁS KONKRÉTNĚ AMERICKÁ VOJSKA PŘÍMO VÍC OBČANŮ ZABILA NEŽ OCHRÁNILA A VÍC ZÁKLADNÍHO PRŮMYSLOVÉHO ZAŘÍZENÍ CÍLENĚ ZNIČILA NEŽ UCHOVALA. TO VŠE JSOU SICE DNES UPOZAĎOVANÁ, ALE PŘESTO NEZPOCHYBNITELNÁ FAKTA, KTERÝCH JSTE VY TYPICKÝM TLUMÍCÍM ČLÁNKEM, ZÁROVEŇ S NEUSTÁLÝM ZCELA NEROVNOMĚRNÝM A JEDNOSTRANÝM VYZVEDÁVÁNÍM ZLOČINŮ DRUHÉ VÍTĚZNÉ VÁLEČNÉ MOCNOSTI

  183. Svatopluk Beran napsal:

    https://k-cemu-valky-cz.webnode.cz/znasilnovani-zen-za-valky/

    Já k tomu jen dodávám, že se každý může přesvědčit v USA v přístavy SAN DIEGA, kde je pro historii zakotvená bývalá výletní loď Quien Mary, přeměněná za 2SV na loď přepravující americká vojska do Evropy a kdy její poslední dvě jízdy přes oceán byly po 2SV do Evropy použity na nalodění všech žen poválečné západní Evropy, které se chtěly do USA přestěhovat a staly se buď ekonomickými přítelkyněmi nebo byly znásilněny americkými vojáky a měli v důsledku toho s nimi děti.

  184. Svatopluk Beran napsal:

    Se šokujícím odhalením přišla v roce 2015 německá autorka Miriam Gebhardt, která ve své knize „Als die Soldaten kamen“ (Když přišli vojáci) odhadla celkový počet znásilnění německých žen západními vojáky na 270 tisíc, přičemž 180 tisíc přisoudila Američanům, 50 tisíc Francouzům a 30 tisíc Britům. Spisovatelka se opírá převážně o data uvedená ve zprávách bavorských farářů zasílaných v době osvobození mnichovskému biskupovi.

    https://www.megaknihy.cz/odborna-naucna/5181114-als-die-soldaten-kamen.html

  185. Svatopluk Beran napsal:

    Celý článek o znásilňování na západní frontě spojenci.

    https://www.dotyk.cz/magazin/spojenci-znasilneni-valka-20201126.html

  186. Svatopluk Beran napsal:

    NA NAŠICH MEDIÍCH JE TAKÉ VIDĚT JAK JSOU VLEZDOŘITNÍ USA. MÁM TEĎ NA MYSLY JULIANA ASSANGE. NOVINÁŘE, KTERÝ SE NEBÁL UKÁZAT NA AMERICKÉ PRAKTIKY BRUTÁLNÍHO VRAŽDĚNÍ USA, CIA A VÁLKY, KTERÉ USA PŘES VYPREFABRIKOVANÉ DŮVODY VEDOU A JAK POMOCÍ VÝZVĚDNÝCH SLUŽEB USA DESTABILIZUJÍ CELÝ SVĚT. TEDY ZA NOVINAŘINU O TĚCHTO PRAKTIKÁCH MÁ BÝT TEĎ ASSANGE VYDÁN DO USA, KDE MU HROZÍ PŘES 170 LET VĚZENÍ + MUČENÍ.

    TAK TAKHLE SI V NEJSVOBODNĚJŠÍ ZEMI SVĚTA PŘEDSTAVUJÍ, JAK ZACHÁZET S NOVINÁŘI KTEŘÍ ZVIDITELŇUJÍ ŠPÍNU USA

    Assange byl ve Spojených státech obžalován, že „zveřejněním utajovaných informací“ porušil americký Zákon o špionáži z roku 1917, za což mu hrozí desítky let ve vězení. Tento zákon byl například použit proti Danielu Ellsbergovi, který stál za zveřejněním Pentagon papers.

  187. blade napsal:

    EU již přijala 28 000 Afghánců.

    EU přijme dalších 40 tisíc Afghánců:
    Německo 25 000
    Francie 2 500 + 5000 z jiných zemí
    Nizozemsko 3100
    Španělsko 2 500
    Švédsko 2000
    Kolik jich přijmou USA > Novinky nepíšou.

    Samá nová nažhavená levná pracovní síla > co pomůže ekonomice EU > ani tuzemský Agrofert by neměl otálet. Naopak pár Čechů, Poláků, Maďarů, Slováků možná pošupajdí z výše uvedených zemí za nějaký čas pracovat domů.

  188. Svatopluk Beran napsal:

    Co se tajilo a o čem se nehovoří….? Konec války 1945 v Plzni…

    30. 4. 1945 americké jednotky dosáhly Chebu, Aše, potom směřovaly do Stříbra, Klatov, Domažlic…
    Pražské povstání proti německým okupantům 5 5. 1945 působilo velmi rychle i mimo Prahu. Ve stejný den v Plzni české síly získaly silné pozice. Němečtí starostové Wild a Sturm byli zajištěni našimi vlastenci. 6. 5. 1945 v 9 hodin ráno vstoupil do Plzně americký vojenský oddíl »B« 16. pancéřové divize pod velením plukovníka Nobleho. Ten měl nařízeno zastavit se na předměstí Plzně, ale vida příležitost, rozkázal svému oddílu, aby obsadil Plzeň. (Archiv JNV Plzeň, -7-1. plk. Noble).
    Revoluční národní výbor v Plzni zveřejnil 6. 5. 1945 výzvu »Na pomoc bojující Praze«. Občané Plzně na výzvu reagovali bleskově. Velení USA bylo z české strany požádáno o zapůjčení automobilů pro přepravu dobrovolníků do Prahy a také o některé zbraně. Velení americké armády nejenže takovou žádost odmítlo, ale odjezd dobrovolníků na pomoc Praze zakázalo. Ukazovalo se, že zájmy USA jsou jiné než českých občanů – bojovníků proti německým okupantům. Počínání Američanů v Plzni bylo podivné a vedlo k narůstání pochybností, o co jim vlastně jde. Po příchodu vojenských jednotek USA do Plzně zrušilo jejich velení Revoluční národní výbor v Plzni. Občané Plzně velmi tvrdě tento čin kritizovali a neuznali jej. Američané museli nakonec ustoupit, ale jejich počínání se nezměnilo. Všimněme si některých kroků, které americké vojenské velení v Plzni nařídilo a realizovalo:

    – Jen americký velitel má právo určovat strukturu města Plzně.
    – Ulice musí být vyklizeny, obyvatelé mohou do ulic jen v rozsahu dvou hodin za den.
    – Bylo zakázáno vydávat a rozšiřovat české noviny a české informační letáky.
    – Američané plzeňským bojovníkům proti německému fašismu zabavili vysílačky, zbraně, fotoaparáty, a dokonce zabavili i zbraně československým důstojníkům a policistům.

    – Veškerá písemná povolení, žádosti, stížnosti… prostě veškeré písemnosti musely být napsány v českém i anglickém jazyce.
    – Americké velení neustále opakovalo a kontrolovalo své nařízení, že německým důstojníkům se nesmí nic stát, protože jsou pod americkou kontrolou.

    – Občané Plzně se mohli vzdalovat z města jen do vzdálenosti šesti kilometrů…
    Americké velení zakazovalo činnost Národních výborů jako orgánů nové lidové moci. To omezovalo naši suverenitu a poškozovalo plnění Košického vládního programu, který byl schválen 5. 4. 1945.
    Americké pojetí svobody prozrazoval také politický obsah vyhlášky amerického velitelství ve Strakonicích ze dne 9. 5. 1945 (č.j. 6684). Okresní hejtmani »budou provádět všechna nařízení amerického vojska a to do té doby, dokud nová česká vláda nebude uznána vládou USA…«. Přitom vláda ČSR byla v Košicích 5. 4. 1945 uznána všemi antifašistickými velmocemi a dalšími zeměmi.

    Americké bombardování Plzně

    Tento nepřátelský akt nesmí být nikdy zapomenut. Tak to diktují fakta a historická pravda. Americkému velkokapitálu šlo hlavně o zničení významného centra naší ekonomiky – Škodových závodů v Plzni a v dané oblasti.
    Fašistické Německo v březnu 1939 tyto závody zabralo a využívalo je pro svůj válečný zbrojní program, a to až do konce války v roce 1945. 17. – 18. 4. 1945, čtrnáct dnů po přijetí Košického vládního programu, americký velkokapitál, vojáci a zbrojaři vedení vztekem a nervozitou z toho, že uvedené centrum naší ekonomiky nebudou ovládat, přistoupili ke zničení závodů v Plzni. 25. 4. 1945 se uskutečnilo poslední masové bombardování Škodovky. Bylo to současně poslední bombardování v Evropě. 500 bombardérů USA svrhlo na uvedený závod 5000 tříštivých, fosforových a zápalných bomb. 29 objektů Škodovky bylo totálně zničeno, 21 těžce poškozeno… nebyl elektrický proud, komunikační a celková infrastruktura byla zničena.

    Americký zločin – bombardování Plzně – neměl žádný strategický význam z hlediska dokončování válečné porážky fašistického Německa. Byl to cílený nepřátelský záměr proti nové osvobozené Československé republice, proti její vládě a proti strategické orientaci na SSSR v poválečném období.
    Američanům šlo o rozbití průmyslové a ekonomické základny ČSR. USA bombardovaly ještě Nové Zámky, Nitru, Pardubice, Zlín, ČKD-Praha 25. 3. 1945 a další místa. 17. 4. 1945 bombardovaly dělnické čtvrti Škvrňany a Karlov.

    Bylo zabito 624 Čechů, 453 jich bylo zraněno. Američané zničili 505 budov, seřaďovací nádraží a další objekty. Americký generál Patton, když si prohlížel ruiny Škodovky, prohlásil: »Dobrá práce, jsem spokojený!« Tajemství čtvrté brány

    V této části zničené Škodovky »pracovaly« dva týmy Američanů ze strategické rozvědky. Zajímaly je výrobní a technologické plány. Prototypy nových německých zbraní, které nebyly použity na frontách. Hledaly archiv závodu, ale ten byl zničen při americkém bombardování. Části archivu a plánů v některých výrobnách nám však přesto Američané ukradli. Náhradní válečný německý archiv nových zbraní a komponentů se ale Američanům nepodařilo odcizit.

    22. července 1945 se skupina Američanů převlečených do uniforem důstojníků československé armády zmocnila československých odborníků na odstředivé lití dělových hlavní a unesla je do Mnichova. Americký lup ve Škodovce mohl být ještě větší. Naši vlastenci a nové bezpečnostní orgány ČSR tomu zabraňovali.

    Pohled do jednoho policejního hlášení

    Pod č.j. 400 pres./1945 bylo uváděno mj. toto: »Po obsazení Plzně americkou armádou vznikla řada nesnází, které se postupem času vyvinuly v problémy. Vojáci obsazují samovolně opuštěné byty bez ohledu na jejich zajištění, vnikají do nich i násilím… na otevřených táborech německého vojska v okolí Ejpovic naskýtá se týž obraz. Zde byly národnímu hospodářství způsobeny milionové škody, hlavně na motorových vozidlech, na kterých se přijela vzdát německá armáda, ustupující od Prahy. Američané velkou část vozidel zničili.« A pokračuje se dále:
    – U Ejpovic Američané zničili velké zásoby prádla a potravin.
    – Za starou hrnčírnou v Plzni do obrovské jámy svážela americká nákladní auta velké zásoby potravin, konzerv, nábytku… to polévali benzínem a zapalovali…
    – V Chebu zničili Američané velké sklady látek, psacích strojů, radiopřijímačů, konzerv a automobilů…
    – V Kraslicích zničili vojáci USA sklady hudebních nástrojů.
    – Na zámku Pozorka u Kladrub bylo velké skladiště hlídáno československými hlídkami. Američané hrozící zbraněmi naše hlídky vytlačili, skladiště polili benzínem a zapálili.
    – Z Aše bylo do Mnichova uneseno pět odborníků na výrobu technického porcelánu.
    – Z tachovského muzea zmizely cenné památky – olejomalby, staré zbraně vykládané stříbrem. S tím vším zmizel také major armády USA Hoower.
    – Ve Stodě se americké vojenské velitelství zmocnilo násilím 40 vagonů látek, zabavených Němcům, tyto zásoby Američané spálili.
    – Národní výbor v Chebu 14. 5. 1945 oznámil, že americké vojenské velitelství nařídilo odvézt 45 vagonů obilí do Německa…
    Fakta a některé údaje jsou použity z textů K. Bartošky a K. Pichlíka »Pokus o hospodářskou kolonizaci ČSR«, Praha 1969, str 11 a další.

    Připravil J. GROUŠL

  189. Svatopluk Beran napsal:

    Já myslím že toho asi pane Gryc necháme. Pro mne je válka – JAK SE ZA NÁS ŘÍKALO VŮL – a je naprosto jedno kteří kluci a z které strany jsou do ní zataženi. STRACH O SVÉ BLÍZKÉ ČI KAMARÁDY UDĚLÁ Z CHLAPA OBYČEJNÉ ZVÍŘE. AŤ JE TO AMERIČAN, ČÍŇAN, RUS, MUSLIM NEBO KŘESŤAN. JÁ TVRDÍM ŽE VE VÁLCE JSOU VŠICHNI PRASATA, VY SI KLIDNĚ PŘEDSTAVUJTE VOJÁKY ZÁPADU JAKO ANDĚLY. V POHODĚ SI HRAJTE DÁL NA NĚMÉHO A HLUCHÉHO A DÁL MLČTE O JEJICH ZVĚRSTVECH, JE TO VAŠE VĚC.

    A jen na závěr, kdo podle mne rozdělil ještě před koncem války spojence a tím zastavil možnost žít v relativním přátelství mezi národy Evropy po 2SV, byl president Truman a Churchil. Jeden s atomovou bombou vypařil naráz statisíce lidí, druhý s připravovaným plánem, jak se za pomoci německé armády napadnou své dosavadní spojence.

    Operace UNTHINKABLE

    Operace Unthinkable byl název, který dali dva související možné budoucí válečné plány britských náčelníků štábů proti Sovětskému svazu v roce 1945. Plány nebyly nikdy schváleny ani realizovány. Vytvoření plánů bylo nařízeno britským premiérem Winstonem Churchillem v květnu 1945 a vyvinuty společným plánovacím štábem britských ozbrojených sil v květnu 1945 na konci druhé světové války v Evropě.

    Jeden plán předpokládal překvapivý útok na sovětské síly umístěné v Německu, aby Sovětům „vnutil vůli západních spojenců“. „Závěť“ byla kvalifikována jako „čtvercová dohoda pro Polsko “, což pravděpodobně znamenalo prosazení nedávno podepsané dohody z Jalty . Plánovači se rozhodli, že bez masivní americké pomoci by Británie pravděpodobně selhala. Hodnocení, podepsané náčelníkem armádního štábu dne 9. června 1945, dospělo k závěru: „Bylo by nad naše síly získat rychlý, ale omezený úspěch a byli bychom oddáni vleklé válce proti velké přesile. Kódové jméno bylo nyní místo toho znovu použito pro druhý plán, což byl obranný scénář, ve kterém se Britové měli bránit proti sovětské jízdě směrem k Severnímu moři a Atlantiku po stažení amerických sil z kontinentu. Nikdy nebyl plán sdílen se Spojenými státy ani nikým jiným. Když se Labour Party dostala k moci ve všeobecných volbách v roce 1945 , ignorovala návrh plánu.

    Studie se stala prvním pohotovostním plánem pro válku se Sovětským svazem z dob studené války. Oba plány byly přísně tajné a nebyly zveřejněny až do roku 1998, ačkoli britský špión pro Sověty, Guy Burgess , v té době předal některé podrobnosti.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Unthinkable

  190. Jan P napsal:

    Sociologové tvrdí, že sobectví vede k rozpadu společného úsilí, atomizuje společnost a končí degradací na všech úrovních. Úspěšně jsme vybudovali kapitalismus, ale zapomněli rozvíjet společnost.
    https://blisty.cz/art/106150-jak-se-rozpadla-ceska-spolecnost.html

  191. blade napsal:

    V roce 1989 si mnozí naivně myslel. že dojde k velkým změnám v ekologii, dopravě, životní úrovni a změní se náš životní styl > že bude více podporována hromadná doprava, železnice budou elektrifikovány a vlaky budou jezdit rychlostí kolem 300 km/h > jako tomu bylo již před rokem 1989 ve Francii, Japonsku a nyní v Číně.

    Ale to se nestalo > vlaky jezdí stejně blbě > prý jako za socialismu a po zrušení řady místních železnic a vesnických autobusových spojů zůstává jediným dopravním prostředkem osobní automobil. Na střechách nově stavěných budov nejsou zelené zahrady a solární panely > ty stavíme na zemědělské půdě a ještě solárním baronům platíme x miliard ročně ze státního rozpočtu za nic.

    Na zemědělské půdě, místo agrolesnictví, „pěstujeme“ montované sklady a asfaltová parkoviště, aby se dešťová voda nemohla vsakovat do půdy a odtékala kanalizací do vodních toků. Místo lánů pšenice, máme lány řepky.

    Důležité také je, abychom měli dostatek lesů, kde pramení naše řeky. Důležitý je i dostatek zemědělské půdy, kde si dokážeme vypěstovat tolik potravin, abychom mohli je mohli mít z vlastních zdrojů a mohli uživit naší populaci. Pro zvýšení porodnosti ČESKÉHO obyvatelstva musí udělat motivační program politici. Nedávat sociální dávky těm, kteří mají třeba i 8 dětí a nedokáží je vychovat, ale zvýšit porodnosti u klasické ČESKÉ rodiny. Migrace nic neřeší, protože by se k nám nastěhovali lidé z jiného kontinentu, kteří mají jiné zvyky, mentalitu a náboženství a v řadě případů nejdou do Evropy za prací, aby vydělávali na „starousedlíky“, ale táhnou se sem za sociálními dávkami.

    Růst populace v některých zemích je šílený. Například v Nigérii je nyní 199 milionu obyvatel a jelikož tam je průměr 6 živě narozených dětí na jednu ženu, tak v roce 2100 tam bude neuvěřitelných 730 milionů lidí > a pochopitelně tam pro ně nebude dostatek pitné vody a zemědělské půdy. Oni nejsou schopni udělat to co udělali v Čině > a to je politika jednoho dítě, kde si uvědomili, že nekontrolovaný přírůstek obyvatel, by způsobil katastrofu. Případní MIGRANTI NAŠE PROBLÉMY NEVYŘEŠÍ .

    Řada ekoteroristů bojkotuje výstavbu vodních elektráren a chce zrušit stávající jaderné elektrárny, ale nemají koncepci, kde získat adekvátní náhradu. Životní styl je o něco více stresující než prý byl za minulého režimu > takže v této oblasti také nic pozitivního.

    V celostátních médiích se i lže stejně jako prý za minulého systému a řada mladých této propagandě podléhá. Dříve se plivalo na západ, dnes se plive na východ. Stát máme tak nějak rozkraden a minimálně 200 miliard ročně odchází pryč z našeho státu formou dividend, převážně do západoevropských zemí.

    Převážně všechny banky i vodárny > jsou prodány cizím nadnárodním společnostem. A celé slavné dotace EU se v řadě případů využívají na nesmyslné projekty, při kterých se napakuje jen majitel stavební firmy.

    Za 30 let nebyla žádná vláda udělat funkční důchodovou reformu, jen se o ní stále mluví a posunuli odchod do důchodu. Úředníků máme prý více než za socialismu > ale instalatéra je umění sehnat.

    A říkám-li svůj názor, který je odlišný od názorů EU a NATO, tak jsem xenofob, komunista, rasista, ruský troll atd.

    Takhle si tu žijeme > jací jsme my, taková je u nás doba.

  192. Svatopluk Beran napsal:

    Teď jsem teda fakt zvědavej co se bude dít dál a jak se vláda bude a to je jak personálně ale i obsahově, oproti koaliční předvolební dohodě v příštích čtyřech letech chovat? Stáli, kromě Fialy jak vyděšení králici na porážku. Podle mne tam nějaké ZÁKULISNÍ DOHODA o které Fiala věří že jí tato vláda zvládne je. Ostatní z toho mají ale v gatích.

  193. Zdeněk Gryc napsal:

    A říkám-li svůj názor, který je odlišný od názorů EU a NATO, tak jsem xenofob, komunista, rasista, ruský troll atd.

    +

    blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum
    Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.
    Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle.
    Nyní taktéž a nemám potřebu se nikde stranicky či jinak politicky angažovat
    Toliko k Rudým buňkám architekte!

  194. Zdeněk Gryc napsal:

    PS.
    —————————————————————-
    tak jsem xenofob, komunista, rasista, ruský troll atd.
    Takhle si tu žijeme > jací jsme my, taková je u nás doba.
    —————————————————————-
    Žvaníme, žvaníme !
    Neumíme se pod svůj názor podepsat.
    Třeba napsat jaká byla naše profese,

    Nebo nějak přiblížit osobnost,

    tak bohatou na komentáře JL
    viz:

    Teror anonymity — Jiří Pehe
    Zdeněk Gryc | Pondělí, 6. 12. 2021 v 15:04

    Kulturnost nebo,
    řečeno trochu nadneseně,
    civilizační vyspělost toho kterého společenství, včetně národů, se pozná i podle toho, jak se příslušníci takového společenství vztahují k anonymitě. Tedy jak často a kdy mají tendenci se schovávat za anonymitu i v případech, kdy to není nezbytné, a jak se chovají, když jsou anonymní.

  195. Dvořák napsal:

    Fiala se tváří tak,jak si přeje jeho loutkovodič. No škoda,že k tý porážce nedošlo. Co se bude dít? Jako příklad může být Rakušan,jak otočil s očkováním. Asi mu Pfizer ukázal výši provizí,podle vyvalených očí by to odpovídalo. S daněmi to bude podobný, to se hodí na Babiše .Tragéd Jurečka radši pustil zemědělství, aby stará mohla dál brát dotace. No komedie začíná.

  196. blade napsal:

    Gryc je slepý jak patrona, neboť nevidí můj online podpis, nevidí ani můj digitální podpis, neboť na to nemá ve svém prehistorickém notebooku vhodnou aplikaci. Jelikož tu Gryc neustále zlobí, tak pod stromkem bude mít kulový. Takže Gryc > nežvaň a netrep tu ptákoviny > mazej si pro nový MacBook.

  197. Zdeněk Gryc napsal:

    ANONYMITA JE JAKO ALKOHOL

    UVOLŇUJE AUTO- KRITICKÁ CENTRA.

  198. Svatopluk Beran napsal:

    A máme tu Pirátský problém, kdy pravice typicky pro svou ochabující sílu vytvoří nějakou rádoby prolidskou stranu např. (bývalá wévéčka), nebo zneužije naivitu nové nastupující naivní strany. To vše, aby si pojistila vítezství ve volbách za jakoukoliv cenu. Prohlédnutí po volbách pak bývá nepříjemné. Tentokrát to pravici vyšlo ale perfektně, ani ty naivky nepotřebuje a ti si teprve se zpožděním uvědomují, jaké sehráli užitečné idioty. Morálnější z nich se částečně stáhnou a korytáři začnou vylézat na povrh a zviditelňovat se. Minule u wéveček to dokonce dopadlo tak, že během volebního období vznikla úplně nová strana, kterou vůbec nikdo nevolil a ta umožnila KALOUSKOVI a lidovcům, přenést část z výběru daní občanů ve většinovém ATEISTICKÉM STÁTĚ, na již většině občanů nic neříkající, náboženské církve. Až budou tyto víc než stomiliardové daně v čase vyčerpány, dál bude stát církve podporovat. Cíle a zbytečné odčerpání daní občanů bylo v zájmu ,,nejlepšího ministra financí východu Kalouska,, úspěšně dosaženo. Toť historie, tentokrát nám teprve čas ukáže, k čemu všemu měli Piráti sloužit.

  199. blade napsal:

    A máme tu problém > topení plynem do roku 2040 v EU skončí, navrhuje Brusel. Další důvod si pomalu začít hledat pohodovou, normální a klidnou zemi mimo Evropu, kde není nutno tolik topit či tolik klimatizovat > někde u slané vody.

    Přísnější ekologická pravidla mají platit i pro výstavbu nových budov, které navíc nebudou moci od roku 2030 produkovat žádné emise. Od roku 2027 pak lidé přijdou o nárok na podporu vytápění plynovými kotli. V Bruselu nemají řádně vyřešen přechod na elektromobily a už chtějí další a další ..

  200. Svatopluk Beran napsal:

    Jestli jsem včera správně pochopil Adamitku, tak pět stran co se domluvily proti jedné, už volby vyhrály a teď už si každá samostatně pojed vlastní brázdu ale tak, aby jim korýtka vydržela nejméně celé ty čtyři roky. No necháme se MILE překvapit jak jim ta ZMĚNA dlouho vydrží. A ten půlrok ve vedení Evropy bude v tomto pojetí myšlení určitě VELICE ZAJÍMAVÝ.

    JACÍ JSME MY, TAKOVÁ JE DOBA. MY JSME TA DOBA – NO TAKOVÝ SLOGAN BY DOOPRAVDY JEDNOHO NENAPADL, NA TO HOLT MUSÍ BÝT ČLOVĚK PŘEDSEDOU SENÁTU

  201. Dvořák napsal:

    A další Rakušanův zápis. Ještě ani není ministrem a po povinném očkování budoucích podřízených se zbavil policejního prezidenta. To je jen začátek,protože slepenec hrdě představil plán,jak se zbavit „Babišových“ lidí.

  202. Svatopluk Beran napsal:

    Ano, už je to jasné, tenhle pětistranový koaliční slepenec to tu vyčistí JEDINĚ SPRÁVNĚ.

    NEDOTKNUTELNÝ LOAJÁLNÍ STÁTNÍ ZAMĚSTNANEC JE SPRÁVNĚ, ALE AŽ PO NÁS

    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  203. Svatopluk Beran napsal:

    Už se těším na to jak veškerá media po celou dobu budou hledat a preferovat argumenty o tom, jak je důležité a nezbytné pro nastupující vládu, mít kolem sebe svoje lidi.

    A jak následně budou veškerá media před ukončení období této vlády hledat a preferovat argumenty o tom, jak je důležité aby nastupující vláda používala pouze již zajeté, zkušené a loajální státní zaměstnance.

    JE TO PROSTĚ JEDNA VELKÁ LEGRACE S TĚMI NEZÁVISLÝMI MEDII 🙂 🙂 🙂 🙂

  204. Svatopluk Beran napsal:

    A jak se rodí a rodí noví mladí lidé a ještě vlastně nezkušení občané, tak jim to samozřejmě budou žrát a žrát, až to tady neskončí jinak než ve Spojených Státech PLUTOKRACIÍ, kdy už to bude všem úplně jedno, která strana bude u moci.

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Plutokracie

    NO ONO TO JE ASI CÍLEM, ZAJISTIT SI JEDINEČNOU PRAVDU U VŠECH PODDANÝCH A PAK SE JIŽ BUDOU ODSUZOVAT JEN ZAHRANIČNÍ AUTORITÁŘI 🙂 🙂 🙂 🙂

  205. Dvořák napsal:

    Já nemám nic proti tomu,že si někdo dovede lidi,kterým věří,a vymění je za ty stávající. Ale tohle snad bude končit jízdenkou do gulagu. Mě to připadá,že nastupující garnitura se snaží vytvořit dojem,že tu bylo všechno špatně a nakydat ještě co nejvíc špíny na končící vládu,aby zakryla svojí nepřipravenost a neschopnost. A v tom chaosu se to vrátí do starých modrých kolejí.

  206. Svatopluk Beran napsal:

    OBČAS TU MLUVÍTE PANE GRYC O ZELENÝCH MUŽÍCÍCH NA KRYMU. TITO MUŽÍCI, NEJSOU VYNÁLEZEM NOVÉHO RUSKA A PUTINA. TEN JEN USPĚŠNĚ KOPÍRUJE DESETILETÉ PRAKTIKY SPOJENÝCH STÁTŮ. NAROZDÍL VŠAK OD ARMÁDY SPOJENÝCH STÁTŮ ZA NIMI NEZŮSTAVAJÍ DEETITISÍCE MRTVÝCH CIVILISTŮ.

    SPECIÁLNÍ JEDNOTKY, KAM SE PODÍVÁŠ
    Americká armáda se spoléhá na specialisty pro zvláštní operace. Možná do té míry, že ztrácí schopnost strategického uvažování.

    Během posledních několika desetiletí se zásadně proměnila podoba amerických ozbrojených sil, alespoň tedy té jejich části, jež aktivně zasahuje do skutečných bojů. Došlo k tomu nenápadně a v podstatě bez veřejné debaty, a já sám jsem byl bezděčným svědkem této proměny.

    https://www.respekt.cz/tydenik/2021/16/specialni-jednotky-kam-se-podivas

  207. Dvořák napsal:

    Vypadá to,že nová vláda opravdu bude něco jinýho, než ta předchozí. Tam neuměla anglicky asi jen Schilerová,teď to vypadá na polovinu těch odborníků. No konečně změna. 😁

  208. Svatopluk Beran napsal:

    A máme tu opět do BUDOUCNOSTI vytvořený PRÉBLÉM Spojenými Státy Americkými, s jejich až za hranice rozumu jdoucími DEMOKRATICKÝMI SVOBODAMI JEDNOTLIVCE.

    Po válce ve Vietnamu, kdy vyšla najevo VÁLEČNÁ ZVĚRSTVA vládních jednotek SPOJENÝCH STÁTŮ na území napadeného státu a občanů napadené země na druhé straně polokoule. Zavedly Spojené Státy v zájmu svých GEOPOLITICKÝCH VÁLEK bez státní zodpovědnosti, nový vlastní vojenský systém PLACENÝCH ŽOLDNÉŘŮ – KONTRAKTORŮ – SOUKROMÝCH AMERICKÝCH ARMÁD. Stát totiž nenese zodpovědnost za VÁLEČNÉ ZLOČINY soukromníků.

    Dnes USA, díky svému svobodnému ekonomickému systému, kdy si například létají do vesmíru soukromé osoby, nenesou státní zodpovědnost za tyto soukromé vesmírné projekty, při nichž hrozí srážky těchto vesmírných těles s tělesy jiných států. Už vidím jak si za pár let, podobní občané z pohledem na svět jako pan Gryc budou stěžovat na to, (ŽE NĚJCÍ ZELENÍ SOUKROMÍ KOSMONAUTÉ, NAROZENÍ TŘEBA V RUSKU, ČÍNĚ, INDII ČI KDEKOLIV JINDE, OHROŽUJÍ NEBO PŘÍMO VYVOLÁVAJÍ ZPORY MEZI STÁTY SVĚTA. TO ŽE TO CELÉ ALE ZAČLO U JEDNOHO UŽ PŘED LETY, JENŽ BYL O SOBĚ PŘESVĚDČEN, ŽE Z HLEDISKA SVÉHO MOMENTÁLNÍHO NADŘAZENÉHO POSTAVENÍ SI MŮŽE DĚLAT UŽ NAVŽDY CO CHCE, PROTOŽE JE MOMENTÁLNĚ V TECHNOLOGIÍCH NEJLEPŠÍ), SI VŠAK UŽ DOPŘEDU VŮBEC NEUMÍ UVĚDOMIT.

    JE DO BUDOUCNA PRO SVĚT KATASTROFOU BÝT PŘESVĚDČEN O TOM, ŽE SI BEZ ZODPOVĚDNOSTI VŮČI OSTATNÍM, MŮŽE JEDINEC DĚLAT CO CHCE. PODLE MNE ZDE OPĚT MŮŽE NASTARTOVAT SYSTÉ OTROKÁŘŮ A FEUDÁLNÍCH KRÁLŮ, CÍSAŘŮ A CARŮ, O KTERÉM JÁ BYL PŘESVĚDČEN, ŽE JIŽ BYL NAVŽDY ODSTRANĚN.

    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-malem-doslo-k-vesmirne-srazce-cina-si-stezuje-na-elona-muska-u-osn-184348#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_id=184348&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

  209. Svatopluk Beran napsal:

    Vypadá to,že nová vláda opravdu bude něco jinýho, než ta předchozí. Tam neuměla anglicky asi jen Schilerová,teď to vypadá na polovinu těch odborníků. No konečně změna.

    No, zatím to vypadá tak, že tu s panem Vystrčilem potáhne tento stát ne modrá, ale Fialová-Pravicová-Bída. TO SE TEN MILION CHVILEK PRO DEMOKRACII, NA DOUFEJME NECELÉ PŘÍSTÍ ČTYŘI ROKY, PĚKNĚ VYZNAMENAL.

  210. Jan P napsal:

    U Černochové, zaryté stoupenkyně atlantismu a USA obecně, mě toto překvapuje nejvíc.

  211. Svatopluk Beran napsal:

    Z dnešní otázek Václava Moravce přichází pro mne naprosto ŠÍLENÁ INFORMACE. VLADIMÍR DLUHÝ, by měl být po ukončení Rusnoka NOVÝM GUVERNÉR ČESKÉ NÁRODNÍ BANKY. Již několikrát jsem zde zdůrazňoval, jakou vlastně je Vladimír Dlouhý LIŠKOU V ČESKÉM KURNÍKU, coby president České Hospodářské Komory, v zájmu prakticky NEJVĚTŠÍ INVESTIČNÍ SPOLEČNOSTI NA SVĚTĚ a to – americké GOLDMAN SACHS – . Tato nesilnější světová investiční společnost má přes bývalého komunistu z komunistického prognostického ústavu NAŠE HOSPODÁŘSTVÍ JAK POD DROBNOHLEDEM.

    Jen tak pro informaci, TATO AMERICKÁ INVESTIČNÍ SPOLEČNOST BYLA TA KTERÁ PO PŘECHODU ŘECKA Z FAŠISTICKÉHO SYSTÉMU ŘÍDILA A ORGANIZOVALA ŘECKÝ EKONOMICKÝ PŘECHOD Z FAŠISMU NA DEMOKRATICKÝ KAPITALISMUS. ŘECKO NEMĚLO SVÉHO KLAUSE, JENŽ BY BYL NA NĚKOLIKA TÝDENÍM ŠKOLENÍ V USA A NÁSLDNĚ PAK U NÁS VEDL PŘEROD ZE SOCIALIZMU NA DEMOKRATICKÝ KAPITALISMUS, NÝBRŽ SI NAJALO TUTO SVOU CESTU EKONOMICKÉHO PŘERODU TUTO AMERICKOU INVESTIČNÍ SPOLEČNOST.

    JAK ŘECKO V ZÁJMU VE FINANČNÍM ZÁJMU TÉTO SPOLEČNOSTI DOPADLO, DOBŘE VŠICHNI VÍME.

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Vladim%C3%ADr_Dlouh%C3%BD_(ekonom)

    Soukromá sféra

    Po odchodu z politiky v roce 1997 působil v soukromé sféře. Od září 1997 dodnes pracuje jako mezinárodní poradce nadnárodní investiční banky Goldman Sachs se zodpovědností za oblast střední a východní Evropy.

    JÁ MYSLEL, ŽE NA VĚTŠÍ SVINSTVO V ZÁJMU AMERICKÉ SOUKROMÉ SPOLEČNOSTI SI TENTO VYCHCANÝ PARCHANT PRAVICOVÉ ČESKÉ PÁTÉ KOLONY, V ZÁJMU USA UŽ NETROUFNE.

    A HLE JDE TO – MŮŽE BÝT ZAŘAZEN NA KANDIDÁTA ČESKÉHO PRESIDENTA A KDYŽ TO NE, TAK NA GUVERNÉRA ČESKÉ NÁRODNÍ BANKY.

    NO TO SE CHLAPEC ASI POSRAL A MY VŠICHNI JSME DOOPRAVDY OBYČEJNÍ BLBCI JAK ZA VLÁDY KOMUNISTŮ – omlouvám se zde všem za své expresní výrazy

  212. Svatopluk Beran napsal:

    MY JSME TA DOBA.
    JACÍ JSME MY, TAKOVÁ JE DOBA.

    ANO BUDE TO TADY VELKÁ ZMĚNA PO VLÁDĚ ,,PĚTI DEMOKRATICKÝCH STRAN,, PRACUJÍCÍCH V ZÁJMU ZAOCEÁNSKÉHO ÚZEMÍ TÉTO PLANETY.

    AMERICKÁ VOJENSKÁ ZÁKLADNA – A BUĎ PRESIDENT NEBO GUVERNÉR ČESKÉ NÁRODNÍ BANKY PRACUJÍCÍ V ZÁJMU USA – MŮŽE VŮBEC EXISTOVAT JEŠTĚ VĚTŠÍ VAZALSTVÍ ČECHŮ K JINÉMU NÁRODU V DNEŠNÍ SVĚTĚ EKONOMIKY A HOSPODÁŘSTVÍ, NEŽ MÍT NA SVÉM ÚZEMÍ ARMÁDU USA A PRESIDENTA NEBO GUVERNÉRA ČESKÉ CENTRÁLNÍ BANKY, ZAMĚSTNANÉHO JAKO PORDCE U NEJVĚTŠÍ SVĚTOVÉ INVESTIČNÍ SPOLEČNOSTI, MŮŽE BÝT JEŠTĚ VĚTŠÍ VLEZDOPRDELNÍ VLÁDA NEŽ JE TA NASTUPUJÍCÍ?

  213. Svatopluk Beran napsal:

    MY JSME TA DOBA.
    JACÍ JSME MY, TAKOVÁ JE DOBA.

    Pan Vystrčil v opozici před volbami VYBOJOVAL zvyšování peněz pro ústavní činitele senátu. Po vítězství ve volbách opět ZABOJOVAL pro nezvyšování peněz pro ústavní činitele senátu. No neber takového českého občana z našeho regionu, jako PŘEDSEDU SENÁTU. RADOST ŽÍT S TAKTO KONTINUÁLNĚ JEDNAJÍCÍM SPOLUOBČANEM. TEN MÁ V HLAVE JASNO.

    MY JSME TA DOBA.
    JACÍ JSME MY, TAKOVÁ JE DOBA.

  214. Svatopluk Beran napsal:

    MY JSME TA DOBA.
    JACÍ JSME MY, TAKOVÁ JE DOBA.

    A ještě jedna připomínka k principu západního amerického finančního systému. Svět stále bohatne – tedy konkrétně omezený počet lidí – ale ve všech státech západu přibývá stále víc a víc občanů, kteří nejsou schopni zabezpečit ze své práce chod svého života a musí, nebo budou muset čerpat některé z dávek ze státní pokladny. V USA téměř padesát procent občanů buď užívá přímo darované jídlo, nebo bere nějakou finanční dávku na podporu v možnosti dobýt svou člověčí energetickou potřebu. U nás kromě jiných přichází jako nová podpora, – podpora na energie tepla a světla -, Omezená možnost energetická potřeby pro organismus, na začátku třetího století u nás není zatím tak omezená jak v USA, ale kdo ví. I u nás se vedle podpory státu konají celostátní sběrky jídla do potravinových bank pro ty, které není tento neoliberální kapitalistický systém schopen naplnit z jejich práce. JE VŮBEC NORMÁLNÍ TENHLE BOHATŠÍ A BOHATŠÍ NEOLIBERÁLNÍ ZÁPADNÍ SVĚT? JSOU PRAVIDLA KTERÁ JSOU NASTAVENÁ, A DÁL A DÁL SE NASTAVUJÍ, SPRAVEDLIVÁ? VŽDYŤ VÍCE A VÍCE OBČANŮM SE ZE SVÉ PRÁCE PRO CHYTŘEJŠÍ OBČANY NEDOSTÁVÁ NA JEKÉKOLIV ENERGIE? TO JE NORMÁLNÍ PRO TENHLE ZÁPADNÍ SVĚT, ŽE JEDNI JSOU NAPROSTO ZA VODOU A DRUZÍ SE SVOU PRÁCÍ NEUŽIVÍ A MUSÍ BÝT VDĚČNÍ ČI PŘÍMO PŘES POLITIKY ŽEBRAT O POTŘEBY PRO PŘEŽITÍ, NA ZAČÁTKU TOHOTO TŘETÍHO TISÍCILETÍ.

    MY JSME TA DOBA.
    JACÍ JSME MY, TAKOVÁ JE DOBA.

  215. Zdeněk Gryc napsal:

    MY JSME TA DOBA.
    JACÍ JSME MY, TAKOVÁ JE DOBA.

    ————————————
    myslím, PRÁVĚ NYNÍ tedy dnes
    myslím že jsme nikomu „bratrskou pomoc“ neposkytli.
    myslím že jsme se Slováky dokázali bez krveprolití rozdělit.

    Očima Saši Mitrofanova: Jak se „bratrská pomoc“ Kazachstánu hodnotí v Rusku
    8. 1. 2022, 8:30
    Alexandr Mitrofanov
    Prezident Kazachstánu Kasym-Žomart Tokajev nepoužil slova „bratrská pomoc“, když ve středu oznámil, že požádal o účast na potlačení nepokojů v zemi členské státy Organizace smlouvy o kolektivní bezpečnosti (OSKB), v níž hraje hlavní roli Rusko. Přesto hned v prvních reakcích v ruském veřejném prostoru termín „bratrská pomoc“ zazněl. Pamětníci a lidé se zájmem o dějiny se nemohli vyhnout srovnání se srpnem 1968 v Československu, kdy tzv. zvací dopis části vedení KSČ přivolal do země vojska Varšavské smlouvy.
    ———————
    PS. pane Beran, docela mne zaujala řeč Saši Vondry publikovaná v novinách na kterou jste odkazoval. Nemohu ji nějak najít, děkuji za nasměrování.

  216. Zdeněk Gryc napsal:

    Svatopluk Beran říká:
    Pondělí, 10. 1. 2022 v 8:38
    MY JSME TA DOBA.
    JACÍ JSME MY, TAKOVÁ JE DOBA.

    A ještě jedna připomínka k principu západního amerického finančního systému. Svět stále bohatne – tedy konkrétně omezený počet lidí – ale ve všech státech západu přibývá stále víc a víc občanů, kteří nejsou schopni zabezpečit ze své práce chod svého života a musí, nebo budou muset čerpat některé z dávek ze státní pokladny. V USA téměř padesát procent občanů buď užívá přímo darované jídlo, nebo bere nějakou finanční dávku na podporu v možnosti dobýt svou člověčí energetickou potřebu.
    ————————————————————
    Je možno, „pro vyrovnanost“ jak píše pan Vladimír Havlíček napsat jak je tomu v Rusku ?
    Porovnat třeba věk dožití ?
    Zapřemýšlet proč se jistě draze milované dítě Putina narodilo v Lausagne
    a jeho děti až do okupace Krymu žili ve Skandinávii.
    Dcera Zemana studovala kde ?
    Odložená manželka Babiše žije kde ?
    Jeho nová manželka se šplouchá v zámeckém basénku kde ?

  217. Svatopluk Beran napsal:

    Pane Gryc v Rusku je to horší než v USA, to víme všichni. USA vydělaly biliony dolarů na obou světových válkách a po 2SV válce pak ovládly i světový finanční systém, kterého neustále zneužívají ve svůj vlastní dominantní prospěch. Ostatní země byly ve 2SV, hlavně pak Rusko, totálně zničeny. Dodnes Rusko splácí válečný dluh Spojeným Státům. To pochopitelně není jediný důvod převahy USA nad ostatním světem po 2SV. Do 2SV to tak ale zdaleka nebylo. Světovým suverénem – nad kterým slunce nezapadal – byla Anglie, kterou se však podařilo Spojeným Státům chytrým hospodářským kalkulem vyždímat a udělat si z ní svého vazala. Samozřejmě že lidé jdou tam kde je to lepší. To o co mi tu jde na těchto blozích není vyzvedávání Ruska, ale vytváření lepšího a spravedlivějšího světa pro co největší počet obyvatel světa. Spojené Státy však toto svým geopolitickým terorismem cíleně znemožňují a snaží se ostatní země brzdit, využívat, zneužívat a popřípadě je úplně zničit. Jejich cílem není spolupráce, jejich cílem je nepustit před sebe kohokoliv. A ZNEUŽÍVAJÍ K TOMU NEOPAKOVATNOU VÝHODOU Z PROFITU VE 2SV. Tato neopakovatelná výhoda je v tom, že nová světová válka by znamenala ZNIČENÍ VŠECH. CHCI VĚŘIT TOMU ŽE ROZUMÍTE, CO ZDE VYSVĚTLUJI. VŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEJDE O TO ZNIČIT USA, TO BY BYLA VELIKÁ CHYBA, ALE DONUTIT JE ABY SPOLUPRACOVALY A NE TERORIZOVALY SVĚT.

  218. Zdeněk Gryc napsal:

    „MOŽNÁ SE BUDU OPAKOVAT“
    1. Dvořák říká:
    Středa, 13. 3. 2019 v 10:47
    Možná se budu opakovat…
    …….. Umřít v osmdesáti není tragédie,ale slušnost. ………… Jiří Sovák
    Je neslušné dožít se nějaký ten rok po „osmdesáti“ ???
    Možná se budu „opakovat“…
    Nikoli možná,
    opravdu se „opakoval“
    PRÁVĚ DNES“V DOBĚ KORONAVIRU“
    to fak sedí.
    —————————————–

    V České republice to bylo v letech 2015-2016 přibližně 76 let u mužů a 82 let u žen.

    Průměrná délka života na celém světě v posledních letech neustále roste, ale ne v USA
    Ve Spojených státech je to však jiný příběh. Během posledních tří let se průměrná délka života snížila na 78,6 let, což je celkově jedna z nejnižších absolutních hodnot mezi rozvinutými zeměmi. Odborníci tvrdí, že to není dobrý stav.

    Penze se v Rusku nedožije až 40 procent mužů. Země zvedla …
    https://archiv.hn.cz › c1-66172310-penze-se-v-rusku-ned…

    19. 6. 2018 — „Ministerstvo financí tvrdí, že průměrný věk dožití je v Rusku zhruba 70 let. Jenže už nedodává, že u mužů je to 64 let. To znamená, že přes 40 procent mužů se nedožije penze.

    Penze se v Rusku nedožije až 40 procent mužů. Země zvedla věk odchodu do důchodu
    Ondřej Soukupredaktor
    19. 6. 2018 ▪ 10:51
    Hranice pro odchod do důchodu by se měla v Rusku postupně zvednout na 65 let pro muže a 63 pro ženy. Pokud by se zachovala současná délka života, penze by se nedožilo 40 procent mužů a 20 procent žen. Reforma vyvolává nespokojenost, podle sociologů je proti ní 92 procent Rusů.
    —————————————
    V roce 2017 se očekávalo, že dítě narozené ve Spojených státech bude žít zhruba stejně dlouho jako dítě narozené v České republice.
    To je asi o pět let méně než u dětí narozených v Japonsku a ve Švýcarsku,
    jejichž střední délka života je 84 let.

  219. Zdeněk Gryc napsal:

    ALE DONUTIT JE ABY SPOLUPRACOVALY A NE TERORIZOVALY SVĚT.

    Právě dnes, viz shora:

    Očima Saši Mitrofanova:
    Jak se „bratrská pomoc“ Kazachstánu hodnotí v Rusku
    8. 1. 2022, 8:30

  220. Zdeněk Gryc napsal:

    MILOSTNÝ NÁVRH

    PRO VÝRAZISKO ANONYMŮ V JL

    EXPRESIONISMUS….. nepoužívat
    IMPRESIONOISMUS…doporučeno
    POINTILISMUS………. doporučeno

    https://cs.wikipedia.org/wiki/slušnost
    Slušnost, též zdvořilost, správné chování či ctnostné chování (lat. decentia)
    je morální kvalita určující míru toho, co je slušné[ujasnit]. Je dána normami určité kultury, které formy chování lze považovat za slušné a proto se standardy…

  221. VladimírV napsal:

    Sváťo,

    sdílím Tvůj názor na chování USA. Tamní společnost je prostě dlouhodobě takto nastavená. Liberální pojetí života spolu s pěstováním individualismu jako jednoho z činitelů honby za úspěchem předurčuje směřování společnosti k imperiální politice země. Jsou to peníze, které jsou hybatelem jejího vývoje, potažmo široká sféra vlivu v rámci celosvětového společenství. USA jsou vzorem vědeckotechnického pokroku pro svět a zároveň se pasovaly do role ochránce demokracie. A to i v zemích, které mají odlišnou kulturu. Jejich zájmy jsou pravidelně v zemích surovinově zajímavých a tam, kde mohou prezentovat úroveň své výzbroje. S rostoucím vlivem Ruska a Číny se však jejich hegemonie snižuje.

    Dnes je jasné, že v případě válečného konfliktu se bude bojovat i na území USA, nic nepomůže ani jitření situace na Ukrajině a nyní i v Kazachstánu. Toho jsou si USA vědomé a tomu odpovídá i rétorika J. Bidena.

    To, co postrádám u Američanů, je odhodlání bránit svoji existenci, o čemž se přesvědčily ve Vietnamu, a v Afganistánu a dalších zemích. To je předurčuje k neúspěchu.

    Pokud jde o snahy některých našich US filů posílit vliv Američanů v naší zemi, je třeba být na pozoru. Sám pan Vondra, a za potlesku svých souvěrců, se před zraky národa pasoval do role vlastizrádce. Ne, to si opravdu nezasloužíme, mít na svém území cizí vojsko. Ono to jeho prohlášení má samozřejmě svoje racio. A to, že kdyby Američané vyhráli tendr na Dukovany, měli by samozřejmě zájem si svoji investici chránit. Jak jinak než vojensky. Na to je třeba brát zřetel a být ve střehu. Ne proto, že se zde zřídí americká vojenská základna, ale proto, že se naše země okamžitě stane jedním z terčů případné vojenské odvety Ruska. A to není legrace.

    K milému panu Grycovi pouze tolik. Vytahování studia dětí ruských, potažmo našich potentátů jako kartu je legrační. I Lenin čerpal zkušenosti v západní Evropě. A ejhle, kapitalismus, který tam zažil, se po revoluci v Rusku neobjevil a to skočilo z feudalismu rovnou do budování socialismu.

  222. Zdeněk Gryc napsal:

    LEGRACI MÁM RÁD
    dost zde chybí

  223. Zdeněk Gryc napsal:

    „Sám pan Vondra, a za potlesku svých souvěrců, se před zraky národa pasoval do role vlastizrádce.“

    I pan Beran se o jeho projevu zmiňoval a dal vložil na něj odkaz.
    Tehdy jsem přečetl pouze bod 1. zpřístupnění korunovačních klenotů.
    Kde ho najdu ?
    S pozdravem a díkem: Zdeněk

  224. Svatopluk Beran napsal:

    ALE DONUTIT JE ABY SPOLUPRACOVALY A NE TERORIZOVALY SVĚT.

    Právě dnes, viz shora:

    Očima Saši Mitrofanova:
    Jak se „bratrská pomoc“ Kazachstánu hodnotí v Rusku
    8. 1. 2022, 8:30

    Pane Gryc já si už čtu pana Mitrofanova jen když se potřebuji pobavit. U něj mám vždy jistotu že z něj zas – VYPADNE KEJHÁNÍ POTREFENÉ HUSY – páté ruské kolony rozprostřené a financované západem. Ještě jsem od něj nečetl jiný než protiruský příspěvek. Pro mne je ten člověk pouhým odpadem. Je to dáno samozřejmě mým úhlem pohledu, na jeho vyrovnaná zpravodajství kdy vytrhne skutečnost a následně jí obalí fabulacemi.

    V dalším příspěvku vám zašlu odkaz ne ještě lepšího, ale českého novináře. U NĚJ SI URČITĚ POŠMÁKNETE JEŠTĚ VÍC.

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Alexandr_Mitrofanov

  225. Svatopluk Beran napsal:

    Určitě si pár jeho článků, hlavně o Rusku a Putinovi přečtěte, pak budete mít teprve pro svou jednostrannou USmánii kulometných nábojů, že je ani nebudete schopen všechny do toho svého přesvědčení nabít.

    https://blisty.cz/authors/736-karel-dolejsi

  226. Svatopluk Beran napsal:

    Láďo plně souhlasím s tím co píšeš. Jinak od začátku jsem příznivcem dostavby naší atomové elektrárny francouzskou Arevou, i pokud by byla zakázka o něco dražší než americká, ruská, čínská nebo jihokorejská. Důvod je zcela jasný, být odpovědný jenom tomu nejméně vojensky a politicky nebezpečnému. Ti ostatní budou ochotni cpát cenu co nejnižší, jen aby nás měli pod geopolitickou kontrolou.

  227. Zdeněk Gryc napsal:

    Očima Saši Mitrofanova:
    Jak se „bratrská pomoc“ Kazachstánu hodnotí v Rusku
    8. 1. 2022, 8:30
    Pane Gryc já si už čtu pana Mitrofanova jen když se potřebuji pobavit.
    ——————————————–
    Se mnou je to naopak.
    Pehe, Slonková, Štětina, Petra Procházková, Štěrba + jeho žena Dina.
    Vše najdeme na internetu.
    Také je dobré podívat se do periodiky Paměť Národa.
    Čtu co napíší kolegové – profesor Šlapeta
    Petr Dvořák o Hoffmanovi.
    Před několika dny donesla
    Svoji podepsanou knihu, kde se také věnuje Rozehnalovi

    Spisovatelka Věra Rudolfová připravuje další Knihu návratů…
    zdarsky.denik.cz/spisovatelka-vera-rudolfova-pripravuje-dalsi…

    Zkrátka a dobře ZG není světák, drží se v okruhu, nejlépe těch co zná.

    Vánoční zpráva 2021
    prvé navštívili v Arandu místní „jednotřídku“, seděla tam mezi hrstkou kluků na špinavé cementové podlaze jen jedna holčička. Byla to dcerka Muhamada Anvara, který ve škole již po třicet let stále učí ve svém volném čase, který vyšetří mezi prací na vlastním políčku či vzdálených pastvinách vysoko nad údolním ledovcem. Muhamad Anvar je prvním obyvatelem Arandu, který kdy získal středoškolské vzdělání, a protože úpřimně věřil v jeho sílu, chtěl se o získané vědomosti rozdělit s ostatními vesničany, hlavně pak s jejich dětmi.
    Začal je proto učit ve svém miniaturním domku u zakouřeného ohniště, později pak v jednotřídce, kterou v Arandu postavil Raja Azam Khan, osvícený potomek bývalé kašmírské šlechty ze Shigaru. Zápasit v Arandu s negramotností je o to komplikovanější, že mateřským jazykem zdejších horalů je forma archaické tibetštiny zvané balti, jejíž psanou podobu místní vůbec neznají a která se od národního jazyka Pákistánu urdu liší asi jako čeština od francouzštiny. Navzdory všem těžkostem Anvar svoji víru v sílu vzdělání nikdy nevzdal a z nepatrné jiskřičky se mu téměř sysifovským úsilím postupně podařilo rozdmýchat sílící plamínek. Po letech vzešli z žáků jeho školičky i další maturanti včetně našeho zdravotníka Najafa Alího, který v „Czech hospital“ zachránil od roku 2010 již stovky životů.

    K Anvarovu úsilí jsme se od roku 2007 vedle zajišťování chodu nemocnice připojili i my. V roce 2012 jsme jeho „jednotřídku“ zrekonstruovali a rozšířili o další místnost na „dvoutřídku“. Opravili a zasklili jsme okna, natřeli podlahy a na džípech jsme ze Skardu dovezli nové školní stoly, které jsme natřeli veselými barvami. Počet žáků se poté zdvojnásobil a k naší velké radosti do školy začalo postupně chodit i více dívek. Podařilo se nám vybojovat i jednoho trvale státem placeného učitele, ke kterému později přibyli dva další z Anvarovy dílny.

    V roce 2018 jsme obyvatelům Arandu předali i školní internát, který jsme vybudovali ve Skardu, aby ti nejnadanější žáci z hor mohli navštěvovat zdejší střední školy, případně nedávno vzniklou Karakorum University.

    Tak jako všechny země a státy, zachvátila pandemie covidu 19 se všemi špatnými důsledky i Pákistán. Navzdory tomu ale svět počátkem tohoto roku obletěla radostná zpráva, že se po mnoha letech dovršila snaha o první zimní výstup na vrchol hory K2. Uzavřela se tím dlouholetá éra zimního dobývání osmitisícovek naší planety a všichni jsme v tom viděli symbol nezdolnosti lidstva navzdory všem protivenstvím.

    Před několika dny mně Najaf Ali poslal na Whatsapp záběry ,které sice neobletěly svět, ale přesto v nich spatřuji symbol nezdolnosti lidstva. V Karakorumu již od poloviny listopadu nastala zima a jako každým rokem se i obyvatelé Arandu přestěhovali do svých podzemních místností. V jedné z nich ale začala fungovat zimní dívčí škola! Podívejte se, co těch malých štěbetajících holek se tam teď učí číst a psát…

    Klidný advent, radostné Vánoce 2021 a mnoho štěstí v novém roce 2022!
    Za Czech Hospital z.s. přeje Dina Štěrbová

  228. Zdeněk Gryc napsal:

    Také bych si dovolit zdvořile upozornit na poslední bloky.

    Svatopluk Beran, Vladimír Havlíček,

    přečtou alespoň něco ?

    jsou uzavřené s ohledem na sprostoty anonymů typu:

    Takže nick Gryc > https://pngset.com/images/wtf-memes-best-collection-of-funny-wtf-pictures-meme-happy-birthday-flip-off-stencil-face-person-human-transparent-png-1611981.png

    Ještě doplním > nick Gryc nedělaj tu ze sebe idiota > nevytrhávaj z kontextu té mé lidové slovesnosti (vyprávění jiných-já to nezažil) co se ti zrovna hodí. Chybí jim tam pasáž o poslechu Hlasu Ameriky, o poslechu Svobodné Evropy, o poslechu Radia Luxembourg > ale také, na rozdíl od SVAZÁKA a SOUDRUHA nick Gryce, pasáž o odmítnutí vstupu do SSM.
    Takže SOUDRUHU a RUDÝCH POUHÝ SLOUHO nick Gryc > vyliž si prdel
    —————————–
    převzato:
    Zvolit: KOMENTÁŘ
    KOMENTÁŘ
    Upravit | Rychlé úpravy | Odstranit | Zobrazit
    Zdeněk Gryc
    Politika
    —Žádné štítky —Žádné komentáře Publikováno
    7. 1. 2022 (13:37)
    Zvolit: KÁDROVÁK
    KÁDROVÁK
    Upravit | Rychlé úpravy | Odstranit | Zobrazit
    Zdeněk Gryc
    Politika
    —Žádné štítky —Žádné komentáře Publikováno
    20. 12. 2021 (14:56)
    Zvolit: HISTORICKÁ ARCHITEKTURA
    HISTORICKÁ ARCHITEKTURA
    Upravit | Rychlé úpravy | Odstranit | Zobrazit
    Zdeněk Gryc
    Kultura
    —Žádné štítky —Žádné komentáře Publikováno
    7. 12. 2021 (11:34)
    Zvolit: Teror anonymity — Jiří Pehe
    Teror anonymity — Jiří Pehe
    Upravit | Rychlé úpravy | Odstranit | Zobrazit
    Zdeněk Gryc
    Politika
    —Žádné štítky —Žádné komentáře Publikováno
    6. 12. 2021 (15:04)
    Zvolit: 17 LISTOPAD II.
    17 LISTOPAD II.
    Upravit | Rychlé úpravy | Odstranit | Zobrazit
    Zdeněk Gryc
    Politika
    —Žádné štítky —Žádné komentáře Publikováno
    20. 11. 2021 (13:17)
    Zvolit: 17.LISTOPAD
    17.LISTOPAD
    Upravit | Rychlé úpravy | Odstranit | Zobrazit
    Zdeněk Gryc
    Politika
    —Žádné štítky —Žádné komentáře Publikováno
    16. 11. 2021 (8:57)
    Zvolit: Den vzniku samostatného státu
    Den vzniku samostatného státu
    Upravit | Rychlé úpravy | Odstranit | Zobrazit
    Zdeněk Gryc
    Politika
    —Žádné štítky —Žádné komentáře Publikováno
    25. 10. 2021 (9:50)
    Zvolit: PRÁVĚ DNES
    PRÁVĚ DNES
    Upravit | Rychlé úpravy | Odstranit | Zobrazit
    Zdeněk Gryc
    Politika
    —Žádné štítky —Žádné komentáře Publikováno
    7. 10. 2021 (22:11)
    Zvolit: PRÁVĚ DNES
    PRÁVĚ DNES
    Upravit | Rychlé úpravy | Odstranit | Zobrazit
    Zdeněk Gryc
    Politika
    —Žádné štítky —Žádné komentáře Publikováno
    15. 9. 2021 (10:37)
    Zvolit: JIHLAVSKÉ LISTY po 20 letech
    JIHLAVSKÉ LISTY po 20 letech
    Upravit | Rychlé úpravy | Odstranit | Zobrazit
    Zdeněk Gryc
    Politika
    —Žádné štítky —Žádné komentáře Publikováno
    10. 9. 2021 (9:49)
    Zvolit: BRATRSKÁ POMOC
    BRATRSKÁ POMOC
    Upravit | Rychlé úpravy | Odstranit | Zobrazit
    Zdeněk Gryc
    Politika
    —Žádné štítky —Žádné komentáře Publikováno
    21. 8. 2021 (10:03)
    Zvolit: PŘEVZATO
    PŘEVZATO
    Upravit | Rychlé úpravy | Odstranit | Zobrazit
    Zdeněk Gryc
    Politika
    —Žádné štítky —Žádné komentáře Publikováno
    13. 8. 2021 (11:15)
    Zvolit: Míla Doleželová a Jiří Mareš
    Míla Doleželová a Jiří Mareš
    Upravit | Rychlé úpravy | Odstranit | Zobrazit
    Zdeněk Gryc
    Politika
    —Žádné štítky —Žádné komentáře Publikováno
    12. 8. 2021 (8:40)
    Zvolit: JAN NEPOMUCKÝ
    JAN NEPOMUCKÝ
    Upravit | Rychlé úpravy | Odstranit | Zobrazit
    Zdeněk Gryc
    Politika
    —Žádné štítky —Žádné komentáře Publikováno
    16. 5. 2021 (8:08)
    Zvolit: ČESTNÉ OBČANSTVÍ
    ČESTNÉ OBČANSTVÍ
    Upravit | Rychlé úpravy | Odstranit | Zobrazit
    Zdeněk Gryc
    Politika

  229. Zdeněk Gryc napsal:

    V jedné z nich ale začala fungovat zimní dívčí škola! Podívejte se, co těch malých štěbetajících holek se tam teď učí číst a psát…
    ZG bohužel sem i jinam nedokáže vložit,
    či publikovat bohatý fotografický materiál
    ženy svého spolužáka a kolaboranta
    ve speologickém klubu,
    Otakara Štěrby, prvního profesora ekologie v CZ
    kterého nekádroval, ale jmenoval
    Václav Havel,
    stejně jako profesora Rulera na FA v Brně

  230. Zdeněk Gryc napsal:

    Komunisté

    Odkdy dokdy ?

    Kdo nebyl v mládí komunista
    neměl srdce.

    Kdo byl komunista po 30 tce
    neměl mozek ?

    Podívejte se na životní story

    Hrozny hněvu
    John Steinbeck

    Yves Montand, rodným jménem Ivo Livi (13. října 1921, Monsummano Alto, Toskánsko, Itálie – 9. listopadu 1991, Senlis (Oise)) byl francouzsko-italský herec a šansoniér.

    A třeba také životní story

    senátora Štětiny

    Jiřina Šiklové

  231. Zdeněk Gryc napsal:

    Jiřiny Šiklové,

    aristokratky ducha

  232. Zdeněk Gryc napsal:

    RETRO

    „slušný člověk nečte noviny“,

    KNI – HOVNA

    Knihovna Václava Klause se rýsuje.

    Platit by ji měl Kellner
    PRAHA – Václav Klaus by mohl mít svou knihovnu, podobně jako Václav Havel.
    Současný prezident, jemuž končí na začátku roku 2013 mandát, získal bohatého mecenáše.
    Finančník a hlavní akcionář investiční skupiny PPF Petr Kellner
    totiž na uvažovaný projekt zřejmě přispěje.
    Zdroj: https://www.lidovky.cz/domov/knihovna-vaclava-klause-se-rysuje-platit-by-ji-mel-kellner.A111206_081827_firmy-trhy_ape

    KNI – HOVNA

    Miloše Zemana ???
    Komentář: Zemanova prezidentská knihovna je prázdná
    Jan Lipold
    30. 12. 2013 8:30
    Je po premiéře. Nechce se věřit, že teď budou následovat jen čtyři roky repríz

    Zemanovou slabinou je nedostatek emoční inteligence a veřejné empatie.
    Vánoční poselství na tom nic nezměnilo. | Foto: ČTK

    Rok v úřadě sice Miloš Zeman oslaví až začátkem března, ale symbolickou tečku za ním udělal už vánoční projev. Respektive vánoční poselství, jak byla čtvrthodinka oficiálně nazvána. Když k tomu připočteme i volební kampaň, měl Miloš Zeman rok na to, aby nám představil svůj prezidentský myšlenkový koncept, své skutečné ideály a vize hodné toho slova – a my měli šanci je pochopit, vstřebat, přijmout či odmítnout.
    Nic z toho se ale vlastně nestalo.
    Zemanovo celoroční poselství bylo takové jako to vánoční – tedy víceméně prosté hlubších myšlenek.
    Kdyby měl teď Miloš Zeman zakládat svou prezidentskou knihovnu nebo institut, není příliš jasné, čím by je naplnil.

    Pokud ne sdružením přátel Miloše Zemana.

    Václav Havel i Václav Klaus byli státníci s čitelnou politickou filozofií,
    uměli ji formulovat a rádi ji zhusta předkládali ostatním.
    I jako politici pilně publikovali.
    Oba, v různé míře a různým způsobem, byli svými názory mezinárodně proslulí.
    Zanechali svůj „duchovní“ odkaz.

    Zeman sice absolvoval 620 setkání a nedá se říct, že by byl líný.
    Ale v prvním roce na Hradě neinspiroval, nedokázal předkládat myšlenky,
    které by vystihovaly ducha doby a její spodní proudy.
    Které by oslovily společnost.
    Místo toho se intenzivně, až příliš intenzivně, věnoval praktické politice,
    politickým bojům a paralelnímu vládnutí.
    To bylo jeho Téma.
    Skrze něj, ne „doplňováním“ politiky o „filozofičtější“ hradní rozměr, zanechával stopu.
    Nebo spíš jako výsměch ryl brázdu do anglického trávníku:
    „Já budu volit Zemanovce. A vy?“
    Kdyby se držel zpátky v tradičních prezidentských mezích, neměl by mnoho co nabídnout –
    byl by to spíš úřednický, šedivý prezident.

    Prezident-novinář

    Asi nejzajímavější myšlenkový odkaz prezidenta Zemana zatím spočívá v jeho vztahu k tisku.
    Ten jistě není nový, novináři Zeman otevřeně pohrdá dlouho,
    ale když z nich v inauguračním projevu udělal jeden ze tří ostrovů

    „negativní deviace“ (ani tento pojem není novinkou, o ostrovech deviace Zeman mluví už léta),
    stala se z toho jakási prezidentská ideologie.
    Průběžně pak dokládaná uštěpačnými poznámkami (zase nic nového).
    Jedním ze zásadních vzkazů, které prezident vyslal k národu,

    je tak bonmot, že

    „slušný člověk nečte noviny“,

  233. Svatopluk Beran napsal:

    TAK SE NÁM PAN FARSKÝ Z NEZÁVISLÝCH ČESKÝCH STAROSTŮ JEDE ZOCELIT DO NEJDEMOKRATIČTĚJŠÍ ZEMĚ SVĚTA, KTERÁ VEDE NEJVÍCE VÁLEK PO CELÉM SVĚTĚ, V NOVÉ VIZI NEZÁVISLÝCH ČESKÝCH STAROSTŮ. VOLNĚ BY SE TENTO JEJICH PROJEKT, POKUD MI NA TO MOJE VYTRÁCEJÍCÍ SE ANGLIČTINA STAČÍ, PŘELOŽIT ASI TAKTO – JAK BY SE BĚHEM NEJBLIŽŠÍCH 25LET MĚLA EVROPSKÁ UNIE NEJLÉPE PŘETRANSFORMOVAT V 250 LET EXISTENCE ÚSPĚCHŮ SPOJENÝCH STÁTŮ –

    NO KOMU BY SE TENTO PROJEKT ČESKÝCH NEZÁVISLÝCH STAROSTŮ POD VEDENÍM RAKUŠANA NELÍBIL?

    Ve čtvrtek odlétám na půl roku do Ameriky. Fulbrigtova komise podpořila můj projekt How to Transform 250 Years of U.S. Federalism Into a Road Map for the Next 25 Years of the EU?,

    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-farsky-jede-na-pul-roku-do-ameriky-poslancem-zustane-185413#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_id=185413&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

    🙂 :)) :)))

  234. Svatopluk Beran napsal:

    Asi nejzajímavější myšlenkový odkaz prezidenta Zemana zatím spočívá v jeho vztahu k tisku.
    Ten jistě není nový, novináři Zeman otevřeně pohrdá dlouho,
    ale když z nich v inauguračním projevu udělal jeden ze tří ostrovů

    Pane Gryc, jestli si budete chtít porovnat úroveň českých novinářů a třeba i předsedkyně sněmovny Pekarové, tak si přečtěte jejich poslední výstupy o Orbánovi a potom si pusťte co říkal Vondra o této situaci a Orbánovi ve včerejší 24ČT po 22hod. No a pak opět nezapomeňte kopírovat ty české DEMAGOGICKÉ novináře. 🙂

    VČEREJŠEK O ČESKÉ NOVINAŘINĚ UŽ BY SNAD PRO NAIVKY JAKO JSTE VY MĚL BÝT DOSTATEČNÝM POUČENÍM. NE V TOM ABY JSTE MĚNIL SVÉ PŘESVĚDČENÍ, ALE ABY JSTE ZAČAL UVAŽOVAT CO JE A CO NENÍ MOŽNÉ A CO ČESKÁ NOVINAŘINA DOVEDE VYFABULOVAT A PŘEMĚNIT

  235. Zdeněk Gryc napsal:

    Vážení pánové,

    SKLADOVACÍ keramika na probíhající výstavě Trojí život středověké keramiky. Rozsáhlé putovní výstavě patří do 27. března velký sál v podkroví Muzea Vysočiny Jihlava. Foto: Jiří Varhaník
    Dobrý den,
    Což takhle dneska odpoledne, řekněme 13:30 se sejít viz shora.
    Vy mne znáte z fotek, já nikoli.
    S pozdravem Zdeněk Gryc,
    Co vy nato?

  236. Zdeněk Gryc napsal:

    Ano ?
    Ne ?

  237. Zdeněk Gryc napsal:

    „Trocha historie
    nikoho nezabije“
    panu Beranovi i panu Havlíčkovi jsem poslal
    dopoledne pozvánku e-mailem.
    Pokud by měl někdo jiný zájem,
    bude tam ZG

  238. Svatopluk Beran napsal:

    Principilně s tím nemám problém, ale nejsem si jistý jak právě v tento den budu vypadat.

  239. Svatopluk Beran napsal:

    Aha, tak to jsem špatně pochopil ten dvacátý sedmí březen. Dnes ráno jsem odjel hlídat vnouče do Prahy a teď jsem se teprve na chvíli vysadil z koncentrace.

  240. Svatopluk Beran napsal:

    a mohl sednout k PC.

  241. Zdeněk Gryc napsal:

    Děkuji, děkuji,
    je to krásná výstava, docela rád bych ji komentoval třídě nějaké jihlavské školy.
    Je tam skvělá nabídka pro děti slepit si archeologické střepy.
    Kdo jako dítě nečetl Ostrov pokladů od Stevensona
    a nekopal na zřícenině hradu, tak o dost přišel.
    Rád jsem navázal „oční kontakt“
    s dokumentátorem archeologů s panem Bc.M.Krutišem
    a navštívil jeho pracovnu.

  242. Zdeněk Gryc napsal:

    PRÁVĚ DNES

    Bojovníci ze západní a východní fronty – deníček RAF

    Dnes11:05 › 12:05
    Vyhledat na Seznam.cz

    Dokument věnovaný posledním žijícím hrdinům,
    kteří oblékali uniformy RAF,
    bojovali u Tobruku nebo zažili peklo na frontě v Sovětském svazu.

    Vzpomínají stíhací pilot Emil Boček, voják a letec Pavel Vranský, Viktor Velemín,
    Pravomil Raichl a další váleční veteráni.
    Diváky klíčovými událostmi druhé světové války z pohledu Čechoslováků
    provedou také historici Zdenko Maršálek a Jaroslav Čvančara,
    kromě archívních záběrů uvidíme i záběry ze současných návštěv
    památných míst v Buzuluku nebo Normandii.
    Režie:O. M. Morgenstern
    ——————————
    9.11.2016 Čtenáři píší, autor:
    Zdeněk Gryc

    PRAVDA VÍTĚZÍ

    ilustrační foto štb. kpt. Karel Hlobil

    … je motto vzpomínky, která se 6. 11. Konala ve Volevčicích u Telče, v atelieru MVDr. Ivana Hlobila. Byla to komorní slavnost, k uctění památky jeho otce, štb. kpt. Karla Hlobila. V Památníku odboje na Vítkově v Praze, byl Karlu Hlobilovi ministrem obrany ČR panem Martinem Stropnickým, udělena Pamětní medaile I. stupně a „KŘÍŽ OBRANY STÁTU“ in memoriam.

    Pro autentickou výzdobu atelieru, byl použit velký fotografický portrét. Původně byl vystaven v sálu, kde se slavnostního předání medailí konalo. Je to zvětšená původní fotografie z roku 1936. Karel Hlobil byl velitelem ilegálního odboje v okrese Zlín a Uherské hradiště. Byl zatčen gestapem a 27. dubna 1944 ve Wroclawi popraven. Syn Ivan Hlobil, který převzal medaile od min. obr. se narodil 20. 11. 1941 v Brně.

    Diskuze k článku
    Diskuze u článku byla ukončena. Admin
    ————————
    Stalo se tak velké kolekci sprostot na adresu:

    Václava Havla
    Profesora Rozehnala
    a autora článku PRAVDA VÍTĚZÍ
    Ilustrovaného fotografií popraveného
    štb. kpt. Karla Hlobila.

    Sprostoty a invektivy aktivistů,
    kteří nenávidí VH a sametovou revoluci
    jsou čitelné i na tomto blogu.

    Článek od syna popraveného Karla Hlobila,
    emigranta Ivana Hlobila je vložen do JL:

    Zdeněk Gryc | Pátek, 13. 8. 2021 v 11:15

    „ČERNÁ VLAŠTOVIČKA“
    Duben 1998 Ivan Hlobil

    Czech republic cz
    Psal se rok 1965.
    Návštěvní den čtvrtek, našel si v zapadlé vesničce Klátovec svéráznou kulturní křižovatku,
    mezi dvěma významnými městy republiky, mezi Prahou a Brnem.

    Na chalupě „U MALÍŘŮ“ –
    malířů vyhoštěných z metropole, začali se scházet lidé,
    kteří odmítali tehdejší totalitní režim Antonína Novotného
    a přinášeli s sebou nové původní myšlenky především avantgardní.
    ———————————————————
    „Byl zatčen gestapem a 27. dubna 1944 ve Wroclawi popraven“
    ———————————————————-
    poznámka autora komentáře:
    Jeho strýc, rožnovský valach Čeněk Janík,
    byl nacisty zatčen a ve Wroclawi žalářován.
    Vrátil se do Rožnova, krátce nato byl zatčen NKVD,
    odvlečen do kasáren v Olomouci
    a zařazen do transportu na Sibiř.
    Pro valašské partyzány a jeho sestru Libuši Richterovou,
    která byla jejich pomocnicí nebylo snadné zabránit nejhoršímu
    / o této události jsem psal již víckráte v JL/
    tomu zabránit

  243. Svatopluk Beran napsal:

    Už to tedy je téměř dvacet let kdy naše vlády mlčí a neprotestují proti AMERICKÉMU TERORISMU A MNOZÍ OBČANÉ DÁL VIDÍ V USA JEDINÉHO SPRAVEDLIVÉHO. TO CO SE DĚLO A JEŠTĚ DĚJE NA GUANTANÁMU BYLA BĚŽNÁ PRXE SPOJENÝCH STÁTŮ V TERITORIÍCH DOMORODÝCH INDIÁNSKÝCH KMENŮ A BYLA A STÁLE JE BĚŽNOU PRAXÍ VE STŘEDNÍ A JIŽNÍ AMERICE PO CELÝCH TÉMĚŘ 250 LET, O KTERÝCH SE HODLÁ ZAJÍMA ČLEN NEZÁVISLÝCH ČESKÝCH STAROSTŮ. TAKTO NESTÁLE ZAVÁDÍ SPOJENÉ STÁTY SVOU DEMOKRACII PO CELÉM SVĚTĚ. V POSLEDNÍ DOBĚ NA TO DOPLÁCÍ PŘEDEVŠÍM ARABSKÝ SVĚT. SKUTEČNOSTÍ JE, JAK POTVRZUJETE SVÝMI PŘÍSPĚVKY PANE GRYC, ŽE JE TO OD SPOJENÝCH STÁTŮ LEPŠÍ A PROPRACOVANĚJŠÍ VYTĚŽOVÁNÍ EKONOMIKY Z VRAŽDĚNÍ, NEŽ TO DĚLAJÍ OSTATNÍ ZEMĚ. STÁLE JE ALE VŠAK PRINCIPEM OBCHODNÍ TERORISMUS HLÍDANÝ ŠPIČKOVÝM MILITARISMEM.

    NEJDE MI O TO NĚKTERÝ STÁT PODPOROVAT, ALE MÍT VŮLI JE SPOJOVAT TAK, ABY Z TOHO MĚL PROSPĚCH CELÝ SVĚT. NÁŠ POLISTOPADOVÝ ESTABILIŠMENT SE VŠAK CHOVÁ ZCELA V ROZPORU S TÍM, PROČ NAŠI OBČANÉ ŠLI PŘED 33 LETY DO ULIC SE POKUSIT NAPOMOCT A ODSTRANIT VLÁDU JEDNÉ STRANY POD ŘÍZENÍM SSSR. NYNÍ SE OPĚT SPOUSTY OBČANŮ CHOVAJÍ STEJNĚ JAK ZA JEDNOSTRANÝCH VLÁD KOMUNISTŮ ZA SOCIALIZMU A JSOU PŘINEJMENŠÍM K DNEŠNÍMU NEJVĚTŠÍMU DESTABILIZÁTORU SVĚTA – SPOJENÝM STÁTŮM AMERICKÝM – ZCELA ODDÁNI, MINIMÁLNĚ ZASLEPENI A TVOŘÍ TYPICKOU MLČÍCÍ VĚTŠINU JAK ZA SOCIALIZMU.

    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-dvacet-let-stara-fotografie-z-guantanama-ukazala-svetu-gulag-nasi-doby-185427#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=0LBzeWu1lse-202201120737&dop_id=185427&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

  244. Zdeněk Gryc napsal:

    ZCELA ODDÁNI, MINIMÁLNĚ ZASLEPENI A TVOŘÍ TYPICKOU MLČÍCÍ VĚTŠINU JAK ZA SOCIALIZMU.

    Ne tak zcela:

    —————————————–
    NEPŘIPRAVUJEME
    Na Pístově zatím IZS výcvik nepřipravuje

    Ilustrační foto: archiv JL
    V květnu podepsala Jihlava spolu s Krajem Vysočina a krajským Hasičským záchranným sborem (HZS) memorandum o spolupráci v otázce možného využití bývalých kasáren v části Jihlavy Pístov.
    Šlo o to, že by mohl být tento prostor využit jako celorepublikové výcvikové centrum pro složky Integrovaného záchranného systému (IZS).
    Od té doby se za tímto účelem v areálu převádějí, vykupují či směňují pozemky i nemovité věci.

    Ovšem po praktické stránce se na první pohled tento záměr nikam dál neposunul.

    A na to upozornil na prosincovém jednání jihlavského zastupitelstva představitel koalice Jaromír Kalina (KDU-ČSL).

    „Ovšem po praktické stránce
    se i na druhý pohled či třetí pohled
    tento záměr nikam dál neposunul, že ?

    Není to podobné jako s jihlavským náměstím a Priorem?

    A „otázce možného využití bývalých kasáren v části Jihlavy Pístov.“

    NEMĚLY BYCHOM, SE PRÁVĚ DNES,
    ZEJMÉNA MLÁDEŽ ZAJÍMAT JEJICH ETIOLOGII?

    Převzato:
    „V Kazachstánu přerostly protesty proti zvyšování cen plynu v celonárodní povstání. V největších městech vyhlásil prezident země Tokajev výjimečný stav a odvolal vládu. Exprezident Nazarbajev složil svou poslední funkci.

    Rusko vyslalo do země výsadkáře jako součást takzvaných „mírových sil“
    vojenské aliance bývalých sovětských republik.
    Filip Titlbach mluví s reportérkou Petrou Procházkovou ze zahraniční redakce Deníku N.“

    V srpnu 1968 stály na přivráceném svahu pod Pístovem ruské tanky s hlavněmi otočenými na Jihlavu.
    /Aktuální dopady a story, která se týká jihlavského rozhlasu, vyšetřování STB a dalších souvislostí, které ovlivnily architekturu Jihlavy, včetně Prioru je popsána jinde./
    Předmětný areál tam asi nebyl. Je věci historiků, aby časově a věcně jejich vznik zaznamenali a dokumentovali na dostupných fotografiích.
    Obyvatelé sídliště U Hřbitova pamatuji jak v noci, málem každý týden, nebo i každý druhý den,
    /tanky jely zase zpátky/ zavírali okna před hlukem z přivázaného svahu, na kterém sjížděli tanky do Jihlavy.
    Asi se měly vagonovat na městském nádraží.
    Tyto jízdy byli tak časté, že zničili povrch silnice a ten to byl pak narazen kostkami.
    Z hlediska hluku na přivrácené ve svahu, to nebyl pro obyvatele sídliště U hřbitova dobrý nápad.
    Zkrátka a ne moc dobře, je areál Pístovských kasáren a tankodrom u Popic dokladem doby,
    studené války a železné opony v Evropě.
    Měli bychom si zvláště v dnešní době uvědomovat,
    co pro nás znamenala sametová revoluce,
    konec okupace, vstup do EU a NATO.
    Tankové noční aktivity pod sídlištěm U hřbitova,
    jistě dosti těžce brnkaly na nervy západní Evropy.
    Je to podobné, jako to co se odehrává dnes na Ukrajině
    v Bělorusku a jinde v nárazníkovém území,
    na kterém jsou Putinovy „Mírové síly“.
    Je pochopitelné, že toto přetahování sil jenom v Evropě,
    se odehrává ve více rovinách zejména kyberpropagandě. Ozvěny se dočteme i v komentářích anonymů v JL. Nezapomínejme také na Vrbětice.

    Do češtiny, jak říkal architekt Jirmus bychom si to mohli přeložit za pomoci architektury.
    Jasně to dokumentuje nové využití jiných velkých areálů jihlavských kasáren.
    Areál krytů o ZOO už dávno převzali hasiči, kteří se hodí málem ke všemu, koronaviru včetně.
    /„Šlo o to, že by mohl být tento prostor využit jako celorepublikové výcvikové centrum pro složky Integrovaného záchranného systému (IZS).“/

    Občas se v JL objeví zmínky o „Skladu 7“ v Třešti
    a podzemním krytu chráněném před účinky EMI pod budovou PVT.
    Další projektoval Stavoprojekt pod školou v Příměticích.
    To jsou doklady doby totality, včetně ilustrační fotky u tohoto článku.
    —————–
    S rozpaky a omluvou převzato:
    Neruda Jan(*09.07.1834 – †22.08.1891)
    Kam s ním?
    Úvodní modlitba spisovatelova
    „Všemohoucí nebe!
    Chraniž dnes milostivě myšlenky mé i ostříhejž vtipy moje,
    ——————————————
    aby nevzbudily nelibost mocností této země,
    /a anonymů v JL/,
    ——————————————
    aniž ublížily na mravnosti a jiné čistotě mým milým spoluobčanům,
    nebo na zdraví číslu našemu zítřejšímu,
    jež je nedělní – Amen!“ – – –
    Zdeněk | 2022-01-12 10:03:19 | Reagovat

  245. Zdeněk Gryc napsal:

    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-dvacet-let-stara-fotografie-z-guantanama-ukazala-svetu-gulag-nasi-doby-
    —————————————
    Dokument věnovaný posledním žijícím hrdinům,
    kteří oblékali uniformy RAF,
    bojovali u Tobruku nebo zažili peklo na frontě v Sovětském svazu.
    —————————————
    A V GULAGU
    NEŽ HITLER
    NAPADL STALINA

  246. Zdeněk Gryc napsal:

    převzato z E-mailu Františka Slámy.

    Ahoj Zdeňku.
    Když jsem otevřel Tvůj mail, tak mi zrovna volala Dina.
    Vydali jí knihu Po kanadských řekách (po letech druhé vydání,
    ale mnohem hezčí…), kterou napsali a hlavně zažili s Otakarem.
    Kdysi jsem byl občas pochválen za „krásnou“ češtinu,
    kterou jsem užíval (užíval si) na svých přednáškách.
    Když po letech dohlížím na domácí úkoly našeho vnuka Míši,
    tak si mnohokrát nejsem úplně jistý, zda češtinu ovládám.
    A protože se člověk má učit v každém věku,
    vždy přivítám někoho, kdo češtinu nejen ovládá, ale dokáže ji použít
    v tom nejlepším slova smyslu.
    Takže jsem přivítal, že se doučuji tento krásný jazyk
    pod dohledem spisovatelky, publicistky,
    a také válečné dopisovatelky Petry Procházkové.

    Učí mě nevědomky, o to je to silnější a důraznější.
    Známe se od jara 1989, kdy nám pomáhala s organizací velké akce.
    Mirek Štětina, Milan Maryška, Petr Volf, Šimon Pánek, bratři Kolínští
    a já jsme připravovali expedici na dálněvýchodní Kolymu.
    Petra se přitom seznámila s dalším účastníkem Zdeňkem Procházkou
    zvaným Prochor, později od něj obdržela nové příjmení.
    ——————
    Gulag a Kolyna
    Mirek Štětina a Petra Procházková

  247. Zdeněk Gryc napsal:

    PS. nejčistší voda je
    u pramene,
    nejenom Kolyny

  248. Jan P napsal:

    Kolik žurnalistů v ČR píše o tom, že jakýkoliv konflikt je nutno řešit nepolevující diplomacií ?
    A kolik jich straší iracionální nutností militarizovaně eskalovat a trumfovat protivníka, a nebo vůbec militarizací jako způsobem řešení ?

    „Opakujeme výzvu více než 100 bývalých amerických úředníků a předních vědců, kteří prohlásili, že kromě řešení naléhavých bezpečnostních výzev se musíme zapojit do vážného a trvalého strategického dialogu s Ruskem, „který se zabývá hlubšími zdroji nedůvěry a nepřátelství“ a zároveň odrazuje od ruská vojenská agrese. Tyto dialogy se musí týkat výslovného úsilí prezidenta Putina o „spolehlivé a dlouhodobé bezpečnostní záruky“, které by „vyloučily jakékoli další přesuny NATO na východ a rozmístění zbraňových systémů, které nás ohrožují v těsné blízkosti ruského území.“
    https://responsiblestatecraft.org/2022/01/08/bi-partisan-coalition-urges-biden-to-resist-calls-for-military-action-against-russia/?fbclid=IwAR0hX0TQEmyY8GKm-xdOikiWa9teE3O0rU1sLmUOefKo7vj3EdnRhEgspkU

  249. Svatopluk Beran napsal:

    Pane Gryc, vaše naivita je neskutečná. Všiml jste si někdy, jak za vojenských leteckých cvičení armád NATa v České Republice přelétají nad kasárnami nad horním Pístovem, osadou Okrouhlík a bývalým Víláneckým vojenským prostorem letadla NATa. Tak si tam ten prostor projděte při těchto cvičeních náletů a najdete tam malé, několika členné skupinky plně ozbrojených naváděcí instruktorů. Jelikož jsem Okrouhličan a když je zima a sníh, pořádáme někdy i sranda jízda na běžkách ve Stopě Rindy Pekárka. No a co by jste neřekl, v místech za lesem nad Okrouhlíkem, na kraji bývalého Vílaneckého cvičiště jsme v polorozpadlých vojenských ubikacích, narazili na skupinku vojáků, kteří zde asi nacvičovali nějakou předsunutou utajenou jednotku v týlu nepřítele. Vůbec jsme z ničím takovým nepočítali a celkem v pohodě se blížili k těmto rozpadajícím se ubikacím. Dost jsme byli překvapeni, že se náhle z domečku ozvalo ať se vrátíme nebo ať obloukem toto místo objedem. Jelikož nikdo nevylezl, řekli jsme si, že ze stopy neuhnem k vůli nějakým vesnickým blbečkům z Vílánce. No a to jsme koukali, jak najednou koukali do hlavní samopalů.

    TO JEN TAK, ABY JSTE VĚDĚL CO SE DOOPRAVDY V OKOLÍ OKROUHLÍKU, BEZ VĚDOMÍ OBČANŮ, SMĚREM K PÍSTOVU A VÍLANCI TAKÉ DOOPRAVDY DĚJE.

  250. Svatopluk Beran napsal:

    TAK JAK JÁ TO VIDÍM, MĚLO BY DOJÍT K ROZPUŠTĚNÍ NATa. USA, RUSKO, EVROPA, ČÍNA, INDIE, BRAZILIE J.A.R. A DALŠÍ BY MĚLY MÍT SVÉ VLASTNÍ ARMÁDY A USILOVAT O VZÁJEMNÉ VOJENSKÉ MÍROVÉ SMLOUVY. DÁVÁM STO PROCENT, ŽE PAK BY RUSKO BYLO V KLIDU A VŮBEC BY MU NEVADIL VSTUP UKRAJINY DO EVROPY A EVROPSKÉ ARMÁDY. POKUD VŠAK BUDE EVROPU A EVROPSKOU ARMÁDU OVLÁDAT PŘES NATo, ARMÁDA USA, NIKDO NA CELIČKÉM SVĚTĚ KDEKOLIV NA TÉTO ZEMĚKOLI, SI NEMŮŽE JISTÝ JISTÝ PŘED SVÝM NAPADENÍM VOJSKY USA A JEHO EVROPSKÝCH VLEZDOPRDELŮ.

    Vůbec nemusím Okamuru, ale má naprostou pravdu že by mělo NATo přestat existovat. V 89 roce drtivá většina občanů a bylo to hlavně tím jak budoucnost avizoval Havel, že se rozpustí Waršavská smlouva a hned potom i NATo. Nejenže jsme byli naivní jako Havlovi opice v tom, že když se rozpustí jako první Waršavská smlouva, že okamžitě ztratí význam i NATo, ale mi jsme to NATo ještě svou přítomností posílili. JE TO PROSTĚ KATASTROFA CO JSME ZA BLBCE.

  251. Zdeněk Gryc napsal:

    KATASTROFA CO JSME ZA BLBCE.
    počínaje Zemanem…

    převzato:

    Výbuchy muničních skladů ve Vrběticích.
    Ohrazení Policie ČR se zákazem vstupu při silnici Lipová–Haluzice v květnu 2018
    Ohrazení Policie ČR se zákazem vstupu při silnici Lipová–Haluzice v květnu 2018
    Cíl muniční sklad
    Mrtví lidé 2
    Výsledek zničení dvou skladištních budov, rozmetání nevybuchlé munice do okolí
    Důsledky škody v řádu stovek milionů korun
    Datum 16. října 2014
    3. prosince 2014
    Místo Vrbětice
    Motiv válka na východě Ukrajiny
    Pachatelé GRU
    Použité zbraně sabotáž munice
    Souřadnice 49°7′8″ s. š., 17°54′42″ v. d.
    Muniční sklad ve Vrběticích Muniční sklad ve Vrběticích
    K výbuchům dvou muničních skladů ve Vrběticích v okrese Zlín došlo v říjnu a prosinci 2014.
    První výbuch nastal 16. října, zemřeli při něm dva lidé.
    Další sklad vybuchl 3. prosince 2014.
    Sousední obce musely být krátkodobě evakuovány,
    areál byl ohrazen a poté následovalo několikaleté odklízení následků a vyšetřování příčin výbuchu.
    Zásah bezpečnostních složek byl ve Vrběticích ukončen po šesti letech 13. října 2020.[1]
    V dubnu 2021 vláda zveřejnila důvodné podezření,
    že do výbuchů byli zapojení důstojníci ruských tajných služeb.[2]

  252. Svatopluk Beran napsal:

    Pane Gryc žádný důkaz o tom že to udělali Rusové jsem nikde nezaznamenal, akorát vyhošťování ruských členů velvyslanectví po informacích amerických tajných služeb našim bezpečnostním složkám. Pokud o nějakém důkazu víte, rád zde uvidím od vás na něj odkaz. O manipulaci s informacemi tajných amerických služeb, toho všichni známe dost. Typickým a jedním z největších byla lživá informace přímo v OSN od ministra zahraničí Colina Powella o DŮKAZU ŽE SADÁM VLASTNÍ ZBRANĚ HROMADNÉHO NIČENÍ.

    Colin Powell se před válkou v Iráku, 5. února 2003, osobně obrátil přímo na Radu bezpečnosti OSN s ujištěním, že má všechny důkazy o nespolehlivosti představitele Iráku a současně potvrdil, že existuje spojení mezi Saddámem Husajnem a teroristickou organizací Al-Káida.Později vyšlo najevo, že Powell v tomto projevu pronesl několik záměrných, vědomých a prokazatelných lží, kdy argumentoval proti poznatkům vlastního týmu pro zpravodajství a výzkum (INR), a dopustil se několika argumentačních triků, včetně záměrného vynechání několika „nevhodných“ skutečností či vyrábění ad hoc důkazů.

    Powellův projev měl velký vliv jak na veřejné mínění v USA tak i na mezinárodní scéně. Válka v Iráku byla zahájena dne 20. března 2003.

    Zbraně hromadného ničení nebyly v Iráku nalezeny, spojení Saddáma Husseina s Al-Káidou neexistovalo. Powell později uznal, že invaze do Iráku bylo špatné rozhodnutí a v otázce na jeho projev před OSN a jeho následky spíše než vinu cítí, že byl zmanipulován scestnými důkazy a projev v OSN vidí jako „nejhorší bod své kariéry“.

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Colin_Powell

    TOTO LŽIVÉ OBVINĚNÍ Z NEJVYŠŠÍCH AMERICKÝCH MÍST VEDLO K ROZVRÁCENÍ ARABSKÉHO SVĚTA, K MIGRACI MILIONŮ ARABSKÝCH OBČANŮ A JEJICH MILIONOVÝCH OSOBNÍCH NEŠTĚSTÍCH

    DODNES TÍM TRPÍ I EVROPA, SPOJENÉ STÁTY NAKONEC BUĎ Z NĚKTERÝCH ARABSKÝCH STÁTU I SE SVÝMI VAZALY UTEKLY, NEBO SE STÁLE JEŠTĚ OMEZENĚ SNAŽÍ V NĚKTERÝCH ZASAHOVAT A KONTROLOVAT JEJICH HOSPODÁŘSTVÍ.

    NEZLOBTE SE NA MNE, ALE AMERICKÝM TAJNÝM SLUŽBÁM VŮBEC NEVĚŘÍM A MOHU VÁM JEN DOPORUČIT K NASTUDOVÁNÍ ROZVRATNÝCH KONSPIRAČNÍCH AKCÍ PO CELÉM SVĚTĚ AMERICKOU CIA, knihu amerického historika, novináře a zahraničního korespondenta listu The New York Times, pod názvem BRATŘI aneb John Forster Dulles, Allan Dulles a jejich tajná válka. JEDEN Z NICH BYL MINISTREM ZAHRANIČÍ USA A DRUHÝ VEDL AMERICKOU CIA. Jen tak špička na konec. Jejich dědeček anektoval pro Spojené Státy Havajské ostrovy, takže vnuci se měli od koho učit.

    Prosím tedy ještě jednou odkaz na důkaz o tom že Vrbětice udělali Rusové. Hlavně mi neříkejte že důkazem je odsun členů ruské ambasády. Je určitě dobře že byli – zřejmě odsunuti i zpravodajští agenti na ruské ambasádě, tak jak mají všechny státy své zpravodajce kryté na svých ambasádách. PODLE MNE ŠLO JEN SPOJENÝM STÁTŮM U NÁS, SNÍŽIT POČET RUSKÝCH ZPRAVODAJCŮ NA NAŠEM ÚZEMÍ Z DŮVODU SNAŽŠÍHO ROZMÍSTĚNÍ SVÝCH RAKETOVÝCH SYSTÉMŮ NA UKRAJINĚ. Teprve až čas, ale možná že už nynější rozhovory mezi Ruskem a západem ukáží na to jak opět jako za Kubánské krize, kdy američané nedovolili umístit SSSR své rakety na Kubě a hrozili 3SV pokud by Rusové své rakety umístili prakticky na hranicích USA, KDYŽ ALE PŘED TÍM JIŽ TAJNĚ ROZMÍSTILI SVÉ RAKETY NA HRANICÝCH RUSKA V TURECKU. Nyní kdy zaspali, po hloupé představě po zrušení smlouvy z Ruskem

  253. Svatopluk Beran napsal:

    Pane Gryc žádný důkaz o tom že to udělali Rusové jsem nikde nezaznamenal, akorát vyhošťování ruských členů velvyslanectví po informacích amerických tajných služeb našim bezpečnostním složkám. Pokud o nějakém důkazu víte, rád zde uvidím od vás na něj odkaz. O manipulaci s informacemi tajných amerických služeb, toho všichni známe dost. Typickým a jedním z největších byla lživá informace přímo v OSN od ministra zahraničí Colina Powella o DŮKAZU ŽE SADÁM VLASTNÍ ZBRANĚ HROMADNÉHO NIČENÍ.

    Colin Powell se před válkou v Iráku, 5. února 2003, osobně obrátil přímo na Radu bezpečnosti OSN s ujištěním, že má všechny důkazy o nespolehlivosti představitele Iráku a současně potvrdil, že existuje spojení mezi Saddámem Husajnem a teroristickou organizací Al-Káida.Později vyšlo najevo, že Powell v tomto projevu pronesl několik záměrných, vědomých a prokazatelných lží, kdy argumentoval proti poznatkům vlastního týmu pro zpravodajství a výzkum (INR), a dopustil se několika argumentačních triků, včetně záměrného vynechání několika „nevhodných“ skutečností či vyrábění ad hoc důkazů.

    Powellův projev měl velký vliv jak na veřejné mínění v USA tak i na mezinárodní scéně. Válka v Iráku byla zahájena dne 20. března 2003.

    Zbraně hromadného ničení nebyly v Iráku nalezeny, spojení Saddáma Husseina s Al-Káidou neexistovalo. Powell později uznal, že invaze do Iráku bylo špatné rozhodnutí a v otázce na jeho projev před OSN a jeho následky spíše než vinu cítí, že byl zmanipulován scestnými důkazy a projev v OSN vidí jako „nejhorší bod své kariéry“.

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Colin_Powell

    TOTO LŽIVÉ OBVINĚNÍ Z NEJVYŠŠÍCH AMERICKÝCH MÍST VEDLO K ROZVRÁCENÍ ARABSKÉHO SVĚTA, K MIGRACI MILIONŮ ARABSKÝCH OBČANŮ A JEJICH MILIONOVÝCH OSOBNÍCH NEŠTĚSTÍCH

    DODNES TÍM TRPÍ I EVROPA, SPOJENÉ STÁTY NAKONEC BUĎ Z NĚKTERÝCH ARABSKÝCH STÁTU I SE SVÝMI VAZALY UTEKLY, NEBO SE STÁLE JEŠTĚ OMEZENĚ SNAŽÍ V NĚKTERÝCH ZASAHOVAT A KONTROLOVAT JEJICH HOSPODÁŘSTVÍ.

    NEZLOBTE SE NA MNE, ALE AMERICKÝM TAJNÝM SLUŽBÁM VŮBEC NEVĚŘÍM A MOHU VÁM JEN DOPORUČIT K NASTUDOVÁNÍ ROZVRATNÝCH KONSPIRAČNÍCH AKCÍ PO CELÉM SVĚTĚ AMERICKOU CIA, knihu amerického historika, novináře a zahraničního korespondenta listu The New York Times, pod názvem BRATŘI aneb John Forster Dulles, Allan Dulles a jejich tajná válka. JEDEN Z NICH BYL MINISTREM ZAHRANIČÍ USA A DRUHÝ VEDL AMERICKOU CIA. Jen tak špička na konec. Jejich dědeček anektoval pro Spojené Státy Havajské ostrovy, takže vnuci se měli od koho učit.

    Prosím tedy ještě jednou odkaz na důkaz o tom že Vrbětice udělali Rusové. Hlavně mi neříkejte že důkazem je odsun členů ruské ambasády. Je určitě dobře že byli – zřejmě odsunuti i zpravodajští agenti na ruské ambasádě, tak jak mají všechny státy své zpravodajce kryté na svých ambasádách. PODLE MNE ŠLO JEN SPOJENÝM STÁTŮM O TO, SNÍŽIT U NÁS POČET RUSKÝCH ZPRAVODAJCŮ NA NAŠEM ÚZEMÍ Z DŮVODU SNAŽŠÍHO ROZMÍSTĚNÍ SVÝCH RAKETOVÝCH SYSTÉMŮ NA UKRAJINĚ. Teprve až čas, ale možná že už nynější rozhovory mezi Ruskem a západem ukáží na to, jak opět jako za Kubánské krize, kdy američané nedovolili umístit SSSR své rakety na Kubě, kdy hrozili 3SV, pokud by Rusové své rakety umístili prakticky na hranicích USA, KDYŽ ALE PŘED TÍM JIŽ TAJNĚ ROZMÍSTILI SVÉ RAKETY NA HRANICÝCH RUSKA V TURECKU. Nyní kdy zaspali, po hloupé představě o zrušení smlouvy ABM z Ruskem, že jsou nedotknutelní a mohou devastovat svět kde se jim zachce, však Rusové vytvořili zbraně, na které jim žádný raketový deštník nepomůže. Zatím než Spojené Státy vyvinou své vlastní HYPERSONICKÉ ZBRANĚ však potřebují nasadit opět rakety přímo na hranicích s Ruskem tak, jak to udělali před Kubánskou krizí, kdy vyhrožovali 3SV. TOĎ OČ TU BĚŽÍ. TAKŽE MOŽNOSTI JSOU JEN DVĚ, BEZ AMERICKÝCH RAKET NA UKRAJINĚ, NEBO OPĚT RAKETY NA KUBĚ A TÍM VYHROŽOVÁNÍ SPOJENÝMI STÁTY NA 3SV.

  254. Zdeněk Gryc napsal:

    DŮKAZY MÁ POLICIE

    paměť má ZG
    viz:

    Zdeněk Gryc říká:
    Středa, 12. 1. 2022 v 10:19

  255. Svatopluk Beran napsal:

    Prosím administrátora o smazání mé první nekompletní reakce na pana Gryce z času 9,05 a ponechat příspěvek z času 9,16. Děkuji.

  256. Svatopluk Beran napsal:

    No tak to mi stačí pane Gryc. Vaše důvěra v propojené tajné služby a policii je zábavná. Ale samozřejmě je to vaše věc. 🙂

  257. Svatopluk Beran napsal:

    A je to jak za starých časů. TELEVIZE I WEB KAMERY Z POSLANECKÉ SNĚMOVNY NĚJAK NEFUNGUJÍ. Nebo máte někdo odkaz na funkční momentální přenos informací z poslanecké sněmovny? Nejsem vyloženě Bill Gates?

  258. Svatopluk Beran napsal:

    Pane Gryc nedávno jste předkládal 60 let staré informace, na jejichž podkladě jste argumentoval o Ruských vojskách že se nestáhnou z Kazachstánu. Jistě jste si nemohl nepovšimnout že vaše předpoklady se nachází ve stavu lichého přesvědčení. Počkáme ale celý týden, který si vojska na stažení z Kazachstánu dala a třeba pak, tak jak jste zde něco tvrdil dokážete i písemně přiznat, že jste na základě svého 60 let starého odkazu, špatně odhadl situaci.

    NO A UŽ JE ASI JASNÉ PROČ RAKUŠAN ZATLAČIL NA POLICEJNÍHO PRESIDENTA.

  259. Zdeněk Gryc napsal:

    Svatopluk Beran říká:
    Čtvrtek, 13. 1. 2022 v 10:11
    Pane Gryc nedávno jste předkládal 60 let staré informace, na jejichž podkladě jste argumentoval o Ruských vojskách že se nestáhnou z Kazachstánu.
    ———————————-
    Nerozumím, prosím konkrétně:
    co ?
    kdy kde?

    předem děkuje Zdeněk Gryc
    ——————————————
    PS. No tak to mi stačí pane Gryc. Vaše důvěra v propojené tajné služby a policii je zábavná.
    Zábava je jistě skvělá věc.

    Zpochybňovat policii ?

  260. Zdeněk Gryc napsal:

    Vrbětice přehledně: Jaké jsou důkazy proti Rusům? A co se ví o výbuchu?
    VOJTĚCH BLAŽEK

    Foto: Profimedia.cz
    Do akce ve Vrběticích se zapojilo minimálně šest agentů ruské GRU,
    po Alexandru Miškinovi a Anatoliji Čepigovi vyhlásily české úřady pátrání.
    21. 4. 2021 8:43
    Seznam Zprávy přinášejí základní fakta o skandálu kolem ruských agentů a výbuchu muničního a zbrojního skladu ve Vrběticích na Zlínsku. Co zjistila policie, co iniciovalo explozi a jaká byla role politiků?
    Článek
    Už pátým dnem žije Česko největším mezinárodním skandálem v novodobé historii:

    odhalením, že za šest let starým výbuchem muničního skladu ve Vrběticích na Zlínsku
    stála ruská rozvědka GRU.
    Česká policie vyhlásila po dvou agentech, kteří podle ní stojí za výbuchem, při němž zahynuli dva zaměstnanci vrbětického skladu a který způsobil miliardovou škodu.
    Podle informací Seznam Zpráv se však na útoku podíleli ještě další
    příslušníci elitního komanda 29155, které je určeno pro násilné akce.

    Seznam Zprávy přinášejí dosud známá základní fakta k této kauze.

    Útok na Vrbětice provedli nejméně čtyři Rusové, jeden odletěl s diplomaty

    20. 4. 2021 11:46
    Jsou určitě pachateli ruští agenti?
    ———————
    Že za explozí stojí Rusko,
    a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).
    ——————–
    „Na základě jednoznačných důkazů
    získaných vyšetřováním našich bezpečnostních složek musím konstatovat,
    e existuje důvodné podezření o zapojení důstojníků ruské GRU, jednotky 29155 do výbuchu muničního areálu skladu Vrbětice v roce 2014. Při této explozi došlo k obrovským materiálním škodám, vážnému ohrožení a narušení životů mnoha místních obyvatel, ale především zde zahynuli dva naši spoluobčané, nic netušící nevinní otcové rodin,“ prohlásil premiér Babiš.
    Všechny detaily z vyšetřování nejsou zatím známé, podléhají utajení.

    Ale je jasné, že Babiš by toto prohlášení neučinil bez přesvědčivých důkazů,
    které mu dodaly policie a tajné služby.
    Bezpečnostní složky označily za hlavní podezřelé agenty Alexandra Miškina a Anatolije Čepigu.
    „Tyto dvě osoby je možné spojit s událostmi kolem výbuchu ve Vrběticích,“
    potvrdil v pondělí Jiří Mazánek, ředitel Národní centrály proti organizovanému zločinu.

    Rusko hrozí Česku: Čím víc kroků uděláte, tím tvrdší bude naše odpověď
    20. 4. 2021 21:16
    ——————————————
    Oba muži jsou také podezřelí z útoku na Sergeje Skripala v britském Salisbury,
    kterého se pokusili otrávit látkou novičok.
    Britské úřady v roce 2018 zveřejnily jejich fotografie
    a čeští policisté v nich poznali do té doby pro ně neznámé cizince,
    jejichž snímky měli založené ve spise k vrbětickému případu.

    Pak si na základě kriminalistických metod potvrdili, že se jedná o stejné tváře.
    „Nebylo to jen pouhé porovnání dvou fotek,“

    ujistil nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman,
    že ztotožnění podezřelých předcházelo podrobné odborné zkoumání.
    Další důkazy policisté nezveřejní. „Je to limitované tím, že trestní řízení probíhá a ještě probíhat bude,“ řekl nejvyšší státní zástupce.
    ———————————–
    Oba muži jsou také podezřelí z útoku na
    Sergeje Skripala v britském Salisbury,

    kterého se pokusili otrávit látkou novičok.
    —————————–
    Britské úřady v roce 2018 zveřejnily jejich fotografie
    —————————–
    a čeští policisté v nich poznali
    do té doby pro ně neznámé cizince,
    jejichž snímky měli založené ve spise k vrbětickému případu.

    Svatopluk Beran říká: No tak to mi stačí pane Gryc.
    Vaše důvěra v propojené tajné služby a policii je zábavná.

    Zábava je jistě skvělá věc.
    Šetření Britské policie je také zábavné ?

    PS. „dokážete i písemně přiznat,“

    nezapomeňte prosím překopírovat přesně a bez vytržení z kontextu
    systém “ blade“

    nenapadá Vás že by bylo třeba i slušné vyjádřit se:

    Takže nick Gryc > https://pngset.com/images/wtf-memes-best-collection-of-funny-wtf-pictures-meme-happy-birthday-flip-off-stencil-face-person-human-transparent-png-1611981.png

    Ještě doplním > nick Gryc nedělaj tu ze sebe idiota > nevytrhávaj z kontextu té mé lidové slovesnosti (vyprávění jiných-já to nezažil) co se ti zrovna hodí. Chybí jim tam pasáž o poslechu Hlasu Ameriky, o poslechu Svobodné Evropy, o poslechu Radia Luxembourg > ale také, na rozdíl od SVAZÁKA a SOUDRUHA nick Gryce, pasáž o odmítnutí vstupu do SSM.
    Takže SOUDRUHU a RUDÝCH POUHÝ SLOUHO nick Gryc > vyliž si prdel
    ——————————————
    Takže fakt nevím, jestli jsem RUDÝCH POUHÝ SLOUHU?
    nebo Modrých USA ?
    možná by to i „čtenář“ JL alias „km“ ocenil

  261. Zdeněk Gryc napsal:

    Svatopluk Beran říká:
    Čtvrtek, 13. 1. 2022 v 10:11
    Pane Gryc nedávno jste předkládal 60 let staré informace, na jejichž podkladě jste argumentoval o Ruských vojskách že se nestáhnou z Kazachstánu.
    z CZ se také stáhly,
    chvilku to trvalo

    Neviditelný pesZvířetníkSci-FiDiskuseAutořiLidovky.cz
    HISTORIE: Další stažení Rusů z ČR bylo po 30 letech nutné
    30.6.2021
    V těchto dnech si připomínáme třicet let od chvíle, kdy 21. června 1991 opustil území Československa poslední vojenský útvar bývalé Střední skupiny vojsk (SSV) Sovětské armády. Po šesti dnech jej pak následoval jeho poslední velitel, generálplukovník Eduard Vorobjov. Definitivně tak skončila přítomnost okupačních vojsk v Československu.
    Není divu, že rozhodnutí o stažení sovětských jednotek bylo učiněno již krátce po demokratických parlamentních volbách v devadesátém roce, které korunovaly sametovou revoluci z listopadu 1989. Obyvatelé už svobodné země se rozhodli uplatnit právo na svrchovanost a začali prostřednictvím svých volených zástupců důrazně požadovat odchod sovětských okupačních vojsk.
    Těžko řeknu něco nového, jestliže charakterizuji vstup sovětských vojsk do Československa v srpnu 1968 jako dramatickou a přelomovou událost. Byla to velká tragédie pro celou generaci Čechů a Slováků, a nejen pro ně. Dějiny netolerují pojem kdyby, a proto si lze jen těžko představit, jak by se vyvíjel osud socialistických zemí ve východní Evropě, kdyby pražské jaro nebylo potlačeno a ukázalo se jako lepší forma socialismu.
    To se však nestalo a místo toho přišli do Československa na třiadvacet let nezvaní hosté. Střední skupina vojska Sovětské armády byla jednou z nejúčinnějších operativně-strategických formací ozbrojených sil SSSR. Skládala se ze tří motorizovaných, dvou tankových a leteckých divizí, tří raketových brigád atd. Dohromady to bylo asi 100 tisíc vojáků a důstojníků, více než 1500 tanků, 2500 obrněných vozidel, 1300 děl a minometů. Jejich zpáteční odvoz do Sovětského svazu zajišťovalo na 1000 vlaků. Je zajímavé připomenout si sedmi generálů, kteří veleli SSV. Jedním z nich byl i pozdější maršál a ministr obrany SSSR Dmitrij Jazov. Ten se v roce 1991 se stal členem Státního výboru pro výjimečný stav a účastnil se puče proti prezidentovi Michailu Gorbačovovi. Další dva, armádní generálové Dmitrij Suchorukov a Viktor Jermakov, se později stali náměstky ministry obrany. Prvním velitelem SSV se stal generálporučík Alexandr Majorov, později povýšený na armádního generála, a jako jediný vojenský velitel v této hodnosti odsoudil vstup sovětských vojsk do Československa. Dokonce napsal knihu pamětí o této invazi a veřejně nad ní vyjádřil lítost.
    Nebudu hodnotit bezprostřední důsledky takového vnuceného soužití. Za třiadvacet let se toho stalo hodně. Jednalo se o nehody, mimořádné události a zločiny jednotlivých sovětských vojáků, kteří v některých případech dokonce ohrožovali životy a zdraví čs. obyvatel. V místech, v nichž byli sovětští vojáci umístěni, místní zákony neplatily, což omezovalo suverenitu Československa na vlastním území. Je velmi symbolické, že Sovětský svaz přežil SSV jen o několik měsíců.
    Stopy po pobytu sovětských vojsk postupně v Česku mizí. Po jejich stažení a rozpadu SSSR se začaly tvořit rovné, solidní a důvěryhodné vztahy mezi novým Ruskem a Českou republikou. Zpočátku se to dařilo, zejména proto, že poslední velvyslanec Sovětského svazu v Československu, Boris Pankin, byl jedním z mála sovětských ambasadorů, kteří veřejně odsoudili puč, a stal se posledním ministrem zahraničních věcí SSSR.
    Česká republika se zachovala velmi rozumně, když si uvědomila svou příslušnost k demokratickému Západu a vstoupila do NATO a Evropské unie. Následný vývoj událostí potvrdil správnost jejího rozhodnutí.

    ———————————————–
    Vladimir Vladimirovič Putin (rusky Влади́мир Влади́мирович Пу́тин; * 7. října 1952 Leningrad) je ruský politik, současný prezident Ruské federace. V letech 1985–1990 byl činný jako příslušník sovětské tajné služby KGB v Německé demokratické republice. Mezi roky 1998 a 1999 působil jako ředitel Federální služby bezpečnosti (FSB)
    Putin obhajoval vyslání ruských vojáků do Kazachstánu
    Aktualizace: 10.01.2022 10:19 Vydáno: 10.01.2022, 10:19
    Ruský prezident Vladimir Putin při videosummitu postsovětské Organizace Smlouvy o kolektivní bezpečnosti (ODKB). ČTK/AP/Alexei Nikolsky
    Moskva/Nur-Sultan – Ruský prezident Vladimir Putin dnes obhajoval vyslání vojáků z Ruska a dalších postsovětských států do Kazachstánu, kde před týdnem propukly rozsáhlé nepokoje. Putin podle agentury TASS při videosummitu postsovětské Organizace Smlouvy o kolektivní bezpečnosti (ODKB) zdůraznil, že jednotky této vojenské aliance byly vyslány na kazachstánskou žádost a že doba jejich působení ve středoasijské zemi bude omezená.
    „Naše společné působení vnímáme jako vysoce moderní a samozřejmě zcela legitimní akci,“ řekl Putin o nasazení asi 2500 vojáků ze zemí ODKB v Kazachstánu. Tyto jednotky, které označil za „mírové síly“, podle něj zůstanou v zemi omezenou dobu. Délka jejich působení se přitom bude řídit přáními kazachstánského prezidenta.
    Události v Kazachstánu Putin ve svém vystoupení označil za pokus vnějších sil o vměšování do vnitřních záležitostí Ruska a dalších států v regionu. Kazachstán podle něj v posledních dnech čelil „agresi mezinárodního terorismu“. Šéf Kremlu zdůraznil, že do nepokojů byly zapojeny skupiny „ozbrojených lidí“, kteří zjevně „prošli výcvikem v zahraničních centrech“ a měli zkušenosti s bojovými akcemi.
    „Události v Kazachstánu nejsou první ani poslední pokus o vměšování do našich vnitřních záležitostí,“ poznamenal Putin.
    „Opatřeními v rámci ODKB jsme dali jasně najevo, že nedovolíme, aby se situace u nás rozkolísala a aby se uskutečnily scénáře takzvaných barevných revolucí,“ podtrhl ruský prezident. Termín „barevné revoluce“ se používá pro řadu masových protestů, které na začátku 21. století v některých případech vedly ke svržení režimů v zemích bývalého Sovětském svazu, v někdejší Jugoslávii, na Blízkém východě či v Asii.
    ———————————————
    „Naše společné působení vnímáme jako vysoce moderní a samozřejmě zcela legitimní akci,“
    1968: Na pohřbu obětí „bratrské“ pomoci mluvil Havel i Tříska
    21.8.2017
    Liberecký kraj – Tanky s okupanty se dostaly až v Liberci na náměstí před radnici, které bylo k ránu plné lid zburcovaných střelbou. V Desné hořící cisterna po nehodě usmrtila babičku s holčičkou … Před 49 lety.
    Lumírovi z Liberce bylo v srpnu 1968 právě 11 a půl roku. Poprvé viděl herce Jana Třísku jinak než v kině. „Bylo to na pohřbu obětí z libereckých ulic. Byl jsem tam s tetou a strýcem, mezi stovkami dalších lidí. Pamatuji si na průvod devíti rakví přikrytých naší vlajkou,“ vzpomíná na osudné dny v Liberci, přes který se k Praze hrnula vojska „spřátelených“ vojsk Varšavské smlouvy.
    Tanky s okupanty se dostaly až na náměstí před radnici, které bylo k ránu plné lid zburcovaných střelbou.
    GALERIE
    20 fotografií v galerii ›
    MASAKR PŘED RADNICÍ
    „Bylo to šílené, nevěřili jsme vlastním očím. Na zemi leželi zranění a postřelení lidé, ostatní propadali panice a snažili se odplazit pryč. Kulky jim přitom doslova svištěly nad hlavou,“ promítl si znovu v myšlenkách další pamětník.
    Mnozí přirovnávali situaci, kdy vojáci pálili do lidí ze čtyř metrů, k masakru. Jeden z tanků pohřbil pod svými pásy sanitku. Celkem si 21. srpen vyžádal v Liberci devět obětí. Jednou z nich byla i zdravotní sestra v jedné ze sanitek.
    Mezi těmi kteří se na náměstí plazili před kulkami,
    byli i pozdější prezident
    Václav Havel,
    který v Liberci v osudové dny pobýval,
    a jeho přítel, herec
    Jan Tříska.
    Okamžitě začali organizovat odpor proti okupaci prostřednictvím utajeného rozhlasového vysílače.

  262. Zdeněk Gryc napsal:

    Svatopluk Beran říká:
    Středa, 12. 1. 2022 v 19:57
    „No a to jsme koukali, jak najednou koukali do hlavní samopalů.“
    —————————–
    Primánek s pololetním dvoujazyčným vysvědčením v němčině,
    kterou s oblibou při oslovení používá Berka,
    18. dubna 1945 na tom byl podobně.

    Byl na ulici sám, oni byli 3, v podobném stavu,
    jako Zeman v kapli s. Václava.

    Oldra Sedlmayerová – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/oldra-sedlmayerová
    Oldra Sedlmayerová (4. července 1884, Kuřim – 6. června 1954, Poděbrady) byla básnířka, publicistka a politička, blízká přítelkyně T. G. Masaryka v letech 1928 až 1934.

    Převzato:
    Vzpomínky na Osvobození Tetčic.
    O tom, že válka není ničím vzdáleným přesvědčil místní útok kotlářů na nákladní vlak mezi Tetčicemi a Rosicemi. Po zdejší trati projížděla zejména v únoru a březnu 1945 řada transportů německého civilního obyvatelstva evakuovaného před frontou z Polska a Slezska na západ.
    Tetčice sice byly osvobozeny 18. dubna 1945 bleskovou akci Rudé armády.
    Podrobné vylíčení událostí najdeme v obecní kronice.
    Odpoledne německé vojsko, které bylo v dědině nastoupilo na auta a odjelo směrem ke Střelnicím.
    —————————
    Jedno nákladní auto bylo umístěno, zřejmě před pozorováním, v průjezdu domu tetky Šindlerové, který byl zasažen granátem.
    ————————–
    Střelbou a granáty byly poškozeny některé domy, hlavně u nádraží.
    Staniční kronika upřesňuje, že Tetčice byly obsazeny kozáky v 18:20.
    Rusové po dobytí Tetčic vyhodili do vzduchu koleje, před za obcí,
    aby se k nim nemohl přiblížit německý pancéřový vlak.
    Bleskové dobytí Rudou armádou minimalizovalo civilní stráty.
    Obsazení nepřežila pouze jedna místní žena. Němci přišli o tři vojáky a Rusové o 17 bojovníků.

    Obsazením Tetčic se postup Rudé armády na dlouhé tři týdny zastavil.

    Sousední Rosice se staly frontovým městem, odkud jedna strana vždy krátkodobě vytlačila druhou.
    Tři týdny probíhajícími boji, za použití těžkých zbraní byly těžce poškozeny
    a také počet obětí zde byl mnohem větší než Tečících.
    Během bojů zahynuli tři desítky civilistů a 68 sovětských vojáků.
    Sedmayerovi měli smůlu že dům stál na strategickém, místě kde silnice protíná železnici.
    Rusové zde zřídili velitelství telefonní a rádiovou stanici
    na střechu umístili kulomety a před dům i na zahradu zaparkovali své tanky.

    Tři týdny strachu a stresu

    zhoršily již tak špatný zdravotní stav Oldřiščina manžela,
    krátce po skončení války 20. června 1945 Jan Sedlmayer ve věku 71 let zemřel.“

    Obsazením Tetčic se postup Rudé armády na dlouhé tři týdny zastavil.
    ————————————
    Co se tam po nocích dělo, popsal a vložil do JL ZG
    Berka napsal, že to není pravda, jako důkaz našel povídání historika,
    který úvodem napsal, že RA ženy neznásilňovala.
    Následně se historik věnoval strategickému popisu událostí.

    „TO JEN TAK, ABY JSTE VĚDĚL CO SE DOOPRAVDY V OKOLÍ OKROUHLÍKU,
    BEZ VĚDOMÍ OBČANŮ, SMĚREM K PÍSTOVU A VÍLANCI TAKÉ DOOPRAVDY DĚJE.“

  263. Zdeněk Gryc napsal:

    PRÁVĚ NYNÍ

    Muž z Ria

    Dnes20:00 › 22:00
    Vyhledat na Seznam.cz

    Neuvěřitelná dobrodružství mladého Francouze,
    pronásledujícího přes celý svět únosce své snoubenky,

    to vše kvůli bájnému pokladu zmizelé civilizace Malteků.

    Vojín základní služby Adrien Dufourquet přijíždí na týdenní dovolenou do Paříže
    za svou snoubenkou Agnes Villermosovou.
    Ta je však unesena tajemnými muži, kteří pátrají po třech soškách,
    jediných památkách na ztracenou civilizaci a současně klíčům k bájnému pokladu.
    Adrien je muž činu a proto se okamžitě vydá únosce pronásledovat.
    —————————————————————-
    Jeho cesta vede z Paříže do Rio de Janeira, dále do hlavního města Brasilia,
    ——————————————————————
    do hlubin brazilských pralesů a nakonec zpět do Paříže.
    To vše v příběhu, kde jedna událost střídá druhou,
    scenerie se mění zázračnou rychlostí a hrdina se neustále ocitá v nebezpečí života,
    z něhož se mu daří uniknout vždy na poslední chvíli, a to jen proto,
    by se vzápětí ocitl v dalším ohrožení.Číst méně
    Režie:P. de Broca
    Hrají:J.-P. Belmondo, F. Dorléacová, J. Servais, S. Renantová, R. Dumas, D. Ceccaldi
    Fr./It., 1964, skryté titulky
    ———————–
    Karel Filsak
    Bratránek Františka Filzaka,
    naší technické kontroly ve Stavoprojektu

    Karel Filsak (10. října 1917, Jindřichův Hradec – 1. července 2000, Praha)
    byl významný český moderní architekt.
    Vedl skupinu architektů, ke které patřili mimo jiné Karel Bubeníček, Jiří Louda a Jan Šrámek.
    S touto skupinou se v 60. letech 20. století postavil proti politicky vnucovanému

    socialistickému realismu

    a prosadil v Československu skutečnou moderní architekturu.
    Jeho architektura je pro používání drsných betonových povrchů
    považována za českou obdobu brutalismu.

    Realizace[editovat | editovat zdroj]

    Stálá mise Slovenska při OSN v Ženevě
    • 1952 – 1955 Obytné domy – okrsek K2, Ostrava-Poruba (I. obvod Nové Ostravy), stalinistický socialistický realismus v klasicistické formě.[2]
    • 1951 – 1958 Věžové domy v Kladně-Rozdělově, spolupráce s Josefem Havlíčkem
    • 1954 – 1957 Základní škola, Ostrava-Hrabová, spolupráce s Karlem Bubeníčkem a Jaroslavem Švecem, klasicizmus[3]
    • 1956 ambasáda v Pekingu, realizace 1958 – 1960 ve spolupráci s Karlem Bubeníčkem, Jiřím Loudou a Janem Šrámkem
    • ——————————————–

    • 1965 ambasáda v Brazílii
    • ——————————————-
    • 1968 letiště Praha-Ruzyně – Terminál T1 (spolupráce Karel Bubeníček, Jan Šrámek a Jiří Louda)[4]
    • 1969 ambasáda v Dillí
    • 1969 stálá mise při OSN v Ženevě
    • 1974 Hotel Intercontinental v Praze na Starém Městě[5]
    • 1977 – 1985 Budova Vodních staveb, Praha
    • 1985 – 1990 rekonstrukce domu SIA
    • 1980 ambasáda v Káhiře (první cena v kategorii realizací na přehlídce architektonických prací 1983[6])
    • 1988 Architektonické řešení Barrandovského mostu v Praze
    —————————————–
    1965 ambasáda v Brazílii
    Její interiéry jsou v Belmondově filmu,
    V epizodě kdy nachází v pokladně vily sošku peruánského bůžka

Leave a Reply