Sedm otevřených dopisů zastupitelům za ODS – č.1.

Vážený pane Ryško,

obracím se na Vás ve věci současného koaličního vyjednávání jako na místního lídra Občanské demokratické strany.

Ano – velice prosím  – povšimněte si těch přídavných jmen v názvu strany, které barvy nyní hájíte. Občanské – tisíce vašich spoluobčanů vás volilo také proto, aby zabránilo rozpínání zhoubného Babišistánu, toho největšího zla v našich polistopadových dějinách. Demokratická – nemyslím si, že by tomuto názvu odpovídalo, abyste se jakkoliv špinili spojováním s oligarchickým technologem moci.

Věřím, že toto všechno budete mít na paměti, spolu s tím jak se pan Babiš a jeho poskokové chovali v kampani, při Vašem osobním rozhodování o tom, zda s nimi do koalice jít či nejít.

Když mně v neděli volal pan Vystrčil a děkoval mně za podporu, zeptal jsem se ho na jeho názor na tuto věc. Řekl mně, že jako nejdůležitější vidí, aby byla pevná koalice. Je mně moc líto, že to je další jeho postoj, za který ho musím kritizovat. Protože pro mne je naopak nejdůležitější i v praktickém životě, nikoliv pouze v teoretizování, držet elementární morální hodnoty.

Je původně pedagog, stejně jako vy – se zodpovědností k výchově našich následovníků. Doufám že i toto si uvědomíte při prosazování Vašeho konečného stanoviska. Protože příklady táhnou a je mně jasné, že i vy znáte tu smutnou pravdu – totiž že morální stav naší současné společnosti je zapříčiněn také podobnými kroky. Takovými, které v konečném důsledku jenom posilují nedůvěru zvláště mladých lidí v systém. Když se po volbách spojí tak protichůdné komunity, aniž by musely.

Děkuji Vám že se nad tím zamyslíte také z těchto pohledů, nikoliv pouze s vidinou jakési početně pevné koalice.

S pozdravem Miroslav Tomanec 

PS. :  Petr Ryška je místní lídr ODS a primátorem bude tak jako tak – i místní anolípové, ač silnější, už přispěchali s touto nabídkou. Je to středoškolsky učitel, trenér plavání a předseda Plaveckého svazu ČR. V současnosti je náměstkem naší primátorky, kterým se stal po odstoupení svého předchůdce Petra Laštovičky z důvodu ostudné finanční aféry v roce 2019.

One Response to “Sedm otevřených dopisů zastupitelům za ODS – č.1.”

  1. blade napsal:

    Dle mandátů je komfortní koalice ANO s ODS+KDU-ČSL = 25 mandátů. Je to pro Jihlavu jistější a perspektivnější než nějaká „problematická“ koalice s 19 mandáty. To chápe i Vystrčil.

    Ke komfortní pětadvacítce již pokud možno žádný přívěšek, neboť pravidlo koalice zní, že nejsilnější politický subjekt v koalici má mít více mandátů, než součet mandátů dalších účastníků koalice.

Leave a Reply