Příspěvek na bydlení a další pomoc při platbách za energie

V současné době se bohužel všichni setkáváme s rostoucími cenami energií. Považuji proto za důležité informovat o možnostech podpory, které jsou již dnes k dispozici. Zároveň se pokusím stručně informovat i o podporách, které vláda ještě zavede do konce roku.

Příspěvek na bydlení je určen i na platby za energie

Příspěvek na bydlení může pomoci zvládnout zvýšené zálohy na energie. Na příspěvek na bydlení má nárok každá domácnost, která za bydlení (například nájem + zálohy na energie + služby) vydá měsíčně více než 30 % (tři desetiny) svých čistých příjmů. Zároveň tyto tři desetiny čistých příjmů nesmí být vyšší, než jsou tzv. normativní náklady na bydlení. Normativní náklady jsou dány pro různý počet osob v domácnosti a různě velké obce a města zákonem.

Příklady
Čtyřčlenná domácnost v nájmu
Pokud čtyřčlenná domácnost, která bydlí v nájmu v Jihlavě a má čistý měsíční příjem 45 tisíc korun, požádá o příspěvek na bydlení, potom z hodnoty normativního nákladu na bydlení 17 777 korun plyne, že může obdržet příspěvek na bydlení až 4 277 korun měsíčně.

Jednotlivec ve vlastním bytě
Pokud se jedná o důchodce žijícího samostatně ve vlastním bytě s měsíčním důchodem 14 000 korun, potom z hodnoty normativního nákladu na bydlení 6 232 korun plyne, že může mít nárok na příspěvek na bydlení ve výši až 2 032 korun měsíčně.

Orientační ověření nároku na příspěvek

Jestli má jedinec nebo početnější domácnost nárok na příspěvek na bydlení a v jaké přibližné výši lze poměrně jednoduše orientačně zjistit s využitím kalkulačky příspěvku na bydlení.

Žádosti o příspěvek lze podávat na kterémkoliv kontaktním pracovišti Úřadu práce nebo také elektronicky. Žádost o příspěvek na bydlení lze podat až 3 měsíce zpětně.

Postup podání žádosti a vyjmenované potřebné podklady naleznete na stránkách Ministerstva práce a sociálních věcí. K nalezení pokynů stačí do kteréhokoliv internetového vyhledávače zadat „příspěvek na bydlení“.

Určitě doporučuji si na webu zkusit příspěvek na bydlení orientačně vypočítat. Vše je velmi dobře vysvětleno. Zadávat budete 3 základní vstupní údaje, které se týkají počtu členů domácnosti, nákladů na bydlení a průměrného čistého měsíčního příjmu rodiny/domácnosti.

Osvobození od poplatku za obnovitelné zdroje

Již od října dojde k odpuštění poplatku za obnovitelné zdroje. Konkrétně to znamená, že každé domácnosti z faktury za energie zmizí poplatek za obnovitelné zdroje energie. Výše tohoto poplatku je cca 600 korun za MWh.

Snížení záloh o úsporný tarif

Do začátku topné sezóny bude vládním nařízením zaveden další plošný příspěvek na úhradu cen za energie, který je nazýván úsporný tarif. Tento příspěvek obdrží přímo dodavatelé energií nikoliv občané. Těm se zároveň automaticky sníží zálohy na energie. Do konce roku by součet snížení záloh měl být v průměru 2 000 korun pro každou domácnost.

Na závěr ještě jednou doporučuji si orientačně vyzkoušet, zda vaše domácnost na příspěvek na bydlení dosáhne. Ceny energií skutečně v souvislosti se stávající situací výrazně narostly. Doporučuji v případě existence nároku příspěvek na bydlení využít.

Zveřejněno 26. 8. 2022 v Jihlavských listech.

Zadavatel: Koalice ODS, KDU-ČSL, TOP 09/Zpracovatel: MARES Pro s.r.o.

Tags: , , , , ,

307 Responses to “Příspěvek na bydlení a další pomoc při platbách za energie”

  1. jihlavák napsal:

    Politik-ci posílající národ na sociálku musí skončit. Vedení ČEZu si přitom vyplatilo odměny 135 000 000,- Kč, sám pan generální ředitel Beneš bral 35 000 000,-. Jsou to ale paradoxy .

  2. Svatopluk Beran napsal:

    Občané republiky SVOBODNÉHO KAPITALISTICKÉHO NEOLIBERÁLNÍHO AMERICKÉHO SYSTÉMU si nevydělají za 8hod. na běžný život a musí žít na některé ze sociálních dávek, tak jak polovina občanů Spojených Států Amerických. Přitom omezené elitářské množství občanů planety vlastní bohatství této planety téměř celé.

    TO JE SKUTEČNĚ PANE PŘEDSEDO SENÁTU VYSTRČILE ZMĚNA.

    NÁROD NA SOCIÁLNÍCH DÁVKÁCH VÁME PŘEDEM DĚKUJE A VZHŮRU DO TEPLÁKŮ A DO SVETRŮ 🙂

  3. jihlavák napsal:

    Zastropovat cenu elektřiny na 5stech eurech za MWh by znamenalo vyplatit kompenzaci ve výši 750 000 000 000 Kč ze státního rozpočtu. Informaci sdělil dnes ministr Sikela. Už ale nesdělil další zásadní věc, komu by se kompenzace vyplatila. To vše ve státě, který vyrobí kWh za 30 haléřů a má dostatek elektřiny. Tuhle záležitost ODS řešit nebude, řešení pana Vystrčila je sociálka.

  4. blade napsal:

    Z blogu Poděkování, Miloš Vystrčil, dne 29. 6. 2022

    „Napsat každých 14 dní do Jihlavských listů článek, který informuje o mé práci a mých názorech, proto pro mě je nebo dneškem počínaje vlastně byla příležitost, jak dostát svým povinnostem politika.

    Děkuji za ni a zároveň chápu, že v době předvolební – na konci září budou komunální a senátní volby – je nutné udělat vše proto, aby nikdo nebyl v možnosti prezentace v médiích zvýhodněn.

    Proto se nyní všem čtenářům mých pravidelných článků omlouvám, ale po dohodě s redakcí nyní pravidelné poskytování článků Jihlavským listům jako předseda Senátu přerušuji a budoucnost ukáže, zda se s nimi na stránkách Jihlavských listů třeba znovu setkáme.“

  5. blade napsal:

    „Pokud vláda nevyřeší krizi v energetice, tak tu dlouho nebude, mohl by být ohrožen politický systém země. Pokud se nenajde celoevropské řešení, tak je dokonce ohrožena Evropská unie jako taková.“ Tak silná slova pronesl v pátek v Poslanecké sněmovně ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS). Společenská situace a atmosféra je podle něho nejdramatičtější od roku 1989, varoval před možnou revolucí. „Nemuselo by dojít pouze k pádu jedné vlády, ale mohlo by dojít k něčemu, čeho se obávám nejvíc, a to tady schválně dramaticky nazvu něco jako revoluce a zdaleka ne jen u nás,“

    „Je to tak a je dobře, že alespoň jeden člen vlády už to tuší,“ okomentoval Vlastimil Tlustý, bývalý ministr financí a předseda poslaneckého klubu ODS.

    (PL.cz 29.08.2022)

  6. jihlavák napsal:

    Fiala včera nabádal občany, aby v nadcházejících volbách volili demokratické strany Spolu, ne extrémisty. Z vývoje za poslední 3 roky, vzpomeňme covid, nyní okrádání a zbídačování lidí umělou inflaci a manipulaci s cenou energií, mám dojem, že extrémisté tu vládnou minimálně druhé volební období v řadě.

  7. Svatopluk Beran napsal:

    JAK ŘÍKALA TA PANÍ Z TŘÍPROCENTNÍ DEMOKRATICKÉ STRANY – NETOP22 – PEKAROVÁ.

    TAK SE VŠICHNI UKLIDNĚTE.

    VY SI VEMTE SVETRY A MY VŠICHNI Z PĚTIKOALIČNÍ ZMĚNY SPOLU, PLUS PAN MINÁŘ A ROOL Z MILIONU CHVILEK PRO DEMOKRACII, PO ZODPOVĚDNÉ SEBEKRITICE VEZMEME DO TEPLÁKŮ JEŠTĚ PLETACÍ JEHLICE. 🙂

  8. Dvořák napsal:

    Pane předsedo,vemte se za ruce a Spolu už běžte do prdele.

  9. jihlavák napsal:

    Nakonec budu volit ODS? 🙂

  10. Jan P napsal:

    „Energetický sektor Evropské unie je dobrým příkladem toho, co tržní fundamentalismus udělal s elektrickými sítěmi po celém světě. S koncem levného zemního plynu platí maloobchodní spotřebitelé a podniky cenu za to, že jejich vlády přijaly chatrnou teorii.“
    https://www.project-syndicate.org/commentary/marginal-cost-pricing-for-electricity-disastrous-in-europe-by-yanis-varoufakis-2022-08?fbclid=IwAR2FhD7GsgiN8ZGGyQcJNOgV3JQVSEAuAsb_cG83Zf6bRXPXCu5-ph4On70

  11. Jan P napsal:

    Re-set | Tisková zpráva:
    „Je nutné zastavit růst cen elektřiny a srazit ji dolů. Státy EU by měly postavit plynové elektrárny mimo trh a potřebnou elektřinu nakupovat operátoři elektrizačních soustav. V této situaci je to podmínka zachování práv na zákl. energetické služby. “
    https://re-set.cz/aktuality/176-tiskova-zprava-levnejsi-a-dostupnou-energii-zajisti-vyjmuti-plynovych-elektraren-z-trhu-cilena-pomoc-domacnostem-zateplovani-a-solarni-strechy

  12. jihlavák napsal:

    Poprosil bych autora blogu o jeho názor na zrušení národního veta. Několik reakcí na přednášku německého fašouna na Karlově univerzitě hovoří o totální ztrátě národní suverenity. Mimo jiné by EU začala dosidlovat naší vlast muslimskými a africkými migranty ve velkém.

  13. Svatopluk Beran napsal:

    Tak to vypadá že můžeme být klidní. Pokud už nebude česká policie stíhat s výslechy občanů ČR za neamerickou činnost na českém území, domluví si to u nás za pomoci paní Černochová s panem černochem americká armáda sama.

    V běhu je také vyjednávání dohody o obranné spolupráci, která mimo jiné nastaví rámec pro pobyt amerických vojáků v Česku, pokud by se tak v budoucnu Praha s Washingtonem dohodla.

    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-do-prahy-miri-sef-pentagonu-zacne-jednani-o-stihackach-212810

    Vidím to na další americkou medaily a klíč od české pslanecké sněmovny.

    ČESKÁ MINISTRINĚ VÁLKY ČERNOCHOVÁ DOSTANE OD AMERICKÉHO MINISTRA VÁLKY MEDAILY ZA NEOHROŽENÉ ČESKÉ VAZALSTVÍ, JAKO DOSTAL ŠÉF ČESKÉ ROZVĚDKY OD ŠÉFA AMERICKÉ ROZVĚDKY.

    A ČESKÁ PŘEDSEDKYNĚ POSLANECKÉ SNĚMOVNY PEKAROVÁ PŘEDÁ KLÍČ OD ČESKÉ SNĚMOVNY NĚKTERÉ DALŠÍ AMERICKÉ STÁTNÍ NÁVŠTĚVĚ, JAKO PŘEDAL KLÍČE OD ČESKÉ SNĚMOVNY PAN VYSTRČIL.

    VLEZDOPRDELECTVÍ JAK ZA SOCÍKU KOMUNISTI RUSKU. ŽÁDNÁ VLASTNÍ HRDOST ČI MYŠLENKA, JEN VOHNUTEJ HŘBET.

  14. Svatopluk Beran napsal:

    JAKO PŘEDAL KLÍČE OD ČESKÉ SNĚMOVNY PAN VYSTRČIL.

    oprava

    JAKO PŘEDAL KLÍČE OD ČESKÉHO SENÁTU PAN VYSTRČIL.

  15. jihlavák napsal:

    Horší jak socik. Dnes hlavy boří do EU a amerických půlek. Přitom nás vnímají jako levnou pracovní sílu a prostor, ve kterém mohou dělat špinavý zlodějské kšefty. Energie jsou jen špičkou ledovce. Budou to nákupy zbraní, financování obnovy Ukrajiny, živení migrantů, kteří budou mít vyšší dávky než průměrný výdělek pracujícího…….

  16. Svatopluk Beran napsal:

    JE JEN OTÁZKOU ČASU KDY SPOJENÉ STÁTY BUDOU VYUŽÍVAT NEJPOČETNĚJŠÍ ARMÁDU EVROPY – UKRAJINSKOU – VYCVIČENOU A VYZBROJENOU V EVROPSKÝCH ZEMÍCH, ANIŽ BY BYLA UKRAJINA V MILITARISTICKÉM ZDRUŽENÍ NATO.

    OBČANÉ UKRAJINY SE MAJÍ NA CO TĚŠIT, NAMÍSTO KLIDU, SVOBODY A MOŽNOSTI OBCHODOVÁNÍ S KÝMKOLIV VE SVĚTĚ BUDOU JAKO PRVNÍ VÁLEČNÁ POTRAVA POUŽÍVÁNI SPOJENÝMI STÁTY K DOBÝVÁNÍ RUSKÝCH SIBIŘSKÝCH KOMODIT NEZBYTNÝCH K AMERICKÉ ZÁPADNÍ PROSPERITĚ.

    DĚKUJEME AMERIKO ZA VÁLKY KTERÉ PŘIPRAVUJEŠ, ORGANIZUJEŠ A VEDEŠ PO CELÉM SVĚTĚ ZE SVÉHO OSTROVA MEZI DVĚMA OCEÁNY A TÉMĚŘ TISÍCE VOJENSKÝCH ZÁKLADEN PO CELÉM SVĚTĚ. DĚKUJEME I VŠEM NAŠIM, PŘEVÁŽNĚ PRAVICOVÝM VLÁDNÍM PŘEDSTAVITELŮM, KTEŘÍ NÁS VEDOU DO AMERICKÝCH GEOPOLITICKÝCH VÁLEK.

    NA VĚČNÉ ČASY Z MILITARIZMEM USA A EKONOMICKÉ PROSPERITĚ ELIT VE SVĚTĚ SOCIÁLNÍCH DÁVEK A NARŮSTAJÍCÍ CHUDOBY NA ZAČÁTKU TŘETÍHO TISÍCILETÍ.

  17. Svatopluk Beran napsal:

    JEN DROBNÁ PŘIPOMÍNKA O BOMBARDOVÁNÍ A NÁVRZÍCH AMERICKÉHO KONGRESMANA BIDENA NA BOMBARDOVÁNÍ JUGOSLÁVIE S JEHO DNEŠNÍM POHLEDEM NA TO KDO JE VÁLEČNÝ ZLOČINEC.

    https://konecna.cz/vyroci-bombardovani-jugoslavie-1999/

  18. Svatopluk Beran napsal:

    A JEŠTĚ DROBNÁ VZPOMÍNKA NA PRESIDENTA BENEŠE A JEHO POVÁLEČNÝ PROJEV PO UKONČENÍ NĚMECKÉ AGRESE PROTI NAŠEMU STÁTU S 600 000 TISÍCI MRTVÍMI ČESKÝCH OBČANŮ. TEĎ SE NÁM TU NĚMECKÉ LEOPARDY MAJÍ PROHÁNĚT ZNOVU ZA PŘISPĚNÍ ČRNOCHOVÉ.

    https://www.youtube.com/embed/FThvJ81NWtI

  19. Svatopluk Beran napsal:

    A JEŠTĚ JEDNOU PŘIPOMÍNÁM KRVAVÝ BALKÁN KONCE DEVADESÁTÝCH LET. TENTO BYL AMERICKÝM OBCHODNÍM BOJEM O VÝHRADNÍ ZISK Z UHLÍKOVÝCH ENERGETICKÝCH ZÁSOB A JEJICH PŘEPRAVU Z BÝVALÝCH RUSKÝCH KASPICKÝCH OBLASTÍ DO EVROPY JIŽNÍ CESTOU.

    DNEŠNÍ AMERICKÉ VEDENÍ A PODPORA VÁLKA NA UKRAJINĚ JE PŘEDEVŠÍM Z DŮVODŮ VÝHRADNÉHO ZISKU V PROSPĚCH USA Z UHLÍKOVÝCH ENERGETICKÝCH ZÁSOB RUSKA NA SIBIŘI A JEJICH PŘEPRAVY DO EVROPY SEVERNÍ CESTOU.

  20. blade napsal:

    ://d39-a.sdn.cz/d_39/c_img_QK_q/wKpB6/sms-mlejnek.png?fl=cro,0,0,739,1147%7Cres,722,,1%7Cwebp,75

    Prý měl dle STAN vykulence všechny předpoklady … ha ha ha … signál > prověrka přísně tajné > ten politický vládní tyjátr rozhodl.

  21. Dvořák napsal:

    Jsou prostě jiní no. Pokud bych přistoupil na to,že Babiš je zloděj a mafiánské,tak nyní nám vládne mafie celá a ani se to nesnaží skrývat.

  22. jihlavák napsal:

    Původ LNG? Rusko?

  23. Svatopluk Beran napsal:

    Zdejší kluci 🙂 , pokud jste neviděli včera před Událostmi Havlíčka s Vitovskou, tak si to najděte a přehrajte. Jakou ten z ní udělal mediální kravku, to se snad dá srovnat jen s Krausem když vedl zasvěcený rozhovor se zelenou Biomasou :). Ta ,,jedinečná Vitovská,, z toho začínala mít tiky a jen ze sebe, kromě dnešní typiky vládní podpory českých medií pod vlajkou nestranné ČT24 :), dokázala vyhřeznout úsměvy nachytané a nevědomé blbky. Nějak se jí vůbec nedařilo udělat z ,,nepřítele vlády,, hlupáka a sama si nabíhala na svou aroganci.

    Láďo máš velice chytrého a emočně vyrovnaného jmenovce. Řekl bych, že jste si v argumentaci a klidu velice podobní. A i když ne všechny mé názory korespondují s oběma Havlíčky, tak před vámi oběma odemne klobouk dolů za vědomosti a klid při argumentaci!

    Když si vzpomenu na zdejšího Milouše při PRESIDENTSKÉM PUČI a jeho naběhlé žíly s labilním hlasovým projevem, tak je vidět jasný politický potenciál nechat se unést, nebo neunést situací.

  24. Svatopluk Beran napsal:

    PRO BLADA.

    Je nanejvýš smutné a tragické jak se naše media chovají a jaké zprávy ze sedmimiliardového světa přináší českým občanům, kteří nemají čas se zabývat vyhledávání toho jak svět funguje.

    TATO ČESKÁ MEDIÁLNÍ DISHARMONIE SE SVĚTOVÝMI SKUTEČNOSTMI NÁS ZASTAVUJE A ZNEMOŽŇUJE ZNÁT VĚTŠINĚ OBČANŮ SKUTEČNOSTI, KTERÉ PAK VEDOU PROFESORY, ARCHITEKTY A VINÁRNÍKY K JEJICH ZCELA OMEZENÉMU A ZJEDNODUŠENÉMU SVĚTOVÉMU ROZHLEDU.

    CENZURA JINÝCH POHLEDŮ A PŘEDÁVÁNÍ ZPRÁV ČESKÝM OBČANŮM NA TO, CO SE VE SVĚTĚ SKUTEČNĚ DĚJE, JE STEJNÁ JAK ZA BÝVALÝCH REŽIMŮ V PRŮBĚHU POSLEDNÍCH 80 LET.

  25. blade napsal:

    Původ plynu je v článku z odkazu, takže si ho stačí přeložit a přečíst – cituji:

    „Pokud Rusko nakonec vyváží více plynu do Číny jako prostředek k potrestání Evropy, Čína bude mít větší kapacitu prodávat svůj přebytečný plyn na spotový trh – což nepřímo pomůže Evropě.

    Plynovod „Síla Sibiře“, který vede mezi Ruskem a Čínou, má kapacitu přepravovat více plynu.

    Množství plynu, které Čína sama vyprodukuje, ovlivní také evropské plány nákupu energie.

    Čím zoufalejší bude Evropa ohledně svých energetických dodávek, tím více budou mít politická rozhodnutí Číny moc ovlivnit blok. V době, kdy se Evropa pokouší vymanit ze své energetické závislosti na Rusku, je ironií, že se stává závislejší na Číně.“

  26. blade napsal:

    https://www.ceska-justice.cz/2022/06/saturuje-kuva-generala-ma-nekoho-pripraveneho-zni-v-odposlesich-redlovy-party-o-generalnim-rediteli-dopravniho-podniku/

    Štěkna S. Witowská redaktorka ČT > její ex P. Witowski šéf Dopravním podniku hlavního města Prahy >
    kauza Dozimetr > škoda rozvodu, mohl to být třeba krásný střet zájmů a pár pořadů bez štěkny.

  27. VladimírV napsal:

    Sváťo,
    děkuji Ti za kompliment. Svého jmenovce osobně neznám, ale znám lidi z ministerstva obchodu, kteří ho velmi dobře hodnotili. Ze zkušenosti vím, že zaťatost názorových oponentů se projevuje i tím, že příspěvek v lepším případě nečtou, často se omezí na pokus o zesměšnění a urážky, případně splní svou „občanskou povinnost“ a jdou nás prásknout na kriminálku. A to je jejich svoboda a výklad demokracie.
    Držme si všichni palce, abychom nemuseli jednou závidět mrtvým.

  28. jihlavák napsal:

    Přehlédl jsem, díky.

  29. Jan P napsal:

    Pane Vladimíre V., dík za ten diskusní příspěvek na blogu Miroslava Tomance – Protože…hala, no (I.).
    Naprostý souhlas. Já tam do diskuse nemůžu, protože jsem autorem blogu zablokovanej.
    Nicméně, kteří lidi z ministerstva obchodu dobře hodnotí exministra Havlíčka a proč ?

    Například Karel Havlíček se nedávno chlubil tím, že za epidemie „nepodlehl tlaku epidemiologů,“ To může jen bezcharakterní magor, nebo naprostý šílenec . A nijak to neomlouvá ani to, že současná vláda je ještě horší.
    Spolu i ANO jsou ze stejného těsta. Dokud budeme vybírat menší zlo ze dvou skoro stejně zkorumpovaných partají, tak se z toho dnešního marasmu nevyhrabeme. Už je na čase dát sbohem bledě i tmavě modrým mafiánům…

    Začíná se mi to líbit.
    Nejdřív trh selhal, pak řešení na úrovni národních států je nesmysl a teď nemorální zisk.
    Ano, česká pravice je podvod.

  30. VladimírV napsal:

    Pane Jane P.

    Nechci zbytečně rozviřovat diskuzi o Panu Tomancovi. Zablokoval mne na fcb a divím se, že může filtrovat příspěvky na Blogu JL. On sám se dostal do situace, kdo s čím zachází, s tím taky schází. Jemu samotnému přeji dostatek sil k srovnání se se současnou realitou, kdy opětovně nasadil na špatného koně.

    Pokud jde o Vámi zmíněné počínání mého jmenovce ve věci kovidu, je to opravdu věcí jeho svobodného rozhodnutí. Já sám jsem neváhal a nechal se 3 x očkovat. Bez žádných negativních dopadů. Jsem toho názoru, že člověk v dobré tělesné a duševní kondici vstřebá bez větších potíží jak injekce, tak i nákazu koviidem bez očkování. Zároveň tvrdím, že podáním vakcín se prokazatelně snížil počet zemřelých.

    Žijeme v systému parlamentní demokracie založené na soutěži politických subjektů. Jinak řečeno, každý adept politiky musí být na soupisce politické strany a hnutí. A být samozřejmě do určité míry solidární s jejich cíli. Holporty různých stran jsou jednak výhodou při volbách, jednak paradoxně generují konkrétní osoby v rámci slepence, které by jinak neměly šanci uspět. Jde o skrytou přímou volbu lidí, kteří zak nemusí zastávat stejné názory.

    Trh viděno obchodníky, neselhal. Ti yužilii mimořádné spojené s kovidem, posléze s konfliktem na Ukrajině. Ve výsledku k potěše šéfa státní kasy ze zvýšeného inkasa DPH: Podotýkám, tytio situace nejsou samozřejmě obecným etalonem fungování trhu. Přemýšlet o státem regulovaných cenách v prostředí soukromých firem je samozřejmě nesmysl. Jiná věc je podíl státu v surovinové obchodní politice.

    Ale to už zabíhám jinam.

    Zdraví Vás Vladimír Havlíček
    1.9.5022

  31. Jan P napsal:

    Pane Vladimíre V., ano souhlasím, připomeňme si, kdo na energetické krizi vydělává:-)

    Kde jsou všichni ti pravičáci, co háji soukromé vlastnictví a kapitalismus ?
    Trh „funguje“, když z něj má prospěch pár našich energo baronů, kteří dál sedí na svých ziscích a sledují, jak zbytek ekonomiky kolabuje.
    Současná krize je největší ohrožení pro pravici od revoluce. Protože jestli budou mít s placením energií problém i pražští novináři(a nejen oni) z velkých mediálních domů, začnou možná zpochybňovat dogmata, která roky mnozí z nich hájí.

    „Takže je na čase nalít si čistého vína a blud simulovaného trhu s elektřinou prostě opustit. Namísto toho potřebujeme veřejný energetický sektor, v němž cena elektřiny bude stanovována z průměrných nákladů na její výrobu s připočteným malým profitem.“
    https://denikreferendum.cz/clanek/34351-je-na-case-opustit-blud-trhu-s-elektrinou-a-zrusit-ho

    Volný trh neexistuje. Je to blud. Pravidla trhu určují ti nejsilnější, a ne pro to, aby se mělo lidstvo dobře, ale pro to, aby maximalizovali své zisky. Tj. kapitalismus je bohužel přesný výraz.
    Vzpomeňme si na rok 2008. Plno bank dostalo biliony eur, aby nepadli od státu, který si na to zas musel půjčit od vlastníků těch bank. To není volný trh. Volný trh by to bylo, kdyby prostě padly a konec. Mě taky stát nedá miliony, když zkrachuju. Pošle na mě exekutora a ani nemrkne.

    Politické strany nejsou vyjádřením ideologií a vizí světa, ale podnikatelskými projekty oligarchů…
    A volební urna se tomu říká proto, že vhozením lístku tam člověk na čtyři roky pohřbí demokracii?

    Babiš covid neuvěřitelně posral. Nejvíc mrtvých v přepočtu na hlavu na světě.
    Ale spousta vyjádření ODS napovídala, že oni by to posrali ještě víc.
    Fabriky jako hlavní ohniska přenosu COVIDu. Vladimír Dlouhý, Karel Havlíček(„nepodlehl tlaku epidemiologů“), by radši nechali lidi pochcípat, než sáhnout na zisky průmyslníků.
    Kapitalismus a demokracie jsou nekompatibilní.

  32. Svatopluk Beran napsal:

    MŮJ POHLED JE ŽE SPOLEČNOST JEŠTĚ STÁLE MUSÍ ŽÍT V SOUTĚŽI KDY SCHOPNĚJŠÍ MÁ PRÁVO MÍT VÍC NEŽ MÉNĚ SCHOPNÝ A PŘIČINLIVÝ. TATO SOUTĚŽ TEDY ZISK Z NÍ, MUSÍ MÍT MANTINELY, KDY HORNÍ MANTINEL NEMŮŽE A NESMÍ TLAČIT SMĚREM OPAČNÝM NA MANTINEL SPODNÍ. TO ZNAMENÁ, ŽE NA EKONOMICKÝCH ŠKOLÁCH SE BUDOU VYUČOVAT NADANÍ OBČANÉ SVĚTA K TAKOVÉTO SOUTĚŽI Z DNEŠNÍMI I BUDOUCÍMI EKONOMICKÝMI NÁSTRJI A NE K POUŽÍVÁNÍ EKONOMICKÝCH NÁSTROJŮ, VEDOUCÍCH K NESOUMĚŘITELNOSTI.

    SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ MUSÍ BÝT UŽ KONEČNĚ LEGÁLNÍM A NEKRVAVÝM ZPŮSOBEM VYŘAZENY Z DOMINANCE A PRÁV, KTERÁ SI NEOPRÁVNĚNĚ PŘISVOJILI Z SVÝCH EKONOMICKÝCH ZISKŮ Z OBOU SVĚTOVÝCH VÁLEK, PŘIČEMŽ JIM MUSÍ BÝT UMOŽNĚNO SPOLUPRACOVAT S CELÝM SVĚTEM TAK, JAKO KOMUKOLIV Z CELÉMU SVĚTA S NIMI.

  33. Dvořák napsal:

    Jan P. Sice vám vadí novináři z Prahy,jako hlásá trouba současné vlády,ale zároveň používáte jejich výplody viz covid.

  34. Jan P napsal:

    Dvořák, a komu dáváte přednost vy ?

    Co se týče COVIDu, tak věřím vědcům a odborné veřejnosti. V ČR to je např. Jan Trnka, Václav Hořejší, Petr Smejkal, Rastislav Maďar. Koncem zimy a začátkem jara 2021 jsme dosáhli prvenství ! Česko hlavním semeniště COVID19 v Evropě. Tak to bohužel bylo…
    ŽÁDNÉ mainstreamové novináře jsem nesdílel, ale uznávaného sociologa Dana Prokopa nebo matematika Reného Levinského ano. O dopadech koronavirové pandemie rovněž dobře mluvila ekonomka Ilona Švihlíková.
    https://a2larm.cz/2021/03/fabriky-jejichz-jedinou-konkurencni-vyhodou-je-levna-prace-musi-z-trhu-pryc-rika-ilona-svihlikova/

    Vy asi Dvořák sdílíte tohle: Zisky mají přednost před životy, bohatí před obyčejnými lidmi, disciplinace prací má přednost před zvládnutím epidemie…

  35. Jan P napsal:

    Sváťo, kapitalismus tu nějakou dobu s námi ještě bude i tou světovou dominancí US. Nerozhoduje tady ani vláda, ani občané, ale kapitalisté. A nebude tomu zatím jinak.
    Pozdní kapitalismus je všeobecně milej a humánní systém, to nemůžu říct. Nicméně věřit v dnešní době, že kapitalismus je založen na volném trhu je jako věřit v minulém režimu, že šlo o socialismus s lidově demokratickým uspořádáním.

  36. Dvořák napsal:

    Tak zrovna během covidu ty zisky rostly celkem astronomicky i díky pomoci těch odborníků. A díky těmto odborníkům rostly i nesmyslný počty údajných obětí. A ten poslední odstavec? Jan P zůstává samolibým a nadřazeným všeználkem.

  37. blade napsal:

    Proč obviňují Putina, že vydírá EU? Koneckonců plní jen přání politiků EU, kteří od doby vypuknutí války na Ukrajině vyřvávají, že plyn ani ropu z Ruska nepotřebují. Nač najednou tolik povyku a divení? Turbína se může porouchat na demokratickém i na nedemokratickém plynovodu.

  38. blade napsal:

    Duben 2022:

    https://m.youtube.com/watch?v=4Bpvthw9L5M

    Ten chlapík tam říká, že je schopen uzavřít pro ČR dlouhodobé kontrakty. Očividně tomu rozumí. Pohybuje se v tom cely život, ale vláda dělá hluchou. To jako fakt necháme ekonomicky podrazit průmysl a lidi, aby pár šašků nahoře mělo dobrý pocit, že to Rusku nandali vysíláním signálů.

  39. Jan P napsal:

    Beru to tak, že hovoří skutečný tiskový mluvčí antivaxerů a dezinfoscény.
    Ale jinak má pravdu, že zisky průmyslníků, farmakologických společností, soukromých firem ve zdravotnictví
    během covidu astronomicky rostly. Je Dvořák „socialista“ a pro „socialistický ekonomický model“ ? NENÍ ! Ten zoufalec v tom má zmatek. Nekupuje si do domácnosti třeba pračku, sporák, televizi, aby tím nezvyšoval nepřiměřené zisky soukromých výrobců ? Proč vlastně těm vlastníkům firem závidí, když jinak sdílí asociální pravicovou ideologii ? Dokáže tyhle myšlenkové pohody někdo pochopit ???

    Dvořák říká:
    Sobota, 3. 9. 2022 v 15:21

  40. Dvořák napsal:

    Koukám že rudozelený asociál už ani neví s kým diskutuje. Blb.

  41. blade napsal:

    P. Fiala se v lednu 2014 stal předsedou ODS, v září téhož roku na kongresu ODS ostře kritizoval EUi:

    „Kdekdo se zaklíná Evropou, spoléhá na nějaké bruselské recepty. Znáte nějaký, který opravdu funguje? Já tedy ne. Když se něco nedaří, tak je to proto, že jsme ještě málo evropští. Zajímavé ale je, že to, co funguje na národní úrovni, na úrovni Bruselu selhává,“ říkal tehdy Fiala

    „Současně ale stoupá míra iracionality. Tou trpí každý, kdo se před realitou zavře do klimatizované kanceláře, tu teď všem závidím, a nad obrazovkou počítače spřádá plány, jak vylepšit naše životy,“ popisoval Fiala.

    „Nefunguje euro, aspoň tedy na jihu? No tak tam asi mají moc horko. Jsou vysoké ceny energií pro domácnosti a podnikatele? Tak stanovíme povinně procenta obnovitelných zdrojů, zakážeme jadernou energii, několikanásobně zdražíme energie a budeme určitě konkurenceschopnější s ostatním světem, který na takovéto ideologické nesmysly kašle a dělá to, co je pro něj výhodné,“ říkal s ironií v hlase Fiala.

    „Připadá vám to logické? Je to proti zdravému rozumu a dokonce mi přijde, že politika Evropské unie je i proti mírně nemocnému rozumu,“ dodal.

    „My se chováme chvílemi jako blázni a ti jsou také úplně mimo. Evropa neustále ztrácí své postavení, kolem se mnohem rychleji než pendolino z Ostravy do Prahy řítí světové velmoci,“ řekl Fiala a dodal, že je skeptický k vývoji, kterým se EU ubírá.

    „Je pěkné si říkat, že nás Japonci, Číňani, Indové nikdy nepředeženou, protože nejsou kreativní. Jenže oni věří ve vzdělání, v práci a v inovace více než my. A jsou připraveni pro to něco obětovat, každý den nám svou usilovností ukazují, jak kreativní jsou. Nemusíte chodit ani daleko, stačí se podívat na naše chytré a pracovité vietnamské spoluobčany a jejich chytré děti,“ dodal.

    „Pokud se sebou okamžitě něco neuděláme, ujedou nám rychle všechny vlaky, protože jedou mnohem rychlejší trati a my,“ uzavřel tehdy P. Fiala své vystoupení na kongresu ODS.

    Dvouminutové video z kongresu ODS 9/2014 – https://youtu.be/hxY-gbjpNXQ

    ————————————————–

    Dnes udělá Fiala přesně to, co mu praví EU. Nikdy neustoupí ani o malý krůček. Řídí se pouze tím, co mu EU nařídí. Fiala se zřejmě bojí a raději mlčí. Nebo ty slova z kongresu ODS bylo jen divadlo na občany a s kroky EU vždy bezmezně souhlasil.

    Fiala mnohdy zapomíná, které země je skutečně premiérem. Není možné, aby ČR měla nejdražší energie v celé EU. Není možné, abychom elektřinu odkupovali zpátky snad osmkrát dráž, než ji Německu prodáváme.

  42. Svatopluk Beran napsal:

    Pokud by u nás měla být skutečně svoboda, měli by mít občané možnost si vybrat z kterých energetických zásob chtějí financovat a své domovy. Kdo chce levnější z východu měl by mít právo mít levnější z východu. Kdo chce dražší ze západu či dodávané až ze Spojených Států Amerických, či Spojenými Státy kontrolovaných území, ať má právo používat pro své domovy a podnikání tyto drahé světové zásoby a jejich drahou a neekologickou přepravu z jiných světových destinací. To by podle mne mněla být soutěž, která by měla být ve svobodném kapitalismu existovat.

    SAMOZŘEJMĚ BEZ JAKÝCH KOLIV VAZAB A NAŘÍZENÍ ŽE MUSÍME MÍT NĚJAKÉHO STRATEGICKÉHO PARTNERA A JENOM TEN NÁM BUDE DODÁVAT ENERGIE. TO JE ZCELA PROTI VOLNÉMU TRHU.

    NEBO TO SNAD HAVEL MYSLEL JINAK?

  43. Jan P napsal:

    Sváťo, myslíš to dobře, ale nejlepší podle mého je, co předkládá Janis: “ Je na čase opustit blud „trhu“ s elektřinou a zrušit ho.“ Nebo navrhuje platforma re-set.

  44. Svatopluk Beran napsal:

    Tohle přece není žádný trh, to je povinná PODPORA AMERICKÝCH OBCHODNÍCH VÁLEK. Vyvolání amerického předvolebního puče v Kijevě, zaplacením 5 miliard dolarů na výcvik ukrajinských neonacistů v roce 2014, kteří využili rozpory jestli má oligarchická Ukrajina vstoupit do EU nebo ne. Část občanů byla před řádnými volbami pro nevstupovat, část byla pro vstoupit. Spojenými státy zaplacení a vycvičení ukrajinští neonacisté rozhodli o nastolení loutkových amerických vlád na Ukrajině a vyhnali na třičtvrtě miliony Ukrajinců do Ruska a tisíce jich při tom bylo zabito, vedle 40 upálených. Před tím uteklo do světa za ukrajinských oligarchických vlád 12 milionů Ukrajinců.

    Americká hospodářská krize z 30 let 20 století rozvrátila celý svět a přiblížila fašisty k ovládnutí Německa. Dnešní Evropskou energetickou krizi opět zařídila Amerika svou svou podporou a výcvikem Ukrajinských neonacistů. Nikdy nezapomeňme že ještě ke konci února 1939, tedy šest měsíců po záboru Sudet fašisty, tedy čtrnáct dní před kompletní okupací ČŘ fašisty, si američtí fašisté dělali v největší hale USA dvacetitisícový politický sjezd za ochrany americké policie. Ani po přepadení Japonci americké vojenské základny na anektovaném ostrově Spojenými Státy, nedokázali Spojené Státy vyhlásit přímo válku fašistickému Německu, jakož to fašistickému spojenci Japonska.

    NENECHME SI DO EVROPY ZATAHOVAT VÁLKY POMOCÍ AMERICKÝCH FINANČNÍCH PODPOR A TOLERANCÍ K FAŠISMU, UKRAJINSKÉHO NEONACISMU, ČI BALKÁNSKÝCH MAFIÍ. HISTORIE JE NEZPOCHYBNITELNÁ.

    NENECHME SE AMERICKOU PR UČIT NENÁVIDĚT JINÉ NÁRODY, JENŽ ZROVNA NELEZOU AMERICE DO ZADKU.

    NENECHME SE URÁŽET PREMIÉREM FIALOU ZA NAŠI TOUHU PO SVĚTĚ BEZ AMERICKÝCH I RUSKÝCH NELEGÁLNÍCH VÁLEK, NENECHME SE URÁŽET DNEŠNÍ VLÁDOU ZA SVOU TOUHU PO SVOBODĚ MYŠLENEK, KDYŽ ONI DOKÁŽOU MÍT JEN SLEPÝ JEDNOSTRANNÝ VHLED NA SEDMIMILIARDOVÝ RŮZNORODÝ SVĚT.

  45. blade napsal:

    5. září 2022 (Reuters)

    ZÁPADNÍ SANKCE

    „Problémy s dodávkami plynu vznikly kvůli sankcím uvaleným na naši zemi západními státy, včetně Německa a Británie,“ řekl v pondělí mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

    „Neexistují žádné jiné důvody, které by vedly k problémům se zásobami,“ dodal Peskov.

    K patové situaci přispěl také to, že Rusko by podniklo odvetná opatření, pokud by státy G7 zavedly cenový strop na ruskou ropu.

    Ačkoli Rusko také posílá plyn do Evropy plynovodem přes Ukrajinu, tyto dodávky byly během krize také sníženy, takže EU se snaží najít alternativní dodávky pro doplnění zásobníků plynu na zimu.

    Německo, které je na ruském plynu závislejší než většina států EU, nabídlo energetickou společnosti Uniper (UN01.DE) mnohamiliardovou finanční výpomoc. Berlín také uvedl, že utratí nejméně 65 miliard eur na ochranu zákazníků a podniků před prudce rostoucí inflací, kterou podněcují rostoucí ceny energií. čti více

    Berlín v pondělí uvedl, že plánuje udržet dvě ze svých tří zbývajících jaderných elektráren v pohotovostním režimu, po uplynutí lhůty na konci roku, aby se úplně zbavil paliva, aby zajistil dostatek elektřiny přes zimu.

    OBAVY Z RECESE
    Některá energeticky náročná průmyslová odvětví v Evropě, jako jsou výrobci hnojiv a hliníku, již omezila výrobu. Ostatní průmyslová odvětví, která se již potýkají s nedostatkem čipů a logistickými zácpami, čelí raketovým účtům za palivo.

    Několik států EU spustilo nouzové plány, které by mohly vést k přídělovému systému energie a podnítit obavy z recese, přičemž inflace prudce stoupá a úrokové sazby rostou.

    „Nemůžeme vyloučit, že by se Německo mohlo podívat na přídělový plyn,“ řekl generální ředitel Uniper Klaus-Dieter Maubach agentuře Reuters na okraj konference Gastech v Miláně.

    Německo, které instaluje terminály pro zkapalněný zemní plyn (LNG), aby mohlo dodávat palivo a rozšiřovat sortiment svých globálních dodavatelů, je ve druhé fázi třífázového plánu pro nouzový plyn. Ve třetí fázi by došlo k určitému přídělovému systému pro průmysl.

    Německé domácnosti budou v případě aktivace plánu upřednostňovány, ale nebudou moci vytápět bazény nebo sauny, uvedl v pondělí energetický regulátor.

    Globální trh s LNG byl již napjatý, protože světová ekonomika vysávala dodávky v rámci zotavení z pandemie. Ukrajinská krize přidala další poptávku.

    Norsko, významný evropský producent, pumpuje více plynu na evropské trhy, ale nedokáže zaplnit mezeru, kterou zanechalo Rusko.

    Ministři energetiky zemí EU se mají sejít 9. září, aby diskutovali o možnostech, jak zkrotit rostoucí ceny energií, včetně cenových stropů plynu a nouzových úvěrových linek pro účastníky trhu s energií, ukázal dokument, který viděla agentura Reuters.

    Klaus Mueller, prezident německého energetického regulátora Spolkové agentury pro síť, v srpnu řekl, že i kdyby jeho zásoby plynu byly 100% plné, byly by prázdné za 2-1/2 měsíce, pokud by byly ruské toky plynu zcela zastaveny.

    Sklady v Německu jsou nyní naplněny z 85 %, zatímco zařízení v celé Evropě dosáhla minulý týden cíle 80 %.

    https://www.reuters.com/business/energy/eu-races-help-industry-russian-gas-halt-rattles-markets-2022-09-05/

  46. Jan P napsal:

    Rozumím tomu správně, že díky „AMERICKÝM OBCHODNÍM VÁLKÁM“ tu máme energetickou krizi ?

    Na jaře Itálie volala po stropech ,Fialova vláda to odmítla jako protitržní levičáctví.
    Státy EU začaly stropovat a chtěly to přenést na unijní úroveň, ČR byla proti.
    https://davidklimes.cz/newsletter/116

  47. Jan P napsal:

    Nebylo by lepší mluvit o energetické suverenitě (komunitní energetice)?
    Jinak řečeno, nebýt součástí současného korporátního, obchodního systému.
    Elektrárny ve vlastnictví lidí, kteří demokraticky rozhodují o její správě a rozvoji.
    O tom čím svítíme by nerozhodovali oligarchové, obchodní války, blud trhu a Sev.en Energy, ale demokracie by se rozšířila i do sféry ekonomiky.
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Komunitn%C3%AD_energetika

  48. Svatopluk Beran napsal:

    Jan P říká:
    Úterý, 6. 9. 2022 v 18:50
    Rozumím tomu správně, že díky „AMERICKÝM OBCHODNÍM VÁLKÁM“ tu máme energetickou krizi ?

    Jane otázka na mne?

  49. Svatopluk Beran napsal:

    SVĚT NĚJAK FUNGUJE, ALE TATO VLÁDA I VLÁDY DŘÍVĚJŠÍ OMEZUJÍ OBČANŮM PŘÍSTUP K INFORMACÍM A SKUTEČNOSTEM, ČÍMŽ VYTVÁŘÍ FAKTICKOU HYBRIDNÍ MEDIÁLNÍ VÁLKU ZÁPADNÍ EVROPY PROTI CELÉMU SVĚTU, VEDOUCÍ K OBLBOVÁNÍ OBČANŮ A JEJICH ZNALOSTÍ O SVĚTĚ. POCHOPITELNĚ ŽE JSOU OBČANÉ KTEŘÍ CHTĚJÍ BÝT VEDENI JAK SLEPÍ KONĚ VE STYLU BÝVALÝCH MEDIÍ SOCIALIZMU A SAMOZŘEJMĚ NA TO V DEMOKRACII MAJÍ PRÁVO. VLÁDA ALE NA TO V DEMOKEACII NEMÁ ŽÁDNÉ PRÁVO.

    Veřejné psaní proti této vládě

    Co bych řekl dnes v 14 hodin demonstrujícím na Václaváku

    Vykňourali jste si na občanech na čtyři roky republiku bohatnoucí. S ohromujícím minimem lidí bez práce. Se stoupající kvalitou života většiny. S funkční ekonomikou. S funkčním a robustním zdravotním a sociálním systémem, prověřeným dvěma vlnami covidové epidemie. S funkčními továrnami, s fungujícím domácím i zahraničním obchodem. I chudí nebyli většinou tak chudí, aby měli hlad, třásli se zimou a neměli kde přespat. Než jste přišli, v této zemi nebylo ještě nikdy tak dobře.

    Tvrdili jste, že umíte vládnout líp. Že umíte dělat politiku líp. Že nebudete podvádět, že nebudete krást. Že budete lépe spravovat tuto zemi. Spolu. Ale vaše prázdná mysl, bezzásadová hrabivost, a touha vládnout za každou cenu vás zradily. Ukázali jste, že nejste lepší. Jste nejhorší vláda za uplynulých třicet let. Sypat si koks do konečníku nestačí. Nejenom že podvádíte a kradete, ale kradete hloupě, takže vás u toho chytí. Navíc jste neschopní spravovat zemi tak, aby nechudla.

    Nerozumíte mezinárodní politice. Vystavili jste celou zemi riskantní válečné hře, kterou nejde vyhrát. Česko nemá suroviny, ta tlustá roura s plynem a ropou, bez které česká ekonomika nemůže existovat, vede z východu na západ, ne naopak. Vždy povede. Žádný „demokratický“ plyn nebude levnější, aby mohl plynovody z Ruska nahradit. Ty vlaky s uhlím už netěžíme v Ostravě, ale dovážíme je, většinou z východu. V mezinárodní soutěži nemůžeme být osamoceni, musíme – ať chceme nebo ne – kooperovat, spolupracovat. I se zeměmi, které mají jiný pohled na společenské zřízení, než vy. S Ruskem, s Čínou. S Indií. Než jste přišli vy, fungovala obchodní výměna, fungovala kulturní výměna, fungoval dialog prospěšný pro obě strany. I když je v Rusku prezidentský systém ekonomicky i politicky regulované demokracie, má 80% podporu svých občanů. O tom se vám může jen zdát. I když je v Číně státně korporátní kapitalismus, paradoxně vedený komunistickou stranou „s čínskými rysy“, je to nejvýkonnější ekonomika světa s 95% podporu svých občanů. Ti všichni jsou na Říši středu hrdí. A i když v Indii je stále kastovnictví a někde i skrytý feudalismus, je to země s nesmírně pestrou a funkční správou věcí veřejných a země nesmírně pracovitých lidí. Celkem je tato trojice vojenských, jaderných a kosmických mocností více než 2,5 miliardy lidí.

    Provokace a diplomatické urážky jste začali vy. Bourání pomníků, ostentativní vyhošťování diplomatů, zpravodajské hry, ekonomická embarga a urážky cizích politiků k ničemu konkrétnímu nevedly a v ničem nám nepomohly. Na všechny provokace existuje buď symetrická nebo asymetrická odpověď. Ano, možná že Rusko nepotřebuje v Česku 250 diplomatů. Ale Česko potřebuje v Rusku diplomaty – obchodníky na prodej automobilů, čerpadel, ventilů a jiného strojírenského zboží. Na prodej potravin a nákup obilí a surovin. To vše je dnes díky vám minulost. Jsme prozatím ne-přátelskou zemí, která se usilovně snaží o plné nepřátelství s jadernou mocností a ukončení jakékoliv diplomacie. To je otevřená cesta k válce. Přitom celé Česko má počet obyvatel jako Moskva s předměstími.

    Možná, že Tchajwan si zaslouží diplomatické uznání a plnou samostatnost. Ale světové pořádky netvoříte vy. Stvořili je jiní. Americký prezident Richard Nixon a jeho zahraničněpolitický poradce Henry Kissinger před 40 lety v rámci ‚pingpongové diplomacie‘ opustili bývalého spojence na ostrově a nechali pevninskou komunistickou Čínu zasednout v RB OSN s právem veta. To byla cena za mír v Asii. Tehdy Kissinger usiloval a dosáhl míru nejen v Pacifiku, ale i v Izraeli, na Středním a Blízkém východě. Princip jedné Číny od té doby uznávají všichni, stejně jako uznali všichni Erec Izrael a roli Turecka při ostraze Bosporu. Ale vy jste se rozhodli provokovat. Přitom celé Česko má počet obyvatel jako jedno čínské krajské město.

    Přidali jste se s jásotem k provokatérům, kteří dlouhodobě podrývají mír a vedou války, které ani neumí vyhrát. Kteří v minulosti způsobili řadou prohraných konfliktů v Iráku, v Libyi, v Maghrebu, v Afghánistánu a v Sýrii smrt, bídu a zkázu milionům lidí. Kteří se nyní pokoušejí rozvrátit Evropu, aby nemohla existovat ekonomicky vzájemně výhodná spolupráce ani na Bajkalskoamurské trase, ani na Nové hedvábné stezce. Přidali jste se na stranu těch, kteří po staletí žili z bídy druhých – ať už černochů nebo Indiánů, a dodnes potřebují brát z cizího, protože sami už nejsou schopni nic vytvořit, jen tisknout peníze.

    Přidali jste se na stranu těch, kteří pod praporem demokracie provedli krvavý převrat na Ukrajině a jejich najatí gruzínští pohůnci ze střech stříleli po neozbrojených lidech. Kteří v Oděse upálili desítky lidí zaživa. Kteří oslavovali ukrajinské a litevské nacisty a nacistické kolaboranty, jejichž předkové způsobili ve jménu zrůdné nacistické ideologie masakry tisícům Židů a tisícům Slovanů . Vy nazýváte rozšiřování NATO a EU na východ exportem demokracie, já exportem zkázy.

    Tvrdili jste, že bráníte nás Čechy, kdesi v afghánských horách. Že v Afghánistánu se bojuje za Prahu. Houby. Je smutné označit za hlupáka i prezidenta. Bojovali jste na druhém konci světa vždycky jen za americké neokoloniální zájmy. A pak jste vy a vaši žoldáci utíkali, protože ani s obrovskou technologickou a ekonomickou převahou jste neporazili odhodlané horaly, kteří bojovali za svou zemi a které ještě nikdy nikdo neporazil. Je vám houby po tom, jak spravují svou zemi. Není to vaše země, nerozhodujte o ní vy, ale oni. Vždycky jste byli jen okupanti, nikdy přátelé a nikdy osvoboditelé. Utratili jste ale miliardy dolarů. Za co?

    Vaši američtí přátelé se kamarádí s největšími tmáři světa, s muslimy, kteří se jménem Alláha na rtech šoustají děti, ženám řežou rodidla a bičují je. Pro které je žena méně než velbloud. Kteří šíří do světa wahhábismus a podporují fanatické teroristy. Hlavně že mají pro USA levnou ropu. Vám to nevadí. Do USA demokracii nešíříte.

    Nyní podporujete agresivní nacionalisty a kleptokraty na Ukrajině v domnění, že tím oslabíte a rozvrátíte Rusko, jehož vláda se nechce podřizovat našim názorům na světové uspořádání a „volný“ obchod za žebrácké ceny. Utrácíte zase miliardy dolarů i miliardy korun. Za co? Prodlužujete válku, která měla systém vytvořený při nelegitimním převzetí moci na Majdanu zničit. Vozíte zbraně na bojiště a díváte se na lidi, kteří umírají. Zbytečně. Zelenského kyjevský režim nemůže vyhrát. Čelí desetkrát silnějšímu nepříteli s prakticky neomezenými zdroji. Čelí nesouhlasu většiny vlastního obyvatelstva, které za něj nebojuje, jen přihlíží. Čelí nelegitimitě, s jakou se dostal k moci. Čelí nenávisti ruskojazyčných občanů, ze kterých Kyjev učinil méněcenné.

    Ukrajina tak jako tak přijde o přístup k surovinám, o většinu průmyslu, o značnou část území a přístup k moři. Přijde o výkonnost. Bude to – ať chcete nebo ne – cordon sanitaire. Země bez perspektivy. Nikdo soudný ji nepřijme do EU, nikdo soudný ji nepřijme do NATO. To je cena za nenávistný nacionalismus, za špatnou politiku a špatné politiky. Vaše podpora na tom nezmění nic.

    Vaše politika kontinentální ekonomické války s Ruskem znamená nejen ztráty perspektivního odbytiště, ale reciproční kroky Ruska nyní plošně decimují evropskou konkurenceschopnost. V USA se smějí. Nedostali jste za to nic. Nikdo nenahradí potřebné suroviny, nikdo neodebere vyrobené zboží. Nikdo nenahradí lidem práci, o kterou přišli. Evropské země ustupují v globální soutěži asijským a prospěch budou mít jen v USA. Na chvíli…. Vy můžete tak akorát žvanit o morálce, pletichařit, krást a sypat si do konečníku koks.

    Jděte k čertu. Takovou vládu tato země a tento lid nepotřebuje a nechce. Jděte.

    Štěpán Kotrba

  50. Jan P napsal:

    Sváťo, to byla řečnická otázka.

    Žádnou jinou smysluplná alternativu jako demokratizace ekonomiky nevidím.
    Naše budoucnost je lokální
    https://www.peoplecomm.cz/nase-budoucnost-je-lokalni

    Proč se to tady nedělá jako v Německu ? Zdaňují se mimořádné zisky a peníze se dávají na pomoc domácnostem? Kde je problém ?

  51. blade napsal:

    Kam až dosahuje Dozimetr > tentokrát je to bývalá Zelená a ODeeSačka nyní ANOistka:

    https://neovlivni.cz/zatceny-podnikatel-byl-vildumetzove-na-svatbe/

    … a samozřejmě zase Babiš 🙂

  52. blade napsal:

    Východní ekonomické fórum – Vladivostok 7. září 2022

    Putin se tam (dle počátečních osm a půl minutových titulků) rozpovídal nějak o tom, že ceny v Evropě si nastavila takto vysoko Evropská komise na žádost z USA. Protože USA chtějí prodávat 3× dráž. Že v Německu se konají demonstrace za spuštění Nord Stream 2.

    https://youtu.be/xFy3yViYCNQ

    (titulky jsou pouze prvních osm a půl minuty a naskakují po pár sekundách)

  53. Dvořák napsal:

    Tak Vildumetzová je pro ty šmejdy dar z nebe. Konečně jiný téma nez
    Rakušanovy lži .Ten už dokonce vyhrožuje,že ji nechá odvolat,když neodstoupí sama. Ale sam takovej hrdina není.

  54. blade napsal:

    Vildumetzová právě rezignovala na poct místopředsedkyně Sněmovny.

    Teď je na řadě Vykulenec.

    Pokud do Dozimetru spadne i P. Witowski, tak by ta jeho umečená exkoza měla opustit ČT. Rozprdli se nějak počátkem roku 2020.

  55. blade napsal:

    A JE TO TADY !

    Světlana Witowská končí v České televizi
    dnes 17:22
    Novinky
    Po pětadvaceti letech končí v České televizi moderátorka Světlana Witowská. Veřejnoprávní televize to oznámila na Twitteru.

    🙂

  56. Dvořák napsal:

    Slovo veřejnoprávní bych vynechal. No kouknu na příští Reportéry,určitě si ten lulin s čůzou Norou připravili nějakou hezkou reportáž o Vítkovi.

  57. Svatopluk Beran napsal:

    TAK NÁM PANÍ CHYTRÁ SKONČILA MEZI MAFIÁNY. ODKUD PAK NÁM SVĚTLANKA BUDE ASI DÁL OSVĚTLOVAT NÁŠ ŽIVOT A DÁVAT MU VYROVNANÉ ZPRAVODAJSTVÍ? 🙂

    No je úžasný jak ČT24 a vláda oslavují dovoz PŘEDRAŽENÉHO BŘIDLICOVÉHO PLYNU Z USA. JE TO PŘESNĚ JAK TADY NĚKOLIM LET TVRDÍM. PANTOFLÁCI NEUMOŽNILI SPOJENÝM STÁTŮ POLOŽIT POTRUBÍ SPOJENÝM STÁTŮM ZA HUBIČKU PŘES AFGANISTÁN, PŘESNĚ PARTĚ KOLEM BUSCHE JUNIORA, A TAK SE USA ROZHODLY SI NIČIT VLASTNÍ ZEM TĚŽBOU BŘIDLIČNÉHO PLYNU. A JELIKOŽ TO BYLA DRAHÁ INVESTICE TAK POTŘEBOVALI ZLIKVIDOVAT JEŠTĚ PŘENOS RUSKÉHO PLYNU DO EVROPY ABY JIM EVROPA ZAPALTILA INVESTICI I NIČENÍ SVÉ ZEMĚ. TAKŽE TO POJISTILI ZAPLACENÍM NACIONÁLNÍHO PUČE V KIJEVĚ PŘED ŘÁDNÝMI VOLBAMI V ROCE 2014 A ROZDĚLENÍM OBČANŮ UKRAJINY NA TY CO CHTĚJÍ ŽÍT Z NÁCKŮ A SPOJENÝCH STÁTŮ A TY MÉNĚCENÉ, KTEŘÍ MAJÍ BLÍŽ K RUSKU.
    TAK A TEĎ UŽ JEN EVROPA BUDEM PLATIT A DOTOVAT MĚSÍČNÍ NEEKOLOGIICKOU CESTU TANKERŮ A ZNIČENOU AMERIKU ZEM A NAKUPOVAT AMERICKÉ ZBRANĚ. NO JSOU TI AMERIČANÉ KOUMÁCI A EVROPŠTÍ BLBCI JE BUDOU DRŽET NAD VODOU. 🙂

  58. Svatopluk Beran napsal:

    Nevím jestli někdo ze zde přítomných bude následný článek číst. V podstatě je to článek ve stylu socialistického Jasánka. Tentokrát ne o JEDINEČNÉM socializmu, nýbrž o západním a především JEDINEČNÉM americkém neoliberalismu.

    https://blisty.cz/art/109674-era-sblizovani-s-ruskem-a-cinou-skoncila.html

    ČLÁNEK NÁS – ZÁPAD – PŘEDURČUJE JAKO BOHY NA TÉTO PLANETĚ A POTAŽMO ASI I VE VESMÍRU. BUDEME MUSET ALE VYVRAŽDIT 6 MILIARD OBČANŮ JINÝCH ZEMÍ TÉTO PLANETY, POKUD TI NEBUDOU RASPEKTOVAT NAŠE BOŽSTVÍ A NEPŘIDAJÍ SE K PŘÍRODNÍMU DVOPROCENTNÍMU INFLAČNÍMU ZÁKONU DNEŠNÍ EKONOMIKY SVĚTA. TENTO PŘÍRODNÍ ZÁKON BYL – VYMYŠLEN – LIDMI A INSTALOVANÁN PŘED 109 LETY VE SPOJENÝCH STÁTECH, DVA DNY PŘED VÁNOCEMI. KDY BYLI V AMERICKÉM ÚSTAVODÁRNÉM SHROMÁŽDĚNÍ VĚTŠINOU JIŽ JEN OBEZNÁMENÍ ÚSTAVODÁRCI, POPŘÍPADĚ UPLACENÍ ZÁKONODÁRCI. TI OSTATNÍ JIŽ BYLI TOTIŽ U SVÝCH RODIN V DOMNĚNÍ, ŽE SE NIC ZVLÁŠTNÍHO TĚSNĚ PŘED VÁNOCI NA ZÁKONODÁRNÉ PŮDĚ, DÍT NEBUDE.

    PODLE ČLÁNKU AUTORA A VLASTNĚ TÉMĚŘ VŠECH DNEŠNÍCH ZÁPADNÍCH VLÁDCŮ JSME NAŠLI ELIXÍR ŽIVOTA A PŘÍRODNÍ ZÁKON DRŽÍCÍ POHROMADĚ CELÝ VESMÍR. O JINÉ MOŽNÉ ALTERNATIVĚ TOTIŽ NENÍ V ČLÁNKU ANI ZMÍŇKA. JEDNA MILIARDA CHYTRÝCH A ŠEST MILIARD DEBILŮ. OBČANÉ SVĚTA JSOU ROZDĚLENI PODLE ZÁPANÍHO VESMÍRNÉHO ZÁKONA NA BÍLÉ A TY DRUHÉ.

    JÁ ODMÍTÁM BÝT V DEMOKRACII JEDNODUCHÝM FIALOVÝM RAKUŠANEM.

    JESTLI NĚKDO POODHALIL VESMÍRNÉ ZÁKONY, TAK TO BRUNO, KOPERNÍK, NEWTON, NE TIHLE PODVODNÍCI S VAZALSKOU SLUŠNOSTÍ.

  59. Jan P napsal:

    Svatopluku Beranovi

    Za sebe říkám, že kašlu na ruskou propagandu, páč je stupidní a průhledná.
    Západní propaganda, která se nás bezprostředně týká je mnohem subtilnější než debilní bláboly ruských médií.
    .. A tak zatímco v Rusku si zakázali slovo „válka“, my si pomalu ale jistě zakazujeme slovo „mír“
    … V časech, kdy se zdá, že mír se brzy stane projevem vlastizrady a politici nedokáží odolat bubnům války, jsou plná náměstí jediným způsobem, jak dát najevo nesouhlas a obavy. …
    http://casopisargument.cz/?p=45235&fbclid=IwAR09_MK5vRK3crKnmFzaFYoqf7tabS384gWO_kbuAGZrfLIORQGqDdsXewI

  60. Jan P napsal:

    Ukradeno na netu

    Přijde takhle Křetínský za Fialou a povídá:
    „Čau, Péťo. Hele, my s klukama jsme už z té demokracie trochu unavený a vlastně ji ani nepořebujeme. Byl bys teda tak hodnej a dělal dál pravicovou politiku, jakou máš nejradši? A můžeš klidně eště přitvrdit. Ono to tady za chvíli řachne, k moci se dostanou fašisti, naše zisky pak budou ještě větší a tobě a celý tvý rodině koupíme hezkou vilu v Miami, kde si v klidu dožiješ. To by šlo, ne?“

  61. Svatopluk Beran napsal:

    Jo, jo. Pan MINISTR AMEICKÝCH VÁLEK dnes v České televizi pochválil jemu blízkou paní MINISTRINI AMERICKÝCH VÁLEK Z ČESKA ČERNOCHOVOU, jak mile je překvapen schopností a připraveností českých vojáků bojovat kdekoliv ve světě.

    TO JE HNUS NEJVYŠŠÍHO ŘÁDU, KAM TYTO PRÁZDNÉ HLAVY NAŠICH ZELENÝCH ČESKÝCH KLUKŮ A HOLEK TAHLE VLÁDA – PĚTIKOALIČNÍ ZMĚNY – TLAČÍ A OCHOTNĚ BUDE V GEOPOLITICKÉM ZÁJMU AMERIČANŮ VRAŽDÍCÍCH A MUČÍCÍCH PO CELÉM SVĚTĚ, PŘEDHAZOVAT ŠESTI MILIARDÁM OSTATNÍCH ZEMÍ SVĚTA JAKO VÁLEČNOU POTRAVU. ANO SLOVO MÍR BUDE V ZÁJMU USA BRZY POJMEM K POLICEJNÍMU STÍHÁNÍ ČI VĚZNĚNÍ.

  62. Svatopluk Beran napsal:

    28.10. bych určitě rád jel do Prahy tento svůj názor naší vládě vyjádřit. Pokud buď ty nebo Láďa pojedete, rád se přidám i se spoluúčastí za benzín. Možná bychom mohli jet i všichni pohromadě s tím, že nebudeme v žádném případě řešit ekonomické věci a půjde nám jen o vyjádření nepodpory naší vládě k bezvýhradnému vojenskému vazalství k USA a obchodním válkám Spojených Států po celém světě.

    JÁ BYCH PLAKÁT MNĚL. VLASTNĚ JE TO ORIGINÁL VÁLEČNÁ KARIKATURA Z KONCE DEVATENÁCTÉHO A ZAČÁTKU STOLETÍ DVACÁTÉHO, KDY SI STRÝČEK SAM PŘIDĚLOVAL VÁLKAMI, V RÁMCI MONREOOVI DOKTRÍNY, KARIBSKO OBLAST A VYTVÁŘEL ZDE OBCHODEM A NÁSILÍM BANÁNOVÉ REPUBLIKY.

  63. Svatopluk Beran napsal:

    Můj mail myslím oba máte, tak když budete mít zájem, dejte mi vědět. Pokud pojedu s Láďou nebo všichni dohromady rád se dozvím, zdali i jemu policie při Podání vysvětlení, navrhovala moje jméno aby potvrdil, že jsem mu zasílal materiály o Ukrajinských nacistech, jako to požadovala odemne o něm.

  64. VladimírV napsal:

    Ahoj Sváťo,

    prvního dubna t.r., tedy na apríla, jsem byl pozván na kriminálku k podání vysvětlení. Byl jsem ujištěný, že to není aprílový žert, Ve zvacím telefonátu se mne policista dotázal, zdali Tě znám. Odpověděl jsem ano. Při výslechu na mne vybalila policistka prý přílohu „mého“ mailu s obrázky ukrajinských nacistů, s otázkou, co tomu říkám. Odpověděl jsem, že podobné věci létají po internetu a že se mi jakékoliv násilí protiví. Navíc, následnou kontrolou svých mailů jsem zjistil, že, a to bohužel, jsem tyto obrázky ani nešířil. Policistce jsem řekl, že mám sto chutí, jít se osobně zeptat pana Rakušana, který byl toho dne v Jihlavě. jak je to tedy s působením nacistů na Ukrajině. Odpověděl jsem si za něj sám. čili, zbytečně ztracený čas.

    Ale, co je podstatné, Sváťo, promiň mi, ale já na Tebe, ke své škodě nemám mail. Takže jsem logicky došel k závěru, že onen iniciativní člověk, co má mail na Tebe, který nás při splnění svých „občanských povinností“ práskl, je osoba, na kterou mail mám a zároveň ten, který mi neodpověděl při naší soukromé korespondenci na otázky, které neladí jeho naturelu. A tak se zachoval podle zažitého: „Docházejí mu argumenty, tak je sprostý.“. Na moji otázku na policii, kdože to byl ten dobrák, který ve mně spatřil prokremelského trolla a hned to šel iniciativně hlásit, mi vyšetřovatelka, jinak slušná dáma, které bylo asi žinantní mne vyslýchat, samozřejmě neodpověděla.

    Nejsem si jistý, zdali onen hrdina někdy přizná, že to byl on, a ani mne to nezajímá. Je mi ho pouze líto. Naštěstí pro nás a nám podobné, nejsme ve válce, jak se pokouší tvrdit náš velký Péťa, kde bychom byli dávno mrtví. Pokud jde o moji účast na demonstracích, a věřím, že budou další, a to i v Jihlavě, rád přijdu, když to bude mpžné. Budu totiž mimo jiné sedět ve volební komisi. Když mi dáš svolení, vyžádám si Tvůj mail v redakci. Ledaže by „náš“ kamarád“ učinil potřebné a ušetřil mi kroky.

    Měj se fajn.
    Láďa

  65. Jan P napsal:

    Ahoj Sváťo,
    dík za nabídku. Jet 28.10. na demonstraci do Prahy neplánuji. Nechci být za salonního elitáře. Ale kdybych si měl vybrat, tak dám přednost odborářské demonstraci naplánovanou 8.10. v Praze na Václavském náměstí.
    Sice pozdě, ale přece…

  66. Svatopluk Beran napsal:

    Já Jane, i když stále Bošácký odborář, 8.10. na demonstraci nesouhlasící s dnešní vládou, ještě nemohu.

  67. Svatopluk Beran napsal:

    U ne to bylo Láďo podobné, ale byli to dva kluci a ptali se mne až při Podání vysvětlení na to jestli mám obrázky z Ukrajinskými nacisty na svém mailu. Odpověděl jsem že ano. A tak se zeptali jestli znám tvé jméno, zdali tě znám osobně, mám na tebe telefon a zdali jsi mi je zaslal ty a jestli vím kde bydlíš. Řekl jsem jim že vím kdo jsi, že jsi mi žádné mailové odkazy určitě neposlal a že se známe z Jihlavských blogů. Že jsme se seznámili a párkrát viděli při protestech proti spalovně a že netuším kde bydlíš, nemám na tebe telefon a nejsme žádní bližší přátelé. Spíš ekonomickopolitickými oponenty na blogách Jihlavských Listů, občas sice až zavilými, ale přitom se respektujícími. Snažil jsem se jim objasnit své postoje, ale neměli o geopolitice ani páru, šlo jim podle mne spíš o to, zdali nejsem fašista a to mne levicově smýšlejícího občana velice pobavilo. Bylo mi jasné, že těžko četli nějaké mé příspěvky a že tudíž došlo nejspíš k nějakému udání zvenčí. Též mi sdělili, že v Rusku i jinde jsou nacistické také, což jsem řekl že nepopírám, akorát že je Rusové doma zatím necvičí, nevyzbrojují a neplatí, jako na Ukrajině Američané. Dále padl dotaz jestli podporuji válku na Ukrajině, tak jsem jim řekl že jsem principielně proti válkám, ať už těm minulým Americkým tak i té dnešní Ruské.

    mail – rampa65@volny.cz

  68. Dvořák napsal:

    Ježkovy voči,to snad nebylo podání vysvětlení, ale politický školení. Takže zase pozor na hubu.

  69. VladimírV napsal:

    Pane Dvořáku,

    podobných „oznamovatelů“ byly svého času desítky denně. A policii nezbylo nic jiného než se tím zabývat s pochopitelnou loajalitou k direktivám nadřízených. Plný Václavák demonstrantů, to je už jiný level. Situace, kdy se honosíme přízviskem svobodná, demokratická společnost, má pouze jediné řečení. A to, že si současná vládnoucí garnitura sbalí své kufry a odporoučí se do propadliště dějin. Do nekonečna hrát roli strašáka lidí totiž přestává fungovat.

  70. Dvořák napsal:

    Ano,svého času. No nebýt toho datumu, řekl bych,že je to přímý přenos z těch časů. Myslím,že propadliště by naší současné vládě stačilo. Aspoň by to byla výstraha pro ty budoucí.

  71. Jan P napsal:

    Sváťo, jak si dospěl k názoru, že agenda té akce(Protest s názvem Česká republika na 1. místě) je doleva ?

    Z 10 požadavků demošky(3.9.) se tak dají označit cca 2. Jediným „levicovým“ subjektem tam byla KSČM a nacionální bolševik Skála. Jinak se účastnili např. Svobodní a Trikolóra. Semín, Hájek atd. taky nejsou zrovna levice, že? Nepochybně proruský jsou. Některé požadavky organizátorů demošky byly jak z třicátých let dvacátého století v Německu. Na demonstraci svolanou třeba Středulou bych klidně šel, ale kdyby mě z pódia měl roztleskávat Volný, Ševčík z VŠE, Zwirtek-Hamplová, a všichni ti pravicový antivax, musel bych se stydět.
    Co vím, tak víc lidi tam dostaly jejich vyúčtování cen energii, než Putinova propaganda. Pokud tenhle druh hněvu nebude akcentovat levice, tak se kanalizuje k fašistům. Ty řečníky neznali, a vlastně víc než že jdou na demošku vědět nepotřebujou. Ti mě nerozčilují. Mě štvou ti, co vědět musí, ať je vede oportunismus, nebo čirá hloupost. Štve mě, že se tím legitimizovalo spoustu nahnědlejch existencí.
    Obecně jsou příčiny různý, někomu vadí cena energií, někomu Ukrajinci, někomu inflace všeobecně a někdo ještě dozvukuje z toho, že nechce nosit roušky.
    I kdyby se do ulic dostal třeba trojnásobný počet lidí, tak to s Fialovou vládou nemůže pohnout.
    Tady by pomohla všeobecně, časově neomezená generální stávka. Žádným protestům, jakkoli masovým se u nás nikdy nepodařilo sundat jedinou vládu, a ta parta, co stoji za tou demoškou je natolik nesourodá směska, že dost pochybuju o jejich schopnostech koncentrovat a mířit.
    Tím neříkám, že Středula a ČMKOS vyhlásí generální stávku. Ale budou za generální stávku agitovat všichni ti dnešní ex-ODSáčtí řečníci na demošce s názvem Česká republika na 1. místě ? Neprojektujme si do toho pls nějaký svoje tužby. Mezi organizátory najdeme taky antivax scénu. Která je primitivně-libertariánská než doleva. Je férově přiznat, že plno lidí přišlo na tuto akci, protože jinou alternativu neměli, hnutí mlčí… levice opět zaostala a témata jim vykrádají fašouni…

    S tou cenzurou máš samozřejmě pravdu. Smíme říkat cokoliv, co nám nevadí. Vít Rakušan ministr vnitra. No nedali byste mu korunu?

  72. Dvořák napsal:

    Seznam.cz – Války gangů ovládly volby ve Švédsku
    Aneb když už se to nedá ututlat. No ale každý, kdo se postavil proti migraci byl označen za extremistu,neonacistu a podobně. A myslím, že ti samí lidé,kteří tak toužili po migrantech v Evropě, nám vnucují Green deal,desítky pohlaví,klanění černým zločinců a jiný kokotiny.

  73. blade napsal:

    Udavačství je staré jako lidstvo samo. Není dáno geneticky žádnému národu, i když jsou období, kdy se této odporné vlastnosti daří více, než je zdrávo. V Čechách bylo historických udavačských období, mnoho. Udavači byli potrestáni vlastním svědomím, pokud nějaké měli. Ty ostatní dohonila lidská spravedlnost, i když ta dáma s váhami v ruce, přes svou pásku na očích musela vidět > např. zloduchové Karel Sabina a Karel Čurda.

    Udavačské dopisy Čechů jsou i po desítkách let chmurné čtení.

    https://hlidacipes.org/udavacske-dopisy-cechu-jsou-i-po-desitkach-let-chmurne-cteni-zatknete-ji-je-to-zidovka/

    ————————————————————————————–

    Karel VI. vydal dne 25. 12. 1725 tři právní dokumenty proti českým evangelíkům. Kromě trestů smrti, práce na galejích a konfiskace majetku dal veřejně vyhlásit odměny pro udavače ve výši: 100 zlatých za udání kacíře, 200 zlatých tomu, kdo kacíře dopraví k soudu či třetinu zkonfiskovaného zboží formanů rozvážejících zakázané knihy. Zaručuje se za utajení udavačova jména. Pražský arcibiskup Antonín Petr Příchovský z Příchovic poslal do všech krajů jezuity, kteří metodou cukru a biče rekatolizovali český národ. 20–25 procent obyvatel ze země uprchlo.

    —————————————————————————————

    V Benátkách na Dóžecím paláci měli pro anonymní udání schránku tzv. „Lví ústa“

    ://cs.wikipedia.org/wiki/Udavačství#/media/Soubor:Venedig_BW_1.JPG

    —————————————————————————————-

    Jelikož je to zde zřejmě pod konfident dohledem, tak raději ukončuji zdejší aktivitu v JL.

  74. Svatopluk Beran napsal:

    Jane vím že se nejedná o levicový protest a že jeho svolatelem je širší platforma občanů nesouhlasících z dnešním výlučným proamerickým postojem naší dnešní české vlády, aspoň já tak vnímám – KOALICI ZMĚNY – ve vnímání ekonomiky a geopolitiky. Samotná levice je podle mne dnes zatlačena hodně do kouta a má minimální sílu cokoliv měnit. Takže nejdůležitější je podle mne v rámci možné demokracie, která je sice již hodně omezená, ale stále má svou životaschopnost, zastavit vlezdoprdelce americkému principu neoliberalistické vraždící a mučící demokracie znásilňující celý obchodní svět. Samozřejmě je potřeba si při tom stále uvědomovat, že pokud by se to povedlo, je dnešní platforma nesouhlasících občanů postavená na protestu proti AMERICKÉMU OBCHODNÍMU ZLU VYDÍRÁNÍ, VRAŽDĚNÍ, MUČENÍ A OBCHODNÍMU ZNEUŽÍVÁNÍ CELÉHO SVĚTA. A že budoucí společná cesta této platformy není více méně možná. Jde o to ZNEMOŽNIT CÍLENÉ NEVRATITELNÉ ZMĚNY. POKUD SE NEPOSTAVÍ SPOLENÁ ZEĎ, DOJDE V RÁMCI RÁDOBY SVOBODY ZÁPADNÍHO OBČANA, VLASTNĚ K TOTÁLNÍ OSOBNÍ NESVOBODĚ ZÁPADNÍHO OBČANA, NA PODKLADĚ DOBNÝCH EKONOMICKÝCH VÝHOD, NA ÚKOR OSTATNÍCH OBČANŮ SVĚTA

  75. Jan P napsal:

    Sváto, já ti rozumím: přestat být součástí geopolitických her Spojených států a NATO.
    Nicméně o téhle nesourodé směsce(„KOALICE ZMĚNY“) dost pochybuju.
    Víš o nějakém širším mezinárodním hnutí, které usiluje o deimperializaci Ruska, USA a Číny ?
    Svůj názor na Rusko, Čínu, USA, současný korporátní obchodní systém a nacionalistický business projekt Německa a Francie… jsem ti už sdělil.

  76. Svatopluk Beran napsal:

    Pro mne je důležité aby občané VĚDĚLI co se doopravdy na západě potažmo pak v celém světě děje. Co s tím potom kdo a jak udělá je jeho věc.

    SMUTNÉ JE, CO TATO RÁDOBY HAVLOVA SVOBODA UDĚLALA S MORÁLNÍMI HODNOTAMI ŘADOVÝCH OBČANŮ A POLITIKŮ ČI ELIT. NEMOHU SI POMCI, ALE ZA SOCÍKU BYLO TÉMĚŘ JASNÉ KDO JE ZMRD A KDO NE, TEĎ NEVÍŠ ODKUD A KDO NA TEBE UDEŘÍ NEBO Z LEHKOSTÍ BUDE DRTIT KOHOKOLIV KOLEM SEBE VE SVŮJ OSOBNÍ PROSPĚCH.

    JSEM PŘESVĚDČEN, ŽE TO JE VLASTNĚ CÍL, ROZEŠTVAT LIDI PROTI SOBĚ, PAK JE NEJLÍP MŮŽEŠ ZNEUŽÍVAT. PŘESNĚ V DIKCI BÝVALÉHO ZÁPADNÍHO SLOGANU PRO ZEMĚ SOCIALIZMU, KDO NEOKRÁDÁ STÁT OKRÁDÁ VLASTNÍ RODINU. TEĎ TO ZNÍ TROCHU JINAK – KDO NEVYJEBÁVÁ S DRUHÝMA OKRÁDÁ SVOU VLASTNÍ RODINU.

    NO A TATO VLÁDA SE Z MORÁLKOU VŮČI VLASTNÍM OBČANŮM TOPÍ V V ZÁJMU CIZÍ VELMOCI V TOTÁLNÍCH SRAČKÁCH. RUS NA TÉHLE ENERGETICKÉ A UKRAJINCKÉ KRIZI NEMÁ ŽÁDNÝ STARTOVACÍ PODÍL. EVROPA I RUSKO BOHATLO PRÁVĚ NA RUSKÝCH ENERGIÍCH A TO NĚKOMU VELICE, VELICE VADÍ. PROTOŽE DOSTÁVÁ PŘÍPADNÉ KONKURENTY NA KTERÉ UŽ NEBUDE STAČIT. TAK TO JEŠTĚ ZA VČASU VŠECHNO RADĚJI ROZBIJE I KDYŽ DO TEĎ TVRDIL O SVOBODĚ PODNIKÁNÍ PRAVÝ OPAK.

  77. Svatopluk Beran napsal:

    NĚJAK MI ZAČÍNÁ TATO OBCHODNÍ VÁLKA SOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH PROTI RUSKU, VEDENÁ PŘES DODÁVKY ENERGETICKÝCH SUROVINY DO EVROPY, EVOKOVAT PARALELU S VYTVOŘENÍM MOHUTNÉHO ARABSKÉHO TERORISMU V ZÁJMU LIKVIDACE EKONOMIKY ARABSKÝCH ZEMÍ, KTERÉ JIŽ NEJSOU OCHOTNY DOTOVAT AMERICKÝ DOLAR SVÝMI ENERGETICKÝMI ZÁSOBAMI. SKUTEČNOST JESTLI JE TO TAK NEBO NE, SE UKÁŽE BOHUŽEL AŽ TAK OPĚT ZA DVACET LET, Z DALŠÍ PŘÍPADNOU AMERICKOU OBCHODNÍ VÁLKOU.

    TO UŽ ALE MY V ČESKU BUDEME POD KOMPLETNÍ KONTROLOU POTOMKŮ PANÍ NĚMCOVÉ, PANA RAKUŠANA A POTOMKŮ PIRÁTŮ.

  78. Jan P napsal:

    Sváťo, nebýt na žádné soupeřící straně různých imperialistických bloků.
    Autentický antimilitarista má podle mého zastávat i antiimperialistické a antikapitalistické postoje. Organizátoři akce(Protest s názvem Česká republika na 1. místě) NEJSOU součástí antimilitaristického hnutí. Okamura, Skála, Volný, Ševčík, Zwirtek-Hamplová, Hájek jsou na straně jednoho soupeřícího imperialistického bloku.
    Každopádně skvělý text, a myslím, že naprosto pravdivý.
    https://www.novinky.cz/clanek/kultura-salon-svet-vcerejska-rekviem-esej-vaclava-belohradskeho-40407450?fbclid=IwAR0VCZmUGNsKIBpY1FmckEH5-ggVkW79GeF-5GMNqNlplbUL5JYzzANeD0U

  79. Jan P napsal:

    Od imperialismu(Ani Washington, ani Moskva!) a globálním vojenským konfliktům k tématu blogu.

    ZASTROPOVANÍ CEN ENERGIÍ PO ČESKU, ANEB ABY SE VLK NAŽRAL A KOZA ZŮSTALA CELÁ

    Věříte politikům že jim jde o náš blahobyt ? Nebo jim jde jen o koryta, zisky jejich kamarádů a jich samotných. Nezapomeňme arogantní poznámky o dvou svetrech!
    Vláda zastropovala ceny, ale marže nechala netknuté, proto není od obchodníků slyšet žádný řev o komunismu. Doplácet to obchodníkům budeme ze státního rozpočtu. Zajímavé je, že v Čechách máme platit zhruba 8x tolik než je výrobní cena za kWh a kupříkladu Slováci dokázali zastropovat cenu na 1,60 Kč/kWh.
    Podle slov ministra financí za ODS Zbyňka Stanjury, toto zastropování bude ČR stát zhruba 130! miliard korun. Těch chybějících 130 miliard zaplatíme my daňoví poplatníci, takže každý z nás, jen to nebude na energiích ale na všem ostatním.
    Ukážeme, že my občané nejsem hlupáci, které mohou opíjet rohlíkem!
    https://www.cmkos.cz/cs/obsah/219/demonstrace-cmkos-proti-chudobe-vlado-je-pet-minut-po-dvanac/331938

  80. Svatopluk Beran napsal:

    Jane jsem levicově smýšlející osoba a do 20 října se nemohu účastnit žádné demonstrace. Důležité je zastavit válku na Ukrajině a pokusit se odstavit americký militarizmus, který teď dvacet let destabilizoval arabský svět a nastavuje to i destabilizací Evropy, přes násilné rozšiřování NATa. Že je Rusko či Čína něco podobného jako Spojené Státy, akorát opožděnějšího, mne nemusíš poučovat a nijak jim nefandím.

  81. Zdeněk Gryc napsal:

    Svatopluk Beran říká:
    Pátek, 25. 2. 2022 v 7:55

    „TOMANEC PŘESNĚ JAK GRYC PŘEVRACÍTE CO PÍŠU A MYSLÍM.“
    Tohle si Beran VY-MYSLEL ?

    …“USA BYLO PŘESVĚDČENO, ŽE TEĎ SI PŘES OPILCE JELCINA ROZKRADOU I RUSKO
    TAK SE VRHLI SE NA ARABSKÝ SVĚT,
    ———————————————–
    ŠÍLENOU ZÁMINKOU,
    KDYŽ SI ZAVRAŽDILI 1500 VLASTNÍCH AMERICKÝCH OBČANŮ A DALŠÍCH 1 500 CIZINCŮ
    VE DVJČATECH NA MANHATNU ABY MĚLI HRŮZNOU

    ,,KAUZU BELI,,

    UŽ NEŠLO O SOUBOJ IDEOLOGIÍ, KAPITALISMUS-SOCIALISMUS,

    ALE O PODMANĚNÍ A ZNIČENÍ CELÉHO JINÉHO NÁBOŽENSKÉH SVĚTA.“…
    ——————–
    BERAN 5 let pracoval jako nádoš ? v USA
    Má to započteno v důchodu v doláčích ?
    Nebo se něco zvrtlo a úřady USA mu to neuznaly ?

  82. Zdeněk Gryc napsal:

    Pro úplnost a nevytrhávání Berkových blábolů z kontextu:

    Svatopluk Beran říká:
    Pátek, 25. 2. 2022 v 7:55
    TOMANEC PŘESNĚ JAK GRYC PŘEVRACÍTE CO PÍŠU A MYSLÍM. NEPÍŠU ŽE KDO MÁ JINÝ NÁZOR JE GEBLS A HITLER, PÍŠU ŽE JE TADY ATMOSFÉRA VYVOLANÁ JAK ZA GEBLSE A HITLERA, KDY MASY OBČANŮ JEN ,,HAJLUJÍ,, = SOUHLASNĚ BEZ PŘEMÍŠLENÍ PŘITAKÁVAJÍ A VŮBEC VČETNĚ VÁS VŠECH NEVIDÍ JAK PO ROZPADU SSSR ,, COŽ BYLO DOBŘE Z POHLEDU HORŠÍ EKONOMIE I NEMOŽNOSTI OBČANŮ SE SVOBODNĚJI PROJEVIT A SVOBODNĚ JEDNAT,, BYLA NABÍDNUTA RUSKEM, COBY VELMOCI, CESTA K MÍRU A VĚTŠÍ PROSPERITĚ VŠECH. USA TO VŠAK VZALO JAKO SLABOST A JEN DALŠÍ ZEM KTEROU BUDE ORGANIZOVAT PODLE SEBE. (viz. třeba Abramovič, bývalý komsomolec, který vydělával na ruské ropě a který dolary – v jiné měně se nesmí s ropu obchodovat – odsral to například Irák že přestal prodávat za PETRODOLARY, tak takto vydělané dolary na těžbě ruského přírodního bohatství, ukládal do západních bank a tím narušoval hodnotu měny země, ze které ropu těžil a podporoval hodnotu měny USA) NAMÍSTO ABY SE NATO ROZPADLO JAKO WARŠAVSKÁ SMLOUVA PROTOŽE BYL ODSTARNĚN IDEOLOGICKÝ KONKURENT, TAK SE Z NĚJ DÍKY I NÁM, STALA MILITARISTICKÁ ÚTOČNÁ ORGANIZACE, JISTÍCÍ SI ENERGETICKÉ, SUROVINOVÉ DOBÝVÁNÍ SVĚTA A OBCHODNÍCH TRHŮ ZA POMOCI SMYŠLENÝCH PROSTŘEDKŮ SMĚNY A NA TOM ORGANIZOVANÉM DLUHU. USA BYLO PŘESVĚDČENO, ŽE TEĎ SI PŘES OPILCE JELCINA ROZKRADOU I RUSKO TAK SE VRHLI SE NA ARABSKÝ SVĚT, ŠÍLENOU ZÁMINKOU,
    KDYŽ SI ZAVRAŽDILI 1500 VLASTNÍCH AMERICKÝCH OBČANŮ A DALŠÍCH 1 500 CIZINCŮ
    VE DVJČATECH NA MANHATNU
    ABY MĚLI HRŮZNOU ,,KAUZU BELI,, UŽ NEŠLO O SOUBOJ IDEOLOGIÍ, KAPITALISMUS-SOCIALISMUS, ALE O PODMANĚNÍ A ZNIČENÍ CELÉHO JINÉHO NÁBOŽENSKÉH SVĚTA. ROZFLÁKALI TO TAM A VRÁTILI SE ZASE DORAZIT EVROPU. JE TO STÁLE STEJNÉ, JAK KDYŽ TÁHLI V AMERICE NA ZÁPAD A LIKVIDOVALI JINOU RASU A VŠECHNO KOLEM. LÉPE FUNGUJÍCÍ EKONOMIKA NIČÍ VRAŽDĚNÍM
    VŠECHNO OSTATNÍ. ŽÁDNÉ STRAOMY ALE NEROSTOU DO NEBE A OPĚT TU AMERICKOU A VALSTNĚ I VAŠÍ NADŘAZENOST A AROGANCI ODSRÁVAJÍ JEN A JEN OBYČEJNÍ LIDÉ. UŽÍVEJTE SI TO, JE TO VÁŠ SVĚT BEZ MORÁLKY A LIDSKÝCH EMPATICKÝCH HODNOT

  83. Jan P napsal:

    Svatopluku Beranovi

    Nepoučuju. Je mi líto, ale jedna levice fakt neexistuje ! Přečti si Orwella a jeho knihu Hold Katalánsku.

    „Já budu mluvit proti válce tak dlouho, dokud mi můj hlas vydrží, teď i během války. Tisíckrát bych raději zemřela voláním na lidi, aby odmítli být poslušní, odmítli vojenskou službu, odmítli vraždit své bratry, než bych měla dát svůj hlas při ospravedlnění války, kromě jediné války všech národů proti jejich despotům a vykořisťovatelům – sociální revoluci.“ Emma Goldmanová.

  84. blade napsal:

    FINÁLNÍ BITVA O SENÁT:

    1) https://www.anobudelip.cz/cs/kraj-vysocina/makame/aktuality/novinky/finalni-bitva-o-senat-48476.shtml

    2) ://www.facebook.com/milosvystrcil/photos/gm.3247650132153267/6068335593176557/

  85. blade napsal:

    Jak bezpečná je podvodní infrastruktura?

    Plynovody, elektrické rozvody a obří internetové kabely leží na dně oceánů – staly se novým cílem kyberzločinců a nepřátelských států, varují bezpečnostní experti EU a NATO.

    https://www.tagesschau.de/ausland/europa/nordstream-lecks-101.html

  86. Jan P napsal:

    Levičáci. Úplně typický.

    Obyvatelé Španělska se jměním v hodnotě nejméně tří milionů eur budou v příštích dvou letech platit novou daň z majetku, oznámila španělská vláda. Snaží se tak získat peníze k financování opatření, jež mají zmírnit dopady drahé energie a inflace.
    https://www.fxstreet.cz/spanelska-vlada-se-rozhodla-uvalit-na-bohate-obyvatele-novou-dan-z-majetku.html

  87. blade napsal:

    ČEZ od 11.10.2022 přijímá NOVĚ zákazníky:

    https://www.cez.cz/edee/content/file/produkty-a-sluzby/obcane-a-domacnosti/elektrina-2022/moo/moo_ee_bez_zavazku_egd_10_2022.pdf

    To těch 100-130 nebo kolik mld tvrdě podstřelili 🙂

  88. Svatopluk Beran napsal:

    Tak mi dodavatel již po několikáté zvedl elektriku. Když to porovnám z dohodnutou smlouvou z 25.3. 2021, která mněla nabýt účinnost dnem 18.12. 2021 a být na tři roky, tak mám cenu silové elektřiny za necelý rok větší o 650procent. Poslední zvýšeni jsem již psychicky nezvládl a začal hledat, už jen z nasranosti, něco levnějšího. A dostavil se ,, NEČEKANÝ ÚSPĚCH 🙂 ,, z 11 136kč za 1MWh s DPH na 10 950kč s DPH za 1MWh. S tím že teď mi pomůže na dva měsíce od dnešní – VLÁDY ZMĚNY A PROSPERITY – 3 500kč a od příštího roku za stropování na 6 000kč na 1MWh DO VYČERPÁNÍ ZÁSOB STÁTNÍCH FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ. Pokud budou vyčerpány tyto zásoby, ,, ASI Z DLUHU OD MMF 🙂 ,, již po několika měsících přeskočí mi tarif opět na těch vynikajících 10 950kč. S tím prý nic nemohou udělat, ale tahle moje nová smlouva bude mít tu ÚŽASNOU VÝHODU, že když se to příští rok ve světě změní, nepochopil jsem jestli to znamená že USA porazí RUSKO nebo naopak, ŽE USA A NATO NEDOSTANOU UKRAJINU JAKO DALŠÍHO ZADLUŽENÉHO VAZALA a ceny opět klesnou, přičemž také dodavatel změní cenu dolů, bude mít moje nová smlouva oproti té nynější, tu ,,VÝHODU 🙂 ,, že automaticky budu platit také méně, protože dodavatel pro to již vytvořil právní rámec v nové smlouvě, zatím co v té mé dnešní smlouvě, z února 2021 nic takového není a musel bych až do jejího konce v roce 2023 platit těch 11 136kč s DPH. NO TAK TO ASI TU NOVOU SMLOUVU S TÍM VRABCEM V LEVÉ HRSTI VEZMU A DO PRAVÉ HRSTI SI DÁM TOHO SVÉHO, AŤ ASPOŇ NA CHVILKU ZAPOMENU NA TENHLE SVĚT ÚŽASNÝCH FINANČNÍCH VÝHOD A NASTOUPENÉ ŽIVOTNÍ PROSPERITY 🙂

  89. Svatopluk Beran napsal:

    A KDYŽ TAK NAD TÍM LAICKY PŘEMÝŠLÍM, TAK VLÁDA ,, VYSTRČILOVY PROSPERITY A
    ZMĚNY,, SI PŮJČÍ PENÍZE, TY DÁ PŘI ZASTROPOVÁNÍ OBCHODNÍKŮM A MAJITELŮM S ENERGIEMI, NÁSLEDNĚ JE ZDANÍ, TAKŽE ZDANÍ SVOU PŮJČKU A Z TÉ PŮJČKY BUDE ZJISK PRO OBCHODNÍKY A MAJITELE S ENERGIEMI, KTERÝ TEPRVE BUDOUCÍ OBČANÉ BUDOU SPLÁCET. NO NENÍ TO ÚŽASNĚ VYMYŠLENÝ TRIK, PRO MOMENTÁLNÍ ZISK ,,TĚCH VÝMEČNÝCH,, POMOCÍ VÁLKY.

    A NEBO TO TAK NENÍ A JE TO JEN MOJE LAICKÁ JEDNODUCHÁ FINANČNÍ ÚVAHA V DNEŠNÍM SVĚTĚ PLÁNOVANÉ AMERICKÉ DVOUPROCENTNÍ INFLACE CENTRÁLNÍCH BANK A AMERICKÝCH PROXI VÁLEK V CHUDÝCH ZEMÍCH?

  90. Svatopluk Beran napsal:

    No ten váš strategický partner pane Vystrčile Jurečka, tak to už jste tam všichni ESA, jeden vedle druhého. Sociálně zaměření lidovci, to je taky tlupa křesťanů. Místo toho aby bojovali KŘESŤANI za to, aby žena které odnosí, porodí a vychová dítě šla za každé dítě dřív do důchodu, tak teď jim napaří sedmdesátku. ŽE PREJ NEJSOU PENÍZE. PROSTŘEDKŮ SMĚNY A MAJETKU JE DOSTATEK A TVYTVÁŘÍ SE STÁLE NOVÝ A NOVÝ. AKORÁT ŽE JDE DÍKY VÁM A VAŠÍ POMSTYCHTIVOSTI PANE VYSTRČILE DO BEZEDNÝCH KAPES OMEZENÉHO MNOŽSTVÍ POPULACE.

    SNAD TO UŽ STŘEDNÍ TŘÍDĚ ZAČNE TAKÉ DOCHÁZET, ŽE NENÍ DOBRÉ ŽÍT POD DEŠTNÍKEM STRATEGICKÉHO PARTNERA ŽIVOT TAŽNÉ MULY, ALE ŽE BY BYLO ROZUMNĚJŠÍ PRO ŽIVOT OBČANŮ NA TÉTO PLANETĚ, MÍT PŘÁTELE NA CO NEJVÍC MÍSTECH TÉTO PLANETY A VŮBEC NEMUSÍ BÝT STRATEGIČTÍ, NEPODPOROVAT ODPORNÉ ROZRŮSTÁNÍ MILITARISMU SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH PO CELÉM SVĚTĚ A OBKRUŽOVAT POMOCÍ NÁS VAZALŮ JINÉ MOŽNÉ NAŠE OBCHODNÍ PARTNERY.

  91. Jan P napsal:

    Stanjurova doktrína: komunismus pro bohaté, chudoba pro ostatní.
    https://a2larm.cz/2022/10/stanjurova-doktrina-komunismus-pro-bohate-chudoba-pro-ostatni/

  92. blade napsal:

    Mám to zatím stále podle tohoto ceníku > smlouva na neurčito > sazba D45D přímotop (plně elektrizovaná domácnost)

    Celková cena včetně DPH i systémových služeb > VT 4 063,56Kč/MWh a NT 3 974,96Kč/MWh.
    Spotřeba +- 3 MWh.
    Letos to bude jen nějakých 2,3MWh.

    https://www.cez.cz/edee/content/file/produkty-a-sluzby/obcane-a-domacnosti/elektrina-2021/moo/web_new-cenik_elektrina_na-1-rok_moo_202112_egddi.pdf

    Záloha leden-září 1600Kč/měsíc.
    Od října snížena záloha na 1360Kč > bude za říjen uhrazena státem.
    V listopadu mi uhradí stát 640Kč, já uhradím 720Kč.
    V prosinci uhradím již celou zálohu 1360Kč.
    V závěrečném vyúčtování ještě odečtou poplatek (POZE) 598,95Kč/MW

  93. blade napsal:

    (oprava > blade říká: Čtvrtek, 13. 10. 2022 v 17:26)

    Mám to zatím stále podle tohoto ceníku (viz. opravený odkaz) > smlouva na dobu neurčitou > sazba D45D přímotop (plně elektrizovaná domácnost)

    Celková cena včetně DPH i systémových služeb > VT 4 063,56Kč/MWh a NT 3 974,96Kč/MWh.
    Spotřeba +- 3 MWh.

    https://www.cez.cz/edee/content/file/produkty-a-sluzby/obcane-a-domacnosti/elektrina-2022/moo/web_new-cenik_elektrina_dobu_neurcitou_moo_202112_egddi.pdf

    Záloha leden-září 1600Kč/měsíc.
    Od října snížena záloha na 1360Kč > bude za říjen uhrazena státem.
    V listopadu mi uhradí stát 640Kč, já uhradím 720Kč.
    V prosinci uhradím již celou zálohu 1360Kč.
    V závěrečném vyúčtování ještě odečtou poplatek (POZE) 598,95Kč/MW

  94. Svatopluk Beran napsal:

    Já měl počáteční cenu ještě před tím než to všechno začalo u silové elektřiny VT i NT 1 693kč s DPH, (firma nerozlišuje cenu VT a NT, pouze v distribuci je cena za NT nižší), pak to zvedli na 3 327kč s DPH, potom na 5687kč s DPH a teď by to mělo být od 1.11. 11 132kč s DPH. To vše během necelého roku.

    Mám dojem že snížení o OZE bude platit až od příštího roku, ale nejsem si úplně jistý a že teď nezaplatím skoro nic a příští rok cenu k zastropování. To zastropování však bude jen do té doby než vyčerpají těch zapůjčených 130 miliard a to snad může být už v polovině příštího roku.

    Jinak si myslím si že vám to také ještě zvednou.

  95. blade napsal:

    01.10.2022
    https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/ode-dneska-stat-odpousti-placeni-poplatku-za-obnovitelne-zdroje/2264628

    Snížení o POZE platí již od 1.10.2022 až do 31.12.2023. Je vidět, že někteří v tom vládním Sikela chaosu stále tápou 🙂

    Při mé spotřebě mne nějaký zdražovací dopis až tak netrápí 🙂

  96. Svatopluk Beran napsal:

    Dobrý díky. 🙂

    Jisté je, že ze 130 miliard které si – VLÁDA KOALIČNÍ ZMĚNY – vezme jako půjčku na podporu USA obchodní války z Ruskem o Sibiřské energetické zásoby, by čeští mohli provést typický nesouhlasný český prvek středověké demokracie – DEFENESTRACI -, Na začátku třetího tisíciletí, však již pouze vyvedením z přízemí senátu či sněmovny.

    I na ty OZE, které občané sice ušetří v první fázi, však vláda majitelům slunečních elektráren převede prostředky směny, pomocí daní jak od lidí a firem.

    SMUTNÉ JE ŽE VÁLKA VEDENÁ SPOJENÝMI STÁTY O SUROVINY RUSKÉ SIBIŘE A KASPICKÉ OBLASTI JIŽ OD KONCE MINULÉHO STOLETÍ, NEBUDE TRVAT JEN PÁR LET. A ODNÁŠEJÍ TO OBČANÉ BLÍZKÉHO A STŘEDNÍHO VÝCHODU, ČI UKRAJINY. DOBÝT RUSKO BUDE TRVAT A TO I PŘES PÁTÉ RUSKÉ KOLONY PODLE MNE TAK 50 AŽ 100 LET. TO SI VĚTŠINA OBČANŮ VŮBEC NEUVĚDOMUJE A JSOU PŘES DRTIVOU VĚTŠINU REDAKTORŮ I ŠÉFREDAKTORŮ RŮZNÝCH MEDIÍ PODPRAHOVĚ, BEZ KOMPLETNÍCH INFORMACÍ CO SE VLASTNĚ DĚJE, TLAČENI DO NENÁVISTI KE VŠEM, KDO NEAKCEPTUJÍ AMERICKÝ PRINCIP MILITARISTICKÉ GEOPOLITICKÉ HEGEMONIE.

    JE TO SMUTNÉ, ALE I TENTO ODKAZ NÁM PŘINESL HAVEL. DOCELA BY MNE ZAJÍMALO, JESTLI TO ASPOŇ TUŠIL A NEBO NA TOM CÍLENĚ SPOLUPRACOVAL. ČÍM DÁL TÍM VÍC SE DOMNÍVÁM, ŽE JAKO SPOLEČNÍ KAMARÁDI SE SAŠOU VONDROU, TO CÍLENĚ PŘIPRAVOVALI. OBA DVA TOTIŽ VĚDOMNĚ OMEZOVALI A NIČILI SCHOPNOSTI NAŠÍ ARMÁDY TAK, ABY BYLA PO JEJÍ MINIMALIZACI NEZBYTNÁ OCHRANA ČESKÉ REPUBLIKY MOŽNÁ POUZE POMOCÍ ZAOCEÁNSKÉ VELMOCI A MY ZA TUTO OCHRANU, PLATILI VÝCVIKEM OMEZENÝM MNOŽSTVÍ SPECIÁLNÍCH VOJENSKÝCH TERORISTICKÝCH ODDÍLŮ, VYSÍLANÝCH NA MISE DO CELÉHO SVĚTA NA PODORU DALŠÍCH A DALŠÍCH AMERICKÝCH OBCHODNÍCH VÁLEK.

  97. Dvořák napsal:

    Kluci a holky německý si zastropovali plyn pro firmy na ceně,nad kterou můžeme jen slintat. Ještěže jsme s tou Evropou solidární. Ale asi jako jediní.

  98. blade napsal:

    Francie začala poprvé posílat plyn přímo do Německa, aby mu pomohla mírnit dopady energetické krize. Německo na oplátku posílá do Francie elektřinu, které má tato země aktuálně nedostatek, zejména kvůli odstávce zhruba poloviny jaderných reaktorů. Němci zřejmě tu elektřinu Frantíkům vyrábí v (závěrných) paroplynových elektrárnách > perpetuum mobile je na světě. Náš Signalista s Lejnovkou mohou leda tak jen čumět 🙂

  99. Svatopluk beran napsal:

    DVOŘÁKU DĚKUJI!!! TAK TO NEMÁ CHYBU!!! 🙂 PŘESNĚ TO CO JÁ TADY JIŽ HODNĚ PŘES DESET LET TVRDÍM. PŘESNĚJI CO SE ZAČLO DÍT VE SVĚTĚ PO 11 ZÁŘÍ KDYŽ SE POKUSILA BUSCHOVA KLIKA NA PODKLADĚ SAMONÁLETŮ NA VLASTNÍ ÚZEMÍ PŘINUTIT TALIBAN V AFGANISTÁNU NA UMOŽNĚNÍ LEVNÉ VÝSTAVBY PLYNOVODU Z TURKMENISTÁNU DO PÁKISTÁNU. COŽ SE JIM NEPOVEDLO V PODSTATĚ ANI ZA DVACET LET A TAK SE RADĚJI VRHLI HNED PO ZJIŠTĚNÍ ŽE JIM TO ASI NEVYJDE TAHAT TURKMENSKÝ ZKAPALNĚNÝ PLYN Z PLYNOVODU VEDOUCÍHO PŘES AFGANISTÁN DO PÁKISTÁNU, NA PODPORU ZDOKONALENÍ TĚŽBY BŘIDLIČNÉHO PLYNU NA SVÉM ÚZEMÍ A NÁSLEDNĚ JEJ TAHAT DO EVROPY. SAMOZŘEJMĚ ALE MUSÍ NEJDŘÍVE ZABLOKOVAT PŘÍSUN PLYNU Z RUSKA DO ZÁPADNÍ EVROPY NA NĚMŽ ZÁPADNÍ EVROPA STAVÍ SVOJÍ PROSPERITU.

    NO A ODSRALA TO UKRAJINA A S NÍ TO ODSRÁVÁ I EVROPA. JO, JO AMERICKÉ OBCHODNÍ VÁLKY A AMERICKÁ MILITARISTICKÁ DOKTRÍNA DOBYTÍ CELÉHO SVĚTA OBCHODEM VE SVŮJ PROSPĚCH. SAMOZŘEJMĚ DOSTANOU NAKAPÁNO DO TLAMIČKY I PÁTÉ KOLONY. NENÍ NAD PŘEDÁNÍ KLÍČŮ OD SENÁTU SPOJENÝM STÁTŮM AMERICKÝM A NEBO PROHLÁŠENÍ SE AMERICKÝM THAJWANCEM

  100. Dvořák napsal:

    No mě spíš zarazilo,že to vůbec uveřejnili.

    My holt máme smůlu,že Fiala,Černoška a spol považují za svůj svatý grál us rektum.

  101. Jan P napsal:

    V Paříži se demonstruje proti zdražování. 140.000 tisíc protestujících v Paříži.
    Tam to jde, a lidé to umí, jen tupí Češi si všechno nechají líbit a ještě víc ohnou hřbet!
    https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/v-parizi-demonstrovali-proti-drahote-a-necinnosti-pri-ochrane-ovzdusi/2272109

  102. Jan P napsal:

    CNNPrimaNEWS

    „Myslím si, že jeden z těch signálů, že na tom trhu dlouhodobě není něco v pořádku, je to, že Čeští občané jezdí za levnějšími nákupy nejen do Polska, ale také do Německa. To už vám říká tu absurditu té situace,“ uvedla Ilona Švihlíková.

    Macron dnes oznámil, že Francie vystoupí z Energetické charty. Tohle už Evropská komise nemůže jen tak přehlížet. Za poslední 2 týdny tak o odstoupení rozhodlo Polsko, Nizozemsko a Španělsko (Itálie tam není už od roku 2016). Je čas, aby z této korporátní dohody vystoupila celá EU.
    Díky za článek.
    https://denikreferendum.cz/clanek/34539-staty-odchazeji-od-energeticke-charty-ceska-republika-i-eu-by-mely-nasledovat

  103. Svatopluk Beran napsal:

    Jane výborný článek a zároveň se v něm dá proklikat i na to, co je to vlastně ENERGETICKÁ CHARTA ZA SVINSTVO a stejné svinstvo měla Evropa slíbit USA v v transatlantické dohodě TTIP. Naštěstí zatím Evropa tuto smlouvu odmítla. TAK HOLD SPOJENÉ STÁTY PROZATÍM DOSTALY EVROPU NA KOLENA PROXI VÁLKOU NA UKRAJINĚ A PŘIPRAVILI EVROPU O PROSPERITU Z RUSKÝCH ENERGETICKÝCH ZDROJŮ. SAMY SI TÍM DOMA VYTVOŘILI VÝHODNOU ZBROJNÍ KONJUNKTURU A EVROPU VYČERPÁVAJÍ Z EVROPSKÝCH ZBRAŇOVÝCH SYSTÉMŮ. NA TUHLE AMERICKOU HABAĎŮRU UŽ ALE NEMAJÍ ELITY EU KOULE A UŽ VŮBEC NE TI ČEŠTÍ ,,MEDAŘI,, FIALA, RAKUŠAN, JUREČKA, PEKAROVÁ, BARTOŠ, ČI DVA PROAMERIČTÍ AGENTI-TEOLOGOVÉ ,,Z MILIONU CHVILEK PRO DEMOKRACII,,

    JO TO JE TEDA ZMĚNA 🙂 🙂 🙂

    https://denikreferendum.cz/clanek/32130-energeticka-charta-ochrankyne-fosilniho-prumyslu-ktera-nici-klima-i-demokracii

  104. Svatopluk Beran napsal:

    Evropská unie v současnosti s několika desítkami dalších světových států jedná o reformě Energetické charty, jejímž hlavním účelem má být ochrana zahraničních investic do energetiky. Ve skutečnosti však působí jako mocný ochránce zájmů fosilního průmyslu, který obchází demokratické a právní mechanismy států a tahá veřejné peníze z kapes daňových poplatníků.

    Zároveň je jednou z hlavních překážek v tom, aby státy mohly plnit své klimatické cíle a účinně regulovat uhelný, ropný a plynový byznys. Dohoda totiž umožňuje energetickým firmám či jiným investorům žalovat státy za opatření, které ohrozí i HYPOTETICKÉ ZISKY z jejich investic. Prakticky tak fosilní korporace využívají mechanismu Energetické charty k tomu, aby státy žalovaly za snahu o rychlejší uzavírání uhelných elektráren nebo zavádění opatření na ochranu spotřebitelů či životního prostředí.

    Klíčové je, že firmy nežalují státy u regulérních soudů, ale u soukromých mezinárodních arbitráží, které mají řešit spory mezi investory a státy, a jejich pravidla jsou systémově pokřivená ve prospěch soukromého sektoru.

    TAK TO JE PŘESNĚ AMERICKÝ NEOLIBERALISMUS V PRAXI A JAK JSEM DNES ZAZNAMENAL I REAKCE PANA HAMPLA ČI VČERA ZBYŇĎU STAŇURU, TAK I JEJICH. NEJDE JIM TOTIŽ O NÁROD, O VĚTŠINU OBČANŮ, NÝBRŽ O ZISKY PÁR VÝMEČNÝCH.

  105. Svatopluk Beran napsal:

    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-spoluzak-petra-pavla-mel-by-o-sobe-rikat-pravdu-ale-nedela-to-40412392#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

    UŽ JSEM TO TU JEDNOU PSAL JEDNOU, PETR PAVEL SE NARODIL JAKO JAKO VOJÁK. TIHLE LIDÉ JSOU NAPROSTO BEZ MORÁLKY. BUDOU SLOUŽIT KLIDNĚ V JAKÉMUKOLIV REŽIMU VE KTERÉM SE NARODILI A VYRŮSTALI.

    JAKO PREZIDENT ČESKÉ REPUBLIKY JE TO PRO NÁS NEŠTĚSTÍ

    BUDE NÁPOMOCEN JAKO AMERICKÝ AGENT ZAVLÉCT NÁS DO VŠECH AMERICKÝCH VÁLEK

    JAKO KOMUNISTA BY TO UDĚLAL PRO TEHDEJŠÍ SSSR

    JAKO HENLAJNOVEC PRO FAŠISTICKÉ NĚMECKO

    TITO LIDÉ CTÍ PROFESI V JAKÉM KOLIV REŽIMU

  106. Jan P napsal:

    Sváťo, přesně tak. Ano, energetická charta je hrozba pro demokracii a klima, jak píše ve zmiňovaném článku Radek Kubala. Fiala a Sikela nic s tím dělat nebudou. ČR bude poslední, kdo Energetickou chartu opustí.

  107. Svatopluk Beran napsal:

    JO, JE TO ODEESÁCKÁ PARTA LUMPŮ.

    A JEN TAK NÁHODOU PANE PŘEDSEDO SENÁTU VYSTRČILE, ZE SENÁTNÍHO OBVODU JIHLAVY. NEMĚL NÁHODOU BÝT TEN VÁŠ TYP KAPITALISMU O NĚČEM VÍC NEŽ JEN CHODIT PO BYTĚ ZA TMY ČI POZIČNÍCH ŽÁROVEK A NEMUSET SE HALIT DO VRSTEV LNU NEBO BAVLNY? A TÍM NÉST ZODPOVĚDNOST ZA AMERICKÉ A TO JAK UŽ PŘÍMO FYZICKÉ NELEGÁLNÍ VÁLKY, ČI LOGISTICKY CHYTŘE VYGENEROVANÉ PROXI VÁLKY SE ZEMĚMI, KTERÉ DISPONUJÍ COBY NAŠI VZDÁLENOSTNĚ BLÍZÍ OBCHODNÍ PARTNEŘI, ZÁSOBAMI LEVNÝCH ENERGETICKÝCH SUROVIN? JE SKUTEČNĚ NUTNÉ V ZÁJMU VAŠÍ OSOBNÍ POMSTYCHTIVOSTI KOMUNISTŮM, ZA TO ŽE BYLA VAŠÍ RODINĚ ZNEMOŽNĚNA VÝROBA HASIČSKÝCH POTŘEB PO ROCE 1948, SNIŽOVAT NYNÍ ŽIVOTNÍ ÚROVEŇ DRTIVÉ VĚTŠINY ČESKÝCH OBČANŮ? JSTE SI SKUTEČNĚ JISTÝ ŽE OMEZOVÁNÍ ŽIVOTNÍCH POTŘEB OBČANŮ KOLEM VÁS, VÁS A VAŠI RODINU NAPLŇUJE TÍM SPRÁVNÝM USPOKOJENÍM?

  108. Jan P napsal:

    Baví mě, jak voliči Spolu zjišťují, že spolek vedený ODS je banda diletantů.
    Všichni si prý máme utáhnout opasky. Mimo politiky, kteří si teď přidají na platech víc jak 12 %. Zaslouží si to? Ne.

  109. Svatopluk Beran napsal:

    ZAPOMNĚL JSEM PŘIDAT ODKAZ NA TUTO ÚŽASNOU PRÁCI VIZIONÁŘE ROLLA.

    https://img.signaly.cz/upload/9/6/4002e2c828eecf04a8adb93cacedf1/Ben%20Roll%20-%20Kdo%20tedy%20m%C5%AF%C5%BEe%20b%C3%BDt%20spasen.pdf

    DOCELA BY MNE ZAJÍMALO KAMPAK SE NÁM CHLAPEC VYPAŘIL, ČÍM SE DNES ŽIVÍ I ZDALI SE ZMĚNILI NĚJAK VÝRAZNĚ JEHO MAJETKOVÉ POMĚRY ZA POSLEDNÍ ČTYŘI ROKY.

  110. Svatopluk Beran napsal:

    NĚJAK SE MI VYPAŘIL PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK, KTERÝ POUKAZOVAL NA MILION CHVILEK PRO DEMOKRACII A JEHO LÍDRY MINÁŘE A ROLLA, KTEŘÍ BYLI PRVNÍ JENŽ HLÁSALI ČESKÉMU ZUBOŽOVANÉMU LIDU – PŘICHÁZEJÍCÍ ZMĚNU – TAK HOLD TU TA ZMĚNA KONEČNĚ JE. UŽ JE TO TADY – UŽ JE TO TADY – UŽ JE TO TADY. ČESKÁ KOALIČNÍ VLÁDA – ZMĚNY – SI BERE DLUHY PRO ČESKÉ OBČANY NA ŘEŠENÍ DŮSLEDKŮ AMERICKÝCH OBCHODNÍCH PROXI VÁLEK.

  111. Svatopluk Beran napsal:

    TAK BAZÉNY PREJ BUDOU PŘES ZIMU OTEVŘENY. AKORÁT SI BUDEME MUSET VZÍT NEOPRÉNY. 🙂 TAK HLAVNĚ PANE VYTRČILE KUPŘEDU PRAVÁ, KUPŘEDU PRAVÁ ZPÁTKY NI KROK A JEŠTĚ ZKONTROLOVAT JESTLI BY NEBYLY NĚJAKÉ DALŠÍ KLÍČE NA PŘEDÁNÍ A NAHRÁT NĚJAKÝ TEN ROZHOVOR MEZI NEJVĚRNĚJŠÍMI

    https://www.youtube.com/watch?v=rCQJJGr-q98#utm_content=organic&utm_term=jake%C5%A1%20milo%C5%A1&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz&title=Milo%C5%A1%20Jake%C5%A1%20-%20..%20%C5%99ekn%C4%9Bme%2C%20pan%C3%AD%20Zagorov%C3%A1%20je%20to%20mil%C3%A1%20holka%20..%20(1989)

  112. Svatopluk Beran napsal:

    TAK HLAVNĚ NEDÁVEJTE PANE VYSTRČILE AMERIČANŮM KLÍČE OD ČESKÝCH ŠKOLEK, PROSÍM, PROSÍM KDYŽ UŽ JE TEĎ TADY TA VAŠE – ZMĚNA – A JSTE DOKONCE I AMERICKÝM VAZALEM NA TAJWANU.

    https://cnn.iprima.cz/videa/cnndomaci/usa-otraslo-straseni-malych-deti-ve-skolce

  113. Zdeněk Gryc napsal:

    4 Beránci za sebou

    1 Beran
    a/ dříve Gastarbeiter strýčka Sama
    b/ nyní Putinův politruk
    —————————
    Senátora Vystrčila
    si velice váží:
    Ing. arch. Zdeněk Gryc

  114. Jan P napsal:

    Jasně. Starobní důchodce Gryc si rád utáhne opasek, ať může poctivý politik KONEČNĚ vyžít z valorizovaného platu!

  115. Svatopluk Beran napsal:

    NO HLAVNĚ JESTLI UŽ MÁ PAN SOCIALISTICKÝ ARCHITEKT GRYC NAPLÁNOVANÝ BARÁK Z DOSTATKEM POZIČNÍCH SVĚTEL, VČAS ZAKOUPENÝ NEOPRÉN DO ZAKRYTÉHO BAZÉNU, KOŠÍK NA KUBÁNSKÉ POMERANČE A ŽIDLIČKU DO FRONTY NA SOCIÁLKU. 🙂 PAN PŘEDSEDA SENÁTU VYSTRČIL VÁM UŽ SEPÍŠE NĚJAKÝ TEN MANUÁL JAK VŠE V ŠETRNOSTI UŽÍVAT.

  116. blade napsal:

    Češi sežerou kdejaký sajrajt 🙂

    Podle toho taky vypadají … jak prasata před porážkou 🙂

    https://youtu.be/lBVUP6QCf50

  117. blade napsal:

    Evropský statistický úřad Eurostat zveřejnil data za první polovinu roku 2022 ohledně cen elektřiny a plynu pro domácnosti. Zvláště v ceně elektřiny vychází Česko nelichotivě. Cena se oproti první polovině minulého roku zvedla o 62 %. U plynu to bylo ještě víc, tam ovšem Česko předběhla řada jiných zemí. Europoslanec ANO Ondřej Kovařík už se nechal slyšet, že se jedná o smutnou vizitku vlády Petra Fialy. Slaví naopak europoslankyně maďarského Fideszu.

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ceske-nestesti-Nejvetsi-narust-cen-elektriny-V-zapadni-zemi-pokles-o-pulku-719077

  118. Svatopluk Beran napsal:

    ŽE BY TUDY JEDNA Z LOGISTICKÝCH AMERICKÝCH CESTIČEK K PROXI VÁLCE NA UKRAJINĚ A ENERGETICKÉ CHUDOBĚ EVROPY VÝHODNÉ PRO SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ SE SVÝMI DRAHÝM BŘIDLICOVÝM PLYNEM.

    JIŽ JSEM TU NĚKOLIKRÁT CELÝ TENTO ČLÁNEK Z 21.9. 2007 PŘETISKOVAL. DNES PŘETISKUJI JEN ČÁST ČLÁNKU K DOVYKRESLENÍ DNEŠNÍ AMERICKÉ PROXI VÁLCE PROTI RUSKU NA UKRAJINĚ, KTERÁ JE VE SKUTEČNOSTI DLOHODOBĚ PŘIPRAVOVANÁ A JEJÍŽ SOUČÁSTÍ BYL ZŘEJMĚ I AMERICKÝ RADAR V BRDECH, TŘICET KILOMETRŮ OD NAŠEHO HLAVNÍHO MĚSTA. JIŽ TENKRÁT SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ PLÁNOVALY PŘÍPADNÉ NIČENÍ NAŠEHO HLAVNÍHO MĚSTA A OBJETOVÁNÍ JEHO OBYVATEL JEJICH GEOPOLITICKÝM ZÁJMŮM.

    Kissingerovo ultimátum Putinovi
    Mike Whitney

    Téma jednání: „Rusko-USA: Pohled na budoucnost“. Výsledky jednání? Jak lakonicky řekl H. Kissinger při odchodu (nezaznamenaném západními svobodnými médii): „Oceňujeme čas, který nám prezident Putin věnoval a otevřený způsob s jakým nám vyjádři svoje stanovisko“. V diplomatickém žargonu, „otevřenost“ znamená „absolutní rozdíl“. Mohli mluvit o protiraketovém deštníku, který Bush rozmisťuje v Polsku a Česku. O Kosovu, proti jehož nezávislosti se Putin staví. Nebo snad o Iránu, kterému Moskva pomáhá při obohacování uranu. A nebo, a to je pravděpodobnější, o tom jak Gazprom vyhodil americké a anglické ropné společnosti z arktického naleziště Shtokman v Barentsově moři, aby se spojil s Totalem. Nebo o ropovodech, které Putin staví ze Střední Asie a které „likvidují“ západní.

    Tohle jel říci Kissinger a další do Moskvy a vyjádřili to zcela jednoznačně: použijeme každého prostředku, abychom získali Kaspik. Kdokoli se nám v tom pokusí zabránit, bude považován za „hlavního protivníka“. Nebo řečeno rusky „glavny protivnik“. A toto je imperiální politika, ne šílenství neokonzervativců, jejichž vykonavatelem je Busch Jr. On odejde, ale tato politika bude dovedena do konce příštím prezidentem USA, ať už to bude kdokoli, protože to bylo rozhodnuto v neměnných centrech moci. Pro ně je to literárně řečeno otázka života nebo smrti. Bude použit každý prostředek. Řízená nestabilita, hnutí za nezávislost vzniklá z ničeho, „barevné demokracie“, obchody se zbraněmi, „islámské“ atentáty, čečenské a kosovské, propaganda a psychologická válka, démonizace. Všechny prostředky. Až po hrozbu jadernou válkou Moskvě, skutečnému „darebáckému státu“, který je třeba srazit.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Shtokman_field

    Pole Shtokman (též pole Stockman ; rusky : Штокмановское месторождение ), jedno z největších světových nalezišť zemního plynu , leží v severozápadní části Jižní Barentsovy pánve v ruském sektoru Barentsova moře (3 7000 mi ) severně od poloostrova Kola . Jeho zásoby se odhadují na 3,8 bilionu krychlových metrů (130 bilionů kubických stop) zemního plynu a více než 37 milionů tun plynového kondenzátu.

    Původně se plánovalo přepravovat Shtokmanův plyn do Spojených států jako kapalný zemní plyn (LNG) . Později Gazprom naznačil, že většina vyrobeného zemního plynu bude prodána do Evropy prostřednictvím plánovaného plynovodu Nord Stream 2 . Za tímto účelem bude vybudováno potrubí z pole Shtokman do Murmanské oblasti a dále přes poloostrov Kola do Volchova v Leningradské oblasti . [24] Elektrárna LNG bude umístěna u vesnice Teriberka , asi 100 kilometrů (62 mil) severovýchodně od Murmansku.

  119. Svatopluk Beran napsal:

    JINAK SE DOMNÍVÁM ŽE VÁLKA BĚHEM ZIMY SKONČÍ. ZELENSKÝ ÚLOHU UŽITEČNÉHO IDIOTA PRO SPOJENÉ STÁTY A EVROPU SPLNIL. USA ROZMÍSTÍ SVÉ ATOMOVÉ ZBRANĚ NA ÚZEMÍ KTERÉ UKRAJINĚ ZŮSTANE. USA NENECHAJÍ PDNOUT UKRAJINU ÚPLNĚ NA ÚSTA A PROTO DODÁVKY ZBRANÍ NA VÁLKU PŘERUŠÍ, VÁLKU ZASTAVÍ ABY MOHLA UKRAJINA ZAČÍT SUROVINAMI A PRACÍ ZBYLÝCH OBČANŮ SPLÁCET DLUHY. EVROPŠTÍ PODNIKATELÉ SE VRHNOU NA UKRAJINU JAK HLADOVÝ PSI A BĚŽNÍ OBČANÉ EVROPY BUDOU SVOU ENERGETICKOU CHUDOBOU A INFLACÍ DOTOVAT SVÉ EVROPSKÉ PODNIKATELE NA DRANCOVÁNÍ UKRAJINY A AMERICKÉ OBČANY V POSILOVÁNÍ KURZU DOLLARU.

  120. Svatopluk Beran napsal:

    TAKTO VIDÍ ŽIVOT BĚŽNÉHO ČLOVĚKA NA TÉTO PLANETĚ PRAVICOVÝ POLITICI V ČELE S PŘEDSEDOU SENÁTU MILOŠEM VYSTRČILEM, JAKMILE UŽ TO NEPŮJDE ANI S UMĚLÝMI CHLOPNĚMI, ENDOPROTÉZAMI, BAJPÁSY SRDCE A NA PRÁŠKÁCH PROTI BOLESTI, TAK ŠUP NA OHEŇ A DO URNY A NEBO SE POLOŽIT DO RAKVE. V PODSTATĚ JIŽ ČLOVĚK NEMŮŽE VYTVÁŘET PO ŠEDESÁTI LETECH FYZICKÉ VÝKONY, ALE JE DŮLEŽITÉ ABY NEMUSELA PRAVICE VYPLÁCET DŮCHODOVÉ DÁVKY A TAK SE BUDOU OBČANÉ UMĚLE DRŽET MIMO SOCIÁLNÍ SYSTÉM.

    MAKAT CELÝ ŽIVOT V PROSPĚCH VÝMEČNÝCH ELIT JAK V OTROKÁŘSKÉ SPOLEČNOSTI, TO JE CÍL PANA AMERICKÉHO PŘEDSEDY ČESKÉHO SENÁTU VYSTRČILA.

    V běžných provozech jsou lidé schopni pracovat do 75 let, říká lékař.

    TO SE ASI PAN DOKTOR ASI TOTÁLNĚ PO.R.L

    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-v-beznych-provozech-jsou-lide-schopni-pracovat-do-75-let-rika-lekar-

    Práce je přirozená součást života a důchodový věk je jen – SPOLEČENSKOU SMLOUVOU -, říkají lékaři specializující se na stárnutí. Zvýšení důchodového věku si umí představit, ale je třeba brát ohled na ty, kdo mají náročné povolání.

    DŮCHODOVÝ VĚK JE PRO PANA VYSTRČILA SPOLEČENSKOU SMLOUVOU AMERICKÉHO NEOLIBERÁLNÍHO STÁTU, S OBČANEM. ŽÁDNÉ PRÁVO NA VÝBĚR VLASTNÍHO ŽIVOTA PO 40 LETECH PRÁCE. NEMAJÍ PRÝ NA TO PROSTŘEDKY. SVĚT BOHATNE – TEDA 1PROCENTO OBČANŮ SVĚTA A OSTATNÍ NA TO, JAK V OTROKÁŘSKÉ SPOLEČNOSTI, MAJÍ S JEDNÍM NEBO DVĚMA SVETRY NAVÍC MAKAT. VÝBORNĚ-VÝBORNĚ THAJVANSKÝ ROZDAVAČI KLÍČŮ OD ČESKÉHO SENÁTU AMERICKÉ ELITĚ.

  121. Svatopluk Beran napsal:

    Takže překlad výše zmíněného článku v dnešní době amerických ÚČELOVÝCH HIBRIDNÍCH INFORMACÍ V ČESKÉM MEDIÁLNÍM PROSTORU.

    Čistý akt války proti Rusku: Liz Trussová přibila britskou operaci k vyhození plynovodů Nord Stream do povětří – zde je důvod, proč byla „odstoupena“

    Na nedodržování bezpečnostních protokolů, které je známkou jeho nedostatečnosti, prý doplatila bývalá premiérka Británie Liz Trussová, která nejen povolila vyhození ruských ropovodů Nord Stream do povětří, ale také poslala zprávu se slovem „Hotovo“ pro amerického ministra zahraničí Anthonyho Blinkena jen minutu po útocích na potrubí.

    Nyní se válka na Ukrajině rozšiřuje, protože je jisté, že Rusové na tento jasný válečný akt Británie odpoví.

    Britové a Američané předpokládali a zcela oprávněně, že Německo se podvolí tlaku lidu a uzavře vlastní dohodu o nákupu ruského plynu. Vymysleli tedy plán vyhozením potrubí Nord Stream do povětří. Operaci provedli Britové.

    Když začaly explodovat plynovody Nord Stream, senzory v potrubí ruské plynárenské společnosti GAZPROM spustily alarmy, které signalizovaly, že tlak prudce a náhle poklesl. GAZPROM pak věděl, že potrubí bylo rozbité. Všechny počítače GAZPROM, které zaznamenávaly minuty/sekundy, kdy byly spuštěny alarmy senzorů, používají pro časové značky koordinovaný světový čas (UTC).

    Přesně minutu poté, co se na GAZPROM spustil poplach, se na iCloudu objevily záznamy iPhone premiérky Liz Trussové, která použila svůj iPhone k odeslání textové zprávy A. Blinkenovi, ministru zahraničí USA.

    Zpráva zněla: „Hotovo.“

    Počítače iCloud také používají koordinovaný světový čas pro časová razítka zpráv. Navzdory skutečnosti, že Rusko a Spojené království jsou v různých časových pásmech, UTC dokazuje, že to bylo doslova jednu minutu po explozi ropovodu GAZPROM, kdy Liz Truss poslala textovou zprávu Blinkenu.

    Nikdo jiný nevěděl, že potrubí bylo vyhozeno do povětří. GAZPROM věděl, že je problém, ale nevěděl co a proč. Liz Trussová věděla. Protože to byla britská vláda, kdo provedl sabotáž.

    Zakladatel platformy Megaupload a Mega pro sdílení souborů Kim Schmitz, aka Kim Dotcom, na Twitteru uvedl, že Truss poslal Blinkenovi zprávu „je konec“ minutu po explozích Nord Streamu.

    Dotcom tweetoval:

    „Jak Rusové vědí, že Spojené království ve spolupráci s USA vyhodilo do povětří ropovody North Stream? Protože @trussliz použila svůj iPhone k odeslání zprávy ‚Job done‘ na @SecBlinken minutu poté, co vybuchlo potrubí.“

    „Není to jen Pět očí, kdo má přístup ke všem databázím Big Tech. Sofistikované kybernetické jednotky mají také Rusko a Čína. Legrační je, že vládní úředníci s nejvyššími bezpečnostními prověrkami stále upřednostňují šifrované iPhony před těmi vydanými NSA a GCHQ.“

    Před několika dny Moskva obvinila britské námořnictvo z útoků z 26. září. Tisková tajemnice ruského ministerstva zahraničí Maria Zakharová reagovala na tweety dot-com a napsala na Telegram:

    „Zajímá mě odpověď Londýna na následující otázku: Poslala britská premiérka Liz Trussová napsat americkému ministru zahraničí Anthonymu Blinkenovi ‚Hotovo‘ hned poté, co byl vyhozen plynovod Nord Stream?“

    „Miliony lidí na celém světě čekají na reakci Londýna ,“ řekla Zakharová.

    29. října britský Daily Mail oznámil, že soukromý telefon Liz Trussové byl v létě napaden hackery. Co se týče obsahu telefonu, zatím nebylo nic známo.

  122. Svatopluk Beran napsal:

    VŠICHNI JSME SI JISTĚ VŠIMLI ŽE KOMENTÁŘE A ZPRÁVY O TOM, JAK SI SAMI RUSOVÉ VYHODILI PLYNOVODY K VŮLI TOMU, ŽE CHTĚJÍ DOSTAT EVROPU NA KOLENA USTALY A NAJEDNOU JE KLID PO PĚŠINĚ.

    TYPICKÁ AMERICKÁ HYBRIDNÍ MEDIÁLNÍ VÁLKA. ZPŮSOBIT DĚSIVÝMI ZPRÁVAMI NA EMOCE PROSTÝCH LIDÍ STRACH A PAK, JELIKOŽ VLASTNÍM A OVLÁDÁM MEDIA, OD ŠOKUJÍCÍ ZPRÁVY VYCOUVAT NEPOKRAČOVÁNÍM ROZŠIŘOVÁNÍ BLBOSTÍ.

    VČERA JSEM V SAUNĚ VYSLECH HOVOR DVOU MLADÝCH CHLAPCŮ. PODLE TOHO JAK A ČEM PRACOVNĚ BAVILI, TO NEBYLI ŽÁDNÍ DĚLŇASOVÉ. SOUČÁSTÍ HOVORU BYLA I ZMÍŇKA O TOM JAK PUTINOVI VOJÍCI V RUSKU, DOMA, STŘÍLÍ NEKOMPROMYSLNĚ DO PROTESTUJÍCÍCH. A TO I DO ŽEN S DĚTMI.

  123. Jan P napsal:

    Naprostý souhlas.
    Svatopluk Beran říká:
    Středa, 2. 11. 2022 v 8:36

    S důchodovým věkem nad 65.
    Potíž je v tom, že se sice dožíváme vyššího věku, ale většinou nemocní, duševně a fyzicky zchátralí, použitelní jen v nenáročných zaměstnáních.

    Hlavně, že Milion chvilek pro idiocii pořádá provládní demonstraci.
    ELEKTŘINA ZDRAŽILA V ČR O 62%, NEJVÍC V EU.
    Moudré hlavy z NERVu se daly dohromady. Dumaly, jak ušetřit.
    Zavedení školného, obnovení karenční doby, osekání rodičáku a spousta dalších neotřelých nápadů.

  124. Svatopluk Beran napsal:

    Jo přesně jak za Topola. Prostě to zkouší ve jménu AMERICKÉHO NEOLIBERALISMU ZNOVU A ZNOVU. NEDIVÍM SE ODS, STAN A NETOP 22, TO DŘÍV BÝVALA JEDNA STRANA. ALE KDU-ČSL A PIRÁTI, TAK TO TEDY DÍLO.

    DOBŘE SI VŠICHNI PAMATUJME LIDOVCE A PIRÁTY CO JE TO ZA BANDITY S PLÁŠTĚM DO VĚTRU.

    NO A KOMUNISTA VE VÝCVIKU ZPRAVODAJCŮ PROTI ZÁPANÍ DEMOKRACII ZA KOMUNISTŮ A PO ZMĚNĚ REŽIMU GENERÁL NATO PAVEL, TEĎ BY MNĚL BÝT PRESIDENTEM. TĚM LIDEM SNAD HRABE.

    POJEM, PŘI STUDIU EKONOMIKY NA VYSOKÝCH EKONOMICKÝCH ŠKOLÁCH SVĚTA, PRO ŘÍZENÝ ROZKLAD EKONOMIKY STÁTU, SE BUDE V BUDOUCNOSTI NAZÝVAT
    – FIALOVÁ VLÁDA – TO BUDE PRO STUDENTY NĚCO OBDOBNÉHO, JAKO KDYŽ SE VYUČUJE O TUNELOVÁNÍ – TANELING – , KDY KAŽDÝ STUDENT EKONOMIKY KTERÝ NEVÍ, ŽE SE TENTO POJEM VZTAHUJE K – ČESKÉ REPOBLICE ZA ÚŘADOVÁNÍ VÁCLAVA KLAUSE Z ODS – , PROPADÁ. .

  125. blade napsal:

    Češi mají nejdražší elektřinu v Evropě. Přitom patří k jejím největším vývozcům na světě.

    https://www.kurzy.cz/zpravy/668138-cesi-maji-nejdrazsi-elektrinu-v-evrope-pritom-patri-k-jejim-nejvetsim-vyvozcum-na-svete/

  126. Jan P napsal:

    Kdo je skutečný parazit na tomhle systému ?
    Zeptají se novináři ministra Sikely, jak ve světle nejnovější daňové optimalizace pana Křetínského vnímá své zářijové rozhodnutí poskytnout Křetínskému vysoké půjčky na zálohy pro energetickou burzu za pro něj výhodných podmínek?

  127. blade napsal:

    K dražším energiím se v Jihlavě přidá i dražší vodné. Dle Občasníku snad o třetinu.

    🙁

  128. Jan P napsal:

    Kontrolní otázka: kdo volil Demoblok((jedno, jestli s dredy nebo s pleší). Máte, co si zasloužíte. Nebo jste je nevolili a dokážete akorát sedět na prdeli a nadávat u piva. Válkovy nadstandardy si taky plně zasloužíte.
    https://www.novinky.cz/….cz

    Teď, když po volbách v Jihlavě vládne ANO, tak to bude určitě lepší, jak za předchozích vlád. Žádné zdražování vodného pro domácnosti apod. nebude. Tohle nejsou demokratické vlády, ale boží trest.

  129. blade napsal:

    Za vše po 89. nejvíce mohou volení bývalí komouši, nomenklaturní kádři a levičáci pak rozlezlí i v tzv. demo stranách či v justici i jinde v božím trestu:

    Pithart, Kočárník, Telička, Štěch, Antl, Emmerová, Veleba, Zeman, Kubera, Čuba, Dlouhý, Císař, Klaus, dle Klause ultralevičák Havel, Rychetský, Fenyk, B.Chalupa, Metnar, Babiš, Válková, Vozdecký, J.Musil, J.Filip, D.Uhlíř, P.Šámal, M.Jansta, T.Zima, J.Majstr atd. atd.

    Takže zde někdo výše, včera v čase 18:02, brečí na svém správném hrobě 🙂

  130. blade napsal:

    Zpráva dne na Novinkách 🙂

    Evropa by brzy mohla být čistým dovozcem aut. Kvůli elektromobilům z Číny.

    V zemích Evropské unie by mělo být od roku 2035 prakticky nemožné pořídit si nový automobil na benzin či naftu. Státy EU vedené českým předsednictvím koncem října dohodly s Evropským parlamentem podrobnosti nových pravidel, která od zmíněného roku výrazně prodraží jakékoli emise z nových vozů. Dohodu ještě musí schválit europarlament a Rada EU zastupující státy.

    Nejchudší pěšky, střední třída na kolech nebo sdílená doprava, nejbohatší elektromobil a z Číny ho dostanou již nabitý 🙂

  131. Jan P napsal:

    K pochopení, proč je tahle země beznadějně zkurvená, stačí tento komentář.

    blade říká:
    Pondělí, 7. 11. 2022 v 11:07

    Kdo drží tyhle vlády(Fialova, v Jihlavě ODS+ANO) určitě není levičák !

    „Došlápnout si na nízkopříjmové obyvatelstvo a seniory, které je nevolilo a pokud zůstane při smyslech volit ani nikdy nebude.
    Vytvořit podmínky pro privatizaci penzijního a zdravotního systému (sen všech neoliberálů).
    Rozeštvat společnost…“
    https://casopisargument.cz/?p=46591

  132. Zdeněk Gryc napsal:

    Svatopluk Beran říká:
    Středa, 2. 11. 2022 v 8:36
    S důchodovým věkem nad 65.
    Potíž je v tom, že se sice dožíváme vyššího věku, ale většinou nemocní, duševně a fyzicky zchátralí, použitelní jen v nenáročných zaměstnáních.

    „Jaký je fyzický stav 40letého Rusa?
    Nebo 50letého?
    Jak tam bude běhat, skákat, spát na chladné zemi?
    A co jeho prostata?
    A co jeho ledviny po neustálém pití alkoholu? „
    —————–

    Takže co „NA-TO“ ???

    Další šílenost z ruských médií:
    Posílejme na frontu 18leté děti, ať nemusíme platit vdovám
    dnes 5:18
    Luděk Fiala
    Další v civilizovaném světě těžko pochopitelný výrok padl minulý týden ve vysílání
    ruského Rádia Komsomolskaja pravda.

    Stanice spadající pod stejnojmenné noviny uvedla rozhovor s překladatelem,
    spisovatelem a aktivistou Dmitrijem Pučkovem,
    který zcela vážně doporučuje posílat na ukrajinskou frontu mladíky ve věku 18 let,
    kteří ještě nemají ženy a děti, aby se předešlo vyplácení odškodného za jejich smrt.

    Foto: Profimedia.czDmitrij Jurijevič Pučkov
    Článek
    Pučkov řečený Goblin se v rozhovoru s moderátorem Ivanem Pankinem vyjadřoval k neúspěchům ruské armády na ukrajinské frontě.
    Podle něj armáda složená z profesionálních vojáků, kteří podepsali smlouvu, nestačí na tak rozsáhlý úkol, jako je udržení tisíc kilometrů dlouhé frontové linie.
    Částečná mobilizace tento problém neřeší, neboť řada odvedenců je na válku příliš stará.
    Proto je potřeba do války posílat vojáky základní služby.

    „Sto padesát tisíc vojáků profesionální armády nemůže držet frontovou linii a zároveň postupovat vpřed.
    To prostě fyzicky nejde,“ upozorňuje Pučkov.
    Proto je podle něj potřeba vytvořit „normální“ národní armádu.
    „Vycvičení 18letí vojáci budou muset být posláni na frontu, aby se účastnili bojů.

    Místo toho, abychom povolávali 40leté, kteří mají vyšší vzdělání, byznys,
    ženu a tři děti a jejichž smrt na frontě způsobí nutnost platit penzi ženě a dětem a tak dál.

    Půjdou 18letí, jakkoliv to může znít cynicky.
    Jinak to nejde,“ prohlásil 61letý Pučkov.

    Ve svém pragmatickém proslovu dále zmínil,
    že starší občané Ruska nejsou již fyzicky způsobilí podat ve válce adekvátní výkon.

    „Jaký je fyzický stav 40letého Rusa?
    Nebo 50letého?
    Jak tam bude běhat, skákat, spát na chladné zemi?
    A co jeho prostata?
    A co jeho ledviny po neustálém pití alkoholu?
    Copak to je nějaké monstrum?“ ptá se Pučkov.

    A zcela klidným a chladným hlasem pokračuje:
    „Děti. Děti musí sloužit v armádě dva roky a účastnit se bojů.“

  133. Zdeněk Gryc napsal:

    „plodné a množily se“.

    Ruský kněz, který ženy vyzýval, aby posílaly syny umírat, sám zemřel na frontě
    SEZNAM ZPRÁVY

    Foto: Profimedia.cz
    Kněz Michajl Vasiljev je již třetím duchovním představitelem Ruské pravoslavné církve, který zemřel od začátku ruské invaze na Ukrajinu.
    18:15
    Na ukrajinské frontě byl zabit ruský pravoslavný kněz, který tvrdil, že pokud budou mít Rusky více dětí, nebude je tolik trápit posílat své syny do války.
    Článek
    Ruský vojenský duchovní Michajl Vasiljev na sebe nedávno upozornil kontroverzním rozhovorem,
    ve kterém ruské ženy povzbuzoval,
    aby byly

    „plodné a množily se“.

    Tvrdil, že pokud budou mít více dětí,

    nebude jim tak líto posílat své syny do války na Ukrajině.

    Osud, který jejich synům nabízel, nakonec stihnul jeho samotného.
    Ruská pravoslavná církev v neděli informovala o tom, že
    Vasiljev byl zabit na ukrajinské frontě, píše server The Moscow Times.
    Jednapadesátiletý kněz Michajl Vasiljev zemřel

    „při plnění pastoračních povinností v oblasti zvláštní vojenské operace na Ukrajině 6. listopadu ráno,“

    uvedla v prohlášení Ruská pravoslavná církev.

  134. Zdeněk Gryc napsal:

    Svatopluk Beran říká:
    Středa, 2. 11. 2022 v 8:36
    TAKTO VIDÍ ŽIVOT BĚŽNÉHO ČLOVĚKA NA TÉTO PLANETĚ PRAVICOVÝ POLITICI V ČELE S PŘEDSEDOU SENÁTU MILOŠEM VYSTRČILEM, JAKMILE UŽ TO NEPŮJDE ANI S UMĚLÝMI CHLOPNĚMI, ENDOPROTÉZAMI, BAJPÁSY SRDCE A NA PRÁŠKÁCH PROTI BOLESTI, TAK ŠUP NA OHEŇ A DO URNY A NEBO SE POLOŽIT DO RAKVE. V PODSTATĚ JIŽ ČLOVĚK NEMŮŽE VYTVÁŘET PO ŠEDESÁTI LETECH FYZICKÉ VÝKONY, ALE JE DŮLEŽITÉ ABY NEMUSELA PRAVICE VYPLÁCET DŮCHODOVÉ DÁVKY A TAK SE BUDOU OBČANÉ UMĚLE DRŽET MIMO SOCIÁLNÍ SYSTÉM.
    MAKAT CELÝ ŽIVOT V PROSPĚCH VÝMEČNÝCH ELIT JAK V OTROKÁŘSKÉ SPOLEČNOSTI,
    —————
    Tak tak a ne jinak…
    Viz předchozí 2 komentáře.

    POSÍLAT DĚTI NA SMRT
    TO JE TAK BLBÉ,

    ŽE SE TO NEDÁ ANI VYMYSLET !!!

    TAKŽE JE TO „SVATÁ“ PRAVDA ???

    „Svato“ – pluku ???

    ————————————

    „MAKAT CELÝ ŽIVOT V PROSPĚCH VÝMEČNÝCH ELIT JAK V OTROKÁŘSKÉ SPOLEČNOSTI,“

    Svatopluk Beran makal v USA

    5 let

    tak si užívejte důchodu za vymakané doláče

    Svato-pluku

  135. Zdeněk Gryc napsal:

    RUSKO DNES

    „plodné a množily se“.

    Ruský kněz, který ženy vyzýval,
    aby posílaly syny umírat,
    sám zemřel na frontě

    USA 1944
    Pět Sullivanů
    • The Sullivans

    Drama / Historický / Válečný / Životopisný
    USA, 1944, 112 min
    Režie:
    Lloyd Bacon
    Kamera:
    Lucien N. Andriot
    Hudba:
    Alfred Newman, Cyril J. Mockridge
    Hrají:
    Anne Baxter, Thomas Mitchell, Selena Royle, Trudy Marshall, Ward Bond, Bobby Driscoll, James Cardwell, John Alvin, John Nesbitt, Mae Marsh (více)

    Paní Sullivanová svému muži postupně povila děvče a pět synů.
    Všichni společně vytvořili jednu spokojenou americkou rodinu.

    Spokojenou až do dne, kdy Japonsko v prosinci 1941 napadlo přístav Pearl Harbor.

    Bratři Sullivanové byli vychováni jako vlastenci a tak neváhají a přihlásí se do služby v armádě.
    Do války odchází všech pět bratrů, i ten nejmladší, který se nedávno oženil.
    Velení splní jejich přání, aby zůstali pohromadě.
    A tak jsou bratři umístěni na jednu bitevní loď.

    Recenze (8)
    VÍCE

    Skuby47
    Válečné filmy nepatří mezi mé oblíbené, ale tento je výjimečný.
    Nebudu hodnotit herecké výkony, ani technickou stránku, protože těch 70 let, které uplynuly od jeho natočení je třeba zohlednit.
    Převážná část tohoto spíše protiválečného než válečného snímku ukazuje dětství a dospívání pěti obyčejných kluků, kteří žijí v dobré rodině jeden pro druhého.
    Film zobrazuje v dobře vystižené dobové atmosféře, co to dá práce a starostí,
    než se z dítěte vychová dospělý člověk, aby pak v jediné chvíli veškerá námaha rodičů ztratila smysl.

    Příběh byl natočen podle skutečnosti a navíc je stále aktuální.

    Pokud byl zamýšlen jako náborový do armády, tak u mne vyvolal pocity zcela opačné.(05.05.2014)

    Viděl jsem tenhle film už dost dávno, ale dojem ve mně zůstal dodnes.
    5 naprosto normálních kluků, kteří žili obvyklé životy, dělali obvyklé vylomeniny,prali se, učili se kouřit, no prostě žili.
    Do toho vstoupila II.válka

    /PUTINOVA SPECIELNÍ AKCE ???/

    a oni narukovali dobrovolně jen s jednou podmínkou,
    že budou sloužit na jedné lodi a bydlet budou v jedné místnosti.
    Po zásahu lodi torpédem zemřeli tři, krátce po potopení lodi zemřeli i poslední dva.
    Rodiče přišli o všechny děti….,příšerné.
    Zmizela celá generace Sulivanova rodu.
    Jeden by řekl, prosté lidské neštěstí, ale pětkrát toho bylo více než moc.
    Na jejich památku byla nějaká bitevní loď pojmenována Five Sullivans.

    ZG:
    „Viděl jsem tenhle film také už dost dávno, ale dojem ve mně zůstal do-dnes.“
    Aktualitou dnes je Ukrajina

  136. Svatopluk Beran napsal:

    TAKŽE SI PODÍVEJME JAK SI PAN ARCHITEK SOCIALIZMU A MERICKÝ UDAVAČ GRYC NEUSTÁLE NABÍHÁ V ČESKÉ PROPAGANDĚ NA VIDLE A DĚNÍ V USA ZCELA BĚŽNÉ, ALE V ČR NEZVEŘEJŃOVANÉ, POUZE VE VZTAHU K RUSKU UVEDENÉ, DÁVAJÍ HLUPÁKŮM ŠANCI SE PROJEVIT.

    V RUSKU SE VYJÁDŘIL NĚJAKÝ HLUPÁK ŽE SE BUDOU POSÍLAT DO VÁLKY 18 KLUCI. ARCHITEKT GRYC OKAMŽITĚ SI NASEDL NA VIDLE. PODÍVEJME SE DO USA.

    Američanům chybí vojáci, uvažují proto o SNÍŽENÍ VĚKU BRANCŮ na 16 let

    Jedním ze způsobů, jak překonat personální problémy v americké armádě, může být snížení věku branců, uvádí The Washington Times. V současné době se diskutuje o možnosti snížit minimální věk branců ze 17 na 16 let. Uvádí se, že tento krok podniklo již mnoho zemí, například Velká Británie.

    https://www.narodni-noviny.cz/americanum-chybi-vojaci-uvazuji-proto-o-snizeni-veku-brancu-na-16-let/

    Válka ve Vietnamu

    5-ti mužům zabitým ve Vietnamu bylo pouze 16.

    11 465 padlým bylo pouze 20 let.

    Průměrný věk vojákovi bojujícímu ve Vietnamu bylo 22 (ve 2.světové válce 26).

  137. Svatopluk Beran napsal:

    DNES SE OBJEVILA V ČESKÝCH MEDIÍCH INFORMACE O ZAVEDENÍ POVINNÉ VOJENSKÉ VÝCHOVY NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V RUSKU. NÁZEV ČLÁNKU – To nejnebezpečnější, co se děje v Rusku Povinná indoktrinace dětí – A HNED FOTO POD TITULKEM PŘÍSPĚVKU – HLUPÁKŮM – KTEŘÍ SI POZORNĚ NEPROČTOU PŘÍSPĚVEK CELÝ A BEZ POUŽITÍ MOZKU PŘELOUSKNOU I ZPRÁVU POD FOTEM, NASKOČÍ OKAMŽITĚ CHLUPY NA CELÉM TĚLE A JE JIM JASNÉ ŽE PUTIN JE VESMÍRNÝ ŠÍLENEC.

    ŽE JE TATO VÝCHOVA V USA BĚŽNOU SOUČÁSTÍ VÝUKY A NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I VÝCVIKU, VŠAK ANI ŘÁDKU. SÁM ZE SVÉ ZKUŠENOSTI, KDY JSEM SE BYL PODÍVAT NA PŘEDÁNÍ DIPLOMU PŘI ÚSPĚŠNÉM ZAKONČENÍ HIGH SCHOOL SVÉ PŘÍTELKYNĚ, JSEM BYL PŘEKVAPEN JAK TATO CEREMONIE PROBÍHALA. NASTOUPENÍ ŽÁCI A ŽÁKYNĚ STŘEDNÍ ŠKOLY PO PŘEDÁNÍ DIPLOMŮ SE POSTAVILI NA SCHODY E ŠVÉDSKÝCH LAVIČEK DO TŘECH ŘAD NAD SEBOU A PŘI AMERICKÉ HYMNĚ MUSELI POVINĚ DRŽET RUKU NA SRDCI A PŘIHLÍŽET OTÁČENÍM HLAVY ZA AMERICKOU VLAJKU, NESENOU MEZI DVĚMA, VE VOJENSKÝCH UNIFORMÁCH S PUŠKAMA NA RAMENO ŽÁKY ŠKOLY. TI DOŠLI NA JEDEN KONEC, TAM SE POŘADOVĚ OTOČILI A ŠLI NAZPĚT. AMERICKÁ VLAJKA VLÁLA, SEDMNÁCTILETÉ DĚTI TOČILI ZA VLAJKOU A VOJÁKY HLAVU, RUKU TISKLI K SRDCI A NĚKTEŘÍ SI I ZPÍVALI. MUSEL JSEM SE POSUNOUT STRANOU A OTOČIT, ABY NEBYLO VIDĚT JAK SE MI DRAL SMÍCH DO OBLIČEJE PŘI UVĚDOMNĚNÍ SI, JAK ČEŠTÍ MATURANTI S VYSVĚDČENÍM ÚČASTNÍ POVINSKÉ ŠAŠKÁRNY.

    Vojenská výchova v Americe
    17. ledna 2007, Lenka Schröpferová

    http://www.studentik.cz/clanky/vojenska-vychova-v-americe.html

    Po tváři mi stékají pramínky potu, marně se pokouším popadnout dech a mám pocit, že nedokáži udělat jediný další krok. Přesto běžím dál, jedna noha, druhá… Khaki tričko se mi lepí na zpocená záda, vypadávám z rytmu, který udává seržant námořní pěchoty vyřváváním jakési písničky. Už nemůžu dál, zvedá se mi žaludek, chci to vzdát a zastavit se. Ostatní kadeti mi k tomu ale nedají příležitost. Soused ve formaci mě bere za ruku, vytáhne mě do kopce a povzbudivě na mě mrkne. „To zvládneš, dáváš to v pohodě.“ To už se ale ozývá seržantův řev: „Zastavit, stááát.“ Vydechnu úlevou, mám pocit, že jsem to zvládla, když v tom… „K zemi a kliky!“ Vrhám se k zemi, marně se z ní pokouším zvednout a proklínám den, kdy jsem si na americké střední škole zapsala předmět s podivnou zkratkou JROTC.

    Rozvoj služby a vlastenectví
    Junior Reserve Officers‘ Training Corps (JROTC) je program pro střední školy vytvořený a financovaný americkými ozbrojenými silami. Jeho cílem je podpořit a rozvíjet u studentů vlastenectví, zodpovědnost a službu Spojeným státům americkým. Na mé střední škole probíhal program spadající pod námořní pěchotu a mezi studenty byl velmi oblíbený. Tento vojenský předmět je volitelný a nepředpokládá se, že by všichni studenti, kteří jej absolvují nastoupili do některé větve amerických ozbrojených sil. Na vlastní kůži jsem se přesvědčila, co studium JROTC obnáší.

    Maskáče a mariňácká hymna
    Do školy jsem chodila stejně jako ostatní studenti jednou týdně v maskovací uniformě a zpočátku bylo těžké si na ni zvyknout. Nové kanady tlačily a tlusté vlněné ponožky nepříjemně kousaly. Celá uniforma musela být dokonale upravená na inspekci, která každý týden probíhala. Po večerech jsem leštila kanady, které se musely blýskat jak zrcadlo. Stejně jsem druhý den ztrácela na inspekci body, protože se seržantovi nikdy nezdály dost vyleštěné.

    V jiných hodinách jsme probírali vojenskou teorii a to nazpaměť. Museli jsme si přesně pamatovat posloupnost rozkazu od prezidenta až po naši jednotku, vojenské hodnosti jednak nás kadetů a také skutečných vojáků a různé definice a poučky. Bylo to nudné, nezáživné a mně to připadalo naprosto nesmyslné. Na závěr každé hodiny se zpívala mariňácká hymna. Kluci se snažili přeřvat jeden druhého a mezi jejich hlubokými hlasy vynikaly tenoučké hlásky nás tří děvčat.

    Praktická část výuky byla zábavnější. Pochodovali jsme po školním dvoře ve formacích a učili se okamžitě reagovat na povely. Přes velkou snahu jsem občas udělala chybu a kliky za trest potom museli dělat všichni. Snad i díky této zkušenosti jsme se spolužáky vždy drželi při sobě a vždy si ve všem pomáhali.

    PRO ZDEJŠÍ ARCHITEKTY, KTEŘÍ SE ANI ZA SOCÍKU NENAUČILI ČÍST MEZI ŘÁDKY, PŘIKLÁDÁM ASPOŇ JEDEN ODSTAVEC Z ČLÁNKU O TOM JAK SE PLÁNUJE V RUSKU INDOKRINACE DĚTÍ.

    Podle školního kalendáře pro školní rok 2022–2023 v Rusku mají 10.–11. třídy, tedy poslední dva roky studia, přibližně 1 122 hodin výuky za rok, a to bez mimoškolních aktivit.

    TAK TO BYLO NĚCO MÁLO O HYBRIDNÍ PROPAGANDĚ ČESKÝCH MEDIÍ PRO ARCHITEKTY

    JAK JE NA-TO- M NA VIDLÍCH NAPÍCHLÝ ARCHITEKT

  138. Svatopluk Beran napsal:

    DOKONČENÍ K PŘEDEŠLÉMU PŘÍSPĚVKU.

    Náčelník generálního štábu Ruské federace Valerij Gerasimov pro agenturu TASS uvedl, že nový předmět by se měl týkat studentů posledních dvou let studia a mělo by mu být vyhrazeno nejméně 140 hodin za školní rok.

    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-to-nejnebezpecnejsi-co-se-deje-v-rusku-povinna-indoktrinace-deti-

    A JAK OHLAŠUJÍ NAŠE HYBRIDNÍ MEDIA BUDOUCÍ DĚNÍ V RUSKU, KDYŽ V USA JE NAPROSTO BĚŽNOU SOUČÁSTÍ VÝCHOVY MLADÝCH LIDÍ K CELOSVĚTOVÉMU AMERICKÉMU BARBARSTVÍ, KTERÉ JIŽ POZNALY VYŠŠÍ DESÍTKY ZEMÍ SVĚTA.

    🙂 VYŠÍ NEBO NIŽŠÍ DESÍTKY, STOVKY, TISÍCE, DESETITISÍCE PROTESTUJÍCÍCH – TO JE TAKÉ ZAJÍMAVÉ NOVUM V ČESKÝCH HYBRIDNÍCH MEDIÍCH 🙂

    Nezávislí akademici mají za to, že podobný přístup dokáže během několika let indoktrinovat mladou ruskou generaci: promění ji z lidí přinejmenším apatických či vysloveně proti válce v ochotné bojovníky.

    „Potřebují mobilizovat mládež, aby byla opravdu nadšená, že jde do zákopů. To by situaci dramaticky změnilo,“ řekl již citovaný profesor Judin s tím, že indoktrinace probíhá „na všech úrovních, od univerzit až po mateřské školy“.

    Vojenský výcvik byl ve školách v Sovětském svazu (SSSR) poprvé zaveden v roce 1918. Týkal se tehdy patnácti až dvacetiletých studentů. Tento stav platil až do roku 1962, kdy předmět úřady zrušily pro všechny studenty středních škol. K obnovení vojenského výcviku pro studenty středních a odborných škol došlo o pět let později. Definitivně bylo nařízení zrušeno ministerstvem školství v období perestrojky, tedy těsně před pádem SSSR.

  139. Zdeněk Gryc napsal:

    Vidle Svatopluka Berana
    jsou nástrojem na permanentní kydání hnoje na USA,

    v zájmu mírotvorce Putina,
    žáka Stalina,

    dříve spojence Hitlera

  140. Svatopluk Beran napsal:

    HNŮJ TADY NA CELÝ SVĚT KROMĚ ZÁPADU, KYDÁTE AKORÁT VY. POKUD MÁ NĚKDO NASRÁNO NA HLAVĚ – MYSLÍM TÍM USA – NENÍ NIC ŠPATNÉHO NA TOM KDYŽ SE TO, NA ROZDÍL OD VAZALSKÝCH AMERICKO ČESKÝCH SAMOCENZUROVANÝCH MEDIÍ A TO I DILETANSKÉ DNEŠNÍ ČESKÉ VLÁDY, ZVIDITELŇUJE.

    SPOJENCEM HITLERA BYL KDE KDO. NAPŘÍKLAD, JEDním Z HLAVNÍCH FINANČNÍ DONÁTORŮ HITLERA A JEHO STRANY BYL AMERICKÝ ATOMOBILOVÝ VELIKÁN HENRY FORD. NEHLEDĚ NA TO ŽE BEZ INVESTICÍ AMERICKÝCH BANK DO HITLEROVY EKONOMIKY, BY ŽÁDNÝ HITLER ANI FAŠISTICKÉ NĚMECKO NEEXIXTOVALO. ŽE SI STALIN SNAŽIL KOUPIT DOČASNÝM SPOJENECTVÍM S HITLEREM ČAS NA DOVYBUDOVÁNÍ ARMÁDY PO ZRADĚ ANGLIE A FRANCIE NA ČESKÉ REPUBLICE, VY NIJAK SE SVÝM ZJEDNODUŠENÝM VNÍMÁNÍM GEOPOLITYKY SVĚTOVÝCH MOCNOSTÍ, NEZMĚNÍTE.

  141. Zdeněk Gryc napsal:

    Společné prohlášení
    komunistických stran
    +
    Svatopluka Berana
    k
    vývoji na Ukrajině

    Společné prohlášení komunistických stran k vývoji na Ukrajině

    Ne imperialistické válce na Ukrajině!

    Je nutný nezávislý boj proti monopolům a jednotlivým buržoazním třídám,

    za svržení kapitalismu,

    za posilování třídního boje proti imperialistické válce, za socialismus!

    1. Komunistické a dělnické strany, které podepisují toto společné prohlášení, se staví proti imperialistickému konfliktu na Ukrajině, jenž představuje jeden z důsledků tragické situace pro národy utvářené po svržení socialismu a rozpuštění Sovětského svazu. Jak buržoazní, tak oportunistické síly, které po léta bojovaly proti SSSR a nedávno oslavily 30. výročí jeho rozpuštění a umlčely skutečnost, že obnovení kapitalismu znamenalo demontáž historických výdobytků pracujících a lidu a vrátilo národy SSSR zpět do éry třídního vykořisťování a imperialistických válek, jsou zcela odhaleny.
    2. Vývoj na Ukrajině, jenž se odehrává v rámci monopolního kapitalismu, je spojen s plány USA, NATO a EU a jejich zásahy v oblasti v souvislosti s jejich tvrdého soutěžení s kapitalistickým Ruskem o kontrolu nad trhy, surovinami a dopravními sítěmi země. Tyto snahy jsou skryty imperialistickými mocnostmi, které jsou v konfliktu a prosazují své vlastní záminky, jako je „obrana demokracie“, „sebeobrana“ a právo „zvolit si své aliance“, dodržování zásad OSN nebo OBSE nebo údajný „fašismus“, přičemž záměrně oddělují fašismus od kapitalistického systému, který ho vyvolává a využívá.
    3. Odsuzujeme činnost fašistických a nacionalistických sil na Ukrajině, antikomunismus a pronásledování komunistů, diskriminaci ruskojazyčného obyvatelstva, ozbrojené útoky ukrajinské vlády proti lidu v Donbasu. Odsuzujeme využívání reakčních politických sil Ukrajiny, včetně fašistických skupin, euroatlantickými mocnostmi k realizaci jejich plánů. Kromě toho je nepřijatelná antikomunistická rétorika proti Leninovi, bolševikům a Sovětskému svazu, k níž se uchyluje ruské vedení, aby ospravedlnilo své vlastní strategické plány v oblasti. Nic však nemůže pošpinit obrovský přínos socialismu v Sovětském svazu, který byl mnohonárodnostním svazem rovnocenných socialistických republik.
    4. Rozhodnutí Ruské federace nejprve uznat „nezávislost“ takzvaných „lidových republik“ v Donbasu a poté přikročit k ruské vojenské intervenci, která probíhá pod záminkou ruské „sebeobrany“, demilitarizace a „defašizace“ Ukrajiny, nebylo učiněno za účelem ochrany obyvatel regionu nebo míru, ale za účelem prosazování zájmů ruských monopolů na ukrajinském území a jejich nelítostného soupeření se západními monopoly. Vyjadřujeme solidaritu s komunisty a národy Ruska a Ukrajiny a stojíme na jejich straně, abychom posílili boj proti nacionalismu, který podporuje každá buržoazie. Národy obou zemí, které žily v míru a společně prosperovaly v rámci SSSR, stejně jako všechny ostatní národy nemají zájem stranit tomu či onomu imperialistickému nebo spojenectví, jež slouží zájmům monopolů.
    5. Zdůrazňujeme, že iluze podporované buržoazními silami, které tvrdí, že by v Evropě mohla existovat „lepší bezpečnostní architektura“ díky intervenci EU, NATO „bez vojenských plánů a agresivních zbraňových systémů na svém území“, „pro-mírová EU“ nebo „mírový multipolární svět“ atd., jsou vysoce nebezpečné. Žádný z těchto předpokladů nemá nic společného s realitou; jsou zavádějící pro antikapitalistický a antiimperialistický boj, který se snaží pěstovat dojem, že může existovat „mírový imperialismus“. Pravdou však je, že NATO a EU, stejně jako každá kapitalistická nadnárodní unie, jsou spojenectví dravců s hluboce zpátečnickou povahou a nemohou se stát pro-lidovými, budou i nadále jednat proti právům pracujících a lidí a národů; že kapitalismus jde ruku v ruce s imperialistickými válkami.
    6. Vyzýváme národy zemí, jejichž vlády jsou zapojeny do vývoje, zejména prostřednictvím NATO a EU, ale také Ruska, aby bojovaly proti propagandě buržoazních sil, které lákají lid k mlýnku na maso imperialistické války za použití různých falešných záminek. Aby požadovaly uzavření vojenských základen, návrat domů vojáků z misí v zahraničí, aby posílily boj za odpoutání se zemí od imperialistických plánů a spojenectví, jako je NATO a EU.
    7. Zájem dělnické třídy a lidových vrstev vyžaduje, abychom posílili třídní kritérium pro analýzu vývoje, abychom vytyčili vlastní nezávislou cestu proti monopolům a buržoazním třídám, pro svržení kapitalismu, pro posílení třídního boje proti imperialistické válce, pro socialismus, jenž zůstává aktuální a potřebný jako vždy.
    Strany, jež podepsaly Společné prohlášení
    1. Komunistická strana Bangladéše
    2. Komunistická strana El Salvadoru
    3. Komunistická strana Řecka
    4. Komunistická strana Mexika
    5. Komunistická strana dělníků Španělska
    6. Komunistická strana Turecka

    http://www.solidnet.org 24. 2. 2022

  142. Svatopluk Beran napsal:

    🙂

  143. Zdeněk Gryc napsal:

    TGM:

    „Pravda vítězí“

  144. Svatopluk Beran napsal:

    Zdeněk Gryc říká:
    Středa, 9. 11. 2022 v 20:11
    TGM:

    „Pravda vítězí“

    PRAVDA NENÍ A ANI NEMŮŽE BÝT NIKDY POUHÉ MÉ PŘÁNÍ A NEBO TUŽBA. ZCELA JISTĚ SE PRAVDA VŮBEC NEMUSÍ SLUČOVAT S MOU ČI POTŘEBOU NĚKOHO JINÉHO A NAŠIMI ŽIVOTNÍMI VIZEMI.

    CITACE OD BERANA, ALE DOMNÍVÁM SE ŽE TAKOVOU MYŠLENKU UŽ MUSEL PREZENTOVAT I NĚKDO JINÝ A CHYTŘEJŠÍ NEŽ BERAN.

    TAKÉ SI PŘEJI A VĚŘÍM TOMU ŽE PRAVDA MUSÍ ZVÍTĚZIT

    ALE CESTA K NÍ JE SLOŽITÁ A DLOUHÁ A NIKDY NENÍ V TEN OKAMŽIK, KDY SE UDÁLOST DĚJE. TEPRVE AŽ ČAS DOKÁŽE ODSTRČIT LEŽ A INTRIKY MOCNÝCH.

    PŘEMÝŠLIVÝ ČLOVĚK SI VŠAK DOKÁŽE UDĚLAT OBRÁZEK SKUTEČNOSTI I MEZI ŘÁDKY BĚŽNÉ MEDIÁLNÍ MASÍRACE A PROPAGANDY.

  145. Svatopluk Beran napsal:

    DOMNÍVÁM SE ŽE STAŽENÍ RUSKÉ ARMÁDY ZA DNĚPR JE DOMLUVA MEZI RUSKEM A USA, O KTERÉM UKRAJINA VŮBEC NIC NETUŠÍ. ASI TO BUDE SOUČÁST DNEŠNÍCH AMERICKÝCH VOLEB A UVĚDOMNĚNÍ SI TOHO, ŽE NASTANE DROBNÁ ZMĚNA INTENZITY A LOGIKY PODPORY USA UKRAJINĚ. USA V PODSTATĚ DOSÁHLY MOŽNÉHO, CO JIM RUSKO POVOLILO. I KDYŽ SE ATOMOVÉ ZBRANĚ NA UKRAJINU DOSTANOU DŘÍV NEŽ S TÍM USA POČÍTALY, NEBUDOU VŠAK ROZMÍSTĚNY PŘÍMO NA HRANICÍCH RUSKA ČI NA KRYMU. RUSKO NA OPLÁTKU PŘESUNE SVÉ ATOMOVÉ ZBRANĚ BLÍŽ K USA. PRAVDĚPODOBNĚ TO BUDE KUBA NEBO NĚKTERÝ JINÝ STÁT STŘEDNÍ AMERIKY, MOŽNÁ VENEZUELA, POKUD TAM NEUDĚLÁ URYCHLENĚ AMERIKA BAREVNOU REVOLUCI. USA BUDOU BOHATNOUT NA DODÁVKÁCH ZBRANÍ DO EVROPY JAKO ZA 2sv A ZE SVÉHO FRAKOVANÉHO PLYNU, CPANÉHO DO EVROPY. UKRAJINA BUDE TŘETÍM A POSLEDNÍM SCHODEM PADAJÍCÍHO HOVNA EVROPSKÝCH PODNIKATELŮ. ZÁPADNÍ EVROPA-STŘEDNÍ EVROPA- UKRAJINA A USA TAM BUDOU MÍT ATOMOVÉ ZBRANĚ. MYSLÍM ŽE TO NEBUDOU ZBRANĚ NATA PROTOŽE DO NATA NEMŮŽE VSTOUPIT ZEMĚ S NEVYŘEŠENOU HRANICÍ, TO SE ALE NEVZTAHUJE NA SAMOSTATNÉ ZBRANĚ USA. TEĎ NASTANE TAK TŘICET LET KLIDU A EVROPSKÉ DRANCOVÁNÍ UKRAJINY, VYDÁVANÉ ZA OBNOVU UKRAJINY, KTERÉ BUDOU PLATI BĚŽNÍ OBČANÉ EVROPY A EVROPSKÉ I SVĚTOVÉ ELITY SI Z FINANCÍ NA PODORU UKRAJINY BUDOU MAZAT MEDÍČEK NA SVÁ KONTA. ZA TŘICET LET SE PAK UKRAJINŠTÍ OBYVATELÉ STANOU OPĚT NÁSTUPNICKOU VÁLEČNOU POTRAVOU POKUSU AMERICKÉ ARMÁDY K OBSAZENÍ RUSKÝCH SUROVINOVÝCH ZDROJŮ TAJÍCÍ SIBIŘE.

    SAMOZŘEJMĚ BY TO TAK NEMUSELO BÝT, POKUD BY SI OBČANÉ TÉTO PLANETY ŘEKLI – TAK, SNAD BY VÁM UŽ MOHL, ,,SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ,, TEN OBCHODNÍ, GLOBALISTICKÝ TERORISMUS A VRAŽDĚNÍ OBYVATEL VE VAŠEM TOUŽEBNÉM AMERICKÉM TISÍCILETÍ, STAČIT.

  146. Zdeněk Gryc napsal:

    Svatopluk Beran říká:
    Čtvrtek, 10. 11. 2022 v 8:29

    …SAMOZŘEJMĚ BY TO TAK NEMUSELO BÝT, POKUD BY SI OBČANÉ TÉTO PLANETY ŘEKLI – TAK, SNAD BY VÁM UŽ MOHL, ,,SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ,, TEN OBCHODNÍ, GLOBALISTICKÝ TERORISMUS A VRAŽDĚNÍ OBYVATEL VE VAŠEM TOUŽEBNÉM AMERICKÉM TISÍCILETÍ, STAČIT.
    ——————————————————————–
    Společné prohlášení
    komunistických stran
    k vývoji na Ukrajině

    Společné prohlášení komunistických stran k vývoji na Ukrajině
    Ne imperialistické válce na Ukrajině!
    Je nutný nezávislý boj proti monopolům a jednotlivým buržoazním třídám,
    za svržení kapitalismu,
    za posilování třídního boje proti imperialistické válce, za socialismus!
    ———————–
    JAK SE BERAN,
    PUTINŮV TROL
    IDEOLOGICKY LIŠÍ ?

  147. Svatopluk Beran napsal:

    VRAŽDĚNÍ, MUČENÍ A ZNEUŽÍVÁNÍ OBČANŮ CELÉHO SVĚTA SPOJENÝMI STÁTY AMERICKÝMI PO 2SV NENÍ NIC, CO NENÍ PRAVDA KTERÁ VŽDY ZVÍTĚZÍ, JAK JIŽ PSAL T.G. MASARYK.

    POUZE ČESKÝ ARCHITEKT SOCIALIZMU S LENINSKÝM VUMLEM, UDAVČ GRYC A PODOROVATEL AMERICKÉHO ZÁKONA O MUČENÍ NA GUANTANÁMU O TOM NEVÍ A DĚLÁ STÁLE SLEPÉHO A MRTVÉHO BROUKA. S TAKOVOU OSOBNÍ MORÁLKOU A SLEPOTOU SE UŽ MUSÍ ČLOVĚK NARODIT.

  148. Svatopluk Beran napsal:

    Chudoba ve Spojených státech amerických

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Chudoba_ve_Spojen%C3%BDch_st%C3%A1tech_americk%C3%BDch

    Mezi odhady počtu lidí v USA žijících v chudobě jsou malé rozdíly. Jedna organizace odhaduje, že v roce 2015 13.5 % Američanů (43.1 miliónů) žilo v chudobě. A přesto ostatní odborníci zdůrazňují číslo Američanů žijících ve „skoro chudobě“, kterých je skoro 100 miliónů, neboli skoro třetina populace USA. Počínaje v třicátých letech, míry relativní chudoby konsistentně překročily míry ostatních bohatých zemí. Nejnižší míry chudoby jsou v New Hampshire, Vermontu, Minnesotě a v Nebrasce, které mají mezi 8.7 % a 9.1 % populace žijících v chudobě.

    V roce 2011 dosáhla dětská chudoba rekordních čísel, kdy 16.7 miliónů dětí žilo v domácnostech, které neměly jistotu jídla. To je skoro o 35 % více než čísla v roce 2007. V roce 2013 zařadila zpráva z UNICEF USA jako druhou zemi s nejvyšší relativní dětskou chudobou v dnešním vyspělém světě. Podle studie od Urban Institute, vydané v roce 2016, náctiletí lidé, kteří vyrůstali v komunitách s nízkým příjmem, jsou často nuceni se přidat k nějakému gangu, šetřit se školními obědy, prodávat drogy nebo nabízet sexuální aktivity, protože si nemohou dovolit jídlo.

  149. Jan P napsal:

    Prosím pana Gryce, pokud není dezinformátor, aby uvedl zdroj. Předem děkuji.

    Zdeněk Gryc říká:
    Čtvrtek, 10. 11. 2022 v 9:16
    „Společné prohlášení komunistických stran k vývoji na Ukrajině
    Ne imperialistické válce na Ukrajině!
    Je nutný nezávislý boj proti monopolům a jednotlivým buržoazním třídám,
    za svržení kapitalismu,
    za posilování třídního boje proti imperialistické válce, za socialismus!“

    Jistě. USA – velmoc, která má svůj zdravotní a sociální systém v naprostém pořádku, proto si může dovolit velkorysé investice do zahraničních vojenských akcí…
    Do zdravotnictví nadstandardy, do školství školné, a budeme mít zdravotnictví jako USA. Drahé a naprosto nefunkční pro nikoho kromě nejbohatších jako pan Gryc.

  150. blade napsal:

    Nadčasový Jan Werich:

    https://youtu.be/AwSK-6Y83-4?t=43

    …Hej, pane králi, nebuď líný,
    vem hadry a di mezi lid,
    poznáš, co je živořit z dřiny,
    uvidíš za den tolik špíny,
    do smrti nebudeš mít klid.

    A vůbec velkomožní páni,
    přijďte se na nás podívat,
    vy páni, kteří jste tím vinni,
    že bída z lidí lotry činí,
    že vlky z lesů žene hlad.

    Myslete si, že jsme jen lůza,
    že se nás nemusíte bát.
    Jednou však popadne Vás hrůza,
    až pod okny vám budeme řvát.

    Hej, křečkové a bařtipáni,
    je čas, budeme účtovat,
    pánové, sami jste tím vinni,
    že bída z lidí lotry činí,
    že nás proti vám žene hlad.

  151. Svatopluk Beran napsal:

    NO A PAK ŽE S – PĚTIKOALIČNÍ ZMĚNOU PRO DEMOKRACII SPOLUPRACUJÍCÍ S MILIONEM CHVILEK PRO DEMOKRACII, POD VEDENÍM ČESKÝCH TEOLOGŮ MINÁŘE A ROOLA – NEBUDE PRÁCE DOST.

    KDYŽ SE O PRÁCI ZA PŮL MILIARDY POSTARÁ I BEZ SOUTĚŽE U AMEICKÉ FIRMY – COLT – ČESKÁ MINISTRINĚ VÁLKY ČENOCHOVÁ Z ODS, BUDE RUČNÍCH GRANÁTŮ, DO KAŽDÉ ČESKÉ RODINY HABADĚJ.

    Obrana chce koupit granáty za půl miliardy. Bez soutěže, na základě dopisu s příslibem české výroby.

    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-obrana-chce-koupit-granaty-za-pul-miliardy-bez-souteze-na-zaklade-dopisu-s-prislibem-ceske-vyroby-

    TO BY HAVEL ASI NEROZSEDĚL NA ŽÁDNÉ ZE SVÝCH LAVIČCE V DISKUZI S KOMUNISTY O ZBYTEČNOSTI VÝROBY ZBRANÍ, KDY NEBEZPEČÍ VÁLKY PŘECI V KAPITALISMU NEEXISTUJE, TO VŠECHNO ZBROJENÍ ZÁPADU BYLO JENOM PROTI BUDOVÁNÍ KOMUNISTICKÉ SPOLEČNOSTI V SSSR A JEHO SATELITŮ.

  152. Zdeněk Gryc napsal:

    Jan P říká:
    Čtvrtek, 10. 11. 2022 v 17:37
    Prosím pana Gryce, pokud není dezinformátor, aby uvedl zdroj. Předem děkuji.

    Není zač :

    Strany, jež podepsaly Společné prohlášení
    1. Komunistická strana Bangladéše
    2. Komunistická strana El Salvadoru
    3. Komunistická strana Řecka
    4. Komunistická strana Mexika
    5. Komunistická strana dělníků Španělska
    6. Komunistická strana Turecka

    http://www.solidnet.org 24. 2. 2022

  153. Zdeněk Gryc napsal:

    Svatopluk Beran říká:
    Čtvrtek, 10. 11. 2022 v 14:19
    POUZE ČESKÝ ARCHITEKT SOCIALIZMU S LENINSKÝM VUMLEM, UDAVČ GRYC

    Vážený pane Beran,
    kam se hrabete na:

    Převzato a zkráceno:

    1. blade říká:
    Úterý, 2. 11. 2021 v 11:59
    Bohužel po dobrém to nejde > hele ty starej vole z Březinek či bůhví odkud…
    …Takže SOUDRUHU a RUDÝCH POUHÝ SLOUHO nick Gryc > vyliž si prdel !
    https://pngset.com/images/wtf-memes-best-collection-of-funny-wtf-pictures-meme-happy-birthday-flip-off-stencil-face-person-human-transparent-png-1611981.png

  154. Jan P napsal:

    Pane Gryci, tenhle web zahraničních komunistických a dělnických stran bolševického směru fakt neznám.
    Jak jste na něj narazil ? Nicméně to údajné Společné prohlášení jsem tam nenašel.
    Já nejsem stoupenec bolševiků. Aby jste se v tom lépe orientoval. Pojem anarchokomunismus vznikl až docela pozdě a to jako odpověď na bolševickou revoluci, kdy bolševici se označovali za „komunisty“.

  155. Jan P napsal:

    Opava: Abyste

  156. Zdeněk Gryc napsal:

    Nicméně to údajné Společné prohlášení jsem tam nenašel.

    je zde:

    Zdeněk Gryc říká:
    Středa, 9. 11. 2022 v 16:57
    Společné prohlášení
    komunistických stran

  157. Zdeněk Gryc napsal:

    Jan P říká:
    Čtvrtek, 10. 11. 2022 v 17:37
    Prosím pana Gryce, pokud není dezinformátor, aby uvedl zdroj.
    Předem děkuji…

    …Drahé a naprosto nefunkční pro nikoho kromě nejbohatších jako pan Gryc.

    Prosím pana anonyma „Jan P“, pokud není dezinformátor, aby uvedl zdroj.
    Předem děkuji…

  158. blade napsal:

    Chtěl na Západ > a najednou kryt železnou oponou (CZ-West) loajálně stavěl komoušům paláce > dodnes s medailí od Miloše kryt železno-betonovou oponou (UKaPLaH-Ost) stále hnije na Vysočině > denunciant 🙂

  159. Zdeněk Gryc napsal:

    Jan P říká:
    Čtvrtek, 10. 11. 2022 v 17:37
    Prosím pana Gryce, pokud není dezinformátor, aby uvedl zdroj.
    Předem děkuji…

    blade říká:
    Pondělí, 14. 11. 2022 v 22:03

    dodnes s medailí od Miloše

    Prosím pana blade, pokud není dezinformátor, aby uvedl zdroj.
    Předem děkuji…

    Ing.arch.Zdeněk Gryc

  160. Zdeněk Gryc napsal:

    ZE SLUŠNOSTÍ NEJDÁL DOJDEŠ ?
    STÁLE PLATÍ ?
    NENÍ MOŽNÉ SE OMLUVIT ?

    1. blade říká:
    Úterý, 2. 11. 2021 v 11:59
    Bohužel po dobrém to nejde > hele ty starej vole z Březinek či bůhví odkud…
    …Takže SOUDRUHU a RUDÝCH POUHÝ SLOUHO nick Gryc > vyliž si prdel !
    ———-
    blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06
    S. architekt nemá o službě na čáře ani páru,
    zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili
    Potkat na čáře architekta,
    tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem,
    tak se na místě zesere strachy :-).
    Vy kubo z jihlavských Nemanic

  161. Zdeněk Gryc napsal:

    PS.
    MODROU KNÍŽKU NEMÁ,

    MÁ KÁDROVÝ POSUDEK KSČ:

    Okresní výbor KSČ Brno IV.16, březen 1959.

    Požadovaný posudek na p.Gryec, otec pochází z úřednické rodiny matka je náboženský fanatik,
    otec pracoval celou dobu jako obchodní cestujíc,
    oba mají nevyjasněné poměr k našemu státnímu zřízení.
    V tomto duchu byl vychován jejich syn Ing Zdeněk.

    Jeho chování, postoj ke společnosti, atd. neskýtá záruku,
    že bude přínosem pro naši lidovou armádu.

    Na znečitelněném razítku je pouze

    Okresní výbor KSČ Brno IV.

    Jeho chování, postoj ke společnosti, atd. neskýtá záruku,
    že bude přínosem pro naši lidovou armádu.

    S „blade“
    je to naopak:

    ELITA

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59
    Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě,
    zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS
    než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA. Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR, kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu

  162. Zdeněk Gryc napsal:

    PS. OPAKOVÁNÍ MATKA MOUDROSTI:

    a/
    Gryc-„Jeho chování, postoj ke společnosti, atd. neskýtá záruku,
    že bude přínosem pro naši lidovou armádu.“

    b/
    blade-„zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS“

  163. blade napsal:

    Když Česko chudne, měli by chudnout i důchodci, říká Hampl z NERVu 🙂

    Tak je to správné, tak to má být, krizi by měli pocítit i penzisté 🙂

    —————————————————————

    OPAKOVÁNÍ MATKA MOUDROSTI:
    6.10.2018 (JL)
    „Nestačil jsem se divit, protože já už se navenek moc neprojevuji. Ale má to pro mě velký osobní význam a byl to velký zážitek,“ komentuje Gryc udělení ceny i její předání na Hradě.

    ————————————————————–

    Vrána k vráně sedá, president Miloš přítele-architekta si hledá 🙂

  164. Jan P napsal:

    Panu Grycovi

    Prosím o ten přímý odkaz: Společné prohlášení bolševických stran.
    Nestrašte slaměnými panáky. Proč se např. neznepokojujte tím, jak náš pan demokratický premiér Fiala se na greenwashinové konferenci objímá s fašistkou(Giorgia Meloni) ? Jak se potácíme mezi neschopnými vládami a hrozbou fašizace naší společnosti ? Liberálové a pravičáci jako vy tady 30 let straší komunismem a levicovým extremismem. Nespokojeným lidem s vládnoucí elitou se jim ale dnes nabízí malý český fašismus a proruský nacismus. Jste spokojený pane Gryci ? Za každou kritikou kapitalismu vidíte jen komunismus a totalitu. Ano, liberálové jako vy drží fašistům otevřený dveře. Váš boj s SPD apod. je kulturní, cejtíte se nadřazeny, ne ideologický.
    Co se týče do zdravotnictví nadstandardy, do školství školné. Není problém vám předložit x dat a zdrojů o takto naprosto nefunkčním systému zdravotnictví a školství jako v US.
    Mám obavy, že ve vašem případě to je k ničemu.
    https://twitter.com/MiroslavKemel/status/1592054969418788864

  165. blade napsal:

    21. listopadu 2022

    Katar a Čína podepsaly dlouhodobou dohodu o LNG v hodnotě 60 miliard dolarů
    Katar, největší světový dodavatel zkapalněného zemního plynu, podepsal s Čínou 27letou smlouvu o dodávkách.

    Země po celém světě, zejména Evropa, spěchaly se zajištěním dodávek energie od hlavních producentů Kataru a USA, což způsobilo výrazný nárůst cen.

    Stávající zdroje plynovodu a LNG jsou již v dohledné době vyčerpány a očekává se, že dohoda mezi Katarem a Čínou ještě více upevní vysoké ceny.

    Odborníci se domnívají, že katarské a americké projekty LNG budou do roku 2030 představovat sedm z každých 10 nových dodávek LNG a očekává se, že jen málo dalších zemí se přiblíží v odvětví, kterému dominují tyto dvě země.

    Po ruské invazi na Ukrajinu zažila Evropa velkou energetickou krizi a země jako Německo jednaly s Katarem, aby tuto mezeru zaplnily. Jednání mezi Dauhá a Berlínem se však zastavila kvůli odmítnutí Německa zavázat se k dlouhodobým kontraktům.

    Katar, největší světový dodavatel LNG, chce podepsat smlouvu, která bude trvat nejméně 20 let a bude obsahovat standardní doložku, která by Berlínu zabránila v dalším prodeji plynu do jiných částí Evropy. Německo zatím takové podmínky odmítá.

    Německý ministr hospodářství Robert Habeck v rozhovoru na začátku tohoto roku obvinil USA, že hledají „astronomické ceny“ za dodávky plynu a využívají nedostatek energie v Evropě.

    Katar loni odhalil plány na udržení své přední pozice na trhu LNG rozšířením své výrobní kapacity o přibližně 60 procent do roku 2027.

    https://www.middleeasteye.net/news/china-qatar-lng-deal-largest-signs

  166. blade napsal:

    Na 30 let a levně. Dodávky plynu z Ruska do Číny se raketově zvýšily. K tomu další smlouva s Katarem (viz. výše).

    https://youtu.be/Red4VtNB-iE?t=3

    S Ruskem EU zatočila ekonomicky tak, že Čína ale i USA se tomu budou smát ještě dlouho a dlouho.

  167. blade napsal:

    Evropská energetická krize. Rusko nabízí slevy na svou ropu kupujícím v Asii. Západ je na rozcestí.

    https://youtu.be/4l75uXruylE
    (zapnout anglické titulky s překladem do češtiny)

  168. blade napsal:

    V Česku se to již rozjelo > můžete si koupit prášek do pečiva z cvrčků, těstoviny z cvrčků, mouku z cvrčků, nutellu z cvrčků, proteinové tyčinky z cvrčků aj.

    SENS Foods – farma budoucnosti – https://youtu.be/r6ww0qp1V54

    ://damesens.cz/

    🙂

  169. Zdeněk Gryc napsal:

    blade říká:
    Pondělí, 14. 11. 2022 v 23:49

    OPAKOVÁNÍ MATKA MOUDROSTI:
    6.10.2018 (JL)
    „Nestačil jsem se divit, protože já už se navenek moc neprojevuji. Ale má to pro mě velký osobní význam a byl to velký zážitek,“ komentuje Gryc udělení ceny i její předání na Hradě.

    ————————————————————–

    Vrána k vráně sedá, president Miloš přítele-architekta si hledá 🙂

    aby se PS-ák udržel ve formě tak vědomě lže,
    také v tom, že se vydává za někoho jiného
    a navíc rytíře

    BLADE (4K ULTRA HD + BLU-RAY) (2 BLU-RAY)
    4 / 5
    ( 2 )
    4K UHD BLU-RAY s filmem Blade (1998) nyní 4x ostřejší než v rozlišení HD.
    Zdarma je také přiložen FULL HD BLU-RAY disk s filmem. Obsahuje HDR pro jasnější, hlubší a živější barvy.

    Cena:
    799 Kč s DPH

  170. blade napsal:

    30.11.20222 vydalo OSN zprávu > podle ní Česko letos patří mezi nejhorší státy na celém světě podle míry poklesu reálných mezd pracujících! Horší než Česko (-6,8%) Horší než Česko je letos již jen Polsko a Brazílie mají (-6,9%). Nejhorší už je jen Nicaragua řízená marxistickým veteránem Danielem Ortegou (-7,6%).

    Podle zprávy je letos nejlepší zemí světa Maďarsko s reálným zvýšením kupní síly zaměstnanců o 12%.

    (vyberte data v Excel)
    https://www.ilo.org/digitalguides/en-gb/story/globalwagereport2022-23#data

  171. Zdeněk Gryc napsal:

    ANO VŠECHNO SE ZHORŠUJE,

    CENY STOUPAJÍ

    DŘÍVE BLADE (4K ULTRA HD + BLU-RAY) (2 BLU-RAY)
    799 Kč s DPH

    DNESKA

    BLADE(4K ULTRA HD + BLU-RAY) (2 BLU-RAY)

    POD 1000 ku bez DPH
    fakt, ale fakt nebude.

    ALE VAŽME SI TOHO ŽE JE !

    kdo by tady tak chlapsky napsal:

    1. blade říká:
    Úterý, 2. 11. 2021 v 11:59

    Bohužel po dobrém to nejde > hele ty starej vole z Březinek či bůhví odkud…
    …Takže SOUDRUHU a RUDÝCH POUHÝ SLOUHO nick Gryc > vyliž si prdel !
    https://pngset.com/images/wtf-memes-best-collection-of-funny-wtf-pictures-meme-happy-birthday-flip-off-stencil-face-person-human-transparent-png-1611981.png

  172. blade napsal:

    Pár na odlehčení …

    Český humor:
    Manžel přinese manželce do kuchyně zajíce kterého
    chytil venku a mlsně se olizuje: „Udělej
    ho na smetaně!“

    Manželka : „Nejde
    plyn.“ On : „Tak ho upeč!“

    Ona: „Nejde ani
    elektřina.“

    Manžel se
    naštve a mrskne ušáka zpět za plot. Ten
    se oklepe a zařve: „Sláva Ukrajině!“

    ————————————————————————-
    Slovenský humor:
    Dežo se v zime
    zobudí a v byte je pekne teplo.
    Chytí radiátor – jehorúci.

    Pustí vodu – tečie aj teplá.
    Pustí plyn – plyn ide.

    Rozrušený Dežo
    kričí: „Aranka, vstávaj! Komunisti sa vrátili!“

    ———————————————————————-

    Před třiceti lety
    jsme se ptali, jak dohnat životní úroveň západu, a
    dneska se ptáme, jak se vrátit k životní úrovni před třiceti
    lety.
    ——————————————————————–

    Nerozumíme, proč
    nám přátelé prodávají plyn a ropu dráž než nepřátelé.

    ———————————————————————

    Podle faktury na
    elektřinu máme doma urychlovač částic, podle
    faktury za plyn bydlíme na Aljašce, podle
    faktury za vodu máme koupaliště.

    ———————————————————————–
    Ceny mouky a
    strouhanky se vyšplhaly tak vysoko, že výrobci
    přemýšlí, že
    by do párků opět dávali maso.

    ———————————————————————–

    Před rokem i loni touto dobou
    nám nakazovali sprchovat se po každé cestě ven, dnes
    nám sprchování omezují.

    ———————————————————————-

    Před rokem jsem
    se měřila, zda nemám moc vysokou teplotu těla, dnes
    měřím, zda nemám moc vysokou teplotu v pokoji.

    ————————————————————————-

    Loni jsem bez
    roušky nemohla zazvonit u sousedů a
    dnes se mám se sousedkou koupat v jedné koupelně a péct kuře
    v jedné troubě.

    ———————————————————————–
    Podle rady
    předsedkyně parlamentu jsem namísto plynu zkoušela vařit
    na svetrech, ale
    nešlo to. Co mám dělat?

    Odpověď: „Prodávej
    vejce přes Lipskou burzu. Cena
    pro konečné spotřebitele 30 –35 korun za kus.

    Pokud by cena
    neúměrně stoupla, zastropuj ji v zájmu svobodného a
    demokratického trhu na 120 korunách za vejce. Spolu
    to sneseme!

  173. Zdeněk Gryc napsal:

    blade říká:
    Pondělí, 5. 12. 2022 v 1:05
    Jedno z hlavních pravidel diskusních fór je, že není povoleno kopírování cizích příspěvků,
    zaplňování portálu jedním příspěvkem,
    zvýrazňování příspěvku na úkor ostatních,
    také opakované vkládání komerčních odkazů bez další informační hodnoty.

  174. blade napsal:

    Místní úchyl z T06B se zase udělal 🙂

  175. blade napsal:

    Kam nás vede bruselská vládní pětka:

    Energo-šmejdi nakupují podle nařízení Bruselu plyn za cenu 2500-3000 korun za MWh, která je stanovena na burze v Holandsku, a tento plyn budou Čechům příští rok prodávat za 5 263 Korun za MWh.

    Číňan nakupuje za 829 a prodává Číňanům za 882. Bruselský Energo-šmejd nakupuje za 3000 korun a prodává Čechům za 5 263 korun. Zisk Číno-komunisty 53 korun z MWh, zisk Energo-Šmejda 2263 korun. Češi mají smůlu, třeba v Praze budou příští rok platit za plyn 6 krát více než Číňané, tedy nejméně 5 263 Korun za MWh.

    https://www.michalapetr.com/map-128-katastrofa-nova-cena-plynu-uz-srazila-zivotni-uroven-cechu-a-slovaku-pod-uroven-zivota-cinanu-a-bude-hur/

  176. Zdeněk Gryc napsal:

    ZMODERNIZOVANÉ RUSKé TANKY Z ROKU 1968

    zatím

    NA VÁCLAVÁKU NEJSOU.

    4 RYS MARX-LEN
    „VŠE SOUVISÍ ZE VŠÍM“

    PS-sák NAVŽDY

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06
    S. architekt nemá o službě na čáře ani páru,
    zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili
    Potkat na čáře architekta,
    tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem,
    tak se na místě zesere strachy :-).
    Vy kubo z jihlavských Nemanic

  177. blade napsal:

    Hoňmír z T06B se zase vystříkal na monitor, úchyl 🙂

  178. Zdeněk Gryc napsal:

    PRÁVĚ DNES
    převzato:

    Nově objevené Putinovy plány:

    Celá Ukrajina měla do 10 dnů padnout a v srpnu splynout s Ruskem
    dnes 15:02 – Londýn

    Alex Švamberk
    Rusko plánovalo dobýt Ukrajinu za deset dnů. Plyne to ze zajištěných dokumentů a plánů na invazi,
    které byly podepsány ruským prezidentem Vladimirem Putinem.
    Uvedl to Královský institut spojených (zpravodajských) služeb RUSI
    navázaný na britskou armádu.
    O jeho zjištěních informovaly televize Sky News a list The Daily Telegraph.
    Článek
    Podle RUSI znala plný rozsah plánu jen malá skupina ruských představitelů. Ani zástupci velitelů jednotlivých složek ruské armády ještě pár dnů před invazí neznali plán vpádu. Taktické jednotky dostaly rozkazy jen několik hodin před invazí zahájenou 24. února.
    Ze získaných dokumentů plyne, že Rusko plánovalo obsadit elektrárny, letiště, vodárny, centrální banku a parlament. Příslušníci ruských speciálních sil měli povraždit ukrajinské vedení. Ruské vedení podle RUSI předpokládalo, že ukrajinští vládní činitelé „buď utečou, nebo budu kvůli rychlosti invaze zajati“.
    Ukrajinská tajná služba se navíc domnívá, že plán počítal i s využitím běloruských výsadkářů, kteří měli obsadit jaderné elektrárny v Chmelnycké a Rovenské oblasti. Jaderné elektrárny měly poskytovat ruským jednotám ochranu, protože v jejich areálu by na ně nikdo nemohl útočit. Též jim měly umožnit ovládnout energetický systém země a vydírat Západ hrozbou radioaktivního znečištění.

    Terčem úvodních masivních raketových a leteckých útoků měly být ukrajinské vojenské cíle, a nikoli infrastruktura jako elektrárny a železnice, protože ty měly usnadnit ovládnutí země a její následnou správu.

    Selekce lidí v táborech. Odbojné usmrtit
    Po ovládnutí země bylo v plánu, že budou okupanti chodit dům od domu a rozdělovat obyvatele do jednotlivých skupin nebo je poslat do táborů, kde se měli třídit. Obyvatelé měli být rozděleni do čtyř skupin.
    V první byli ti, které bylo nutno zabít, protože okupaci odmítají a brání se jí. V druhé byli ti, které je potřeba zastrašovat a potlačovat. Na druhé straně stála skupina připravená kolaborovat a zbývala skupina neutrálních obyvatel, kteří se měli povzbuzovat ke spolupráci.
    Spolupráci místních úřadů měla zajistit tajná služba FSB a s postupujícím časem že měli okupanti Ukrajince „přeškolit“ za pomoci učitelů a představitelů dovezených z Ruska.

    „Oni byli první“ – osudy prvních obětí komunismu v Československu.
    25.1.2004″Oni byli první“. Napadne Vás, kdo a v čem. „Oni“ jsou českoslovenští občané, často ruského původu, odvlečení už během 2. světové války do Sovětského svazu. A jejich prvenství je nasnadě; členové výboru se stejným názvem – „Oni byli první“ – se považují za první československé oběti komunismu. Začínají Historické obzory…
    „Oni byli první“ – osudy prvních obětí komunismu v Československu.

    Vladimír Bystrov
    Bezprostředně poté, co koncem roku 1944 vstoupila Rudá armáda na území někdejšího Československa, přesněji řečeno Slovenského státu, začaly sovětské bezpečnostní orgány stíhat některé skupiny místního obyvatelstva. Koho se sovětské represe týkaly, vysvětluje Vladimír Bystrov z výboru „Oni byli první“, který se zabývá shromažďováním svědectví o sovětských represích především vůči ruské „bílé“ emigraci na území Československa:
    „Na Slovensku, které již není součástí našeho státu, je to samostatný stát, se to týkalo desetitisícových, možná statisícových objemů lidí, kteří byli deportováni na práci do internačních táborů v Sovětském svazu. A z těch českých zemí to byli lidé, kteří byli zatčeni a uvrženi už skutečně do trestních táborů, gulagů, a byli to vesměs lidé, kteří byli charakterizováni jako kontrarevoluční, čili mohli ohrozit sovětské zájmy v Československu. To znamená pravicoví politici, ruská emigrace, ukrajinští nacionalisté a další.“
    Dodejme, že do sovětských osidel se také dostaly osoby, jež se mohly potenciálně stavět proti připojení Podkarpatské Rusi k Sovětskému svazu, dále lidé, kteří se skutečně nebo domněle angažovali ve strukturách Slovenského státu, čeští reemigranti z Ruska po roce 1917, ruští legionáři a další. Ponechme nyní stranou skutečnost, že k podobným excesům docházelo všude, kam vstoupila svobodu přinášející noha sovětského vojáka, jak k tomu ale mohlo dojít v Československu, zemi s demokratickou – byť násilně přervanou – tradicí?
    „Z hlediska hodnocení sovětské politiky to bylo naprosto přirozené, byla to velmoc, která si dělala, co chtěla, byla to agresivní a expanzivní velmoc. Problém je samozřejmě v tom, že je třeba říci, že už selhal ten pseudodemokratický československý stát, protože těmto únosům dokázal jenom přihlížet a jenom chabě se bránit, nedokázal se proti nim ani nahlas ozvat. Ostatně připomeňme to, že doba byla tak zmatená, že uprchlíci ze Sovětského svazu byli Spojenci, především Brity, vraceni do sovětských rukou, kde končili jak končili. Pouze Američané váhali, ale přesto lidem prchajícím ze Sovětského svazu říkali: Budete mít volby, tak v nich Stalina svrhněte, čili šlo o naprosté nepochopení. No a v této atmosféře byly únosy lidí z Československa jednou z patálií, kterými se nikdo příliš nezabýval, ale dnes s odstupem času můžeme říci, že stát selhal ve své deklarované demokratičnosti a ve své historické reprezentaci, která dodnes tvrdí, že komunisté přišli až v roce 1948. Ne, přišli a začali působit mnohem dříve,“
    říká publicista Vladimír Bystrov, autor knihy „Únosy československých občanů do Sovětského svazu v letech 1945-1955, kterou loni vydal Úřad dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu. K ediční práci ÚDV blíže jeho mluvčí Jan Srb:
    „ÚDV od doby svého vzniku, od roku 1995, vydává publikace mapující období čtyřiceti let komunismu v Československu. Ty edice se rozšiřují, začalo se sborníkem Securitas Imperii, v roce 1999 jsme začali s edicí Sešity, to je věnováno vždy určitému tématu, vyšly tam třeba tresty smrti v Československu, Československý uran, Babice, Čihošť a tak dále. A pak je třetí edice, s níž jsme začali ještě o něco později a které říkáme svědectví a z té pochází kniha pana Bystrova k těm zavlečeným. Tam třeba vyšla decimace skautingu v Československu po roce 1948, od doktora Bílka Pétépáci a další. Ty knihy už v současnosti vydáváme ve třítisícovém nákladu a to, co zbude, co nemá své stálé abonenty jako jsou školy, úřady, knihovny a tak dále, je k dispozici zdarma pro zájemce, které tato problematika nějak zajímá. Takže to se týká i zahraničních posluchačů. Jediný problém je, že už finančně nemáme na to, abychom je třeba mohli posílat poštou do zahraničí. Ale kdykoliv kdokoliv přijede do Prahy, ať už z emigrantů nebo z cizích, a mají zájem, mohou se obrátit na úřad a ty publikace dostat.“
    Členové výboru „Oni byli první“ si – na rozdíl od jiných skupin politických vězňů – příliš nestěžují na špatnou spolupráci se státem. Podle Vladimíra Bystrova se český stát k obětem a pozůstalým únosů svých občanů do Sovětského svazu chová vstřícně:
    „Je to samozřejmě otázka vývoje, ale v roce 1995 přijal parlament prohlášení, v němž se omluvil všem obětem a pozůstalým za to, co bylo způsobeno a deklaroval, že nelze všechno napravit. V roce 2002 přijal parlament zákon o odškodnění obětí – nebo jejich vdov a dětí – je to jeden z nejprogresivnějších zákonů v oblasti odškodňování za zločiny komunismu. Pokud kdokoliv přijde s iniciativou, existuje například muzejní expozice o odvlečených, Muzeum třetího odboje v Příbrami. Existují pamětní desky, existuje výstava, to vše jde s podporou státu. Záleží ovšem na tom, jak definujeme stát. Pokud přijmeme tezi, že stát jsou poslanci, tak jsem již zmínil zákon o odškodnění, který byl poprvé na stole v roce 1992, před rozdělením republiky. Na Slovensku ještě stačil být přijat, v Česku již nikoliv. A přesto titíž poslanci ho prosadili alespoň o deset let později. Klobouk dolů.“
    Situace nicméně není tak růžová, jak by se mohla zdát. Do ruských archivů, jejichž dokumenty by leccos objasnily, není lehké proniknout a i doma přežívají jisté stereotypní pohledy na legitimitu postupu Sovětského svazu na československém území.
    „Šance, že v bývalém Sovětském svazu o tom zjistíme něco více než dosud víme, je minimální. To zaprvé; zadruhé, zatímco takové zjištění, že politická scéna – samozřejmě kromě komunistů – dobře chápe, o co jde, a přestože díky sdělovacím prostředkům a jiným formám, se v této věci dělá velice intenzivní informační kampaň, tak pořád existují lidé, kteří nedovedou pochopit, co se tady dělo a stále zůstávají v tom klišé, že bylo Československo osvobozeno Sovětským svazem, a pokud SSSR někoho stíhal, pak právem. Nebo na tom alespoň něco bylo. S tím se bohužel stále setkáváme. Některým lidem – a bohužel mnohým, třeba úředníkům – absolutně nedochází, že opravdu nejde o to, co chtěl nebo na co snad dokonce i měl Sovětský svaz morální právo. Jde o to, že nikde v moderním státě nemá jiný stát právo vykonávat soudní pravomoc nad občany jiného státu bez souhlasu toho státu,“
    uzavírá publicista Vladimír Bystrov tezí, s níž by přinejmenším někteří současní prezidenti či předsedové vlád zcela jistě nesouhlasili.
    Autor:Herbert Brynda

    „Oni byli první“ – osudy prvních obětí komunismu v Československu.
    25.1.2004″Oni byli první“. Napadne Vás, kdo a v čem. „Oni“ jsou českoslovenští občané, často ruského původu, odvlečení už během 2. světové války do Sovětského svazu. A jejich prvenství je nasnadě; členové výboru se stejným názvem – „Oni byli první“ – se považují za první československé oběti komunismu. Začínají Historické obzory…
    „Oni byli první“ – osudy prvních obětí komunismu v Československu.

    Vladimír Bystrov
    Bezprostředně poté, co koncem roku 1944 vstoupila Rudá armáda na území někdejšího Československa, přesněji řečeno Slovenského státu, začaly sovětské bezpečnostní orgány stíhat některé skupiny místního obyvatelstva. Koho se sovětské represe týkaly, vysvětluje Vladimír Bystrov z výboru „Oni byli první“, který se zabývá shromažďováním svědectví o sovětských represích především vůči ruské „bílé“ emigraci na území Československa:
    „Na Slovensku, které již není součástí našeho státu, je to samostatný stát, se to týkalo desetitisícových, možná statisícových objemů lidí, kteří byli deportováni na práci do internačních táborů v Sovětském svazu. A z těch českých zemí to byli lidé, kteří byli zatčeni a uvrženi už skutečně do trestních táborů, gulagů, a byli to vesměs lidé, kteří byli charakterizováni jako kontrarevoluční, čili mohli ohrozit sovětské zájmy v Československu. To znamená pravicoví politici, ruská emigrace, ukrajinští nacionalisté a další.“
    Dodejme, že do sovětských osidel se také dostaly osoby, jež se mohly potenciálně stavět proti připojení Podkarpatské Rusi k Sovětskému svazu, dále lidé, kteří se skutečně nebo domněle angažovali ve strukturách Slovenského státu, čeští reemigranti z Ruska po roce 1917, ruští legionáři a další. Ponechme nyní stranou skutečnost, že k podobným excesům docházelo všude, kam vstoupila svobodu přinášející noha sovětského vojáka, jak k tomu ale mohlo dojít v Československu, zemi s demokratickou – byť násilně přervanou – tradicí?
    „Z hlediska hodnocení sovětské politiky to bylo naprosto přirozené, byla to velmoc, která si dělala, co chtěla, byla to agresivní a expanzivní velmoc. Problém je samozřejmě v tom, že je třeba říci, že už selhal ten pseudodemokratický československý stát, protože těmto únosům dokázal jenom přihlížet a jenom chabě se bránit, nedokázal se proti nim ani nahlas ozvat. Ostatně připomeňme to, že doba byla tak zmatená, že uprchlíci ze Sovětského svazu byli Spojenci, především Brity, vraceni do sovětských rukou, kde končili jak končili. Pouze Američané váhali, ale přesto lidem prchajícím ze Sovětského svazu říkali: Budete mít volby, tak v nich Stalina svrhněte, čili šlo o naprosté nepochopení. No a v této atmosféře byly únosy lidí z Československa jednou z patálií, kterými se nikdo příliš nezabýval, ale dnes s odstupem času můžeme říci, že stát selhal ve své deklarované demokratičnosti a ve své historické reprezentaci, která dodnes tvrdí, že komunisté přišli až v roce 1948. Ne, přišli a začali působit mnohem dříve,“
    říká publicista Vladimír Bystrov, autor knihy „Únosy československých občanů do Sovětského svazu v letech 1945-1955, kterou loni vydal Úřad dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu. K ediční práci ÚDV blíže jeho mluvčí Jan Srb:
    „ÚDV od doby svého vzniku, od roku 1995, vydává publikace mapující období čtyřiceti let komunismu v Československu. Ty edice se rozšiřují, začalo se sborníkem Securitas Imperii, v roce 1999 jsme začali s edicí Sešity, to je věnováno vždy určitému tématu, vyšly tam třeba tresty smrti v Československu, Československý uran, Babice, Čihošť a tak dále. A pak je třetí edice, s níž jsme začali ještě o něco později a které říkáme svědectví a z té pochází kniha pana Bystrova k těm zavlečeným. Tam třeba vyšla decimace skautingu v Československu po roce 1948, od doktora Bílka Pétépáci a další. Ty knihy už v současnosti vydáváme ve třítisícovém nákladu a to, co zbude, co nemá své stálé abonenty jako jsou školy, úřady, knihovny a tak dále, je k dispozici zdarma pro zájemce, které tato problematika nějak zajímá. Takže to se týká i zahraničních posluchačů. Jediný problém je, že už finančně nemáme na to, abychom je třeba mohli posílat poštou do zahraničí. Ale kdykoliv kdokoliv přijede do Prahy, ať už z emigrantů nebo z cizích, a mají zájem, mohou se obrátit na úřad a ty publikace dostat.“
    Členové výboru „Oni byli první“ si – na rozdíl od jiných skupin politických vězňů – příliš nestěžují na špatnou spolupráci se státem. Podle Vladimíra Bystrova se český stát k obětem a pozůstalým únosů svých občanů do Sovětského svazu chová vstřícně:
    „Je to samozřejmě otázka vývoje, ale v roce 1995 přijal parlament prohlášení, v němž se omluvil všem obětem a pozůstalým za to, co bylo způsobeno a deklaroval, že nelze všechno napravit. V roce 2002 přijal parlament zákon o odškodnění obětí – nebo jejich vdov a dětí – je to jeden z nejprogresivnějších zákonů v oblasti odškodňování za zločiny komunismu. Pokud kdokoliv přijde s iniciativou, existuje například muzejní expozice o odvlečených, Muzeum třetího odboje v Příbrami. Existují pamětní desky, existuje výstava, to vše jde s podporou státu. Záleží ovšem na tom, jak definujeme stát. Pokud přijmeme tezi, že stát jsou poslanci, tak jsem již zmínil zákon o odškodnění, který byl poprvé na stole v roce 1992, před rozdělením republiky. Na Slovensku ještě stačil být přijat, v Česku již nikoliv. A přesto titíž poslanci ho prosadili alespoň o deset let později. Klobouk dolů.“
    Situace nicméně není tak růžová, jak by se mohla zdát. Do ruských archivů, jejichž dokumenty by leccos objasnily, není lehké proniknout a i doma přežívají jisté stereotypní pohledy na legitimitu postupu Sovětského svazu na československém území.
    „Šance, že v bývalém Sovětském svazu o tom zjistíme něco více než dosud víme, je minimální. To zaprvé; zadruhé, zatímco takové zjištění, že politická scéna – samozřejmě kromě komunistů – dobře chápe, o co jde, a přestože díky sdělovacím prostředkům a jiným formám, se v této věci dělá velice intenzivní informační kampaň, tak pořád existují lidé, kteří nedovedou pochopit, co se tady dělo a stále zůstávají v tom klišé, že bylo Československo osvobozeno Sovětským svazem, a pokud SSSR někoho stíhal, pak právem. Nebo na tom alespoň něco bylo. S tím se bohužel stále setkáváme. Některým lidem – a bohužel mnohým, třeba úředníkům – absolutně nedochází, že opravdu nejde o to, co chtěl nebo na co snad dokonce i měl Sovětský svaz morální právo. Jde o to, že nikde v moderním státě nemá jiný stát právo vykonávat soudní pravomoc nad občany jiného státu bez souhlasu toho státu,“
    uzavírá publicista Vladimír Bystrov tezí, s níž by přinejmenším někteří současní prezidenti či předsedové vlád zcela jistě nesouhlasili.
    Autor:Herbert Brynda

  179. Zdeněk Gryc napsal:

    omluva za vložení 2x

  180. blade napsal:

    Největší zisk: > USA

    Ve srovnání se zbytkem světa byla Evropa zasažena obzvláště tvrdě. V USA zaplatily plynové domácnosti v září za jeden metr krychlový zemního plynu 86,9 amerických dolarů, což je rekordní hodnota ve srovnání s Evropou, ale jen mírný nárůst o 22,1 procenta ve srovnání s předchozím rokem.

    Zajímavé však je, že průmysl dostával zemní plyn za 43,2 centů za metr krychlový, což je hluboko pod evropským průměrem (i když i zde nárůst o 55 procent). Americký energetický protekcionismus je obzvláště zarážející: ceny elektřiny v domácnostech vzrostly oproti roku 2021 o 16 procent, ceny elektřiny v průmyslu jen o 17 procent na 11,8 centů. Není divu: státy EU nakupují drahý a ekologicky obzvláště škodlivý zkapalněný plyn z USA a arabského světa. Díky této servilnosti Evropanů USA zcela překonaly svou předchozí konkurenční nevýhodu vůči Evropě způsobenou drahou technologií těžby plynu. Elektřina a plyn jsou nápadně levnější než v kterékoli jiné evropské zemi.

    A také v Rusku jsou ceny plynu pro průmysl i soukromé osoby hluboko pod inflací s nárůstem o 8,5 procenta. Na tomto baisi se například Saratov-Volha zemní plyn pro soukromé osoby měří na 6, 52 rublů, což odpovídá 41 forintům, ale v bohatších městech, jako je Petrohrad, může cena dosáhnout až 7, 55 rublů, což odpovídá 47 forintům, téměř polovině snížené ceny v Maďarsku.

    https://unser-mitteleuropa.com/exklusiv-schonungsloser-eu-energiepreis-vergleich-usa-ist-profiteur-ungarn-am-billigsten-berlin-und-wien-spitzenreiter/

  181. blade napsal:

    8ú2022
    Česko má nejdražší maloobchodní ceny mobilních služeb v celé Evropské unii. Tyto ceny jsou i 150krát vyšší, než činí průměr EU. „Maloobchodní ceny mobilních služeb v ČR jsou nadále nejvyšší v EU. I když ve střednědobém horizontu dochází k určitému poklesu maloobchodních cen, ceny v jiných zemích EU klesají rychleji než v ČR,“ uvádí analýza ČTÚ.

    https://virginmobile.pl/

  182. blade napsal:

    Za moment si to dejte na celou obrazovku. A můžete listovat. Aktuální kurz > 1zlotý = 5,18 korun

    https://www.biedronka.pl/pl/press,id,hrpbig2sp,title,ale-tydzie-p-oferta-od-12-12

  183. blade napsal:

    V bruselským baráku je to snad samý lump.

    12/2022 – Místopředsedkyně Evropského parlamentu obviněná z braní úplatků měla čtvrtmilionový plat.

    11/2022 – Bývalý italský europoslanec Pier Antonio Panzeri, který je vyšetřován z korupce v Evropském parlamentu, si se svými blízkými užíval nákladné dovolené za desítky tisíc eur. Píší to italská média, která nahlédla do vyšetřovacího spisu.

    Mezi zadrženými je italský odborář Luca Visentini, který šéfoval do listopadu evropské odborové centrále ETUC a nyní stojí v čele celosvětové centrály ITUC.

    https://youtu.be/DcSWIEEJ7Bc?t=6

  184. Jan P napsal:

    Výstižně trefný komentář pod článkem.
    „Neptejme se na kvalitu potravin, ptejme se na platy: Proč mám o dvě třetiny méně za tentýž výkon? Proč mně, jako programátorovi, nyní v Česku i zahraniční firmy nabízejí super-trouper plat s bonusy, který jsem měl jako nástupák v Německu před osmi lety? Opravdu se nedivme lidem, kteří kroužkují slevové katalogy, když berou patnáct tisíc.
    Ptejme se, proč Češi nestávkují za vyšší platy. V Německu je každou chvíli stávka. Ve Francii taky. Kdy u nás někdo stávkoval? Pamatuju si snad před pár lety stávku zaměstnanců České pošty – jenže v praxi to jaksi nebylo poznat (a to nejen z důvodu, že se té stávky zúčastnilo pouhých sto lidí ;-))
    V Česku evidentně nefungují odbory. Lidé se bojí změnit práci, jít za lepším. Sociální systém je podfinancovaný. Dostává tu někdo na pracáku 40 tisíc měsíčně po dobu jednoho roku? Pochybuju o tom. V Německu to tak je, mohu doložit papíry z Arbeitsamtu.
    Jenže to všechno má své důvody, ostatně v článku si všímáte národní povahy. Být obezřetný, neprotestovat, přizpůsobit se čemukoli a komukoli – to je strategie přežití, která se tu dlouhodobě ukázala jako dobrá, byť za cenu určitého diskomfortu (smrádečku). Je to pak důvod toho neustálého „marasmu“, na nějž se vzápětí nadává. A máte pravdu, za ten marasmus si do značné míry mohou Češi sami, dělají ho často větší než by musel být, a to jen proto, aby se vlísali do přízně tu jednomu, tu druhému pánovi.“
    https://www.blisty.cz/art/111041-proc-ma-cr-drazsi-a-horsi-potraviny.html

  185. Zdeněk Gryc napsal:

    Česko má kopii popleteného ospalého Joea (Bidena), je to okamurovský kandidát Bašta
    Viliam Buchert, -swp- 12. prosince 2022 • 14:00

    Pokud vypnete v televizi zvuk a neslyšíte komentáře prezidentského kandidáta Jaroslava Bašty, o nic většinou nepřijdete a pouze vidíte postaršího pána. Pokud ale neodoláte, a dáte si přece jenom poslance Okamurova SPD i se zvukem, tak se někdy nestačíte divit, kam Bašta na některé nesmysly chodí.
    Někdy to připomíná „ospalého Joea“, jak se říká americkému prezidentovi Bidenovi.
    Že nebyl výběr Jaroslava Bašty ani pro samotnou SPD nijak ideální, už podle všeho tuší i v samotném hnutí. Tomio Okamura to ale samozřejmě nikdy nepřizná, protože je zacyklený v opakování fikcí ze své show. Čísla ovšem hovoří jasně. Zatímco ve všech průzkumech se Svoboda a přímá demokracie letos pohybuje na zhruba 11-12 procentech, tak její muž Bašta má podle posledního prezidentského volebního modelu agentury Median podporu pouhých 2,5 procenta voličů.

    Kdo ho tedy vlastně podporuje?

    Pár proruských trollů, ale jeho strana jen minimálně.

    Proruský troll je Svatopluk Beran.
    Podporuje taky Baštu ?
    Jo, kdyby zase kandidovala Bobošíková,
    žádný proruský toll, ba ani Sváťa, by nezaváhal, že ?

  186. Svatopluk Beran napsal:

    ARCHITEKTE SOCIALIZMU, BAŠTA JE ZE VŠECH KANDIDÁTŮ NA PRESIDENTA TEN NEJOBJEKTIVNĚJŠÍ A NEJSCHOPNĚJŠÍ. NEHLEDĚ NA TO ŽE MÁ ZA SEBOU SKUTEČNÝ ODBOJ V SOCIALIZMU A SNAD JEN JAKO JEDINÝ Z DISIDENTŮ, ZŮSTAL ROVNÝ. NECHOVAL SE JAK TY – KTERÝ JSI MOŽNÁ NESOUHLASIL, ALE TÁHL JSI V CHOMOTU JAK TEN NEJVĚTŠÍ SVRAB. TY NEMÁŠ ARCHITEKTE SOCIALIZMU SBEMEMENŠÍ MORÁLNÍ KREDIT NA TO, ABY JSI TOMUTO STATNÉMU KONI, ALSPOŇ MOHL NA KOLENOU ČISTIT KOPYTA.

    BIDEN JE SE SVÝM GERONTO VÝRAZEM, POHYBY A DODÁVKAMI SMRTI NA UKRAJINU, VE SKUTEČNOSTI TEN PRAVÝ OBLIČEJ, DO POSMRTNÉHO PYTLE RAKUŠANA.

    ZNEVÝHODŇUJÍCÍ PRO DISIDENTA BAŠTU JE URČITĚ KANDIDATURA NA PRESIDENTA Z ŘAD SPD, KTEŘÍ NEJSOU VŮBEC MOJÍ STRANOU. PROBLÉM JE ASI V TOM, ŽE KROMĚ OKAMURY, NEMÁ NIKDO JINÝ Z KANDIDÁTŮ NA PRESIDENTA, STEJNĚ TAK JAKO TY JSI NIKDY NEMĚL ZA SOCÍKU KOULE, SE UKÁZAT JAKO CHLAP A JÍT DO VĚZENÍ ZA SVÉ PROTISOCIALISTICKÉ PŘESVĚDČENÍ, I KDYŽ TEĎ TU HRAJEŠ MAŇÁSKOVÉ DIVADLO A HLÁSNOU TROUBU DNEŠNÍCH MOCNÝCH.

    POKUD BY MĚL BAŠTA ŠANCI, STOPROCENTNĚ BYCH HO VOLIL. ALE NEMÁ.

    TAKŽE DALŠÍM MOŽNÝM JE PRO MNE STŘEDULA, TEN UŽ TY KOULE SE TAKÉ POSTAVIT ÚPLNĚ ROVNĚ ALE NEMÁ, MÁ VŠAK ASPOŇ NEJSOCIÁLNĚJŠÍ MYŠLENÍ Z TOHO OSTATNÍHO AMERICKÉHO VRAŽDÍCÍHO LOKAJSKÉHO PLEBSU.

    TAKŽE ZBÝVÁ PRO MNE AŽ TŘETÍ VARIANTA, PRAVIČÁK A MANIPULÁTOR S MILIONAMA, BABIŠ. TEN JE ASPOŇ Z TĚCH VŠECH OSTATNÍCH AMERICKEJCH VLEZDOŘIŤCŮ, EKONOMICKÝ ODBORNÍK.

    BOBOŠÍKOVÁ MÁ SUPR POŘAD ZE SKUTEČNOU PRAVDOU NA TY LUMPY CO TU DNES VLÁDNOU, ALE JAKO PRESIDENTKA NEPŘICHÁZÍ APSOLUTNĚ V ÚVAHU.

    TAK A TEĎ V TOM MÁŠ PĚKNEJ GULÁŠ VIĎ, SOCIALISTICKEJ ARCHITEKTE GRYCI.

    ALE TO BUDE TÍM ŽE ZNÁŠ JEN ČERNOU A BÍLOU BARVU A GENY TI NIKDY NEUMOŽNILY VIDĚT SVĚT BAREVNĚ TAKOVÝ, JAKÝ DOOPRAVDY JE A LEPŠÍ UŽ TO V TOMHLE VĚKU NEBUDE.

  187. Svatopluk Beran napsal:

    NEÚSPĚŠNÝ SENÁTOR A PROAMERICKÝ TROL Z TOP09, Z POLITICKÉ STRANY MILISLAVA KALOUSKA KTERÁ BY SE SAMA O SOBĚ DO SENÁTU ANI SNĚMOVNY VŮBEC NEDOSTALA, VILIAM BUCHERT

    https://www.top09.cz/volby/archiv/2012-senat/kandidati/viliam-buchert-10095.html

  188. Zdeněk Gryc napsal:

    Svatopluk Beran říká:
    Pondělí, 12. 12. 2022 v 8:43
    TAK OKOMENTUJ GRYCI AMERICKOU GENOCIDU 3 000 000 CIVILNÍCH OBYVATEL A DODNES SE RODÍCÍ POŠKOZENÉ DĚTI VE VIETNAMU Z CHEMICKÉ AMERICKÉ VÁLKY NAD VIETNAMEM,
    NEODPOVÍŠ NIC GRYCI, PROTOŽE NA TO NEMÁŠ KOULE A NEMĚL JSI JE NIKDY, ANI JAKO ARCHITEKT SOCIALIZMU.

    „KOULE“

    Nový politicko-technický termín
    PUTINOVA TROLLA.

    „TAKŽE DALŠÍM MOŽNÝM JE PRO MNE STŘEDULA,
    TEN UŽ TY
    KOULE
    SE TAKÉ POSTAVIT ÚPLNĚ ROVNĚ ALE NEMÁ,“

    „TAKŽE DALŠÍM MOŽNÝM „ …..“
    Svatopluka Berana „PRÁCI ČEST“

  189. blade napsal:

    Proč drží Havla po chvíli za nohu?

    Kde je Gryc? Nikde ho tam nevidím, asi zrovna seděl u prkna a vzorně plnil pětiletku.

    https://youtu.be/Qmw5u-TgCiA?t=505

  190. Zdeněk Gryc napsal:

    …kam Beran na některé nesmysly chodí?

    Česko má kopii popleteného ospalého Joea (Bidena), je to okamurovský kandidát Bašta
    Viliam Buchert, -swp- 12. prosince 2022 • 14:00

    Okamurova SPD i se zvukem, tak se někdy nestačíte divit,
    kam Bašta na některé nesmysly chodí.

    TAKŽE DALŠÍM MOŽNÝM JE PRO MNE STŘEDULA,
    TEN UŽ TY KOULE SE TAKÉ POSTAVIT ÚPLNĚ ROVNĚ ALE NEMÁ,
    MÁ VŠAK ASPOŇ NEJSOCIÁLNĚJŠÍ MYŠLENÍ
    Z TOHO OSTATNÍHO AMERICKÉHO VRAŽDÍCÍHO LOKAJSKÉHO PLEBSU.

    Bašta …

    „Z TOHO OSTATNÍHO AMERICKÉHO VRAŽDÍCÍHO LOKAJSKÉHO PLEBSU.“?

  191. Zdeněk Gryc napsal:

    blade říká:
    Pondělí, 9. 9. 2019 v 13:00
    Jinak vůbec neznáte dnešní vysokoškolský život.
    Např. jedna moje kámoška je třetí měsíc v USA na au-pair a při tom dělá a přemýšlí na vlastní práci o psychologii člověka.

    Svatopluk Beran říká:
    Pondělí, 12. 12. 2022 v 8:43
    TAK OKOMENTUJ GRYCI AMERICKOU GENOCIDU 3 000 000 CIVILNÍCH OBYVATEL A DODNES SE RODÍCÍ POŠKOZENÉ DĚTI VE VIETNAMU Z CHEMICKÉ AMERICKÉ VÁLKY NAD VIETNAMEM,
    NEODPOVÍŠ NIC GRYCI, PROTOŽE NA TO NEMÁŠ KOULE A NEMĚL JSI JE NIKDY, ANI JAKO ARCHITEKT SOCIALIZMU.

    Nemohla by Vaše kámoška, která také byla v USA za lepším,
    jemně a s citem vyložit

    Svatopluku Beranovi,

    který tam strávil 5 let,
    ať třeba napíše také něco o
    UKRAJINĚ
    a neblábolí pořád jako Bašta ?

    „dělá a přemýšlí na vlastní práci o psychologii člověka.“
    Beran je přece také člověk, že ?

  192. Jan P napsal:

    Sváťo, tohle přece nemá vejšku. Gryce nepřesvědčíš ! On ti na argumenty a fakta z vysoka sere. Ptejme se spíš na to, kdo za trollováním Gryce stojí a proč ? Tohle už je fakt dost podezřelý.
    Že zahraniční politika a mocenské zájmy US mají spoustu másla na hlavě je fakt. Já s tebou v tomhle určitě souhlasím a nejsem myslím jediný, kdo tuhle zoufalou diskusi ještě sleduje.

    Přečti si raději osvěžující rozhovor s Bořkem Sedláčkem(ekonom, herec, producent, hudebník) !
    Vymezuje se proti rasismu a dělení lidí na oni a my, naši a cizí, apod. Přesně chápe podstatu kapitalismu i záměry vládnoucích ,,elit“. U člověka z kultury a zvlášť tady v Česku se tak jasná analýza a pochopení problémů jen tak nevidí.
    „Kapitalismus je systém na ho..o. A není třeba se bát to říct. Neznamená to, že chci zpátky Gottwalda. Lidstvo se z jeskyně dostalo až do vesmíru právě a jen díky kritickému myšlení a neustálé snaze zlepšovat svět. Není možné přijmout Fukuyamovu tezi o konci dějin a říct si, že je všechno v pohodě. Není. Mrzí mě, že opravdové pokusy o konstruktivní kritiku toho nespravedlivého systému, ve kterém se svět nachází, jsou vždycky umlčeny ve smyslu „drž hubu, máme svobodu, demokracii a banány“. No jak kdo.“
    Odkaz na celý rozhovor:
    https://www.idnes.cz/zpravy/revue/spolecnost/borek-slezacek-prace-divadlo-psani-rodina.A221129_123458_lidicky_zar?

  193. blade napsal:

    18.1.1990

    Varovná a optimistická prognóza – https://youtu.be/uoshgnsGiZw?t=1463

  194. Zdeněk Gryc napsal:

    Shakespeare-Hamlet-Žít, nebo nežít – Toť otázka

    Beran – Mít koule, nebo nemít koule – Toť otázka
    —-
    BERAN + KOULE = fakt dobrý nápad,

    ilustrující mentální úroveň autora

    Za obou totalit:

    BBC: „Dobrou noc a pevnou naději“

  195. Svatopluk Beran napsal:

    MŮŽE SE ARCHITEKT SOCIALIZMU GRYC VYJÁDŘIT K AMERICKÉ GENOCIDĚ 3 MILONŮ VIETNAMCŮ, FAKT NEMÁŠ KOULE UDAVAČI?

    JESTLI JSI SI NEVŠIM UŽ MINIMÁLNĚ DESETKRÁT A SPÍŠ VÍCEKRÁT JSEM ZDE NAPSAL ŽE NESOUHLASÍM S RUSKOU VÁLKOU NA UKRAJINĚ, TAK JAKO Z KAŽDOU VÁLKOU, KTERÁ DOPADÁ NA CIVILISTY. ANI S TOUTO NA UKRAJINĚ KTERÁ VYPLÝVÁ Z AMERICKÉHO VYZBROJENÍ A PĚTIMILIARDOVÉHO ZAPALCENÍ PŘEDEVŠÍM UKRAJINSKÝCH NÁCKŮ K ZNEUŽTÍM V PROSPĚCH AMERICKÉHO PUČE V KIJEVĚ, PŘI LEGÁLNÍCH PROTESTECH UKRAJINSKÝCH OBYVATEL A NÁSLEDNÉHO ZAVRAŽDĚNÍ MINIMÁLNĚ DESETITISÍC OBYVATEL VÝCHODU UKRAJINY A TŘIŠTVRTĚ MILIONU OBYVATEL VÝCHODNÍ UKRAJINY VYHNANÝCH DO RUSKA V ROCE 2014 PO MAJDANU. A TO VŠECHNO JEN PRO NYNĚJŠÍ OVLÁDNUTÍ RUSKÝCH UHLÍKOVÝCH KOMODITNÍCH ZÁSOB KASPIKU A SIBIŘE NA KTERÝCH SE DOMLUVILI V JALTĚ A TEHERÁNU STALIN S ROOSEVELTEM V NOVÉM DĚLENÍ SVĚTA PO ROZDRCENÍ NĚMECKÝCH FAŠISTICKÝCH VOJSK.

    JSI GRYCI DE.IL, KO.OT, KR.TÉN, NEROZUMÍŠ ČESKY, NEBO UŽ SI NIC COBY GERONT NEPAMATUJEŠ? KROMĚ VÝTAŽKŮ KTERÉ SI OKAMŽITĚ UKLÁDÁŠ ZROVNA DOBĚ, KDY TI MOZEK NASKOČÍ.

    A JEŠTĚ JEDNOU, TY PŘIP.SRANEJ GRYCI, TY NESAHÁŠ BAŠTOVI ANI KE KOTNÍKŮM

    TAK UŽ SE KONEČNĚ VYJÁDŘI TY PROAMERICKEJ SR.BE BEZ KOULÍ A MORÁLKY. JSI POŘÁD STEJNEJ JAK ZA SOCÍKU, KŘIVEJ A PEZPÁTEŘNÍ Z NADĚLANEJMA KALHOTAMA. VYJÁDŘI SE K TOMU JAK AMERICKÁ ARMÁDA STRKALA ŽENÁM DO VAGÍN GRANÁTY, NEBO KDYŽ SI DĚLAL ZE ZBYTKŮ MRTVÝCH NEPŘÁTEL ŽIVOTNÍ HRAČKY A POSÍLALI SI JE DOMŮ DO LEDNIC ČI AMERICKÉMU PRESIDENTOVI A TO JIM NIKDO NEZNÁSILŇOVAL ŽENY, NEHROMADIL MRTVOLY DĚTÍ PŘED BARÁKEM A NEUPALOVAL RODIČE.

  196. Svatopluk Beran napsal:

    Jane nestihl jsem si tě přečíst, takže jsem opět na Gryce reagoval. Už jsem se o tom co ty říkáš bavil s jedním ze zdejších přispěvatelů a asi jsme se shodli na tom, že jde zřejmě o cílené provokace tohoto rádoby socialistického architekta, dnešního amerického vlezdoprd.le a někdo s ním sbírá moje příspěvky, které možná potom chtějí k mojí dehonestaci či vytáhnout k soudu. To by mu tak akorát bylo podobné. Jsem ale stoprocentně přesvědčen, že nepíšu pro podporu jakékoliv války a urážky blbcům klidně finančně z exekuovaného důchodu odvedu. Třeba mi i někdo přispěje. 🙂 .

  197. Svatopluk Beran napsal:

    Zdeněk Gryc říká:
    Pondělí, 12. 12. 2022 v 20:55

    BERAN + KOULE = fakt dobrý nápad,
    .
    .
    GRYC – KOULE = CHLAP BEZ KOULÍ = VÝSMĚCH PRO ŽENY A PRÁCE BUĎ POUZE JAKO PŘICMRNDA EUNUCH NĚKDE V HARÉMU NEBO ZPÍVAJÍCÍ KASTRÁT NA KŮRU

  198. Zdeněk Gryc napsal:

    Svatopluk Beran říká:
    Pondělí, 12. 12. 2022 v 18:42

    „TAKŽE DALŠÍM MOŽNÝM JE PRO MNE STŘEDULA,
    TEN UŽ TY KOULE SE TAKÉ POSTAVIT ÚPLNĚ ROVNĚ ALE NEMÁ, MÁ VŠAK ASPOŇ“

    …KOULE SE TAKÉ POSTAVIT ÚPLNĚ ROVNĚ ALE NEMÁ …?

    Svatopluk Beran říká:
    Pondělí, 12. 12. 2022 v 21:21

    … KOULE = CHLAP BEZ KOULÍ = VÝSMĚCH PRO ŽENY A PRÁCE BUĎ POUZE JAKO PŘICMRNDA EUNUCH NĚKDE V HARÉMU NEBO ZPÍVAJÍCÍ KASTRÁT NA KŮRU

    STŘEDULA – KOULE = CHLAP BEZ KOULÍ = VÝSMĚCH PRO ŽENY A PRÁCE BUĎ POUZE JAKO PŘICMRNDA EUNUCH NĚKDE V HARÉMU NEBO ZPÍVAJÍCÍ KASTRÁT NA KŮRU

    Nejdrsnější kampaň teprve přijde, mají jasno politologové. Popsali i strategii Babiše

    Téma: Prezidentské volby Monika Kabourková 5. prosince 2022 12:02

    NOVINY A DENÍKY ZVAŽUJÍ – PŘEDVOLEBNÍ ROZŠÍŘĚNÍ TISKOVIN,
    ABY SE TAM VŠECHNY INVEKTIVY NA USA A SPROSŤÁTNY
    ZASLOŽILÉHO PUTINOVA TROLA

    ODBORNÍKA NA „KOULE“
    SVATOPLUKA BERANA, vešly

    ps. praktická ukázka = JL
    Svatopluk Beran říká:
    Pondělí, 12. 12. 2022 v 20:57
    MŮŽE SE ARCHITEKT SOCIALIZMU GRYC VYJÁDŘIT K AMERICKÉ GENOCIDĚ 3 MILONŮ VIETNAMCŮ,
    FAKT NEMÁŠ KOULE UDAVAČI?

  199. Zdeněk Gryc napsal:

    oprava:
    originál Bladova komentář při vložení neprošel,
    ale je k nalezení viz shora:

  200. Zdeněk Gryc napsal:

    blade se zde CHYTŘE – HLOUPĚ

    shora ve dvou svých ilustrovaných komentářích
    POKOUŠÍ RELATIVIZOVAT SVŮJ ADRESNĚ POSLANÝ KOMENTÁŘ:

    blade říká:
    Úterý, 2. 11. 2021 v 11:59

    Svatopluk Beran zase:

    Svatopluk Beran říká:
    Pondělí, 12. 12. 2022 v 20:57
    MŮŽE SE ARCHITEKT SOCIALIZMU GRYC VYJÁDŘIT K AMERICKÉ GENOCIDĚ 3 MILONŮ VIETNAMCŮ,
    FAKT NEMÁŠ KOULE UDAVAČI?

    Možná kdyby je „blade“ měl,
    tak by se omluvil

  201. Zdeněk Gryc napsal:

    Polobůh Blade,

    nebo zakomplexovaný:

    „veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero,“

    Blade Runner 2049 Blu Ray – Nejlevněji na českém internetu

    Feather Styling Blade – efilační žiletky 1x10ks | Leontyna.cz…

    • Watch Blade Runner 2049 | Prime Video – amazon.com
    https://www.amazon.com/Blade-Runner-2049-Ryan-Gosling/dp/B0765L85F8
    WebA new blade runner unearths a secret that could plunge what’s left of society into chaos and leads him on a quest to find a former LAPD blade runner who’s been missing for 30 years. …

    Watch Blade Runner 2049 | Netflix
    Doporučeno na základě popularity • Zpětná vazba
    • Videa – blade runner online
    bing.com/videos

    bladeho USA hračky
    pro udržení EGO

    Proč zrovna z USA ?

    Proč nečte Beranovy komentáře ?

    Maturitu má,
    to ale za totáče nic neznamenalo.
    Než někdo byl přijat do STB, nebo PS,
    tak to bylo podobně jako za nacismu.
    Prokádrovali se jeho geny.
    —-
    Když si dcera naší zaměstnankyně ve Stavoprojektu
    chtěla vzít STBáka, tak si na rodinu dcery vyžádalo v podniku STB kádrové posudky.

    Některé psal vedoucí atelieru.
    Některé psal přímý nadřízený v pracovní skupině, kde byla.

    Blade u PS by těžko mohl být výjimkou.
    Geny jsou geny

    Zášť na USA a invektivy Berana, kterému Havel ne-přestříhal dráty
    mají jinou etiologii .

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum
    Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má
    a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově

    jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero,

    prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.
    Tak, že v kostce za komunistů pro mne „hovno“ zle.

    Zlý Havel mu přestříhal dráty.

    Proč safra blade se ztotožňuje s
    Watch Blade Runner 2049 | Prime Video – amazon.com

    Máme přece ty správné Putinovy rytíře – bohatýry

    Bohatýr (přesněji bogatýr, rusky богаты́рь, původem z turkicko-mongolského baγatur – udatný) je označení pro bájného či polobájného ruského středověkého hrdinného válečníka, obdobného potulným rytířům ze západoevropských legend.
    Slovo bohatýr se používalo v ruských bylinách již ve středověku, avšak jejich zápisy pocházejí z mnohem pozdějšího období. Nejstarší přesně datovaný záznam tohoto slova proto pochází z latinského spisu Descriptio veteris et novae Poloniae cum divisione ejusdem veteri et nova z roku 1585: “Rossi… de heroibus suis, quos Bohatiros id est semideos vocant, aliis persuadere conantur”

    (tj. Rusové… se pokoušejí přesvědčit ostatní o existenci svých hrdinů,
    jež nazývají bohatýry, což znamená polobohové).

    O činech bohatýrů zpravidla vypráví lidové epické básně, nazývané byliny. Každý bohatýr má nějaký specifický charakterový rys: Aljoša Popovič smělost (až drzost), Dobryňa Nikitič odvahu a Ilja Muromec svou duchovní i fyzickou sílu a čestnost, kterou věnuje ochraně své země.
    Mezi další bohatýry patří například Svatohor či Peresvět.

  202. Zdeněk Gryc napsal:

    Prokádrovali se jeho geny.
    Prokádrovaly se jeho geny.
    —-
    potřeboval bych sekretářku
    žádal jsem FBI
    smraďoši !

  203. Zdeněk Gryc napsal:

    Ukrajina se baví Zelenského vtipem o NATO a Rusku
    dnes 14:29
    ČTK
    Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pobavil Ukrajince vtipem o tom,
    jak Rusko „válčí“ s NATO, které se ovšem ještě do boje nedostavilo.
    Zelenského anekdota v pořadu moderátora Davida Lettermana z Netflixu
    na účet Moskvy a ruských invazních vojsk se rychle rozšířila na sociálních sítích, píše agentura Unian.
    Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pořadu moderátora Davida Lettermana
    Článek
    Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pořadu moderátora Davida LettermanaVideo:
    Netflix, Reuters

    Článek

    Zelenskyj v pořadu amerického moderátora upozornil,
    že Ukrajinci mají v poslední době jen málo důvodů k radosti.
    Smysl pro humor je však zachraňuje před šílenstvím,
    jelikož na pozadí informací o zvěrstvech ruských invazních sil je těžké zůstat klidný, píše agentura.
    Prezident proto navrhl, aby si Letterman poslechl vtip o tom,
    jak obyvatelé Oděsy diskutují o válce.

    Následně začal vyprávět:

    „Potkali se dva Oděsané…
    A jeden druhému říká:
    ‚Tak jaká je situace, co se říká?‘
    ‚Nu což, říká se, že je válka.‘
    ‚A jaká válka?‘

    ‚Rusko válčí s NATO!‘
    ‚Vážně?‘
    ‚Ano, ano, je válka. Rusko bojuje s NATO.‘
    ‚A co?‘

    ‚No co… 70 000 ruských vojáků padlo, skoro všechny rakety spotřebovali,
    mnoho techniky je rozbito, vyhozeno do povětří.
    Taková je situace.‘

    ‚A co NATO?‘

    ‚A co NATO?

    NATO ještě nedorazilo‘.“

  204. Svatopluk Beran napsal:

    PRÁVĚ DNES….NEJLEPŠÍ K VYSLOVENÍ SE K VLÁDĚ A VYSTRČILOVĚ SENÁTU JE VŽDY OSOBNÍ PŘÍBĚH

    TA PANÍ SPÁCHALA SEBEVRAŽDU. A čeští politikové, žijící na jiné planetě, chtějí hlavně levně lyžovat.

    Toto se děje vždy v mezních situacích země“.

    DALŠÍ STARŠÍ PANÍ SPÁCHALA SEBEVRAŽDU Z OKNA PŘÍMO NA ÚŘADU PRÁCE V ÚŘEDNÍ DEN. Zase mě zamrazilo, když jsem si tuto zprávu přečetl a hned přemýšlel, zda to nebyla nějaká klientka, se kterou jsem spolupracoval,

    Za chvíli mi volá zničená kolegyně z Úřadu práce. Nikdo od „těch našich“ to není, rozpláče se: „Pavle, já už nemůžu, to nejde psychicky zvládnout, co s námi všemi politici dělají?“…Mlčím…Nemám slov.

    PŘEDTÍM SE JEDNALO O STARŠÍHO MUŽE, KTERÝ UKONČIL ŽIVOT PŘÍMO U ÚŘADU VLÁDY ZASTŘELENÍM. Tyto demonstrativní sebevraždy přímo u místa „činu/instituce“ jsou výkřikem, výčitkou v tomto adventním čase nám, ostatním občanům:

    „Probuďte se. Nebojte se. A hlavně: Nenechte od reality odtržené politiky sociálně zničit velkou část obyvatel této země v zájmu několika desítek oligarchických rodin.“
    Blisty recommend
    Troufám si tvrdit jako člověk, který se sociální realitou těchto občanů zabývá dlouhá léta jak na úřadě, tak přímo v terénu, že prožívám nejtěžší období svého profesionálního života: Sleduji mnohdy bezmocně totální sociálně/ekonomické zoufalství nejohroženější skupiny občanů této země v neskutečně krátkém čase.

    Lidé nevědí, zda budou mít finance na základní potřeby k životu a ta tvrdá, nemilosrdná exekutorská hrozba, kterou každý občan této země zná z příběhů svých rodin nebo známých, se stává nočním můrou s gilotinou sociální ostudy a společenského propadu.

    Lidé jsou zoufalí, naprosto nevědí, co je čeká, nevyznaji se ve fakturách, zálohách a hlavně totálně chaotickém jednání této vlády. A vidí na rozdíl od politiků denní realitu:

    Ceny bydlení, energií a ceny základních potravin se naprosto vymkly platům, mzdám a důchodům nižší střední třídy a to je pro ně psychicky nesnesitelné.

    Nevědí jak si pomoci a vláda je stále jen posílá stát frontu na naprosto kolabující Úřady práce, kde se výplaty sociálních dávek pochopitelně opožďují, lidé se zadlužují u finančních predátorů, aby zaplatili včas nájemné a noční sen o gilotině se stále přibližuje realitě.

    Ano, takto funguje dnešní každodennost života starobních důchodců, kteří mají nájemní smlouvy na dobu neurčitou z minulých dob. Teď čelí mnohdy obrovskému, psychickému tlaku majitelů nemovitostí.

    Společenská situace s masivním nedostatkem finančně dostupných bytů nahrává majitelům a nový Občanský zákoník jim ještě upevnil jejich pozici, kdy se u soudu musí návrhem proti výpovědi z bytu, bránit lidé finančně, psychicky, fyzicky s hlavně právním zastoupením úplně v jiné pozici než mnohdy zcela bezcitný, amorální majitel několika činžáků, který využil odstavec Občanského zákoníku, který mu umožňuje dát výpověď z nájmu nájemci, pakliže potřebuje byt pro svoji rodinu. A věřte mi, že je to většinou byt, který obývá osamělá důchodkyně.

    A toto se děje v této zemi, kdy největší starost předsedkyně sněmovny, je jednání o vystěhování již integrovaných ukrajinských rodin z horské chalupy, aby politické panstvo mohlo jet lyžovat se slevou.

    Politici s měsíčními příjmy, který jim dovolí si zaplatit každou horskou destinaci v celé Evropě se chovají takto neuvěřitelné sobecky. Je to vůbec možné? Zdá se, že v té chvíli víkendu, kdy se jedná o levné lyžování pro poslance, píše starobní důchodkyně svůj poslední dopis, který druhý den nechává na Úřadě práce a …..

    Obávám se. že hodně zejména starších občanů dnes dělá bilanční rozhodnutí:

    Potraviny se zdražují zhruba o 25 procent měsíčně oproti loňskému roku, nájemné a energie o tisíce, Zvyšování důchodů naprosto nepomáhá, protože o tutéž část se jim poníží příspěvek na bydlení. Takže jedna úřednice přidá důchod a druhý úředník sníží příspěvek na bydlení. A skoro všichni důchodci v nájemním bydlení u majitele nebo i na obcích se potkávají ve frontách na Úřadech práce

    Lidé, kteří desítky let pracovali společně třeba ve fabrice dnes místo na vánočním večírku se v ponížení setkají ve frontě na žebračenku. Jak mi říkají, raději dělají, že se ani neznají, tak moc se stydí.

    Opravdu je toto cesta české sociální politiky do roku 2023?

  205. Svatopluk Beran napsal:

    NO HLAVNĚ ŽE NÁM TADY SOCIALISTIČTÍ ARCHITEKTI PODORUJÍ AMERICKÉ OBCHODNÍ VÁLKY UŽ I V EVROPĚ A HVLOVI POHROBCI SI TEN AMERICKÝ VÁLEČNÝ SVĚT V NATU UŽÍVAJÍ, TAK VZHŮRU GRYCI SVÉ DĚTI A VNUKY V ZÁJMU NATA A SVÉHO VÝCHODNÍHO NÁROKU RUSKÝCH ZEMÍ A RUSKÉHO LEBENSRAUMU, PO NAPOLEONOVI A HITLEROVI, DNES UŽ AMERIČANY, A SOCIALISTICKÝM ROZVĚDČÍKEM PAVLEM, ŘÁDNĚ UŽIJ.

    SEBEVRAŽDA SEM – SEBEVRAŽDA TAM.

  206. Svatopluk Beran napsal:

    A co NATO?‘

    ‚A co NATO?

    NATO ještě nedorazilo‘.

    TROCHU STUPIDNÍ ANEKDOTA ASI JAK GRYC A ZELENSKÝ

    NEVÍM JAK TY GRYCI A ZELENSKÝ, ALE VY JSTE SI NEVŠÍMLI ŽE NATO V ČELE S USA UŽ DORAZILY, UKRAJINA JE ROZBITÁ, LIDEM JE ZIMA, NEMAJÍ TEPLO SVĚTLO, UKRAJINA STRATILA KRYM, PĚTINU SVÉHO ÚZEMÍ A PŘES STO TISÍC VOJÁKŮ.

    TY JSI SI NEVŠIML GRYCI ŽE UŽ NA UKRAJINĚ POD VEDENÍM USA NATO STEJNĚ JAK VE VIETNAMU, NA BALKÁNĚ, IRÁKU, AFGANISTÁNU, LYBII, SÝRII, PALESTINĚ NIČÍ ZEM A STEJNĚ OD SUD JAK DO TEĎ ZE VŠECH TĚCH SPÁLENÝCH ZEMÍ BUDOU MUSET ODTÁHNOUT.

    VČEM JE TEN VTIP SOCIALISTICKEJ ARCHITEKTE GRYCI? V DEVASTOVASTACI TĚCH ZEMÍ? TY SE TOMU SMĚJEŠ?

  207. Zdeněk Gryc napsal:

    Svatopluk Beran říká:
    Středa, 14. 12. 2022 v 7:28
    PRÁVĚ DNES….NEJLEPŠÍ K VYSLOVENÍ SE K VLÁDĚ A VYSTRČILOVĚ SENÁTU JE VŽDY OSOBNÍ PŘÍBĚH
    ————
    Osobní příběh senátora Vystrčila = slušnost,
    stejně jako u Václava Havla,
    pane Beran

  208. Zdeněk Gryc napsal:

    DALŠÍ STARŠÍ PANÍ SPÁCHALA SEBEVRAŽDU Z OKNA PŘÍMO NA ÚŘADU PRÁCE V ÚŘEDNÍ DEN. Zase mě zamrazilo, když jsem si tuto zprávu přečetl a hned přemýšlel,
    zda to nebyla nějaká klientka,
    se kterou jsem spolupracoval,

    VŽDY OSOBNÍ PŘÍBĚH ?

    Zajímavé,
    bylo by hezké i pro ostatní čtenáře něco o Vaší práci a klientech napsat.

  209. Svatopluk Beran napsal:

    MOC SI PŘEJI SE S SVÁMI ARCHITEKTE SOCIALIZMU GRYCI A PODOBNĚ NASTAVENÝMI KŘIVÁKY, NIKDY NESETKAT, ANI JEN MINOUT V DAVU.

    https://blisty.cz/art/111067-tak-pani-spachala-sebevrazdu-a-cesti-politikove-zijici-na-jine-planete-chteji-hlavne-levne-lyzovat.html

  210. Svatopluk Beran napsal:

    Osobní příběh senátora Vystrčila = slušnost, stejně jako u Václava Havla

    SLUŠNOST A AMERICKÉ GENOCIDNÍ VÁLKY VE SVĚTĚ A EVROPĚ.

    PATOLÍZALSKÉ KŘIVÉ HUBY S LÍBIVÝM ÚSMĚVEM PŘI PROJEVECH A MRTVOLY OBYČEJNÝCH LIDÍ KOLEM SEBE – TO VÁM SLUŠÍ, SLUŠNOST A VRAŽDĚNÍ, TO JE VAŠE KRÉDO.

    NAPROSTO VÁM SOCIALISTICKÝ ARCHITEKTE ROZUMÍM VE VAŠÍ, HAVLOVĚ A VYSTRČILOVĚ SLUŠNOSTI. JÁ TENTO PROJEV SLUŠNOSTI S MILIONY MRTVOL ODMÍTÁM.

  211. Zdeněk Gryc napsal:

    Pane Beran,

    Váš komentář jsem si se zájmem přečetl.
    Přemýšlím o situaci podobně.

    Považuji za velký problém, oddělit zrno od plev.

    Obávám se, že ti slušní stojí v pozadí a hlasitější jsou ti,
    kteří zaplňují nedopalky popelníky na pracovním úřadě a ti
    snědí hoši, kteří se tlačí v předu u aut „ člověka v tísni“.

    Jsem přesdvěčen, podobně jako rodina spolužáka Štěrby,
    že se má pomoci lidem „in situ“ a ne je válkou vyhánět.
    Stejně jako bych raději umřel doma, než v domově důchodců.

    „JE VŽDY OSOBNÍ PŘÍBĚH“,
    jistě jste si všimnul, že je to můj leitmotiv.
    Osvobození v roce 1945
    8 let gymnásia
    6 let FA
    2 roky Agroprojekt
    Stavoprojekt

    Eva Rozehnalová, kterou režim po uvěznění jejího otce vyhnal z Brna do Jihlavy,
    letos umřela, takže zbývá člověk, který nás spojuje s jejím otcem,
    naším životním vzorem, autorem moravských nemocnic,
    spolužák v atelieru profesora Rozehnala Boleslav Leinert
    a profesor Šlapeta, který úvodem ve svých statích uvádí:

    „ z mého pohledu“.

    Opravdu je toto cesta české sociální politiky do roku 2023?
    Kde hledat začátek cesty 1945, 1948, 1968 nebo 1989 ?
    Kdo byli její architekti ?
    Jaká je mapa pro další cestu ?

    Hodně se bojím ruských trolů, zvláště těch, kteří to dělají elegantně,
    tedy soudružky, svazačky Bobošíkové.
    PS. za poklidnou diskuzi, bez osobních invektiv, děkuje ZG

  212. blade napsal:

    Honimír a harassment z T06B a jeho textilní REVOLUCE v 89. – https://youtu.be/Js4WnBu-UgI?t=12

    🙂

  213. Zdeněk Gryc napsal:

    Teprve dodatečně jsem našel pramen toho co…

    Svatopluk Beran říká:
    Středa, 14. 12. 2022 v 7:28
    PRÁVĚ DNES….NEJLEPŠÍ K VYSLOVENÍ SE K VLÁDĚ A VYSTRČILOVĚ SENÁTU JE VŽDY OSOBNÍ PŘÍBĚH

    PODVODEM JE PŘEVZÍT CIZÍ PUBLICITU
    a
    NEUVÉST PRAMEN

    Uvést čtenáře v omyl tím, že se jedná o osobní příběh autora komentáře
    Svatopluka Berana:

    „DALŠÍ STARŠÍ PANÍ SPÁCHALA SEBEVRAŽDU Z OKNA PŘÍMO NA ÚŘADU PRÁCE V ÚŘEDNÍ DEN.
    Zase mě zamrazilo,
    když jsem si tuto zprávu přečetl a hned přemýšlel, zda to nebyla nějaká klientka,
    se kterou jsem spolupracoval,“

    „JE VŽDY OSOBNÍ PŘÍBĚH“
    To jak ten článek použil a otočil
    Je ukázka výtečné práce
    Putinova trola, který okopíroval komentář:

    BRITSKÉ LISTY

    Tak paní spáchala sebevraždu. A čeští politikové, žijící na jiné planetě, chtějí hlavně levně lyžovat
    13. 12. 2022 / Pavel Veleman
    čas čtení 4 minuty
    324Shares
    „Toto se děje vždy v mezních situacích této země“.

    Další starší paní spáchala sebevraždu skokem z okna přímo na Úřadě práce v úřední den. Zase mě zamrazilo, když jsem si tuto zprávu přečetl a hned přemýšlel, zda to nebyla nějaká klientka, se kterou jsem spolupracoval,

    Za chvíli mi volá zničená kolegyně z Úřadu práce. Nikdo od „těch našich“ to není, rozpláče se: „Pavle, já už nemůžu, to nejde psychicky zvládnout, co s námi všemi politici dělají?“…Mlčím…Nemám slov.

    Předtím se jednalo o staršího muže, který ukončil život přímo u Úřadu vlády zastřelením. Tyto demonstrativní sebevraždy přímo u místa „činu/instituce“ jsou výkřikem, výčiotkou v tomto adventním čase nám, ostatním občanům:

    „Probuďte se. Nebojte se. A hlavně: Nenechte od reality odtržené politiky sociálně zničit velkou část obyvatel této země v zájmu několika desítek oligarchických rodin.“

    Troufám si tvrdit jako člověk, který se sociální realitou těchto občanů zabývá dlouhá léta jak na úřadě, tak přímo v terénu, že prožívám nejtěžší období svého profesionálního života: Sleduji mnohdy bezmocně totální sociálně/ekonomické zoufalství nejohroženější skupiny občanů této země v neskutečně krátkém čase.

    Lidé nevědí, zda budou mít finance na základní potřeby k životu a ta tvrdá, nemilosrdná exekutorská hrozba, kterou každý občan této země zná z příběhů svých rodin nebo známých, se stává nočním můrou s gilotinou sociální ostudy a společenského propadu.

    Lidé jsou zoufalí, naprosto nevědí, co je čeká, nevyznaji se ve fakturách, zálohách a hlavně totálně chaotickém jednání této vlády. A vidí na rozdíl od politiků denní realitu:

    Ceny bydlení, energií a ceny základních potravin se naprosto vymkly platům, mzdám a důchodům nižší střední třídy a to je pro ně psychicky nesnesitelné.

    Nevědí jak si pomoci a vláda je stále jen posílá stát frontu na naprosto kolabující Úřady práce, kde se výplaty sociálních dávek pochopitelně opožďují, lidé se zadlužují u finančních predátorů, aby zaplatili včas nájemné a noční sen o gilotině se stále přibližuje realitě.

    Ano, takto funguje dnešní každodennost života starobních důchodců, kteří mají nájemní smlouvy na dobu neurčitou z minulých dob. Teď čelí mnohdy obrovskému, psychickému tlaku majitelů nemovitostí.

    Společenská situace s masivním nedostatkem finančně dostupných bytů nahrává majitelům a nový Občanský zákoník jim ještě upevnil jejich pozici, kdy se u soudu musí návrhem proti výpovědi z bytu, bránit lidé finančně, psychicky, fyzicky s hlavně právním zastoupením úplně v jiné pozici než mnohdy zcela bezcitný, amorální majitel několika činžáků, který využil odstavec Občanského zákoníku, který mu umožňuje dát výpověď z nájmu nájemci, pakliže potřebuje byt pro svoji rodinu. A věřte mi, že je to většinou byt, který obývá osamělá důchodkyně.

    A toto se děje v této zemi, kdy největší starost předsedkyně sněmovny, je jednání o vystěhování již integrovaných ukrajinských rodin z horské chalupy, aby politické panstvo mohlo jet lyžovat se slevou.

    Politici s měsíčními příjmy, který jim dovolí si zaplatit každou horskou destinaci v celé Evropě se chovají takto neuvěřitelné sobecky. Je to vůbec možné? Zdá se, že v té chvíli víkendu, kdy se jedná o levné lyžování pro poslance, píše starobní důchodkyně svůj poslední dopis, který druhý den nechává na Úřadě práce a …..

    Obávám se. že hodně zejména starších občanů dnes dělá bilanční rozhodnutí:

    Potraviny se zdražují zhruba o 25 procent měsíčně oproti loňskému roku, nájemné a energie o tisíce, Zvyšování důchodů naprosto nepomáhá, protože o tutéž část se jim poníží příspěvek na bydlení. Takže jedna úřednice přidá důchod a druhý úředník sníží příspěvek na bydlení. A skoro všichni důchodci v nájemním bydlení u majitele nebo i na obcích se potkávají ve frontách na Úřadech práce

    Lidé, kteří desítky let pracovali společně třeba ve fabrice dnes místo na vánočním večírku se v ponížení setkají ve frontě na žebračenku. Jak mi říkají, raději dělají, že se ani neznají, tak moc se stydí.

    Opravdu je toto cesta české sociální politiky do roku 2023?

  214. Zdeněk Gryc napsal:

    ROK UPLYNUL A HLE
    Trocha historie nikoho nezabije

    Zdeněk Gryc říká:
    Sobota, 20. 11. 2021 v 17:19
    Ke skutečnému kulturními dění ve vyspělé společnosti nezbytně patří i dlouhodobá výměna názorů, reprezentující různé postoje a představy. Můžeme si popravdě odpovědět, že se zde tak skutečně děje? A pokud ano, potom kde? ale i kultura slova psaného. K výměně názorů – a to zcela neoddělitelně – patří také kultura projevu. Mluveného, Těžko si nevšimnout, že něco takového Jihlavě (i Vysočině) schází. Schází zde médium, které by něčemu podobnému cíleně a dlouhodobě poskytovalo prostor. Tribuna pro kultivovanou, kvalifikovanou polemiku a nezbytnou kritickou debatu.

    „patří také kultura projevu.“

    NEPOCHYBNĚ, ale
    SPROSTOTA A NENÁVIST ANONYMŮ,
    je tak velká, že redakce JL brání jejich sentence reprodukovat.

    1. Zdeněk Gryc říká:
    Sobota, 20. 11. 2021 v 17:25

    PRAKTICKÁ UKÁZKA:

    blade říká:
    Sobota, 20. 11. 2021 v 12:39
    Naplavenina nick Gryc, někde od Brna, může držet akorát svou kolaborantskou soudružskou hubu. I ti co sem došli německy hovořícím majitelům Ag dolů kutat > byli vesměs naplaveniny bůhví odkud. Po nějaké době ti německy hovořící majitelé Ag odešli, no a zbylé naplaveniny to zde začali kurvit až do černé kaňky Prior > a kurví to zde doposud.
    Nick Gryc jim v tom kolaborantsky pomáhal a ještě se tím chlubí > svazák funkcionář, soudruh úkolovaný přímo KSČ, STB kafíčkář, člen SČSP, člen ROH > prostě kolaborantské rudé prase, co ani nemá tušení o lidové ústní slovesnosti, o které pokud někdo napíše, tak si hned tato kolaborantská naplavenina nick Gryc myslí, že pisatel ji přímo prožil. Navíc se tohle čuně ohání VH, který nebýt Gorbačova, tak je pouhým kuličem > takže oba stejní > pouze slouhové KSČ.
    Tak a můžeš se zde zase textově vyblít > Lenine.

    2. blade říká:
    Sobota, 20. 11. 2021 v 19:38
    Zoufalec a zblitek nick Gryc si mylně myslí, že ke kultuře projevu patří zasírat blogy jiných, tak jako to dělá on > soudruh kolaborant > a ještě se pod to zvěčňuje > jak zahrádkáři Kerska. Jsem si všiml, že kvůli nick Gryc alias Zdeněk či Zdenek pod články v JL > byla zrušena volná diskuse, poněvadž se tam uráží druhé diskutující nebo neudrží textovou ureu a cintá mimo mísu.

    blade říká:
    Sobota, 20. 11. 2021 v 12:39
    Navíc se tohle čuně ohání VH, který nebýt Gorbačova, tak je pouhým kuličem >
    takže oba stejní >
    pouze slouhové KSČ.
    ———————–
    „takže oba stejní“

    Zdeněk Gryc | Sobota, 20. 11. 2021 v 13:17
    Převzato:
    17. LISTOPAD 1989.
    Včera 17. listopadu, byla odhalena na jihlavském nábřeží socha Klíče. Vícekrát jsem vložil do JL dopisy na magistrát, kde navrhuji, aby nábřeží bylo pojmenováno po Václavu Havlovi, který na nábřeží v Praze bydlel.
    —————————————-
    Existuje pojem „SAMONASÍRAČ“
    1. samonasírač – Databáze excerpčního materiálu Neomat, ÚJČ AV ČR
    http://www.neologismy.cz/heslo/slaby/272564

    Samonasírači opravdu trpí//
    Lůzovitost se netýká názoru, ale projevu # … Z komentáře je zjevné, že autor je opravdu nespokojen, a to nejen s vládou, ale očividně i sám se sebou. Jde o prototyp stále častějších psychických reakcí,
    jednak usnadňovaných
    internetovou
    anonymitou,
    jež umožňuje poněkud exhibicionisticky si ulevovat
    od vlastních potíží…

  215. Svatopluk Beran napsal:

    S VÁMI KTERÝ NEVIDÍTE AMERICKÁ ZVĚRSTVA PŘI JEJICH OBCHODNÍM ROZTAHOVÁNÍ SE DO ZEMÍ CELÉHO SVĚTA, ČLOVĚKA KTERÝ JE SPRAVEDLIVĚ POHORŠEN NAD UPÁLENÍM SE OBČANŮ Z ODPORU K SYSTÉMU A PŘEHLÍŽÍ OBČANY KTEŘÍ PÁCHAJÍ JINÝM ZPŮSOBEM SBEVRAŽDU PŘED A NA STÁTNÍCH INSTITUCÍCH, Z DŮVODU VAŠÍ A VYSTRČILOVĚ SLUŠNOSTI NAPOJENÉ NA TATO GENOCIDNÍ AMERICKÁ SVĚTOVÁ OBCHODNÍ BĚSNĚNÍ, S TÍM ŽE ČEŠTÍ VLEZD..RDELOVÉ VČETNĚ TÉTO VLÁDY A VÁS, NEZAJÍMÁ ÚROVEŇ ŽIVOTASCHOPNOSTI OBČANŮ TÉTO ZEMĚ, PO TŘICETI LETECH OD HAVLOVA RÁDOBY LEPŠÍHO SVĚTA.

    S VÁMI KTERÝ NESLYŠÍ, NEVIDÍ A JE KŘIVÍ JAK BONSAJ?

    VY KTERÝ NEJSTE SCHOPEN UZNAT ŽE TU NA SVĚTĚ VRAŽDÍ PRO SVÉ OBCHODY PO CELÉM SVĚTĚ SYSTÉM, KTERÉMU SE V JEHO VLASTNÍCH ŠKOLÁCH VZÁJEMĚ ODSTŘELUJÍ STUDENTI A PO OBCHODECH PO SOBĚ STŘÍLEJÍ ŠÍLENÍ SPOTŘEBITELÉ, PRÁVĚ DNES.

    Jaká je mapa pro další cestu?

    NEROZTAHOVAT MILITANTNÍ, VRAŽDÍCÍ A GENOCIDNÍ AMERICKÝ OBCHODNÍ SYSTÉM NATA NA VÝCHOD – TO JE ZÁKLAD Z KTERÉHO SE MUSÍ VYJÍT A VY NESMÍTE BÝT STUPIDNĚ AROGANTNÍ K AMERICKÉMU SVĚTOVÉMU VYVRAŽĎOVÁNÍ.

    USA VLASTNÍ ARMÁDU, EVROPA VLASTNÍ ARMÁDU, RUSKO VLASTNÍ ARMÁDU, ČÍNA VLASTNÍ ARMÁDU A VZÁJEMNĚ VÝHODNÉ OBCHODNÍ A NEZPOCHYBNITELNÉ VOJENSKÉ SMLOUVY MINIMÁLNĚ MEZI TĚMITO ZEMĚMI. RUSKO USTOUPILO A USA SE NA TA MÍSTA SEROU, NAMÍSTO ABY JE UDRŽELI NEZÁVISLÁ. PRŮSER JE AMERICKÁ MILITARIZACE SVĚTA NA KTEROU NÁSLEDNĚ REAGUJÍ I OSTATNÍ ZEMĚ SVĚTA. CO VÁM NA TOM NENÍ JASNÉ?

    KDO BYL ARCHITEKT ROKU 1989

    BYL TO GORBAČOV A USTOUPIL NAZPÁTEK DO SVÉ ZWEMĚ A CO UDĚLAL ZASRANÍ AMERIČTÍ PRESIDENTI POTOM, ZAČLI VRAŽDIT VŠUDE A ZATHOVAT AMERICKÝ KOVBOJE DO CELÉHO SVĚTA. JSOU ROZESRANÝ V TISÍCI KOVBOJSKÝCH ZÁKLADNÉCH CELÉHO SVĚTA ABY SI DOHLÍŽELI NA SVÉ OBCHODY.

  216. Svatopluk Beran napsal:

    VY NEJSTE ANI NÁHODOU SCHOPNEJ VZÁJEMNÉHO HOVORU, VY JSTE A UŽ JSEM TO TO PSAL NĚKOLIKRÁT, ZASEKNUTEJ PŘED 70 LETY A U TANKŮ NA PÍSTOVĚ, ALE SVĚT JE UŽ NAPROSTO JINDE A JINEJ A BUDE DÍKY VÁM A PODOBNÝM VYZBROJENEJ V EVROPĚ AMERICKEJMA ZBRANĚMA A AMERICKEJMA VOJÁKAMA. SVĚT TU ALE NENÍ JEN PRO VÁS A MILIARDU AROGANTNÍCH ZÁPAĎÁKŮ, JEŠTĚ TU JE 6 MILIARD OSTATNÍCH OBČANŮ SVĚTA. SE.U VÁM NA VAŠI A VYSTRČILOVU VRAŽDÍCÍ A AROGANTNÍ SLUŠNOST.

  217. blade napsal:

    Je vidět, že dnešnímu světu lap z T06B již vůbec nerozumí. Ale hezké je, že i blbosti může svobodně říkat, šířit a dokonce jim i věřit a podepisovat je. Nechat se obelhávat je pro lapa z T06B pohodlné, hledat informace a přemýšlet o nich je pro něj pracné. Čím nižší inteligence, tím větší starost a pochybnosti o druhých. To lze vyhodnotit buď jako nižší sebevědomí nebo nešťastná povaha, která svůj přetlak vyrovnává pliváním po druhých. Lap z T06B ani neví co zde píše, on vlastně nepíše, on jen kopíruje z blogu JL příspěvky zdejších přispěvatelů, aniž by mu k tomu dali svolení. Zaplavovat diskuse neustále stejným textem či textem s tím samým věcným obsahem může jen duševně nemocný, lap z T06B.

    https://www.eko-obchod.cz/userfiles/photogallery/big/dusevne-nemocny-mezi-nami__mi001-174236.jpg

  218. Zdeněk Gryc napsal:

    PROČ SE NAMÁHAT PSANÍM

    BLADEMU STAČÍ:

    „udělat bububu

    či cvaknout závěrem,

    NEJDE ZDE ANI TAK O FORMU

    „zesere strachy :-).“

    JAKO O OBSAH

    „udělat bububu
    či cvaknout závěrem,“

    ANONYMA S MATURITOU:

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum
    Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.
    Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle.

    pramen:

    blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06
    S. architekt nemá o službě na čáře ani páru,
    zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili
    Potkat na čáře architekta,
    tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem,
    tak se na místě zesere strachy :-).
    Vy kubo z jihlavských Nemanic

  219. Zdeněk Gryc napsal:

    Žádný vánoční klid zbraní nebude, řekl Peskov
    dnes 12:31
    Petr Jemelka
    Dočasný klid zbraní během vánočních svátků na ukrajinském bojišti nebude. Za ruskou stranu to podle agentury TASS vzkázal mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.
    Moskva podle něj nepočítá ani s novoročním příměřím.

    NA BLOGU JL
    TOMU BUDE PODOBNĚ ?

  220. Zdeněk Gryc napsal:

    SNAD JEŠTĚ ZDVOŘILÝ DOTAZ
    Může Beran uvést pramen, odkud svou expresivní publicitu přebírá,
    tedy zdroj ?
    v BL je třeba také o sebevraždách, že?

    Dlouhý COVID a sebevraždy: Vědci varují před skrytou krizí
    21. 9. 2022
    Dlouhý COVID je komplexní zdravotní stav, který může být obtížné diagnostikovat, protože má více než 200 příznaků od vyčerpání a kognitivních poruch po bolest, horečku a bušení srdce, upozorňují Julie Steenhuysenová a Jennifer Rigbyová.

    Scott Taylor se z COVIDu-19 nikdy nevzpamatoval.

    1. Svatopluk Beran říká:
    Pondělí, 12. 12. 2022 v 20:57
    MŮŽE SE ARCHITEKT SOCIALIZMU GRYC VYJÁDŘIT K AMERICKÉ GENOCIDĚ 3 MILONŮ VIETNAMCŮ, FAKT NEMÁŠ KOULE UDAVAČI?
    JSI GRYCI DE.IL, KO.OT, KR.TÉN, NEROZUMÍŠ ČESKY, NEBO UŽ SI NIC COBY GERONT NEPAMATUJEŠ? KROMĚ VÝTAŽKŮ KTERÉ SI OKAMŽITĚ UKLÁDÁŠ ZROVNA DOBĚ, KDY TI MOZEK NASKOČÍ.
    A JEŠTĚ JEDNOU, TY PŘIP.SRANEJ GRYCI, TY NESAHÁŠ BAŠTOVI ANI KE KOTNÍKŮM

    TAK UŽ SE KONEČNĚ VYJÁDŘI TY PROAMERICKEJ SR.BE BEZ KOULÍ A MORÁLKY. JSI POŘÁD STEJNEJ JAK ZA SOCÍKU, KŘIVEJ A PEZPÁTEŘNÍ Z NADĚLANEJMA KALHOTAMA. VYJÁDŘI SE K TOMU JAK AMERICKÁ ARMÁDA STRKALA ŽENÁM DO VAGÍN GRANÁTY, NEBO KDYŽ SI DĚLAL ZE ZBYTKŮ MRTVÝCH NEPŘÁTEL ŽIVOTNÍ HRAČKY A POSÍLALI SI JE DOMŮ DO LEDNIC ČI AMERICKÉMU PRESIDENTOVI A TO JIM NIKDO NEZNÁSILŇOVAL ŽENY, NEHROMADIL MRTVOLY DĚTÍ PŘED BARÁKEM A NEUPALOVAL RODIČE.

    Svatopluk Beran říká:
    Středa, 14. 12. 2022 v 7:28
    PRÁVĚ DNES….NEJLEPŠÍ K VYSLOVENÍ SE K VLÁDĚ A VYSTRČILOVĚ SENÁTU JE VŽDY OSOBNÍ PŘÍBĚH.
    Ano osobní příběh, nikoli kopírovat Britské listy

    „NEUPALOVAL RODIČE“
    Může Beran uvést pramen, odkud svou expresivní publicitu převzal.

    Britské listy to asi nebudou.
    Putinovy listy možná.

    Emoce se kterými Beran píše jsou shodné s Bladem
    Viz shora:
    Existuje pojem „SAMONASÍRAČ“
    1. samonasírač – Databáze excerpčního materiálu Neomat, ÚJČ AV ČR
    http://www.neologismy.cz/heslo/slaby/272564
    Samonasírači opravdu trpí//
    Lůzovitost se netýká názoru, ale projevu # … Z komentáře je zjevné, že autor je opravdu nespokojen, a to nejen s vládou, ale očividně i sám se sebou. Jde o prototyp stále častějších psychických reakcí,
    jednak usnadňovaných
    internetovou anonymitou,
    jež umožňuje poněkud exhibicionisticky si ulevovat
    od vlastních potíží…

  221. blade napsal:

    Nález:
    „Nepochopím kde se ve Vás bere ta hrozná drzost, že se stále navážíte do mého soukromého vlastnictví. Je vidět, že jste typický produkt komunismu, který je přesvědčen, že má právo nebrat ohled na soukromý majetek.“
    „Pane architekte, dovolte mi, abych Vás konečně poslal někam.“

  222. Zdeněk Gryc napsal:

    SOUKROMÍ NEPROŠLO

    TAK ZKUSÍME VERZY
    BEZ GRAFIKA VZTYČENÉHO PRSTÍČKU

    1. blade říká:
    Úterý, 2. 11. 2021 v 11:59
    Bohužel po dobrém to nejde > hele ty starej vole z Březinek či bůhví odkud > mel si co chceš, stejně to nikdo nečte a nikoho to nezajímá > ADMIN JL BY MĚL KONEČNĚ ZAKROČIT, NEBOŤ TU AKORÁT ZASÍRÁŠ A ZNEPŘEHLEDŇUJEŠ BLOGY DRUHÝCH. Takže nick Gryc >
    Ještě doplním > nick Gryc nedělaj tu ze sebe idiota > nevytrhávaj z kontextu té mé lidové slovesnosti (vyprávění jiných-já to nezažil) co se ti zrovna hodí. Chybí jim tam pasáž o poslechu Hlasu Ameriky, o poslechu Svobodné Evropy, o poslechu Radia Luxembourg > ale také, na rozdíl od SVAZÁKA a SOUDRUHA nick Gryce, pasáž o odmítnutí vstupu do SSM.
    Takže SOUDRUHU a RUDÝCH POUHÝ SLOUHO nick Gryc > vyliž si prdel !

  223. blade napsal:

    ano, ano > ADMIN JL BY MĚL KONEČNĚ ZAKROČIT, NEBOŤ TU Gryci AKORÁT ZASÍRÁŠ A ZNEPŘEHLEDŇUJEŠ BLOGY DRUHÝCH.

  224. Zdeněk Gryc napsal:

    TAKŽE JE PŘÍPADNÉ ABY PS-ÁK PSAL:

    blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06
    S. architekt nemá o službě na čáře ani páru,
    zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili

    Potkat na čáře architekta,

    tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem,
    tak se na místě zesere strachy :-).

    Vy kubo z jihlavských Nemanic

  225. Zdeněk Gryc napsal:

    JEN TAK ODHAHEM
    PŘESNÁ ČÍSLA BÝT NEMUSÍ

    KOLIK ARCHITEKTŮ
    KDYŽ JE BLADE POTKAL NA ČÁŘE

    CVAKL ZÁVĚREM

    NEUDRŽELO STOLICI?

    Potkat na čáře architekta,

    tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem,
    tak se na místě zesere strachy :-).

  226. blade napsal:

    Blog se jmenuje „Příspěvek na bydlení a další pomoc při platbách za energie“, tak si sbal ty svoje kydy a mazej na tvé uzamčené blogy, naplavenej kašpare.

  227. Zdeněk Gryc napsal:

    TAKŽE DOTAZ K ANONYMU

    JMÉNO A PŘÍJMENÍ ARCHITEKTA,
    KTERÝ SE PO BLADEHO CVAKNUTÍM ZÁVĚREM

    „ZESERE STRACHY“

    NEPLATÍ TO SPÍŠE O AUTORU KOMENTÁŘE
    PŘED TÍM, ABY SE JAKO OBČAN PODEPSAL?

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 11:14
    Tady je nějaký G-bloger opravdu tu du dum dum
    Při odvodu na vojnu jsem na dotaz kam chci jít, jsem řekl k Pohraniční stráži, protože k nějakým bigošům se mi nechtělo. Koukli do nějakých papírů, řekli maturitu má a po základním výcviku ve Volarech a Zadním Chodově jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero, prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.
    Tak, že v kostce za komunistů pro mne hovno zle.

    blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06
    S. architekt nemá o službě na čáře ani páru,
    zřejmě má i modrou knížku nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili
    Potkat na čáře architekta,
    tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu či cvaknout závěrem,

    tak se na místě zesere strachy :-).

    Vy kubo z jihlavských Nemanic

  228. Zdeněk Gryc napsal:

    Zdeněk Gryc říká:
    Středa, 14. 12. 2022 v 10:21

    Pane Beran,
    Váš komentář jsem si se zájmem přečetl.
    Přemýšlím o situaci podobně.

    Považuji za velký problém, oddělit zrno od plev.

    To jsem Vám tedy opravdu houpl na špek.

    „DALŠÍ STARŠÍ PANÍ SPÁCHALA SEBEVRAŽDU Z OKNA PŘÍMO NA ÚŘADU PRÁCE V ÚŘEDNÍ DEN.
    Zase mě zamrazilo,
    když jsem si tuto zprávu přečetl a hned přemýšlel,
    zda to nebyla nějaká klientka,
    se kterou jsem spolupracoval“

    jako Svatopluk Beran ?

    Nevím s kolika sebevraždami se Beran,
    třeba jako žák ve škole setkal, nejenom s Janem Masarykem?

    Už jsem zde kdysi vložil dopis:

    Ředitel: marek@gymkren.cz
    Vážený pane řediteli,
    Dovolte, abych se představil
    ALMANACH 111 LET GYMNÁSIA KŘENOVÁ
    Str.127 Gryc Zdeněk 1952 IV.A.(Židenice)

    Můj profesor na FA
    Str.177 III.C Rozehnal Bedřich 1922

    Str. 94 Stanislav Spurný Č-Fr 1937-1946,
    můj třídní profesor viz. vložené foto

    rád bych na něj vzpomenul někde v tisku, či aspoň blogu
    Jihlavských listů.

    Profesor Spurný byl po únoru 1948 se školy odstraněn,
    Tragicky skonči, viz další text.
    Třídní foto červen 1948
    Manžeka, spolužačka, Libuše Májková čtvrtá zleva, v horní řadě.

    Dost symbolické:
    zleva tělocvikář Ctirad Prukl „komisař“, dosazený na RG Židenice po únoru 1948.
    Pro nás kluky byl príma chlap, který mne osobně ovlivnil, vztahem k pobytu v přírodě,
    na třídním táboře u Pyšelského rybníka.
    Dost symbolické zprava, klasický filolog, francouzština, Miroslav Spurný, vyhozený
    z RG Židenice a umístěný do První brněnské strojírny.
    ———————————————————
    „Nik-do ho tehdy ne-udal“. . .
    Něk-do ho při prověrkách po Únoru 48 udal:

    Profesora Stanislava Spurného, klasického filologa, aprobace čeština-francouzština.
    Našeho třídního profesora, v době když gymnásium sídlilo na ul. Šámalové v Brně.
    Hodiny češtiny hodně zaplnila třídnická problematika a administrativa ročníku.

    Po vyhazovu ze školství, byl profesor Spurný umístěn do nedaleké První brněnské strojírny.
    Elegantní postava nepraktického filologa, trochu pedanta,
    se stala snadno terčem posměšků a šikany.

    Situaci nesl těžce a nakonec ji neunesl.
    Skočil z okna.
    Dopadl nešťastně.
    Zarazil si nohy do břicha a čtyři dny umíral.

    Po jeho nepochybné sebevraždě
    – zaražení nohou do břicha –
    hodně přemýšleli jeho žáci,
    v souvislosti s popsaným nálezem těla Jana Masaryka,
    po jeho „sebevraždě.
    S pozdravem: Ing.arch. Zdeněk Gryc Jihlava 21.1.2022.

    Převzato:
    „Ke smrti Jana Masaryka došlo 10. března 1948; původně byla označena za sebevraždu,
    dnes je považována spíše za vraždu.
    Úmrtí bylo předmětem několika vyšetřování: v roce 1948, 1968–1969, 1993–1996 a 2001–2003,
    jejichž závěry se různily nebo byly přímo v rozporu.
    Poslední vyšetřování bylo v roce 2003 uzavřeno jako vražda provedená neznámým pachatelem“.

  229. blade napsal:

    Gryc je bez nároku nároku na jakékoliv osobní údaje, i kdyby se stavěl na hlavu:

    https://mylaw.cz/clanek/vite-kdo-muze-zpracovavat-vase-osobni-udaje-842

    Gryc si neuvědomuje, že on nesplňuje taková technická a organizační opatření zajišťující potřebnou úroveň zabezpečení žádaných osobních údajů.

  230. Zdeněk Gryc napsal:

    blade říká:
    Středa, 14. 12. 2022 v 16:39
    Gryc je bez nároku nároku na jakékoliv osobní údaje, i kdyby se stavěl na hlavu:

    PRAKTICKÁ UKÁZKA:

    blade říká:
    Sobota, 20. 11. 2021 v 12:39
    Naplavenina nick Gryc, někde od Brna,
    může držet akorát svou kolaborantskou soudružskou hubu.
    I ti co sem došli německy hovořícím majitelům Ag dolů kutat > byli vesměs naplaveniny bůhví odkud.
    Po nějaké době ti německy hovořící majitelé Ag odešli, no a zbylé naplaveniny to zde začali kurvit až do černé kaňky Prior > a kurví to zde doposud.
    Nick Gryc jim v tom kolaborantsky pomáhal a ještě se tím chlubí >

    svazák funkcionář, soudruh úkolovaný přímo KSČ, STB kafíčkář, člen SČSP, člen ROH >

    prostě kolaborantské rudé prase,

    co ani nemá tušení o lidové ústní slovesnosti,

    o které pokud někdo napíše, tak si hned tato kolaborantská naplavenina

    nick Gryc myslí, že pisatel ji přímo prožil.

    Navíc se tohle čuně ohání VH, který nebýt Gorbačova, tak je pouhým kuličem >

    takže oba stejní > pouze slouhové KSČ.

    Tak a můžeš se zde zase textově vyblít > Lenine.

  231. Zdeněk Gryc napsal:

    „zabezpečení žádaných osobních údajů.“

    VYZNÁNÍ ANONYMA:

    „jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS“

    Si lape myslíš, že zde v době divnolidí,
    vyzvoním v nějaké diskuzi svůj životopis,
    inicály i s adresou
    ———————————————————————————–
    Vážený ne-ch-„lape“
    Vypadá to, že i dnešní noc ne-vyzvoníte
    Vaše anonymní panenství,

    Elity PS-áků ve „Volarech a Zadním Chodově,
    kde jsem se jako veldr. objevil v tzv. prvním sledu na pohraniční rotě Černé jezero,
    prapor byl v Železné Rudě a brigáda v Sušicích.“

    1. blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 20:59
    Architekte myšleno elita z pohledu zázemí, zásobování, výstroje, vybavení a pomůcek při službě,
    zkrátka tehdy bylo jednoznačně lepší prožít léta vojny u PS
    než někde zavřený v kasínu u bigošů tehdejší ČSLA.
    Navíc 1. rota PS Černé jezero byla ukázková rota tehdejší HSPSOSHČSSR,
    kam jezdili na prohlídku a návštěvu tehdejší různí papaláši režimu.

  232. Jan P napsal:

    Místo problému dneška donekonečna řešme problémy minulosti.
    Zdraví vás primitivní antikomunista a kovaný pravičák Zdeněk Gryc.

    Zdeněk Gryc říká:
    Středa, 14. 12. 2022 v 16:26

  233. blade napsal:

    Princip talionu

    Gryc si mylně myslí, že druhý zde nemůže reagovat invektivem na invektiv Gryce, který zde smolí o druhém.

  234. Zdeněk Gryc napsal:

    Jan P říká:
    Středa, 14. 12. 2022 v 17:44
    Místo problému dneška donekonečna řešme problémy minulosti.

    NEJDE O MINULOST JDE O DNEŠNÍ DEN

    Svatopluk Beran říká:
    Středa, 14. 12. 2022 v 7:28
    PRÁVĚ DNES….NEJLEPŠÍ K VYSLOVENÍ SE K VLÁDĚ A VYSTRČILOVĚ SENÁTU JE VŽDY
    OSOBNÍ PŘÍBĚH

    „DALŠÍ STARŠÍ PANÍ SPÁCHALA SEBEVRAŽDU Z OKNA PŘÍMO NA ÚŘADU PRÁCE V ÚŘEDNÍ DEN.
    Zase mě zamrazilo,
    když jsem si tuto zprávu přečetl a hned přemýšlel,
    zda to nebyla nějaká klientka,
    se kterou jsem spolupracoval“

    Středa, 14. 12. 2022 v 10:21
    Pane Beran,
    Váš komentář jsem si se zájmem přečetl.
    Přemýšlím o situaci podobně.
    Považuji za velký problém, oddělit zrno od plev.

    To jsem Vám tedy Beranovi opravdu houpl na špek.

    „DALŠÍ STARŠÍ PANÍ SPÁCHALA SEBEVRAŽDU Z OKNA PŘÍMO NA ÚŘADU PRÁCE V ÚŘEDNÍ DEN.
    Zase mě zamrazilo,
    když jsem si tuto zprávu přečetl a hned přemýšlel,
    zda to nebyla nějaká klientka,
    se kterou jsem spolupracoval“

    jako Svatopluk Beran ?

    KDY NEUVEDL PRAMEN
    POUŽIL SEBE, JAKO PRVNÍ OSOBU V KOMENTÁŘI PŘEKOPÍROVANÉM Z BRITSKÝCH LISTŮ

  235. Zdeněk Gryc napsal:

    blade říká:
    Středa, 14. 12. 2022 v 18:02
    Princip talionu

    Gryc si mylně myslí, že druhý zde nemůže reagovat invektivem na invektiv Gryce,
    který zde smolí o druhém.

    pouze to co autobiograficky blade napsal:

    blade říká:
    Sobota, 24. 8. 2019 v 14:06
    S. architekt nemá o službě na čáře ani páru, zřejmě má i modrou knížku
    nebo takový nemehla ke zbrani raději ani nepustili
    Potkat na čáře architekta,
    tak stačí v těch lesích tam na něj udělat bububu
    či cvaknout závěrem, tak se na místě zesere strachy :-).

    Peesáci byla elita pod MV a pod HSPSOHSČSSR

    Vy kubo z jihlavských Nemanic

  236. blade napsal:

    Jak jsme se dostali k problémům dneška 🙂

    Po 89. se stal z komunisty – premiér – z estébáka – demokrat – z ateisty – katolík – z veksláka – podnikatel – z podvodníka – developer – z vyděrače – pracovník soukromé bezpečnostní agentury – ze zloděje – privatizér – z dušiček se stal Halloween a z Ježíška – Santa

    Ve školách jsou učitelé bez autority, po chodbách drogy. Na ulicích střelba, bezdomovci, v alkoholu metanol, v potravinách jedy a v médiích brak a hnůj…

    —————————————————————————————-

    Otázka: Co je to globalizace?
    Odpověď: Smrt lady Diany.

    Otázka: Na jakém základě jste tak usoudili?
    Odpověď: Anglická princezna se svým egyptským přítelem havarovala ve francouzském tunelu, v německém autě, ve kterém bručel holandský motor, řídil ho Belgičan, co chlastal Skotskou whisky, kterého pronásledoval italský paparazzi na japonské motorce. Následně se je snažil zachránit americký doktor indickými léky…
    —————————————————————————————-

    A tohle všechno čte Čech, oblečený ve vietnamském oděvu, čumící do taiwanského monitoru, v ruce má čínskou myš a zatím si to ještě čte v češtině. 🙂

  237. Jan P napsal:

    Zdeněk Gryc doporučuje vládě: přemístit sociálky do nejvyšších pater v rámci zvyšování účinnosti.

    Z budovy úřadu práce v Praze měla vyskočit klientka. Zanechala po sobě dopis na rozloučenou
    https://cnn.iprima.cz/z-budovy-uradu-prace-v-praze-mela-vyskocit-zena-zanechala-za-sebou-dopis-na-rozloucenou-195353?fbclid=IwAR0Xzdgt7TqgbyBaNUxgUYLTN4P0mPGBI7eDo-fpHzrNjL4cXPIY7ffFCUY

  238. Zdeněk Gryc napsal:

    JAK ZA TOTÁČE:

    JanP, Blade + další anonymové

    „KDYBYS DRŽEL HUBU A PSAL O STABÁCH“

    XXXXX říká:
    Sobota, 30. 1. 2016 v 13:34
    Tak já myslel, že už je od tebe klid na věky a zas ne. Proč to tu vlastně visí? Ty nechápeš, že dokud budeš prudit nedáme ti pokoj? Celý Jihlavě (podle mě) je u prdele Gryc, Rozehnal a Havel. Lidi mají jiný starosti. Po většině existenční. Neříkám že si za to opět většinově nemůžou sami, ale kecy o nějakým Rozehnalovi koho to zajímá? Dobře, nakreslil jsi Březinky, komoušům pentagon, někde nějakej most, co já vím co ještě, dobrý všechno to stojí, lidi to užívají, tudíž tvé práci čest.
    Ale koho to kurva dneska zajímá?

    XXXXX říká:
    Neděle, 22. 7. 2018 v 12:42
    „Zhanobil ses sám oslavováním ochlasty a kurevníka a kdybys o něm držel hubu a psal o stavbách,

    nikdo by tě nehanobil“

    ANONYMOVÉ VŠECH ZEMÍ SPOJTE SE !!!

  239. Svatopluk Beran napsal:

    TY GRYCY, TADY NEJDE O MNE, ALE O OBSAH DŮVODŮ SKUTEČNOSTI SEBEVRAŽD OBČANŮ V DNEŠNÍ DOBĚ ZA ŘÍZENÍ TÉTO ZEMĚ POD VLÁDOU KTEROU TY PODPORUJEŠ A KTERÁ SLOUŽÍ NECHUTNÉ AMERICKÉ SVĚTOVÉ GENOCIDĚ. ŽE JSEM ZAPOMĚL PO DLOUHÉ DOBĚ UVÉST ODKAZ A TY JSI NEBYL VŮBEC SCHOPEN ROZPOZNAT MŮJ ZPŮSOB PSANÍ PŘÍSPĚVKŮ OD PŘÍSPĚVKU PROFÍKA, JE TVOJE TYPICKÁ UBOHOST. HNED V TVÉ NÁSLEDNÉ REAKCI JSEM POCHOPIL, ŽE BEREŠ ČLÁNEK NAPSANÝ ÚPLNĚ JINÝM STYLEM NEŽ PÍŠU JÁ, ZA MŮJ A POSLAL TI ODKAZ KDE JSEM ČERPAL. ALE TY HNED PŘESKOČÍŠ NA SVOJE DEBILNÍ KOMUNISTICKÝ KOMUNIKATIVNÍ PI.ČOVINY. TAKHLE NĚJAK JAK TY SE PROJEVUJEŠ DEBILNĚ, SE PROJEVOVALI KOMUNISTI PŘI SOUDU Z HORÁKOVOU. ONA S NIMA MLUVILA SROZUMITELNĚ A ONI NA NÍ STEJNĚ JAK TY, STÁLE KRETENSKY DOKOLA MELEŠ SVOJE NESMYSLY. TY NE ŽE JSI BYL HLÍDANEJ STBÁKAMA, TY JSI BYL ESTÉBÁK A TO S TEBE NEVYMIZÍ NIKDY STÉBÁCKÉ UBOHÉ PRAKTIKY. NESCHOPNOST SI PŘIZNAT NEDOSTATKY, TEBE STEJNĚ JAK TY AMERIČANY, KTEŘÍ BUDOU ZAPÍRAT DO POSLEDNÍHO MOMENTU – VIZ SESTŘELENÍ U2 NAD RUSKEM A AŽ UKÁZÁNÍ JIM SETŘELENÉHO, STRACHEM POS.ANÉHO PILOTA, PŘIZNÁŠ SKUTEČNOST, ALE NIKDY SE NEOMLUVÍŠ ZA SVOJE SLEDOVÁNÍ A UDÁVÁNÍ DRUHÝCH. JSI TYPICKÝ AMERICÝ ŠM.JD, DOKUD TI NĚKDO NEVYMÁCHÁ TVŮJI HUBU V TVÝCH VLASTNÍCH SR.ČKÁCH, TAK BUDEŠ TVRDIT ŽE TOBĚ TĚLO HO.NA NETVOŘÍ A ŽE TY NES.REŠ.

  240. Zdeněk Gryc napsal:

    MŮŽE ?

    Svatopluk Beran říká:
    Středa, 14. 12. 2022 v 7:28
    PRÁVĚ DNES….NEJLEPŠÍ K VYSLOVENÍ SE K VLÁDĚ A VYSTRČILOVĚ SENÁTU JE VŽDY OSOBNÍ PŘÍBĚH.

    Ano osobní příběh, nikoli kopírovat Britské listy

    „NEUPALOVAL RODIČE“

    Může Beran uvést pramen,
    odkud svou expresivní publicitu převzal.

    Britské listy to asi nebudou.
    Putinovy listy možná.

    Beranova guru
    Putinova trollka
    svazačka
    pěkná holka
    Bobošíková,

    její aktivní roztleskávačka ?

  241. Zdeněk Gryc napsal:

    TY GRYCY, TADY NEJDE O MNE, ALE O OBSAH DŮVODŮ SKUTEČNOSTI SEBEVRAŽD OBČANŮ V DNEŠNÍ DOBĚ

    Po únoru 1948

    viz shora:
    Po vyhazovu ze školství, byl profesor Spurný umístěn do nedaleké První brněnské strojírny.
    Elegantní postava nepraktického filologa, trochu pedanta,
    se stala snadno terčem posměšků a šikany.

    Situaci nesl těžce a nakonec ji neunesl.
    Skočil z okna.
    Dopadl nešťastně.
    Zarazil si nohy do břicha a čtyři dny umíral.

    Po jeho nepochybné sebevraždě
    – zaražení nohou do břicha –
    hodně přemýšleli jeho žáci,
    v souvislosti s popsaným nálezem těla Jana Masaryka,
    po jeho „sebevraždě.
    S pozdravem: Ing.arch. Zdeněk Gryc Jihlava 21.1.2022.

  242. Zdeněk Gryc napsal:

    PELETON
    PUTINOVÝCH TROLŮ
    DNESKA
    DOBŘE ŠLAPE

    BBC, dobrou noc a pevnou naději

  243. blade napsal:

    Omlouvám se a hluboce nad tím hrdinstvím smekám ! Vystrčit neohroženě v šedesátém čtvrtém holý zadek na příslušníky pohraniční stráže – to už vyžadovalo opravdu pořádný kus odvahy ! Pokud si ovšem ten pan vystrkující tehdy nepopletl prohlídku u proktologa s celnicí.

  244. Svatopluk Beran napsal:

    A NEZAPOMEŇ JEŠTĚ NAPSAT NĚJAKOU DALŠÍ CHYTROU ANEKDOTU BLBCE ZELENSKÉHO O TOM JAK NATO JEŠTĚ NEDORAZILO. BLBEC ZELENSKÝ SI ZATÍM JEŠTĚ ASI NEVŠIML, JAK MÁ ZA DIKTOVÁNÍ NATA POD VEDNÍM USA VE VÁLCE Z RUSKEM ROZBITOU NA DESÍTKY LET ZEM A JAK BUDOU ZBYLÍ UKRAJINCI MUSET OD RÁNA DO VEČERA MAKAT.. TEN AŽ TO TAM SKONČÍ, TAK SI TO S NÍM UKRAJINCI VYŘÍDÍ, JAK RUMUNI Z ČAUŠESKEM, NEHLEDĚ NA TO, ŽE BUDOU CHUDŠÍ O KRYM A PĚTINU PŮVODNÍ ZEMĚ, KTEROU JIM JAKO SVAZOVOU REPUBLIKU NABÍDL LENIN. A POTOM PŘEDALI I STALIN ZAKARPATSKOU UKRAJINOU PO 2SV, KTEROU VYMÁMIL ZE SPOJENCŮ V JALTĚ A TEHERÁNU, PŘIČEMŽ OD CHRUŠČEVA DOSTALI JEŠTĚ TŘISTA LET RUSKEM SPRAVOVANÝ KRYM. O TO VŠECHNO JE TEĎ PŘIPRAVÍ AMERICKÁ GEOPOLITIKA, PLUS TISÍCE MRTVÍCH CIVILISTŮ SPOLU S MINIMÁLNĚ STO TISÍCI CHLAPAMA V TOM NEJLEPŠÍM VĚKU, KTERÝ MOHOU CHLAPI HOLKÁM NABÝDNOUT.

  245. Svatopluk Beran napsal:

    Ano osobní příběh.

    TY KRE.ÉNE TO JE OSOBNÍ PŘÍBĚH ONÉ ŽENY SEBEVRAŽEDKYNĚ Z PŘI ŽEBRÁNÍ NA SOCIÁLCE DOPORUČENOU OD VYSTRČILA A ONOHO MUŽE SEBEVRAHA PŘED ÚŘADEM VLÁDY FIALY, ALE TENTOKRÁT POD VLÁDOU KTEROU TY PODPORUJEŠ A ADORUJEŠ. VLÁDOU KTERÁ PODPOROU AMERICKÉ GEOPOLITICKÉ VÁLKY NA UKRAJINĚ SE.E NA VLASTNÍ OBČANY A NÁKUPEM Z AMERICKÝCH ZBROJAŘSKÝCH FIREM, NĚKOLIK DALŠÍCH DEESÍTEK LET JEŠTĚ OBČANY SR.AT BUDE.

    TY TADY MELEŠ DOKOLA STRÉ SEDMDESÁT LET OSOBNÍ PŘÍBĚHY ROZEHNALA, TOUFARA, NAŠICH PILOTŮ, ALE DNEŠNÍ ŽIVOTY ČESKÝCH OBČANŮ NA KOLENOU A PÁCHAJÍCÍCH SEBEVRAŽDY POD DNEŠNÍMI VLÁDNÍMI PROAMERICKÝMI ŠÍLENCI NEVIDÍŠ. TAK UŽ SI TY VOČI Z TÝ SVÝ PR.ELE KONEČNĚ VYNDEJ.

  246. Svatopluk Beran napsal:

    Po únoru 1948

    viz shora:
    Po vyhazovu ze školství, byl profesor Spurný umístěn do nedaleké První brněnské strojírny.
    Elegantní postava nepraktického filologa, trochu pedanta,
    se stala snadno terčem posměšků a šikany.

    Situaci nesl těžce a nakonec ji neunesl.
    Skočil z okna.
    Dopadl nešťastně.
    Zarazil si nohy do břicha a čtyři dny umíral.

    TO JE SEDMDESÁT LET ZASTYDLEJ ARCHITEKTE SOCIALIZMU.

    JEDNOU PÍŠEŠ PRÁVĚ DNES A PAK ZASE SEDMDESÁT LET NAZPĚT. JEDNOU PÍŠEŠ O POTŘEBĚ OSOBNÍCH PŘÍBĚHŮ PRÁVĚ DNES A KDYŽ JE DOSTANEŠ, TAK TO NEJSOU TY SPRÁVNÉ SEBEVRAŽDY A VYTÁHNEŠ SEDMDESÁT LET JINÉ STARÉ, TAK CO TEDA CHCEŠ? JSI OBYČEJNEJ LEVÁK JAK TA DNEŠNÍ VLÁDNÍ ŽUMPA.

  247. Svatopluk Beran napsal:

    Takže to tu dnes zakončíme k věci a tématu blogu. Snad se nám podaří z toho arogantního Gryce k životním osudům dnešních českých občanů sebevrahů, žijících pod tlakem dnešní české neoliberální proamerické vlády, vynechat. Předsedo senátu a senátore za kraj vysočina pane Vystrčile, občanům tu z vaší vlády a jejich přesunu na sociální dávky po vzoru Spojených Států Amerických, z důvodu vaší podpory americké geopolitické války z Ruskem na Ukrajině, nezbývá nic jiného než sebevraždy. – VÝBORNĚ, KONEČNĚ SE OBČANÉ DOČKALI DÍKY VAŠÍ VLÁDY ZMĚNY I VE OSOBNÍCH ŽIVOTECH. BYLO BY DOBRÉ ZAMŘÍŽOVAT OKNA NA SOCIÁLNÍCH ÚŘADECH, ABY NÁM LIDÉ ZA VAŠÍ VLÁDY ZBYTEČNĚ NEVYPADÁVALY Z OKEN A ZAŘÍDIT NEUSTÁLOU SLUŽBU MINIMÁLNĚ POLICEJNÍHO ANTIKONFLIKTNÍHO TÝMU PŘED ÚŘADEM VLÁDY VAŠEHO PREMIÉRA FIALY, AŤ TAM Z TOHO NENÍ DIVOKÝ SEBEVRAŽEDNÝ AMERICKÝ ZÁPAD.

  248. Zdeněk Gryc napsal:

    z důvodu vaší podpory americké geopolitické války z Ruskem na Ukrajině, nezbývá nic jiného než sebevraždy.
    —.
    NEBO MUČENÍ A VRAŽDY

    V Chersonu našli mučírnu pro děti
    dnes 8:00
    ČTK
    Ruská okupační vojska v ukrajinském Chersonu zadržovala a týrala i děti,
    uvedl ve středu ukrajinský ombudsman Dmytro Lubinec.
    Děti dostávaly vodu každé dva dny a byly drženy prakticky bez jídla,
    dodal Lubinec podle agentury Reuters.
    Vyšetřovatelé po osvobození města objevili „dětské cely“,
    byly součástí jedné ze čtyř dosud odhalených mučíren ve městě.
    Tvrzení není možné nezávisle ověřit,
    Rusko odmítá, že by s civilisty špatně zacházelo.
    Údajná ruská mučírna pro děti v Chersonu
    Článek
    „V Chersonské oblasti jsme našli deset mučíren, z toho čtyři ve městě Cherson,“¨
    řekl Lubinec. „V jedné z mučíren jsme našli oddělenou místnost, celu,
    kde byly drženy děti…, dokonce i okupanti ji tak nazývali, dětská cela,“
    dodal ombudsman.
    Cela se od sousedních místností lišila pouze tím, že na podlaze ležely tenké rohože, popsal.
    V celách se podle Lubince ocitly děti, které v očích okupantů kladly odpor. Čtrnáctiletý chlapec například za fotografování zničené ruské vojenské techniky.
    Na děti byl činěn psychologický nátlak.

    Vojáci jim například tvrdili, že je rodiče opustili a už se nikdy nevrátí,
    popsal metody Lubinec.

    Lubinec také uvedl, že od začátku invaze v únoru bylo do Ruska odvezeno přibližně 12 tisíc ukrajinských dětí, z toho 8600 násilím.
    Cherson, jediné oblastní centrum, které se podařilo ruské armádě od únorového vpádu na Ukrajinu
    alespoň dočasně ovládnout, ukrajinská armáda znovu dobyla 11. listopadu.
    Od té doby ruské síly město pravidelně ostřelují z druhého břehu řeky Dněpr,
    což má za následek civilní oběti.

  249. blade napsal:

    Před pár hodinami:

    Člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání – Vadim Petrov:

    Nejsme ve válce. Válka na Ukrajině je válka mezi Ukrajinou a Ruskem. Ať budeme analyzovat příčiny, účast USA, zapojení EU jakkoliv, válku s Ruskem vede Ukrajina.

    Že to je obrana před ruským dobyvatelem? Snaha vyvedení Ukrajiny z ruské zóny do zóny euroatlantické? Ano. Ale pořád je to boj samotných Ukrajinců. A nám by se to hodilo, kdyby Ukrajina byla v NATO a v EU a Rusko by se tak odsunulo dál od západní a střední Evropy. Ne hodnoty, toto je hlavní důvod, proč západ udržuje Ukrajinu ve válce. Třeba ji Ukrajina vyhraje a když ne, bude dostatečně rozbitá, aby ji mohl západ opravit. Kapitál se musí točit.

    Kdo tvrdí, že jsme ve válce, protože se vede hybridní válka, jsme na seznamu nepřátelských zemí Ruska…, je povýšený hlupák, který nevnímá skutečné mrtvé na Ukrajině, tisíce raněných, nemocných, trpících, mrznoucích… těch, kteří opustili své domovy.

    V důsledku války na Ukrajině nám chybí léky, omezujeme se, krachují firmy, lidé padají do sociální sítě…ale my ve válce nejsme. Nemusíme se bát o život ani o život svých blízkých. Na hlavu nám nepadají rakety. Ani ty útočné, ani ty obranné.

    Skutečná válka je bez adjektiv – hybridní, ekonomická, energetická, kybernetická, informační…ve skutečné válce totiž lidé opravdu umírají.

    Kdo tvrdí, že jsme ve válce pohrdá utrpením lidí ve skutečné válce na Ukrajině.

    https://www.facebook.com/vadim.petrov.12935/posts/2249512748544410

  250. blade napsal:

    John Perkins, lovec ekonomik – https://youtu.be/Al-teFtjAcY

    ————————————————————————————
    Kniha Zpověď lovce ekonomik, John Perkins:

    ://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=zpov%C4%9B%C4%8F+lovce+ekonomik

    Anotace
    Prezidentské volby v USA jsou za dveřmi a otázky amerického zbrojení, dopad průmyslu na životní prostředí a zahraniční politika jsou opět předmětem každodenních debat. Bývalý ekonomický Hit Man John Perkins odkrývá zákulisí současné geopolitické krize a nabízí odvážné řešení nejnaléhavějších problémů. V návaznosti na rozhovory s jinými ekonomickými zabijáky (Hitmany), šakali, agenty CIA, reportéry, podnikateli a ekologickými aktivisty Perkins odhaluje utajené skutečnosti událostí, které pomáhaly stvořit současnou světovou velmoc – USA. V knize se dozvíte:

    Že z porážek ve Vietnamu a Iráku y byl velký byznys,
    O roli Izraele jako Pevnosti Ameriky na Středním východě,
    O tragických důsledcích asijského ekonomického kolapsu,
    O revolucích v Latinské Americe a poučení pro demokracii z nich,
    O hrubých chybách USA v Tibetu, Kongu, Libanonu a Venezuele.

    Od americké armády v Iráku až k rozvoji infrastruktury v Indonésii, od mírových sborů dobrovolníků v Africe až k šakalům ve Venezuele… Perkins odhaluje spiknutí a korupci, která jsou zdrojem nestability ve světě a antiamerických nálad po celém světě. Perkins řeší, jak by Američané mohli vytvořit klidný a stabilní svět pro budoucí generace.

  251. blade napsal:

    Nadčasově primitivní ala S.Korea 🙂

    Již v roce 2008 pěli o zastavení plynu > https://youtu.be/Ndnk4V3Y_Pk

    ://youtu.be/UhIyLDnBx8g

  252. Svatopluk Beran napsal:

    Blade já to vidím malinko jinak. Přečetl jsem si komentáře od občanů a snažil se najít nějaký jiný koncert tohoto vojenského souboru. Nepodařilo se mi to. Možná že tobě se to podaří. Jedná se zcela evidentně o nějaké kabaretní vystoupení, na které byl tento armádní soubor pozván, možná že i přímo zpívajícím protagonistou, čtoucího slova písně z papírku, Vladimíra Solovjova a to z jeho komentovaných show „Nightingale Trills“. Jisté je, že se takto vojenské soubory na svých koncertech nechovají a neprojevují. Solovjov je ten, který má dvě nábojnice na šňůrách. Ostatní mají jen nábojnici jednu a zpívá asi od polovičky záznamu, před tím je otočen zády a jakoby diriguje soubor. Součástí kabaretu jsou i komentároři v teplácích, takže žádný armádní koncert, ale šaškárna jakou dělal i Zelenský na Ukrajině proti Rusku, než si ho vybrali Američané jako užitečného idiota, stejně jako Putin Solovjova.

    Patří k tomu ještě dodat, že se jedná o rok, kdy navštívil Ukrajinu americký president Busch a přemlouval Ukrajinu veřejně ke vstupu do NATa. Jsem přesvědčen, že zveřejnění tohoto ruského kabaretu z účastí vojenského souboru je právě hybridní válka vedená z obou stran, na kterou mnozí lehce naskakují.

    Podle mne se v té době v tomto kabaretním ruském vystoupení dělaly rusáci srandu z Ukrajiny a EU.

    https://www.denik.cz/ze_sveta/ukrajina_usa_bush_nato20080401.html

  253. blade napsal:

    Samozřejmě, že je to kabaretní šaškárna a taková, jak píši, primitivní srovnatelná s kulturou Severní Koreji.
    Jestli to je voj. nebo civil. soubor netřeba rozebírat, jsou to prostě primitivní Rusáci, co si dělaj srandu z Ukrajiny a EU > to tam samozřejmě vidí každý, netřeba to v posledním vašem řádku hloupě upřesňovat. Jen nikdo z vystupujících v té době nevěděl, že to bude korespondovat s dnešní situací na Ukrajině. Jo, a hlavně teda nenaskočte na tu hybridní válku jak uvádíte 🙂

  254. Jan P napsal:

    Nenecháme nikoho padnout!
    Sliboval profesor Fiala a dvojministr Jurečka.
    Populismus jim jde na jedničku.
    Ve frontě před úřadem práce: Na příspěvek čekají měsíce a úředníci nekomunikují
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-ve-fronte-pred-uradem-prace-na-prispevek-cekaji-mesice-a-urednici-nekomunikuji-222350#utm_source=twitter&utm_medium=sharebt&utm_campaign=top

  255. Svatopluk Beran napsal:

    Jen nikdo z vystupujících v té době nevěděl, že to bude korespondovat s dnešní situací na Ukrajině.

    Já bych řekl že z účinkujících právě Solovjov, který zřejmě celý ten kabaret inicioval a možná vygeneroval i slova písně, coby komentátor Putinova ekonomického a politického myšlení, to minimálně jako znalec zákulisí americko-ruských mezinárodních nezveřejňovaných vztahů, bral jako budoucí možnou variantu Ruska, na americké přibližování se k dobývání Ruských surovinových zásob.

  256. Svatopluk Beran napsal:

    JINAK SAMOZŘEJMĚ JE TATO DNEŠNÍ VLÁDY PĚTIKOALICE, VZNIKLÁ Z MEDIÁLNÍ PODPORY MILIONU CHVILEK PRO DEMOKRACII, NAPROSTÝM PROPADÁKEM PRO OBČANY ČESKÉ REPUBLIKY. PODLE MNE JE JEJÍ VZNIK VYGENEROVÁN STEJNĚ JAKO VLÁDA MIRKA TOPOLÁNKA AMERICKÝM VMĚŠOVÁNÍM DO NAŠICH VOLEB, V ZÁJMU MOMENTÁLNÍCH POTŘEB GEOPOLITIKY SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH V EVROPĚ – KONKRÉTNĚ V OBOU PŘÍPADECH NA PŘÍPRAVU A VEDENÍ PROXI AMERICKÉ VÁLKY NA UKRAJINĚ.

    NO A PAN DAČICKÝ VYSTRČIL VE SVÉ NENÁVISTI K ČESKÉ MINULOSTI, ZE SVÝM EGEM AMERICKÉHO VAZALA – PŘEDÁVÁNÍM KLÍČŮ OD ČESKÉ SNĚMOVNY AMERICKÉMU MINISTRU ZAHRANIČÍ POMPEOVI A NA VÝZVU STEJNÉHO MINISTRA ZAHRANIČÍ PAK PŘEVTĚLENÍ DO POLOVIČNÍHO ČÍŇANA, ZCELA JASNĚ UKAZUJE SVŮJ VZTAH K ČESKÉMU NÁRODU.

  257. blade napsal:

    SZ – Trh s elektřinou končí. Rozhodnou vlády, nebo Brusel.

    V Evropě se za posledních 25 let nestavěly stabilní zdroje elektřiny, tak se bude ta současná cenová divočina regulovat jak za socíku.

    Ona i ta neviditelná ruka trhu potřebuje občas dostat přes pazoury 🙂

  258. blade napsal:

    Dnešní SZ+Novinky:
    Evropská komise pracuje na reformě energetického trhu, první výstupy má zveřejnit už na jaře. Česká vláda zatím nemá jasno, jaké změny bude prosazovat. „Je to chyba, právě teď se rozhoduje,“ říká energetický expert.

    V Praze se dnes skandovali hesla jako „Hanba vládě!“, „Fiala za mříže!“, „Máme toho dost!“ a krátce i „Čechy Čechům!“.

    ———————————–

    Anketa dnes na Novinkách:
    Měla by podle vás nynější vláda podat demisi?
    Ano.
    56,5 %

    Ne.
    43,5 %

    Celkem hlasovalo 30211 čtenářů.

  259. blade napsal:

    Ovčane plať !

    Dnešní Novinky:
    Vodafone od příštího měsíce plošně zvýší ceny paušálních mobilních tarifů, u O2 a T-Mobilu ke zdražení služeb došlo již v loňském roce. Operátoři se hájí vyššími náklady spojenými s inflací, nicméně srovnání ceníkových cen s Polskem a Rakouskem jasně ukazuje, jak moc lidé v Česku platí.

    Porovnání mobilních tarifů v Česku, Rakousku a Polsku Cena
    Polsko – premium mobile (neomezené volání/SMS a 30 GB dat) 130 Kč
    Rakousko – spusu legendär (500 volných minut / 500 SMS a 40 GB dat) 240 Kč
    Česko – Vodafone základní tarif (130 minut a 1 GB dat) 326 Kč
    Česko – O2 FREE+ Modrý (neomezené volání/SMS a 3 GB dat) 549 Kč
    Česko – T-Mobile 5G (neomezené volání/SMS a 4 GB dat) 585 Kč

    https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-mobil-neomezene-volani-za-130-kc-cesi-mohou-sousedum-ceny-jen-zavidet-40421110

    ———————————-

    Vláda, Senát, Sněmovna, Prezident na tento zřejmý kartel operátorů kašle !

  260. Zdeněk Gryc napsal:

    bude Svatopluk Beran koukat ?

    1944: Vylodění v Normandii
    ČT 2Dnes19:10 › 19:40

  261. Zdeněk Gryc napsal:

    Od jednoduššího ke složitějšímu.

    Babiš měl začít kampaň
    mezi svými zaměstnanci v Agrofertu

    Potom teprve na náměstí
    s transparenty

    „AGROFERT FIRST“…

    …ukazuje vizi sociálního státu

    Cílem vzdělání a moudrosti je světelná cesta životem, po které…
    celostnivzdelavani.cz/cilem-vzdelani-a-moudrosti-je-svetelna…
    Vyučování má probíhat od jednoduššího ke složitějšímu.
    Látku je třeba stále opakovat. Žák se má naučit látku vysvětlovat jako učitel.

  262. Jan P napsal:

    Nevím, čemu se blade diví ?

    Vláda, Senát, Sněmovna, Prezident na tento zřejmý kartel operátorů NEkašle.
    Oni jako VŽDY vyslyší své voliče – banky, korporace, oligopoly. Jinak řečeno, TŘÍDNÍ VÁLKA V PRAXI.
    Já taky odmítám NATO, válku, která slouží pouze bohatým a byznysmenům.
    Proto s anarchosyndikalisty říkám : „Pracující na prvním místě!“ místo nepřesného sloganu „Česká republika na 1. místě“, za který se schovávají různí kariéristé i podnikatelé, kteří se nestydí nás zneužívat a nebo platit chudými mzdami.

  263. blade napsal:

    Když oni ti pracující co mají být na prvním místě stále tu levici nebo Levici nějak nechtějí nevolit. Takže, za to vlastně může špatná činnost levice nebo Levice, když místo oslovení více voličů tu nechají vládnout banky, korporace, ologopoly, byznysmeny 🙂

  264. blade napsal:

    No twg>oprava>šotek 🙂

    Když oni ti pracující co mají být na prvním místě stále tu levici nebo Levici nějak nechtějí VOLIT. Takže, za to vlastně může špatná činnost levice nebo Levice, když místo oslovení více voličů tu nechají vládnout banky, korporace, ologopoly, byznysmeny 🙂

  265. Svatopluk Beran napsal:

    Zdeněk Gryc říká:
    Čtvrtek, 26. 1. 2023 v 19:04
    bude Svatopluk Beran koukat ?

    1944: Vylodění v Normandii
    ČT 2Dnes19:10 › 19:40

    ————————————————————————————————-

    Svatopluk Beran se dívat nebude. Svatopluk Beran to zná jako už drtivá většina obyvatel této země z již třicetileté masírace, stejné jak za socíku. Je to pořád dokola. Nerozumí tomu na co se tam budete ještě dívat? Vy to neznáte? Jsou tam zabíjení mladí kluci, co bych na tom pořád dokola viděl? Zrovna tak mne to nebavilo se pořád dívat na Velkou vlasteneckou válku i když tam bylo zabito miliony ruských kluků a tady zase tisíce američanů. Pořád to jsou mladí kluci kteří mohou dělat holkám dobře a najednou už nemůžou. Pro mne jsou důležitější víc nové, neznámé informace o tom kdo a proč ty masakry mezi národy organizuje. Ty nevznikají samovolně. Někdo z nějakého důvodu připravuje úrodnou půdu, aby tyto hrůzy válek mohly někomu plnit měšce. A používá k tomu na základě kulturní, rasové, empatické náklonosti i minimálních nebo zkreslených informací, zakodované nenávisti v lidech a jejich emoce. Mě je lépe při jiných než zabíjecích emocích, nevím jak jste na tom vy?

    KLASICKÝM DNEŠNÍM PŘÍPADEM U NÁS JE JIŽ NĚKOLIKALETÁ MASÁŽ OBČANŮ TÉMĚŘ KOMPLETNÍMI MEDII, PROTI JEDNOMU ZBOHATLÍKOVI, KTERÝ ZBOHATL NEPŘIMĚŘENĚ NA ZÁKONECH A JUSTICI VYMYŠLENÝCH TĚMI, KTEŘÍ DNES PO NĚM JDOU. PŘESNĚ VE STYLU JENŽ JE V HISTORII ZŘEJMĚ BĚŽNÝ. POSLEDNÍ TO BYLO ZA ZA SOCÍKU A JE TO TU I ZA NEOLIBERÁLNÍHO AMERICKÉHO KAPITALISMU INSTALOVANÉHO DO NAŠÍ POREVOLUČNÍ ČESKÉ REPUBLIKY.

    REVOLUCE TOTIŽ ZAČNE POŽÍRAT SVÉ DĚTI, AKORÁT ŽE VÁM TO TAKHLE MEDIA KAKTO NEPODAJÍ A VĚTŠINA LIDÍ BEZ VLASTNÍHO KRITICKÉHO MYŠLENÍ SI TO VŮBEC NEUVĚDOMÍ.

    PRO MNE JE ZAJÍMAVĚJŠÍ NEŽ SI STUPIDNĚ OPAKOVAT ZABÍJENÍ NA FILMOVÉM PLÁTNĚ, ZKOUMÁNÍ TOKU PENĚZ MEZI BANKOVNÍM SYSTÉMÉM CENTRÁLNÍCH A KOMERČNÍCH BANK INSTALOVANÝ PŘED 110 V USA A TO JAK TO FUNGUJE I KDYŽ JSOU NÁRODY KTERÉ NA TENTO LED VSTOUPILY V ZNEPŘÁTELENÉ POZICI. A OTÁZKA KDO NA TĚCH VÁLKÁCH A ROZDĚLOVÁNÍ NÁRODŮ A NEŠTĚSTÍ BĚŽNÝCH OBČANŮ V TÉ KTERÉ ZEMI PROFITUJE.

    NECHCI BÝT JAK OBČANÉ ZA SOCÍKU, NEBO VY NYNÍ A ŽRÁT CO MI Z KAZATELNY MOMENTÁLNÍ KNĚZ VNUCUJE.

    JSEM RÁD ŽE MÁM SVOU HLAVU – TEDY DOSUD JÍ NA KRKU NOSÍM – ,,I KDYŽ UŽ SE MNE A PANA HAVLÍČKA POKUSIL NĚKDO PŘEDHODIT DEMOKRATICKÉ MOCI,, 🙂

  266. Svatopluk Beran napsal:

    blade říká:
    Čtvrtek, 26. 1. 2023 v 22:34
    No twg>oprava>šotek 🙂

    Když oni ti pracující co mají být na prvním místě stále tu levici nebo Levici nějak nechtějí VOLIT. Takže, za to vlastně může špatná činnost levice nebo Levice, když místo oslovení více voličů tu nechají vládnout banky, korporace, ologopoly, byznysmeny 🙂

    ———————————————————————————————–

    BLADE V PODSTATĚ PRAVDA, AKORÁT ŽE TU LEVICI NENECHAJÍ ŘÍCI JEJÍ VIZE, POKUD S NIMI NEPOTÁHNE ZA JEDEN PROVAZ. POKUD NEPOTÁHNOU ZA JEDEN PROVAZ CENTRÁLNÍCH BANK POD VEDENÍM SPOJENÝCH STÁTŮ AMERICKÝCH, TAK TU LEVICI BUDOU DEMOKRATICKY Z KAZATELEN ZNIČIT RŮZNÝMI PRAVDIVÝMI, POLOPRAVDIVÝMI A ZMANIPULOVANÝMI INFORMACEMI ČI OTÁZKAMI, MÁME ZDE TYPICKÝ PŘÍKLAD JEDNOHO ARCHITEKTA.

    NEVĚŘÍM TOMU, ŽE KDYŽ LIDÉ BUDOU VĚDĚT JAK SI SAMI KOPOU HROB, TAK ŽE NEZAČNOU VÍC PŘEMÝŠLET. JISTÉ JE ŽE MLADÝM TO NEVYSVĚTLÍŠ VŮBEC NIJAK, JSOU SILNÍ A ZDARVÍ VYRŮSTALI POD OCHRANÝMI KŘÍDLY RODIČŮ V DOBĚ EKONOMIKY NEKRYTÝCH PROSTŘEDKŮ SMĚNY, TEDY PŮJČEK BEZ MERKANTELISTICKÉHO KRYTÍ, TO JE – DRAHÝCH KOVŮ A VLASTNICTVÍ PŮDY – KTERÉ ROZTÁČELY EKONOMIKU. DOMNÍVAJÍ SE ŽE BEZ JAKÝCHKOLIV ŽIVOTNÍCH ZKUŠENOSTÍ ZBOŘÍ ,,V DOBRÉM SVĚT,,.

    DOBŘE ZNÁME Z MINULOSTI NADŠENÍ MLADÝCH LIDÍ STAVĚT NOVÝ SVĚT, KLIDNĚ I VE VOLNÉM ČASE A BEZ ODMĚNY, PŘIČEMŽ TOHO DOKÁZALI HODNĚ UDĚLAT, JENŽE SI NEUVĚDOMILI JAK JSOU VE SVÉM MLADISTVÉM NADŠENÍ MANIPULOVÁNI, PŘIČEMŽ DNES JSOU DOKONCE ZA TO DNES VYSMÍVÁNI A ZESMĚŠŇOVÁNI VE SVÉM TEHDEJŠÍM NAIVNÍM NADŠENÍ V LEPŠÍ ŽIVOT NEŽ VÁLEČNÝ, NEBO PRVOREPUBLIKOVÝ JEJICH RODIČŮ.

  267. Jan P napsal:

    Chybí demokratická levice v parlamentu ? Zavděčit se českým fašounkům není lehké.

    Gramotní lidé dovedou rozlišit anarchosyndikalismus od volební stranické levice (ČSSD,KSČM, LEVICE, BUDOUCNOST) a „žluťáckých odborů.“
    Není divu, že levice(ČSSD,KSČM) skončila v mimoparlamentním propadlišti dějin, kam svým oportunismem patří. Stranická volební levice svůj přirozený elektorát zradila a místo aby mu vybojovala jeho práva, škemrá u miliardářů o milodary. Hanba takové levici! Právem skončila na mimoparlamentním hřbitově.
    Zásadoví sociální anarchisté a anarchistky odmítají se podílet na parlamentním divadle či lépe řečeno humbuku. Na rozdíl od volební stranické levice věří a usiluji o společnost, kde si lidé budou vládnout sami a přímo bez prezidenta, poslanců a senátorů! Tečka a vykřičník! Všichni ti jsou loutky, pracují v zájmu vlastníků a zaměstnavatelů.

  268. blade napsal:

    Ať naříkají, ale ať platí … 🙂

    https://youtu.be/A_pC6kK68mo

  269. Zdeněk Gryc napsal:

    NORMALIZACEHusáka
    a
    PRÁVĚ DNES

    Návrat k normálu, řekl o první schůzce s ústavními špičkami Pavel

    MICHAELA RAMBOUSKOVÁ , ČTK
    Živě
    Petr Pavel po setkání s premiérem Petrem Fialou (ODS) a předsedy obou parlamentních komor.
    Video: ČTK
    19:54
    AKTUALIZOVÁNO • 19:59
    ŽIVĚ
    Zvolený prezident Petr Pavel se dnes večer sešel k prvnímu společnému jednání s premiérem Petrem Fialou, předsedou Senátu Milošem Vystrčilem (oba ODS) a šéfkou Poslanecké sněmovny Markétou Pekarovou Adamovou (TOP 09).
    Článek
    Diskutovali o možnostech budoucí spolupráce. K tématům jejich jednání také patřily vzájemné vztahy Hradu s vládou a Parlamentem či koordinace zahraniční politiky včetně cest.
    „Debata trvala více než hodinu a půl, byla velmi obsáhlá. Hlavní pocit je, že si jednak všichni uvědomujeme, že díky voličům jsme dostali šanci zase společně komunikovat a intenzivně pracovat pro tuto zemi.

    Nyní máme velkou šanci a zároveň velkou odpovědnost, je to pro nás pro všechny velmi důležité.
    Bereme to s pokorou,“ řekl Vystrčil.

    „Velmi si vážím, že pan zvolený prezident přijal mé pozvání na schůzi senátu 29. března,
    budeme mít poprvé možnost, aby k nám promluvil.

    Stávající prezident do senátu v poslední době nechodil,“
    dodal předseda senátu.

  270. blade napsal:

    -Dnes převzato-
    ¨
    Expert v oblasti energetiky a bývalý místopředseda Energetického regulačního úřadu Ivan Noveský:

    Kde se vůbec vzalo, že ceny přestal regulovat stát a vše zůstalo v rukách „volného trhu“?

    Okolo lipské burzy je řada věcí, které nejsou veřejně známé, protože obchodování tam samozřejmě není povinné. To je pouze výmysl či výmluva některých zdejších představitelů nebo médií. Stejně jako jsme si založili burzu v Praze a dnes je vlastně jedno, kde se ty obchody dělají, protože burzy v Praze a Lipsku jsou spojené nádoby, v podstatě jde o jedno a totéž. Na pražské burze, která je dnes vlastně filiálkou té lipské, začal ČEZ obchodovat v roce 2007. To bylo za vlády Mirka Topolánka, ministra průmyslu a obchodu Martina Římana a generálního ředitele ČEZu Martina Romana. Dnešní šéf skupiny ČEZ Daniel Beneš byl tehdy jen členem představenstva.

    Lze říct, že ta tehdejší parta přivedla elektřinu z ČEZu na burzu a je zajímavé, že tehdy v červenci 2007 byl vytvořen speciální produkt určený právě pro obchod na burze. Šlo o prodej elektřiny do budoucna, v čemž je dnes pověstný zakopaný pes. Elektřina se prodává do budoucna. Tehdy se to zdůvodňovalo tím, že tam nebudou žádné cenové šoky. To v té době říkal Petr Koblic, tehdejší šéf burzovní komory a dnes šéf pražské burzy. Zoufale samozřejmě bojuje o to, aby se elektřina dál udržela na burze a tekly z toho peníze pro burzu, což je ku škodě naprosté většiny českých občanů.

    O čem je ten systém? Říkalo se, že vyloučí cenové šoky a zajistí, cituji pana Koblice: „Koneční odběratelé získají cenovou indikaci na delší období než bylo doposud zvykem”. Čili že budou mít minimálně na období dvou let garantovanou cenu. To v současné době a hlavně během loňského roku, kdy cena elektřiny na burze byla na ceně téměř 1 000 euro/MWh, zní jako sci-fi. Dnes je zase cena na zhruba 160 euro/MWh, ale přesně před rokem stála elektřina na burze 54 euro. Proč dnes stojí zhruba 160 euro/MWh, to je více než třikrát tolik a přitom se u výrobců vůbec nic nezměnilo, co mohlo cenu třikrát zvýšit! Přitom se v České republice nezměnilo vůbec nic, žádná nová atomová elektrárna, prostě nic. Oblíbená je výmluva, že elektřina se musí vyrábět ze zemního plynu a ten dramaticky podražil. Ale Česká republika pro české potřeby vůbec nepotřebuje výrobu elektřiny ze zemního plynu. Musí se uznat, že zavedení elektřiny na burzu byl v tom roce 2007 geniální tah, který prošel vlastně bez povšimnutí, nebo naopak lidi nenapadlo, jak se to v budoucnu může zvrhnout. Geniální to bylo ovšem pro úzkou skupinku lidí, kteří z těch šílených cen vydělávají astronomické peníze. Možná bylo důvodem vyhnout se zákonu o cenách.
    ———————————–

    Takže mohlo jít o to, aby stát nemohl regulovat cenu a bylo možné ji dostat výš?

    Elektřina se nedá skladovat. Tu elektřinu, kterou teď vyrobíme, musíme teď prodat, a protože ji musíme teď spotřebovat, tak ji musíme teď koupit, protože v elektrifikační soustavě se musí stále rovnat výroba spotřebě. Elektřinu totiž nejde odložit někam do skladu nebo zásobníku jako např. obilí nebo LNG. Systém, který byl vytvořen, spočívá v tom, že dnes vyrobená elektřina se prodá např. na dva roky dopředu za například 60 euro za MWh, ale současně se tatáž elektřina musí teď koupit ke spotřebě a kupuje se teď např. za 160 euro za MWh. Prodejem dopředu se podařilo vytvořit umělý rozdíl. Byl vložen prvek odloženého prodeje a tím došlo k vytvoření možnosti spekulování s cenou, což vede k obrovským cenovým rozdílům mizejícím v kapsách někde úplně jinde a drží to určité osoby a společnosti. Proto se všichni zainteresovaní brání odchodu z burzy. Přitom by konec obchodování české elektřiny pro české spotřebitele na burze bylo zcela normální věcí, pouze to není v zájmu těch, co na tom vydělávají. Příslušné orgány, jako Ministerstvo financí nebo Energetický regulační úřad, se vymlouvají na to, že s tím nic dělat nejde, protože to jde přes burzu, kde se tvoří objektivní ceny. Tak to ale není. Na burze se obchoduje pouze zlomek elektřiny a reálně se využívá pouze k vytváření spekulativních cen tak, aby si s tím mohli hoši pohrát a vytvořit si potřebné zisky. Bohužel je to celé k tíži českých spotřebitelů, protože vždycky to všechno zaplatí spotřebitel. Domácnosti i firmy. Vede to k tomu, že domácnosti nemají peníze a chodí si na Úřady práce pro žebračenky a firmy krachují, protože nemůžou konkurovat ostatním v okolních zemích, které se s celou situací dovedou vyrovnat.
    ————————————

    Takže situace v okolních zemích je objektivně jiná? Ti si na skutečnost, že se elektřina obchoduje na burze, nestěžují?

    My jsme na tom s cenami elektřiny absolutně nejhůř ze všech v celé Evropě a to bohužel kvůli spekulacím. Dozrálo to do situaci, kdy dávno měly zasáhnout orgány státní správy. Není totiž v silách žádného spotřebitele ani sdružení spotřebitelů postavit se energetickým monopolům, na řešení situace může dosáhnout jedině stát.
    ————————————

    Jaký je tedy rozdíl mezi burzou v Praze a v německém Lipsku?

    Nejdříve vznikla lipská burza, kde se začalo obchodovat s elektřinou a říkalo se, že elektřinu musíme dát na lipskou burzu, která by se časem měla stát celoevropskou burzou. Jedním z cílů lipské burzy bylo zvýšit a sjednotit ceny elektřiny bez ohledu na její výrobní náklady. Bizarní je, že při vzniku lipské burzy se říkalo, že přispěje ke sjednocení cen elektřiny v Evropě, což se ale nestalo, protože my tu cenu máme absolutně nejvyšší. Zároveň se mezi řádky říkalo, že je nutné, aby se české cena zvedla, protože je strašně nízká. Možná i proto vznikla za pomoci ČEZ dceřiná společnost pražská burza. Ti, kteří to vymysleli, už nekoukali na to, že platy a důchody jsou u nás násobně nižší než v Německu a lidé na tu vysokou cenu nebudou mít peníze. Burza slouží v konečném důsledku pouze k tomu, aby se na ní spekulovalo a aby se zvedaly ceny elektřiny. Něco jiného je obchodovat na burze s LNG, nebo i s potrubním plynem, protože i ten je možné uskladnit, v případě elektřiny to však zatím možné není. Před tím, než se elektřina začala obchodovat na burze, to chodilo tak, že ceny byly regulované a do zřízení ERÚ ceny vydávalo Ministerstvo financí a tím se obchodníci museli řídit. V České republice si nyní hrajeme hru, že musíme zlikvidovat české občany a české firmy cenami vytvářenými na burze, přestože to nepředepisuje ani Brusel.
    ————————————-

    Kdo tedy může v případě vůle zakročit? Stát? Nebo by musel souhlasit ČEZ?

    Není potřeba ukončit obchodování elektřiny na burze úplně. Stačilo by, kdyby se stát začal chovat k ČEZu jako vlastník. Zatím je to naopak a chová se ČEZ ke státu jako vlastník. Pokud by stát převzal otěže, nebyl by problém. ČEZ může na burze obchodovat, ale pouze přebytky. Kupříkladu ČEZ má plynovou elektrárnu v Počeradech, kterou pro českou spotřebu nepotřebuje, protože pro ČR se dostatek elektřiny vyrobí z jádra a z uhlí, včetně špiček. Pro českou spotřebu neexistuje žádná závislost ceny elektřiny na ceně plynu, takže tvrzení, že musí být vysoká cena elektřiny v ČR a že musí záviset na cenách plynu, není pravda. V Německu, tam ano, tam to bez plynových elektráren opravdu nejde, protože Němci si zlikvidovali jaderné i uhelné elektrárny a když nefouká a nesvítí slunce, hrozí jim blackout. ČEZ tedy klidně může na burze prodávat elektřinu ze své paroplynové elektrárny, třeba do Německa na burzu, tomu přece nikdo nebrání. Elektřina pro spotřebu v České republice se má ale prodávat na základě zákona o cenách a ne za spekulativně vytvořené burzovní ceny. Stát má veškeré páky, aby na to dosáhl. Kdyby chtěl. Česko v roce 2021 spotřebovalo kolem 62 TWh elektřiny a pouze z uhlí a jádra se vyrobilo téměř 70 TWh. Ročně se z ČR vyváží cca 10 TWh, které se klidně mohou obchodovat na burze. Okolní státy si ceny elektřiny pro své občany a svůj průmysl zkrotit dovedly, tam s tím vlády problém neměly. Bohužel tady na to vláda celou dobu nechce slyšet a tváří se jako by nevadilo, že obyvatelstvo kvůli tomu brutálně zchudne a řada firem krachuje.

  271. blade napsal:

    Dnešní Novinky:
    Vláda plánuje zrušit desítku daňových slev včetně slevy na manžela či manželku a na polovinu, tzn. na maximálních 1000 Kč ročně, zvažuje snížit státní příspěvky u stávajících smluv stavebního spoření. U nových smluv by se mohly zrušit úplně. Změní se i podpora důchodového spoření, řekl Právu ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS).

    Takhle plánuje pomáhat ODS, jejíž členem je i Vystrčil, mladým rodinám.

    Jak se Vám ty další plánované vládní klacky pod nohy občanů líbí, Vystrčile?!

  272. Zdeněk Gryc napsal:

    blade říká:
    Neděle, 26. 2. 2023 v 9:43
    Dnešní Novinky:

    Zrno z Kyjeva:

    Ukrajina nevěří, že válku zastaví diplomacie.
    Rusové zemi vnímají jako svou kolonii

    Včera v 21:57
    „Lidé na Ukrajině jsou velmi skeptičtí k diplomatickým iniciativám.
    Nevěří, že by mohla diplomacie tuto válku zastavit, protože obě strany ji vnímají jako existenční konflikt,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS Zrno,
    který roční výročí začátku ruské agrese tráví jako zahraniční zpravodaj v Kyjevě.

    © Poskytovatel: CNN Prima NEWS

    MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT:
    Špatný mír je pro nás horší než válka. Ruský expert popsal, jak Moskva mění cíle invaze

  273. VladimírV napsal:

    Heslo dneška. Quis vult pacem, parat bellum. Zkrátka, my ten mír uzbrojíme.

  274. Jan P napsal:

    Většina Čechů upřednostňuje vyřešení války na Ukrajině diplomatickou cestou. Ukazuje to průzkum agentury Median pro Radiožurnál.
    MEDIAN: Devadesát procent Čechů preferuje, aby Unie i NATO zajistily mír na Ukrajině diplomatickou cestou
    https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/pruzkum-cesko-median-ukrajina-diplomacie-valka-jednani-rusko_2302260600_vtk?fbclid=IwAR0fCq4Cg1o-sVM1CHBNvkVh0ct-rfImGHwC7atzlIYk1EhpDaOfKWnLqrg

  275. blade napsal:

    Mediální šmejdi na dnešních Novinkách dělají na občany bu bu bu 🙂

    Černý scénář: ČR bude závislá na dovozu elektřiny. Zdraží a hrozí nedostatek.

    Úkol zní jasně > vystrašit.

  276. blade napsal:

    Cena vody 2023:

    Ze 111,09 Kč (rok 2022) to zvedly na 143,44Kč (rok 2023)

    https://vodarenska.cz/cena-vody/

    Prý > kdo šetří, má za tři. 🙂

    Das ist hrůza !

  277. blade napsal:

    Jihlava > no to je od roku 2016 nárůst ceny za vodu jako kráva:

    https://pravdaovode.cz/cena-vody/?gclid=EAIaIQobChMI4oaS3fm8_QIVdo9oCR1sLgDIEAAYASABEgIbBvD_BwE

    🙂

  278. blade napsal:

    Město má cenu o něco výhodnější 🙂

    https://www.vodasmj.cz/ceny/

  279. Svatopluk Beran napsal:

    CVIČILI ŽOLDNÉŘE POD ŘÍZENÍM USA A TAKÉ PRO BLAHOBYT ČESKÝCH DŮCHODCŮ, NĚJAK SE JIM TO ALE VYMKLO A ŽÁDNÁ ROPA K NÁM NEPŘITEČE. ZŮSTALA PO NIC JEN ZDEVASTOVANÁ CIZÍ ZEM, MILIONY UPRCHLÍKŮ A STATISÍCE MRTVÝCH.

    https://mise.army.cz/irak/default.htm

  280. Svatopluk Beran napsal:

    BYLI VYSLÁNI V ZÁJMU MILITARISMU USA – NATO

    https://mise.army.cz/aktualni-mise/althea/althea-225203/

  281. Svatopluk Beran napsal:

    BYL A NEBO JEŠTĚ STÁLE JE PETR PAVEL NÁŠ BUDOUCÍ PRESIDENT SOUČÁSTÍ ZÁLOHY NÁRODNÍCH VELITELSKÝCH OZBROJENÝCH SIL USA

    United States Central Command, Tampa, Florida, 1 český voják ve výcviku

    Training and Doctrine Command, Fort Monroe, Virginie, 1 český voják ve výcviku

    https://mise.army.cz/historie-misi/vojaci-acr-v-zahranici—severni-amerika-8317/

    V roce 2003 působil PETR PAVEL jako zástupce ve velitelství operace Trvalá svoboda v Tampě v USA.

    Rozkazy „Frago 242“
    Na jaře roku 2004 byly vydány tzv. fragmentární rozkazy (fragmentary orders) – Frago 242. Díky nim nemusely koaliční jednotky v Iráku hlásit a vyšetřovat jakákoliv násilí páchané americkými a iráckými vládními jednotkami na civilních osobách. Toto násilí zahrnovalo i znásilňování a extrémně ohavná mučení s výsledkem zohavení i zabití mučených obětí.

    MŮŽE BÝT MEZINÁRODNÍM SOUDEM NÁŠ BUDOUCÍ PRESIDENT KDYŽ NE FYZICKY, TAK ASPOŇ MORÁLNĚ HNÁN K ZODPOVĚDNOSTI PŘED MEZINÁRODNÍ TRIBUNÁL PRO VÁLEČNÉ ZLOČINY V HAGU?

    JÁ JSEM PŘESVĚDČEN ŽE TENTO BÝVYLÝ KOMUNISTICKÝ STUDENT VOJENSKÉHO ZPRAVODAJSTVÍ WARŠAVSKÉ SMLOUVY, DNES ZÁLOŽÁK USA A BUDOUCÍ PRESIDENT ČR, JE VÁLEČNÝ ZLOČINEC, PODÍLEJÍCÍ SE NA ROZKAZECH FAGO A TÍM ZNEMOŽNĚNÍ POTRESTÁNÍ AMERICKÝCH VOJÁKŮ ZA JEJICH VÁLEČNÉ ZLOČINY V IRÁKU.

Leave a Reply