Protože…hala, no (III).

Aneb, co všechno v našem městě NEBUDE, když zodpovědní opravdu v této době rozhodnou o stavbě Horácké multifunkční arény za 2,5 miliardy z peněz daňových poplatníků. Bez nároku na pořadí důležitosti.

Jedné věci si na současném vedení města opravdu cením. A to, že říká věci na rovinu. Alespoň některé. S plénem, tedy se zastupitelstvem, je to přesně naopak. Ti mlčí jako zařezaní.

A když tedy na mimořádném jednání v srpnu řekli, že hala bude za každou cenu (i když rozhodnout to musí až příští zastupitelstvo, že), tak zároveň řekli, co všechno nebude – mimo jiné tedy Modeta. A nikdo, NIKDO k tomu ani necekl.

A to bylo plánů a studií, když se to kupovalo! A ve skutečnosti – jedna z velkých proher této garnitury – za 4 roky se tam nakonec nepohnulo a v dohledné době ani nepohne vůbec nic. Marná investice. Protože – hala, no.

Přitom výmluvy, že je třeba ještě dál objednávat studie a diskutovat už působí poněkud trapně. A legendární už je paní primátorky věta….“ …my přesně víme, co by tam mělo být, jenom se na tom jaksi nedokážeme domluvit…“ Když to bylo ve volebním programu, že.

Poněkud smutně a marně pak působí statečný emeritní ředitel ZOO Vláďa Jiroušek, který neúnavně obchází volební lídry se svými vizemi a s tím, že je především třeba přece dál budovat prostor, kde statisíce návštěvníků tráví celé dny…Oproti tomu – do haly příjdou tito lidé na pár hodin jednorázově za kulturou za sportem tak jednou za pár měsíců a v dnešní těžké době to budou první výdaje, které omezí a věnují ty peníze raději na zábavu svých dětí v ZOO.

Tohle je však hlavním politickým silám našeho města úplně jedno. Betonový pomník za miliardy a žrout provozních nákladů v desítkách milionů za KAŽDOU CENU ! Protože – hala, no! A na nic jiného fakt nebude.

O čem už jsem psal( respektive co nebude kvůli hale…) :

I. Kulturní náměstí a centrum

II. Opravdová sportovní infrastruktura

…a o čem ještě budu psát (tedy co také nebude kvůli hale .. ) :

IV. Voda

V. Peníze

One Response to “Protože…hala, no (III).”

  1. jihlavák napsal:

    Volby v Jihlavě vyhraje ANO. Když vezme do koalice profláknuté politiky z ODS, TOP, KDU, Pitátů /pozn. piráti byli vždy zloději a vrazi/ , bude volič ANO zklamán. Volby hodně lidí chápe jako pomstu bruselskému sluhovi Péťovi a nejednou budou jeho lidé zase v čele velkých měst? Povolební vývoj bude nejen v Jihlavě hodně zajímavý, i s ohledem na zimní stadion. Třeba je nas….st lidí tak veliká, že vytváření koalice ve městě nebude potřeba. Uvidíme.

Leave a Reply