Poděkování

Pokud chcete cokoliv řešit nebo hodnotit, cokoliv uspořádat, cokoliv zorganizovat nebo třeba jenom dosáhnout pochopení, je nutná výměna názorů, je nutná komunikace. Jinými slovy je tedy nutné se zpravidla před jakýmkoliv rozhodnutím nebo jednáním seznámit s názory druhých. Je také správné si problém dopředu nastudovat a případně se osobně potkat a věci si vysvětlit a probrat. Znalost argumentace, podkladů a výsledků práce je totiž důležitá a zásadní pro hodnocení a tvorbu názoru na dotčenou osobu nebo připravovaný projekt.

I proto považuji za jednu ze základních povinností politika se uceleně a pravidelně vyjadřovat k důležitým tématům a transparentně a přehledně informovat o svých názorech. Zároveň si však dovoluji zmínit, že nastávají i situace, kdy není v silách politika například odpovídat jednotlivě na stovky emailů nebo telefonátů. Znamenalo by to totiž, že by musel zcela rezignovat na jakoukoliv svoji další práci. Také proto bývá pro mě případná možnost reagovat na problém, událost či situaci komplexním článkem velmi vítaná.

Samozřejmě platí, že současná úroveň technologií dává politikovi možnost se široce prezentovat na sociálních sítích. Přesto osobně stále považuji klasická tištěná média za nenahraditelná. Nevím, jak to máte Vy, ale já, pokud pominu blogy, si totiž pořád myslím, že sociální sítě nejsou ideální platformou pro vyjádření názoru nebo sdělení ve formě delšího promyšleného a argumenty podloženého textu.

Na papíru napsaný text je mi pořád příjemnější a také mi zůstal asi ještě ze studií zvyk si v článcích podtrhávat, opakovaně se k nim vracet, nebo si na okraj připisovat poznámky nebo odkazy. Jsem proto vždy rád za možnost číst tištěné texty a také zároveň psát texty například ve formě komentářů či jiných vyjádření nebo poskytovat rozhovory, které následně vycházejí v tištěné podobě.

Napsat každých 14 dní do Jihlavských listů článek, který informuje o mé práci a mých názorech, proto pro mě je nebo dneškem počínaje vlastně byla příležitost, jak dostát svým povinnostem politika. Děkuji za ni a zároveň chápu, že v době předvolební – na konci září budou komunální a senátní volby – je nutné udělat vše proto, aby nikdo nebyl v možnosti prezentace v médiích zvýhodněn. Proto se nyní všem čtenářům mých pravidelných článků omlouvám, ale po dohodě s redakcí nyní pravidelné poskytování článků Jihlavským listům jako předseda Senátu přerušuji a budoucnost ukáže, zda se s nimi na stránkách Jihlavských listů třeba znovu setkáme.

Samozřejmě se sdělováním svých názorů a vyjádření nepřestanu. Kromě různých vyjádření v médiích a případné inzerce jsou dlouhodobými spolehlivými zdroji má webová stránka www.vystrcil.cz a facebookový profil @milosvystrcil.

Na závěr děkuji všem čtenářům za zájem a celou řadu reakcí, které jsem za dobu psaní mých pravidelných článků do Jihlavských listů obdržel. Naprostá většina reakcí čtenářek a čtenářů byla poučných a povzbudivých. Velmi si toho vážím.

44 Responses to “Poděkování”

  1. jihlavák napsal:

    Byla to sabotáž? Zemana zajímá pokus o převod pravomocí při hospitalizaci

    Prezident Miloš Zeman předal ministru Pavlu Blažkovi podnět k prověření toho, že při Zemanově hospitalizaci mohlo jít o sabotáž pokusem o převod jeho pravomocí.

    „Prezident republiky předal ministru spravedlnosti podnět k prověření skutečností, nasvědčujících spáchání trestného činu sabotáže, ke kterému mohlo dojít v souvislosti s onemocnění prezidenta republiky v období září až listopadu 2021.

    Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zeman-blazek-hospitalizace-sabotaz-pokus-o-prevod-pravomoci.A220629_133704_domaci_remy

    Jeden mluví o sabotáži, druhý chtěl pro blaho národa a státu aktivovat článek 66 Ústavy.

  2. VladimírV napsal:

    Prosím pan šéfredaktora o vysvětlení:

    Je příspěvek pana Vystrčila v souladu s článkem 4 podmínek pro využívání blogů? Nebo se politikaření, kdy nepochybně využívá blog propagaci své podzimní kandidatury do Senátu, netýká tohoto politika?
    Děkuji za odpověď.
    Zdraví Vladimír Havlíček
    29.6.2022

  3. Svatopluk Beran napsal:

    Děkuji i já pane Vystrčile a možná i jiní zde za ZMĚNU, která ze stran ODS, KDU-ČSL, TOP-09, STAN, Pirátů či účelového uskupení MILIONU CHVILEK PRO DEMOKRACII, která pod vedením vystudovaného teologa, ČechoŠvýcara Benjamina Rolla, (jenž mimo jiné své životní dovednosti a především v zájmu této země prezentoval při svých studiích dizertační prací, O Americkém pastorovi zachraňujícího svět). Skutečně radost pohledět na ty proobčanské pozitivního změny. ALE AMERICKÉ OBCHODNÍ SVĚTOVÉ VÁLKY NIKDY NEBUDOU ZACHRAŇOVAT SVĚT, ALE POUZE HO DRTIT. Vy nejste ten kdo zastupuje řadového českého občana, nýbrž jen a pouze AMERICKÝ SLOUHA A Z NÁS DĚLÁTE AMERICKÉ VAZALY PRO AMERICKOU PROSPERITU, Z KTERÉ KDYŽ VÁM TO DOBŘE PŮJDE, TAK UKÁPNE OD HUBY I NĚKTERÉMU Z EVROPANŮ NA TÉ SPRÁVNÉ STRANĚ. OVŠEM ZBYTKU SVĚTA – RÁDOBY ŠESTI SEDMINÁM SVĚTA – SE POVEDE JEN HŮŘ A HŮŘ, POKUD I ONI NEZAHODÍ SVOU NECIVILIZAČNÍ IDENTITU V PROSPĚCH KOMERČNÍHO A SEBESTŘEDNÉHO ZÁPADU. DĚKUJI ZA POCTIVÉ OHLÁŠENÍ ÚTĚKU OD ZODPOVĚDNOSTI ZA NAPÁCHANÉ PRŮSERY V TÉTO ZEMI, ZE ZDEJŠÍCH JIHLAVSKÝCH BLOGŮ.

  4. Svatopluk Beran napsal:

    Jak ODS mění historii osvobození naší republiky a neokázala fabuluje s historickými skutečnostmi. Nedávno posunula například boj za Prahu paní Černochová i dvacetileté vraždění Američanů v Afganistánu.

    Premiér Petr Fiala v Den vítězství uctil památku obětí druhé světové války, připomněl i oběti ruské agrese na Ukrajině

    8. května 2022

    (www.vlada.cz) Pietními akty v Národním památníku na Vítkově a na Olšanských hřbitovech v Praze vyvrcholily oslavy 77. výročí ukončení bojů druhé světové války v Evropě. Premiér Petr Fiala při této příležitosti uctil památku hrdinů, kteří bojovali za svobodu tehdejšího Československa, ale připomněl i oběti války, kterou v současnosti vede Rusko proti Ukrajině.

    U příležitosti Dne vítězství se tradičně konal pietní akt v Národním památníku na Vítkově. Slavnostního ceremoniálu se kromě premiéra Petra Fialy zúčastnili také prezident Miloš Zeman, ministryně obrany Jana Černochová, zástupci obou komor Parlamentu ČR, představitelé Armády ČR a další významní hosté. Předseda vlády uctil také památku předsedy protektorátní vlády Aloise Eliáše, kterého nacisté 19. června 1942 popravili kvůli jeho činnosti v odboji.

    „Dnes si připomínáme Den vítězství a konec druhé světové války a samozřejmě myslíme s vděčností na ty, kteří bojovali za naši svobodu, a s úctou si připomínáme ty, kteří se stali obětí války, kteří položili své životy. Ale není to obyčejná oslava Dne vítězství, kdy bychom prostě hleděli s radostí, že tyto válečné události máme za sebou a že nic takového nás už nemůže potkat,“ uvedl předseda vlády Petr Fiala.

    „Ruská agrese proti Ukrajině nám připomíná, že svoboda a nezávislost nejsou samozřejmé věci. Že to jsou věci, které jsou křehké a za které je potřeba bojovat. A my dnes musíme myslet nejen na oběti druhé světové války, ale i na oběti války, která právě teď probíhá na Ukrajině. A musíme být vděční těm, kteří tam právě bojují, protože u Kyjeva, Mariupolu, u Charkova, tam všude se bojuje i za naši svobodu a za naši nezávislost,“ připomněl premiér Fiala.

    Premiér Petr Fiala se společně 1. místopředsedou vlády a ministrem vnitra Vítem Rakušanem a ministryní obrany Janou Černochovou zúčastnil také slavnostního ceremoniálu na Pražském hradě, během nějž prezident republiky Miloš Zeman u příležitosti státního svátku 8. května jmenoval nové generály.

    Památku padlých při osvobozování Prahy a také obětí Pražského povstání, které osvobození Prahy předcházelo, uctil předseda vlády na Olšanských hřbitovech v Praze. U památníku padlých rudoarmějců si spolu s dalšími čestnými hosty včetně velvyslance Ukrajiny Jevhena Perebyjnise připomněli památku padlých vojáků 1., 2. a 3. ukrajinského frontu Rudé armády a poté si na Čestném pohřebišti obětí Pražského povstání připomněl i padlé obránce Prahy během květnových dnů před 77 lety.

    „Bohužel, v těchto dnech nelze bezstarostně slavit, když několik set kilometrů od nás probíhá regulérní válka, která každý den přináší mrtvé a raněné. Letošního 8. května si proto na tomto symbolickém místě připomínáme také oběti z řad ukrajinských ozbrojených sil a civilního obyvatelstva,“ uvedl předseda vlády.

  5. Svatopluk Beran napsal:

    Lenka Procházková

    VDĚČNOST

    (text mého projevu 9. května 2022 před sousoším Sbratření)

    Nejenom jednotliví lidé, ale i národy mají své charaktery, které ovlivňují jejich osudy. Když tři sta let po Bílé hoře dokázal český národ obnovit svůj stát i kulturu, přihlásit se k humanismu a navázat na přerušený vývoj k demokracii a to s energií, která pořád budí obdiv, jak je možné, že pouhých 77 let od konce světové války stejný národ dovoluje, aby jeho kolektivní paměť byla retušovaná? Tady je namístě otázka, zda je to vůbec ještě stejný národ.

    Bořením pomníků, v nichž je zakódována vděčnost za osvobození od německé okupace, to začíná, přepisováním učebnic a cenzurou pokračuje a čím to může končit? Posunem státních hranic, jejichž garantem bývala Ruská federace? Myslíte si, že je to nemožné a že takzvaně maluji čerta na zeď? Tak se podívejte, jakými hanobícími nápisy je počmáraná zeď ruské ambasády v Praze a jaké nové názvy nesou okolní ulice. I klasický ruský repertoár v našich divadel je už na indexu. Nedávno se v besedě veřejnoprávního Českého rozhlasu zvědavá školačka ptala, kdo z okolí ruského prezidenta by na něj mohl udělat atentát. Nejenom psycholog, ale i ministr vnitra jí s úsměvem odpověděli, že Vladimír Putin působí jako člověk, který je k smrti vyděšený a musí se bát. Programování dětí a mladých lidí k nenávisti vůči Rusku a Rusům není nic jiného než nacismus – zhoubná ideologie, která, propojená s fašistickými metodami, si v druhé světové válce vyžádala desítky milionů obětí, z toho nejvíce Slovanů. Dnes se k nám tyto zavržené ideologie vrací a Démon souhlasu jim tleská a skanduje do kroku.

    Svět, který jsme znali, se nám hroutí před očima a místo PRAVDY, která bývala pro český národ nejvyšší hodnotou, začíná vládnout LEŽ. Pořád ale je v naší republice dost těch, kteří odmítají LŽIVOT a varují své blízké i vzdálené před pochodováním v davu za píšťalkou KRYSAŘE.

    Obranné motivy Ruska, které vyvolaly vojenskou akci na Ukrajině, by byly v ČR snáze pochopitelné, kdyby jim neležel v cestě balvan srpnové invaze vojsk Varšavské smlouvy v roce 1968. Skutečnost, že i mnohé veterány Rudé armády, kteří se účastnili osvobození Československa, srpnová invaze pobouřila a vnímali ji jako osudovou chybu, která porušila pouto mezi našimi bratrskými národy, nám Čechům není všeobecně známá. Jak ale už v roce 1968 předvídavě a moudře zpíval Karel Kryl : byla by to chyba plivat na pomníky. Věděl totiž i ve svém pocitu hořkosti, že není možné pohlížet na události jedné doby očima doby jiné.

    Vděčnost totiž není závazek, který může být anulován pozdější křivdou. Vděčnost je hodnota sama o sobě a vše, za co jsme vděčni, činíme svatým.

    Proto naše vděčnost za obětavost Rudé armády stále přežívá nejen v uměleckých dílech ale i v rodinných vzpomínkách. Pamětníci 2. světové války odcházejí, ale jejich příběhy s námi zůstávají jako součást naší historické a citové výbavy. Pomníky lze zbořit, hroby zhanobit, knihy spálit, lidi obžalovat a uvěznit za názor, ale vděčnost zastřelit nelze. Selhání mnohých intelektuálů a umělců, jehož jsme v současnosti svědky, nás může pobuřovat, ale nikoliv osobně zahanbovat. Oddanost pravdě přece nesouvisí s akademickými tituly ani s politickými funkcemi nebo zařazením k tzv. elitě, oddanost pravdě je známkou charakteru člověka. Bezcharakterní může být i premiant nebo premiér. V Čechách to není žádné nóvum, že funkcionáři národ zrazují a slouží cizím zájmům. Jejich pozice „na výsluní“ je jenom dočasná, proto se snaží měnit legislativu, aby tu svou dočasnost prodloužili a ochránili.

    Sousoší, u kterého jsme se dnes shromáždili, abychom vyjádřili vděčnost, má název Sbratření. Dílo sochaře Karla Pokorného bylo objednáno železničáři z České Třebové a tato odlitá kopie byla později vytvořena pro Prahu. Z původního místa před historickou budovou Hlavního nádraží se Sbratření vícekrát přesunovalo. Poslední „bydliště“ našlo tady ve Vrchlického sadech. Na rozdíl od sochy maršála Koněva ještě neskončilo ve skladišti. Možná i k tomu brzy dojde, protože nevděčnost stejně jako vděčnost souvisí s pamětí.

    Když strom s uhnilými kořeny uschne, je to proto, že už nemůže čerpat vodu. A tak i národ, který nepečuje o svou kolektivní paměť a nechá ji uhnít, ztrácí schopnost čerpat z ní poučení a povzbuzení. Jinak řečeno národ bez paměti je i bez budoucnosti. Mysleme na to a nenechme se ukolébat sliby politiků, že mají vše pod kontrolou. Nemají, neboť i oni jsou pod kontrolou. Dnes jim v jejich lokajské službě překážíme, a proto nám vyhrožují. Zítra, až naše odvaha změní stav věcí, budou tato postrašená strašidla tvrdit, že jim chyběly informace. Tím se budou hájit i jejich spolupachatelé. Cenzoři, udavači, kádrováci a nahlašovači svobodných názorů si potom budou vzájemně svědčit, že ve sklepě ukrývali Žida, totiž chtěla jsem říct Rusa. A že v noci roznášeli letáky proti současné protektorátní vládě. Raději by však měli na své budoucí obhajobě začít pracovat už dnes. Neboť čas se krátí a nejen velké národy nesou odpovědnost za svět náš vezdejší.

  6. Svatopluk Beran napsal:

    Cizí základny neprošly, tak to zkusíme s logistickými centry. Kdyby to neprošlo, tak to bude výstaviště vojenské techniky, munice a vývoje nových zbraňových systémů
    14.6.2022 – iniciativa NE základnám ČR, z.s.

    O čem jedná v ,,našem“ zájmu Jana Černochová, ,,ministryně“ obrany České republiky.

    Občanům, voličům, kteří fandí USA, ohánějí se demokracií a svobodou cheme nabídnout k zamyšlení, zda neodpovídat na žádosti o informace je demokratické, zda se jedná o svobodnou společnost. Dokládáme to dopisem, žádostí na paní Janu Černochovou o sdělení informací k možné dohodě o obranné spolupráci s USA. Slovenskou verzi přikládáme pod níže uvedeným dopisem.

    Ministerstvo obrany ČR
    ministryně obrany Jana Černochová
    Tychonova 221/1
    160 00 Praha 6 – Hradčany Praha 31.5.2022

    Dobrý den paní ministryně,
    obracíme se na Vás se žádostí o aktualizaci níže uvedených údajů tj. Jana Havránka,
    které jsou na webu Ministerstva obrany ČR zveřejněny s datem 26.listopadu 2020.
    Souběžně s tím žádáme o doplnění kalendáře akcí https://mocr.army.cz/scripts/modules/diary/default.php?calid=1, přehled níže, a to o události, které nás občany čekají 8.- 9. června 2022. S tím upozorňujeme a skutečnost, že od 12.6 2022 nejsou plánovány Ministerstvem obrany České republiky žádné události a jediným důvodem může být minimalizovat možnost reakce občanů. Připomínáme, kdo platí armádu, zákonodárce?

    V pohledu Ústavy ČR si dovolíme citovat :
    Článek 1
    (1) Česká republika je svrchovaný, jednotný a demokratický právní stát založený na úctě k právům a svobodám člověka a občana.
    Článek 2
    (1) Lid je zdrojem veškeré státní moci; vykonává ji prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní.

    Většina občanů si myslí, že mají právo být informováni o tom, co zvolení zástupci jejich jménem dělají. Upozorňujeme, že zákonodárným zástupcům byl mandát poskytnut za určitých podmínek, volebních slibů a programů politických stran a hnutí.

    Stejně jako občané i my z Iniciativy NE základnám ČR, z.s. protestujeme, aby bylo o naší vlasti, její budoucnosti, rozhodováno – O nás bez nás.
    Demokracie, svoboda, je založena na přístupu k informacím, jinak nelze o demokracii, svobodě hovořit, tvrdit, že žijeme v demokratickém, svobodném státě.

    Žádáme o zaslání směrnice, jenž umožní zahájení jednání o mezinárodní smlouvě, která stanoví právní rámec pro pobyt amerických vojáků na českém území, která byla ve vládě schválena 25. května 2022. Souběžně s tím žádáme poskytnutí všech dokumentů k záměru uzavření jakékoliv dohody se USA například vzájemnou obrannou dohodu DCA (Defense Cooperation Agreement) mezi USA a ČR.
    Zákon č.106/1999 Sb.si povinné subjekty překládají, že odpoví ne do 15 dní, ale 15 den. Naše žádost tuto možnost posouvá k odkazu na výše uvedené články Ústavy České republiky.

    S pozdravem

    Vondroušova 1197/53
    163 00 Praha – Řepy
    Doručovací adresa: Václav Novotný

  7. Svatopluk Beran napsal:

    Něco málo z nové obrané smlouvy mezi Slovenskem a USA

    DOHODA O SPOLUPRÁCI V OBLASTI OBRANY MEDZI VLÁDOU SLOVENSKEJ REPUBLIKY
    A VLÁDOU SPOJENÝCH ŠTÁTOV AMERICKÝCH

    budeme skutečně ještě svobodní až něco takového podepíše ODS a pan Vystrčil?

    3. Slovenský výkonný zástupca na žiadosť sprostredkuje zabezpečenie dočasného prístupu a použitia zo strany ozbrojených síl USA a dodávateľov USA:

    verejných pozemkov a zariadení (vrátane ciest, prístavov a letísk), ktoré nie sú súčasťou dohodnutého zariadenia a priestoru, vrátane tých, ktoré sú vo vlastníctve alebo pod kontrolou Slovenska, miestnych samosprávnych krajov alebo miestnych samospráv a

    súkromných pozemkov a zariadení (vrátane ciest, prístavov a letísk) na použitie na podporu ozbrojených síl USA.

    Toto sprostredkovanie sa vykoná bez toho, aby ozbrojeným silám USA alebo dodávateľom USA vznikli náklady.

    9. Financovanie stavebných projektov realizovaných ozbrojenými silami USA musí byť v súlade so zákonmi a predpismi USA.

    ČLÁNOK 15

    Nároky NA NÁHRADU ŠKODY

    1. Príslušníci ozbrojených síl USA vrátane civilnej zložky sú vyňatí z konaní o občianskoprávnu náhradu škody alebo o uloženie správnej pokuty, ktoré vyplývajú z konania alebo opomenutia týchto osôb pri výkone ich služobných povinností. Takéto nároky môžu byť predložené a posudzované v konaní pred príslušnými slovenskými orgánmi v súlade s ustanoveniami článku VIII NATO SOFA.

    2. Na účely tohto článku pojem „civilná zložka“ zahŕňa bez ohľadu na štátnu príslušnosť alebo miesto pobytu všetky osoby, ktoré sú zamestnancami vlády USA a konajú v rámci služobných povinností pridelených ozbrojenými silami USA, pričom nezahŕňa dodávky

    ČLÁNOK 13

    Väzba a prístup

    1. Slovenské orgány bezodkladne informujú orgány ozbrojených síl USA o zatknutí alebo zadržaní príslušníka ozbrojených síl USA alebo závislej osoby slovenskými orgánmi. Orgány ozbrojených síl USA budú mať v koordinácii so slovenskými orgánmi neodkladný prístup ku každej takejto osobe, kedykoľvek o to požiadajú. Ozbrojené sily USA môžu byť prítomné na všetkých konaniach vrátane výsluchov takéhoto príslušníka alebo závislej osoby slovenskými orgánmi.

    2. Príslušník ozbrojených síl USA alebo závislá osoba, ktorú slovenské orgány vyšetrujú, alebo sa voči nej vedie súdne konanie, zotrvá alebo bude umiestnená pod kontrolu orgánov ozbrojených síl USA, ak o to tieto orgány požiadajú, až do ukončenia všetkých súvisiacich súdnych konaní (vrátane odvolacieho konania). V takýchto prípadoch orgány ozbrojených síl USA zaručia, aby sa na týchto konaniach zúčastnil príslušník ozbrojených síl a vynaložia maximálne úsilie na zabezpečenie prítomnosti príslušníka civilnej zložky alebo závislej osoby pred slovenskými orgánmi v konaní, ktoré môže vyžadovať prítomnosť tejto osoby. Ak sa slovenské súdne konania neukončia do jedného (1) roka od ich začatia, povinnosť orgánov ozbrojených síl USA podľa tohto odseku zaniká. Na žiadosť slovenských orgánov môže byť táto lehota predĺžená podľa dohody medzi orgánmi ozbrojených síl USA a príslušnými slovenskými orgánmi. Ozbrojené sily USA posúdia danú žiadosť s porozumením.

    ČLÁNOK 14

    Disciplína

    2. V úzkej koordinácii s príslušnými slovenskými orgánmi a s uznaním, že Slovenská republika má na svojom území výsostné právomoci v oblasti presadzovania práva, môžu ozbrojené sily USA povoliť využitie vojenskej polície ozbrojených síl USA na udržanie disciplíny a poriadku voči ozbrojeným silám USA v komunitách neďaleko vojenských zariadení a priestorov, v ktorých sa nachádzajú ozbrojené sily USA.

  8. Jan P napsal:

    V evropské politice je spousta lidí, kteří mají pocit, že válka je optimální řešení, a dělají málo pro to, aby byl hlavní variantou mír.
    https://www.radiouniversum.cz/svihlikova-ilona-3d-v-evropske-politice-je-spousta-lidi-kteri-maji-pocit-ze-valka-je-optimalni-reseni-a-delaji-malo-pro-to-aby-byl-hlavni-variantou-mir/

  9. Svatopluk Beran napsal:

    Švihlíková jako vždy bez emocí a s přehledem ve své úžasné kvalitě informací, jenž z Českých medií běžně nezazní.

    ILONA ŠVIHLÍKOVÁ EKONOMKA
    JAN KELLER POLITOLOG
    OSKAR KREJČÍ POLITOLOG komentující zahraniční události
    DANIEL VESELÝ NOVINÁŘ

    Čtyři České VÝRAZNÉ ikony, které dokáží přesně popsat proběhlých dvacet-třicet let světové a tím i české NEOLIBERÁLNÍ CHOVÁNÍ DNEŠNÍ ZÁPADNÍ SPOLEČNOSTI, POD ORGANIZOVÁNÍM VŠECH VLÁD USA OD ROKU 89.

    Z Českých umělců a sportovců snad jenom Karel Got či Jihlavský Jiří Holík mají odvahu NEREZONOVAT s NEOLIBERÁLNÍMI dogmaty prezentovanými v českých SAMOCENZUROVANÝCH MEDIÍCH, POD DOHLEDEM DNEŠNÍ EU A MILITARISTICKÉHO ÚTOČNÉHO VOJENSKÁHO USKUPENÍ NATA.

  10. Zdeněk Gryc napsal:

    1. Svatopluk Beran říká:
    Pátek, 22. 4. 2022 v 8:20

    …“TAKŽE JAK UŽ JSEM UVEDL – SUVERENITA A SVOBODA MYŠLENEK V TOMTO STÁTĚ DÍKY PĚTIKOALICO, MILIONU CHVILEK PRO DEMOKRACII A MINISTRINĚ VÁLKY ČERNOCHOVÉ, SKONČILA –

    A JÁ K RADOSTI MNOHÝCH TADY, NA TĚCHTO BLOZÍCH TAKÉ.“

    „Putinův konečník“ ne – skončil ?

    A JÁ K RADOSTI MNOHÝCH TADY, NA TĚCHTO BLOZÍCH TAKÉ.“

  11. Svatopluk Beran napsal:

    TAKŽE JAK TU PÍŠI JIŽ NĚKOLIK LET, TAK VEDLE KLAUZE, KISINGERA I DALŠÍ VYSOKÝ EKONOM PODPORUJE MOJE NĚKOLIKALETÉ ÚSILÍ O TOM CO SE DOOPRAVDY DĚJE VE SVĚTĚ. NĚKTEŘÍ ZDEJŠÍ OBČANÉ, JEJICHŽ TOUHOU JE POUHÁ MSTA A TO JAK ČESKÝ PŘEDSEDA SENÁTU, TAK NAPŘÍKLAD I BÝVALÝ ARCHITEKT SOCIALIZMU V JIHLAVĚ NEJSOU SCHOPNI ROZPOZNAT ZE SVÝCH VĚDOMOSTÍ SKUTEČNOST AMERICKÉHO NEOLIBERALIZMU.

    USA se do všeho míchají, vedou Západ k debaklu. Vlivný poradce řekl, jak válka skončí.

    Jeden z nejvlivnějších amerických ekonomů a komentátorů Jeffrey Sachs zkritizoval americkou roli ve válce na Ukrajině. Podle něj v americké politice dekády přetrvává politický neokonzervatismus, který usiluje o globální dominanci USA na celém světě a jehož nejnovější obětí se stala Ukrajina. Sachs v minulosti působil jako poradce vlád po celém světě, mimo jiné také v postsovětském Rusku, nyní působí u generálního tajemníka OSN.

    Nejdřív Vietnam, pak Irák, Sýrie, Libye a teď Ukrajina. USA vyžadují dominanci na celém světě, jenže místo stability dosahují jen otřesů na geopolitické šachovnici a ženou samy sebe, Evropu i Ukrajinu vstříc debaklu. Tak uvažuje věhlasný americký poradce Jeffrey Sachs, výrazný kritik americké invazivní politiky a politického neokonzervatismu.

    Že není Sachs jen dalším z řady internetových kritiků světového řádu, dokládá jeho životopis. Po rozpadu Sovětského svazu například radil Borisovi Jelcinovi ohledně tržního hospodářství, své know-how předával i Polsku nebo Bolívii a radí šéfovi OSN Antóniu Guterresovi.

    Teď se expert nebývale tvrdě opřel do administrativy Joea Bidena. Podle něj se v americké politice po druhé světové válce usadil myšlenkový směr neokonzervatismus, který původně vznikl jako protiváha pacifistických snah ukončit válku ve Vietnamu a který v hlavách státníků bují dodnes.

    „Neokonzervatismus je založený na chybném předpokladu, že americká vojenská, finanční, technologická a ekonomická nadvláda umožňuje USA diktovat si podmínky ve všech koutech světa. Jde přitom o nadutý postoj, který přehlíží skutečnost. Od padesátých let minulého století byly Spojené státy zastaveny nebo poraženy v prakticky každém regionálním konfliktu, kterého se účastnily,“ kritizoval Sachs ve svém článku.

    Podle něj myšlenky neokonzervatismu stály za americkou intervencí v Iráku a Sýrii a prorůstají tedy i moderní americkou garniturou. Jediného Donalda Trumpa chválil Sachs za to, že zavelel ke stažení ze Sýrie, i když ho jinak vnímá za nebezpečného demagoga. Slavný poradce ale míní, že Biden vrátil zahraniční politiku Spojených států do starých kolejí.

    Kdo za co může?

    Sachs si myslí, že konflikt na Ukrajině způsobily mocenské ambice USA i Ruska. Kyjev podle něj měl zůstat neutrální, což ale ani jedna z mocností nerespektovala. Moskva projevovala dle Sachse ambice, které měla řešit u jednacího stolu, a USA se neměly do situace v Evropě míchat.

    Z pohledu Sachse vyplývá, že nejvíce Rusko rozdráždily diskuze o rozšiřování východního křídla NATO, zejména pak uvažování o přizvání samotné Ukrajiny. „Neokonzervativci byli připravení vyprovokovat vojenskou konfrontaci s Ruskem pomocí rozšiřování NATO, a to i přes výrazné ruské námitky. Protože věřili, že Rusko srazí na kolena americké finanční sankce a zbraně NATO,“ píše Sachs.

    Jak to skončí?
    To se ale podle Sachse tak úplně nestalo, z války na Ukrajině je krvavá a nekonečná řež, za kterou zaplatí zejména napadená země. „Nejpravděpodobnější výsledek bojů je, že Rusko zabere výraznou část Ukrajiny, nejspíše ji úplně nebo téměř úplně odřízne od moře. Evropou i Spojenými státy se tak bude šířit frustrace z válečných ztrát, následků stagflace, války a sankcí. Dominový efekt může být devastující, pokud se pravicoví demagogové v USA dostanou k moci s tím, že budou slibovat obnovu zašlé americké vojenské slávy skrze nebezpečnou eskalaci,“ obává se Sachs.

    Podle něj jediné řešení krize spočívá v tom, aby se američtí politici vzdali svých „neokonzervativních fantazií“, aby se Ukrajina a Rusko vrátily k jednacímu stolu a aby NATO přestalo s rozšiřováním východního křídla a nepřijalo do svých řad ani Ukrajinu, ani Gruzii. Jedině tak Ukrajina podle Sachse dosáhne opravdové suverenity.

    https://cnn.iprima.cz/usa-se-do-vseho-michaji-vedou-zapad-k-debaklu-vlivny-poradce-rekl-jak-valka-skonci-111979

    JE ŠKODA ŽE MNOZÍ OBČANÉ ČESKÉ REPUBLIKY NEDOKÁŽÍ NYNĚJŠÍ SVOBODU POCHOPIT A SMÍŘIT SE S NÍ A I NADÁLE ŽIJÍ V POLITICKÝCH DOGMATECH. TENTOKRÁT OPAČNÉ STRANY.

  12. Jan P napsal:

    Vladimír V. se od šéfredaktora JL vysvětlení asi nedočká.

    A proto Miloš Vystrčil otevřeně podporoval do Senátu Ivo Valentu. Oligarchu s korupční minulostí a majitele Parlamentních listů. Ta strana stále není očištěná, jsou tam dva typy lidí, jedni jsou sice v pohodě, ale s těmi typu Valenty se přesto v rámci strany kamarádí. Netřeba dodávat, která část bude mít ostřejší lokty, když se ODS dostala opět k moci…

  13. Zdeněk Gryc napsal:

    1. Svatopluk Beran říká:
    Pátek, 22. 4. 2022 v 8:20

    …“TAKŽE JAK UŽ JSEM UVEDL – SUVERENITA A SVOBODA MYŠLENEK V TOMTO STÁTĚ DÍKY PĚTIKOALICO, MILIONU CHVILEK PRO DEMOKRACII A MINISTRINĚ VÁLKY ČERNOCHOVÉ, SKONČILA –

    A JÁ K RADOSTI MNOHÝCH TADY, NA TĚCHTO BLOZÍCH TAKÉ.“
    ———————————————————————
    „Putinův konečník“ ne – skončil ?
    A JÁ K RADOSTI MNOHÝCH TADY, NA TĚCHTO BLOZÍCH TAKÉ.“

  14. Zdeněk Gryc napsal:

    CZ:

    BERAN + BARON PRÁŠIL

  15. Zdeněk Gryc napsal:

    BERAN NEBO PUTINOVA OVCE?¨

    KVANTITA NEMÁ KONKURENCI
    KVALITA TAKÉ

    KECÁ A KECÁ

    ČÍM DELŠÍ TÍM BLBĚJŠÍ

  16. blade napsal:

    Mimořádná zpráva: Loupež STANu

    https://youtu.be/qCFzk3SdEUc

    (sdílejte, šiřte)

  17. blade napsal:

    Mimořádná zpráva 2: Koho kryje ČT

    https://youtu.be/KXEDynS636E?t=28

    nižší zvuková kvalita

    (sdílejte, šiřte)

  18. Svatopluk Beran napsal:

    Několik životních pravd a skutečností v dnešním světě o kterých by měl vědět jak každý POMSTICHTIVÝ architekt, tak i každý POMSTYCHTIVÝ PŘEDSEDA SENÁTU, jenž jsou vytržení z dnešní každodení reality.

    https://www.youtube.com/watch?v=LVVo4G2Ydf0

  19. Svatopluk Beran napsal:

    A ještě několik vědomostí o tom, co se děje za hranicemi omezených informací z EU a tím i naší republiky. Tedy v jedné občanské šestině světa.

    https://www.youtube.com/watch?v=2xZrBJK0KV0

  20. Jan P napsal:

    K tomu podcastu /Kolaps amerického dolaru a Západního světa?/
    V mnohým souhlasím, ale…
    Rusko (stejně jako Čína) je produkt i součást neoliberálního světa, a tudíž i jedním z jeho krizových prvků.
    Nejsou žádné „zářné zítřky“ definované geograficky (Západ-Východ apod.). Jediný zářný zítřek může spočívat v tom, že lidé dokážou tento neoliberální řád prolomit, překonat, svrhnout – ale všude, na celém světě.
    Co je to „nebýt ovce“? Odmítat roušky v době pandemie?

    Jediný, kdo nabízí konkrétní návrhy pro praxi představuje podle mého libertinský municipalismus: decentralizace státu, přímá demokracie, městských a lidových shromážděních, participativní ekonomika jako alternativa k současnému kapitalismu a centralizovanému plánování .

  21. Zdeněk Gryc napsal:

    1. Svatopluk Beran říká:
    Pátek, 22. 4. 2022 v 8:20

    …“TAKŽE JAK UŽ JSEM UVEDL – SUVERENITA A SVOBODA MYŠLENEK V TOMTO STÁTĚ DÍKY PĚTIKOALICO, MILIONU CHVILEK PRO DEMOKRACII A MINISTRINĚ VÁLKY ČERNOCHOVÉ, SKONČILA –

    A JÁ K RADOSTI MNOHÝCH TADY, NA TĚCHTO BLOZÍCH TAKÉ.“
    ——————————————————————-
    CO CHLAP TO DANNÉ SLOVO ?

  22. Jan P napsal:

    Prosím vás, pane Gryci, tohle si přečtěte !
    V rozhovoru pro Aktuálně. cz mimo jiné politolog Jan Charvát říká, že ne všichni, kteří tvrdí, že za komunismu bylo líp, by chtěli návrat komunistů. Těmto lidem však vůbec nenasloucháme.
    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/radikalizace-spolecnosti-charvat/r~faa68410f7c511ecba5b0cc47ab5f122/

  23. jihlavák napsal:

    🙂 Energický člověk.

  24. Jan P napsal:

    Myslíte, že už opravdu začnou nepokoje a pouliční bitvy?

    Deset tisíc navíc za energie. Pět tisíc navíc za splátku hypotéky. České domácnosti může na podzim stát zachování životního standardu klidně i 15 tisíc korun navíc. Měsíčně. Alespoň to odhaduje hlavní ekonom banky Creditas Petr Dufek. „I pro středněpříjmové domácnosti to bude velmi tvrdý náraz,“ varuje v rozhovoru pro MF DNES.
    Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/ekonom-petr-dufek-inflace-zdrazovani-potraviny-energie-obleceni-podzim.A220707_201130_ekonomika_albe

  25. Jan P napsal:

    Sváťo, k tomu Oskaru Krejčímu a poslednímu komentáři, který si vložil na blog(Je válka)Miroslava Tomance.

    Oskar Krejčí, Putin a Si Ťin-pching už dlouho živí iluzi, že stačí zavést a uznat „multipolární svět“ (nahradit jím ten unipolární, tedy americký) a všichni svorně z toho budeme mít prospěch a „bude vážně všude mír.“(…)
    Vždyť si svět multipolaritu (za jinak stejných, totiž imperialistických, podmínek) nakonec už jednou reálně vyzkoušel – před první světovou válkou. Doporučuji si projít náměstíčka a návsi stovek, možná tisíců našich sídel a přečíst si z pomníčků všechna ta jména mladých chlapců, kteří tu tehdejší multipolaritu nepřežili.
    Musíme buď všechny vypráskat od moci (VŠECHNY), nebo přijde jen další vlna pomníčků a další tisíce jmen.
    „Vy svině, ať žije revoluce!“ (anarchista Ravachol pod šibenicí).

  26. Svatopluk Beran napsal:

    JANE JÁ VÍM ŽE TO JE VELICE SLOŽITÉ. ALE PŘEDEVŠÍM JE TO O OSOBNÍ MORÁLCE ELIT, A TÉ SE NEDOSTÁVÁ PŘEDEVŠÍM TÉ ZA OCEÁNEM. POCIT NADŘAZENOSTI JIM PŘEROSTL TAK JAKO KŘESŤANSKÉ CÍRKVI TOTÁLNĚ PŘES HLAVU.

  27. Jan P napsal:

    Sváťo, rovněž odmítám zjednodušující soudy a pohledy na komplikované věci. Zápas Dobra se Zlem.
    Jak už jsem řekl, každý imperialismus, ale i evropský se mi hnusí. Žádné impérium není všemocné
    Putin sdílí názor Brzezinského, že Rusko bez Ukrajiny nemůže už být skutečnou mocností. O to tu šlo od začátku, o to tu jde ne osm let (od „Euromajdanu 2014“), ale nejméně osmnáct let („oranžová revoluce“ 2004), vlastně už od rozpuštění SSSR především ruskou a ukrajinskou oligarchií.

  28. Svatopluk Beran napsal:

    Samozřejmě je to tak. Ale naprostý začátek byl v momentě, kdy po potřebném a nezbytném rozpadu východního bloku pro občany tohoto bloku, se Spojené státy vrhly na Kaspickou oblast, aby pouze ony samy mohly organizovat, nakupovat a distribuovat ropu a plyn do Evropy z této jižní větve a vyřadili tak nové kapitalistické Rusko jako obchodního soupeře. Svými vojenskými dodávkami Chorvatsku cíleně zvedly napětí na Balkáně a následně pomocí mafie vytrhly ze Srbska část území potřebné k nezbytné vojenské ochraně produktovodu z Kaspické oblasti do Evropy.
    Produktovod AMBO. – AMERICKÁ VÁLKA NA BALKÁNĚ – To se jim ale nepovedlo tak jak si představovali. Následně se jim nepodařil podle jejich přání ani produktovod z opačné strany Kaspického moře plánovaný s Turkmenistánu přes Afganistán do Pákistánu. Důsledek amerických logistických šachů je pak 11září a dvacetiletá válka v arabských zemích. Tak nastartovali nové úspěšné frakovací technologie na dobývání plynu a ropy z břidlic u sebe doma. Ty jsou ale drahé a totálně ničí spodní zemské vrstvy. Takže pokud se jim podaří dle plánu odříznout chytře přihlouplou vazalskou západní Evropy od levných ruských uhlíkových surovin, tak jim Evropa v budoucnu bude platit drahé domácí frakování i poničenou zem a super bonus pro ně bude i jejich tužba, v co největším ochuzení jednoho ze dvou jejich největších obchodních konkurentů.

    TAK NĚJAK SI PŘEDSTAVUJÍ SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ KAPITALISTICKÉ SOUTĚŽENÍ. SAMOZŘEJMĚ ŽE NAŠE DNEŠNÍ PĚTIKOALIČNÍ KOLONA JE VYNIKAJÍCÍM SEKUNDANTEM TĚCHTO AMERICKÝCH PLÁNŮ.

    SAMOZŘEJMĚ TAM JSOU STOVKY DALŠÍCH A DALŠÍCH PODTEXTŮ. JISTÉ JE ŽE NEJSME SVOBODNÍ A NEMŮŽEME BUDOVAT SVOBODNĚ SVĚT JAK NÁS PODVEDL HAVEL, NYNÍ JSME JEN ALE OBYČEJNÉ AMERICKÉ, PŘÍPADNĚ RUSKÉ NEBO ČÍNSKÉ PODRŽTAŽKY. SMUTNÉ JE ŽE NA TUTO HRU PŘISTOUPILA CELÁ EVROPA. AMERICKÝ STATUS OKUPACE PO 2SV VÁLCE EVROPY, SE JEN ZMĚNIL NA EVROPSKÉ OBCHODNÍ VAZALSTVÍ EVROPY VŮČI USA, ŽÁDNÉ SPRAVEDLIVÉ OBCHODNÍ KAPITALISTICKÉ SOUTĚŽENÍ CELÉHO SVĚTA, UŽ JEN TO ŽE SI USA MŮŽE TISKNOUT KVŮLI DOLARU-COBY REZERVNÍ SVĚTOVÉ MNĚNY SAMO PENÍZE PRO SVÉ PLÁNOVANÉ VÁLEČNOU KONJUNKTURY, PŘIČEMŽ TO PLATÍ CELÝ SVĚT. DOKUD NEBUDE I SVĚTOVÁ FINANČNÍ SVOBODA A BUDOU SI SPOJENÉ STÁTY VŽDY MOCI ORGANIZOVAT KRIZE KDEKOLIV PO CELÉM SVĚTĚ A NÁSLEDNĚ SI NA TYTO KRIZE TISKNOUT SVOJI MĚNU, KTERÁ NARUŠUJE INFLAČNÍM AMERICKÝM SYSTÉMEM CENTRÁLNÍCH BANK A NA NĚ NAPOJENÝCH BANK KOMERČNÍC, TVÁŘEJÍCÍCH EKONOMICKÝ CHOD KAPITALISMU DLUHEM, PAK TO VŽDY ODSERE PRAKTICKY CELÝ SVĚT.

  29. blade napsal:

    Kauza Lysolaje, Palmovka a neodvysílaná reportáž pokračuje!

    https://www.facebook.com/events/327893309445366

    (zapnout zvuk u videa)

  30. blade napsal:

    https://www.facebook.com/stranaPRO/videos/5130768650360377/?t=10
    (zapnout zvuk u videa)

    Když už tu ten Senát máme, tak ať tam jsou tihle lidé. Dost bylo Vystrčila, Lásky, Hilšera, Fischera, Měmcové a spol. Zbytek Senátu je panoptikum tragických bezvýznamných odložených individuí a neúspěšných kandidátů do PS. Což je asi tím, že lidí k volbám do Senátu moc nechodí.

  31. blade napsal:

    ČT porušila svůj kodex. JUDr. Tomáš Nielsen uspěl se stížností. Rada ČT mu dala za pravdu:

    Vážený pane doktore,

    dne 20. 7. 2022 se Rada ČT zabývala Vaší stížností, na pořad ze dne 5. 12. 2021, kdy Česká televize v pořadu Newsroom zveřejnila reportáž, věnovanou šíření dezinformací. Stěžujete si na to, že v této spojitosti byla v rámci reportáže opakovaně zobrazena internetová stránka a logo občanské iniciativy Zdravé fórum, z. s., kterou zastupujete, jakož i fotografie osob, které tuto iniciativu podporují, včetně řady odborníků, jako jsou RNDr. Zuzana Krátká, Ph.D., Vy jako advokát a další. Navíc, že v reportáži byla iniciativa Zdravé fórum dokonce výslovně zmíněna coby příklad „antivaxerských skupin”, „šiřitelů nesmyslů a dezinformací”.

    Rada měla též k dispozici vyjádření vedoucího Redakce plánování a analýz ČT, který poukazuje na spojitost s webem MŠMT, kde ministerstvo polemizuje s některými texty, které zpochybňují návrat dětí do škol za podmínek testování proti Covidu, publikovanými na webu Zdravé fórum.
    Dále odkazuje také na stanoviska některých neziskových organizací, které označují webové stránky Zdravého fóra za dezinformační a vysvětluje, že zástupci jednotlivých informačních zdrojů, které byly v rámci této rubriky zmíněni, nebyli osloveni vzhledem k časovému rozsahu (několik desítek vteřin) tohoto novinářského vstupu.

    Rada konstatuje, že pokud označí ČT v rámci plnění úkolu veřejné služby někoho jako dezinformátora je nutné věc doložit, zvláště v dnešní době, kdy se hledá křehká hranice mezi lží a názorem, s kterým nesouhlasím. Navíc diváci neočekávají, že veřejnoprávní televize se bude spoléhat na neziskové organizace, které takové předpisy jako je např. Kodex ČT nemají. Tím, že doloženo nebylo nic, a hlavně(!) nebyl dán prostor poškozeným osobám zveřejněným v reportáži, byl porušen Kodex ČT, konkrétně článek 5.3, kde se klade důraz na „dání prostoru aktérům událostí k vyjádření”.

    Rada k tornu dodává, že odvolání se v případech, kdy je výslovně nějaký subjekt redaktory napaden a je o něm hovořeno v negativním světle, na malý časový prostor k vyjádření se zástupců napadených subjektů, je neakceptovatelné.

    S pozdravem
    Mgr. Pavel Matocha
    předseda Rady České televize

    Pozn. JUDr. Tomáš Nielsen kandiduje do letošních voleb 23. a 24. září v Senátním obvodu č. 52 – Jihlava.

  32. blade napsal:

    Jsem si přečetl včerejší rozhovor na Novinkách. Zjistil jsem pane předsedo, že pan Nielsen má na rozdíl od Vás pět pohromadě.

  33. Jan P napsal:

    Šéf senátu Miloš Vystrčil: Jen si hezky poraďte s energiemi sami. Já se budu jezdit ohřívat na Tchaj-wan…
    https://www.novinky.cz/domaci/clanek/vystrcil-vyssi-zalohy-za-energie-musi-lide-chvili-zvladnout-sami-40406350

  34. blade napsal:

    Tyto volby nebyly referendem o vládě, nýbrž o Senátu. Tak nízká volební účast je důkazem, že Senát svůj boj o důvěru a přízeň občanů definitivně prohrál. Senát svoji pozici v ústavním systému Česka OPĚT neobhájil. Senát lidi prostě nezajímá. Senát nepokládají za důležitý. Pokud by se ještě dnes večer Senát rozpustil, nejenže by toho téměř nikdo (81% občanů!) nelitoval, ale jeho zániku by si snad nikdo ani nevšiml.

    Takhle tragická volební účast je zároveň špatným vysvědčením pro předsedu Vystrčila, který se sice po sečtení hlasů okamžitě naparoval jako páv, pateticky vydávaje své vítězství za triumf slušnosti. Pokud by ale nepostrádal soudnost, pak by neprodleně rezignoval, neboť pod jeho vedením se v očích občanů Senát stal nejzbytečnější institucí státu. Mohou nám sice vykládat o roli Senátu coby ústavní a demokratické pojistky, ale tam, kde Ústavu nectí ani Ústavní soud > není demokracie, tudíž není co pojišťovat.

    Skutečným referendem o vládě budou až předčasné volby. Anebo další demonstrace.

  35. VladimírV napsal:

    Zkusme věřit slovům pana Vystrčila. A to hlavně pasáži o tom, že jsou tyto volby pro něj zejména velkým poučením.

    Pokud jde o postavení Senátu, volby jasně dokázaly, že ona tradiční stranickost přestává fungovat. Do jeho řad vstupují zástupci uskupení, které skutečně hájí zájmy občanů. Volání po jeho zeštíhlení, jednokolovou volbu, spolu s tím, že by tam měli být lidé, kteří důsledně hájí zájmy svých voličů a nestali se pouhou hlásnou troubou těch, kterým je život v naší zemi ukradený.

    Ne, Senát není zbytečný. Pokusím se zopakovat svoji vizi. Transformujme ho do podoby, že bude tvořit hejtmany. Tedy lidmi, kteří z povinnosti hájí své regiony a kteří, a to zejména, mají k ruce početný štáb úředníků krajských úřadů, kteří jim mohou poskytnout potřebný odborný servis.

  36. Jan P napsal:

    Naprostý souhlas s bladem, co si lidi myslí o odkladišti politického ksindlu.
    80 % národa je to úplně jedno. To vypovídá o všem.

    Pravdu má i Vladimír V.
    Fiala: „Zvítězila demokratická Česká republika!“
    A mezitím babišovští nedemokraté s fialovými „demokraty“…
    ČT24: V Teplicích podepsalo koalici vítězné ANO s druhou ODS, která kandidovala s TOP 09. Primátorem bude Jiří Štábl z ANO, náměstkem Hynek Hanza za ODS.

  37. Dvořák napsal:

    Ano,volební tragédii do senátu trochu zachránilo první kolo,které bylo spojeno s volbami komunálními. Berlička, že senát je nějakou pojistkou demokracie,je velmi vratká. Teoreticky,když senát bude v opozici s vládou. Ale pod jednou vlajkou a to ještě dost pravděpodobně přibude ta hradní… Víte, kam se vracíme.
    Ale pobavilo mě, když olezlá záchodové štětka někoho nazývá štanglí salámu.

  38. Svatopluk Beran napsal:

    Souhlasím v podstatě s Dvořákem.

    Nemyslím si že je z podstaty senát v demokracii chyba, pokud existuje levice a pravice, které si střídavě pomocí svých zástupců ve sněmovně a senátu hlídají politickou opozici. V momentě, kdy jsou však občané přesvědčeni jednostranně nasměrovanými medii o jediné pravdě v chodu společnosti, je naprosto jedno jestli je jenom sněmovna nebo sněmovna i senát, pokud nebudeme brát v úvahu náklady na senát, které jsou podle mne ve státním rozpočtu zanedbatelné a nijak nemění směřování společnosti. Akorát si pár lidí navíc spokojeně žije, to je sice špatně, ale není to z podstaty věci určující jak se společnost chová. Problém je podle mne v BIBLI. Tím nemyslím tuto křesťanskou knihu dnes, ale její podstatu v křesťanství, pro jednostranné natavení mysli drtivé většiny občanů středověku. Problém je totiž v mediích jakožto dnešní BIBLI, které určují svými výstupy RÁDOBY NEZÁVISLOU, ALE POUZE JEDNU JEDINOU SPRÁVNOU MYŠLENKU a jsou tím, kdo určuje a to nejen u občanů ze základním vzdělání ale i v inteligenci národa, co je a co není správné a kdo je a kdo není vyvrhel.

    Nebudou energie, lidé budou na sociálních dávkách, které si stejně sami v daních zaplatí, ale to jim nijak nevadí.

    Media plnící jednomyšlenkovou službu stejně jak za socíku, v tom je hlavní problém dnešní české společnosti a určitě nejen české.

  39. Svatopluk Beran napsal:

    Svět a západ jako takový stále bohatne. Ale řadoví občané západní a bývalé východní Evropy se musí namísto zlepšování životního standardu uskromňovat a používat energii v době kdy jí vlastně nepotřebují a kdy jí potřebují tak jí nepoužívat. Chodit si za osmihodinovou pracovní dobu pro sociální dávky, které jdou vlastně na budoucí dluh společnosti v prospěch omezeného počtu občanů planety. Zdá se vám to normální?

    NE NEMĚLO BY TO NORMÁLNÍ, ALE JE TO TAK.

    JE TO DNEŠNÍM NÁBOŽENSTVÍM NEOLIBERALISMU A NEUSTÁLÝM BUDOVÁNÍM NEPŘÍTELE PO CELÉM SVĚTĚ. JENOM MY MÁME TOTIŽ TEN JEDINEČNÝ RECEPT A KAŽDÉHO JINÉO PRO TEN NÁŠ RECEPT UDUSÍME A TO I ZA CENU CHUDOBY VLASTNÍCH OBČANŮ. TO JE TOTIŽ BĚŽNÝ ŽIVOT NA OSTROVĚ MEZI OCEÁNY, TAK PROČ BY NEMOHL FUNGOVAT ZA PŘISPĚNÍ PÁTÝCH KOLON EVROPY A MILITARISMU USA I VE VAZALSKÉ ZÁPADNÍ A BÝVALÉ VÝCHODNÍ EVROPĚ?

    JE TO VLASTNĚ JEN DALŠÍ NÁBOŽENSTVÍ, V POHLEDU POSTUPUJÍCÍ HISTORIE TÉTO PLANETY.

    TENHLE AMERICKÝ GEOPOLITICKÝ MILITARISMU ROZTAHOVANÝ NÁSILÝM DO KAŽDÉ KULTURY CELÉ PLANETY NÁS PŘIBRŽĎUJE A NENÍ JIŽ NOSITELEM REÁLNÉ DEMOKRACIE, ZA KTEROU SE SCHOVÁVÁ JAK KNĚŽÍ ČI IMÁMOVÉ ZA DOKTRÍNY SVÝCH NÁBOŽENSKÝCH DIKTATUR A CENZURY ČI OSTRAKIZACE A AŽ ZESMĚŠŇOVÁNÍ OSTATNÍCH MYŠLENEK POMOCÍ SVÉHO PR, PŘESNĚJI PLACENÝCH SAMOCENZŮROVANÝCH REDAKTORŮ MEDIÍ.

  40. Jan P napsal:

    Sváťo, to rozhodovaní ve volbách je hustý v tom, že vybíráš z konzervativní pravice a liberální pravice. Jako levičák prostě čumíš na ty nevzdělaný debily, co si nadávaj, kdo je víc komouš, podivný, trapný, ubohý, debilní.

  41. Svatopluk Beran napsal:

    To jsem tady už psal, že to popisoval Keller ve Třech sociálních světech a že svět neoliberalismu k tomu cíleně míří. ŽE NUTÍ OSTATNÍ SVĚT K TOMU ABY ŽIL JAK ŽIJE A JAK SE CHOVÁ AMERIKA. Já to nepodporuji. V senátních volbách jsem ale musel řešit prostě menší zlo. Zlo mezi morálním zlodějem jednajícím na hraně neoliberalismu, možná lehce za hranou zákona (Babiš) a morálním zlodějem, který tyto zákony budoval a zaváděl a teď nás ještě tlačí přímo do amerických válek proti komukoliv na světě, kdo nejede americkou ekonomickou brázdu.

  42. Jan P napsal:

    Když není volební účast ani 20% tak to znamená, že je Senát zbytečný. Může se nám to nelíbit, můžeme s tím polemizovat… Vzhledem k tomu, že je ten senát vcelku k ničemu, je to asi jedno.
    Před deseti lety tenhle autor pro Deník Referendum napsal prorocký text. Některé věci prostě nestárnou. Na rozdíl od autorů.
    https://denikreferendum.cz/clanek/12340-co-vsechno-jsme-zapomneli?fbclid=IwAR19LKxtmLKVG451BHQUshxlFiKBwchHe5_HIC8DCQQ05l1yDdTznxl9Ifw

Leave a Reply