Klíče

V Jihlavě máme památník Klíče, u kterého se pravidelně scházíme 17. listopadu a byl jsem velmi rád, že se nás tam před necelými dvěma týdny sešlo zase o trochu více než před rokem a děkuji za příjemná setkání a debaty. U Klíčů jsme si připomínali, jak jsme před 32 lety nastoupili cestu ke svobodě a demokracii, jak na té cestě kličkujeme, jak klopýtáme a třeba také opakovaně úspěšně překonáváme různé překážky.

Také jsme si říkali, že slovo klíče má konkrétní i symbolický význam a že kromě konkrétního odemykání a zamykání dveří můžeme symbolicky cinkáním klíči někoho někam vyprovázet nebo posílat nebo se například symbolickým hledáním klíčů nebo klíče můžeme pokoušet řešit obtížnou nebo složitou situaci.

V současné době hledáme hned několik takových pomyslných klíčů. Určitě nejvíce bychom dnes potřebovali „klíče“ ke „covidu-19“. Kromě toho, že jeden asi ten největší klíč má zatím v rukou vláda v demisi, která se snaží situaci řešit například zaváděním různých pravidel a opatření, musím znovu připomenout, že jeden malý a přesto důležitý klíč má k dispozici jeden každý z nás. Snižování rizikových kontaktů a například také to, zda se necháme nebo nenecháme očkovat je totiž v naprosté většině případů v našich rukách a záleží často právě zejména na našich rozhodnutích a na našem chování.

Další symbolické klíče, které po volbách hledáme, jsou klíče k sestavení nové vlády, která bude mít podporu Poslanecké sněmovny. Nového premiéra Petra Fialu pan prezident v neděli jmenoval, přesto dokud prezident Miloš Zeman nejmenuje na návrh Petra Fialy ostatní ministry a nepověří je řízením ministerstev, bude nadále vládnout vláda v demisi pod vedením premiéra v demisi Andreje Babiše.

I vzhledem k situaci, ve které se nacházíme, je naprosto zřejmé, že nutně a rychle potřebujeme novou vládu. Veškeré případné průtahy při jmenování vlády Petra Fialy jsou ke škodě nás všech. Například v oblasti zvládání pandemie, v oblasti přípravy změn rozpočtové politiky nebo přípravy opatření v oblasti cen energií je třeba situaci rychle a jednoznačně řešit, a to dlouhodobě, předvídatelně a nejlépe i s vizí. A to již by logicky měla dělat nová vláda Petra Fialy.

Kdo z Vás politiku alespoň trochu sleduje, tak si také musel všimnout, že činnost a viditelnost některých ministrů v demisi oproti jejich činnosti před volbami se stala diplomaticky napsáno mnohem méně viditelnou. Přitom právě práce na plný plyn a informování médií patří mezi základní povinnosti všech ministrů a je v současné době velmi potřeba. A noví ministři si rozhodně žádnou „neviditelnost“ nebudou moci dovolit.

Jsem proto přesvědčen, že odpovědný přístup a odpovědné hledání klíčů k nové české vládě spočívá v rychlém jednání a rychlém jmenování celé nové vlády Petra Fialy. Pokud existují problémy, je nutné je řešit korektním jednáním co nejrychleji a snažit se nalézt dohodu při respektování příslušných článků Ústavy a ve prospěch občanů České republiky.

96 Responses to “Klíče”

  1. blade napsal:

    Chudák senátor kdysi 17. listopadu bloudil po Jihlavě s kytičkou v ruce a neměl ji kam položit. Pak v HaBešovské nálevně U Hnáta klíče nějak upekl.

  2. Svatopluk Beran napsal:

    KAŽDÁ POJEM SE DÁ POSTAVIT TAK I ONAK, VŽDY ALE HAZET ŠPÍNU

    DEJME TOMU ČINNOST MINISTRŮ VLÁDY V DEMISI.

    JEDNOU, KDYŽ SE MI TO HODÍ ŘEKNU – UŽ NIC NEDĚLEJTE, ,,BUDE TADY NOVÁ VLÁDA,, –

    A HNED PŘÍŠTĚ ZASE – ,,NIC NEDĚLAJÍ JEJICH VIDITELNOST JE MINIMÁLNÍ TO JE ŠPATNĚ,,
    ,
    NEMOHU SI POMOCI A TEĎ TO NEMYSLÍM NIJAK ZLE PROTI ŽENÁM, ALE NEZDÁ SE VÁM OSTATNÍM, KONKRÉTNĚ TATO LOGIKA PROFESORA VYSTRČILA, TAK TROCHU LOGIKOU ŽEN V NESNÁZÍCH?

    NO A TAKOVÝCH HLOUPOSTÍ KE STMELENÍ NÁRODA JE TAM VÍC.

    NA TO JAK PANA VYSTRČILA ZNÁM MI VŮBEC NEPŘIPADÁ, ŽE BY TAKOVOU SLÁTANINU SÁM SESTAVIL. OPĚT TO VIDÍM JAKO SNAHU NĚKTERÉHO ZE STRANÍKŮ ODS NAPOMÁHAJÍCÍ PROFESORU VYSTRČILOVI S POLITICKOU KOMUNIJACÍ SMĚREM K OBČANŮM.

  3. blade napsal:

    Nejpravděpodobnější či spíše skutečností domluvy Havel vs. Čalfa > byla tahle varianta:.

    Čalfa: :“Já Ti zaručím post prezidenta“.

    Havel: „Já vám (KSČ) zaručím nepostižitelnost“.

    Tak se stalo > byl zvolen poslední komunistický prezident.

    ᕙ( ͡° ͜ʖ ͡°)ᕗ

  4. Dvořák napsal:

    To není logika žen v nesnázích,to je realita,to je strach převzít vládu.Ohledně covidu byli celou dobu u toho,ale to se to kecalo v opozici,když nebyla odpovědnost. Argument,že za všechno může Babiš, už teď nebude stačit.

  5. blade napsal:

    Někdejší mluvčí Havla > Špaček v roce 1988 napsal do stranické přihlášky, že jeho „celoživotním postojem je působit na mládež v duchu marxismu-leninismu“. Pak říkal, že do KSČ musel vstoupit, aby nepřišel o práci učitele češtiny na UK

    Kartotéka členů KSČ není zdaleka kompletní.
    https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/kartoteka-clenu-ksc-neni-zdaleka-kompletni_7699.html

    —————————————————————————————-

    2019
    Každý šestý současný státní zástupce byl před listopadem 1989 členem KSČ

    I třicet let po pádu komunistického režimu působí na státních zastupitelstvích 16 procent žalobců, kteří se k totalitnímu režimu aktivně přihlásili a vstoupili do KSČ, ačkoli to nebylo nutnou podmínkou pro výkon jejich povolání.

    ://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/statni-zastupci-data-ksc-komunismus-totalita-soudy-justice_1901070600_pek

    —————————————————————————————

    2018
    Každý sedmý současný soudce byl před rokem 1989 členV české justici devětadvacet let od sametové revoluce působí 405 soudců, kteří byli před listopadem 1989 členy KSČ. To je 13,5 procenta ze všech žen a mužů v talárech. To prý nemusí být úplný seznam.
    ://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/soudci-clenstvi-v-ksc_1811170600_pek

    ————————————————————————————–

    Co je platný, že komouši jsou out ze sněmovny, když jsou stále nalezlí i v justici.
    Ty grafy v článcích jsou výživné !

  6. Zdeněk Gryc napsal:

    premisa – význam slova
    premisa

    předpoklad

    SMRAD JE ANONYMNÍ

    Blade je anonym

  7. Zdeněk Gryc napsal:

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06
    S. architekt nemá o službě na čáře ani páru,
    zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili
    Potkat na čáře architekta,
    tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem,
    tak se na místě zesere strachy :-).
    Vy kubo z jihlavských Nemanic

    ———————
    1. blade říká:

    Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06
    S. architekt nemá o službě na čáře ani páru,
    zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili
    Potkat na čáře architekta,
    tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem,
    tak se na místě zesere strachy :-).
    Vy kubo z jihlavských Nemanic
    ———————————————————
    premisa:
    „S. architekt nemá o službě na čáře ani páru,“

    Potkat na čáře architekta,
    tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem,
    tak se na místě zesere strachy :-).

    Předpoklad:

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum
    1.Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít,

    2. jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo.
    3. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má
    4. a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově
    5. jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero,
    prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.
    6. Tak, že v kostce za komunistů pro mne „hovno“ zle.

    TGM: „PRAVDA VÍTĚZÍ“

  8. blade napsal:

    https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/budova-reality-nemovitost-sidlo-ksc-palac-architektura-historie-komunismus-jihlava-trebic-zdar-nad-s.A191016_508299_jihlava-zpravy_epsal

    Tam je uvedeno:
    „Bulant byl jediný z výtvarníků, který se dost cukal. Dalo dost práce ho přesvědčit, aby do předsálí navrhl sgrafito s motivem holubičky, jak jinak než mírové. Museli jsme ho uchlácholit, že i Noe měl svou holubičku,“ vzpomínal Gryc.

    Tam je uvedeno:
    „Když jsme řešili stavbu jihlavské zasedačky, ukázalo se, že tehdy komunisté asi ještě nevěděli, že existuje něco jako kostel s oltářem a sakristií, takže uspořádání příliš neřešili. Při následné stavbě sídla OV KSČ ve Žďáře nad Sázavou už ale dumali, aby byla zasedačka řešená tak, že nejvyšší funkcionáři do toho sálu nevcházejí vchodem s obyčejnými lidmi, ale že jsou o něco výš,“ popsal Gryc.

    Tam je uvedeno:
    Marxisty-leninisty ve všech pádech skloňovaný lid vzápětí po jejich zprovoznění nazval tyto stavby „kremly“ podle moskevského sídla vlády Sovětského svazu, s nímž mělo žít podle prvního článku bolševické víry socialistické Československo v přátelství „na věčné časy“.

    Tam je uvedeno:
    Na pozvánce (fotogalerie článku) na slavnostní otevření (OV KSČ Jihlava) bylo připsáno „Za splnění usnesení XIV. sjezdu Komunistické strany Československa“. Posvátný akt byl zpečetěn společným obědem pozvaných v nedaleké restauraci Družba v nynějším Domě kultury odborů.

    Takže Gryc chlácholil druhé ve prospěch KSČ. Stavěl komoušům „kremly“. No a tu pozvánku má schovanou ještě snad dodnes > kde by jí asi ti novináři vzali, že 🙂

    Takže si zameť před svým prahem kakalíku a neopruzuj !

  9. Zdeněk Gryc napsal:

    Panu předsedovi senátu se omlouvám

    ale ti „inversní anonymní komouši“

    s heslem zlodějů, kteří volají:

    CHYŤTE ZLODĚJE

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59
    Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě,
    zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS
    než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu

  10. blade napsal:

    Diskuze je přeci o tématu blogu a ne o přispěvateli. Mne je úplně fuk jestli je zdejší přispěvatel Havlista, levičák, pravičák, nebo nějaký ultra vlevo či vpravo. Já tu něco napíšu z doslechu o PS-ácích, ano pasoval jsem to vyprávění druhých na sebe, neboť jsem chtěl zjisti jak bude nick Gryc reagovat. > místo tématu blogu to hned všude kopíruje jako hotovou věc. Že o něm napíšu kolaborant, soudruh, slouha KSČ atd. atd. je pouhá obrana proti nesmyslům co kopíruje > on to dělá snad u všech přispěvatelů > tohle mi jako standartní diskuse nepřijde.

    Zřejmě u nick Gryc na jeho kopírovací masturbaci má hlavní podíl frustrace z jeho služby KSČ. Já zde nikde nikdy nikoho z přispěvatelů jako první nenapadám, vždy je to pouze obrana či oplácení stejnou mincí.

    Nejvíce ho prostě štve, že zde moje > https://www.vlajky-shop.cz/sites/default/files/styles/full/public/produkty/vlajka_prezidenta.jpg?itok=9Mdps2N3

  11. Zdeněk Gryc napsal:

    Vopičky zasloužilého veldr. Ps-áka, anonyma Jihlavských listů

    10 komentářů k článku “Klíče”

    ČÁST PRVNÍ :

    1. blade říká:
    Úterý, 30. 11. 2021 v 15:11
    Chudák senátor kdysi 17. listopadu bloudil po Jihlavě s kytičkou v ruce a neměl ji kam položit. Pak v HaBešovské nálevně U Hnáta klíče nějak upekl.

  12. Zdeněk Gryc napsal:

    PS.
    blade říká:
    Úterý, 2. 11. 2021 v 11:59
    Bohužel po dobrém to nejde > hele ty starej vole z Březinek či bůhví odkud > mel si co chceš, stejně to nikdo nečte a nikoho to nezajímá > ADMIN JL BY MĚL KONEČNĚ ZAKROČIT, NEBOŤ TU AKORÁT ZASÍRÁŠ A ZNEPŘEHLEDŇUJEŠ BLOGY DRUHÝCH. Takže nick Gryc > https://pngset.com/images/wtf-memes-best-collection-of-funny-wtf-pictures-meme-happy-birthday-flip-off-stencil-face-person-human-transparent-png-1611981.png

  13. Zdeněk Gryc napsal:

    Já zde nikde nikdy nikoho z přispěvatelů jako první nenapadám,

    ZLATÁ SLOVA

    K PRVNÍMU KOMENTÁŘI
    K TOMUTO BLOGU:

    blade říká:
    Úterý, 30. 11. 2021 v 15:11
    Chudák senátor kdysi 17. listopadu bloudil po Jihlavě s kytičkou v ruce a neměl ji kam položit. Pak v HaBešovské nálevně U Hnáta klíče nějak upekl.

  14. blade napsal:

    Njn. > nick Gryc se opět znemožnil a opět LŽE, neboť:
    https://www.idnes.cz/jihlava/zpravy/plastika-klicu-jako-havlovsky-pamatnik-v-jihlave.A150512_2161768_jihlava-zpravy_mv

    Tam je uvedeno:
    „Pan senátor se na mě obrátil s tím, že 17. listopadu bloudil po Jihlavě s kytičkou v ruce a neměl ji kam položit. Proto se rozhodl iniciovat v Jihlavě vznik památníku,“ vzpomíná Dvořák (sochař)

    Tam je uvedeno:
    Nápad na podobu sochařského díla ale několik měsíců nepřicházel. Pak se sochař s politikem sešli v brodské hospodě U Hnáta. „Tam pan Dvořák přinesl nápad použít motiv klíčů spojených obručí s nápisem ‚Nechť pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí‘ a přívěskem v podobě ‚Havlova‘ srdíčka. Nápad se nám zalíbil,“ popisuje Vystrčil.

    ————————————————————————————–

    Takže, jak jsem řekl > nick Gryc = VŮL > k tomu ještě korunovaný.

  15. Zdeněk Gryc napsal:

    ANONYM PŘEKVAPIL
    ORIGINÁNÍM SDĚLENÍM
    A TO PŘÍMO V ČEŠTINĚ:

    Takže, jak jsem řekl > nick Gryc = VŮL > k tomu ještě korunovaný.

    Miloš Vystrčil
    Narozen v roce 1960. Od roku 2009 vysokoškolský učitel na VŠP v Jihlavě.
    Na podzim roku 2010 zvolen senátorem obvodu 52 – Jihlava.
    Od roku 2020 je předsedou Senátu ČR. http://www.vystrcil.cz

    PRVNÍ KOMENTÁŘ ANONYMA:

    1. blade říká:
    Úterý, 30. 11. 2021 v 15:11
    Chudák senátor kdysi 17. listopadu bloudil po Jihlavě s kytičkou v ruce a neměl ji kam položit. Pak v HaBešovské nálevně U Hnáta klíče nějak upekl.
    ——————————
    TŘETÍ KOMENTÁŘ ANONYMA:
    1. blade říká:
    Úterý, 30. 11. 2021 v 18:47
    Nejpravděpodobnější či spíše skutečností domluvy Havel vs. Čalfa > byla tahle varianta:.
    Čalfa: :“Já Ti zaručím post prezidenta“.
    Havel: „Já vám (KSČ) zaručím nepostižitelnost“.
    Tak se stalo > byl zvolen poslední komunistický prezident.
    ᕙ( ͡° ͜ʖ ͡°)ᕗ
    ————————————
    premisa – význam slova

    premisa =

    předpoklad

    SMRAD JE ANONYMNÍ

    blade je anonym
    ——————————-
    Čtenáři Jl, bez uvozovek,m otevřete na 5 minut okno,

    ale asi to nepomůže,

    TO VÍTE,

    PS-ák je PS-ák
    ————————

    Je to už 32 let,
    studenti netuší o co kráčí,
    ale penzisté asi ví, že ?

    Alpy a Dolomity,
    kdy se tam dostali ?

  16. Zdeněk Gryc napsal:

    Převzato:
    Jak z toho srabu, do kterého nás dostali takoví,

    jako byl někým uctívaný V. Havel a jeho kumpáni a zaprodanci toho,
    komu jde o uvedení celé Evropy do područí ven?
    ——————————————————————————-
    JE TO JEDNODUCHÉ, CHCE TO:
    SEDM STATEČNÝCH

    Sedm statečných (angl. The Magnificent Seven) je western Johna Sturgese z roku 1960, remake Kurosawova snímkuSedm samurajů z roku 1954. Děj snímku se odehrává v severoamerických reáliích, kde se sedmičlenná skupina najatých amerických pistolníků úspěšně pokouší ochránit mexickou vesnici ohrožovanou místními bandity. Ze sedmi statečných 4 v boji proti přesile zahynou a přežijí pouze 3 (Chris, Vin a Chico). Ale mladý Chico nakonec ve vesnici zůstane natrvalo kvůli místní dívce Petře, se kterou se zde seznámil a sblížil. Kromě dobrého hereckého obsazení úspěchu snímku také velmi napomohla výborná filmová hudba Elmera Bernsteina, která se v různých orchestrálních podobách hraje dodnes.
    —————————————————————————————————–
    SEDM STATEČNÝCH

    Po jednostranném vyhlášení nezávislosti Kosova se zúčastnil Foldyna série menších demonstrací proti uznání nezávislosti této jihosrbské provincie, organizovaných petičním výborem „sedm statečných“.

    Demonstrace podpořili někteří další, politici, například Jan Kavan, Daniel Solis ze Strany zelených nebo

    Václav Dvořák (autor filmu Uloupené Kosovo),prof.Rajko Doleček a další.
    Jaroslav Foldyna je po matce Srb.

    JAKÝPAK PROBLÉM V JIHLAVĚ,
    Máme zde politologa „čtenáře“,

    který se nepodepisuje, takže o statečnosti se dá s úspěchem pochybovat.
    Leč v Jihlavě by mohl stačit jeden z nich.

    Místní statečný, Václav Dvořák (autor filmu Uloupené Kosovo),
    který statečně, leč svépomocně, se zařadil mezi charakterních 7 statečných,
    je skoro jako

    Charles Bronson, vlastním jménem Charles Dennis Buchinsky, (3. listopadu 1921, Ehrenfeld, Pensylvánie,USA – 30. srpna 2003, Los Angeles, USA) byl americkýherec,
    většinou představitel drsných chlapíků.

    Jeden ze Sedmi statečných…

    Venca říká:
    Pondělí, 24. 4. 2017 v 23:28
    Já osobně jsem nad tím přiznám se intelektuálně taky v koncích.

    Přijde mi ale, že stejně jako má teenager v peřiňáku ukryté staré ušmudlané LEO se slepenými stránkami a úžasnými fotoreportážemi typu „Horká a mokrá“, nebo „Chlípná sekretářka“, tak pan architekt Z.G., jinak též známý třetí odbojář, jihlavský disident a signatář Charty 77,
    má na nočním stolku zažloutlý výtisk Jiskry z dne 25.2.1975,

    kde ho můj otec,
    který mne počal ve dvanácti letech,

    zcela společensky znemožnil a odsoudil ho k doživotní práci nad kanalizačními jímkami –
    a nad oním obskurním plátkem si obden před spaním lidově řečeno drátuje netopejrka.
    Je to pro něho takové jakési interní sado-maso.
    Dělá mu to strašně dobře – a přitom trpí

  17. Svatopluk Beran napsal:

    blade říká:
    Úterý, 30. 11. 2021 v 18:47
    Nejpravděpodobnější či spíše skutečností domluvy Havel vs. Čalfa > byla tahle varianta:.

    Čalfa: :“Já Ti zaručím post prezidenta“.

    Havel: „Já vám (KSČ) zaručím nepostižitelnost“.

    Tak se stalo > byl zvolen poslední komunistický prezident.

    Já bych to doplnil o svou domněnku asi takto.

    Kapitalismu a jeho ekonomice je ve své podstatě jedno kdo je, nebo byl u vlády. Důležité je pro něj mít možnost spolupracovat s občany, kteří se chtějí pohybovat naprosto svobodně a bezohledně po světových trzích. Slovům Henryho Kisingera – JE TO SICE ZMRD, ALE TEĎ JE TO NÁŠ ZMRD – je naprosto jedno, kdo se podílí na zisku, hlavně že teď táhne za stejný provaz hospodářského systému. Takže všichni komunisté a jejich přitakávači, kteří po 89 nasměrovali plášť do toho správného směru větru, jsou přeci naši noví bratři ve zbrani a donátoři pro potřebné zisky.

  18. jihlavák napsal:

    Souhlas. Nebylo tomu jinak. Havel dal změně tvář. Komunisty nechali ještě za odměnu pár let tunelovat a pak už nastoupil tvrdý, koloniální kapitalismus, trvající doposud.

  19. blade napsal:

    Nick GRYC zjistil, že LŽE, safra jak se z toho vymanit, že > takže opět zkouší fabulaci a kopírovací masturbaci > ale tu již mu nikdo nežere. O vzniku pomníku Klíče v JI nic neví, takže dovzdělat či po karanténě požádat o audienci u prezidenta Zemana. Ale zato o symbolech KSČ „kremlech“ tu píše stohy > o komouš sochách a plastikách ví každý detail > takže to s tou jeho láskou k VH tak horké nebude. Navíc LŽE > hlavně v situacích o nichž má v mozkovně temno. Jinak jsem tu někde četl, že na podzim 89 byl nick Gryc zalezlí jak králíček někde v jihlavském suterénu, to mu je blízké > MOLODCOVI.

  20. blade napsal:

    TNT (bomba) > Vystrčil opouští vedení ODS. Roli hrají i prezidentské ambice. (SZ)
    Ó jé, takže taková obdoba Kalouska 🙂

    V článku v JL – „Důvody jsou tři, chci se plně věnovat funkci předsedy Senátu, zároveň chci ale posilnit svá blízká pouta s rodinou i se svým regionem a také chci po osmi letech v čele ODS dát příležitost se ukázat a zviditelnit dalším,“ řekl Seznam Zprávám.

    Ale čtvrtým důvodem jsou prezidentské ambice > kurz na Fortuna zatím 10 > jsou tam mnohem lepší koně.

  21. jihlavák napsal:

    Bureš bude prezident, nemá šanci.

  22. Svatopluk Beran napsal:

    Pro kraj Vysočinu bude dobré, aby se ve volbách pan Vystrčil už nevrátil coby senátor do senátu a tím byla i omezena jeho důvěryhodnost pro místo presidenta. Jak sám psal, byla by ráda i jeho rodina. Pan Vystrčil je v podstatě chytrý člověk, ale příliš zatížený nepříjemnými rodovými zkušenostmi z bývalým socialistickým režimem pod vedením komunistů. Svůj osobní vnitřní boj s bývalou socialistickou represí je však schopen přenášet až do mezí, které totálně znehodnocují české občany a staví je opět do pozice vlezdořitců, tentokrát Spojeným Státům. Dřív to dělali u nás komunisté vzhledem k SSSR. Dnes nejen členové ODS, vzhledem k USA.

    MUSÍME BÝT SKUTEČNĚ JIŽ NAVŽDY TAKOVÝ POSRÁNCI Z VELMOCÍ, TO SE FAKT NEMŮŽEME POKUSIT O SVOU VLASTNÍ TVÁŘ?

  23. Zdeněk Gryc napsal:

    Havel je ve vězení,
    Olgu hlídá StB. Hra pro telefon spojí Hrádeček a Trutnov

    19. října 2021 15:35
    Najít skrýš pro samizdatovou literaturu, poslat balíček Václavu Havlovi do vězení nebo odhalit, zda dvojice rybářů nejsou tajní policisté. Takové úkoly čekají na účastníky nové geolokační hry Olga a tajní, kterou pro mobilní telefony přináší aplikace Skryté příběhy.
    Zdroj: https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpravy/kralovehradecky-geolokacni-hra-olga-havel-hradecek-trutnov.A211016_632026_hradec-zpravy_tuu#utm_content=freshnews&utm_term=havel&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

    blade říká:
    Středa, 8. 9. 2021 v 16:34
    Blade, blade, blade se má…
    blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59
    Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě,
    ——————————————————————-
    zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS
    než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA.
    ——————————————————————
    Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu

  24. Zdeněk Gryc napsal:

    MUSÍME BÝT SKUTEČNĚ JIŽ NAVŽDY TAKOVÝ POSRÁNCI Z VELMOCÍ, TO SE FAKT NEMŮŽEME POKUSIT O SVOU VLASTNÍ TVÁŘ?
    ————————-
    MUSÍME ?

    INTERNĚ JSME VYŠKOLENI ROKU:

    1945
    1948
    1968

    AKTUÁLNĚ:
    UKRAJINA
    POLSKO BĚLORUSKÁ HRANICE

  25. blade napsal:

    Nick GRYC zjistil, že LŽE, safra jak se z toho vymanit, že > takže opět zkouší fabulaci a kopírovací masturbaci > ale tu již mu nikdo nežere. O vzniku pomníku Klíče v JI nic neví, takže dovzdělat či po karanténě požádat o audienci u prezidenta Zemana. Ale zato o symbolech KSČ „kremlech“ tu píše stohy > o komouš sochách a plastikách ví každý detail > takže to s tou jeho láskou k VH tak horké nebude. Navíc LŽE > hlavně v situacích o nichž má v mozkovně temno. Jinak jsem tu někde četl, že na podzim 89 byl nick Gryc zalezlí jak králíček někde v jihlavském suterénu, to mu je blízké > MOLODCOVI.

    Naplavenina nick GRYC, někde od Brna, může držet akorát svou kolaborantskou soudružskou hubu. I ti co sem došli německy hovořícím majitelům Ag dolů kutat > byli vesměs naplaveniny bůhví odkud. Po nějaké době ti německy hovořící majitelé Ag odešli, no a zbylé naplaveniny to zde začali kurvit až do černé kaňky Prior > a kurví to zde doposud.

    Nick GRYC jim v tom kolaborantsky pomáhal a ještě se tím chlubí > svazák funkcionář, soudruh úkolovaný přímo KSČ, STB kafíčkář, člen SČSP, člen ROH > prostě kolaborantské rudé prase, co ani nemá tušení o lidové ústní slovesnosti, o které pokud někdo napíše, tak si hned tato kolaborantská naplavenina nick Gryc myslí, že pisatel ji přímo prožil. Navíc se tohle čuně ohání VH, který nebýt Gorbačova, tak je pouhým kuličem > takže oba pouze > pouze slouhové KSČ.

    Nejenže nic GRYC zasíral krajinu kravíny pro socialistická JZD, ale také tím potažmo kurvil životy hospodářů > JAK VÍM Z VYPRÁVĚNÍ > musel nejeden hospodář dát svůj dobytek pro ty kravíny > i dát koně JZD. Pokud odmítl, tak ho navštívili páni v černých kabátech > při prohlídce hospodářství mu někam podstrčili potravinové lístky a následně ho obvinili z kšeftování s těmi lístky > poté následoval půlroční Jáchymov.

    SPOLUPRACOVAL s tehdejším ZLOČINECKÝM režimem > SVAZÁK a NÁSTĚNKÁŘ SSM > ČLEN spolku ZLOČINECKÉ KSĆ > od níž přebíral metály. Škemral na ZLOČINECKÉ KSČ vzdělání, které mu ZLOČINECKÁ KSĆ umožnila po profízlování a UPEVNĚNÍ ZLOČINECKÉ IDEOLOGIJE v mozkovně nG VĚDECKÝM KOMUNISMEM. Zkrátka stále KOVATELNÝ SLOUHA ZLOČINECKÉ KSČ , který se měl za ZLOČINECKÉ KSČ ŔÍZENÉ KREMLEM > HOVNO ZLE !

    Tento KOLABORANT a KOVANÝ SOUDRUH zde v současnosti klove do klávesnice plno nesmyslů a mylně si myslí, že je nyní havlista či ten jediný správný demokrat. To vše tu již jednou bylo >>> takže SOUDRUHU NICK GRYC jdou KONEČNĚ DO PRDELE zalezou s nitrákem v NEVYMÁCHAMÉ HUBĚ do jihlavského podzemí A JIŽ NEVYLEJZAJ !

    Tak a můžeš se zde zase vyblít > kakalíku 🙂

  26. Zdeněk Gryc napsal:

    STRUČNĚ A JASNĚ
    ANONYMNĚ

    PROČ JE

    „nick Gryc“

    TAK POZORUHODNÝ ?

    pro vedr. PS- áka „blade“

    viz. další komentář…

  27. Zdeněk Gryc napsal:

    ANONYMNÍ

    SPROSTOTY

    A LŽI

    ZA 3 MINUTY

    REKORD JL ?

    OPAKEM PRAVDY JE ANONYMITA
    JEJÍ KVALITA
    JE LEŽ A SPROSTOTA
    ————————————————
    PROČ ANONYMŮM TAK
    TĚŽCE LEŽÍ VÁCLAV HAVEL
    A PŘEDSEDA SENÁTU VYSTRČIL V ŽALUDKU ?

    BLOG
    Zdeněk Gryc
    Architekt – důchodce – autor sídliště Březinovy sady, žák profesora Rozehnala, který si váží osobnosti PhDr. F. Hoffmanna a Václava Havla
    ——————————————-
    REKAPITULACE:
    SOUDRUZI ANONYMOVÉ JIHLAVSKÝCH LISTŮ
    NENÁVIDÍ HAVLOVU DEMOKRACII
    PRAKTICKÉ UKÁZKY:

    VÝSTRAHA OD:
    „nám soudruhům“ – „jak prudit s havlem.“

    XXXXX říká:
    Neděle, 22. 7. 2018 v 12:42
    „Zhanobil ses sám oslavováním ochlasty a kurevníka a kdybys o něm držel hubu a psal o stavbách,

    nikdo by tě nehanobil“
    ——————————————————-

    „Ty nechápeš, že dokud budeš prudit nedáme ti pokoj?“
    XXXXX říká:
    Sobota, 18. 8. 2018 v 9:56
    A to měla být urážka? Nějaká vzpomínka na mládí,
    na dobu kdys
    —————————-
    nám soudruhům
    —————————-
    s tímto pozdravem lezl do prdele?
    Pro pár špinavých zlaťáků, pro falešnou slávu…
    Ale pane architekte to nebylo na Vás ale na oslíka.
    Vy jste přeci krysa. Co si to ani přiznat neumí.
    ——————————————————–
    XXXXX říká:
    Čtvrtek, 17. 12. 2015 v 21:27
    ani to nečtu a jak jsem řek VŮL.
    Hele architekte mel si svou, já už to nebudu dál komentovat. Meleš, meleš a meleš ale vo hovně. Na tvý úvahy každej sere lidi mají narozdíl od tebe starosti jak existovat a ne
    jak prudit s havlem.
    „Faktem je , že to nejspíš dlouho nevydržíš. Díky Bohu.
    A kdybys to chtěl urychlit stačí skočit z šityparku s lanem kolem krku, jak to před léty předvedl jinej magor tvýho ražení.“

    1. XXXXX říká:
    Sobota, 30. 1. 2016 v 13:34
    Tak já myslel, že už je od tebe klid na věky a zas ne. Proč to tu vlastně visí?
    Ty nechápeš, že dokud budeš prudit nedáme ti pokoj?
    Celý Jihlavě (podle mě) je u prdele Gryc, Rozehnal a Havel. Lidi mají jiný starosti. Po většině existenční. Neříkám že si za to opět většinově nemůžou sami, ale kecy o nějakým Rozehnalovi koho to zajímá? Dobře, nakreslil jsi Březinky, komoušům pentagon, někde nějakej most, co já vím co ještě, dobrý všechno to stojí, lidi to užívají, tudíž tvé práci čest. Ale koho to kurva dneska zajímá?
    „ty scvrklej pytlíčku smrdutý kolaborantský žluče…“
    „Ty nechápeš, že dokud budeš prudit nedáme ti pokoj?“

    ——————————————-
    blade říká:
    Čtvrtek, 26. 8. 2021 v 10:37
    blade říká:
    Čtvrtek, 26. 8. 2021 v 18:34
    1. blade říká:
    Čtvrtek, 26. 8. 2021 v 19:00
    2. blade říká:
    Čtvrtek, 26. 8. 2021 v 19:24
    blade říká:
    Úterý, 31. 8. 2021 v 10:56
    blade říká:
    Středa, 1. 9. 2021 v 11:01
    blade říká:
    Sobota, 4. 9. 2021 v 11:12
    blade říká:
    Neděle, 5. 9. 2021 v 11:14
    blade říká:
    Neděle, 5. 9. 2021 v 20:42
    blade říká:
    Neděle, 5. 9. 2021 v 22:50
    blade říká:
    Pondělí, 6. 9. 2021 v 8:13
    blade říká:
    Pondělí, 6. 9. 2021 v 10:49
    —————————————————————-
    PS-ák si se vstupy do blogu ZG dá opravdu záležet !!!

  28. Zdeněk Gryc napsal:

    blade říká:
    Čtvrtek, 2. 12. 2021 v 10:44

    TO JAKO ZAPOMNĚL VLOŽIT SVOJI GRAFICKOU PŘÍLOHU S PROSTŘEDNÍČKEM ?

  29. blade napsal:

    Z VYPRÁVĚNÍ > první paneláky v Jihlavě prý byly na ulici Alšova > pak se to postupně rozšířilo až do Březinek i jinam > jedná se o skrytou propagaci zločineckého zařízení > prý byly většinou pouze pro komunistické pohlaváry a jejich kamarádíčky > bez toho by byla čekací doba i několik desítek let a nebyly tam záchody. V každém vchodu číhalo několik stbáků a udavačští domovní důvěrníci s kolaboranty > žijících tam někdy dodnes. Vše bylo strašně tmavé a málo barevné. Někde prý byly ve sklepeních i cely pro odpůrce režimu a mučili je tam elektrickým proudem.

    Panelová výstavba > zničila tvář českých měst a vesnic. Argument, že někde se bydlet muselo je mimo > neboť si historie nevšimla, že by na západě, kde je paneláků podstatně méně (až na Francii, ale i tam v mnohem menší míře) > tam spořádaní lidé, v době našich komouš paneláků, bydleli pod mosty.

    Lidé co bydleli již různě mi zkušeně říkají, že starý prvorepublikový cihlák jednoznačně vede > jak prostorem tak odhlučněním od sousedů. Nebydlel jsem ani v jednom (prvorep. cihlák , panelák) tak to nemohu posoudit. S tím prostorem u novostaveb > architekti dokáží zprasit ledacos, aby do projektu narvali co nejvíc bytů. Jako někde v Letňanech, kdy se projektant snad ožral. Pokoje úzký dlouhý nudle, ale je to prodaný > vše nového nemovitého si dnes kupce najde, že.

    Vlastně prý jedinou komunistkou potrestanou po 89. byla babka Polednova. Stbáci prý dosáhli na Sazku a další podniky > komouši přestoupili do jiných stran > a s heslem „nejsme jako oni“ jsou někde u moci dodnes.

  30. Zdeněk Gryc napsal:

    VYZNÁNÍ ANONYMA:

    Si lape myslíš, že zde v době divnolidí, vyzvoním v nějaké diskuzi svůj životopis, inicály i s adresou
    ———————————————————————————–
    Vážený ne-ch-„lape“
    Vypadá to, že i dnešní noc ne-vyzvoní
    Vaše anonymní panenství,
    Elity PS-áků ve „Volarech a Zadním Chodově, kde jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.“
    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59
    Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě,
    zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS
    než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu.

    TO VÍTE ELITA JE ELITA.
    ANO – NYM
    BÝT ČI NE-BÝT RYTÍŘ „blade“

    nebo ZBABĚLEC,
    s nějaký dalším pokusem o únikový blábol anonymního snipera.

    hry-pro-playstation-4.heureka.cz › sniper-elite-4

    Všechny informace o produktu Hra na Playstation 4 Sniper Elite 4, porovnání cen z internetových obchodů, hodnocení a recenze Sniper Elite 4.
    ——————————————
    Reklamy•Zobrazit blade 4

    Blade (4K ULTRA HD + …
    799 Kč
    DVD-Premiery.cz

    Z webu Mangolio

    Realms of Arkania – Blade
    339 Kč
    Alza.cz
    Z webu Shoptail

    Blade (4K Ultra HD) – UHD Blu- …
    899 Kč
    mall.cz

    Z webu Heureka

    359 Kč
    Fantasyobchod….

    Z webu Srovnanicen.cz

    Blade: Trinity
    399 Kč
    Bontonland.cz

    Z webu Fercena.cz

    Blade 4: Marvel se prý násilného pokračování s Wesley …
    dokina.tiscali.cz › clanek › blade-4-marvel-se-pry-nasil…

    7. 3. 2019 — Blade se totiž dost možná vrátí s tváří Wesleyho Snipese, který se s upíry poprvé utkal již v roce 1998. Nový film by měl mít prý věkový rating R, …
    —————————————————-
    BLADE SE NEVRÁTÍ BLADE JE TU STÁLE

    A ZADARMO !!!

    TAKŽE PŘÍJEMNOU ZÁBAVU U JEHO

    ANONYMNÍCH

    SPROSTÝCH

    KOMENTÁŘŮ

  31. blade napsal:

    Z VYPRÁVĚNÍ > první paneláky v Jihlavě prý byly na ulici Alšova > pak se to postupně rozšířilo až do Březinek i jinam > jedná se o skrytou propagaci zločineckého zařízení > prý byly většinou pouze pro komunistické pohlaváry a jejich kamarádíčky > bez toho by byla čekací doba i několik desítek let a nebyly tam záchody. V každém vchodu číhalo několik stbáků a udavačští domovní důvěrníci s kolaboranty > žijících tam někdy dodnes. Vše bylo strašně tmavé a málo barevné. Někde prý byly ve sklepeních i cely pro odpůrce režimu a mučili je tam elektrickým proudem.

    Panelová výstavba > zničila tvář českých měst a vesnic. Argument, že někde se bydlet muselo je mimo > neboť si historie nevšimla, že by na západě, kde je paneláků podstatně méně (až na Francii, ale i tam v mnohem menší míře) > tam spořádaní lidé, v době našich komouš paneláků, bydleli pod mosty.

    Lidé co bydleli již různě mi zkušeně říkají, že starý prvorepublikový cihlák jednoznačně vede > jak prostorem tak odhlučněním od sousedů. Nebydlel jsem ani v jednom (prvorep. cihlák , panelák) tak to nemohu posoudit. S tím prostorem u novostaveb > architekti dokáží zprasit ledacos, aby do projektu narvali co nejvíc bytů. Jako někde v Letňanech, kdy se projektant snad ožral. Pokoje úzký dlouhý nudle, ale je to prodaný > vše nového nemovitého si dnes kupce najde, že.

    Vlastně prý jedinou komunistkou potrestanou po 89. byla babka Polednova. Stbáci prý dosáhli na Sazku a další podniky > komouši přestoupili do jiných stran > a s heslem „nejsme jako oni“ jsou někde u moci dodnes.

  32. blade napsal:

    Shopy mediálních nosičů děkují za skrytou reklamu !

  33. Zdeněk Gryc napsal:

    NA JAKÉM DÍLU

    HVĚZDNÝCH VÁLEK

    PRÁVĚ DNES

    se

    RYTÍŘ blade OD-REAGOVÁVÁ

  34. Zdeněk Gryc napsal:

    blade říká:
    Čtvrtek, 2. 12. 2021 v 13:13
    Z VYPRÁVĚNÍ >
    —————————————–
    Na objevné stati o architektuře se vždycky těší
    a zdraví: Ing.arch. Zdeněk Gryc

    Jak se měl blade za totáče to už víme:

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum
    Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má
    a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově

    jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero,
    prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.

    Tak, že v kostce za komunistů pro mne „hovno“ zle.
    ——————————————–
    Jak se blade právě má a o co se zajímá, to víme také:

    blade říká:
    Středa, 8. 9. 2021 v 16:34
    Blade, blade, blade se má, že se o něj cvok nick Gryc zajímá
    Blade, blade, blade se má, může se smát a říkat, tak se zlob cvoku
    A blade, blade, blade se má, i když jsi zlý cvoku, může si spát
    Blade, blade, blade, blade se má, na něj jsi cvoku krátký
    Blade, blade, blade, blade se má, na něj jsi krátký cvoku
    Tak jen se zlob a nasírej, o své diagnóze rozjímej

    CO NEVÍME ?
    V JAKÉ PROFESI
    KOLABOROVAL S REŽIMEM ?

    Nebo něco o tom, co profesně dělal či vytvořil ?

    Že by pokroková matka, kádrově prověřeného,
    vzorného, elitního PS-áka veldr.
    celý život dřela, aby hoch ležel na pohovce.
    Občas „udělal bububu ?“

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06
    S. architekt nemá o službě na čáře ani páru,
    zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili
    Potkat na čáře architekta,
    tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem,
    tak se na místě zesere strachy :-).
    Vy kubo z jihlavských Nemanic
    ———————————————

    takže co?

    na odpověď se těší nejeden

    „čtenář“

    JIHLAVSKÝCH LISTŮ

  35. blade napsal:

    Blade, blade, blade se má, že se o něj cvok nick Gryc zajímá
    Blade, blade, blade se má, může se smát a říkat, tak se zlob cvoku
    A blade, blade, blade se má, i když jsi zlý cvoku, může si spát
    Blade, blade, blade, blade se má, na něj jsi cvoku krátký
    Blade, blade, blade, blade se má, na něj jsi krátký cvoku
    Tak jen se zlob a nasírej, o své diagnóze rozjímej.

    https://www.socialappbuilder.com/gfba2/a/3692640/13/Default.aspx

  36. Svatopluk Beran napsal:

    INTERNĚ JSME VYŠKOLENI

    UKRAJINA

    bylo by dobré se podívat na datum vyzbrojování Ukrajiny Spojenými Státy, nehledě na to že státní převrat na Ukrajině za pomoci ukrajinských fašistů stál Spojené Státy 5 miliard dolarů a Ukrajina za tuto hloupost zaplatila ztrátou Krymu. Každé vazalství a vlezdořiťství neznamená pokaždé nejchytřejší řešení

    https://www.defensenews.com/global/europe/2021/03/01/us-announces-125-million-in-military-aid-for-ukraine/

  37. Svatopluk Beran napsal:

    Jinak pro nás zatím asi dobře že NATo nesmí do svých vojenských struktur přibrat jakoukoliv zem ve válečném stavu.

  38. Svatopluk Beran napsal:

    Ještě dobře že NATo nemůže přibrat do svých militaristických struktur žádnou zemi ve válečném stavu a už vůbec by nebylo chytré zatahovat americká vojska na původně ruské území.

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Kyjevsk%C3%A1_Rus

  39. Svatopluk Beran napsal:

    A vůbec by nebylo chytré zatahovat americká vojska na původní ruská území.

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Kyjevsk%C3%A1_Rus

  40. Svatopluk Beran napsal:

    POLSKO BĚLORUSKÁ HRANICE

    Je to Bělorusko které musí nést následky vraždících válek NATa pod vedením USA v posledních dvaceti letech na Blízkém a Středním východě. Jsou to Spojené Státy a NATo, které se nyní snaží vést jednu ze svých dalších hybridních válek se zeměmi, které memněli nic společného s vražděním vosk USA v arabských zemích. USA a NATo se nyní zbavuje ZODPOVĚDNOSTI ZA ROZVRÁCEMÍ TĚCHTO ZEMÍ, výstavou plotů na svých hranicích.

  41. Zdeněk Gryc napsal:

    „USA a NATo se nyní zbavuje ZODPOVĚDNOSTI ZA ROZVRÁCEMÍ TĚCHTO ZEMÍ,
    výstavou plotů na svých hranicích.“

    KDO ZAČAL
    A
    PROČ ?
    ———————————————————–
    Berlínská zeď byla betonová zeď s přilehlými střeženými pásmy, od její stavby v roce 1961 až do pádu v listopadu 1989 nejznámější symbol studené války, rozdělení Berlína, Německa a celoevropského dělení na západní a východní blok.

    Pozadí[
    Po skončení války bylo Německo na základě Jaltské dohody rozděleno do čtyř okupačních zón, Berlín pak do čtyř sektorů. Postupně docházelo ke zvyšování napětí mezi mocenskými bloky:
    • 23. června 1948 došlo k blokádě západních sektorů Berlína, trvající téměř jeden rok.
    • 23. května 1949 byla na území západních okupačních zón založena Spolková republika Německo.
    • 7. října 1949 byla jako reakce na vyhlášení SRN založena Německá demokratická republika, sovětský sektor Berlína se stal jejím hlavním městem.
    Těmito událostmi bylo rozdělení města fixováno politicky. V Berlíně platil i nadále čtyřmocenský status, což v praxi nemělo žádného významu. Berlín byl novou SRN jen s malými výjimkami považován za spolkovou zemi. Velký význam zde hrála skutečnost, že v letech 1949 až 1961 území NDR opustily téměř tři miliony obyvatel, z velké části odborníci s dobrým vzděláním; většina se rozhodla opustit NDR přes Berlín, kde hranice probíhala středem města a nebyla tak snadno kontrolovatelná.
    Stavba zdi

    J. F. Kennedy u zdi 26. června 1963, Checkpoint Charlie
    Státní a stranické orgány NDR se pod tímto dojmem rozhodly provést opatření, která měla nekontrolovatelným útěkům občanů zabránit. Walter Ulbricht původně od Sovětů požadoval obsazení západních sektorů vojenskou silou, to však Chruščov rozhodně odmítl, protože si nepřál konflikt s USA. Zbývala tedy jediná možnost – ohraničit západní sektory Berlína bariérou. Ještě 15. července 1961 dementoval na své tiskové konferenci Walter Ulbricht jakékoliv úmysly hranici v Berlíně uzavřít. K rozhodnutí došlo zřejmě především z iniciativy N. S. Chruščova na setkání nejvyšších představitelů Varšavské smlouvy v Moskvě 3. až 5. srpna 1961. Dne 11. srpna 1961 schválila Lidová komora NDR moskevská usnesení a 12. srpna 1961 uzavřela ministerská rada NDR usnesení o nasazení ozbrojených sil země na hranicích v Berlíně a o jejich uzavření. Západní zpravodajské služby byly o plánech sovětského bloku informovány, avšak jejich vlády nijak nezasáhly, protože stavba zdi vlastně jen zakonzervovala status quo a umožnila oběma blokům vyhnout se ozbrojenému konfliktu.
    V noci z 12. na 13. srpna 1961 obsadily ozbrojené síly NDR (armáda, policie, pohraniční stráž a jednotky podnikových milicí) hranice k Západnímu Berlínu a přerušily, nejdříve jen pomocí ostnatého drátu, spojení mezi východním a Západním Berlínem. Teprve o tři dny později, 16. srpna, vzhledem k absenci jakékoliv reakce z americké strany, začal být drát nahrazován zdí v pravém slova smyslu. V příštích měsících došlo k vybudování opevnění hranic mezi NDR a SRN, což upevnilo nepropustnost hranic mezi státy Východního bloku a okolními státy. Tyto hranice se i z toho důvodu označují jako „železná opona“.
    Zeď sestávala z více částí. Vlastní zeď, jak ji znala západní veřejnost, stála pár metrů od hranice Západního Berlína. Tato zeď se skládala z betonových, asi 3,6 metru vysokých panelů ve tvaru nepravidelného a převráceného písmene T. Přilehlý pozemek, ještě patřící k východnímu Berlínu, udržovaly hlídky v čistotě po průchodu kovovými dveřmi, které se v některých panelech nacházely. Na druhé straně zdi se pak nacházelo rozdílně široké pásmo, skládající se z různých ochranných pásů: ostnatý drát, pás pro psy, pro pohraniční stráž, protipěchotní překážky i protitankové zátarasy, drátěná signální stěna a konečně další stěna z betonových prefabrikátů tvořila vnější okraj Berlínské zdi. Uvnitř zakázaného pásma mezi zdmi stály v nepravidelných rozestupech strážní věže (později rovněž z betonových prefabrikátů) a domky pro pohotovostní jednotky. V průběhu doby byla zeď neustále modernizována, jsou známy čtyři generace modelů. V domech, stojících přímo na východoberlínské straně zdi, byly zpočátku zazděny dveře a okna směřující k západním sektorům. Později byli obyvatelé vystěhováni a domy byly většinou strženy.
    Zeď měla celkovou délku 165 km (45 km s hranicí Východního Berlína, 120 km čítala hranice mezi Západním Berlínem a Braniborskem).
    Památná je návštěva prezidenta USA J. F. Kennedyho v Berlíně roku 1963, který svou řeč ukončil německy pronesenou větou „Ich bin ein Berliner!“ („Jsem Berlíňan!“).

  42. Zdeněk Gryc napsal:

    KOLIKRÁT A V KTERÝCH LÉTECH BYL ZA TOTÁČE,

    český turista ve Slavonicích.¨

    Kolikrát se dostal k stopce u trati, kolikrát do města ?

    Jel někdy někdo na kajaku Teplou Vltavu od mostu z Borových Lad ?

    Jel někdo na kajaku Studenou Vltavu k soutoku v Mrtvém luhu.

    Tedy ne po Sametové revoluci, ale za totality !
    To chce zažít, pamatovat a občas o tom napsat!

  43. Svatopluk Beran napsal:

    KDO ZAČAL A PROČ?

    4. dubna 1949 byla dvanácti státy podepsána tzv. Washingtonská či Severoatlantická smlouva, čímž fakticky vznikla Severoatlantická aliance – NATO.

    https://www.jsns.cz/projekty/pribehy-bezpravi/materialy/historicka-vyroci/vznik-nat

  44. Svatopluk Beran napsal:

    Vznik Waršavské smlouvy 1955.

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Var%C5%A1avsk%C3%A1_smlouva

    Ta vznikla až teprve na popud USA aby do NATa vztoupil i Bundeswr, s tím že skončí přímá okupace NSR Spojenými Státy, jelikož tím bude armáda NSR pod vazalstvím USA. Rusko tedy také požádalo o vstup do NATA, ale nebylo mu to Spojenými Státy umožněno a tak si založilo svůj vlastní vojenský pakt.

  45. Zdeněk Gryc napsal:

    Jiřina ŠIKLOVÁ
    NEJLEPŠÍ ILUSTRACÍ DOBY JE PŘÍBĚH

    „NE-MILOST KOMUNISTICKÉHO REŽIMU“

    Zemřel slavný cestovatel Miroslav Zikmund, bylo mu 102 let
    2. prosince 2021 11:25, aktualizováno 11:58

    Zemřel legendární český cestovatel Miroslav Zikmund, bylo mu 102 let.
    Radiožurnálu to potvrdila jeho rodina.

    Cestovatelská legenda, které Václav Havel udělil medaili Za zásluhy

    a Miloš Zeman dokonce Řád Tomáše Garigguea Masaryka,
    je spjata se souputníkem Jiřím Hanzelkou.

    Celoživotní přátele neodloučilo ani 20 let nemilosti komunistického režimu,
    rozdělila je až Hanzelkova smrt v roce 2003.

    Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/miroslav-zikmund-umrti.A211202_112218_domaci_bur

  46. Svatopluk Beran napsal:

    NEJLEPŠÍ ILUSTRACÍ DOBY JE PŘÍBĚH

    Gangy kradou děti na objednávku: Končí u pedofilů nebo bezdětných párů!

    https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/646602/gangy-kradou-deti-na-objednavku-konci-u-pedofilu-nebo-bezdetnych-paru.html

    V jakém množství se asi kradli děti za socíku na orgány a pro pedofily?

  47. Svatopluk Beran napsal:

    Zikmud byl samozřejmě super kapacita, ale těžko kde ve světě potkával společnost která zneužívá děti na cokoliv jako ta naše dnešní západní.

  48. Svatopluk Beran napsal:

    Po Evropě brouzdí na 80 TISÍC DĚTSKÝCH UPRCHLÍKŮ KTERÉ Z JEJICH ZEMÍ VYHNAL AMERICKÝ GEOPOLITICKÝ TERORISMUS ZA POMOCI PRAKTICKY VŠECH ZEMÍ EVROPY. TO NENÍ BERLÍNSKÁ ZED PŘED 60 LETY TO JE DNES BĚŽNÁ KAŽDODENÍ SKUTEČNOST TERORISMU ZÁPADU VŮČI JINÝM ZEMÍM V JINÝCH MÍSTECH SVĚTA, TO JE DNEŠEK NE MINULOST, DO TOHO JE ZATAŽENO I BĚLORUSKO KTERÉ S HOSPODÁŘSKÝM TERORISMEM ZÁPADU NEMÁ NIC SPOLEČNÉHO

    https://blisty.cz/art/85676-londynska-vlada-zrusila-dubsuv-zakonny-dodatek-o-prijimani-detskych-uprchliku-do-britanie.html

  49. Zdeněk Gryc napsal:

    Svatopluk Beran říká:
    Čtvrtek, 2. 12. 2021 v 21:43

    Pan kolega bere svět z nadhledu.

    Z místním ZG je tomu naopak !

    Českem na koňském hřbetu (13/14)

    Dnes20:55 › 21:25
    Vyhledat na Seznam.cz
    Dřevěné městečko v Rožnově pod Radhoštěm je součástí rozlehlého muzea v přírodě. Vedle originálních domků z 18. a 19. století, jsou tu i stavení postavená nově, ale podle původních historických plánů. Kromě domků řemeslníků – tkalců, ševců či provazníků, je tu samozřejmě i stará kovárna. K ní zamířili i Martin s Ondřejem na starokladrubských koních. Dozvěděli se, že kovářské řemeslo v té době obnášelo výrobu a údržbu různého zemědělského nářadí a také kovářské práce na vozech a výrobu podkov. První podkovy dávali koňům už Keltové, kteří skvěle zvládali zpracování kovů. Pak je vyráběli kováři a v 19. století vzniklo speciální řemeslo – podkovářství. Vyžádala si to nová doba, protože městští kováři byli úzce specializovaní a stávalo se, že po jejich nesprávném podkování zvíře zchromlo. Bílý s Černým ale okovat nepotřebovali, a tak se mohli pustit přes Pustevny, lesní cestou až na samotný vrchol hory Radhošť. Tam si prohlédli největší symbol tohoto kraje, sochu Radegasta, pohanského boha slunce, hojnosti a úrody. Kousek níž, ve Frenštátu pod Radhoštěm, objevili Martin s Ondřejem halu, kde trénovali jezdeckou disciplínu zvanou voltiž. Soutěžní tým tvoří voltižér, lonžér, který vede koně a kůň. Ten má místo sedla voltyžní pás, na němž jsou umístěna madla a zádová poduška. Prý je to sport, který mohou provozovat již poměrně malé děti. Bratři Krausovi si voltiž vyzkoušeli a rozhodně si to nemysleli.Číst méně
    Režie:J. Škopková
    Čtvrtek 31.června 2021.
    Ranní autobus za 7,50 Kč na Pustevny a pak šlapcukem přes Radegasta, kapli Cyrila a Metůda po červené značce do Rožnovského skanzenu. Částečně snad i po 4, rozhodně letos naposledy. Akvarelové skicky k dispozici.
    Bedekr VII

    Dnes21:25 › 21:55

    Witamy w Tatrach. Ale ne v těch, o kterých zpívala druhá sloka československé hymny. Nad Polskými Tatrami se sice často blýská také, ale mezi českými turisty jsou rozhodně méně známé. Přesto si na nedostatek zájmu stěžovat nemohou. Mezi Poláky si drží pověst TOP turistické destinace pro horskou turistiku a zimní sporty. Hlavním střediskem Polských Tater je malebné Zakopané. Je nejvýše položeným městem v Polsku. Snaží se tvářit spíš jako dřevěná vesnice, ale má oficiálně kolem třiceti tisíc obyvatel. V exponované turistické měsíce, jejich počet vzroste na závratný čtvrt milion. Oblíbila si to tady smetánka, ale i obyčejní turisté. Polské Tatry proslavil lékař Tytus Chałubiński, který z malého městečka vytvořil místo setkávání polské intelektuální elity. K elitě se řadil bezpochyby i malíř a spisovatel Stanislaw Witkiewicz, tvůrce jedinečného architektonického stylu, kterému se říká zakopanský a který dává městu jedinečnou podobu. Jitka s Martinem si prohlédnou nejznámější zakopanské domy, vyzkouší kvalitu zdejších sjezdovek, teplotu termálních pramenů, ochutnají tradiční gastronomii a s výhledem na město, které musí každý Polák aspoň jednou za život navštívit, se rozloučí s celou řadou Bedekru z Polska.
    Pol., skryté titulky

    MALÝ POHRANIČNÍ STYK

    PAMATUJE NĚKDO ZAKOPANÉHO.

    Kolegové radili kup „óčky,“ polská policie je úplatná,

    Nejlépe 3 – 5 kusů a zajeď si prohlédnout architekturu zámku Vavel.

    Ono to fakt fungovalo, stálo to 2 „óčky“

    NEJSEM ANONYM,
    jsem Ing.arch.Zdeněk Gryc,
    milovník historické architektury,
    mohu se mýlit, ale nelžu!

  50. Zdeněk Gryc napsal:

    To jsou ty asociace.

    Ing.Šavel bydlel vedle nás.
    Jeho syn mistr Slovenska v plavání postavil nad Liptovským Hrádkem chalupu.

    Možná, že poplave v sobotu Memoriál Oldřicha Háje.

    U ní jsme nechávali pár let auto a lezli do hor, pod a na

    “některý z horských velikánů, jako je polská národní hora Giewont“

    Naše tehdejší parta vystoupila letos na Grosse Besenstein,
    ZG tak kousek z auta.

  51. Zdeněk Gryc napsal:

    oprava:

    Großer Bösenstein
    (v překladu Velký zlý kámen)
    je nejvyšší vrchol Rottenmanských Taur patřících do pohoří Nízké Taury.
    Vrchol je díky vysoko položené Tauernské silnici (silniční sedlo Hohentauern) jedním z nejsnáze dostupných vrcholů pohoří.
    Většinou je výstup na Großer Bösenstein spojován s přechodem této části Nízkých Taur.
    Jedná se o technicky jednoduchou túru pro široké spektrum vysokohorských turistů.

  52. blade napsal:

    Přírodní krásy Tchaj-wan – https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10438102898-prirodni-krasy-tchaj-wanu/

    Soukromě za přírodními krásami to née. Když už > tak se politicky zviditelnit a hlavně povolávacím rozkazem podráždit Čínu, že. Třeba ho znovu +- osmitisícovka nezvolí a zbyde jen spousta zbytečného smradu.

  53. Zdeněk Gryc napsal:

    SE SLUŠNOSTÍ U ANONYMA
    DALEKO NEDOJDEŠ

    1. blade říká:
    Úterý, 2. 11. 2021 v 11:59
    Bohužel po dobrém to nejde > hele ty starej vole z Březinek či bůhví odkud > mel si co chceš, stejně to nikdo nečte a nikoho to nezajímá > ADMIN JL BY MĚL KONEČNĚ ZAKROČIT, NEBOŤ TU AKORÁT ZASÍRÁŠ A ZNEPŘEHLEDŇUJEŠ BLOGY DRUHÝCH. Takže nick Gryc > https://pngset.com/images/wtf-memes-best-collection-of-funny-wtf-pictures-meme-happy-birthday-flip-off-stencil-face-person-human-transparent-png-1611981.png
    Ještě doplním > nick Gryc nedělaj tu ze sebe idiota > nevytrhávaj z kontextu té mé lidové slovesnosti (vyprávění jiných-já to nezažil) co se ti zrovna hodí. Chybí jim tam pasáž o poslechu Hlasu Ameriky, o poslechu Svobodné Evropy, o poslechu Radia Luxembourg > ale také, na rozdíl od SVAZÁKA a SOUDRUHA nick Gryce, pasáž o odmítnutí vstupu do SSM.
    Takže SOUDRUHU a RUDÝCH POUHÝ SLOUHO nick Gryc > vyliž si prdel !

  54. Zdeněk Gryc napsal:

    Štrougalovi znovu hrozí soud za střelbu do lidí na…
    echo24.cz/strougalovi-znovu-hrozi-soud-za-strelbu-do-lidi-na…
    Před 9 hodinamiŽalobci se musí znovu zabývat případem bývalých vrcholných představitelů komunistického režimu Lubomíra Štrougala a Vratislava Vajnara. Stíhání za mrtvé a zraněné na hranicích totalitního státu.

    V kauze střelby na hranicích musí o Štrougalovi a Vajnarovi…
    zpravy.tiscali.cz/v-kauze-strelby-na-hranicich-musi-o…
    Před 9 hodinamiŽalobci se musí znovu zabývat případem bývalých vrcholných představitelů komunistického režimu Lubomíra Štrougala a Vratislava Vajnara a zadat nové…
    ———————————————————-
    Motiv sprostot invektiv a profesního napadání,
    je snaha v květnatých sprostotách eliminovat
    vlastní chlapácko PS-ácké aktivity a komentáře:
    ———————————————————–
    blade říká:
    Úterý, 26. 10. 2021 v 10:27
    Kremelský potkan nG sem na dnešek nalinkoval uzavření bla-fárny
    Žádná bla-fárna kovaný SOUDRUHU od prkna, ale fakta o SPOLUPRÁCI nG s tehdejším ZLOČINECKÝM režimem > SVAZÁK a NÁSTĚNKÁŘ SSM > ČLEN spolku ZLOČINECKÉ KSĆ > od níž přebíral metály. Škemral na ZLOČINECKÉ KSČ vzdělání, které mu ZLOČINECKÁ KSĆ umožnila po profízlování a UPEVNĚNÍ ZLOČINECKÉ IDEOLOGIJE v mozkovně nG VĚDECKÝM KOMUNISMEM. Zkrátka stále KOVATELNÝ SLOUHA ZLOČINECKÉ KSČ , který se měl za ZLOČINECKÉ KSČ ŔÍZENÉ KREMLEM > HOVNO ZLE !
    —————————————————–
    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum
    Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli
    maturitu má
    a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.
    Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle.
    —————————————————————
    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59
    Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě,
    zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS
    než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu.
    —————————————————————-
    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06
    S. architekt nemá o službě na čáře ani páru,
    zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili
    Potkat na čáře architekta,
    tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem,
    tak se na místě zesere strachy :-).
    Vy kubo z jihlavských Nemanic
    —————————————————————————
    „jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero“
    Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle. Blade se ještě holedbá svými insigniemi PS-áka, G-blogeru na památku…
    ——————————————————————————
    blade říká:
    Neděle, 1. 9. 2019 v 15:31
    G-blogeru na památku
    https://f.aukro.cz/images

  55. blade napsal:

    Nick GRYC zjistil, že LŽE, safra jak se z toho vymanit, že > takže opět zkouší fabulaci a kopírovací masturbaci > ale tu již mu nikdo nežere. O vzniku pomníku Klíče v JI nic neví, takže dovzdělat či po karanténě požádat o audienci u prezidenta Zemana. Ale zato o symbolech KSČ „kremlech“ tu píše stohy > o komouš sochách a plastikách ví každý detail > takže to s tou jeho láskou k VH tak horké nebude. Navíc LŽE > hlavně v situacích o nichž má v mozkovně temno. Jinak jsem tu někde četl, že na podzim 89 byl nick Gryc zalezlí jak králíček někde v jihlavském suterénu, to mu je blízké > MOLODCOVI.

    Naplavenina nick GRYC, někde od Brna, může držet akorát svou kolaborantskou soudružskou hubu. I ti co sem došli německy hovořícím majitelům Ag dolů kutat > byli vesměs naplaveniny bůhví odkud. Po nějaké době ti německy hovořící majitelé Ag odešli, no a zbylé naplaveniny to zde začali kurvit až do černé kaňky Prior > a kurví to zde doposud.

    Nick GRYC jim v tom kolaborantsky pomáhal a ještě se tím chlubí > svazák funkcionář, soudruh úkolovaný přímo KSČ, STB kafíčkář, člen SČSP, člen ROH > prostě kolaborantské rudé prase, co ani nemá tušení o lidové ústní slovesnosti, o které pokud někdo napíše, tak si hned tato kolaborantská naplavenina nick Gryc myslí, že pisatel ji přímo prožil. Navíc se tohle čuně ohání VH, který nebýt Gorbačova, tak je pouhým kuličem > takže oba pouze > pouze slouhové KSČ.

    Nejenže nic GRYC zasíral krajinu kravíny pro socialistická JZD, ale také tím potažmo kurvil životy hospodářů > JAK VÍM Z VYPRÁVĚNÍ > musel nejeden hospodář dát svůj dobytek pro ty kravíny > i dát koně JZD. Pokud odmítl, tak ho navštívili páni v černých kabátech > při prohlídce hospodářství mu někam podstrčili potravinové lístky a následně ho obvinili z kšeftování s těmi lístky > poté následoval půlroční Jáchymov.

    SPOLUPRACOVAL s tehdejším ZLOČINECKÝM režimem > SVAZÁK a NÁSTĚNKÁŘ SSM > ČLEN spolku ZLOČINECKÉ KSĆ > od níž přebíral metály. Škemral na ZLOČINECKÉ KSČ vzdělání, které mu ZLOČINECKÁ KSĆ umožnila po profízlování a UPEVNĚNÍ ZLOČINECKÉ IDEOLOGIJE v mozkovně nG VĚDECKÝM KOMUNISMEM. Zkrátka stále KOVATELNÝ SLOUHA ZLOČINECKÉ KSČ , který se měl za ZLOČINECKÉ KSČ ŔÍZENÉ KREMLEM > HOVNO ZLE !

    Tento KOLABORANT a KOVANÝ SOUDRUH zde v současnosti klove do klávesnice plno nesmyslů a mylně si myslí, že je nyní havlista či ten jediný správný demokrat. To vše tu již jednou bylo >>> takže SOUDRUHU NICK GRYC jdou KONEČNĚ DO PRDELE zalezou s nitrákem v NEVYMÁCHAMÉ HUBĚ do jihlavského podzemí A JIŽ NEVYLEJZAJ !

    Tak a můžeš se zde zase vyblít > kakalíku 🙂

  56. Zdeněk Gryc napsal:

    LAŠTOVIČKA, Zdeněk, doc. RNDr., CSc.
    * 1940 Praha
    Zdeněk Laštovička se narodil v Praze, kam jeho otec přišel z rodné Vysočiny a kde se za války statečně zapojil do odboje. Byl ale prozrazen a v roce 1943 nacisty popraven.
    ————————————————
    Od roku 1958 žije a pracuje v Jihlavě.
    ————————————————
    Má vztah k historii a památkám našeho kraje,
    ale předmětem jeho největšího obdivu i vědeckého zájmu je příroda Vysočiny, na jejímž výzkumu, dokumentaci a ochraně se po většinu života intenzivně podílel. Celé Vysočině byla rovněž věnována jeho publikační odborně vědecká i populárně-naučná činnost včetně rozsáhlého přednáškové působení.
    Bojoval za zachování vysokého školství v Jihlavě, a když se to nepodařilo, významně se podílel na vzniku samostatné Vysoké školy polytechnické v Jihlavě.
    Zdeněk Laštovička je svým osobním, profesním i veřejným působením vzorem člověka, jenž umí všechny tyto součásti života skloubit s vysokým morálním kreditem a konkrétní činností ve prospěch Vysočiny.
    ———————————————-
    GRYC, Zdeněk Ing arch.
    UMÍSTĚNKA A : Běž. čís. 3766, Čís. oboru 1301, Rok 1958. určené zaměstnání:
    Agroprojekt – K. P. – Jihlava – v Brně 17. 1. 1958.
    ———————————————
    Blade /mimo jiné /říká:
    Takže pozor, bronzová tabule o této významné události by neměla být na budově
    Stavo-projektu,
    ale Agro-projektu,
    odkud ZG specializovaný odborník na zemědělské stavby
    prznil českou krajinu a vesnici nikoli melioracemi, ale typovými Kravíny 96 – 2a.

    Nejenže nic GRYC zasíral krajinu kravíny pro socialistická JZD, ale také tím potažmo kurvil životy hospodářů > JAK VÍM Z VYPRÁVĚNÍ > musel nejeden hospodář dát svůj dobytek pro ty kravíny > i dát koně JZD. Pokud odmítl, tak ho navštívili páni v černých kabátech > při prohlídce hospodářství mu někam podstrčili potravinové lístky a následně ho obvinili z kšeftování s těmi lístky > poté následoval půlroční Jáchymov.
    —————————————————-
    Zdeněk Laštovička se narodil v Praze, kam jeho otec přišel z rodné Vysočiny a kde se za války statečně zapojil do odboje. Byl ale prozrazen a v roce 1943 nacisty popraven.
    Od roku 1958 žije a pracuje v Jihlavě.

    Zdeněk Gryc a Zdeněk Laštovička se seznámili v únoru 1958 v Agroprojektu Jihlava.

    ZDE AŽ DO 30 ČERVNA 1960,
    KDY DOŠLO K DELIMITACI AGROPROJEKTU
    SPOLU-PRACOVALI,

    TEDY SE PODÍLELI NA ZVĚRSTVECH,
    KTERÉ TU I JINDE BOHATĚ PUBLIKUJE
    RENOMOVANÝ ANONYM:

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum
    Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má
    a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově
    jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero,
    prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.
    Tak, že v kostce za komunistů pro mne „hovno“ zle.

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59
    Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě,
    zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS
    než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu

  57. blade napsal:

    blade říká:
    Pátek, 3. 12. 2021 v 23:54
    Nick GRYC zjistil, že LŽE, safra jak se z toho vymanit, že > takže opět zkouší fabulaci a kopírovací masturbaci > ale tu již mu nikdo nežere. O vzniku pomníku Klíče v JI nic neví, takže dovzdělat či po karanténě požádat o audienci u prezidenta Zemana. Ale zato o symbolech KSČ „kremlech“ tu píše stohy > o komouš sochách a plastikách ví každý detail > takže to s tou jeho láskou k VH tak horké nebude. Navíc LŽE > hlavně v situacích o nichž má v mozkovně temno. Jinak jsem tu někde četl, že na podzim 89 byl nick Gryc zalezlí jak králíček někde v jihlavském suterénu, to mu je blízké > MOLODCOVI.

    Naplavenina nick GRYC, někde od Brna, může držet akorát svou kolaborantskou soudružskou hubu. I ti co sem došli německy hovořícím majitelům Ag dolů kutat > byli vesměs naplaveniny bůhví odkud. Po nějaké době ti německy hovořící majitelé Ag odešli, no a zbylé naplaveniny to zde začali kurvit až do černé kaňky Prior > a kurví to zde doposud.

    Nick GRYC jim v tom kolaborantsky pomáhal a ještě se tím chlubí > svazák funkcionář, soudruh úkolovaný přímo KSČ, STB kafíčkář, člen SČSP, člen ROH > prostě kolaborantské rudé prase, co ani nemá tušení o lidové ústní slovesnosti, o které pokud někdo napíše, tak si hned tato kolaborantská naplavenina nick Gryc myslí, že pisatel ji přímo prožil. Navíc se tohle čuně ohání VH, který nebýt Gorbačova, tak je pouhým kuličem > takže oba pouze > pouze slouhové KSČ.

    Nejenže nic GRYC zasíral krajinu kravíny pro socialistická JZD, ale také tím potažmo kurvil životy hospodářů > JAK VÍM Z VYPRÁVĚNÍ > musel nejeden hospodář dát svůj dobytek pro ty kravíny > i dát koně JZD. Pokud odmítl, tak ho navštívili páni v černých kabátech > při prohlídce hospodářství mu někam podstrčili potravinové lístky a následně ho obvinili z kšeftování s těmi lístky > poté následoval půlroční Jáchymov.

    SPOLUPRACOVAL s tehdejším ZLOČINECKÝM režimem > SVAZÁK a NÁSTĚNKÁŘ SSM > ČLEN spolku ZLOČINECKÉ KSĆ > od níž přebíral metály. Škemral na ZLOČINECKÉ KSČ vzdělání, které mu ZLOČINECKÁ KSĆ umožnila po profízlování a UPEVNĚNÍ ZLOČINECKÉ IDEOLOGIJE v mozkovně nG VĚDECKÝM KOMUNISMEM. Zkrátka stále KOVATELNÝ SLOUHA ZLOČINECKÉ KSČ , který se měl za ZLOČINECKÉ KSČ ŔÍZENÉ KREMLEM > HOVNO ZLE !

    Tento KOLABORANT a KOVANÝ SOUDRUH zde v současnosti klove do klávesnice plno nesmyslů a mylně si myslí, že je nyní havlista či ten jediný správný demokrat. To vše tu již jednou bylo >>> takže SOUDRUHU NICK GRYC jdou KONEČNĚ DO PRDELE zalezou s nitrákem v NEVYMÁCHAMÉ HUBĚ do jihlavského podzemí A JIŽ NEVYLEJZAJ !

    Tak a můžeš se zde zase vyblít > kakalíku

  58. Zdeněk Gryc napsal:

    LAŠTOVIČKA, Zdeněk, doc. RNDr., CSc.
    * 1940 Praha
    Zdeněk Laštovička se narodil v Praze, kam jeho otec přišel z rodné Vysočiny a kde se za války statečně zapojil do odboje. Byl ale prozrazen a v roce 1943 nacisty popraven.
    ————————————————
    Od roku 1958 žije a pracuje v Jihlavě.
    ————————————————
    Má vztah k historii a památkám našeho kraje,
    ale předmětem jeho největšího obdivu i vědeckého zájmu je příroda Vysočiny, na jejímž výzkumu, dokumentaci a ochraně se po většinu života intenzivně podílel. Celé Vysočině byla rovněž věnována jeho publikační odborně vědecká i populárně-naučná činnost včetně rozsáhlého přednáškové působení.
    Bojoval za zachování vysokého školství v Jihlavě, a když se to nepodařilo, významně se podílel na vzniku samostatné Vysoké školy polytechnické v Jihlavě.
    Zdeněk Laštovička je svým osobním, profesním i veřejným působením vzorem člověka, jenž umí všechny tyto součásti života skloubit s vysokým morálním kreditem a konkrétní činností ve prospěch Vysočiny.

    GRYC, Zdeněk Ing arch.
    UMÍSTĚNKA A : Běž. čís. 3766, Čís. oboru 1301, Rok 1958. určené zaměstnání:
    Agroprojekt – K. P. – Jihlava – v Brně 17. 1. 1958.

    Blade /mimo jiné /říká:
    Takže pozor, bronzová tabule o této významné události by neměla být na budově
    Stavo-projektu,
    ale Agro-projektu,
    odkud ZG specializovaný odborník na zemědělské stavby
    prznil českou krajinu a vesnici nikoli melioracemi, ale typovými Kravíny 96 – 2a.
    Nejenže nic GRYC zasíral krajinu kravíny pro socialistická JZD, ale také tím potažmo kurvil životy hospodářů > JAK VÍM Z VYPRÁVĚNÍ > musel nejeden hospodář dát svůj dobytek pro ty kravíny > i dát koně JZD. Pokud odmítl, tak ho navštívili páni v černých kabátech > při prohlídce hospodářství mu někam podstrčili potravinové lístky a následně ho obvinili z kšeftování s těmi lístky > poté následoval půlroční Jáchymov.

    Zdeněk Laštovička se narodil v Praze, kam jeho otec přišel z rodné Vysočiny a kde se za války statečně zapojil do odboje. Byl ale prozrazen a v roce 1943 nacisty popraven.
    Od roku 1958 žije a pracuje v Jihlavě.
    Zdeněk Gryc a Zdeněk Laštovička se seznámili v únoru 1958 v Agroprojektu Jihlava.

    ZDE AŽ DO 30 ČERVNA 1960,
    KDY DOŠLO K DELIMITACI AGROPROJEKTU
    SPOLU-PRACOVALI,

    TEDY SE PODÍLELI NA ZVĚRSTVECH,
    KTERÉ TU I JINDE BOHATĚ A OPAKOVANĚ PUBLIKUJE
    RENOMOVANÝ ANONYM:

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum
    Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo.

  59. blade napsal:

    Jihlavské noviny > měsíční glosování:
    T.Š. st. si na Facebooku postěžoval, že je smutné, když vidí 17. 11. u sochy Klíčů lidi, „co psali udavačské dopisy na své kolegy v práci apod. A pak v roce 89 stáli na kašně a mluvili o demokracii“. Nevím, koho
    měl na mysli, ale pamatuji si jihlavského estébáka, který v roce 1989 cinkal klíči a bylo mi z toho opravdu
    blivno. Panu T. rozumím. -pk-

    https://www.jihlavske-listy.cz/radnicni_noviny/clanky/jr/2021-12/12jn01.pdf

  60. Zdeněk Gryc napsal:

    blade říká:
    Pondělí, 6. 12. 2021 v 14:32

    ANONYM cituje ANONYMA

    „Poslední dva roky mám pocit, že vyjadřovat se k závodům už nemá vůbec žádný význam.
    Ale dnes už mi to nedá nenapsat pár slov.
    Nevím, co se v naší společnosti stalo,
    že jsme se stali lidmi plnými zloby, hejtu, mudrování, urážení, krutosti.
    Jsme jako národ na takovém dně, že toto je jediné, co nám zůstalo?
    Asi ano,“ rozepsala se Paulína Fialková na svém Instagramu.

    stejně jako PS-ák

    „blade“

  61. blade napsal:

    „rozepsala se Paulína Fialková na svém Instagramu. stejně jako PS-ák „blade“ “ > opět nick Gryc LŽE > žádný účet na Instagramu ani Facebooku NEMÁM.

    „… se stali lidmi plnými zloby, hejtu, mudrování, urážení, krutosti.“ > celý nick Gryc, který vždy a všude uráží jako PRVNÍ.

    „co psali udavačské dopisy na své kolegy v práci apod. A pak v roce 89 stáli na kašně a mluvili o demokracii“
    něco podobného jako nick Gryc.

    https://thumbs.gfycat.com/HotAnguishedJay-size_restricted.gif

  62. Zdeněk Gryc napsal:

    Teror anonymity — Jiří Pehe
    Zdeněk Gryc | Pondělí, 6. 12. 2021 v 15:04
    Neochota jít s kůží na trh není přitom nezbytně vždy zbabělost;
    často je to prostě vypočítavost a nemorálnost.
    Politologa, autora článku si opravdu velice vážím, ale myslím že zapomněl na podstatnou věc,
    která vede k anonymitě.
    ————————————————————
    Fakt, že dotyčný nikdy nic pěkného neudělal, což je nutkavá každodenní inspirace,
    léčit si mindrák adresnou anonymní pomluvou.
    ————————————————————-
    Pohodlnějšímu životu a lepšímu platu za totáče napomáhala rudá pracovní knížka.
    To platilo i o Stavoprojektu.
    Přítel ředitel, celý život, stejně jako architekt Herzán pracovali ve Stavoprojektu.
    Co Herzán realizoval v Jihlavě se ví, co jeho jak on říkal „pa-přítel“ Lojza nikoli.
    Poslední předseda strany před vstupem vojsk byl v Stavoprojektu kolega Svoboda.
    Po vstupu vojsk mně řekl, představ si já jsem byl tak blbej, já jsem tomu věřil.
    Zároveň řekl že tehdejší partajníci Lojzu do KSČ, přes jeho velkou snahu nevzali.
    Bejt předsedou ROH, stejně jako do ostatních funkcí se nikomu nechtělo,
    tak to po léta dělal.
    Takže Lojza se po vstupu urychleně zasnažil a byl v rekordním termínu už 15 ledna 1969. přijat.
    Dost se naštval, když jsem odmítl nabídku na vstup do strany,
    kterou mi po projednání v ZV KSČ nabídla jeho sekretářka Mafková nyní Sterzigová,
    stále pěkná dáma, která se tomu docela chichotá.
    Fantastická historie, která mu vynesla terminus technicus „stranickou důtku s výstrahou“.
    Aféry kolem toho by bylo drama hodné Václava Havla,
    Stelzig byl bratr Kavalcovy manželky a snažil se dostat Mafkovou do postýlky.
    Ale k věci, soudruha ředitele,
    jak mně řekl, jsem podrazil tím, že jsem odmítl do KSČ vstoupit.
    I o tom by se toho dalo hodně napsat.
    Soudruh ředitel, aby se jako hrdý komunista po totáči odreagoval,
    tak poslal jako výsměch „reakcionáři“ v nevyplaceném balíčku tlustospis svých kádrových materiálů.
    Kavalcova syna jsem pak dopisem požádal, aby na pana otce dohlédl.

    Je to dost legrace s ohledem na to jak jsem se snažil a to dosti těžce, což trvalo to pár let,
    než jsem se dostal k těm, které se pomlouvali mne a mé rodiče.

    9. dubna 1996. jsem dostal nevyplacený dopis:
    Kádrový materiál xxx/96 9. 4. 1996.
    Milý kolego,
    Pro Tvoji další činnost a informaci zasílám vlastní kádrový materiál z dob nedávno minulých. /Vlastnoruční podpis/
    ing. arch. Alois Kavalec
    K dopisu byl přiložen balík Kavalcova kádrového materiálu.
    Některé doklady duplicitní materiály jsem ponechal a jejich skeny přikládám.
    Domnívám se, že tento Kavalcův dopis, jehož skenovanou podobu přikládám do dokladové části,
    činí tyto matriály veřejně přístupnými.
    O radu jak naložit s těmito materiály, jsem požádal okresního prokurátora Judr. Nováka
    dopisem z 11. 4. 96.
    15. 4. 1996. jsem Kavalcovy kádrové materiály s delším doprovodným vysvětlujícím dopisem poslal na Úřad pro vyšetřování zločinů komunismu.

    Těžko tomu někdo uvěří, ale je to archivováno, najdete podobně, jako když vložíte do vyhledávače architekta Zdeňka Baueršími:
    Citované strany svazků jsou uloženy v sekci Dodatečné materiály.
    Pokud máte k textu připomínky nebo jej chcete doplnit, kontaktujte prosím šéfredaktora Paměti národa. (michal.smid@ustrcr.cz)

    Je také fakt, že jsme měli za totáče s Baueršímou společného Judr.
    který se nám představil, jak jsem zjistil v dokumentech v Kanicích,
    na rozdíl od anonymů v JL jménem, pod kterým dokumenty podepisoval.

    Povídání je vloženo do blogu předsedy senátu,
    protože jeho matka byla vrchní sestra v jeslích na Markových Humnech v Telči,
    které jsem projektoval a povinně projednával metodičkou, soudružkou Krčmářovou.
    Její manžel soudruh Krčmář byl ve Stavoprojektu vedoucí přípravy.
    Občas jsme přemýšleli, s architektem Jirmusem, jak to dělá že za celý den nic nedělá.
    Snědá, drobná babka byla dost protivná, ráda velela.
    Sestry v jeslích zjistily, že se jim ztrácí, tehdy nedostatkové pomeranče.
    Bylo celkem jasné, tedy po jejích inspekcích, že je krade soudružka Krčmářová.
    Když už to trvalo déle tak zapřemýšlely a pomeranče označily, pak pozvaly policajty,
    kteří označené pomeranče našli v její tašce.
    Myslím, že to byla od sester, za totáče, hodně odvážná akce. Ale vyšla,
    soudružka Krčmářová na OÚNZ a soudruh Krčmář ve Stavoprojektu rychle skončil
    i a odstěhovali se do severních Čech.
    To šlo snadno, do jejich ovzduší se nikomu nechtělo.
    Je otázka, jestli spřátelení anonymové JL ví, co to bylo tehdy „popelné“.
    Chci, aby toto povídání bylo na blogu senátora Vyskočila,
    kterého prosím, aby se zeptal paní matinky,
    zda a jak si na tuto socialistickou Story vzpomíná.
    S mluvou, za chyby a nedbalou úpravu: Zdeněk Gryc

  63. blade napsal:

    Klíče od Strakovky.

    Už je to tady > vláda podporovaná financemi z daňových rájů > čtyři oči > prezident PČR vzápětí OUT.

    Vše to ve studiu ČT24 komentuje z pisálků jako první bakalova ovečka z Aktuálně > což mnohé naznačuje.

    Přeřeknutý bcministr se hned nezdvořile uvedl > ani se po jeho jmenování nenamáhal podat ruku premiéru > ten to zachraňoval vstřícným krokem.

    Od vyhlášení volebních výsledků nemají nic připraveno > v řešení pandemie, energetické krize a inflace jim je program jantiBabiš již prd platný.

    Vládní sestavě z dnešních Lán dávám > maximum do švestek.

  64. blade napsal:

    Senátor z Jihlavy dnes na CNN mlel něco o tom, že v Bruselu mají nejraději politicky čitelné premiéry > na počtu ovládání cizích jazyků nezáleží > hlavně být správně politický čitelný. Takže, na takového rozkročeného pravolevého premiéra v Bruselu nemají normativní tabulku > no ty kráso > a pak kdo rozděluje společnost, že.

  65. Svatopluk Beran napsal:

    PROSTĚ KDO NEJDE S NÁMI, JDE PROTI NÁM A TEĎ UŽ JEN – KUPŘEDU PRAVÁ, KUPŘEDU PRAVÁ, ZPÁTKY NI KROK 🙂

  66. Svatopluk Beran napsal:

    Chytil jsem se slova HAVLÍČEK a nesoustředil jsem se na jméno. Tohle od tebe na Novinkách cz. Láďo ne, že?

    Jan Havlíček
    Před 46 minutami

    Nová vláda? Pardon, politický kartel. Předsedou vlády se stává vedoucí desetiprocentní ODS a předsedou poslanecké sněmovny se stává vedoucí sotva pětiprocentní TOP09. Pan Fiala soustředil pět stran do dvou bloků, které spolu sepsaly dohodu. Před volbami tak vznikl politický kartel pěti stran, které se domluvily, že spolu zlikvidují politickou soutěž a znehodnotí volby. To se taky stalo. Pět politických stran nebylo ze strachu schopno kandidovat samostatně, protože jejich předvolební preference byly mizerné, proto si zajistily většinu manipulací. Za nastalých okolností nemá smysl pořádat volby a dělat si z voličů blázny. Je jasné, že za takto nastavených podmínek budou naší zemi vládnout pořád ty samé strany, ti samí lidé. Toto nemá s demokracií nic společného a s politickou soutěží a kulturou už vůbec ne. Kalouskův spolek milion chvilek pro demokracii mlčí, protože mu o demokracii nikdy nešlo. Jsme opět blíž k totalitě, tentokrát pod vedením Spolu na věčné časy. Dnes je pro naši zemi velmi smutný den.

  67. blade napsal:

    Sinolog Vít Vojta

    Vláda Petra Fialy složená z ODS, lidovců, TOP 09, Pirátů a Starostů se v koaliční smlouvě hlásí k havlovské zahraniční politice. Sinolog Vít Vojta se v komentáři pro páteční MF Dnes zamyslel nad tím, co bude tento návrat k tradici z 90. let minulého století znamenat v praxi. Je přesvědčen, že nic dobrého.

    Vojta má totiž za to, že Česko v 90. letech v podstatě kopírovalo politiku USA a stavělo se do role jakéhosi morálního majáku, který měl asijským zemím ukázat výhody v přechodu k demokracii západního střihu.

    „Z euforie nad rozpadem sovětského bloku tehdy nadšené Spojené státy financovaly řadu českých institucí a jednotlivců, a velmi tak pomohly našemu novému státu k rychlejšímu přerodu. Měnili jsme se k americkému obrazu, protože tato cesta se tehdy zdála jako jediná správná a americký symbol svobody dával Čechům naději,“ napsal Vojta.

    Koncept roubování našich „západních“ hodnot na odlišné kulturní rámce má přinejmenším sporné výsledky, nelze-li jej označit za debakl celé západní zahraniční politiky posledních desetiletí. Naopak, nastává silná asijská hospodářská integrace, která bude stárnoucí Západ a jeho hodnoty nemilosrdně odsouvat na vedlejší kolej,“ varoval sinolog.

    Je přesvědčen, že je třeba kráčet cestou dialogu s asijskými zeměmi. I s Čínou, které se věnuje dlouhodobě a kde tlumočil i prezidentu Miloši Zemanovi při jeho zahraničních cestách.

    „Je čas přestat hrát roli satelitu cizí zahraniční politiky. Ve vztazích k Číně je potřeba mnohem více analyzovat a prosazovat strategické cíle naší republiky a EU. Vždyť vzhledem k čínské velikosti, efektivitě a rostoucí evropské účasti už nemá smysl ji dál zkoušet, ani vylučovat, ani vyučovat,“ upozornil.

  68. Dvořák napsal:

    Politicky čitelný = análně loajální a dobře ovladatelný. To politická loutka Fiala splňuje. Ještě něco podobnýho na hrad a za pár let už tam bude dosazený říšský protektor.

    To kancléřovo přeřeknutí mě pobavilo. Sice to na takovouhle akci nepatří,ale nastupující vládu to vystihlo celou.

  69. Svatopluk Beran napsal:

    No bývalý ministr zahraničí USA Pompeo, už má od climbrektra předsedy senátu ČR pana Vystrčila klíče od ČESKÉHO SENÁTU, tak proč by nemohl být po případné udělení českého státního příslušenství, třeba i presidentem – protektorem na PRAŽSKÉM hradě.

    V srpnu 2020 v Senátu přivítal ministra zahraničí USA Mika Pompea, který si Senát Parlamentu České republiky vybral jako místo svého zásadního projevu během své návštěvy střední Evropy.

    Americký ministr zahraničí Mike Pompeo obdržel od Vystrčila symbolický klíč od Senátu, 12. srpna 2020.

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Milo%C5%A1_Vystr%C4%8Dil

  70. Svatopluk Beran napsal:

    Hlavně aby pak pan americký protektor u nás nezačal studovat na našich českých občanech syfilis, jako USA v letech 1946 až 1948 v Guatemale.

    Jistotu pak budou mít naši občané aspoň v tom, že se jim po výzkumu Spojené Státy formálně omluví.

    V letech 1946 až 1948 byly pokusy týkající se syfilidy prováděny i v Guatemale. Byly to Spojenými státy sponzorované experimenty na lidech prováděné během vlády Juana Josého Arévala ve spolupráci s některými guatemalskými ministry a úředníky z resortu zdravotnictví. Lékaři nakazili vojáky, vězně a pacienty s duševními poruchami syfilidou a dalšími sexuálně přenosnými nemocemi bez informovaného souhlasu subjektů, a poté je léčili antibiotiky. V říjnu 2010 se Spojené státy Guatemale za provádění těchto experimentů formálně omluvily.

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Syfilis

  71. Zdeněk Gryc napsal:

    blade říká:
    Neděle, 5. 1. 2020 v 19:11

    Milý G-blogere, šáhni do šrajtofle, přemísti se do USA. Tam vyhledej Havel-bystu.
    Tu pohlaď, polib Havla ústa. Udělej selfie. To zde zveřejni. Až tohle uděláš, tak pak teprve budeš ten pravý havlista. Zatím jsi pouhý slouha KSČ jen. Mazálku >>> kašpárku.
    Čekám na to selfie z USA

  72. Jan P napsal:

    Pro socialismus ve smyslu zespolečenštění výrobních prostředků jsem byl vždycky.

    – Václav Havel

  73. Jan P napsal:

    Ukradeno na netu:

    Zelinář si přivstal, aby stihl mezi brambory a česnek vyvěsit ceduli „Dnes si připomínáme desáté výročí“.

  74. Zdeněk Gryc napsal:

    Jak Havel ustál Zemanovy nadávky. Ve sporu o ČNB byl sám proti třem
    TOMÁŠ PERGLER

    Foto: ČTK
    Miloš Zeman a Václav Havel na snímku z roku 2001.
    7:09
    Před desátým výročím úmrtí Václava Havla se znovu rozvířily spory o prezidentské pravomoci. Jejich hlavní aktér Miloš Zeman stál v roce 2000 v této věci na opačné straně, právě proti Havlovi.
    Článek

    Do Zlatého salonku pražského Hradu se běžný návštěvník nedostane. Komorní místnost se stěnami pokrytými plátkovým zlatem je vyhrazena pro významné hosty prezidenta.
    Ve čtvrtek 23. listopadu 2000 Václav Havel v salonku hostil tehdejšího premiéra a šéfa ČSSD Miloše Zemana. Místo důstojného jednání však na Pražském hradě zněla ostrá slova – Zeman počastoval hlavu státu neslušnými výroky za to, že se rozhodl jmenovat guvernérem České národní banky Zdeňka Tůmu.
    Proč si před desátým výročím úmrtí Václava Havla připomínat právě tuto schůzku?
    Protože trefně vystihuje období, kdy první český prezident čelil masivnímu politickému tlaku namířenému proti jeho pravomocem. Zároveň tato historka připomíná, s jakou vehemencí tehdy proti prezidentovi brojil Miloš Zeman, který si jako současná hlava státu přisvojuje široké kompetence.
    Během svého druhého funkčního období svedl Havel se Zemanovou vládou více bitev. Oproti jiným sporům, které se týkaly například výměny policejních velitelů nebo velvyslanců, však měl v případě ČNB proti sobě ještě další silné protivníky.
    ————————————————–
    Havla mám moc rád,
    je nutno ho brát v kontextu s rodinou
    která vybudovala
    Barandov – Lucernu
    osobnostmi
    dědečka Hugo Vavrečku přítele TGM
    až po jeho bratra Ivana

    Zdeněk Gryc
    si váží včerejší publicity VH,
    s anonymy je to naopak

  75. Jan P napsal:

    Milý pane Gryci,
    nevymlouvejte se pořád zbaběle na anonymitu a komunismus.
    Jasně, nemáte zájem se nechat Václavem Havlem provokovat, tak s většinou jeho obdivovatelů buduje modly a kult.

  76. Svatopluk Beran napsal:

    Takže je to již jasné i veřejně. Vedle řádné armády USA při její válce v Iráku, bylo v nájemných soukromých armádách tzv. – KONTRAKTORŮ – které válčily a byly placeny vládou Spojených Států, kolem 400 000, slovy ČTYŘISTA TISÍC, nájemných ŽOLDNÉŘŮ. Za vraždění těchto KONTRAKTORŮ – ŽOLDNÉŘŮ ve válkách v Iráku, Afganistánu, Libyi a Sýrii, však nenese americká vláda žádnou morální zodpovědnost.

    Vedle těchto statisíců převážně amerických občanů – vrahů, však Spojené Státy používají i tajné americké vládní jednotky zabijáků, které VRAŽDÍ V ROZPORU SE VŠEMI SVĚTOVÝMI HUMANITÁRNÍMI DOHODAMI, CIVILNÍ OBYVATELSTVO ZEMÍ, KTERÉ AMERIČANÉ VE SVÉM GEOPOLITICKÉM ZÁJMU A V ROZPORU S RADOU OSN, OKUPUJÍ A TERORIZUJÍ.

    NĚKTEŘÍ Z TĚCHTO OBČANŮ SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH, SE PAK I NĚKOLIKRÁT VROCE PŘEMISŤUJÍ PŘES NAŠÍ REPUBLIKU DO RUMUNSKA A BULHARSKA NA VOJENSKÁ CVIČENÍ AMERICKÉ ARMÁDY V TĚCHTO ZEMÍCH. JEDNU Z AMERICKÝCH NOČNÍCH ODPOČINKOVÝCH ZASTÁVEK I TĚCHTO NĚKTERÝCH AMERICKÝCH VRAHŮ, MÁME I TĚSNĚ ZA JIHLAVOU VE VOJENSKÉM PROSTORU RANČÍŘOV, O KTERÉM JSEM PŘESVĚDČEN ŽE DOBŘE VŠICHNI VÍME, JAK JEJ POUŽÍVALI PRO SVOU POTŘEBU I INVAZNÍ VOJSKA TEHDEJŠÍHO SOVĚTSKÉHO SVAZU, PRO VOJENSKOU KONTROLU NAŠÍ BÝVALÉ ČESKOSLOVENSKÉ REPUBLIKY.

    https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/za-smrti-civilistu-tajna-jednotka-usa-40381238#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=WwOG9HOKUrN-202112190809&dop_id=40381238&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

    NENECHME SE PROSÍM ZATÁHNOUT DO MILITARISTICKÝ SOUKROMÝCH ZÁJMŮ NIKÝM A TO ANI PŘEDSEDOU ČESKÉHO SENÁTU, PANEM VYSTRČILEM Z TELČE

  77. Svatopluk Beran napsal:

    NENECHME SE PROSÍM ZATÁHNOUT DO DNEŠNÍCH SOUKROMÝCH MILITARISTICKÝCH ZÁJMŮ SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH NIKÝM A TO ANI PŘEDSEDOU ČESKÉHO SENÁTU, PANEM VYSTRČILEM Z TELČE

  78. blade napsal:

    Gryc > pospěš si > již nebudou > https://www.10havel.cz/eshop/

  79. Dvořák napsal:

    Šáša Vondra s Černochovou už žhaví us drát. Tahle si jistě nenechá ujít šanci se „zapsat“ do dějin. Všechny před ní to nějakým způsobem dokázaly 😁

  80. blade napsal:

    Data k prostudování > Omikron > Dánsko
    https://www.ssi.dk/-/media/cdn/files/covid19/omikron/statusrapport/rapport-omikronvarianten-18122021-wj25.pdf?la=da

    ://www.ssi.dk/aktuelt/nyheder/2021/status-pa-omikron-varianten-b11529-pr-171221

  81. Svatopluk Beran napsal:

    A a je to opět tady. KLÍČE K BUDOUCNOSTI.

    V další postovětské zemi barevný Majdan těsně před olympijskými hrami. CELKEM JIŽ OKOUKANÁ PÍSNIČKA. Myslím že Kazachstán má nejdelší hranice s Ruskem. V některém svém článku, tak max.rok dozadu jsem psal, že se blíží olympiáda v nezápadní zemi a že jsem zvědavý, kde se rozproudí další Majdan. A hle, je to tady, je to Kazachstán. Jenomže po Ukrajině, je již Rusko připraveno na tyto provokace NATa. Světe drž se, záminkou je zdražení plynu. Jo v Kazachstánu jsou občané zřejmě ještě svobodní a nebojí se tak jak v EVROPĚ vyjít a celkem nekompromyslně demonstrovat proti ZDRAŽOVÁNÍ ENERGIÍ.
    Jak by to asi mělo vypadat u nás? To bychom měly vyjít do ulic a vypalovat všechna místa ministrů bývalé Topolánkovy vlády, které nás při své účasti ve vedení EU převedla z České kontroly energií, na Amstrodamskou burzu? No jisté je, že pokud se podaří barevný Majdan občanům Kazachstánu naplnit, již nikdy morálně na otevřený protest mít nebudou odvahu. Jen tak jak v Evropě sklopí uši a nechají si poslat plyn z USA. Jako třešnička na dortu to bude ale tak, že to bude vlastně jejich vlastní plyn, ale z americké burzy. 🙂 🙂 :))

  82. Svatopluk Beran napsal:

    JEŠTĚ BYCH PŘIPSAL – AŤ NÁM VZKVÉTÁ TYP KAPITALIZMU POD GEOPOLITICKÝM ŘÍZENÍM AMERICKÉHO TYPU DEMOKRACIE 🙂

    Málo kdo z nás vůbec tušil v 89roce minulého století, že za tolerance ještě tehdejšího Sovětského Svazu a morální pomoci západu k ukončení socializmu v naší zemi, se z nás do pár let stanou obyčejní VAZALOVÉ A PŘISLUHOVAČI DEVASTACE CELÉ PLANETY. VLASTNĚ OBYČEJNÍ BEZPÁTEŘNÍ SAVCI.

    JE TO SLOŽITÁ DOBA. BUĎ BUDE ŘÍDIT SVĚT POLOVINA AMERICKÁ POPULACE AMERICKOU DEMOKRACIÍ, NEBO DRUHÁ POLOVINA AMERICKÉ POPULACE TRAMPOVSKÝM NÁSILÝM.

  83. Jan P napsal:

    Přiznejme si to, největším současným ohrožením demokracie JE pravicový extremismus.
    https://blisty.cz/art/106429-v-roce-2030-by-usa-mohly-byt-pod-vladou-pravicoveho-diktatora-varuje-kanadsky-profesor.html

  84. Svatopluk Beran napsal:

    Jak zde asi většina ví, mám na televizi zahraniční zpravodajské kanály. Je zajímavé pozorovat na našich TV, americké CNN, britské BBS, katarské Al Jazeera, či italské Rai news, téměř totožné záběry s Kazachstánu. Trochu jiná je ve svých reoortážích ruská R.T. Myslím ale že je zcela pochopitelné, že každý svému okruhu diváků ukazuje jen to co je pro něj vhodné nebo potřebné. Na R.T. ruské – RAŠA TO DAY -, která má svůj anglický, francouzský, španělský či arabský kanál jsou ve znělce k momentálnímu stavu v Kazachstánu vidět obdobné záběry jako z Majdanu. V maskáčích s kapucemi mladíci kopající ve výskoku karatistickými kopy do oken policejních aut, vysoký kolový bagr na nakládání sutě v pískovnách a kamenolomech, jak najíždí ozubenou radlicí do prosklených státních budov. Mladíci ve skupinách jak se snaží ve skupinách systematicky rozdělovat policii a následně je pouze ve dvojicích či trojicích mlátit jejich vlastními obrannými štíty. Požáry budov ve vyšších patrech, něco jak když v Oděse bylo upáleno Majdanisty pomocí zabarikádovaných dveří z venčí 40 osob. JE SKUTEČNĚ ZAJÍMAVÉ JAKÉ ZÁBĚRY SI KDO PRO SVOU MEDIÁLNÍ MANIPULACI POŘIZUJA A DÁVÁ VEŘEJNOSTI K NAHLÉDNUTÍ.

  85. blade napsal:

    Největší čecháček:

    Falešný prorok vodu kalí

    mnoho má kumplů devótních

    všichni jsme příští pozůstalí

    v osvíceneckých pochodních.

    Tu velí nezbrojit a bombardovat

    ondy má vize okultní

    Čech by měl svůj původ schovat

    jak kosmopolité potulní.

    Taky je zeleným rozumbradou

    mudrujícím z mercedesu

    honosícím se vlastizradou

    a restituentem bez procesu.

    Kamarád Gruzín a přítel Bill

    Kosovo ano, na Srby bič

    přátele zradil – člověk by blil

    svědomí křičí, rozum je pryč.

    Srdce je u něj pouze kýčem

    jak alegorie bordelu

    láska je pro něj jenom chtíčem

    a pravda má pachuť průstřelu.

    Lžipravda a jakoláska

    ješitnost a postmoderna

    prezident byl za maňáska

    duše černá nadrozměrná.

    Zradil Olgu, Medka, Maněnu

    i psa Ďulu a Dubčeka

    s Irenou svou ženu Dášenu

    dost na jednoho člověka.

    Všechny nás nasměroval do sraček

    on – Největší čecháček.

    Zdroj: https://streit.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=212841

Leave a Reply